facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Διπλό «χαστούκι» από ΝΑΤΟ σε Τουρκία και Σκόπια

Για δεύτερη φορά χαμένη βρέθηκε η ηγεσία των Σκοπίων και η προσφάτως προστάτιδα δύναμη της, Τουρκία, αφού παρά τις πιέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τα μέλη του Οργανισμού έμειναν πιστά στην διατύπωση της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008.

Μπορεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι να απουσίαζε από την Σύνοδο Κορυφής του Σικάγο, όμως ο καλός του φίλος Αχμέτ Νταβούτογλου προσπάθησε με όσα μέσα είχα να προωθήσει την ένταξη των Σκοπίων στον οργανισμό.

Δυστυχώς όμως για την σκοπιανή και τουρκική διπλωματία, οι υπόλοιποι ηγέτες αποφάσισαν ομόφωνα να παραμείνουν πιστοί στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου.

«Επαναλαμβάνουμε την απόφαση της συνόδου του Βουκουρεστίου του 2008 να απευθύνουμε πρόσκληση για ένταξη της πρώην Γιουργκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται κατά λέξη στη Διακήρυξη που υιοθέτησαν οι ηγέτες των χωρών μελών της Συμμαχίας.

«Η Σύνοδος αυτή επαναβεβαίωσε τις αποφάσεις της Συνόδου του Βουκουρεστίου και έτσι επιβεβαιώνεται ότι η γειτονική χώρα θα κληθεί να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ μόνον όταν θα έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ο οποίος αποκάλυψε τα παιχνίδια της Άγκυρας.

Ο κ. Μολυβιάτης αποκάλυψε ότι «όσον αφορά στα Σκόπια, έγιναν, πράγματι, ορισμένες παρασκηνιακές, θα έλεγα, και μεμονωμένες απόπειρες, να αλλοιωθεί η απόφαση του Βουκουρεστίου. Οι απόπειρες αυτές απέτυχαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική διπλωματική αποστολή κατέβαλλε επίμονες προσπάθειες να ενταχθεί στη Διακήρυξη του Σικάγο αναφορά στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και μια υποσημείωση ότι επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από την απόφαση που ελήφθη στο Βουκουρέστι το 2008 για ένταξη των Σκοπίων μόλις διευθετηθεί το θέμα του ονόματος, το θέμα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Παρά τις πιέσεις η ελληνική διπλωματική αποστολή απέκρουσε τις πιέσεις και κατάφερε να διατηρηθεί η διατύπωση που διασφαλίζει πλήρως τα κεκτημένα της συνόδου του Βουκουρεστίου. Η τελική ανακοίνωση επαναλαμβάνει άλλωστε με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι τα Σκόπια δεν πρόκειται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας τους.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλό «χαστούκι» από ΝΑΤΟ σε Τουρκία και Σκόπια"

Στα 280 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε επίσημα το χρέος της Ελλάδας

Από 368 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011

Στα 280 δισ. ευρώ υποχώρησε το χρέος της Ελλάδας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 (31 Μαρτίου), από 368 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011, εξαιτίας της υλοποίησης της πρώτης φάσης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Οπως αναφέρεται στο Δελτίο Δημοσίου Χρέους του Μαρτίου που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, «στο πλαίσιο της ανταλλαγής του ελληνικού χρέους κατά την α΄ φάση υλοποίησης του PSI, στις 12.03.2012, διαγράφηκε χρέος συνολικής ονομαστικής αξίας 177,3 δισ. ευρώ και εκδόθηκαν νέα ομόλογα διάρκειας 11 έως 30 ετών συνολικής ονομαστικής αξίας 55,8 δισ. ευρώ».

Η αναδιάρθρωση του χρέους φαίνεται ξεκάθαρα από τα επιμέρους στοιχεία. Η αξία των ομολόγων και των βραχυπρόθεσμων τίτλων υποχώρησε από τα 275 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2011, στα 149 δισ. ευρώ εφέτος τον Μάρτιο.

Αντιθέτως, σημαντικό μέρος του χρέους πέρασε από τον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες, fund κτλ.) στο λεγόμενο επίσημο τομέα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ). Ειδικότερα, τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης αυξήθηκαν από 73 δισ. ευρώ στις 31.12.2011 σε 112 δισ. ευρώ στις 31.3.2012.

Οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου δεν σημείωσαν αξιοσημείωτη μεταβολή. Από 20,63 δισ. ευρώ στις 31.12.2011 υποχώρησαν ελαφρώς στα 20,05 δισ. ευρώ στις 31.3.2012.

Ο νέος δανεισμός κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους προήλθε κατά 76,7% από Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), κατά 3,4% από το ΔΝΤ και κατά 19,9% από έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 280 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε επίσημα το χρέος της Ελλάδας"

Οι 8 φόροι που θα πέσουν στα κεφάλια μας μετά τις εκλογές


Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα προσπαθήσει -κάνοντας κατενάτσιο- να κρατήσει τα έσοδα της χώρας σε ένα ανεκτό επίπεδο προκειμένου να μην παραδώσει «στεγνά» ταμεία στην κυβέρνηση που ενδεχομένως θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, από την επομένη των εκλογών εκατομμύρια φορολογούμενοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν σταδιακά 8 διαφορετικά εκκαθαριστικά – ειδοποιήσεις από τα οποία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσδοκά να συγκεντρωθούν περισσότερα από 2 δισ. Ευρώ στον κρατικό κορβανά.
Ακόμη κι αν η επόμενη κυβέρνηση θελήσει να καταργήσει ορισμένους από τους φόρους αυτούς θα πρέπει να βρεθεί μέτρο που θα εξασφαλίζει το ίδιο ποσό χρημάτων.
Αναλυτικά, όπως αναφέρει το Euro2day.gr μετά τις εκλογές, θα αποσταλούν στους φορολογούμενους τα εξής εκκαθαριστικά:
  • Φόρου εισοδήματος: Η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα. Με δεδομένο ότι φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογικών δηλώσεων θα αποσταλεί ηλεκτρονικά, η ΓΓΠΣ εκτιμά ότι η εκκαθάριση των δηλώσεων θα είναι τάχιστη.
Οι φόροι που θα προκύψουν θα είναι σαφώς αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι, καθώς στο μεταξύ το αφορολόγητο μειώθηκε από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ, οι φοροαπαλλαγές ψαλιδίστηκαν με την καθιέρωση έκπτωσης μόνο από το φόρο σε ποσοστό 10% για σειρά δαπανών (ιατρικά έξοδα, ασφάλιστρα, ενοίκια κ.λπ.), τα τεκμήρια αυξήθηκαν έως και κατά 200% και το μπόνους των αποδείξεων καταργήθηκε.
  • Εκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης: Φέτος η έκτακτη εισφορά θα είναι διπλή. Μια για τα εισοδήματα του 2012, η οποία παρακρατείται σε μηνιαία βάση από τους μισθούς από τις αρχές του έτους και μία για τα εισοδήματα του 2011 η οποία θα έρθει με το εκκαθαριστικό των φορολογικών δηλώσεων. Η εξόφληση της έκτακτης εισφοράς θα γίνει μαζί με το φόρο εισοδήματος σε δόσεις, οι οποίες -ανάλογα με το χρόνο εκκαθάρισης- δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις τρεις. Οσοι λάβουν το εκκαθαριστικό τους από τον Οκτώβριο και μετά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά εφάπαξ!
  • Τέλος επιτηδεύματος: Περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα πληρώσουν φέτος, 500 ευρώ από 300 πέρυσι. Το τέλος θα έρθει επίσης με το εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • ΕΤΑΚ 2009: Περισσότεροι από 270.000 φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009, με το συνολικό φόρο στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 278,97 εκατομμύρια ευρώ. Η ΓΓΠΣ περιμένει το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών για την αποστολή των σημειωμάτων και δεδομένης της κατρακύλας των εσόδων (-20% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου) δεν αποκλείεται να αρχίσει να τα στέλνει ακόμα και εντός της εβδομάδας.
  • Εκτακτη εισφορά ακινήτων: Οσοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά μεγάλης ακίνητης περιουσίας . Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.
  • ΦΑΠ 2010: Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα λάβουν το λογαριασμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.
  • ΦΑΠ 2011: Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.
  • Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012: Θα αρχίσει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ , μετά τις εκλογές και η εξόφλησή του θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σε λιγότερες από πέντε διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει ο ισχύον νόμος. Ακόμα και να καταργηθεί καθώς Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα προγράμματά τους προβλέπουν την αντικατάστασή του από ενιαίο Φόρο Ακινήτων, θεωρείται απίθανο να μην πληρωθεί φέτος καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν άμεσα μέχρι το τέλος του έτους έσοδα 2 δισ. ευρώ από ισοδύναμο μέτρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 8 φόροι που θα πέσουν στα κεφάλια μας μετά τις εκλογές"

Η Ιρλανδία κάνει το δημοψήφισμα που ήθελε να μας επιβάλει η Μέρκελ

Ηρθε η ώρα της Ιρλανδίας να κρατήσει σε αγωνία την Ευρώπη ! Μετά το ελληνικό εκλογικό θρίλερ, μετά την εκλογή Ολάντ και τη σύνοδο των G8 που έδωσαν όρκο για την Ανάπτυξη, η Ιρλανδία πηγαίνει σε κρίσιμες κάλπες, για το δικό της Μνημόνιο, στις 31 Μαίου και κάνει την καρδιά της Ευρώπης να χτυπά.

Οι Ιρλανδοί θα είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που θα κάνουν δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Το αποτέλεσμα παραμένει άγνωστο παρότι το ΝΑΙ έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΟΧΙ δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το μέλλον της Ιρλανδίας. Αλλά θα αδυνάτιζε το ευρωπαικό Σύμφωνο και θα έριχνε νερό στο μύλο όσων θέλουν να διαπραγματευτούν το δικό τους Μνημόνιο, όπως η Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της Ιρλανδίας κρατάει σε αγωνία και την Αγκελα Μέρκελ αφού μια ενδεχόμενη αρνητική απάντηση των Ιρλανδών θα ήταν σοβαρό χτύπημα στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει στις υπερχρεωμένες χώρες.

Στο Δουβλίνο, η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Οι Ιρλανδοί εκτιμούν ότι η αλλαγή στο τιμόνι της Γαλλίας σημαίνει και το τέλος της σκληρής γραμμής λιτότητας που επέβαλε το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί.

Ιρλανδία και Ελλάδα είναι οι δύο πιο χρεωμένες χώρες της Ευρώπης. Η Ιρλανδία έλαβε βοήθεια ύψους 85 δις ευρώ στο τέλος του 2010. Σε αντάλλαγμα, επιβλήθηκαν στην Ιρλανδία σκληρά μέτρα λιτότητας, μείωση θέσεων εργασίας και μισθών, φόρος στα ακίνητα. Η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα και 86 000 άτομα εγκατέλειψαν τη χώρα.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να πω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αυτοί που συνηγορούν υπέρ του Μνημονίου αναφέρονται σε μια Ιρλανδία που εργάζεται αλλά το Μνημόνιο δεν λέει τίποτα για όσους είναι άνεργοι» δηλώνει ένας υπάλληλος τραπέζης. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο το Ναι με 50% και δεύτερο το Οχι με 31%.

Ολοι οι πολίτες έλαβαν ταχυδρομικά έναν οδηγό που επεξηγεί το Μνημόνιο. Οι δρόμοι γέμισαν αφίσες με κόμματα υπέρ ή κατά του Συμφώνου. Ο Πρωθυπουργός Εντα Κένυ έκανε λόγο για μια εκλογή σημαντικότερη από τις βουλευτικές. Οι σοσιαλιστές καταγγέλουν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Το ακροαριστερό κόμμα Σιν Φέιν τάσσεται κατά του Συμφώνου και προτείνει μαζικές προσλήψεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στην ενέργεια προκειμένου να μειωθεί η ανεργία και να τονωθεί η ανάπτυξη.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιρλανδία κάνει το δημοψήφισμα που ήθελε να μας επιβάλει η Μέρκελ"

Ρόδος: Το μαντήλι που «κράζει» τους γερμανούς

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρόδο, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του προς την Γερμανία, η οποία μας επιβάλλει συνεχώς οικονομικά μέτρα.

Ο εστιάτορας τύπωσε ένα μήνυμα στα μαντηλάκια που δίνει στους πελάτες του αφού τελειώσουν το δείπνο τους.

Το μήνυμα αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια του 2oυ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί καταλήστευσαν χρυσό και άλλα αντικείμενα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα.
Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη θέση, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να την κατακλέψει.
Επιτέλους, ο ελληνικός λαός πήρε την απόφαση να δώσει στη γερμανική κυβέρνηση τίποτα παραπάνω από αρχ@δ@@»

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Το μαντήλι που «κράζει» τους γερμανούς"

Από την Τουρκία μπήκαν 30.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα σε 6 μήνες!

Σε 30.000 ανέρχονται οι λαθρομετανάστες που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα σε 6 μήνες (Νοέμβριος 2011-Απρίλιος 2012)…

Αυτό αναφέρεται στην 6μηνιαία έκθεση της ΕΕ για την εφαρμογή της συνθήκης Σέγκεν.

Ιδιαίτερα αναφέρεται πως…

το μεγαλύτερο τμήμα των λαθρομεταναστών που περνάνε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας είναι Αφγανοί ή Πακιστανοί.

Ακόμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 6μηνιαία έκθεση της αναφέρει πως οι 3 στους 4 παράνομα εισερχόμενους στην περιοχή της συνθήκης Σέγκεν, εισέρχονται από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

tromaktiko.net
Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Τουρκία μπήκαν 30.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα σε 6 μήνες!"

Έγγραφα-σοκ: "'Ολοι ήξεραν ότι το ευρώ ήταν χαμένο εξ αρχής"

Νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Helmut Kohl γνώριζε ότι το ευρώ θα αποτύχει και επόμενως προέβη σε ψεύτικη κατάθεση προς το Συνταγματικό Δικαστήριο! Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Kohl είχε λάβει πλήρεις και τεκμηριωμένες εκθέσεις που ανέφεραν ότι το ευρώ ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία, σύμφωνα με στοιχεία μυστικών αρχείων που παρουσίασε το Spiegel.

Τα έγγραφα της κυβέρνησης Kohl, τα οποία είχαν ως και σήμερα τον χαρακτήρα της απόλυτης εμπιστευτικότητας δείχνουν ότι οι ιδρυτές του πειράματος του ευρώ είχαν γνώση για τον ελλειμματικό του χαρακτήρα...

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν δημιούργησαν την ευρωζώνη. Η κρίση των ημερών μας δεν αποτελεί απλά ένα λάθος. Γνώριζαν πολύ καλά ότι, όπως αναφέρει η Spiegel “ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα εάν δεν στηρίζεται και υποστηρίζεται από μία πολιτική ένωση”. Αυτό που έκαναν ήταν ότι προχώρησαν γρήγορα την διαδικασία επειδή πίστευαν ότι ένα κοινό νόμισμα θα εξανάγκαζε τον δύσπιστο λαό της Ευρώπης να συμφωνήσει στον σχηματισμό μίας πολιτικής ένωσης, αλλά χωρίς να το καταφέρουν.

Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, επετράπη η είσοδος στη ζώνη του ευρώ, γράφει το περιοδικό, έπειτα από έγκριση πλαστών δημόσιων λογιστικών στοιχείων τα οποία υπεδείκνυαν ότι πληρούσε τα κριτήρια εισόδου. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Kohl δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια, όπως γράφει η Spiegel: “Στην πραγματικότητα, τα έγγραφα δείχνουν ότι όλοι ήταν καλά πληροφορημένοι για την δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της Ιταλίας.”

Ο Kohl όχι μόνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ιταλίας αλλά επιπλέον τα νέα ντοκουμέντα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Kohl παραπλάνησε τόσο τον λαό της Γερμανίας όσο και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του.

Η επίσημη κατάθεση της κυβέρνησης Kohl προς το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν ότι η παραβίαση των οικονομικών όρων εισόδου στην ευρωζώνη από την μεριά της Ιταλίας ήταν ούτε αναγνωρίσιμη ούτε αναμενόμενη...


Εν τω μεταξύ, οι επίσημοι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποιούσαν ότι το υψηλό επίπεδο χρέους της Ιταλίας αποτελούσε ένα τεράστιο ρίσκο για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος του ενιαίου νομίσματος...
Η κυβέρνηση Kohl είπε ψέμματα στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας ώστε να καταστήσει βέβαιη την προώθηση της υπόθεσης του ενιαίου νομίσματος. Ο πρώην Καγκελάριος γνώριζε πολύ καλά ότι ο Ρομάνο Πρόντι, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, «πείραζε» τα λογιστικά βιβλία για να δείξει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για να μπεί στη ζώνη του ευρώ.
Το Τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της JP Morgan (JP Morgan Asset Management) υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα ότι η ευρωζώνη αποτελούσε μία από τις χειρότερες δυνατές κοινές νομισματικές ζώνες.
Οι οικονομίες των χωρών είναι πολύ διαφορετικές και με πολύ διαφορετικές οικονομικές προοπτικές και δυνατότητες....


Όπως είχε προειδοποιήσει το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγγραφέας του βιβλίου Η Σάπια Καρδιά της Ευρώπης (The Rotten Heart of Europe) Bernard Connolly το 2007:

“Και ενώ ο στόχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α είναι η αποφυγή μίας οικονομικής κρίσης, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να προκαλέσει μία έντονη κρίση. Ο στόχος της οικονομικής κρίσης, όπως είχε πεί το 2002 ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι είναι η Ε.Ε. να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ισχύ Οι κύριοι ηγέτες της Ευρώπης ήξεραν ότι το ευρώ δεν αποτελούσε μία ιδανική νομισματική ζώνη.

Γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κοινό νόμισμα θα ήταν η συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας στις Βρυξέλλες, αλλά δεν μπορούσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους..."

Πλέον, σύμφωνα με την Spiegel, όλες οι πιθανές λύσεις εξόδου από την κρίση περιλαμβάνουν την εκχώρηση ολοένα και μεγαλύτερης εθνικής κυριαρχίας των κρατών της ευρωζώνης και την συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας και ισχύος στην διεφθερμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών που ελέγχεται από τις γερμανικές και γαλλικές πολευθενικές εταιρείες. Αυτό ήθελαν πραγματικά οι ιδρυτές της ευρωζώνης....

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έγγραφα-σοκ: "'Ολοι ήξεραν ότι το ευρώ ήταν χαμένο εξ αρχής""

Οι "καυτές" προσωπικές σημειώσεις του Άκη: "Θέλω λεφτά λεφτά λεφτά" - Περίμενε 10 εκατ. από Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελβετία

Αντίγραφα της πολυσέλιδης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έλαβαν σήμερα από το γραφείο του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Μεταξύ των εγγράφων που δόθηκαν στους δικηγόρους , περιλαμβάνονται και τα κρίσιμα σημειωματάρια, τα λεγόμενα «ημερολόγια» του Άκη Τσοχατζόπουλου, περίπου 18, τα οποία κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετούν λεπτομερώς οι δύο ανακριτές καθώς φαίνεται να περιλαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία για την ερευνώμενη υπόθεση.
.


Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. Οι ανακριτές θα κρίνουν αν κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να κληθούν να διευκρινίσουν τους λόγους των συναντήσεων τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης φέρεται να αποτελούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού και ειδικά κάποιες στις οποίες αναφέρεται σε πρόσωπο το οποίο του οφείλει χρήματα.

Στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: " Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας -σσ αναφέρει τα έτη- και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10 ε» και ακριβώς πιο κάτω συνεχίζει:

«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».

Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα -γράφει- επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».

Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων του πρώην υπουργού θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο απαγγελίας και άλλων αδικημάτων.




newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι "καυτές" προσωπικές σημειώσεις του Άκη: "Θέλω λεφτά λεφτά λεφτά" - Περίμενε 10 εκατ. από Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελβετία"

ΦΣΑ:Ελλείψεις σε 163 φάρμακα

Για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά προειδοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής μέσω του προέδρου του, Κ. Λουράντου.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος σημείωσε ότι το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη και οι ευθύνες για αυτό ανήκουν σε πολλούς.

Ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε και στις οφειλές των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ξεπερνούν τα 74 εκατ. ευρώ μόνο στη Αττική για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και τόνισε ότι οι οφειλές οδηγούν τους φαρμακοποιούς στην φυλακή.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΦΣΑ:Ελλείψεις σε 163 φάρμακα"

Αντιμέτωποι με μείωση εισοδήματος κατά 23% οι Έλληνες

«Πετσοκομμένες» φέτος οι αποδοχές

Αντιμέτωπος με μείωση διαθέσιμου εισοδήματος κατά σχεδόν 23% θα βρεθεί ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα εφέτος, σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε ο ελεγκτικός οίκος Ernst & Young σε συνεργασία με δύο συντηρητικές «δεξαμενές σκέψης» και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα, δημοσιεύτηκε από τον ερευνητικό φορέα «New Direction» μια οργάνωση συνδεδεμένη με την ομάδα του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το βελγικό Οικονομικό Ινστιτούτο «Molinari» και έχει ως αντικείμενο το φορολογικό βάρος για τον «τυπικό εργαζόμενο» στην ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, καταδεικνύει ότι οι πραγματικές καθαρές αποδοχές, μετά από φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές και φόρο προστιθέμενης αξίας, αναμένεται να διαμορφωθούν σε 13.167 ευρώ, έναντι 17.024 ευρώ πέρυσι.

Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσό για εφέτος διαμορφώθηκε σε 23.690 ευρώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιμέτωποι με μείωση εισοδήματος κατά 23% οι Έλληνες"

Θα εκριζώνονται τα αμπέλια χωρίς άδεια

Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία μας σχετική άδεια.

Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται.
Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη τονίζει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σύμφωνα με την 286839/2-4-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση και μετά απο συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα εκριζώνονται τα αμπέλια χωρίς άδεια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news