facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Απορρίφθηκε η προσφυγή για την Αμυγδαλέζα

Το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Αχαρνών, με την οποία ζητούσε την έκδοση προσωρινής εντολής, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία για τη λειτουργία του κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να διατάξει το «πάγωμα» της διαδικασίας και έτσι το κέντρο, στο οποίο ήδη έχουν εγκατασταθεί μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά.

Ο Δήμος Αχαρνών υποστηρίζει ότι από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει μη νόμιμες ενέργειες για το όλο εγχείρημα και ότι, επίσης, το επίμαχο ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων και των Σχολών της Αστυνομίας, ανήκει την κυριότητα του δήμου. Επισημαίνει ακόμη τον κίνδυνο επιπλέον υποβάθμισης της περιοχής.



Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η προσφυγή για την Αμυγδαλέζα"

Ελληνικές σημαίες στο κέντρο των Σκοπίων

Η ελληνική σημαία κυμάτισε στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων. Όχι δεν μας «αγάπησε» ξαφνικά η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, αλλά ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μικρών μαθητών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την Ημέρα της Ευρώπης, μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου «Ντίμιταρ Μιλαντίνοβ» των Σκοπίων επιμελήθηκαν το ελληνικό περίπτερο, με σχετικό ενημερωτικό υλικό για την χώρα μας, και φωτογραφήθηκαν κρατώντας στα χέρια τους σημαίες της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Το ειδησεογραφικό «+INFO» αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα : «Τα παιδιά υπερέβησαν τη διάφορα».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικές σημαίες στο κέντρο των Σκοπίων"

Σε ισχύ ξανά η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων από τις 16 Μαΐου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, θα είναι φθηνότερη και το καινούργιο σύστημα θα διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ (η εταιρεία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων).

Το σύστημα είχε παύσει να λειτουργεί εδώ και δυο μήνες, διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα με την εκτύπωση των εισιτηρίων.

Μετά τη διευθέτηση του θέματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε η ελεγχόμενη στάθμευση να επιστρέψει στις υπηρεσίες του δήμου, με σαφή πλεονεκτήματα.

Σε ό,τι αφορά την απώλεια εσόδων, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του πρώην αρμόδιου αντιδημάρχου Τ. Αβραντίτη «εάν δεν υπήρχε ελεγχόμενη στάθμευση στον δήμο από τον Ιούλιο, ο δήμος θα είχε διαφυγόντα κέρδη καθημερινά περίπου 14.000 ευρώ». Κατά άλλες εκτιμήσεις, οι απώλειες από τη μη λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, ανέρχονται για τον δήμο Αθηναίων σε 50.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ ξανά η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα"

Έκλεβαν τις εισφορές των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Καρπενησίου;

Λαβράκι έβγαλε η έρευνα της Διοίκησης του Γηροκομείου Καρπενησίου, κατόπιν εντολής του προέδρου Γ. Αθανασιά, για τις υπόνοιες που υπήρχαν για υπεξαίρεση χρημάτων που έδιναν οι τρόφιμοι για την διατροφή τους.

Τελικά το πόρισμα «έδειξε» υπεξαίρεση από υπαλλήλους του ιδρύματος, ποσού περίπου 20.000 €. Το πόρισμα εστάλει στην 5η ΥΠΕ στην Λάρισα για περαιτέρω έλεγχο και την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεβαν τις εισφορές των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Καρπενησίου;"

Διχασμένοι οι συνταγματολόγοι για την ορκωμοσία της νέας Βουλής

Ως ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής σε πρώτη συνεδρίαση, έχει προσδιοριστεί, με το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της προηγούμενης Βουλής, η 17η Μαΐου, ημέρα, κατά την οποία, εφόσον τελικώς ισχύσει και δεν επισπευστεί η σύγκληση της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, αναμένεται να γίνουν ο καθιερωμένος αγιασμός και η ορκωμοσία των βουλευτών.

Τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται κάποιες απόψεις από Συνταγματολόγους ότι θα μπορούσε να αποτραπεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε την προηγούμενη Κυριακή και να πάμε κατευθείαν σε επαναληπτικές -στην περίπτωση, βεβαίως, που δεν σχηματισθεί κυβέρνηση.

Τα τελευταία 24ωρα έχει ανακύψει ζήτημα με το αν είναι επιβεβλημένη η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, εφόσον απαιτηθεί να προκηρυχθούν εκλογές, επειδή, ενδεχομένως, δεν θα καρποφορήσουν οι διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης, ούτε θα επιτευχθεί συμφωνία των κομμάτων στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς που προβλέπεται να γίνει ακολούθως. Το ερώτημα αν μπορεί να διαλυθεί η Βουλή, χωρίς νωρίτερα να έχει συγκροτηθεί σε σώμα, διχάζει τους συνταγματολόγους

Το άρθρο 37 του Συντάγματος που ορίζει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, καταλήγει ως εξής: «Εάν δεν τελεσφορήσουν (σ.σ. οι εντολές και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή». Όπως επισημαίνουν το «και διαλύει τη Βουλή» σημαίνει... ότι έχει προηγουμένως ορκισθεί.

Πέραν τούτων, το Προεδρικό Διάταγμα της 11ης Απριλίου για την προκήρυξη των εκλογών, όριζε ως ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας Βουλής την 17η Μαϊου.
Στην περίπτωση που ναυαγήσει κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, αναμένεται να εκδοθεί νέο Διάταγμα που θα επισπεύδει την ορκωμοσία (π.χ. για την Δευτέρα) ώστε να προκηρυχθούν αμέσως οι επαναληπτικές εκλογές και να μη χαθεί χρόνος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την αρμοδιότητα πρότασης άσκησης δίωξης κατά υπουργών ή υφυπουργών μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Αντίστοιχος προβληματισμός διατυπώνεται για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας, καθώς ως βουλευτική περίοδος λογίζεται το διάστημα από τη διενέργεια των εκλογών ως τις επόμενες εκλογές, ενώ ειδικώς η βουλευτική ασυλία επεκτείνεται μέχρι την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διχασμένοι οι συνταγματολόγοι για την ορκωμοσία της νέας Βουλής"

Εκλογές με λίστα και Αλλαγές στις έδρες

Πολύ κοντά στην προκήρυξη νέων εκλογών βρίσκεται η χώρα, δεδομένου ότι οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας βαίνουν άκαρπες.

Εάν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν τότε ενδεχομένως οι εκλογές να προκηρυχθούν πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας -πιθανότατα για 10 ή 17 Ιουνίου.

Εκλογές με λίστα

Με βάση την εκλογική νομοθεσία, αν γίνουν βουλευτικές εκλογές μέσα σε διάστημα μικρότερο των
18 μηνών από τις προηγούμενες, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές.

Οι αλλαγές στις έδρες

Η εκλογή των βουλευτών με λίστα δεν θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή, αν χρειαστεί να στηθούν και πάλι κάλπες στις 10 ή 17 Ιουνίου.

Το Σύνταγμα (άρθρο 54) ορίζει ότι αν γίνουν άμεσα βουλευτικές εκλογές μετά τον Μάιο, τότε πρέπει να διενεργηθούν με βάση την τελευταία απογραφή, δηλαδή εκείνη που έγινε μόλις ένα χρόνο πριν (Μάιος 2011), τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να έχουν δημοσιευθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ακόμα όμως και αν δεν δημοσιευθούν - απαιτούνται τεχνική προεργασία και Προεδρικό Διάταγμα - το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της απογραφής - ήταν η 24η Μαΐου 2011 - τα αποτελέσματα θεωρούνται δημοσιευμένα.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν υπάρχουν επεξεργασμένα, έτοιμα προς δημοσίευση, υπάρχει ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την αρμόδια Αρχή που διενήργησε την απογραφή του πληθυσμού.

Ανοίγουν ταυτόχρονα θέματα προσφυγών μετά τις νέες εκλογές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) που θα δικαιώσει όσους επιλαχόντες βουλευτές προσφύγουν, αλλάζοντας έτσι το «χρώμα» τουλάχιστον 10 εδρών.
Και αυτό καθώς, όπως εκτιμάται, τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής θα
οδηγήσουν σε ανακατανομή των εδρών που αντιστοιχούν στις εκλογικές περιφέρειες, εφόσον υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στον πληθυσμό και την κατανομή του.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές με λίστα και Αλλαγές στις έδρες"

Επιστρέφει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

«Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επιστροφή της διερευνητικής εντολής είναι στη 1 το μεσημέρι.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά ότι «μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά «ξεκάθαρα, χωρίς δεύτερες σκέψεις». Ό,τι είπαμε προεκλογικά λέμε και μετεκλογικά. Ο λαός έκλεισε τα αυτιά του στην κινδυνολογία, είπε ο κ. Τσίπρας. «Έχουν κάνει καραμέλα την απειλή εξόδου από το ευρώ» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι με την πολιτική αυτή «έφυγαν από τις τράπεζες 75 δισ. ευρώ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η χώρα στις 6 Μαΐου γύρισε σελίδα. «Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο» είπε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η εντολή του λαού είναι σαφής και μη παρερμηνεύσιμη: Ανατροπή του μνημονίου».

«Απευθυνθήκαμε σε κοινωνικούς φορείς. Μας λοιδόρησαν και για αυτό» σημείωσε εξάλλου ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στέρεες σχέσεις με την κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία, ενώ σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη στάση της ΔΗΜΑΡ, αφού εξέφρασε μεν ικανοποίηση για τη στήριξη από τον Φώτη Κουβέλη, αναρωτήθηκε όμως τι θα γινόταν αν η στήριξη αυτή ερχόταν προεκλογικά.

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί ικανοποίηση για την τακτική που ακολουθήθηκε. Επίσης εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή ή τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και σε αυτό το ενδεχόμενο θα επικεντρωθεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα 24ωρα.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο το πολιτικό σύστημα να αποσαθρωθεί ακόμη περισσότερο και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο κοινοβουλευτικό πεδίο και στην κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα είτε για να χειριστεί τις εξελίξεις αν σχηματιστεί κυβέρνηση είτε για να δώσει ένα νέο εκλογικό αγώνα, που κατά την εκτίμηση κορυφαίων στελεχών θα είναι νικηφόρος.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας"

Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

«Οι εταίροι μας με την αποδοχή της επιστολής μου αποδέχθηκαν τις μεταρρυθμίσεις» είπε προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζητά να απομονώσει την Ελλάδα από παντού. Ζητά την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας».

«Η προσπάθεια της ΝΔ θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε αναλυτικά:

«Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας.

Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου.

Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ.

Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών - τροποποιήσεων - στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.

Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»… Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω.

Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής. Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού. Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου! Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.

Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης.

Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο! Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΚΕΔΕ "όχι" σε συνάντηση με Τσίπρα

Aρνητικά απάντησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ και ΚΕΔΕ στην πρόσκληση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να συζητηθούν οι προγραμματικοί στόχοι της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης

ΓΣΕΕ

"H ΓΣΕΕ ως συνδικαλιστικός φορέας δεν εμπλέκεται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου παρέλκει η συμμετοχή της σε συγκέντρωση που κάλεσε ο εντολοδόχος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας για να συζητήσει τους προγραμματικούς στόχους της νέας κυβέρνησης.

Ασφαλώς εάν και εφόσον η νέα αυτή κυβέρνηση σχηματισθεί, η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της προκειμένου να θέσει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων που είναι τα πρώτα και μεγάλα θύματα των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών πολιτικών που κατ' επιταγή και των δανειστών ασκούνται στη χώρα μας καθώς και γενικότερα τα προβλήματα της χώρας και της ευρωπαϊκής της προοπτικής".

ΑΔΕΔΥ

Αρνητική ήταν και η απάντηση και της ΑΔΕΔΥ στην πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ζητήσει προεκλογικά και είχε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία και κατέθεσε τις προτάσεις της, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό Κυβέρνησης

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι διατεθειμένη, ευθύς μόλις σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας.

ΔΟΕ

Αρνητικά απάντησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), στην πρόσκληση Τσίπρα για συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο στα πλαίσια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι δάσκαλοι στην απάντηση τους, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα, ανέφεραν επίσης:

- Οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί σε εσάς προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τα πολιτικά κόμματα.

- Η ΔΟΕ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απέρριψε την πρόταση του Α. Τσίπρα για συνάντηση, στο πλαίσιο των επαφών με κοινωνικούς φορείς, κατά τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, αιτιολογώντας την άρνηση, «η ΚΕΔΕ δεν έχει κανένα συνταγματικό και θεσμικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να εμπλακεί σε μια διαδικασία που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

«Η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει τις προγραμματικές θέσεις της για τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα και είναι έτοιμη, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον θεσμό και τη χώρα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΚΕΔΕ "όχι" σε συνάντηση με Τσίπρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news