facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δηλώσεις-σοκ από Σούρλα για τη νοθεία καυσίμων!"Ακόμη και πτώσεις αεροσκαφών αποδίδονται στη νοθεία"

Δηλώσεις-σοκ για τη νοθεία καυσίμων στις ΕΔ ,έκανε ο Γιώργος Σούρλας ,μετά από τη κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,κάνοντας λόγο ακόμη και για πτώσεις αεροσκαφών,που αποδίδονται σε νοθεία!

Ο κ.Σούρλας δήλωσε:
Κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πεπόνη φάκελο με στοιχεία που καταδεικνύουν τη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων και τη λαθραία διακίνηση καυσίμων.
Πρόκειται για εθνικό και οικονομικό έγκλημα.
Τα νοθευμένα καύσιμα έχουν επιπτώσεις στην αμυντική θωράκιση της χώρας αφού ακόμη και πτώση αεροσκαφών φέρεται να αποδίδεται σε αυτά.
Οι απώλειες στο δημόσιο ανέρχονται σε περισσότερο από τρία δις ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για ποσά πολύ μεγαλύτερα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Μετά από προσπάθειες οχτώ χρόνων με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες ήρθε η ώρα:
· Ν’ αποκαλυφθούν τα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης και νοθείας καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
· Να τιμωρηθούν οι διαπλεκόμενοι όποιοι κι αν είναι, όσο ισχυροί παράγοντες και αν είναι.
· Να επιστρέψουν τα ποσά που καταχράστηκαν που είναι εύκολο να προσδιοριστούν για να ανασάνει η χώρα από το δυσβάστακτο χρέος.
Σ’ ό,τι αφορά τα μηνύματα των διαπλεκομένων ότι τα καύσιμα θα κάψουν την πορεία μου προς τη Βουλή πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν με πτοούν οι απειλές, όπως δεν με πτόησαν και στην περίπτωση του Κοσκωτά και του χρηματιστηρίου.
Στηρίζομαι στη συνείδηση μου, στο καθήκον και στους πολίτες της Μαγνησίας που χρόνια με τιμούν με την ψήφο εμπιστοσύνης.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώσεις-σοκ από Σούρλα για τη νοθεία καυσίμων!"Ακόμη και πτώσεις αεροσκαφών αποδίδονται στη νοθεία""

Χορός εκατομμυρίων από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες!

Αγρότες στην Πελοπόννησο "καλλιεργούσαν" εικονικά τιμολόγια, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια εκτεταμένο κύκλωμα χονδρεμπόρων που συνεργασία με αγρότες των νομών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, εισέπρατταν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Έπειτα από τους αγρότες του χωριού Άρματος Θηβών, οι οποίοι άδειασαν τα ταμεία του κράτους, αποκομίζοντας κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα σε αγροτικές περιοχής της Πελοποννήσου, προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχουν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε "αγρότες ειδικού καθεστώτος".

Η έρευνα ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου χρόνου, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, όταν η ΔΟΥ της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας εντόπισε μεγάλο αριθμό πλαστών και εικονικών τιμολογίων στα χέρια αγροτών της περιοχής.

Κατόπιν αυτού ανέλαβε δράση η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ, η οποία διενήργησε εκτεταμένη έρευνα, σε συνεργασία με όλες τις ΔΟΥ της περιφέρειας Πελοποννήσου, αποκαλύπτοντας σημεία και τέρατα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αγρότες στις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, οι οποίοι έκοβαν χιλιάδες εικονικά τιμολόγια αποκομίζοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών. Εκεί είχαν το στρατηγείο τους οι διακινητές τιμολογίων της Μεσσηνίας, οι οποίοι "διακινούσαν τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια" στους αγρότες της περιοχής.

Όπως προκύπτει από τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, τα οποία αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, pαραγωγοί και έμποροι της περιοχής Φιλιατρών έκαναν προπώληση των τιμολογίων στους αγρότες, λαμβάνοντας την αμοιβή τους έπειτα από την είσπραξη του ΦΠΑ από τους αγρότες.

"Η συμφωνία ήταν ότι το 4% θα κρατούσαν οι αγρότες και το υπόλοιπο 7% θα το έδιναν στους διακινητές των τιμολογίων", αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σε μια άλλη περίπτωση η έρευνα εντόπισε ακόμη και τραπεζικούς υπαλλήλους από άλλες περιοχές, οι οποίοι αν και δεν διέθεταν ούτε ένα στρέμμα γεωργικής γης (είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα) "υπέβαλαν τιμολόγια αξίας έως και 450.000 ευρώ"!

Σε μια άλλη περίπτωση εντοπίστηκε αγρότης ο οποίος υπέβαλε πλαστά τιμολόγια, εισπράττοντας 330.000 ευρώ σε μια μόνο χρονιά.

Σε άλλες περιπτώσεις οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι "οι εξοφλήσεις των τιμολογίων έγιναν ‘τοις μετρητοίς’, αν και αφορούν τιμολόγια αξίας ακόμη και 25.000 ευρώ"!

pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χορός εκατομμυρίων από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες!"

Με παρέμβαση Αβραμόπουλου η ολυμπιακή φλόγα στο Καστελόριζο

Είχαν κόψει το ακριτικό νησί από την ολυμπιακή διαδρομή


Τις ευχαριστίες τους στον Δημήτρη Αβραμόπουλο εκφράζουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου, αφού με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η ολυμπιακή φλόγα στην πορεία της προς το Λονδίνο θα περάσει και από το ακριτικό μας νησί.

Ο δήμαρχος με επιστολή του εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος μάλιστα είναι και επίτιμος δημότης του νησιού καθώς όπως αναφέρεται, με προσωπική του παρέμβαση στο γραφείο του πρωθυπουργού πέτυχε να συμπεριληφθεί το Καστελόριζο στην ολυμπιακή διαδρομή.

Το ακριτικό νησί, για άγνωστους λόγους είχε αποκλειστεί από τον αρχικό σχεδιασμό της διαδρομής της ιερής φλόγας προκαλώντας την αγανάκτηση αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με παρέμβαση Αβραμόπουλου η ολυμπιακή φλόγα στο Καστελόριζο"

Λήγει η προθεσμία για τους πελάτες των Hellas Power και Energa

Έως τις 24 Απριλίου πρέπει να αποφασίσουν τον προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους

Τη λήξη της προθεσμίας στις 24 Απριλίου (την προσεχή Τρίτη) για τους πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa, προκειμένου να επιλέξουν και να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους, υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ.

Οι καταναλωτές που τροφοδοτούνταν από τις δύο εταιρίες μεταφέρθηκαν από τις 25 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ η οποία σύμφωνα με τον νόμο ανέλαβε την τροφοδοσία τους για διάστημα τριών μηνών το οποίο λήγει την προσεχή Τρίτη. Από τους καταναλωτές αυτούς:

- Οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι 25 kVA (κιλοβολταμπέρ), αν δεν υπογράψουν σύμβαση με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή εναλλακτικό) ως την ερχόμενη Τρίτη, υπάγονται αυτοδίκαια στη ΔΕΗ για μέγιστη διάρκεια δύο ακόμα μηνών πέραν της 24ης Απριλίου.

- Οι καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης με ισχύ παροχής άνω των 25kVA -εφόσον δεν έχουν επιλέξει έγκαιρα Προμηθευτή- διατρέχουν τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεών τους. Οι καταναλωτές αυτοί έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά, με επιστολή από τη ΔΕΗ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λήγει η προθεσμία για τους πελάτες των Hellas Power και Energa"

Κλείνει ένα τμήμα της σήραγγας Ραψομάτη

Στην κατεύθυνση από Τρίπολη προς Καλαμάτα

Κλειστός, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, θα είναι ο ένας κλάδος της σήραγγας Ραψομάτη, στην κατεύθυνση από Τρίπολη προς Καλαμάτα, από τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 07.00 έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Καλαμάτα, καθ' όλο το διάστημα των εργασιών, θα διεξάγεται από τον κλάδο της σήραγγας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας εκάστη.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει ένα τμήμα της σήραγγας Ραψομάτη"

Πόση άδεια δικαιούνται για τις εκλογές οι δημόσιοι υπάλληλοι

Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει το πόσες μέρες άδεια μπορεί να πάρει κανείς ανάλογα με το που ψηφίζει, αν δουλεύει Σάββατο ή πενθήμερο και αν πρόκειται να πάει σε νησί ή όχι.
Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόση άδεια δικαιούνται για τις εκλογές οι δημόσιοι υπάλληλοι"

«Σώστε την Αμυγδαλέζα»

Και προφίλ στο Facebook το θέμα των κέντρων κράτησης μεταναστών

Με ένα προφίλ που έχουν δημιουργήσει στο Facebook κάτοικοι της Αμυγδαλέζας προσπαθούν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Το γκρουπ έχει τίτλο «Save Amygdaleza» ή αλλιώς «Σώστε την Αμυγδαλέζα» και δημιουργήθηκε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών θα δημιουργηθεί στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σε αυτό το προφίλ οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώνουν τους επισκέπτες τους αλλά και τους φίλους τους για τις κινητοποιήσεις τους. Ανακοινώνουν πότε θα κατεβαίνουν στο δρόμο για να διαμαρτύρονται, ειρηνικά, όπως είναι οι προθέσεις τους, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Και κάποιες φορές αναρτούν φωτογραφίες που τράβηξαν στο διάστημα παραμονής τους στο σημείο της διαμαρτυρίας. Κάποιοι άλλοι πάντως αναρτούν και κείμενα στα οποία λένε, μεταξύ άλλων, ότι «η Αμυγδαλέζα απειλείται με την έλευση του κέντρου κράτησης κλπ.».

Το μόνο σίγουρο πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη κι αν εκεί δημιουργηθεί το κέντρο κράτησης στην περιοχή τους. Κι αυτό γιατί όπως λένε, είχαν αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή τους και δεν θα επιτρέψουν οι δείκτες της να αυξηθούν.



newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σώστε την Αμυγδαλέζα»"

Στα 12 εκατ. ευρώ η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων

Επιπλέον 6 εκατ. στους τηλεοπτικούς σταθμούς


Ποσό ενίσχυσης σε επίπεδα προ κρίσης θα λάβουν τελικά τα πολιτικά κόμματα εν όψει εκλογών. Βάσει της υπουργικής απόφασης, η ενίσχυσή τους θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 6 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για το χρόνο προβολής των κομμάτων. Όσον αφορά στο ραδιοτηλεοπτικό χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα προβληθούν κατά τι λιγότερο, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, προς όφελος των μικρότερων κομμάτων.

Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων θα ανέλθει στα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα όρια των προεκλογικών δαπανών και τον αριθμό των εμφανίσεων υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς θα ισχύσουν όσα προβλέπονταν και στις προηγούμενες εκλογές. Δηλαδή, το όριο δαπανών για τους υποψηφίους διαφοροποιείται ανά εκλογική περιφέρεια και κυμαίνεται από 18.000 ευρώ στις μονοεδρικές περιφέρειες, έως και 135.000 ευρώ στη Β' Αθήνας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Επίσης, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα λάβουν το 66,66% του συνολικά δωρεάν ραδιοτηλεοπτικού χρόνου (από 33,33% σε κάθε κόμμα). Το 2009 είχαν λάβει το 75% του συνολικού χρόνου.

Από τον υπόλοιπο χρόνο το 8,4% θα πάει στο ΚΚΕ, το 6,27% στο ΛΑΟΣ, το 5,12% στο ΣΥΡΙΖΑ, το 2,82% στους Οικολόγους-Πράσινους, από 3,35% στη Δημοκρατική Αριστερά και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 2,68% στην Κοινωνική Συμφωνία και 1,34% στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο διατιθέμενος χρόνος αντιστοιχεί σε 6.250.000 ευρώ και ειδικότερα τα 6.000.000 ευρώ είναι για χρόνο σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και 250.000 ευρώ σε παρόχους συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Τέλος, προβλέπεται η υποχρέωση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών να μεταδώσουν τρία τουλάχιστον ντιμπέιτ και μία ωριαία συνέντευξη Τύπου των κομμάτων.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 12 εκατ. ευρώ η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων"

Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο λόγω εκλογών

Μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο μέχρι και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, όπως είθισται σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημόσια διοίκηση, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του δημοσίου, ενώ εξαιρούνται οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Οι φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση είναι:

- Οι δημόσιες υπηρεσίες.
- Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
- Οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και οι αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις, στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου.
- Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
- Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
- Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
- Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί, όλων αυτών που υπάγονται στο κεφάλαιο Β' του ν. 3429/2005.
- Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.
- Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στα υπό στοιχεία β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.2527/1997 ή επιχορηγούνται από αυτά τακτικώς κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή που τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα κατέχουν το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Οι ειδικές άδειες εκλογικού δικαιώματος

Με την ίδια εγκύκλιο ρυθμίζονται και οι ειδικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι υπάλληλοι, που θα μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος δικαιούνται ειδική άδεια ως εξής:

1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο λόγω εκλογών"

Παραβίαση συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Hacking και crash στα φάρμακα


Απανωτά πλήγματα δέχονται τα ηλεκτρονικά συστήματα τιμολόγησης και συνταγογράφησης φαρμάκων.

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δέχτηκε ηλεκτρονική παραβίαση στις 6 Απριλίου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει σε όλη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, παρουσιάστηκε τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και των γιατρών.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως κάποιοι παραβίασαν ηλεκτρονικά το σύστημα, καταχωρώντας 1.500.000 πλαστές συνταγές με αποτέλεσμα το σύστημα να υποστεί βλάβη.

Για επίθεση συμφερόντων έκανε λόγο την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αναζήτηση των υπευθύνων.

ΗΔΙΚΑ

Διαφορετικά παρουσιάζεται, ωστόσο, το θέμα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), από την οποία ανακοινώθηκαν τα εξής:
'Σχετικά περί παράνομης διείσδυσης (hacking) στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σας πληροφορούμε ότι πραγματοποιήθηκε προσπάθεια ανεπιτυχούς επίθεσης, κατά τις ημέρες 6 και 7 Απριλίου 2012.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας παράνομης διείσδυσης στο σύστημα ήταν η αύξηση του φόρτου λειτουργίας του συστήματος ισοδύναμη με 1,5 εκατομμύρια συνταγές, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση ανταπόκρισης του έως και 8 λεπτά της ώρας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταχωρήθηκαν πλαστές συνταγές.

Τα συστήματα ασφαλείας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απέδειξαν την δυνατότητα τους, στην επαρκή αντιμετώπιση ανάλογων προσβολών, και την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία διαχειρίζονται, και επίσης κατέγραψαν τα ίχνη της προσπάθειας για παράνομη διείσδυση στο σύστημα.
Τιμές

Προβλήματα υπάρχουν και με το σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων. Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανακαλέσει απόφαση ένταξης του Πληροφοριακού Συστήματος Τιμών Φαρμάκων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Ψηφιακή Σύγκλιση'.

Η απόφαση δικαιολογείται με το επιχείρημα ότι η διαδικασία τροποποίησης της πράξης και οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπουν την εύρυθμη υλοποίηση του συστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι έχουν παρέλθει άπρακτες οι ημερομηνίες που ορίστηκαν στη σχετική ανακοίνωση για ενεργοποίηση της πράξης.

Το Πληροφοριακό Σύστημα Τιμών Φαρμάκων είχε ενταχθεί στην 'Ψηφιακή Σύγκλιση' τον Ιούλιο του 2010.

iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραβίαση συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης"

Σύνταξη χηρείας και σε χωρισμένους

Δέκα χρόνια γάμου και μικρό εισόδημα είναι αρκετά ώστε να αποκτήσει κάποιος ή κάποια δικαίωμα στη σύνταξη του πρώην συντρόφου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για διεκδίκηση σύνταξης χηρείας από τους διαζευγμένους και τις διαζευγμένες απαιτούνται:
-Η ύπαρξη έγγαμου βίου δεκαετούς διάρκειας (αντί δεκαπενταετούς που προβλεπόταν ως τώρα).
-Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 8.640 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα.

Τα ποσά των συντάξεων θανάτου (κύριας και επικουρικής), κυμαίνονται, ανάλογα με τη διάρκεια του εγγάμου βίου: Σε περίπτωση που ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει 10 χρόνια, ο/η χήρος/α λαμβάνει το 75% της σύνταξης θανάτου και το υπόλοιπο 25% χορηγείται στο/στη διαζευγμένο/η.

Σε περίπτωση που η διάρκεια του έγγαμου βίου υπερβαίνει τη δεκαετία, τα παραπάνω ποσοστά μειώνονται κατά 1% για το/τη χήρο/α και αυξάνονται αντίστοιχα κατά 1% για το/τη διαζευγμένο/η, για κάθε έτος εγγάμου βίου. Εάν η διάρκεια του εγγάμου βίου ξεπερνά τα 35 έτη, το ποσό της σύνταξης θανάτου επιμερίζεται κατά 50% στο/στη χήρο/α και κατά 50% στο /στη διαζευγμένο/η.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνταξη χηρείας και σε χωρισμένους"

Ξέφραγο αμπέλι η Εθνική Πινακοθήκη

Τι αναφέρει το πόρισμα Ρακιντζή για την κινηματογραφική ληστεία

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή για την κινηματογραφική κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι μπαταρίες του συναγερμού του μουσείου ήταν άδειες και κανείς δεν τις άλλαζε, με αποτέλεσμα να βγαίνει off το σύστημα, οι κασέτες των καμερών είχαν τελειώσει, ενώ μεγάλος αριθμός από τους φύλακες είχε μετατεθεί στην γκαρνταρόμπα και στην έκδοση εισιτηρίων!

Επιπλέον, οι φρουροί δεν είχαν οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνουν σε περίπτωση ληστείας, η ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους δεν λειτουργούσε, ενώ δεν υπήρχε και σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με την Αστυνομία.

Από τις αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης εκλάπη το «Γυναικείο κεφάλι» της Ντόρα Μάαρ, που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1939, το έργο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιέτ Μοντριάν και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης των αρχών του 17ου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια.

Ο δράστης εισέβαλε στον χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης, αφού πρώτα φρόντισε να παραπλανήσει τον φύλακα του κτιρίου με ψεύτικους συναγερμούς.

Το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

- Τα συστήματα ασφαλείας τοποθετήθηκαν το 1992 στο πλαίσιο της έκθεσης “Από τον Θεοτοκόπουλο στο Σεζάν”. Το 2000 έγινε βελτίωση και αναβάθμιση του συστήματος. Τα τελευταία 12 χρόνια δεν έγινε το παραμικρό, αν και υπάρχουν τυφλά σημεία στον εξωτερικό χώρο που δεν καλύπτονται από το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας που είναι εγκατεστημένο».

- Σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις δεν υπάρχει εγχειρίδιο ή οδηγίες που να αναφέρονται στις ενέργειες των φυλάκων σε περίπτωση ληστείας, κλοπής ή ενεργοποίησης συναγερμού.

- Δεν υπάρχει ενδοεπικοινωνία στην παρούσα περίοδο και η επικοινωνία μεταξύ των φυλάκων γίνεται μέσω των προσωπικών κινητών.

- Δεν υπάρχει online σύνδεση με το υπουργείο Πολιτισμού ή την Αστυνομία. Η Αστυνομία ειδοποιείται από την εταιρεία και όχι από τον φύλακα.

- Οι φύλακες δεν έχουν περάσει ποτέ από ειδική εκπαίδευση που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η φύλαξη και τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν σε περίπτωση συμβάντος.

- Πολλές φορές χτυπάει ο συναγερμός χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα επειδή έχουν λήξει οι μπαταρίες και δεν έχουν αντικατασταθεί.

- Οι κασέτες που γράφουν τα συμβάντα, επειδή χρησιμοποιούνται χωρίς να αντικαθίστανται (λόγω έλλειψης χρημάτων), πολλές φορές δεν γράφουν και ως εκ τούτου δεν λαμβάνεται εικόνα ή λαμβάνεται μη ευκρινής εικόνα από τις κάμερες της Πινακοθήκης.

- Πραγματική φύλαξη κάνουν μόνο 11 άτομα, καθώς ένας είναι στην γκαρνταρόμπα, δύο απασχολούνται στο πωλητήριο, ένας στα εισιτήρια, ένας έχει τον συντονισμό και κατά κανόνα ένας θα λείπει για οποιονδήποτε λόγο. Αντίστοιχα το βράδυ απασχολούνται στην καλύτερη περίπτωση δύο νυχτοφύλακες και έτσι αν κάποιος απουσιάζει (άδεια, ασθένεια κ.λπ.) στην Πινακοθήκη παραμένει μόνο ένας.

- Τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχουν αντικατασταθεί οι κεντρικοί πίνακες ασφαλείας, που αποτελούν το σημαντικότερο μέρος του συστήματος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πόρισμα

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέφραγο αμπέλι η Εθνική Πινακοθήκη"

Σε λάθος γονείς δόθηκαν από μαιευτήριο δύο κορίτσια και το ανακάλυψαν 27 χρόνια μετά

Συγκλονισμό προκαλεί στην κυπριακή κοινή γνώμη και όχι μόνο η αποκαλυπτική ιστορία των δύο κοριτσιών που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η «Αλήθεια» και τα οποία από λάθος στην κλινική όπου γεννήθηκαν πριν από 27χρονια βρέθηκαν να μεγαλώνουν το ένα στην οικογένεια του άλλου, χωρίς κανένας να γνωρίζει οτιδήποτε. Το δημοσίευμα της «Αλήθειας» πέρασε τα κυπριακά σύνορα, καθώς επιδείχθηκε έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον από όλες σχεδόν τις ηλεκτρονικές εφημερίδες στην Ελλάδα, οι οποίες ανάρτησαν το ρεπορτάζ στις ιστοσελίδες τους, κατατάσσοντάς το μεταξύ των πρώτων ειδήσεών τους.Η αποκάλυψη της αλήθειας για το μεγάλο λάθος έγινε εντελώς τυχαία και από κάποιες συμπτώσεις οι οποίες προκάλεσαν απορίες και ερωτηματικά στο ένα από τα δύο κορίτσια, όταν σε ηλικία 16 ετών χρειάστηκε για λόγους υγείας να κάνει αναλύσεις αίματος.

Από τις αναλύσεις αίματος διαπίστωσε ότι η ομάδα αίματός της δεν είχε καμία σχέση με κανέναν από τους γονείς της οπότε άρχισε να σκέφτεται και να διερωτάται εάν ήταν υιοθετημένη και της το κρατούσαν μυστικό. Η επιμονή της αυτή, παρά τις διαβεβαιώσεις των γονιών της ότι ήταν πραγματικό παιδί τους και ότι η μητέρα της τη γέννησε σε συγκεκριμένη κλινική της Λεμεσού, κράτησαν μερικά χρόνια. Σε ηλικία 20 ετών και όταν χρειάστηκε για λόγους σπουδών να κάνει ιατρικές εξετάσεις έπεισε τους γονείς της να κάνουν αναλύσεις αίματος τύπου DNA ώστε να ξεκαθαρίσει τις απορίες και ερωτήματα που τη βασάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι γονείς προφανώς για να την πείσουν ότι ήταν πραγματικό τους παιδί συναίνεσαν και έκαναν τις εξειδικευμένες αναλύσεις αίματος. Τα αποτελέσματα ήταν για όλους σοκαριστικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι μητέρα και πατέρας δεν είχαν καμία βιολογική σχέση με την 20χρονη κόρη τους.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ. Η 20χρονη άρχισε τότε έναν αγώνα δρόμου να βρει την άκρη του νήματος, χρησιμοποιώντας κάθε μέσω που μπορούσε, μέχρι που έφτασε στον βιολογικό της αδελφό μέσω του facebook, στον οποίο ωστόσο δεν αποκάλυψε την αλήθεια καθώς ήθελε πρώτα να εξακριβώσει την αλήθεια πέραν πάσης αμφιβολίας. Παράλληλα αναζήτησε στοιχεία από την κλινική που γεννήθηκε όπου διαπίστωσε ότι την ίδια ημέρα γέννησής της είχε γεννηθεί ένα ακόμη κοριτσάκι με διαφορά πέντε λεπτών. Αυτό το στοιχείο της έδωσε συγκεκριμένο κατευθυντήριο στοιχείο για την αναζήτηση της, μέχρι που έφτασε στους βιολογικούς της γονείς, οι οποίοι πείστηκαν μετά από εξηγήσεις που τους έδωσε να κάνουν όλοι αναλύσεις DNA. Ιδιαίτερα πείσμωσε όταν είδε φωτογραφίες της βιολογικής της μητέρας, με την οποία έχουν απίστευτη ομοιότητα. Πολλές όμως ομοιότητες έχει και το άλλο κορίτσι με τη βιολογική της μητέρα όπως και με τον βιολογικό της πατέρα. Επίσης η μοίρα έπαιξε ένα ακόμη παιχνίδι στα τόσα, αφού μητέρα και κόρη έχουν το ίδιο όνομα.

Οι δύο οικογένειες οι οποίες κατάγονται από τη Λεμεσό παρ' όλο ότι έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες από την απίστευτη αποκάλυψη, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αρνούμενες να πιστέψουν ότι αυτή η απίστευτη ιστορία συμβαίνει στις ίδιες. Η μόνη ίσως που αντιμετωπίζει με φοβερή ψυχραιμία την όλη υπόθεση είναι η μια από τις δύο 27χρονες, που με την επιμονή της έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη. Το δεύτερο κορίτσι που μόλις πριν μερικές εβδομάδες ενημερώθηκε ότι οι βιολογικοί της γονείς είναι άλλοι από αυτούς που τη μεγάλωσαν, δεν μπορεί να αποδεχθεί το παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα. Σύμφωνα με το φιλικό της περιβάλλον εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης διερωτώμενη εάν αυτό που της συμβαίνει είναι πραγματικό ή πρόκειται για κανένα κακόγουστο αστείο ή κάποιο κακό όνειρο και όταν ξυπνήσει θα επανέλθουν όλα όπως τα γνώρισε μέχρι τα 27 της χρόνια.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ. Η «Αλήθεια» συνεχίζοντας την έρευνα της γι' αυτή την απίστευτη ιστορία και πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα, φέρνει σήμερα στο φως νέα στοιχεία που αφορούν τις δύο οικογένειες, αν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αποφεύγουν να μιλήσουν, αφού φέρεται να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι τους συμβαίνει και προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Παράλληλα δείχνουν να μην επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οικογενειών τους, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αλήθειας». Πάντως στη συνάντηση που έγινε των δύο οικογενειών την ημέρα του Πάσχα σε χωριό της Λεμεσού, επικρατούσε κλίμα αυτοσυγκράτησης και οι πρωταγωνιστές ήταν αρκετά επιφυλακτικοί. Ωστόσο φέρεται να έχουν έρθει σε επαφή και οι δύο οικογένειες με τους νομικούς τους συμβούλους προκειμένου να συντονιστούν για τις ενέργειες που ενδεχομένως θα αποφασίσουν να προβούν, χωρίς να αποκλείεται να κινηθούν και νομικά εναντίον του κλινικάρχη. Η «Αλήθεια» επικοινώνησε με τον κλινικάρχη, ο οποίος όμως απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, επιφυλασσόμενος για τις αντιδράσεις του.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Πάντως όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού Α', ιατρικός λειτουργός Χρυσόστομος Ανδρονίκου, το υπουργείο Υγείας δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης καθώς όπως είπε και ο ίδιος είναι συγκλονισμένος από την όλη υπόθεση. Ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο οι ιδιωτικές κλινικές κρατάνε αρχείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι μέρος της έρευνας, ενώ για το Νοσοκομείο Λεμεσού και για όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια που διαθέτουν μαιευτικές κλινικές υπάρχουν αρχεία όλων όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτά. Πρόσθεσε ότι στα πλαίσια μιας ενδεχόμενης έρευνας, τα στοιχεία μπορούν να εξακριβωθούν και από το ληξιαρχείο στην Επαρχιακή Διοίκηση όπου αμέσως μετά που γεννιέται ένα παιδί καταχωρείται στο ληξιαρχικό μητρώο. Ο κ. Ανδρονικού χαρακτήρισε το περιστατικό ως πρωτοφανές για τα ιατρικά δεδομένα της Κύπρου και θα πρέπει να διερευνηθεί ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αυτής της απίστευτης ιστορίας. Στο μεταξύ, η εφημερίδα μας επικοινώνησε και με τον υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά. Όπως μας δήλωσε, το υπουργείο θα ζητήσει λεπτομέρειες από την κλινική για τις συνθήκες που έγινε το λάθος και θα εξετάσει τις ασφαλιστικές δικλίδες προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια σοβαρά λάθη. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ο κ. Μαλάς δεν είναι υπεύθυνο για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όμως, πρόσθεσε, τέτοια περιστατικά ενδιαφέρουν το υπουργείο.

Βοήθεια στην βιολογική κόρη

Η μια από τις δύο οικογένειες είναι περισσότερο εύπορη από την άλλη και προσφέρθηκε να βοηθήσει τη βιολογική τους κόρη. Αυτή, σύμφωνα με το περιβάλλον της, αρνήθηκε την όποια βοήθεια λόγω και της συναισθηματική φόρτισης στην οποία βρίσκεται, καθώς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Πάντως οι εύποροι γονείς δεν κάνουν πίσω και επιφυλάσσονται να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τη βιολογική τους κόρη.

Τατιάνα Στεφανίδου και Βίκη Χατζηβασιλείου

Η αποκάλυψη της εφημερίδας μας ξεπέρασε τα κυπριακά σύνορα με αποτέλεσμα δύο από τις διασημότερες τηλεοπτικές περσόνες στην Ελλάδα, Τατιάνα Στεφανίδου και Βίκη Χατζηβασιλείου, να επιδείξουν έντονο ενδιαφέρον να παρουσιάσουν το ρεπορτάζ μας από τις εκπομπές τους. Η κα Στεφανίδου στην εκπομπή της «Αξίζει να το ζεις» από την τηλεόραση του STAR και η κα Χατζηβασιλείου από την εκπομπή της«Πάμε Πακέτο». Οι δύο κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας ζητώντας συνεργασία για την παρουσίαση αυτής της απίστευτης ιστορίας, δηλώνοντας παράλληλα και οι δύο συγκλονισμένες.

alithia.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λάθος γονείς δόθηκαν από μαιευτήριο δύο κορίτσια και το ανακάλυψαν 27 χρόνια μετά"

Κόβονται δρομολόγια για τις Βόρειες Σποράδες

Την περικοπή δρομολογίων από και προς Βόρειες Σποράδες έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Hellenic Seaways.

Οι περικοπές, αν εγκριθούν, θα ισχύσουν από 23 Απριλίου και για τα ταχύπλοα, αλλά και για το συμβατικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή Σποράδες – Βόλος.

Γι' αυτό το δρομολόγιο η εταιρία αιτείται να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα Βόλος – Σποράδες – Βόλος, ένα Βόλος- Σποράδες με παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Σκοπέλου και ένα την επόμενη από Σποράδες προς Βόλο.

Αναμένεται κοινή ανακοίνωση

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη, πραγματοποιήθηκε πανσκιαθίτικη συγκέντρωση στο Μπούρτζι και το βράδυ θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση μετά και την λήξη της συγκέντρωσης που έχει καλέσει, στις 7 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Νίκο Πλωμαρίτη και εν αναμονή της κοινής επιστολής μας είπε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση. Η Σκιάθος, αυτή την περίοδο, δέχεται τουρίστες με μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν συμβατικό πλοίο γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν 90 ευρώ και πλέον για το ταξίδι τους... Ακόμα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία. Αν προχωρήσουν στη μείωση των δρομολογίων θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κλείσιμο δημοτικών καταστημάτων, λιμανιών και γιατί όχι και των εκλογικών κέντρων!..»

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής σε δηλώσεις του στην efimerida sporades.blogspot.com είπε: «Είναι αδιανόητο να βρίσκονται οι δήμαρχοι προ τετελεσμένων γεγονότων σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια.

Είναι ανόητο και αδιανόητο να ονομάζουμε τον Τουρισμό "βαριά βιομηχανία" και να μην γνωρίζει ο επισκέπτης πότε και αν θα γυρίσει στον τόπο του.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δρομολόγια όλο τον χειμώνα και στην αρχή της τουριστικής σεζόν να περικόπτονται.»...

thessalianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβονται δρομολόγια για τις Βόρειες Σποράδες"

Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της Οδηγίας για τα Ύδατα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας 2000/60/ΕΚ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, σύμφωνα με την Οδηγία τα κράτη μέλη πρέπει να καταρτίζουν ένα σχέδιο διαχείρισης λεκάνης απορροής ποταμού για κάθε περιοχή λεκάνης απορροής ποταμού που ευρίσκεται εξ ολοκλήρου στο έδαφός τους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 14 Περιοχές Λεκάνης Απορροής Ποταμών, πέντε εκ των οποίων είναι διεθνείς.

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία παρέβη τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Οδηγία αφού δεν κατάρτισε το σχέδιο ως τις 22 Μαρτίου 2010, ενώ δεν ξεκίνησε διαδικασία πληροφόρησης του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/1/2008 το Δικαστήριο της ΕΕ καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της ίδιας οδηγίας.

Η οδηγία 2000/60/EΚ αποτελεί καίριας σημασίας μέσο της Ευρώπης για την προστασία της ποιότητας των υδάτων της. Καθιερώνει πλαίσιο κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής υδάτων, και υποχρεώνει τα κράτη μέλη να δημοσιεύουν σχέδιο διαχείρισης για κάθε περιοχή λεκάνης απορροής ποταμού, το αργότερο εννέα έτη μετά την έναρξη ισχύος της οδηγίας.

Τα κράτη μέλη που διασχίζονται από διεθνείς ποταμούς οφείλουν να συνεργάζονται για την εκπόνηση ενιαίου διεθνούς σχεδίου διαχείρισης λεκάνης απορροής των ποταμών αυτών.

Η οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα υποχρεώνει τα κράτη μέλη να προστατεύουν και να αποκαθιστούν όλα τα συστήματα υπόγειων και επιφανειακών υδάτων (ποτάμια, λίμνες, κανάλια και παράκτια ύδατα), ώστε να επιτευχθεί το αργότερο το 2015 «καλή κατάσταση», ελαχιστοποιώντας τα ίχνη των ανθρώπινων επιπτώσεων στα ύδατα.

Τα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών επιχειρούν περιεκτική επισκόπηση των κύριων ζητημάτων που αφορούν κάθε περιοχή λεκάνης απορροής ποταμού, και θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα ειδικά μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των καθοριζόμενων στόχων σχετικά με την ποιότητα του περιβάλλοντος.

econews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της Οδηγίας για τα Ύδατα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news