facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τι έχουν καταθέσει η σύζυγος και η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου

«Διαχειριστής της περιουσίας μας ήταν ο Ακης», υποστήριξε η Βίκυ Σταμάτη στην ανωμοτί κατάθεσή της ενώπιον των εισαγγελέων τον Ιούλιο του 2011 η οποία συμπεριλαμβάνεται στην πολυσέλιδη δικογραφία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αποδίδει μάλιστα στον σύζυγό της όλες τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειας. Για το νεοκλασικό που διατηρεί στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον τρόπο, που το απέκτησε αναφέρει:

«Με το υπ' αριθμ. 15867 του 2010 συμβόλαιο αγοραπωλησίας της συμβολαιογράφου Πειραιώς Μ. Κολοβού απέκτησα το λεπτομερώς στο ανωτέρω συμβόλαιο ανεφερόμενο ακίνητο επί της οδού Αρεοπαγίτου αντί του τιμήματος 1.100.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από το ανωτέρω συμβόλαιο, χρηματικό ποσό 450.000 ευρώ είχε ήδη καταβληθεί στην πωλήτρια σε μετρητά κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ενώ το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό των 650.000 ευρώ επρόκειτο να εκταμιευτεί κατόπιν δανειοδοτήσεως από την τράπεζα Eurobank.

Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απ. Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπεριλαμβανομένης και της αγοραπωλησίας ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγκεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λ.π.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου. Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως ενεγράφη υποθήκη.... Ο λόγος, που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγο μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία... Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου. Η αγορά του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου...»



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανωμοτί κατάθεση της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, λογίστριας του Ακη Τσοχατζόπουλου και εκπροσώπου της υπεράκτιας Blue Bell SA, μέσω της οποίας αγοράστηκε το ακίνητο της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, αλλά και εταιρεία, που δέχθηκε μίζα 16 εκ. Ελβετικών φράγκων για την προμήθεια των πυραλύλων ΤΟΡΜ - 1. Υποστηρίζει ότι η υπεράκτια αυτή ανήκε στον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νικ. Ζήγρα και αναφέρει ότι «στο πελατολόγιο μου περιλαμβάνονται τουλάχιστον 2.000 φορολογούμενοι μεταξύ των οποίων υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι».

Εξηγεί ότι «Η γνωριμία μου με τον τέως υπουργό ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετία του 1970 αρχικά ως κοινωνική και πολιτική και εν συνεχεία και ως επαγγελματική. Αφού είμαι επί τρεις δεκαετίες η ίδια φοροτεχνικός του ιδίου και της οικογενείας του. Τον Οκτώβριο του 1998 ο τότε γνωστός μου από την θητεία του ως στελέχους της Βαλκαν Εξπόρτ Νικόλαος Ζήγρας μου ανέθεσε την λογιστική παρακολούθηση της εξωχώριας εταιρείας συμφερόντων του με την επωνυμία BLUE BELL SA, η οποία δραστηριοποιείτο στην εκμετάλλευση ακινήτων στην Ελλάδα και είχε ήδη στην κυριότητα του της οδού Δεινοκράτους».

Υποστηρίζει επίσης ότι την εκπροσώπηση της εταιρείας ανέλαβε μόνο για 10 ημέρες για την χορήγηση από την αρμόδια ΔΟΥ ΑΦΜ και στη συνέχεια εκπρόσωπος ορίστηκε ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης. Και η λογιστική παρακολούθηση της άλλη υπεράκτιας εταιρείας Torcaso ανατέθηκε, κατά δική της ομολογία, στην κ. Λαμπροπούλου αυτή τη φορά κατά σύσταση δικηγόρου από την Κύπρο τον Μάιο του 2000. Αλλά και η τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία στην αγορά του ακινήτου της Αρεοπαγίτου, Nobilis, ανατέθηκε στην κ. Λαμπροπούλου τον Νοέμβριο του 2004 κατά σύσταση του γιατρού και μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ, Ν. Γεωργουλάκη. Με ειδικό όμως πληρεξούσιο συνυπέγραψε ως εκπρόσωπος της εταιρείας μισθωτήριο με τον κ. Τσοχατζόπουλο τον Ιανουάριο του 2007. Καταθέτει επίσης ότι τον Απρίλιο του 2010 έμαθε για την αγορά του σπιτιού από τον πρώην υπουργό.



Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε ωστόσο να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο όταν εμφανίστηκε αυθορμήτως στις εισαγγελείς Κυβέλου και Σίσκου ο επιχειρηματίας Οράτιος Μελάς μέσω λογαριασμών του οποίου σύμφωνα με το κατηγορητήριο διακινήθηκαν μέρος των μιζών από το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο κ. Μελάς στην κατάθεσή του αναφέρει ότι «Είμαι ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στον Παναμά εταιρείας Morellia Trading S. Α., που συστήθηκε το 1993 και την οποία εκπροσωπώ από κοινού με τον Κων. Αντωνιάδη. Αντικείμενο δραστηριότητας της παραπάνω εταιρείας είναι μεταξύ άλλων οι χρηματιστηριακές εργασίες. Το 1999 γνώρισα μέσω φίλου μου κοσμηματοπώλη τον Νικ. Ζήγρα, ο οποίος μου συστήθηκε ως ξυλέμπορος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ως εκπρόσωπος ομίλου επενδυτών από αραβικές χώρες, που ήθελαν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Μου ζήτησε να τον εξυπηρετούμε καταβάλλοντας σε λογαριασμό μας στο εξωτερικό συνάλλαγμα και δίνοντας του το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές στην Ελλάδα και σε μετρητά. Αυτό γινόταν επανειλημμένως από το 1999 μέχρι το 2006. Τα ποσά ήταν της τάξης 150-300.000 ευρώ περίπου.

Από τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία Morellia φέρεται να εμπλέκεται στη διανομή μιζών από τη σύμβαση των υποβρυχίων με γερμανική εταιρεία. Στα δημοσιεύματα είδα να αναφέρεται λογαριασμός στην τράπεζα Morgan Stanley της Ελβετίας με κωδικό «Κύρος». Ειδικότερα είδα λίστα του περιοδικού Spiegel και στο οποίο αναφερόταν ότι ποσά 890.000 και 2.070.000 ελβετικών φράγκων μεταφέρθηκαν από λογαριασμό, που τηρούσε η εταιρεία ΜΙΕ στην τράπεζα UBS στη Λουκέρνη σε λογαριασμό της εταιρείας μας στην τράπεζα Credit Lyonnais στην Ελβετία και σε λογαριασμό του γιου μου Κύρου Μελά στην τράπεζα Morgan Stanley αντίστοιχα. Αμέσως απευθυνθήκαμε στην τράπεζα Credit Lyonnais η οποία μας επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή... Καταλάβαμε ότι επρόκειτο για κατάθεση, που έγινε με εντολή του Νικ. Ζήγρα, διότι ήταν η μόνη περίπτωση εξυπηρέτησης πελάτη μας για τόσο μεγάλο ποσό... Τα χρήματα αυτά αποδόθηκαν στον κ. Ζήγρα, όπως είχαμε συμφώνησε κατά ένα μέρος (1.455.000 ελβετικά φράγκα) με έμβασμα από τον λογαριασμό του Κύρου Μελά στην τράπεζα Morgan Stanley και κατά το υπόλοιπο μέρος (1.000.000 ευρώ) σε μετρητά στην Ελλάδα. Επισυνάπτω αντίγραφο κίνησης στην Eurobank...»

Ο κ. Μελάς επέμεινε πως κανένα έμβασμα δεν έγινε από λογαριασμό του από λογαριασμό του γιου του σε λογαριασμό της εταιρείας Torcaso στην Κύπρο ή αλλού.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι έχουν καταθέσει η σύζυγος και η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου"

Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι παράνομες!! (pdf αρχείο)

Επώνυμη καταγγελία στον Άρειο πάγο, παράνομα τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ / ΝΔ!

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και συγγραφέας Γεώργιος Αϋφαντής, κατέθεσε καταγγελία στον Αρειο Πάγο με κύριο αίτημα να ανασταλεί η λειτουργία των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάσει του Συντάγματος διότι δωροδοκήθηκαν (υπόθεση Siemens), σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που κατεδίκασε τον Χριστοφοράκο και η οποία είναι ήδη αμετάκλητη!

Συνεπώς, όλες οι συμβάσεις που υπέγραψαν τα κόμματα αυτά είναι παράνομες!!

Στην Ιταλία, που ακόμα υπάρχει έστω και η στοιχειώδη δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργεί, σε ανάλογη περίπτωση, απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις δωροδοκίας.

Όλο το έγγραφο με συνημμένη την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, όπως κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο βλέπετε παρακάτω.



Εαν αυτό ληφθεί σοβαρά υπ' όψη απο τη Δικαιοσύνη (πράγμα που είναι πολύ πιθανό), τότε ΑΣΦΑΛΩΣ και υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα! Τα πάντα καταρρέουν, το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ παίρνει τα πράγματα στα χέρια της!


Πολύ ωραίο, για να είναι αληθινο...

logioshermes.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι παράνομες!! (pdf αρχείο)"

Τους πήρε έξι χρόνια να βγάλουν πόρισμα για τη σπατάλη

Στον εισαγγελέα υπόθεση για το νοσοκομείο της Έδεσσας

Μετά από έξι χρόνια, από τότε που έγινε η καταγγελία, πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας της Έδεσσας το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για σπατάλη ορθοπεδικών υλικών στο νοσοκομείο της πόλης.

Σε συνέχεια των ενεργειών του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρη Μουσιωνη, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, τον εξουσιοδότησε σήμερα να παραλάβει το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ και να το διαβιβάσει ο ίδιος στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους πήρε έξι χρόνια να βγάλουν πόρισμα για τη σπατάλη"

Ασύλληπτη κομπίνα στον ΟΓΑ - Κοινωνικός τουρισμός με κλειστά ξενοδοχεία

Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.

Σειρά παραβάσεων αλλά και πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, εντόπισαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης του ΟΓΑ, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον Οργανισμό, για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που ενώ είχαν αποστείλει στον Οργανισμό τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ώστε να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούσαν, είτε δεν λειτουργούσαν και ήταν κλειστά είτε οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ουδέποτε είχαν διαμείνει σε αυτά.

Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι ελεγκτές εντόπισαν και περιπτώσεις που πουλήθηκαν δελτία του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ μέσω του Διαδικτύου σε μη δικαιούχους.

Η ζημιά για τον ΟΓΑ δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη δώσει εντολή για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και έχει αποστείλει τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, προχώρησε στην αναστολή των πληρωμών των παραβατικών τουριστικών επιχειρήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Με εντολή του Διοικητή του Οργανισμού, Παναγιώτη Πέτρουλα, ξεκίνησαν εκτεταμένοι και εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και ασφαλισμένους που έκαναν χρήση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, η Διοίκηση του ΟΓΑ μελετά την αλλαγή όλου του συστήματος χορήγησης και ελέγχων των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, ώστε να διασφαλίζονται το δημόσιο χρήμα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασύλληπτη κομπίνα στον ΟΓΑ - Κοινωνικός τουρισμός με κλειστά ξενοδοχεία"

Τα Τρίκαλα ζητούν από τον Άκη να επιστρέψει το μετάλλιο

«Ελπίζω να μην το έχει κάνει ράβδο χρυσού» λέει ο αντιδήμαρχος

Την επιστροφή του μεταλλίου της πόλης που του απένειμε ο δήμος Τρικάλων το 2002 ζητά από τον προφυλακισθέντα πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Θεόδωρος Σπανός.

«Απαιτώ να μας επιστρέψει το χρυσό μετάλλιο της πόλης που του δώσαμε», ανέφερε ο αντιδήμαρχος μιλώντας στο trikalanews.gr και πρόσθεσε «ελπίζω να μην το έχει κάνει …ράβδο χρυσού».

Το χρυσό μετάλλιο της πόλης είχε λάβει το 2002 ο Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά και μετέπειτα ο Γιάννος Παπαντωνίου, και οι δύο ως υπουργοί Άμυνας, για εξαγγελίες σε υπόθεση που τελικά δεν προχώρησε και αφορούσε ανταλλαγή εκτάσεων του Δήμου με το ΓΕΣ.

Το ίδιο αίτημα είχε εκφράσει πέρυσι, πριν τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν «μπλοκαρίστηκε» για ακόμη μια φορά, η ανταλλαγή εκτάσεων του Δήμου με το ΓΕΣ. «Έχουμε δώσει δύο χρυσά μετάλλια και εκτάσεις δεν είδαμε», ήταν τότε το σχόλιο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Τρίκαλα ζητούν από τον Άκη να επιστρέψει το μετάλλιο"

Αποζημιώνεται 53χρονη για τραυματισμό από την ΕΛ.ΑΣ.

Αποζημίωση ύψους 25.000 επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας σε 53χρονη, η οποία τον Δεκέμβριο του 2005 τραυματίστηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η ευθύνη για τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας αποδίδεται από το Διοικητικό Εφετείο στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον αποκλεισμό των οδών γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη, η ΕΛ.ΑΣ. «όφειλε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας» και «να προχωρήσει στον αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων της περιοχής, τέτοια όμως εντολή δόθηκε μετά την έκρηξη».

Πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά υπήρξε κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή, καθώς είχε εκδηλωθεί απειλή βόμβας, αλλά μετά από λίγο δόθηκε νέα εντολή να αποχωρήσουν τα περιπολικά.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των περιπολικών ο φρουρός του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε την έκρηξη της βόμβας.

Η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε ανέφερε στην αγωγή που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου ότι από την έκρηξη έχει υποστεί σοβαρή βλάβη η υγεία της και ιδιαίτερα το ακουστικό και νευρικό της σύστημα. Μάλιστα, ζητούσε αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποζημιώνεται 53χρονη για τραυματισμό από την ΕΛ.ΑΣ."

«Όχι» από τους δικαστές στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους

«Κρυφά» επιδιώκουν να κρατήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία οι δικαστικοί λειτουργοί.

Ζητούν να εξαιρεθούν από την υποχρέωση δημοσιοποίησης των «πόθεν έσχες» σε αντίθεση με όλους τους άλλους υπόχρεους για τους οποίους προβλέπεται η ανάρτηση του «πόθεν έσχες» στο διαδίκτυο.

Με επιστολή τους στον Ευάγγελο Αργύρη, πρόεδρο της Επιτροπής Έλεγχου Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, οι δικαστικές Ενώσεις ζητούν ουσιαστικά να εξαιρεθούν από την υποχρέωση αυτή, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, οι έξι δικαστικές Ενώσεις (Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, και Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) υπέβαλλαν ερώτημα στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το οποίο ζητούν να γνωμοδοτήσει η Αρχή αν είναι συμβατή με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων η απόφαση αυτή της Βουλής «ενόψει των κινδύνων που ενέχει η δημοσιοποίηση των προσωπικών και περιουσιακών στοιχείων των ανωτέρω υπόχρεων και των προστατευόμενων αυτών μελών και η ευχερής πρόσβαση σε αυτά οποιουδήποτε πέραν των αρμοδίων προς έλεγχο οργάνων».

Τι αναφέρει η επιστολή

Ειδικότερα, στην επιστολή προς τον κ. Αργύρη οι πρόεδροι των Ενώσεων αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με το άρθρο 3 του ν. 4065/2012 προβλέπεται ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ.1 του νόμου 3213/2003 αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής με μέριμνα δική σας και αφού εσείς καθορίσετε την μορφή, τον τύπο, τα προς δημοσίευση στοιχεία, τη χρονική διάρκεια της ανάρτησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Όπως είναι γνωστό η δήλωση περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνει την αναφορά συγγενικών προσώπων, λεπτομερή έκθεση των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου και συνυποβάλλεται μαζί με την φορολογική του δήλωση, το Ε-9 και τους τίτλους κτήσεως αυτών.

Οφείλουμε, ενόψει αυτών, να εκθέσουμε σε εσάς τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία μας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και στις περιπτώσεις των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και των Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η φύση των καθηκόντων τους, η οποία τους τοποθετεί στο κέντρο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των διαδίκων. Ειδικότερα, είναι προφανές ότι η έκθεση σε «δημόσια θέα» των ονομάτων των συγγενικών μας προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας μας, των μέσων μεταφοράς μας (προσδιοριζομένων κατά τύπο και αριθμό κυκλοφορίας) των τραπεζικών μας λογαριασμών κλπ, πέραν του ζητήματος συμβατότητας της εν λόγω ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο. Σημειώνουμε ότι ήδη εκκρεμεί αίτημά μας για την εξέταση του ζητήματος που έχει προκύψει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως κατά την αρμοδιότητα σας ,ως αυτή περιγράφεται στην ανωτέρω διάταξη, καθορίσετε τον τρόπο ανάρτησης των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεως των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και των Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έτσι ώστε να μην αποκαλύπτονται τα ανωτέρω κρίσιμα στοιχεία. Θα πρέπει να επισημάνουμε την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, δεδομένου ότι η δημοσιοποίηση έστω και για μια φορά των στοιχείων αυτών θα προκαλέσει τους κινδύνους που προαναφέραμε και δεν θα είναι εφικτή μετά από αυτό οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση».

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» από τους δικαστές στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους"

Choose4Greece: Ένας ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου

Ενόψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου


Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα συμβούλου ψήφου, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να έρθουν «αντιμέτωποι» με τις πολιτικές τους θέσεις και να διαπιστώσουν την εγγύτητά τους με αυτές των κομμάτων, δημιούργησαν ερευνητικές ομάδες έξι ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Η πλατφόρμα «Choose4Greece» ξεκινά τη λειτουργία της σήμερα (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.choose4greece.com) ενόψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου, και αφορά τόσο τους αναποφάσιστους πολίτες, όσο και τους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, καθώς μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα ερωτηματολόγια που καλούνται να συμπληρώσουν (ανώνυμα), προκύπτουν απαντήσεις σε γραφήματα, που δείχνουν την πολιτική τους τοποθέτηση (αριστερά, δεξιά κλπ), με βάση τις απόψεις τους για μια σειρά από θέματα (οικονομία, κοινωνικές αξίες, εγκληματικότητα, περιβάλλον, παιδεία, εξωτερικές σχέσεις) και όχι με βάση τις παραδοσιακές οικογενειακές επιλογές ή τα απολύτως προσωπικά κίνητρα.

Παράλληλα, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν ακριβώς για τις θέσεις των κομμάτων σε μία σειρά από πολιτικά ζητήματα.

«Πρόκειται για μία διαδραστική, ψυχαγωγική και ενημερωτική εφαρμογή, με 30 προτάσεις, οργανωμένες σε θεματικές κατηγορίες. Η διατύπωση των προτάσεων έγινε μετά από μελέτες πολιτικών επιστημόνων, κοινωνικών ψυχολόγων και κοινωνιολόγων, ενώ η κωδικοποίηση των θέσεων των κομμάτων από ειδικούς επιστήμονες, σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που έδωσαν τα ίδια τα κόμματα» αναφέρει η ερευνήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λία Σπυρίδου.

Στη δημιουργία της πλατφόρμας συμμετείχαν ερευνητές από πανεπιστήμια της Ζυρίχης, της Κύπρου, της Θεσσαλονίκης, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται την τελευταία πενταετία για τις εκλογές σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο (φέτος στις εκλογές για τον δήμαρχο του Λονδίνου, στις τελευταίες εκλογές της Κύπρου, στην Αργεντινή, στην Ισπανία, στην Χιλή κ.α.), ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά στις περιφερειακές εκλογές του 2010.

Οι ερευνητές αξιοποιούν τα αποτελέσματα των απαντήσεων των χρηστών– με βάση τα δημογραφικά στοιχεία τους (μορφωτικό επίπεδο, ηλικία κ.λπ.)– τα οποία συγκρίνουν με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, για ερευνητικούς σκοπούς.

Πάντως, ένα αρκετά γενικευμένο συμπέρασμα των χρηστών της πλατφόρμας ανά τον κόσμο, όπως αναφέρει η κ. Σπυρίδου, είναι η επιβεβαίωση της υπόθεσης ότι η ψήφος των χρηστών διαφοροποιείται σημαντικά όταν φτάνουν στην κάλπη σε σχέση με το ποιες πραγματικά είναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις και προτιμήσεις.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Choose4Greece: Ένας ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου"

Δύο μεγάλοι καλλιτέχνες που «έφυγαν» την ίδια μέρα

Τραγική σύμπτωση η ημερομηνία θανάτου του Δ. Μητροπάνου και του Ν. Παπάζογλου

Η σημερινή μέρα ρίχνει βαριά τη σκιά της καθώς από το πρωί η είδηση του θανάτου του μεγάλου Δημήτρη Μητροπάνου έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα.

Είναι, όμως, σοκαριστικό το γεγονός ότι πέρυσι 17 Απριλίου, την ίδια ακριβώς μέρα, το πανελλήνιο αποχαιρετούσε έναν ακόμη μεγάλο εκπρόσωπο του λαϊκού τραγουδιού.

Σήμερα, λοιπόν, κλείνει ένας χρόνος από το χαμό του Νίκου Παπάζογλου ο οποίος είχε «χτυπηθεί» από την επάρατη νόσο.

Η είδηση ότι σήμερα «έφυγε» ο Μητροπάνος μπορεί να θεωρηθεί ίσως μία από τις μεγαλύτερες τραγικές συμπτώσεις.

Δύο τεράστιες απώλειες που αφήνουν την καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή αυτής της χώρας πιο φτωχή από ποτέ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο μεγάλοι καλλιτέχνες που «έφυγαν» την ίδια μέρα"

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες - 360 ευρώ υπό προϋποθέσεις

Σχέδιο υπουργικής απόφασης, με την οποία θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας, οι περίπου 10.000 άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, το μηνιαίο επίδομα θα είναι 360 ευρώ, για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως και ένα έτος, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης κάθε δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πραγματικό χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 3 ετών και να έχουν καταβάλλει εισφορά προς τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας από ένα έως και τρία έτη, ανάλογα με την ημερομηνία κατά την οποία διέκοψαν ή θα διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ακόμη οι δικαιούχοι, δεν πρέπει να εργάζονται ως μισθωτοί, να αυτοαπασχολούνται, να λαμβάνουν σύνταξη ή να έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Θα πρέπει επίσης, να μην έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή, το μερίδιό ή τις μετοχές τους, σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας. Τέλος, δεν πρέπει να έχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, η λύση που εξετάζεται είναι ότι θα πρέπει κατά τα τρία προηγούμενα έτη από την καταβολή του επιδόματος, το ατομικό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 50.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τα 100.000 ευρώ.

Το αγκάθι που προσπαθούν να ξεπεράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφορά στον τρόπο εξειδίκευσης των προϋποθέσεων ανά κατηγορία επαγγελματιών, αφού υπάρχουν σοβαρές διαφορές στον υπολογισμό των προϋποθέσεων μεταξύ των μηχανικών των γιατρών ή των εμπόρων.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν εισφορά ανεργίας 10 ευρώ το μήνα από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα, περίπου 54,6 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει τα 94 εκατ. ευρώ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες - 360 ευρώ υπό προϋποθέσεις"

Σε ισχύ η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τραινοταξί

Ξεκινάει η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προσφέρει στους επιβάτες της, με την ονομασία Τραίνο-Ταξί.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα μπορούν μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων να εξασφαλίζουν προνομιακό κουπόνι συνδυασμένης μετακίνησης Τραίνο- Ταξί, με σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν το 15%, για μεταφορά από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της επιλογής τους, εντός της πόλης.

Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την εξασφάλιση της υπηρεσίας ταξί, δεδομένου ότι αποτελεί προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό.

Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας εφαρμόζεται για τέσσερις μήνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ και αργότερα θα επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τραινοταξί"

Στις 22 Απριλίου κόβονται αναδρομικά οι συντάξεις

Στις 22 Απριλίου θα κοπούν και πάλι κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ και επικουρικές άνω των 200 ευρώ. Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις συντάξεις του Μαΐου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2012

Οι νέες κρατήσεις 12% για τις συντάξεις άνω των 1300 ευρώ αφορούν έναν στους 6 συνταξιούχους ( 451.000) ενώ η κλιμακωτή παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις αφορά έναν στους 2 συνταξιούχους .

Η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ (αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς), ενώ για τη μείωση υπολογίζεται το ποσό της καταβλητέας την 1.1.2012 κύριας σύνταξης.

- Μειωμένη σύνταξη θα πάρουν 71.538 ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

- Στην επικουρική ασφάλιση οι περικοπές είναι τριών «ταχυτήτων» και αφορούν ποσά συντάξεων άνω των 200 ευρώ. Το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

- Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, η αναδρομική παρακράτηση θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου του 2012.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο : Στην περίπτωση που ο συνταξιούχος λαμβάνει μία κύρια σύνταξη, το ποσό αυτής -μετά και τη μείωση- δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ (εννοείται για κύρια σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ).
Αν στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Π.Θ. δίνεται το παρακάτω παράδειγμα:

- Συνταξιούχος του Δημοσίου (1.200 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (800 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Δηλαδή η περικοπή θα υπολογιστεί επί του ποσού των 700 ευρώ (2.000 - 1.300 ευρώ).
Άρα, 700 ευρώ Χ 12% = 84 ευρώ μείωση. Η μείωση θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του Δημοσίου.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται πως «ισχύουν τα ανάλογα και για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των άλλων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς είτε οι συντάξεις τους βαρύνουν το Δημόσιο είτε τους οικείους φορείς, καθώς και για το προσωπικό του ΟΣΕ και των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού των Σιδηροδρομικών Δικτύων που διέπονται από το καθεστώς του ν.δ. 3395/1955».

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 22 Απριλίου κόβονται αναδρομικά οι συντάξεις"

«Αποκρούει» το ΙΚΑ τα περί νέων κυκλωμάτων

Οι πληροφορίες για κυκλώματα στο ΙΚΑ Πατησίων και σε άλλα υποκαταστήματα, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «η πάταξη φαινομένων διαφθοράς διέπονται από κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα και τα πορίσματα δίνονται στη δημοσιότητα με επίσημες ανακοινώσεις της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των άλλων διωκτικών αρχών».

«Οι ελεγκτικές δομές του Ιδρύματος έχουν δώσει δείγμα γραφής για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και τη μεθοδολογία που ακολουθούν για το χτύπημα παραβατικών συμπεριφορών. Οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται με τρόπο συστηματικό, καθολικό και υπεύθυνο» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αποκρούει» το ΙΚΑ τα περί νέων κυκλωμάτων"

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για το χαμό του Δ. Μητροπάνου

Τραγουδιστές μιλούν στο newsbeast.gr για τη μεγάλη απώλεια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος άφησε σήμερα σε ηλικία 64 ετών την τελευταία του πνοή από οξύ πνευμονικό οίδημα.

«Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε από κοντά μας τόσο γρήγορα. Σήμερα σίγησε ίσως η μεγαλύτερη φωνή του λαϊκού τραγουδιού», τονίζει στο newsbeast.gr ο Μανώλης Μητσιάς.

Και αναφέρει «όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τα τραγούδια. Ο Δημήτρης μιλούσε με τα τραγούδια του για τον πόνο, την αγάπη και το χωρισμό. Άγγιζε τις καρδιές μας. Σήμερα πενθούμε».

«Σίγησε μια μεγάλη φωνή του λαϊκού τραγουδιού. Με το Δημήτρη αρχίσαμε μαζί το τραγούδι. Εγώ ήμουν 22 και εκείνος περίπου στα 18», λέει η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά στο άκουσμα της είδησης για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου και δε μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της για τον άδικο χαμό του.

«Έφυγε ένας πολύ καλός μου φίλος μου, ένας μοναδικός ερμηνευτής, μια σπάνια λαϊκή φωνή. Σήμερα η Ελλάδα πενθεί για το χαμό αυτού του ανθρώπου», καταλήγει.

Η Ρένα Κουμιώτη αναφέρει: «Ο Δημήτρης δεν ήταν τυχαίος ερμηνευτής. Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τα τραγούδια του και τις επιτυχίες του. Έσβησε τόσο άδοξα. Είναι πραγματικό κρίμα. Σε αυτή τη χώρα μόνο στεναχώριες έχουμε πια να θυμόμαστε όσοι είμαστε ακόμη στη ζωή. Καλό του ταξίδι».

«Ας τον αναπαύσει ο Κύριος. Καλό του ταξίδι. Δεν ήταν μόνο καλός τραγουδιστής, ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ένας κύριος που θα λείψει από την ελληνική δισκογραφία. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη απώλεια», λέει ο Σταμάτης Κόκοτας.

Γιάννης Βογιατζής: «Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης έχει φύγει από τη ζωή. Πάντοτε ο Θεός επιλέγει να παίρνει τους καλούς ανθρώπους από κοντά μας. Ο Δημήτρης ήταν ένας πολύ καλός φίλος, τον αγαπούσα και με αγαπούσε. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έφευγε έτσι από τη ζωή. Έτσι είναι η ζωή. Είμαι ιδιαίτερα στενοχωρημένος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλό ταξίδι να χει και εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα γελάστο, όπως έλεγε κι εκείνος».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για το χαμό του Δ. Μητροπάνου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news