facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σε επίπεδα ρεκόρ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Ξεπερνούν κάθε ρεκόρ οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης για το α' τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους πελάτες χαμηλής τάσης από 441 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 αυξήθηκαν σε 507 εκατ. τον Ιανουάριο, 641 εκατ. το Φεβρουάριο και 763 εκατ. το Μάρτιο, για να υποχωρήσουν στα 629 εκατ. τον Απρίλιο, οπότε η ΔΕΗ πολλαπλασίασε τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών (20.000 - 25.000 το Μάρτιο - Απρίλιο από 7.000 - 8.000 το α' δίμηνο του έτους).

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν τεθεί σε διακανονισμό με δόσεις.

Πάντως, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η βασική αιτία για την αύξηση του χρέους ήταν η αδυναμία των καταναλωτών να αποπληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η διοίκηση της εταιρείας έδωσε έμφαση στην αύξηση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω κρύου, στην επιστροφή των πελατών των προμηθευτών που έκλεισαν και στην αύξηση των τιμολογίων.

Κατά το εννεάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου, η ΔΕΗ θα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια 1 δισ. ευρώ. ωστόσο, οι διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης στις 31 Μαρτίου ήταν μόλις 448 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας 173 εκατ. ευρώ.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επίπεδα ρεκόρ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ"

Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα

Υπεγράφη στις 30.05.2012, παρουσία του Υπουργού ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Σ. Σιμόπουλου, το Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση του ΚΣΥΛ στην περιοχή Ελαιώνας του Δήμου Αιγάλεω, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Χρ. Τσίτουρα, το Δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Χρ. Καρδαρά, και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού με την επωνυμία Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος των ΚΤΕΛ, κ. Σοφ. Φάτσιο. Το έργο προβλέπεται να κατασκευασθεί υπεράνω τμήματος του προσφάτως κατασκευασθέντος αμαξοστασίου του Μετρό και πλησίον του Σταθμού Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ, όπως σχετικώς προβλέπεται στο ΠΔ 750δ/2005 του Οργανισμού της Αθήνας.

Κοινός στόχος στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είναι η υλοποίηση ενός σύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, ο οποίος θα αλλάξει ριζικά τα σημερινά δεδομένα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των υπεραστικών λεωφορείων στους σταθμούς του Κηφισού και της οδού Λιοσίων και ο οποίος θα δώσει παράλληλα αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα.

Επιδίωξη για το έργο του ΚΣΥΛ είναι:
• Να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό των υπεραστικών λεωφορείων, που ανέρχεται σε 10 εκατομ. περίπου επιβάτες ετησίως, επιτρέποντας κατά τρόπο οργανωμένο τις μετεπιβιβάσεις από όλα τα αστικά μέσα μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, ΙΧ, Ταξί).

• Να σχεδιασθεί αρχιτεκτονικά ένα έργο με υψηλό επίπεδο αισθητικής, αποτελώντας τοπόσημο για την περιοχή και πόλο έλξης εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων.

• Να κινητοποιήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη ή ολοκλήρωση των δικτύων αστικής υποδομής (π.χ. τοπικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ΟΚΩ) που λείπουν στην περιοχή αυτή του Ελαιώνα.

• Να συμβάλει σημαντικά στην πολεοδομική αναδιάρθρωση της περιοχής που σήμερα είναι κυρίως βιομηχανικού – χονδρεμπορικού χαρακτήρα, σε περιοχή με σύγχρονες επιχειρήσεις τριτογενούς κυρίως τομέα.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό αποτελεί κατ ουσίαν ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 90 εκατομ € και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει μέσω διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και ιδιωτών (Παραχωρησιούχος).

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα αναλάβει τον ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του μέχρι το στάδιο ολοκλήρωσης της κατασκευής, προκειμένου να διασφαλισθεί η επιθυμητή ποιότητα και αρτιότητα του έργου.Τέλος, ο Δήμος Αιγάλεω αναμένεται να συμβάλλει στη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων αδειών για τον ΚΣΥΛ και να υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα"

Απάτη μαμούθ σε υποθηκοφυλακεία

Πάρτυ γινόταν με το δημόσιο χρήματα, αφού από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε τρία υποθηκοφυλακεία της χώρας διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι παρακράτησαν σε μία δεκαετία 4.183.000 ευρώ, από μεταβιβάσεις ακινήτων.

Τα χρήματα αυτά έπρεπε να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία ή να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυχρονισμό των υποθηκοφυλακείων, όμως οι υποθηκοφύλακες αγόραζαν σπίτια, οικόπεδα και αυτοκίνητα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που δήλωναν εισοδήματα στο όριο του αφορολόγητου.

Συγχρόνωνς, το ΣΔΟΕ εντόπισα φαρμακοποιό που είχε στήσει κομπίνα με ακριβά φάρμακα, συνεργαζόμενος με συναδέλφους του. Έτσι, ξεκολώντας τα κουπόνια από τα κουτιά, πληρωνόντουσαν τα φάρμακα δύο φορές. Ο φαρμακοποιός μάλιστα που συνελήφθη είχε να κάνει φορολογική δήλωση από το 2002.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ από το MEGA



enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη μαμούθ σε υποθηκοφυλακεία"

Τραγωδία στη Νίκαια - Το σημείωμα του αυτόχειρα

Τραγικό τέλος στην ζωή του έδωσε ένας 61χρονος στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια. Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν οι περαστικοί ενώ αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στο σημείωμα, στο οποίο βρέθηκε, ο συνταξιούχος εξηγούσε ότι η οικονομική συγκυρία τον οδήγησε στην αυτοχειρία.

Αναλυτικά το σημείωμα:

«Αλέξανδρος 29/5/12

Η Ελληνική Αστυνομία δεν ξέρει αν υπάρχω, γυναίκες, ποτά και ναρκωτικά ούτε στα όνειρα, καφενείο δεν έχω πάει. Το μόνο μου ‘παράπτωμα’ ήταν ότι δούλευα από το πρωί έως το βράδυ. Αλλά έκανα ένα μεγάλο έγκλημα έγινα ελεύθερος επαγγελματίας στα 40 μου και φεσώθηκα μέχρι τον λαιμό. Και με καλούν τώρα τον μαλάκα στα 61 μου να πληρώσω γι’ αυτό. Εύχομαι τα εγγόνια μου να μην γεννηθούν στην Ελλάδα μιας και δεν θα αποτελείται από Έλληνες από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουν την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά θα τα έχουν καταργήσει τελείως. Μόνο αν βρεθεί ένας πολιτικός τύπου Θάτσερ και μπορέσει να μας βγάλει από αυτή την κατάσταση για να συμμορφωθούμε».

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Νίκαια - Το σημείωμα του αυτόχειρα"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Συνεχίζουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε απόψε στη Γενική του Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα μέλη του οποίου θα εξακολουθήσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

Για φέτος, ζήτησαν την άμεση εξόφλησή τους με μετρητά, ενώ για όσα τους οφείλονται από πέρυσι είπαν ότι θα πρέπει και αυτά να εξοφληθούν άμεσα ή να συμψηφιστούν με οφειλές τους προς την Εφορία.

Στο μεταξύ, και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους, τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής"

"Λεφτά -στην Άμυνα- δεν υπάρχουν".Τι είπαν οι Αρχηγοί στον Τσίπρα και τα στελέχη του

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ,ότι θα εξοικονομούσε από τις αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να ανζητηθούν αλλού! Το κατάλαβε καλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευσαν στην ενημέρωση του ΥΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης ενημέρωσης το θέμα των εξοπλισμών απασχόλησε και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις Τσίπρα μετά την ολοκλήρωσή της,στις οποίες απ΄ όλους έγινε αντιληπτό ότι δεν αναφέρθηκε σε περικοπές "αμυντικών δαπανών".

Δεν το παρέλειψε από "αβροφροσύνη" προς τους στρατιωτικούς ,από την "έδρα" των οποίων έκανε τις δηλώσεις,αλλά επειδή στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ όπου και έγινε η ενημέρωση,είχε ...πάρει τη κρυάδα:

•Η στρατιωτική ηγεσία με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία και πίνακες έδειξε στον κ.Τσίπρα ότι εκτός από τα 2 δις της μισθοδοσίας δεν υπάρχουν εξοπλιστικές δαπάνες.Υπάρχουν 700 εκατομμύρια για τα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ και 850 εκατομμύρια για συντήρηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

Η έκπληξη ήταν προφανώς δυσάρεστη και γι' αυτό κάποιο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ,ρώτησε τον Α/ΓΕΕΘΑ -προφανώς ελπίζοντας ότι κάτι θα βρει να κόψει- για το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm.

•Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε ότι για το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm, το μόνο που υπάρχει είναι μια κυβερνητική απόφαση και τίποτα παραπάνω.Δεν έχει δοθεί ευρώ και ούτε προβλέπεται να δοθεί.Και αυτό που δεν μπορούσε προφανώς να πει ο Α/ΓΕΕΘΑ το προσθέτουμε εμείς:οι Fremm αν δεν μεσολαβήσουν άλλες εξελίξεις -που είναι απίθανο χωρίς Σαρκοζί- δεν υπάρχουν!

Συνεπώς ο "κουμπαράς" των "εξοπλιστικών δαπανών" στον οποίο είχαν υπολογίσει οι του ΣΥΡΙΖΑ,αποδεικνύεται άδειος.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Λεφτά -στην Άμυνα- δεν υπάρχουν".Τι είπαν οι Αρχηγοί στον Τσίπρα και τα στελέχη του"

Μετά το Imperial φοβούνται λουκέτα και σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας

Αποτελεί βαθύτατα θλιβερό γεγονός η ανακοίνωση της διακοπής λειτουργίας ενός ακόμη ξενοδοχείου της Αθήνας, όπως το Athens Imperial (5*), στολίδι για την πλατεία Καραϊσκάκη, τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής προειδοποιώντας ότι εάν δεν περιφρουρηθεί το τουριστικό προϊόν και το όνομα της Αθήνας, ο αριθμός των ξενοδοχείων που θα κλείσουν στην Αττική θα αυξηθεί δραματικά.

Πέρα από τα επιμέρους ή τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, το γεγονός ότι την τελευταία διετία τουλάχιστον 20 αθηναϊκά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών έκλεισαν και πολλά άλλα αναστέλλουν την λειτουργία τους, φανερώνει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την -με γεωμετρική πρόοδο- γιγάντωση του επικίνδυνου φαινομένου.

Η «μεταολυμπιακή» - λαμπερή, αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη με νέες υποδομές Αθήνα, δυστυχώς, εγκαταλείφθηκε στη τύχη της επί σειρά ετών, απ' όλες τις κυβερνήσεις και απ' όλα τα αρμόδια υπουργεία - και φυσικά αναφερόμαστε και στην «προ κρίσης εποχή», τονίζει χαρακτηριστικά η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά το Imperial φοβούνται λουκέτα και σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία

Λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παρακάτω οδούς, περιοχής Δήμου Αγ. Αναργύρων/Καματερού, για το χρονικό διάστημα από 30-5-2012 έως και 4-6-2012, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, τόσο σε πλάτος 2,5μ. περίπου από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος όσο και σε:

Α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε πλάτος 2,5μ. περίπου από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Λ. Δημοκρατίας, σε διάφορα τμήματα αυτής.

Β) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Δημοκρατίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στο μεταξύ των οδών Θάσου και Γούναρη τμήμα της και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αχαρνές, στο μεταξύ των οδών Θάσου και Κ. Παλαμά τμήμα της.

Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στην κατεύθυνση προς Αχαρνές από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος και στην κατεύθυνση προς Αθήνα με εκτροπή στην Λ. Δημοκρατίας, δεξιά Κ. Παλαμά, αριστερά Μαραθώνος, αριστερά Γούναρη, δεξιά Λ. Δημοκρατίας και συνέχεια κανονικά.

Γ) Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε τριάντα (30) χλμ./ ώρα στην περιοχή των έργων.

Δ) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος σε ολόκληρο το μήκος της οδού Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ε) Καθορισμός της οδού Μαραθώνος ως προτεραιότητας έναντι της οδού Δ. Γούναρη.

ΣΤ) Καθορισμός της αριστερής στροφής από Κ. Παλαμά έως Μαραθώνος, ως προτεραιότητας έναντι όλων των κατευθύνσεων των παραπάνω οδών στη συμβολή τους.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού"

«Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ»

«Το ένα από αυτά είναι άμεσα απαιτητό από γιατρούς και φαρμακοποιούς»

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη.

Στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του συνολικά ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ με το ένα δισ. να είναι άμεσα απαιτητό από γιατρούς , φαρμακοποιούς και γενικότερα φορείς του τομέα της υγείας, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ»"

Πράσινο φως από το ΣτΕ για προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και ΔΕΗ

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Υγείας, όπως επίσης στη ΔΕΗ και στους Δήμους Πλατανιά (Χανιά) και Χαλανδρίου έδωσε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για προσλήψεις, προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά για:

- Προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού 1.263 ατόμων για υλοποίηση έργων για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης για το ίδιο υπουργείο εγκρίθηκε η πρόσληψη 680 άτομα με πεντάμηνη σχέση εργασίας για προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ενόψει τουριστικής περιόδου.

- Προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 270 ειδικευόμενων γιατρών και 280 επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων όπου υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης γιατρών.

- Προσλήψεις συμβασιούχων στη ΔΕΗ και ειδικότερα 285 ατόμων για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για την γενική διεύθυνση ορυχείων για τα οποία είχε κινηθεί διαδικασία προκηρύξεων με έγκριση του ΑΣΕΠ.

- Προσλήψεις 43 εποχικών υπαλλήλων στο Δήμο Πλατανιά Χανίων για καθαριότητα και 26 υπαλλήλων για το Δήμο Χαλανδρίου για την καλοκαιρινή φύλαξη.

Τέλος, η επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να επιτραπεί στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας να αποφασίσουν τις αναγκαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ. εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως από το ΣτΕ για προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και ΔΕΗ"

Ελεύθερος με εγγύηση εμπλεκόμενος στην υπόθεση Siemens

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στους Εφέτες Ειδικούς ανακριτές της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ο επιχειρηματίας Γιώργος Καλδής κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή του στην διαδρομή του παράνομου χρήματος.

Ο Καλδής φαίνεται ο δικαιούχος της εξωχώριας εταιρείας Placid Blue, η οποία μέσω λογαριασμού που διατηρούσε στο Μονακό εμφανίζει πληρωμές σε χρηματιστές και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τόσο η εν λόγω εταιρεία, όσο και άλλες, όπως η Fairways με διαχειριστή τον Αλ. Λέτσα, ουσιαστικά δημιουργήθηκαν με παραινέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να εξυπηρετήσουν στην καταβολή των λεγόμενων «ωφέλιμων πληρωμών» με τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη του χρήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την κίνηση λογαριασμών προσώπων που ελέγχονται ποινικά στην υπόθεση της Siemens, έκθεση που παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να έχει διακινήσει σε διάστημα μικρότερο των δέκα ετών ποσό που φθάνει τα 14,8 εκατομμύρια ευρώ.


Ο ίδιος, συγγενής εξ αγχιστείας του επιχειρηματία Αλ.Λέτσα, φέρεται να υποστηρίζει ότι θέλησε να εξυπηρετήσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι συμμετέχει σε παράνομες διαδικασίες καταβολής «μιζών».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με εγγύηση εμπλεκόμενος στην υπόθεση Siemens"

Στη ΔΕΗ άλλοι 30.000 καταναλωτές ρεύματος

Στην ΔΕΗ περνούν περίπου 30.000 καταναλωτές ρεύματος, καθώς δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες διαγράφηκαν από το μητρώο εταιρειών προμήθειας ηλεκτρισμού - συγκεκριμένα η REVMAENA και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

η REVMAENA έχει περίπου 29.600 πελάτες στη χαμηλή τάση και 80 στη μέση, ενώ η Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή περίπου 400 πελάτες περίπου στη χαμηλή τάση και 37 στη μέση. Και οι δύο εταιρείες, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά είχαν ενημερωθεί και προειδοποιηθεί τόσο από τη ΡΑΕ όσο και από το ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν αλλά και να καταβάλουν τις απαραίτητες εγγυήσεις που προβλέπει ο κανονισμός της αγοράς. Η τελευταία προειδοποίηση είχε απευθυνθεί στα μέσα Απριλίου όταν και δόθηκε διορία μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγγελίας των συμβάσεων καθώς επίσης οι εταιρείες κλήθηκαν από τη ΡΑΕ σε ακρόαση με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειάς τους.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ, και σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ), με τις οποίες γνωστοποιήθηκε η διαγραφή δύο συγκεκριμένων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς, γνωστοποίησε τα εξής:

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 άρθρο 57, ανέλαβε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές των δύο εταιρειών από:
την Τετάρτη 30/5/2012 και ώρα 00:00 για τους πελάτες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και από
την Πέμπτη 31/5/2012 και ώρα 00:00 για τους πελάτες της εταιρείας REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.
Οι καταναλωτές των δύο ανωτέρω εταιρειών θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται αδιαλείπτως και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο Νόμος, με βάση τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00).

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη ΔΕΗ άλλοι 30.000 καταναλωτές ρεύματος"

"Ξεπάγωσαν" 11.000 προσλήψεις σε Δήμους - Δείτε ποιές περιφέρειες αφορούν και ποιούς τομείς

Την άρση της αναστολής προσλήψεων στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών προς την αρμόδια επιτροπή που συγκροτείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωστοποιεί, με εγκύκλιό του, ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Αιτία οι αυξημένες ανάγκες που έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες αυτή την εποχή. Η άρση αναστολής προσλήψεων αφορά περίπου 11.000 συμβασιούχους.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών στην εγκύκλιο που εστάλη στις αποκεντρωμένες περιφέρειες, με την απόφαση εγκρίθηκε η άρση αναστολής, σε περίοδο προεκλογικής περιόδου, για τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (προσωπικό καθαριότητας), την πρόσληψη 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας δύο μηνών, για προσωπικό πυρασφάλειας, δημοτικών βρεφονηπιακών και καθαριότητας των ΟΤΑ, καθώς επίσης και ναυαγοσώστες, την πρόσληψη 500 υδρονομέων άρδευσης και την πρόσληψη 700 ατόμων για τη στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.

O μέγιστος αριθμός διμήνων συμβάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ως εξής:

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 1.500,
στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, 600
και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, 300.
Επιπλέον, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, 450
και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 300.
Τέλος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, 300
και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, 1.550.

Σε περίπτωση που στους φορείς αρμοδιότητας κάποιας από τις ανωτέρω Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντληθεί το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων, οι γενικοί γραμματείς οφείλουν να το γνωστοποιήσουν, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε φορείς αρμοδιότητας άλλων αποκεντρωμένων διοικήσεων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ξεπάγωσαν" 11.000 προσλήψεις σε Δήμους - Δείτε ποιές περιφέρειες αφορούν και ποιούς τομείς"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για του Αγίου Πνεύματος

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές

Ενισχυμένη θα είναι η αστυνομική παρουσία στα εθνικά οδικά δίκτυα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Η Τροχαία θέτει από την Παρασκευή σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στο ρεύμα εξόδου και εισόδου των εθνικών.

Συγκεκριμένα:

-Την Παρασκευή 1 Ιουνίου η κυκλοφορία θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου από 16.00-22.00 και το Σάββατο 2 Ιουνίου για το ρεύμα εξόδου από 8.00-13.00:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

-Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου τα φορτηγά δεν θα κινούνται στο ρεύμα εισόδου από 16.00-23.00:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

-Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις

Από τις απαγόρευση εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των προϊόντων αυτών που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Οι υδροφόρες που κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά-ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για του Αγίου Πνεύματος"

Κομισιόν: Η συνέχιση της βοήθειας εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις

Στη συνταγή της ακόμη μεγαλύτερης ...αποθέρμανσης της οικονομίας με μειώσεις τιμών, μισθών και κόστους παραγωγής, επιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που σε Εκθεσή της συνδέει το αποτέλεσμα των εκλογών με την επόμενη αξιολόγηση της εθνικής οικονομίας (και άρα τις εκταμιεύσεις των δόσεων), διαπιστώνει υψηλούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος και καθιστά σαφές ότι η συνέχιση του πακέτου σωτηρίας «εξαρτάται από το εάν η Αθήνα θα προωθήσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις καθώς και από το σχηματισμό κυβέρνησης που θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της χώρας».

«Οι κίνδυνοι εφαρμογής παραμένουν υψηλοί», αναφέρεται στην έκθεση που σημειώνει ότι «συγκροτημένη διεθνής οικονομική βοήθεια μπορεί να συνεχιστεί μόνον εάν οι πολιτικές εφαρμογής βελτιωθούν».
Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και στα άλλα διαρθρωτικά μέτρα, θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα.
Επίσης, οι αλλαγές αυτές θα αυξήσουν την απασχόληση και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, ενώ επισημαίνεται ότι χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα καθυστερήσει περαιτέρω.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι μεσοπρόθεσμα παρατηρείται «ένταση» μεταξύ του «εσωτερικού αποπληθωρισμού» και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Και ένεκα τούτου επιμένει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα, μέσα από τον εσωτερικό αποπληθωρισμό, δηλαδή μέσα από τη μείωση των τιμών και του κόστους παραγωγής, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και να υπάρξει μετάβαση της οικονομίας, από την έμφαση στην κατανάλωση, στην τόνωση των εξαγωγών.
Και λαμβάνοντας υπόψη ότι θα απαιτηθεί χρόνος προκειμένου να υπάρξουν οφέλη στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι απαιτείται εμπροσθοβαρής μείωση στους ονομαστικούς μισθούς και στο μη μισθολογικό κόστος.
Περικοπές δαπανών
Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της δημοσιονομικής «τρύπας» για την περίοδο 2013- 2014 ύψους 5,5% του ΑΕΠ, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές δαπανών, οι οποίες θα πρέπει να αποτυπώνονται στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, στην Ελλάδα διαπιστώνεται ανεπαρκής πρόοδος στη μεταρρύθμιση των δημοσίων συμβάσεων, τόσο από νομικής όσο και από θεσμικής άποψης, καθώς και στη φορολογική μεταρρύθμιση.
Επίσης, η πρόοδος στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων υπήρξε περιορισμένη σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, κάτι που οφείλεται σε δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, αλλά και σε τεχνικά και νομικά εμπόδια.
Η Επιτροπή υποστηρίζει ακόμη ότι η επιτυχής ανταλλαγή του δημοσίου χρέους αναμένεται να συμβάλει στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προωθηθούν.
Αναφερόμενη στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η Επιτροπή σημειώνει ότι θα απαιτηθεί καταπολέμηση των καθυστερήσεων που προκύπτουν από τη γραφειοκρατία, την αντίσταση σε συγκεκριμένες ομάδες οικονομικών συμφερόντων και σε «λόμπι» και στο να δοθεί τέλος σε διάφορα ταμπού που συνιστούν εμπόδια στη προώθηση πολιτικών. Η Επιτροπή καθιστά σαφές ότι αυτό απαιτεί αποφασιστικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, καλύτερο πολιτικό συντονισμό και την αποδοχή του προγράμματος από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Μεικτή η πρόοδος
Η Επιτροπή χαρακτηρίζει «μεικτή» την πρόοδο της Ελλάδας ως προς την επίτευξη των «φιλόδοξων στόχων» του πρώτου προγράμματος, επισημαίνοντας ότι σημαντικοί δημοσιονομικοί στόχοι δεν ικανοποιήθηκαν. Τονίζει, μάλιστα, ότι παράγοντες όπως η πολιτική αστάθεια, η κοινωνική αναταραχή, ζητήματα που σχετίζονται με τη διοικητική ικανότητα του κράτους, αλλά και η ύφεση η οποία αποδείχθηκε βαθύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί, καθυστέρησαν την εφαρμογή του πρώτου προγράμματος.
Ωστόσο, τονίζει στην έκθεσή της ότι η Ελλάδα πέτυχε σημαντική μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, μεταξύ 2009 και 2011, σημειώνοντας πως η προσαρμογή αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει κράτος- μέλος, στο παρελθόν.
Σημειώνεται, επίσης, ότι «η μεγάλης κλίμακας δημοσιονομική βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα» οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να επιστρέψει στις αγορές τα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει τη χρονική συγκυρία και να προωθήσει τα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, εφαρμόζοντας δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν τις δαπάνες και θα αυξήσουν τα έσοδα και να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Για τη δόση
Σε ό,τι αφορά την καταβολή της δόσης υπογραμμίζεται ότι δεν απαιτείται νέα απόφαση του Eurogroup ή της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, αλλά διευκρινίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξετάζει με την Ελλάδα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για την καταβολή της εναπομείνασας δόσης.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Η συνέχιση της βοήθειας εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news