facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Google:Βαρεθήκατε στον υπολογιστή; Ώρα για παιχνίδι

Γράψτε Zerg Rush στην θέση της αναζήτησης της πρώτης σελίδας της Google και ένα κρυμμένο παιχνιδάκι κρύβεται στη μηχανή αναζήτησης.
Αν πραγματοποιήσετε την παραπάνω αναζήτηση, πολλά μικρά όμικρον, κίτρινα και κόκκινα, εμφανίζονται και πέφτουν από το πάνω μέρος της οθόνης και καταστρέφουν ότι βλέπουν από κάτω, ''τρώγοντας'' όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης!

Και στο τέλος όλα αυτά τα μικρά "ο" μαζεύονται και πάλι στο πάνω μέρος της οθόνης σχηματίζοντας δύο G ένα κόκκινο και ένα κίτρινο.

Ο χρήστης μπορεί βέβαια να παίξει και να αποκρούσει τα μικρά όμικρον κάνοντας κλικ πάνω τους Οι παίκτες μπορούν να συλλέξουν και πόντους ανάλογα με το πόσο θα καθυστερήσουν την "καταστροφή" της σελίδας και μετά να το μοιραστούν με τους φίλους τους στο Google+.

Ο όρος «Zerg Rush" ανήκει στο δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής StarCraft του 1998.

Φυσικά τα "κόλπα" της Google δεν σταματούν εδώ: Το πιο διασκεδαστικό ίσως το Do a barrel roll!

Ζαλίζεστε εύκολα; Τότε μην γράψετε στο Google, Do a barrel roll! Αν πάντως το γράψετε θα δείτε την εικόνα να περιστρέφεται 360 μοίρες. Αυτό είναι ένα από τα «αστεία» της Google, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι προγραμματιστές της Google αποφάσισαν την πλήρη περιστροφή της σελίδα τους! Αν δεν έχετε τάσεις ναυτίας, δοκιμάστε το!

Διαβάστε Περισσότερα » "Google:Βαρεθήκατε στον υπολογιστή; Ώρα για παιχνίδι"

"Πράσινο" από το ΠΑΣΟΚ στα Σκόπια για ΕΕ;

Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση της Μαριλένας Κοππά αφού στην ουσία δίνειτο"πράσινο" φως στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ άσχετα με την επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα. Το θέμα είανο ότι ακόμα η ευρωβουλευτής δεν έχει προχωρήσει σε διευκρινήσεις ούτε σε δήλωση διάψευσης μια που οι Σκοπιανοί έχουν έφεση στην παραποίηση εκτός της Ιστορίας και δηλώσεων (και γενικότερα οτιδήποτε γράφεται) αρκεί να τους δώσεις την κατάλληλη λαβή.

«Η διεύρυνση της ΕΕ πρέπει να παραμείνει μια αξιόπιστη διαδικασία, και η Ένωση πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να δημιουργήσει συνθήκες που θα εξασφαλίζουν ότι οι μελλοντικές διευρύνσεις θα είναι επιτυχείς», αναφέρεται σε μια έκθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Μαριλένα Κοππά, για τη στρατηγική της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2012-2025.


Το ψήφισμα απαιτεί από τα κράτη μέλη να διατηρήσουν τη δυναμική της διαδικασίας διεύρυνσης, γράφει δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βέτσερ’(Σκοπιανή εφημερίδα) και συνεχίζει:

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στο έγγραφο επισημαίνει ότι υπάρχουν τάσεις υπερβολής και συνιστά την ΕΕ, από τις υποψήφιες και εν δυνάμει υποψήφιες χώρες να σταματήσουν να απαιτούν υψηλότερα πρότυπα από αυτά που εφαρμόζονται στις χώρες της ΕΕ, αλλά να κριθούν με βάση αν πληρούν τα κριτήρια.

Ενδιαφέρον είναι- γράφει το δημοσίευμα- ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί ότι διμερείς διαφορές, όπως το όνομα μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας (σημ. αυτό υπονοείται από τον σκοπιανό συντάκτη- δεν αναφέρεται στο κείμενο της κ. Κοππά), να μην εμποδίσει την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια των υποψήφιων χωρών.

«Τα διμερή θέματα δεν πρέπει να αποτελούν ούτε να χρησιμοποιούνται ως εμπόδιο στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πλεονεκτήματος στις τελικές συμφωνίες για τα θέματα αυτά. Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόσβαση του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την FYROM, στοχεύει να δώσει νέα δυναμική στη διαδικασία μεταρρύθμισης και οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τις τυπικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης», σημειώνεται στο κείμενο.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υιοθετούμε άκριτα τις θέσεις και τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών. Ωστόσο, περιμένουμε την τοποθέτηση της ίδιας για το σοβαρό θέμα που δημιουργείται, ώστε να διαμορφώσουμε άποψη. Κι αυτό διότι εάν οι ισχυρισμοί απηχούν την πραγματικότητα θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει εάν στο Ευρωκοινοβούλιο οι βουλευτές ασκούν προσωπική πολιτική, κάτι που μάλλον θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για τον φιλόδοξο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να το αντιμετωπίσει προεκλογικά, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει πράξεις στελεχών προσκείμενων στον Γιώργο Παπανδρέου όπως το συγκεκριμένο στέλεχος.

Μια πρώτη ανάγνωση όμως των διαθέσιμων στοιχείων προβληματίζει: Στο προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διεύρυνση της ΕΕ, που συντάχθηκε με ευθύνη ουσιαστικά της Μ. Κοππά η οποία έχει οριστεί ως εισηγήτρια αναφέρεται: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή να χρησιμοποιούνται με τον τρόπο αυτό στη διαδικασία προσχώρησης, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό πνεύμα και το νωρίτερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των συμφερόντων της ΕΕ και τις αξίες της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να προδικάζουν την οριστική διευθέτηση τέτοιων θεμάτων, παρά την υποχρέωση της πλήρους συμμόρφωσης με το κεκτημένο και σεβασμού των αρχών επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η ίδια η ΕΕ».

Παράδειγμα άλλων δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν στη γειτονική χώρα είναι αυτό της «Utrinski» που αναφέρει, ότι «και η Κοππά απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο», ενώ η πιο γνωστή και γενικότερα ψύχραιμη «Dnevnik» αναφέρει ότι «Ελληνίδα Ευρωβουλευτής απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο για την ΕΕ». Επισημαίνουμε τη χρήση του ρήματος «απαιτώ» και στα δυο δημοσιεύματα… ουσιαστικά όμως βρήκαν και τα κάνανε το κείμενο η κ.Κοππά το συνέθεσε όχι οι Σκοπιανοί.

Το ότι οι Σκοπιανοί κάνουν εμφανώς επιλεκτική χρήση χωρίων της έκθεσης δεν θα πρέπει να εκπλήξει, αφού απλώς προτάσσουν στα δημοσιεύματά τους τα θέματα εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όσες βελτιώσεις – τροποποιήσεις υποστεί το κείμενο μέχρι να λάβει την τελική του μορφή, δεν παύει να δημιουργεί πολιτικό θέμα, ενώ αναδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει απολύτως καμμία πειθαρχία και το χειρότερο ούτε καν κατεύθυνση.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Πράσινο" από το ΠΑΣΟΚ στα Σκόπια για ΕΕ;"

Το μνημονιακό καθεστώς σχεδιάζει νοθεία; - Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα

H χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου σε ομιλία του ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή" έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός...

Εκτός και αν έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή".

Πως αλλιώς θα αποτρέψουν ένα κόμμα από την στιγμή που θα συμπληρώσει το 3% να μπει στην Βουλή (παρεπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στις ηλικίες κάτω των 25 ετών η "άκρα δεξιά" δηλαδή οι σκληροπυρηνικοί της εθνική δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εμφανίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα!);

Και το ερώτημα είναι, αν έχουν την δυνατότητα να κάνουν νοθεία θα περιοριστεί μόνο στην "ακροδεξιά" ή θα επεκταθεί και στα άλλα κόμματα; Τα "καλά" του 2000 τα έχουμε ξεχάσει; Όπου 150.000 ξένοι άλλαξαν την βούληση του ελληνικού λαού.

Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Υπηρεσική κυβέρνηση δεν υπάρχει. Δηλαδή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών είναι στα χέρια των καθεστωτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και πέρα απ'όλα αυτά υπήρξε σήμερα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: Κατ'απαίτηση της Ρωσίας, αφίχθηκε αντιπροσωπεία εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο την "καθαρότητα" των επικείμενων εκλογών.

Όλα αυτά την επαύριο της αποκάλυψης του defencenet.gr ότι η Μόσχα στέλνει δικούς της παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.

Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε κάτι, χωρίς να έχουμε ισχυρά στοιχεία, αλλά τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά διατυπώνεται η βεβαιότητα από έναν πρόεδρο κόμματος που κατείχε μάλιστα την εξουσία στην χώρα, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα άλλο κόμμα να μπει στην Βουλή".

Τι συμβαίνει;

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μνημονιακό καθεστώς σχεδιάζει νοθεία; - Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα"

ΤΑ ΝΕΑ:Οι θέσεις των 8 κομμάτων


Θέσεις ΔΗΣΥ

Δεν χρειαζόμαστε κίνητρα, χρειαζόμαστε άρση των 240 αντικινήτρων, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές (όχι επιδοτήσεις) και βέβαια ρευστότητα που μπορεί να βρεθεί μόνο αν μειωθούν οι κρατικές δαπάνες. Χωρίς επενδύσεις δεν μειώνεται η ανεργία. Χρειάζεται άρση αντικινήτρων και η βοήθεια της Ευρώπης, με ένα Σχέδιο Μάρσαλ, όπως το Ελλάδα 2020 που συνδιαμορφώσαμε με τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους. Δεν ...

ΤΑ ΝΕΑ



Θέσεις Καμμένου

Δημιουργία ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, μείωση συντελεστή ΦΠΑ επιχειρήσεων, επιδότηση εργασίας, εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου. Αξιοποίηση ακινήτων Δημοσίου, ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος / ναυτιλίας. Στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της δημιουργίας νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας λόγω της μεγέθυνσης οικονομίας. Στον δημόσιο τομέα, μέσω της διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας (δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ...

ΤΑ ΝΕΑ



Θέσεις ΔΗΜΑΡ

Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και διαφθοράς. Σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Ειδικά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις τεχνολογικής αιχμής και καινοτομίας. Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Επαναφορά επιδόματος ανεργίας. Αμεση αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για κατάρτιση και απασχόληση. Επιλογές δημόσιων έργων με κριτήριο τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Αναδρομική φορολόγηση φοροφυγάδων. ...


ΤΑ ΝΕΑ 


Θέσεις ΣΥΡΙΖΑ

Τραπεζικό σύστημα υπό δημόσιο έλεγχο και τράπεζα ειδικού σκοπού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την τόνωση ρευστότητας. Εκμετάλλευση συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Επένδυση σε παιδεία, έρευνα και καινοτομία. Παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Σημαντική αύξηση του ΠΔΕ. Δημιουργία θέσεων εργασίας σε υγεία, κοινωνική πρόνοια και παιδεία. Αυστηροποίηση διατάξεων εργατικού δικαίου για ...
ΤΑ ΝΕΑ



Θέσεις ΛΑΟΣ

Νοτιοευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της ανάπτυξης και πρωτοβουλία για συμφωνημένη μείωση του «μη βιώσιμου» δημόσιου χρέους στο 35%-40% του σημερινού του επιπέδου. Επιτάχυνση ΕΣΠΑ, έκδοση ευρωομολόγων. Ματαίωση της μείωσης του επιδόματος ανεργίας, ενίσχυση ρευστότητας με χαλάρωση του «Τειρεσία», υποχρεωτικός συμψηφισμός οφειλών για το Δημόσιο. Οργανωμένη στροφή των άνεργων νέων στον αγροτικό τομέα. Αθόρυβη ...

ΤΑ ΝΕΑ 


Θέσεις ΚΚΕ

Ανάπτυξη για τις λαϊκές ανάγκες προϋποθέτει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον δρόμο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας. Το πραγματικό ερώτημα είναι ανάπτυξη για τον λαό ή για τα μονοπώλια. Η ανεργία, που πιέζει μισθούς και δικαιώματα, είναι στο DNA του καπιταλισμού. Η εξάλειψή της απαιτεί τον διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ. Το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε από τον πακτωλό ...

ΤΑ ΝΕΑ

Θέσεις ΝΔ

Μείωση φορολογικών συντελεστών, χτύπημα «από πάνω» (μείωση κυβέρνησης), «από κάτω» (συνένωση υπηρεσιών), παράκαμψη γραφειοκρατίας. Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Διαφάνεια. Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης. Αξιοποίηση λιμναζόντων κονδυλίων ΕΣΠΑ. Διαρθρωτικές αλλαγές. Ρευστότητα. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, κτηνοτρόφοι), για να τονωθεί η αγορά, ανάπτυξη και ...

ΤΑ ΝΕΑ


Θέσεις ΠΑΣΟΚ

Η μείωση χρέους και η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών φέρνουν ρευστότητα, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη. Περαιτέρω χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και σοβαρό σχέδιο ανασυγκρότησης. Η ρευστότητα στην αγορά θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Για τους νέους, πρέπει να ολοκληρωθούν τα προγράμματα ενίσχυσης απασχόλησης ως τα μέσα του 2013 αντί για τέλος 2014. Αύξηση σχετικών πόρων ΕΣΠΑ. Νέο ...

ΤΑ ΝΕΑ



Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΑ ΝΕΑ:Οι θέσεις των 8 κομμάτων"

Εξετάζουν απαγόρευση καπνίσματος και στα Ι.Χ.

Ο πόλεμος είναι ολοκληρωτικός και το κυνήγι των καπνιστών αδυσώπητο. Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος και σε χώρους αυστηρά ιδιωτικούς ή -μέχρι σήμερα- θεωρούμενους ως ιδιωτικούς, τουλάχιστον. Η επέκταση του μέτρου αφορά τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης. Το επόμενο στάδιο πιθανώς να είναι αυτό της απαγόρευσης και στις κατοικίες, αν και τίθεται, προφανώς, ζήτημα αποτελεσματικής αστυνόμευσης, αλλά αυτό το θέμα αφορά το μέλλον.

Μετά τη σθεναρή αντίσταση κυβερνητικών παραγόντων εντός του Υπουργικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε χαλάρωση του μέτρου της απαγόρευσης σε μικρομεσαία κέντρα διασκέδασης, επιμένοντας στην εξαίρεση μόνο μεγάλων καταστημάτων, το υπουργείο Υγείας μελετά τρόπους εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος στα ΙΧ. Οι ποινές που προβλέπονται είναι θηριώδεις.

Σε αυτή την περίπτωση, οι σκέψεις των στελεχών του υπουργείου Παιδείας προσανατολίζονται στην επιβολή προστίμου μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες στο αυτοκίνητο επιβαίνουν μαζί με τον καπνίζοντα, παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Οι ποινές, μάλιστα, προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές, και ξεκινούν από την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ, ενώ μπορούν να φτάσουν και τα 3.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκέψεις αυτές θα αποτυπωθούν σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξετάζουν απαγόρευση καπνίσματος και στα Ι.Χ."

Ελέγχονται από το ΣΔΟΕ δικηγόροι και συμβολαιογράφοι

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνουν 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι που εμφανίζονται στην εφορία να κατέχουν ακίνητη περιουσία μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δηλώνουν χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων εντόπισαν περιπτώσεις που βγάζουν «μάτι», όπως αυτή ενός δικηγόρου από την Κρήτη, ο οποίος δήλωσε εισόδημα 22.600 ευρώ με ακίνητη περιουσία ύψους 2,694 εκατ.

Άλλος συνάδελφός του με ακίνητη ακίνητη περιουσία 1.320.000 ευρώ δηλώνει εισόδημα 33.600 ευρώ ενώ λίγα περισσότερα, 400000 ευρώ δηλαδή, δηλώνει ότι έχει ως ετήσια έσοδα ένας ακόμη δικηγόρος από τη Κρήτη, ο οποίος έχει ακίνητη περιουσία 1.393.000 ευρώ.

Στην πρώτη λίστα του ΣΔΟΕ, με 20 περιπτώσεις που ελέγχονται, αναφέρεται και η περίπτωση τέταρτου δικηγόρου από την Κρήτη ο οποίος με ακίνητη περιουσία που φτάνει στα 1.792. 000 ευρώ δηλώνει εισόδημα 59.000 ευρώ καθώς και ενός συμβολαιογράφου με εισόδημα 61.000 ευρώ περίπου και ακίνητη περιουσία ύψους 1.317.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί ότι από μια λίστα με 20 περιπτώσεις τις οποίες ελέγχοι το ΣΔΟΕ, οι πέντε, δηλαδή το 1/4, αναφέρονται στη Κρήτη.



Όπως δημοσιεύει σε άρθρο της η « Ημερησία» οι φορολογούμενοι που βρίσκονται στην πρώτη λίστα που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ και στην οποία αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων και του συμβολαιογράφου από την Κρήτη , θα έρθουν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο «πόθεν έσχες» και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο χρήμα».

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι στην «ελίτ» των φορολογουμένων, αφού με το νέο Μνημόνιο έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια 1.300 ελέγχων έως το τέλος του έτους σε φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι 600 έλεγχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Πρώτοι στο μικροσκόπιο των φορο-ελεγκτών βρίσκονται οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι σε όλη τη χώρα με κριτήριο την αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Αμέσως μετά ακολουθούν μηχανικοί και λογιστές.

Από την πρώτη λίστα που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν ακόμη οι εξής περιπτώσεις:

Μεγαλοδικηγόρος από την Αθήνα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ και φορολογική δήλωση με εισόδημα 40.000 ευρώ.

Δικηγόρος από την Κόρινθο με αξία ακίνητης περιουσίας 1,085 εκατ. ευρώ, ο οποίος το 2010 εμφανίζεται στην εφορία να μην έχει καθόλου εισοδήματα.

Συμβολαιογράφος από την Κόρινθο ο οποίος επίσης δήλωσε μηδενικό εισόδημα αλλά έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 1,049 εκατ. ευρώ. Λιγότερο ύποπτος για τις φοροελεγκτικές αρχές είναι δικηγόρος από την Κόρινθο με δηλωθέντα εισοδήματα 160.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας 1,261 εκατ. ευρώ.


flashnews.gr με πληροφορίες από Ημερησία
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελέγχονται από το ΣΔΟΕ δικηγόροι και συμβολαιογράφοι"

Στο πόδι ο Βοτανικός για τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις, απαντούν οι διαμεταφορείς μαζί με επιχειρηματίες, βιοτέχνες και κατοίκους του Βοτανικού, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, με την παρουσία παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά.

Όπως επισημαίνουν στο protothema.gr, εκπρόσωποι των διαμεταφορέων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, η εγκληματικότητα πλέον «χτυπάει» κόκκινο, με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να μην ασφαλίζουν τις παρακείμενες του παράνομου καταυλισμού επιχειρήσεις για κλοπή και πυρκαγιά, ενώ όσες συναινούν χρεώνουν με υπερβολικά ασφάλιστρα τους πελάτες τους.

Εκτός από τις ληστρικές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά, επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όσον αφορά τις περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνθήκες.

Ο παράνομος καταυλισμός, θέμα το οποίο ανέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν το protothema.gr, βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση που έχουν καταπατήσει λαθρομετανάστες από την Αλβανία, και σε λιγότερες περιπτώσεις κάτοχοι … τουριστικής βίζας, που παρά τις πολυετείς προσπάθειες των νόμιμων ιδιοκτητών να απομακρυνθούν και να εκκενώσουν το οικόπεδο, εξακολουθούν να … αυξάνονται και να πληθύνονται.

Την περασμένη Δευτέρα «ένοικοι» του παράνομου καταυλισμού, αφού ξυλοκόπησαν τον Πακιστανό φύλακα πρακτορείου του γ,γ της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) Παναγιώτη Βλαχογιώργη έκλεψαν εμπορεύματα αξίας 16.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια πουλήθηκαν εντός του καταυλισμού, που έχει εξελιχθεί σε «άβατον», σε κλεπταποδόχους έναντι 3.500 ευρώ. Στην φωτογραφία, ο φύλακας του πρακτορείου μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Την Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με κοινοποίηση προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και ΤΟΝ Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο
Η επιστολή περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Βοτανικού, με την παρουσία του παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά, ενώ ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που αναμένονται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα από την κοινή επιτροπή που έχουν συστήσει διαμεταφορείς μαζί με επιχειρηματίες, βιοτέχνες και κατοίκους της περιοχής.


Αναλυτικά η επιστολή, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Οι διαμεταφορικές επιχειρήσεις της ένωσης μας ΠΕΕΔ δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βοτανικού εξυπηρετώντας τις εγχώριες μεταφορές σε όλη την Ελλάδα πάνω από 40 έτη. Έχουμε, επανειλημμένως, διαμαρτυρηθεί στο Υπουργείο με επιστολές για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού αλλά οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης δυστυχώς χειροτερεύουν. Υποθέτουμε ότι και υπηρεσιακά ενημερώνεστε για το πλήθος των εγκληματικών ενεργειών που συμβαίνουν στην περιοχή από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές της αστυνομίας, ορμητήριο και καταφύγιο των εγκληματικών ενεργειών είναι ο καταυλισμός κάτω από την Ορφέως, που βρίσκεται σε μεγάλη έκταση και διαθέτει ελεγχόμενη πρόσβαση από κάθετα δρομάκια της Ορφέως. Οι επιθέσεις σύμφωνα με τα μέλη μας είναι σχεδόν καθημερινές σε πελάτες των επιχειρήσεων, υπαλλήλους και κατοίκους της περιοχής. Κλοπές, εκβιασμοί, ληστείες, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί με τις αντίστοιχες αστυνομικές καταγραφές των τραυματισμών και τις νοσηλίες.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου εκλάπησαν εμπορεύματα και ολόκληρα φορτηγά και διαπραγματεύτηκαν την επιστροφή τους, αντί της «μαύρης» μεταπώλησης, πουλώντας στην ουσία προστασία. Δεκάδες περιστατικά με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απώλειες εμπορευμάτων και εξίσου μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και στα οχήματα των εταιρειών τις περιοχής. Χαρακτηριστικό της συχνότητας των κλοπών είναι η άρνηση ασφαλιστικών εταιριών να καλύψουν τις επιχειρήσεις μας για κίνδυνο πυρός-κλοπής καθώς και το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνουν φύλαξη βραδινή τα ιδιωτικά σεκιούριτι.

Συνυπολογίζοντας και το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τίθεται πια σοβαρό θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας. Στον ίδιο χώρο παρατηρείται καύση κλεμμένων καλωδίων επιβαρύνοντας τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες του καταυλισμού και της ευρύτερης περιοχής. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν σε πολλές εφημερίδες και site στο internet. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενεργεί εμβολιασμούς για τα λοιμώδη νοσήματα, ενώ εμείς συνεχίζουμε να αναπνέουμε σχεδόν καθημερινά το τοξικό νέφος από φουράνια και διοξίνες. Η εργασία πλέον των 1500 εργαζομένων και πολλαπλάσιων διερχόμενων πελατών στην περιοχή πρέπει επιτακτικά να ξαναγίνει βιώσιμη.

Κατόπιν πολλαπλών οχλήσεων υπήρξαν διαβεβαιώσεις για αυξημένες περιπολίες που εφαρμόζονταν για μικρά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποτρέψουν την εγκληματική δραστηριότητα. Η λύση που απομένει και στην οποία αποβλέπουμε είναι η απομάκρυνση του καταυλισμού, όπως είδαμε ότι επιχειρήθηκε πρόσφατα πέριξ της Αττικής Οδού στο Κορωπί.

Κύριε Υπουργέ,
• Εξαντλήσαμε την υπομονή μας, απευθυνθήκαμε παντού αλλά κανείς δε μας προστατεύει. Ελπίζουμε οι πρόσφατες εξαγγελίες σας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης να μην περιοριστούν στο κέντρο των Αθηνών, αλλά να εφαρμοστούν και στα όρια της πόλης στο Βοτανικό.
• Ζητάμε την άμεση ενασχόλησή σας με το συγκεκριμένο θέμα και την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε γιατί τα μέλη μας είναι αγανακτισμένα και αποφασισμένα με κάθε τρόπο να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους.
• Ζητάμε το αυτονόητο.
• Ζητάμε την ασφάλεια των επιχειρήσεων και των υπαλλήλων μας.
• Ζητάμε ανθρώπινες υγειονομικές συνθήκες.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πόδι ο Βοτανικός για τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών"

Δ. Αβραμόπουλος: Δωρεάν περίθαλψη για τους ακρίτες

Δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία από το υγειονομικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, για τους κατοίκους στα ακριτικά νησιά Αγαθονήσι, Γαύδο και Καστελλόριζο ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε φυλάκια στο Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, καθώς και το Στρατόπεδο «Ανθστη (ΠΖ) Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» στη Σάμο.

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γ. Σοφιανίδη.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση της Άγκυρας για πραγματοποίηση πετρελαϊκών ερευνών στην περιοχή του Καστελόριζου.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Αβραμόπουλος: Δωρεάν περίθαλψη για τους ακρίτες"

Έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τον θρησκευτικό όρκο ο απόφοιτος

Πτυχίο και χωρίς ορκωμοσία


«Πράσινο φως» για να μη δίνει θρησκευτικό όρκο ο φοιτητής κατά τη λήψη του πτυχίου εφόσον προβάλλει λόγους θρησκευτικής συνείδησης, ανάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) υπογραμμίζοντας όμως ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει ενώπιον των πανεπιστημιακών αρχών την προσωπική του διαβεβαίωση για την προσήλωσή του στις αρχές και στην επιστήμη που διδάχθηκε, με επίκληση της τιμής και συνείδησής του.

Επικαλούμενο τις συνταγματικές διατάξεις για τη θρησκευτική ελευθερία και τη νομολογία ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, το ΝΣΚ επισημαίνει ότι μπορεί να αρνηθεί τον θρησκευτικό όρκο όποιος είναι άθεος ή άθρησκος ή πιστεύει ότι οι αρχές της θρησκείας την οποία πρεσβεύει, δεν του επιτρέπουν τον όρκο. Μάλιστα -κατά το Ευρωδικαστήριο- δεν χρειάζεται να διευκρινίσει καν τον λόγο για τον οποίο δεν επιθυμεί να δώσει όρκο και να αποκαλύψει τις όποιες θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ομως, από τη στιγμή που η πολιτεία συνταγματικά και νόμιμα έχει προβλέψει την ορκοδοσία των πολιτών σε οποιαδήποτε διαδικασία, δεν μπορεί ο πολίτης να αποφύγει την αντίστοιχη και ισότιμη (από πλευράς συνεπειών) με τον όρκο διαδικασία της προσωπικής διαβεβαίωσης, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή του.

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ εκδόθηκε με αφορμή ερώτημα των πανεπιστημιακών αρχών που προέκυψε ύστερα από την άρνηση σπουδαστών να δώσουν τον όρκο που προβλέπεται στην τελετή ορκωμοσίας (καθομολόγηση) για τη λήψη του πτυχίου, με την επίκληση θρησκευτικών λόγων. Ταυτόχρονα, όμως, φοιτητής ζήτησε να πάρει το πτυχίο του ανωμοτί, χωρίς να δώσει ούτε απλή διαβεβαίωση με επίκληση της τιμής και της συνείδησής του.

Στη γνωμοδότηση επισημαίνεται η υποχρέωση του κράτους να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και να εξαιρεθεί από τον θρησκευτικό όρκο. Τονίζεται, όμως, ότι είναι συνταγματικά αποδεκτή η θέσπιση ορκοδοσίας όπου ο νομοθέτης κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να επιβληθεί όρκος, με τρόπο όμως που να μη θίγεται η θρησκευτική συνείδηση.

Ετσι, δεν μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί από την υποχρέωση προσωπικής διαβεβαίωσης, όπως ο φοιτητής που πρέπει να πάρει μέρος στη διαδικασία καθομολόγησης αποφοίτου που είναι ειδική τελετή, μονομερής, πανηγυρική, για όποιον αποπεράτωσε επιτυχώς τις σπουδές και με την οποία διαβεβαιώνει την προσήλωσή του στην επιστήμη και στις αρχές που του δίδαξε το Πανεπιστήμιο. Σημειώνεται ότι το θέμα πρέπει να ρυθμιστεί με τους κανονισμούς που θα εκδώσουν τα ΑΕΙ, βάσει του ν. 4009/11.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τον θρησκευτικό όρκο ο απόφοιτος"

Ηρθαν κυνηγημένοι, έφυγαν ήρωες

Στην πατρίδα τους οι σοροί των Πακιστανών που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι


Ελάχιστοι γνωρίζουν πως εκτός από τους αδικοχαμένους Βακάρ και Χουμαγιούν, άλλοι δύο μετανάστες, ο Μασαούντ και ο Αχμέντ έσπευσαν να σώσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι που εγκλωβίστηκε στις ράγες του τρένου. Τελευταία στιγμή γλίτωσαν από φρικτό θάνατο

Για την ελληνική Πολιτεία ήταν δύο Πακιστανοί μετανάστες, δύο ακόμη αλλοδαποί χωρίς χαρτιά. Στη δύσκολη στιγμή όμως, όταν δύο συνάνθρωποί τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις ράγες του τρένου στο Κρυονέρι, ήταν εκείνοι που έτρεξαν να βοηθήσουν. Χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του ηλικιωμένου ζευγαριού που παρακαλούσε για βοήθεια. Η τραγική πρόσκρουση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν και οι τέσσερις τη ζωή τους... Με τη αυτοθυσία τους, ο 33χρονος Βακάρ Αχμεντ και ο 18χρονος Χουμαγιούν Ανουάρ απέδειξαν πως είχαν όνομα, πρόσωπο, ψυχή, ανθρωπιά.
Είναι η άλλη, αθέατη όψη των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, η οποία δεν βρίσκει συχνά «χώρο» στην καθημερινή επικαιρότητα. Τα άψυχα κορμιά των νεαρών από το Πακιστάν επέστρεψαν στη χώρα τους για να ταφούν. Τις σορούς τους υποδέχθηκαν οι συγχωριανοί τους με τιμές ηρώων. Η σκέψη ότι έχασαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν δύο ανθρώπους είναι η μόνη που απαλύνει τις πολυμελείς οικογένειές τους από τον βαθύ τους πόνο... Ελάχιστοι γνωρίζουν πως εκτός από τον Βακάρ και τον Χουμαγιούν, δύο συμπατριώτες τους προσπάθησαν να σώσουν τον 87χρονο Αθ. Τζουβέλη και τη σύζυγό του εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για τον Αχμέντ και τον Μασαούντ, που ο Βακάρ πήρε τηλέφωνο για να βοηθήσουν.
«Ημασταν στη δουλειά όταν μας πήρε ο Βακάρ να πάμε να βοηθήσουμε. Τρέξαμε αμέσως», διηγείται στο «Εθνος» ο Αχμέντ. «Ηταν κι άλλοι εκεί, αλλά στέκονταν πιο μακριά. Μέσα από το αυτοκίνητο, οι άνθρωποι φωνάζανε βοήθεια. Το πόδι της γιαγιάς ήταν ματωμένο. Το χέρι του παππού κρεμόταν έξω από το αυτοκίνητο και φαινόταν ότι είχε σπάσει», λέει ο Μασαούντ. Στη διαδικασία του απεγκλωβισμού, ο Βακάρ και ο Χουμαγιούν βρίσκονταν στο κέντρο των γραμμών, με την πλάτη προς το τρένο. Ο Μασαούντ και ο Αχμέντ ήταν από την πλευρά που μπορούσαν να δουν την αμαξοστοιχία. Αυτό ήταν που τους έσωσε. Ισα που πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τις ράγες. Ο Μασαούντ τραυματίστηκε στο πόδι.
Ο Κάισερ Ναντίμ, θείος των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, έφτασε στο σημείο πέντε λεπτά μετά το δυστύχημα. «Είδα τον Βακάρ, είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Ζήτησε νερό. "Δεν έχω δύναμη", είπε και έσβησε», μας λέει. «Πιο πέρα, διέκρινα την πράσινη φόρμα που φορούσε ο Χουμαγιούν. Δεν τόλμησα να πάω από κοντά να τον δω. Και στους δύο, το χτύπημα ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού...».

Διαβάστε Περισσότερα »ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηρθαν κυνηγημένοι, έφυγαν ήρωες"

Χρυσοχοϊδης: Η Αμυγδαλέζα θα ανοίξει, ο κόσμος να χαλάσει

Μήνυμα προς τον Μ. Βορίδη αλλά και σε όσους αντιδρούν στη μεταφορά παράνομων μεταναστών στους οικίσκους, στέλνει ο υπ. προστασίας του πολίτη.

Με δήλωσή του στην Ημερησία του Σαββάτου ο Μιχάλης Χυσοχοϊδης ξεκαθαρίζει: “Ο κόσμος να χαλάσει, το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, θα λειτουργήσεις τις επόμενες ημέρες”.

Την Παρασκευή, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και οι δύο υπουργοί, μιλώντας σε πηγαδάκια δημοσιογράφων, φρόντισαν να συντηρήσουν την κόντρα τους για το θέμα.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης, είπε: "Αν θέλει ο Βορίδης να πάει να πάρει τα κοντέϊνερ οικίσκους, ας πάει να τα πάρει".

Η δήλωση μεταφέρθηκε στον κ.Βορίδη ο οποίος δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω.

Είπε στους δημοσιογράφους: "Αν το κάνω αυτό, είναι παράνομο. Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αν αρχίσει ο καθένας να κάνει οτι θέλει, να στείλω εγώ δηλαδή φορτηγά να μαζέψουν τα κοντέινερ τότε τι θα κάνουμε, νταηλίκια;" Ζήτησε μάλιστα παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα για να δοθεί λύση.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοϊδης: Η Αμυγδαλέζα θα ανοίξει, ο κόσμος να χαλάσει"

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Και σήμερα αμφισβητώ τον Θεό

Την πιο αποκαλυπτική συνέντευξή του, ίσως από την εκλογή του μέχρι σήμερα, παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, «Αντώνης Σαμαράκης», για την σχολική εφημερίδα τους, «Τα Μελισσάκια». 

Ερωτηθείς ο Αρχιεπίσκοπος αν μικρός υπήρξαν φορές που αμφέβαλε για την ύπαρξη του Θεού, απάντησε πως και σήμερα αμφισβητεί το Θεό. Όπως είπε όταν βλέπει ένα παιδί να είναι χτυπημένο ή να πεθαίνει διερωτάται «γιατί το αφήνεις αυτό;». 
Έσπευσε  ωστόσο να εξηγήσει στα παιδιά ότι δεν είναι ο Θεός που ευθύνεται και τους ζήτησε να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό.

«Εξαρτάται πως τοποθετούμεθα. Μεγάλο πράγμα στη ζωή σας να μάθετε να τοποθετείστε. Ούτε μονοκόμματα γιατί σας το είπανε, ούτε γιατί έχετε εγωισμό. Αλλά διότι εξετάζετε όλα τα πράγματα της ζωής», είπε με πατρική αγάπη προς τα παιδιά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.




 
Στην συνέντευξη, που θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στην οικονομική κρίση και την στάση της Εκκλησίας. Όταν μάλιστα κάποιο παιδί τον ρώτησε γιατί η Εκκλησία δεν προσφέρει την περιουσία της για να βοηθήσει την οικονομία ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως όσα ακούγονται για δήθεν αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας «είναι όλα φαντασίες».

«Περιουσία της Εκκλησίας είναι η αγάπη. Και όταν η Εκκλησία δεν έχει αγάπη δεν είναι Εκκλησία. Σημείωσε το αυτό. Περιουσία της Εκκλησίας είναι η αγάπη και όταν δεν έχουμε αγάπη μέσα στην Εκκλησία αυτό δεν είναι Εκκλησία», τόνισε ο κ.Ιερώνυμος.

Ερωτηθείς από μια μικρή μαθήτρια αν όλα όσα ζούμε μας απομακρύνουν ή μας φέρνουν πιο κοντά στο Θεό, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στα παιδιά ότι μεγαλώνοντας θα καταλάβουν ότι «ο Χριστός μας αγαπάει πάρα πολύ. Είτε φταίμε, είτε δεν φταίμε είναι πάντα κοντά μας. Και να πάμε λίγο μακριά ξαναγυρίζουμε και πάλι κοντά του».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε και πιο προσωπικές ερωτήσεις όπως αν ήταν καλός μαθητής, πότε επέλεξε να γίνει κληρικός και αν αισθάνεται να του λείπει η οικογένεια. Όπως είπε αν θα το έβλεπε εγωιστικά τότε ίσως να του έλειπε μια οικογένεια, ωστόσο όταν γνωρίζει ότι είναι πνευματικός πατέρας τόσων παιδιών και αδελφός τόσων πιστών δεν αισθάνεται μόνος.


 
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο καθημερινό πρόγραμμά του αλλά και στις προσπάθειες της Εκκλησίας να στηρίξει χιλιάδες απόρους και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και ζητούν τη βοήθειά της.

Οι μικροί μαθητές, Άννα-Μαρία Δανικλόγλου, Γαβριέλα Γιακούμπ, Παναγιώτα Χαλάτσα, Βασιλική Μπράιλα, Γιώργος Γούναρης και Γιώργος Ευθυμιάδης, που έμειναν ενθουσιασμένοι από την συζήτηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συνοδευόντουσαν από τον Διευθυντή του Σχολείου τους, Σίμο Αδάκτυλο και τους δασκάλους τους, Αγγελική Παπαγεωργίου και Θεόδωρο Στεφανόπουλο.

Φεύγοντας ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν τον πρώην υπουργό, Καθ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος θα συναντούσε αμέσως μετά τον κ.Ιερώνυμο και μίλησε στα παιδιά με πολύ θερμά λόγια.



Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Και σήμερα αμφισβητώ τον Θεό"

Απειλεί με αποκαλύψεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Με γραπτή επιστολή του μέσα από τη φυλακή, ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειας του, ενώ απειλεί ευθέως με αποκαλύψεις.

«Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα», τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι: «στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας». Ο Α. Τσοχατζόπουλος καταλήγει, λέγοντας ότι «δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως».

Η γραπτή επιστολή του Άκη Τσοχατζόπουλου:

"Μπροστά στις κάλπες που βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν αλήθεια, ειλικρίνεια, φως παντού και για όλους, αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης από τον καθένα για τη στάση και το έργο του μέχρι τώρα.

Ερωτώ, λοιπόν, σήμερα ξανά: Αποδέχονται οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν και να επεκτείνονται μάλιστα οι πρακτικές «ανθρωποφαγίας» και εξόντωσης, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, ακόμη και βιολογικά, των κομματικών αντιπάλων;

Είμαι βέβαιος και πάλι ότι θα καταδικάσουν όλοι απερίφραστα τέτοιες πρακτικές. Στην πράξη όμως άλλα έκαναν, όπως τους αποκάλυψε η Δικαιοσύνη με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2011, όταν κήρυξε απαράδεκτη και ανυπόστατη την άσκηση ποινικής δίωξης της Βουλής για παθητική δωροδοκία εναντίον μου. Τότε που με τις εσωκομματικές τους πλειοψηφίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χειραγώγησαν από κοινού το σύνολο σχεδόν του Κοινοβουλίου. Άρα στην πράξη προωθούν μια πρωτοφανή πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα, που τυπικά έχει στόχο εμένα, στην ουσία όμως μετατρέπει σε θύματα όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, ακόμη και τα ανήλικα παιδιά.

Η χθεσινή αυθαίρετη επιβολή από τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, προσωρινής κράτησης στη σύζυγό μου Β. Τσοχατζοπούλου, έγινε με πλήρη αγνόηση των όρων που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αλλά και χωρίς καμία απόδειξη ή ένδειξη σε βάρος της. Έγινε με πλήρη αγνόηση του γεγονότος ότι είναι νόμιμη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματός μας, που αποκτήθηκε με απόλυτα διαφανείς όρους, με τραπεζικό δανεισμό ύψους 850.000 ευρώ -με εμένα εγγυητή στα τραπεζικά συμβόλαια δανείου, καθώς και στις υποθήκες που έχουν εγγραφεί στα υποθηκοφυλακείο-, και σταδιακή καταβολή του υπόλοιπου τιμήματος των 450.000 ευρώ, -αποκλειστικά από ίδιους πόρους που καλύπτονται από τα εισοδήματα όλων των προηγούμενων ετών, όπως έχουν δηλωθεί στις φορολογικές μας δηλώσεις-, στη διάρκεια της τριετίας 2006-2009 προς τα συνεργεία που ολοκλήρωσαν τις κατασκευές του σπιτιού.

Πέραν τούτου όμως, ουδεμία σχέση έχει εκείνη με οποιοδήποτε άλλο, διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, τεχνικό θέμα που εξετάζει η Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνάς της. Το μόνο για το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη, είναι να αναθρέψει το παιδί μας 5,5 ετών, καθώς και να στηρίξει το σπίτι και την οικογένειά της.

Πέραν της τελεσίδικης νομικής κρίσης του Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΕΔ, και στην πράξη, όπως βεβαίωσαν οι ελεγκτικές Αρχές του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης στη Βουλή, καμία σχέση δεν υπάρχει ούτε με δωροδοκίες, ούτε με «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Έτσι, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη θεωρία της «οικογενειακής ευθύνης», εξελίσσεται η «επιχείρηση προσωρινής κράτησης». Μετά από έμενα τη Μ. Εβδομάδα, την κόρη μου Αρετή, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, προχτές, με την απαράδεκτη προσωρινή κράτηση και της συζύγου μου, χτες, -αδιαφορώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται μόνο του το 5,5, ετών παιδί μας-, ολοκληρώνεται το σχέδιο εξόντωσης που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειας μου.

Κάποιοι μου λένε: «Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας.

Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες.

Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως".

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί με αποκαλύψεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Λογαριασμοί Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία με 500.000 ευρώ (!)

Ευρήματα σε έρευνα στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου


Νέα αποκάλυψη-σοκ για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην ελβετική τράπεζα UBS ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια έρευνας στο γραφείο του πρώην υπουργού, στην οδό Κoμνά Τράκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» στους δύο λογαριασμούς εμβάζονται μεγάλα χρηματικά ποσά, κυρίως την περίοδο 2006-2007, που πιθανόν προέρχονται από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το εύρημα αυτό δίνει μία νέα διάσταση στις έρευνες των διωκτικών και δικαστικών αρχών για τις παράνομες ενέργειες και για το «ξέπλυμα χρήματος», αφού εντοπίζονται πλέον και ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία στα ονόματα της συζύγου του πρώην υπουργού αλλά και του ξαδέλφου του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν που παραδόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ στους δικαστικούς λειτουργούς, η κυρία Βίκυ Σταμάτη είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό «240-205752» στην UBS ενώ στην ίδια ελβετική τράπεζα -με έδρα στη Γενεύη- ο κ. Νίκος Ζήγρας είναι δικαιούχος του λογαριασμού με αριθμό «240-205575». Οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί φέρεται να έχουν ανοιχθεί την ίδια χρονική περίοδο. Οπως προκύπτει από κάποιους αρχικούς υπολογισμούς τα διακινούμενα ποσά την περίοδο 2005-2007 στον λογαριασμό της κυρίας Βίκυ Σταμάτη υπολογίζονται σε 500.000 περίπου ευρώ ενώ στον αντίστοιχο λογαριασμό του κ. Ζήγρα εμβάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε τράπεζες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν σειρά άλλων λογαριασμών του κ. Νίκου Ζήγρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, από την αρχική έρευνα των δικαστικών λειτουργών, είχαν εντοπισθεί στην Τράπεζα Credit Lyonnais, στην Ελβετία, τραπεζικοί λογαριασμοί μόνο off shore εταιρειών που συνδέονται με τις ύποπτες συναλλαγές του κ. Τσοχατζόπουλου.

Οπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι «η έρευνα στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα και ο εντοπισμός προσωπικών λογαριασμών στην Ελβετία των εμπλεκομένων στην υπόθεση, δίνει μία νέα ώθηση στις έρευνες σχετικά με την κατάληξη χρημάτων από ύποπτες συναλλαγές του πρώην υπουργού. Πολύ δε περισσότερο αφού διαπιστώνεται ότι σε ορισμένους από αυτούς τους λογαριασμούς καταλήγουν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ σε ορισμένα από τα παραστατικά φαίνονται στοιχεία και των καταθετών των χρημάτων».

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λογαριασμοί Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία με 500.000 ευρώ (!)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news