facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το 27,5% συγκεντρώνει o Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Σαφές προβάδισμα στους Σοσιαλιστές δίνουν τα exit polls - Τρίτη έρχεται η ακροδεξιά


Το 27,5% των ψήφων συγκεντρώνει το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, όπως αναδεικνύουν τα ποσοστά ψήφων που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 34% των ψήφων.


Στο 34% των καταμετρημένων ψήφων:


Ολάντ (Σοσιαλιστικό Κόμμα)       27,5 %

Σαρκοζύ  (UMP)                              26,6 %

Λε πέν ( Εθνικό Μέτωπο)               19,9 %

Μελανσόν (Αριστερό Μέτωπο)      10,5 %

Μπαιρού (Δημοκρατικό κίνημα)       9,2 %


Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για τον γαλλικό θώκο προηγείται μόλις κατά 0,9% από τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ με 19,9% ακολουθεί το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίνα Λεπέν.
"Πλέον, είμαι ο καλύτερα τοποθετημένος, για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας", τόνισε στο Γαλλικό πρακτορείο ο κ. Ολάντ, ενώ η κ. Λεπέν δήλωσε: "Η Άκρα δεξιά αποτελεί τη μοναδική αντιπολίτευση τώρα, απέναντι στη γαλλική Αριστερά“.
Νωρίτερα, exit poll της βελγικής Le Soir κατέγραφε νίκη του Ολάντ με 27% έναντι 25,5% για το Νικολά Σαρκοζί από τον πρώτο γύρο, ενώ το το exit poll του ινστιτούτου Ipsos δίνει πρωτιά από την πρώτη Κυριακή στον Ολάντ με 28,4% έναντι 25,5% του Σαρκοζί.
Ο υποψήφιος της αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 10,9%, ενώ με 9,2% ακολουθεί ο Φρανσουά Μπαϊρού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Εύα Ζολί των Πρασίνων, καθώς και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν μαζεύουν εξίσου το 2%. Το τροτσκιστικό κόμμα της Ναταλί Αρτό συγκεντρώνει 0,7%, ενώ του Φιλίπ Πουτού το 1,3%. Τέλος, ο Ζακ-Σεμινάντ συγκεντρώνει μόλις το 0,3%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το 27,5% συγκεντρώνει o Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία"

Έκρυβαν έναν τόνο χασίς σε διαμέρισμα στη Βούλα!

Μετέφεραν ινδική κάνναβη με ταχύπλοα και φορτηγά ψυγεία...


Περισσότερο από έναν τόνο ινδικής κάνναβης κατάφερε να εντοπίσει το λιμενικό σώμα, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης σε συνεργασία με την ΕΥΠ, που έγινε σε διαμέρισμα στη Βούλα Αττικής, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ενώ κατηγορείται επίσης ένα ακόμα που κρατείται στις φυλακές της Χίου για παράβαση του νόμου περι ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, μεταφέροντας στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης με ταχύπλοα σκάφη, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσαν με φορτηγά φυγεία στα οποία υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

'Ενας από τους συλληφθέντες, στη διάρκεια της επιχείρησης, κατάφερε να διαφύγει αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη τις βραδινές ώρες σε ιδιωτική κλινική της Γλυφάδας. Συνολικά, κατασχέθηκαν συνολικά 1 τόνος και 89 κιλά κάνναβης, 2 φορτηγά αυτοκίνητα ψυγεία, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρυβαν έναν τόνο χασίς σε διαμέρισμα στη Βούλα!"

Αυτοκτόνησε δάσκαλος στην Ξάνθη σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ξάνθης η αυτοκτονία ενός δασκάλου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος εκπαιδευτικός έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα το απόγευμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπου βρέθηκε για τις γιορτές του Πάσχα.

Ο άτυχος άντρας, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα σε αποθήκη της οικογένειάς του.

Ο αυτόχειρας Μ.Σ. άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Αποτελεί δηλαδή ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία που έχει χαρακτήρα πολιτικής πράξης. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρουν συνάδελφοί του, ήταν πολιτικά ευαισθητοποιημένος, ενώ τον τελευταίο καιρό επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν μπορούσε να αποδεχθεί ιδεολογικά τις συνέπειες του μνημονίου στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στη Σταυρούπολη Ξάνθης την Κυριακή, στις 17.00 το απόγευμα.

radioevros.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκτόνησε δάσκαλος στην Ξάνθη σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας"

Οι παρενέργειες από την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος

Ο δημοσκοπικός κατακερματισμός των κομματικών δυνάμεων δεν είναι συμβατός με έναν εκλογικό νόμο ο οποίος όταν καθιερώθηκε ο δικομματισμός φάνταζε ακλόνητος

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, εκλογές κρίσης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής, οι πλέον απρόβλεπτες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, πραγματοποιούνται με ένα εκλογικό σύστημα απολύτως αναντίστοιχο με τη διαφαινόμενη διάταξη των κομματικών δυνάμεων.
Οταν τον Φεβρουάριο του 2004 καθιερώθηκε το εκλογικό σύστημα, το οποίο κατά βάση ισχύει και σήμερα (Ν. 3281/2004, γνωστός και ως νόμος Σκανδαλίδη), ο δικομματισμός που είχε παγιωθεί από το 1981 φάνταζε ακλόνητος, με το πρώτο κόμμα να υπερβαίνει πάντα το 40% των ψήφων και το δεύτερο να μην έχει πέσει ποτέ κάτω από το 35%. Με τα δεδομένα αυτά σχεδιάστηκε το εκλογικό σύστημα έτσι ώστε: α) να εξασφαλίζει τη σχετικώς αναλογική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων που ξεπερνούν το όριο του 3% και β) να διευκολύνεται η διαμόρφωση, έστω και οριακά, αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το πρώτο κόμμα (πριμοδότηση 40 εδρών), εφόσον υπερβεί ελαφρώς το συμβολικό όριο του 40%. Η πριμοδότηση αυτή αυξήθηκε στη συνέχεια με 50 έδρες (Ν. 3636/2008, γνωστός και ως νόμος Παυλόπουλου), λόγω του μικροκομματικού πανικού που αισθάνθηκε η ΝΔ όταν είδε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία να περιορίζεται σε 152 έδρες μετά τις εκλογές του 2007. Με την τροποποίηση αυτή το συμβολικό όριο της αυτοδυναμίας, από 40% και κάτι, περιορίστηκε στο 38% περίπου, το οποίο σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί μέχρι 37% περίπου. Με βάση την τροποποίηση αυτή (πριμ 50 εδρών) θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

ΟΝΕΙΡΟ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. Η διαφαινόμενη διάταξη των κομματικών δυνάμεων, σύμφωνα με όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, δεν αφήνει όμως κανένα περιθώριο για διαμόρφωση αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές (εκτός και αν συμβεί κάποιο εκλογικό θαύμα). Γεγονός που καθιστά πολιτικά τελείως αδικαιολόγητη την παραχώρηση μιας τόσο σημαντικής πριμοδότησης (50 έδρες) σε κόμμα που θα βρίσκεται πολύ μακριά από το συμβολικό όριο του 37%-38%, το οποίο υπονοεί ο νόμος (χωρίς βέβαια να το αναφέρει ρητά, ως ενδεχομένως θα όφειλε).
Οι παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από την ακραία πριμοδότηση του πρώτου κόμματος, αν επαληθευτεί στην κάλπη ο δημοσκοπικός κατακερματισμός των κομματικών δυνάμεων, ενδέχεται να είναι κραυγαλέες. Πράγματι, ο Ν. 3231/2004, που δεν έχει αλλάξει σε αυτό το σημείο, προβλέπει ένα σύστημα προστασίας για τις 26 ολιγοεδρικές περιφέρειες (1-3 έδρες), ώστε η ανάδειξη των βουλευτών σε αυτές να συμβαδίζει με το τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ετσι, το δεύτερο πανελλαδικά κόμμα, ακόμη και αν δεν κερδίσει καμία από τις 8 μονοεδρικές, θα εξασφαλίσει σχεδόν σίγουρα 18 έδρες από τις 6 διεδρικές και τις 12 τριεδρικές περιφέρειες. Τελείως διαφορετική είναι όμως η εικόνα στις 16 αμέσως μεγαλύτερου μεγέθους εκλογικές περιφέρειες (τετραεδρικές και πενταεδρικές), ιδιαίτερα αν το δεύτερο κόμμα βρεθεί πανελλαδικά περί το 20% των ψήφων, αφού μόνον σε λίγες από αυτές θα έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο εκλογικό μέτρο. Στις περιφέρειες αυτές μάλιστα μόνο κατ' εξαίρεση θα μπορεί να επανέλθει κατά την τελευταία φάση κατανομής των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα ψήφων. Γιατί οι έδρες που θα έχει συγκεντρώσει, με βάση το εκλογικό μέτρο, στις 14 μεσαίες και μεγάλες περιφέρειες, μαζί με τις έδρες των ολιγοεδρικών περιφερειών και τις έδρες Επικρατείας, φυσιολογικά συμπληρώνουν τον αριθμό των βουλευτικών εδρών που δικαιούται ένα κόμμα περί το 20% (51 έως 55).

Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ. Από την προηγούμενη παρατήρηση προκύπτει όμως και ένα άλλο βασικό συμπέρασμα. Λόγω του υψηλού εκλογικού μέτρου στις τετραεδρικές και πενταεδρικές περιφέρειες και του σχετικά περιορισμένου αριθμού ψηφοφόρων, τα μικρότερα κόμματα δύσκολα μπορούν να αποσπάσουν έδρα, με βάση είτε το εκλογικό μέτρο είτε τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα. Ετσι, στις δύο προηγούμενες εκλογές (με το πριμ μάλιστα στις 40 έδρες) κέρδισαν μόνο 2 έδρες το 2009 (στη Μαγνησία το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ) και 3 έδρες το 2007 (το ΚΚΕ σε Μαγνησία, Τρίκαλα και Γιάννινα). Επομένως, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η εκλογική άνοδος των μικρότερων κομμάτων οδηγήσει σε διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό των εδρών που θα καταλάβουν σε αυτές τις περιφέρειες, και πάλι η μερίδα του λέοντος (τουλάχιστον οι 55 από τις 72 συνολικά έδρες) θα κατακυρωθεί στο πρώτο πανελλαδικά κόμμα.

Γιατί ναυάγησε η προσπάθεια μετά το 2009 για αλλαγή του εκλογικού συστήματος


Αμέσως μετά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον Οκτώβριο του 2009, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης (διά του τότε υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση) ήταν η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η οποία αποτελούσε και ρητή προεκλογική επαγγελία του ΠΑΣΟΚ. Συγκροτήθηκε μάλιστα για τον σκοπό αυτόν μια ολιγομελής επιστημονική επιτροπή, η οποία μέσα σε δύο μήνες ολοκλήρωσε τις σχετικές επεξεργασίες. Στόχος, η καθιέρωση ενός εκλογικού συστήματος παραπλήσιου με το γερμανικό (συνδυασμός μονοεδρικών και πολυεδρικών περιφερειών), ενδεχόμενο που έχει κατά καιρούς υποστηριχθεί από πολλούς και σημαντικούς πολιτικούς.
Η προσπάθεια αυτή ναυάγησε όμως για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, γιατί δεν εξασφάλισε τη συναίνεση της ΝΔ, ιδιαίτερα μετά την ανάδειξη στην ηγεσία της του Αντ. Σαμαρά. Αλλά ούτε και η κυβέρνηση αναζήτησε κάποιο πεδίο ενδεχόμενου συμβιβασμού, ο οποίος θα μπορούσε τουλάχιστον να μειώσει τις προφανείς παθογένειες του ισχύοντος εκλογικού νόμου: π.χ. κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών με παράλληλη καθιέρωση δευτεροβάθμιων περιφερειών στο επίπεδο των 13 αυτοδιοικητικών περιφερειών, ώστε να αποφεύγεται η στρέβλωση της τοπικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Και κυρίως μείωση και σχετικοποίηση της πριμοδότησης του πρώτου κόμματος, την οποία είναι αδιανόητο να απολαμβάνει ένα κόμμα ανεξαρτήτως του συνολικού εθνικού ποσοστού του.

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ. Ο δεύτερος και ίσως ο κυριότερος λόγος που ναυάγησε η προσπάθεια μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος ήταν όμως η υπονόμευσή της (συχνά υπόγεια, αλλά ορισμένες φορές και ρητά διατυπωμένη) από πληθώρα βουλευτών, ανεξαρτήτως μάλιστα κομματικής ένταξης. Οι πρωτοκλασάτοι βουλευτές των μεγάλων περιφερειών αντιδρούν πεισματικά στην ενδεχόμενη απαξίωση των ευρύτατων πελατειακών δικτύων που έχουν διαχρονικά συγκροτήσει: ένας βουλευτής της Α' Αθηνών πώς να δεχτεί να γίνει βουλευτής Παγκρατίου, πόσω μάλλον ένας βουλευτής που εκλέγεται με 100.000 σταυρούς στη Β' Αθηνών να αποδεχτεί να γίνει βουλευτής Καλλιθέας. Αλλά και οι βουλευτές των μικρότερων περιφερειών είναι συχνά αρνητικοί στο ενδεχόμενο εκλογής ορισμένων βουλευτών με κομματική λίστα σε επίπεδο αυτοδιοικητικής περιφέρειας (π.χ. Κρήτης, Θεσσαλία κ.λπ.) με το σαθρό επιχείρημα περί «πατρικίων» και «πληβείων». Τέλος, και τα επαρχιακά ΜΜΕ αντιδρούν εντονότατα γιατί φοβούνται πως θα χάσουν το «μαύρο» χρήμα που ενθυλακώνουν από τους υποψηφίους σε κάθε προεκλογική περίοδο: γιατί προφανώς άλλη επικοινωνιακή προβολή χρειάζεται ένας υποψήφιος σε επίπεδο νομού και άλλη σε μια περιορισμένη μονοεδρική περιφέρεια.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι παρενέργειες από την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος"

Έγγραφα-σοκ για TOR M1 και TPQ 37!Οι στρατιωτικοί έλεγαν όχι σ΄όλα για "τα καλύτερα όπλα" του Άκη!

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1 αγοράστηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και η επιμονή του γι΄ αυτή την αγορά κυριολεκτικά τον “κατέρριψε” από το πολιτικό στερέωμα. Στην προμήθεια αυτή δεν είχαν πραγματικά τηρηθεί ούτε τα προχήματα,όπως προκύπτει από τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε και αποδεικνύουν ότι οι στρατιωτικοί είχαν απορρίψει με τρόπο κατηγορηματικό την αγορά! Παρόλα αυτά η πολιτική ηγεσία υπό τον Άκη Τσοχατζόπουλο επέμεινε στην αγορά.
Τα έγγραφα περιέχουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αντιαεροπορικών συστημάτων που θα μπορούσε να προμηθευτεί η Ελλάδα για να καλύψει συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες.Είναι απίστευτο ,αλλά από τα 23 κριτήρια τα οποία είχαν τεθεί, οι ρωσικοί TOR M1 ,δεν πληρούσαν κανένα και δεν είχαν καν τη δυνατότητα εκπλήρωσης αυτών των κριτηρίων! Κι όμως αγοράστηκαν!

Το πόρισμα των στρατιωτικών κατατέθηκε στην ιεραρχία και εκείνη με τη σειρά της το προώθησε στη πολιτική ηγεσία. Οι στρατηγοί που υπογράφουν δεν παίρνουν μεν θέση αλλά είναι σαφές ότι έχουν επιφυλάξεις και προσπαθούν με τα σχόλιά τους τουλάχιστον να “παγώσουν” το θέμα.Παρόλα αυτά η προμήθεια προχώρησε κανονικά!

Οι στρατιωτικοί δεν είχαν δει ποτέ θετικά τη προμήθεια των TOR M1 ,γιατί και ανησυχούσαν για την συνέπεια των κατασκευαστών στη τεχνική υποστήριξα αλλά κυρίως γιατί θεωρούσαν δεδομένο ότι τα συστήματα αυτά δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να διασυνδεθούν με τα υπόλοιπα συστήματα δυτικού τύπου που διαθέτουμε.Ακόμη κι αν αυτό τεχνικά γινόταν εφικτό δεν θα το επέτρεπε το ΝΑΤΟ.Κι έτσι πραγματικά έγινε.

Τα TOR M1 αναπτύχθηκαν σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να παρέχουν αντιαεροπορική κάλυψη ...κατά μόνας,χωρίς καμία διασύνδεση.Προβλήματα σημαντικά παρουσιάστηκαν πράγματι και στην υποστήριξή τους.





Η δικαιολογία για την αγορά των TOR M1 ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε αγορές και από τη Ρωσία στο πλαίσιο της “στρατιωτικής διπλωματίας” που δεν ήταν τίποτα άλλα από αλόγιστες αγορές οπλικών συστημάτων απ΄ οποιονδήποτε πουλούσε όπλα.Οι Ρώσοι όχι απλά είχαν λόγο να πουλήσουν στην Ελλάδα,αλλά “καίγονταν” κυριολεκτικά ,αφού θα έβαζαν στη “βιτρίνα” μιας νατοϊκής χώρας οπλικά τους συστήματα,κάτι που μερικά χρόνια πριν ήταν αδιανόητο.





Και δεν αρκέστηκαν μόνο στα TOR M1.Από τη Ρωσία και την Ουκρανία είχαμε προμηθευτεί τα σκάφη ταχείας μεταφοράς,τα Zubr! Πρόκειται για σκάφη όμοια με τα αμερικανικά αερόστωμνα ,μόνο που είναι πολύ μεγαλύτερα και είχαν σχεδιαστεί ...για λίμνες και όχι για το Αιγαίο,όπου με ανέμους πάνω από 4-5 μποφόρ...έχουν πρόβλημα! Επί της ουσίας μπορούμε να πούμε ότι μετά βίας είναι ενεργά τα δύο  και στο ΠΝ ποτέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί αγοράστηκαν. 

Η ξεχασμένη υπόθεση των TPQ 37."Να ακυρωθούν" έλεγαν οι στρατιωτικοί,"προχωράμε" έλεγε ο Άκης

Μία υπόθεση που περιέργως έχει ξεχαστεί από την εποχή της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου,είναι αυτή των ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-37.

Τον Αύγουστο του 1997 το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προμήθεια έξι ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ 37 ,αφού ήδη αναμενόταν η παραλαβή ακόμη δύο.

Το Μαϊο του 1999 εκδόθηκε εντολή προμήθειας με απ΄ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία RAYTHEON.

Με το που άρχισαν οι βολές αξιολόγησης ...έγινε πανηγύρι,γιατί τα ραντάρ αποδείχτηκαν ότι ήταν ...αλλού.


Η Διεύθυνση Πυροβολικού του ΓΕΣ με έγγραφό της είχε εισηγηθεί:

•Τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία RAYTHEON.

•Την έναρξη της διαδικασίας συναξιολόγησης σε πεδίο βολής όλων των υπαρχόντων σύγχρονων συστημάτων ραντάρ.


Οι εισηγήσεις των στρατιωτικών δεν έγιναν δεκτές και η ΓΔΕ προχώρησε στη προμήθεια με απ΄ ευθείας ανάθεση.


Κι όχι μόνο αυτό.

Στα έγγραφά του το ΓΕΣ κρίνει το κόστος πολύ υψηλό και εισηγείται τη διακοπή των διαπραγματέυσεων με την εταιρεία και την ακύρωση της εντολής προμήθειας.

Όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή αυτή η θέση αλλά στο χαρτί των υπογραφών φαίνεται ότι αυτές καταλήγουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο ,ο οποίος γράφει:”ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ”.


Τον Δεκέμβριο του 2003 ,επαναλήφθηκαν οι βολές που είχαν γίνει και τον Ιούνιο του ίδιου χρονου.Όπως προκύπτει από τον πίνακα των αποτελεσμάτων το TPQ πήρε σ΄ όλα ΟΧΙ!

Τότε υπουργός ήταν ο Γ.Παπαντωνίου.

Με την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία η υπόθεση πήγε σε εξεταστική.Τίποτα δεν προέκυψε.Όπως και με τους TOR M1!



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έγγραφα-σοκ για TOR M1 και TPQ 37!Οι στρατιωτικοί έλεγαν όχι σ΄όλα για "τα καλύτερα όπλα" του Άκη!"

Δεσμοφύλακες του Μαλανδρίνου προμήθευαν ηρωίνη τον Ριτζάι

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr η ηρωίνη προοριζόταν για τον Αλκέτ Ριτζάι. Τους δύο υπαλλήλους συνέλαβαν οι άντρες της ασφάλειας Φωκίδας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα σε σωφρονιστικό κατάστημα

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα, 21 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, ο «εγκέφαλος» της οποίας κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου

Συνελήφθησαν δύο (2) σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι προόριζαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές ουσίες προς τον αλλοδαπό «εγκέφαλο» κρατούμενο των φυλακών.

Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που απαρτίζονταν από έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της, δύο (2) σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έναν ακόμη υπήκοο Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων (213) γραμμάρια ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM , ενώ στο κελί του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο (2) ημεδαποί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης, ηλικίας 41 και 28 ετών, αντίστοιχα συνελήφθησαν σήμερα (21-04-2012) το πρωί, στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και την συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλα αξιοποίηση πληροφοριών, ακινητοποίησαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 28χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο οποίο επέβαινε και ο 41χρονος, την ώρα που οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν για ανάληψη υπηρεσίας στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

Μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά τα εξής :

Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, μεικτού βάρους (213) περίπου γραμμαρίων.
Δυο (2) κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους.
Πέντε (5) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας, αχρησιμοποίητες εντός συσκευασίας.
Το χρηματικό ποσό των (1.050) ευρώ.
Δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορες κάρτες ανάληψης τραπεζών.
Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες προόριζαν τα κατασχεθέντα για εισαγωγή στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και συγκεκριμένα για να τα παραδώσουν στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης, 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο του Καταστήματος.

Τα κατασχεθέντα είχαν παραδοθεί στον 28χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο από Αλβανό υπήκοο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος αναζητείται.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις οικίες των δύο συλληφθέντων, στην Άμφισσα, βρέθηκαν (οικία 28χρονου) έξι (6) κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτες SIM και μία (1) κάρτα ανάληψης τραπέζης.

Επιπλέον σε έρευνα στο κελί του 38χρονου Αλβανού κρατουμένου, που ενεργήθηκε από σωφρονιστικούς υπάλληλους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, βρέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, χωρίς κάρτες SIM .

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Τις έρευνες και την προανάκριση που βρίσκονται σε εξέλιξη διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμοφύλακες του Μαλανδρίνου προμήθευαν ηρωίνη τον Ριτζάι"

Δεν υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν χορηγίες για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», δηλώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Παντελώς ανακριβή χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» με τίτλο «Με χορηγό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» με τίτλο «Με χορηγό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα» είναι παντελώς ανακριβή.

Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται για «στρατόπεδο συγκέντρωσης» αλλά για Κέντρο Κλειστής προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που πληρεί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλούς διαβίωσης. Δεύτερον, δεν υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν χορηγίες για τη λειτουργία του εν λόγω κέντρου. Οι δωρεές ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων επιχειρηματιών προς την ΕΛ.ΑΣ., που είναι πολύτιμες στις σημερινές συνθήκες της κρίσης γίνονται αποκλειστικά για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής της υποδομής.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία Κέντρου Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής έγινε με απόλυτη τήρηση των κανόνων νομιμότητας που προβλέπονται τόσο από το εσωτερικό δίκαιο, όσο και από την Κοινοτική νομοθεσία και ειδικότερα, με βάση την από 20-03-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Α-61) «Ρύθμιση Θεμάτων Συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα μεταναστών»

Η πρόσκληση των εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έγινε με αποκλειστικά κριτήρια την τεχνική και οργανωτική τους δυνατότητα να ανταποκριθούν στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και να ολοκληρώσουν αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενόψει της κατεπείγουσας ανάγκης άμεσης έναρξης και λειτουργίας τους.

Η χρηματοδότηση του έργου αυτού γίνεται με κοινοτικούς πόρους και ειδικότερα με πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν χορηγίες για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», δηλώνει η ΕΛ.ΑΣ."

Σπείρα αλλοδαπών "έκλεβε" τηλεφωνικές γραμμές σε Ρέθυμνο και Χανιά

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρωμένου του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 27 και 32 ετών, για εγκληματική οργάνωση και εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετική καταγγελία αρμόδιου υπαλλήλου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), για άτομα τα οποία παραβιάζουν κυτία και παρεμβαίνουν στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών του Ο.Τ.Ε., στην περιοχή Σταυρωμένου, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση παρακολούθησης υποσταθμών του δικτύου, από αστυνομικούς.

Σήμερα το πρωί, οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν ένα υποσταθμό του Ο.Τ.Ε. και προέβησαν στην απεγκατάσταση του ήδη τοποθετημένου αυτοσχέδιου μηχανισμού τηλεφωνικού κυκλώματος, παρεμβολής, τηλεφωνικών γραμμών και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι παραπάνω αλλοδαποί αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας με δομημένη και διαρκή δράση τα οποία χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία που κατείχαν, παρενέβαιναν σε τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, συνδρομητών του Ο.Τ.Ε., μέσω των οποίων πραγματοποιούσαν παράνομες κλήσεις ομιλίας σε τηλεφωνικές συνδέσεις εταιριών παροχής υπηρεσιών του εξωτερικού, αποκομίζοντας μέσω των εταιριών αυτών παράνομο οικονομικό όφελος.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μέθοδο, παρενέβησαν σε 17 τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, σε περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, με επαναλαμβανόμενες κλήσεις σε συνδρομητές του εξωτερικού.

Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπείρα αλλοδαπών "έκλεβε" τηλεφωνικές γραμμές σε Ρέθυμνο και Χανιά"

"Ξεμπλοκάρουν" τα έργα στους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας

Οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους σταμάτησαν εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας των τραπεζών. Σύμφωνα με τον κανονισμό που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται μέσα στο Μάιο να υιοθετηθεί και από το Συμβούλιο της Ε.Ε, τα κράτη-μέλη που λαμβάνουν κοινοτική βοήθεια και είναι υπό καθεστώς μνημονίου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο μέρος της περιφερειακής χρηματοδότησης που τους αναλογεί ως εγγύηση στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι γνωστή ως Μέσο Επιμερισμού Κινδύνου, και τα κονδύλια που θα διοχετευθούν μέσω του ΕΣΠΑ, υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ, με στόχο μέσω της μόχλευσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατεθούν τουλάχιστον 2,25 δισ. ευρώ για δανεισμό ή εγγυήσεις.

Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων και συγκεκριμένα των Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος, Ιονία Οδός, Ε65 και Μαλιακός – Κλειδί, τα οποία σταμάτησαν λόγω διακοπής της δανειοδότησης από τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Μανουέλ Μπαρόζο επεσήμανε ότι με τον τρόπο αυτό τα Διαρθρωτικά Ταμεία μετατρέπονται σε πραγματικό επενδυτικό μέσο, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Επιτροπής για ανάπτυξη στην Ελλάδα και δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Έλληνες. Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη γρήγορη έγκριση από το Κοινοβούλιο, δηλαδή μόνο 6 μήνες μετά την Υποβολή της πρότασης.

Ωστόσο, για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορά το τελικό ποσό της μόχλευσης αφού η Ελλάδα επιδίωκε 3 δισ. ευρώ, αίτημα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ αρνείται να ικανοποιήσει.

Δεύτερον, η Ελλάδα θα πρέπει με παράλληλες διαδικασίες να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση των συμβάσεων παραχώρησης, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των έργων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών, τα χρήματα της ΕΤΕπ θα χρησιμοποιηθούν είτε για να εξαγοραστούν τα δάνεια όσων τραπεζών επιθυμούν την έξοδό τους από τα έργα, είτε ως εγγύηση προς τις τράπεζες για να ξεκινήσουν και πάλι τη δανειοδότηση των έργων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ξεμπλοκάρουν" τα έργα στους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news