facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Επέστρεψε στη δραχμή χωριό στις Σέρρες

Οι κάτοικοι έβγαλαν τα χρήματα από τα σεντούκια τους

Τη δική του «επανάσταση» έκανε την 25η Μαρτίου η Πηγή Σερρών ένα μικρό χωριό, των 2.000 κατοίκων.

Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους την… δραχμή! Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα;

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, οι κάτοικοι έψαξαν στα σεντούκια τους ενώ τους βοήθησε η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας, τα μέλη της οποίας χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό χατονομισμάτων σε δραχμές.

Η ισοτιμία μάλιστα που υιοθετήθηκε είναι 1 ευρώ προς 500 δραχμές.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό χωριό που υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψε στη δραχμή χωριό στις Σέρρες"

Σόιμπλε: Ελεγχος των προϋπολογισμών από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες

Επιτροπές ανεξάρτητων ειδικών να ελέγχουν τα δημόσια οικονομικά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την πρόταση αυτή κάνει σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Spiegel, επικαλούμενο ένα εσωτερικό υπόμνημα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι ο Β.Σόιμπλε σκοπεύει να προτείνει τη σύσταση επιτροπών στις οποίες θα συμμετέχουν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με αρμοδιότητα να επιβλέπουν τους προϋπολογισμούς των χωρών - μελών της Ευρωζώνης και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επισημαίνουν «ασυνήθιστες εξελίξεις», ικανές να οδηγήσουν σε κρίση.

Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζει ότι οι επιτροπές θα πρέπει επίσης να επαληθεύουν εάν οι εθνικές οικονομικές πολιτικές συμβαδίζουν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δηλαδή αν τηρούνται το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού, ένα ερώτημα που τίθεται είναι επίσης αν θα πρέπει να ενισχυθούν οι εξουσίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, ο οποίος θα μπορούσε να υποχρεώνει τις χώρες να εφαρμόζουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, χωρίς οι άλλοι Επίτροποι ή ο πρόεδρος της Κομισιόν να έχουν δικαίωμα αντίρρησης.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Ελεγχος των προϋπολογισμών από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες"

Ληστεία πέραν κάθε φαντασίας...

Τα ακριβά κοσμήματα πίσω από τα ρολά του κοσμηματοπωλείου, στην οδό Μικράς Ασίας, στη Νέα Ιωνία, ήταν το μεγάλο δέλεαρ για τους κακοποιούς που απήγαγαν τον υπεύθυνο του καταστήματος και την γυναίκα του, λίγο πριν μπουν στο σπίτι τους στις Αχαρνές.

Οι τρείς κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων τους πέταξαν στην καρότσα ενός κλειστού φορτηγού, εκεί ένας από τους κακοποιούς έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο της γυναίκας και με την απειλή ότι θα την σκοτώσουν, επιβίβασαν τον σύζυγο στο όχημα και τον οδήγησαν πίσω στο χρυσοχοείο. Χτυπώντας τον στο κεφάλι με το όπλο των ανάγκασαν να ανοίξει το κατάστημα, από όπου άρπαξαν κοσμήματα πολύ μεγάλη αξίας.

Όταν έφθασε ο φύλακας εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος περιπολούσε στον πεζόδρομο που βρίσκεται το μαγαζί παραξενεύτηκε που είδε το κοσμηματοπωλείο ανοιχτό και πήγε να δεί τι συμβαίνει. Τότε οι αδίστακτοι κακοποιοί τον παγίδεψαν, του πήραν το όπλο, του πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν μαζί με τον όμηρό τους.

Όλες αυτές τις ώρες οι ληστές κρατούσαν όμηρο την σύζυγο του υπαλλήλου σε άγνωστο μέρος και της είχαν βάλει μέχρι και κουκούλα στο κεφάλι. Τελικά οι δράστες εγκατέλειψαν το ζευγάρι στην περιοχή των Αχαρνών και μετά από ώρες κατάφεραν να βρουν ένα περίπτερο και να επικοινωνήσουν με την αστυνομία. Η λεία των κακοποιών ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

acharnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία πέραν κάθε φαντασίας..."

Θεσσαλονίκη : Χωρίς ταξί από τα ξημερώματα

Χειρόφρενο θα τραβήξουν σήμερα (Δευτέρα) το πρωί τα ταξί της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από τις 5 το πρωί στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των ταξιτζήδων η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 το πρωί της Τρίτης. Μιλώντας στο agelioforos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης ανέφερε ότι οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης αντιδρούν σε τρία θέματα : 1. Στη διεύρυνση της έδρας της Θεσσαλονίκης 2. Στο ποσοστό των νέων αδειών που θα δίνει ο περιφερειάρχης, το οποίο είναι αυξημένο στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας και 3. Στη πρόβλεψη για άμεση έκδοση των νέων αδειών ειδικών μισθώσεων

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη : Χωρίς ταξί από τα ξημερώματα"

«Ώρα μηδέν» για το ασφαλιστικό σύστημα

Κραχ στο Ασφαλιστικό σκηνοθέτησε η τρόικα

«Εκρηκτική» είναι η κατάσταση στα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω της οικονομικής κρίσης και νέα επώδυνα μέτρα περιμένουν τους συνταξιούχους τον Ιούνιο.

Εκτιμάται πως 9 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι φέτος οι απώλειες των Ταμείων λόγω της ύφεσης, με αποτέλεσμα ο... λογαριασμός να πηγαίνει για ακόμα μία φορά στους ασφαλισμένους. Η μείωση των μι­σθών, η αύξηση της ανεργίας, η εισφοροδιαφυγή και το κούρεμα των ομολόγων είναι μόνο μερικές αιτίες για το αδιέξοδο του ασφαλιστικού συστήματος.

Η τρόικα θα... επισκεφθεί εκ νέου τη χώρα μας τον Ιούνιο και θα θέσει θέμα περικοπών για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» των Ταμείων.

Το νέο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, ενώ κεντρική κατεύθυνση των παρεμβάσεων είναι η «σύνδεση» εισφορών και παροχών. Η έκταση των παρεμβάσεων είναι σε άμεση συνάρτηση με τη γενικότερη πορεία της χώρας.

Σε περίπτωση που δεν αναστραφεί η κατάσταση, τα μέτρα θα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι συνταξιούχοι θα βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως όσες συντάξεις υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, ενώ στις επικουρικές, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, το ποσοστό αναπλήρωσης θα κυμαίνεται από 20% έως 45%.

ΠΕΝΤΕ ΝΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί θυμίζει το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς τα περισσότερα Ταμεία βρίσκονται πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο. Η κρίση οδηγεί τα έσοδα σε ελεύθερη πτώση και η κρατική χρηματοδότηση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει εξαντληθεί το φθινόπωρο.

Ουσιαστικά η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη, με δεδομένο πως η τρόικα δεν αφήνει περιθώρια για αύξηση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών φορέων. Η λήψη νέων επώδυνων μέτρων αποτελεί μονόδρομο, ενώ η έκταση των παρεμβάσεων είναι σε άμεση συνάρτηση με τη γενικότερη πορεία της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΄Εθνος, πέρυσι η οικονομική κρίση «στοίχισε» στα ασφαλιστικά ταμεία 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (απώλεια εσόδων από μείωση μισθών και αύξηση ανεργίας). Φέτος το ποσό αυτό στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να «κλείσει» στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας πιο κοντά την «ώρα μηδέν» του ασφαλιστικού συστήματος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ώρα μηδέν» για το ασφαλιστικό σύστημα"

Αντάλλαξε σε τράπεζα πλαστά δολάρια με ευρώ!

Η έλλειψη τεχνικής υποδομής σε μια τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, βοήθησε έναν παραχαράκτη να ανταλλάξει σαν… κύριος μεγάλη ποσότητα πλαστών δολαρίων με γνήσια ευρώ και να εξαφανιστεί! Η κομπίνα τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά μόλις τώρα έγινε αντιληπτή!

Με περίσσιο θράσος, ο δράστης παρουσιάστηκε δυο φορές στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας! Την πρώτη φορά, στις 4 Ιανουαρίου, παρέδωσε 100 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων και την επόμενη ημέρα άλλα 70 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, ζητώντας την μετατροπή τους σε ευρώ.

Η τράπεζα δεν ήταν εφοδιασμένη με το ειδικό μηχάνημα ελέγχουν πλαστότητας κι έτσι ο υπάλληλος αντάλλαξε τα συνολικά 17.000 δολάρια! Μόνο όταν τα χρήματα έφτασαν στα κεντρικά της Εθνικής και ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν… «μαϊμού» και επιστράφηκαν σφραγισμένα στο υποκατάστημα, ο υπάλληλος «πάγωσε» όταν διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης! Έτσι, κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστου, ο οποίος τώρα αναζητείται.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντάλλαξε σε τράπεζα πλαστά δολάρια με ευρώ!"

Νίμιτς: «Μπορούν να τα βρουν» Ελλάδα-ΠΓΔΜ

«Δεν έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις μου»

Ελλάδα και ΠΓΔΜ μπορούν να βρουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας που να ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών, δήλωσε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ.

«Δυστυχώς, καμία από τις προτάσεις που έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα δεν έγινε αποδεκτή και από τις δύο χώρες [...] Ωστόσο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για μια καινούργια, πιο επιτυχημένη ιδέα, ή για την επαναδιαμόρφωση μιας παλιάς πρότασης με τρόπο που να ικανοποιεί και τις δύο χώρες. Έχω την πεποίθηση ότι κάποια μέρα θα βρεθεί μια λύση σε αυτό το ζήτημα, γνωρίζω όμως επίσης ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι και στις δύο χώρες που θα θεωρήσουν τη λύση αυτή λανθασμένη» συμπλήρωσε ο κ. Νίμιτς.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ίσως κάποιοι έχουν αποθαρρυνθεί από το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση, όχι όμως και ο ίδιος.

Σημείωσε ότι η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα από Σκόπια και Αθήνα και χαρακτήρισε ως «θετική ένδειξη» τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Σχετικά με την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι το σημαντικότερο για τα Σκόπια είναι να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να γίνει η χώρα πλήρες μέλος των ευρω-ατλαντικών οργανισμών.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίμιτς: «Μπορούν να τα βρουν» Ελλάδα-ΠΓΔΜ"

Μεγάλες ανατροπές από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Συνεπάγεται αυτόματα επιπλέον έσοδα 550 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία

«Μαχαίρι» έρχεται στο σύνολο των 980 φοροαπαλλαγών, το οποίο θα αντικατασταθεί - για ένα ελάχιστο δείγμα φορολογουμένων - από επιδόματα, σύμφωνα με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) προκύπτει ότι 5,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι δηλώνουν ετησίως εισόδημα 100,3 δισ. ευρώ και έχουν απαλλαγές και αφορολόγητα ποσά ύψους 7,39 δισ. ευρώ.

Εκτός από τις φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων, σημαντικές φοροαπαλλαγές απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις, ενώ φοροαπαλλαγές ισχύουν και για ορισμένες μεταβιβάσεις ακίνητων, οι οποίες σχεδιάζεται να καταργηθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία υπουργείου Οικονομίας οι φοροαπαλλαγές 7,39 δισ. ευρώ αφορούν στα εξής:

-Σε δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κατοικιών, ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. που εκπίπτουν από το εισόδημα ή από τον φόρο κοστίζουν κάθε χρόνο 3,4 δισ. ευρώ.

-Σε φοροαπαλλαγές για τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ.

- Σε απαλλαγές για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ.

- Σε απαλλαγές για τα νομικά πρόσωπα που ανέρχονται σε 292 εκατ. ευρώ και για τα ακίνητα που διαθέτουν.

- Σε απαλλαγές στο τέλος ταξινόμησης διαφόρων οχημάτων που φθάνουν τα 117 εκατ. ευρώ.

-Σε απαλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών συνεπάγεται αυτόματα πρόσθετα έσοδα 550 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία.

Ποια εισοδήματα θα πληγούν περισσότερο από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών:

Κλιμάκια Οικογενειακού Εισοδήματος Σε Εύρο
Αριθμός Φορολογικών Δηλώσεων
Απαλλαγές Και Αφορολόγητα Ποσά Σε Ευρώ
Επί Τοις % Του Συνόλου
= 0
379.650
519.761.805
7,0
< 1.000
153.278
169.209.601
2,3
1.000 - 2.000
126.525
117.693.952
1,6
2.000 - 3.000
134.862
118.950.184
1,6
3.000 - 4.000
147.410
112.945.928
1,5
4.000 - 5.000
230.389
123.235.202
1,7
5.000 - 6.000
242.338
124.977.192
1,7
6.000 - 7.000
219.724
131.196.819
1,8
7.000 - 8.000
224.478
127.731.557
1,7
8.000 - 9.000
210.548
143.406.598
1,9
9.000 - 10.000
220.193
139.985.631
1,9
10.000 - 11.000
250.681
146.195.195
2,0
11.000 - 12.000
236.940
146.434.646
2,0
12.000 - 13.000
211.526
155.056.366
2,1
13.000 - 14.000
187.958
167.662.292
2,3
14.000 - 15.000
167.609
161.378.807
2,2
15.000 - 16.000
154.668
160.510.744
2,2
16.000 - 17.000
147.534
168.512.973
2,3
17.000 - 18.000
130.673
155.085.003
2,1
18.000 - 19.000
124.191
156.150.270
2,1
19.000 - 20.000
110.880
150.389.779
2,0
20.000 - 22.000
198.014
290.826.240
3,9
22.000 - 24.000
171.027
273.916.305
3,7
24.000 - 26.000
148.318
261.710.666
3,5
26.000 - 28.000
128.354
246.310.914
3,3
28.000 - 30.000
114.384
229.984.330
3,1
30.000 - 33.000
140.968
302.964.746
4,1
33.000 - 36.000
115.882
267.265.378
3,6
36.000 - 39.000
97.105
238.623.593
3,2
39.000 - 42.000
83.690
213.585.656
2,9
42.000 - 45.000
72.346
193.765.107
2,6
45.000 - 50.000
101.407
286.875.651
3,9
50.000 - 55.000
76.691
231.121.582
3,1
55.000 - 60.000
53.832
176.953.327
2,4
60.000 - 65.000
38.331
134.649.539
1,8
65.000 - 70.000
28.540
106.266.864
1,4
70.000 - 75.000
21.415
84.125.832
1,1
75.000 - 80.000
16.370
66.633.342
0,9
80.000 - 85.000
12.709
57.121.442
0,8
85.000 - 90.000
10.046
45.452.583
0,6
90.000 - 95.000
8.175
36.893.395
0,5
95.000 -100.000
6.555
30.279.774
0,4
100.000 -110.000
9.803
47.878.041
0,6
110.000 -120.000
6.845
37.112.203
0,5
120.000 -130.000
4.804
25.790.056
0,3
130.000 -140.000
3.535
19.676.919
0,3
140.000 -150.000
2.633
14.663.835
0,2
150.000 -160.000
1.944
11.540.796
0,2
160.000 -170.000
1.562
10.333.627
0,1
170.000 -180.000
1.187
7.019.361
0,1
180.000 -200.000
1.749
11.307.137
0,2
200.000 -220.000
1.162
8.661.790
0,1
220.000 -250.000
1103
7.392.253
0,1
250.000 -280.000
728
6.406.604
0,1
280.000 -310.000
458
4.313.626
0,1
310.000 -340.000
291
2.244.436
0,0
340.000 -370.000
203
2.337.862
0,0
370.000 -400.000
190
1.482.567
0,0
400.000 -450.000
190
1.145.153
0,0
450.000 -500.000
122
795.663
0,0
500.000 -550.000
57
471.086
0,0
550.000 -600.000
50
543.490
0,0
600.000 -650.000
24
230.562
0,0
650.000 -700.000
27
129.574
0,0
700.000 -800.000
29
1.817.040
0,0
800.000 -900.000
19
93.082
0,0
900.000 ΚΑΙ ΑΝΩ
49
775.965
0,0
ΣΥΝΟΛΟ.........
5.694.978
7.395.959.538
100,0
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες ανατροπές από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news