facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα"

Στην Ελλάδα το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!

38.000 η βραδιά στην «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi


Μπορεί τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα να ακούγονται ακόμα από τα πλέον επίσημα χείλη και η χώρα μας να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε πολλές αρνητικές λίστες, αλλά η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!

Σύμφωνα με το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet, αλλά και τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph που φιλοξενούν τη λίστα με τα 10 ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο, η «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi είναι το ακριβότερο δωμάτιο στον κόσμο με τιμή διανυκτέρευσης περίπου 38.000 ευρώ!

Με το «δωμάτιο» να καλύπτει 410 τ.μ και κήπο έκτασης 640 τμ, η «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi περιλαμβάνει δύο κύρια υπνοδωμάτια με υπέρδιπλα κρεβάτια, ευρύχωρο καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, δύο πολύ μεγάλα μαρμάρινα μπάνια, ένα σε κάθε υπνοδωμάτιο, και ένα μπάνιο για τους επισκέπτες. Ακόμα και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του γνωστού ξενοδοχείου η βίλα «διαθέτει ένα γραφείο με ενσύρματη & ασύρματη υψηλών ταχυτήτων πρόσβαση στο διαδίκτυο, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή, σαρωτή & τηλεφωνική συσκευή με βίντεο. Άλλες παροχές συμπεριλαμβάνουν ξεχωριστό χώρο με bar και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με γκριλ και BBQ δίπλα στην εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Επιπλέον παροχές περιλαμβάνουν χρηματοκιβώτιο, plasma TV, ιδιωτικό χώρο μασάζ με κρεβάτι μασάζ, στρώματα και κουρτίνες με τηλεχειριστήριο, ενδοδαπέδια θέρμανση και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης», ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph διαθέτει ακόμα πιάνο και…πιανίστα!

Στη λίστα της εφημερίδας ακολουθεί στη δεύτερη θέση το η Hugh Hefner Sky Villa, στο Palms Casino Resort με τιμή διανυκτέρευσης τις 30.000 ευρώ και στην Τρίτη θέση βρίσκεται το Ty Warner Penthouse, στο Four Seasons, στην Νέα Υόκρη με μόλις 25.000 ευρώ τη βραδιά.

Στην τέταρτη θέση η Royal Penthouse Suite, στο President Wilson Hotel στη Γενεύη με κόστος διαμονής στα 23.000 την νύχτα και η πεντάδα συμπληρώνεται με την Bridge Suite, στο The Atlantis Resort, στις Μπαχάμες με τιμή ανά διανυκτέρευση στις 19.000 ευρώ.

Ακολουθούν η Ritz-Carlton Suite, στο ξενοδοχείο The Ritz-Carlton στη Μόσχα με 14.000 τη βραδιά, η Royal Suite, στο Burj Al Arab, στο Ντουμπάι με 13.000 ευρώ, η Royal Armleder Suite, στο Le Richemond στη Γενεύη με 13.000 ευρώ, η Royal Suite, στο Four Seasons George V, στο Παρίσι με τη διανυκτέρευση να κοστίζει 12.000 ευρώ και η δεκάδα ολοκληρώνεται με την «ταπεινή» Imperial Suite, στο Park Hyatt Vendôme, στο Παρίσι με «μόλις» 11.000 τη βραδιά…

protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!"

Παραιτείται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Δρακάκης!

Με μια επιστολή – κόλαφο το μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Γιώργος Δρακάκης, παραιτείται από το όργανο και από μέλος του ΠΑΣΟΚ μία εβδομάδα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου.

Ο κ. Δρακάκης που ήταν ο τελευταίος εναπομείνας της παλαιάς Ν.Ε. περιγράφει με σαφήνεια τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις ενώ παράλληλα καταγγέλλει τις διαδικασίες «που μέχρι την τελευταία στιγμή αποδεικνύουν δημοκρατικό έλλειμμα και κυρίως έλλειψη πατριωτισμού μέσα στο καταχρηστικό φάντασμα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ».

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Δρακάκη:

Αγαπητέ Γραμματέα,

Μετά από πολλή περίσκεψη και διάλογο με τον εαυτό μου οδηγούμαι στην απόφαση παραίτησης από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας, στην οποία παρέμεινα μετά τις μαζικές παραιτήσεις συναδέλφων μου εδώ κι εβδομάδες.

Κοιτάζω γύρω μου και διαπιστώνω ότι δεν υπάρχουν πολλά ευχάριστα πράγματα να θυμηθώ. Και το χειρότερο: δεν υπάρχει κανείς να μοιραστώ μαζί του αυτό το συναίσθημα. Προσωπικά προσπάθησα να αποφευχθεί αυτή η μοναξιά αλλά δεν έλαβα καμία στήριξη, τίποτα που να με αποτρέψει από την απογοήτευση και την διαπίστωση της διάλυσης αυτού του φορέα.

Διαπιστώνω καθημερινά ότι ο κομματικός μηχανισμός και κατ’ επέκταση η Νομαρχιακή Επιτροπή, αντί να παράγει πολιτική, κατέληξε να χρησιμοποιείται σαν παραμάγαζο εκλογικού μηχανισμού και σαν μέσο διατήρησης της εξουσίας και της καρέκλας, αυτών που το μόνο που γνωρίζουν είναι να λειτουργούν παρασιτικά και κομματικοδίαιτα, επιβαρύνοντας τον τόπο και την χώρα.

Ήρθα στο ΠΑΣΟΚ με την πεποίθηση ότι θα αγωνιστώ για μια Ελλάδα όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον Έλληνα πολίτη χωρίς ξένες εξαρτήσεις και επεμβάσεις και κυρίως χωρίς εκμεταλλεύσεις.

Προσέγγισα με ελευθερία ένα κίνημα που το κοινωνικό του προφίλ βασιζόταν σε μια πραγματικά ελεύθερη ιδεολογία και φυσιογνωμία. Με ελπίδες, όραμα, εθνική υπερηφάνεια, εθνική κυριαρχία, οικονομία, πρόνοια, παιδεία και κυρίως αξιοπρέπεια.

Και αντί γι΄ αυτά βρίσκομαι αντιμέτωπος μαζί με το σύνολο του Ελληνικού λαού με την συρρίκνωση των εισοδημάτων, την ανεργία, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, την διεύρυνση της ύφεσης στην αγορά, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους.

Από πολύ νωρίς είδα ότι αυτό το κόμμα δεν υφίστανται πλέον, αλλά δεν είναι στον χαρακτήρα μου να εγκαταλείπω. Τώρα όμως βλέπω ότι δεν είμαι εγώ που εγκαταλείπω αλλά το ίδιο αυτό μόρφωμα, που εξακολουθεί να λέγεται ΠΑΣΟΚ καταχρηστικά, έχει εγκαταλείψει προ πολλού κάθε τι σημαντικό και κυρίως κάθε τι αληθινό.

Δεν προτίθεμαι να γίνω θεατής της αγωνιώδους προσπάθειας ανάνηψης ενός φαντάσματος που αφού δημιούργησε βαθύ ρήγμα στην κοινωνία, οδηγεί σε βαθιά ιδεολογική και πολιτική ήττα όλο τον χώρο. Αρνούμαι να συμμετέχω σε πράξεις μη δημοκρατικές, μη ελεύθερες και μη έντιμες πολιτικά. Και μη πατριωτικές.

Οι τελευταίες πολιτικές τακτικές με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτησή μου, από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας, με την προσωπική βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον έχασε ιδεολογικά και την στοιχειώδη εσωτερική δημοκρατία.

Η χώρα χρειάζεται ένα γνήσια σοσιαλιστικό και πατριωτικό φορέα που θα δώσει διέξοδο και λύσεις, με σεβασμό στο λαό και στις ανάγκες του, που θα δώσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα με κινηματικά χαρακτηριστικά.

Θα το βρω αυτό το όραμα, γιατί δηλώνω «παρών» και στην προσπάθεια και στον αγώνα και στις εκλογές.

Γεώργιος Δρακάκης
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

fokidatv.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτείται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Δρακάκης!"

Διεκδικούν το αυτονόητο - Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία

Κάτοικοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου που συγκεντρώθηκαν στον Υδατόπυργο, παραβίασαν το χώρο οπου παλαιότερα στεγαζόταν το εργοστάσιο λιπασμάτων.ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο χώρος ανήκει στον ΟΛΠ και τον διεκδιεκί η Cosco για να τον κάνει τερματικό σταθμό. Οι κάτοικοι αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο και θέλουν να μην γίνει η παραλία προέκταση του εμπορικού λιμανιού.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεκδικούν το αυτονόητο - Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία"

Μενίδι:«Ο κύριος "δεν πρόλαβα να διαβάσω" αποτελειώνει την πόλη μας»

Το άνοιγμα του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα «αποτελειώνει την πόλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αχαρνών, εξαπολύοντας επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ανακοίνωσή του δήμου Αχαρνών

Ο κύριος «δεν πρόλαβα να διαβάσω» καταλύει το κράτος. Καταλύει τους νόμους. Υπερβαίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, ξεπερνά τον Πρωθυπουργό.
Ο κύριος «δεν πρόλαβα να διαβάσω» βάζει τον ελληνικό λαό να του πληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα με ασκήσεις της αστυνομίας και συγκεντρώσεις μεταναστών, μια βδομάδα πριν από τις εκλογές και δίνει τελειωτικό χτύπημα στην πόλη μας με παράνομες ενέργειες.
Ο κύριος «δεν πρόλαβα να διαβάσω» επιλέγει να θάψει μια πόλη που το κράτος έχει πολλάκις χτυπήσει.
Χτυπάει μια πόλη, στην οποία η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά είναι είδη πρώτης κυκλοφορίας, αλλά ο ίδιος έκανε πως δεν τα είδε όπως και οι πολυπράγμονες σύμβουλοι και αξιωματικοί του.
Δυστυχώς, όσους και να φέρει σε 2-3 μέρες, δεν είναι αποτελεσματικός ο εν λόγω κύριος.Απλά δημιουργεί άλλη μια εστία του προβλήματος.
Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη.
Ο Δήμος Αχαρνών δεν διαθέτει στρατιές ούτε όπλα. Οι αλήθειες μας όμως θα αποδειχτούν με τη νομική οδό.
Ο άνθρωπος που βούλιαξε το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και το ΕΣΠΑ, θέλει τώρα να κερδίσει το χαμένο χρόνο απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους πρόβατα.
Συγχαρητήρια κ. Χρυσοχοϊδή. Είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι η ανικανότητα νικιέται από την τύχη μόνο μια φορά. Είναι θέμα ημερών να αποδειχθεί και η ανικανότητα σας και η έλλειψη σχεδιασμού. Εσείς όμως θα έχετε πετύχει να είστε βουλευτής σε βάρος του ελληνικού λαού.

acharnes.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι:«Ο κύριος "δεν πρόλαβα να διαβάσω" αποτελειώνει την πόλη μας»"

«Παράνομη ενέργεια» κατά τον Μ.Βορίδη η μεταφορά μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

«Παράνομη ενέργεια» και «θεσμική βία» χαρακτηρίζει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης την κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μεταφέρει τους πρώτους μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Μιλώντας σε συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο του Μενιδίου, της περιοχής όπου εκλέγεται, ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε ότι είναι παράνομη η λειτουργία του κέντρου χωρίς τη δική του άδεια.

Τόνισε ότι τα κοντέινερ όπου θα μένουν οι μετανάστες προορίζονται για σεισμοπαθείς και υποστήριξε ότι εγείρονται νομικά ερωτήματα για την υλοποίηση του έργου.

Κατηγόρησε δε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας εις βάρος συναδέλφου του υπουργού.

Όπως κατήγγειλε, η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στη διευθύντρια της Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, την οποία είχε στείλει ο ίδιος, να εισέλθει στο χώρο του κέντρου.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παράνομη ενέργεια» κατά τον Μ.Βορίδη η μεταφορά μεταναστών στην Αμυγδαλέζα"

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών της 22χρονης αλλοδαπής οροθετικής (φορέας του AIDS)

Πρόκειται για την BUKHTOYAROVA (επ) TATIANA (ον) του SERGEI και της NADEZA , η οποία γεννήθηκε στις 09-09-1990 στην Ρωσία, κατοικεί στο Γαλάτσι και εκδιδόταν σε οίκο ανοχής της οδού Φώκαιας αριθ. 22, στην Αθήνα.
Στην BUKHTOYAROVA (επ) TATIANA (ον) του SERGEI έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και άλλες παραβάσεις της Νομοθεσίας που αφορούν τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα. Η BUKHTOYAROVA (επ) TATIANA (ον) παραπέμφθηκε, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, στον Ανακριτή του 13ο Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Επίσης, για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης από μέρους της παρόμοιων πράξεων, της προτροπής όσων έχουν ήδη συνευρεθεί μαζί της να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς και της αποτροπής του πανικού που θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους έχουν συνευρεθεί με εκδιδόμενο πρόσωπο με όμοια χαρακτηριστικά.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
  • Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.


    astynomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών της 22χρονης αλλοδαπής οροθετικής (φορέας του AIDS)"

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Αντίδραση γιατρών για Αμυγδαλέζα

Αστυνομικές επιχειρήσεις και κλίμα εκφοβισμού δεν προστατεύουν τη δημόσια υγεία
Επικίνδυνη και αντιδεοντολογική η συμμετοχή φορέων δημόσιας υγείας σε αστυνομικές «επιχειρήσεις- σκούπα»


Δελτίο Τύπου

Την έντονη αντίδρασή τους σε αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας εκφράζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).
«Η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους και με την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού γύρω από ‘υγειονομικές βόμβες’. Προστατεύεται και προάγεται αποτελεσματικά μόνο όταν ο πληθυσμός έχει επαρκή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που περιλαμβάνουν λειτουργικά προγράμματα δημόσιας υγείας. Μόνο όταν αντιμετωπίζονται οι ιατρικές ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων, ανασφάλιστων, παιδιών, ηλικιωμένων, χρόνιων ασθενών είτε είναι γηγενείς είτε αλλοδαποί. Ιδιαίτερα σήμερα που χιλιάδες νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά και το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται οριζόντιες περικοπές», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρεβέκα Παπαδοπούλου. «Η συμμετοχή φορέων δημόσιας υγείας σε τέτοιες αστυνομικές «επιχειρήσεις-σκούπα» είναι και επικίνδυνη και αντιδεοντολογική», συμπλήρωσε.

Τέτοιου είδους επιχειρήσεις μπορούν να προκαλέσουν μόνο το φόβο των ανθρώπων που στοχοποιούν και ως εκ τούτου να τους κάνουν να «κρυφτούν» ακόμα και αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας αντί να αναζητήσουν την αναγκαία ιατρική περίθαλψη στις δομές υγείας. Παράλληλα η συμμετοχή υγειονομικών σε αστυνομικές «επιχειρήσεις – σκούπα» γεννά σοβαρά ηθικά ζητήματα βάσει του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Η χθεσινή ενεργοποίηση της διάταξης της τροπολογίας του ΠΔ 114/2010 που πέρασε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις» στις 9 Απριλίου, ημέρα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εθνικών εκλογών, προβλέπει «υποχρεωτική υγειονομική εξέταση σε άτομα που πάσχουν από λοιμώδες νόσημα ή ανήκουν σε ομάδες ευάλωτες σε λοιμώδεις ασθένειες καθώς και την κράτησή τους σε χώρους νοσηλείας αναγνωρίζοντας ότι τα άτομα αυτά συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Σύμφωνα με την ίδια διάταξη «ο κίνδυνος εντοπίζεται σε άτομα που πάσχουν από λοιμώδες νόσημα ή ανήκουν σε ομάδες ευάλωτες σε λοιμώδεις ασθένειες, ιδίως λόγω της χώρας προέλευσης ή της χρήσης ενδοφλέβιων μη σύννομων ουσιών, του ότι είναι εκδιδόμενο πρόσωπο..., ή του ότι διαμένει υπό συνθήκες που δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής».

Η διάταξη μιλά για «υποχρεωτική εξέταση» την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα, οι αλλοδαποί που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας βάσει νόμου (Άρθρο 84/Ν.3386/2005) μόνο σε «περιπτώσεις επείγοντος περιστατικού και μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους».

Η δημόσια υγεία είναι ευθύνη της πολιτείας. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία το κράτος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την ευθύνη του αλλά μετατρέπει το «θύμα» σε «θύτη», όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα κέντρα κράτησης. Σύμφωνα με ιατρικά στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από την παρέμβασή τους σε χώρους κράτησης μεταναστών στον Έβρο κατά το 2011, πάνω από το 60% των ιατρικών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι κρατούμενοι μετανάστες προκαλούνται ή είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισκέφθηκαν αυτούς τους χώρους κράτησης μεταναστών, τους χαρακτήρισαν ακατάλληλους για ανθρώπινη διαβίωση. Πρόκειται για χώρους που προκαλούν ή επιδεινώνουν τα όποια προβλήματα υγείας.

Οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα με ολοκληρωμένα προγράμματα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας. Η πολιτεία οφείλει και πρέπει να αναλάβει έναν υπεύθυνο ρόλο διασφαλίζοντας πρόσβαση στο σύστημα υγείας για το σύνολο του πληθυσμού που έχει ανάγκες και όχι διενεργώντας υποχρεωτικούς υγειονομικούς ελέγχους στο πλαίσιο αστυνομικών «επιχειρήσεων–σκούπα».

msf.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Αντίδραση γιατρών για Αμυγδαλέζα"

Άνοιξε τις πόρτες του το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Στο κέντρο κλειστής φιλοξενίας έχουν ήδη μεταφερθεί από το μεσημέρι της Κυριακής οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ από σήμερα θα βρίσκεται στο κέντρο και θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις.

Oι υποδομές προσφέρουν συνθήκες διαβίωσης κατά πολύ ανώτερες από αυτές που ζουν οι μετανάστες στα διαμερίσματα της Αθήνας.

Ο κάθε οικίσκος είναι συνδεδεμένος με δίκτυα εξυπηρέτησης (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, αποχέτευση) και είναι εξοπλισμένος με θερμοσίφωνα, κλιματιστικό, κλπ. Το εμβαδόν τους είναι περίπου 28 τ.μ. και θα διαμένουν 4 μετανάστες σε δύο διώροφα κρεβάτια.
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε τις πόρτες του το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα"

Υπ. Υγείας: Παρεξήγηση το αίτημα της τρόικας για τα ταμεία

Σε παρεξήγηση αποδίδει το υπουργείο υγείας το αίτημα της τρόικας να πάρει η κυβέρνηση πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την υποχρεωτική ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής η επιστολή του Ματίας Μορς, που μάλιστα είναι γραμμένη σε απαξιωτικό ύφος, ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Στη συνέχεια απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο υγειας, πρόκειται για λάθος ερμηνεία της σχετικής ρύθμισης, την οποία ο Ματίας Μορς εξέλαβε ότι ανοίγει "παράθυρο" για μη υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ. Το υπουργείο αναφέρει οτι "πρόκειται περί λάθους ερμηνείας της συγκεκριμένης ρύθμισης. Ο υπουργός Υγείας έχει αποστείλει επιστολή στον Ματίας Μορς με την οποία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί".

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Υγείας: Παρεξήγηση το αίτημα της τρόικας για τα ταμεία"

Τελεσίγραφο της τρόικας «Να μπουν όλοι στον ΕΟΠΥΥ»

Ο εκπρόσωπος της τρόικας απευθύνει τελεσίγραφο: Πάρτε πίσω τον νόμο για τα Ταμεία


Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η τρόικα, με μια πρωτοφανή παρέμβαση, δείχνει τα «δόντια της» ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα Ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό από την υποχρεωτική ένταξή τους στον Eνιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς, ο οποίος διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην τρόικα, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τους ελέγχει (με απαξιωτικό ύφος) γιατί δεν ενημερώθηκε για τις εξαιρέσεις του νόμου. Και απαιτεί να πληροφορηθεί για «τα συγκεκριμένα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλιστεί ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ως τον Ιούνιο».
Η επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» εστάλη από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα την Παρασκευή 20 Απριλίου κι ενώ είχαν προκηρυχθεί οι εθνικές εκλογές. Ο κ. Μορς, συμπεριφερόμενος ως στυγνός τεχνοκράτης χωρίς καμία πολιτική αντίληψη, μιλά για «παραβίαση» των όσων συμφωνήθηκαν για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα.
Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί υπουργοί,
Ενημερωθήκαμε ότι η Ελληνική Βουλή έχει υιοθετήσει τη ρύθμιση για τον "λογαριασμό του ΙΚΑ", επιτρέποντας σε κάποια ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με υπηρεσίες Υγείας να εξαιρούνται από τη συγχώνευση του ΕΟΠΥΥ.
«Αν το έχουμε καταλάβει σωστά, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό μου δεν έχει λάβει κανένα αντίγραφο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του νομοσχεδίου ή αργότερα, ο νόμος του Απριλίου ορίζει ότι "ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, τα Ταμεία ή οι κλάδοι Υγείας των Ταμείων, τα οποία έχουν προγραμματίσει ή θα προγραμματίσουν να ενσωματωθούν στον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να αποφασίσουν να εξαιρεθούν από τη συγχώνευση αν αντιπροσωπευτικά τους όργανα εγκρίνουν την εξαίρεσή τους κι αυτά τα Ταμεία μετατραπούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με υποχρεωτική εισφορά των μελών τους. Μέσω αυτής της μετατροπής σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οποιαδήποτε χρηματοδότηση από το κράτος δεν θα επιτρέπεται». Και συνεχίζει: «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τονίσω τις σημαντικές μας ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση του νόμου και να ζητήσω την κατάργηση των σχετικών άρθρων από τον νόμο του Απριλίου.
Αντίθετα από ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το προσωπικό μου και οι άλλοι συνεργάτες μου δεν ερωτηθήκαμε για το προσχέδιο του νόμου. Να σας θυμίσω ότι, τόσο στην επιστολή προθέσεων όσο και στο μνημόνιο που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει ρήτρα διαβούλευσης που επιβάλλει τη γνωμοδότηση των συνεργατών πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να επηρεάσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής. Γι' αυτό, εμείς - ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ - θα πρέπει να ερωτούμαστε προκαταβολικά όταν αυτές οι νομοθετικές αλλαγές βρίσκονται κάτω από καθεστώς προετοιμασίας.
Δεύτερον, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση ισχύει ότι:
"Για να ενδυναμώσουμε τη διοίκηση του συστήματος Υγείας, να μειώσουμε τον κατακερματισμό των υπηρεσιών Υγείας και να μειώσουμε το διοικητικό κόστος, όλα τα Ταμεία υγειονομικής ασφάλισης συγχωνεύονται στον ΕΟΠΥΥ και θα βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Επομένως, οποιαδήποτε εξαίρεση κάποιων Ταμείων δεν βρίσκεται σε συμφωνία με τις διατάξεις του μνημονίου και δεν τηρεί τις απαιτήσεις του Οικονομικού Προγράμματος Προσαρμογής.
Επιπρόσθετα, αλλάζοντας το νομικό πρόσωπο των Ταμείων σε ιδιωτικό, αλλά με την παρουσία των υποχρεωτικών εισφορών, δεν σημαίνει ότι η δημοσιονομική κατάσταση αυτών των Ταμείων δεν θα έχει πλέον δημοσιονομικές επιπτώσεις. Το κράτος θα είναι υπεύθυνο για κάθε έλλειμμα και κάθε έλλειμμα θα είναι μέρος του ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης».
Υπενθυμίζεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχει ενταχθεί ήδη το 95% των ασφαλισμένων και των μελών των οικογενειών τους με την απορρόφηση του Ταμείου του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.
Εκτός ΕΟΠΥΥ έχουν μείνει τα ταμεία ασφάλισης των μηχανικών, των γιατρών, των υγειονομικών, των νομικών, των συμβολαιογράφων (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΑΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ.


Διορία ως τον Ιούνιο
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς στην επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας καταλήγει: «Συνεπώς, εμείς (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) ζητούμε να μας ενημερώσετε για τα συγκεκριμένα μέτρα που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσετε για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλίσετε ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ως τον Ιούνιο του 2012».

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο της τρόικας «Να μπουν όλοι στον ΕΟΠΥΥ»"

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ενιαίου μισθολογίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο πρόεδρος και εργαζόμενοι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με βασικό αίτημα την ακύρωση, ως αντίθετης στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, της υπουργικής απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011) και καθορίζει τις αποδοχές των απασχολούμενων στις Αρχές (επιστημονικό προσωπικό, δικηγόροι κ.λπ.).

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο πρόεδρος και ο β΄ αντιπρόεδρος της επίμαχης Αρχής, Νικ. Βασιλάκος και Μιλτ. Ασλάνογλου, αντίστοιχα και 19 εργαζόμενοι στην ΡΑΕ (12 ειδικοί επιστήμονες και 7 δικηγόροι), καθώς και 90 εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (12 δικηγόροι και 78 ειδικοί επιστήμονες).
Οι απασχολούμενοι ζητούν να ακυρωθεί η από 28 Φεβρουαρίου 2012 απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Στις προσφυγές υποστηρίζεται ότι μετά την εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης οι αποδοχές των εργαζομένων στις Αρχές μειώθηκαν από 21,45% έως 56,54%, ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο και την κατηγορία κάθε απασχολούμενου σε αυτές.

Η επίμαχη υπουργική απόφαση, υπογραμμίζεται στις αιτήσεις ακύρωσης, είναι αντίθετη στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οδηγίες 72/2009/ΕΚ και 73/2009/ΕΚ) και στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που κατοχυρώνει την διατήρηση της περιουσίας, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και συντάξεις.
Οι προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη τονίζουν ότι οι ανεξάρτητες Αρχές σύμφωνα με τους ιδρυτικούς τους νόμους, έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δικό τους προϋπολογισμό.

Ακόμη, οι απασχολούμενοι στην ΡΑΕ στρέφουν τα πυρά τους και κατά του νόμου που καθιέρωσε το ενιαίο μισθολόγιο: (Ν. 4024/2011: Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και εργασιακή εφεδρεία).

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΡΑΕ ότι υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού δικαίου «δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι το κράτος επί της Αρχής δεν μπορεί να επικαθορίζει τους μισθούς του προσωπικού της κατοχυρωμένης ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής, η οποία εντός του πλαισίου του προϋπολογισμού της, ο οποίος αφορά ίδιους πόρους, διαθέτει αυτονομία στη διαχείρισή τους και εμπεριέχει άλλωστε τις απαραίτητες προβλέψεις περί μισθοδοσίας του προσωπικού της Αρχής, έχει οικονομική αυτοτέλεια και άρα τόσο η εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρο 22 παρ. 3 του Ν. 4024/2011 όσο και η προσβαλλόμενη κανονιστική πράξη είναι αντίθετη στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον βαθμό που παρέχουν στο κράτος τη δυνατότητα μονομερούς καθορισμού αποδοχών του προσωπικού της ΡΑΕ».

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ενιαίου μισθολογίου"

To Der Spiegel για τις ελληνικές εκλογές

Άρθρο αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
 Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού αναφέρει η αρθογράφος η οποία περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία, η οποία όπως επισημαίνει, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμη προεκλογική εκστρατείαγια την Ελλάδα .
Ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ότι διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του, χωρίς όμως να έχει κανει καμία δήλωσή για το πλήθος των παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζει ότι κηρύσσει άνετα τον πόλεμο για την στο πελατειακό κράτος που όμως όπως αναφέρει δημιούργησε στο παρελθόν το ίδιο του το κόμμα.


Διαβάστε Περισσότερα » "To Der Spiegel για τις ελληνικές εκλογές"

Η Κύπρος καταγγέλει την Τουρκία

Οι αποφάσεις της Τουρκίας για παραχώρηση αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε περιοχές της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν συνέχεια των ενεργειών της, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Η Κυβέρνηση, τονίζει ο κύριος Στεφάνου, καταγγέλλει τις παρανομίες και την προκλητικότητα της Τουρκίας και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κύπρος καταγγέλει την Τουρκία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news