facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή της δικογραφίας Άκη

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί πώς έγινε η διαρροή εγγράφων της δικογραφίας σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου πριν αυτή δοθεί στους συνηγόρους.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θέλει να ανακαλύψει αν υπήρξαν διαρροές μέσα από τα ανακριτικά γραφεία και από ποιούς σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Το πιθανότερο είναι να μην καταλήξει πουθενά η εισαγγελική έρευνα, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν σε σχετικές υποθέσεις.

spirospero.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για διαρροή της δικογραφίας Άκη"

Στρατιώτες απολύονται αλλά παραμένουν στα στρατόπεδα,γιατί δεν έχουν λεφτά να φύγουν!

Η είδηση αν είναι πραγματική είναι συγκλονιστική και αποκαλυπτική της οικονομικής ανέχειας.
Σύμφωνα με είδηση που αλίευσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ»,στρατιώτες που απολύονται «Ξεμένουν στα στρατόπεδα» γιατί δεν έχουν χρήματα!

Γράφει η εφημερίδα:
«Άποροι φαντάροι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους αναγκάζονται να φιλοξενηθούν επί μέρες στο στρατόπεδο που υπηρέτησαν, επειδή δεν έχουν χρήματα ούτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Όπως κατήγγειλε άπορος και απελπισμένος πατέρας φαντάρου, διοικητής στρατοπέδου στα σύνορα, στον οποίο απευθύνθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει ο γιος τους στο σπίτι, του απάντησε " Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μου. Η εντολή από το ΓΕΣ είναι ρητή. Καμιά συνδρομή στα οδοιπορικά των στρατιωτών".

Εκατοντάδες είναι οι φαντάροι που δε βγαίνουν από τα στρατόπεδα τις ημέρες που έχουν άδεια, διότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, ενώ και τα συσσίτια στον Στρατό καλά κρατούν.
Είναι τα ίδια παλικάρια που θα κληθούν να πολεμήσουν όταν τεθεί σε κίνδυνο, μια χώρα που τους εξευτελίζει και τους εξαθλιώνει με αυτόν τον τρόπο».

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιώτες απολύονται αλλά παραμένουν στα στρατόπεδα,γιατί δεν έχουν λεφτά να φύγουν!"

Το game over πλησιάζει για την Ελλάδα

Έρχεται χρεοκοπία και διπλό νόμισμα αν καταπέσει το μνημόνιο – Σχεδιάζουν να πωλήσουν 200 εκατ μετοχές ξένοι σε ΧΑ αν εθνικοποιηθούν οι τράπεζες – Κίνδυνος για νέα εκροή καταθέσεων 50 δισ


Πολιτικοί, τραπεζικοί κύκλοι αλλά και στελέχη επενδυτικών τραπεζών προειδοποιούν το game over πλησιάζει για την Ελλάδα.

Υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί ένα έκτακτο σχέδιο διπλού νομίσματος του ευρώ και του Geuro ή νέας δραχμής.

Με βάση πηγές που διαχρονικά έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και δεν παρασύρονται από καταστροφολογικές προσεγγίσεις προειδοποιούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει διπλό νόμισμα στην χώρα.
Μάλιστα αν οι εξελίξεις συντείνουν προς την άποψη ότι οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν και παγώσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με στόχο να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο εταιρίες του δημοσίου τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων σε ΧΑ και τράπεζες από ξένους επενδυτές.
Οι εκτιμήσεις που δίδονται είναι ότι 200 εκατ μετοχές τραπεζών θα βρεθούν προς διαδικασία ρευστοποίησης αν οι ελληνικές τράπεζες θα εθνικοποιηθούν. Όμως τα 200 εκατ πωλήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά στις 100-200 μονάδες και την Εθνική στα 0,30 ευρώ τι δε ιδιωτικές τράπεζες στο 0,0..%.
Το ζητούμενο είναι σε μια τέτοια αγορά όπου η κατάρρευση αναδύεται από παντού θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν 200 εκατ μετοχές;
Θεωρητικά ναι πρακτικά είναι πολύ δύσκολο καθώς ποιος θα αγοράζει τράπεζες στην Ελλάδα όταν σχεδιάζεται η κρατικοποίηση τους;
Ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι επενδυτές στις τράπεζες που αποτελούν την πιο επικίνδυνη επένδυση αυτή την περίοδο είναι τεράστιος.
Όμως εφόσον υπάρχουν σχέδια να πωληθούν έως 200 εκατ μετοχές τραπεζών χρηματιστηριακά ο κλάδος τελείωσε.
Τι σημαίνει όμως κρατικοποίηση;
Το μοντέλο της κρατικής διοίκησης σε οποιαδήποτε εταιρία κατέρρευσε.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις κρατικές εταιρίες με τα μεγαλύτερα προβλήματα τα κόμματα της Αριστεράς είχαν έως πρώτο λόγο και ρόλο.
Άρα η εθνικοποίηση που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι διαφοροποίηση της πεπατημένης.
Όχι ότι το μοντέλο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν καλύτερο καθώς όλες οι κρατικές εταιρίες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έχουν καταρρεύσει.
Όμως σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα χρειάζεται ενεργή την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ξεκάθαρο ότι ο κρατισμός η εθνικοποίηση θα οδηγήσει σε μαζική εκροή κεφαλαίων.
Όχι όμως μόνο από το χρηματιστήριο.
Πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι αν κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του κρατισμού οι εκροές των καταθέσεων θα ενταθούν.
Ορισμένοι τραπεζίτες δεν αποκλείουν ότι αν υπάρξει πλήρης εκτροπή οι καταθέσεις θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 50 δις ευρώ πέραν των 74 δις που έχουν μειωθεί έως τώρα.
Δηλαδή από 162 δις ευρώ θα καταρρεύσουν στα 110 δις ευρώ.
Σε μια τέτοια περίπτωση η ολοκληρωτική καταστροφή, χρεοκοπία της χώρας θα είναι μια τραγική πραγματικότητα.
Ο κίνδυνος να καταρρεύσουν τα πάντα στην Ελλάδα να υπάρξει πραγματική στάση πληρωμή είναι τεράστιος.
Οι πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπή αλλά πλέον δεν σχετίζονται οι εξελίξεις με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την απόφαση που φαίνεται έχουν λάβει η Γερμανία και ισχυροί πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί της Ευρώπης να βγάλουν από το ευρώ την Ελλάδα.

Τα πραγματικά μεγέθη των τραπεζών

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 66 τράπεζες
19 ελληνικές ,
30 υποκαταστήματα ξένων τραπεζών ,
16 συνεταιριστικές τράπεζες
1 ειδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Διαθέτουν 4130 υποκαταστήματα εκ των οποίων 1660 στην Αττική
Τα ATMs ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα 6.900
Τα ATMs των ξένων τραπεζών 440
Απασχολούνται συνολικά 67.800 εργαζόμενοι

Σε μια χειμαζόμενη οικονομία όπως η ελληνική στην Ελλάδα θα έπρεπε να δραστηριοποιούνται όχι πάνω από 10 τράπεζες.
Τα 4130 καταστήματα δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 2000 και οι εργαζόμενοι τους 40 χιλ.
Η κρατικοποίηση θα συντηρήσει ένα φαύλο κύκλο προβλημάτων.
Η κρατικοποίηση ή εθνικοποίηση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια όλες τις τράπεζες στην χρεοκοπία.
Οι χρεοκοπημένες τράπεζες θα παρασύρουν τα πάντα και βεβαίως όλο το έθνος σε ένα βαθύ πένθος που δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο.

H θέση μας

Το μνημόνιο πρέπει να αλλάξει όχι να καταπέσει
Οι τράπεζες πρέπει να μείνουν ιδιωτικές όχι να εθνικοποιηθούν δηλαδή κρατικοποιηθούν
Μην διαπράξει το πολιτικό σύστημα έγκλημα κατά της κοινωνίας


bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το game over πλησιάζει για την Ελλάδα"

Η ασυδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρέους

Ο Οργανισμός Διαχείρησης ΔΗμόσιου Χρέους - Ο.Δ.ΔΗ.Χ - , ο οργανισμός δηλαδή που διαχειρίζεται το ΔΙΚΟ ΜΑΣ χρέος, το χρέος για το οποίο ΕΜΕΙΣ καλούμαστε να υποβαθμίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, να εγκαταλείψουμε την κοινωνία και να πουλήσουμε την Ελλάδα,  διοικείται .....
(σύμφωνα με το οργανόγραμμα στη σελίδα του ΟΔΔΗΧ - http://www.pdma.gr/index.php/el/organismos/board-of-directors-gr) από τους κ.κ  Πεντάζο Ηλία, Παναγιώτη Καρακούση, Ιωάννη Παπαδάκη και Πέτρο Χριστοδούλου.



Στο "διαφανή" κόμβο της "ανοιχτής διακυβέρνησης" http://www.opengov.gr/sec_cvs/ , αναφέρεται μόνο το όνομα του κ. Πεντάζου, (λόγω της δεύτερης ιδιότητας του, αυτής του διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής) χωρίς να υπάρχει βιογραφικό.  Ενα βιογραφικό του βρήκα στο blog.gr http://www.blog.gr/article.php?id=60861..  συνοδεύει άρθρο με τον κακεντρεχή τίτλο: "Ηλίας Πεντάζος: Παραιτήθηκε ο "αρχιτέκτονας" του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου" (από τη θέση του στη γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής).

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παναγιώτης Καρακούσης είναι Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακείου και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν κατάφερα να βρω το βιογραφικό του πουθενά. Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι ίχνη από τα έργα του (http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/find/ypogid:2637) που μάλλον ήταν ήταν να καθορίζει επιτόκια ομολόγων.

Ο κ. Ιωάννης Παπαδάκης(http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/Organization/governingbodies/papadakis.aspx) που είναι πλέον υποδιοικητής τραπεζας της Ελλάδος, διετέλεσε αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), Washington, DC από το 1992 μέχρι το 1994 και προφανώς είναι εξέχον μέλος του τραπεζικού καρτέλ.

Η θέση μπαλαντέρ, (Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) καλύφθηκε κατα καιρούς από ανθρώπους όπως:

ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης (http://www.aueb.gr/pages/cv/gr/1213.pdf) διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Εϊναι καθηγητής (σε αναστολή (;)) στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Εκτός από μέλος Δ.Σ. της Εθνικής τράπεζας, είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπληρωτής του Υπουργού στα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin και Αναπληρωτής Διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).  (http://www3.mnec.gr/cv13.aspx)

Την 1η Αυγούστου 2008 ο κ.  Σακελλάρης  ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων οπότε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σφακιανάκης  (http://www.capital.gr/articles.asp?id=536090&pg=2) ο οποίος εκτός από διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών είχε συμμετοχή στην κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, καθώς και στην εκπροσώπηση της Ελλάδας σε επιτροπές στο εξωτερικό. Είναι επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Εκπροσώπησης στην Ομάδα Εργασίας 1 της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Ο.Ο.Σ.Α. για την ανάλυση των Μακροοικονομικών και Διαρθρωτικών Πολιτικών και είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Οικονομικές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού και Κατάρτισης (Ο.Σ.Κ.) του ΕΣΠΑ.  Μετά από όλα αυτά δε φαίνεται πρόθυμος να καταθέσει στην εξεταστική για το έλλειμμα (http://www.briefingnews.gr/politiki/item/18678-eksetatiki-gia-to-elleimma)

Τον κ. Πέτρο Χριστοδούλου, τον άφησα για το τέλος, αν και δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ελλάδα. για τον οποίο το Αμερικανικό Κονγκρέσο διεξήγαγε έρευνες (http://thalamofilakas.blogspot.gr/2010/05/blog-post_7220.html) . Σήμερα, κατά πως φαίνεται έχει τελειώσει την αποστολή του και σύμφωνα με το βήμα προτίθεται να παραιτηθεί (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=455045) . Θα διακινδυνεύσω να προβλέψω ότι ο αντικαταστάτης του θα έχει επίσης βιογραφικό που θα περιλαμβάνει θητεία στην Goldman Sachs, ή την Deutze Bank, ή κάποιο από τα υπόλοιπα σπουδαστήρια του τραπεζικού καρτέλ.

Ο κ. Χριστοδούλου, είναι Γενικός Διευθυντής του Ο.Δ.ΔΗ.Χ και σύμφωνα με το 3965/18.5.2011 (ΦΕΚ 113 Α’) οι αρμοδιότητες του, μεταξύ άλλων είναι να συνάπτει για λογαριασμό και στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου τις συμβάσεις ή πράξεις δανεισμού και διαχείρισης του δημοσίου χρέους που αποφασίσθηκαν από το Δ.Σ., τις πράξεις ή συμβάσεις διαχείρισης των διαθεσίμων του Δημοσίου και προβαίνει στις ενέργειες που απαιτούνται για την παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και για τη σύναψη πράξεων πώλησης ομολόγων με συμφωνία επαναγοράς (repos) και το αντίστροφο (reverse repos).

Στην ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ, αναγράφονται κάποιες επιμέρους ασήμαντες λεπτομέρειες για το χρέος, παρατίθενται αναλυτικά οι ημερομηνίες κατα τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουμε τα ομόλογα, αλλά πουθενά δεν υπάρχει ανάλυση για το ιστορικό έκδοσης των ομολόγων αυτών, δηλαδή με ποιον συνήφθησαν και ποιες ανάγκες του δημοσίου προορίζονταν να καλύψουν.  Αυτές είναι πληροφορίες που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν επιτρέπεται να γνωρίζουμε.

Κανείς πολιτικός δεν τα αναφέρει όλα αυτά. Οτι διορίσαμε υψηλόβαθμους τραπεζικούς υπαλλήλους να διαχειριστούν τα χρέη μας προς τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες στις οποίες αυτοί οι ίδιοι μαθήτευσαν επι χρόνια, και με τις οποίες έχουν συνδέσει την καριέρα τους. Οτι δηλαδή βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα  

Και όλοι οι υποψήφιοι κυβερνήτες μας, υπόσχονται να πολεμήσουν σκληρά για να μας ανακουφίσουν έστω και προσωρινά δίνοντάς μας ένα ξεροκόμματο και διαφωνούν για το μέγεθος του ξεροκόμματου και για τον τρόπο που θα το αποκτήσουμε και κανείς τους δεν μιλάει για την αποικιοποίηση της Ελλάδας. Και φυσικά, όταν δε μιλάς για αποικία, δεν μπορείς να μιλάς για απελευθέρωση της αποικίας, άρα αγαπητοί μου άποικοι, διαλέξτε ποιον θέλετε να διαχειρίζεται την αποικία σας και αφήστε σε εμάς τους σπουδαγμένους οικονομολόγους τα υπόλοιπα.



thalamofilakas.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Η ασυδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρέους"

Κέρδισαν τη μάχη με το κάπνισμα

Περισσότεροι από 60.000 Ελληνες κατάφεραν την τελευταία τριετία, να κόψουν το κάπνισμα. Ακολούθησαν τη μέθοδο που εφαρμόζουν τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος των δημόσιων νοσοκομείων, χρησιμοποιόντας τη δραστική ουσία βαρενικλίνη, η οπόια έχει τέσσερις φορές περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε σχέση με άλλες μεθόδους. Επίσης, αυξήθηκαν κατά 50% την τελευταία διετία και όσοι προσπαθούν, μέσω των Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος, να ακολουθήσουν πρόγραμμα απεξάρτησης από τη νικοτίνη. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εθνική αντικαπνιστική εκστρατεία ανακοίνωσαν επιστήμονες της «Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας», με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των Ελλήνων καπνιστών σκοπεύει να κόψει το κάπνισμα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 71% δεν γνωρίζει πώς να κλείσει ένα ραντεβού σε Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, ότι δηλαδή πρέπει να καλέσει το 1535 (γραμμή ΙΑΣΙΣ).

Σαν ναρκωτικό
«Η νικοτίνη είναι τόσο εθιστική όσο και η ηρωίνη ή η κοκαΐνη», τονίζουν οι επιστήμονες. «Η νικοτίνη που εισπνέεται εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και φτάνει έως και τον εγκέφαλο σε μόνο 10-16''. Συνδέεται με τους νικοτινικούς υποδοχείς και αυτομάτως στέλνει διάφορα μηνύματα σε όργανα του σώματος, μέσω της απελευθέρωσης ουσιών, όπως η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη. Η ντοπαμίνη ευθύνεται για την αίσθηση ευχαρίστησης και την ενίσχυση των δράσεων της νικοτίνης που προσφέρει ένα τσιγάρο. Η μείωση της νικοτίνης μεταφράζεται ως ανάγκη του καπνιστή να ανεβάσει εκ νέου τα επίπεδα, με συνέπεια να καπνίζει περίπου 1 -2 τσιγάρα την ώρα!

Το πρώτο φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος, η βαρενικλίνη, σχεδιάσθηκε ώστε να μπλοκάρει αυτόν το μηχανισμό του εθισμού. Αποκλείει τους νικοτινικούς υποδοχείς μην επιτρέποντας στη νικοτίνη να συνδεθεί με αυτούς. Συνεπώς, δεν απελευθερώνεται η ντοπαμίνη, με αποτέλεσμα οι καπνιστές που συνεχίζουν να καπνίζουν, ενώ λαμβάνουν το χάπι, σταδιακά, δεν νιώθουν την ανάγκη να καπνίσουν».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρδισαν τη μάχη με το κάπνισμα"

Πλάνα με δραχμές στο MEGA

Χωρίς τέλος η προπαγάνδα του MEGA… έβαλαν πλάνα με δραχμές…σε ρεπορτάζ για ληστείες!!!

Γεγονός είναι ότι στο μεσημεριανό (3/6) δελτίο ειδήσεων του MEGA και ενώ η Μίνα Καραμήτρου έδινε το ρεπορτάζ της για τα κρούσματα των ληστειών, ως πλάνα επελέγησαν όχι ευρώ αλλά...δραχμές.

Έτσι, ξαναείδαμε το παλιό δεκαχίλιαρο και το πεντακοσάρικο για να μας πουν, άραγε τι;


Διαβάστε Περισσότερα » "Πλάνα με δραχμές στο MEGA"

Τεστ δραχμής από την HSBC στα μηχανήματα ανάληψης στα ελληνικά υποκαταστήματα!

Η HSBC προετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Τεστάρει τα μηχανήματα ανάληψης για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές...

Πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν σήμερα οι Sunday Times, η HSBC εξετάζει εάν τα ATMs στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά - δηλαδή να ''βγάλουν'' δραχμές όσον αφορά το μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά - σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας, δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι ''όπως όλες οι τράπεζες, έχουμε συνεργαστεί με τις αρχές για την προετοιμασία σε πολλαπλά επίπεδα για την περίπτωση χρεοκοπίας, εξόδου από το ευρώ ή οποιουδήποτε άλλου ενδεχομένου''.

Ας σημειωθεί πως η Βρετανία, τόσο σε επίπεδο δημοσίων λειτουργών όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, έχει αναφερθεί πολλάκις τελευταία στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας κάθε φορά την προετοιμασία τους για μια τέτοια περίπτωση.

bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεστ δραχμής από την HSBC στα μηχανήματα ανάληψης στα ελληνικά υποκαταστήματα!"

Η Μέρκελ επιμένει για επίτροπο

Θα παρουσιαστεί ως υποχρεωτική επιλογή και θα υποστηρίζεται από ομάδα ειδικών

Πιέσεις, μέτρα και έναν νέο «επίτροπο» φέρνει το καλοκαίρι για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως, όπως υπογραμμίζεται, του αποτελέσματος των εκλογών. Οι εταίροι μας, με πρωτεργάτες τους Γερμανούς, δεν θα επιτρέψουν οι ελαφρύνσεις να αποτελέσουν αφορμή για χαλάρωση της σχέσης εξάρτησης της χώρας μας από τους ίδιους ή για νέα επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων. Αναζητείται λοιπόν Ευρωπαίος αλλά επ’ουδενί γερμανός «τοποτηρητής», ο οποίος θα αναλάβει επιτόπου κατά γράμμα εφαρμογή των δεσμεύσεων.

Το Βερολίνο, που αναγκάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να αποσύρει ανάλογη πρόταση υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και των σχολίων περί «κατοχής» θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επιστροφή μιας βελτιωμένης αντίστοιχης ιδέας, καθώς εκτιμά ότι έχει πλέον εμπεδωθεί η πεποίθηση περί «μη κυβερνησιμότητας» της Ελλάδας.

Ο «επίτροπος» ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται, θα υποστηρίζεται από ισχυρή ομάδα ειδικών, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή Ελλήνων, πιθανότατα από την Ε.Ε. και θα παρουσιαστεί ως υποχρεωτική επιλογή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μέρκελ επιμένει για επίτροπο"

Αρχίζει ο εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα

Συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς φαίνεται πως πέτυχε ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα. Χιλιάδες καρκινοπαθείς εδώ και μέρες και δεν μπορούσαν να βρουν τα ειδικά φάρμακα που χρειάζονταν.

Ο κ. Βαρνάβας δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι επικοινώνησε με τον υπουργό κ. Κίττα, οποίος τον διαβεβαίωσε για την επίτευξη συμφωνίας και πως από σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει κανονικά η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει ο εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα"

«Έψαχνα ένα μήνα για να βρω φάρμακα»

Κραυγή απόγνωσης από 35χρονη καρκινοπαθή

Ο εφιάλτης χιλιάδων ασθενών και των συγγενών τους, που το τελευταίο διάστημα αναζητούν φάρμακα απολύτως απαραίτητα για τις θεραπείες τους, δεν έχει τέλος… ειδικά οι καρκινοπαθείς, όπως και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καρδιακή ανεπάρκεια, οφθαλμολογικά προβλήματα κ.α. συνεχίζουν να υπόκεινται στο μαρτύριο της αγωνιώδους αναζήτησης από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Κάποιοι δε βρίσκουν λύση για εβδομάδες, με αποτέλεσμα η ζωή τους να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ άλλοι προμηθεύονται το απαραίτητο σκεύασμα με αρκετή καθυστέρηση, γεγονός που διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της θεραπείας τους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της 35χρονης Αναστασίας Δ. που κάνει χημειοθεραπείες εδώ και τρεις μήνες, καθώς ο καρκίνος μαστού προχώρησε σε μετάσταση στο ήπαρ. «Αναζητώ τον τελευταίο μήνα στα νοσοκομεία “Άγιος Σάββας”, “Μεταξά”, αλλά και στο “Ιπποκράτειο” τα δύο πανάκριβα φάρμακα που χρειάζομαι για τη θεραπεία μου.

Κοστίζουν 2.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα. Μου λένε “δεν υπάρχουν, μπορείς να πας σε ιδιωτικό φαρμακείο και να τα πληρώσεις.” Οπότε πάω από φαρμακείο σε φαρμακείο για να το αγοράσω κι αν δεν το βρω πρέπει να το παραγγείλω, εφόσον εντοπίσω φαρμακοποιό που έχει δυνατότητα να μου το εξασφαλίσει.

Σε κάθε περίπτωση παραλαμβάνω τα φάρμακα με καθυστέρηση. Πρέπει να πληρώνω και κάποια άλλα έξοδα γι’αυτό χρειάζομαι κάθε μήνα συνολικά 7.000 ευρώ. Το φαρμακείο θέλει μετρητά» εξηγεί η Αναστασία στο Έθνος.

«Πρόσφατα μου κόψανε την αναπηρική σύνταξη των 500 ευρώ. Έχω αναπηρία 80% και είναι το μοναδικό μου εισόδημα. Ωστόσο, επειδή μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες οφείλουν να διαχωρίσουν τους πραγματικούς από τους εικονικούς αναπήρους, μας καλούν να περάσουμε ξανά από επιτροπές.

Οι συγγενείς μου, ήδη από τον Φεβρουάριο που δημιουργήθηκε ξανά το πρόβλημα μου δάνειζαν χρήματα, που δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να τα πάρω από το Ταμείο να τους τα επιστρέψω. Τελευταία αδυνατούσαν και οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά, με αποτέλεσμα να δανείζονται για λογαριασμό μου από φίλους και γνωστούς, ώστε να παίρνω τα φάρμακα έγκαιρα» καταλήγει η Αναστασία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έψαχνα ένα μήνα για να βρω φάρμακα»"

Πατέρας Νίκου Γιγουρτάκη: 'Ένα συγκεκριμένο φάρμακο σκότωσε το παιδί μου'

Ο πατέρας του Νίκου Γιγουρτάκη, εφτάμιση μήνες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του γιου του, μίλησε στην εκπομπή Όλα για την Υγεία μου όπου εμφανίστηκε πεπεισμένος πως τα αναβολικά σκότωσαν το παιδί του.

Ο Τάκης Γιγουρτάκης είπε πως "σε πρώτη φάση ξέραμε ότι αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή." Όμως παρακάλεσε τον ιατροδικαστή να διεξάγει περαιτέρω έρευνα.

Ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι "αυτό που τον οδήγησε στο θάνατο ήταν ένα συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο ανακαλύφθηκε στην Αγγλία για πάχυνση βοοειδών. Και μετά το έδιναν σε άλογα κούρσας. Σήμερα έχει απαγορευτεί στην Αγγλία ακόμα και για πάχυνση βοοειδών".

Είπε ακόμα πως "ήξερα ότι έπαιρνε αναβολικά. Είχαμε κάνει ομηρικούς καυγάδες πάνω σ΄αυτό και του είχαμε πετάξει πολλά σκευάσματα που είχαμε βρει στο σπίτι του. Μου έλεγε "δεν ξέρεις τι λες" και "όλα είναι υπό έλεγχο".

Δυο μήνες πριν πεθάνει ο Νίκος, ο πατέρας του τον υποχρέωσε να κάνει εξετάσεις. "Ενώ όλα ήταν καλά, η χοληστερίνη του ήταν στα ύψη. Σε σημεία τρελά. Ο γιατρός μου είπε πως θα πάθει καρδιακή προσβολή".

Είπε ακόμα ότι "δημιουργείται ένας ναρκισσισμός. Τα βαριά αναβολικά είναι σαν ναρκωτικά. Υπάρχουν δεκάδες βαποράκια που πουλάνε όλ΄αυτά τα πράγματα. Και δεν ξέρω κανέναν μέχρι σήμερα να έχει συλληφθεί".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Νίκου Γιγουρτάκη: 'Ένα συγκεκριμένο φάρμακο σκότωσε το παιδί μου'"

Το 72% των στελεχών των ΕΔ έχει "χρησιμοποιήσει γνωριμίες για ευνοϊκή μετάθεση"

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τα οποία όπως φαίνεται τα κόμματα και σ΄αυτή την προεκλογική περίοδο …προσπερνούν με “όμορφα λόγια”;

Το οικονομικό θέμα δεν υπάρχει αμφιβολία είναι το νούμερο ένα.Και όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα που έγινε το 2009,πριν ο “κυκλώνας” της οικονομικής κρίσης πλήξει τη χώρα ,ήταν από τότε στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων των στελεχών των ΕΔ.

Το παράδοξο είναι ότι η έρευνα στην οποία αναφερόμαστε,είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ που τότε κάλπαζε προς την εξουσία και βρισκόταν στον αστερισμό του “λεφτά υπάρχουν”.

Ο τότε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης,υπεύθυνος του τομέα Άμυνας είχε ζητήσει να γίνει αυτή η έρευνα ,μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.Τα συμεράσματά της θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα αν είχαν ληφθεί υπ΄ όψιν από τους ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο και Μπεγλίτη,οι οποίοι όμως ανέλαβαν τη πολιτική ηγεσία των ΕΔ …μαζί με το ΔΝΤ ,συνεπώς τα αποτελέσματα της έρευνας δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν όπως έπρεπε ,ακόμη κι αν υπήρχε η θέληση.

Συγκλονιστικά όμως είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα σχετικά με τις μεταθέσεις.Τα ποσοστά των στελεχών που είχαν δηλώσει ικανοποιημένα από τον τρόπο που γίνονται οι μεταθέσεις ήταν …ανύπαρκτο,ενώ το 72% είχε παραδεχτεί ότι κάποια στιγμή προσέφυγε στη “χρήση γνωριμιών για ευνοϊκή μετάθεση”!

Αναλυτικά


832 στελέχη απάντησαν στο ερωτηματολόγιο. 792 ήταν άντρες και οι 40 γυναίκες.

Όσον αφορά τη κατανομή των συμμετεχόντων στους κλάδους των ΕΔ το 71,5 % προέρχεται από τον Στρατό Ξηράς, το 16,8% από την Πολεμική Αεροπορία, το 11,3% από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ το 0,4% προέρχεται από τα κοινά Σώματα.

Από τους συμμετέχοντες ποσοστό 3,5% είναι ΕΠ.ΟΠ., 33,8% Μόνιμοι και ΕΜΘ Υπαξιωματικοί, 11,1% Ανθυπασπιστές, 20,9% Κατώτεροι Αξιωματικοί, 20,9 Ανώτεροι Αξιωματικοί και τέλος 0,5% Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Στην ιεράρχηση των θεμάτων Οικονομικές απολαβές- Μεταθέσεις-Εξέλιξη-Περίθαλψη-Αξιοκρατία, οι συμμετέχοντες κατέταξαν πρώτο τις Οικονομικές απολαβές (49%), δεύτερο την αξιοκρατία (46%), τρίτο τις μεταθέσεις (45%) και ακολούθησαν η περίθαλψη (34%) και η εξέλιξη (24%) .Κι όλα αυτά το Μάϊο του 2009 ,που όχι μόνο δεν είχαν γίνει οι περικοπές,αλλά ούτε που μπορούσε κάποιος να τις φανταστεί.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

•Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων η οποία είχε 10-25 έτη υπηρεσίας, είχε μετατεθεί από 4-10 φορές (62%). Η πλειοψηφία των στελεχών (77%) δηλώνει ανικανοποίητη από το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την κοινοποίηση μέχρι την υλοποίηση των μεταθέσεων κυμαίνεται σε συντριπτικό ποσοστό από 1-3 μήνες, θεωρώντας ως ιδανικό διάστημα σε ποσοστό 84% αυτό των 4-12 μηνών.


•Ποσοστό περίπου 80%  αναγκάστηκε να μείνει μακριά από την οικογένειά του για χρονικό διάστημα από 1-3 έτη. Κρίνοντας την επίδραση των μεταθέσεων στα ίδια τα στελέχη καθώς και στις οικογένειές τους το 80% των συμμετεχόντων θεωρεί αρνητική - πολύ αρνητική την επίδραση

•Η πλειοψηφία των στελεχών (72%) δηλώνει ότι κατέφυγε σε γνωριμίες για να επιτύχει ευνοϊκή μετάθεση.
Φταίνε τα στελέχη γι΄ αυτό.Όχι.Η "κομματοκρατία" δεν επιβλήθηκε από τα στελέχη αλλά τους επιβλήθηκε.Οι ευθύνες των στρατιωτικών ηγεσιών είναι πολύ μεγάλες διαχρονικά ,γιατί αυτές θα έπρεπε να έχουν προστατεύσει τα στελέχη των ΕΔ από την ασυδοσία των "κομισάριων" που επέβαλαν τα κόμματα.


•Μόνο 1 στους 3 ικανοποιήθηκε μετατιθέμενος/η σε Φρουρά προτιμήσεως μετά από μετάθεση σε Εξαιρετικά Δυσμενή Φρουρά

•Σύστημα μεταθέσεων: Ποσοστό 88% κρίνει αρνητικά το ισχύον σύστημα μεταθέσεων, ενώ με ανάλογο ποσοστό θεωρεί αναγκαία τη καθιέρωση (με νόμο) ενός συστήματος μεταθέσεων με μόρια, πλήρη αιτιολόγηση , διαφάνεια καθώς επίσης επιθυμεί τον περιορισμό των μεταθέσεων στις απολύτως απαραίτητες.



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 72% των στελεχών των ΕΔ έχει "χρησιμοποιήσει γνωριμίες για ευνοϊκή μετάθεση""

Υπερωρίες στο ΙΚΑ για να τρέξουν οι συντάξεις

Απογευματινό ωράριο ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ΙΚΑ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή των συντάξεων, η οποία φτάνει έως και τους 18 μήνες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ιδρύματος υπολογίζουν ότι είναι περισσότεροι από 150.000 οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που περιμένουν χρονικό διάστημα από ένα έως ενάμιση έτος για να πάρουν τη σύνταξή τους. Η διοίκηση εκτιμά ότι, αυξάνοντας τις ώρες εργασίας, θα πετύχει βελτίωση της ταχύτητας απονομής των συντάξεων κατά 30%. Η κατάσταση με τη διαδικασία συνταξιοδότησης στο μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας είναι τραγική, αφού τόσο η έλλειψη ρευστότητας όσο και η έλλειψη προσωπικού έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης, οι οποίοι εν μέσω κρίσης βρίσκονται ξαφνικά χωρίς την παραμικρή πηγή εισοδήματος.

Υπολογίζεται ότι, εάν έπρεπε το ΙΚΑ να εξοφλήσει άμεσα όλους αυτούς τους «εν αναμονή» δικαιούχους, θα χρειαζόταν επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που θα δημιουργούσε ασφυκτικές πιέσεις για να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων κάθε μήνα.

Στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, αφού η διάρκεια αναμονής ξεπερνάει στις περισσότερες περιπτώσεις τα δύο έτη. Η διαδικασία προσωρινής απονομής της σύνταξης φαίνεται ότι επίσης δεν μπορεί να βοηθήσει, καθώς η εμπλοκή παραμένει και εστιάζεται στην καταμέτρηση (ανακεφαλαίωση) των ενσήμων. Τα κέντρα ανακεφαλαίωσης υπολειτουργούν, αφού η στελέχωσή τους σε προσωπικό είναι μηδαμινή.

Αρμόδια στελέχη του ΙΚΑ υποστηρίζουν ότι αποχώρησε από το ίδρυμα ένας μεγάλος αριθμός έμπειρων στελεχών, τα οποία μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Ο φόβος για επιδείνωση των όρων συνταξιοδότησης οδήγησε αρκετούς αξιόλογους υπαλλήλους να προτιμήσουν τον δρόμο της αποχώρησης, έστω και με τη μορφή της πρόωρης συνταξιοδότησης, παρά να διακινδυνεύσουν τυχόν εγκλωβισμό στην εργασία τους για αρκετά παραπάνω χρόνια.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερωρίες στο ΙΚΑ για να τρέξουν οι συντάξεις"

Παράνομη η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1047/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) η εξαγγελθείσα απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων με έναρξη την Δευτέρα 04/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ. και λήξη την 08/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ. ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.


Η ΓΕΠΟΕΤ καλεί τις εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στη συνέχιση των έως πρότινος εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της χώρας ώστε αυτές να έχουν επιτυχή κατάληξη, προς όφελος τόσο των συμβαλλόμενων μερών, όσο και του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε μέρος της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων"

Το μυστικό σχέδιο για την Ευρωζώνη

Οι επικεφαλής τεσσάρων ευρωπαϊκών θεσμών προετοιμάζουν αυτές τις μέρες ένα συνολικό σχέδιο, με άξονά του την έξοδο της Ευρωζώνης απ' τη 2ετή κρίση, γράφει η σημερινή «Βελτ αμ Ζόνταγκ».

Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μηνός» γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με αυτήν, στις προτάσεις --για την 17μελή Ευρωζώνη--που εξετάζουν οι ανωτέρω ιθύνοντες είναι και η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της Ε.Ε., έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών, η δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες και η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό.

Τέλος, υπάρχει επεξεργασία σειράς προτάσεων, που άπτονται του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, αναφέρει πάντα η ίδια κυριακάτικη εφημερίδα της Γερμανίας.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μυστικό σχέδιο για την Ευρωζώνη"

Μίζες €300 εκατ. φανερώνει το αρχείο του Άκη

Τι αποκαλύπτουν έγγραφα της δικογραφίας για τις “αμαρτωλές” υπεράκτιες εταιρείες του Άκη.

Δύο έγγραφα της δικογραφίας οδηγούν με βέβαιο τρόπο και στην υπόλοιπη μίζα που καταβλήθηκε από τον Ρώσο Ροβομπιέφ (έχει καταδικαστεί στη χώρα του για διαφθορά), μέσω του εμπόρου Φουάντ αλ Ζαγιάτ, στη χώρα μας για την προμήθεια των Tor-Μ1. Πρόκειται για άλλα 16 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”, αποκαλύπτεται συγκεκριμένα, από έγγραφα του αρχείου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ότι 70χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη (Σ. Μητ.), συμμετέχει και στη λιβεριανή υπεράκτια Ρ&Α Investments, που μαζί με την άλλη υπεράκτια Beeston δέχθηκε αποδεδειγμένα επιταγές ύψους 16 εκατ. ευρώ σε αμερικανική τράπεζα από τον σύρο επιχειρηματία Αλ Ζαγιάτ, δικαιούχο της εταιρείας Drumilan! To ίδιο πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ως ένας από τους δικαιούχους και της άλλης λιβεριανής υπεράκτιας Bluebell SA, η οποία εντελώς συμπτωματικά δέχεται, επίσης την ίδια περίοδο, 16 εκατ. δολάρια από τον σύρο επιχειρηματία και την υπεράκτια εταιρεία του που κάποτε είχε έδρα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ως πρόεδρος της Blue Bell υπογράφει στο πιστοποιητικό της υπεράκτιας το πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο εντόπισε η εφημερίδα. Εντυπωσιακό είναι ότι το πιστοποιητικό ελήφθη στις 28 Αυγούστου 2009, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία ήταν ενεργή και ως αυτή την ημερομηνία. Μάλιστα ο ίδιος ήταν πρόεδρος και της άλλης υπεράκτιας (Ρ&Α Investments) και το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώθηκε επίσης την ίδια ημέρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες και έγκυρες πηγές, και οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 (το 1998 συγκεκριμένα) προκειμένου να δεχθούν τη μίζα των 32 εκατ. δολαρίων, όπως αποδεικνύεται για την προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι έμβασμα από την κυπριακή Λαϊκή Τράπεζα Drumilan International προς την ελβετική τράπεζα Crédit Agricole Indosuez μέσω αμερικανικής τράπεζας. Εκεί ως δικαιούχος εμφανίζεται συνθηματικός κωδικός Citius 33... Το έμβασμα είναι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων!

Ο ιδρυτής των υπεράκτιων που δέχονται τη μίζα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο που έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με πρόσωπο το οποίο τώρα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι του καταχράστηκε τα χρήματα. Και οι δύο εταιρείες αποδίδονται πλέον, από έγκυρη δικαστική πηγή, στον πρώην υπουργό και εμφανίζονται να «δένουν» ακόμη περισσότερο την κατηγορία της δωροληψίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος... Εν τω μεταξύ εμφανίζεται και άλλος ενδιάμεσος ως δικαιούχος της περίφημης Bluebell. Πρόκειται για αλλοδαπό επ' ονόματι S Moh IS, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εταιρείας το 1999...

Παράλληλα, άλλη σημείωση στο πλούσιο ημερολόγιο του πρώην υπουργού οδηγεί την έρευνα στην υπόνοια ότι συνολικά η μίζα, απ' όλες τις προμήθειες που εισπράχθηκαν από διαφόρους, ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ! Υπάρχει σημείωση για αυτό το ποσό (300 εκατ.), με έκκληση σε άγνωστο τρίτο πρόσωπο να μεσολαβήσει σε αυτόν που, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος, του πήρε τα χρήματα... Και ενώ από τον πρώην υπουργό γίνεται έκκληση να καταβληθεί το 1 εκατ. ευρώ από αυτά, είναι άγνωστο πού διοχετεύθηκαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισπράχθηκαν από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα τα τελευταία 20 χρόνια!

Ιδιαίτερο «πονοκέφαλο» στις δικαστικές αρχές και στην ανάκριση προκαλούν και σημειώσεις - σχεδόν ακατάληπτες - οι οποίες κάνουν λόγο για τρίτο μεσολαβητή μεταξύ του πρώην υπουργού και εκείνου από τον οποίο διεκδικούνται τα χρήματα. Γίνεται μάλιστα λόγος και για συνάντηση πριν από μήνες με την παρουσία δικηγόρου του μεσολαβητή και του προσώπου από τον οποίο διεκδικούνται τα χρήματα: «Οπως σου είπα», σημειώνει ο πρώην υπουργός, «ο μεσολαβητής εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων...». Και συνεχίζει: «Εγώ πάντως θα συνεχίσω να πιέζω όσο μπορώ...». Και στην αντίστοιχη σελίδα του αρχείου ομολογείται σχεδόν και το έγκλημα: «Η επιστροφή χρημάτων που σου έδωσα εγώ προσωπικά για να τα διακινήσεις, ή με δικές σου ενέργειες δόθηκαν να τα διακινήσεις για μένα από κάποιους (λίστα)... Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει συμφωνία για επιστροφή 1 εκατομμυρίου. Εφθασαν κάποτε μόνο 50.000 και 20.000 ευρώ... Παρά τις υποσχέσεις, τις προτάσεις, τις αλλαγές ανθρώπων και πολλά σχέδια για τράπεζες, Ρωσία, Ουκρανία, Λίβανο, Ελβετία κ.ά., τίποτε απολύτως δεν έγινε...». Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν κατάλαβες ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα... Το τι τραβάω κάθε μέρα δεν φαντάζεσαι... Γι' αυτό λύσε το θέμα της τράπεζας... Πάρ' το πάνω σου, κάνε παρέμβαση στον... και λύσ' το».

Τώρα ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής ψάχνει τον εγγυητή και μεσολαβητή... Είναι όμως υποχρεωμένος να ερευνήσει και σε τράπεζες σε όλες αυτές τις χώρες, αποκωδικοποιώντας και τους νέους λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εντοπιστεί.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίζες €300 εκατ. φανερώνει το αρχείο του Άκη"

«Δεν θα μας κάνετε με τις δόσεις σας οικονομικά πρεζόνια της Ευρώπης»


Το μήνυμα του Παύλου Κοντογιαννίδη προς την Άγκελα Μέρκελ

Ο σπουδαίος ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης μιλάει για το Κοινοβούλιο, την εξουσία, τα ρουσφέτια, τους κλέφτες, την ανεργία, για τα υπέρ και τα κατά της προσωπικότητάς του. Θυμάται και αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής», το πατρικό του σπίτι στην Ημαθία, αναπολεί τα μαθητικά του χρόνια με την κοσμογραφία, νοσταλγεί τη θητεία του στην Αεροπορία και απειλεί τον εαυτό του με μια ελληνική τιμωρία…

- Τι νιώσατε μπαίνοντας στη Βουλή;

Αισθάνθηκα ένα δέος . Ημουν συγκινημένος και παράλληλα προβληματισμένος για το πώς κατάντησε αυτό το κτίριο που στεγάζει έναν απ τους ωραιότερους θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, και τώρα να βρίζεται, να πετροβολείται και να μουντζώνεται. Στην ορκωμοσία είδα γνωστά άτομα, παλιά, πεπειραμένα μέσα στον χώρο αυτό, και λέω κοίτα να δεις, με τη δική τους συμπεριφορά αδίκησαν και τον εαυτό τους και απαξιώσανε τον θεσμό. Βέβαια, ο λαός δεν τα έχει με τον θεσμό, τα έχει με αυτούς τους διαχειριστές.

- Αν η Βουλή ήταν ένα πουλί, με τι θα το παρομοιάζατε;
Με αετό.

- Αν ήταν δέντρο;
Με βελανιδιά, αντοχής.

- Αν ήταν φαγητό;
Με μια γνήσια ελληνική φασολάδα σπέσιαλ.

- Ξέρετε ότι… κινδυνεύετε να γίνετε υπουργός;
Εάν είναι κίνδυνος αυτό, πρέπει να με… προετοιμάσετε και εσείς. Εγώ μάχες θέλω να δώσω.

- Η εξουσία σάς φοβίζει ή σας θέλγει;
Η εξουσία είναι ένα ύψιστο αγαθό, όταν ξέρεις να το χρησιμοποιείς προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δεν με τρομάζει, όχι, αν και φύσει και θέσει είμαι μια ζωή απέναντι στην εξουσία.

- Πόσα ξοδέψατε στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα;
Μόλις σήμερα έκανα μια ανάληψη, γιατί υποχρεούσαι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό υποψηφίου που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Εγώ κατέθεσα 1.300 ευρώ, ξόδεψα 270 για κάρτες υποψηφίου και πήρα σήμερα άλλα 400 ευρώ…

- Πείτε μου ένα παράξενο αίτημα που σας ζητήθηκε...
Το πρώτο ρουσφέτι μου το ζήτησε ένα παλικάρι που έχει μια κάβα στου Γκύζη. Μου λέει: «Τώρα που βγήκες, θέλω να βγουν στη φόρα όλοι αυτοί που κλέψανε την Ελλάδα».

- Ποιοι κλέβουν πιο πολύ, αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι;
Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, συγγνώμη. Προς το παρόν, πάντα κλέβουν αυτοί που είναι στην εξουσία και έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις, να διαπραγματεύονται. Μέχρι τώρα, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

- Ποιο ήταν το πιο συγκινητικό περιστατικό στην περίοδο του προεκλογικού αγώνα;
Μια γιαγιούλα στη λαϊκή μου λέει «να μου φέρεις ένα ειδικό ψηφοδέλτιο για μένα, γιατί δεν βλέπω να βάλω σταυρούς». Μια νοικοκυρά σαράντα χρόνων, γυναίκα άνεργη, σε ένα ρεπορτάζ του ALPHA για το πώς μπορεί να επιβιώσει, να συντηρήσει το σπίτι της, τον άντρα της κ.λπ. έβαλε τα κλάματα. Δεν ήταν ότι δεν της έφταναν πενήντα ευρώ την εβδομάδα για να αγοράσει κυρίως μακαρόνια, που τα τρως και φουσκώνεις για να μην πεινάς, είπε κιόλας ότι, καλά όλα αυτά, αλλά εγώ πώς μπορώ να ανακτήσω τη χαμένη μου αξιοπρέπεια; Αυτό είναι πάνω απ’ όλα, η αξιοπρέπεια! 

- Ποιο είναι το πρώτο θέμα που θα φέρετε στη Βουλή;
Το πρώτο θέμα κατ’ εμέ και τον συνδυασμό μας Ανεξάρτητοι Ελληνες σε σύμπραξη με το Αρμα Πολιτών, όπου ανήκω και είμαι υπεύθυνος πολιτισμού, είναι να βρεθεί άμεση λύση όσον αφορά την απεμπλοκή από το μνημόνιο, που το θεωρούμε μια μορφή οικονομικής κατοχής και πρέπει να αποτινάξουμε τον ζυγό αυτόν. Το δεύτερο είναι η απλή αναλογική.

- Έχετε υπάρξει άνεργος…

Δεν συμφώνησα με τρεις προτάσεις για θέατρο. Είχα αντιρρήσεις για το επίπεδο αμοιβών. Εγώ έχω στηρίξει τον κλάδο στην κλίμακα των αξιών. Εχω έντεκα χιλιάδες ένσημα, παρακαλώ, στην ελεύθερη αγορά του θεάματος. Δεν δούλεψα ούτε μία μέρα σε… εθνικό ίδρυμα, παρά μόνο μία σεζόν με τεράστια επιτυχία στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τους «Απάχηδες». Ομως, υπάρχουν πολλοί celebrities συνάδελφοι οι οποίοι δουλεύανε και τζάμπα.

- Το επίδομα ανεργίας πόσο ήταν;

Ηταν τετρακόσια πενήντα ευρώ πριν από δύο χρόνια.

- Σας έφτανε για να ζήσετε;
Εντάξει, είχα και τους φίλους μου.

- Το μήνυμά σας στη Μέρκελ ποιο είναι;

Φροϊλάιν Μέρκελ, δεν θα μας κάνετε με τις διάφορες δόσεις που κάθε τρεις και λίγο μας χορηγείτε τα οικονομικά πρεζόνια της Ευρώπης… Οταν γύρω από τη Γερμανία όλοι οι λαοί φτωχαίνουν, την επόμενη φορά η φτώχεια θα χτυπήσει εσάς. Γιαβόλ και ράους!

- Αρέσκεται μήπως ένας κόσμος σε αυτές τις σκληρές πολιτικές; Φαίνεται μαζοχιστικό αλλά και ο Ρέιγκαν και η Θάτσερ και ο Μπλερ ψηφίστηκαν δύο και τρεις φορές…
Δεν αρέσκεται, θα ήταν ψυχολογική ανάλυση σαδομαζοχισμού. Εγώ νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα προπαγανδισμού.

- Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της δική σας προσωπικότητας;
Είμαι παρορμητικός και αυθόρμητος. Για να το πούμε λαϊκίστικα, που λένε και οι πολιτικοί, τα παίρνω στο κρανίο! Τα υπέρ είναι ότι είμαι λάτρης της αλήθειας και της αλληλεγγύης.

- Το βουλευτηλίκι ήταν παιδικό σας όνειρο;
Οχι, δεν είχα τέτοια όνειρα ποτέ. Και δεν είμαι και άνθρωπος των ονείρων. Εγώ είμαι άνθρωπος που με σέρνουνε εκατομμύρια συμπτώσεις στην κοινωνία. Ούτε είχα προγραμματίσει την καριέρα μου ούτε το τι θα σπούδαζα.

- Οι γονείς τι δουλειά έκαναν;
Αγρότες πρόσφυγες, δεν ζουν. Ο Θεός να τους συγχωρέσει και τους δύο.

- Το πατρικό σας σπίτι πώς ήταν;
Ήταν στο Μετόχι Ημαθίας, μεταξύ Αλιάκμονα και Βεργίνας, πολύ μικρό, είκοσι σπίτια, πρόσφυγες όλοι. Το έχτισε ο πατέρας μου με δύο κουμπάρους του από πέτρες. Εκτός από τις γωνίες που ήταν πελεκημένες για να συγκρατούνται, όλες οι άλλες ήταν στρογγυλές από το ποτάμι, τον Αλιάκμονα, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Ηταν μακρόστενο. Σχεδόν όλα έτσι ήταν. Στην ανατολική πλευρά, το μαντρί με δύο αγελάδες για το γάλα της οικογένειας, στη μέση ένα μεγάλο δωμάτιο που κοιμόταν όλη η οικογένεια, παραδίπλα ήταν η κουζίνα χωρίς ηλεκτρισμό, από την άλλη πλευρά ήταν ο αχυρώνας και οι αποθήκες για τις τροφές.

- Ως μαθητής ποιο ήταν το αγαπημένο σας μάθημα;
Τα Νέα Ελληνικά, η Κοσμογραφία και η Φυσική Ιστορία, καθότι ήμασταν αγρότες με πολλές εμπειρικές γνώσεις γύρω από τη γεωπονική.

- Η στρατιωτική θητεία σας;
Υπερπλήρης χρονικά, στο Διδυμότειχο. Ημουν χειριστής ραντάρ. Αεροπορία, 1η Μοίρα ΣΕΠ. Μικρή μονάδα ελέγχου. Εγώ και πέντε άλλοι συνάδελφοι τη χρονιά εκείνη ήμασταν ομάδα ΑΑ επιχειρήσεων. Η καλύτερη πεντάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. Και μου άρεσε πολύ, διάβαζα πάρα πολύ στο Καβούρι, όπου ήταν όλη η ηλεκτρονική εκπαίδευση. Πήρα άριστα, λες και θα έμπαινα στο πανεπιστήμιο.

- Εχετε δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις στην καριέρα σας. Πείτε μου μια ερώτηση που δεν σας έχουν κάνει και θα θέλατε να σας κάνουν…

Μου έχουν κάνει τόσες πολλές, αλλά αυτές οι σημερινές είναι καταπληκτικές…

- Κάντε μια δύσκολη ερώτηση στον εαυτό σας. Μια ερώτηση που να αφορά τα απωθημένα σας, τα πάθη, τα μίση…
Παύλε Κοντογιαννίδη, αν σε συλλάβω να διαφθείρεσαι μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ξέρεις ποια θα είναι η βαριά σου τιμωρία; Μια μούντζα, κακομοίρη μου!

- Πείτε μου μία λέξη που σας εκφράζει.

Αλήθεια!

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα μας κάνετε με τις δόσεις σας οικονομικά πρεζόνια της Ευρώπης»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news