facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σε πλήρη εφαρμογή το μέτρο της συνταγογράφησης τη Δευτέρα

Οι γιατροί θα συνταγογραφούν φάρμακα με βάση τη δραστική ουσία

Από την Δευτέρα 9 Απριλίου θ αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής εβδομάδας εφαρμογής, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι το μέτρο αφορά τις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, για τις οποίες οι γιατροί θα μπορούν να επιλέγουν και να συνταγογραφούν οποιαδήποτε εμπορική ονομασία φαρμάκου, το οποίο θεωρούν απαραίτητο για τους ασθενείς, από τον κατάλογο των φαρμάκων ανά δραστική ουσία, όπως έχει ανακοινωθεί.

Όλα τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στην θετική λίστα και αφορούν τις 10 δραστικές ουσίες, έχουν ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και τονίζει ότι για κάθε ομάδα φαρμάκων αναγράφεται η τιμή αναφοράς, που αντιστοιχεί στο φθηνότερο γενόσημο για το οποίο οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν μόνο την συμμετοχή τους.

Στην περίπτωση που είτε ο ιατρός, είτε ο ασφαλισμένος επιθυμεί αντί για το φθηνότερο γενόσημο, να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο της ίδιας δραστικής ουσίας, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καταβάλει στο φαρμακείο εκτός από τη συμμετοχή του και τη διαφορά στην τιμή. Το εύρος της διαφοράς των τιμών μεταξύ του φθηνότερου γενόσημου και του ακριβότερου φαρμάκου, για την ίδια δραστική ουσία, κυμαίνεται από 0,50 - 4,60 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο φαρμακοποιός δεν έχει δικαίωμα επιλογής ούτε αλλαγής του φαρμάκου.

Για την εξασφάλιση της διαφάνειας όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση του ασθενή, σε περίπτωση επιλογής ακριβότερου φαρμάκου, θα αναγράφεται η διαφορά αυτή στο έντυπο της ηλεκτρονικής συνταγής και ο ασθενής θα ενημερώνεται και θα συναινεί με την υπογραφή του.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι με την ισχύ του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων από την Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, εξασφαλίζεται περαιτέρω μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει άμεση θετική επίπτωση τόσο στο ποσό της συμμετοχής του ασφαλισμένου όσο και στα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πλήρη εφαρμογή το μέτρο της συνταγογράφησης τη Δευτέρα"

Αναβλήθηκε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις φονικές πυρκαγιές στο νομό Ηλείας του 2007, παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα της έδρας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δικηγορικού συλλόγου της περιοχής.

Αυτό που ισχυρίστηκε δημοσίως ο δικηγορικός σύλλογος, είναι το γεγονός ότι «δεν τίθεται θέμα παραγραφής της υπόθεσης, οπότε η δίκη μπορεί να πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα».

Αυτό όμως που κρύβεται πίσω από το σημερινό παρασκήνιο, είναι η δυσαρέσκεια των δικηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων για πρόσφατες τηλεοπτικές αναφορές με θέμα την καθυστέρηση σημαντικών δικών και όχι την ανάλυση των αιτιών και λαθών των αρμόδιων αρχών με συνέπεια, το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Ακόμα και οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων, έδειξαν ενοχλημένοι, καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίζεται το πένθος τους, για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας, κ. Νίκο Θεοδώρου, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας πάντοτε αγωνιά για την βραδεία απονομή της δικαιοσύνης αλλά δεν αγωνιά ποτέ για μια συγκεκριμένη δίκη γιατί το συμφέρον της δικαιοσύνης είναι υπεράνω του στενού συμφέροντος μιας μόνο δίκης. Εμείς θέλουμε όλες οι δίκες σε όλη την ελληνική επικράτεια να πηγαίνουν γρήγορα. Μέχρι σήμερα παρότι ο Δικηγορικός Σύλλογος βρισκόταν σε κινητοποιήσεις, σεβόμενος τον πόνο των συγγενών των θυμάτων των πυρκαγιών των θυμάτων του 2007, έδινε άδεια στους δικηγόρους να συμμετέχουν στη δίκη και να μη συμμετέχουν στην αποχή μας. Στις 29 Μαρτίου στο τηλεοπτικό σταθμό Άλφα στήθηκε μια εκπομπή με αφορμή τις πυρκαγιές του 2007 αλλά ουσιαστικά όμως το θέμα δεν ήταν οι πυρκαγιές του 2007 και πως δεν θα επαναληφθεί ένα παρόμοιο τραγικό περιστατικό αλλά ήταν να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος Εισαγγελικών λειτουργών που στο παρελθόν είχαν θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ήταν να σχολιαστούν αποφάσεις δικαστηρίων για αναβολή ή όχι της δίκης και μάλιστα με ψευδής πληροφορίες καθώς η δίκη έχει αναβληθεί μόνο μια φορά και όλες τις άλλες φορές είναι διακοπές επειδή δεν προλαβαίνει το δικαστήριο σε μια μέρα λόγω του όγκου των κατηγορημένων και των μαρτύρων να τελειώσει και επίσης προέβησαν ανεπίτρεπτα και σε σχολιασμούς των δικηγόρων που συμμετέχουν σε αυτή τη δίκη και υπερασπίζονται τους κατηγορημένους. Εμείς σεβόμαστε όλους τους παράγοντες της δίκης. Και της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης αλλά το θεωρώ αδιανόητο, είναι απαράδεκτο και είναι υποκριτικό να ισχυρίζονται οι συμμετέχοντες σε αυτή την εκπομπή, παράγοντες της δίκης αυτής, ότι είχαν άλλες προθέσεις. Όχι αυτό είναι υποκριτικό, η πρόθεση τους ήταν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο περιβάλλον που να μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κρίση του δικαστηρίου. Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να αφήσουν όλοι οι παράγοντες της δίκης πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη έτσι και τέτοιες ενέργειες δεν βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός ήταν ο λόγος που σήμερα δεν χορηγήσαμε εξαίρεση στα μέλη του συλλόγου μας είτε παρίστανται στην πολιτική αγωγή είτε στη υπεράσπιση να συμμετάσχουν σε αυτή τη δίκη. Ισχύει μόνο για σήμερα γιατί πρέπει κάποιοι να πάρουν ορισμένα μηνύματα. Η δικαιοσύνη δεν είναι μαγαζάκι κανενός για την χειρίζεται όπως εκείνος θέλει και ανάλογα με τη δίκη που έχει».

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία"

Πρώτη η Ελλάδα σε τροχαία δυστηχήματα στην ΕΕ

Το 2000 η Ελλάδα ήταν στη 2η θέση με 180 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, το 2005 πέρασε στην 3η θέση με 150 νεκρούς, ενώ το 2010 βρέθηκε, δυστυχώς, στην πρώτη θέση με 110 νεκρούς, ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Ασφάλεια στον δρόμο, ασφάλεια στη ζωή», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημάνθηκε η ανάγκη συστηματικής και σφαιρικής προσέγγισης του θέματος της οδικής ασφάλειας, με την ουσιαστική μελέτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων, που υπάρχουν σήμερα, ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των συνανθρώπων, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα, παρά τη σημαντική βελτίωση που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία, κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι στην κορυφή μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία.

Ο βασικός στόχος που έχει τεθεί από την πολιτεία στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, είναι το 2020 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στα οδικά ατυχήματα να πέσει κάτω από τους 640, ενώ ενδιάμεσα, το 2015, να έχει μειωθεί στους 880 σε σύγκριση με τους περίπου 1.200 που ήταν το 2010.

Σύμφωνα με τους ομιλητές στην ημερίδα, οι κυριότερες αδυναμίες στην αντιμετώπιση του προβλήματος των οδικών ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι οι εξής:

* Δεν έχει γίνει κατανοητό / αποδεκτό ότι η Οδική Ασφάλεια είναι επιστήμη.

* Χαμηλό επίπεδο Παιδείας Οδικής Ασφάλειας.

* Δεν εφαρμόζεται, ουσιαστικά, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

* Δεν έχει δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των οδικών ατυχημάτων από την πολιτεία και την κοινωνία, ανάλογη με τις σοβαρές απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες.

* Αποτυχία στην ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην επίτευξη συναίνεσής τους. Κρίσιμος ο ρόλος των ΜΜΕ.

Στη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποίησης της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας που ήδη έχει συσταθεί, στις αρμοδιότητες της οποίας θα είναι:

* Η διαμόρφωση εθνικής πολιτικής.

* Η κατάρτιση Προγραμμάτων και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

* Ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών.

* Η διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση Προγραμμάτων οδικής ασφάλειας.

Ένα στοιχείο που επίσης εκτιμήθηκε ως σημαντικό είναι το θέμα της παιδείας των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Για τον λόγο αυτό προτάθηκε, εκ νέου, το ζήτημα της συστηματικής διδασκαλίας του ζητήματος της οδικής ασφάλειας στα σχολεία και η ενημερωτική καμπάνια μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τονίστηκε, εξάλλου, η ανάγκη παρεμβάσεων και βελτίωσης του οδικού δικτύου, η δημιουργία Μητρώου Οδών, νέο σύστημα εκπαίδευσης και εξετάσεων για την άδεια οδήγησης νέων-αρχάριων οδηγών, εκπαίδευσης των εκπαιδευτών, έρευνας αιτιών ατυχημάτων, αναβάθμιση του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων, ειδικές ρυθμίσεις για βαρέα οχήματα και sχολικά λεωφορεία.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης σε άλλα δύο βασικά στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με την οδική ασφάλεια. Το πρώτο είναι η οργάνωση της επιτήρησης της κυκλοφορίας και η συμμόρφωση με τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας, στο οποίο περιλαμβάνονται η συμμόρφωση με τα όρια ταχύτητας, οδήγηση χωρίς την επήρεια αλκοόλ, χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους και μέσων συγκράτησης των παιδιών, μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αναβάθμιση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, συστηματική καταγραφή παραβατικότητας και βελτίωση καταγραφής των οδικών ατυχημάτων.

Το δεύτερο θέμα αφορά το Πρόγραμμα «Άμεση Βοήθεια στους Παθόντες» στο οποίο περιλαμβάνονται μονάδες επέμβασης του ΕΚΑΒ, Ειδικές Μονάδες Κέντρων Τραύματος, εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, αποτελεσματική απόκριση εκτάκτου ανάγκης, ψυχολογική υποστήριξη για τα θύματα οδικών ατυχημάτων και συστηματική καταγραφή στατιστικών στοιχείων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη η Ελλάδα σε τροχαία δυστηχήματα στην ΕΕ"

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτεργατών

Ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των ναυτεργατών αφήνει με δηλώσεις της η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με την απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση της απεργίας.

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, που τελείωσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, τα ναυτεργατικά σωματεία δια βοής αποφάσισαν να μην ανατρέψουν την απόφασή τους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις

Οι ναυτεργάτες είπαν ότι δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο στη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πήραν μάλιστα τη σχετική απόφαση δια βοής.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Αναλυτικά η κα Διαμαντοπούλου σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΝΟ με τη σημερινή της ανακοίνωση κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί την τουριστική περίοδο και προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούν και έδωσαν για μία ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το επίμαχο θέμα του Οίκου του Ναύτου, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση τη Δευτέρα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας» τόνισε και προσέθεσε:

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον. Θα το κάνει με κάθε τρόπο.

Για μία ακόμα φορά ζητώ από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Προσωπικά, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Υπουργοί, είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου».

Αντιδράσεις και από τους ακτοπλόους
Έντονες αντιδράσες έχει προκαλέσει η σημερινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εμείνει στην πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με τοποθέτησή του χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνει λόγο για αδιαφορία που επιδεικνύουν οι συνδικαλιστές για την για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη θάλασσα και στη στεριά.

Ειδικότερα:

«Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας της για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη 10 και 11 Απριλίου 2012, παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου.

Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ απέδειξαν πλέον καταφανώς την πλήρη αδιαφορία τους για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη θάλασσα και στη στεριά.

Είναι πλέον σαφές ότι τα συμφέροντα των συνδικαλιστών είναι άλλα από εκείνα της υπόλοιπης χώρας. Ας αναλογιστούν επομένως όλοι πλέον οι ναυτικοί μας, εάν πράγματι θέλουν να είναι στη θέση που τους τοποθετεί η ΠΝΟ, έχοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απέναντί τους. Ας αναλογιστούν επίσης το εργασιακό μέλλον που προδιαγράφεται για τους ίδιους, συλλογιζόμενοι τις τεράστιες ζημιές που γράφουν πλέον οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στις οποίες εργάζονται. Και ας αποφασίσουν αν θέλουν εργασία ή ανεργία».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτεργατών"

Σε απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λόγω... αλλοδαπών!

Απεργία πείνας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από σήμερα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να τους χορηγηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι περιγράφουν με μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας τους μέσα στις φυλακές της χώρας, στις οποίες -όπως επισημαίνουν- η αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων είναι πλέον 30% και 70%, αντιστοίχως.

«Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε όλους ότι η κατάληξη της εγκληματικής δράσης έχει ως απόληξη τον εργασιακό μας χώρο» λένε και σημειώνουν σε σχέση με τους αλλοδαπούς «τροφίμους» των φυλακών: «Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν».

«Μας εγκατέλειψε το υπουργείο Δικαιοσύνης»

Η ΟΣΥΕ στρέφεται κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία κατηγορεί για «εμπαιγμό και εγκατάλειψη». «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το "ήξεις αφήξεις" σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012, αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών και των προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο» σημειώνει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι από την κοινή υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι καθημερινά στις φυλακές της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού συναδέλφων τους αλλά και με «την εξαναγκαστική διαβίωση υγειών κρατουμένων με κρατούμενους που πάσχουν σοβαρά από λοιμώδη νοσήματα (φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS κλπ)» τους οποίους οι ίδιοι ερευνούν προκειμένου να αποτρέψουν μεταξύ τους συμπλοκές, που τις περισσότερες φορές είναι βαρύτατες και αιμορραγικές.

Με βασικό αίτημα τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας και επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει την στάση του μετά το Πάσχα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λόγω... αλλοδαπών!"

«Η κατάσταση είναι αφόρητη και ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αστυνομική παρουσία»

Κραυγές αγωνίες από τους κατοίκους της Αθήνας

«Η εγκληματικότητα θα περιοριστεί από τις συλλήψεις των επιχειρήσεων της αστυνομίας. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν σκούπες, όσοι πουλάνε ναρκωτικά και κάνουν πορνεία, δε θα είναι συνέχεια στο δρόμο για να μην τους πιάσουν. Τα κυκλώματα που από πίσω τους είναι Έλληνες, ξέρουν ότι θα υπάρξει κυνηγητό οπότε θεωρώ ότι δεν θα μειωθεί η εγκληματικότητα. Προσωρινά μόνο θα γίνει αυτό», αναφέρει στο newsbeast.gr ο συντονιστής της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Και επισημαίνει: «Η κατάσταση είναι αφόρητη και ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αστυνομική παρουσία αλλά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί δεν υπάρχει αστυνομία επειδή δεν μπορούν να τους πληρώσουν τα νυχτερινά. Επομένως, υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο πρόβλημα με την εγκληματικότητα είτε πρόκειται για πώληση ναρκωτικών είτε για κλοπές. Δεν μιλάω για πορνεία διότι αυτή υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο».

Πάντως, για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών λέει ότι «αυτά τα κέντρα έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν. Ο λαθρομετανάστης που μπαίνει στη χώρα μας, έρχεται χωρίς χαρτιά. Επομένως, πρέπει κάπου να τον φιλοξενήσεις. Ο κάθε ένας από αυτούς θέλει πολιτικό άσυλο. Και όποιος δεν μπορεί να το πάρει, πρέπει να γυρίσει πίσω στην χώρα του.
Επιπλέον, δεν μπορούν να γυρίζουν όλοι με τέτοιο τρόπο στην Αθήνα. Η Ελλάδα δεν έχει διμερείς σχέσεις με τις χώρες τους και έτσι δεν μπορεί εύκολα να επαναπατρίσει τον κόσμο. Κι εδώ πρέπει να επέμβει η Ε.Ε».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η κατάσταση είναι αφόρητη και ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αστυνομική παρουσία»"

Φωτόπουλος: "Ούτε τα πήραμε, ούτε κάναμε βόλτες με τα κότερά τους..."

«Οφείλαμε και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί, όπως, για παράδειγμα, να μην αρκούμαστε στην καλύτερη ή φθηνότερη προσφορά που θα μας δώσει κάποιος, αλλά θα πρέπει να δούμε και τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάθε απόδειξη. Κάναμε λάθη, αλλά πλέον γίναμε σοφότεροι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, με τη συνέντευξη που έδωσαν, θέλησαν να απαντήσουν στα στοιχεία που δείχνουν ότι σπατάλησαν κρατικό χρήμα εις βάρος του ελληνικού λαού.

«Ας βρεθεί κάποιος να μας πει ότι τα πήραμε, ότι πήγαμε σπίτι του, ότι κάναμε βόλτες με τα κότερά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος μάλιστα, απάντησε στα δημοσιεύματα που θέλουν τον ίδιο να έχει διαμείνει σε σουίτα ξενοδοχείου για ένα βράδυ, χρεώνοντας το ποσό των 7085 ευρώ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ισχυριζόμενος ότι έπειτα από έρευνες του ΣΔΟΕ, η παραπάνω κατηγορία δεν υφίσταται.

Ακόμη, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως θεωρεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ «ηθική δικαίωση για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και κόλαφο για τον κ. Ρακιντζή και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν».

Όσον αφορά στα όργια των εικονικών τιμολογίων και τα ταξίδια αναψυχής των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος προέβαλε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο τον δικαιώνει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διαβάζοντας μέρος του παραπάνω πορίσματος ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα γραφείο της οδού Στουρνάρη ανέφερε το εξής: «Από τον έλεγχο των βιβλίων δε διαπιστώθηκαν ούτε παραβάσεις ούτε εικονικά τιμολόγια».

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Φωτόπουλος τα εργοστάσια της ΔΕΗ φτιάχτηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού και ΔΕΗ δε θα την ξεπουλήσουν , σημειώνοντας πως ήδη έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντιπαράθεσή τους στο χαράτσι που ενσωματώθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της διοίκησης της ΔΕΗ «έγιναν λάθη κατά το παρελθόν».

«Οφείλαμε και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί , όπως, για παράδειγμα, να μην αρκούμαστε στην καλύτερη ή φθηνότερη προσφορά που θα μας δώσει κάποιος, αλλά θα πρέπει να δούμε και τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάθε απόδειξη. Κάναμε λάθη, αλλά πλέον γίναμε σοφότεροι», σημείωσε.

Παράλληλα, απάντηση στις δηλώσεις του ΠΑΜΕ όσον αφορά στις επιχορηγήσεις που έδινε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον Οργανισμό Κοινωνικής Δραστηριότητας Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), σχολιάζοντας ότι «Αυτοί ήταν οι πρώτοι (σ.σ. τα μέλη του ΠΑΜΕ) που πήγαιναν ταξίδια με τον ΟΚΔΕ. Διαψεύστε με από το ΠΑΜΕ».

Την ίδια ώρα ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα Τύπου, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν την παραπάνω δήλωση.

Επίσης, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρευρέθησαν στην αίθουσα με σκοπό να εμψυχώσουν τον πρόεδρό τους, αφού ο ίδιος δέχτηκε πολλά χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης.

Ακόμη, ο κ. Φωτόπουλος, ισχυρίστηκε ότι από εδώ και στο εξής θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων που πραγματοποιούνται σε περίπτωση που αφορούν συγγενικά πρόσωπα.

Επίσης, σε ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει για το εάν παραμένει υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος αρκέστηκε στην εξής απάντηση: «Παραμένω σοσιαλιστής και αντιμνημονιακός. Βάρβαρες τακτικές του ΠΑΣΟΚ που μας έφτασαν ως εδώ εγώ δεν ακολουθώ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σχετικά με τη μετάθεσή του από τη Γενική Διεύθυνση Διανομής στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, ανέφερε ότι έφυγε συνειδητά προκειμένου να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους τους εργαζόμενους που θα υποστούν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

«Την ημέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα από τον πρωθυπουργό η πώληση των λιγνιτικών μονάδων και θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών, εγώ θα είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και ποιος ξέρει… μπορεί και σε ένα χρόνο από τώρα να είμαι απολυμένος», κατέληξε ο κ. Φωτόπουλος.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτόπουλος: "Ούτε τα πήραμε, ούτε κάναμε βόλτες με τα κότερά τους...""

Μετά τα καράβια, τα σκουπίδια…

Αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που ρυθμίζει θέματα των ΟΤΑ

Πάσχα με σκουπίδια φαίνεται ότι θα κάνουν χιλιάδες πολίτες μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα για το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Απριλίου καθώς και την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα 9 Απριλίου.

Οι εργαζόμενο αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που ρυθμίζει θέματα των ΟΤΑ.

Ακόμη, η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όλης της χώρας την Δευτέρα 9 Απριλίου 2012.

Κλειστός παραμένει από τα μεσάνυχτα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση με την οποία ζητείται η μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) σε ανώνυμες εταιρείες και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Εξαιτίας της απεργίας δεν γίνεται σήμερα η εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Εξυπηρετούνται μόνο τα οχήματα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τα καράβια, τα σκουπίδια…"

Εργαζόμενοι... πέντε ημερών στους δήμους

Διάταξη κατέθεσε ο Τάσος Γιαννίτσης

Το πράσινο φως προκειμένου οι δήμοι να μπορούν να απασχολούν προσωπικό -εργατικό και τεχνικό- για μέχρι πέντε ημερομίσθια τον μήνα, δίνει διάταξη που κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω διάταξη, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων αυτών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα ατόμων σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους και μεγαλύτερος των 20 ατόμων στους υπόλοιπους δήμους.

Η πρόσληψη θα γίνεται χωρίς να απαιτείται η έγκριση της διϋπουργικής επιτροπής ΠΥΣ 33/2006. Θα γίνεται όμως βάσει πίνακα προσληπτέων που θα αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ και ο οποίος θα συντάσσεται κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης του οικείου φορέα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι... πέντε ημερών στους δήμους"

4 νεκροί σε σύγκρουση με τρένο στο Κρυονέρι…

Δύο νεαροί πακιστανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή το μεσημέρι προσπαθώντας να σώσουν ζευγάρι ηλικιωμένων, το αυτοκίνητο των οποίων σφηνώθηκε στις ράγες του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ηλικιωμένοι, επεχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση με αποτέλεσμα οι τροχοί του να κολλήσουν στη σιδηροτροχιά.

Τρεις πακιστανοί που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν να βοηθήσουν. Οι δυο εξ αυτών άρχισαν να σπρώχνουν το αυτοκίνητο. Τη στιγμή εκείνη διέρχονταν αμαξοστοιχεία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Ο μηχανοδηγός δεν πρόλαβε να την ακινητοποιήσει έγκαιρα με αποτέλεσμα να προσκρούσει το τρένο πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα και να παρασύρει τους δύο αλλοδαπούς. Και οι επιβάτες του ΙΧ έχασαν τη ζωη τους αλλά και οι δύο από τους τρεις συναθρώπους τους που έσπευσαν προς βοήθεια

Στη σημείο έφτασαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που ανέσυραν μέσα από τα συντρίμμια του οχήματος τα πτώματα των δυο ηλικιωμένων.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι το περιστατικό συνέβη «στις 12.33 το μεσημέρι στο ύψος του Κρυονερίου, μεταξύ των σταθμών Δεκελείας και Αγ. Στεφάνου, σε σημείο όπου η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή και δεν υπάρχει διάβαση για οχήματα… Λόγω της σύγκρουσης έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων στο σημείο αυτό. Κανείς από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας δεν κινδύνευσε και προωθούνται στον προορισμό τους με άλλη μηχανή τρένου»

Διαβάστε Περισσότερα » "4 νεκροί σε σύγκρουση με τρένο στο Κρυονέρι…"

Η απειλή στον Σκαραμαγκά έγινε πραγματικότητα

Η απειλή έγινε πραγματικότητα. Και σήμερα επισημοποιήθηκε ότι η πρόταση των νέων ιδιοκτητών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για εργασία μία μέρα τη βδομάδα μετατράπηκε σε απόφαση.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» ανακοινώνει με λύπη την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αραβο-γερμανικής ιδιοκτησίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνεργάτες του νέου ισχυρού άντρα των ναυπηγείων, Λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά: "H εταιρεία πλήρωνε για διάστημα μεγαλύτερο του έτους τις αποδοχές των εργαζόμενων, χωρίς πληρωμή από τον πελάτη, παρότι:

· Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει με σύμβαση που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου.
· Παραμένει η απαγόρευση να έχει εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον με βάση ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Άμυνας απαγορεύεται και η συμμετοχή σε διαγωνισμό του Ελληνικού Ναυτικού για συμβόλαια συντήρησης.
· Το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων σταμάτησε επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση, υποχρεώσεις".

Χρησιμοποιώντας ως μοχλό το πρόγραμμα των υποβρυχίων τύπου 214, οι αραβο-γερμανοί διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο την κατάβολη 140 εκατ.ευρώ. Υποστηρίζουν ότι το ελληνικό κράτος έχει καθυστερήσει την εκταμίευση των δόσεων που προβλέπονταν από τη συμφωνία του 2010.

Με βάση το deal αυτό, το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το υποβρύχιο "Παπανικολής", συμφώνησε να συνεχίσει την αποπληρωμή των δόσεων για να ολοκληρωθεί το χτίσιμο ακόμη τριών υποβρυχίων και παρήγγειλε άλλα δύο νέα υποβρύχια ομοίου τύπου.

Ωστόσο, δύο χρόνια μετά τη συμφωνία, οι Γερμανοί κατασκευαστές και οι νέοι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν έχουν παραδώσει κανένα από τα άλλα τρία υποβρύχια στο Πολεμικό Ναυτικό. Το δημόσιο σταμάτησε τις πληρωμές και οι αραβο-γερμανοί "εκδικούνται" και πιέζουν καθιερώνοντας εργασιακή εβδομάδα μιας μέρας(!) για τους 1200 εργαζόμενους στα ναυπηγεία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο. Αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου οι Γερμανοί της Thyssen Krupp είχαν καταγγείλει τη σύμβαση που είχαν με το ελληνικό κράτος για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214.

Η διοίκηση της εταιρείας με ευαισθησία στις ανάγκες των υπαλλήλων και της ευρύτερης περιοχής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα συνεχίσει με καλές προθέσεις τις προσπάθειες διαλόγου με τους αρμόδιους παράγοντες.

Σημειώνεται όμως ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική αλλά και τοπική δραστηριότητα ενώ ο κύριος πελάτης δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών που αφορούν το μοναδικό υπάρχον συμβόλαιο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απειλή στον Σκαραμαγκά έγινε πραγματικότητα"

Πύργος: Στο κοινωνικό παντοπωλείο ο μισός μισθός του δημάρχου

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προσφέρει το 50% του μισθού μέχρι το τέλος της θητεία του,για τις ανάγκες κοινωνικού παντοπωλείου που ιδρύεται άμεσα και θα λειτουργήσει για να διαθέτει δωρεάν τρόφιμα, απορρυπαντικά και γενικά είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες του Πύργου.

«Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνω ότι εκχωρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου το μισό μισθό μου και συγκεκριμένα το μισό του συνόλου των καθαρών αποδοχών μου μέχρι το τέλος της θητείας μου… Ζητώ συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση της απόφασης μου αυτής, αλλά το πράττω, θεωρώντας την όχι ως πράξη φιλανθρωπίας, αλλά ως πράξη πολιτική και συμβολική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο

Συνεχίζοντας είπε πως «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολιτική, αφορά την αυτοοργάνωση της κοινωνίας και το κράτος, αφορά στην αναδιανομή του πλούτου, στοχεύει στον επανακαθορισμό της κοινωνίας, του κράτους και της πολιτικής στην κατεύθυνση προστασίας των αδύναμων. Διακρίνεται από την φιλανθρωπία που αφορά περισσότερο ατομικές συμπεριφορές και που δεν στοχεύει σε επηρεασμό των κοινωνικών και κρατικών δομών».

Στη δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου κάλεσε τους δημότες του, τους φορείς και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας αυτή, από το περίσσευμα ακόμη και από το υστέρημά τους. «Κανένας πεινασμένος, κανένας γυμνός, κανένας μόνος στο δήμο Πύργου» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Παρασκευόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Στο κοινωνικό παντοπωλείο ο μισός μισθός του δημάρχου"

«Δε θα επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα»

"Αν δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της..."


Tην επιστροφή στο σύστημα μεθοριακών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών λόγω της αδυναμίας χωρών, όπως η Ελλάδα, να ελέγξουν τη ροή λαθρομεταναστών. "Καθαρός λαϊκισμός" λένε οι Πράσινοι
Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα. Οι επιβάτες καλούνται την ώρα της προσγείωσης να έχουν έτοιμα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα προς επίδειξη μόλις βγουν από τη «φυσούνα» και ο έλεγχος γίνεται από αστυνομικούς που τους περιμένουν στο χώρο του αεροδρομίου.
«Όχι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών τα ανοιχτά σύνορα»

Κράτηση λαθρομεταναστων στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία
Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίντριχ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.
«Χρειαζόμαστε αυτούς τους ελέγχους όχι μόνο όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως ποδοσφαιρικά παιγνίδια ή σύνοδοι κορυφής, αλλά και όταν χώρες- μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αν για παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», προειδοποίησε στην ίδια συνέντευξη εξαγγέλλοντας ότι θα συνεργαστεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν - Κλοντ Ζεάν για να γίνουν ανάλογες προσαρμογές στο νομοθετικό κείμενο της συμφωνίας Σένγκεν.
Τις θέσεις Φρίντριχ υποστήριξε και ο κομματικός του σύντροφος, Γιόαχιμ Χέρμαν, που είναι υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας. «Αν χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να ελέγξουν τα εξωτερικά τους σύνορα, τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία» δήλωσε. «Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα».
«Καθαρός λαϊκισμός»

'Ελεγχοι στην Αθήνα από τη δημοτική αστυνομία
Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών που ανήκουν στο κυβερνών συντηρητικό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις του κόμματος των Πρασίνων. Το στέλεχος των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι ονειρεύεται την επιστροφή στην εποχή της «μεθοριακής μπάρας». «Αντί να προκαλεί φόβο ο υπουργός για τους λαθρομετανάστες, καλύτερα θα ήταν να βελτιώσει πρώτα την κατάστασή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ρισκάρουν τη ζωή τους για πλάκα, στην προσπάθεια να εισέλθουν στην Ε.Ε».

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Pro Asyl, Γκύντερ Μπούρχαρντ χαρακτήρισε «καθαρό λαϊκισμό» τις δηλώσεις Φρίντριχ. «Αντί να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε φρούριο, θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σύστημα προστασίας των προσφύγων και να μοιράσουμε με αίσθημα αλληλεγγύης την ευθύνη για την φιλοξενία τους». Για την Ελλάδα ο Μπούρχαρντ είπε ότι δεν έχει αποτύχει στον τρόπο προστασίας των συνόρων της, αλλά στο επίπεδο προστασία των μεταναστών. «Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 55.000 δήθεν λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία, που ήταν όμως από το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες, όπου παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν βρίσκεται στην ατζέντα των διαβουλεύσεων στην Ε.Ε. Αφορμή απετέλεσαν οι περσινοί έλεγχοι της Γαλλίας στα σύνορά της με την Ιταλία με το επιχείρημα ότι οι ιταλικές αρχές δεν είναι σε θέση να ελέγξουν το κύμα μαροκινών λαθρομεταναστών. Μάλιστα στον προεκλοιγκό αγώ ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε ότι η χώρα του θα φύγει για ένα διάστημα από τη συμφωνία Σένγκεν
dw.de
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δε θα επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα»"

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 18.332 ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών τρέχει ο ΟΑΕΔ.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και εγγραφής στο Μητρώο των ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών.

Όσοι υποβάλλουν από τη Δευτέρα 9 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου ηλεκτρονική αίτηση και επιλεγούν για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών θα λάβουν επιταγή αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μετά την ολοκλήρωση ο άνεργος θα εισπράττει εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 500 ευρώ.

Αποκλείονται όσοι έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν το τελευταίο ημερολογιακό έτος άλλο πρόγραμμα κατάρτισης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ"

Κανονικά η 48ωρη απεργία στα πλοία

Δεμένα τα πλοία, τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, θα κρατήσουν οι ναυτεργάτες τα πλοία, προχωρώντας κανονικά στην κινητοποίηση τους, όπως αποφάσισε η ΠΝΟ στη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής των 14 ναυτεργατικών σωματείων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της επαναβεβαίωσε την προηγούμενη,
από2 Απριλίου 2012 απόφασή της για κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας των
πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και
από ώρα 00.01 και λήξη την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.
Κατά την παραπάνω συνεδρίαση τα Μέλη Διοίκησης της Ομοσπονδίας συζήτησαν διά
μακρών το περιεχόμενο των εγγράφων απαντήσεων της Υπουργού Ανάπτυξης,
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στα αιτήματα της ΠΝΟ, που δόθηκαν κατά την χθεσινή
συνάντηση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με την κα Υπουργό.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιεχομένου του παραπάνω εγγράφου, κοινή υπήρξε η
διαπίστωση της Διοίκησης, ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν στα σχετικά αιτήματα της ΠΝΟ
δεν είναι ικανοποιητικές

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά η 48ωρη απεργία στα πλοία"

Έρχονται νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα

Τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης εξετάζει η τρόικα

Νέους φόρους εξετάζει να επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα, τη στιγμή που τα νοικοκυριά έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα φοροχτυπήματα.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χώρες της ζώνης του ευρώ γίνεται σαφέστατη αναφορά στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, με «εντολή» για κατάργηση φοροαπαλλαγών, ενώ για πρώτη φορά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκύψουν μελλοντικά και νέες επιβαρύνσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης, ενώ λένε ότι υπάρχουν περιθώρια ακόμη και για νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι τα έσοδα που εισπράττει η Ελλάδα από τη φορολογία των ακινήτων είναι χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και κάνουν σαφή αναφορά ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει φόρος στο «τεκμαρτό ενοίκιο», δηλαδή στην ιδιοκατοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αρκετά χρόνια ίσχυε στην Ελλάδα το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης για κατοικίες άνω των 200 τετραγωνικών. Ωστόσο αυτό το μέτρο καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ).

Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για νέες γενναίες αυξήσεις στο ΕΦΚ θεωρείται μονόδρομος η κατάργηση των δεκάδων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν σήμερα εκατομμύρια πολίτες μειώνοντας ανάλογα τον φόρο εισοδήματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα"

Πωλητήριο στην Ελλάδα!

Με τιμή εκκίνησης στα 1.525 δολάρια!

Προκλητικά δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης φέρουν τη γνωστή ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Ebay... να βάζει πωλητήριο στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης στα 1.525 δολάρια!

Παρέχοντας φωτογραφία - χάρτη της χώρας μας, φέρεται μέχρι τώρα να έχουν υποβληθεί 34 προσφορές, ενώ η προθεσμία λήγει σε λίγες ημέρες από τώρα, στις 11 Απριλίου.

Παράλληλα έχει αναρτηθεί και η σχετική αγγελία:

«Προσφέρω τη χώρα μου για πώληση. Ό,τι έχει τελοσπάντων απομείνει από αυτή... Χαμηλές συντάξεις, χαμηλοί μισθοί, χαμηλές προσδοκίες... αλλά πολύς ήλιος διαθέσιμος για την ώρα.

Πολλές φυσικές πηγές και ορυκτά ακόμη ανεκμετάλλευτα. Η γραφειοκρατία στα καλύτερα της. Υπακοή στην τρόικα και τους τραπεζίτες εγγυημένη. Ο αγοραστής θα αποκτήσει 300 πολιτικούς, εκπαιδευμένους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών των Σκανδάλων. Και ελληνικά ομόλογα με εξαιρετικά υψηλή αξία... για κονφετί!»

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει κατάβει από τον ιστότοπο της Ebay.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλητήριο στην Ελλάδα!"

Οι νεόπτωχοι ζητούν καταφύγιο στο Δρομοκαΐτειο!

Θέλουν να εγκλειστούν για να ζήσουν...

«Την ίδια κατάληξη με τον 77χρονο συνταξιούχο Δημήτρη Χριστούλα ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του έξω από τη Βουλή, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, μας λένε ότι θα επιλέξουν και αρκετοί από τους έγκλειστους του νοσοκομείου, αν δεν τους περιθάλψουμε», δηλώνει στο www.protothema.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως μας καταγγέλλει ο ίδιος, τους τελευταίους μήνες όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά των ατόμων που απειλούν με αυτοκτονία σε περίπτωση που το ίδρυμα τους αρνηθεί τη φιλοξενία. Δεν πρόκειται για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, αλλά για ανθρώπους απελπισμένους από την οικονομική κρίση, για άτομα τα οποία μέχρι πρότινος είχαν μια αξιοπρεπή εργασία, μπορούσαν να πληρώνουν το ενοίκιό τους, αλλά ξαφνικά λόγω της κρίσης τα έχασαν όλα.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν ζητάνε φάρμακα από εμάς, αλλά ένα πιάτο φαγητό κι ένα μέρος για να κοιμηθούν το βράδυ. Προσπαθούν να επιβιώσουν ακόμα και με αυτόν τον τρόπο.

«Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν φτάσει μέχρι του σημείου να προκαλούν εισαγγελικές εντολές, ύστερα από ψεύτικες φασαρίες που δημιουργούν, προκειμένου η αστυνομία να διατάξει εισαγγελική παραγγελία και να εισαχθούν με υποχρεωτικό εγκλεισμό τουλάχιστον 15 ημερών. Μόλις πάρουν εξιτήριο επιστρέφουν και πάλι κατά τον ίδιο τρόπο...».

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, το ιατρικό προσωπικό μένει αμήχανο μπροστά σε τέτοια περιστατικά και στο ανθρώπινο δράμα που βιώνουν, καθώς οι ίδιοι τούς ξεκαθαρίζουν ότι, αν τους αρνηθούν τη «φιλοξενία», θα αυτοκτονήσουν.

«Είναι άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι δεν αποκλείεται να κάνουν τις απειλές τους πράξη», μας εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, όπου η οικονομία της χώρας βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης, με αποτέλεσμα σε κάθε εφημερία το προσωπικό του νοσοκομείου να αντιμετωπίζει δύο με τρία παρόμοια περιστατικά. Περίπου 20 «νεόπτωχοι» τον μήνα αναζητούν καταφύγιο στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι νεόπτωχοι ζητούν καταφύγιο στο Δρομοκαΐτειο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news