facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής!

Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγμα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου... 30 τ.μ., όπου με το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάμεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αμφιθέατρο της Ολομέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει μίσθωμα για να χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως με εχεμύθεια.

Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο!

Το συμπέρασμα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εμπορική οδός Ερμού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει μίσθωμα 26.000 ευρώ μηνιαίως.

Θα περίμενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιμοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήματα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του μικρού υποκαταστήματος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!

Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήματα που καταβάλλει μια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρμοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Ολα τα μισθώματα»

Συνδικαλιστής των εργαζομένων της Βουλής με τον οποίο συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα μισθώματα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής».

Λιγότερα χρήματα -και συγκεκριμένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο μισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-μπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθημερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις μέρες ψηφοφορίας- ενδεχομένως να ξεπερνά και το μηνιαίο μίσθωμα. Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαμβάνουν κάθε φορά να βρουν μισθωτή για τη συγκεκριμένη «επιχείρηση».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθημερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτομα (υπάλληλοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι), μπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισμούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ημιώροφο μεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύμα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτομο.

ΕΛ.ΤΑ. και Ολυμπιακή

Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρίσκεται δεξιά του μεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό μέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

Το γραφείο της Ολυμπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όμως μετακόμισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το μίσθωμα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιμότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.

Και δεύτερο εφάπαξ

Το «κομπόδεμα» απ' όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιμοποιείται για να λαμβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, λαμβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθημα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο με τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήματα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήματος που λαμβάνουν από το Ταμείο τους οι υπάλληλοι μόνο μικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο μισθούς, δηλαδή με 28 έτη λαμβάνουν 56 μισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ.

Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το μέρισμα που τους διανέμεται από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων...

Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 μισθούς που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα. Παρ' όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαμαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή μέρος των χρημάτων που συγκεντρώνουν στο Ταμείο τους έγιναν με απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής!"

Οι Γερμανοί μας βρίζουν... αλλά πίνουν εκατομμύρια μπουκάλια ούζου!

Φαίνεται τελικά πως οι οικονομικές μας επιδόσεις έχουν κάνει τους Γερμανούς να το ρίξουν όχι απλά στο ποτό αλλά στο... ούζο αφού το περασμένο έτος πωλήθηκαν στην Γερμανία 13,5 εκ. μπουκάλια του παραδοσιακού μας ποτού.

Συγκεκριμένα από τα 13,5 εκ. μπουκάλια τα 11 εκ. ήταν ιδιωτικής ετικέτας – παρήχθησαν δηλαδή στην Ελλάδα για λογαριασμό τρίτων (είτε σουπερμάρκετ είτε άλλων επιχειρήσεων), από τη Γερμανία, ενώ τα υπόλοιπα 2,5 εκ. μπουκάλια ήταν μεγάλων επώνυμων ελληνικών βιομηχανιών.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι το ούζο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές ποτό στη Γερμανία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρίσκεται στην πέμπτη υψηλότερη θέση των δημοφιλέστερων ποτών μεταξύ των Γερμανών καταναλωτών.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Γερμανοί μας βρίζουν... αλλά πίνουν εκατομμύρια μπουκάλια ούζου!"

Ποιους "κυνηγούν" οι τράπεζες για φοροδιαφυγή

Ελέγχουν διεξοδικά πελάτες που φέρονται να ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου»

Πολύ συγκεκριμένα πράγματα ψάχνουν οι υπάλληλοι των τραπεζών που με εντολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν μπει για τα καλά στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Κάθε συναλλαγή που δεν είναι στις... συνήθεις που κάνει ο πελάτης, μεγάλα ποσά καταθέσεων και ό,τι άλλο δείχνει πιθανά κρυμμένα κέρδη ειδικά καταθετών που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπαίνουν στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” με την υπ΄ αριθμ. 2652/2012 Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, ορίζονται οι παράμετροι του ελέγχου, που θα ακολουθούν οι τράπεζες, και θα πρέπει να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές κάθε “ασυνήθη ή ύποπτη συναλλαγή που παρέχει ενδείξεις ή υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης, του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους”.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο:
- Ελεύθεροι επαγγελματίες με πιστώσεις στο λογαριασμό τους άνω των 200.000 ευρώ το 2011
- Εταιρείες με κίνηση λογαριασμού άνω των 300.000 ευρώ το 2011.

Τι ελέγχει η τράπεζα:
- Πηγή εισοδήματος (φυσικά πρόσωπα)
- Κλάδο ή είδος δραστηριότητας
- Χώρα έδρας και νομικό καθεστώς.
- Αριθμό και ύψος καταθέσεων
- Μεγάλη αλλαγή στο “προφίλ” του πελάτη
- Πιθανή αίτηση παροχής στοιχείων από δικαστική ή οικονομική αρχή

Τι δείχνει φοροδιαφυγή:
- Καταθέσεις που δεν είναι συμβατές με τη φορολογική δήλωση
- Ικανότητα αποπληρωμής δανείου με ποσά που δεν προκύπτουν από φορολογική δήλωση
- Χρήση προσωπικού λογαριασμού για εταιρικές συναλλαγές
- Αγορές (συχνές και μεγάλες) προϊόντων που είναι “ύποπτα” για φοροδιαφυγή όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
- Μεταφορά χρημάτων για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών σε λογαριασμό τρίτου και όχι του πωλητή.
- Άρνηση να προσκομίσει ο πελάτης της τράπεζας το εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης όταν ζητηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιους "κυνηγούν" οι τράπεζες για φοροδιαφυγή"

Η Λαγκάρντ στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης: γιατί κατηγορείται

Γιατί η Κριστίν Λαγκάρντ θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ύστερα από έρευνα του γαλλικού Δικαστηρίου; Γιατί κατηγορείται;

Την Κυριακή ξεκίνησε επίσημα η έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, επί των ημερών της στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Κριστίν Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.

Η ανακριτική επιτροπή του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR) συγκλήθηκε σήμερα επίσημα, προκειμένου να ερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε το 2008 η Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.

Η σύγκληση του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατέστη υποχρεωτική μετά την απόφαση που έλαβε στις 4 Αυγούστου το ίδιο δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της 55χρονης Κριστίν Λαγκάρντ.Η ανακριτική επιτροπή, που αποτελείται από τρεις Εφέτες, θα προχωρήσει σε έρευνες για να διαπιστώσει αν η πρώην υπουργός ευθύνεται για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο φίλος του, Νικολά Σαρκοζί.Το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο (CJR) συστάθηκε το 1993 και έκτοτε έχει ερευνήσει περίπου 1.000 υποθέσεις αλλά μόνο έξι υπουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη.

fimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Λαγκάρντ στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης: γιατί κατηγορείται"

Δολοφονήθηκαν στη Μόσχα οι δύο Ρώσοι που έψαχναν τις μίζες του Άκη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις, σχετικά με τις σκοτεινές διαδρομές των μιζών που
κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τα ρωσικά οπλικά συστήματα TOR-M1.

Τα επιλήψιμα στοιχεία γύρω από την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα, αξίας 73 εκατ. δολαρίων, κίνησαν την περιέργεια του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και ζήτησε από Ρώσους αξιωματούχους να εντοπίσουν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων. Λίγο μετά, ο επικεφαλής της έρευνας, δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στις 29.2.1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπογράφουν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.
Λίγο καιρό μετά, ο κ. Σπύρος Τραυλός, αντικαταστάτης του Γιάννη Σμπώκου, αναζήτησε τα χρήματα για να διαπιστώσει έκπληκτος, ότι η Drumilan (η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του κ. Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί.

Αμέσως ενημέρωσε τον νέο διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ ζητώντας εξηγήσεις. Ο Κλίμοφ προσωπικός φίλος του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, διαπίστωσε αρχικά ότι ποσό από τα 73 εκατ. δολάρια είχε εκταμιευτεί προς την Drumilan και στη συνέχεια -μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας- αποκαλύπτεται ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Πούτιν ζητά από τον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπίας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων.

Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι καταφθάνουν στο Πεντάγωνο και επί 4 ημέρες συσκέπτονται με τον κ. Τραυλό και Έλληνες αξιωματικούς. Έναν μήνα αργότερα ο κ. Τραυλός αποφασίζει να ανταποδώσει την επίσκεψη και στις 6 Ιουνίου αναμένει τον Ρώσο συνομιλητή του έπειτα από ραντεβού που έχουν δώσει στην Κόκκινη Πλατεία. Ωστόσο, ο Ελληνας αξιωματούχος περιμένει μάταια, καθώς αρκετή ώρα μετά το προκαθορισμένο ραντεβού τον πλησιάζουν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και τον ενημερώνουν ότι ο Κλίμοφ δολοφονήθηκε και του ζητούν να λάβει μέτρα προστασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια κωμόπολη κοντά στη Μόσχα δολοφονείται και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δολοφόνοι του Κλίμοφ προσπάθησαν να του πάρουν τον χαρτοφύλακα που περιείχε έγγραφα για τα ελληνικά αντισταθμιστικά. Πάντως, οι ρωσικές Αρχές απέδωσαν τις δολοφονίες στο πλαίσιο του «εμφυλίου» για τον έλεγχο των πετρελαίων.

blog.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονήθηκαν στη Μόσχα οι δύο Ρώσοι που έψαχναν τις μίζες του Άκη"

Reuters: Ευρωπαϊκές εταιρείες ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο David Jones, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη "φυγή" πολλών εταιρειών που έχουν υποκαταστήματα τους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μετά τα σενάρια κινδυνολογίας λοιπόν, τώρα έρχονται και "προειδοποιήσεις" για πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με βεβαιότητα στην ύφεση της αγοράς και την οικονομική ένδεια.

Η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Dixons προετοιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες για την "προστασία" των περίπου 100 καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα σε περίπτωση αναταραχών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας, "ο σχεδιασμός μπορεί να φανεί ως κινδυνολογία, αλλά είναι καλό να είναι κανείς προετοιμασμένος". Η Dixons είναι η νούμερο 2 ευρωπαϊκή εταιρεία στην εμπορία ηλεκτρονικών ειδών και στη χώρα μας συνεργάζεται με την εταιρεία "Κωτσόβολος".

Όσο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα χειροτερεύει, οι εταιρείες προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, από κοινωνικές αναταραχές μέχρι την πλήρη κατάρρευση του οικονομικού συστήματος, αναφέρει το πρακτορείο.

Αυτές οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τονίζει το Reuters, την απόσυρση καταθέσεων από την Ελλάδα, κάθε βράδυ, την περικοπή χρεών και την προετοιμασία για μετάβαση σε μία νέα ελληνική δραχμή, εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ο Διευθυντής της εταιρεία Dixons, James, λέει ότι η εταιρεία έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης να κλείσει το προσεχές χρονικό διάστημα τα 69 καταστήματα που της ανήκουν εξ’ ολοκλήρου και τα 29 που λειτουργούν με franchise, για να προστατευτεί από την απειλή οποιασδήποτε πολιτικής αναταραχής και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στη νέα δραχμή.

Η εταιρεία, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο και άλλες πόλεις το περασμένο καλοκαίρι, έχει παραγγείλει αρκετά παράθυρα ασφαλείας για να προστατέψει τα μαγαζιά της και συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία και εταιρείες security.

Η εταιρεία Diageo επίσης, σύμφωνα με το Reuters, πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συσκέψεις με στόχο την μείωση της έκθεσή της στην Ελλάδα, την προστασία των υπόλοιπων πωλήσεων με την ενίσχυση του δικού της δικτύου διανομής, τη διακοπή προμηθειών σε μερικά μικρά μπαρ και την εστίαση σε μεγάλα ξενοδοχεία και κλαμπ. Η Diageo είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το στέλεχος της KPMG Roger Bayly, μιλώντας στο Reuters λέει ότι "οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι φαρμακευτικοί όμιλοι, θα δουν τις μεγαλύτερες άμεσες συνέπειες από μία πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και η BMW λέει ότι είναι ήδη προετοιμασμένη για το χειρότερο, βλέποντας μόλις το ένα τέταρτο των αντιπροσώπων της να μην πηγαίνουν καλά και το ετήσιο κέρδος από την Ελλάδα να έχει μειωθεί περισσότερο από 75%.

Επίσης, και η εταιρεία Vodafone είναι έτοιμη για άτακτη αποχώρηση, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Τέλος, το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας, ότι η εταιρεία De La Rue που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στην έκδοση χρήματος, είναι έτοιμη να "βοηθήσει" την Ελλάδα σε περίπτωση που αυτή αποφασίσει να βγει από την Ευρωζώνη μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Ευρωπαϊκές εταιρείες ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα"

Πεντάωρη στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα για πέντε ώρες, μεθαύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου, λόγω στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 17.00.


Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση του κλάδου όλοι οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πεντάωρη στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη"

Επίθεση της Guardian στη Λαγκάρντ

" (...) Είναι συνυπέυθυνη αφού ήταν υπουργός
Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση"
Καταιγισμό μηνυμάτων εξακολουθεί να δέχεται η Γκάρντιαν εξ αιτίας των απαξιωτικών σχολίων της Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες. Τι απαντά σήμερα η ίδια η εφημερίδα στην επικεφαλής του ΔΝΤ
Σήμερα η Guardian με άρθρο του εκδότη της κατηγορεί την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για κενές περιεχομένου ηθικολογίες και διγλωσία.

«Η κα. Λαγκάρντ γνωρίζει καλύτερα από πρώτο χέρι. Κι όταν εκ του θεσμικού της ρόλου διακηρύττει πως "εφθασε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού" ακυρώνει τη λογική και τα επιχειρήματα της ίδιας. Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των τραπεζών της Β. Ευρώπης στην κρίση χρέους που στραγγαλίζει την Ελλάδα. Γνωρίζει πως πίσω απο τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτές δάνειζαν αλόγιστα χρήματα στο ελληνικό κράτος, στις ισπανικές και ιρλανδικές τραπεζικές φούσκες. Το φτηνό χρήμα που διοχετεύθηκε στις χώρες της περιφέρειας, είναι η θεμελιώδης αιτία της ευρωκρίσης».

Τι είναι αυτό που εξοργίζει;

«Η κ. Λαγκαρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπέυθυνη αφού ήταν υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση. Μάλιστα στις αρχές της θητείας της στο ΔΝΤ είχε επισημάνει το πρόβλημα των τραπεζών. Τι είναι λοιπόν αυτό που εξοργίζει στις πρόσφατες δηλώσεις της;»

«Είναι ότι επικαλείται το ηθικολογικό μύθευμα που θέλει τους σπάταλους Νότιο-Ευρωπαίους να πληρώνουν τώρα για μια δεκαετία αποχαλίνωσης. Επιχείρημα τελείως άδικο και άχρηστο στην παρούσα κατάσταση. Η συνταγή της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες του Ευρωμηχανισμού απειλεί τώρα με κατάρρευση την Ισπανία, την Ιταλία και σε λίγο και τη χώρα της, τη Γαλλία. Επομένως το ηθικό δίδαγμα για την Λαγκάρντ δεν θα έπρεπε να είναι Βορράς εναντίον Νότου, αλλά Ευρώπη εναντίον τραπεζών τις οποίες υποχρεωνόμαστε όλοι να πληρώνουμε».

dw.de
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση της Guardian στη Λαγκάρντ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news