facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Βαρύτατες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, αλλά και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των παροχών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για δραστηριότητες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.

Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:
- Απιστία στην υπηρεσία, κατά συναυτουργία και μη και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου.
Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).
- Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.
- Απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.
Δηλώσεις για τη δίωξη που ασκήθηκε έκαναν δηλώσεις η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης. Συγκεκριμένα:
ΔΗΣΥ: Τέτοιες λογικές έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας
«Η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο ανέδειξε την παθογένεια συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η ΓΕΝΟΠ. Τότε κατηγορηθήκαμε» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Σήμερα πλέον που ο κ. Ρακιτζής έφερε στο φως της δημοσιότητας τα συγκεκριμένα στοιχεία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τέτοιου είδους λογικές που επικράτησαν όλα τα τελευταία χρόνια, έφεραν ουσιαστικά την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σήμερα πλέον αυτές οι λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.
ΛΑΟΣ: Οι τραμπούκοι οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου
«Οι τραμπούκοι που αναποδογύριζαν γραφεία και κουνούσαν απειλητικά τα δάχτυλα, τώρα οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου» σχολίασε ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης. «Εάν αυτά είχαν γίνει την ώρα που έπρεπε, πολλά πράγματα θα είχαν αποσοβηθεί».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων των συνδικαλιστών της ΔΕΗ"

Θα μας πάρουν και το FIR Αθηνών;

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να περιέλθει ο έλεγχος του FIR Αθηνών σε γειτονικές χώρες, μετά την «κίτρινη» κάρτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Παρά την κινητοποίηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να ικανοποιήσει τα όσα ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, να παραχωρηθεί ο έλεγχος του FIR Αθηνών σε γειτονικές χώρες -στην Ιταλία, ακόμη και στην Τουρκία.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κ. Σπύρος Ρολάκης, επιβεβαίωσε το έγγραφο με τις «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. «Μας γίνονται συστάσεις να εφαρμόσουμε άμεσα και με όλα τα προβλεπόμενα το σχέδιο επιδόσεων, διαφορετικά να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσουμε τον έλεγχο σε γειτονικές χώρες. Το σχέδιο επιδόσεων κατατίθεται από τις ΥΠΑ των κρατών - μελών της ΕΕ. Εμείς το καταθέσαμε, αλλά μας το επέστρεψαν πίσω ως "απαράδεκτο". Ζητούν συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους δεν ικανοποιεί η Ελλάδα, με σημαντικότερο αυτόν της διάθεσης των τελών υπερπτήσεων» τόνισε ο κ. Ρολάκης.

Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει από την Ελλάδα να συνεχίσει να εισπράττει το ίδιο τέλος υπερπτήσεων, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους εργαζομένους, λόγω της υποστελέχωσης και του απαρχαιωμένου εξοπλισμού, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Τα τέλη υπερπτήσεων καταβάλλονται από τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις εντός FIR Αθηνών και πολλές φορές ως σήμερα τα ποσά αυτά καλύπτουν «τρύπες» του προϋπολογισμού και δεν διατίθενται ια τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται των εθνικών συμφερόντων... Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας, από το Σωματείο Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, την ίδια ώρα που ο υπουργός Δικτύων και Υποδομών, κ. Μάκης Βορίδης, έχει ζητήσει επιτακτικά λύση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, που για την ώρα τουλάχιστον ... «νίπτει τα χείρας του».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα μας πάρουν και το FIR Αθηνών;"

Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη στο δήμαρχο Αχαρνών για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα

«Θα ενισχυθεί η αστυνόμευση»

Τη διαβεβαίωση ότι ο χώρος φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα θα συνοδεύεται από ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο τον Δήμο Αχαρνών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της περιοχής, Σ.Ντούρο και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν στον υπουργό τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επικρατούν στους χώρους αυτούς, εκφράζοντας τον φόβο για την υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών ότι η χρήση των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα θα είναι πιλοτική και μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία και άλλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, κατά το διάστημα λειτουργίας τους, στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον, θα συνοδευτεί και από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης, οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και να λειτουργήσει τουλάχιστον ένας, πριν από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, καθώς και ότι οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη στο δήμαρχο Αχαρνών για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα"

Στο Μαξίμου η λίστα με τα «ρουσφέτια» υπουργών και βουλευτών

Ειδικό γραφείο ελέγχου τροπολογιών αναγκάστηκε να «στήσει» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος προκειμένου να βάλει φρένο στα δεκάδες ρουσφέτια που επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες να περάσουν υπουργοί και βουλευτές.

Έως αυτή την ώρα, το επιτελείο του κ. Σταυρόπουλου έχει καταγράψει 92 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί σε τέσσερα συνολικά νομοσχέδια, ενώ η σχετική λίστα – την οποία παρουσιάζει το protothema.gr- έχει πάει ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Να σημειωθεί ότι τις 92 τροπολογίες υπογράφουν περισσότεροι από 200 βουλευτές όλων των κομμάτων.

Πάντως, παρά τις αυστηρές συστάσεις των κ. κ. Παπαδήμου, Σταυρόπουλου αλλά και του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πεστάλνικου, υπουργοί και βουλευτές εξακολουθούν να νομοθετούν κατά βούληση και να εξυπηρετούν προεκλογικά κάθε ρουσφέτι που θα φτάσει στα γραφεία τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Μαξίμου η λίστα με τα «ρουσφέτια» υπουργών και βουλευτών"

Ένταση στη Βουλή για τη συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens

Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Παπαδήμου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά την σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens, που περιλαμβάνεται στο συζητούμενο στη Βουλή νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η συμφωνία προβλέπει αντισταθμιστικές καταβολές 270 εκατ. ευρώ εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας (80 εκατ. ευρώ από συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Siemens Hellas) και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Της ρύθμισης, όπως διευκρίνισε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, εξαιρούνται τα ζητήματα ποινικού δικαίου και διευθετούνται οι αστικές και διεκδικητικές διαφορές.

Κατά τη συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκε στα θεωρεία της Βουλής ο Γερμανός υφυπουργός για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, Χ. Γ. Φούχτελ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ήδη ανεξάρτητος βουλευτής με το κόμμα "Κοινωνική Συμφωνία", Χάρης Καστανίδης, πρότεινε να καταψηφιστεί το άρθρο 324 του νομοσχεδίου που αφορά την σύμβαση, χαρακτηρίζοντάς τη «συμφωνία συμβιβασμού που ξεπουλά την αξιοπρέπεια της χώρας» - και υπενθύμισε πως ο ίδιος είχε επιβάλλει πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην γερμανική εταιρεία, πέραν των άλλων διεκδικητικών αξιώσεων της ελληνικής Πολιτείας.

Απαντώντας στον κ. Καστανίδη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μουσουρούλης υπενθύμισε πως «υπήρξε ο αρχιτέκτων του δημοψηφίσματος, που λίγο έλειψε να μας διώξει απ' τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία κατά την αυριανή, επί των άρθρων συζήτηση.

«Ιταμή, βρώμικη και κατάπτυστη συμφωνία, που αναγορεύει την Siemens αρχιτέκτονα της κάθαρσης», τη χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά είπε απευθυνόμενος προς την κ. Διαμαντοπούλου, πως «κατανοώ το αίτημα της Siemens, γιατί δένει χειροπόδαρα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν μπορώ όμως να καταλάβω την δική σας επιθυμία».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, (ανεξάρτητος, μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας), ανέφερε πως θα μεταφέρει τα Πρακτικά της συνεδρίασης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί: «Αυτός που θα ψηφίσει διαπράττει απιστία, γιατί η γνώμη αυτή του βουλευτή, δεν είναι γνώμη προστατευόμενη από το Σύνταγμα, αλλά διαχειριστική πράξη χαρίσματος εκατομμυρίων, την ώρα που στενάζει η ελληνική κοινωνία», υποστήριξε.

Τους τόνους ανέβασε ακόμα περισσότερο, η νεότευκτη κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», με τον πρόεδρό της, Πάνο Καμμένο, να διαπιστώνει «παράδοση δημόσιας περιουσίας και διάπραξη εγκλημάτων, που δεν θα πάνε με το νόμο περί ευθύνης υπουργών: Θα υπάρξει τιμωρία και θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα που πήρε ο κ. Χριστοφοράκος τον οποίον καλύπτετε εσείς. Θα πληρώσετε, όχι μόνον απ τον ελληνικό λαό, αλλά απ' την ελληνική Δικαιοσύνη, όταν αποκατασταθεί η τάξη και η Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αναφέρθηκε επίσης και στις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και στις διευκρινίσεις του Φίλιππου Σαχινίδη πως ο σχετικός φάκελος δεν ανευρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών: «Επειδή τον χάσατε, βρήκαμε εμείς το φάκελο. Είναι το σχέδιο Δοξιάδη που έκανε κατ' εντολήν της ελληνικής κυβέρνησης. Τον βγάζουμε σε 300 αντίτυπα, φροντίστε να μην τον κάψετε σαν τα αρχεία το υπουργείου Οικονομικών», ανέφερε.

Αψιμαχίες

Απαντώντας στον κ. Καμμένο, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε πως «στην αίθουσα αυτή, είμαστε βουλευτές εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, αλλά υπάρχουν και προσωπικότητες και πολιτικοί φορείς που ερμηνεύουν το «Έλληνας», είτε ως επάγγελμα, είτε ως πολιτική ιδιότητα. Αυτά έχουν περάσει πολλές δεκαετίες σ' αυτόν τον τόπο. Απειλές δεχόμαστε από κανέναν».

Αντίστοιχα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, είπε απευθυνόμενος προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», πως «οι απειλές σας δεν μας αφορούν και ειδικά από σας, δεν μας τρομάζουν». Σε άλλη δε, αποστροφή του Π. Καμμένου, περί «πρωθυπουργού διορισμένου από την Goldman Sachs», ο κ. Πρωτόπαπας υπενθύμισε πως τον Λ. Παπαδήμο έχουν υπερψηφίσει όλοι οι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», πλην του κ. Καμμένου.

«Πράγματι κ. Πρωτόπαπα γίνονται και λάθη. Αλλά αποδράσαμε από το λάθος εγκαίρως, πριν μας βάλετε πιο βαθειά στο δεύτερο Μνημόνιο. Συνάδελφοί σας το τόλμησαν επίσης, διαφυλάσσοντας κάτι απ' την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Εσείς πότε θα το πράξετε;» απάντησε ο Χ. Ζώης από πλευράς των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

«Τα κόμματα μπορεί να δημιουργούνται, αλλά για να ευδοκιμήσουν χρειάζονται σεβασμό και αυτογνωσία. Αλλιώς δεν είναι κόμματα, αλλά σωματεία», παρατήρησε ο Κώστας Μουσουρούλης (ΝΔ). «Αγνοώντας όλο το προσωπικό και πολιτικό τους παρελθόν, έρχονται ορισμένοι σ' αυτήν την αίθουσα ως νέοι προφήτες ή πιστά αντίγραφα του ΛΑΟΣ, να μας κουνήσουν το δάκτυλο και να εκστομίσουν απειλές. Ντροπή!», συμπλήρωσε.

«Δεν ξέρω τι είναι σωματείο, αλλά ξέρω τι είναι κόμμα και τι, αντίθετα, είναι ένα κλειστό κλαμπ, μια παρέα που υψώνει εκβιαστικά διλήμματα, ταπεινώνοντας ανθρώπους και ζητώντας δηλώσεις μετανοίας», απάντησε ο Χ. Ζώης. «Ευτυχώς δεν ανήκουμε πλέον σε κλειστό κλαμπ, αλλά στη μεγάλη θάλασσα των ανεξαρτήτων Ελλήνων και η ντροπή ανήκει σε αυτούς που έμαθαν να εκβιάζουν και να συκοφαντούν», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις για τη συμφωνία Siemens-Ελληνικού Δημοσίου, η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, παρέπεμψε στις αυριανές διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών, υπενθύμισε ωστόσο πως της συμφωνίας εξαιρούνται τα ζητήματα ποινικού δικαίου. Απευθυνόμενη δε, προς τον ΛΑΟΣ, σημείωσε πως βουλευτής του, «ζητούσε με ερώτησή του, τμήμα των αποζημιώσεων της Siemens να κατευθυνθεί προς την εκλογική του περιφέρεια».

«Δεν μπορεί να θέλουμε επενδύσεις στην περιφέρειά μας και στην κεντρική πολιτική σκηνή να αντιδρούμε», παρατήρησε η υπουργός Ανάπτυξης.

«Η Siemens αφορά τα μιζοκόμματα», απάντησε από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. «Εμείς ζητάμε να επιστραφούν τα κλεμμένα. Το πού θα πάνε μετά, είναι άλλο ζήτημα», συμπλήρωσε.

Από πλευράς ΛΑΟΣ, υπήρξαν επίσης και υπονοούμενα κατά του πρώην βουλευτή του και νυν υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, με τον Κώστα Αϊβαλιώτη να διαπιστώνει πως «ο κ. Βορίδης, μόνον με τα διόδια και την υπόθεση της Ζήμενς υπήρξε τόσο γρήγορος, εντυπωσιακά γρήγορος».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στη Βουλή για τη συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens"

Εισαγγελική έρευνα για απευθείας αναθέσεις

Εξετάζονται εργολάβοι και υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε ιδιώτες εργολάβους και υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διευρύνεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης χωρίς διαγωνισμούς.

Τη σχετική εντολή διαβίβασε ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, προς τον Οικονομικό Επιθεωρητή, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη ή όποια άλλη πράξη προκύψει από τη διενεργηθείσα έρευνα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Τσόγκας άσκησε τον περασμένο μήνα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ακόμη, διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 2006 - 2009. Κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα, προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ, και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρίες.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για απευθείας αναθέσεις"

Μέτωπο επιστημονικών συλλόγων και φορέων για το Ασφαλιστικό

«Κοινή δράση για να μην καταρρεύσουν τα Ταμεία»

Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση και επίλυση των κοινών ασφαλιστικών ζητημάτων συγκροτούν δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι, συμβολαιογράφοι και φαρμακοποιοί, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των σωματείων τους, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε οι παραπάνω κλάδοι να αναλάβουν κοινές δράσεις «για την προάσπιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, που απειλείται πλέον με βίαιη και οριστική κατάρρευση». Ήδη, ομάδα νομικών με συντονιστή τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Γιάννη Αδαμόπουλο, επεξεργάζεται τη λήψη νομικών μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ:
• Διαπιστώθηκαν οι βαρύτατες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν σε όλα τα επίπεδα, αλλά και οι συνέπειες που προκύπτουν για το μέλλον των Ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, μετά την εφαρμογή του PSI και την «απαράδεκτη δήμευση» των αποθεματικών και των διαθεσίμων κεφαλαίων τους.
• Εγιναν εκτενείς αναφορές και προσεγγίσεις σχετικά με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας που, καίτοι γνώριζε τους κινδύνους, συνέχιζε να επενδύει μονομερώς και παρανόμως σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου το σύνολο (!) των αποθεματικών, συμπεριλαμβανομένων και των αποθεματικών όλου του Κοινού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων, όλων των Ελλήνων πολιτών. Τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία βεβαίως δεν είναι ιδιώτες επενδυτές και τοποθετούν υποχρεωτικά από τον νόμο τις οικονομίες τους στην ΤτΕ, υπέστησαν με μονομερείς και υποχρεωτικές αποφάσεις απομείωση της περιουσίας τους, ενώ δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, απολύτως καμία δέσμευση για τη μελλοντική αποκατάσταση της ζημιάς και την αναπλήρωση του κεφαλαίου.
• Αναφέρθηκε ότι τα Ταμεία των επιστημόνων και εργαζομένων στον Τύπο (ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ) βρίσκονται στο στόχαστρο για τον ιδιαίτερο λόγο ότι ως αποτέλεσμα της διαχρονικής ορθολογικής και χρηστής διαχείρισής τους και της συνεισφοράς των μελών τους διαθέτουν σημαντικά αποθεματικά κεφάλαια, ενώ μετά το «κούρεμα» του PSI φαίνεται να αποτελούν νέο στόχο ληστρικής επέλασης.
• Τονίστηκε ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία υφίστανται τεράστιες απώλειες αποθεματικού κεφαλαίου και κλονίζεται η προοπτική βιωσιμότητάς τους, καίτοι σε καμία περίπτωση δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο.
• Υπογραμμίστηκε ότι όλοι οι φορείς των επιστημόνων και των ανθρώπων του Τύπου θα προστατέψουν και θα στηρίξουν τις διοικήσεις των Ταμείων τους από επιλογές που θα εξυπηρετούν νέα επέλαση στα αποθεματικά τους.


Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν οι: Αδαμόπουλος Γιάννης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Βλασταράκος Μιχάλης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Βλαχάκης Κώστας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβολαιογράφων, Κατσίκης Θανάσης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συλλόγου, Κριαρής Διονύσης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών, Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,
Σαββίδης Γιώργος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Σπανοπούλου Ελένη, Πρόεδρος Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, Σπίρτζης Χρήστος, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτωπο επιστημονικών συλλόγων και φορέων για το Ασφαλιστικό"

Προβατογούρουνο και στην Ελλάδα

Φαίνεται ψεύτικο, όμως είναι αληθινό!

Το γουρούνι «Lincolnshire» ή «σγουρό παλτό» το …προβατογόρουνο των Τρικάλων

Τελικά, ήρθε απάντηση από την Διεύθυνση Διαχείρισης Ζωικού Κεφαλαίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα …προβατογούρανα που εντόπισε το trikalanews.gr στα ορεινά των Τρικάλων.

Πρόκειται από τις πιο θεαματικές και σπάνιες φυλές χοίρων , την «Lincolnshire σγουρό τρίχωμα».

Αυτό , είναι ένα γουρούνι διάσημο για την ανθεκτικότητα του καθώς και για το υπέροχο σγουρό τρίχωμα του.

Πρόκειται για πολύ δημοφιλή φυλή χοίρων στην Ουγγαρία αλλά και στην Αυστρία, όπου η ζήτηση για σκληραγωγημένους και ικανούς να επιβιώσουν σε σκληρούς χειμώνες χοίρους, ήταν εξαιρετικά υψηλή.

Τα «Λινκολνσάϊρ» ή «σγουρά παλτά» στην Ουγγαρία και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄20 κέρδισαν πολλά από τα κορυφαία βραβεία στην έκθεση της Βουδαπέστης και απέκτησε το πολυπόθητο «Χρυσό μετάλλιο» το 1925.

Για πολλά χρόνια, γινόταν προσπάθεια, η Ουγγαρία να αποκτήσει κάποια κοπάδια, αλλά δεν κατέστη δυνατό, όπως ούτε και στην Αυστρία για να υπάρξει μια ικανοποιητική σε μέγεθος εκτροφή που θα επέφερε καλό απόθεμα αναπαραγωγής.

Το τρίχωμα του στην αυθεντική του μορφή είναι …γαλάζιο αλλά μέσα από τον εκφυλισμό, γίνεται καφέ και στην συνέχεια λευκό.

Λέγεται πως είναι εξαιρετικής νοστιμιάς το κρέας του και άρα αφού είναι γουρούνι, θα …ζήσει και το φετινό Πάσχα…

trikalanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβατογούρουνο και στην Ελλάδα"

Διετής ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δημοσίων υπαλλήλων

Αποφάσεις του ΑΕΔ για το δημόσιο


Διετής είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δημοσίων υπαλλήλων από διαφορές αποδοχών, επιδομάτων, κ.λπ. έκρινε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) με τις υπ'Α αριθμ. 1 και 2/2012 αποφάσεις του, ενώ παράλληλα διατηρήθηκε το προνόμιο του Δημοσίου που προβλέπει οι οικονομικές αξιώσεις που διεκδικεί από τους εργαζομένους να παραγράφονται σε βάθος χρόνου μιας πενταετίας.

Ειδικότερα, το ΑΕΔ με ισχυρή πλειοψηφία (10-3), έκρινε ότι είναι συνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι είναι διετής η παραγραφή των οικονομικών αξιώσεων των με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων του Δημοσίου από καθυστερούμενες αποδοχές, διαφορές αποδοχών, επιδομάτων, οικονομικών παροχών, αποζημιώσεων και από διαφορές λόγω αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επιλήφθηκε του ζητήματος κατόπιν αντίθετων αποφάσεων που υπήρξαν μεταξύ των δύο μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή μεταξύ του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο τότε αντιπρόεδρος Μιχ. Βροντάκης και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κ. Ευσταθίου) με τις υπ΄ αριθμ. 953 και 954/2011 αποφάσεις της, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας) η ρύθμιση του άρθρου 91 παράγραφος 3 του Ν.Δ. 321/1969, που προβλέπει διετή παραγραφή για τις αξιώσεις των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.

Αντίθετα, ο 'Αρειος Πάγος έχει κρίνει από το 1983 (απόφαση 1270/1983) ότι η παραγραφή είναι διετής

Οι απόψεις των 10 από τους 13 δικαστές του ΑΕΔ συνέκλιναν ότι είναι συνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει διετή παραγραφή για τις οικονομικές αξιώσεις των με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων του Δημοσίου. 'Αποψη, δηλαδή, με την οποία έχει ταχθεί και ο 'Αρειος Πάγος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2009 το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε με διαφορά μιας ψήφου (6 έναντι 7) ότι είναι διετής η παραγραφή των αναδρομικών αξιώσεων από διαφορές αποδοχών, επιδομάτων, κ.λπ. των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ωστόσο, στη συνέχεια η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι οι αξιώσεις κατά του ελληνικού δημοσίου υπόκεινται σε διετή προθεσμία παραγραφής, σε αντίθεση με την πενταετή παραγραφή που υπόκεινται οι αξιώσεις κατά του ιδιώτη εργοδότη.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διετής ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δημοσίων υπαλλήλων"

"Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ"

Τι λέει στο Newsit πασίγνωστος ψυχίατρος για το θάνατο του 77χρονου που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Την ώρα που εκατοντάδες πολίτες συρρέουν στο σημείο που ο Χ.Δ έβαλε τέλος στη ζωή του αφήνοντας σημειώματα που γράφουν "αυτό δεν είναι αυτοκτονία αλλά δολοφονία" την ίδια ώρα ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας δηλώνει "εγώ αυτό δε το ονομάζω αυτοκτονία".

Οπως χαρακτηριστικά είπε στο Newsti o κύριος Σούρας "η αυτοκτονία των ανθρώπων που είναι σωματικά άρρωστοι, οπως για παράδειγμα οι καρκινοπαθείς που κάποια στιγμή στη ζωή τους δεν υπάρχει ελπίδα, πονάνε φριχτά και αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν ή η αυτοκτονία των ανθρώπων που είναι ψυχικά άρρωστοι δηλαδή άνθρωποι που είναι χρόνια ψυχωτικοί, άνθρωποι που είναι αλκοολικοί ή βαρύτατα καταθλιπτικοί είναι αυτοκτονία που στην ψυχιατρική την αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά και φυσικά αυτός που την κάνει λέγεται αυτόχειρας.

Οταν όμως υπάρχουν από πίσω τόσες συνθήκες εναντίον των καθημερινών ανθρώπων πως λέγεται η αυτοκτονία; Εχει τον ίδιο όρο, έχει την ίδια ονομασία;

Οταν ένας άνθρωπος έπαιρνε μισθό 500 ευρώ και αυτή τη στιγμή παίρνει 250 ευρώ, όταν σε μια τετραμελή οικογένεια από εκεί που εργάζονταν και οι δύο γονείς τώρα εργάζεται ο ένας ή κανένας, όταν έχουμε τις περικοπές που έχουμε και συγχρόνως την απειλη των ανθρώπων που μας κυβερνούν ή που μας λένε συνεχώς οτι θα πληρώσετε χαράτσι για το σπίτι σας, χαράτσι για το πατρικό σας και αυτο το χαράτσι έρχεται μέσα από τη ΔΕΗ και εαν δεν το πληρώσεις σου κόβουν το ρεύμα, μπορείς να ζήσεις; Οταν οι απολύσεις είναι περισσοτερες από τις προσλήψεις, όταν η ανεργία είναι 21,5%, όταν χάθηκε η ελπίδα και το χαμόγελο από όλους μας, όταν η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τόσο πολύ, όταν αυτή τη στιγμή συζητάμε που θα στεγάσουμε τους λαθρομετανάστες και όχι πως θα φροντίσουμε το κράτος μας για να μη σκοτωνόμαστε λες και είμαστε κατσαρίδες σε μια γωνία, όταν λοιπόν πολλά από αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και συν το γεγονός, δυστυχώς το χειρότερο, δεν τιμωρείται κανένας από λαμόγια, από απατεώνες, από ανθρώπους που κλέψανε και η ζωή μας πλέον δεν έχει καμία σημασία λέγεται αυτοκτονία αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην πλατεία Συντάγματος;

Εγώ σαν ψυχίατρος δε την ονομάζω αυτοκτονία. Αφήνω σε εσάς να βάλετε τον τίτλο, έχει όμως τελείως διαφορετική ονομασία. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την πράξη του 77χρονου. Δεν ήταν ο άνθρωπος που έπεσε σε βαρύτατη κατάθλιψη, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τιμή, υπόληψη και δεν είχε να γίνει βάρος. Βάρος σε ποιον; Στο παιδί του. Ενας άνθρωπος που αποφάσισε να πέσει και να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τρόπο μπας και γίνει παράδειγμα και συνετιστούν κάποιοι που αυτή τη στιμή μας κυβερνούν".

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ""

Λουκέτο στο Ωνάσειο Πέμπτη-Παρασκευή!

Η κρίση αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες έπληξαν και το γνωστό καρδιοχειρουργικό κέντρο Ωνάσειο, με θύματα όπως πάντα τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις και δραματικές περικοπές μισθών. Με κινητοποιήσεις απαντά το Σωματείο των Εργαζομένων.

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 αποφάσισαν σε έκτακτη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Ωνασείου μετά τη γνωστοποίηση ότι η διοίκηση θα προχωρήσει σε απολύσεις και ψαλίδισμα των μισθών.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων: «Μετά τη συζήτηση που έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ προτάθηκε την επόμενη εβδομάδα να νομοθετηθεί στη βουλή:
Η απόλυση 300 συνάδελφων από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό. Οι υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία. Επίσης η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του Κέντρου να μειωθεί κατά 45%».

iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο στο Ωνάσειο Πέμπτη-Παρασκευή!"

Κροκοδείλια δάκρυα στη Βουλή για το συνταξιούχο αυτόχειρα...

Συγκλονισμένοι δηλώνουν τώρα οι πολιτικοί !

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγωδία με τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος έδωσε τέλος το πρωί στη ζωή του στην Πλατεία Συντάγματος. Πολίτες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη συρρέουν στις κεντρικές πλατείες των δύο μεγάλων πόλεων για να τιμήσουν, μέσα σε κλίμα οργής και θλίψης, τον άνθρωπο που θέλησε να δώσει ένα αξιοπρεπές τέλος στη ζωή του, παρά να ψάχνει στα σκουπίδια, όπως έγραψε στο σημείωμά του.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή οι πολιτικοί "θρηνούν" με κροκοδείλια δάκρυα για το τραγικό συμβάν, καθώς κανείς δεν φαίνεται να θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για ανάλογα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στην Ελλάδα.

«Συγκλονισμένος» από την αυτοκτονία του Δημήτρη Χρηστούλα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και επαναλαμβάνει την ανάγκη να βγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Στην δήλωσή του αναφέρει:

«Είμαι συγκλονισμένος. Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών. Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα. Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον! Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα! Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, o οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής».

Υπο την σκιά του τραγικού περιστατικού της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κατά τις οποίες ορισμένοι εθνοπατέρες αναφέρθηκαν στον αυτόχειρα προκειμένου να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους, οι περισσότεροι βουλευτές εξακολούθησαν να επιδίδονται στο μικροπολιτικό παιχνίδι σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

Επιπροσθέτως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου απέφυγε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως « Η σφαίρα από το περίστροφο το πρωί στο Σύνταγμα χτύπησε τη συνείδηση του πολιτικού συστήματος, δεν είναι μόνο νεκρός ο αυτόχειρας, πρέπει όλοι να αισθανόμαστε ότι ήμασταν στην σκανδάλη εκείνη την ώρα. Ένας άνθρωπος αποφάσισε αυτό το δραματικό τέλος για τον εαυτό του. Είδε περίεργες συναλλαγές και να μην κλείνεται κανείς στη φυλακή».

Ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος επιτέθηκε σε εκείνους τους πολιτικούς που υποστηρίζουν το μνημόνιο λέγοντας ότι «Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει, να κάνει χαρακίρι εκείνος ο πολιτικός και οι πολιτικοί που εν γνώσει τους έβαλαν την χώρα σε αυτή την μέγγενη».

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου αναρωτήθηκε αν ο 77χρονος οδηγήθηκε στο απονεννοημένο διάβημα από «απόγνωση, κατάθλιψη, οικονομικά προβλήματα, όλα τα παραπάνω» και εξήγησε πως «δεν θα ήθελα να προλαμβάνω καταστάσεις όμως θα πρέπει να δούμε ότι όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε ραγδαία αύξηση αυτοκτονιών στη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από την άθλια οικονομική καταστροφική πολιτική που οι δύο σήμερα : ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μεχρι εχθές το ΛΑΟΣ στήριξαν την μνημονιακή πολιτική και μας έφεραν σε τεράστια απόγνωση».

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν και όσα είπε το πρωί στο Σκάι ο τέως υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, όταν κλήθηκε από τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου να σχολιάσει την αυτοκτονία. "Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος", απάντησε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας".

«Η σημερινή αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Το δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο συνάνθρωπος μας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Τα πολλαπλά βάρη που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και η σχέση τους με την αύξηση των αυτοκτονιών έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις έρευνες των ειδικών φορέων. Είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει το λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση. Πρέπει να προτάξουμε τους συλλογικούς αγώνες και την αλληλεγγύη ως ασπίδα προστασίας όλων απέναντι στη βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συγκλονιστική και ταυτόχρονα τραγικά συμβολική αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί ένδειξη για το πού οδήγησαν την Ελληνική Κοινωνία. Ένοχοι για το αίμα του Έλληνα συνταξιούχου είναι όλοι όσοι έχουν ψηφίσει την εκχώρηση της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπο το βλέμμα του Γερμανού υφυπουργού και εντεταλμένου της καγκελαρίου Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος βρίσκεται ακροβολισμένος στα θεωρία της Ολομέλειας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κροκοδείλια δάκρυα στη Βουλή για το συνταξιούχο αυτόχειρα..."

Μια θεατρική παράσταση με τρόφιμα αντί για εισιτήριο!

Οι θεατές θα ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Τρόφιμα αντί εισιτηρίου με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας θα προσφέρουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, την παράσταση που θα δοθεί στην Αστική Σχολή στην πόλη της Κατερίνης.

Οι θεατές, που θα βρεθούν στο χώρο δεν θα πληρώσουν εισιτήριο, απλά καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου. Το συμβολικό αυτό αντίτιμο θα ενισχύσει τους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας και την Εστία Πιερίδων Μουσών. Στην παράσταση θα παρουσιαστούν από την ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη και τον μουσικό Λεωνίδα Μαριδάκη δραματοποιημένα τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τ’ αγνάντεμα» και «Όνειρο στο κύμα».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια θεατρική παράσταση με τρόφιμα αντί για εισιτήριο!"

Υπάλληλος του Δήμου Ερμιονίδος ζητούσε 20.000 για να κατακυρώσει διαγωνισμό

Συνελήφθη στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 51χρονος, ο οποίος είχε οριστεί ως υπεύθυνος και εκκαθαριστής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ερμιονίδος

Είχε προηγηθεί καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος υπεύθυνος απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για να κατακυρώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό, που αφορούσε την ενοικίαση κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων της Δημοτικής επιχείρησης (τοπικά σφαγεία).

Μετά από προηγουμένη συνεννόηση, κανονίστηκε συνάντηση χθες το μεσημέρι, στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου ο καταγγέλλων παρέδωσε στον ανωτέρω υπεύθυνο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τον 51χρονο υπεύθυνο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατάσχεσαν, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος του Δήμου Ερμιονίδος ζητούσε 20.000 για να κατακυρώσει διαγωνισμό"

"Πάρτι" συνδικαλιστών στο ΠΑΓΝΗ με τις υπερωρίες-Τι απαντά η Διοίκηση

Κέρδιζαν, σχεδόν, ένα δεύτερο μισθό!

Σε μια περίοδο που έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις, που δεν υπάρχει υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία, που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακά του, διευθυντικά στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξασφαλίζουν ένα ακόμη μισθό, βάζοντας υπερώριες τις οποίες δεν δικαιούνται, σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με τους καταλόγους μισθοδοσίας, οι δύο συνδικαλιστές εισπράττουν επιπλέον 374 ευρώ το μήνα για υπερωριακή απασχόληση, αν και ο νόμος αναφέρει σαφώς, ότι "δεν επιτρέπεται η καταβολή υπερωριακής αμοιβής στους προϊστάμενους Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης".

Κι αυτό, γιατί οι υπάλληλοι αυτοί, εκτός από τον μισθό τους εισπράττουν σε μηνιαία βάση επίδομα θέσης ύψους 400 ευρώ.

Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι και οι ίδιοι είχαν δει τους μισθούς τους να συρρικνώνονται δραματικάκαι να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους, έχουν επαναστατήσει μ' αυτές τις πρακτικές από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις επιτελικές θέσεις τους και κερδίζουν επιπλέον χρήματα τα οποία δε δικαιούνται.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι και οι δύο, στις μισθοδοσίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2012, εισπράτουν το ίδιο ποσό της τάξης των 374,40 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση.

ΠΗΓΗ ΠΑΤΡΙΣ

Η απάντηση της Διοίκησης

Απαντώντας στο θέμα που αναδημοσίευσε το Cretalive , η διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος αναφέρει:


1. Οι Υπερωρίες για τις οποίες αναφέρεσθε είναι Απογευματινή Εργασία στα πλαίσια της Ολοήμερης Λειτουργίας του Νοσοκομείου. Το σύνολο του προσωπικού που συμμετέχει στην Ολοήμερη Λειτουργία πέραν του Κανονικού Ωραρίου του είναι 233 άτομα.

Όλες οι ώρες για τις οποίες αμείβονται οι εργαζόμενοι είναι και Πραγματικές και Νόμιμες.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση των δύο (2) Διευθυντών της Διοικητικής Υπηρεσίας
κ. Κονιδάκη και της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσατσάκη η Υπερωριακή Εργασία τους είναι περισσότερη από αυτή που αμείβονται και το έργο που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο.

2. Σε σχέση με τους Γραμματείς του Διοικητή και τον αριθμό δέκα (10) που ο δημοσιογράφος σας επινόησε:

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απασχολεί συνολικά τρία (3) άτομα σε 15ωρη ημερήσια λειτουργία και όπως καλά γνωρίζετε και τα Σάββατα και τις Κυριακές. Θα θέλαμε να μας πείτε τους υπόλοιπους επτά (7) γραμματείς του Διοικητή για να τους μάθουμε και εμείς. Επιτέλους!

Για τα υλικά του Χειρουργείου που αναφέρονται στο Δημοσίευμα δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κανένα απολύτως θέμα παρά μόνο αν ερευνήσει κανείς τι πιθανόν «υποκρύπτεται» πίσω από το πρόσωπο που σας έδωσε την πληροφορία.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την πρώτη στιγμή δίδει μάχη για να πατάξει οτιδήποτε δεν συνάδει με την Νομιμότητα και την Ηθική".

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Πάρτι" συνδικαλιστών στο ΠΑΓΝΗ με τις υπερωρίες-Τι απαντά η Διοίκηση"

Στην μέγγενη και πάλι οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ανεξάρτητα από τα έσοδά τους

Ακόμα ένα ημίμετρο, που θα επιβληθεί επί δικαίων και αδίκων, πρόκειται να επιβληθεί σε ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ουδείς θέλει να λάβει εκείνα τα μέτρα, που θα αντιμετωπίσουν επί της ουσίας το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εδώ και χρόνια, με αυξητικές τάσεις όσο περνάει ο καιρός, έχουν στοχοποιηθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με ισοπεδωτικές λογικές σε ό,τι αφορά το γεγονός πως φοροδιαφεύγουν.

Επειδή υπάρχει ένα - σημαντικό - ποσοστό, που κατ΄ επάγγελμα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο, άρχισε μια επίθεση ότι όλοι, όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων, δεν πληρώνουν τους φόρους τους και άλλα τέτοια γνωστά επιχειρήματα.

Την τελευταία διετία, μάλιστα, η συζήτηση για τη φοροδιαφυγή είναι πολύ έντονη, καθώς την πάταξή της ζητούν μετ΄ επιτάσεως οι δανειστές μας. Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής;

Αποφασίστηκε η γνωστή περαίωση, τα τεκμήρια για τη χρήση περιουσιακών στοιχείων για όλους και γενικά μέτρα, που δεν χτυπούν στη ρίζα της τη συγκεκριμένη πληγή, αλλά αποτελούν προσωρινές παρεμβάσεις, οι οποίες απλώς επιβάλλουν με οριζόντια λογική κεφαλικούς φόρους (που επιβαρύνουν κυρίως τους συνεπείς φορολογούμενους και όχι τους φοροφυγάδες), ώστε να μπουν στα δημόσια ταμεία κάποια χρήματα και τίποτε περισσότερο.

Σε αυτή τη λογική, πρόκειται να επανέλθουν - με τις ευλογίες μάλιστα της τρόικας (!) – τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή, μετά από τα τεκμήρια χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, που επιβαρύνουν και αυτή την κατηγορία επαγγελματιών, όσοι εκδίδουν τιμολόγια ή δελτία παροχής υπηρεσιών θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ανεξάρτητα από το πραγματικό τους εισόδημα !

Δηλαδή, η εφορία θα υπολογίζει με το έτσι θέλω τα έσοδα όχι μόνο των εμπόρων και των υπόλοιπων ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και όσων είναι απλοί υπάλληλοι, αλλά πληρώνονται με μπλοκάκι (π.χ. εργαζόμενοι σε εταιρίες security). Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;

Με βάση συγκεκριμένα «αντικειμενικά κριτήρια», όπως:

Το είδος δραστηριότητας της επιχείρησης

Τα χρόνια άσκησης της δραστηριότητας

Η έδρα της επιχείρησης

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου, όπου στεγάζεται η επιχείρηση

Τα πάγια έξοδά της

Η ειδικότητα του επαγγελματία και οι τίτλοι σπουδών

Ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους, που αλλάζει ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης

Ο συντελεστής απόδοσης

Με λίγα λόγια, η εφορία θα υπολογίζει το εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία, χρησιμοποιώντας αυτές τις παραμέτρους. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι υψηλότερο από το δηλωθέν, τότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει φόρο βάσει αυτού.

Το μέτρο αυτό, πέραν του φορολογικού βάρους που θα επιφέρει στους συνεπείς φορολογούμενους, ενέχει τον κίνδυνο όσοι κερδίζουν περισσότερα από το τεκμαρτό εισόδημα, να «τακτοποιούν» με τέτοιο τρόπο τα έσοδα και τα έξοδά τους, ώστε να μην ξεπερνούν τον εξωλογιστικό προσδιορισμό.

Τα νέα, αντικειμενικά κριτήρια θα ισχύσουν πιθανότατα από τα φετινά εισοδήματα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην μέγγενη και πάλι οι ελεύθεροι επαγγελματίες"

«Ο ΓΓ της ΠΝΟ παίρνει μισθό 15.000€»

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα για την Ακτοπλοΐα, εφοπλιστής Απόστολος Βεντούρης δηλώνει ότι συμφωνεί με τα αιτήματα των ναυτεργατών, επιτέθηκε χθες με σφοδρότητα στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ. Αρχικά έκανε δήλωση βόμβα, ότι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς μισθοδοτείται με 15.000 ευρώ το μήνα και στη συνέχεια προειδοποίησε τους ναυτεργάτες ότι με τη στάση τους καταστρέφουν την ακτοπλοΐα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος που ήταν παρών, σε ότι αφορά τα χρήματα του κ. Χαλά απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως λέγοντας απλώς ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει τον απολογισμό της ΠΝΟ και λόγω των αμοιβών που λαμβάνουν τα μέλη του προεδρείου.

Κατά τα λοιπά, οι πιέσεις που ασκούνται προς την πλευρά της ΠΝΟ είναι έντονες και προέρχονται κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών που περιμένουν αυτές τις ημέρες για να κινηθεί η τοπική αγορά.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο ΓΓ της ΠΝΟ παίρνει μισθό 15.000€»"

Αδιανόητη δήλωση Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα

Δεν μπορούμε να ξέρουμε "αν τα φαγαν τα παιδιά του ή τα φαγε ο ίδιος"!

Είναι φορές που οι πολιτικοί, μπροστά στην ανάγκη να σχολιάσουν την "επικαιρότητα" δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν. Και δεν αντιλαμβάνονται ότι προτού τοποθετηθούν δημοσίως, "δικάζοντας" ή ασκώντας κριτική στην συγκλονιστική πράξη ενός ανθρώπου που επέλεξε να αυτοκτονήσει για να μην βιώσει τον εξευτελισμό στον οποίο υποβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες οι πράξεις, παραλείψεις και λαθεμένες επιλογές τόσων και τόσων κυβερνήσεων θα πρέπει να έχουν μετρήσει τα λόγια τους...

Καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας εκλήθη να σχολιάσει την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα.

“Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;”, ρώτησε η δημοσιογράφος.

” Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος", τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας".

Συνεχίζοντας, ο τέως υπουργός Άμυνας ανέφερε: "Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της αδιέξοδα, τα δικά της προβλήματα" για να καταλήξει: "Το αν είχε χρέη ή δεν είχε είχε χρεή, το αν τα φαγαν τα παιδιά του ή τα φαγε ο ίδιος, σεβασμός σ' αυτές τις περιπτώσεις...".

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Μπεγλίτη, του ανθρώπου που ήταν εκπρόσωπος τύπου στο ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από λίγες μέρες έχει προκαλέσει κύματα οργής στο διαδίκτυο και εκατοντάδες επικριτικές αναφορές απλών ανθρώπων που απλώς δεν μπορούν να χωνέψουν τα λεγόμενα του κ. Μπεγλίτη...



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιανόητη δήλωση Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα"

Η Διεθνής Αμνηστία λέει «όχι» στα κέντρα κράτησης

Ζητεί απόσυρση των μέτρων

«Βαθιά ανησυχητικό» χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία το σχέδιο για τη συγκέντρωση και κράτηση παράνομων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδεχομένως να μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες όπως ο ιός HIV.

Στο στόχαστρο μπαίνουν εκείνοι που θεωρούνται ευάλωτοι σε τέτοιες ασθένειες με βάση τη χώρα προέλευσής τους, τις κακές συνθήκες ζωής, την σεξουαλική απασχόλησή τους ή τη χρήση ναρκωτικών.

«Αυτά τα πολύ ανησυχητικά μέτρα στοχοποιούν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Jezerca Tigani.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποσύρουν τα μέτρα άμεσα καθώς μόνο θα επιδεινώσει το στιγματισμό των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στη χώρα», τονίζει.

«Η κράτηση λόγω μετανάστευσης χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατο μέτρο και η σύλληψη παράνομων μεταναστών χωρίς να αναζητούνται εναλλακτικά μέτρα παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Είναι ανησυχητικό που εκείνοι που ζητούν διεθνή προστασία βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κράτησης. Οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο δεν είναι εγκληματίες και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι», αναφέρει.

Σημειώνει επίσης πως δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις στα σύνορα της Ελλάδας για τον εντοπισμό εκείνων των ατόμων που χρήζουν διεθνής προστασίας, όπως είναι τα θύματα βασανιστηρίων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Διεθνής Αμνηστία λέει «όχι» στα κέντρα κράτησης"

Αυτοκτόνησε μπροστά στη Βουλή των 300!

Κάτι που πριν από ολίγο καιρό θα έμοιαζε αδιανόητο, σήμερα θεωρείται απ' όλους εξηγήσιμο...
"Η οικονομική κρίση", "δεν ήθελε να αφήσει χρέη στα παιδιά του", "εκεί μας έχουν φτάσει με τους συνεχείς φόρους", τα σχόλια των περαστικών από την πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της πόλης των Αθηνών.

Ο ηλικιωμένος άντρας έβαλε το πιστόλι στον κρόταφό του και αυτοκτόνησε. Η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι του άτυχου άντρα. Ο θάνατος του 77χρονου Δ.Χ. ήταν ακαριαίος. Το συγκλονιστικό περιστατικό προκαλεί σοκ.

Η αυτοκτονία έγινε περίπου στις 8.45 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν στις εννέα παρά τέταρτο το πρωί. Δύο διασώστες που έφτασαν με μοτοσυκλέτα στην πλατεία Συντάγματος δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια στον άτυχο άντρα και αρκέστηκαν να διαπιστώσουν το θάνατό του.

Η σορός του αυτόχειρα Δ.Χ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από το δελτίο ταυτότητας του νεκρού διαπιστώθηκε ότι η ηλικία του ήταν 77 ετών.


"Ήταν ήρεμος άνθρωπος και οικογενειάρχης" λέει συγκλονισμένος και ξεσπάει σε λυγμούς ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας για τον 77χρονο Δημήτρη Χριστουλα, τον αυτόχειρα που έβαλε τέλος στη ζωή του με τον πλέον δραματικό τρόπο το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

"Τον γνώριζα από παλιά. Ερχόταν κάθε μήνα στον σύλλογό μας αφού μέχρι το 1994 ήταν ενεργό μέλος και διατηρούσε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους. Ήρεμος άνθρωπος.. Αυτό έχουμε να το λέμε όλοι όσοι τον γνωρίζαμε... Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η δουλειά του και η οικογένειά του. Δε γνωρίζω αν τον τελευταίο καιρό είχε οικονομικά προβλήματα..."

Άνθρωποι που γνώριζαν τον τραγικό αυτόχειρα δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είχε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αν και είναι δεδομένο ότι η σύνταξή του είχε πετσοκοπεί τα τελευταία χρόνια. Ήταν, όνως, πολύ περήφανος άνθρωπος, λένε οι ίδιοι, πιθανολογώντας πως ίσως δεν μιλούσε για τα προβλήματά του.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, επρόκειτο για έναν πολύ μορφωμένο άνθρωπο, ο οποίος είχε ζήσει για πολλά χρνια στην Ελβετία. Αν και διαζευγμένος, διατηρούσε άψογες σχέσεις με την πρώην σύζυγό του, ενώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, δεν είχε κανένα χρέος.

Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος συνταξιούχος..


protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκτόνησε μπροστά στη Βουλή των 300!"

Νοθευμένο ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης

Ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης που εξέτασε το Γενικό Χημείο του Κράτους το 2010 ήταν νοθευμένο, ενώ συνολικά στην αγορά καυσίμων το ποσοστό νοθείας φθάνει στο 17%. Η ανάμιξη ντήζελ κίνησης με θέρμανσης (που είναι φθηνότερο κατά τη χειμερινή περίοδο) είναι η βασική πηγή νοθείας αλλά και λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων.

Εκπρόσωποι των δύο ομίλων διυλιστηρίων (ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ) από κοινού με τον Σύνδεσμο των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών δίνουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την πάταξη της παράνομης διακίνησης, η οποία εκτός από επιβάρυνση των καταναλωτών, πιθανές ζημιές στους κινητήρες και στην υγεία των πολιτών, προκαλεί και απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.

Αναλυτικά, οι έλεγχοι του Γενικού Χημείου το 2010, έγιναν σε 1838 δείγματα καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, ναυτιλίας και στους τρεις τύπους βενζίνης που κυκλοφορούν- αμόλυβδη, LRP και σούπερ αμόλυβδη) και νοθευμένα βρέθηκαν τα 308 (ποσοστό 16,7 %).

Το μεγαλύτερο ποσοστό νοθείας εντοπίζεται στο πετρέλαιο κίνησης (29,9 %, 287 μη κανονικά δείγματα σε σύνολο 960).

Στο πετρέλαιο θέρμανσης το ποσοστό νοθείας ήταν 6,49 % (5 στα 77 δείγματα), ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά παραβατικότητας στις βενζίνες: 0,46 % στην αμόλυβδη (2 στα 436 δείγματα), 2,86 % στην LRP (2 στα 70 δείγματα) και 3,06 % στη σούπερ αμόλυβδη (3,06 %).

Νοθευμένα βρέθηκαν ακόμη και δείγματα ναυτιλιακού πετρελαίου, που είναι αφορολόγητο (4 στα 34 δείγματα, 11,76 %).

Το λαθρεμπόριο και η νοθεία στο πετρέλαιο κίνησης είναι η αιτία για την οποία η κυβέρνηση προχωρά σε εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως προβλέπει και το μνημόνιο, από την επόμενη χειμερινή περίοδο, με ταυτόχρονη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Στο μεταξύ οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις από την αρχή του χρόνου, εξαιτίας της ανόδου των διεθνών τιμών. Η τιμή διυλιστηρίου για την αμόλυβδη έχει ακριβήνει από την αρχή του χρόνου κατά 15 λεπτά το λίτρο και διαμορφώνεται πάνω από 1,7 ευρώ το λίτρο μαζί με τους φόρους, από 1,56 στις αρχές Ιανουαρίου.

Αντίστοιχες είναι οι ανατιμήσεις στη λιανική καθώς η μέση τιμή υπερβαίνει το 1,82 ευρώ, από 1,67 τον Ιανουάριο.

Το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος καταγράφει λιανικές τιμές για την αμόλυβδη μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης, όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 1,937 ευρώ το
λίτρο.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοθευμένο ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης"

Στη Χάγη οι διαφορές Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας για τις ΑΟΖ

Εισήγηση της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων

Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου να οδηγήσουν τις «διαφορές» για τις τρεις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) τους στην ανατολική Μεσόγειο είτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είτε σε οποιοδήποτε άλλο διεθνές επιδιαιτητικό σώμα, εισηγείται στην έκθεσή της για την Κύπρο η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων (Ιnternational Crisis Group). Επίσης, επισημαίνεται ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να τερματίσουν τη ρητορική απειλών και «τις ναυτικές μανούβρες» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η ΙCG καταθέτει εισηγήσεις για τον τομέα της ενέργειας, στη λογική του ότι δεν θα εξευρεθεί λύση του Κυπριακού προβλήματος εντός του 2012.

Αναφορικά με τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, η ΙCG υποστηρίζει ότι «η ελληνοκυπριακή ηγεσία θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα μοιράζεται με τους Τουρκοκύπριους, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, το 20% από οποιοδήποτε εισόδημα ή φυσικό αέριο, από οποιεσδήποτε πηγές υδρογονανθράκων». Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και από πλευράς Τουρκοκυπρίων, σε περίπτωση που εντοπίσουν "τα δικά τους αποθέματα"».

Διατυπώνεται η εισήγηση για σύσταση δικοινοτικής, ad hoc επιτροπής για να συζητήσουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τα θέματα ενέργειας και να προγραμματίσουν για την οικιακή και βιομηχανική χρήση του φυσικού αερίου σε όλη τη νήσο.

Σε άλλη εισήγηση, αναφέρεται ότι Κύπρος και Τουρκία θα πρέπει να συμφωνήσουν, «πιθανότατα μέσω διαμεσολάβησης τρίτων, στο να συζητήσουν το θέμα της ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου, χωρίς προκατάληψη για το διάλογο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή οποιαδήποτε επίσημη αναγνώριση που θα ακολουθήσει τη διευθέτηση».

Οι δύο χώρες, προστίθεται, «μπορεί να εξετάσουν την πιθανότητα συνεργασίας για την εξαγωγή του αερίου μέσω των αγωγών της Τουρκίας, πάντα μέσω της μεσολάβησης τρίτων».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Χάγη οι διαφορές Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας για τις ΑΟΖ"

Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής σήμερα Πέμπτη

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αττικής. Μετά την απόφασή τους για την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους 9,2 εκατ. ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν την Πέμπτη σε «αποκλεισμό» του φορέα επί της Κηφισίας, στο ύψος της HELEXPO, στο Μαρούσι.

Οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, κκ Κωνσταντίνος Λουράντος και Κωνσταντίνος Κούβαρης έχουν καλέσει τα περίπου 6.000 μέλη τους που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο να κλείσουν τα φαρμακεία τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αποτελεί πλέον και τον μεγαλύτερο οφειλέτη τους. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ –για την ακρίβεια πρόκειται για τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που εντάχθηκαν στον ενιαίο φορέα- αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Τη… σκυτάλη των κινητοποιήσεων έξω από τον ΕΟΠΥΥ έλαβαν οι φαρμακοποιοί από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα τον φορέα. Αναμένεται ωστόσο να τη… δώσουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) αναφέρει ότι οφείλονται στα μέλη της 1,4 δισ ευρώ - 700 εκατομμύρια ο ΕΟΠΥΥ και 700 εκατομμύρια τα λοιπά Ταμεία. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε κινητοποιήσεις τους εργαστηριακούς γιατρούς, οι οποίοι σταματούν από την Μεγάλη Δευτέρα να εκτελούν παρακλινικές εξετάσεις με πίστωση προς τους ασφαλισμένους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής σήμερα Πέμπτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news