facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οδηγός Εκλογών



Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγός Εκλογών"

Η λίστα Παπαδήμου με τα μέτρα του Ιουνίου


Λίστα με τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει καταρτίσει το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Η λίστα Παπαδήμου, που έφερε στο φως "Το Βήμα", κωδικοποιεί τις "Μνημονιακές Δράσεις" που θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση και κάνει σαφείς αναφορές σε περικοπές.
Για παράδειγμα γίνεται λόγος για "μείωση 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012".
Γίνεται επίσης αναφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Η λίστα με τις "μνημονιακές δράσεις"
*Η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα "ειδικά μισθολόγια" του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012.
*Περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων.
*Εκκίνηση κάποιων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων ορόσημο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, όπως είναι η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΧΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC.
*Πρώτη φάση δημοσίευσης της πλήρους απογραφής των κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Προετοιμάζεται ειδικός νόμος για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού.
*Η Κυβέρνηση θεσπίζει φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων.
*Η Κυβέρνηση αναθεωρεί τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας.
*Διενεργούνται έλεγχοι υπηρεσιακής απόδοσης και αντικαθιστώνται οι διευθυντές που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους απόδοσης.
*Η κυβέρνηση αντικαθιστά στις εφορίες τις πληρωμές τοις μετρητοίς και με επιταγές με τραπεζικά εμβάσματα. Ξεκινά η δημοσίευση στο διαδίκτυο βασικών δεικτών απόδοσης για τις εφορίες.
*Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων καταργείται εξ ολοκλήρου.
*Δημοσιεύεται σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
*Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος των δημοσίων συμβάσεων.
*Η Κυβέρνηση υποβάλλει έγγραφο πολιτικής, το οποίο θα προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συγχωνευθούν σε ομάδες οι περιφερειακοί αερολιμένες, διασφαλίζοντας ότι θα καταστούν οικονομικά βιώσιμοι, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.
*Η ελληνική ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων θεσπίζει τις διαδικασίες έκδοσης αδειών και αποφάσεων που επηρεάζουν την άνευ διακρίσεων πρόσβαση σιδηροδρομικών επιχειρήσεων της ΕΕ στις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές.
*Η Κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.
*Η Κυβέρνηση επιδιώκει την υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας "Ήλιος".
*Η Κυβέρνηση δεσμεύει κονδύλια για: (α) την ολοκλήρωση ημιτελών έργων που περιλαμβάνονται στην τεκμηρίωση κλεισίματος του επιχειρησιακού προγράμματος 2000 - 2006 (β) την ολοκλήρωση της εφαρμογής και του κλεισίματος των έργων του ταμείου συνοχής 2000- 2006 (γ) την κάλυψη της απαιτούμενης εθνικής συνεισφοράς.
*Η Κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και υποβάλει εξαμηνιαίες εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής της.
*Μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κατά τουλάχιστον 50 τοις εκατό μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2012.
*Έως τα τέλη Ιουνίου μεταρρυθμίσεις για την εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα ελλείμματα στα ταμεία εφάπαξ.
*Προετοιμασία τροποποιήσεων του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και εκείνων σε κίνδυνο να μετατραπούν, με τη συνδρομή διεθνών εμπειρογνωμόνων και της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ.
*Υπουργείο Υγείας και ΦΚΑ υλοποιούν ένα αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης της συνταγογραφικής δραστηριότητας. Εάν η μηνιαία παρακολούθηση της δαπάνης δείξει ότι η μείωση των φαρμακευτικών δαπανών δεν παράγει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ώστε η φαρμακευτική κατανάλωση να διατηρηθεί υπό έλεγχο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η λίστα Παπαδήμου με τα μέτρα του Ιουνίου"

Εισαγγελική έρευνα για τους ελέγχους δειγμάτων καυσίμων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης για να ερευνηθεί η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο Γενικό Χημείο του Κράτους και συγκεκριμένα στην 4η Δ/νση Πειραιά, όπου πηγαίνουν για αναλύσεις δείγματα καυσίμων κάποιοι λαθρέμποροι καυσίμων παρεμβαίνουν με στόχο είτε να αλλοιώνονται τα δείγματα είτε να καθυστερούν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ο εισαγγελέας ρωτά ποια είναι τα δείγματα καυσίμων, που εκκρεμούν για ανάλυση, ποιος ο ακριβής χρόνος παραλαβής τους και με ποιο τρόπο διασφαλίζονται έναντι ενδεχόμενων λαθροχειριών τα δείγματα αυτά.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τους ελέγχους δειγμάτων καυσίμων"

Διαγραφή προστίμου διατήρησης αυθαιρέτου αν δοθεί για κατεδάφιση

Διαγράφονται όλα τα πρόστιμα, ανεξαρτήτως ύψους, που έχουν επιβληθεί ως αποζημίωση διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών εντός δασικής έκτασης, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους τα παραδώσουν οικειοθελώς για κατεδάφιση.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε' Τμήματος, ερμηνεύοντας τη δασική νομοθεσία και τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν κατασκευαστεί αυθαιρέτως σε δάσος ή δασική ή αναδασωτέα έκταση, έκριναν ότι οι δυσμενείς για τους πολίτες συνέπειες αίρονται, αν οι αυθαίρετες κατασκευές παραδοθούν οικειοθελώς προς κατεδάφιση. Δηλαδή στις περιπτώσεις αυτές οι πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής αποζημίωσης που τους έχει επιβληθεί με σχετικό πρωτόκολλο για τη διατήρηση των αυθαιρέτων σε «όποιο ποσό και αν έχει ανέλθει αυτή».

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγραφή προστίμου διατήρησης αυθαιρέτου αν δοθεί για κατεδάφιση"

Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται των μειώσεων

Επείγουσα εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας

Μια εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται:

α) κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών (παρ.1)

β) κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, εκτός από ορισμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι αναπηρίας.

Με το Ν. 4038/2012 εξαιρέθηκαν από τη μείωση συνταξιούχοι, οι οποίοι και πριν την εφαρμογή του νόμου είχαν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη αναπηρίας, αλλά συνταξιοδοτήθηκαν με άλλες διατάξεις και όσοι λαμβάνουν συντάξεις γήρατος, αλλά η αναπηρία επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση.

Με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η αδικία που είχαν υποστεί αρχικά συνταξιούχοι που είχαν αποδεδειγμένα αναπηρία, αλλά προτίμησαν να συνεχίσουν να εργάζονται και συνταξιοδοτήθηκαν λόγω γήρατος. Οι συντάξεις της κατηγορίας αυτής είχαν περιληφθεί στις μειώσεις, ενώ συνταξιούχοι με αναπηρίες με τις ίδιες παθήσεις και με τα ίδια ποσοστά είχαν εξαιρεθεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τους συνταξιούχους που τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας θα πιστοποιήσουν ότι είχαν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας πριν από την εφαρμογή του νόμου 27/10/11 για τις μειώσεις, θα επιστραφούν όλα τα ποσά που παρακρατήθηκαν.

Στις περιπτώσεις που η αναπηρία επήλθε μετά από αυτή την ημερομηνία, οι συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις από την ημερομηνία αυτή και μετά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται των μειώσεων"

ΓΕΝΟΠ: «Κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα»

Καθησυχαστική προς τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ σχετικά με τις ρυθμίσεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της επιχείρησης, εμφανίζεται η ΓΕΝΟΠ με ανακοίνωσή της.

Οπως αναφέρει, «η ΓΕΝΟΠ θα διασφαλίσει όλους τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής, της κάθε κατηγορίας, της κάθε ειδικότητας» και «κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα». Ενώ για το θέμα της μετενέργειας υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία επειδή η σύμβαση δεν λήγει τώρα αλλά στις 12 Φεβρουαρίου του 2013.

Ωστόσο, προσθέτει ότι επιδιώκει από τώρα να υπογράψει νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.

Η πρόταση της διοίκησης για τη νέα σύμβαση που παραδόθηκε στη ΓΕΝΟΠ προβλέπει, μεταξύ άλλων, απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, υποχρεωτικές μεταθέσεις, περισσότερη ευελιξία στον χρόνο εργασίας, μείωση των ειδικών επιδομάτων κατά 33%, χορήγηση του επιδόματος βάρδιας μόνο σε όσους πράγματι εργάζονται, κτλ.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ: «Κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα»"

Χρέη και τόκοι εκτόξευσαν το έλλειμμα στο τρίμηνο

Σε κατάσταση ασφυξίας έχει περιέλθει το ευρύτερο δημόσιο αφού, παρά την ελαφρά αύξηση εσόδων και το πρωτογενές πλεόνασμα που εμφανίζουν τα στοιχεία γενικής κυβέρνησης (υπουργεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία,ΟΤΑ), το συνολικό έλλειμμα -μετά και τις πληρωμές τόκων από παλαιά και νέα δάνεια- διευρύνθηκε, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για νέες μεγαλύτερες περικοπές δαπανών.

Στο α΄τρίμηνο του 2012 τα δημόσια έσοδα των φορέων γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν στα κατά 1,7 δισ. ευρώ, από 24,2 δισ. στο α΄τρίμηνο του 2011 σε 25,9 δισ. φέτος. Οι πρωτογενείς κρατικές δαπάνες όμως μειώθηκαν ελάχιστα, από 23,692 δισ. πέρυσι σε 23,626 δισ. φέτος. Και αυτό κατέστη δυνατόν χωρίς να αυξηθούν σημαντικά τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες (στα 6,3 δισ. τον Μάρτιο, από 5,7 δισ. τον Δεκέμβριο και 6,3 δισ. το Φεβρουάριο).

Έτσι στο α΄τρίμηνο δημιουργήθηκε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 2,308 δισ. ευρώ, έναντι μόλις 518 εκάτ. ευρώ πέρυσι.

Παρόλα αυτά στο α΄τρίμηνο φέτος το δημόσιο στο σύνολό του υποχρεώθηκε να πληρώσει 7 δισ. ευρώ, έναντι μόλις (;) 3,33 δισ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Έτσι το πλεόνασμα των 2,3 δισ. μετατράπηκε τελικά σε έλλειμμα 4,74 δισ. ευρώ (έναντι ελλείμματος 2,8 δισ. τον ιανουάριο του 2011).

Από τα δεδομένα αυτά φαίνεται πως αν δεν αυξηθούν δραστικά τα δημόσια έσοδα ή αν δεν μειωθούν περισσότερο οι κρατικές δαπάνες, η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας θα είναι μαρκά και επίπονη.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρέη και τόκοι εκτόξευσαν το έλλειμμα στο τρίμηνο"

Στο «Μινιόν» από τον Σεπτέμβριο οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ

Στο κτήριο που κάποτε στέγαζε το πολυκάταστημα «Μινιόν», μια ανάσα από την πλατεία Ομονοίας, μεταφέρονται από τον Σεπτέμβριο οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στις νέες εγκαταστάσεις θα στεγαστούν 1.300 υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται διεσπαρμένοι σε 28 κτήρια! Το υπουργείο εκτιμά ότι θα υπάρξει άμεση εξοικονόμηση πόρων, αφού αυτή τη στιγμή δαπανά 6,5% εκατ. ευρώ κάθε χρόνο σε νοίκια και ακόμη 2 εκατ. σε λετουργικά έξοδα. Προβλέπεται ότι θα εξοικονομηθεί περίπου το 70% του συνολικού κόστους μίσθωσης (4,5 εκατ. ευρώ) και το 50% των λειτουργικών εξόδων (1 εκατ. ευρώ).
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «Μινιόν» από τον Σεπτέμβριο οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news