facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Την εκταφή της σορού του Τσαλικίδη διέταξε ο εισαγγελέας

Την εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ενδεχομένως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος ερευνά εκ νέου τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της VODAFON που κατά την οικογένεια του θανόντος, σχετίζεται με τις υποκλοπές.

Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005.

Έντεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2006, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης το οποίο, κατά τα στελέχη της εμπλεκόμενης εταιρίας, διαγράφηκε, λίγες μέρες ή ώρες πριν την απώλεια ζωής του Τσαλικίδη.

Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειάς του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία, που έγινε δεκτό. Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή ήδη για την εκταφή, ώστε να διενεργηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις.

Στην αίτησή της η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, εν ζωή σχεδιαστή δικτύου και Διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρίας VODAFONE, επικαλείται μεταξύ άλλων την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ΄ εντολήν της από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, Καθηγητή της ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ, και μέλους της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλειστεί, και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη την χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του, μετά την εξουδετέρωσή του».

Τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη τονίζουν στην αίτησή τους ότι «είναι πλέον κατάδηλο, από πλήθος νεότερων στοιχείων που έχουν προκύψει και προκύπτουν μέχρι σήμερα, ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως επιχειρήθηκε να εμφανιστεί, αλλά ο θάνατός του υπήρξε κραυγαλέα περίπτωση σκηνοθετημένης αυτοκτονίας, δηλαδή δολοφονίας, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ως εμφανιζόμενη αυτοκτονία από τους υπαιτίους για το κακούργημα της κατασκοπείας, ή, σύμφωνα με την προσφάτως ασκηθείσα ποινική δίωξη της απόπειρας κατασκοπείας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Η μέθοδος των σκηνοθετημένων αυτοκτονιών είναι γνωστό ιστορικά, ιατροδικαστικά και εγκληματολογικά, ότι απαντάται ιδίως σε τέτοιες υποθέσεις, όπου εμπλέκονται και ενεργοποιούνται τεράστια οικονομικά, επιχειρηματικά και κρατικά συμφέροντα».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την εκταφή της σορού του Τσαλικίδη διέταξε ο εισαγγελέας"

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

Αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατέθεσε δια των συνηγόρων υπεράσπισής του, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος από την περασμένη Δευτέρα για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στην προσφυγή του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε όμως και ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητα του.

Αναφέρεται, επίσης, όπως τόνισαν οι συνήγοροί του σε ανακοίνωση τους, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση της σε εξέλιξη από 20μήνου ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τέλος, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι ήδη τέλει σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες» και έτσι έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή έχουν κληθεί σε απολογία για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου οι 10 συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, οι οποίες θα περάσουν το κατώφλι του ειδικού ανακριτή την Παρασκευή.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος"

Παράταση για τους πρώην πελάτες Energa-Hellas Power

Θα μπορούν για δύο ακόμα μήνες να επιλέξουν νέο προμηθευτή

Τη δυνατότητα να υπογράψουν συμβόλαιο με νέο προμηθευτή θα έχουν για δύο ακόμα μήνες οι οικιακοί καταναλωτές, που είναι πρώην πελάτες της Energa και της Hellas Power και επέστρεψαν στη ΔΕΗ.

Η προθεσμία για τους πρώην πελάτες των δύο εταιρειών που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης ή τους μεγάλους καταναλωτές χαμηλής τάσης (με ισχύ εγκαταστα΄σεων άνω των 25 κιλοβολταμπέρ) έληγε στις 24 Απριλίου.
Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπάρχει σημαντικός αριθμός καταναλωτών που δεν έχει επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για τους πρώην πελάτες Energa-Hellas Power"

Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ: Έδωσαν 4.000 συντάξεις με πλαστές βεβαιώσεις εργοδοτών

- Θα ελεγξουν όλες τις συντάξεις που εκδόθηκαν από το 2002 και μετά
- Διερευνάται και η εμπλοκή υπαλλήλων του ΙΚΑ
- Οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις συντάξεις που δόθηκαν με χρήση αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης με «βεβαίωση εργοδότη»
- Το ΙΚΑ θα ζητήσει την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων που δόθηκαν στις συντάξεις αυτές

Η χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους με πλαστές βεβαιώσεις εργοδοτών για το χρόνο ασφάλισης (και χωρίς, φυσικά, να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές) είναι το νέο σκάνδαλο που εντόπισε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Ημερησία” δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που έγιναν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των φαινομένων της διαφθοράς και της απάτης σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αποκάλυψαν ότι μέσα στην τελευταία διετία τουλάχιστον 4.000 συντάξεις έχουν απονεμηθεί με χρήση πλαστών βεβαιώσεων εργοδοτών, δηλαδή με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης σε ανύπαρκτες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις οι οποίες στο διάστημα αυτό είχαν βάλει λουκέτο χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές.

Με εντολή του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου και χωρίς ακόμη να έχει δει το φως της δημοσιότητας το νέο σκάνδαλο:

Ξεκίνησαν διαδικασίες υποβολής μηνυτήριων αναφορών για τον εντοπισμό των υπευθύνων (διερευνάται και η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων οι οποίοι δεν ήλεγχαν, ως όφειλαν, τη γνησιότητα ή μη των βεβαιώσεων) και του καταλογισμού των ποσών των συντάξεων που παρανόμως χορηγήθηκαν.

Εκδόθηκε οδηγία να επεκταθούν άμεσα οι έλεγχοι στο σύνολο των συντάξεων που έχουν αποδοθεί με χρήση αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης με «βεβαίωση εργοδότη».

Κατά τους ελέγχους αυτούς θα διερευνηθεί με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης εφόσον γίνονταν και σε ποια έκταση και αγοραπωλησίες βεβαιώσεων. Το οικονομικό κίνητρο, άλλωστε, υπάρχει σε όλες τις υποθέσεις που έχουν αποκαλυφθεί, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής υπόθεσης του ΙΚΑ Καλλιθέας, όπου γίνονταν παράνομες πληρωμές επιδομάτων και άλλων παροχών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις αποφάσεις συνταξιοδοτήσεων που εκδόθηκαν από το 2002 και μετά. Τότε, παράλληλα με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής υποβολής των Ανακεφαλαιωτικών Περιοδικών Δηλώσεων (που κατάργησαν τις καρτέλες των ενσήμων) και λόγω των λαθών τα οποία προέκυψαν στην απεικόνιση του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων, δόθηκε η δυνατότητα στους συνταξιοδοτούμενους ασφαλισμένους να χρησιμοποιούν βεβαιώσεις του εργοδότη προκειμένου να αποδεικνύουν το χρόνο ασφάλισής τους.

Αρχικά οι βεβαιώσεις εργοδότη εκδίδονταν από το υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε να δίδονται από το υποκατάστημα της έδρας της επιχείρησης, έτσι ώστε το ΙΚΑ να ελέγχει απευθείας το περιεχόμενο των βεβαιώσεων και τα στοιχεία του εργοδότη σε συνάρτηση με τις ΑΠΔ που είχαν υποβληθεί και διορθωθεί (αν είχαν διορθωθεί).

Όπως υπογράμμισαν στελέχη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έλεγχος βεβαιώσεων του εργοδότη για χρόνο ασφάλισης των υπαλλήλων τους, δικαιολογείται να μην γίνει μόνο για το διάστημα του τελευταίου τριμήνου της απασχόλησης, καθώς οι Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις υποβάλλονται ανά τρίμηνο (από τον ερχόμενο Ιούλιο η υποβολή γίνεται μηνιαία, με βάση το νόμο Κουτρουμάνη). Για όσες περιπτώσεις οι υπηρεσίες του ΙΚΑ διαπίστωναν ότι δεν είχαν καταβληθεί οι εισφορές του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, υποχρεούνταν να εκδίδουν Πράξεις Επιβολής Προστίμου μαζί με την παράδοση της βεβαίωσης εργοδότη για το χρόνο ασφάλισης του εργαζόμενου - ασφαλισμένου.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ: Έδωσαν 4.000 συντάξεις με πλαστές βεβαιώσεις εργοδοτών"

«Καμπάνες» 3 εκατ. ευρώ σε Hellas Power-Energa

Η ΡΑΕ τους καταλογίζει κακόπιστη και καταχρηστική συμπεριφορά

Πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις εταιρίες Hellas Power και Energa, τις οποίες κατηγορεί επίσης για κακόπιστη και καταχρηστική συμπεριφορά.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με το αιτιολογικό ότι οι δύο εταιρίες δεν προσκόμισαν, μέχρι την ημέρα που σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται στην αγορά, τον περασμένο Ιανουάριο, τις εγγυητικές επιστολές που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα είναι 1.535.000 ευρώ για την Hellas Power και 1.484.000 για την Energa, ποσά που αντιστοιχούν στο 10 % του ύψους των εγγυητικών επιστολών που όφειλαν, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή, να προσκομίσουν οι δύο εταιρίες.

Η ΡΑΕ σημειώνει στο σκεπτικό των σχετικών αποφάσεων ότι «η ανάγκη διαχείρισης των επισφαλειών που οφείλονται και στο σημαντικό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και της πληρωμής για την ενέργεια αυτή, η οποία κατά μέσο όρο είναι περίπου 35 έως 40 ημέρες, επιβάλει την υποχρέωση υποβολής εγγυητικών επιστολών, ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα του Διαχειριστή, να αποπληρώνει και αυτός με τη σειρά του, τους συμμετέχοντες στην αγορά, οι οποίοι εγχέουνενέργειαστο Σύστημα».

Αναφέρει ακόμη ότι η σχετική διάταξη (για τον τρόπο υπολογισμού του ύψους των εγγυητικών επιστολών) του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Ιούνιο του 2011 χωρίς οι δύο εταιρίες να εκφράσουν αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο θέμα γεγονός το οποίο κατά τη ΡΑΕ «καταδεικνύει την κακόπιστη και καταχρηστική συμπεριφορά τους.»

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνες» 3 εκατ. ευρώ σε Hellas Power-Energa"

Μείωση εφάπαξ ή αύξηση εισφορών σε 21 Ταμεία - Τα παίρνει ως "προίκα" και η νέα κυβέρνηση!

- Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να γίνουν οι προσαρμογές
- Όλα προβλέπονται στο Μνημόνιο που δεσμεύει και την νέα κυβέρνηση
- Ταμεία χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων
- Δείτε αναλυτικούς πίνακες



Μειώσεις των ποσών εφάπαξ και εναλλακτικά ή συμπληρωματικά - αυξήσεις και των εισφορών που καταβάλλουν οι παλαιοί (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένοι τουλάχιστον για τα 6 στα 10 Ταμεία Πρόνοιας, έρχονται έως τον Ιούνιο.

Τις προσαρμογές αυτές στα εφάπαξ που υποχρεούται να κάνει με βάση το Μνημόνιο, το σχετικό νόμο του 2012, αλλά και τα οικονομικά των Ταμείων η κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές, «φωτογραφίζει» Μελέτη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Η Μελέτη, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα “Ημερησία” εντοπίζει τη σχέση ανταποδοτικότητας, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ των εισφορών των ασφαλισμένων και των ποσών εφάπαξ που αποδίδει κάθε Ταμείο Πρόνοιας (ή τομέας στους ενοποιημένους φορείς - ΝΠΔΔ) που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Και με βάση τα στοιχεία όσων συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στην τελευταία διετία, εντοπίζει σε σύνολο 35 τομέων (όσα απέστειλαν στοιχεία):

Είκοσι ένα ταμεία ή τομείς Πρόνοιας (ποσοστό 60%) που χορηγούν ποσά εφάπαξ μεγαλύτερα κατά 2% - 83% σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Οπως φαίνεται στους πίνακες που δημοσιεύει η εφημερίδα,  στα Ταμεία στα οποία υπάρχει απόκλιση εισφορών και παροχών και κατά συνέπεια ο κίνδυνος νέων περικοπών περιλαμβάνονται ταμεία όπου έχουν ήδη γίνει μειώσεις (όπως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με απόκλιση 22,67%), τα Ταμεία Πρόνοιας των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες (διαφορά 63,91%), των ξενοδοχοϋπαλλήλων (απόκλιση 46,63%), των κληρικών (36,94%), της ΕΡΤ, των υπαλλήλων του ΙΚΑ κ.ά.

Δεκατέσσερα ταμεία ή τομείς Πρόνοιας (ποσοστό 40%) που αποδίδουν χαμηλότερα, σε σχέση με τις εισφορές, ποσά εφάπαξ (απόκλιση από 5,25% έως 126%).

Ανάμεσά τους είναι και το Ταμείο της Εμπορικής Τράπεζας (μετά τις μειώσεις που έγιναν, τα στοιχεία δείχνουν ότι το εφάπαξ που χορηγείται είναι οριακά μικρότερο κατά 2,31%).

Με βάση το νόμο 4046/12 του Μνημονίου που έχει ψηφίσει η Βουλή, τα ποσά των εφάπαξ θα πρέπει να είναι πλήρως ανταποδοτικά σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται. Οι προσαρμογές, ωστόσο, θα γίνουν και με βάση την οικονομική κατάσταση των επιμέρους τομέων - πρώην ταμείων πρόνοιας που έχουν συγχωνευτεί στα 7 Ενιαία Ταμεία (ΤΑΠΙΤ, ΤΠΔΥ, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΤΕΑΠΑΣΑ).

Η σχέση ανταποδοτικότητας-εισφορών και παροχών αποτιμήθηκε λαμβάνοντας υπόψη:

Τους μέσους Δείκτες Τιμών Καταναλωτή έως το 2011, τεχνικό επιτόκιο 3,15% για τα έτη 2008-2011, 3% από 2011- 2007, 4% από 1990 ? 2000 και 5% για τα έτη πριν από το 1990, τις ωριμάσεις μισθών (για Ταμεία Πρόνοιας Μισθωτών) τους τυχόν κοινωνικούς πόρους και σταθερά ποσά εισφορών (για Ταμεία αυτοαπασχολουμένων, όπως υγειονομικών, δικηγόρων, μηχανικών κ.ά.).

Τις μειώσεις των ποσών εφάπαξ που έχουν γίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στη ΔΕΗ και την Εμπορική Τράπεζα.

Στα Ταμεία στα οποία υπάρχει απόκλιση εισφορών και παροχών και κατά συνέπεια ο κίνδυνος νέων περικοπών περιλαμβάνονται Ταμεία όπου έχουν ήδη γίνει μειώσεις (όπως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με απόκλιση 22,67%), τα Ταμεία Πρόνοιας των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες (διαφορά 63,91%), των ξενοδοχοϋπαλλήλων (απόκλιση 46,63%), των κληρικών (36,94%), της ΕΡΤ, των υπαλλήλων του ΙΚΑ κ.ά.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση εφάπαξ ή αύξηση εισφορών σε 21 Ταμεία - Τα παίρνει ως "προίκα" και η νέα κυβέρνηση!"

Ισχυρή κυβερνοεπίθεση σε Δημοτολόγιο,Πανεπιστήμιο και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Έλληνες Anonymous!

Νεα ισχυρή κυβερνοεπίθεση από Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες, σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες που απέστειλαν άγνωστοι στην συντακτική ομάδα του SecNews. Οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα. Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Έπειτα απο ιδιαίτερα χρονοβόρα αξιολόγηση των δεδομένων που πραγματοποιήσε η συντακτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται οτι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρή κυβερνοεπίθεση σε Δημοτολόγιο,Πανεπιστήμιο και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Έλληνες Anonymous!"

«Κόκκινη κάρτα» στις κατασχέσεις δείχνει η Δικαιοσύνη

Φραγμός στους πλειστηριασμούς από το Πρωτοδικείο Πειραιά

«Κόκκινη κάρτα» στις κατασχέσεις δείχνει η Δικαιοσύνη, εμποδίζοντας να «βγαίνουν στο σφυρί» περιουσιακά στοιχεία πολύ μεγαλύτερα από τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά, τη στιγμή μάλιστα που το κράτος ή και ιδιώτες, επιχειρήσεις, είναι δυνατό να καλύψουν διαφορετικά τις απαιτήσεις τους.

Δικαστική απόφαση υψώνει ασπίδα προστασίας για τους πολίτες που απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, αφού διαπιστώνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να σέβεται συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της αναλογικότητας και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ότι πρέπει να «παγώσει» η διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτου αξίας 1.350.000 ευρώ που κίνησε το Δημόσιο σε βάρος οφειλέτριας ποσού 102.000 ευρώ (με τις σχετικές προσαυξήσεις), καθώς είχε ήδη κατοχυρώσει τη δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων με αναγκαστική κατάσχεση των ενοικίων που απέδιδε το συγκεκριμένο ακίνητο επιτρέποντας την κάλυψη του ποσού εντός 3ετίας.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Έθνος, βάζει ουσιαστικά «φρένο» στους άδικους και υπερβολικούς πλειστηριασμούς που γίνονται με τη συχνότατη αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα οφειλόμενα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόκκινη κάρτα» στις κατασχέσεις δείχνει η Δικαιοσύνη"

Ανοίγει τις πύλες της η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Μοναδικές ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και την βεράντα μας

Η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει τις πύλες της, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικό για την Αττική, οι σημαντικότεροι Έλληνες ανθοπαραγωγοί θα εκθέσουν τα καλύτερα φυτά στις καλύτερες τιμές.

Ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης, που επίκεντρο έχει το λουλούδι, την ενασχόληση του ανθρώπου γύρω από αυτό και το φυσικό περιβάλλον, είναι να μεταδώσει αισιόδοξα μηνύματα και «πράσινη» ευαισθητοποίηση στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, για ένα καλύτερο αύριο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει τις πύλες της η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς"

Με κινητοποιήσεις εν μέσω εκλογών απειλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνέντευξη Τύπου του Θέμη Μπαλασόπουλου

Με κινητοποιήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, απειλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας να περιληφθούν στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, υποστήριξε πως, εάν δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα, τότε οι υπάλληλοι των δήμων θα απέχουν από κάθε είδους εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών, όπως είναι η μεταφορά των σάκων με τα ψηφοδέλτια, η προετοιμασία των εκλογικών κέντρων και η έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλασόπουλος ανακοίνωσε πως μετά τις εκλογές θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων: «Θα είναι έντονη η απάντηση των εργαζομένων σε όσους δήμους επιχειρήσουν τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων σε Ανώνυμες Εταιρείες».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κινητοποιήσεις εν μέσω εκλογών απειλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ"

«Έτοιμη την επόμενη εβδομάδα η Αμυγδαλέζα»

Χρυσοχοΐδης: Στέλνουμε μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι

«Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο κέντρο κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα», όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο υπουργός εκτιμώντας, παράλληλα, ότι με τη κίνηση αυτή «στέλνουμε μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος είναι κοινωνικό αίτημα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έτοιμη την επόμενη εβδομάδα η Αμυγδαλέζα»"

Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε στο σπίτι του Άκη!

Δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις στον εισαγγελέα


Έναν αρχαίο αμφορέα άγνωστης αξίας και προέλευσης βρήκαν οι διωκτικές αρχές στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν στην οικία του πρώην υπουργού.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατέσχεσαν τον αμφορέα που δεν είχε πιστοποιητικά προέλευσης και στην συνέχεια τον παρέδωσαν στην εφορία εναλίων αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ρωτήθηκε για τον αμφορέα που βρέθηκε στην κατοχή του αρκέστηκε να απαντήσει πως ήταν δώρο από κάποιον φίλο του.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε στο σπίτι του Άκη!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news