facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στο 1,40 το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο

Θα παρακαλάμε… να κάνει καλό χειμώνα του χρόνου

Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον επόμενο Οκτώβριο -οπότε ξεκινά και η χειμερινή περίοδος- θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.

Πάντως όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Ο υπουργός πάντως δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού κινηθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τους επόμενους μήνες του έτους να επιτρέψουν ώστε η εξίσωση του φόρου να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεί του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου που αφορούν στη σήμανσης όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Υπολογίζεται ότι το λαθρεμπόριο στον τομέα αυτόν ανέρχεται από 500 εκατ. ευρώ έως και 2 δισ. ευρώ -δεν υπάρχουν σαφείς εκτιμήσεις- στερώντας έτσι σημαντικά ποσά εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 1,40 το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο"

Αποσύρθηκε προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Στην προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας για τα κέντρα κράτησης μεταναστών, που έχει κατατεθεί σε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας ανακοίνωσε στη Βουλή την απόσυρσή της, καθώς ήταν εκπρόθεσμη και, όπως δήλωσε, θα την επαναφέρει εμπρόθεσμα, την Τετάρτη, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Η τροπολογία είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσημα ότι το πρώτο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών θα λειτουργήσει στην Αττική μετά το Πάσχα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη τοποθεσία, ωστόσο πληροφορίες συγκλίνουν στην περίπτωση της Αμυγδαλέζας. Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αστυνομίας, όπως η Σχολή Αξιωματικών, Σκοπευτήρια, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, Μετεκπαίδευσης, αλλά και κάποια μικρά κρατητήρια ανηλίκων.

Οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας διαμαρτύρονται για το κέντρο κράτησης στην περιοχή, και αργά το απόγευμα προχώρησαν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Θρακομακεδόνων με απορριμματοφόρα του Δήμου.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρθηκε προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών"

Υπερψηφίστηκαν, μετά τις αλλαγές, τα επίμαχα άρθρα για τα ταξί

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΛΑΟΣ, τα άρθρα 83 και 84 για τις έδρες των ταξί και την τροπολογία για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ, του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων έργων.

Να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο που απελευθερώνεται το επάγγελμα των ταξί.

Σε σύνολο 225 βουλευτών υπέρ των άρθρων 83 και 84 τάχθηκαν 199 βουλευτές ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν ότι τα καταψηφίζουν.

Την τροπολογία για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ υπερψήφισαν 192 βουλευτές ενώ κατά τάχθηκαν 33 βουλευτές.

Με την υπερψήφιση και των τροπολογιών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών με ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκαν, μετά τις αλλαγές, τα επίμαχα άρθρα για τα ταξί"

ΣτΕ: «Παγώνει» προσωρινά η νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Τη διαδικασία νομιμοποίησης όλων των αυθαιρέτων νέας γενιάς «παγώνει» με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ειδικότερα με την υπ' αριθμ. 180/2012 απόφασή της, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι με την διαδικασία που ακολουθείται «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω βλάβης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων με την πραγματοποίηση και νέας αυθαίρετης δόμησης».

Για το λόγο αυτό μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτηση ακύρωσης) των κατοίκων του Αμαρουσίου που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, οι σύμβουλοι Επικρατείας απαγόρευσαν να υποβάλλονται αιτήσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων βάσει δικαιολογητικών πέραν αυτών που προβλέπονται στον αρχικό νόμο 4014/2011.

Οι δικαστές διέταξαν παράλληλα την διακοπή της επεξεργασίας των αιτήσεων εκείνων που έχουν ήδη υποβληθεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των μεταγενέστερων νόμων 4042/2012 και 4030/2011, που τροποποίησαν τον αρχικό 4014/2011. Συνεπώς, θα συνεχιστεί η επεξεργασία των αιτήσεων εκείνων που στηρίζουν την απόδειξη του χρόνου κατασκευής της αυθαίρετης οικοδομής μόνο σε αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα και όχι σε ιδιωτικά έγγραφα ή βεβαιώσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση αναστολής του ΣτΕ το άρθρο 24 του Ν. 4014/2011 (η ισχύς του οποίου άρχισε στις 28.7.2011) προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την απόδειξη του χρόνου ολοκλήρωσης της κατασκευής, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν, οφείλουν να προσκομίζουν «δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες» από τις οποίες να αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής.

Ωστόσο ακολούθησε ο Ν. 4030/2011 (που τροποποίησε τον Ν. 4014/2011), με τον οποίο παρασχέθηκε η δυνατότητα αποδείξεως του χρόνου ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής (εάν δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες) και με «ιδιωτικά έγγραφα βέβαιης χρονολογίας».

Στη συνέχεια εκδόθηκε από την Βουλή ο Ν. 4042/2012 (τροποποίησε και πάλι το Ν. 4014/2011) με τον οποίο προβλέφθηκε η δυνατότητα απόδειξης του χρόνου ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής ακόμη και με «υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση μηχανικού».

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης υπογραμμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων νομιμοποίησης των αυθαιρέτων συνεχώς παρατείνεται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Ακόμη, η προθεσμία υποβολής των αναγκαίων δικαιολογητικών παρατάθηκε μέχρι 30.9.2012, ενώ έχει παρασχεθεί η νομοθετική εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος για νέα παράταση των προθεσμιών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δικαστές τους απασχόλησε έντονα το γεγονός ότι οι συνεχείς παρατάσεις υποβολής των αιτήσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων και η μεγάλη «ελαστικότητα» που επέρχεται για τα αναγκαία εκείνα έγγραφα (πέραν των αρχικών προβλεπομένων με το Ν. 4014/2011) που απαιτούνται για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής του αυθαιρέτου, επιτρέπουν καθημερινά την ανέγερση νέων αυθαίρετων μετά την 28η Ιουλίου 2011, δηλαδή μετά την εφαρμογή του Ν. 4014/2011.

Τους συμβούλους Επικρατείας απασχόλησε ακόμη το γεγονός ότι από τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος το κράτος να μετατραπεί σε ένα «νόμιμο» και μόνιμο εισπρακτικό μηχανισμό προστίμων αυθαιρέτων σε βάρος του δασικού και οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής και επικαλούνται ότι θίγονται με το Ν. 4014/2011 που προβλέπει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και την επιβολή ειδικού προστίμου υπέρ του «πράσινου ταμείου».

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Παγώνει» προσωρινά η νομιμοποίηση αυθαιρέτων"

Πασχαλιάτικο… μαρτύριο από τους φαρμακοποιούς

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αρχίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Διακόπτουν από την Τετάρτη 4 Απριλίου, τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διεκδικώντας την εξόφληση των ποσών που τους οφείλει ο ασφαλιστικός οργανισμός.

Οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν το αντίτιμο για τα φάρμακά τους και θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ προσκομίζοντας την απόδειξη του φαρμακείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα προεδρεία των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτή την κίνηση «λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης».

Την Πέμπτη, τα φαρμακεία των δύο Συλλόγων θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πασχαλιάτικο… μαρτύριο από τους φαρμακοποιούς"

Ζητείται σύμβουλος με μισθό… 50.000 ευρώ

Για να συντονίσει τις υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων

Αίσθηση προκαλεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για πρόσληψη νομικού συμβούλου, που θα συντονίσει τις υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αναλάβει το νομικό χειρισμό των αποκρατικοποιήσεων, που σχετίζονται με πιθανές παραβιάσεις κοινοτικών οδηγιών (κρατικές ενισχύσεις, κανονιστικά ζητήματα, θέματα ρύθμισης αγορών κ.λπ.). Ο προβλεπόμενος μισθός για τη θέση αυτή ανέρχεται στα 50.000 ευρώ το μήνα και η διάρκεια σύμβασης θα είναι ενός χρόνου με δυνατότητα παράτασης για άλλον ένα χρόνο. Επομένως, το ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει 600.000 ευρώ το χρόνο μόνο για το μισθό του νομικού συμβούλου (που μπορεί να είναι και εταιρεία) για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, καθώς βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Ψαριανός, Λεβέντης και Τσούκαλης ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

«Δεν είναι πρόκληση να προβλέπεται μισθός 50.000 ευρώ το μήνα για την πρόσληψη νομικού συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ;

Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ποσό της αμοιβής;

Ποια η αμοιβή που προβλέπεται για τους συμβούλους των ένδεκα σχεδίων αποκρατικοποιήσεων που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων;».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητείται σύμβουλος με μισθό… 50.000 ευρώ"

Ευρω-καταδίκη για την ελληνική Δικαιοσύνη

«Συστημικό πρόβλημα» στην απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, διαπιστώνει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια "πιλοτική", όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση, με την οποία καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δίκη καθώς και του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής.

Η Ελλάδα πρέπει, εντός ενός χρόνου, να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του συστημικού προβλήματος στην απονομή της δικαιοσύνης, υπογραμμίζει, στην απόφαση του, το Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν για εκδίκαση πάνω από 250 υποθέσεις που αφορούν τη μεγάλη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας, εκ των οποίων 50 και πλέον αφορούν ποινικές υποθέσεις.

Η απόφαση εκδόθηκε με αφορμή προσφυγή του Ιωάννη Μιχελιουδάκη, που κατατέθηκε στο Δικαστήριο στις 4 Σεπτεμβρίου 2010, και αφορούσε το γεγονός ότι ο εν λόγω Έλληνας πολίτης, ενώ καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών για ψευδορκία στις 5 Φεβρουαρίου του 2003, η συνολική διάρκεια της ποινικής διαδικασίας εναντίον του διήρκεσε πάνω από επτά χρόνια.

Δικαιώνοντας τον, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τού επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη 3.000 ευρώ και υποχρέωσε την Ελλάδα να πληρώσει 1.230 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Στο σκεπτικό της απόφασης του, όμως, το Δικαστήριο, σημειώνει μεταξύ άλλων:

- Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστήρια στα οποία να μπορεί να καταφύγει κάποιος διαμαρτυρόμενος για την υπερβολική διάρκεια της δίκης του ή των ποινικών εναντίον του διαδικασιών.

- Από το 2001 μέχρι και το 2011, το Δικαστήριο έχει εκδώσει πάνω από 300 καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δίκης.

- Μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα, όπως η αύξηση του αριθμού των δικαστών, η κατασκευή καινούργιων δικαστηρίων, η μηχανοργάνωση των δικαστικών μητρώων, δεν οδηγούν στην επίλυση του συστημικού προβλήματος, που αφορά την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στη χώρα.

Η κατάσταση αυτή, υπογραμμίζει το Δικαστήριο, είναι πλήρως ασυμβίβαστη με τα όσα προβλέπει η Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εξαιτίας της υποχρεώνεται η Ελλάδα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την επίλυση του συστημικού αυτού προβλήματος, υπό την παρακολούθηση της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρω-καταδίκη για την ελληνική Δικαιοσύνη"

Για “επίθεση λάσπης” κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα... ταξιδάκια των συνδικαλιστών της!

Σε ανακοίνωση της μάλιστα δεν κάνει καμία αναφορά στις αναθέσεις μελετών “μαϊμού” σε συγγενείς συνδικαλιστών.

«Άνθρακες» χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον «θησαυρό» του πορίσματος ελέγχου του ΣΔΟΕ στην Ομοσπονδία. Μετά από καθυστέρηση ωρών και σε...ειρωνικό τρόπο η ΓΕΝΟΠ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «επίθεση λάσπης» την οποία αποδίδει στις θέσεις της κατά του μνημονίου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Για το πόρισμα του ΣΔΟΕ η Ομοσπονδία αναφέρει ότι βρέθηκε ένα εικονικό τιμολόγιο, στο οποίο δεν έχει ανάμειξη η ΓΕΝΟΠ γιατί είχε ακυρώσει την εντολή προς την εταιρία που το εξέδωσε. Βρέθηκαν επίσης δώδεκα τιμολόγια με υπερτιμολογήσεις οι οποίες κατά τη ΓΕΝΟΠ είναι αυθαίρετες γιατί βασίζονται στις αποδείξεις που είχε το ταξιδιωτικό γραφείο. Με βάση τις αποδείξεις το κόστος της φιλοξενίας κυμαίνεται στα 50 ευρώ την ημέρα, ποσό που κατά τη ΓΕΝΟΠ δεν καλύπτει τα έξοδα. Για παράδειγμα, η φιλοξενία 36 συνδικαλιστών από την Τυνησία για δέκα ημέρες με τα επίσημα παραστατικά κόστισε 19.206 ευρώ (53 ευρώ ημερησίως ανά άτομο) αλλά το τιμολόγιο που πλήρωσε η ΔΕΗ ήταν 85.370 ευρώ.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει, τέλος, ότι πριν από κάθε ταξίδι γίνεται έρευνα αγοράς και οι πληρωμές γίνονται με δίγραμμες επιταγές. Η ΓΕΝΟΠ όμως δεν σχολιάζει τίποτα άλλο από τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Και φυσικά καμία αναφορά για τις αναθέσεις “μαϊμού” μελετών σε συγγενείς συνδικαλιστές. Και όλα αυτά με τα χρήματα του ελληνικού λαού που κατά τα άλλα ήθελαν να τον προστατεύσουν από τις διακοπές ρεύματος που θα έπρεπε να κάνουν όταν δεν θα πληρώναμε το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα διοικητική διερεύνηση των χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ και απόδοση ευθυνών, ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε σήμερα την πρόταση να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για το θέμα επισημαίνεται ότι:

«Στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιήλθε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο κ. Ρακιντζής σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ/ΔΕΗ. Παράλληλα, με την κοινοποίησή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θέτει τα στοιχεία αυτά υπ' όψιν της Διοίκησης της ΔΕΗ για την εκ μέρους της διοικητική διερεύνηση του ζητήματος και απόδοση ευθυνών, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των καταβολών της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματα του ελέγχου του τον Απρίλιο 2011.

Είναι σαφές ότι και τα νέα αυτά στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, για να μην καταλείπονται σκιές σε καταγγελίες για διαφθορά και να αποδοθούν ευθύνες ταχύτατα, όπου υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και αναφέρει ότι «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Για “επίθεση λάσπης” κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα... ταξιδάκια των συνδικαλιστών της!"

Εμείς θα πληρώσουμε το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ!

2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές! – Τι αποκαλύπτει πόρισμα «φωτιά»



- Πληρώναμε... διακοπές χλιδής στην Ιταλία και αποστολές που δεν έγιναν ποτέ!
- Αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε συγγενείς των συνδικαλιστών
- Ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ οι υπερτιμολογήσεις
- Στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και του εισαγγελέα το πόρισμα κόλαφος του ΣΔΟΕ

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ΔΕΗ συνεχώς αυξάνει τα τιμολόγια... Μια ματιά στα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Έθνος για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τη ΓΕΝΟΠ και το μεγάλο φαγοπότι, εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος της ΔΕΗ ίσως να οδηγήσει σε ένα πρώτο συμπέρασμα.

Την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και τους λογαριασμούς να αυξάνονται, το πόρισμα του ΣΔΟΕ έρχεται να φουντώσει το αίσθημα της αδικίας.

Φαίνεται ότι η ΓΕΝΟΠ άλλαξε για τα καλά τα... φώτα της ΔΕΗ! Υπερτιμολογήσεις και τριγωνικές τιμολογήσεις έφεραν στα ταμεία της 2.080.209 εκατομμύρια ευρώ. Που σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία, για να αναλάβουν συγγενείς των συνδικαλιστών μελέτες, τις οποίες δεν παρέδωσαν ποτέ.

Την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497€ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711€!

Πήγαν οι υπερτιμολογήσεις... σύννεφο!
Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098€. Άλλη τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500€ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα. Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν 109.000 ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Έτσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την... επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους. Έτσι, τα 109.000€ πληρώθηκαν κανονικά.

Πόσο κάνει μια ημερίδα;
Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010. Θέμα της η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Κόστος: 94.800€. Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης. Έγιναν τρεις αναθέσεις...

Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή. Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400€ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη. Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000€. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

Ελληνική φιλοξενία και χλιδάτες διακοπές
Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών. Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60€. Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440. Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που... όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121€...

Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44€ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320€. 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84€ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440€... Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμείς θα πληρώσουμε το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ!"

Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών;

"Στα όπλα" οι κάτοικοι των Αχαρνών - Ξεσηκωμός μετά τις πληροφορίες για την δημιουργία του πρώτου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα!


Όλα δείχνουν ότι ο χώρος που θα γίνει το κέντρο κράτησης των παράνομων μεταναστών θα είναι στην Αμυγδαλέζα, κοντά ή και μέσα στις σχολές της αστυνομίας. Όλα θα είναι έτοιμα λίγο μετά το Πάσχα, και θα μεταφερθούν εκεί οι πρώτοι 1.000 παράνομοι μετανάστες.

Από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας έχουν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις με τους κατοίκους και τον Δήμο να είναι αντίθετοι στην απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών σε έκτακτη συνεδρίαση του τάχθηκε εναντίον της χωροθέτησης τέτοιου Κέντρου, στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του και στη δημιουργία Κέντρου στο Κατσιμίδι, που ανήκει στο Δήμο Ωρωπίων, με το σκεπτικό ότι αποτελεί πατρογονική γη των Αχαρνών.

Ωστόσο, παρ’ όλο που η συζήτηση επεκτάθηκε σε γενικότερα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, δεν αποφασίσθηκε τι αντίμετρα θα λάβει ο Δήμος Αχαρνών, σε περίπτωση που η Πολιτεία επιμείνει.
Εκτός από τον Δήμο Αχαρνών και τους κατοίκους αντιδρούν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, σκοπευτήρια, Σχολή μετεκπαίδευσης καθώς και ένα κρατητήριο ανηλίκων. Εικάζεται ότι και αυτοί οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αχαρνών:


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


  
   
Είμαστε αντίθετοι στη λογική που λέει ότι κάθε υπερτοπική οχλούσα χρήση μπορεί να χωροθετείται στο Δήμο Αχαρνών. 
Και τα στρατόπεδα μεταναστών στο Δήμο Αχαρνών; 

Υπάρχει όριο στην καθοδηγούμενη υποβάθμιση ενός Δήμου 150.000
ψυχών!

Και αυτό το όριο θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο!!! 
 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών
Σωτήριος Ντούρος


Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών;"

Το «φακελάκι» ποτέ δεν πεθαίνει!

Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης..


Κρίση «ξε-κρίση», το «φακελάκι» στην Ελλάδα καλά κρατεί και, αν ελαφρώς... ελαφρύτερο, εξακολουθεί να «βασιλεύει», ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, με πρωτοκαθεδρία στα νοσοκομεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

Αυτή είναι η εικόνα της «μικροδιαφθοράς» στην Ελλάδα του 2011, σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος για το «φακελάκι» σε περίοδο κρίσης, την οποία παρουσίασαν σήμερα ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Μπακούρης και ο πρόεδρος της εταιρείας Public Issue, Γιάννης Μαυρής.

Σύμφωνα με το «χάρτη» της διαφθοράς, το 10,8% των Ελλήνων, με τη μερίδα του λέοντος στο Λεκανοπέδιο Αττικής, έχει πέσει και φέτος θύμα διαφθοράς, το 7,4% (7,2%, το 2010) στο Δημόσιο και το 3,4% (4%, το 2010) στον ιδιωτικό τομέα, καταβάλλοντας, βάσει του εκτιμώμενου μεγέθους, 554 εκατ. ευρώ, έναντι των 632 εκατ. ευρώ του 2010, με μέσο όρο των χρηματικών ποσών τα 1.406 ευρώ (1.623 ευρώ, το 2010).

Στα δημόσια νοσοκομεία «χτυπάει το κόκκινο» στον τιμοκατάλογο της διαφθοράς, καθώς το «φακελάκι» κυμαίνεται από 100 μέχρι 30.000 ευρώ για επέμβαση και από 30 έως 20.000 ευρώ για «γρηγορόσημο».

Ακολουθούν οι εφορίες, με το κλείσιμο ή τον έλεγχο των βιβλίων να «χρεώνεται» από 100 έως 20.000 ευρώ και την έκδοση δικαιολογητικών από 15 έως 1.000 ευρώ. Ενώ μια γερή δόση έχουν και οι πολεοδομίες, με την οικοδομική άδεια να κυμαίνεται από 200 έως 8.000 ευρώ και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων από 200 έως 5.000 ευρώ.

«Φθηνότερος» ο ιδιωτικός τομέας, με την επέμβαση στα νοσοκομεία να κυμαίνεται από 150 έως 7.000 ευρώ και τις ιατρικές εξετάσεις από 30 έως 500 ευρώ, ενώ ένας έλεγχος ΚΤΕΟ κοστίζει επιπλέον από 20 έως 100 ευρώ και ένα δίπλωμα οδήγησης από 40 έως 500 ευρώ.

Ποιοι, όμως, είναι τα θύματα της μικροδιαφθοράς; Άνδρες, ηλικίας 45- 54 ετών, από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, μορφωτικά και κοινωνικά συνθέτουν την πλειοψηφία των ανθρώπων που υποκύπτουν στην «τακτική» του «λαδώματος».

Άξια λόγου, όμως, είναι η ανάδυση της άρνησης στο «φακελάκι», για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το 25% των ερωτηθέντων στο δημόσιο τομέα και το 21% στον ιδιωτικό αρνήθηκε να πληρώσει «φακελάκι». Το ίδιο πρωτοεμφανιζόμενη είναι και η αντίληψη των πολιτών ότι η μη έκδοση απόδειξης συνιστά πράξη διαφθοράς, η οποία δεν συνυπολογίστηκε στην παρούσα έρευνα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «φακελάκι» ποτέ δεν πεθαίνει!"

«Εύγε στην ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο εκδότης του «Focus»

Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «focus» από την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία. Νωρίτερα το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέβαλε την πολιτική αγωγή (δικηγόροι και πολίτες) κρίνοντας ότι δεν υφίσταται άμεσο έννομο συμφέρον τους και ζημιά των μηνυτών. Εκ των μηνυτών ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης δήλωσε: «Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα».

Focus: «Το ελληνικό κράτος Δικαίου απέδειξε ότι λειτουργεί»

Την ικανοποίηση του γερμανικού περιοδικού «Focus» για την αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην υπόθεση της προσβολής συμβόλου κράτους, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιόνας Γκράσεϊ.

Ο κ. Γκράσεϊ χαρακτηρίζει την κατηγορία «παρωδία» και κάνει λόγο για μια «επιτυχία της ελευθερίας του Τύπου», την οποία, ωστόσο, διευκρινίζει, η εταιρεία του θα προτιμούσε να μην είχε χρειαστεί να κατακτήσει. Επισημαίνει δε ότι το ελληνικό κράτος Δικαίου απέδειξε, με αυτή την απόφαση, την ικανότητά του να λειτουργεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκράσεϊ δήλωσε: «Ο,τιδήποτε άλλο από μια αθωωτική απόφαση θα μας εξέπληττε πάρα πολύ. Αυτή είναι μια επιτυχία για την ελευθερία του Τύπου, αν και θα προτιμούσαμε να μην είχε χρειαστεί να την κατακτήσουμε (ενν. την επιτυχία), διότι η κατηγορία ήταν στα μάτια μας μια παρωδία. Χαιρόμαστε που το ελληνικό κράτος Δικαίου προσέφερε μια απόδειξη της ικανότητάς του να λειτουργεί».

Χ. Μάρκβορτ: «Εύγε στην ελληνική Δικαιοσύνη»

«Εύγε στην ελληνική Δικαιοσύνη». Με τη χαρακτηριστική αυτή δήλωση, χαιρέτισε ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus, Χέλμουτ Μάρκβορτ, την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους.

Ο κ. Μάρκβορτ επεσήμανε ωστόσο ότι μάλλον δεν περίμενε αυτή την απόφαση: «Είχαμε υπολογίσει ότι η ελευθερία του Τύπου θα νικήσει μόνο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», ανέφερε.

kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εύγε στην ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο εκδότης του «Focus»"

Ξεκινά περιπολίες και στο Ιόνιο η Frontex

Σκάφη με μεικτές ομάδες συνοριοφυλάκων και λιμενικών

Εντατικές περιπολίες στη θάλασσα του Ιονίου θα ξεκινήσει η “Frontex”, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν δουλεμπορικών σκαφών και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών.

Το “Frontex” είναι η κωδική ονομασία του “Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και ο οργανισμός αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2004.

Από τότε, λοιπόν, άρχισε να οργανώνει επιχειρήσεις, προκειμένου να περιορίσει τις εισροές μεταναστών προς την Ευρώπη. Τα πληρώματα, μάλιστα, αποτελούνται από μεικτές ομάδες συνοριοφυλάκων και λιμενικών όλων των χωρών-μελών της Συνθήκης του Σένγκεν.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά περιπολίες και στο Ιόνιο η Frontex"

«Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, θα αναλάβουμε εμείς»

Τι λέει για τη λαθρομετανάστευση ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, τασσόμενος υπέρ περισσότερων ελέγχων στο χώρο του Σέγκεν, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, του Ντίσελντορφ, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν».

Κατά την άποψη του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα.

Στο ζήτημα αυτό ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών συμφωνεί απόλυτα με τον Γάλλο ομόλογό του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά την προσαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στα νέα δεδομένα».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, θα αναλάβουμε εμείς»"

Πάνω από 7.000 οι άνεργοι ναυτικοί

Μέχρι και τέσσερις μήνες έχουν να πληρωθούν κάποιοι που δουλεύουν

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πληρώματα σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας που έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ στο νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την άρση του καμποτάζ, ήδη πολλές εταιρείες με πλοία που πραγματοποιούν μονοήμερες κρουαζιέρες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πληρώματα με αλλοδαπούς».

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, αναφερόμενος στη 48ωρη απεργία για τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη.

Ο κ.Χαλάς τονίζει ότι το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών είναι πλέον εκρηκτικό, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν πουληθεί πέντε πλοία της ακτοπλοϊας, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Προσθέτει ότι το επόμενο βήμα, πολύ πιθανό, μετά την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα να είναι και η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, το 2011 οι άνεργοι ναυτικοί έφθαναν τις 3.500, ωστόσο, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, ο αριθμός αυτός φθάνει σήμερα τους 7.500.

Πάντως η απόφαση της ΠΝΟ για την απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις γιορτές σε κάποιο νησί.

Οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποιο νησί με άλλο μέσο τις δύο ημέρες της απεργίας, θα πρέπει να απορροφηθούν Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, ενώ ήδη η πληρότητα στα πλοία τις δύο αυτές ημέρες αγγίζει το 80%, τονίζουν στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ανακοίνωσε χθες ότι θα καλέσει εκ νέου σε διάλογο την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για την προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Τα αιτήματα των ναυτεργατών, έχουν συζητηθεί διεξοδικά με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πριν από 15 ημέρες, ενώ έχουν δοθεί και γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγος για δοκιμασία των πολιτών, του τουρισμού και της αγοράς, από την απεργία των ναυτικών την εβδομάδα του Πάσχα.

Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη 10/04 και Μεγάλη Τετάρτη 11/04 ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων νομοσχεδίων που αφορούν την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, αλλά και την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον ΕΟΠΥΥ. Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 7.000 οι άνεργοι ναυτικοί"

Αφρικανική σκόνη από αύριο ως και Παρασκευή

Ανεβαίνει ο υδράργυρος που θα φτάσει το Σάββατο στους 26 βαθμούς Κελσίου

Η «εισβολή» σκόνης από την Αφρική, η ενίσχυση των ανέμων και οι βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού ως το τέλος της εβδομάδας.

Η επικράτηση των νοτιάδων ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την βόρεια Αφρική στη χώρα μας και φέρνει αυξημένη υγρασία και άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει το Σάββατο ακόμη και στους 26 βαθμούς Κελσίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφρικανική σκόνη από αύριο ως και Παρασκευή"

Σε ισχύ από την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο

Από την Τρίτη 17 Απριλίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο

Από την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Πέμπτη 05 Απριλίου 09:00 – 21:00

Παρασκευή 06 Απριλίου 09:00 – 21:00

Σάββατο 07 Απριλίου 09:00 – 18:00

Κυριακή 08 Απριλίου Κλειστά

Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη 09-12 Απριλίου 09:00 – 21:00

Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου 13:00 – 19:00

Μ. Σάββατο 14 Απριλίου 09:00 – 15:00

Την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου και τη Δευτέρα 16 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Τρίτη 17 Απριλίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ από την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο"

Δεν πληρώνουν το δώρο Πάσχα

Με το επιχείρημα της διασφάλισης του κανονικού μισθού

H νέα τακτική, που υιοθετούν πολλοί εργοδότες στις φετινές γιορτές είναι «δεν πληρώνω δώρο Πάσχα για να σας δώσω το μισθό Απριλίου», αφήνοντας άναυδους τους υπαλλήλους τους, που περίμεναν πώς και πώς το δώρο για να μπαλώσουν κάποιες τρύπες στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και να κρατήσουν κάποια λιγοστά ευρώ για το καλό των γιορτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία ο ιδιοκτήτης έχει μισθώσει εργατολόγο, ο οποίος υποστηρίζει πως έχει βρει παραθυράκι στο νόμο, βάσει του οποίου ο εργοδότης μπορεί να μην καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό - μισός μισθός - επικαλούμενος ότι χρειάζεται τα χρήματα για να είναι συνεπής στην αποπληρωμή του μισθού του τρέχοντος μήνα.

Ειδικοί εξέφρασαν την άποψη ότι οποιαδήποτε τέτοια πρακτική είναι παράνομη και βασίζεται σε έωλη επιχειρηματολογία.

Πέραν, όμως, του σοβαρού ζητήματος για το κατά πόσο ευσταθεί νομικά όλη αυτή η προσπάθεια μη καταβολής του δώρου Πάσχα, η συγκεκριμένη κίνηση εγείρει και άλλα θέματα.

Όπως το γεγονός πως με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει να επικρατήσει στην ελληνική αγορά εργασίας ό,τι έγινε και με το δώρο Χριστουγέννων πριν από τρεισήμισι μήνες. Δηλαδή, το απόλυτο χάος, αφού πολλοί εργοδότες - γνωρίζοντας ότι η μη καταβολή του 14ου μισθού οδηγεί στο αυτόφωρο - δεν πλήρωσαν και έγιναν άφαντοι για το διάστημα, που χρειαζόταν.

Το ιδιαίτερα οξύμωρο σε αυτή την περίπτωση και το οποίο αποδεικνύει την έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής για πολλούς εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν, είναι το γεγονός ότι ο εργοδότης, που προσπαθεί να κάνει την αρχή, είναι ιδιοκτήτης εταιρίας, που παράγει καταναλωτικό προϊόν.

Δηλαδή, εμπόρευμα, που εξαρτάται απόλυτα από την οικονομική δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού. Όταν και ο ίδιος συμβάλλει με τη συμπεριφορά του στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, πέφτει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, τον οποίο βιώνει ήδη η ελληνική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, η επιθεώρηση εργασίας οφείλει να παρέμβει, είτε στοχευμένα, είτε με προληπτικούς ελέγχους άμεσα, για να αποτρέψει τέτοια κρούσματα… για το καλό όλου του κύκλου της οικονομίας στην Ελλάδα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν πληρώνουν το δώρο Πάσχα"

Πιστολίδι στο Γέρακα

Αθίγγανοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών

Πυρ κατά αστυνομικών άνοιξαν δυο αθίγγανοι στην οδό Κλεισθένους στο Γέρακα, τη στιγμή που οι Αρχές τους έκαναν σήμα να σταματήσουν προκειμένου να τους ελέγξουν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά των αθίγγανων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά, να συλληφθούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι, εκτός κινδύνου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιστολίδι στο Γέρακα"

Οι πρεσβείες θα πληρώνουν τα έξοδα για τους μετανάστες

Ούτε λίγα, ούτε πολλά... 150 εκατομμύρια το χρόνο κοστίζουν στο κράτος οι μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή ακόμη και νοσηλεία.

Τώρα το υπουργείο σχεδιάζει να ... στέλνει το λογαριασμό στις πρεσβείες των κρατών από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες αυτοί.
“Θα απαιτήσουμε τα χρήματα” λένε τώρα από το υπουργείο Υγεία, ωστόσο η μέχρι τώρα εμπειρία λέει πως μάλλον το κράτος θα βρει κλειστές πόρτες.
Οι κατάλογοι με τους νοσηλευόμενους ή όσους έχουν τύχει ιατρικής φροντίδας πάντως θα αποτελέσουν ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί, ένα μέσο πίεσης προς τις χώρες αυτές που κυριολεκτικά αρνούνται την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων και θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση της κάλυψης των εξόδων για τον επαναπατρισμό τους.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πρεσβείες θα πληρώνουν τα έξοδα για τους μετανάστες"

Βουλευτής διορίζεται ως ελεγκτής στο νοσοκομείο Βόλου

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Θανάσης Νάκου στη Βουλή

«Είναι νόμιμη, αξιοκρατική και ηθική η τελική επιλογή ως Εσωτερικού Ελεγκτή υποψηφίας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ για να ελέγξει διοίκηση διορισμένη σε αυτή τη θέση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν μάλιστα δεν έχει τα τυπικά προσόντα για αυτή τη θέση;», αυτό τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος σε Ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα τη διενέργεια διαγωνισμού εξπρές 36 ωρών από το Νοσοκομείο του Βόλου για το διορισμό, ως Εσωτερικού Ελεγκτή υποψήφιας Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το δίκτυο magnesianews.gr, όπως αναλυτικά αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, με το νόμο 4025/2011, προβλέφθηκε η δυνατότητα διορισμού στα δημόσια νοσοκομεία, Εσωτερικού Ελεγκτή, με σκοπό να παρακολουθεί τη διαδικασία της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος ελέγχου και του συστήματος διαχείρισης κινδύνων, καθώς και την πορεία του υποχρεωτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων.

Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Ελληνικού νόμου είναι, ότι αντί η ανάθεση αυτών των δραστηριοτήτων να γίνεται σε ανεξάρτητες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για να υπάρξει αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, προβλέπεται η επιλογή και η τοποθέτηση του εσωτερικού ελεγκτή, ως μέλους επιτροπής έλεγχου του νοσοκομείου, μαζί δηλαδή με αυτούς που «υποτίθεται» ότι πρόκειται να ελέγξει, όπως Διοικητή, Υποδιοικητή κλπ.

Στη συνέχεια ο βουλευτής αναφέρει το παράδειγμα του Νοσοκομείου του Βόλου για να τονίσει τις απορίες που δημιουργούνται για την αποδοτικότητα του θεσμού, όπως νομοθετήθηκε στην Ελλάδα και τις μεθοδεύσεις, που ακολουθούνται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την επιλογή εσωτερικών ελεγκτών.

Συγκεκριμένα, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος γα την ανάθεση «Υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η οποία πρωτοκολλήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012 και διατέθηκε προθεσμία στους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν αιτήσεις μόλις 36 ώρες!!

Με το κλείσιμο των προσφορών, τριμελής επιτροπή διαγωνισμού ανέλαβε να αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, αξιολόγηση που διήρκεσε μόλις τρεις ημέρες, καθώς στις 5 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου επικύρωσε την τεχνική και οικονομική αξιολόγηση του διαγωνισμού.

Ο κ. Νάκος υπογραμμίζει στην Ερώτησή του, ότι σύμφωνα λοιπόν, με τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού εξπρές, τις υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου ανέλαβε η οικονομολόγος κα. Αικατερίνη Λιακοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2009.

Μάλιστα, η επιλογή της κας. Λιακοπούλου έγινε, αν και δεν είναι καταγεγραμμένη στο επικαιροποημένο μητρώο εσωτερικών ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στοιχείο προαπαιτούμενο από το νόμο για την τελική επιλογή.

Επιπλέον, η ίδια υποψήφια έχει απορριφθεί για αντίστοιχή αίτησή της, από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την αιτιολογία ότι δεν διαθέτει έγγραφο γνώσης διαχείρισης συστημάτων ποιότητας, που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο κάθε νόμιμης προσφοράς και γιατί διαθέτει εμπειρία και προϋπηρεσία σε χώρους παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά όχι στον απόλυτα απαιτούμενο βαθμό.

Κλείνοντας ο βουλευτής του νομού μας, θέτει όλα τα παραπάνω υπόψη του αρμόδιου Υπουργού και ζητά από τον ίδιο να ελέγξει, εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες κατά τον διαγωνισμό του Νοσοκομείου Βόλου με σκοπό την επιλογή Εσωτερικού Ελεγκτή καθώς και εάν αξιολογεί την τελική επιλογή ως νόμιμη και αξιοκρατική.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής διορίζεται ως ελεγκτής στο νοσοκομείο Βόλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news