facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με καθυστέρηση μερικών ωρών, καθώς ο πρώην υπουργός επέμενε να μην αναχωρήσει από την ΓΑΔΑ εάν δεν αποχωρήσουν όλες οι τηλεοπτικές κάμερες.


Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών.

Μετά την 8ωρη απολογία του, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι η βαρύτητα του αδικήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ έκριναν τον κ. Τσοχατζόπουλο ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Στον ανακριτή ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακόμη, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μη ικανοποιητικές».

Σήμερα επίσης απολογούνται οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, Γιώργος Σαχπατζίδης (επιχειρηματίας), Νίκος Ζήγρας (ξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχος offshore εταιρείας) και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση).

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων, απολογήθηκε μέσω σχετικού 15σέλιδου υπομνήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων offshore εταιρειών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Αμυνας.

Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Από τους συνηγόρους του κατατέθηκε προηγουμένως αίτημα για χορήγηση νέας προθεσμίας, λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας, το οποίο όμως απερρίφθη.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Μετά τις κάλπες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσω TAXIS

Μετατίθεται άλλη μία φορολογική εκκρεμότητα

Μετά τις κάλπες μετατίθεται άλλη μία φορολογική εκκρεμμότητα, καθώς η εφαρμογή του TAXIS για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων (υποχρεωτική για μισθωτούς άνω των 12.000 ευρώ) θα ανοίξει στις 9 Μαΐου, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Ο στόχος είναι προφανής: οι ψηφοφόροι όχι μόνο να λάβουν μετεκλογικά το εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά να ασχοληθούν συνολικά με τα φορολογικά τους, αφού θα έχουν ψηφίσει το κόμμα της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται ότι η τελική προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου.

Ποια, όμως, είναι η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσουν οι 750.000 φορολογούμενοι, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα και δεν έχουν πάρει κλειδάριθμο;

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει συστημένες επιστολές σε όλους αυτούς τους υπόχρεους, οι οποίες θα περιέχουν τους απαραίτητους κωδικούς.

Σε κάθε περίπτωση, δειυκρινίζεται ότι η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.

Δηλαδή, για να αποκτήσετε κλειδάριθμο, ώστε να μπορείτε να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση ηλεκτρονικά, δεν θα αποφύγετε την επίσκεψη στη ΔΟΥ, όπου υπάγεστε, ούτε τη γραφειοκρατία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τις κάλπες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσω TAXIS"

"FREEDOM" Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι μπορείτε να αφήσετε το σπίτι στην πόλη και να μείνετε σε ένα σπίτι που θα ταξιδεύει πάνω στη θάλασσα;

Ονομάζεται «Freedom» και πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αστικής ανάπτυξης μέσα στη θάλασσα! Στην ουσία πρόκειται για ένα γιγαντιαίο πλοίο το οποίο θα μπορεί να στεγάσει μέχρι 50.000 κατοίκους, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά και όλες τις ανέσεις.

Με “θέα” τον ωκεανό και τη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε θελήσουν οι «επιβάτες» του ανά πάσα ώρα και στιγμή, το σύγρονο αυτό θαύμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα τρία χρόνια.

Κατοικίες, καταστήματα, χώροι αναψυχής και πάρκα, εμπορικά κέντρα, σχολείο και πανεπιστήμιο, ξενοδοχεία και καζίνο αλλά και νοσοκομείο και γήπεδα ποδοσφαίρου είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί κανείς να βρει μέσα σε αυτή την πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο.

Ωστόσο, πριν αρχίσετε να ονειρεύεστε, σας ενημερώνουμε ότι το κόστος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό για την αγορά ενός διαμερίσματος.




radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""FREEDOM" Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο"

Μέχρι τέλος Μαΐου οι διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι το τέλος Μαΐου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις για προηγούμενες χρήσεις περίπου 700.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα έχουν έκπτωση από 90% έως και 100% στις χρηματικές ποινές.

Η ρύθμιση αφορά όσους είτε «ξέχασαν» να καταθέσουν έστω και μία δήλωση ΦΠΑ, Φόρου μισθωτών Υπηρεσιών, εισοδήματος και άλλες, είτε θέλουν να διορθώσουν λάθη στα υποβληθέντα έντυπα, οι οποίοι βαρύνονται με σημαντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Πιο αναλυτικά, διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, αν ο αρχικός φόρος καταβληθεί εφάπαξ, ενώ αν η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, προσαυξάνεται κατά 10% αν η φορολογική υποχρέωση προέκυψε έως και το 2008, και κατά 3%, αν προέκυψε από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι δόσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 4 και να είναι μικρότερες των 300 ευρώ.

Παράλληλα, ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται εφάπαξ, χωρίς δόσεις, με την υποβολή της δήλωσης για τις επιχειρήσεις, και μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.

Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρούνται οι υποθέσεις κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενιαίου τέλους ακινήτων, δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγή, φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται με επιφύλαξη ή με τις οποίες δηλώνεται ζημία.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τέλος Μαΐου οι διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις"

Στον Κορυδαλλό οδηγείται σήμερα ο Τσοχατζόπουλος

Απολογούνται σήμερα και οι τρεις συνεργάτες του

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός παραμένει κρατούμενος μετά τη μαραθώνιο απολογία του στον ανακριτή ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι τρεις συνεργάτες του: η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο ξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό.

Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή στην υπόθεση συγγενικού του προσώπου και της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τα επιχειρήματα του κ. Τσοχατζόπουλου δεν φαίνεται να έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι ομόφωνα τον έκριναν προφυλακιστέο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Κορυδαλλό οδηγείται σήμερα ο Τσοχατζόπουλος"

Kι άλλες συμμορίες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στο ΙΚΑ - Τι έδειξε ο έλεγχος σε 9 υποκαταστήματα!

Το ηλεκτρονικό σύστημα έβγαλε λαυράκια. Αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις καρμπόν, με εκείνη του ΙΚΑ Καλλιθέας με πολίτες που λυμαίνονταν τους πόρους του ιδρύματος και δημόσιο χρήμα σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι λεπτομέρειες και μόνο εξοργίζουν. Πρωταγωνίστριες είναι και πάλι γυναίκες υπάλληλοι. Οι περισσότερες έπαιρναν επίδομα ασθενείας ενώ εργάζονταν κανονικά και κολλούσαν ένσημα. Μάλιστα το επίδομα ασθενείας έφτανε σε πολλές περιπτώσεις τον μισό μισθό τους!

Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε διασταύρωση των στοιχείων ημερομισθίων και αδείας και ενω έπαιρναν κανονικά τον μισθό τους και κολλούσαν ένσημα ταυτόχρονα προσκόμιζαν βεβαιώσεις στο ΙΚΑ ότι ήταν άρρωστοι και έπαιρναν επίδομα ασθενείας.

Εως σήμερα ο έλεγχος γίνεται σε 9 υποκαταστηματα. Από αυτά τα 3 είναι στην Αττική, ένα στην Κρήτη και άλλο ένα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Σε άλλα 4 στην Αθήνα και την Κρήτη γ'ινονται έλεγχοι για συνταξιούχους - φαντασματα.

Σε ένα από αυτά, στο ΙΚΑ Πατησίων οι ελεγκτικές αρχές φαίνεται πως έχουν εντοπίσει νεα απάτη - μαμούθ.

Στο υποκατάστημα της οδού Κεφαλληνίας άλλη μια σπείρα γυναικών είχαν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ εκδίδοντας συντάξεις - μαϊμού.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Kι άλλες συμμορίες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στο ΙΚΑ - Τι έδειξε ο έλεγχος σε 9 υποκαταστήματα!"

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Δείτε όλη την απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών για το πως και που θα ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις βουλευτικές εκλογές του 2012

«Ψηφοφορία Ετεροδημοτών» 2012
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ"

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας

Το 10ήμερο που θα ξεκινήσει μόλις κλείσουν οι κάλπες είναι το πιο κρίσιμο. Με τις εκλογές να γίνονται στις 6 Μαίου, η σύγκλιση της νέας Βουλής ορίσθηκε για τις 17 του μήνα.

Σ΄αυτό το διάστημα, είτε θα ορκισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα «τρέξουν» τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος:

• Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

• Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

• Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news