facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κουνώντας το μαντήλι στον ιατρό Δημήτριο Αντωνίου


Την 30.10.2010 έλαβα από τρίτο πρόσωπο το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο γινόταν επίθεση από τον κ. Αντωνίου κατά του Γιωργάκη για την προδοτική πολιτική του [sic]:
«Λένε τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ: «O Γιώργος επιτέθηκε ( ! ! !) στην Μέρκελ κι εμπόδισε την ψήφιση άρθρου στο Ευρωπαικό Σύνταγμα για την άρνηση ψήφου στις αποφάσεις της ΕΕ, των υπερχρεωμένων χωρών»! Μα η άρνηση αυτή ισχύει ήδη με το άρθρο126 παρ.9-13 του ήδη ισχύοντος Ευρωπαικού Συντάγματος από το 2005! Μάλιστα το άρθρο αυτό έχει ενεργοποιηθεί για την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2010 με την έναρξη της Επιτήρησης και η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις που παίρνονται γι αυτήν, όπως η απόφαση για την ίδρυση του Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξής της (που εξεφράσθη στο Μνημόνιο). Την αλήθεια αυτή άλλωστε την δήλωσε κι ο ΓΑΠ τον Μάιο στην Βουλή σε απάντησή τουστην Παπαρρήγα ( ! ! ! ) στην μομφή της οποίας ότι " παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις " απάντησε "οργισμένα" ο ΓΑΠ: "Τι λέτε Κε Παραρρήγα ; Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πόλεμο ; Ξέρετε ότι έχουμε χάσει το δικαίωμα ψήφου μας στην Ευρώπη λόγω των χρεών που μας άφησε η ΝΔ ! !" (. . . ενώ τπ Πασοκ μας άφησε Ταμείο που κουδούνιζε με λίρες ! )  Οι δήθεν Λεονταρισμοί του ΓΑΠ εναντίον της Μέρκελ είναι νιαουρίσματα μιας γατούλας ! Όποιος προσπαθεί με το ζόρι να μπεί στην Ιστορία καθίσταται περίγελός της.Διαδώστε το ρε παιδιά!»

Απήντησα ως εξής:
«Δεν θα διαφωνήσω με την ουσία του θέματος, ότι δηλαδή ο ΓΑΠ δεν είναι αυτός που μπλόκαρε τη Μέρκελ. Αυτά είναι λεονταρισμοί και κυήματα της φαντασίας των παπαγάλων της δημοσιοκαφρίας. Επίσης, το δικαίωμα ψήφου το έχουμε χάσει de facto. Δεν μπορούμε να ζητιανεύουμε και ταυτοχρόνως να θέτουμε όρους για τη βοήθεια που ζητούμε. Αλλά, ας μην στηρίζουμε τις απόψεις μας σε άσχετα κείμενα. Σύνταγμα της ΕΕ δεν υπάρχει. Εμείς μεν το ψηφίσαμε [ν. 3341/2005], αλλά δεν έχει τεθεί σε ισχύ, διότι δεν επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια και των 27 κρατών-μελών [θυμηθείτε τα αρνητικά δημοψηφίσματα σε Ολλανδία και Γαλλία]. Άρα ο νόμος αυτός δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ. Σε ποιο κείμενο, λοιπόν, υπάρχει το άρθρο 126§§9-13 που γράφει αυτά που λέγει ο κ. Αντωνίου; Όσο για το τι είπε ο ΓΑΠ στην Αλέκα, σε ποια συνεδρίαση της Βουλής έγινε αυτό, ώστε να δούμε τα πρακτικά;»
Την επομένη [31.10.2010] o αλληλογράφος μου προώθησε  τις απορίες μου στον κ. Αντωνίου με την παράκληση να μου απαντήσει εκείνος, ώστε να «μαθαίνουμε όλοι». Αυθημερόν μού αποστέλλει ο κ. Αντωνίου το ακόλουθο μήνυμα [sic]:

 

«Αγαπητέ Κε Καλαμίτση

Αποπνέετε τον δογματισμό και την αλαζονία του αμαθούς: Mάθετε λοιπόν ότι:

1) Το Ευρωσύνταγμα (η Συνθήκη της Λισσαβώνας ) ισχύει απόλυτα διότι μετά τα δημοψηφίσματα που αναφέερε έγιναν και δεύτερα τα οποία ήταν θετικά! και τελικά το Ευρωσύνταγμα υιοθετήθηκε από όλες τις χώρες. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΕΕ και στην της ιστοσελίδας της Συνθήκης της Λισσαβώνας θα σας πείσει για όλες τις αναθεωρήσεις του (κωδικοποιημένο) καθώς και για το περιεχόμενο του άρθρου 126 παρ.9-13 ! Για δείτε το και πέστε μου εάν έχω ψευδαισθήσεις, ή εσείς εκφέρετε γνώμες χωρίς γνώση του θέματος.

2) Όσον αφορά την αμφισβήτηση της ομολογίας του ΓΑΠ ορίστε οι ομολογίες του Αρχιπροδότη:

α) Δευτερολογία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: 22-03-2010

Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος, για τον οποίο βρεθήκαμε για δεύτερη φορά σε επιτήρηση – λόγω του ελλείμματος του 2009. Η επιτήρηση αυτή, στην παρούσα φάση – και αυτό θέλω να το ξέρετε, πιθανώς δεν το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι – σύμφωνα με τα άρθρα του Μάαστριχτ, είναι η ισχυρότερη μορφή επιτήρησης, η οποία λέει ότι εάν, προχθές, στο ECOFIN, στην Ευρωομάδα, δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει για συγκεκριμένα, πράγματι, δύσκολα μέτρα, τότε θα ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που θα αποφάσιζε, και θα αποφάσιζε επί 26, όχι επί 27. Δηλαδή, της Ελλάδας, της έχει αφαιρεθεί, με τη διαδικασία αυτή, το δικαίωμα βέτο. Για τα δικά της πράγματα, για τη δική της οικονομία, για τις δικές της πολιτικές. Και μετά, μου λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία, ότι χάσαμε ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ακριβώς αυτό έχουμε χάσει. Και αυτό είναι που θα ανακτήσουμε με τον αγώνα μας, την αξιοπιστία μας, το πρόγραμμά μας, τη δυνατότητα να ορίζουμε εμείς επιτέλους τις τύχες μας.
και η δεύτερη

β) Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στην Θεσσαλονίκη: 20-03-2010

Μιας κρίσης, που διογκωνόταν βεβαίως με αστραπιαία ταχύτητα και θα μπορούσε να έχει και ανυπολόγιστες συνέπειες, καθιστώντας μας έρμαιους αποφάσεων άλλων. Μιας κρίσης, που έχει όμως σήμερα βαριές συνέπειες, όπως με την επιτήρηση, στην οποία μας έβαλε δύο φορές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και με αυτή τη δεύτερη φορά – και εδώ είναι ένα παράδειγμα της εγκληματικής τους πολιτικής – σήμερα, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και λόγω του ελλείμματος του 2009, είμαστε στην πιο σκληρή επιτήρησηπου προβλέπεται από τη Συνθήκη. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όταν βρίσκονται οι Υπουργοί Οικονομικών, της χώρας μας και των άλλων 26, στο λεγόμενο «ECOFIN», οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται χωρίς την ψήφο της Ελλάδας – επί 26, όχι επί 27.
και μια τρίτη:
γ) Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Δωδεκανήσου: 23-04-2010
Είμαστε υπό επιτήρηση. Είμαστε υπό κηδεμονία, για να το πούμε ακόμα πιο βαριά, για να είμαστε ειλικρινείς. Και θέλουμε βεβαίως, πολύ γρήγορα, με τις αποφάσεις μας, με το έργο μας, με τις αλλαγές που θα κάνουμε, να ξαναπάρουμε τις δικές μας τύχες στα δικά μας χέρια, να θέτουμε εμείς πια τις προτεραιότητές μας, με έναν βιώσιμο τρόπο. Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό, που επιδεικνύεται από πολλούς: η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σήμερα σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας των ελλειμμάτων, εξαιτίας του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές τής προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία, το να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς, να έχουμε πολλές επιλογές και περιθώρια ελιγμών, που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
Να τον χαίρεστε τον Αρχιπροδότη Κε Καλαμίτση»

Ξαναπαίρνω μήνυμα από τον κ. Αντωνίου:
«Δηλ. η ΕΕ θέλει να τροποποιήσει ένα ανύπαρκτο Ευρωσύνταγμα! Αυτό λέει ο Καλαμίτσης!»

Οπότε του εξηγώ ότι
«Άλλο το Ευρωσύνταγμα και άλλο η Συνθήκη της Ρώμης, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις της με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, της Νίκαιας και τελευταία της Λισαβώνος. Ευρωσύνταγμα δεν υπάρχει, ει μη μόνον ως κείμενο. Είναι τόσο υπαρκτό όσο το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Μόνο συνθήκη της ΕΕ [Λισαβώνος] υπάρχει. Αυτή θέλουν να τροποποιήσουν. Αυτό λέει ο Καλαμίτσης».

Και συνεχίζει ο κ. Αντωνίου:
«Eίσαι άσχετος. Ας κοιτάξεις στο διαδίκτυο την Συνθήκη της Λισσαβώνας η  οποία είναι το ίδιο με το Ευρωσύνταγμα ! βρε άσχετε αγράμματε. Κοίταξες? Όχι, διότι και να το διαβάσεις δεν το καταλαβαίνεις. Τι δουλειά έχει η συνθήκη της Ρώμης από το 1954! Καλή νύχτα. Εκεί ζείς με τον Προδότη σου. "Εχουμε χάσει τη Εθνική μας Κυριαρχία!". Θα συμπληρώσεις τον κατάλογο των προδοτών κι εσύ, ενώπιον ημών και των παιδιών σου».

Για να λάβει την ακόλουθη απάντησή μου:  
«1] Πόθεν εξαγάγατε το συμπέρασμα ότι εγώ είμαι θιασώτης του ΓΑΠ; Αλλά και αν ήμουν, προς τί το απαράδεκτο ύφος σας; Σεις συνομιλείτε μόνον με ομοϊδεάτες σας; Εγώ όχι.
2] Εγώ πάντοτε αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πράγματα και δεν παραπέμπω κανένα σε πηγές για να αναζητήσει εκείνος την απάντηση στις απορίες που του δημιουργούν οι παραπέμποντες. Δώστε μου συγκεκριμένες παραγράφους συγκεκριμένης διάταξης κατά λέξη.
3]Οι θέσεις σας δεν με πείθουν, διότι δεν ακριβολογείτε. Άλλο το ζήτημα της λήψης αποφάσεων επί 26 ψήφων, όταν το 27ο  μέλος είναι υπό επιτήρηση, και άλλο αυτό που ήθελε να περάσει η Μέρκελ.  4]Πείτε μου πότε και πώς τέθηκε σε ισχύ το Ευρωσύνταγμα που δήθεν εγκρίθηκε από 27 κοινοβούλια.  
          Κάλλιον, λοιπόν,  δογματικός, αλαζών και αμαθής παρά ημιμαθής και αγενής.
Υ.Γ. Το κείμενο που κυκλοφόρησε περί 32ετούς μίσθωσης των γραφείων του ΔΝΤ στην Αθήνα δικό σας ήταν; Διότι δεν πρόκειται περί 32 ετών, αλλά 3 με δικαίωμα παράτασης για 2 ακόμη έτη.»

Οπότε ο κ. Αντωνίου μου απαντά:
«Φαντάζομαι ότι διαβάζεις στο Μνημόνιο το οποίο αναφέρει ρητά ότι έχει συναχθεί σύμφωνα με τα άρθρα 126 και 136 της Συνθήκης της Λισσαβώνας (του Ευρωσυντάγματος). Συνεπώς σύμφωνα με όσα σοφά είπες το Μνημόνιο είναι άκυρο κι έχει συνταχθεί από άσχετους. Ή μήπως είσαι εσύ άσχετος?»

Και επανέρχεται
«Kαι βέβαια Καλαμίτση δεν σε ρωτάω εάν έχεις διαβάσει την  Συνθήκη Υποτέλειας (το Μνημόνιο) διότι ξέρω την απάντηση. Κάποιοι σαν κι εσένα έφεραν στην εξουσία ένα διανοητικά καθυστερημένο Προδότη. Αλλά αυτός σας αξίζει. Σε εμάς όχι. Καλή συνθήκη της Ρώμης και της Ουτρέχτης το 1712.
Καλή νύχτα».

Μετά από αυτά έστειλα στον αρχικό αλληλογράφο, ο οποίος παρακολουθούσε την «κλωτσοπατινάδα», το ακόλουθο κείμενο:  
«Αν τέτοιο είναι το επίπεδο των προσώπων που, όμως μου είπατε στο τηλέφωνο, θέλουν μαζί με σας να επιχειρήσουν κάτι διαφορετικό για τη σωτηρία της πατρίδος, σας γνωστοποιώ ότι δεν με ενδιαφέρει το εγχείρημά σας. Αν δε η άποψή μου έχει οποιαδήποτε αξία για σας, άνθρωποι ως ο Αντωνίου είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους πολιτικούς μας.
Ευχαριστώ»

Στη συνέχεια και δη την 22.12.2010 ενημερώνομαι από τον κ. Αντωνίου ότι ασκήθηκε δίωξη βάσει της μήνυσης που είχεν υποβάλει ο ίδιος κατά  172 βουλευτών που είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο.

Τον ερωτώ αυθημερόν
«Ασκήθηκε ποινική δίωξη ή διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση; Μπορείτε να μου στείλετε την κλήση που λάβατε ή κάποιο στοιχείο που  βεβαιώνει του λόγου σας το αληθές;»

Για να λάβω την ακόλουθη απάντηση
«Χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη. Κινήθηκε δίωξη δεν ασκήθηκε άσχετε. Φταίω εγώ που σου γράφω.»

Επιμένω και τον ερωτώ:
«Αποδεικτικά στοιχεία για τα λεγόμενά σας έχετε; Όλα τα άλλα είναι αοριστολογίες και ευσεβείς πόθοι. Τουλάχιστον για μένα τον άσχετο».  

Εκεί έληξε η αλληλογραφία μου με τον κ. Αντωνίου. Πρέπει να σημειώσω, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια: τον ρώτησα κάποια στιγμή γιατί κατεμήνυσε μόνον τους 157 του ΠΑΣΟΚ και τους 15 του ΛΑΟΣ και όχι την κ. Μπακογιάννη, η οποία είναι η 173η υπερψηφίσασα το Μνημόνιο; Μου απήντησε ότι την συμπεριέλαβε σε συμπληρωματική μήνυση, η οποία, όμως, είναι ανύπαρκτη. 

Ακολούθως αναρτάται την 23.12.2010 στο blog koukfamilyσημείωμα του blogger  barbanikos, ο οποίος πολύ σωστά επισημαίνει ότι η μήνυση Αντωνίου δεν περπατάει και ότι τους βουλευτές μπορούν να διώξουν μόνον οι ίδιοι οι βουλευτές. Έχω διαφορετική άποψη  επί του λεπτού αυτού σημείου, αλλ’ αυτή η αρνητική στάση είναι κατ’ αρχάς ορθή.
Την 03.01.2011 αναρτάται σε διάφορα blogs η είδηση ότι την 11.01.2011 θα καταθέσει ο γιατρός ως μάρτυς ενώπιον του Εισαγγελέως Χαλκίδος. Επ’ ευκαιρία της είδησης εκαλούντο οι πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδος εις ένδειξη συμπαράστασης προς τον γιατρό Αντωνίου. Το κάλεσμα εκείνο προκάλεσε εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια από αναγνώστες που πίστεψαν ότι κάτι σοβαρό γίνεται. 
Την 14.07.2011 έχουμε την είδηση ότι η μήνυση τέθηκε στο Αρχείο, όπως ενημέρωσε τους ερωτώντες βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου. Ο γιατρός διαψεύδει τον υπουργό και ισχυρίζεται  ότι η απάντησή του αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης της εισαγγελέως Εφετών κ. Άννας Καλουτά, η οποία, αντιθέτως, με την από 06-07-2011 διάταξή της, δεν δέχθηκε την αρχειοθέτηση της μήνυσης, όπως πρότεινε η εισαγγελεύς Πρωτοδικών,  και διέταξε την κατάθεσή της στην Βουλή σύμφωνα με τα άρθρα 59-63 και 86 Συντάγματος. Δεκάδες σχόλια και πάλι υπέρ του ηρωϊκού γιατρού.

Τι έγινε στη συνέχεια;
Ο γιατρός δημοσιεύει κείμενό του την 26.09.2011 με το οποίο περνάει γενεές δεκατέσσερις όλους του αντιμνημονιακούς πανεπιστημιακούς.

Και μετά, και μετά; 

Ο γιατρός εξέθεσε υποψηφιότητα για να εκλεγεί βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β΄ Αθηνών. Στην Εύβοια, βέβαια, δεν είχε καμμία  τύχη, αφού εκεί εκλέγεται επί σειράν ετών ο Μαρκόπουλος. 
Τώρα πληροφορούμαι ότι ο κ. Αντωνίου απεκάλεσε προδότη τον Καμμένο, επειδή ο τελευταίος είχε μεν πει «ότι δεν συνεργάζεται με προδότες», όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργασθεί μετά την 06.05.2012 με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά προ ημερών στην ίδια ερώτηση απήντησε ότι εννοούσε πως δεν συνεργάζεται με Βενιζέλο-Σαμαρά. Είναι μια κωλοτούμπα, πώς να το κάνουμε, αλλά όχι μέχρι του σημείου που να αποκαλέσει ο Αντωνίου τον Καμμένο προδότη. Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν γιατρέ.
Ευτυχώς, για όλους εμάς τους προδότες,  που ο «ηρωϊκός γιατρός» δεν καταλέγεται πλέον στα ψηφοδέλτια της 17.06.2012.   

Σωτήριος Καλαμίτσης  


Διαβάστε Περισσότερα » "Κουνώντας το μαντήλι στον ιατρό Δημήτριο Αντωνίου"

Η Ελλάδα που "ματώνει" σαρώνει στο Facebook

Μια πραγματικά συγκλονιστική και καθηλωτική φωτογραφία κάνει την το γύρο του Facebook.

Η φωτογραφία είναι δημιούργημα του χρήστη με το όνομα "Dimitris DaAthens" ο οποίος αρχικά την ανέβασε στο blog του, το dimitristheathens.blogspot.gr γράφοντας το εξής κείμενο:

"ΜΑΙΝΑΔΕΣ.....Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες». Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία». Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ' τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.
Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν..."

Η φωτογραφία που απεικονίζει μια γυμνή κοπέλα, ματωμένη να κρατά την ελληνική σημαία μέσα σε λίγη ώρα έχει συγκεντρώσει δεκάδες likes και κοινοποιήσεις. Το μήνυμα που έχει επίσης είναι "Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά... πρέπει να παλέψουμε".

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα που "ματώνει" σαρώνει στο Facebook"

Συναγερμός για υπερχείλιση του Στρυμόνα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δήμοι Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Αμφίπολης αφού είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ο ποταμός Στρυμόνας με αποτέλεσμα να συμπάρει στο πέρασμά του αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο όγκο του νερού από την λίμνη Κερκίνη που χύθηκε στο ποταμό, και αύξησε επικίνδυνα τη στάθμη του.

Στο κόκκινο παραμένει ο δήμος Βισαλτίας, με το πρόσκαιρο ανάχωμα που στήθηκε από άνδρες του στρατού, υπαλλήλους του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αγρότες και κατοίκους της περιοχής, να κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Στο δήμο Εμμανουήλ Παπά άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται παράκτια του Στρυμόνα στις περιοχές του Παραλιμνίου, του Πεθελινού και του Ψυχικού.

Συνεργεία του δήμου έχουν φτιάξει πρόσκαιρη οχύρωση στο Στρυμόνα με αναχώματα και εκατοντάδες τσουβάλια με άμμο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνος Μελίτος, «ο δήμος εμφανίζεται ανοχύρωτος», καθώς όπως επισημαίνει έχουν ήδη πλημμυρίσει εκατοντάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξής τους από τις αρμόδιες αρχές.

«Παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών η λίμνη Κερκίνη δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο υπερχείλισής της» σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Παπαδόπουλο.

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα χιόνια που έλιωσαν στη Βουλγαρία και οι παρατεταμένες βροχές το τελευταίο διάστημα, έχουν κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση στο νομό Σερρών.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για υπερχείλιση του Στρυμόνα"

Πολωνή σε Βενιζέλο: Δεν θέλω να ζήσω πτώχευση 2η φορά

Ένα αυθόρμητο περιστατικό περιστατικό στιγμάτισε την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου το Σάββατο στη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του, αλλά και του διαλόγου που είχε με κατοίκους της περιοχής.

Η κυρία Μαργαρίτα, μια Πολωνή που βρίσκεται επί 20 χρόνια στην Ελλάδα, μένει στο Μαυρονέρι της Λιβαδειάς και είναι κτηνοτρόφος.

Τη στιγμή που ο λόγος δόθηκε στο κοινό, προκειμένου να απευθύνει τις ερωτήσεις του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η ίδια δεν δίστασε να παρέμβη και χωρίς τη βοήθεια μικροφώνου, σχεδόν σε απόγνωση είπε χαρακτηριστικά:

"Εγώ βόσκω γίδια και πρόβατα και οι γαλατάδες μας δίνουν 8μηνες επιταγές. Τι θα πω εγώ στην προβατίνα, ότι θα φας σε οχτώ μήνες; Πως θα παράγω εγώ κύριοι την πρώτη ύλη για το σημαιοφόρο προϊόν της Ελλάδας στις εξαγωγές, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως;".
Καταχειροκροτούμενη από το πλήθος που παρευρέθηκε στην ομιλία του Βενιζέλου συνέχισε:

"Πρόεδρε είμαι Πολωνέζα. Ζω σε αυτή τη χώρα 20 χρόνια, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Θερμή έκκληση. Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν ξέρει τι σημαίνει πτώχευση του κράτους. Ήμουνα 15 χρονών, το '81 στην Πολωνία, που πτώχευσε το κράτος. Κάναμε τριάντα χρόνια να συνέλθουμε.

Λαέ ξυπνήστε, ξυπνήστε δεν είναι παιχνίδια. Τριάντα χρόνια κάναμε να συνέλθουμε. Λαέ ξυπνήστε. Δεν είναι παιχνίδια. Δεν θέλω να το ζήσω δεύτερη φορά".



Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνή σε Βενιζέλο: Δεν θέλω να ζήσω πτώχευση 2η φορά"

Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!

«Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου»

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχεδιάζει να παραπέμψει την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, «όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες», ενώ έστειλε νέο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου, που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι, σε αυτή την περίπτωση, η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην ίδια ομιλία της η κυρία Μέρκελ απέρριψε για μια ακόμη φορά τη θέσπιση ευρωομολόγων, αλλά άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Μία ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ έδειξε διάθεση συμβιβασμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι πρέπει τα κράτη - μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η εκτός προγράμματος συνάντηση που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Επισήμως, η συνάντηση αφορά στα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την προετοιμασία για την επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Η κυρία Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν είχαν συναντηθεί και την περασμένη Τετάρτη, στο συνέδριο του Συμβουλίου των Κρατών της Βαλτικής Θάλασσας, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει ότι συμφώνησαν πως το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης για τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μόνο το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν προς τη μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην ΕΕ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!"

Βαν Ρομπάι: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις

Τη βούληση της ΕΕ να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνηθέντων από την Αθήνα.

«Δεν υπάρχει δρόμος μακριά από το ευρώ. Υπάρχει μόνο ο δρόμος προς τα εμπρός, στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης ενοποίησης. Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ -Ρωσίας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαν Ρομπάι: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις"

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η εγκληματικότητα. Το τριήμερο σημειώθηκαν φόνοι, επιθέσεις σε ηλικιωμένους και ληστείες, παρά τις δράσεις της ΕΛΑΣ σε Αττική και περιφέρεια. Κατά τους ελέγχους της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα για διάφορα αδικήματα 1.608 άτομα.

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια αδίστακτων ληστών έπεσαν μία 69χρονη στην Παιανία και ένας 74χρονος στο Κρίκελο Λαμίας. Οι δράστες τους κακοποίησαν άγρια και τους λήστεψαν, ενώ ο 74χρονος υπέστη εσωτερική αιμορραγία από τα κτυπήματα που δέχτηκε και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Στη γυναίκα οι ληστές έδωσαν ηρεμιστικά τύπου λεξοτανίλ, προκειμένου να κάνουν ...άνετα τη ληστεία.

Αποκορύφωμα της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα ήταν ωστόσο η δολοφονία στην Καισαριανή, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένος 30χρονου και ο σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του, 32 χρόνων, τους οποίους πυροβόλησαν με όπλο τύπου καλάσνικοφ αδίστακτοι κακοποιοί, όταν πήγαν να αποτρέψουν την κλοπή αυτοκινήτου τους, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους.

Τα αδέλφια διέμεναν με την ηλικιωμένη μητέρα τους στην οδό Βουτσά 83, η οποία έπαθε σοκ, αφού μέσα σε λίγα λεπτά έχασε το ένα της παιδί και το δεύτερο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.Όπως ανέφεραν γείτονες τα δύο αδέλφια ήταν βιοπαλαιστές, ήσυχα και έμεναν μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα τους, προκειμένου να τη φροντίζουν.Τώρα, λένε, η γυναίκα έχει μένει μόνη χωρίς φροντίδα στο σπίτι, ενώ ο ένας της γιος είναι νεκρός και ο άλλος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο...


Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι αδίστακτοι ληστές ανήκουν σε συμμορία που κάνει ληστείες και κλέβει αυτοκίνητα για να διαφύγει με αυτά.Εκτιμούν, επίσης, ότι δεν αποκλείεται να είναι τα ίδια άτομα που κατά το παρελθόν έχουν συμπλακεί με αστυνομικούς όταν έπεσαν σε μπλόκα ελέγχου και πυροβόλησαν εναντίον τους.

Έως χθες δεν είχε προκύψει κάτι που να οδηγεί με βεβαιότητα στην ταυτότητα των δραστών. Οι δε ιδιωτικές κάμερες της περιοχής δεν κατέγραψαν εικόνες των κακοποιών, οι οποίοι, όπως είπαν την ημέρα του φόνου διερχόμενοι από το σημείο του φόνου πολίτες, διέφυγαν προς την πλευρά της πανεπιστημιούπολης.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, ενώ τα δύο αδέλφια ενώ είχαν πάει για ύπνο. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία άκουσαν τον συναγερμό τους αυτοκινήτου τους και βγήκαν στο μπαλκόνι, όπου είδαν δύο άτομα να προσπαθούν να κλέψουν το αυτοκίνητό τους.

Ο ένας πήρε μαζί του ένα μαχαίρι από την κουζίνα και έτρεξε με τον αδελφό του στη πυλωτή για να αποτρέψει την κλοπή. Οι αδίστακτοι ληστές όμως τους περίμεναν και μόλις βγήκαν από την είσοδο, τους πυροβόλησαν με το πολεμικό όπλο που είχαν μαζί τους. Οι σφαίρες βρήκαν τον 30χρονο στο στήθος και στην κοιλιά, με συνέπεια να χάσει αμέσως τη ζωή του. Μία από τις σφαίρες βρήκε στην κοιλιά και τον 32χρονο αδελφό του και τον τραυμάτισε σοβαρά.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα"

Συνελήφθη 84χρονος που ...επιχείρησε να αποτρέψει ληστεία!

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου οδηγείται σήμερα μαζί με τους… κλέφτες που έτρεψε σε φυγή, ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος γιατί απέτρεψε την κλοπή πυροβολώντας στον αέρα! Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους επίδοξους δράστες, πέρασαν χειροπέδες και στον ίδιο για παράνομη οπλοχρησία!

Το περιστατικό συνέβη μέρα- μεσημέρι στο Διμήνι Μαγνησίας, όταν οι δύο δράστες ηλικίας 43 και 33 προσπάθησαν να «σηκώσουν» ηλεκτρικές συσκευές αξίας 1.000 ευρώ από τον υπαίθριο χώρο μιας εταιρείας ειδών ζαχαροπλαστικής ενός 33χρονου. Ο 84χρονος που μένει ακριβώς δίπλα, τους αντιλήφθηκε και έβαλε τις φωνές για να τους σταματήσει. Όμως, εκείνοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Τότε ο ηλικιωμένος σήκωσε το δίκαννο που κατείχε νόμιμα και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή. Αμέσως μετά, κάλεσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους επίδοξους κλέφτες πριν απομακρυνθούν. Άφησαν, όμως, εμβρόντητο τον 84χρονο, όταν τον συνέλαβαν και αυτόν για… άσκοπους πυροβολισμούς και κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο του!

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 84χρονος που ...επιχείρησε να αποτρέψει ληστεία!"

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί στις εκλογές

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε - όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία - από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με απόφαση του Α’ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.

Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα.

Επίσης δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών - Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, ύστερα από τη δήλωση παραίτησης του νόμιμου εκπροσώπου του.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό.

Μετά από δικές τους δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α’ Τμήμα Αρείου Πάγου δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την β’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ).

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί στις εκλογές"

Έκλεβε ασθενείς και προσωπικό στο Αττικό νοσοκομείο

Ένας 35χρονος, που κατηγορείται ότι έκλεβε συστηματικά ασθενείς, συνοδούς ασθενών και προσωπικό του Αττικού νοσοκομείου, συνελήφθη προχτές το βράδυ σε χώρο νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν ένας προτζέκτορας που είχε αφαιρέσει από αίθουσα του νοσοκομείου και 180 ευρώ που είχε αφαιρέσει από συνοδό ασθενή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τη σύλληψή του, είχε διαπράξει 77 κλοπές από ασθενείς, αρπάζοντας πορτοφόλια, τσάντες, ρολόγια και χρυσαφικά, ενώ είχε αφαιρέσει και αντικείμενα αξίας από το νοσοκομείο, τα οποία πωλούσε στο Μοναστηράκι.

Επίσης με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες που αφαιρούσε από τα θύματα έκανε αναλήψεις χρημάτων από μηχανήματα ΑΤΜ. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 70.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα που προέρχονται από τις κλοπές στο νοσοκομείο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεβε ασθενείς και προσωπικό στο Αττικό νοσοκομείο"

Κρύος ιδρώτας στο δημόσιο! - Με νόμο θα επιστρέψουν επιδόματα και υπερωρίες που έπαιρναν παράνομα!

- Από τα 140 δις για δαπάνες απέρριπταν μόνο το 1 δις για τα ματια του κόσμου
- Υπερωρίες και εκτός έδρας με τα οποία χτίζεις σπίτι!
- Οι υπάλληλοι ακόμα και αφού τους ανακάλυπταν αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα!

Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάρει παράνομα με τη μορφή επιδομάτων και αποζημιώσεων είτε για συμμετοχή σε επιτροπές, είτε ως υπερωρίες και εκτός έδρας από χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο.
Αυτά, θα κληθούν να τα επιστρέψουν αναδρομικά.

Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενεργοποιείται η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του νόμου 4071/2012 που είναι ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και σύμφωνα με αυτόν δεν υπάρχει διαφυγή για εκείνους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια εις βάρος των υπολοίπων.

Μέχρι σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελούσε ανάχωμα για όλους αυτούς. Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι όταν ο Πάρεδρος ή Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προεγκρίνει τις συγκεκριμένες δαπάνες, αυτές έχουν a priori το τεκμήριο της νομιμότητας και δεν μπορούν να υποστούν κατασταλτικό έλεγχο.

Μόνο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, είχε στείλει τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις παράνομων πληρωμώνστη Δικαιοσύνη. Τα χρήματα όμως δεν επέστρεφαν πίσω λόγω του νόμου που προστάτευε τους... παρανομούντες.

Τώρα όμως γίνεται δεκτό ότι η κατ΄ αρχήν έγκριση νομιμότητος της δαπάνης που γίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να ανατραπεί ύστερα από αίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο προεγκρίνει εντάλματα πληρωμής του δημοσίου ύψους 140 δισ. ευρώ (διάφορες πληρωμές για μισθούς, συμβάσεις κλπ). Πρόκειται για συναλλαγές και πληρωμές υπουργείων, ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων, ΝΠΙΔ κ.λπ.

Από αυτά ετησίως απορρίπτονται δαπάνες περίπου 1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 139 δις προεγκρίνονται.

Ακόμα και εκείνοι που είχαν προειδοποιηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στήλωναν τα πόδια και πολύ απλά αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα, υποστηρίζοντας πως οι αμοιβές τους ήταν τυπικά νόμιμες, εφόσον εξοφλήθηκαν με χρηματικό ένταλμα που θεωρήθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο ή πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παρακάτω ακολουθούν υποθέσεις που οδήγησαν στην αλλαγή του νόμου:

- Στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Παιδείας μοιράστηκαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις σε υπαλλήλους.

- Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περίπου 12 υπάλληλοι αποσπασμένοι στο εξωτερικό (σε Καναδά και Βρυξέλλες), εισέπρατταν το αυξημένο ποσό της αποζημίωσης EUROCONTROL (ανέρχεται και στα 1.500 ευρώ μηνιαίως) ενώ παράλληλα ορισμένοι υπέγραφαν «παρών» στις μονάδες τους στην Ελλάδα για να εισπράττουν το επίδομα, ενώ πολλοί υπάλληλοι πληρώνονταν για «μαϊμού» υπερωρίες.

- Στο ΝΑΤ ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η γενική διευθύντρια είχαν εισπράξει «πάγια γραφικά έξοδα» χιλιάδων ευρώ, χωρίς να τα δικαιούνται.

- Στο υπουργείο Υγείας μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πλασματικές υπερωρίες και επιτροπές «μαϊμού».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρύος ιδρώτας στο δημόσιο! - Με νόμο θα επιστρέψουν επιδόματα και υπερωρίες που έπαιρναν παράνομα!"

«Είμαστε όλοι Έλληνες»

«Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και είναι «ντροπή» με ποιά επιφανειακότητα και επιπολαιότητα γίνεται τώρα λόγος για τους Έλληνες», επισήμανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν, στη χθεσινοβραδινή ομιλία του σε μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης με τον ελληνικό λαό.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» και διοργανώθηκε διοργάνωσε από την Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης.

Για τους Χριστιανούς, οι Έλληνες υπήρξαν επιπλέον, οι πρώτοι στην Ευρώπη που αποδέχτηκαν το Χριστιανισμό, ενώ η Καινή Διαθήκη γράφηκε στην ελληνική γλώσσα, αλλά προπάντων ο όρος της αλληλεγγύης με ανθρώπους που περνούν δυσκολίες, προέρχεται από την ελληνική σοφία και το ευαγγέλιο, τόνισε ο καρδινάλιος, χαιρετίζοντας συγχρόνως ως απολύτως ορθό το σύνθημα της εκδήλωσης «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Προσφωνώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες της εκδήλωσης - ανάμεσά τους ιεράρχες των χριστιανικών Εκκλησιών, πολιτικοί και διπλωμάτες με επικεφαλής τους πρέσβεις της Ελλάδας και Κύπρου, Θεμιστοκλή Δημίδη και Κωνσταντίνο Παπαδήμα - ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, παρέπεμψε στην ελληνική φιλοξενία που είναι πάντα πρόθυμη να μοιράσει και το ελάχιστο, όπως και στη μεγάλη καρδιά του ελληνικού λαού, τόσο στον πόνο όσο και στη χαρά του.

Πρόσθεσε δε, πως για το λόγο αυτό πληγώνουν ακόμη περισσότερο, από την έναρξη της κρίσης χρέους, η αρνητική συνθηματολογία και οι προκαταλήψεις στην πολιτική συζήτηση και στην ειδησεογραφία των Μέσων Ενημέρωσης, ενώ τόνισε, πως η Συνοικία των Ελλήνων στη Βιέννη αποτελεί παράδειγμα για την επιμέλεια και την εργατικότητα των προγόνων, οι οποίες παραμένουν ακέραιες μέχρι σήμερα και που μαζί με τη φιλοξενία, μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει επισκεπτόμενος την Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Αρσένιος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Μητρόπολης προς την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία και τις άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες στην Αυστρία, για την υποστήριξή τους, αλλά και προς τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας - που λόγω ταξιδιού του στο εξωτερικό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί - για το χαιρετισμό και τις ευχές του για επιτυχία της εκδήλωσης.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση προσφώνησε ο επίσκοπος της Αυστριακής Ευαγγελικής Εκκλησίας, Μίχαελ Μπιούνκερ, τονίζοντας πως οι άνθρωποι της Ευρώπης, πέραν κάθε κρίσης, ανήκουν στην ίδια κοινωνία, ενώ ο επικεφαλής της Σερβοορθόδοξης Εκκλησίας Αυστρίας, Λούκα Μίτροβιτς, επέδωσε ποσό 15.000 ευρώ, δωρεά των Σέρβων της Βιέννης, που, μαζί με τα έσοδα της χθεσινής εκδήλωσης, θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η εκδήλωση, η οποία, με συμμετοχή εκατοντάδων επισκεπτών, διάρκεσε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στην Οδό Ελλήνων και στην πλατεία ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς ελληνορθόδοξους ναούς της Βιέννης, με ιστορία 200 ετών, τον καθεδρικό της Αγίας Τριάδας και το ναό του Αγίου Γεωργίου.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Είμαστε όλοι Έλληνες»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news