facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Στο δρόμο 160 οικογένειες και καταστηματάρχες στην πλατεία Αμερικής

Άμεση εκκένωση σπιτιών και καταστημάτων στην πλατεία Αμερικής ζητά η Πολεοδομία

Δεκάδες οικογένειες και επιχειρηματίες, καλούνται να εγκαταλείψουν σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της πλατείας Αμερικής, λόγω προβλήματος στατικότητας, στο οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν ο ιστορικός κινηματογράφος Άττικα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2008, όταν ο κινηματογράφος Άττικα που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέος, αποχαρακτηρίστηκε και κατεδαφίστηκε, προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση του πολυκατάστημα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και ανοίχτηκε τάφρος 16 μέτρων για να ρίξει τις βάσεις και να τοποθετήσει κολόνες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς η εταιρεία επικαλέστηκε οικονομική δυσπραγία και διέκοψε τις εργασίες.

Από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα των κτιρίων που συνόρευαν με το οικόπεδο, λόγω διάβρωσης.

Ο κατασκευαστής μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον του οι κάτοικοι καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή κι χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Επικαλείται, ωστόσο, οικονομική δυσκολία και δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την αποκατάσταση της στατικότητας των παρακείμενων κτιρίων.

Πριν από μερικές ημέρες, επιδόθηκε από την πολεοδομία Αθηνών σε 160 οικογένειες και καταστηματάρχες έγγραφο κατεπείγουσας εκκένωσης εντός 10 ημερών, λόγω σοβαρής επικινδυνότητας.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι έχουν ζητήσει βοήθεια από την πολεοδομία και τον Δήμο, χωρίς, ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα, ενώ ήδη έχουν προσφύγει σε δικηγόρους και πραγματογνώμονες.

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο δρόμο 160 οικογένειες και καταστηματάρχες στην πλατεία Αμερικής "

Διαβάστε την πολιτική «παρακαταθήκη» του δάσκαλου Σάββα Μετοικίδη

Βία είναι…

«ΒΙΑ είναι να δουλεύεις 40 χρόνια για ψίχουλα και να αναρωτιέσαι αν ποτέ θα βγεις στη σύνταξη.
ΒΙΑ είναι τα ομόλογα, τα κλεμμένα ασφαλιστικά ταμεία, η χρηματιστηριακή απάτη.
ΒΙΑ είναι να αναγκάζεσαι να παίρνεις ένα στεγαστικό δάνειο που τελικά το πληρώνεις χρυσό.
ΒΙΑ είναι το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη να σε απολύει όποια στιγμή θέλει.
ΒΙΑ είναι η ανεργία, η προσωρινότητα, τα 700 ευρώ με ή χωρίς ένσημα.
ΒΙΑ είναι τα εργατικά «ατυχήματα», επειδή τα αφεντικά περιορίζουν τα εξόδά τους εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων.
ΒΙΑ είναι να παίρνεις ψυχοφάρμακα και βιταμίνες για να ανταπεξέλθεις στα εξαντλητικά ωράρια.
ΒΙΑ είναι να είσαι μετανάστρια, να ζεις με το φόβο ότι θα σε πετάξουν ανά πάσα στιγμή έξω από τη χώρα και να βιώνεις μια διαρκή ανασφάλεια.
ΒΙΑ είναι να είσαι ταυτόχρονα μισθωτή, νοικοκυρά και μάνα.
ΒΙΑ είναι να σου πιάνουν το κώλο στη δουλειά και να σου λένε «Χαμογέλα ρε τι σου ζητάμε;»
Αυτό που ζήσαμε εγώ το ονομάζω εξέγερση. Κι όπως κάθε εξέγερση μοιάζει με πρόβα εμφυλίου, μυρίζει καπνιά, δακρυγόνα και αίμα. Δεν τιθασεύεται εύκολα και δεν καπελώνεται. Πυρπολεί συνειδήσεις, αναδεικνύει και πολώνει αντιθέσεις, υπόσχεται στιγμές, έστω, συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Ιχνηλατεί ατραπούς για την κοινωνική απελευθέρωση.
Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στις μητροπόλεις του χάους! Βάλτε πόρτες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού στα σπίτια σας, ανοίξτε την tv και απολαύστε το θέαμα. Η επόμενη εξέγερση θα είναι σίγουρα σφοδρότερη, όσο θα προχωράει η σαπίλα αυτής της κοινωνίας… Ή βγείτε στους δρόμους δίπλα στα παιδιά σας, απεργήστε, τολμήστε να διεκδικήσετε τη ζωή που σας κλέβουν, να θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξατε νέοι που θελήσατε ν’ αλλάξετε τον κόσμο».

Σάββας Μετοικίδης

pekp.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " Διαβάστε την πολιτική «παρακαταθήκη» του δάσκαλου Σάββα Μετοικίδη "

Αντιδράσεις προκαλούν οι συνθήκες κράτησης της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Μόνη της σε κελί 30 τ.μ.


Για ευνοϊκή μεταχείριση κάνουν λόγο συγκρατούμενές της. Τονίζουν ότι κρατείται σε θάλαμο 30 τ.μ. που θεωρείται ησυχαστήριο, γιατί βρίσκεται σε πτέρυγα χωρίς θορύβους. Οι γυναίκες που διέμεναν σε αυτόν μεταφέρθηκαν στα υπόγεια των φυλακών

Στο... Κολωνάκι των φυλακών Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στον θάλαμο όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι κρατούμενες που πάσχουν από AIDS, κρατείται η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία προφυλακίστηκε την περασμένη Τρίτη μαζί με τους συγκατηγορούμενους Νίκο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη και Αστέριο Οικονομίδη.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο «Εθνος» κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η γυναίκα, που διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στη διαδρομή του «μαύρου πολιτικού χρήματος» μέσω των τριών offshore εταιρειών του πρώην υπουργού, απολαμβάνει ευνοϊκής μεταχείρισης στη διάρκεια της προσωρινής κράτησής της.

Συγκρατούμενες από άλλη πτέρυγα μας είπαν ότι, ειδικά για τη λογίστρια του πρώην υπουργού, άδειασε ο θάλαμος 27 των φυλακών που βρίσκεται στη Γ' πτέρυγα και επίσης ότι οι γυναίκες που κρατούνταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλα κελιά, στα υπόγεια των φυλακών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντιδράσεις προκαλούν οι συνθήκες κράτησης της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου "

Αλλάζει «κοστούμι» η Τράπεζα της Ελλάδος

Μετά από 85 χρόνια

Τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως αυτό ισχύει τα τελευταία 85 χρόνια, καλείται να εγκρίνει την Τρίτη η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ιδρύματος.

Στόχος των συγκεκριμένων αλλαγών, που έχουν επιβληθεί από το νέο Μνημόνιο, είναι να βελτιωθεί η λήψη αποφάσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος και να εξαλειφθούν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών και της αναθεώρησης του καταστατικού της, οι εμπορικές τράπεζες που εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να προχωρήσουν στην πώληση ή τη μεταβίβαση των ποσοστών που κατέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η τρόικα ενόψει της αύξησης των αρμοδιοτήτων της Τραπέζης της Ελλάδος για εξυγίανση, αναδιάρθρωση και εποπτεία του τραπεζικού συστήματος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας να μεριμνήσουν για την αναθεώρηση του καταστατικού του ιδρύματος, ώστε αυτό να προβλέπει τη συλλογική λήψη αποφάσεων σε επίπεδο διοικητή και υποδιοικητών και συνεχή λογοδοσία μέσω της εσωτερικής εποπτείας από μη εκτελεστικά μέλη του Γενικού Συμβουλίου.

Επίσης θα αναθεωρηθεί η δομή και τα δικαιώματα των μετόχων της Τραπέζης της Ελλάδος ώστε να εξαλειφθούν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων στον ρόλο της δημόσιας πολιτικής που ασκεί η τράπεζα. Ενδεικτικά, θα απαγορευθεί στα εποπτευόμενα τραπεζικά ιδρύματα να κατέχουν μετοχικές συμμετοχές στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα καθορισθεί ένα ανώτατο όριο στον αριθμό ψήφων που μπορεί να ασκήσει ο κάθε μέτοχος ή συγγενείς ιδιώτες μέτοχοι.

Συγκεκριμένα, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Τραπέζης της Ελλάδος θα αποφασίσει την Τρίτη την τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού της τράπεζα τα οποία αναφέρονται στη διάρκεια του βίου της (ώστε να επεκταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020), στο μετοχικό κεφάλαιό της (111.243.361,60 ευρώ σήμερα), στον αριθμό των μετοχών που απαιτούνται για δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και στη λήψη επειγουσών αποφάσεων, στην εταιρική διακυβέρνηση του ιδρύματος, στην άσκηση της εποπτείας της και στη διάθεση των κερδών της.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " Αλλάζει «κοστούμι» η Τράπεζα της Ελλάδος "

Μέτρα κατά της Αργεντινής για την υπόθεση της YPF-Repsol ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει ανταποδοτικά εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Αργεντινής σε απάντηση στην εθνικοποίηση της πετρελαϊκής YPF, σύμφωνα με μη δεσμευτική απόφαση την οποία ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αναγκαστική εθνικοποίηση του 51% της εταιρείας YPF, η οποία ελέγχεται από τον ισπανικό όμιλο Repsol, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες.

Η πρόεδρος κατηγόρησε τη Repsol ότι δεν επενδύει εκ νέου τα κέρδη της, αλλά τα αποσύρει από τη χώρα, ενώ δεν επενδύει στην παραγωγή πετρελαίου με αποτέλεσμα η Αργεντινή να αναγκαστεί να προχωρήσει σε εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Επιτροπή και οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της παρούσας κατάστασης, περιλαμβανομένης της πιθανής μερικής αναστολής των μονομερών δασμολογικών προτιμήσεων» που παρέχονται στην Αργεντινή αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κοινοβούλιο.

Το Ευρωκοινοβούλιο προειδοποίησε επίσης ότι η κίνηση της Αργεντινής «ενδέχεται να βλάψει το κλίμα συνεννόησης και εγκαρδιότητας που είναι απαραίτητο για να υπάρξει» συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Mercosur.

Η YPF-Repsol είναι ο πρώτος όμιλος στην αγορά πετρελαϊκών ειδών στην Αργεντινή. Η θυγατρική στην Αργεντινή της YPF που ιδιωτικοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990, ελέγχει το 52% των εργασιών διύλισης στη χώρα και διαθέτει δίκτυο 1.600 πρατηρίων βενζίνης.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " Μέτρα κατά της Αργεντινής για την υπόθεση της YPF-Repsol ζητά το Ευρωκοινοβούλιο "

Δείτε τα 36 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές

Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.

Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα ... 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),

2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),

4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),

5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),

6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη),

7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη),

8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος),

9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης),

10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),

11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),

12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),

13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης),

14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),

15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),

16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),

17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),

18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),

19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),

20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),

21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή),

22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),

23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή),

24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),

25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά),

26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης),

27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),

28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),

29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης),

30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος),

31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας),

32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος),

33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).

34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας),

35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος) και

36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος υποψήφιος).

kafeneio-gr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » " Δείτε τα 36 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές "

Στα 72 εκατ. ευρώ το κόστος των εκλογών

Δυσφορία από την τρόικα που είχε βάλει πλαφόν στα 50 εκατ. ευρώ


«Μαύρη τρύπα» μεγέθους 72 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία οι εκλογές της 6ης Μαΐου, ποσό που θα αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο.

Στο συγκεκριμένο ποσό μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί οι 3 δόσεις της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, οι οποίες αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα (σ.σ. μετά την ψήφιση της προκλητικής τροπολογίας) με την δικαιολογία των προεκλογικών αναγκών των παρατάξεων και οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» έχει προκαλέσει την δυσφορία των μελών της τρόικας καθώς είχαν ξεκαθαρίσει ότι το κόστος των εκλογών δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

60 εκατ. για εκλογικά επιδόματα

Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεσμεύεται κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστικοί που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται για τα περίφημα εκλογικά επιδόματα τα οποία θα λάβουν μεταξύ άλλων υπάλληλοι Δήμων, Περιφερειών, υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Τυπογραφείου, Γ.Γ. Επικοινωνίας, διεύθυνσης δημοσιονομικού ελέγχου κ.α.

Επιπροσθέτως, εκλογικό επίδομα θα λάβουν –με απόφαση της τελευταίας στιγμής– και οι άνδρες της αστυνομίας. Το σχετικό ποσό που θα πιστωθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.

12 εκατ. εκλογική χρηματοδότηση κομμάτων

Στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή εκλογικού επιδόματος σε δημόσιους υπάλληλους πρέπει να προστεθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα «οδεύσουν» στα κομματικά ταμεία ως κρατική –έκτακτη– εκλογική χρηματοδότηση. Όπως έγραψε το newsbomb.gr, η Διακομματική Επιτροπή, με μια άνευ προηγουμένου προκλητική απόφαση, αύξησε το σχετικό κονδύλι κατά 4,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ακολουθώντας το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τον σχετικό νόμο που λέει ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως εκλογική ενίσχυση ισούται με 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια πήραν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δημόσιο ταμείο όπου συγκεντρώνονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων.

3 δόσεις τακτικής χρηματοδότησης ύψους 29 εκατ. ευρώ

Πάντως, στα 72 εκατ. ευρώ που –για την ώρα– είναι το επίσημο ποσό στο οποίο θα ανέλθει το κόστος των εκλογών δεν έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα μοιραστούν τα κόμματα ως τακτική επιχορήγηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες στην Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που αποδεσμεύει 3 δόσεις από το συνολικό κονδύλι, ύψους 29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία δόση του 2011 η οποία ανέρχεται σε 13,5 ευρώ και για τις 2 πρώτες του 2012 που υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ έκαστη.

newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 72 εκατ. ευρώ το κόστος των εκλογών "

Η Βίκυ που την φώναζαν βλαχάρα

Το επεισοδιακό διαζύγιο με την Γκούντρουν που πέταξε έξω η Βίκυ


Το 1964 ο 25χρονος Ακης Τσοχατζόπουλος, ένας φτωχός εργαζόμενος φοιτητής, παντρεύεται στο Μόναχο τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ. Θα παραμείνουν παντρεμένοι για 40 χρόνια, αποκτώντας δύο παιδιά, και θα συμπορευτούν στην πολιτική εξέλιξή του μέχρι τα ύπατα κυβερνητικά αξιώματα. Eνα κεφάλαιο ζωής που θα κλείσει το 2004 όχι μόνο οριστικά, αλλά και επεισοδιακά.

Στη ζωή του πρώην υπουργού έχει μπει η Βίκυ Σταμάτη που θέλει να γίνει η δεύτερη κυρία Τσοχατζοπούλου. Υστερα από 10 χρόνια πολύκροτης σχέσης, με την Γκούντρουν να αντιστέκεται σθεναρά στην προοπτική διαζυγίου, τελικά το «γερμανικό κάστρο» θα πέσει κάτω από την πίεση του «οδοστρωτήρα» από την Αταλάντη…

Καθαρίζοντας τα τζάμια ήρθε ο έρωτας

Το 1959 και έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις γυμνασιακές του σπουδές, ο 20χρονος Ακης Τσοχατζόπουλος, ένας ταπεινός πλην ευθυτενής νεαρός, θα μεταναστεύσει στο Μόναχο για να εργαστεί και να σπουδάσει. Θα πάει στην Πολυτεχνική Σχολή της γερμανικής τότε πρωτεύουσας, απ’ όπου θα πάρει το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού. Αποφασίζει να παραμείνει στη Γερμανία και να συνεχίσει τις σπουδές του για να πάρει το δεύτερο πτυχίο του ως οικονομολόγος μηχανικός. Συγχρόνως, ως παιδί φτωχής οικογένειας, εργάζεται για να μπορεί να χρηματοδοτεί τις σπουδές του σε μια εταιρεία καθαρισμού τζαμιών. Ο νεαρός Ακης λέγεται ότι μία φορά την εβδομάδα ανέβαινε στην εξωτερική σκαλωσιά και καθάριζε σχολαστικά τα τζάμια ενός ουρανοξύστη. Σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου στεγαζόταν μια τράπεζα όπου εργαζόταν η ξανθιά Γκούντρουν ως γραμματέας.

Ο Ακης ερχόταν τετ α τετ με την Γκούντρουν, εκείνος έξω από το τζάμι, εκείνη από μέσα. Μία, δύο, τρεις, και το μεταξύ τους ειδύλλιο δεν αργεί να μπλεχτεί. Είναι περίπου συνομήλικοι, νέοι και ερωτευμένοι και σύντομα επισημοποιούν τη σχέση τους. Το 1964 παντρεύονται στο Μόναχο και αποκτούν δύο παιδιά, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Ο Ακης στο μεταξύ δουλεύει σε τεχνική εταιρεία με δημόσια έργα και αναγκάζεται να παραμείνει συνολικά στη Γερμανία 16 ολόκληρα χρόνια, αφού η χούντα τού έχει αφαιρέσει την ιθαγένεια και απαγορεύσει την είσοδό του στην Ελλάδα. Στην πατρίδα θα επιστρέψει το 1975, όταν και εντάσσεται στο νεοϊδρυθέν τότε ΠΑΣΟΚ, ενώ η Γκούντρουν με τα παιδιά τον ακολουθούν αργότερα, όταν πλέον ο Ακης έχει μπει για τα καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το ζευγάρι σε πρώτη φάση μένει σε μια γκαρσονιέρα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφού τα οικονομικά τους είναι πενιχρά. Στις εκλογές του ’81, ο Α. Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εκλέγεται βουλευτής, εγκαινιάζοντας την πολιτική του σταδιοδρομία. Τότε σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, είναι ακόμα ανέστιος, με μόνο περιουσιακό απόκτημα ένα αυτοκίνητο Opel Ascona 1.600 cc στο όνομα της Γκούντρουν, ενώ τα δηλωθέντα εισοδήματά του ήταν περίπου 566.000 δραχμές από τη συμμετοχή του σε ποσοστό 10% σε μια κατασκευαστική εταιρεία (Κ. Αρβανίτης και ΣΙΑ Ο.Ε.).

Ο Ακης είναι γλεντζές και έξω καρδιά, η ψυχή της παρέας, χιουμορίστας, με ευγενείς καλοσυνάτους τρόπους και λάτρης του ωραίου φύλου. Είναι επίσης εμφανίσιμος και όσο η πολιτική του καριέρα απογειώνεται τόσο ανεβαίνουν και οι μετοχές του στο γυναικείο φύλο. Η Γκούντρουν, από την άλλη, είναι μια γυναίκα κλειστή, όχι ιδιαίτερα κοινωνική και πρόσχαρη, «με τα κλισέ μιας Γερμανίδας», όπως χαρακτηριστικά λένε, χαρακτήρας διαμετρικά αντίθετος με τον εξωστρεφή Ακη, αλλά το ζευγάρι δεν δείχνει ακόμα να απειλείται από εξωγενείς παράγοντες. Η οικογένεια θα μετακομίσει αργότερα στο Χαλάνδρι και τη δεκαετία του ’90 ο Ακης είναι ήδη ένα πανίσχυρο πολιτικό πρόσωπο. Μέχρι που το ’94 θα κάνει τη γνωριμία που θα αλλάξει άρδην τη ζωή του.

Ο γάμος στο Παρίσι

Τον Ιούνιο του 2004 μέσα σε πράσινα βελούδινα κουτιά καταφτάνουν σχεδόν στο σύνολο του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας τα προσκλητήρια γάμου της Βίκυς Σταμάτη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Υστερα από 10 χρόνια σχέσης το όνειρό της να γίνει κυρία υπουργού παίρνει, επιτέλους, σάρκα και οστά. Μια δεκαετία με πολλές διακυμάνσεις, θυελλώδεις καβγάδες και πολύ πάθος - συνήθεις καταστάσεις δηλαδή μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Κυρίως όταν ο ένας από τους δύο βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να είναι παντρεμένος πολιτικός και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών. Η ενοχλητική για τη Β. Σταμάτη παρουσία της τότε συζύγου του Α. Τσοχατζόπουλου, Γερμανίδας Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ήταν ένας μόνιμος πονοκέφαλος που σκίαζε τη σχέση του ερωτευμένου ζεύγους.

«Οσο εγώ ζω, διαζύγιο δεν πρόκειται να του δώσω. Και αν συνεχίσουν να με εξευτελίζουν με αυτό τον τρόπο, θα δώσω στη δημοσιότητα τις κασέτες που έχω στα χέρια μου με αυτή να με βρίζει χυδαία», είναι η μόνιμη επωδός της Γκούντρουν, η οποία δεν μπορούσε να ανεχτεί ούτε τις δημόσιες εξόδους του συζύγου της με την ερωμένη του ούτε το γεγονός της κοινής τους συγκατοίκησης. Μια απειλή όμως η οποία, όπως απεδείχθη, δεν έγινε και πράξη. Το διαζύγιο άργησε να βγει, αλλά εκδόθηκε. Πλέον η κυρία Σταμάτη θα είναι και κυρία Τσοχατζοπούλου, μια προοπτική που πρέπει να εορταστεί με τις πρέπουσες τιμές.

Ο γάμος είχε αριστοκρατική εσάνς, γαλλική φινέτσα, glam και πολυτέλεια. Στις 11 Ιουλίου 2004 ο Α. Τσοχατζόπουλος παντρεύεται την εδώ και 10 χρόνια σύντροφό του Β. Σταμάτη στο ορθόδοξο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι - εκεί όπου παντρεύτηκαν η Χριστίνα Ωνάση και ο Τιερί Ρουσέλ και κηδεύτηκε η Μαρία Κάλλας. Το ζευγάρι καταφτάνει με μια μπλε Jaguar, η βροχή πέφτει ασταμάτητα, κάνει κρύο -μόλις 13 βαθμοί Κελσίου-, κουμπάρος είναι ο Μισέλ Καντάς, Γάλλος πολιτικός μηχανικός και παλιός φίλος του Ακη, και το μυστήριο ευλογεί ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Η ατμόσφαιρα είναι «μουδιασμένη». Στην τελετή αλλά και στη δεξίωση που ακολουθεί στο ξενοδοχείο «George V» της αλυσίδας «Four Seasons» δεν παρίστανται οι πολυάριθμοι επίσημοι προσκεκλημένοι του ζευγαριού, ούτε πολιτικοί, αλλά ούτε και τα παιδιά του πρώην υπουργού.

Την τελετή παρακολουθούν μόνο τα αδέλφια του Α. Τσοχατζόπουλου, οι γονείς και ο αδελφός της Β. Σταμάτη και μετρημένοι στα δάχτυλα φίλοι τους. Η Β. Σταμάτη ήθελε όμως ο γάμος της να συζητηθεί, να γίνει το κοσμικό event της χρονιάς, να αφήσει εποχή. Ο Ακης δεν της χάλασε το χατίρι, παρότι οι συνεργάτες του τον συμβούλευσαν να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αποφύγει την υπερβολική έκθεση. Του συνέστησαν μάλιστα να παντρευτεί σε κάποιο ξωκλήσι ή τουλάχιστον στην εκλογική του περιφέρεια ή στο χωριό της νύφης, έξω από την Αταλάντη, στο ορεινό Ζέλι. Φυσικά δεν τους άκουσε. Πολλοί, όμως, ήταν και οι προσκεκλημένοι που, σύμφωνα με όσα λέγονταν τότε, ενημέρωναν τη Β. Σταμάτη ότι «δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν», προφασιζόμενοι διάφορες αιτίες.

Με αποτέλεσμα τις μπομπονιέρες με τις ασημένιες καρδιές από τον Καίσαρη, το κουαρτέτο πνευστών και τα βιολιά που συνόδευσαν μουσικά τη δεξίωση, τα πολυτελή δωμάτια του «Four Seasons», τα ακριβά κρασιά και τα έπιπλα Louis XV να μην είχαν τη χαρά να τα απολαύσουν. Ο βασιλικός γάμος που ονειρευόταν η νύφη δεν είχε την ποθητή κοσμική βαρύτητα. Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν να κάνουν κυρίως με τη δική της μεγαλομανία.

Τα «γαλλικά» στην Γκούντρουν

Η Β. Σταμάτη εγκαταλείπει για πρώτη φορά το Ζέλι σε ηλικία 19 ετών, όταν έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να δώσει εξετάσεις στη Νοσηλευτική Σχολή του Στρατού. Δεν πετυχαίνει και η πρώτη της δουλειά είναι σε ένα εφοπλιστικό γραφείο στον Πειραιά. Οι στενές σχέσεις που αποκτά με τον διευθυντή της προκαλούν ποικίλα σχόλια και καχυποψία. Περισσότερο προβληματισμένη όμως είναι η σύζυγος του διευθυντή του εφοπλιστικού γραφείου, που δεν μπορεί να δείξει κατανόηση για την ιδιαίτερα στενή σχέση που είχε η υπάλληλος με τον σύζυγό της.

Σύντομα, λοιπόν, απολύεται και ψάχνει πάλι για δουλειά. Επόμενος σταθμός, η ΔΕΗ. Πάλι υπαλληλική θέση, αλλά όπως πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι φιλοδοξίες. Η ιδιότητα της γραμματέως δεν ταίριαζε με τις υψηλές προσδοκίες της εμφανίσιμης μελαχρινής που έψαχνε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία ανέλιξης. Αυτή θα έρθει το ’94, όταν σε μια εκδήλωση γνωρίζεται με τον Α. Τσοχατζόπουλο που τότε ήταν υπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Την επόμενη κιόλας μέρα θα εμφανιστεί στο γραφείο του ζητώντας να της κανονίσουν ραντεβού με τον υπουργό και το καταφέρνει. Δύο μέρες αργότερα, η Βίκυ βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο του Ακη στα Πατήσια, στην οδό Κομνά Τράκα, με αρχικό αίτημα να τη μεταθέσουν στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ. Σύντομα θα εγκατασταθεί κανονικά στο γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου λειτουργώντας περισσότερο ως οικοδέσποινα παρά ως υπάλληλός του. Τουτέστιν όταν το τηλέφωνο χτυπά η οικοδέσποινα απαντά - είτε αυτό είναι το κόκκινο τηλέφωνο είτε το προσωπικό του. Η Β. Σταμάτη απαντά σε όλα, σε σημείο που ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου που τον καλούσε στο κόκκινο τηλέφωνο να προβληματιστεί σφόδρα. Το ίδιο όμως προβληματισμένη είναι και η Γκούντρουν. Τα κουτσομπολιά έχουν αρχίσει και φουντώνουν και κάποιοι συνεργάτες του Ακη που έχουν απομακρυνθεί από κοντά του με παρέμβαση της Βίκυς είναι πρόθυμοι να μιλήσουν εκεί που δεν πρέπει. Ο Ακης προτείνει ως λύση να βρουν ένα διαμέρισμα κοντά στο πολιτικό του γραφείο, αλλά γειτονιές όπως τα Πατήσια και η Φωκίωνος Νέγρη δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσουν μια κυρία με το γούστο και τα υψηλά αισθητικά κριτήρια της Β. Σταμάτη.

Προς το παρόν, κρίνεται κατάλληλο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες να ετοιμάσει τη βαλίτσα της και να εγκατασταθεί στο Λονδίνο μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος, αλλά και για να παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης. Θα παρακολουθήσει συγχρόνως και μαθήματα savoir vivre θέλοντας να κατακτήσει και τα μυστικά της καλής ζωής που την περιμένει. Η παραμονή της στο Λονδίνο θα διαρκέσει έναν μήνα και αμέσως μετά οι βαλίτσες της θα αδειάσουν σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Οχι σε ένα οποιοδήποτε διαμέρισμα, αλλά σε όροφο ενός ιστορικού κτιρίου όπως αυτό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οδό Νεοφύτου Βάμβα 5.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανήκε στην Ντόλλυ Γουλανδρή, με τελευταίο ενοικιαστή της τότε τον Γιάννη -Τζίγγερ- Βαρδινογιάννη που το είχε αφήσει πολλούς μήνες πριν. Ο λόγος που το διαμέρισμα έμενε ανοίκιαστο δεν ήταν επειδή δεν άρεσε στους ενδιαφερόμενους, αλλά επειδή ελάχιστοι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο ακριβότατο ενοίκιό του. Τα νέα της εγκατάστασης δεν αργούν να κυκλοφορήσουν, καθώς πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν για την περίπου συγκατοίκηση του υπουργού με τη σύντροφό του.

Το κακό είναι ότι τα νέα φτάνουν και στα αφτιά της Γκούντρουν, της νόμιμης συζύγου, που, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θέλει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την αλήθεια. Ενα απόγευμα χτυπάει την πόρτα του διαμερίσματος και εμφανίζεται η Β. Σταμάτη. Την αναγνωρίζει φυσικά και οι φωνές ακούγονται μέχρι έξω. Οι γείτονες ορκίζονται ότι άκουσαν μια έξαλλη Β. Σταμάτη να την αποκαλεί «γριά Γερμανίδα», η οποία μάλιστα πάνω στα νεύρα της την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη σύζυγος να κουτρουβαλήσει στις σκάλες. Λένε ότι έπεσε και ξύλο.

Η φασαρία που προκλήθηκε έφερε επιτόπου την Αμεση Δράση στο διαμέρισμα, αλλά η ασφάλεια του υπουργού, που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, απομάκρυνε το περιπολικό και ζήτησε να μην πάρει έκταση το περιστατικό. Από την άλλη πλευρά, τόσο η σύζυγος όσο και τα παιδιά του υπουργού προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, κάνοντας υπομονή γιατί οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες: μεσολάβησαν η ασθένεια και ο μετέπειτα θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία και έπεται η αναμέτρηση στο Συνέδριο του κινήματος με τον Κώστα Σημίτη.

Το πολιτικό μέλλον του είναι σε κρίσιμη φάση και κανείς δεν έχει συμφέρον να του κάνει κακό. Υπάρχουν βέβαια απειλές από τη μεριά της Γκούντρουν, έκρυθμες καταστάσεις, αλλά μένουν στο σπίτι. Στις 18 Ιανουαρίου του 1996 ο Ακης χάνει την αναμέτρηση από τον Σημίτη, αλλάζει πόστο και πλέον προσφωνείται «υπουργός Αμυνας». Ο Α. Τσοχατζόπουλος, που ακόμα και στα ρούχα που λάμβανε ως δώρο έβγαζε τις επώνυμες ετικέτες για να μην προκαλεί, μετά τη γνωριμία του με τη Β. Σταμάτη κυκλοφορεί από την κορυφή ως τα νύχια με πανάκριβα κοστούμια που «φωνάζουν» την επώνυμη προέλευσή τους.

Οταν η Βίκυ έχει τα νεύρα της

Η σχέση τους έχει σκαμπανεβάσματα και ο έκρυθμος χαρακτήρας της Β. Σταμάτη τη φτάνει συχνά σε οριακό σημείο. Ενα βράδυ που ο υπουργός επιστρέφει από κάποιο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό, όπου, σύμφωνα με τις ανάγκες του πρωτοκόλλου, θα έπρεπε να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, η Βίκυ επιχειρεί σε έξαλλη κατάσταση να εισβάλει στο Πεντάγωνο για να τον προϋπαντήσει.

Οι στρατονόμοι τής απαγορεύουν την είσοδο, αλλά ακόμα θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τους περιέλουσε όχι μόνο αυτούς, αλλά και τον υπουργό τους, επειδή δεν της επέτρεψαν να τον δει. Παρηγοριά της πάντα σε τέτοιου είδους εντάσεις είναι το shopping therapy, ωστόσο αν και καλή πελάτισσα η Β. Σταμάτη είναι και απαιτητική.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε εργαζόμενες σε γνωστό κομμωτήριο στο Κολωνάκι παρά τα γενναία πουρμπουάρ που λαμβάνουν από τα χέρια της «φρικάρουν» κάθε φορά που τη βλέπουν, αφού η συμπεριφορά της όταν δεν της αρέσει το αποτέλεσμα δεν έχει κανένα αντίτιμο. Πάντως δεν έχουν μόνο αυτές την ίδια γνώμη. Ενα πρωί η οικιακή βοηθός της από τη Σρι Λάνκα για ασήμαντη αφορμή δέχεται χτυπήματα από την κυρία του σπιτιού, φεύγει από το σπίτι και στέλνει επιστολή στον υπουργό όπου του εξηγεί τη συμπεριφορά της συμβίας του.

Δεν αρκέστηκε όμως να μιλήσει μόνο στον υπουργό. Δύο μέρες αργότερα η εφημερίδα «Αυριανή» βάζει για πολλές ημέρες υπέρτιτλο-κουίζ «Ποια σύντροφος υπουργού δέρνει τη Φιλιππινέζα της;». Τελικά ο εκδότης, προφανώς ύστερα από πίεση του Ακη, δεν το αποκαλύπτει ποτέ. Είναι προφανές ότι η Β. Σταμάτη, όσο πλουσιοπάροχα και να ζει, δεν αντέχει να είναι στο περιθώριο, ούτε να έχει τον τίτλο της ερωμένης. Τα νεύρα της ξεσπούν παντού. Οι φύλακες του μουσείου όταν τη συναντούν στο γκαράζ αλλάζουν δρόμο, αφού συχνά πυκνά γίνονται δέκτες των προσβολών της.

Το νέο μέλος της αθηναϊκής ελίτ

Παράλληλα με το shopping και τον καλλωπισμό της, η Β. Σταμάτη δίνει πολύ μεγάλη σημασία και στις δημόσιες σχέσεις. Παρουσιάστριες της τηλεόρασης και κοσμικογράφοι, έπειτα από ευγενικές πιέσεις, ανέλαβαν να της φτιάξουν το προφίλ - κάποιοι μάλιστα με το αζημίωτο. Συγχρόνως επιδιώκει κοινωνικές συναναστροφές με δημοσιογράφους μεγάλων εφημερίδων και τηλεοπτικών αστέρων.

Και όσο η σχέση του ζεύγους επισημοποιείται, τόσο η Γκούντρουν πεισμώνει και αρνείται να δώσει διαζύγιο. Η Β. Σταμάτη κυκλοφορεί φορώντας Oscar de la Renta δηλώνοντας σύντροφος του Ακη. Τα ζεύγη Φιλίππου, Αγγελόπουλου, Εμφιετζόγλου, Ψυχάρη και Γουλανδρή δειπνούν με το υπουργικό ζεύγος σε γνωστά εστιατόρια ή στο ρετιρέ της Νεοφύτου Βάμβα με κέτερινγκ πάντα από το «Ekali Club». Τον χειμώνα επιλέγουν για τις αποδράσεις τους τα ελβετικά βουνά και το καλοκαίρι καταφεύγουν στην Κόστα Εσμεράλδα στη Σαρδηνία, ενώ η κράτηση στα ξενοδοχεία γίνεται στο όνομα «Κύριος και κυρία Απόστολου Σταμάτη».

Μέχρι που το 2004 το ζευγάρι μπορεί πλέον να κάνει κρατήσεις στο όνομα «Τσοχατζόπουλος», αφού η Γκούντρουν έχει συναινέσει στην έκδοση διαζυγίου, κρατώντας το πολυτελές σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό, το οποίο στο μεταξύ είχε αποκτήσει ο πρώην σύζυγός της. Αγνωστο αν ακόμα η Β. Σταμάτη αισθάνεται περήφανη που φέρει το όνομα Τσοχατζοπούλου…

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " Η Βίκυ που την φώναζαν βλαχάρα "

Το "ρουσφέτι" που έφερε τη Βίκυ Σταμάτη στο δρόμο του Άκη.Τώρα και αυτό ελέγχεται!

Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη ,Παναγιώτης εμπλέκεται μέσω του εισαγγελκού πορίσματος στις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Παναγιώτης Σταμάτης είχε προσληφθεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου ως γυμναστής στη Σχολή Ικαρών και όπως λένε οι φήμες αυτή η πρόσληψη είχε σταθεί αφορμή της γνωριμίας του τότε ΥΕΘΑ με τη κα.Σταμάτη.

Όπως έλεγαν οι πληροφορίες εκείνης της εποχής η κα.Σταμάτη είχε επισκεφθεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο γραφείο του στο ΥΕΘΑ για να του ζητήσει να τοποθετηθεί ο αδελφός της στη θέση του προπονητή ποδοσφαίρου της Σχολής Ικάρων και ο Α.Τσοχατζόπουλος είχε δείξει ενδιαφέρον για να ικανοποιηθεί το αίτημά της.

Μετά από αυτή την επαφή η σχέση διατηρήθηκε,”φούντωσε” και κατέληξε στο γάμο στο Παρίσι ,ο οποίος ήταν και η αρχή του τέλους του πρώην παντοδύναμου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα ο αδελφός Σταμάτης εμπλέκεται καθώς σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα έχει βάλει υπογραφές ως καταθέτης.

“Στην πλειονότητα των αποδεικτικών ως ονοματεπώνυμο καταθέτη αναφέρεται “Παναγιώτης Παπαλιάκος”. Προφανώς τα στοιχεία αυτά (ανύπαρκτου προσώπου) χρησιμοποιούσε ο Παναγιώτης Σταμάτης – Παπαλιάκου είναι το επώνυμο της πρώην συζύγου του – προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η πραγματική του ταυτότητα λόγω της σχέσης του με την Βασιλική Σταμάτη”, γράφει το εισαγγελικό πόρισμα.

Ακόμη στο πόρισμα αναφέρεται πως η Βασιλική Σταμάτη είχε λογαριασμό σε τράπεζα στην οποία όλες οι αποδείξεις πήγαιναν σε σπίτι στην Αργυρούπολη το οποίο είχε δηλώσει ως κατοικίας της. Όμως στο συγκεκριμένο σπίτι έμενε ο αδελφός της Παναγιώτης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ακόμη πιο συνταρακτικά στοιχεία από τις εισαγγελικές αρχές.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " Το "ρουσφέτι" που έφερε τη Βίκυ Σταμάτη στο δρόμο του Άκη.Τώρα και αυτό ελέγχεται! "

«Εγώ τράβηξα το βίντεο της αστυνομικής βίας!»

Πριν δύο μήνες ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης παρουσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Νουρ - Φως παντού υπάρχει» με θέμα τη ζωή ενός 12χρονου Αφγανού μετανάστη στην Αθήνα. Από αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία, λίγοι πρόσεξαν τη νυχτερινή σκηνή του ξυλοδαρμού ενός αλλοδαπού από αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ακόμη λιγότεροι ήταν αυτοί που κατάλαβαν πως η σκηνή ήταν βιντεοσκοπημένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

«Ήταν ένα βράδυ του Γενάρη όταν, ακούγοντας κάποιους περίεργους θορύβους, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως κάτω από το σπίτι μου, ένας νεαρός μετανάστης, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και αφού είχε προκαλέσει ζημιές σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γειτονιά, είχε μόλις συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας» θυμάται ο Νίκος Σούλης που μιλά στο protothema.gr.


 

Και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, μιας και στη γειτονιά που μένω είναι συχνά τέτοια φαινόμενα... Όταν όμως μια ομάδα αστυνομικών, αλλά και πολιτών, άρχισαν να χτυπούν αυτόν τον άνθρωπο, τότε αποφάσισα να καταγράψω το περιστατικό με την κάμερα».

Ο Νίκος Σούλης ζει σε μια γειτονιά της Αθήνας που βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που προκαλεί η υπερσυσσώρευση μεταναστών. Ο ίδιος λέει πως ίσως και να είναι ο μοναδικός λευκός κάτοικος της γειτονιάς χωρίς όμως να έχει πέσει θύμα κάποιας εγκληματικής πράξης. «Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που έχω γίνει αυτόπτης μάρτυρας καυγάδων μεταξύ μεταναστών ή ακόμη και επιθέσεων ακραίων στοιχείων προς αλλοδαπούς στη γειτονιά, αλλά αυτό το περιστατικό ήταν κάτι το διαφορετικό».

Στο βίντεο που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο σκηνοθέτης δημοσιοποίησε μέσω του Ίντερνετ, προκαλώντας αναστάτωση στο Διαδίκτυο, διακρίνονται κάποιοι πολίτες, αλλά και αστυνομικοί, που χτυπούν το μετανάστη που έχει συλληφθεί.

«Όταν έγινε το περιστατικό, είχα την εντύπωση πως οι πολίτες που βιαιοπραγούσαν κατά του μετανάστη ήταν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων στα οποία είχε προκαλέσει ζημιές και σε ένα βαθμό ήταν κατανοητή η οργή και ο θυμός τους» λέει στο protothema.gr ο Νίκος Σούλης. «Αυτή όμως που ήταν ακατανόητη, ήταν η στάση των αστυνομικών, που άρχισαν να χτυπούν το νεαρό ακόμη και όταν του είχαν βάλει χειροπέδες» συνεχίζει ο σκηνοθέτης, που κατέγραψε καρέ-καρέ το περιστατικό της αστυνομικής βίας.

Αρχικά ο ίδιος αποφάσισε να συμπεριλάβει τη σκηνή στην ταινία που ετοίμαζε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου, μέσω της ιστορίας του 12χρονου Αφγανού, έθιγε την καθημερινότητα και τα προβλήματα των μεταναστών στην Αθήνα του 2012, θεωρώντας πως κάποιοι θα ευαισθητοποιούνταν από το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Τελικά, κανείς δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό κι έτσι αποφάσισα να στείλω το μικρό αυτό βίντεο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» εξηγεί ο Νίκος Σούλης. Το βίντεο μάλιστα θα δημοσιοποιηθεί επισήμως από την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ τη Δευτέρα και θα συνοδεύεται από επίσημη καταγγελία για την άσκηση βίας από πλευράς των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Τα τελευταία 24ωρα το επίμαχο βίντεο έχει κάνει το γύρο του Ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ακόμη και την παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διέταξε ένορκη διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

«Είναι σημαντικό πως στο βίντεο είναι εμφανής ο αριθμός του περιπολικού της αστυνομίας, όπως η ημερομηνία και η ακριβής ώρα που έλαβε χώρα το περιστατικό, οπότε θα είναι και πάρα πολύ εύκολο γι' αυτούς που θα διεξάγουν την έρευνα, να εντοπίσουν τους αστυνομικούς που, τη συγκεκριμένη στιγμή, είχαν βάρδια με αυτό το όχημα» λέει ο Νίκος Σούλης, ο οποίος όμως, όπως αποκαλύπτει, δεν έχει μέχρι στιγμής κληθεί από την ΕΛ.ΑΣ., για να δώσει περαιτέρω πληροφορίες στις Αρχές.protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " «Εγώ τράβηξα το βίντεο της αστυνομικής βίας!» "

To FBI προειδοποιεί: Κάποιοι δεν θα έχετε internet από τον Ιούλιο

Για μερικούς χρήστες του διαδικτύου κάποια λάθος κλικ του παρελθόντος θα αποβούν... μοιραία!
Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από κάποιον καιρό όταν χάκερς κατάφεραν μέσω κάποιας διαφημιστικής απάτης να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών. Το FBI αντιδρώντας με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει δημιούργησε ένα "δίχτυ προστασίας" και καλεί τους χρήστες να επισκεφθούν το site www.dcwg.org για να δουν αν έχει μολυνθεί ο υπολογιστής τους και τι μπορούν να κάνουν. Μετά τις 9 Ιουλίου οι μολυσμένοι υπολογιστές δε θα μπορούν να συνδεθούν στο internet.
Τα περισσότερα θύματα δε γνωρίζουν ότι ο υπολογιστής τους μολύνθηκε παρόλο που έχει κάποια συμπτώματα όπως προβλήματα σε κάποια προγράμματα και "ανενεργό" πλέον antivirus. Ο ιός έχει μολύνει πάνω από 570.000 υπολογιστές παγκοσμίως στους οποίους οι χάκερς βρήκαν "τρύπα" ασφαλείας στα Windows. Τον περασμένο Νοέμβριο το FBI συνέλαβε 6 Εσθονούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για το hacking και ανακάλυψε ότι έχουν προσβληθεί περίπου 568.000 χιλιάδες υπολογιστές. Μετά από προσπάθεια και εγκατάσταση κάποιων λογισμικών το FBI ανακοίνωσε ότι τα "θύματα" μειώθηκαν στα 360.000.
Οι περισσότεροι μολυσμένοι υπολογιστές βρίσκονται σε Η.Π.Α., Αγγλία, Ιταλία, Ινδία και Γερμανία ενώ λιγότεροι έχουν μολυνθεί σε Μεξικό, Ισπανία, Καναδά, Κίνα και Γαλλία. Το κέρδος των χάκερς από την διαφήμιση απάτη στην οποία έκαναν κλικ οι χρήστες αγγίζει τα 14 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το FBI και δυτυχώς κάποιοι θα βρεθούν προ εκπλήξεως στις 9 Ιουλίου...

mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " To FBI προειδοποιεί: Κάποιοι δεν θα έχετε internet από τον Ιούλιο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news