facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Συμπίεση μισθών έως και 40% στον ιδιωτικό τομέα

Τη δραματική ανατροπή των όρων εργασίας που υφίστανται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία α' τετραμήνου του 2012 που δημοσιοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Αποκαλύπτουν μείωση των προσλήψεων, κατακόρυφη άνοδο των ελαστικών σχέσεων εργασίας και συμπίεση των αμοιβών από 15% έως και 40% στις νέες επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:
Οι νέες προσλήψεις το α' τετράμηνο του έτους ήταν μειωμένες κατά 10,98%, ενώ μείωση κατά 12,77% εμφανίζουν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, μείωση κατά 2,72% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και κατά 4,88% η εκ περιτροπής απασχόληση. Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί πλέον στο 46% του συνόλου των συμβάσεων.
Η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 26,2% το 2010 σε 32,9% για το έτος 2011 και σε 35% για το α' τετράμηνο του 2012. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας οι οποίες το 2010 αντιπροσώπευαν το 6,8% του συνόλου των νέων συμβάσεων, το 2011, το 10,6% και το α' τετράμηνο του 2012, το 11%.
Ευθέως ανάλογη, είναι η μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2010, οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 67% των νέων συμβάσεων, το 2011, το 56,5% και το α' τετράμηνο του έτους 2012, το 54%.
Παράλληλα αυξάνονται και οι μετατροπές των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας, οι περισσότερες με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε μορφές ευέλικτων συμβάσεων ήταν αυξημένες κατά 43,6% σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2011, ενώ οι μετατροπές που έγιναν με μονομερή απόφαση του εργοδότη αυξήθηκαν κατά 337% σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2010.
Σταθερή άνοδο εμφανίζει η σύναψη νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μειώσεις αμοιβών που κυμαίνονται από 15% έως 40%.
Συνολικά κατά το α' τετράμηνο του έτους, 263 επιχειρήσεις, που απασχολούν 13.829 εργαζομένους, προχώρησαν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις αμοιβών κατά 21,35% κατά μέσο όρο, ενώ 16.338 επιχειρήσεις που απασχολούν 64.201 εργαζομένους, κατέθεσαν στις επιθεωρήσεις εργασίας νέες καταστάσεις προσωπικού, από τις οποίες προκύπτουν μειώσεις 22,9% κατά μέσο όρο με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Ανοδική είναι και η τάση της αδήλωτης εργασίας η οποία βρίσκεται στο 36,3% στο α' τετράμηνο του έτους από 28,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 7.474 επιχειρήσεις, που απασχολούσαν 20.772 εργαζόμενους, εντοπίσθηκαν 7.549 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.930.000 ευρώ. Ανασφάλιστοι βρέθηκαν το 47,2%, των αλλοδαπών και το 32% των ημεδαπών που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.
Το 55% των ελέγχων έγινε σε επιχειρήσεις, εστίασης, όπου το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν 65%, και το 20% στον κλάδο του λιανικού εμπορίου όπου οι ανασφάλιστοι ήταν το 12% των εργαζομένων. Το 4% των ελέγχων αφορούσαν τις βιοτεχνίες όπου διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ανασφάλιστων ήταν 10%.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπίεση μισθών έως και 40% στον ιδιωτικό τομέα"

Η κατανάλωση ρεύματος στην κατοχή αποτυπώνει το βιοτικό επίπεδο

Η λαίλαπα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, που έπληξε τον ελληνικό λαό στη διάρκεια της δεκαετίας του ΄40, αποκαλύπτεται και από την κατανάλωση… ηλεκτρικού ρεύματος κάθε οικογένειας.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν μέσω της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος το βιοτικό επίπεδο των ευρωπαϊκών λαών και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, μέσα από το ιστορικό αρχείο των ηλεκτρικών εταιριών, που δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη, πριν ιδρυθεί η ΔΕΗ.

Έτσι, το 1948, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ήταν μόλις 156 Κιλοβατώρες ανά κάτοικο, όταν στη γειτονική Ιταλία έφθανε τις 500 Kwh και στις ΗΠΑ τις 2.296! Αντίστοιχα, στις αρχές της ίδιας δεκαετίας, κάθε Ελβετός κατανάλωνε 1.390 Kwh και κάθε Νορβηγός 2.770. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ο μέσος Έλληνας καταναλωτής, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν διέθετε ηλεκτρικές συσκευές - ούτε καν ηλεκτρικό ψυγείο - και χρησιμοποιούσε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, το ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για φωτισμό. Η ηλεκτρική ενέργεια θεωρούνταν πολυτέλεια και κάθε σπίτι διέθετε το πολύ δύο με τρεις ηλεκτρικές λάμπες, ενώ στην ελληνική επαρχία ο ηλεκτροφωτισμός παρέμενε άγνωστος.

Τα παραπάνω στοιχεία, που το ιστορικό αυτό υλικό εντοπίστηκε τυχαία σε αποθήκες της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιήθηκε και παρουσιάζεται στο κοινό μέχρι τις 17 Ιουνίου, στο κτίριο του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το αρχειακό υλικό που διασώθηκε, εκτείνεται χρονολογικά από το 1918 μέχρι και τη δεκαετία του ΄50 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: μηχανολογικό εξοπλισμό, τιμολόγια, έγγραφα, φωτογραφίες και στοιχεία εργαζομένων, κ.α. ιστορικά στοιχεία. Μέσα από διάφορες υπουργικές αποφάσεις, έγγραφα και έκτακτα διατάγματα των ναζιστικών αρχών κατοχής, αναδεικνύονται επίσης, τραγικές προσωπικές ιστορίες υπαλλήλων στην εταιρία ηλεκτροδότησης, που καταδικάστηκαν για την αντιστασιακή τους δράση και εκτελέστηκαν, ή μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η παρουσίαση του ιστορικού αρχείου των ηλεκτρικών εταιριών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.».

Όπως προκύπτει από τα ιστορικά έγγραφα ηλεκτρικό ρεύμα «φωτίζει» για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1889. Τη χρονιά εκείνη η Γενική Εταιρεία Εργοληψιών, κατασκευάζει στην Αθήνα, στην οδό Αριστείδου, την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Το πρώτο κτίριο που φωτίζεται είναι τα ανάκτορα και πολύ σύντομα ο ηλεκτροφωτισμός επεκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Τον ίδιο χρόνο η τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη θα «δει» κι αυτή το ηλεκτρικό φως καθώς βελγική εταιρία αναλαμβάνει από τις τουρκικές αρχές το φωτισμό και την τροχιοδρόμηση της πόλης με την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δέκα χρόνια αργότερα οι πολυεθνικές εταιρίες ηλεκτρισμού κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Η αμερικανική εταιρία Thomson - Houston με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα ιδρύσει την Ελληνική Ηλεκτρική Εταιρία που θα αναλάβει την ηλεκτροδότηση κι άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων. Μέχρι το 1929 θα ηλεκτροδοτηθούν 250 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους,
ενώ στις πιο απόμακρες περιοχές, που ήταν ασύμφορο για τις μεγάλες εταιρίες να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, την ηλεκτροδότηση αναλαμβάνουν ιδιώτες ή δημοτικές και κοινοτικές αρχές κατασκευάζοντας μικρά εργοστάσια.

To 1950 υπήρχαν στη Ελλάδα 400 περίπου εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούσαν ήταν το πετρέλαιο και ο γαιάνθρακας που εισάγονταν από το εξωτερικό.

Η κατάτμηση αυτή της παραγωγής, σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα καύσιμα, εξωθούσε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη (τριπλάσιες ή και πενταπλάσιες τιμές απ' αυτές που ίσχυαν στις ευρωπαϊκές χώρες). Το ηλεκτρικό λοιπόν ήταν ένα πολυτελείας αγαθό, αν και τις περισσότερες φορές παρεχόταν με ωράριο και οι ξαφνικές διακοπές ήταν σύνηθες φαινόμενο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κατανάλωση ρεύματος στην κατοχή αποτυπώνει το βιοτικό επίπεδο"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 18ο Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Την Κυριακή 20/5/2012 θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Αττικής ο «18ος Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην εξής διαδρομή:
60,000–29,000 χ/θ Π.Ε.Ο. Αθηνών–Κορίνθου (ρεύμα προς Αθήνα), διασταύρωση Ναυπηγείων Ελευσίνας, δεξιά Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ιερά Οδός, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (ρεύμα προς Αθήνα), Λ. Αθηνών, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη, δεξιά Δεληγιώργη, δεξιά Πειραιώς, Πλατεία Ομονοίας, δεξιά Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά.

Λόγω του Ποδηλατικού αγώνα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 10.30΄ έως 13.30΄, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

(1) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των χ/θ 57,000 (κόμβος Κινέττας) & 53,000 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
(2) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των χ/θ 53,000 & 45,000 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
(3) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα αυτής από την 34,000 χ/θ μέχρι τη διασταύρωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
(4) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα αυτής από την διασταύρωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέχρι τη θέση Μπλόκο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
(5) Ηρώων Πολυτεχνείου – (συνέχεια μετονομασία Ιερά Οδός) σε όλο το μήκος της έως τη συμβολή της με την Ν.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
(6) Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων έως την οδό Μυστρά και στις καθέτους αυτής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
(7) Λ. Αθηνών, στο τμήμα αυτής από την οδό Μυστρά έως την οδό Αντιγόνης και στις καθέτους αυτής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
(8) Λ. Αθηνών, στο τμήμα αυτής από την Λ. Κηφισού έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
(9) Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα εισόδου προς Πλατεία Καραϊσκάκη,
(10) Δεληγιώργη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
(11) Πειραιώς, στο τμήμα αυτής από την οδό Κολωνού έως την Πλατεία Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
(12) Πλατεία Ομονοίας, στο τμήμα αυτής από την οδό Σωκράτους έως την οδό Αιόλου,
(13) Αθηνάς, στο τμήμα αυτής από την οδό Σοφοκλέους έως την Πλατεία Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και τη στάθμευση τωνοχημάτωντους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 18ο Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθώνιας πορείας ειρήνης την Κυριακή

Λόγω διεξαγωγής της 33ης Μαραθώνιας πορείας ειρήνης στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη, που θα γίνει την Κυριακή 20.5.2012 και ώρες 08.30΄ έως 18.30΄ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς και Λεωφόρους των Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού - Παπάγου, Ψυχικού – Φιλοθέης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Μαραθωνομάχων, στη συμβολή της από τον τύμβο Μαραθώνα μέχρι τη Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08.30΄ - 09.30΄.

2. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαραθωνομάχων και Διονύσου, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.00΄.

3. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Διονύσου και Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.

4. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10.30΄ - 12.00΄.

5. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας) και Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου), κατά τις ώρες 12.00΄ - 13.30΄.

6. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου) και Ευαγγ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 14.00΄ - 14.30΄.

7. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευαγγ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 14.30΄ - 15.30΄.

8. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 15.30΄ - 16.30΄.

9. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από κόμβο της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού) μέχρι τη Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής), κατά τις ώρες 16.30΄ - 17.30΄.

10. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής) μέχρι έξωθεν Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά τις ώρες 17.30΄ - 18.30΄.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθώνιας πορείας ειρήνης την Κυριακή"

Συνολικά 24.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία

Κατά 90% αυξήθηκε το 2011 ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανία σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στον αριθμό μεταναστών καθώς είδε περί τους 280.000 πολίτες να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και με σκοπό να αναζητήσουν την τύχη τους στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας οι Έλληνες που μετανάστευσαν στην Γερμανία αγγίζουν τους 24.000, οι Πολωνοί φτάνουν τους 160.000 και οι Ούγγροι τους 41.000. όσο για τον αριθμός των Ισπανών μεταναστών στη Γερμανία αυτός αυξήθηκε κατά 52% φτάνοντας τις 20.700

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 24.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία"

Δικαστική απόφαση για χιλιάδες Έλληνες που "κατεβάζουν" από το internet

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων ώστε να υποχρεωθούν, εκτός άλλων, οι ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64 Α του ν. 2121/1993, που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών (παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου), οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστική απόφαση για χιλιάδες Έλληνες που "κατεβάζουν" από το internet"

Στον… «πάγο» η ένταξη της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ

Σε προεκλογική ατμόσφαιρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιείται στις 20 και 21 Μαΐου, στο Σικάγο του Ιλινόις, της πολιτείας από την οποία ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ο Πρόεδρος Ομπάμα, η σύνοδος κορυφής των 28 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στην οποία η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τους υπηρεσιακούς, αλλά έμπειρους, Πέτρο Μολυβιάτη, στο υπουργείο Εξωτερικών και Φράγκο Φραγκούλη, στο υπουργείο Άμυνας.

Ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών, το ανοιχτό θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αναμένεται να μείνει "παγωμένο", στα ίδια δεδομένα της συνόδου του 2008 στο Βουκουρέστι, όταν οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι αποφάσισαν ομόφωνα ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται να αρχίσει διαπραγματεύσεις αν δεν επιλυθεί με "αμοιβαία αποδεκτό τρόπο" το θέμα της ονομασίας.

Πριν από λίγες μέρες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν επανέλαβε με σαφήνεια, ότι ναι μεν είμαστε ανοικτοί και θέλουμε την ΠΓΔΜ στους κόλπους μας, αλλά δεν πρόκειται να εκκινήσει η ενταξιακή διαδικασία αν δεν δοθεί λύση στο θέμα του ονόματος. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η δήλωση της επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία θέμα διεύρυνσης δεν υπάρχει στην ατζέντα της συνόδου του Σικάγου.

Κι αυτό, παρά τις συστηματικές προσπάθειες, του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι που έστειλε στις αρχές Μαΐου επιστολές σε όλους τους ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και κυρίως, παρά τις εντατικές προσπάθειες της Άγκυρας, η οποία ανέλαβε να προωθήσει την ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, ζητώντας την άμεση ένταξή της, αλλά και της Βοσνίας, ενεργώντας ως ο μεγάλος φίλος και προστάτης των Δ. Βαλκανίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον… «πάγο» η ένταξη της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ"

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο

Ο χειριστής του τανκ Α. Σκευοφύλαξ απαντά στο αρχηγό της Χρυσής Αυγής για την παραμύθα του Πολυτεχνείου.

"Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γ...ω την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει"!

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Α. Σκευοφύλαξ, ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε το 1973 στο Πολυτεχνείο, σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για το "παραμύθι" του Πολυτεχνείου που καλά κρατά.

Ο χειριστής του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου απαντά σε όσα υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος στη συνέντευξη του στον Alpha.

"Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα".

Ζητούμε τη γνώμη του κ. Σκευοφύλακα για όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον "κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας", όπως είπε, "για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους".

"Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν".

Ο κ. Σκευοφύλαξ αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του προέδρου της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο. "Όπως σας είπα και εγώ στη συνέντευξη που σας έδωσα το 2003, μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είδα θύματα. Τι αλλάζει όμως. Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους"!

Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, "αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος"!

Ζητούμε τη γνώμη του για την Χρυσή Αυγή. "Δεν ξέρω εγώ από αυτά τα πράγματα. Αυτοί είναι Χιτλερικοί. Δικαίωμα τους είναι. Εγώ ούτε τότε ούτε ποτέ δεν υπήρξα Χιτλερικός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτό που είναι. Εγώ τις δικές μου τις κουβαλάω στην καμπούρα μου για όλη μου τη ζωή, κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει".

pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο"

Πιο φθηνά φάρμακα. Ποιους αφορούν;

Μηδενική είναι πλέον η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν το ΕΚΑΣ, για όσους έχουν υποστεί εργατικό ατύχημα και για όσες γυναίκες είναι έγκυες ή σε λοχεία.Ο νέος κατάλογος με τις επικαιροποιημένες συμμετοχές των ασφαλισμένων στα φάρμακα τέθηκε σε ισχύει από χθες και περιέχει μειωμένα ποσοστά συμμετοχών για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ:

Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και οι εργαζόμενοι που έτυχαν σε εργατικό ατύχημα δικαιούνται 0% συμμετοχή για όλα τα φάρμακα.

Επίσης, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 0% χορηγούνται τα φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (στο ΦΕΚ ΒΆ 1003/2012 επισημαίνονται τα φάρμακα που χορηγούνται από νοσοκομεία ή από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ). Για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ, η γενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10% και 0% για τις παθήσεις που εμπίπτουν στην μηδενική συμμετοχή.

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιο φθηνά φάρμακα. Ποιους αφορούν;"

Η Προφητεία Του Βασίλη Λεβέντη

Τόλμησε και έκανε μια προφητεία! Ρίσκαρε, όπως είπε ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης, τις μαντικές του ικανότητες. Δείτε τι είχε πει το 1993 και αν τελικά δικαιώθηκε σήμερα, δεκαεννιά χρόνια αργότερα…

Ακούστε τι είχε πει τότε:

«Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να συνειδητοποιήσει ποιοι την κυβερνούν δεκαετίες τώρα. Ο ελληνικός λαός θα ντρέπεται για αυτούς που ψήφιζε δεκαετίες τώρα κι εκείνοι δεν θα μπορούν να βγουν στο δρόμο, να δουν τους συμπολίτες τους».



Διαβάστε Περισσότερα » "Η Προφητεία Του Βασίλη Λεβέντη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news