facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Γ. Βουδούρης:Καμία ασφάλεια για επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους

Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι. 


Βόμβα από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη αποκάλυψε πως δεν υπάρχει μηχανισμός για την επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους, οι οποίοι από χθες πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση.

Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στους φαρμακοποιούς. Τους κατηγορεί ότι οι πράξεις τους οδηγούν στο χάος. «Αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο. Αλλά οι συνθήκες που ζούμε είναι πτωχευμένης χώρας. Το έχουμε αντιληφθεί αυτό;» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη αύριο οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν το 30% των οφειλών του Μαρτίου και μέχρι τέλος του μήνα το υπόλοιπο ποσό.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να αποπληρωθούν.

Υποστήριξε ότι κατά την άποψή του πρέπει να δοθεί πολιτικά η λύση. Αν θα χρηματοδοτηθεί η υγεία ή όχι.

Καυστικός ήταν απέναντι στις ημερομηνίες που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των οφειλών του τονίζοντας «έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα. Δεν τα δέχονται όμως οι τράπεζες και οι φαρμακευτικές εταιρίες».

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, τα δικαιολογητικά που απαιτείται να καταβάλει κάθε ασφαλισμένος στο παλιό του ταμείο, είναι :

- η πρωτότυπη συνταγή,

- οι ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων,

- η απόδειξη πληρωμής

- και όπου απαιτείται η έγκριση από τον γιατρό.


Σε διάλυση και τα νοσοκομεία


Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό διάλυση, λόγω έλλειψης υλικών.

Δεν έχουμε υλικά ούτε για ράμματα, είπε στο ΡΘ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Γιώργος Βέργουλας.

Έχουμε είπε ενημερώσει με έγγραφο το υπουργείο ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και προειδοποιούμε για απώλεια υγείας.

Κίνδυνος και στις αιμοδοσίες. Αδυναμία για αγορά ασκών, λόγω έλλειψης χρημάτων.

ΟΙ ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

redalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Βουδούρης:Καμία ασφάλεια για επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους"

Bild: Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, η 29χρονη Βίκυ Βουλβουκέλη, μέλος του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", ζητάει 70 δισ. από τη γερμανική κυβέρνηση σαν αποζημίωση για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το δημοσίευμα με τίτλο "Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ" αναφέρει ότι η Βίκυ Βουλβουκέλη που "μιλάει άπταιστα γερμανικά", ζητά από τη Γερμανία "70 δισ. ευρώ για πολεμικές αποζημιώσεις.

Η Β. Βουλβουκέλη, που μεγάλωσε στη Γερμανία, δηλώνει: "Οι αξιώσεις των αποζημιώσεων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχουν ξεχαστεί, η Γερμανία μας χρωστά χρήματα". Η Β. Βουλβουκέλη θέλει, στην περίπτωση συμμετοχής (του κόμματός της) σε κυβερνητικό σχήμα, να καταγραφεί το θέμα των αποζημιώσεων και στη συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού".

Στη συνέχεια η ίδια αναφέρει: "Ήμασταν αναγκασμένοι σαν χώρα να ζητήσουμε από τη Γερμανία οικονομική βοήθεια και υπαγορεύσεις που έχουν οδηγήσει σε εξασθένηση της κοινωνίας. Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί. Θέλουνε η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται σαν ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη".

Μάλιστα το ρεπορτάζ παρουσιάζει το προφίλ της κας Βουλβουκέλη, η οποία σημειώνεται ότι ήρθε στην Αθήνα μόλις πριν από τέσσερα χρόνια και είναι στενή συνεργάτιδα του κ. Καμμένου.

"Στο μεταξύ, η Bundesbank ζήτησε να μην δοθούν μετά τις εκλογές άλλα χρήματα στην Αθήνα, εάν οι Έλληνες δεν τηρήσουν τους στόχους της λιτότητας. Από τις Βρυξέλλες ακούγεται ότι η ομάδα εργασίας των χωρών της ευρωζώνης ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατών να επεξεργαστούν εθνικά σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη", συμπληρώνει ο δημοσιογράφος της Bild.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Bild: Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ"

Η Ελλάδα ζητά την έκδοση δικηγόρου ως ενεχομένου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την έκδοση Κύπριου δικηγόρου από την Λευκωσία, ως κατηγορούμενου στην υπόθεση με τις μίζες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, ανέφερε ότι στάλθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζεται ως κατηγορούμενος, και χθες επιδόθηκε από την αστυνομία κλήση στον κ. Χατζηνικολάου να εμφανισθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να απολογηθεί στις 5 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Σπύρος Χατζηνικολάου κατηγορείται για την αξιόποινη πράξη της κατ' επάγγελμα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, καθώς φέρεται ως ο δικηγόρος που ενέγραψε κάποιες από τις εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρήματα, τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- συνιστούν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στον Κύπριο δικηγόρο προσάπτεται επίσης η κατηγορία ότι μετέτρεψε περιουσία ή και απέκρυψε περιουσία με σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή της προέλευση, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του συγκατηγορούμενού του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε άλλο σημείο, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι προς επίτευξη του σκοπού αυτού, ο δικηγόρος διεκπεραίωνε τις υποθέσεις και συναλλαγές της εταιρείας Τορκάσο, διαχειριζόταν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας αυτής και γενικά προέβαινε σε όλες τις πράξεις εκπροσώπησης, απαραίτητες για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τον οποίο γνώριζε καλά ο κ. Χατζηνικολάου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα ζητά την έκδοση δικηγόρου ως ενεχομένου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου"

Διπλή αυτοκτονία στο Μεταξουργείο!

Σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας, το πρωί της Πέμπτης, ενός 60χρονου που πήρε μαζί του στο θάνατο και την 90χρονη μητέρα του, στο κέντρο της Αθήνας!

Όλα συνέβησαν ακαριαία γύρω στις 8 το πρωί στην περιοχή του Μεταξουργείου, στην οδό Ακομινάτου.

Οι γείτονες των δύο πρωταγωνιστών αυτή της τραγικής ιστορίας δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και έμειναν με το σοκ της εικόνας που αντίκρισαν, όταν μητέρα και γιος ήταν ήδη νεκροί…


Σύμφωνα με τους γείτονες ο 60χρονος Αντώνης Περρής ανέβηκε μαζί με την μητέρα του στην ταράτσα της πολυκατοικίας και αφού την έσπρωξε στο κενό πήδηξε και αυτός,

Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη είναι σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια, ο γιος ήταν μουσικός, άνεργος για πολλά χρόνια, ενώ η μητέρα ήταν κατάκοιτη και έπαιρνε μια μικρή σύνταξη. Η καταγωγή τους ήταν από τη Σύρο και συνήθως αυτή την εποχή έφευγαν για το νησί.

Το συγκλονιστικό σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας Αντώνης Περρής

"Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90χρονη μητέρα μου...ξέρει κανείς μια λύση;"

Ο Αντώνης Περρής το βράδυ της Τετάρτης, στις 21.52 ζητούσε μια λύση! Και γνωστοποιούσε στο www.stixoi. info την απόγνωσή του:

"Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.


Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.


2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.


Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση;


Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο."

Και επειδή γνώριζε ότι κανείς δεν θα του πρόσφερε τη λύση ετοίμασε την απονενοημένη κίνηση. Αλλά πιο πριν έστειλε ένα συγκλονιστικό "κατηγορώ" το οποίο σίγουρα θα έχει ξεχαστεί από την απάνθρωπη κοινωνία που έχουμε φτιάξει. Αλλά θα μείνει χαραγμένο στις ψυχές όσων ακόμη νιώθουν...

Ο τραγικός Αντώνης Περρής έδωσε τον τελευταίο τίτλο στη δημιουργία του - ίσως και να την σιγοτραγούδησε από μέσα του. Αλλά ποιος το ξέρει - και τί σημασία έχει τελικά;

«Κατ’ ανάγκη αυτοκτονείς, χτύπα τους πριν σε αφανίσουν, εγκληματείς που αδρανείς»

Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.

Είχε στείλει στίχους στον Λευτέρη Πανταζή
Η http://www.mydesignaward.com/COMMENT/www.lefteris-pantazis.gr/10862.html είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Λευτέρη Πανταζή. Και στις 2 Ιανουαρίου ο Αντώνης Περρής είχε στείλει στίχους για έναν ωραίο χασάπικο χορό, όπως έγραφε, "για τον Λευτέρη Πανταζή, αν ενδιαφέρεται να το τραγουδήσει", αφήνοντας μάλιστα και το κινητό του τηλέφωνο...

Ο τίτλος μάλιστα ήταν "Πάντα ζεις" και οι στίχοι ήταν οι εξής

Πάντα ζεις. Ωραίος χασάπικος χορός.

1) Πάντα ζεις μεσ΄στην καρδιά μου κι΄ας χωρίσαμε,
πως ξεχνιόνται όλα τα όμορφα που ζήσαμε,
ιστορία μου γλυκειά και πάντα επίκαιρη
και ανάμνησή μ΄απ΄όλες η καλύτερη.

R. Πάντα ζεις λοιπόν μεσ΄στην καρδιά μου πάντα ζεις,
ιστορία μου παλιά και δεν ξεχνιέσαι,
πάντα ζεις και δε συγκρίνεσαι εσύ,
με καμιά άλλη,ούτε και ξεπερνιέσαι.

2) Ήσουν ότι τ΄ομορφότερο για μένανε,
δε θα βρω άλλη καμία σαν και σένανε,
ιστορία μου παλιά και πάντα αξέχαστη,
η πιό λατρεμμένη απ΄όλες, αξεπέραστη.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλή αυτοκτονία στο Μεταξουργείο!"

Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους

Παραδοχή της αποτυχίας του προγράμματος μέσα σε τέσσερις «καυτές» σελίδες

Η σκιά της πτώχευσης πλανάται πάνω από τη χώρα, ενώ ο… μετεωρισμός της ελληνικής πολιτικής τάξης καθιστά ευδιάκριτο πλέον το άλμα προς το κενό.

Τα στοιχεία-σοκ για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα οποία παρουσιάστηκαν στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, προκάλεσαν δέος στα κομματικά επιτελεία. Κι αυτό διότι είναι αποκαλυπτικά του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει η ελληνική οικονομία και η κοινωνία από τον αποπνικτικό εναγκαλισμό των δανειστών μας.

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν σήμερα τετρασέλιδη απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), ένα κείμενο το οποίο αποτελεί την πλέον εκκωφαντική παραδοχή της αποτυχίας των μνημονίων και της ακολουθούμενης τα δύο τελευταία χρόνια πολιτικής, που οδήγησε τη χώρα στο δρόμο χωρίς επιστροφή, στερώντας από τους έλληνες πολίτες κάθε δικαίωμα στην ελπίδα για ανάκαμψη.

Η απόρρητη έκθεση του ΓΛΚ, η οποία είναι σε γνώση των αρχηγών των κομμάτων, ρίχνει φως στις αιτίες που εξακολουθούν να οδηγούν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Συγχρόνως, αναδεικνύει και σε προεκλογική περίοδο λάθη, αστοχίες κι ευθύνες, τις οποίες η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλει να αναλάβει στο «παρά πέντε» της κάλπης.

«Μαύρη τρύπα» 1,3 δισ. ευρώ!

Στην τετρασέλιδη έκθεση, που συνέταξε το Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Διεύθυνσης και αφορά στις εκτιμήσεις εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το «οικονομικό έτος 2012», καταγράφεται λεπτομερώς ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέα «μαύρη τρύπα» ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που ψηφίστηκε από τη Βουλή το Φεβρουάριο.

Κι αυτή η απόκλιση εκτιμάται ήδη από το α’ τετράμηνο, πριν καν «τρέξει» ο χρόνος. Αυτά τα 1,3 δις προκύπτουν από την υστέρηση κυρίως στην είσπραξη φόρων – συγκεκριμένα, του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, του ΦΠΑ και των φόρων συναλλαγών και κατανάλωσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με το συμπληρωματικό προϋπολογισμό είχε αναθεωρηθεί προς τα κάτω ο στόχος του αρχικού προϋπολογισμού που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται, δηλαδή, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες που ζητείται αναθεώρηση του στόχου των εσόδων, γεγονός που οφείλεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας και στην πρωτοφανή ύφεση που αυτά έχουν επιφέρει, προκαλώντας αντικειμενικές δυσκολίες στην υλοποίηση και του δεύτερου μνημονίου.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλαδή, καθίσταται σαφές ότι η δυνατότητα των Ελλήνων να πληρώνουν φόρους έχει μειωθεί δραματικά, λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις τους.

Έτσι, το έγγραφο του ΓΛΚ δεν αποτελεί παρά την επίσημη παραδοχή της πλήρους αποτυχίας μιας σκληρής έως απάνθρωπης λιτότητας που ακολούθησαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις, μέσω των οριζόντιων περικοπών που επέβαλαν σε μισθούς και συντάξεις, μέσω της συνεχούς αύξησης της φορολογίας αλλά και εξαιτίας της ατολμίας που επέδειξαν σχετικά με την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Στις τέσσερις σελίδες του απόρρητου έγγραφου του ΓΛΚ επιβεβαιώνεται αυτό που έχουν πει κατά καιρούς έγκριτοι οικονομολόγοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως χαρακτηριστικά αποφαίνονται τα στελέχη του ΓΛΚ, τα συγκεκριμένα μέτρα κατάφεραν να επιτείνουν την – ήδη υπάρχουσα- ύφεση, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε νέα σημαντική πτώση την κατανάλωση και να μειώσουν τα κρατικά έσοδα. Γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζουν κάτι παραπάνω από επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης των προβλέψεων εσόδων του 2012, καθώς οι «μακροοικονομικές προβλέψεις είναι δυσμενέστερες».

Προέβλεπαν 51,4 δισ. ευρώ, αλλά…

Με βάση το συμπληρωματικό προϋπολογισμό, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού του 2012 προβλέπονταν σε 51,4 δισ. ευρώ. Οι προβλέψεις αυτές έγιναν με βάση τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, την εκτιμώμενη απόδοση των μέτρων που εφαρμόζονται το 2012, τη μεταφορά της επίπτωσης ορισμένων μέτρων που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του 2011, καθώς και τις μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μια «πρώτη γεύση» για την απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για τα έσοδα ήρθε με τα στοιχεία του α’ τετραμήνου του 2012. Τα καθαρά έσοδα στο διάστημα αυτό παρουσίασαν υστέρηση της τάξης των 334 εκατ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, οι επιστροφές φόρου το α’ τετράμηνο περιορίστηκαν στα 933 εκατ. ευρώ από 1,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, για να κρατηθεί τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Οικονομικό «πατατράκ» λόγω περικοπών
και αύξησης φορολογίας

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, μια βασική αιτία που οδηγεί στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού αποτελούν τα μέτρα που ελήφθησαν και προκάλεσαν μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η αύξηση της φορολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΛΚ εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ για το 2012 την υστέρηση των εσόδων, εξαιτίας των περικοπών των μισθών και συντάξεων.

Η έκθεση αναφέρει επί λέξει: «Στις εκτιμήσεις εισπράξεων από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, η επισφάλεια ύψους 300 εκατ. ευρώ εντοπίζεται κυρίως στο μέτρο περικοπής μισθών και συντάξεων, το οποίο λειτουργεί αρνητικά ως προς τα έσοδα από φόρο εισοδήματος κατά 270 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, η έκθεση «ομολογεί» ότι οι συγκεκριμένες περικοπές που έπληξαν κυρίως τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί απόκλιση ύψους 60 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά στα έσοδα που υπολογίζονταν από τις εισφορές μισθωτών και συνταξιούχων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους"

Απόφαση της «VERATOUR» για αναστολή πληρωμών τινάζει στον αέρα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Απόφαση ιταλικής εταιρείας κολοσσού στον χώρο του τουρισμού, «τινάζει στον αέρα» επτά μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία

Συγκεκριμένα, η «VERATOUR» ξαφνικά αποφάσισε να αναστείλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα.

Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρεία είναι η "σύντομη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη", οι "αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8", η "κυβερνητική αστάθεια", οι "επικείμενες εκλογές" και γενικότερα η κρίση στην Ελλάδα.

Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για "δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι" και "σπάζοντας" τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: "δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή".

«Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνοντας τις αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια, που αφορούν τη χώρας σας», υποστηρίζει στην επιστολή του ο C.Pompili και προσθέτει:

«Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David το τελευταίο Σαββατοκύριακο από την G8, η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από οικονομικής απόψεως και πολλοί σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες».

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τον κλάδο, επικαλούμενοι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες προς την ίδια απόφαση προσανατολίζονται όλοι οι Ιταλοί tour operators.

Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, σημειώνει:

«Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι όλοι οι Ιταλοί tour operators αναμένεται να πράξουν το ίδιο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η ανωτέρω μονομερής αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί επιλογή της ιταλικής κυβέρνησης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση της «VERATOUR» για αναστολή πληρωμών τινάζει στον αέρα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας"

«Χρειάζεται πολιτική βούληση ειλικρινή και όχι ψηφοθηρική»

Σχόλιο αναγνώστριας στο newsbeast.gr

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι το πλέον μείζον θέμα της ελληνικής δυσάρεστης πραγματικότητας. Η ανυπαρξία προληπτικών μέτρων ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, η σχεδιασμένη πολιτική της γειτονικής Τουρκίας για μαζική και ανεξέλεγκτη προώθηση μεταναστών από την επικράτειά της προς τη χώρα μας, έχοντας (μάλλον?) επεκτατικές προσδοκίες, καθώς και η μαύρη βιομηχανία που έχει στηθεί με σκοπό την προσκόμιση οικονομικών ωφελειών από την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση ανθρώπων, έχουν οδηγήσει σε ένα εξαιρετικού μεγέθους πρόβλημα που επιτάσσει ριζικές και αποφασιστικές λύσεις.

Οι απόψεις περί ανθρωπισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ουδόλως αμφισβητούνται, το ζήτημα, ωστόσο, έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από χώρες όπου η ανθρώπινη ζωή είναι εντελώς απαξιωμένη και συνεπώς αποτελούν κίνδυνο για τη διασφάλιση του σεβασμού της αξίας αυτής σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι πολλά αν μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ανώδυνη λύση του ζητήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση ειλικρινή και όχι ψηφοθηρική, όπως συνηθίζεται.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι:

Α. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ - αντικίνητρα για την επιλογή της Ελλάδας ως τόπου προορισμού των λαθρομεταναστών:

1. Αυστηρή φύλαξη των συνόρων με χρήση ψηφιακών συστημάτων και ηλεκτρονικών μέσων προς έγκαιρο εντοπισμό ατόμων που προσπαθούν παρανόμως να εισέλθουν στη χώρα.
2. Επαναφορά των ναρκοπεδίων στα σύνορα, ως το πλέον αποτρεπτικό μέσο.
3. Καταγγελία της Σύμβασης (Δουβλίνο 2 , ως επικίνδυνη για την ακεραιότητα της χώρας μας και ως καταχρηστική.
4. Απαγόρευση χορήγησης πολιτικού ασύλου, παρά μόνο σε εξαιρετικότατες περιπτώσεις και κατ' αποκλειστικότητα, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος λαθρομεταναστών με τη προσδοκία της προσωρινής διαμονής κατόπιν υποβολής αίτησης χορήγησης ασύλου. Κατάργηση της δυνατότητας προσωρινής διαμονής έως την εξέταση της αίτησης για πολιτικό άσυλο.
5. Είσοδος μεταναστών στη χώρα μας, μόνο κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνικό Κράτος, εφόσον προκύπτουν ανάγκες για κάλυψη θέσεων εργασίας και αυστηρά προσωρινή διαμονή αυτών, έως την ολοκλήρωση της εργασίας που καλούνται να εκτελέσουν.
6. Ενεργοποίηση της υπηρεσίας της δίωξης προς εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της εκμετάλλευσης των ανθρώπων αυτών, τους οποίους υποχρεώνουν ή βοηθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, και τιμωρία τους με αυστηρότατες ποινές κάθειρξης και κατάσχεσης όλων των περιουσιακών τους στοιχείων των ίδιων και των συγγενικών τους προσώπων.

Β. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ για όσους διαμένουν στη χώρα μας, προκειμένου να αποτραπούν κίνδυνοι διασάλευσης της ομαλής κοινωνικής διαβίωσης:

1. Άμεση ψήφιση νόμου, ο οποίος θα καθιστά ποινικό αδίκημα την ενοικίαση χώρου κατοικίας σε λαθρομετανάστες. Η παραβίαση του νόμου, πέρα από τις ποινές που θα επισύρει για τον παρανομούντα, θα πρέπει να αποτελεί και τη βάση για κατάσχεση της επίδικης ιδιοκτησίας (που ενοικιάστηκε) και μεταβίβασή της στο κράτος. Ο φόβος απώλειας της ιδιοκτησίας θα αποτελέσει αντικίνητρο για την προσδοκία προσκόμισης οικονομικού οφέλους από τους ανθρώπους αυτούς, μέσα από την εκμετάλλευση και την εξαθλίωσή τους.

2. Απαγόρευση πρόσβασης των λαθρομεταναστών στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών. Οι ειδικοί αυτοί χώροι που κατασκευάζονται τον τελευταίο καιρό, ως χώροι υποδοχής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, θα πρέπει να διαμορφωθούν ως χώροι νοσοκομειακής περίθαλψης, ώστε να τους παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Μετά την παροχή των υπηρεσιών αυτών, θα πρέπει να γίνεται άμεση απέλαση τους στις χώρες τους.

3. Μαζικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε συνοικίες κυρίως όπου έχουν δημιουργηθεί γκέτα λαθρομεταναστών προς ελέγχους και ταυτοποιήσεις και σύλληψη όλων όσων δεν διαμένουν (μόνιμα ή προσωρινά) με τα νόμιμα δικαιολογητικά.

4. Αυστηροποίηση των δικαστικών αποφάσεων και ποινών που επιβάλλονται σε λαθρο - μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας. Η τακτική που ακολουθείται είναι η προσωρινή κράτησή τους και η σύντομη απόλυσή τους, (προφανώς λόγω έλλειψης χώρων στις φυλακές). Άμεση κράτηση τους σε προσωρινές φυλακές με το ελάχιστο δυνατό κόστος για το κράτος, έως την απέλασή τους, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τον ένα μήνα. Ενδεχομένως για την κάλυψη από τους ίδιους τους καταδικασθέντες του κόστους διαμονής τους σε αυτές
τις φυλακές, υποχρέωση προσέλευσής τους σε καταναγκαστικά έργα υπέρ του Δημοσίου.

Γ. ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ
1. Άμεση απέλαση όλων των παρανόμως διαμενόντων στη χώρα μας. Η χρηματοδότηση για τη δράση αυτή θα προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από χώρες που διατίθενται να συμβάλλουν οικονομικά προς το σκοπό αυτό και από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μικρότερο ποσοστό. Για τους λαθρομετανάστες που έχουν βρέφη και παιδιά που έχουν επίσης εισέλθει παράνομα, θα πρέπει να εφαρμόζονται πιο ευνοϊκές διατάξεις και να εξετάζονται πιο επισταμένα και κατά περίπτωση. Στην περίπτωση που κρίνονται προς απέλαση, θα πρέπει να εξέρχονται με προσοχή και αεροπορικώς.

2. Μαζικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε κατοικίες όπου διαμένουν λάθρο - μετανάστες προς εντοπισμό παράνομου υλικού, όπλων, ναρκωτικών κλπ, κατάσχεση αυτών και απέλαση των εν δυνάμει ή ενεργών εγκληματιών.

3. Διάθεση πλοίων όπου θα διαμένουν προσωρινά οι λαθρομετανάστες, (ίσως με τη μορφή προσωρινής κράτησης προς συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις), μέχρι την έξοδό τους από τη χώρα με το ίδιο μέσο.

4. Όσοι νομιμοποιήθηκαν παράνομα (!),τουλάχιστον από το 2000 και έπειτα, να θεωρούνται εφεξής ως παρανόμως διαμένοντες και να ισχύουν γι αυτούς οι διατάξεις για τους λαθρομετανάστες. Όσοι διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να εγκαταλείψουν τη χώρα θα πρέπει να το κάνουν με δικό τους κόστος.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

1. Κατάργηση της διάταξης περί χορήγησης του δικαιώματος του εκλέγειν σε μετανάστες. Αυστηρή τήρηση της διάταξης του Ελληνικού Συντάγματος για αποκλειστική άσκηση του δικαιώματος αυτού μόνο σε Έλληνες πολίτες.

2. Αποκλεισμό αλλοδαπών από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ομοίως με το δικαίωμα του εκλέγειν. Αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων πολιτών, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης, πρωτεύουσα είναι η πολιτική βούληση και η επάξια διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνέβαλε τα μέγιστα στη διόγκωση του προβλήματος στην Ελλάδα, με τον εξαναγκασμό προς υπογραφή των καταχρηστικών Συμβάσεων και την δουλική ανταπόκριση των πουλημένων πολιτικών που δέχτηκαν τους παράνομους αυτούς όρους ((ουβλίνο), των αναγκαίων χρηματικών πόρων για την εξεύρεση λύσεων αλλά και την εκ νέου υπογραφή Συμβάσεων κατά της εισροής λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η προστασία όλων των κρατών – μελών.

Η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εδραιώσει τα εθνικά της συμφέροντα, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή κοινωνική διαβίωση και την εξάλειψη του κινδύνου πρόκλησης κρίσης από την μαζική εγκατάσταση (της τάξεως των 5.000.000) λαθρομεταναστών, επικίνδυνων για την ζωή, ασφάλεια,σωματική ακεραιότητα των πολιτών της χώρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χρειάζεται πολιτική βούληση ειλικρινή και όχι ψηφοθηρική»"

«Ναι» ΣΕΒ στην πρόταση ΓΣΕΕ για Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

«Ναι» στην πρόταση για σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά είπε ο ΣΕΒ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τη ΓΣΕΕ. Ζητά ωστόσο η συνάντηση αυτή να γίνει μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου.

«Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας και των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προτείνουμε και εμείς τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αντί άλλης άτυπης συνάντησης», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή και προσθέτει: «Εν όψει του γεγονότος ότι στις 31 Μαΐου λαμβάνει χώρα η Γενική Συνέλευσή μας, υποβάλουμε την παράκληση η Εθνική Επιτροπή να συγκληθεί μετά την ημερομηνία αυτή».

Ο ΣΕΒ χθες πρότεινε στους κοινωνικούς εταίρους την έναρξη διαλόγου για κατάργηση της μείωσης του βασικού μισθού κατά 22% και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες αντί για τρεις εφόσον ληφθούν ταυτόχρονα αποφάσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και μειωθούν οι αποδοχές στις λεγόμενες «ευγενείς» συμβάσεις που ορίζουν αποδοχές πολύ υψηλότερες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της αντιπρότεινε σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι» ΣΕΒ στην πρόταση ΓΣΕΕ για Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης"

Σε λειτουργία ξανά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Το ποσό του 1.900.000 ευρώ θα εκταμιευτεί για το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Αυτό ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, μετά την επικοινωνία που είχε με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), για το συγκεκριμένο κονδύλιο, που λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων δεν μπορούσε να εκταμιευτεί, οδηγώντας τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος σε απόφαση αναστολής όλων των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Στο θέμα παρενέβη και ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αρης Γιαννακίδης, που μετά από σχετική ενημέρωση από τον κ. Ραπτόπουλο, δήλωσε ότι «έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και πιστεύω ότι μετά τις δεσμεύσεις του προέδρου της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκταμίευσης του προαναφερόμενου ποσού για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις του νοσοκομείου. Λέγοντας άμεσες υποχρεώσεις εννοούμε έκτακτα περιστατικά, απαραίτητα υλικά για χειρουργεία κλπ.».

Εν τω μεταξύ η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, δια του προέδρου της Σάββα Δευτεραίου, εκτιμά ότι τα χρήματα που εγκρίθηκαν δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, καθώς δεν επαρκούν πέραν του ενός μηνός για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία ξανά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης"

Πετροβόλησαν αστυνομικούς για να εμποδίσουν τη σύλληψη!

Η ζωή των αστυνομικών που επέβαιναν σε δυο περιπολικά κινδύνευσε σοβαρά κοντά στο Μαντούδι Ευβοίας, όταν η καταδίωξη ενός ύποπτου αυτοκινήτου τους οδήγησε σε έναν πρόχειρο καταυλισμό αθίγγανων οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με βροχή από… πέτρες!

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο το ύποπτο αυτοκίνητο με δυο επιβάτες στο Προκόπι Ευβοίας, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να ξεφύγει από το μπλόκο. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον καταδίωξαν, αλλά εκείνος κατέφυγε στον καταυλισμό όπου είχαν στήσει ενέδρα άλλοι αθίγγανοι.
Μόλις οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν εκείνους που καταδίωκαν, οι υπόλοιποι άρχισαν να… βομβαρδίζουν τους ίδιους και τα περιπολικά που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα πλαϊνά παράθυρα και τα παρμπρίζ! Τα πληρώματα γλίτωσαν μετά βίας τον τραυματισμό και κάλεσαν ενισχύσεις, που έφτασαν σε πολύ γρήγορα και έκαναν δυο προσαγωγές υπόπτων. Η έρευνα συνεχίζεται για την σύλληψη των δραστών της επίθεσης και τον εντοπισμό των επιβατών του ΙΧ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετροβόλησαν αστυνομικούς για να εμποδίσουν τη σύλληψη!"

Εκβιάζουν για περαίωση υπό την απειλή ελέγχων

Αυτό το κράτος δε σταματά να μας εκπλήσσει ! Αρνητικά. Ότι υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα είναι γνωστό. Ότι η υστέρηση μεγαλώνει διαρκώς, επίσης.

Ότι η μαύρη τρύπα οδηγεί σε νέα μέτρα, το βιώνουμε εδώ και χρόνια.Ότι πάντα την πληρώνουν αυτοί, που δε φταίνε, βάζοντας όλο και περισσότερο το χέρι στην τσέπη, αφού δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, το γνωρίζουμε καλά.

Αυτό, όμως, που συμβαίνει αυτές τις μέρες, ξεπερνά κάθε όριο. Ο ένας μετά τον άλλο οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν ραβασάκια από την εφορία, τα οποία τους καλούν -ούτε λίγο, ούτε πολύ- να πληρώσουν φόρο περαίωσης (στην οποία δεν είχαν υπαχθεί) για να μην υποστούν τακτικό έλεγχο!

Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνουν ένα σημείωμα, το οποίο τους καλεί να επισκεφθούν τη ΔΟΥ, όπου υπάγονται, μέσα σε πέντε ημέρες.

Όσοι προσέρχονται εκεί, ενημερώνονται ότι έχουν την… «ευκαιρία» να αποφύγουν τον τακτικό έλεγχο στα βιβλία τους, αν πληρώσουν ένα μίνιμουμ κεφαλικό φόρο, που αντιστοιχεί στην πρόσφατη περαίωση, στην οποία είχαν πει «Όχι». Αλλιώς, τα βιβλία τους θα γίνουν φύλλο και φτερό… που σημαίνει ότι κινδυνεύουν με πρόστιμα, ακόμα και αν είναι καθ΄ όλα συνεπείς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο ερώτημα των έκπληκτων μικρομεσαίων ότι «Εδώ δεν έχουμε να αποδώσουμε το ΦΠΑ, θα πληρώσουμε φόρο περαίωσης;», λαμβάνουν την απάντηση από τους εφοριακούς πως «Εμείς αυτή την εντολή έχουμε!».

Στην ουσία, στο υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκαν να ενεργοποιήσουν παλαιότερη απόφαση, που προβλέπει ακριβώς αυτή τη διαδικασία. Μόνο, που το κάνουν σε λάθος χρόνο.

Φαίνεται ότι κάποιοι επέλεξαν να αποδείξουν ότι το κράτος και οι μηχανισμοί εξακολουθούν να λειτουργούν εν μέσω εκλογών, εις βάρος φορολογουμένων, που ήδη δοκιμάζονται από τους χαμηλούς τζίρους και την έλλειψη ρευστότητας. Κι αυτό, γιατί, ακόμα και αν κάποιοι έχουν λόγους να ανησυχούν από ενδεχόμενο έλεγχο, αδυνατούν αυτή την περίοδο να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, την ώρα, μάλιστα, που το ίδιο το Δημόσιο είναι ασυνεπές απέναντί τους, χρωστώντας πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκβιάζουν για περαίωση υπό την απειλή ελέγχων"

Δικαστική απόφαση μπλοκάρει την εφεδρεία

Την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων φορέων, μπλοκάρει νέα δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε -με προσωρινή διαταγή του-να επιστρέψουν με τον παλιό μισθό στην εργασία τους 10 υπάλληλοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του Οργανισμού με την Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ.

Δέκα ακόμη δικαστικές αποφάσεις για ισάριθμες περιπτώσεις εργαζομένων σε εφεδρεία έχουν εκδοθεί το τελευταίο διάστημα.

Έχουν δικαιωθεί υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, 130 εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, δικαστικοί υπάλληλοι κ.α

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστική απόφαση μπλοκάρει την εφεδρεία"

Λύση για τα φάρμακα ζητεί η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Χιλιάδες άτομα με νεφροπάθεια, θαλασσαιμία, αιμορροφιλία, σακχαρώδη διαβήτη, συγγενείς καρδιοπάθειες, μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, ψυχικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοπάθειες και άλλες χρόνιες παθήσεις αγωνιούν για την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης στο πρόβλημα της διακοπής πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων, γεγονός που ζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την τελευταία διετία.

Ο κίνδυνος είναι ορατός και αντικειμενικός δεδομένου ότι η αγορά των φαρμάκων αναλωσίμων υλικών κ.λπ. από τους πάσχοντες με ίδια οικονομικά μέσα είναι αδύνατη, ειδικά στην παρούσα στιγμή για ευνόητους και προφανείς λόγους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. από τη θέση του αντιπροσωπευτικότερου φορέα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους αναμένει τις απαραίτητες προσπάθειες για την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης, απευθυνόμενη με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Α. Ρουπακιώτη και Υγείας Χρ. Κίττα.

"Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο χώρο της υγείας την παρούσα οικονομική και κοινωνική περίοδο θέτουν όλες τις πλευρές προ των ευθυνών τους", αναφέρουν τα μέλη της Συνομοσπονδίας.

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση για τα φάρμακα ζητεί η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία"

Λιμνάζουν σε ανύπαρκτη επιτροπή πρόστιμα 2,3 δις!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πάνω από 2 δις ευρώ από καταλογισμούς προστίμων παραμένουν ανείσπρακτα γιατί δεν λειτουργεί μια επιτροπή!

Η επιτροπή αυτή αποφασίστηκε πριν από 10 μήνες. Ονομάζεται Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικων Διαφορών και σκοπός της είναι να επιλύονται εξωδικαστικά μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, προκειμένου να μην χρονοτριβούν στα διοικητικά δικαστηρια.

Το παράδοξο είναι ότι αυτή η επιτροπή δεν λειτούργησε ποτέ αλλά δεκάδες έχουν προσφύγει σε αυτήν!

Γιατί δεν λειτούργησε; Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην επιτροπή προβλέπονταν και οι θέσεις 2 δικαστικών αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια. Ηταν άμισθες. Οπότε δεν υπήρξε προθυμία συμμετοχής.

Η Επιτροπή αυτή, αν λειτουργούσε, θα ασχολούνταν με υποθέσεις χρεών από 300.000 ευρώ και άνω. Οπως γράφει η εφημερίδα, μεταξύ εκείνων στους οποίους έχουν καταλογιθεί πρόστιμα, ούτε πληρώνουν, ούτε ρυθμίζουν γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι η επιτροπή ΔΕΝ λειτουργεί!

Ανάμεσά τους και ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας με ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταλογισθεί από ΔΟΥ της Αττικής.

Κατά τα άλλα όσοι δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο έως 3.000 ευρώ να γνωρίζουν ότι τους περιμένουν κατασχέσεις μισθών, ενοικίων ακόμα και ακινήτων.

Τα συμπεράσματα δικά σας....

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμνάζουν σε ανύπαρκτη επιτροπή πρόστιμα 2,3 δις!"

Λαθρομετανάστες ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο στην Πάτρα!

Για να του πάρουν 50 ευρώ!


Του έσπασαν το κεφάλι για να του πάρουν 50 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, στην οδό Θεσσαλονίκης. Δράστες ήταν δύο λαθρομετανάστες, πιθανότατα Αφγανοί, οι οποίοι επιτέθηκαν σε έναν ηλικιωμένο με σκοπό να του αρπάξουν το πορτοφόλι.

Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα και κατάφεραν να του αρπάξουν απο την τσέπη 50 ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν άμεσα στο σημείο αλλά οι αλλοδαποί είχαν εξαφανιστεί.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαθρομετανάστες ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο στην Πάτρα!"

Στοιχεία για υπαλλήλους των ΟΤΑ ζητά το Εσωτερικών

Τα στοιχεία για τις πρόσθετες αμοιβές που έλαβαν οι υπάλληλοι των περιφερειών και των δήμων ζητά το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Θανάση Ξηρού προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, προκειμένου να υποβληθούν, από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, έως τις 31 Μαΐου, στην υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο κ. Ξηρός, τα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν, το αργότερο έως τις 30 Μαΐου, αφορούν τους ΟΤΑ, πρώτου και και δεύτερου βαθμού καθώς και των ΝΠΔΔ, που εποπτεύουν.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά τον αριθμό των υπαλλήλων, που έλαβαν αμοιβή για προσφορά υπερωριακής εργασίας, καθώς και το συνολικό ποσό της δαπάνης που καταβλήθηκε για την αιτία αυτή.

Ζητά, επίσης, τον αριθμό των κάθε είδους μονίμων και προσωρινών συλλογικών οργάνων (συμβούλια, επιτροπές και ομάδες εργασίας), που λειτούργησαν με αμοιβή, καθώς και το συνολικό ποσό της δαπάνης που καταβλήθηκε στους υπαλλήλους αυτούς.

Τέλος, ζητά τις πάσης φύσεως πρόσθετες αποδοχές που καταβλήθηκαν από οποιαδήποτε πηγή (εντός ή εκτός προϋπολογισμού), όπως, λ.χ., με μορφή κινήτρου παραγωγικότητας ή αποδοτικότητας ή αυξημένης ευθύνης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία για υπαλλήλους των ΟΤΑ ζητά το Εσωτερικών"

ΟΤΟΕ προς κόμματα: "Πείτε μας τις θέσεις σας για τα εργασιακά"

Με επιστολή της προς τα κόμματα η ΟΤΟΕ τονίζει οτι "η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου 2012 έθεσε σε πλήρη αμφισβήτηση την κρατούσα λογική των Μνημονίων Ι και ΙΙ".

Στην επιστολή της η ΟΤΟΕ τονίζει οτι "με τις πολλαπλές παρεμβάσεις που έγιναν σε βασικές εργασιακές ρυθμίσεις και θεσμούς επιβραβεύονται ακραίες, αθέμιτες και αντιπαραγωγικές εργοδοτικές πρακτικές, που επιβλήθηκαν και από «άτυπα», λειτουργούντα εκ παραλλήλου, κανάλια επικοινωνίας εργοδοτικών συμφερόντων με την τρόικα".

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι οι αλλαγές που επιβλήθηκαν από τα Μνημόνια Ι και ΙΙ στα εργασιακά θέματα, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στους θεσμούς Μεσολάβησης και Διαιτησίας μεταξύ άλλων:

- Παρέκαμψαν και συνολικά καταλύουν κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου, ισορροπημένων κανόνων και υγιούς ανταγωνισμού σε γενικό και κλαδικό επίπεδο, επιβραβεύοντας αυθαίρετα και μονομερώς κακόπιστες συμπεριφορές, ακόμα και τις πιο μύχιες επιδιώξεις ακραίων εργοδοτικών συμφερόντων.

- Δεν έχουν «προσωρινό χαρακτήρα». Οδηγούν σε μόνιμες συνέπειες περικοπής αμοιβών και ανατροπής εργασιακών δικαιωμάτων, με ευθεία παρέμβαση του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και ΣΣΕ.

- Πλήττουν βάναυσα τη συλλογική αυτονομία.

- Δημιουργούν ένα εξαρχής ναρκοθετημένο, σε βάρος των εργαζόμενων, πλαίσιο δήθεν ισότιμης συλλογικής διαπραγμάτευσης «για τα πάντα και από την αρχή».

- Προωθούν μισθούς Βαλκανίων, αποδιαρθρώνουν και καταλύουν το κοινωνικό Κράτος και καταδικάζουν σε φτώχεια τους εργαζόμενους.

- Εισάγουν σοβαρές μισθολογικές ανισότητες σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΟΕ προς κόμματα: "Πείτε μας τις θέσεις σας για τα εργασιακά""

«Mετακομίζει» στην Τουρκία το Συμβούλιο των Επιχειρηματιών

Το ελληνικό κράτος έπαψε να στηρίζει το λειτουργικό κόστος του BAC SEE

Φεύγει από τη Θεσσαλονίκη και μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη μέσα στην επόμενη διετία το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (BAC SEE), εξαιτίας... 50.000 ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο χρόνια το ελληνικό κράτος έπαψε να στηρίζει το λειτουργικό κόστος του BAC SEE, ύψους 50.000 ευρώ τον χρόνο και η τουρκική κυβέρνηση πλειοδότησε, προσφέροντας 200.000 ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι η έδρα του συμβουλίου «θα μεταφερθεί πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη», όπως υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος επί Τιμή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Νίκος Ευθυμιάδης.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε επ' ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για το διεθνές συνέδριο του BAC SEE στις 31 Μαΐου-1 Ιουνίου. Το συνέδριο διοργανώνεται για τον εορτασμό των 15 χρόνων δραστηριοποίησης του συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία που κατά τα φαινόμενα δεν θα έχει συνέχεια.

Ο κ. Ευθυμιάδης χαρακτήρισε ευτελές το ποσόν των 50.000 ευρώ, που θα έπρεπε να καταβάλλεται στο Συμβούλιο από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι, παρά την αποχώρηση, «πάντα θα υπάρχει ένας πυρήνας του BAC SEE στη Θεσσαλονίκη, όπως αντίστοιχος υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια και στην Τουρκία».

Ο ίδιος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί καλές ιδέες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ουδέποτε υλοποιήθηκε η υπόσχεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, «για τη δημιουργία, στη Θεσσαλονίκη, διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου που θα πρόσφερε πολύτιμες επιστημονικές αναλύσεις στα θέματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας».

Ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας ανήκε στην ομάδα των πρωτοπόρων, που πριν από 15 χρόνια περίπου έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του BAC SEE, εντάσσοντάς το -εν έτει 1997- στην Πρωτοβουλία Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SECI- Southeast European Cooperative Initiative) και θέτοντάς το αργότερα υπό τη σκέπη και του Συμφώνου Σταθερότητας για την περιοχή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Mετακομίζει» στην Τουρκία το Συμβούλιο των Επιχειρηματιών"

Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί

Δεν θα χορηγούν με πίστωση


Εμμένουν στη χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι φαρμακοποιοί παρά την πρόταση εξόφλησης του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα. Έτσι, τα φαρμακεία θα ανοίξουν και πάλι από την Πέμπτη 24 Μαΐου, αλλά δεν θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους πολίτες.

Σε μια ύστατη προσπάθεια –και με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλά υπουργεία λόγω της σταδιακής εκροής χρημάτων από το υπουργείο Οικονομίας- να βρεθεί λύση ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης έστειλε την Τετάρτη, στους φαρμακοποιούς έγγραφη πρόταση εξόφλησης των χρεών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής ο ΕΟΠΥΥ θα εκταμιεύσει την ερχόμενη Παρασκευή 75 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας. Στη συνέχεια δρομολογεί πληρωμές μέχρι τις 31 Μαΐου και τις 14 Ιουνίου, οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012 αντίστοιχα, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τη σχετική πρόταση και επιφυλάχθηκαν να την συζητήσουν μέσω των γενικών συνελεύσεών τους. Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) δίδοντας τον τόνο για τις ερχόμενες αποφάσεις του κλάδου ανακοίνωσε μετά την κοινοποίηση της απόφασης για αποπληρωμή ότι συνεχίζει την άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί"

Kείμενο για την παραμονή της Ελλάδας υιοθέτησαν τα μέλη της ΕΕ

Την επιθυμία της ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης σε δήλωση που υιοθέτησαν.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι η ευρωζώνη έχει πλήρη επίγνωση των σημαντικών προσπαθειών που έχουν ήδη καταβάλει οι Έλληνες πολίτες.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η Ευρωζώνη έχει επιδείξει σημαντική αλληλεγγύη, έχοντας ήδη εκταμιεύσει μαζί με το ΔΝΤ σχεδόν 150 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της Ελλάδας από το 2010.

«Θα διασφαλίσουμε ότι τα ευρωπαϊκά ταμεία και εργαλεία θα κινητοποιηθούν προκειμένου να φέρουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», επισημαίνεται.

Η συνέχιση των ζωτικών μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους θα ενισχύσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και τους θεσμούς και αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα ευοίωνο μέλλον στην Ευρωζώνη, αναφέρει η δήλωση της ευρωζώνης. «Οι ηγέτες της ευρωζώνης υπογράμμισαν ότι μετά τις εκλογές αναμένουν από την νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτή την επιλογή», υπογραμμίζεται στη δήλωση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Kείμενο για την παραμονή της Ελλάδας υιοθέτησαν τα μέλη της ΕΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news