facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Προφυλακιστέα και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκη Σταμάτη.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά από πολύωρη απολογία στον ανακριτή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκη Σταμάτη.

Νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημα της κ. Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή, επικαλούμενη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος της.

Με απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, δεσμεύτηκε επίσης ολόκληρη η περιουσία της κ. Σταμάτη.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ χθες, Πέμπτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Την Παρασκευή απολογήθηκε και ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέα και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκη Σταμάτη."

Οι Τούρκοι αποφάσισαν έρευνες σε ...Ρόδο και Καστελόριζο!

Πιστοί στην πολιτική των, ανά τακτά διαστήματα, προκλήσεων, οι γείτονες αποφάσισαν τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 16 Μαρτίου από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, δημιουργώντας και εντυπώσεις ως προς το χρονικό σημείο - εν αναμονή των ελληνικών εθνικών εκλογών - το οποίο επέλεξε η Άγκυρα για να προβεί στη νέα πρόκληση.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση: «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχετικά με τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. «Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα» τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι αποφάσισαν έρευνες σε ...Ρόδο και Καστελόριζο!"

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο ζευγάρι με 2χρονο παιδί

Αδυνατούσε να πληρώσει τα χαράτσια της ΔΕΗ

Αναστάτωση επικράτησε στις Εργατικές Κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης λόγω της διακοπής της ρευματοδότησης σε σπίτι μιας οικογένειας ανέργων με ένα δίχρονο παιδί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr εξωτερικό συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι ενός νεαρού ζευγαριού που έχουν ένα μικρό παιδί. Το ζευγάρι είναι μακροχρόνια άνεργο και δεν μπορούσε να πληρώσει τα χαράτσια και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το συνεργείο προχώρησε στη διακοπή χωρίς να σκεφτεί κανείς ούτε το γεγονός ότι έχουν ένα δίχρονο παιδί, ούτε ότι είναι Παρασκευή μεσημέρι και δεν προλαβαίνει κανείς- ακόμα και αν έχει τα χρήματα- να βρει ταμείο και να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς με τα χαράτσια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο ζευγάρι με 2χρονο παιδί"

Ο «συνωστισμός» έγινε «διωγμός» και ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι

Ειρωνικό δημοσίευμα σε τουρκική εφημερίδα για το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία για το περιεχόμενο του νέου βιβλίου ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού αναφορικά με την καταστροφή της Σμύρνης, που αντικατέστησε το βιβλίο της Μ. Ρεπούση με τον περιβόητο «συνωστισμό».

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα». Το άρθρο επισημαίνει ότι το νέο βιβλίο ιστορίας περιέχει πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στη Σμύρνη, εκφράζοντας ενόχληση για το γεγονός πως ο «συνωστισμός» αντικαταστάθηκε με το «διωγμό» των Ελλήνων.

Έως τώρα, στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ έγραφε: «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη αναφορά στο βιβλίο της κυρίας Μαρίας Ρεπούση είχαν προκαλέσει μεγάλη οργή και αγανάκτηση.
Το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του ΑΠΘ Ι. Κολιόπουλου, Ιακ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη γράφει:

«Οι Tούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και την αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σκηνές ανείπωτου πόνου εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι, όπου κατέφυγαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά, ικετεύοντας για μια θέση στα συμμαχικά πλοία».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «συνωστισμός» έγινε «διωγμός» και ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι"

«Μπαρκάρουν» για Κροατία και Τουρκία οι Έλληνες σκαφάτοι

Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κλάδος των επαγγελματικών αλλά και των ιδιωτικών σκαφών "βουλιάζει" για τα καλά.

Τόσο οι Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών όσο και οι ξένοι που έδεναν στην χώρα μας, «μπαρκάρουν» για τις μαρίνες του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας λόγω της αστάθειας του φορολογικού συστήματος και των αυξημένων τεκμηρίων διαβίωσης που αναμένεται να ισχύσουν για τη φορολόγηση του 2012, τα οποία έχουν οδηγήσει σε ακινησία περίπου 4.000 σκάφη.

Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, υπολογίζεται ότι την τελευταία διετία περισσότερα από 300 σκάφη έχουν καταπλεύσει σε μαρίνες γειτονικών χωρών, καθώς τα τέλη ελλιμενισμού είναι πολύ χαμηλότερα και το φορολογικό σύστημα πιο ξεκάθαρο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος είπε στο protothema.gr ότι: «Η αστάθεια των φορολογικών διατάξεων και του νομοθετικού πλαισίου δημιούργησε ανασφάλεια στους ιδιοκτήτες σκαφών που είχαν τη βάση τους στη χώρα μας και τώρα τους βλέπουμε να φεύγουν για Μαυροβούνιο, Κροατία και Τουρκία όπου υπάρχει φορολογική σταθερότητα».

Σύμφωνα με στοιχεία οι απώλειες σε πληρότητα και τζίρο στις μαρίνες αγγίζει το 25% σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, ενώ στο 40% φτάνει η ανεργία των ναυτικών που εργάζονται στον κλάδο του επαγγελματικού yachting.

«Προβληματισμένοι είναι και οι ξένοι ιδιοκτήτες οι οποίο κάθε καλοκαίρι έφθαναν στην Ελλάδα με τα σκάφη τους γιατί ούτε και αυτοί γνωρίζουν ακριβώς το φορολογικό σύστημα αλλά και τι θα ισχύει φέτος στις μαρίνες με αποτέλεσμα να χάνουμε και από εκεί χρήματα. Είναι και αυτό ένα πλήγμα στον τουρισμό μας.

Γι’ αυτό η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δει πολύ προσεχτικά τον χώρο του επαγγελματικού και ιδιωτικού yachting» επισημαίνει ο κ. Στελλιάτος.

Από τα 3500 πλοία τα 2700 είναι σκάφη αναψυχής, ενώ τουλάχιστον 3000 Έλληνες ναυτικοί απασχολούνται στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Στο μεταξύ, αρκετά σκάφη μένουν παροπλισμένα, καθώς η ζήτηση δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά, ενώ ήδη οι τράπεζες έχουν προβεί σε κατασχέσεις επαγγελματικών σκαφών, ελέω της αδυναμίας των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαρκάρουν» για Κροατία και Τουρκία οι Έλληνες σκαφάτοι"

Ακίνδυνα τα αναψυκτικά της Coca Cola 3E

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωσή τους

Στελέχη του ΕΦΕΤ ανακοίνωσαν ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωση αναψυκτικών Coca Cola και Sprite.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Δρ Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης από τη Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων του ΕΦΕΤ: «Ο φορέας τήρησε πλήρως τις υποχρεώσεις του και ενημέρωσε ως όφειλε την εταιρεία για τις καταγγελίες που δέχθηκε, και όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή της εταιρείας, ήταν ήδη ενήμερη και δεν είχε μείνει αδρανής, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης των προβληματικών παρτίδων από την αγορά μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το ποσοστό ανάκλησης και απόσυρσης των εμπλεκόμενων προϊόντων από όλα τα σημεία διάθεσης ανέρχεται περίπου σε 91,3% επί των συνολικών παραχθέντων λίτρων.

Σε ότι αφορά την ορθή λειτουργία του μηχανισμού, όπως δήλωσε ο κ. Μπαρμπέρης, η διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού ασφάλειας τροφίμων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του φορέα, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από αρμόδια επιτροπή - εφόσον ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες η καταστροφή των κατασχεθέντων ποσοτήτων - και η οποία θα γνωμοδοτήσει σχετικά.

newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ:Προληπτική απόσυρση αναψυκτικών Coca Cola και Sprite
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακίνδυνα τα αναψυκτικά της Coca Cola 3E"

Προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ για τα γενόσημα

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), υποστηρίζοντας ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τους ευρωπαϊκούς νομικούς κανόνες.

«Η συνταγογράφηση αποτελεί μια αμιγώς ιατρική πράξη, η διενέργεια της οποίας προαπαιτεί και προϋποθέτει την επιστημονική κρίση του θεράποντος ιατρού, λαμβάνοντας υπ΄ όψη το ιστορικό, τις παθήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ίδιου του ασθενούς, τα άλλα φάρμακα που πιθανά λαμβάνει και τις αλληλεπιδράσεις τους.

Όμως, η από 1η Μαρτίου 2012 υπουργική απόφαση που επιβάλλει τα γενόσημα, παραγνωρίζει τη βασική αρχή της επιστήμης του Ιπποκράτη, ότι στην ιατρική δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς, ενώ παράλληλα παραγνωρίζει ότι η συνταγογράφηση είναι μια ιατρική πράξη» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί της Αθήνας.

Επικαλούνται επίσης την έλλειψη επιστημονικών μελετών βάσει των οποίων παρέχονται εχέγγυα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από τη χρήση αντίγραφων φαρμάκων, καθώς και ότι δόθηκαν οι απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του επιστημονικού συμβουλίου εγκρίσεων του ΕΟΦ και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) πριν από την έκδοση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ για τα γενόσημα"

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την Πρωτομαγιά

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (Κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών, από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την Πρωτομαγιά"

Αφέθηκε ελεύθερος ο Αιμίλιος Λιάτσος

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό! Με χειροπέδες οδηγήθηκε στην Ευελπίδων ο γνωστός δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος συνελήφη με ...κινηματογραφική ταχύτητα από την Αστυνομία, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το πρωί η σύζυγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη.

Η κυρία Τζούλη υπέβαλε τη μήνυση στο Αγρίνιο, μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» για την απαγόρευση αναφοράς του ονόματός της, καθώς σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρθηκε και πάλι σε αυτήν.

Προφανώς, η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν τεράστια για να γίνει η σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου ουσιαστικά σε ...dt

Ο Αιμίλιος Λιάτσος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος και από εκεί με χειροπέδες στην Ευελπίδων. Λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερος και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο ίδιος δήλωσε με νόημα ότι "ούτε επί Γεωργαλά δεν είχαν τέτοια μεταχείριση οι δημοσιογράφοι", παραπέμποντας στην υπόθεση Π. Καμμένου με τον υφυπουργό επί Χούντας.

Ο δικηγόρος του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Λιάτσος δεν ανέφερε το όνομα της κας Έλενας Τζούλη, όπως απαγόρευαν τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά απλώς έκανε λόγο για τη "δεύτερη σύζυγο του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων".

Πόλεμος στο twitter - παρέμβαση Μιχελάκη

"Τώρα συλλαμβάνεται ο Λιάτσος για την συκοφαντία του στην "Παρασκευή και 13", με απόφαση της δικαιοσύνης. Τέλος οι συκοφάντες, έρχονται οι πλαστογράφοι", έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχετικά με τη σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας "Παρασκευή και 13" Αιμίλιου Λιάτσου.

"H ανοχή σε όλους τελείωσε" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής και πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης! Ο τελευταίος έγραψε στο twitter χαρακτηριστικά ότι "O Καμμένος κρύβεται πίσω παό τη γυναίκα του! Και, μετά, λέτε εμένα ...Μπουμπούκο".

Αναμένεται, προφανώς, ανάρτηση - απάντηση από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων...

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία προσδίδει πολιτικές διαστάσεις στην σύλληψη...

Σε δήλωσή του ο κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει: «Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους.

Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.

Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά», κατέληξε...

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφέθηκε ελεύθερος ο Αιμίλιος Λιάτσος"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορεί ...καρκίνωση της πατάτας

Ανακοίνωση προειδοποίηση εξέδωσε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κάνει γνωστό στους παραγωγούς πατάτας αλλά και σε όλους τους «ερασιτέχνες καλλιεργητές» τα εξής:

"Διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στην Χώρα, ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum που προκαλεί ασθένεια γνωστή και ως «καρκίνωση της πατάτας» σε δείγμα φυτών πατάτας με κονδύλους από καλλιέργεια πατάτας στην περιοχή Δ.Δ. Περιθωρίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum, είναι επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και σύμφωνα με το ΠΔ 365/2002 (ΦΕΚ 307 Α΄/ 2002) σε συμμόρφωση προς την οδηγία 69/464/ΕΟΚ του συμβουλίου καθορίζονται μέτρα εξάλειψης".

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει αρκετές ποσότητες πατάτας για κατανάλωση από το Νευροκόπι Δράμας, παρά του ότι σε κάθε σακί αναγράφεται στο ταμπελάκι που φέρουν «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ» υπάρχει πιθανότητα μερικοί αφελείς αλλά και ανημέρωτοι καλλιεργητές επαγγελματίες ή ερασιτέχνες να φυτέψουν βλαστημένες πατάτες από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ελέγχει επισταμένως τις καλλιέργειες της πατάτας στην περιοχή και έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης των μολυσμάτων από τα προσβεβλήμένα χωράφια σε άλλα.

Επειδή όμως για τη συγκεκριμένη ασθένεια δεν υπάρχει θεραπεία αλλά μόνο η πρόληψη, παρακαλούμε θερμά όλους τους παραγωγούς αλλά και τους ερασιτέχνες να ΜΗΝ ΦΥΤΕΥΣΟΥΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ προς αποφυγή τυχόν μόλυνσης.

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορεί ...καρκίνωση της πατάτας"

Τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις

Αναλυτικός κατάλογος του υπουργείου Οικονομικών

Εγκύκλιο προς τις εφορίες, με αναλυτικές οδηγίες για την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στον οδηγό περιλαμβάνονται τα συνηθέστερα λάθη των φορολογούμενων κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων καθώς και οι αλλαγές που έχουν γίνει στο εφετινό έντυπο Ε1 της εφορίας.

Ειδικότερα, τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις είναι τα ακόλουθα:

1. Έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

3. Έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

4. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727 - 728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727 - 728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.

5. Έχει συμπληρωθεί η ένδειξη έγγαμος και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.

6. Δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.

7. Δεν συμφωνούν τα m2 της μισθωμένης κύριας κατοικίας που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης με τα m2 του πίνακα δαπάνης ενοικίου.

8. Έχει συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο χωρίς εισόδημα από συντάξεις.

9. Συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

10. Δεν έχει συμπληρωθεί η επιφάνεια της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είναι συμπληρωμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

11. Δεν υπάρχει σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

12. Έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν στη σύζυγο και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.

13. Έχει καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο και η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) ή αντίστροφα υπάρχει η ένδειξη αποβιώσαντα (κωδ. 331) χωρίς σχέση κληρονόμου στο Μητρώο.

14. Υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου στη δήλωση χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

15. Η δήλωση υποβάλλεται από γυναίκα υπόχρεη και έχουν συμπληρωθεί οι κωδικοί που αφορούν σε σύζυγο.

16. Δηλώσεις εν διαστάσει συζύγων στις οποίες δε διαγράφεται ο ΑΦΜ της πρώην συζύγου.
17. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το συνολικό ποσό των δανείων στους κωδικούς 069 - 070 του πίνακα δαπανών.

18. Έχουν συμπληρωθεί μέτρα μήκους σκάφους χωρίς αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις"

Επιχειρηματίας μηνύει το ΙΚΑ για ηθική βλάβη

Ζητάει από τον οργανισμό 500.000 ευρώ

Με μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, κατά του ΙΚΑ, απάντησε στην μηνυτήρια αναφορά του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Ζορπίδης, που είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Όπως υποστηρίζει η δικαστική προσφυγή του βασίζεται στα εξής δύο δεδομένα: δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και το χρέος προς το ΙΚΑ, το οποίο την προηγουμένη της μήνυσης η εταιρεία είχε σπεύσει να διακανονίσει, δεν δικαιολογεί την κατάθεση μήνυσης. Η οφειλή της εταιρείας την ώρα της μήνυσης ήταν πολύ κάτω των 150.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος και συγκεκριμένα έφθανε στα 82.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, μία από τις εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος, όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων», είχε για την περίοδο Νοέμβριου - Δεκέμβριου 2011 οφειλές στο ΙΚΑ 162.000 ευρώ. Στις 24 Φεβρουαρίου κατεβλήθη το ποσό 73.162,76 ευρώ και ένα μήνα μετά, έξι ημέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, έγινε ο διακανονισμός στο ΙΚΑ για τα 82.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα το ίδρυμα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά και ο επιχειρηματίας με το που πληροφορήθηκε κανόνισε για την εξόφληση όλου του ποσού, λήγοντας έτσι οριστικά το θέμα. Σε συνέντευξη τύπου ο επιχειρηματίας τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που όπως υπογράμμισε δεν μπορεί να κατανοήσει.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχειρηματίας μηνύει το ΙΚΑ για ηθική βλάβη"

Ασθενοφόρο μόνο το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου

Τζερμιάδο: "Αρρωστήστε μόνο πρωί"


Σε μια σοβαρή καταγγελία ως προς την κάλυψη της περιοχής τους από ασθενοφόρο, προχώρησαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδου, που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Συγκεκριμένα με επιστολή τους προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την ΔΥΠΕ Κρήτης και προς τον Δήμο Οροπεδίου καταγγέλλουν πως επί 3 μήνες η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου δεν καλύπτεται από ασθενοφόρο τις απογευματινές ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αναλυτικά, στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ( υπενθυμίσουμε ) για το πρόβλημα που υπάρχει στο Οροπέδιο Λασιθίου που αφορά την κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο. Εδώ και 2-3 μήνες μετά την αποχώρηση και δεύτερου υπαλλήλου από τον Τομέα E.K.A.B. Οροπεδίου Λασιθίου καθημερινά πλέον ( εκτός 1-2 ημερών το μήνα ) δεν υπάρχει ασθενοφόρο για την καλυψη της περιοχής κατά το απογευματινό οκτάωρο. Δεδομένης της αύξησης του ντόπιου πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες αλλα και την παρουσία τουριστικής κίνησης θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση εξεύρεση λύσης έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο στην περιοχή για όλο το 24ωρο».

Την επιστολή υπογράφουν οι Ιατροί του Κ.Υ. Τζερμιάδων :
Αλεξανδρόπουλος Αργύριος
Γουγουρέλα Ευπραξία
Ζαχαριάδου Γεσθημανή
Παπανικολάου Θεόδουλος
Φιλιππίδης Αντώνιος

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασθενοφόρο μόνο το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news