facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ολόκληρο οπλοστάσιο στο γραφείο του Άκη!

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Κόμνα Τράκα, όπου πραγματοποιούσε τα περισσότερα από τα ραντεβού του!

Σε έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο γραφείο, το οποίο μάλιστα διακοσμούσε στην είσοδο αρχαίος αμφορέας, βρέθηκαν πιστόλια, περίστροφο, δίκαννα και δεκάδες γεμιστήρες.

Αναλυτικότερα, βρέθηκαν χάρτινες κούτες, πλαστικές ή ξύλινες θήκες που περιείχαν:

- Πιστόλι 8mm, μοντέλο SM10 μάρκας PHONER SPORWAFFENFABRK GHBH

- Δυο πιστόλια 9mm, μάρκας ZASTAVA

- Πιστόλι 22mm

- Περίστροφο μάρκας ZASTAVA 357 MAGNUM

- Πιστόλι μάρκας TAC ALEX VA

- Πολεμικό τυφέκιο, διαμετρήματος 5,56 ΝΑΤΟ

- Πολεμικό τυφέκιο, μάρκας CARTEA TEHNICA των 7,92mm

- Δυο τυφέκια κι ένα δίκαννο χωρίς σειριακό αριθμό

- Δεκάδες γεμιστήρες και φυσίγγια

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε κατασχεθεί όπλο (και μάλιστα πυροβόλο) στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ στο σπίτι της κόρης του, Αρετής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 10 πλάκες χρυσού και 17 χρυσά νομίσματα…

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολόκληρο οπλοστάσιο στο γραφείο του Άκη!"

Βάζει «πάγο» στην Τουρκία για την ένταξη το Ευρωκοινοβούλιο

Αυστηρές προϋποθέσεις, που σχετίζονται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέτει στην Τουρκία με ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να ανοίξουν τα κεφάλαια 19 και 23 των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε έκθεση της -τουρκικής καταγωγής- Ολλανδέζας ευρωβουλευτή της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Εμινέ Μποζκούρτ, με τίτλο «Μία προοπτική για τις γυναίκες στην Τουρκία το 2020», με την οποία ζητείται από την Άγκυρα να εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με το ψήφισμα, η Τουρκία καλείται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία σύνδεσης και το πρόσθετο πρωτόκολλό της, τις οποίες εξακολουθεί να μην εφαρμόζει για έκτο συνεχές έτος, προκειμένου να αποδείξει τη γνήσια δέσμευσή της να γίνει μια πλήρως πλουραλιστική δημοκρατία, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών ανδρών και γυναικών.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι στην Τουρκία υπάρχει περιορισμένη πρόοδος στο θέμα της βελτίωσης και της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό βίο.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων τιμής και των πρόωρων και καταναγκαστικών γάμων.

Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται ότι, σε ποσοστό 39%, οι Τουρκάλες έχουν αντιμετωπίσει σωματική βία κάποια στιγμή στη ζωή τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάζει «πάγο» στην Τουρκία για την ένταξη το Ευρωκοινοβούλιο"

Προς απεργία διαρκείας οι υπάλληλοι του Μετρό

Απεργίες διαρκείας προγραμματίζουν, μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι υπάλληλοι του Μετρό, με αίτημα να εφαρμοστεί δικαστική απόφαση η οποία του διακαίωσε σχετικά για τις μισθολογικές περικοπές του 2010.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ),αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Δικαιοσύνη με την απόφαση 599/2012 έκρινε τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων της πρώην ΑΜΕΛ, που είχαν επιβληθεί το 2010, «ως παράνομες και αντισυνταγματικές ...και υποχρεώνει την σημερινή διοίκηση της εταιρείας να μας καταβάλει τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα».

Όπως αναφέρεται, «δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την Διοίκηση της Εταιρείας, ενημερωνόμαστε ότι η αδικία που υπεστήκαμε θα συνεχιστεί, καθώς οι διοικούντες πλέον ακολουθούν την τακτική "νίπτω τας χείρας μου" και παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες νέων δικαστικών διαξιφισμών (εφετείο) και αντιπαράθεσης».

Έτσι, το ΣΕΛΜΑ προειδοποιεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες, όμως, θα ξεκινήσουν «άμεσα με την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών», χωρίς, όμως ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία «εκκίνησης».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς απεργία διαρκείας οι υπάλληλοι του Μετρό"

Φρ. Ολάντ: Αναπτυξιακά μέτρα για την Ελλάδα μεν, δεσμεύσεις από την Ελλάδα δε

«Έχουμε το Μνημόνιο, αλλά παράλληλα έχουμε και αυτά που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, από σήμερα, για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, σε ερώτηση για το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Ελλάδα για την εφαρμογή του Μνημονίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Ολάντ, αυτό μπορεί να γίνει με τη μεταφορά μεγαλύτερων κεφαλαίων από τα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε «να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού με άμεσες επεμβάσεις της Ευρώπης» Πρόσθεσε δε πως όλα αυτά μπορεί να γίνουν «χωρίς να αμφισβητηθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με ό,τι έχει υπογράψει».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες να νομίζουν ότι δεν θα υπάρξει συνοδευτική υποστήριξη. Αυτή η υποστήριξη θα υπάρξει, από τη στιγμή που θα έχουν επιλέξει να δώσουν στη παρουσία τους στην ευρωζώνη μια συνέπεια και μια δύναμη που θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε άλλο ερώτημα για το πως ερμηνεύει τις επανειλημμένες Συνόδους και αποφάσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των δυόμισι χρόνων της κρίσης, ο Φρανσουά Ολάντ απάντησε: «Πιστεύω ότι έχουμε ένα πρόβλημα στο μηχανισμό αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημιουργήθηκαν βέβαια ήδη κάποια όργανα, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Αλληλεγγύης, οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ, κ.α., θα πρέπει όμως να κινούμεθα πιο γρήγορα κα πιο δυνατά. Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο μια δημοσιονομική διάσταση, σαν αυτή που δόθηκε μέσα από το δημοσιονομικό Σύμφωνο».

«Θα πρέπει», συνέχισε, «να το συμπληρώσουμε με ένα αναπτυξιακό Σύμφωνο καθώς και με μια μεσοπρόθεσμη δέσμευση: Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξέρουν προς τα που βαδίζει η Ευρώπη. Θα πρέπει να δώσουμε μια πολιτική κατεύθυνση, να ορισθούν τα σταδιακά βήματα που θα πρέπει να γίνουν, και οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν. Εάν μέχρι σήμερα υπάρχει αδιαφορία των λαών στις ευρωπαϊκές εκλογές, είναι γιατί η Ευρώπη δεν έχει απαντήσει γρήγορα, όπως έπρεπε, σε έναν ορισμένο αριθμό προβλημάτων και κυρίως στο πρόβλημα της ανεργίας κα της οικονομικής δραστηριότητας. Θα πρέπει όμως να δώσει απαντήσεις και για το κοινό μας μέλλον».

Όπως εξήγησε αυτές τις σκέψεις του προτίθεται να καταθέσει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. «Θα μιλήσω για τους οικονομικούς στόχους αλλά και για τους πολιτικούς στόχους: Τί θέλουμε να πετύχουμε όλοι μαζί στην Ευρώπη και ποιό το κοινό μας μέλλον. Το θέμα είναι πολιτικό, γιατί δεν θέλω να κερδηθεί η Ευρώπη από τα λαϊκίστικα κινήματα, που στο Βορρά ενισχύονται γύρω από την ιδέα ότι δεν θα πρέπει να βοηθηθεί ο Νότος, στις δε χώρες του Νότου ενισχύονται γιατί οι λαοί δεν αντέχουν άλλο να υποβάλλονται σε πολιτικές λιτότητας. Είναι ένα θέμα πολιτικό και δημοκρατικό πρωταρχικής σημασίας», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρ. Ολάντ: Αναπτυξιακά μέτρα για την Ελλάδα μεν, δεσμεύσεις από την Ελλάδα δε"

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία απήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο των παράνομων προμηθειών, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, κατά παντός υπευθύνου, ενώ, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες σε ειδικό ανακριτή.

Η δίωξη αφορά 13 γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου την περίοδο 2007-2009 για τις παράτυπες, υπερκοστολογημένες και ανεξέλεγκτες προμήθειες που έγιναν στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του «Ιπποκράτειου» και είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και του ΣΔΟΕ, οι κατηγορούμενοι φέρονται άλλοτε να προμηθεύονταν υπερτιμολογημένα αναλώσιμα κι άλλοτε να παρήγγελναν φάρμακα από εταιρίες της αρεσκείας τους, αγνοώντας τις συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρίες. Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές αυτές συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Εξάλλου, το ΣΕΥΥΠ κίνησε πέρυσι τις διαδικασίες για να επιστραφούν από τις προμηθεύτριες εταιρίες κι από τους γιατρούς τα ποσά που ζημιώθηκε το νοσοκομείο.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο"

Φορολογικοί έλεγχοι σε 500 πολιτικά πρόσωπα

Πρώην βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι

Φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το ΣΔΟΕ σε 500 πολιτικά πρόσωπα -δημάρχους, νομάρχες αλλά και πρώην βουλευτές- για τους οποίους ύστερα από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις που δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες.

Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων στους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να γίνει διεξοδικός έλεγχος του Πόθεν Έσχες από τον οποίο θα προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικοί έλεγχοι σε 500 πολιτικά πρόσωπα"

Αλμούνια: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη»

Την πεποίθησή του πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, σε συνέδριο στην Πολωνία.

Παράλληλα τόνισε πως η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού κλάδου θα οδηγήσει σε μια λύση διαρκείας για τη δημοσιονομική κρίση της Ευρωζώνης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη αναδιάρθρωση ή τη ρευστοποίηση των τραπεζών που δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς κρατική στήριξη.

«Πρέπει να αφήνουμε τις τράπεζες να χρεοκοπούν χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά», προσέθεσε ο Αλμούνια.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλμούνια: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη»"

Πλήθος αναφορών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα έκανε ο Μάρτιν Σουλτς

«Ορισμένοι στην Ελλάδα καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατό να διακοπεί η αποπληρωμή του χρέους, να σταματήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, απολαμβάνοντας τη βοήθεια της ΕΕ». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΕΚ αφιέρωσε ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στην Ελλάδα με πλήθος αναφορών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. «Έχω την εντύπωση ότι στην Ευρώπη μιλάμε πάρα πολύ για την Ελλάδα και πολύ λιγότερο για τους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος του ΕΚ και συνέχισε λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει και είναι σε κατάσταση απελπισίας.

Ο Μάρτιν Σουλτς συνέχισε λέγοντας ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, χωρίς παράλληλα, να βλέπουν κάποιο φως ελπίδας. Ωστόσο, συνέχισε, οι θυσίες αυτές θα αποδώσουν και τα πράγματα θα καλυτερέψουν, δεδομένου ότι η Ευρώπη ρίχνει σήμερα μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη. Ο Μ. Σουλτς ανέφερε, επίσης, ότι πολλοί είναι αυτοί στην Ελλάδα οι οποίοι δυσφορούν απέναντι στην ανώνυμη γραφειοκρατική εξουσία που ασκεί η Τρόικα και κάλεσε την ΕΕ να εφαρμόσει πολιτικές με ανθρώπινο πρόσωπο. Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της ΕΕ αποφεύγουν συστηματικά να επισκεφθούν την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΚ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βάζουν τα ατομικά τους συμφέροντα πάνω από το συλλογικό συμφέρον και ανέφερε το παράδειγμα πολλών Ελλήνων που βγάζουν τα χρήματά τους από τη χώρα, αντί να επιδείξουν την αλληλεγγύη έναντι των συμπολιτών τους. Ο Μ. Σουλτς είπε ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στους Έλληνες ότι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούν είναι επώδυνος, αλλά και ότι θα αποδώσει αργότερα.
Θα πρέπει επίσης να τους πούμε ότι ο δρόμος της εξόδου από το ευρώ είναι ο πιο επώδυνος.

Ο Μ. Σουλτς επέμεινε, επίσης, ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Τρόικα πρέπει να τηρηθεί και ότι αν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς αυτή τη συμφωνία, και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα αισθανθούν ότι αποδεσμεύονται από αυτήν και θα σταματήσουν τις χρηματοδοτήσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στους νέους Έλληνες, ο Μ. Σουλτς είπε ότι είναι μορφωμένοι, μιλούν πολλές γλώσσες, είναι ανοιχτοί στον κόσμο, αλλά δεν μπορούν να βρουν δουλειά και είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήθος αναφορών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα έκανε ο Μάρτιν Σουλτς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news