facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Προσοχή! Εκμεταλλεύονται Έλληνες που θέλουν να δουλέψουν στη Μαλαισία! Μεγάλη απάτη

Τους τάζουν δουλειά με μεγάλο μισθό αλλά... τους ζητούν χρήματα, τάχα για να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά!

Τουλάχιστον έξι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των απατεώνων που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας, που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ελληνική κοινότητα στη Μαλαισία εφιστά την προσοχή όσων παίρνουν μια τέτοια απόφαση.
Όπως λέει ο Πρόεδρος, Μιλτιάδης Ντενεδιώτης, οι πολίτες πρέπει "να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν μηνύματα μέσω του internet, καθώς ένα ποσοστό 99% των αγγελιών και προσφορών εργασίας προέρχεται από εταιρείες ‘φαντάσματα’, που παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους".

Οι προσφορές αυτές, συνήθως, είναι πολύ δελεαστικές και απευθύνονται, κυρίως, σε επιστήμονες, μηχανικούς και διευθυντές επιχειρήσεων. Έτσι, στους ενδιαφερόμενους- υποψήφια θύματα, οι αετονύχηδες προσφέρουν εικονικά συμβόλαια εργασίας, με υψηλότατους μισθούς, της τάξεως των 8-12 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως.

"Όταν το ‘θύμα’ ανταποκριθεί, του ζητούν να καταθέσει σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων από 800 έως 1000 Ευρώ, για τα έξοδα έκδοσης της υποτιθέμενης άδειας παραμονής και εργασίας στη Μαλαισία. Μόλις αποστείλει τα χρήματα, τότε είναι πλέον πολύ αργά και δυστυχώς ο εξαπατημένος ανακαλύπτει ότι όλα είναι ψεύτικα (συμβόλαια, εταιρεία κ.λπ.), έχοντας χάσει και ένα σοβαρό χρηματικό ποσό. Και μόνο το γεγονός ότι ζητούν να γίνει η συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εταιρείας, είναι ύποπτο, καθώς καμιά σοβαρή ξένη εταιρεία δεν συναλλάσσεται με αυτό τον τρόπο» λέει ο κύριος Ντενεδιώτης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, στον καλοστημένο ιστό που έχουν στήσει μέσω διαδικτύου διάφοροι επιτήδειοι έχουν πέσει πολίτες κι άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, που είναι κοντά στη Μαλαισία.

Τονίζει, πως όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη Μαλαισία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πραγματικές εργοδότριες εταιρείες στη χώρα αυτή δεν ζητούν ποτέ χρήματα για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας και σημειώνει πως η Ελληνική Κοινότητα είναι στη διάθεση κάθε συμπατριώτη μας και προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις συνθήκες εργασίας.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του προέδρου της Ελληνική Κοινότητας Μαλαισίας είναι: miltosgreco@hotmail.com. Η Κοινότητα έχει και δική της σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/GreeksInMalaysia.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Εκμεταλλεύονται Έλληνες που θέλουν να δουλέψουν στη Μαλαισία! Μεγάλη απάτη"

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Οι υπαλληλοι σημειώνουν ότι θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά

«Σε μια στιγμή που τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, οι απολυμένοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Εμπόριο πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και οι καταναλωτές δεν έχουν να αγοράσουν ούτε τα βασικά προϊόντα διατροφής, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου βρήκε το θαυματουργό φάρμακο για το εμπόριο: το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος και σημειώνει ότι μία τέτοια απόφαση θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη δοκιμαζόμενη αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα λειτουργήσει προς όφελος μόνο των ολίγων αλλά εκλεκτών πολυεθνικών.

Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, δηλώνουν ότι «δεν θα επιτρέψουν την για μια ακόμα φορά επιχειρούμενη άλωση της Κυριακής αργίας».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές"

Επικύρωσε η Ολομέλεια την απόφαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων

Την ικανοποίησή τους για την επικύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής της απόφασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και κινητικά Αναπήρων Σπύρος Σταυριανόπουλος.

«Επιτέλους κλείνει η πόρτα στην αναλγησία. Ήταν ένα πάγιο παναπηρικό αίτημα, ώστε να μην δούμε ξανά μέτρα που έφερναν σε απόγνωση τους ανάπηρους.»

» Η σύμβαση του ΟΗΕ είχε ήδη επικυρωθεί από τις 17 χώρες-μέλη της ΕΕ. Από σήμερα και η χώρα μας συγκαταλέγεται σε αυτές.»

» Η σύμβαση αυτή μας δίνει το δικαίωμα για κάθε τι που δεν εφαρμόζεται σωστά να προσφύγουμε είτε στην ελληνική είτε στη διεθνή δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριανόπουλος, που επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία αναπήρων τη Βουλή, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τασσούλα και τη βουλευτή του κόμματος Ευγενία Τζουμάνη.

«Στην Ελλάδα οι ανάπηροι είναι ένα εκατομμύριο και μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στην κοινωνική ζωή», σημείωσε από την πλευρά της η κυρία Τζουμάνη.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικύρωσε η Ολομέλεια την απόφαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων"

«Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού»

«Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων, ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση» ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την τελευταία του ομιλία στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τα 11 δισ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (2013 – 2014). Επανέλαβε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Αναφερόμενος στο θέμα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της τρόικας και ως εκ τούτου φαίνεται να μην είναι δυνατή η ένταξη σε αυτό το νομοσχέδιο. Όμως έχει γίνει μία πολύ καλή προετοιμασία με δέσμη ρυθμίσεων, τόνισε, προσθέτοντας πως η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να εντάξει τις ήδη έτοιμες ρυθμίσεις που πραγματικά θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης της ανεργίας, για το οποίο του ασκήθηκε έντονη κριτική, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως πράγματι διπλασιάστηκε η ανεργία, αλλά ανέφερε ότι μέχρι το 2009 το πρόβλημα, που ήταν και τότε μεγάλο, αντιμετωπίστηκε με ανορθόδοξο τρόπο, προσλαμβάνοντας η κυβέρνηση της ΝΔ, με κάθε λογής εργασιακή σχέση, στο Δημόσιο, είτε με «σταζ» (stage) είτε με συμβάσεις εργασίας και παίρνοντας δανεικά.

«Το υπουργείο Εργασίας δεν παράγει ανεργία, η ύφεση την παράγει» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εργασίας μόνο με ενεργητικές πολιτικές μπορεί να θέσει ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας, αλλιώς θα είχε ξεπεράσει το 25%. Ο κ. Κουτρουμάνης, τέλος, διεμήνυσε πως οριστική λύση θα δοθεί μέσα από την επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού»"

Νέο παράθυρο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν άμεσα σε ισχύ από την παρούσα κυβέρνηση οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Βουλή, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης τρόικα και Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έδωσαν το πράσινο φως στη ρύθμιση που δίνει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες. Ενόψει όμως της διάλυσης της Βουλής λόγω εκλογών δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου η ρύθμιση να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.

Έτσι όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα επιλέξει το δρόμο της πράξης του νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ισχύει άμεσα από την υπογραφή της. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επιλέγονται για ζητήματα που χρήζουν άμεσης εφαρμογής και η ισχύς τους είναι 90 ημέρες. Για να συνεχίσει και μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί και από τη Βουλή.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παράθυρο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Να αλλάξει ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Να μην ελέγχουν οι ίδιοι οι βουλευτές τα οικονομικά των βουλευτών ζητεί με κείμενο προτάσεων, που κατέθεσε η «Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση».

Παρατίθεται το κείμενο:

Ένας βασικός λόγος για την απαξίωση των κομμάτων έχει να κάνει με το ότι για πάρα πολλές υποθέσεις, από τα κομματικά ταμεία και τα εκλογικά έξοδα μέχρι το «πόθεν έσχες» των μελών του κοινοβουλίου, είναι βουλευτές που ελέγχουν βουλευτές. Σαν αποτέλεσμα τίποτα δεν βγαίνει στο φως, κανείς δεν τιμωρείται. Είναι επιτέλους καιρός η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα Επιτροπή Ελέγχου να μην αποτελείται από βουλευτές. Όσο για τους ανώτατους δικαστικούς, που το Σύνταγμα προβλέπει τη συμμετοχή τους, δε θα πρέπει να αποτελούν την πλειοψηφία.

Η Επιτροπή θα ελέγχει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με τα οικονομικά των πολιτικών και των κομμάτων. Όπως ο συνήγορος του Πολίτη, η Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει μεν να δίνει λόγο στη Βουλή αλλά θα διοικείται από μια κοινά αποδεκτή εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, το έργο της οποίας θα υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονες (ορκωτούς λογιστές, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους κτλ). Μόνο αν οι πολιτικοί μας δεχτούν (όπως γίνεται σε ευνομούμενες χώρες) τέτοιου είδους μηχανισμούς ελέγχου, θα ανακτήσουν ένα μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών.

Οι υπογράφοντες του κειμένου είναι οι κ.κ.:

Νίκος Μουζέλης- ομότιμος Καθηγητής London School of Economics- Πρόεδρος Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Περικλής Βασιλόπουλος- Δημοσιογράφος- Αντιπρόεδρος Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Κώστας Ζέπος- Πρέσβης ε.τ., Νίκος Αλιβιζάτος- Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιγόνη Λυμπεράκη- Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Πλάτων Τήνιος- Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης- Δημοσιογράφος, Χρήστος Διαμαντόπουλος- μέλος Δ.Σ Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος- αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάλεια Δραγώνα- Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Φραγκουδάκη- Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Ράμφος- Φιλόσοφος, Λουκάς Τσούκαλης- Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Λίποβατς- Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Ηλίας Κατσούλης- Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μιχάλης Σταθόπουλος- Καθηγητής Πανεπιστημίου- πρ.Υπουργός, Στέλιος Βιρβιδάκης- Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Να αλλάξει ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των βουλευτών"

Αφήνουν τους νεφροπαθείς στο έλεος του Θεού

Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας οι ιδιοκτήτες Ταξί του Νομού Ηρακλείου που έχουν αναλάβει τη μεταφορά νεφροπαθών σε νοσοκομεία και κέντρα αιμοκάθαρσης και παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλουν στο flashnews.gr, τα επόμενα 24ωρα θα δώσουν δυναμικά το στίγμα τους, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για να λάβουν τα οφειλόμενα.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί, που ξεπερνούν τους εκατό στο Νομό Ηρακλείου, δεν έχουν εισπράξει χρήματα από την 1η του έτους, και όπως ισχυρίζονται είναι θύματα εμπαιγμού τόσο του Διοικητή του ΙΚΑ Ηρακλείου όσο και του Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο.

Κατά μέσο όρο στον κάθε ένα οφείλονται περίπου 3 χιλιάδες ευρώ, αφού σε πολλές περιπτώσεις η μεταφορά των νεφροπαθών γίνεται από χωριά της Μεσσαράς προς τα νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν άλλο τρόπο μεταφοράς, εκτός από το ταξί, κάτι που σημαίνει πως εάν σταματήσει για οικονομικούς λόγους η μεταφορά τους τότε είναι αντιμέτωποι με τον θάνατο.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφήνουν τους νεφροπαθείς στο έλεος του Θεού"

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Καταψήφισαν οι βουλευτές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ αλλά και ο Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) και ο Θανάσης Μπούρας (ΝΔ).

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 154 ψηφισάντων «ναι» ψήφισαν 177 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταψήφισαν 37 βουλευτές (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών"

Επίτιμος δημότης Βύρωνα ο Ιταλός Δήμαρχος

Σε επίτιμο δημότη Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Δήμαρχος της ιταλικής πόλης Cava de Tirreni, Μάρκο Γκάλντι.

Ο ιταλός τοπικός άρχοντας είχε προσφέρει το μισθό του για τη σωτηρία της χώρας μας τονίζοντας παράλληλα και την σημαντική πολιτιστική προσφορά της χώρας μας.

Η ανακήρυξη έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Βύρωνα ως αναγνώριση των φιλελληνικών αισθημάτων του Ιταλού.

«O Marco Galdi ήταν ο πρώτος που έκανε τον φιλελληνισμό πράξη, στην παρούσα συγκυρία, όπου η εικόνα που παρουσιάζεται για τη χώρα μας στο εξωτερικό είναι κάθε άλλο παρά κολακευτική», τόνισε ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς.

«θα έχω στην καρδιά μου τον Βύρωνα», είπε ο κ. Γκάλντι, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα αισιοδοξίας «Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίτιμος δημότης Βύρωνα ο Ιταλός Δήμαρχος"

Στην Καρδίτσα ο Ιταλός φιλέλληνας δήμαρχος

"Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος"

Σημαντικά μηνύματα έστειλε, από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται από τη Μεγάλη Τρίτη, ο φιλέλληνας Ιταλός Δήμαρχος και καθηγητής Πολιτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Salerno, Marco Galdi.

Ο ιταλός δήμαρχος επισκέπτεται την πόλη της Καρδίτσας προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Είναι ο δήμαρχος της ιστορικής πόλης Cava de Tirreni, που υπήρξε η τελευταία έδρα της εξόριστης Ελληνικής Κυβέρνησης το 1944, πριν από την επιστροφή στην Αθήνα, αλλά και ο πρωταγωνιστής του κινήματος Αλληλεγγύης και πρωτοστάτης στη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για τη χρηματική υποστήριξη του ελληνικού λαού.

Η ηλεκτρονική αυτή πύλη, www.forgreece.eu, στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής πύλης αλληλεγγύης είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

"Το μήνυμα που θέλω να στείλω, πρόσθεσε, είναι ότι με την παρουσία μου εδώ, όσο και σε άλλες πόλεις, είναι να ευχαριστήσω τον ελληνικό για ό, τι έχει κάνει για να "χτιστεί" αυτή η ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η μικρή και συμβολική μου χειρονομία να αρνηθώ τον μισθό του δημάρχου για έναν χρόνο έχει αυτό ακριβώς το σκοπό, να δείξει δηλαδή ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνει" δήλωσε.

Μιλώντας για την κρίση είπε ότι η κρίση σημαίνει αλλαγή. Και πιστεύω, εξήγησε, ότι μετά από αυτή τη μεγάλη κρίση δεν θα είναι τίποτα όπως πριν. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο για τη ζωή μας. Πρέπει να αρχίσουμε να επανατοποθετούμε σε πρώτο επίπεδο τις βασικές αξίες της ζωής, όπως είναι η οικογένεια και οι ανθρώπινες σχέσεις. Όπως επίσης πρέπει να δούμε την προοπτική ανάπτυξης των λαών μας, κατέληξε ο ίδιος.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Καρδίτσα ο Ιταλός φιλέλληνας δήμαρχος"

Αυστηρές προϋποθέσεις για τα SMS στους ψηφοφόρους

Παράπονα πολιτών για βροχή μηνυμάτων από υποψήφιους


Αυστηρές προϋποθέσεις για τηναποστολή SMS και MMS από τους υποψηφίους των εκλογών προς τους ψηφοφόρους, όταν οι τελευταίοι δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, θέτει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η αποστολή επιτρέπεται μόνο εφόσον τα προσωπικά δεδομένα αποκτήθηκαν νόμιμα από τον αποστολέα, διευκρινίζει η Αρχή, μετά από παράπονα συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δέχονται καταιγισμό από μηνύματα προεκλογικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, στη σχετική οδηγία που εξέδωσε η Αρχή, προσθέτει ακόμη ότι μπορούν να αποστέλλονται στον ψηφοφόρο τέτοιου είδους μηνύματα, μόνο εφόσον του παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα αντίρρησης με τρόπο εύκολο και σαφή (σύστημα opt-out).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία, οι προϋποθέσεις διαφέρουν ανάλογα με το μέσο, ηλεκτρονικό (τηλέφωνο, τηλεομοιοτυπία (φαξ), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, σύντομα γραπτά μηνύματα και μηνύματα πολυμέσων - SMS, MMS) ή μη ηλεκτρονικό (παραδοσιακό ταχυδρομείο), που επιλέγεται για την πραγματοποίηση της πολιτικής επικοινωνίας.

Κατ' αρχάς, η επίμαχη οδηγία αναφέρει ότι η πολιτική επικοινωνία είναι μια νόμιμη δραστηριότητα για τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και της δημοκρατίας. Εντάσσεται, ωστόσο, στο πνεύμα της απευθείας εμπορικής προώθησης και επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις που άπτονται της ορθής ισορροπίας ανάμεσα στο έννομο συμφέρον των πολιτικών κομμάτων και στο δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Βάσει των κανόνων που εφαρμόζονται στην απευθείας εμπορική προώθηση, η οδηγία διακρίνει αυτή που διεξάγεται μέσω ταχυδρομείου και εκείνη που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα.

Για την απευθείας εμπορική προώθηση μέσω ταχυδρομείου η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται με τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων (πολίτη) ή υπό την προϋπόθεση ότι τα προσωπικά δεδομένα προέρχονται από νόμιμη πηγή και ο σκοπός της αρχικής επεξεργασίας τους είναι συμβατός με το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας.

Νόμιμες πηγές θεωρούνται: 1) οι δημόσιοι κατάλογοι (π.χ. οι τηλεφωνικοί κατάλογοι του ΟΤΕ, οι επαγγελματικοί κατάλογοι όπως ο Χρυσός Οδηγός, οι κατάλογοι εμπορικών εκθέσεων ή το νέο γενικό εμπορικό μητρώο για εταιρείες και εμπόρους), 2) τα μητρώα των επαγγελματικών επιμελητηρίων (δηλαδή το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, κ.λπ.) υπό την προϋπόθεση ότι ο ίδιος ο φορέας δεν θεωρεί αυτή την επεξεργασία ασύμβατη με το σκοπό της συμμετοχής στο μητρώο και τα μέλη, έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη διαβίβαση των δεδομένων τους για το σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης, 3) οι εκλογικοί κατάλογοι αποτελούν νόμιμη πηγή σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία και υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα καταστρέφονται μέσα σε τρεις μήνες από τη λήξη της εκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα πάντα με την Αρχή τα ευαίσθητα δεδομένα (π.χ. πολιτικά φρονήματα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας που διεξάγεται μέσω ταχυδρομείου από τα πολιτικά κόμματα όσον αφορά τα μέλη τους. Σε αυτή την περίπτωση η συγκατάθεση στοιχειοθετείται από την υποβολή αίτησης για να γίνει κάποιος μέλος κόμματος. Σε περίπτωση, ωστόσο, που ένα μέλος (όπως ένας υποψήφιος σε εκλογές) ζητά τα δεδομένα άλλων μελών, το πολιτικό κόμμα επιτρέπεται να διαβιβάσει τα δεδομένα αυτά μόνο εάν το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συγκεκριμένη χρήση δεδομένων ή μετά από προηγούμενη συγκατάθεση των μελών.

Επίσης, τα δεδομένα ενός ατόμου μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας για αυτό το σκοπό εάν το άτομο έχει δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του, για παράδειγμα, στο πολιτικό κόμμα ή στον υποψήφιο. Για την επεξεργασία των ευαίσθητων δεδομένων απαιτείται προηγούμενη άδεια της Αρχής ενώ δεν απαιτείται άδεια εάν τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τα πολιτικά κόμματα και δεν διαβιβάζονται σε τρίτα πρόσωπα.

Ως προς την πολιτική επικοινωνία με χρήση ηλεκτρονικών μέσων η οδηγία αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι επεξεργασίας πρέπει να λαμβάνουν προηγούμενη συγκατάθεση. Η συγκατάθεση πρέπει να παρέχεται είτε γραπτώς είτε με ηλεκτρονικά μέσα. Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση στον κανόνα αυτό, δηλαδή, όταν o υπεύθυνος επεξεργασίας έχει αντλήσει τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία στο πλαίσιο προηγούμενης επαφής για παρόμοιους σκοπούς (π.χ. κοινωνικές ή πολιτικές δραστηριότητες).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρές προϋποθέσεις για τα SMS στους ψηφοφόρους"

Στις 8 Ιουνίου κρίνεται η συνταγματικότητα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί, μετά από αναβολή, στις 8 Ιουνίου 2012 η συνταγματικότητα ή μη της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων «νέας γενιάς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται.

Στις 3 Απριλίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «πάγωσε» την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων η οποία δεν στηριζόταν σε αεροφωτογραφίες και δημόσια έγγραφα.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την απόδειξη του χρόνου ολοκλήρωσης της κατασκευής του ακινήτου, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν, οφείλουν να προσκομίζουν «δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες» από τις οποίες να αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής, όπως προβλέπει ο αρχικός νόμος 4014/2011 (άρθρο 24) για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, αποφάνθηκαν ότι δεν είναι δυνατή η απόδειξη του χρόνου ολοκλήρωσης των αυθαιρέτων κατασκευών με «ιδιωτικά έγγραφα» και «υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση μηχανικού», όπως προβλέπουν οι μεταγενέστεροι (του αρχικού Ν. 4014/2011) νόμοι 4030/2011 και 4024/2012.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 8 Ιουνίου κρίνεται η συνταγματικότητα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων"

Επιστολή-διαμαρτυρία Φερχόφστατ στο Μπαρόζο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων

Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο απέστειλε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ με την οποία επικρίνει την υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Ο Γκ. Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί επί ποια βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων, τονίζοντας ότι θα ήταν δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων αναφέρεται επίσης στο τεράστιο πλεονέκτημα που θα δώσει αυτή η ενίσχυση στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα. Ο Γκ. Φερχόφστατ τονίζει επίσης ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα με εκατ. ευρώ τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή-διαμαρτυρία Φερχόφστατ στο Μπαρόζο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων"

Κρατικό χρήμα μόνο για ταμεία του ΕΟΠΥΥ

Δίχως κρατική χρηματοδότηση θα μείνουν όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ μετα από σχετική προσθήκη στην οποία προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προσθήκη «μέχρι τις 31/12/2012 και μετά την σύνταξη αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα τους, ταμεία, τομείς και κλάδοι υγείας που υπήχθησαν ή προβλέπεται να υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ, δύνανται με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου ή τομέα ή κλάδου να εξαιρούνται από την ένταξη του ΕΟΠΥΥ, μετατρεπόμενοι αυτοδίκαια σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης… με την μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατικό χρήμα μόνο για ταμεία του ΕΟΠΥΥ"

«Λουκέτο» έβαλαν 627 βιοτεχνίες μέσα σε τρεις μήνες

Σε αδιέξοδο οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο έβαλαν, στη διάρκεια ενός μόλις τριμήνου, 627 βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, ήτοι περίπου 20 την... ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012, που παρουσίασε σήμερα, στη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα από το σύνολο των 627 επιχειρήσεων -μελών του ΒΕΘ, που έπαψαν να λειτουργούν, 412 κατέβασαν ρολά επειδή κρίθηκαν ασύμφορες, αριθμός αυξημένος κατά 14,7% έναντι του πρώτου τριμήνου 2011 (359).

Στην ίδια περίοδο, μόλις 200 επιχειρήσεις έκαναν εγγραφή στα μητρώα του ΒΕΘ, εκ των οποίων 178 ήταν νέες (213 στο πρώτο τρίμηνο 2011). Κατά τα λοιπά, 10 εγγράφηκαν επειδή έκαναν επανέναρξη, οκτώ προχώρησαν σε αλλαγή νομικής μορφής, δύο άλλαξαν επιμελητηριακή περιφέρεια και ισάριθμες διαφοροποίησαν το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους.

«Αν και ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν στο πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι μόνο οριακά αυξημένος, κατά 2,1%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, εντούτοις τα στοιχεία που προκύπτουν από τα μητρώα του ΒΕΘ καταδεικνύουν την σταθερά αρνητική πορεία της βιοτεχνίας», σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος.

Οι ατομικές επιχειρήσεις πιο ευάλωτες στην κρίση

Πιο ευάλωτες στην κρίση αποδείχτηκαν οι ατομικές επιχειρήσεις (έκλεισαν 490 σε ένα τρίμηνο), γεγονός που επιβεβαιώνει -για ακόμη μια φορά- τον μεγαλύτερο βαθμό ευαισθησίας τους στις συνέπειες των οικονομικών δυσκολιών.

Ρολά κατέβασαν στο πρώτο τρίμηνο και 100 Ομόρρυθμες (ΟΕ), 14 Ετερόρρυθμες (ΕΕ), εννέα Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), τέσσερις μονοπρόσωπες ΕΠΕ, εννέα ανώνυμες (ΑΕ) και ένας συνεταιρισμός.

Όσον αφορά τους λόγους, που οδήγησαν στο λουκέτο, πέραν της προαναφερθείσας ασύμφορης λειτουργίας για τις 412, τα υπόλοιπα αίτια που δηλώθηκαν ήταν: αλλαγή δραστηριότητας (πέντε), επιμελητηριακής περιφέρειας (έξι), επωνυμίας (μία) και νομικής μορφής (11). Πέντε οδηγήθηκαν σε εκκαθάριση, τρεις έκλεισαν λόγω καταγγελίας, 81 εξαιτίας λύσης, έξι επειδή πτώχευσαν, δύο κατόπιν συγχώνευσης και 94 μετά από συνταξιοδότηση.

Υπέρ της επιστράτευσης για τις απεργίες της ΠΝΟ

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισήμανε ακόμη ότι διαφωνεί κάθετα με την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και πως θεωρεί απαράδεκτο τον χρόνο (εν μέσω εορτών), που επέλεξαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, για να εκφράσουν τα αιτήματά τους με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Πρόσθεσε ότι το ΒΕΘ είναι υπέρ της επιστράτευσης, ώστε η κίνηση των πλοίων να γίνει κανονικά, καθώς «θα πρέπει κάποτε στην Ελλάδα να λαμβάνονται οι αποφάσεις δίνοντας λύσεις» υπέρ τω πολιτών και όχι να συνεχίζεται η σημερινή ερμαφρόδιτη -όπως τη χαρακτήρισε- κατάσταση.

Ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε με έμφαση και στην απίσχναση των αποθεματικών του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι το επιμελητήριο έχει πληγεί καίρια, καθώς πέραν της σημαντικής απομείωσής τους (σ.σ. πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι από τα 2,03 εκατ. ευρώ έμειναν 789.012 ευρώ), θα έχει πρόσβαση στα νέα ομόλογα μετά το 2040.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό στις επικείμενες εκλογές να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να διαχειριστεί τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της χώρας. Συμπλήρωσε ότι οι επιχειρήσεις περνούν πολύ δύσκολες ώρες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τον Ιούνιο, που θα ανοίξει το ασφαλιστικό «θα έχουμε ζεστό αίμα να ρέει».

Σημείωσε ότι το ΒΕΘ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ελεύθερων οικονομικών ζωνών, που είναι απαραίτητες στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς η «αιμορραγία» επιχειρήσεων προς τα Βαλκάνια συνεχίζεται, ενώ επισήμανε πως διαπιστώνει με λύπη ότι «σε λίγα χρόνια θα λείψουν τα στελέχη από τη χώρα, καθώς όλοι όσοι μπορούν να σταθούν στη δύσκολη ευρωπαϊκή αγορά θα έχουν φύγει».

Εξαγωγικό άνοιγμα, πέρα από τα Βαλκάνια

Στο μεταξύ, πέρα από τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, «κοιτάζουν» οι επιχειρήσεις, που τώρα εξετάζουν τα εξαγωγικά τους ανοίγματα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στη νέα υπηρεσία του ΒΕΘ, «Ο Σύμβουλος του Βιοτέχνη», 62 επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξαγωγές.

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος η νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελούσε την δημοφιλέστερη περιοχή για εξαγωγές, ωστόσο από τους 62 επιχειρηματίες, που συνομίλησαν με το «Σύμβουλο του Βιοτέχνη», έξι στους δέκα ρίχνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Έπεται η Βόρεια Ευρώπη με 48,6% και η Αμερική με 28,6%. Μικρότερα ποσοστά συγκεντρώνουν η Ασία 17,1% και η ΝΑ Ευρώπη με αντίστοιχο ποσοστό (στη συγκεκριμένη ερώτηση υπήρχε δυνατότητα δύο επιλογών ).

Οι συνεργάτες του Συμβούλου του Βιοτέχνη πραγματοποίησαν έρευνα στο διάστημα 1-30 Μαρτίου, στη διάρκεια του οποίου επισκέφτηκαν 394 επιχειρήσεις -μέλη του ΒΕΘ (239 μεταποιητικές και 155 υπηρεσιών) στις περιοχές Αμπελοκήπων, Ξηροκρήνης, κέντρου, Τούμπας, Εύοσμου και Σταυρούπολης.

Το υψηλό κόστος παγίων κυριότερο αγκάθι στον κλάδο των υπηρεσιών

Ερωτηθέντες ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το 61,7% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών δήλωσε το υψηλό κόστος παγίων (ΟΑΕΕ, ενοίκιο, φόροι) ως το κυριότερο αγκάθι.

Μικρότερο είναι το ποσοστό (45,5%) των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την μεταποίηση και χαρακτηρίζουν ως σημαντικό πρόβλημα το υψηλό κόστος των παγίων (στην ερώτηση «ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της επιχείρησης σας» οι ερωτώμενοι είχαν τη δυνατότητα να δώσουν δύο απαντήσεις).

Ως σημαντικό πρόβλημα για την επιχείρηση του το 43,3% αναφέρει τη μείωση του κύκλου εργασιών, ενώ την έλλειψη ρευστότητας δείχνουν ως σημαντικό πρόβλημα τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες (39,4%).

Σημαντικό είναι το ποσοστό 17,4% των βιοτεχνών που λένε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός (παραεμπόριο, λαθρεργασία) αποτελεί γάγγραινα για τις επιχειρήσεις τους.

Μικρότερα είναι τα ποσοστά όσων "έδειξαν" ως σημαντικό πρόβλημα για την επιβίωση της επιχείρησής τους τη δυσκολία είσπραξης των οφειλών (12,4% κατά μέσο όρο), την αύξηση των πρώτων υλών (5,2%) και το ειδικό τέλος ακινήτων (4,4%).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» έβαλαν 627 βιοτεχνίες μέσα σε τρεις μήνες"

Παραπομπή Ακη για ανακριβή δήλωση ζήτησε ο εισαγγελέας

Tην παραπομπή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου για την πλημμεληματική κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας Γαληνός Μπρης.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά τη δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, που υποβλήθηκε το 2010, ενώ ο κ. Μπρης ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τού πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005.

Η δικογραφία σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου σχηματίστηκε έπειτα από διαβίβαση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων επανελέγχου που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, που εστάλη στο Εφετείο, στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ κάποια παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, που απολογήθηκε πριν μέρες ενώπιον του Εφέτη Θεόδωρου Κανελλόπουλου, υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και επίσης ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψη του, δεν αφήνουν κανένα κενό και δεν δημιουργούν αμφισβήτηση για την οικονομική του κατάσταση.

Ο εισαγγελέας τέλος, με την πρότασή του, ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του στον πρώην υπουργό, που αφορούν χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και δέσμευση του ακινήτου στην Ακρόπολη.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή Ακη για ανακριβή δήλωση ζήτησε ο εισαγγελέας"

Ιράν: Δεν πουλάμε πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα

Το Ιράν, δια στόματος του υπουργού Πετρελαίου Rotam Qasemi, ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση πετρελαίου στην Ελλάδα. «Αυτή την στιγμή, το Ιράν δεν πουλά πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ.Qasemi σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Shana. Προσέθεσε ωστόσο, ότι «το Ιράν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση των πετρελαϊκών του προϊόντων".

Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο Press TV μετέδωσε ότι το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ισπανία, ενώ μπορεί να διακόψει και τις προμήθειες προς τη Γερμανία και την Ιταλία.

Η Ελλάδα, όπως και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, έχει ξεκινήσει διαδικασία μείωσης των εισαγωγών μαύρου χρυσού από το Ιράν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εμπάργκο που ανακοινώθηκε από τον Ιανουάριο. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες παράλληλα – και όχι μόνο – αδυνατούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με οποιαδήποτε μονάδα σχετίζεται με την Τεχεράνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ελληνική πλευρά έκανε σαφές πως αναζητά «εναλλακτικές πηγές ενέργειας», δηλώνοντας ότι γίνονται αγορές ποσοτήτων από την Ρωσία, το Ιράκ, την Σαουδική Αραβία και την Λιβύη.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Δεν πουλάμε πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα"

Η Δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, είναι και αργή - Ποινική δίωξη 8 μήνες μετά!

Χρειάστηκε να περάσουν 8 μήνες για να ασκηθεί ποινική δίωξη στο φαρμακοποιό και το γιατρό που συνταγογραφούσαν παράνομα και πετούσαν τα φάρμακα σε πηγάδια του Λαυρίου.

Την υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τον περασμένο Αύγουστο, όταν σπηλαιολόγοι βρήκαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και ειδοποίησαν τις αρχές για το περίεργο εύρημα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που έγινε από το ΙΚΑ, οδήγησαν στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμόζονταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του γιατροί και του φαρμακοποιούν ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ´εξακολούθηση, κατ´επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ´ εξακολούθηση, κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ´ εξακολούθηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους δύο κατηγορούμενους, αλλά και θα εντοπίσει αν προκύπτει ποινική εμπλοκή ασφαλισμένων ή άλλων προσώπων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, είναι και αργή - Ποινική δίωξη 8 μήνες μετά!"

Άγριος πολεμος με πέτρες και φωτιές στο Μενίδι

Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι του Μενιδίου και διαμαρτυρονται για άλλη μια φορά κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους
.
Λίγο μετά τις 9 μάλιστα ξέσπασαν και επεισόδια όταν οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφ. Θρακομακεδόνων επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο και απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους κατοίκους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, με πετροπόλεμο, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τους κατοίκους να καταγγέλουν στο NewsIt ότι οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν χωρίς λόγο.



Πολίτες της περιοχής, νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου και αρχικά εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κατέβουν ακόμη και στη Βουλή, όπου σήμερα κατατίθεται η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά, το γεγονός πως ο δήμαρχός τους θα δει τον περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ανέβαλε τα σχέδιά τους. Δεν αποκλείουν όμως, αν η συνάντηση είναι άκαρπη, να ξαναβγούν στους δρόμους!

Στη... μάχη και τα απορριμματοφόρα του δήμου με μαύρες σημαίες κρεμασμένες στους καθρέφτες

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος πολεμος με πέτρες και φωτιές στο Μενίδι"

Την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη της «Ασπίδας» ζήτησε ο εισαγγελέας

Για απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου


Την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη, άλλοτε ισχυρού άντρα του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ», καθώς και του φυγόδικου πρώην συνεργάτη του, για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες που τους βαρύνουν ζήτησε ο εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η δίκη αφορά στην υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομ. ευρώ, την οποία είχαν προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια.

Ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης είπε στο δικαστήριο πως έχουν συντελεστεί τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου, που βαρύνουν τους δύο κατηγορούμενους και χαρακτήρισε την υπόθεση «σοβαρή, που απασχόλησε το πανελλήνιο».

Η επίμαχη εγγυητική είχε παραδοθεί πριν δύο χρόνια στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή, προκειμένου να μην εμφανιστεί άνοιγμα που είχε η ασφαλιστική εταιρεία του Ομίλου. Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως λίγες ημέρες πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου τής «Ασπίς», ο Π. Ψωμιάδης για να επιτύχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσκόμισε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που αποδείχθηκε πλαστή.

Σύμφωνα τον εισαγγελέα, είναι δεδομένο ότι η εγγυητική δεν είναι γνήσια και δεν έχει εκδοθεί από την τράπεζα που εμφανίζεται ως εκδότρια, ενώ η όλη υπόθεση αποτελεί μεθόδευση του Παύλου Ψωμιάδη για να κερδίσει χρόνο και τελικά να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 203 εκατομ. ευρώ που ζητούσε η Εποπτική Αρχή.

Ο κ. Μπρης είπε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επέλεξε ο κατηγορούμενος να «στήσει» την υπόθεση, γιατί ήταν προεκλογική περίοδος και πίστευε ότι δεν θα «τα έβαζαν μαζί του».

«Ακόμη» συνέχισε ο εισαγγελέας «ζούμε το λεγόμενο "4-4-2", δεν θα αμφισβητούσε κάποιος έναν κολοσσό».

Νωρίτερα στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέμεινε ότι η εγγυητική ήταν γνήσια.

Όπως υποστήριξε, η όλη υπόθεση οφείλεται στην πίεση που ασκούσαν ξένοι μεγάλοι όμιλοι για την επιθετική πολιτική, που εφάρμοζε στην αγορά η ΑΣΠΙΣ. Χαρακτήρισε, επίσης, και πολιτικό το όλο ζήτημα καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο όμιλος «έπρεπε να φύγει από τη μέση». Αναρωτήθηκε μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών περί πιέσεων από το εξωτερικό, ποιος υπουργός και ποια κυβέρνηση θα προχωρούσαν σε προεκλογική περίοδο σε ανάκληση αδειών 4 εταιρειών «δυσαρεστώντας 1,5 εκατομμύριο πελάτες και 6,5 χιλιάδες εργαζόμενους».

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη της «Ασπίδας» ζήτησε ο εισαγγελέας"

Επιτέλους! Το Δημόσιο έμαθε πόσους υπαλλήλους έχει

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας το κράτος έμαθε πόσους υπαλλήλους έχει, που υπηρετούν και τις αμοιβές τους. 


Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που ο Δ.Ρέππας είπε ότι μπορούν να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς απολύσεις, αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο απολύσεων...

Στους 712.000 ανέρχεται το σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου.

Η παρουσίαση του Μητρώου έγινε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα και περιλαμβάνει στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι τις 9 Απριλίου του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, αυτή τη στιγμή εργάζονται στο Δημόσιο:

Τακτικό προσωπικό 636.188
Έκτακτο προσωπικό 49.546
Μετακλητοί, αιρετοί, κτλ 20.242

Το 2010 αποχώρησαν 53.000 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν 22.000 επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ 2007-2008. Το 2011 αποχώρησαν άλλοι 40.000 υπάλληλοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτέλους! Το Δημόσιο έμαθε πόσους υπαλλήλους έχει"

Έρχονται λουκέτα σε δημόσια νοσοκομεία

Έρχονται λουκέτα σε δημόσια νοσοκομείαΠρόταση της τρόικας για το κλείσιμο περισσότερων από 35 μονάδων

Σχέδιο μείωσης των δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων κατά 30% δέχθηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά κ. Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Σε συνάντηση που είχε πριν από δέκα ημέρες με εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε εισήγηση για δραστική περικοπή του κόστους υγείας και για το κλείσιμο περισσότερων από 35 μονάδων από τις συνολικά 126 που λειτουργούν πανελλαδικά.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Μπομπ Τράα έχει εκφράσει την άποψη πως ο προϋπολογισμός θα ελαφρυνθεί σημαντικά εάν υπάρξει μια τέτοια δράση, η οποία ενδέχεται να αποδώσει στα δημόσια ταμεία άνω των 4 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο σχέδιο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χαρτιά, έχει εκφραστεί η άποψη πως θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας υγείας, η οποία δεν θα είναι πια τόσο δημόσια όσο την φανταζόμαστε.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας ή στις επεμβάσεις από τους ασφαλισμένους ως άμεση όμως αμοιβή, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα κάθε μονάδα να έχει ξεχωριστό μάνατζμεντ με υποχρεωτική απόδοση «λογαριασμού» τζίρων και κερδών στο τέλος κάθε χρήσης.

Παράλληλα έχει συζητηθεί το θέμα να μην τοποθετούνται πολιτικά στελέχη στις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά μόνο μάνατζερ οι οποίοι και θα φέρνουν αποτελέσματα αλλά και η δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης των προμηθειών και αναγκών λειτουργίας όλων των μονάδων.

Στα σχέδια είναι κάθε μονάδα που θα είναι ζημιογόνος για πάνω από ένα συγκεκριμένο διάστημα, να κλείνει ή η διοίκησή της να αλλάζει αυτόματα. Κοινώς το σχέδιο αναφέρει πως η δημόσια υγεία θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική με κριτήρια του ιδιωτικού τομέα.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαδήμος έχει διαμηνύσει πως ευθύνη για όλο αυτόν τον σχεδιασμό θα έχει η επόμενη κυβέρνηση αν και επί της ουσίας δείχνει να έχει συμφωνία με τις θέσεις του Ολλανδού επιτρόπου κ. Τράα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται λουκέτα σε δημόσια νοσοκομεία"

Έκλεβαν… ξαπλώστρες και τις έστελναν στην Αλβανία!

Τι άλλο θα ακούσουμε; Ακόμη και τις… ξαπλώστρες κλέβουν από τις ελληνικές παραλίες επιτήδειοι Αλβανοί για να επανδρώσουν τις πλαζ της πατρίδας τους! Δύο από αυτούς, που πιάστηκαν στα πράσα στην Ηγουμενίτσα, είχαν ρημάξει κυριολεκτικά τις παραλίες της περιοχής!

Οι Αλβανοί δράστες ηλικίας 49 και 32 χρόνων συνελήφθησαν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας τη στιγμή που έκλεβαν μέσα στα ξημερώματα τις ξαπλώστρες από τις παραλίες του χωριού και τις φόρτωναν στο τρέιλερ που έσερναν με το ΙΧ αυτοκίνητό τους για να τις μεταφέρουν στην Αλβανία. Κατά την προανάκριση ομολόγησαν ότι είχαν κάνει άλλες έξη παρόμοιες κλοπές, τέσσερις από τις παραλίες της Πέρδικας και δύο από τις παραλίες στον Βράχο και την Λούτσα Πρέβεζας!

*** Πρωτοτύπησαν και οι άγνωστοι διαρρήκτες που χτύπησαν ένα θερμοκήπιο στην περιοχή του Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας. Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα και έκλεψαν… 1.200 φυτά, ενώ μαζί άρπαξαν ένα κοπτικό και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα! Η αξία των κλοπιμαίων, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, φτάνει τα 1.500 ευρώ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεβαν… ξαπλώστρες και τις έστελναν στην Αλβανία!"

Βρέθηκαν κλεμμένα αρνιά σε καταυλισμό τσιγγάνων

Στις περιοχές του Παναιτωλίου και της Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας

Φως στα αλλεπάλληλα κρούσματα ζωοκλοπών από ποιμνιοστάσια στις περιοχές του Παναιτωλίου και της Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να ρίξει η προανάκριση που διενεργείται μετά την αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό τσιγγάνων.


Τρία άτομα για τα οποία υπήρχαν στοιχεία ότι κρύβονται πίσω από τις εισβολές στις στάνες κτηνοτρόφων και τις αρπαγές δεκάδων αμνοεριφίων, προσήχθησαν από τον καταυλισμό στην περιοχή Κουτρέικα και ανακρίνονται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Αγρίνιο.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ζωντανά αρνιά των οποίων οι ιδιοκτήτες αναζητούνται, αλλά και πολλά σφαγμένα καθώς και δέρματα αρνιών και κατσικιών που εικάζεται ότι προέρχονται από τις κλοπές οι οποίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, εν όψει και του Πάσχα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν κλεμμένα αρνιά σε καταυλισμό τσιγγάνων"

Γ. Χαλάς για τον μισθό των 9.000 ευρώ: «Θα απαντήσω με μηνύσεις στον κ. Βεντούρη»

Όσα ακούστηκαν στο ΣΚΑΙ στις 7 για το μισθό του ΓΓ της ΠΝΟ προκάλεσαν σάλο αλλά το θέμα θα έχει και συνέχεια. Ο Γ. Χαλάς ετοιμάζεται να απαντήσει με μηνύσεις.


«Δεν έχω να πω τίποτα στον κ. Βεντούρη. Θα απαντήσω με μηνύσεις» είπε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ στο NewsIt, ενώ βρισκόταν σε συνάντηση με τους δικηγόρους του για να κανονίσει τις επόμενες κινήσεις του. 

«Τα όποια χρήματα παίρνω είναι της Ομοσπονδίας και προέρχονται από συνδρομές των ναυτικών», πρόσθεσε, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στα όσα υποστήριξε ο εφοπλιστής Απόστολος Βεντούρης στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00 με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Βεντούρης ισχυρίστηκε ότι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των ναυτεργατών παίρνει μισθό 9.000€ το μήνα. Όμως, το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις όταν και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Σάββας Τσιμπόγλου, το επιβεβαίωσε!


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Χαλάς για τον μισθό των 9.000 ευρώ: «Θα απαντήσω με μηνύσεις στον κ. Βεντούρη»"

Ασθενής υπό κατάρρευση το ασφαλιστικό

«Θηλιά» η αδήλωτη εργασία και η εισφοροδιαφυγή


Σε Λερναία Ύδρα αναδεικνύεται η αδήλωτη εργασία και η εισφοροδιαφυγή, ενώ τα μέτρα και οι παρεμβάσεις του νέου Μνημονίου για την αδήλωτη εργασία μοιάζουν με ασπιρίνες, που δεν μπορούν να θεραπεύσουν τον υπό κατάρρευση ασθενή, δηλαδή το ασφαλιστικό σύστημα.

Η αδυναμία πληρωμής των εισφορών από εργοδότες και εργαζομένους αποτελεί την καρδιά του προβλήματος, το οποίο η τρόικα δείχνει να μην αναγνωρίζει προτείνοντας μη επαρκή μέτρα.

Ενδεικτικά, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ ζητούν η Κυβέρνηση να θεσπίσει νομοθεσία ώστε να μειώσει τις κοινωνικές εισφορές στο ΙΚΑ κατά 5% και να εφαρμόσει μέτρα, που θα διασφαλίσουν ότι αυτό θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Τα ποσοστά εισφορών θα μειωθούν μόνο όταν υπάρχουν μέτρα επαρκή για να καλύψουν την απώλεια εσόδων.

Τα μέτρα, που θα χρηματοδοτήσουν τη μείωση των ποσοστών, θα νομοθετηθούν σε δύο φάσεις. Πρώτον, πριν την εκταμίευση, θα κλείσουν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας με μεταβατική περίοδο, που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες. Δεύτερον, έως τέλος Σεπτέμβρη 2012, η κυβέρνηση θα προσαρμόσει τις συντάξεις (προστατεύοντας τους συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα) και θα προσαρμόσει τη βάση για την είσπραξη των εισφορών.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία ανεξάρτητη αξιολόγηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της δομής και των δραστηριοτήτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και θα επέλθουν αλλαγές στην οργάνωση και τον τρόπο εργασίας του, με ενισχυμένους μηχανισμούς κατά της απάτης και της διαφθοράς, καθώς και ενισχυμένες χρηματικές και νομικές κυρώσεις για παραβάσεις νόμων, εργασιακών κανονισμών και για εισφοροδιαφυγή.

Τέλος, θα τεθούν ποσοτικοί στόχοι για το Σώμα ως προς τον αριθμό των ελέγχων αδήλωτης εργασίας, που πρέπει να εκτελεστούν, και εως το τέλος Σεπτεμβρίου 2012 θα αναπτυχθεί ένα πλήρως διαρθρωμένο σχέδιο για την είσπραξη των κοινωνικών εισφορών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασθενής υπό κατάρρευση το ασφαλιστικό"

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες

Για υπαναχώρηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, από τη συμφωνία αναφορικά με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ μάρκετ, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ προειδοποιεί επίσης για κινητοποιήσεις, τόσο για το θέμα των αποστάσεων, όσο και για το «κούρεμα» των αποθεματικών του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου (ΤΕΑΠΥΚ).

«Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη προς την Ομοσπονδία μας για διαμόρφωση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ - μάρκετ στα 40 μέτρα, το κείμενο του νόμου που ψηφίστηκε τελικά από τη Βουλή προβλέπει ότι οι αποστάσεις μειώνονται στα 30 μέτρα», αναφέρει συγκεκριμένα η Ομοσπονδία. Και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου για την αλλαγή στάσης, που έγινε, όπως αναφέρει, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση.

Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα για να συζητήσει τους τρόπους κινητοποίησης του κλάδου.

kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες"

Αυξήσεις – φωτιά στο ρεύμα και απελευθέρωση των τιμολογίων

Την έννοια ... ΔΕΚΟ θα πρέπει να την ξεχάσουμε ως προς το ρεύμα, καθώς πλέον το κόστος παραγωγής θα είναι αυτό που θα καθορίζει τα τιμολόγια και όχι κάποια κοινωνική πολιτική

Αυτό είπε ξεκάθαρα ο υπουργός ΠΕΚΑ λέγοντας μάλιστα πως η απελευθέρωση των τιμολογίων θα γίνει σταδιακά μέσα στο 2013: "Είτε χρονικά σε δύο φάσεις ή με διαφορετικό τρόπο", περιέγραψε ο υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει ανάλογα με την κατανάλωση.

Πάντως είναι βέβαιο ότι από την πρώτη Ιανουαρίου έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια. Αυτό κατ' απαίτηση της τρόικας που θέλει να αντανακλά το κόστος παραγωγής του ηλεκτρικού στον λογαριασμό.

Τα ποσοστά της αύξησης θα αποφασιστούν από τη ΔΕΗ σε συνεννόηση με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όμως εδώ καλό είναι να θυμόμαστε πως η τελευταία αύξηση ξεπέρασε για τους περισσότερους το 12% ενώ ήταν η 17η κατά σειρά ανατίμηση των τιμών μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις – φωτιά στο ρεύμα και απελευθέρωση των τιμολογίων"

Οχυρώνουν τη Βουλή!

Κατασκευάζονται τρεις νέοι φράχτες


Μια Βουλή, όπου δεν θα μπορεί να πλησιάσει κανείς, ονειρεύονται κάποιοι στην Ελληνική Αστυνομία που προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει Ιουνίου. Μέχρι σήμερα το πείραμα με το σιδερένιο φράχτη που τοποθετούνταν στο ύψος των λουλουδάδικων φαίνεται ότι πέτυχε κι έτσι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θέλησαν να επεκτείνουν το νέο μέτρο.

Γι’ αυτό και τρεις νέοι φράχτες βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι νέοι φράχτες, θα προσεγγίζουν τα 40 μέτρα μήκος και θα κοστίσουν περίπου 70.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και από τον περασμένο Ιούλιο σκέφτονταν την κατασκευή περισσότερων φραχτών που θα τοποθετούνται σε διάφορα κομβικά σημεία κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων. Κι αυτό γιατί έτσι περιορίζονται οι μάχες σώμα με σώμα. Υπολογίζεται ότι οι νέοι φράχτες θα είναι έτοιμοι μετά το Πάσχα.

Και οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί προβλέπεται ότι θα τους τοποθετούν σε σημεία για να απομονώνεται η μπροστινή πλευρά της Βουλής. Δηλαδή θα τοποθετούνται στην Πανεπιστημίου, στη Γεωργίου Α΄, στην Όθωνος και την Αμαλίας προκειμένου να εμποδίζονται οι διαδηλωτές στο να πλησιάσουν στο χώρο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οχυρώνουν τη Βουλή!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news