facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Στις εκλογές και «Παναθηναικό Κίνημα»

Κόμμα από φιλάθλους του Παναθηναικού - Με σήμα το τριφύλλι…


Το τελευταίο διάστημα ακουγόταν αρκετά έντονα στα Παναθηναΐκά στέκια, και όχι μόνο, η δημιουργία κόμματος που θα είχε τη στήριξη των φίλων του Τριφυλλιού.

Ο πρόεδρος του "Παναθηναϊκού κινήματος" Γιώργος Μπέτσικας τόνισε,σε δηλώσεις που έκανε, ότι η παρουσίαση του κόμματος καθώς και τα σχέδια του θα γίνουν εντός ολίγων ημερών.

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα τα μάθετε όλα και με κάθε λεπτομέρεια σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσουμε τα επόμενα 24ώρα" τόνισε ο Γιώργος Μπέτσικας.
Ο πρόεδρος του "Παναθηναϊκού Κινήματος" είναι μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και οργανωμένος οπαδός.

Πράγματι στις εκλογές της 6ης Μαϊου το «Παναθηναικό Κίνημα» (ΠΑΝ.ΚΙ.) με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Μπέτσικα. Μέχρι στιγμής ψηφοδέλτια θα υπάρχουν στην Ά και ΄Β Αθηνών αλλά και στο Υπόλοιπο Αττικής. Οι άνθρωποι του κόμματος δεν κατάφεραν, λόγω χρόνου να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια και σε άλλους νομούς της χώρας.

Το κόμμα αποτελείται από φίλους του Παναθηναϊκού, ενώ σε λίγα 24ωρα αναμένεται να γίνει και παρουσίαση στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου στον «Τάφο του Ινδού».

Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει σχέση με την ομάδα του Παναθηναϊκού, πάντως ως έμβλημα έχει το τριφύλλι που φέρει στο κέντρο τον χάρτη της Ελλάδας και περιβάλλεται σε κυκλική διάταξη από τον συνδυασμό των λέξεων, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ * SINCE 2012. (Το θέμα είναι αν η ομάδα του Παναθηναϊκού θα επιτρέψει τη χρήση του συμβόλου της ως συμβόλου και του νέου κόμματος).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού βλέπουν αρκετά θετικά τη δημιουργία του κόμματος και είναι πρόθυμοι να το στηρίξουν

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις εκλογές και «Παναθηναικό Κίνημα»"

Η ιστορία ενός μικρομολογιούχου που έχασε πάνω από 100.000 ευρώ

«Μου κούρεψαν τους κόπους μιας ζωής και φεύγω από την Ελλάδα!»

«Που μπορώ να βάλω τα χρήματά μου, χωρίς ρίσκο;». Μου απάντησαν, «Το μόνο σίγουρο είναι τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και από τις καταθέσεις». Αυτήν την ερώτηση έκανε πριν από 3 χρόνια στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, πατέρας δύο παιδιών και ελεύθερος επαγγελματίας, προκειμένου οι αποταμιεύσεις μιας ζωής να είναι σίγουρες για το μέλλον των παιδιών του. Η απάντηση που πήρε, ήταν, πως είναι πιο σίγουρο από οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν.

Ο κ. Νίκος εξομολογήθηκε στο protothema.gr πως είναι διπλή φορά «καμένος» καθώς και το 1998-1999 είχε πάλι πιστέψει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αγοράζοντας στο χρηματιστήριο μετοχές ύψους 30.000.000 δρχ, από τα οποία χρήματα που επένδυσε του έμειναν ελάχιστα.

«Το 1999 έχασα στο χρηματιστήριο σχεδόν 30.000.000 δρχ. ξεκίνησα ξανά από το μηδέν. Ήταν ένα μάθημα για μένα και έμαθα να μην πηγαίνω εκεί που δεν ξέρω».

Έτσι μετά από 10 χρόνια σκληρής εργασίας και μαζί με χρήματα της μητέρας του αλλά και των αποταμιεύσεων των παιδιών του, πήρε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ύψος επένδυσης περίπου 100.000 ευρώ.

«Που μπορώ να βάλω τα χρήματα, χωρίς ρίσκο. Μου πρότειναν επενδύσεις σε αμοιβαία, σε μετοχές σε διάφορα πράγματα. Τους απάντησα, ότι αυτά τα χρήματα δεν θέλω να τα χρησιμοποιήσω, θέλω να μείνουνε κάπου για τα παιδιά μου. Χωρίς να χάσουν την αξία τους. Μου απάντησαν ότι το μόνο σίγουρο είναι τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και από τις καταθέσεις».

Όλα αυτά έγιναν εν έτη 2009. «Δεν θέλω να ξενιτευτώ, ούτε θέλω να δώσω τα λεφτά μου κάπου αλλού, σε κάποιο άλλο κράτος για να τα ξανά δανείσει στην Ελλάδα με επιτόκιο». Ενώ συνεχίζει και λέει ο ομολογιούχος, «έτσι, με πατριωτικό λιγάκι συναίσθημα, είπα θα τα βάλω στο ελληνικό δημόσιο, στο κράτος μας. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Τους κόπους μιας ζωής, δεύτερης ζωής, αφού έχασα τα προηγούμενα στο χρηματιστήριο. Τα χρήματα αυτά δεν ήταν μόνο δικά μου, ήταν όλης της οικογένειας. Και της γυναίκα μου, τα δώρα των παιδιών από την γέννηση τους, αυτά που δίνανε οι παππούδες στην βάπτισή τους, όλες οι καταθέσεις των παιδιών μπήκαν για ομόλογα. Σκεφτήκαμε και θέλαμε να μείνουν για το μέλλον τους και τις σπουδές τους. Όπως χρήματα και της μητέρας μου, τα βάλαμε όλα σε ομόλογα».

Τώρα θα περιμένει μέχρι το 2042 προκειμένου να πάρει ένα μέρος του ποσού που επένδυσε, καθώς το λεγόμενο «κούρεμα», όχι μόνο δεν δίνει το κέρδος των αποδόσεων τους αλλά μειώνει και το αρχικό κεφάλαιο το οποίο ξεκίνησε κάποιος τότε την επένδυση του.

Τον ρωτήσαμε από δω και στο εξής τι πρόκειται να κάνει στην ζωή του, πως θα συνεχίσει, τι σκέφτεται. «Θα φύγουμε από την Ελλάδα, δεν βλέπω μέλλον. Η γυναίκα μου ευτυχώς γνωρίζει ξένες γλώσσες και το επόμενο βήμα είναι να κοιτάξουμε κάτι στο εξωτερικό. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν νομίζω πως θα αλλάξει. Δεν βλέπω πρόθεση από τον ίδιο τον λαό να θέλει. Όλοι λένε και ποιόν να ψηφίσεις πάλι εκλογές έρχονται. Να μην ψηφίσω κανέναν; Θα είναι καλύτερο αυτό; Δεν ξέρω κάτι το οποίο δεν έχουμε δοκιμάσει πως μπορούμε να μην του δίνουμε μια ευκαιρία το κάτι καινούργιο και να πιστεύουμε το ίδιο αποτυχημένο θα μας βγει σε καλό. Δεν ξέρω νομίζω πως οι πολίτες δεν θέλουν να αλλάξει αυτή η χώρα. Πιστεύω πως αν υπήρχε ένας άνθρωπος και ήθελε να κάνει πραγματικά τα σωστά για αυτό τον τόπο δύσκολα θα έπαιρνε και την δική του ψήφο». 




protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ιστορία ενός μικρομολογιούχου που έχασε πάνω από 100.000 ευρώ"

45 χρόνια από την Χούντα των Συνταγματαρχών

Πέρασαν 45 χρόνια, από  το πρωινό της 21ης Απριλίου 1967, τότε που μια ομάδα επίορκων αξιωματικών, αποφάσισαν να «σώσουν» την Ελλάδα, βάζοντας τη χώρα και τους Έλληνες στο γύψο, για επτά χρόνια.

Στη διάρκεια του  στρατιωτικού καθεστώτος, σχηματίστηκαν  τέσσερις κυβερνήσεις. Η τελευταία, υπό τον Ανδρουτσόπουλο, μη αντέχοντας το βάρος της προδοσίας της  Κύπρου, παρέδωσε την εξουσία στους  πολιτικούς που σχημάτισαν κυβέρνηση  Εθνικής Σωτηρίας υπό τον Κωνσταντίνο  Καραμανλή.

Το πραξικόπημα, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Κανελλόπουλου, που κυριολεκτικά … «πιάστηκε»  στον ύπνο.

Η επιτυχία της «τριανδρίας» (Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου), οφείλεται όχι μόνο στο συνωμοτικό σχέδιο που εφάρμοσαν με κάθε λεπτομέρεια, αλλά και στο γεγονός πως είχαν καταφέρει να τοποθετήσουν μυημένα πρόσωπα, σε νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος, όπως επίσης πως την εποχή εκείνη  μέσα στην Αθήνα έδρευαν μεγάλες μάχιμες μονάδες.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε πετύχει πλήρως το στόχο του. Άρματα κυκλοφορούν στο κέντρο της  πρωτεύουσας, εμβατήρια να ακούγονται στο ραδιόφωνο, όπως και το πρώτο  «διάγγελμα» του Γεωργίου Παπαδόπουλου. 



Αμέσως μετά την  ανατολή του ηλίου, η ηγεσία της  χούντας επισκέφθηκε στο Τατόι, τον τότε βασιλέα Κωνσταντίνο, ζητώντας του να ορκίσει την κυβέρνησή  τους. Ο Κωνσταντίνος αν και αρχικά φέρεται να αρνήθηκε, τελικά συμβιβάστηκε μαζί τους «για να μην χυθεί αίμα ελληνικό» όπως δήλωσε αργότερα. Πρώτος πρωθυπουργός, ορκίστηκε ο εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, που περισσότερο διακοσμητικό ρόλο είχε, αφού ουσιαστικά κυβερνούσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτός από πολιτικούς, συνελήφθησαν την ίδια μέρα και πολίτες  αριστερών (κυρίως) φρονημάτων, ενώ  ανοίγουν και πάλι τα ξερονήσια, στα  οποία αποστέλλονται χιλιάδες πολιτικών  κρατουμένων.

«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι  ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον  οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον» θα δηλώσει στην πρώτη  συνέντευξή του προς τους δημοσιογράφους του ελληνικού και ξένου Τύπου,   στις 27 Απριλίου 1967, ο «χειρούργος» Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Η Ελλάδα θα μπεί στο «χειρουργείο» για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες έως ότου η τραγωδία της Κύπρου, με το εγκληματικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, να βάλει τέλος στην «εθνοσωτήρια επανάσταση». Παρά τους ανεπτυγμένους οικονομικούς δείκτες της επταετίας, η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι πολιτικές δολοφονίες και η κατοχή του 37% της Κύπρου, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 

Δείτε το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974». Ένα ντοκουμέντο που  με πολύτιμο αρχειακό υλικό· από την κηδεία των Γεωργίου Παπανδρέου και Γιώργου Σεφέρη ως τις δίκες του Αλέκου Παναγούλη και άλλων αγωνιστών κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "45 χρόνια από την Χούντα των Συνταγματαρχών"

Ζαν-Λυκ Μελανσόν: "Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έχασαν όλα"!

«Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έδωσαν όλα. Τους πήραν τα πάντα. Έκαναν τα πάντα. Τους πήραν τα πάντα. Και τα έχασαν όλα. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την καταστροφή τους»!

Με αυτές τις κουβέντες ο υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές Ζαν-Λυκ Μελανσόν μιλώντας στους ψηφοφόρους του κόμματός του στο Παρίσι περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ψηφιστεί ο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές…
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαν-Λυκ Μελανσόν: "Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έχασαν όλα"!"

Αλλαγές στο καθεστώς γονικής άδειας

Βελτιώσεις και επιπλέον διευκολύνσεις για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν το δικαίωμα της γονικής άδειας, οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν έχουν, παρέχει ο νόμος 4075/2012, στον οποίο ενσωματώθηκε Οδηγία 2010/18/ΕΕ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται η διάρκεια της γονικής άδειας ανατροφής άνευ αποδοχών από 3,5 σε 4 μήνες μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων (από 3,5 χρόνων) του παιδιού και αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα, χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης. Τη γονική άδεια ανατροφής δικαιούται και η/ο εργαζόμενη/ος που υιοθετεί ή αναδέχεται παιδί ηλικίας έως 6 ετών.

Επιπλέον των διευκολύνσεων που παρέχονται από άλλες διατάξεις στους εργαζόμενους γονείς, χορηγούνται χωρίς άλλη προϋπόθεση:

α) Ειδική γονική άδεια διάρκειας δέκα (10) εργάσιμων ημερών κατ΄ έτος, με αποδοχές, για σοβαρή νόσο του παιδιού ηλικίας έως 18 ετών.
β) Γονική άδεια νοσηλείας, χωρίς αποδοχές, σε περίπτωση νοσηλείας του παιδιού, για λόγους ανωτέρας βίας (ασθένειας, ατυχήματος κ.λπ.). για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η νοσηλεία και μέχρι τριάντα εργάσιμες ημέρες κατ΄ έτος, έως την ηλικία των 18 ετών.

Επισημαίνεται δε ότι διατηρούνται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων γονέων, όπως η επιστροφή στη θέση εργασίας ή σε ισοδύναμη θέση, η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, η προστασία από καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι επιβάλλονται αστικές, διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις για κάθε παραβίαση των σχετικών διατάξεων του νόμου.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στο καθεστώς γονικής άδειας"

Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν οι άνεργοι στην Ελλάδα

Πλήττονται οι γυναίκες και οι ηλικίες 30-54 ετών

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) το μήνα Μάρτιο έφτασαν τα 968.227 άτομα.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος κατά 1,93% ή κατά 14.834 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και κατά 70.528 άτομα ή κατά 9,87% από τον Μάρτιο του 2011. Αύξηση εμφανίζει και ο αριθμός των επιδοτουμένων και των μακροχρόνια ανέργων. Επίσης κατά τον μήνα Μάρτιο, 183.024 άνεργοι, δήλωσαν στον ΟΑΕΔ, ότι δεν αναζητούν εργασία. Από αυτούς, οι 36.131 είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 146.893 για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Η ανεργία φαίνεται να πλήττει περισσότερο, τις ηλικίες μεταξύ 30 και 54 ετών, τις γυναίκες, τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Έλληνες υπηκόους.

Το 35,14% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας αναλογεί στην Περιφέρεια Αττικής και 19,74% στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση μακροχρόνια ανέργων έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από το σύνολο των ανέργων το 43,69% ή 343.054 είναι άνδρες και το 56,31% ή 442.149 είναι γυναίκες. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,92% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,77%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,16% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,16%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων ανέργων, το 91,30% είναι Έλληνες υπήκοοι, το 1,91% υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 6,79% υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 302.331 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 19.304 άτομα, ποσοστό 6,82% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 58,20% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 27,28% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 9,05% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 4,85% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομο-τεχνικά επαγγέλματα, το 0,37% είναι λοιποί επιδοτούμενοι και το 0,26% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι.

Οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν αυξηθεί 3,76%, ή κατά 11.604 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα άτομα, με ποσοστιαία μεταβολή με τη μεγαλύτερη αύξηση να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (5,51%) και αύξηση κατά 68.388 άτομα με ποσοστιαία μεταβολή 27,19% από τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης κατά τον μήνα Μάρτιο, χάθηκαν 7.564 θέσεις εργασίας, έναντι 13.024 τον Φεβρουάριο και 7.419 τον Μάρτιο του 2011.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 46.459, αυξημένες κατά 15,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (40.194) και μειωμένες κατά -11,22% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 (52.332).

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 22.111 (αυξημένες κατά 1,51% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -5,16% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 13.497 (μειωμένες κατά -8,08% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -22,25% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 18.415 (αυξημένες κατά 9,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -3,48% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 35.608, το 62,10% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -2,36% από τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριο (36.467) και μειωμένο κατά -12,45% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 (40.672).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν οι άνεργοι στην Ελλάδα"

Ακατάλληλο το νερό στο Ξηρόμερο από το 2008 – Yπάρχουν ντοκουμέντα!!

Κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες.

Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσω διαδικτύου για το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει την ακαταλληλότητα στο πόσιμο νερό του Ξηρομέρου. Όπως όμως αποκάλυψε η εκπομπή «άλλος αέρας στην ενημέρωση» το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα και κυρίως οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά είναι διαχρονικές. Προβλήματα υπάρχουν από το 2008 αφού η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έκανε έλεγχο στο νερό στην περιοχή του Ξηρομέρου και κοινοποιούσε έγγραφα που αποδείκνυαν την ακαταλληλότητα, ουκ ολίγες φορές όμως το θέμα ποτέ δεν πήρε διαστάσεις και το πιο δυσάρεστο είναι ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να το λύσει ενώ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν και για τις πηγές (γεωτρήσεις) που έγιναν κατά το παρελθόν και δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες. Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα αφού χρόνια τώρα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Aποκαλυπτικός ήταν στην συνέντευξη του και ο Νομίατρος κ. Φατούρος ο οποίος μιλώντας στον aerafm εξέφρασε την απορία του για την άρνηση των Δημοτικών αρχών να συνεργάζονται με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και επισήμανε πως σε τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη σχολαστικότητα…

Δείτε τι αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΑΠΟ ΤΟ 2008

Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αστακού το 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Ι.Π Μεσολογγίου 16/5/2008
Αρ.Πρωτ3893
ΘΕΜΑ: Αποτέλεσμα δειγματοληψίας πόσιμου νερού
Η υπηρεσία μας την 5/5/08 πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο του πόσιμου νερού των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου σας .
Σας γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων έδειξαν ότι τα δείγματα δεν πληρούν την ΚΥΑ Υ2/2600/01.
Στα Δ.Δ Μαχαιρά και Παλαιομάνινας πρέπει ΑΜΕΣΑ να χλωριώσετε το νερό προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύπαρξης ολικών κολοβακτηριοειδών .
Στα Δ.Δ Αστακού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο παρακαλούμε να προβείτε στην διακοπή της πόσης του νερού και να προμηθεύσετε τους δημότες σας με πόσιμο υγιεινό νερό.
Σας υπενθυμίζουμε το αριθ.2952/8-4-08 έγγραφό μας και σας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ποιότητα και προστασία του πόσιμου νερού.
Σας γνωρίζουμε ότι δεν ανιχνεύθηκε καθόλου χλώριο όπως προβλέπεται από την νομοθεσία που πρέπει να υπάρχει στα ακρότατα σημεία του δικτύου 0.2ppm χλώριο.
Εφαρμόστε συστηματική χλωρίωση του νερού, κάνετε έλεγχο όλων των δικτύων για πιθανές διαρροές η βλάβες των υδατοδεξαμενών κτλ έως αποκατάστασης του προβλήματος διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία.

aerasfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατάλληλο το νερό στο Ξηρόμερο από το 2008 – Yπάρχουν ντοκουμέντα!!"

Λουκάνικα με… λιστέρια!

Έλεγχος του ΕΦΕΤ στην εταιρία αλλαντικών ΘΡΑΚΗ και απόσυρση της παρτίδας


Ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes ανιχνεύθηκε σε λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με την εμπορική επωνυμία «franka LUNCHEON ΘΡΑΚΗΣ», έπειτα από έλεγχο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην ομώνυμη βιομηχανία αλλαντικών και τροφίμων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε βιομηχανία αλλαντικών & τροφίμων, διενήργησε διερευνητική δειγματοληψία από έτοιμα συσκευασμένα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, στα οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes.
Πρόκειται για λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με την εμπορική επωνυμία «franka LUNCHEON ΘΡΑΚΗΣ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 380 γραμμαρίων (6 τεμάχια ανά συσκευασία), με ημερομηνία λήξης 28-6-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ ΑΕ», ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης, ΤΚ 68100.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Οι καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), καλούνται να μην το καταναλώσουν.


Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκάνικα με… λιστέρια!"

«Με αγνοούν οι πάντες, θα ξεκινήσω απεργία πείνας»

Άνεργη εξηγεί στο newsbeast.gr τους λόγους που την ωθούν σε αυτή την πράξη

«Τη Δευτέρα θα ξεκινήσω απεργία πείνας και δεν είναι ένας ο λόγος. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι. Είναι ότι με αγνοούν οι πάντες. Σαν να μην υπάρχω. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο με αγνοούν», λέει στο newsbeast.gr η 52χρονη Ε. Κ., η οποία από τη Δευτέρα το μεσημέρι έχει αποφασίσει να στηθεί μπροστά από την κεντρική πύλη της Αμυγδαλέζας και να αρχίσει απεργία πείνας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια όσο και για το κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών που θα δημιουργηθεί εκεί.

Η 52χρονη μένει με το σύζυγό της σε ένα από τα κοντέινερ που φιλοξενούνται στις Αχαρνές από την εποχή του σεισμού της Αθήνας. Εργαζόταν πριν από χρόνια σε κατάστημα, ύστερα σε πολυεθνική μέχρι που έμεινε άνεργη.

«Είμαι 52 ετών και έχω τρελαθεί με αυτά που βλέπω. Δε γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για μένα. Και δεν είναι μόνο για μένα, είναι για όλους. Εγώ τη Δευτέρα το μεσημέρι θα πάω και θα στηθώ εκεί και θα κάνω απεργία πείνας. Τα τελευταία όμως δύο χρόνια δε δουλεύω καθόλου. Πλέον δεν έχει δουλειά πουθενά. Κι εδώ που κάθομαι το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο δήμος μας διώχνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η 52χρονη στέκεται και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της, ο οποίος είναι χωρίς δουλειά και έχει πάρα πολύ καιρό να πάει σε γιατρό, όπως λέει εκείνη. Κι αυτό που δεν αντέχει, όπως καταλήγει, είναι να τους διώχνουν χωρίς να ενδιαφέρονται για την επιβίωσή τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Με αγνοούν οι πάντες, θα ξεκινήσω απεργία πείνας»"

Ένας στους δύο δυσκολεύεται να αγοράσει τρόφιμα!

Πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον οι Έλληνες ακόμη και από τους Βούλγαρους


Ενδεικτικά της δραματικής πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει πανευρωπαϊκή έρευνα για την φτώχεια, με την χώρα μας να κατέχει μια θλιβερή «πρωτιά», αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Βουλγαρία!

Είναι χαρακτηριστικό πως το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012.

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο ένας στους δύο Έλληνες (51%) σε ότι αφορά τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς δουλειά στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 80% πιστεύει ότι, αν απολυθεί, θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί εργασία.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, ο ένας στους δύο Έλληνες (45%) βρέθηκε στο σημείο να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει λογαριασμούς. Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στη χειρότερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Επτά στους δέκα (73%) παραδέχονται ότι καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, για έναν στους δύο (45%) η εξόφληση των λογαριασμών αποτελεί πηγή μόνιμου άγχους, ενώ για το 28% των ερωτηθέντων η αποπληρωμή των υποχρεώσεων είναι πλέον αδύνατη.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (63%) δυσκολεύεται πια να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ιδίων ή των συγγενών τους, ενώ το 79% πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη και με τα έξοδα φροντίδας των παιδιών.

Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, οι Έλληνες φοβούνται ότι στο επόμενο διάστημα θα μείνουν πίσω στην πληρωμή των δόσεων του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου τους. Μάλιστα, ένας στους δέκα (11%) φοβάται ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του.

Όσον αφορά τέλος το θέμα των συντάξεων, οκτώ στους δέκα ανησυχούν ότι η σύνταξή τους δεν θα επαρκεί για μια αξιοπρεπή ζωή στα γεράματα (το 28% το φοβάται και το 52% είναι σχεδόν πεπεισμένο).

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας στους δύο δυσκολεύεται να αγοράσει τρόφιμα!"

Τις επόμενες μέρες το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Το πρώτο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στην Αμυγδαλέζα Αττικής, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι που θα είναι στα κέντρα αυτά, θα παραμένουν μέσα χωρίς δυνατότητα εξόδου, μέχρι και την αναχώρησή τους, μέσα σε λίγες εβδομάδες για την πατρίδα τους, με πληρωμένο το εισιτήριο όπως επίσης και με ένα μικρό χρηματικό ποσό για την πρώτη τους αποκατάσταση στην πατρίδα τους. Διαβεβαίωσε ακόμη πως θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία των δικαιωμάτων τους, της αξιοπρέπειάς τους, της υγείας τους. Παράλληλα, προσπάθησε να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία, όπου έχουν υπάρξει εντονότατες αντιδράσεις, επισήμανοντας πως «δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για καμία τοπική κοινωνία».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως το πρώτο Κέντρο θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα, που σε πρώτη φάση θα αρχίσουν, από την επόμενη εβδομάδα, σιγά-σιγά να εγκαθίστανται στην Αμυγδαλέζα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την πολυεθνική δύναμη της Κοινότητας Frontex, με στόχο την καλύτερη καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων που ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά και πρόσθεσε: «Στόχος του υπουργείου είναι η παράλληλη επέκταση σύγχρονων συστημάτων επιτήρησης σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει συμμετοχή της Ελλάδας στην πιλοτική πλατφόρμα ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών του υπό εξέλιξη Ευρωπαϊκού Συστήματος Συνόρων, το λεγόμενο EUROSUR. Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με την εγκατάσταση αυτού του κόμβου στο Συντονιστικό Κέντρο της χώρα μας, θα ανταλλάσσονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες μαζί με την Frontex και τα αντίστοιχα Συντονιστικά Κέντρα όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όπως Φινλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία και Κύπρος. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Frontex είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή, περίπου το 2013 να εφαρμόζεται από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αφού παρουσίασε το ελληνικό σχέδιο δράσης, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή των εξαγγελιών του για το μεταναστευτικό, θέτοντας ως πρώτο στόχο την ενίσχυση της διαδικασίας του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών.

Την ίδια ώρα, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των μεταναστών στη χώρα μας, αποκάλυψε ότι κονδύλια ύψους περίπου 310 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, όμως οι ελληνικές αρχές εμφανίζουν δυσκολία στην απορρόφησή τους.

Επιπλέον, η Επίτροπος αποκάλυψε ότι, από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα κοινοτικοί εμπειρογνώμονες, με σκοπό να βοηθήσουν τη χώρα στην απορρόφηση αυτών των κονδυλίων.

Η ίδια χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στον Έβρο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τις επόμενες μέρες το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα"

Πως "στήνονταν" οι εξοπλισμοί.Από τα "πεδία ασκήσεων" στο ΚΥΣΕΑ και τα "πουλέν" των εμπόρων

Το θέμα του Άκη Τσοχατζόπουλου,επανέφερε στο προσκήνιο τα “πράγματα και θαύματα” που γίνονταν,γίνονται και ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχίσουν να γίνονται στο χώρο των εξοπλισμών. ΄Ενας χώρος “βαθιά αρρωστημένος” ,ένα “σύστημα διαφθοράς” που για χρόνια κατέτρωγε όποιον καιοτιδήποτε υγιές προσπαθούσε να λειτουργήσει στο εμπόριο οπλικών συστημάτων.Και κυρίως κόστισε δισεκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες και τελικά άφησε τη χώρα με σοβαρά προβλήματα στη θωράκισή της.

Πως στήθηκε και πως λειτουργούσε αυτό το “σκοτεινό” σύστημα;

ΤΑ “ΠΟΥΛΕΝ”

Για να προχωρήσει μια αγορά χρειάζεται -έστω τυπικά- να στηριχτεί η αναγκαιότητά της. Κάποιες φορές οι ανάγκες προκύπτουν από τα γεγονότα.Όπως τα Ίμια για παράδειγμα που αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπούμε στο “σούπερ-μάρκετ” των εξοπλισμών και να “κατεβάσουμε όλα τα ράφια”,άσχετα αν χρειαζόμασταν τα “προϊόντα” ή όχι.

Όμως δεν είναι κάθε μέρα...των Ιμίων και κάποιοι πολύ οργανωμένοι “εγχώριοι” αντιπρόσωποι οπλικών συστημάτων λειτουργούσαν με ...μακροχρόνιο σχέδιο!
Γνωστός αντιπρόσωπος είχε ως δεξί του χέρι συνεργάτη ο οποίος είχε ένα προσόν και μία“αποστολή”:κάθε χρόνο επέλεγε από τους πρωτοετείς Ευέλπιδες αυτούς που σύμφωνα με τα κριτήριά του,θα μπορούσαν στη πορεία της καριέρας τους να “φανούν χρήσιμοι”! Πιθανόν οι ίδιοι να μην ήξεραν ότι είχαν ...επιλεγεί ως “πουλέν”.Κάποια στιγμή στη πορεία της καριέρας τους θα το καταλάβαιναν.Κι εκεί διαπιστωνόταν αν ο έμπιστος συνεργάτης του αντιπροσώπου είχε κάνει σωστή επιλογή. Συνήθως ...έπεφτε μέσα.



ΤΑ “ΑΘΩΑ” ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Τα “πουλέν” δεν χρειάζονταν να κάνουν πολλά. Αρκούσε να κατόρθωναν με κάποιο τρόπο να“περάσουν” πειστικά την ανάγκη απόκτησης κάποιου οπλικού συστήματος. Ένας τρόπος ήταν να επηρεάσουν τα συμπεράσματα που πρέκυπταν από κάθε μεγάλη επιχειρησιακή δραστηριότητα των ΕΔ.Αν το κατόρθωναν μία φορά ,ήταν πιο απλό να “περνάνε” την “ανάγκη” και την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά.Όσο χρειαζόταν για να ωριμάσει η κατάσταση στο ανώτερο επίπεδο του κάθε Επιτελείου κι έτσι ν΄ ανέβει επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι πωλητές θα φρόντιζαν να “σπρώξουν” την “ανάγκη” και με άλλους τρόπους αλλά και με την απαραίτητη δημοσιότητα,μέσω συγκεκριμένων μόνιμων  αγωγών,που φροντίζουν μέχρι και στις μέρες μας να πανικοβάλουν ,να τρομοκρατούν και τελικά να επιχειρούν να μας “πουλήσουν” ότι τους έχουν ζητήσει οι “συνεργάτες” τους.


Η πίεση για την ικανοποίηση της “επιχειρησιακής ανάγκης” άλλοτε αργά αλλά σταθερά κι άλλοτε αστραπιαία,έφθανε στα αρμόδια συμβούλια των επιτελείων.Η ταχύτητα ανόδου είχε να κάνει με το πόσοι “κυνηγούσαν” τη προμήθεια και τις “εχθροπραξίες” των “στρατών” τους που περιελάμβαναν κόσμο και κοσμάκη.Από στρατιωτικούς και “κονδυλοφόρους” ,μέχρι πολιτικούς.





ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

Όταν το τυπικό μέρος της προμήθειας ,δηλαδή η “επείγουσα ανάγκη” ,καλυπτόταν από σχετικές αποφάσεις και έγγραφα ,ο δρόμος προς το ΚΥΣΕΑ και την τελική του έγκριση ήταν περίπου ανοιχτός. Οι ΥΕΘΑ είτε από άγνοια,είτε για άλλους λόγους που μας απασχολούν αυτές τις ημέρες,είχαν ήδη προετοιμαστεί από τα επιτελεία τους ή από άλλους παράγοντες.

Δεν σημαίνει ότι πάντα η επιτυχία ήταν εξασφαλισμένη.Υπήρξαν προγράμματα που έφθασαν μέχρι ...τη πόρτα του ΚΥΣΕΑ και έμειναν απ΄ έξω,άλλα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο τραπέζι του αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.Όμως η μεθοδολογία ήταν για όλα περίπου η ίδια.Συνήθως...Γιατί όπως αποδεικνύεται τώρα την εποχή της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα προσχήματα.Η υπόθεση των TOR M1 από τη Ρωσία για παράδειγμα ήταν μία απ΄ αυτές.Μ΄όλη τη στρατιωτική ηγεσία να λέει όχι στην αγορά εκείνος επέμεινε.Και τώρα τα στοιχεία που αποκαλύπτονται εις βάρος του δίνουν μια εξήγηση της επιμονής του.


onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως "στήνονταν" οι εξοπλισμοί.Από τα "πεδία ασκήσεων" στο ΚΥΣΕΑ και τα "πουλέν" των εμπόρων"

218 δις έχει ξοδέψει η Ελλάδα για εξοπλισμούς από το 1974

Παρέμβαση γύρω από το ζήτημα των εξοπλιστικών/αμυντικών δαπανών στην Ελλάδα έκανε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , με αφορμή την παγκόσμια μέρα μείωσης των εξοπλισμών.

Τα στοιχεία εντυπωσιακά,αλλά η παρέμβαση θα ήταν ολοκληρωμένη αν ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκανε έστω μια αναφορά στη φρενίτιδα εξοπλισμών της Τουρκίας η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Στην ομιλία του ανέφερε πως η χώρα από τη μεταπολίτευση ως σήμερα έχει ξοδέψει συνολικά 218 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές και εξοπλιστικές δαπάνες συνεισφέροντας έτσι στη διόγκωση του δημοσίου χρέους. Παρέθεσε σειρά στοιχείων που αναδεικνύουν ότι αυτού του είδους οι δαπάνες κλιμακώθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζονται ακόμα σε αξιοσημείωτα επίπεδα και σήμερα, σε μια περίοδο πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης που διανύει η χώρα. Τη στιγμή λοιπόν που ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας ως αποτέλεσμα της ατελέσφορης και κοινωνικά άδικης πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα, υπερβολικά χρήματα εξακολουθούν να ξοδεύονται σε αμυντικά και εξοπλιστικά προγράμματα στο «όνομα της ασφάλειας και της εθνικής ανεξαρτησίας».

Τελικά, όμως, φαίνεται ότι από τα εξοπλιστικά επωφελήθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές, ρωσικές και αμερικάνικες πολεμικές βιομηχανίες καθώς και στελέχη της ελληνικής διοίκησης και έλληνες πολιτικοί που είχαν την ευθύνη αποφάσεων για την επιλογή διαφόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κορυφή του παγόβουνου είναι η πρόσφατη σύλληψη του πρώην υπουργού άμυνας της Ελλάδας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπό αυτό το πρίσμα, οι εξοπλιστικές δαπάνες, όχι μόνο δεν υπηρέτησαν την ασφάλεια και την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, αλλά συνέβαλαν καθοριστικά στο να την απειλήσουν.

Ο Νίκος Χρυσόγελος έκλεισε την παρέμβασή του τονίζοντας ότι απαιτείται η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων διακίνησης μαύρου χρήματος στις οποίες εμπλέκονται ευρωπαϊκές εταιρίες. Όμως, απαιτείται η συμβολή της και στην διασφάλιση των ελληνικών συνόρων ως ευρωπαϊκών συνόρων καθώς και στην εδραίωση κλίματος συνεργασίας και καλής γειτονίας στην ευρύτερη περιοχή.Έτσι θα πετύχει η χώρας μας τον επανασχεδιασμό της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας χωρίς τόσο υψηλές αμυντικές κι εξοπλιστικές δαπάνες, ανταποκρινόμενη στην παγκόσμια απαίτηση οι δημόσιοι πόροι να διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς και θέσεις εργασίας, αντί να καταλήγουν σε εμπόρους του πολέμου.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "218 δις έχει ξοδέψει η Ελλάδα για εξοπλισμούς από το 1974"

Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία

Σωρεία περιπτώσεων ανασφάλιστων εργαζομένων

Το όργιο της ανασφάλιστης εργασίας αποκαλύπτουν έλεγχοι των μικτών κλιμακίων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΣΔΟΕ- της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη εταιρεία τηλεμάρκετινγκ και εμπορίας οικιακών συσκευών, το μικτό κλιμάκιο, με τη συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα, διαπίστωσε απασχόληση 38 ανασφάλιστων εργαζομένων. Όπως επισημάνθηκε, επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο 23.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί λεπτομερής έλεγχος φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων, με όλες τις συνακόλουθες κυρώσεις.

Επίσης, στο στόχαστρο του μικτού κλιμακίου ΣΔΟΕ - Ε.Υ.Π.Ε.Α, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ βρέθηκαν και επιχειρήσεις φασόν στις περιοχές Πατησίων και Νέας Ιωνίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων σε 4 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε η απασχόληση 43 παράνομων αλλοδαπών. Ακόμη, συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 21.500 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν από τη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών 28 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο έλεγχος των φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων ακολουθεί άμεσα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία"

Επιστολή απόγνωσης από τον δήμαρχο Κιμώλου στον Πρωθυπουργό!

Έναν γιατρό ζητούν οι κάτοικοι του κυκλαδίτικου νησιού


Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι κάτοικοι ειδικά των μικρών νησιών νιώθουν ξεχασμένοι και απομονωμένοι σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πολλές φορές έχουν αντιδράσει αλλά ελάχιστες εισακουστεί. Άλλη μια τέτοια περίπτωση είναι και η Κίμωλος που βρέθηκε λίγες μέρες μετά το Πάσχα χωρίς γιατρό. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι σε δύο περιπτώσεις τις υπηρεσίες του προσέφερε ιδιώτης γιατρός που βρίσκονταν για διακοπές στο νησί. Αυτό το γεγονός ήταν και η αιτία που ο δήμαρχος του νησιού κ. Μαγκανιώτης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας του (επιτέλους) να τοποθετηθεί μόνιμα γιατρός στην Κίμωλο! Διαβάστε την επιστολή απόγνωσης του δημάρχου:

"Κύριε Πρωθυπουργέ

Πριν λίγες ημέρες όταν ακούσαμε να δηλώνετε ότι η Βουλή λόγω εκλογών

αναγκαστικά θα διαλυθεί, αλλά το κράτος θα λειτουργεί,

ειλικρινά πολύ ευχαριστηθήκαμε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως και χθες 19/4/2012 για μια ακόμη φορά το νησί μας ήταν χωρίς ιατρό

και μάλιστα κανένας αρμόδιος παράγοντας δεν είχε την ευαισθησία να μας ενημερώσει.



ΔΥΣΤΥΧΩΣ και χθες 19/4/2012 υπήρξαν δύο ιατρικά περιστατικά αρκετά δύσκολα

και αντιμετωπίστηκαν από ιατρό ο οποίος βρισκόταν στο νησί μας λόγω διακοπών ΠΑΣΧΑ..


ΔΥΣΤΥΧΩΣ και χθες 19/4/2012 αισθανθήκαμε για μια ακόμη φορά,

ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Κύριε Πρωθυπουργέ


ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας

για να λυθεί μόνιμα και οριστικά

το πρόβλημα τοποθέτησης ιατρού στο Νησί μας."


Ο Δήμαρχος

Μαγκανιώτης Γεράσιμος - Θεόδωρος

syrosnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή απόγνωσης από τον δήμαρχο Κιμώλου στον Πρωθυπουργό!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news