facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Eλεύθερος ο δημοσιογράφος Γίαννης Παπαγιάννης με εντολή του εισαγγελέα

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως διαχειριστής ιστολογίου, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, για ανάρτηση συκοφαντικού περιεχομένου σε βάρος του.

Ο Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

Σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη υπέβαλε μήνυση ο συνάδελφος του Κώστας Βαξεβάνης για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση αφορούσε ανάρτηση στο ιστολόγιο που ο Παπαγιάννης φέρεται διαχειριστής του, απόδειξης πληρωμής που υποτίθεται ότι εξέδωσε η ΕΥΠ για λογαριασμό του Κώστα Βαξεβάνη, γεγονός που διέψευσε με ανακοίνωση της η ίδια η υπηρεσία.

Μετά την εντολή του Εισαγγελέα,ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και της διαδικτυακής ενημέρωσης.»
Διαβάστε Περισσότερα » "Eλεύθερος ο δημοσιογράφος Γίαννης Παπαγιάννης με εντολή του εισαγγελέα"

«Η χώρα πλησιάζει στο σημείο κατάρρευσης» έγραφε στο απόρρητο σημείωμα ο Λ.Παπαδήμος

Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιέγραφε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ο Λουκάς Παπαδήμος στο απόρρητο σημείωμα που έδωσε στον Κάρολο Παπούλια στις 11 Μαΐου, την περίοδο των διερευνητικών εντολών.

Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει το σημείωμα με τις αναλυτικές θέσεις του τέως πρωθυπουργού για την κατάσταση των οικονομικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου από τις 20 Ιουνίου θα διαμορφωθούν στο αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ.
Η πραγματική εξέλιξη στα φορολογικά έσοδα αποδεικνύεται χαμηλότερη της προβλεπόμενης, ενώ η αύξηση των δαπανών μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του κεντρικού σεναρίου. Κατά συνέπεια το Δημόσιο θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των συνολικών δαπανών από τα μέσα Ιουνίου.
Από τα τέλη Ιουνίου και μετά, η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις επόμενες δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ.
Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να στηρίζονται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και γενικότερα το ευρωσύστημα.
Το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, η αμφισβήτηση της ικανότητάς της να μείνει στο ευρώ σε συνδυασμό με κάποιο απρόσμενο γεγονός μπορεί να έχει καταλυτικές επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα.
«Συμπερασματικά οι ανωτέρω εκτιμήσεις επιτείνουν την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών σταθερότητας και εμπιστοσύνης» καταλήγει ο κ. Παπαδήμος.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η χώρα πλησιάζει στο σημείο κατάρρευσης» έγραφε στο απόρρητο σημείωμα ο Λ.Παπαδήμος"

Κρατείται ο Γ. Παπαγιάννης για ανώνυμο τηλεφώνημα!

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος και κρατείται στην Ασφάλεια.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από μήνυση του, επίσης δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, που κατηγορεί τον Γιάννη Παπαγιάννη, ότι είναι ηθικός αυτουργός σε απειλητικό τηλεφώνημα που του έγινε από άγνωστο άτομο σήμερα το πρωί.

Αυτή είναι η κατηγορία για την οποία κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η κατηγορία αυτή, σύμφωνα με το δικηγόρο του Γ. Παπαγιάννη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, είναι απολύτως ανυπόστατη και φαιδρή, λόγω της καταγγελλόμενης ανωνυμίας του τηλεφωνήματος!.(Δείτε εδώ την πλήρη δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου)

Ο Γιάννης Παπαγιάννης θα εμφανιστεί τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο.

Το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, αρκούμενος να σημειώσει ότι όλα γύρω από το θέμα αναφέρονται στο δικτυακό τόπο Το Κουτί της Πανδώρας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατείται ο Γ. Παπαγιάννης για ανώνυμο τηλεφώνημα!"

«Στροφή» κάνει η Κρ. Λαγκάρντ

Μετά τα πυρά που δέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά με τις δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian, η Κριστίν Λαγκάρντ με προσωπική της ανάρτηση στο Facebook, προσπάθησε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε, αναφέροντας τα εξής:

«Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν βλεπω με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αυτός είναι ο λόγος που το Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επανέλθει στο δρόμο τη οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι και ιδίως όσον αφορά την πληρωμή των φόρων τους. Αυτά ήθελα να τονίσω όταν μίλησα με την εφημερίδα Guardian ως μέρος μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από λίγο καιρό».

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στροφή» κάνει η Κρ. Λαγκάρντ"

Βενιζέλος: Η κ. Λαγκάρντ προσέβαλε τον ελληνικό λαό

Στη διάρκεια ομιλίας του στο στο Ναύπλιο, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κ. Λαγκάρντ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, σημειώνοντας ότι το ύφος της προσέβαλε τον ελληνικό.

«Όπως κανείς δεν μπορεί να ταπεινώνει τον λαό στην περίοδο της κρίσης και το λέω απευθυνόμενος στην κυρία Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ που το ύφος της προσέβαλε τον λαό, και την καλώ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, έτσι και κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την κοινωνική βάση της παράταξης, τον γνήσιο προοδευτικό Έλληνα πολίτη που πίστευε και πιστεύει στην παράταξη αυτή ακόμα και αν δεν την ψήφισε στις 6 Μαΐου» είπε.

Οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις φιλοξενήθηκαν στον βρετανικό Guardian.

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» λέει στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η Γαλλίδα αξιωματούχος απαντά:

«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα».

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και άμεσες. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια που αναρτήθηκαν στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Η κ. Λαγκάρντ προσέβαλε τον ελληνικό λαό"

Ευ. Βενιζέλος: «Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ντροπιάζει το ΠΑΣΟΚ»

Την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις σε βάρος του προφυλακισμένου πρώην υπουργού σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Ναύπλιο και αναφερόμενος στο ζήτημα της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, την οποία «έχουμε νιώσει στο πετσί μας».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία, και πρόσθεσε: «Ακόμα και στη γνωστή υπόθεση -που μας ντροπιάζει τις τελευταίες εβδομάδες- ενός βασικού στελέχους μας, που τον διαγράψαμε και τον αποβάλλαμε, το ΠΑΣΟΚ έφερε όλα τα στοιχεία στην επικαιρότητα μέσα από την εξεταστική επιτροπή».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η «υπόθεση Τσοχατζόπουλου» αποκαλύφθηκε από την υπόθεση Βατοπεδίου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευ. Βενιζέλος: «Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ντροπιάζει το ΠΑΣΟΚ»"

Ξεπερνούν τα 20 εκ. ελβετικά φράγκα οι καταθέσεις Τσοχατζόπουλου στην Ελβετία

Έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία από τα μέσα της δεκαετιας του '90, πριν από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εντοπίστηκε στο αρχείο του πρώην υπουργού.

Οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 20 εκατ. ελβετικά φράγκα στην τράπεζα Credit Lyonnais Suisse και φέρει ημερομηνία 30 Ιουνίου 1997, ένα χρόνο μετά τη μάχη που έδωσε για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της τράπεζας, οι καταθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου γίνονται με τη ρητή μνεία της διατήρησης της ανωνυμίας του.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπερνούν τα 20 εκ. ελβετικά φράγκα οι καταθέσεις Τσοχατζόπουλου στην Ελβετία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news