facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς

Χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από μεθαύριο, Πέμπτη, καθώς οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασθενείς.

Την τελική απόφαση για τη μορφή των κινητοποιήσεων τους θα λάβουν οι φαρμακοποιοί στην έκτακτη συνεδρίασή τους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το ΔΣ του ΠΦΣ και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος, κ. Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχθηκε πως ο Οργανισμός δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει στους φαρμακοποιούς.

Ο ΠΦΣ διεκδικεί από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό των 270 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Μαρτίου και άλλα 250 εκατ. ευρώ για συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Αν και εξετάστηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια και πιθανές λύσεις, επί της ουσίας ο Οργανισμός αποδεικνύεται ότι «δεν μπορεί να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις του, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών, το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ είναι, από την πλευρά τους, ασυνεπείς προς τον ΕΟΠΥΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς"

Συμβούλιο αρχηγών αύριο για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και κατά τη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια επιβεβαίωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας, σήμερα στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβούλιο αρχηγών αύριο για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης"

Nέα σημαντικά στοιχεία υπό εξέταση για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Σημαντικά έγγραφα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που παραμένει προσωρινά κρατούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει στα χέρια του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, στο γραφείο του οποίου έχουν διαβιβαστεί οι δικογραφίες τόσο για τα υποβρύχια και τα TOR M1, όσο και κατασχεθέντα στοιχεία από σπίτια κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση έχει πλέον οριστεί, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου της δικογραφίας, επίκουρος ανακριτής, ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος θα συνδράμει τον κ. Μαλλή ώστε εντός τετραμήνου, όπως ορίζει ο νόμος, να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού και να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη διερεύνηση και των άλλων δύο δικογραφιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο ανακριτές μελετούν πολύ προσεκτικά τα έγγραφα, που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς οι αναλυτικές σημειώσεις που κρατούσε, σαν ημερολόγιο, φέρονται να παρέχουν πολύ σοβαρά και αποκαλυπτικά στοιχεία στην ανάκριση, καθώς, μεταξύ άλλων, φαίνεται να καταρρίπτουν τον ισχυρισμό εμπλεκομένων ότι δεν γνώριζαν τίποτα.

Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι το λεγόμενο ημερολόγιο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης πρώην υπουργού, είναι τεράστιας σημασίας εύρημα, γιατί όσα αναφέρονται σ' αυτό «δένουν» επιπλέον τους κατηγορουμένους.

Η αξιολόγηση όλου του υλικού που τέθηκε στη διάθεση των δύο ανακριτών εκτιμάται ότι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τους, που πιθανότατα θα περιλαμβάνουν και την υποβολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, αλλά και άρσης τραπεζικού απορρήτου για το άνοιγμα λογαριασμών, ενώ οι διασταυρώσεις των οικονομικών στοιχείων κατηγορουμένων ενδέχεται να οδηγήσουν τους δικαστικούς λειτουργούς σε διατάξεις για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Για την υπόθεση, μέχρι στιγμής , τελεί υπό δέσμευση μόνο το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Nέα σημαντικά στοιχεία υπό εξέταση για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου"

Τι άκουσε ο Σαχινίδης στο Eurogroup

Oι εταίροι ρωτούσαν πως το 75% των πολιτών στην Ελλάδα λέει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και παράλληλα το ίδιο ποσοστό επιθυμεί να προχωρήσουμε σε καταγγελία δανειακής σύμβασης που θα οδηγήσει εκτός ευρώ.

Παίζουν με τη φωτιά όσοι ευρωπαίοι πολιτικοί μιλούν για έξοδο από το ευρώ ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Μega. Ανέφερε ότι Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις, αλλά νομικά δεν υπάρχουν δυνατότητες.

Επιπλέον πολιτικά «όσοι κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις παίζουν με τη φωτιά» καθώς αν μία χώρα φύγει δια της βίας οι αγορές θα γνωρίζουν ότι και άλλες θα μπορούν και αυτό θα οδηγήσει στην κατάλυση της ΟΝΕ.

Στο θέμα των κινδύνων που κρύβει η ακυβερνησία, είπε ότι πριν από τη προκήρυξη των εκλογών μία από τις προσπάθειές του ως υπουργός Οικονομικών ήταν "να εξασφαλίσω τα 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών και βέβαια η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και τώρα".

Τα ταμειακά διαθέσιμα, είπε, "έχουν μία συγκεκριμένη διάρκεια και αυτή εξαρτάται από την φορολογική διάθεση. Αν οι πολίτες υπό την προτροπή κομμάτων που μιλούν για επιστροφή φόρων δεν πληρώνουν, τότε το περιθώριο μειώνεται. Πρόσθεσε ότι αν "τρομοκρατούμε τον κόσμο για αναγκαστικά δάνεια, τότε είναι πολύ πιθανό η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος να πληγεί".

Για το κλίμα που αντιμετώπισε στο Eurogroup ανέφερε ότι οι εταίροι ρωτούσαν πως το 75% των πολιτών στην Ελλάδα λέει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και παράλληλα το ίδιο ποσοστό επιθυμεί να προχωρήσουμε σε καταγγελία δανειακής σύμβασης που θα οδηγήσει εκτός ευρώ.

Για το θέμα των χαμηλών μισθών στο μνημόνιο διαφοροποίησε τη θέση του. Είπε ότι για τις αποφάσεις αφετηρία ήταν οι επιλογές που έγιναν στην ίδια τη Γερμανία. Με βάση περιγραφές του κ. Σόιμπλε, στη Γερμανία για 10 χρόνια δεν έγιναν αυξήσεις μισθών.

"Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά ξεκινούν από τις δικές τους εμπειρίες", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι "η άποψή μου είναι ότι η μείωση των ιδιωτικών μισθών δεν απαντά στα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, δεν λύνει το πρόβλημα γιατί αν το ξεκινήσεις μπορεί οι μισθοί να φτάσουν στο επίπεδο μίας φτωχής χώρας… ".

Για απάντηση είπε ότι "πρέπει να δούμε από πού προκύπτει το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και να δούμε πως ακριβώς θα το αντιμετωπίσουμε. Να πει κάποιος ποιες από τις παρεμβάσεις μπορούν να λύσουν το πρόβλημα".

Σε ότι αφορά το θέμα της επέκτασης κατά ένα χρόνο, ανέφερε ότι " το είχαμε βάλει και πριν από τις εκλογές αλλά περνά μέσα από την απόφαση των υπολοίπων κρατών να βάλουν τα απαιτούμενα ποσά". Υπάρχει προγεφύρωμα με το ποσό του ΔΝΤ αλλά αν δεν συμφωνήσουν οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πολύ δύσκολο. Από τη δική μας πλευρά μπορούμε να τη διεκδικήσουμε καθώς και τα χρήματα που τη συνοδεύουν".

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι άκουσε ο Σαχινίδης στο Eurogroup"

Δηλώνουν το φαράγγι της...Σαμαριάς και παίρνουν επιδοτήσεις!


Απάτες με τις κοινοτικές επιδοτήσεις έχουν γίνει πολλές. Αλλά εδώ ξεπεράσαμε τον εαυτό μας! Αποκαλύπτουμε σήμερα τη μεγαλύτερη ίσως απάτη που έχει γίνει στο νησί -και ασφαλώς η πιο...πρωτότυπη σε όλη την Ελλάδα- αφού εκατοντάδες άτομα από όλη την Κρήτη είχαν δηλώσει ως...ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις το ίδιο το...φαράγγι της Σαμαριάς και όχι μόνο! Ναι, καλά διαβάσατε, το ωραιότερο φαράγγι της Ευρώπης, ο παλιότερος ανακηρυγμένος εθνικός δρυμός(από το 1962 με βασιλικό Διάταγμα) της χώρας- των Λευκών Ορέων- έχει σχεδόν κατά...80% δηλωθεί ώστε να εισπράττονται κοινοτικές επιδοτήσεις για την κτηνοτροφία!
Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα μόνο το νησάκι ...Θεοδωρού των Χανίων εμφανίζεται να...μην είναι δηλωμένο, όλα τα άλλα δίνουν...επιδοτήσεις φουλ!
Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!
Τα στοιχεία
το πόρισμα της διεύθυνσης Δασών είναι αποκαλυπτικό

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ: συλλέγονταν επί μήνες , το CRETALIVE έχει στη διάθεσή του το πόρισμα, τους χάρτες, την αλληλογραφία και όλα τα ονόματα καθώς εντοπίστηκαν όλοι οι ΄δικαιούχοι’ που δήλωναν το φαράγγι αλλά κι άλλες εκτάσεις και τώρα ένας πλήρης φάκελος εστάλη στον Εισαγγελέα που θα ασκήσει ποινικές διώξεις, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ! Τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας, της τιμωρίας και προφανώς της βαριάς ‘καμπάνας’ από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα...
Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια αφού ο εθνικός δρυμος των Λευκών Ορέων δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα κρατική περιουσία-άλλα ορεινά μερη αμφισβητούνται έτσι κι αλλιώς-αλλά είναι απολύτως προστατευμένος με φορέα διαχείρισης και τα όριά του είναι σαφή, οι συντεταγμένες είναι ορισμένες δορυφορικά!
«Είναι Κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεια και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα» τόνισε  ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες. Ο κ.Καρούντζος τονίζει ότι οι πρώτες πληροφορίες δόθηκαν ανώνυμα στη διεύθυνση Δασών Χανιών η οποία ερεύνησε το θέμα.
O γ.γ Αποκ. διοίκησης κ.Καρούντζος έστειλε το φάκελο στον εισαγγελέα

‘Αξίζουν μπράβο στην υπηρεσία που παρά τις δυσκολίες επέμεινε και βρήκε άκρη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τέτοιες ιστορίες’ επισημαίνει ο κ.Καρούντζος που ο ίδιος έστειλε το φάκελο τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στη Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ.
‘Εμείς ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχουμε αρμοδιότητα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν έχουμε δυνατότητα περαιτέρω ενεργειών. Γι’αυτό πρέπει να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη’ ανέφερε.

      Η έρευνα

Οι κρατικές υπηρεσίες που αποκάλυψαν την υπόθεση-με πρώτη τη Διεύθυνση Δασών Χανίων που κινητοποίησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ- έχουν πάντως εκπλαγεί με το μέγεθος της απάτης και των όσων έχουν βγει στο φως.
Η κ.Πολύμνια Σκλαβάκη

Η  προισταμένη της διεύθυνσης Δασών Πολύμνια Σκλάβακη με του πήρε τις πρώτες καταγγελίες για την ‘αξιοποιηση’ δημοσιων εκτάσεων προκειμένου να δηλωθούν ως βοσκότοποι άρχισε την έρευνα.
«Αμέσως προβήκαμε σε διερεύνηση των πληροφοριών μεταδίδοντας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στοιχεία ορίων εκτάσεων που διαχειρίζεται η ΔΔ Χανιων ως τελεσίδικα δήμοσιες επιζητώντας την επαλήθευσή τους ή όχι’» αναφέρει στο πόρισμά της η κ.Σκλαβάκη που επισημαίνει ότι προτεραιότητα δόθηκε εκ των πραγμάτων και για ευνόητους λόγους στον εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων (ΕΛΔΟ) , το φαράγγι της Σαμαριας όπως το ξέρουν σε όλο τον κόσμο!
Όπως αναφέρει η κ. Σκλαβάκη "από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πράγματι σε αρκετά  μεγάληέκταση, ιδιαίτερα τον ΕΔΛΟ ασκούνται πράξεις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων από φερόμενους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές"!
Η υπηρεσία τονίζει ότι, τις πρώτες καταγγελίες της πήρε τον Αύγουστο του 2011 οπότε και στις 28 του ίδιου μήνα ζήτησε
από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου να μάθει εάν υπάρχουν δηλώσεις φυσικών προσώπων κατά τη διαδικασία με την οποία δηλώθηκαν.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αρχικά δεν απάντησε και η Διεύθυνση Δασών επανήλθε με έγγραφο στις 2 Δεκεμβρίου και εκ νέου "ενόχλησε "
στις 15 Δεκεμβρίου.
Με την υπ' αριθμ. 1719/10-1-2012 (α.π. 379/20-01-2012 της ΔΔ Χανίων) απαντητικό έγγραφο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ μας στέλνει καταστάσεις με ονόματα παραγωγων που έχουν ψηφιοποιήσει εκτάσεις στον ΕΔΛΟ.
Επειδή όμως τα στοιχεία ήταν ελλιπή επανερχόμαστε με τα υπ' αριθμ. 611/30-1-2012 και
730/21-2-2012 έγγραφα μας και ζητούμε συμπληρωματικά στοιχεία και τα οποία λάβαμε στις 19-
3-2012 (α.π.1927/19-3-12 της ΔΔ Χανίων) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως επίσης και συμπληρωματικά στοιχεία που
μας στάλθηκαν στις 26-3-2012 (α.π. 2356/06-04-2012 της ΔΔ Χανίων).
Επισυνάπτονται και τρία αντίγραφα χαρτογραφικών αποσπασμάτων για την επέκταση του ΕΔΛΟ.
Β) Για τις λοιπές εκτάσεις.Με το υπ' αριθμ. 5189/14-9- 2011 έγγραφο μας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου ζητάμε να μας γνωρίσουν αν υπάρχουν δηλώσεις φυσικών προσώπων και την διαδικασία με την οποία δηλώθηκαν. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με το υπ'
αριθμ. 95081/8-11-2011 (α.π. 6694/16-11-2011 της ΔΔ Χανίων) έγγραφο του μας αποστέλλει πίνακα με τα στοιχεία που του ζητήσαμε και με το 45068/10-4-2012 (α.π. 2562/19-04-2012 της ΔΔ Χανίων) μας στέλνει συμπληρωματικά στοιχεία που του ζητήθηκαν τηλεφωνικά
Η Δ/νση Δασών Χανίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα κάνει τις κατά νόμο απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατέψει
όλες τις τελεσίδικα δημόσιες εκτάσεις, προασπίζοντας μέχρι κεραίας τα επ' αυτών συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου" καταλήγει το πόρισμα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.


Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώνουν το φαράγγι της...Σαμαριάς και παίρνουν επιδοτήσεις!"

Reuters: Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι

Την τιμητική του έχει τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά το 17% των ψήφων του ελληνικού λαού, τώρα το πρακτορείο Reuters χαρακτηρίζει τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ως… «κάτι παραπάνω από σέξι».

Ο "έλληνας σκληροπυρηνικός αριστερός ηγέτης δεν είναι απλώς ο σέξι Αλέξης" αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, προσθέτοντας ότι έγινε σαφές πως η πολιτική στην Ελλάδα έλαβε άλλο πρόσωπο από τη στιγμή που ο 37χρονος κάθισε στο τραπέζι της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς γραβάτα.

Ο Τσίπρας έχει γοητεύσει το κοινό γιατί υποσχέθηκε αυτό που ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν αδύνατο, αναφέρει το Reuters. "Δηλαδή ότι θα διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ αποκηρύσσοντας το μνημόνιο με το οποίο απεφεύχθη η χρεοκοπία" εξηγεί.

Για τους εχθρούς, λέει το ρεπορτάζ, είναι "ανεύθυνος" και παρασύρει τη χώρα του σε σίγουρη καταστροφή με υποσχέσεις εύκολων λύσεων, ωστόσο για τους οπαδούς είναι ένας σωτήρας, ο μόνος έλληνας πολιτικός που έχει την τόλμη να αδράξει την εξουσία από το πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε το μέλλον της νέας γενιάς.

Το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαία πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, χρησιμοποιώντας ένα σύνθημα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου: «Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι», καθώς, όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ερείσματα στη νεολαία και μεγάλη απήχηση στο γυναικείο κοινό.

Επίσεις αφιέρωμα του βρετανικού Telegraph κάνει λόγο για έναν "χαρισματικό ηγέτη", το οποίο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στις εκλογές του Μαΐου και ότι η δημοφιλία του αυξάνεται στο δρόμο προς τις νέες κάλπες και πως ο κ. Τσίπρας είναι ένας καλός ρήτορας που δεν φορά γραβάτα και αρέσκεται να κυκλοφορεί με μοτισικλέτα, ενώ συχνά κατηγορήθηκε από τους Σοσιαλιστές ότι προκαλεί επεισόδια.

Γεννημένος τέσσερις ημέρες από την πτώση της Δικτατορίας ο κ. Τσίπρας έγινε ηγέτης του Συνασπισμού το 2008 και εκλέχθηκε βουλευτής το 2009. Η πρώτη του εμφάνιση στα πολιτικά πράγματα ήταν το 2006 όταν εξασφάλισε την τρίτη θέση στη μάχη για τον δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέτι, περιμένουν τον δεύτερο γιο τους τον Ιούλιο, καταλήγει το άρθρο

Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news