facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ακόμα και πρώτος να έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ θα έπαιρνε τις 50 έδρες μπόνους..!!

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγήκε δεύτερος στις χθεσινές εκλογές, ωστόσο ακόμα και πρώτος να έβγαινε, δεν θα μπορούσε να πάρει το μπόνους των 50 εδρών όπως συνέβη με την ΝΔ…!!

Αυτό είναι ένα ακόμα από τα τρελά του εκλογικού νόμου στην Ελλάδα…

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έβγαζαν κυβερνήσεις με την σημαντική βοήθεια αυτού του μπόνους, ωστόσο εάν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος δεν θα είχε αυτήν την πριμοδότηση…

Ο λόγος…;;


Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συνασπισμό κομμάτων. Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα πριμοδοτειται με τις 50 έδρες εφόσον «ο μέσος όρος της δύναμης των Κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς Κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων».

Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αρχίσει σύντομα τις διαδικασίες ενοποίησής του. Έτσι αφού γίνει και τυπικά ένα κόμμα, θα μπορέσει να πάρει το μπόνους των 50 εδρών εάν καταφέρει να βγει πρώτος στις επόμενες εκλογές. Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την δυναμική του αλλά και το ενδεχόμενο των εκλογών στο επόμενος διάστημα φαντάζει σχεδόν βέβαιο…

Θα αμφισβητήσει το «μπόνους» των 50 εδρών της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ!


Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι συνταγματολόγοι θεωρούν πως το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ.

Μάλιστα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αύριο θα έχουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τον αριθμό των εδρών που θα λάβει η ΝΔ χάρη στο «μπόνους» των 50 εδρών είναι βέβαιο ότι θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι γιατί τον χωρίζουν λιγότερες από 2,2 μονάδες από ΝΔ, η οποία λαμβάνει 108 βουλευτές χάρη στο «μπόνους» του νόμου Παυλόπουλου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 52!

Αλλά επειδή, «προφητικά» ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών πριν το κλείσιμο της βουλής για «την εξορθολογικοποίηση» του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ενώ ο κ. Τσίπρας, είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα να πάρει αυτό το μπόνους των 50 εδρών, αν δεν έχει ένα ποσοστό που να το δικαιολογεί, που να είναι συμβατό με τη λογική του νομοθέτη, όχι το 20%» !

Σε συνέντευξή του στον REAL FM είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει άμεσα να υπάρξει μια τροποποίηση, μια βελτίωση -και μπορεί να γίνει, μπορεί να γίνει τις μέρες που έχουμε μπροστά μας- στον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

Γνωρίζετε την άποψή μας για την απλή αναλογική, αλλά εξίσου καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να αλλάζεις και πλήρως τον εκλογικό νόμο 30 μέρες πριν τις εκλογές.
Όμως ο νομοθέτης, και ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Σκανδαλίδης παλιότερα, που έδωσαν αυτό το μπόνους των 40 ή των 50 τώρα εδρών, είχαν στο μυαλό τους ένα πολιτικό σύστημα εντελώς διαφορετικό, όπου το πρώτο κόμμα θα συγκέντρωνε 38, 39.. 40%, όχι 20 και 25% Και είχε μια λογική.

 Εμείς διαφωνούσαμε μ΄ αυτή τη λογική, αλλά είχε μια λογική ότι δεν μπορούμε να σέρνουμε διαρκώς τη χώρα σε εκλογές όταν έχεις τη δυνατότητα να έχεις μια πολιτική δύναμη να έχει κοντά στο 40%.

Όταν όμως τώρα όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πολιτικό σύστημα κατακερματισμένο και καμιά πολιτική δύναμη να μην είναι πάνω από 30%, το μπόνους των 50 εδρών αλλοιώνει κατάφωρα τη λαϊκή ψήφο, τη λαϊκή βούληση».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα και πρώτος να έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ θα έπαιρνε τις 50 έδρες μπόνους..!!"

Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς - Μετά το "ναυάγιο" ο Τσίπρας αύριο στις 14:00 στον Κάρολο Παπούλια

Την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που είχε παραλάβει το μεσημέρι κατέθεσε αργά το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του τόνισε πως στις συναντήσεις αυτές προσπάθησε να αποτρέψει τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, όμως αυτό, όπως είπε στάθηκε αδύνατο.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στις επαφές του θέλησε να βρει λύση για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δύο επιδιώξεις: «να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε, καθώς έχει δεσμευτεί για προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να γίνει ευρύτερη κυβέρνηση Ενότητας με τη συμμετοχή, πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ κάτι που απέρριψε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του κ. Καμμένου ο οποίος αρνήθηκε κάθε επαφή με τη ΝΔ, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Παπαρήγα αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να συναντηθούν, αφού το κόμμα της διαφωνεί με την ευρωπαϊκή προοπτική.

Κατά συνέπεια μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής του κ. Σαμαρά, την Τρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 14:00 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αρνήθηκαν να συναντηθούν, λέγοντας ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές και δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι έχει ταχθεί υπέρ μίας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά διευκρίνισε ότι "μία μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα. Για μας το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο".

Έκανε αναφορά στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα "ότι θα απευθυνθεί πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς", σημειώνοντας ότι περιμένει να δει την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι "έχουμε πολιτική διάθεση και μ΄ αυτήν προσερχόμαστε".

Μετά τον κύκλο των συναντήσεων που έλαβε χώρα στο γραφείο του στην Βουλή, ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού, από όπου και θα κάνει δήλωση μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας της διερευνητικής εντολής.

Τους 5 όρους του για την δημιουργία μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας παρουσίασε στην 15λεπτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παπούλιας: Αντίσκοινα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο

Νωρίτερα, μια δήλωση του Κάρολου Παπούλια τα είπε όλα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Αν και στη συνάντησή του με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής δήλωσε από τη φύση του αισιόδοξος, σε συνομιλία του αργότερα με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξος εμφανίστηκε. Όταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ τον ρώτησαν αν το επόμενο διάστημα θα τον βλέπουν συχνά, ο Κάρολος Παπούλιας τους απάντησε: "Αντίσκηνα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο", δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων μετά τις εκλογές της Κυριακής.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς - Μετά το "ναυάγιο" ο Τσίπρας αύριο στις 14:00 στον Κάρολο Παπούλια"

Βουλευτικές Εκλογές 2012:Οι 300 της νέας Βουλής

Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις που ενδέχεται να προκύψουν την τελευταία στιγμή αυτοί είναι οι 300 της νέας Βουλής


Αλλά για πόσο θα είναι βουλευτές;


Τα νέα κοινοβουλευτικά πρόσωπα όλων των κομμάτων, στο σύνολο της Επικράτειας, είναι τα παρακάτω:



Επικρατείας
Νέα Δημοκρατία: Αθανασίου Χαράλαμπος,  Χρύσανθος Λαζαρίδης,  Γιάννης Μιχελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Εμμανουήλ Γλέζος,  Θεανώ Φωτίου 

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τέρενς Κουίκ,  Μιχάλης Γιαννάκης 

ΠΑΣΟΚ:  Πύρρος Δήμας ,  Φώφη Γεννηματά 

ΚΚΕ:  Θανάσης Παφίλης 
Χρυσή Αυγή: Παππάς Χρήστος 
Δημοκρατική Αριστερά: Λυκούδης Σπύρος
Νομός Αττικής
Α’ Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ:  Αλέξης Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Βούτσης
ΝΔ:  Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Πιπιλή, Βασίλης Κικίλιας , Νότης Μηταράκης, Προκόπης Παυλόπουλος και Ανδρέας Ψυχάρης.
ΠΑΣΟΚ:  Κώστας Σκανδαλίδης .
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Έλενα Κουντουρά.
Χρυσή Αυγή:  Μιχαλολιάκος Νικόλαος και Βουλδής Ιωάννης
ΚΚΕ:  Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη
Δημοκρατική Αριστερά: Ιωάννης Πανούσης
Β’ Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ:  Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουπλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Ολγα- Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΝΔ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Σοφία Βούλτεψη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αργύρης Ντινόπουλος, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης- Βασίλειος Μεϊμαράκης, Αριστόβουλος (Άρης) Σπηλιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Παναγιώτης (Πάνος) Παναγιωτόπουλος, Αννα Καραμανλή, Βύρων Πολύδωρας, Αικατερίνη Σιδηροπούλου- Παπακώστα, Γιάννης Παπαθανασίου
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Παναγιώτης Καμμένος, Ιωάννης Δημαράς, Βασίλης Καπερνάρος, Ιωάννης Μανώλης, Παύλος Κοντογιαννίδης.
ΚΚΕ: Αλεξάνδρα Παπαρήγα, Σπυρίδων Χαλβατζής, Λίνα Κροκίδη,  Χρήστος Κατσώτης
ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης.
Χρυσή Αυγή: Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Ελένη Ζαρούλια, Γεώργιος Γερμένης
Δημοκρατική Αριστερά: Φώτης- Φανούριος Κουβέλης, Γρηγόριος Ψαριανός, Οδυσσέας – Νίκος Βουδούρης
Περιφέρεια Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Μητρόπουλος και Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου
ΝΔ: Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης
Μπούρας .
Ανεξάρτητοι Έλληνες:  Παύλος Χαϊκάλης και η Ευγενία Αρβανίτη- Πρεβεζάνου
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Ιωάννης Γκιόκας
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Βασίλειος Οικονόμου
Α’ Πειραιώς
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Θεόδωρος Δρίτσας
ΝΔ: Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς
Χρυσή Αυγή: Νικόλαος Κουζήλος
ΚΚΕ: Ελπίδα Παντελάκη
Δημοκρατική Αριστερά: Μαρία Ρεπούση .
Β’ Πειραιώς
ΣΥΡΙΖΑ: Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ιωάννης Κουράκος
ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου 
ΝΔ:  Γιάννης Τραγάκης
Χρυσή Αυγή: Ιωάννης Λαγος
ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Λιντζέρης
Δημοκρατική Αριστερά: Μαρία Γιαννακάκη
Νομός Θεσσαλονίκης
Α’ Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Kώστας Γκιουλέκας, Καλαφάτης Σταύρος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Ράπτη Ελένη, Ορφανός Γιώργος
ΣΥΡΙΖΑ: Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος), Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδης Ιωάννης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αηδονόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης), Γιαταγάνη Χρυσούλα- Μαρία
ΚΚΕ: Ζιώγας Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Θεοδόσιος
ΠΑΣΟΚ: Εάν δεν κρατήσει την έδρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος, εκλέγεται ο Γιάννης Μαγκριώτης
ΔΗΜΑΡ: Ξηροτύρη- Αικατερινάρη Ασημίνα
Χρυσή Αυγή: Γρέγος Αντώνιος
Β’ Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Εκλέγεται ο Θεόδωρος Καράογλου
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Ευαγγελία Αμμανατίδου
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Χάρης Τσιόκας
ΚΚΕ: Εκλέγεται η Ελένη Γερασιμίδου
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ξουλίδου Σταυρούλα, Απόστολος Χαρουπάκης
Δημοκρατική Αριστερά: Νικόλαος Γραικούσης
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Πελοπόννησος
Αχαΐα
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Αλέξης Τσίπρας. Εάν δεν κρατήσει την έδρα Προηγούνται οι Μαρία Κανελλοπούλου και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου
ΝΔ: Προηγούνται οι Νταβλούρος Αθανάσιος και Νικολόπουλος Νικόλαος
ΠΑΣΟΚ : Πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου (26.590). Ακολουθούν οι Κώστας Σπηλιόπουλος και Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προηγείται ο Γιώργος Νταβρής
ΔΗΜΑΡ: Εκλέγεται ο Νίκος Τσούκαλης
ΚΚΕ: Προηγείται ο Αγγελόπουλος Δημήτριος
Χρυσή Αυγή: Πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής.
Αργολίδα- Ενσωμάτωση 100%
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιάννης Ανδριανός με 6.267 ψήφους
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Γιάννης Μανιάτης με 5.100 ψήφους
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Δημήτρης Κοδέλας με 1.464 ψήφους
Λακωνία υπολείπονται 11 εκλογικά τμήματα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Θανάσης Δαβάκης με 6.557 ψήφους
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 6.002 ψήφους,
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Σταύρος Αραχωβίτης με 1.397 ψήφους.
Μεσσηνία, με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 440 από τα 492 εκλογικά τμήματα
ΝΔ: Εκλέγεται ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 11.206 ψήφους κι ακολουθεί με 9.167 ψήφους ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας.
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5.728 ψήφους
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Θανάσης Πετράκος με 4.415 ψήφους
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Δημήτρης Κουκούτσης με 3.082 ψήφους.
Αρκαδία, υπολείπονται 90 εκλογικά τμήματα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με 4.833 ψήφους
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 3.322 ψήφους,
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Κώστας Ζαχαριάς με 1.674 ψήφους.
Κορινθία, υπολείπονται δύο εκλογικά τμήματα
ΝΔ: Νίκος Ταγαράς με 6.281 ψήφους και ο Χρήστος Δήμας με 6.001 ψήφους,
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Μαρία Θελερίτη με 3.537 ψήφους
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Ευστάθιος Μπούκουρας με 4.665 ψήφους
ΠΑΣΟΚ: Δεν έχει έδρα
Ηλεία, 403 από 431 εκλογικά τμήματα
ΝΔ: Προηγούνται οι Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου (2 έδρες)
ΣΥΡΙΖΑ: Προηγούνται οι Ευσταθία Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας (1 έδρα)
ΠΑΣΟΚ: Προηγούνται οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης (1 έδρα)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προηγούνται σε σταυρούς οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης (1 έδρα)
Χρυσή Αυγή: Προηγούνται οι Νικόλαος Κρέσπης και Κωνσταντίνα Χρυσαυγή (1 έδρα)
Ήπειρος
Θεσπρωτία 
ΝΔ: Εκλέγεται ο Αντώνης Μπέζας
Πρέβεζα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Δημήτρης Τσουμάνης
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Βασίλης Ιωάννου
Άρτα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιώργος Στύλιος
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Χρήστος Γκόκας
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Όλγα Γεροβασίλη
Ιωάννινα
ΝΔ: Κωνσταντίνος Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Χρήστος Μαντάς
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Μιχάλης Κασσής
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Νίκος Έξαρχος
Στερεά Ελλάδα
Φθιώτιδα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Χρήστος Σταϊκούρας
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Βασίλης Κυριακάκη
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Νίκος Τσώνης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Θεόδωρος Χειμάρας
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Απόστολος Γκλέτσος
Αιτωλοακαρνανία
 Σε 464 εκλογικα τμήματα από  τα 563
ΝΔ: Εκλέγεται ο  Μάριος Σαλμάς και τη δεύτερη έδρα διεκδικούν  οι Κώστας Καραγκούνης (11.913) και Γιώργος Παπαναστασίου (7.670)
ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρείται βέβαιη η εκλογή του Γιώργου Βαρεμένου
ΠΑΣΟΚ: Προηγούνται οι  Θανάσης Μωραΐτης (7.836) και ο Χρήστος Βερελής (1.161) για μία έδρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προηγούνται οι Δημήτρης Σταμάτης (3.558) και Αγγελική Αναγνωστοπούλου (1.377) για τη 1 έδρα
ΚΚΕ: Θεωρείται βέβαιο ότι εκλέγεται ο Νίκος Μωραΐτης( 3.391). Ακολουθεί ο Νικάκης Βασίλειος (2.044) για μία έδρα
Δημοκρατική Αριστερά:Εκλέγεται ο Παύλος Θεοδωρίδης
Χρυσή Αυγή: Προηγούνται σε σταυρούς οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Λεωνίδας Σταθόπουλος (1 έδρα)
Ευρυτανία:
NΔ: Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος (2470)
Βοιωτία, με 100% ενσωμάτωση
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Γιάννης Σταθάς (2.951)
ΝΔ: Εκλέγονται οι Γιάννης Καράμπελας (2.424), Ευάγγελος Μπασιάκος (2.084) και Ανδρέας Κουτσούμπας (1.989).
Εύβοια
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Βαγγέλης Αποστόλου
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Κώστας Μαρκόπουλος
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Νίκος Μίχος
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Γιώργος Μαρίνος
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Δημήτρης Αναγνωστάκης
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Σίμος Κεδίκογλου
Φωκίδα
ΝΔ: Εκλέγεται η Ασπασία Μανδρέκα
Θεσσαλία:
Λάρισα
ΝΔ: Εκλέγονται οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας ( 10.627)
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Φίλιππος Σαχινίδης
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Γιώργος Λαμπρούλης 
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεγεται η Ηρώ Διώτη
Ανεξάρτητους Έλληνες: Εκλέγεται ο Χρήστος Ζώης
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Θωμάς Ψύρρας
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Μαγνησία
ΝΔ: Εκλέγεται ο Θανάσης Νάκος
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Απόστολος Νάνος
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Παρίσης Μουτσινάς
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Καρδίτσα
ΝΔ: Εκλέγονται ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Ασημίνα Σκόνδρα και ο Σπυρίδων Ταλιαδούρος
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Νικόλαος Μιχαλάκης
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Ευάγγελος Μπούτας
Τρίκαλα
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Γιώργος Οικονόμου
ΝΔ: Εκλέγονται οι Βλαχογιάννης Ηλίας και Κωνσταντίνος Σκρέκας
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Κανταρτζής Αχιλλέας
ΔΗΜΑΡ: Εκλέγεται ο Γιώργος Κυρίτσης

Μακεδονία:
Κοζάνη
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιώργος Κασαπίδης
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Πάρις Κουκουλόπουλος
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται η Ραχήλ Μακρή
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Κώστας Σταμπολίδης
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται η Θεοδώρα Τσικαρδάνη
Γρεβενά 
ΝΔ: Εκλέγεται ο Τιμολέων Κοψαχείλης
Φλώρινα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης 
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Νίκος Σαμαράς
Καστοριά 
ΝΔ: Εκλέγεται η Μαρία Αντωνίου
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Σίμος Κουμπάνης.
Ημαθία
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Άγγελος Τόλκας 
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Ξανθίππη Καρανίκα 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος 
ΚΚΕ: Εκλέγεται η Ιωάννα Ταμπάκη- Σοφρόνωφ
Καβάλα
ΝΔ: Εκλέγονται οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης,
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Δράμα
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Χρήστος Αηδόνης
Νέα Δημοκρατία: Εκλέγεται ο Δημήτρης Κυριαζίδης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο  Νικόλαος Σμολοκτός.
Σέρρες 
ΝΔ: Εκλέγονται οι Μενέλαος Βλάχβεης,  Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης .
 ΠΑΣΟΚ: Επανεκλέγεται ο Μάρκος Μπόλαρης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται η Μαρία Κόλια- Τσαρουχά
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Νικήτας Σιώης
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Φωτίου Ευάγγελος
Κιλκίς
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιώργος Γεωργαντάς
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Θεόδωρος Παραστατίδης.
Χαλκιδική
ΝΔ: Εκλέγεται ο Ευθύμιος Καρανάσιος
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέζη
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Γιάννης Δριβελέγκας
Έβρος
ΝΔ: Εκλέγονται οι Κυριάκος Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος  ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Γιώργος Ντόλιος 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, εκτός εάν κρατήσει την έδρα ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.
Ροδόπη
ΠΑΣΟΚ: Προηγείται ο Χατζή Οσμάν Αχμέτ από τον Γιώργο Πεταλωτή, με διαφορά που δεν θεωρείται αναστρέψιμη
ΝΔ: Θεωρείται βέβαιο ότι θα εκλεγεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης  
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται να εκλεγεί ο Καρά Πουσούφ Αϊχαν
Ξάνθη
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν 
ΝΔ: Εκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός 
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Δημήτριος Σαλτούρος
Πέλλα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιώργος Καρασμάνης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος
Πιερία
ΝΔ: Εκλέγονται οι Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Χριστόγιάννης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Ευγένιος Παπαδόπουλος
Κυκλάδες
ΝΔ: Εκλέγεται ο Ιωάννης Βρούτσης  
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Νικόλαος Συρμαλιένος  
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Μάριος Βουτσίνος
Λέσβος
ΝΔ: Εκλέγεται ο Παύλος Βογιατζής
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Δημήτρης Καραγιάννης
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Γιάννης Ζερβελλής
Δεν επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σηφουνάκης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο  Σπύρος Γαληνός
Χίος
ΝΔ: Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης Κωνσταντίνος 
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος  
Σάμος – Ικαρία
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Δημήτρης Μαυρατζώτης
Δωδεκάνησα
ΝΔ: Εκλέγονται οι Βασίλης Υψηλάντης, Μ. Κόνσολας, Γιάννης Παππάς,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μίκα Ιατρίδη
ΠΑΣΟΚ: Προηγείται  ο Δημήτρης Κρεμαστινός του Γιώργου Νικητιάδη με ποσοστό που δεν θεωρείται ανατρέψιμο.
Κέρκυρα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Νίκος Δένδιας
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Στέφανος Σαμοίλης
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Μπάμπης Χαραλάμπους
Λευκάδα
ΝΔ: Εκλέγεται ο Θοδωρής Σολδάτος. Ακολουθεί με τρεις ψήφους διαφορά ο Ξ. Βεργίνης, ο οποίος θα καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.
Κεφαλλονιά – Ιθάκη  
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεγεται ο Δρακουλόγκονας Παναγής
Ζάκυνθος
ΝΔ: Εκλέγεται ο Διονύσης Γάσπαρος  
Κρήτη
Ηράκλειο
ΝΔ: Εκλέγονται οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης και Γιώργος Δεικτάκης
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Μιχάλης Κριτσωτάκης
 
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Νότης Μαριάς
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Μανώλης Συντιχάκης
Λασίθι - με καταμετρημένο το 84,48%,
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Μιχάλης Καρχιμάκης (4.586)
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης (3.161).
Χανιά
ΝΔ: Εκλέγονται οι Μανούσος Βολουδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης  και Κωνσταντίνος Γύπαρης
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Γιώργος Σταθάκης
Ρέθυμνο
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Μανώλης Όθωνας
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Ανδρέας Ξανθός

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτικές Εκλογές 2012:Οι 300 της νέας Βουλής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news