facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αυτό είναι το χρέος των Γερμανών στη χώρα μας

Απειλεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν “τολμήσει” να παραβιάσει όρους του …επαχθούς Μνημονίου.
Μακάρι, θα πούμε εμείς, με τη διαφορά ότι η Γερμανία και η Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο και να τα βάλουν όλα κάτω.
Για να δούμε και να δείξουμε οι Έλληνες ότι τελικά, η Γερμανία χρωστά τουλάχιστον τα διπλάσια στην Ελλάδα απ’ όσα της χρωστά αυτή.
Και, αυτό, αφήνοντας στην άκρη την προκλητικότατη παραβίαση των διεθνών κανόνων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κατάλυση της υγείας, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας των ανθρώπων, με την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και την υποχρεωτική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Ας τα δούμε, με οικονομικούς όρους και θα διαπιστώσουμε, μέσα από το σημερινό ρεπορτάζ της iTabloid, ότι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς, κλέφτης και οφειλέτης στην Ελλάδα, είναι η Γερμανία.

Ας τα δούμε όμως, ένα προς ένα.

Οι Κατοχικές αποζημιώσεις

Η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη, η οποία δεν πληρώθηκε κατοχικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλην του ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια πράξη αναγνώρισης του ηρωισμού των Ελλήνων, του μόνου λαού που πολέμησε στο έδαφός του τέσσερις φασιστικές δυνάμεις ταυτόχρονα (Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αλβανία) και άντεξε περισσότερο από κάθε άλλη συμμαχική χώρα στην πολιορκία, καθυστερώντας τη ναζιστική επέλαση στη Σοβιετική Ένωση (κάτι που άλλαξε την πορεία του πολέμου, αφού “πρόλαβε” ο βαρύς ρωσικός χειμώνας) και προκαλώντας τρομακτικές απώλειες στον Άξονα (έχασε το 10% των δυνάμεών του, πολεμώντας στη μικρή Ελλάδα!), το κόστος της αποζημίωσης είναι τεράστιο: Όλες οι βασικές εγκαταστάσεις της χώρας καταστράφηκαν, ο χρυσός και τα αρχαία της εκλάπησαν από τους ναζί, οι Έλληνες έχασαν σπίτια και περιουσίες (ο Μουσολίνι είπε ότι “οι Γερμανοί πήραν από τους Έλληνες μέχρι και τα κορδόνια των παπουτσιών τους”). Το κόστος που θα έπρεπε να πληρώσει η Γερμανία, η οποία κάνει ότι δεν… θυμάται, υπολογίζεται, σύμφωνα με Γερμανούς καθηγητές ως και στο 1 τρισεκατομμύριο ευρώ! (Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.itabloid.gr/?p=1712). Επιπλέον, η Γερμανία έδωσε πολιτικό άσυλο και έκρινε αθώους τους υπευθύνους μιας ολόκληρης γενοκτονίας. Στη Γερμανία όπου διέφυγαν, δεν δικάστηκαν και δεν φυλακίστηκαν ποτέ, για παράδειγμα, ο διοικητής των SS Ελλάδος, Μαξ Μέρτεν, υπεύθυνος για την αποστολή χιλιάδων Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβιτς, ο σφαγέας- διοικητής της Μεραρχίας “Edelweiss” που πραγματοποίησε τη σφαγή στο Δίστομο και πολλοί ακόμα. Φυσικά, παρότι έχει ζητηθεί πάμπολλες φορές, ΠΟΤΕ η Γερμανία ως κράτος δεν ζήτησε συγνώμη για τη σφαγή στην Ελλάδα. Προφανώς, νοιώθει υπερήφανη ως χώρα…

Η φοροδιαφυγή

Στο εξωτερικό λένε πως οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες. Όμως, είναι οι Έλληνες; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτουν από ερώτηση στη Βουλή του κ. Ανατολάκη, ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα, είναι η γερμανική εταιρία Hochtief, η οποία κατασκεύασε και διαχειρίζεται το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Η εταιρία, “δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ δέκα ετών που ανέρχεται στο ύψος των 500.000.000 ευρώ”. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που γλίτωσε το ελληνικό δημόσιο από την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

Η Siemens

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία. Η “έδρα” του, είχε στηθεί στη Γερμανία, από μια γερμανική εταιρία που διέβρωσε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Υγεία, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, άμυνα και πολλά ακόμα. Η ζημιά, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής). Όμως, με συμβιβασμό, ο οποίος έκλεισε από τους βουλευτές των κομμάτων, μέλη των οποίων είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις μίζες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) η γερμανική εταιρία πλήρωσε αποζημίωση στο Δημόσιο μόλις… 80 εκατ. ευρώ, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη… Siemens Hellas! Περιέργως, η γερμανική κυβέρνηση επέμενε να παραμείνει η παρούσα σύνθεση της Βουλής, μέχρι να τακτοποιηθεί ο “λογαριασμός”.

Η ΜΑΝ

ο σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας ΜΑΝ, αφορά τις μίζες για την προμήθεια 142 τρόλεϊ. Η ζημιά στο Δημόσιο από τη γερμανική εταιρία δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής κατέθεσε αγωγή στη γερμανική Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι η απόκρυψη της αλήθειας από την εταιρία είχε ως αποτέλεσμα να υφίσταται επιθέσεις και ηθική βλάβη. Επίσης ζητά από το ελληνικό δημόσιο να ακολουθήσει και να ζητήσει αποζημιώσεις και μέχρις ότου δοθούν αυτές να αποκλειστεί η ΜΑΝ από οποιαδήποτε δουλειά που έχει σχέση με το ελληνικό δημόσιο.

«Η υπόθεση των λαδωμάτων της ΜΑΝ έχει εκκαθαριστεί δικαστικά πλήρως στη Γερμανία. Έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και η εταιρεία έχει επιπλέον πληρώσει βαριά πρόστιμα ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ στη Γερμανία. Επιπλέον, και ως τελευταία πράξη, άτομα της διοίκησης της εταιρίας έχουν υποχρεωθεί και έχουν καταβάλει χρήματα στην ίδια την εταιρία για τη βλάβη που προκάλεσαν», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βερελής.

Επίσης, για τις Mercedes και MAN, ερευνώνται οι προμήθειες στο υπουργείο Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απορριμματοφόρα, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε πυροσβεστικά οχήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ερευνώνται επίσης, δύο συμβάσεις, μία στον ΟΣΕ για ντιζελομηχανές και επιβατάμαξες, καθώς και μία στον ΗΣΑΠ. Αυτές ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο ερευνώνται πιθανές μίζες στην Ελλάδα για αγορά, το 2001, ύψους 90 εκατ. ευρώ, για τρόλεϊ, από την εταιρία Neoplan. Αυτή είναι θυγατρική της ΜΑΝ, που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Γερμανών εισαγγελέων.

Τα εξοπλιστικά

13 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος μόνο τεσσάρων από τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία -όπως ειπώθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- η Γερμανία πιέζει εκβιαστικά την Ελλάδα να της δώσει. Όμως, σχεδόν όλα τα μεγάλα προγράμματα που έχει πάρει συνοδεύονται από πλήθος καταγγελιών για σκάνδαλα.

Σε ό,τι αφορά τα άρματα μάχης, το 2002, η Ελλάδα αγόρασε 170 άρματα Leopard, πληρώνοντας 1,7 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό επαρκούσε, όπως έλεγαν πληροφορίες από το Πεντάγωνο, για την αγορά 250 αρμάτων μάχης! Και ενώ υποτίθεται πως επελέγη το καλύτερο άρμα της αγοράς, λίγους μήνες πριν από την παραλαβή τους καταγράφηκαν πολλά προβλήματα με σημαντικότερο τη θωράκιση του πύργου του άρματος (δεν πέρασε τα τεστ) και τη χρωμίωση του κανονιού. Και αν αυτά λύθηκαν, ακόμα τα Leopard δεν έχουν βλήματα, αφού οι Γερμανοί τα υπερκοστολογούν και ζητούν προκαταβολή!

315 εκατομμύρια ευρώ πήραν οι Γερμανοί με τη σύμβαση αναβάθμισης των ηλεκτρονικών για 40 πολεμικά αεροσκάφη F4 Phantom που υπεγράφη το 1998. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να παραταθεί μόλις για μερικά χρόνια η επιχειρησιακή ζωή των αεροσκαφών- τα οποία αποσύρθηκαν τελικών.

Το πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών «Ερμής» πληρώθηκε κανονικά και έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2006, όμως ακόμα… έρχεται. Η σύμβαση των 350 εκατομμυρίων ευρώ είχε πληρωθεί με την υπογραφή της, το 1999. Η Δικαιοσύνη, ερευνά την υπόθεση στο πλαίσιο του σκανδάλου Siemens.

161 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η προμήθεια διαφόρων στρατιωτικών οχημάτων από τη Mercedes. Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2001 από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και, όπως αποδείχθηκε, είχαν δοθεί μίζες. Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Οι Γερμανοί, έβαλαν χέρι και στις… αμερικανικές συμβάσεις των πυραυλικών συστημάτων “Patriot”. Μέσω της Siemens, μοίρασαν μίζες αφειδώς για να πάρουν το έργο των ηλεκτρονικών πλακετών.

Η Υγεία

Οι Γερμανοί διεφθαρμένοι έπαιζαν και με την υγεία των ασθενών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), η Siemens έδινε μίζες για να παίρνει το έργο της αντικατάστασης λυχνιών διαγνωστικών ιατρικών μηχανημάτων. Αυτές, κόστιζαν 30-50 χιλιάδες ευρώ και γινόταν αντικατάστασή τους συνεχώς, αφού ήταν ελαττωματικές. Έτσι, μέσα σε χρόνια το κόστος αντικατάστασής τους αντιστοιχούσε στην αξία ενός αξονικού τομογράφου (!).

Τα υποβρύχια

Πριν από παραπάνω από μια δεκαετία, η Γερμανία κέρδισε την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας της Ελλάδας τριών συν ενός υποβρυχίων τύπου 214. Πρώην στελέχη της Ferrostaal ομολόγησαν ότι έδωσαν μίζες 65 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρουν το έργο. Η Ελλάδα, πλήρωσε ήδη στους Γερμανούς 2,2 δισ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης των τεσσάρων καινούργιων και εκσυγχρονισμού άλλων τριών τύπου 209, καθώς και την επιδιόρθωση βαγονιών του ΟΣΕ (αυτό προέβλεπε η σύμβαση), όμως πήρε μόνο… ένα. Το περιβόητο “Παπανικολής”, το οποίο όταν παραδόθηκε στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι… έγερνε. Τώρα, οι Γερμανοί ζητούν για την κατασκευή των άλλων δύο 214 επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ.

Τα ναυπηγεία

Στην ίδια υπόθεση των υποβρυχίων, εντάσσονται και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία οι Γερμανοί πήραν ως υγιέστατη επιχείρηση και τη διέλυσαν κυριολεκτικά. Από την ώρα που τα ανέλαβαν, τα Ναυπηγεία σταμάτησαν την παραγωγή πολεμικών πλοίων στα οποία ειδικευόταν και… γενικότερα την παραγωγή. Όταν έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ στα υπό γερμανική διοίκηση Ναυπηγεία, βρέθηκε πλήθος παρανομιών (πλαστά και εικονικά τιμολόγια κ.α.) για τα οποία επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 10εκατ.ευρώ. Όταν ολοκληρωνόταν ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, οι Γερμανοί απείλησαν να κλείσουν τα Ναυπηγεία και τα μεταβίβασαν όπως- όπως στον Λιβανέζο Ισκαντάρ Σαφά. Ο οποίος διαπίστωσε ότι του φόρτωσαν τα πρόστιμα εν αγνοία του, καθώς και τις ρήτρες ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΟΣΕ, τις οποίες δεν είχαν εκπληρώσει…

Κυρά Μέρκελ αν μπορείς πήγαινέ μας στα δικαστήρια…

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το χρέος των Γερμανών στη χώρα μας"

Στρατιωτικός έκλεβε γιατί δεν είχε να φάει!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι άνδρες της Aσφάλειας όταν ο δράστης που επιχείρησε να εισβάλλει σε μίνι μάρκετ τους αποκάλυψε πως είναι μόνιμος επιλοχίας και υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας.


Όπως εξομολογήθηκε ο 43χρονος αναγκάστηκε να κλέψει καθώς μετά την μείωση μισθού που του έχουν κάνει δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα στοιχειώδη.

Ο υπαξιωματικός που κατάγεται από την Άρτα οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, όπου έφτασαν άνδρες της Στρατονομίας οι οποίοι τον παρέλαβαν για να τον οδηγήσουν σε στρατιωτικό εισαγγελέα, μια και λόγω της ιδιότητάς του δεν υπόκειται στην ποινική δικαιοσύνη.

thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτικός έκλεβε γιατί δεν είχε να φάει!"

Τι φόρο θα πληρώσει ένας άστεγος για το 2012

Ακόμη κι οι άστεγοι με μηδενικά εισοδήματα θα πληρώσουν φόρο, εφόσον υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Ας υποθέσουμε ότι ένας άστεγος θέλει να υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2012, δηλώνοντας ως εισόδημα 0 ευρώ.

Το τεκμήριο διαβίωσης ανέρχεται στα 3.000 ευρώ.
Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 750 ευρώ, τις οποίες ουδείς ξέρει από πού θα βρει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληρώσει ποινή για την έλλειψη των αποδείξεων, ίση με το 10%, δηλαδή 75 ευρώ (από τα 0 ευρώ που διαθέτει). Ως προκαταβολή φόρου, θα πρέπει να καταβάλλει το 55% των 75 ευρώ, δηλαδή 41,25 ευρώ.

Αν προσθέσουμε τα δύο ποσά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο άστεγος θα πληρώσει συνολικά 116,25 ευρώ... Κι αυτό επειδή «τόλμησε» να υποβάλει μηδενική φορολογική δήλωση χωρίς να προσκομίσει τις απαραίτητες... αποδείξεις.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι φόρο θα πληρώσει ένας άστεγος για το 2012"

«Έφυγε» ο Αθηνόδωρος Προύσαλης

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης
.
Ο αγαπημένος «μάγκας» του ελληνικού κινηματογράφου, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 86 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Συντετριμμένες είναι η κόρη του και η σύζυγός του, Τούλα, που για πολλές δεκαετίες τον συντρόφεψε στο πέρασμά του από τη ζωή.

Τον τελευταίο καιρό, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού, με καρδιακά προβλήματα.

Μπορεί πολλοί να τον θυμούνται - ειδικά οι νεώτερες γενιές- από τη σειρά «Εγκλήματα» - όπου ο ρόλος του παππού «κυρ' Αριστείδη» έγραψε τηλεοπτική ιστορία, αλλά η λίστα των ταινιών και των σειρών στις οποίες συμμετείχε, επί σειρά ετών, είναι πολύ μεγάλη.

Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών». Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, μεταξύ των οποίων και το Θέατρο Τέχνης.

Μετρούσε περισσότερο από μισό αιώνα στο θεατρικό σανίδι - όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1953, στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος» - ενώ καθιερώθηκε ως καρατερίστας σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, ενσαρκώνοντας κυρίως τον τύπο του μάγκα. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του περιέχονται σε πλάνα των ταινιών «Της νύχτας τα καμώματα» (1957), «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» (1963), «Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο» (1965), «Μια τρελλή τρελλή οικογένεια» (1965), «Πατέρα κάτσε φρόνιμα» (1967), «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη» (1968), «Βαβυλωνία» (1970), «Η Ρένα είναι οφσάιντ» (1972) κ.ά..

Με το Νίκο Ξανθόπουλο εμφανίστηκε τουλάχιστον σε 10 ταινίες, στις οποίες συναντάμε τις « ’δικη Κατάρα», «Κάποτε Κλαίνε και οι Δυνατοί», «Τα Ψίχουλα του Κόσμου», «Η Καρδιά ενός Αλήτη», « Ταπεινός και Καταφρονεμένος», «Ξεριζωμένη Γενιά», « Ένας Aντρας με Συνείδηση», «Φτωχογειτονιά Αγάπη μου», «Αετός των Σκλαβωμένων», «Εσένα Μόνο Αγαπώ».

Ο ίδιος θεωρούσε την «Επιχείρηση Απόλλων» (1968) ως την καλύτερή του ταινία, ενώ πίστευε ότι μόνο στο σανίδι αναδεικνύεται το ταλέντο του ηθοποιού.

Σημαντική ήταν, επίσης, η παρουσία του σε νέες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1991) και η «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη (2003).

Στην τηλεόραση, εκτός από τα «Εγκλήματα», είχε κάνει περάσματα και από τα σίριαλ «Δυο ξένοι», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Η γενιά των 592 ευρώ» και «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο».

Το 1990, ο Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στην ταινία «Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη.

Το τελευταίο αντίο στον διαχρονικά αγαπημένο ηθοποιό, θα δοθεί την Πέμπτη.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έφυγε» ο Αθηνόδωρος Προύσαλης"

Οι μισοί γερμανοί επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Σχεδόν οι μισοί γερμανοί πολίτες επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, 5 Ιουνίου, στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Συγκεκριμένα, το 49% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας μας από τη νομισματική ένωση, ενώ μόλις το 39% εξέφρασε την προτίμησή του για παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

Εντυπωσιακή φαίνεται πως είναι η αντίθεση των γερμανών ψηφοφόρων σε ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, το 62% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ευελπιστεί σε συνέχιση της πολιτικής γραμμής που τηρεί έως τώρα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το 59% σχολίασε ότι δεν κατανοεί τους Έλληνες που υποστηρίζουν κόμματα που πολιτεύονται κατά των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η αντίθεση των γερμανών πολιτών σε τυχόν χαλάρωση του προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα αναμφίβολα ενισχύει τη θέση της κ. Μέρκελ, η οποία έχει δεχτεί σκληρή κριτική από Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους όσον αφορά την επιμονή της στα μονολιθικά μέτρα λιτότητας.

Παρά την άρνηση των περισσότερων γερμανών να αναλογιστούν χαλάρωση του προγράμματος δάσωσης της Ελλάδας, πολλοί εκδήλωσαν το φόβο τους για την απειλή που πηγάζει από την ελληνική κρίση.

Συγκεκριμένα, το 35% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι ανησυχεί για το μέλλον της ευρωζώνης ως απόρροια της ελληνικής κρίσης. Το 29% δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ ενώ το 6% γνωμοδότησε πως φοβάται πάρα πολύ.

Τέλος, το 65% των γερμανών σχολίασε ότι πιθανότατα θα μπορούσε να παραθερίσει με ασφάλεια στην Ελλάδα, ενώ το 32% δήλωσε ότι, επί του παρόντος, θα είχε επιφυλάξεις να επισκεφτεί ένα ελληνικό νησί για διακοπές.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa, μεταξύ 30 και 31 Μαΐου, με τη συμμετοχή 1001 ανθρώπων.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισοί γερμανοί επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

Υποβάθμιση της Εμπορικής και της Geniki από τον οίκο Moody's

Κατά δύο βαθμίδες υποβάθμισε η Moody's τις αξιολογήσεις της Εμπορικής Τράπεζας και της Γενικής Τράπεζας, επικαλούμενος τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Οι αξιολογήσεις των δύο ιδρυμάτων τοποθετήθηκαν στο Caa2 (από Β3), με αρνητικές προοπτικές.

Ο οίκος σημειώνει πως την αξιολόγησή του δεν επηρεάζει το γεγονός ότι η Emporiki Bank και η Geniki Bank ανήκουν σε ξένους ομίλους (ειδικότερα, στις Credit Agricole και Societe Generale αντίστοιχα).

Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος σημειώνει ότι «η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη δεν είναι το βασικό μας σενάριο».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποβάθμιση της Εμπορικής και της Geniki από τον οίκο Moody's"

Βαρνάβας: «Ο Λοβέρδος διέλυσε το σύστημα Υγείας»

Νέα επίθεση κατά του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

«Αυτός ο άνθρωπος, εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων με θρησκευτική, προτεσταντική ευλάβεια, μπορώ να πω, διέλυσε ολοσχερώς το σύστημα Υγείας» υποστήριξε ο κ. Βαρνάβας και τον κάλεσε να πάψει να γίνεται «τιμητής» και «να εγκαλεί τους πάντες».

Σε συνέντευξη τύπου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Δικαίωμα στην Υγεία, ο κ. Βαρνάβας χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση στο σύστημα δημόσιας υγείας, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, με άμεσες επιπτώσεις στις ευπαθέστερες ομάδες. Ανέφερε ότι συζήτησε σχετικά με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας και ότι «ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες, κάποια μέτρα σωτηρίας, όχι ωστόσο μακροπρόθεσμα, τα οποία άλλωστε δεν μπορούμε να ζητήσουμε από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρνάβας: «Ο Λοβέρδος διέλυσε το σύστημα Υγείας»"

Μετά από 220 ήμερες απεργίας κρίθηκε παράνομη

Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Χθές το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ρουπακιώτης, είχε ταχθεί υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, και είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας, να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), κάνει λόγο για «επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης», και προσθέτει ότι «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».

Το εργοστασιακό σωματείο και το ΠΑΜΕ, έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για σήμερα το πρωί στις 7.00 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά από 220 ήμερες απεργίας κρίθηκε παράνομη"

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επί 5 χρόνια οι λιμενικοί

Πληρώνουν τα φάρμακα και τους γιατρούς από την τσέπη τους

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι από τα τέλη του 2007 οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα και τα φάρμακά τους, όπως και τους γιατρούς, τα πληρώνουν από την τσέπη τους, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ, 7.500 οικογένειες Λιμενικών, για τέσσερα και πλέον χρόνια, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, με την αποστέρηση της πρόσβασής τους σε ιατρούς και φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι, με απόλυτη συνέπεια, καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

Ο κ. Σαϊτάκης αναφέρει, ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι στις αρχές του 2012 εξασφαλίστηκε ένα κονδύλι 4 εκατ. ευρώ, από το συνολικό ποσό των 7,5 εκατ. που οφείλονται από το 2007 σε δαπάνες υγείας και αφορούν την καταβολή χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του λιμενικού, φαρμακεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό.

Τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικαλείται γραφειοκρατική διαδικασία, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων πληρωμής που έχουν συγκεντρωθεί και προσθέτει ότι οι ενώσεις των φαρμακοποιών, όπως και των γιατρών έχουν καταγγείλει πλέον τις συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα και δεν δέχονται παραπεμπτικά σημειώματα από τους λιμενικούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού τονίζει ότι ορισμένοι λιμενικοί και μόνον αυτοί που είναι στην Αθήνα, μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να πληρώσουν για ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και αν αυτά βέβαια υπάρχουν, από τα φαρμακείο του ΝΙΜΙΤΣ και του Ναυτικού Νοσοκομείου.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρχηγούς των κομμάτων, καλώντας τους να επιδείξουν το ίδιο ενδιαφέρον και την ευαισθησία, όπως έπραξαν και για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους εκάστοτε υπευθύνους, για τον κίνδυνο απώλειας ζωής, δυστυχώς, όμως μάταια», τονίζεται στην επιστολή.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τέθηκε τον περασμένο μήνα σε συνάντηση που είχε η Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επί 5 χρόνια οι λιμενικοί"

ΙΚΑ:Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να δίνουμε συντάξεις!

- Ενα δισ μειωμένα τα έσοδα το πρωτο τετράμηνο του 2012
- Αυξήθηκαν οι συνταξιοδοτήσεις επιβαρύνοντας και άλλο τα έξοδα
- Κάθε μια μονάδα στο ποσοστό της ανεργίας επιβαρύνει το ΙΚΑ


Τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ΙΚΑ, σε σημείο να καθίσταται προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών, αναλύει με επιστολή της προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το ΔΣ της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ στην επιστολή, προκύπτει ότι ζητείται 1,403 δις ευρώ για να πληρωθούν κανονικά οι συντάξεις έως το τέλος του 2012.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, (Μάιος 2012), η οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ σήμερα έχει ως εξής:

1.Τα έσοδα του ΙΚΑ το α΄ τετράμηνο του 2012 ήταν 2.158.801.948 ευρώ, μειωμένα κατά 946.177.344 ευρώ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2011. Εκτιμάται ότι για όλο το 2012 το σύνολο των εσόδων του ΙΚΑ θα ανέλθει στα 6.135.242.383 ευρώ.

Παράλληλα η κρατική επιχορήγηση το 2012 κινείται στα 4.192.000.000 ευρώ από τα οποία τα 650 εκατ. δόθηκαν για προκαταβολή το 2011. Εως τον Μάιο του 2012 απορροφήθηκε ποσό ύψους 2.700.000.000. ευρώ. Συνολικά η κρατική επιχορήγηση μαζί με τα έσοδα είναι 9,677 δισ, συμπεριλαμβανομένων των 650 εκατ. ευρώ της προκαταβολής του 2011 από την επιχορήγηση του 2012. Για καταβολή συντάξεων το 2012 απαιτούνται συνολικά 11,080 δισ ευρώ. Έτσι το ποσό που απαιτείται για ολόκληρο το 2012 είναι 1,403 δισ ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί και το υπόλοιπο ποσό της κρατικής επιχορήγησης που είναι 1,492 δισ ευρώ.

2. Αυξάνονται οι οφειλές του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ προς τρίτους (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Εργ. Εστία, ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΠΟΚΑ). Έως τις 30/4/2012 το σύνολο των οφειλών ανέρχονταν στα 7.578.997.786 ευρώ.

3. Αυξάνεται, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, η δαπάνη για πληρωμές συντάξεων. Το 2012 θα πρέπει να πληρωθούν 11,08 δισ. ευρώ σε 1.205.000 συνταξιούχους ενώ το 2011 είχαν χρειαστεί 10,850 δις ευρώ για την καταβολή συντάξεων σε 1.168.730 συνταξιούχους.

4. Το έλλειμμα του κλάδου ασθένειας σε είδος ήταν στις 31/12/2011 στα 13.394.867.479 ευρώ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ:Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να δίνουμε συντάξεις!"

Βρείτε τα χρέη σας στην εφορία με ένα… κλικ!

Έχετε βεβαιωμένες όφειλες στην εφορία και (παρόλα αυτά) θέλετε να τις δείτε; Το υπουργείο Οικονομικών έφτιαξε για… χάρη σας την κατάλληλη εφαρμογή!


Όλα αυτά γίνονται μήπως και καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός να βάλει κανένα… ευρώ στα ταμεία του. Οι ληξιπρόθεσμες όφειλες προς τις ΔΟΥ άλλωστε ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δημιούργησαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Με αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να "βλέπουν" με ένα κλικ τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους με υπόλοιπο. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων.

Που μπορεί κανείς να μάθει τι χρωστάει; Στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις» καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις».

Οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς να "βλέπουν" μόνο τις ατομικές οφειλές τους (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οφειλές από εταιρείες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ή οφειλές λόγω συνυποχρέωσης), ενώ στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή Είσπραξης/Εκτέλεσης καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Συγκεκριμένα στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής):
• Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία.
• Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας.
• Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσής τους και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν έχει ατομικά χρέη, εμφανίζεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο».

Σε τι χρησιμεύει η νέα εφαρμογή; Τουλάχιστον θα ξέρουμε τι χρωστάμε αλλά δε θα χρειάζεται να «καθόμαστε» στην ουρά της κάθε ΔΟΥ!

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρείτε τα χρέη σας στην εφορία με ένα… κλικ!"

Και δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός στην έρευνα για την διάθεση φαρμάκων

Και δεύτερο εισαγγελικό λειτουργό για την διερεύνηση της υπόθεσης με την έλλειψη φαρμάκων όρισε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Ως δεύτερη εισαγγελέας στην κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα φάρμακα ορίζεται η Πόπη Παπανδρέου η οποία μαζί με τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο θα έχουν ως στόχο την ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράλληλα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συσχετίζεται και μέρος της μήνυσης που είχε καταθέσει πριν από 14 μήνες ο πρώην υφυπουργός υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος εναντίον της εταιρίας ROCHE που διακινεί φάρμακα για καρκινοπαθείς.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Και δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός στην έρευνα για την διάθεση φαρμάκων"

Άγρια κόντρα Λοβέρδου - Βαρνάβα

«Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου και πολιτική αναδίπλωση των κομμάτων, τον ερχόμενο Οκτώβριο το πρόβλημα θα καθολικευτεί όχι μόνο στα φάρμακα αλλά και στα τρόφιμα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας με νόημα ότι «στο τέλος του 2012 η Ελλάδα δε θα μπορεί να ζει πλέον με ψευδαισθήσεις».

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των φαρμάκων, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι αντί να κάνει διακομματική πολιτική, επέλεξε να βάλει στο θέμα στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ επέμεινε ότι το θέμα με τα φάρμακα δε μπορεί να λυθεί από μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, γι΄αυτό όπως είπε, ζήτησε τη στήριξη του κ. Κίττα, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το θέμα θα έχει διαγραφεί αύριο από την επικαιρότητα.

«Επί δύο χρόνια ο κ. Λοβέρδος ήταν ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ το τελειωτικό χτύπημα στην υγεία ήρθε με το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων» είπε από την άλλη στο σταθμό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Είστε άνανδρος» του απάντησε παρεμβαίνοντας ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που φοράει μία μπλούζα και το παίζει γιατρός, να κάνει τον ψηφοσυλλέκτη με ένα θέμα που αφορά τους καρκινοπαθείς».

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Βαρνάβα να ζητήσει συγνώμη και να μιλήσει συγκεκριμένα σε ποιες συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες αναφέρεται.

"Θα σας στείλω τόμο με τις καταγγελίες", ανταπάντησε ο κ. Βαρνάβας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια κόντρα Λοβέρδου - Βαρνάβα"

Μετανάστες παραμένουν στην Ελλάδα λόγω… γραφειοκρατίας

Γιατί το κράτος κωλυσιεργεί - Τι λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού Μετανάστευσης

Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας είναι ολοφάνερος και στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις ηχηρές ανακοινώσεις περί κέντρων κράτησης μεταναστών, το μόνο σίγουρο είναι, όπως λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς, ότι τα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο πρόγραμμα στο οποίο καταφεύγουν χιλιάδες μετανάστες που ζητούν να φύγουν από την Ελλάδα.

«Το Δημόσιο λειτουργεί με πάρα πολύ αργές ταχύτητες. Γι’ αυτό και υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα στο πρόγραμμα του επαναπατρισμού», αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΟΜ. Για να τονίσει: «Για έξι μήνες δεν λειτουργούσαμε καθόλου. Αυτό συνέβη το β’ εξάμηνο του 2011. Από πέρυσι έχουν επαναπατριστεί περίπου 4.500 άτομα, ενώ θα έπρεπε να έχουν επαναπατριστεί περίπου 6.000 άτομα».

Βέβαια, ο κ. Εσδράς θέτει στο τραπέζι της συζήτησης και το πρόβλημα που θα υπάρξει με το νέο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού, το οποίο, κανονικά πρέπει να αρχίσει την 1η Ιουλίου. «Κανονικά, το νέο πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει 1η Ιουλίου αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Έχουμε μίνιμουμ τον επαναπατρισμό 7.000 ατόμων για αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσει αλλά περιμένουμε», καταλήγει.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες παραμένουν στην Ελλάδα λόγω… γραφειοκρατίας"

Γ. Χουλιάρας: Κινδυνεύουν δημόσια κτίρια από έναν ισχυρό σεισμό

Κώδωνα κινδύνου κρούουν σεισμολόγοι για την σεισμική θωράκιση των σπιτιών και κτιρίων της Ελλάδας και με αφορμή το φονικό σεισμό της Ιταλίας.

Ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.

«Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία».

Όσον αφορά το μέλλον των σεισμών ο κ. Χουλιάρας ήταν κατηγορηματικός. «Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το που».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Χουλιάρας: Κινδυνεύουν δημόσια κτίρια από έναν ισχυρό σεισμό"

Κλέβουν το δημόσιο γιατί ξέρουν οτι δε θα τους πιάσουν ποτέ

"ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

"Το εάν θα επιστραφούν τα χρήματα ή όχι είναι μάλλον αμφίβολο οπως γινεται γενικά με όλα τα χρέη" παραδέχεται με παρρησία ο Γενικός Γραμματέας Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. " Δυστυχώς τα περισσότερα χρέη εάν και βεβαιούνται δεν επιστρέφονται. Και αυτό συμβαίνει γιατί ένας που έχει κλέψει και έχει υπεξαιρέσει δεν τα κλέβει για να επιστρέψει κάποτε, τα εξαφανίζει και συνήθως δεν έχει περιουσία για να την κατάσχεις.

Το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν μπλοκάρεις αμέσως κάθε περιουσιακό στοιχείο του κλέφτη που αυτό δε γινόταν εως τώρα ή γινόταν σε σπάνιες περιπτώσεις. Κάθε χρέος για να εισπραχθεί πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως. Να βεβαιωθουν περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, να γίνει πινακας κατατάξεων, να καταταγούν το δημόσιο και οι τράπεζες και να μοιραστούν τα λεφτά. Ενας που έχει μεγάλη περιουσία, ειναι εύκολο να του πάρεις τα κλεμμένα, ομως αυτοί που κάνουν υπεξαιρέσεις φροντίζουν να μην έχουν μεγάλη περιουσία στη διάθεση τους φανερά και εκεί είναι πολύ δύσκολο να πάρεις πίσω τα κλεμμένα. Γεγονός είναι πως ο νομος είναι ένα βημα καθώς ο άλλος φοβάται πια να κλέψει γιατί ξέρει πως κάποια στιγμή τα χρέη θα ανακαλυφθούν και θα βεβαιωθούν.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ COLPO GROSSO ME TH ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
"Οι δαπανες οι υπέρογκες αφορουν σε δημόσια έργα και σε δημόσιες αναθέσεις έργων" εξηγεί ο κύριος Ρακιντζής και συνεχίζει " δηλαδή έαν μια δαπάνη ειναι ένα εκατομμύριο που δεν έπρεπε να δοθεί μπορεί να βεβαιωθεί αλλά και αυτό αργεί πάρα πολύ. Μιλάμε για προμήθειες μεγάλων έργων που εκεί τα ποσά είναι πραγματικά μεγάλα. Και γι΄αυτό κατά καιρούς ανακαλύπονται στις τράπεζες μεγάλα ποσά που είναι προϊόν υπεξαιρέσεων.

Υπάρχουν βέβαια και τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν για υπερωρίες και επιδόματα που έχουν λάβει παράνομα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι με την αιτιολογια ότι έκαναν κάποια μαθήματα κατάρτισης ή κάποια ταξίδια που ποτέ δεν έκαναν. Σκεφτείτε πως εάν ένας υπάλληλος με αυτό τον τρόπο έπαιρνε παράνομα 1.500 ευρώ το μηνα, εάν το αθροιζόμενο αυτο το ποσό μας κάνει να μιλάμε για υπέρογκα ποσά".

Οι πολίτες όμως ζητούν άμεσα δικαιοσύνη και επιθυμούν να δουν επιτέλους τους κλεφτες να τιμωρούνται και αυτό δεν είναι λαϊκισμος, ειναι λαϊκή απαίτηση. Είναι η απαίτηση και των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων που ποτέ δεν έφαγαν με χρυσά κουτάλια και που θέλουν οι επίορκοι συνάδελφοί τους να εντοπιστούν και να επιστρέψουν μέχρι και το τελευταίο ευρω τα κλεμμένα.

newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ: Κρύος ιδρώτας στο δημόσιο! - Με νόμο θα επιστρέψουν επιδόματα και υπερωρίες που έπαιρναν παράνομα!
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλέβουν το δημόσιο γιατί ξέρουν οτι δε θα τους πιάσουν ποτέ"

«Φωτιά» τα πρώτα εκκαθαριστικά

Χρεωστικά επτά στα δέκα

«Φωτιά» θα είναι τα πρώτα εκκαθαριστικά που θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι φορολογούμενοι.

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναμένεται να ταχυδρομηθεί η πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών, 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων επτά στα δέκα είναι χρεωστικά.

Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού, όπως αναφέρει το Έθνος, θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος 1.300 ευρώ περίπου.

Η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ σε σχέση με πέρσι.

Αμέσως μετά τις εκλογές και ως τις 29 Ιουνίου οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του «φουσκωμένου» φορο-λογαριασμού, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φωτιά» τα πρώτα εκκαθαριστικά"

Επιστρέφουν στα Σκόπια λόγω της ελληνικής κρίσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντνέβνικ»

Πολίτες της ΠΓΔΜ που εργάζονται εποχικά στην Ελλάδα επιστρέφουν στη χώρα τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, από τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχουν πληγεί κυρίως οι κάτοικοι του Μοναστηρίου (Μπίτολα) και των περιοχών κοντά στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, οι οποίοι εργάζονταν στην Ελλάδα βοηθώντας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες, αλλά και φροντίζοντας ηλικιωμένους σε Φλώρινα, Έδεσσα και τα γειτονικά χωριά.

Στο δημοσίευμα εκτιμάται ότι, πιθανόν, φέτος θα είναι μικρότερος και ο αριθμός των νέων από την ΠΓΔΜ που θα εργαστούν ως σερβιτόροι στα ελληνικά νησιά, αλλά και ως γεωργοί στις φυτείες ροδάκινων. Οι περισσότεροι Σκοπιανοί που εργάζονται στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι και ο μισθός τους κυμαίνεται από 350 έως 500 ευρώ το μήνα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι εργοδότες στην Ελλάδα είτε μείωσαν τα μεροκάματα είτε απέλυσαν κάποιους από αυτούς.

Τέλος, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των Σκοπιανών που εργάζονται ως εποχικοί στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, πριν από την οικονομική κρίση, ο αριθμός αυτός ήταν περίπου 30.000.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν στα Σκόπια λόγω της ελληνικής κρίσης"

Έμποροι εναντίον φαρμακοποιών! - Εμπορεύεστε αγαθά ζωής!

"Σεβαστείτε, ότι σε μια καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία εμπορεύεστε καλώς ή κακώς αγαθά ζωής".
Με αυτή την φράση η ΕΣΕΕ ζητάει από τους φαρμακοποιούς να συναισθανθούν το δράμα που περνούν οι ασφαλισμένοι με τα φάρμακά τους.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι:

"Yπό τις παρούσες συνθήκες, τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ θα πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν δικαιολογείται η συνεχής ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευμένων μελών των οικογενειών τους". Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι η άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ εκ μέρους των φαρμακοποιών, λόγω οφειλών και χρεών "δεν τους δικαιώνει στα μάτια του κόσμου που χρειάζεται εδώ και τώρα τα φάρμακα που πλήρωνε επί δεκαετίες από τον μισθό του".

Εξηγώντας της θέση της, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι: "σε μια καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία μπορεί οι φαρμακοποιοί να έχουν δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς, εμπορεύονται αγαθά ζωής και οφείλουν να το σεβαστούν. Ας ψάξουν λοιπόν οι διοικήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των προμηθευτών νοσοκομείων να βρουν μια σοβαρή λύση, που θα τους εξασφαλίζει από την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του, αλλά χωρίς έμμεσους εκβιασμούς και χωρίς να χρησιμοποιούν τον Έλληνα ασθενή".

Επίσης αναφέρει ότι θεωρεί απαράδεκτη την οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές που ασφαλίζονται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

"Μπορεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ να υπολογίζεται για το 2012 ότι θα φθάσει τα 822 εκατ. ευρώ, αλλά οι μειώσεις συντάξεων δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα" σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει: "το ταμείο των εμπόρων, των ελεύθερων επαγγελματιών καταρρέει, καθώς τα έσοδά του μειώνονται δραματικά. Βάσει του προϋπολογισμού τού ταμείου, που συζητήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, το ταμείο βρίσκεται στο κόκκινο. Ο προϋπολογισμός δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τις εκλογές, από τη νέα κυβέρνηση.

Η μείωση των εσόδων από εισφορές υπολογίζεται ότι έχει υπερβεί ήδη το 30%. Βάσει δε του προϋπολογισμού που θα εγκριθεί με τη νέα διοίκηση και τη νέα κυβέρνηση, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011, η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται σε 4,311 δισ. ευρώ. Τα έξοδα, 5,133 δισ. ευρώ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα οφειλόμενα 4,2 δισ. από εισφορές στον Οργανισμό δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος".

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ στην επόμενη κυβέρνηση για το ασφαλιστικό είναι οι εξής:

1. Πάγωμα των συντάξεων για μια τριετία, χωρίς άλλες οριζόντιες περικοπές.

2. Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με αποκατάσταση παλαιών και πρόσφατων αδικιών.

3. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλο το σύστημα υγείας.

4. Διακυβέρνηση με πλήρη μηχανογράφηση του συστήματος υγείας.

5. Προτεραιότητα στη χρήση ελληνικής παραγωγής φαρμάκων.

6. Αποκλειστικοί έλεγχοι για εισφοροδιαφυγή από αδήλωτη εργασία.

7. Βελτίωση των ρυθμίσεων και επιείκεια στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έμποροι εναντίον φαρμακοποιών! - Εμπορεύεστε αγαθά ζωής!"

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» με τα φάρμακα

Χορηγούνται τα φάρμακα των καρκινοπαθών- SOS από νοσοκομεία και φαρμακεία

Τέλος στο μαρτύριο για χιλιάδες πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις επιχείρησε χθες να δώσει το υπουργείο Υγείας. Η εμπλοκή με τη χορήγηση νοσοκομειακών φαρμάκων κατά σοβαρών παθήσεων οδηγείται προς εκτόνωση, έπειτα από συμφωνία που πέτυχε ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Χρήστος Κίττας. Η συμφωνία ανακουφίζει χρονίως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο με τα σκευάσματα της καθημερινότητας, τα οποία οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους, εάν τα βρουν. Διαβητικοί, πάσχοντες από άσθμα και καρδιοπαθείς είναι μερικές μόνον κατηγορίες ασθενών οι οποίοι συνεχίζουν τον Γολγοθά. Ο κ. Κίττας ήρθε σε συμφωνία με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, προκειμένου να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με φάρμακα για τον καρκίνο και άλλα σοβαρά νοσήματα. Η προμήθεια αναμένεται να ομαλοποιηθεί έως αύριο, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται με την παραγγελία και την παράδοση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», oρισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν να προμηθευτούν ακριβά σκευάσματα από τα μέσα Μαΐου και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους. Το αδιέξοδο για τους ασθενείς είναι πλήρες, καθώς ο νόμος απαγορεύει τη χορήγησή τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Η εμπλοκή με τη φαρμακευτική περίθαλψη, ωστόσο, παραμένει. Οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει να τα χορηγούν με πίστωση. Διεκδικούν εξόφληση 340 εκατομμυρίων ευρώ, για συνταγές του ΕΟΠΥΥ που εκτελέστηκαν το 2011 και τον περασμένο Μάρτιο. Η κυβέρνηση προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε εκταμίευση 200 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο κρίθηκε ανεπαρκές από τους φαρμακοποιούς.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» με τα φάρμακα"

Κίττας: Τα κόμματα να συμφωνήσουν γιατί ο άρρωστος δεν μπορεί να αντέξει για πολύ...

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι καρκινοπαθείς από την έλλειψη φαρμάκων ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.

"Έχουμε έναν άρρωστο και ο άρρωστος είναι η οικονομία της χώρας μας. Εδώ καλούνται οι γιατροί, οι γιατροί είναι τα κόμματα. Άλλος προτείνει χημειοθεραπεία, άλλος προτείνει χειρουργική επέμβαση. Εμείς είμαστε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι νοσοκόμες, θεραπεύουμε και τον κρατάμε στη ζωή... Με ποια τακτική θα χειρουργηθεί θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός που είναι αυτή την στιγμή ο ασθενής. Εάν υπάρχουν διαφωνίες πρέπει να συμφωνήσουν οι γιατροί (σσ δηλαδή τα κόμματα) γιατί ο άρρωστος δεν μπορεί να αντέξει για πολύ...", προειδοποίησε ο Χρήστος Κίττας, υπηρεσιακός υπουργός.
 
Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 ο κ. Κίττας έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς που όπως υποστήριξε γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα προβλήματα "να ικανοποιήσουμε τα προβλήματα που μπορούμε για να εξυπηρετηθεί ο ασθενής".

"Παρακαλώ όλους να κάνουν ό,τι μπορούν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση", τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.
 
Ο κ. Κίττας τόνισε ότι όταν ανέλαβε υπήρχαν ορισμένες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες και πρόσθεσε: "Αυτό επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από ένα πακέτο της ΕΕ. Αν είχαμε αυτό το ένα δισ.ευρώ θα επιλύαμε τώρα ορισμένα προβλήματα".

Παρά τα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο υπηρεσιακός υπουργός δεν θέλησε να εξηγήσει περαιτέρω την άποψή του, δεδομένου ότι όπως είπε δεν θέλει να εμπλακεί στην προεκλογική αντιπαράθεση. Ωστόσο, πέραν πάσης αμφιβολίας, το ένα δισ.ευρώ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κίττας είναι το ποσό που έκοψαν οι Ευρωπαίοι από την δόση των 5,2 δισ.ευρώ του Μαϊου...
 
Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των φαρμάκων άμα τη παραδόσει.
 
Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή του Ant1, ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι τα προβλήματα προκαλούνται από την στάση "ορισμένων εταιρειών όπως η ελβετική Roche που απαιτούν να πληρώνονται μετρητοίς" και συμπλήρωσε: "Επίσης σε ορισμένες ιδιωτικές κλινικές στέλνουν τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία να πάρουν το φάρμακό τους και να επιστρέψουν να κάνουν την θεραπεία".

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι μια πολιτική κυβέρνηση θα είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με μεγαλύτερη επιτυχία σημειώνοντας: "Λόγου χάρη όταν μια ιδιωτική κλινική δημιουργεί πρόβλημα να την απειλήσει ότι θα διακοπεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και τότε θα αναγκαζόταν να υποχωρήσει...".


 

 
Εξασφαλίστηκαν φάρμακα αλλά μόνο για ένα μήνα...
 
Η εκταμίευση των 30 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την αγορά των λεγόμενων ακριβών φαρμάκων που προορίζονται για τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων όπως ο καρκίνος, αναμένεται να οδηγήσει στην ομαλοποίηση της δραματικής κατάστασης που είχε προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με τη χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων στους ασθενείς και να δώσει ανάσα στους καρκινοπαθείς που δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ογκολογικά φάρμακα...
 
Ύστερα από συμφωνία του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, κ. Χρήστου Κίττα με συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες έχουν και το μερίδιο του λέοντος στη διακίνηση των ογκολογικών σκευασμάτων , οι καρκινοπαθείς θα εξυπηρετούνται πλέον κανονικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών (μέσω του ΕΟΠΥΥ). Το ποσό του ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τις τρέχουσες παραγγελίες φαρμάκων αλλά και πρόσφατα χρέη  του Οργανισμού προς τις εταιρίες.
 
Με δεδομένο πάντως ότι η μέση μηνιαία δαπάνη του συστήματος υγείας της χώρας μας για τα ογκολογικά φάρμακα των Ελλήνων ασθενών  είναι περίπου 17 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποσό που διαθέτει –και θα εκταμιεύσει σταδιακά-  ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει επαρκώς  μόνο τον τρέχοντα μήνα, μέχρι και τη σύγκληση της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
 
Η εξασφάλιση των χρημάτων για τις αποπληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους οφειλέτες του, Δημόσιο και ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και οι φαρμακευτικές εταιρίες, θα είναι το μείζον θέμα στο χώρο της υγείας που θα κληθεί να διαχειριστεί με απτές και αποτελεσματικές λύσεις  η επόμενη κυβέρνηση.
 
Οι υπηρεσιακοί υπουργοί Υγείας και Οικονομίας, κκ. Χρήστος Κίττας και Γιώργος Ζαννιάς, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στο πεδίο της υγείας  προκειμένου να αποτρέψουν μοιραίες επιπτώσεις της κρίσης στους Έλληνες ασθενείς.
 
Στο Υπουργείο Οικονομικών έχει συγκληθεί νέα σύσκεψη με θέμα τα ποσά που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και τα οποία είναι εφικτό να καταβληθούν σε προμηθευτές, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, σε εργαζόμενους ιατρούς φυσικοθεραπευτές και νοσοκομεία.



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίττας: Τα κόμματα να συμφωνήσουν γιατί ο άρρωστος δεν μπορεί να αντέξει για πολύ..."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news