facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο Ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε την εθνική μας επέτειο

Με πανηγυρική δοξολογία στον ελληνοορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης και στη συνέχεια με τελετή στο μνημείο του μεγάλου οραματιστή, προδρόμου και εθνομάρτυρα, Ρήγα Φεραίου, ο Ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε σήμερα το μεσημέρι την Εθνική Επέτειο της 25 ης Μαρτίου του 1821.

Παρόντες στη δοξολογία και στην τελετή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Βιέννη, στην πόλη όπου έγινε το πρωτανάκρουσμα του Γένους, ήταν εκατοντάδες μέλη της Ομογένειας, Αυστριακοί φίλοι της Ελλάδας και πολλοί εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στην Αυστρία, με επικεφαλής τους πρέσβεις της Ελλάδας, Θεμιστοκλή Δημίδη και της Κύπρου, Κωνσταντίνο Παπαδήμα.

Στην πανηγυρική ομιλία του στη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, Θεμιστοκλής Δημίδης, μίλησε για τη σημασία της επετείου, ημέρας που, όπως είπε, αποτελεί καταξίωση του ιστορικού παρελθόντος του Ελληνισμού, τρανή επιβεβαίωση της αδιάκοπης ιστορικής παρουσίας του τα νεότερα χρόνια, αλλά και ανεκτίμητο οδηγό για τις επόμενες γενεές.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σχεδόν 200 χρόνια αργότερα η Ελλάδα, επισήμανε πως είναι διαφορετικές, όχι όμως λιγότερο ιστορικές, όσον αφορά τη διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας, την προστασία της πολιτιστικής της κληρονομιάς και την υπεράσπιση των εθνικών της δικαίων.

Ο ελληνικός λαός, είπε, καλούμενος να αποδειχτεί άξιος συνεχιστής των προγόνων του, είναι αποφασισμένος, με σημαντικές θυσίες και σκληρή δουλειά να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και να ανορθώσει την εθνική οικονομία, ακούγοντας συμβουλές, υποδείξεις και κριτική, χωρίς όμως, όπως διαμήνυσε ο Ελληνας πρέσβης, να αποδέχεται ταπείνωση και εξευτελισμούς και αυτό πρέπει να το ξέρουν <<μια και καλή>> οι φίλοι και εταίροι του.

Ακολούθως, η ομήγυρη με επικεφαλής τους μαθητές και μαθήτριες της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης - του αρχαιότερου εν ενεργεία ελληνικού σχολείου στο εξωτερικό το οποίο γιόρτασε το 2004 τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του - κατευθύνθηκε στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου, όπου τελέστηκε αρχιερατικό τρισάγιο για τον μεγάλο οραματιστή, πρόδρομο και εθνομάρτυρα και τους άλλους ήρωες της Εθνικής Επανάστασης.

Στεφάνια στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις της Ελλάδας και Κύπρου, εκπρόσωποι των ιστορικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίου Γεωργίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε την εθνική μας επέτειο"

Την εθνική επέτειο τίμησε ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης

Δεκάδες σχολεία, σύλλογοι και επιχειρήσεις πήραν μέρος στην παρέλαση

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο ελληνισμός της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης με πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

«Η Ελευθερία είναι μη διαπραγματεύσιμο αγαθό» τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του, μιλώντας εκ μέρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της μόνιμης διακομματικής επιτροπής για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, Ηλίας Καρανίκας ΠΑΣΟΚ νομού Ευρυτανίας), ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Νικόλαο Παναγιωτόπουλο (Νέας Δημοκρατίας νομού Καβάλας) εκπροσωπούν τη Βουλή στους γιορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική επέτειο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Λουκάς Λουκά, που εκπροσωπεί την κυπριακή κυβέρνηση, ανέφερε ότι από τη σημερινή επέτειο «αξίζει να αντλήσουμε διδάγματα για ενότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα», ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού προς την Ομογένεια γιατί «σε όλους τους αγώνες είναι μαζί μας».

Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης και Παύλος Αναστασιάδης, αντίστοιχα, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι στον ΟΗΕ, Αναστάσης Μητσιάλης και Μηνάς Χατζημιχαήλ, οι γενικοί πρόξενοι Γιώργος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος, διευθυντές ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη, καθώς και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Στις 8:30 το βράδυ ξεκίνησε η μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, της οποίας, όπως κάθε χρόνο, ηγείτο άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Φετινός τελετάρχης ήταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστός για τις φιλελληνικές του ενέργειες εντός και εκτός της αμερικανικής γερουσίας, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ μαζί με ομάδα ελληνικής καταγωγής αστυνομικών και πυροσβεστών της πόλης άνοιξαν την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ομογενειακοί φορείς, ομοσπονδίες, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και επιχειρήσεις και στο τέλος η ομάδα «Είμαστε όλοι Έλληνες».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την εθνική επέτειο τίμησε ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης"

Στα γαλανόλευκα Μελβούρνη και Σίδνεϊ - Αυτή είναι παρέλαση!

Οι δύο μεγαλουπόλεις τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με χιλιάδες Ελληνόπουλα, να κάνουν παρέλαση στο κέντρο των δυο μεγαλύτερων πόλεων της Αυστραλίας, ενώπιον χιλιάδων ομογενών.

Χρώμα,ζωντάνια και παλμό στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου έδωσαν στη Μελβούρνη δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας. Εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 8 χιλιάδες μαθητές και εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων. Στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 20 χρόνια ο εορτασμός ήταν ενωτικός.

Οι ομογενείς και στις δυο πόλεις, παρουσίασαν μια λαμπρή εικόνα του εορτασμού και υπενθύμισαν ότι, ο χρόνος δεν χαλαρώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι παλιές και νέες γενιές Ελληνοαυστραλών συνεχίζουν να τιμούν τους προγόνους, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τον εορτασμό της Μελβούρνης τίμησαν και φέτος, ο πρωθυπουργός, Τεντ Μπέιλιου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ 'Αντριους, ενώ η ομογενής βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού και η ομογενής σκιώδης υπουργός, Σοφία Μιραμπέλα, εκπροσώπησαν την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ, αντίστοιχα.

Επίσης, στον εορτασμό της Μελβούρνης παρέστη ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας (Φλώρινας), Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Ιωάννης Κοραντής στον εορτασμό της εθνικής επετείου στο Σίδνεϊ.

Στη Μελβούρνη το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η γενική πρόξενος Ελένη Λιανίδου, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τέντ Μπέϊλιου και ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Αντριους.

Το μήνυμα της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ, διάβασε η βουλευτής Μαρία Βαμβακινού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ, η σκιώδης υπουργός Σόφη Πανοπούλου Μιραμπέλα.

Στον εορτασμό στο Σίδνεϊ, παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπάρι Οφάρελ και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τζον Ρόμπερτσον. Την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών 'Ανθονι Αλμπανέζ και την αντιπολίτευση ο Φίλιπ Ράντοκ.

Την επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο Μάρτιν Πλέϊς τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, ενώ κατέθεσαν από κοινού στεφάνια ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χ. Δανάλης και ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Π. Θεοφίλου.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Χριστόπουλος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Ιακώβου και ο Γενικός Πρόξενος κ. Τόλιος. Ακολούθησε μεγάλη εκδήλωση στο Ντομέν Παρκ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα γαλανόλευκα Μελβούρνη και Σίδνεϊ - Αυτή είναι παρέλαση!"

ΙΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλληνας κληρικός + τεχνικός στην γερμανική Deutsche Telekom (Έγγραφα)

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου - ΑΚΟΜΑ και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σήκωσε τα χέρια ψηλά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ την καταγγελία Βολιώτη και τις απαντήσεις του Ειδικού Επιθεωρητή


Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, αντικαθιστώντας τον Χριστόδουλο στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όταν ο δεύτερος χρήστηκε Προκαθήμενος της ελληνικής Εκκλησίας, με τα όσα γνωστά ακολούθησαν την μικρή του θητεία, επέδειξε αμέσως το προφίλ ενός δεινού επιχειρηματία, γεγονός, που, σε συνδυασμό με την επιλογή της πρόκλησης έναντι του ποιμνίου, που τον θέλει να διαμένει, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, σε βίλα, στους πρόποδες του Πηλίου, με υπηρετικό προσωπικό και κηπουρό, σωστό Αρχονταρίκι, όπως ήταν και ο τίτλος της εκπομπής του στην δημόσια τηλεόραση, έχει προκαλέσει πολλές φορές την δημοσιογραφική έρευνα, ειδικότερα εις ότι αφορά την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στο πλαίσιο λοιπόν μια νέας δημοσιογραφικής έρευνας, που ξεκίνησε το e-Volos.gr, μετά από σημαντικά έγγραφα που έφτασαν στο δημοσιογραφικό μας γραφείο, βρεθήκαμε μπροστά σε ακόμα μία περίεργη περίπτωση, που συνδέει την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με την Deutsche Telekom.


Η καταγγελία

Πρόκειται για την καταγγελία ενός Βολιώτη πολίτη προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που πριν λίγες εβδομάδες έφτασε στα χέρια μας και αφορά σε Έλληνα κληρικό, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, είναι αποσπασμένος στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, εργάζεται στην γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom και πληρώνεται από αυτήν αλλά και από το ελληνικό δημόσιο.

Αξιολογώντας την καταγγελία και την σοβαρότητά της, ειδικά σε αυτές τις τόσο δύσκολες για την ελληνική Οικονομία ημέρες και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, θεωρήσαμε δεοντολογικό να αναμένουμε την απάντησή του στην καταγγελία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως θα δείτε και στο έγγραφο της ίδιας της καταγγελίας, το οποίο και εξασφαλίσαμε, η καταγγελία του Βολιώτη πολίτη συντάχθηκε στις 8.09.2011, δηλαδή μόλις πριν από 6 μήνες και είχε ως εξής:



Και είναι όντως ενδιαφέρουσα. Και δεν σας κρύβουμε μάλιστα ότι μας γέμισε με θυμό. Και όχι τόσο για τον εν λόγω ιερέα, αλλά για το σύστημα που του επιτρέπει να κινείται κατ' αυτόν τον τρόπο.


Η απάντηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Για τους μη γνωρίζοντες, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, είναι αυτός ο θεσμός που έχει ως αποστολή τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την παρακολούθηση και αξιολόγηση του έργου του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και όλων των ιδιαίτερων Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, καθώς και τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης.

Επομένως πολύ σωστά έπραξε ο Βολιώτης πολίτης και απευθύνθηκε εκεί και εμείς με την σειρά μας και το επαναλαμβάνουμε αυτό, επειδή εμπιστευόμαστε απόλυτα τον θεσμό, αν και είχαμε την καταγγελία στα χέρια μας, περιμέναμε την απάντησή του, η οποία συντάχθηκε στις 18.01.2012 και είχε ως εξής:



Όπως παρατηρήσαμε και παρατηρείτε και εσείς με την σειρά σας, ο Ειδικός Επιθεωρητής κ. Νικόλαος Δουλαδίρης έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω και μάλιστα κινούμενος γρήγορα, ειδικά αν σκεφτούμε το τέρας της γραφειοκρατίας που συνάντησε και μάλιστα τους πιο κρίσιμους για την χώρα μας μήνες (Σεπτέμβριος/ακυβερνησίας - Δεκέμβριος/PSI-μανίας), όπου σχεδόν όλα τα υπουργεία βρίσκονταν υπό κατάρρευση. Απευθυνόμενος λοιπόν τόσο στη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όσο και στην Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας αλλά και στον Μητροπολιτή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα καθιστούν την καταγγελία αληθή.

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις που έλαβε απ' όλους τους παραπάνω ο Ειδικός Επιθεωρητής και περιλαμβάνει στην απάντησή του προς τον Βολιώτη πολίτη, ο εν λόγω κληρικός υπηρετεί όντως στην Ι. Μητρόπολη Γερμανίας, ανήκει πράγματι στην Ι.Μ. Δημητριάδος και αμείβεται κανονικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα σε γνώση και με την έγκριση της Ι.Μ. Γερμανίας, εργάζεται ως τεχνικός - ηλεκτρονικός στην εταιρεία Deutsche Telekom.

Ο κ. Νικόλαος Δουλαδίρης, όμως, καταλήγει ότι η παράλληλη ενασχόληση του ελεγχόμενου κληρικού στην Deutsche Telekom, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει τις αποδοχές της οργανικής του θέσης, κρίνεται ως συμβατή με την ιδιότητα του κληρικού σύμφωνα με την εγκύκλιο 2812/14.4.2006 της Ιεράς Συνόδου.


Καταγγελίας συνέχεια

Ο Ειδικός Επιθεωρητής έχει δίκιο. Υπάρχει όντως αυτή η εγκύκλιος, την χρησιμότητα της οποίας, στην οποία καταφανώς και σκόπευαν όταν την όριζαν οι "Άγιοι" Πατέρες της Ιεράς Συνόδου, τώρα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι πολλά και σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι κανείς δημοσιογράφος για να τα θέσει. Ο ίδιος Βολιώτης πολίτη πήρε μολύβι και χαρτί και στις 27.01.2012 επανήλθε, με αίτημά του που είχε ως εξής:



Η Ανταπάντηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Τα λογικότατα ερωτήματα του Βολιώτη πολίτη, αν και αδίκως τα κατέθεσε με φανερό εκνευρισμό έναντι του Ειδικού Επιθεωρητή, ήταν αφοπλιστικά. Και γράφουμε αδίκως, διότι από την ανταπάντηση του ίδιου του Ειδικού Επιθεωρητή προκύπτει ότι, μπροστά στις "Άγιες" μεθοδεύσεις των "Άγιων" Πατέρων μας, ακόμα και σε αυτές τις τόσο δύσκολες για την ελληνική Οικονομία ημέρες, σήκωσε τα χέρια ψηλά, αφού δυστυχώς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, "η ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματός σας εκφεύγει της αρμόδιότητας μας, όπως αυτή προσδιορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3074/2002 και των συναφών με αυτές διατάξεων"...



Ξεπερνώντας όμως το γραφικό πλέον δίλημμα: "Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;", άσχετα εάν ο λόγος για την Εκκλησία και τους εκπροσώπους Του στην γη, περίπτωση δηλαδή που θα έπρεπε να κάνουμε σημαία την ΗΘΙΚΗ, προκύπτει μονάχα αυτό: "Aλήθεια, αυτούς ποιός μπορεί τελικά να τους ελέγξει; Αλήθεια, πόσο πρόβατα μας θεωρείς ΜΩΡΕ Ιγνάτιε;"!!!


e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλληνας κληρικός + τεχνικός στην γερμανική Deutsche Telekom (Έγγραφα)"

Ζώντας σε ένα κόσμο χωρίς μετρητά

Στη Σουηδία συζητούν για την πλήρη κατάργηση των μετρητών. Στο Οχάιο των ΗΠΑ, οι προσκοπίνες πουλούν τα μπισκότα τους με ειδικά εξαρτήματα που έχουν βάλει σε smartphones…


Μήπως κάτι αλλάζει;

Γράφουν σήμερα οι Financial Times:

"Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν εύκολο.

Με το πέρασμα ενός εξαρτήματος από ειδικό ανιχνευτή, μπόρεσε να αγοράσει καφέ στο 7-Eleven ή στο Starbucks, φαγητό από αλυσίδες όπως τα McDonald ή τα Subway, εισιτήρια για τον...κινηματογράφο, ακόμη και βενζίνη.
Ήταν μία αποστολή που θα μπορούσε κάλλιστα να περιλαμβάνεται σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τον προηγούμενο χρόνο, ο Lucas Scheybal έζησε για δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχει μετρητά ή πιστωτικές κάρτες. Μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο ένα φουτουριστικό ρολόι με ένα ασύρματο τσιπ.
«Επιβίωσα. Τελικά τα καύσιμα και τα τρόφιμα δεν είναι πρόβλημα. Και ήταν εύκολο να μετακινηθώ στη Νέα Υόρκη γιατί υπάρχουν περίπου 20.000 ταξί που δέχονται τους νέους έξυπνους τρόπους ανέπαφων συναλλαγών (που δεν απαιτούν υπογραφή ούτε pin)» δήλωσε.
Αρκετοί τον κοίταζαν περίεργα. Η εταιρεία του, η Laks, προσφάτως παρουσίασε το σύστημα Watch2Pay το οποίο δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Όμως η ιδέα για πληρωμές ή για μεταφορά κεφαλαίων μόνο με το άγγιγμα μίας νέας τραπεζικής κάρτας ή με ένα γραπτό μήνυμα, διαδίδεται ολοένα και περισσότερο. Τα εξαρτήματα της Laks – που φοριούνται στο χέρι – είναι μία από τις δεκάδες εναλλακτικές που έχουν παρουσιαστεί, από ειδικά νομίσματα μέχρι τις παραδοσιακές κάρτες.
Η Google έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το σύστημα πληρωμών της Mastercard και η αμερικανική τηλεπικοινωνιακή Sprint θα παρουσιάσει την υπηρεσία Wallet για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Η La Caixa, η ισπανική τράπεζα έχει γεμίσει την Βαρκελώνη με κάρτες ανέπαφων πληρωμών και τερματικά που μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε κάθε κατάστημα με ένα απλό πέρασμα της κάρτας.
Οι συναλλαγές χωρίς μετρητά, που μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν μόνο στην σφαίρα του ηλεκτρονικού εμπορίου, πλέον διαδίδονται και στον...υπαρκτό κόσμο, αν και εξακολουθούν να βασίζονται στην προηγούμενη γενιά καρτών που περνούσαν από ένα εξάρτημα ανάγνωσης και ζητούσαν στοιχεία ταυτοποίησης.
Οι καινοτόμες δραστηριότητες δεν περιορίζονται στη Δύση. Πράγματι, οι αναπτυγμένες χώρες με τα περιορισμένα δίκτυα των παραδοσιακών τραπεζών τους, καλύπτουν ταχύτατα το χαμένο έδαφος. Στην Κένυα, η εναλλακτική τραπεζική υπηρεσία είναι ένα σύστημα πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας, το M-Pesa που χρησιμοποιούν 15 εκατ. άνθρωποι.
Σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Κένυας από το 2010, η αξία των συναλλαγών που διεξάγονται μέσω του M-Pesa αντιστοιχούσε στα 8,81 δισ. δολ., καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να πληρώνουν σχολικά δίδακτρα, να εισπράττουν τον μισθό τους, να ψωνίζουν είδη μαναβικής και να αγοράζουν τα πάντα… από μπύρα μέχρι αεροπορικά εισιτήρια.
«Κάποια στιγμή αστειευόμενος είπα στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κένυας ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να τυπώνει χρήμα, καθώς αναλαμβάνει το M-Pesa» δηλώνει ο Michael Joseph, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Safaricom, η οποία προώθησε το σύστημα M-Pesa στην Κένυα.
Ένας αριθμός χωρών- εκ των οποίων η Τουρκία, η Σουηδία, η Εσθονία, οι Φιλιππίνες, η Νότιος Κορέα και η Ιαπωνία – έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την πλήρη κατάργηση των μετρητών. Η πιο ισχυρή καμπάνια διεξάγεται στη Σουηδία, όπου το λόμπι εκείνων που ζητούν κατάργηση των μετρητών στηρίζεται από ορισμένες ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο Björn Ulvaeus, των Abba, που συνέθεσε τη μεγάλη επιτυχία «Money, money, money».
Τι συμβαίνει λοιπόν; Προχωράμε σε μία εποχή χωρίς μετρητά; Και εάν όντως είναι έτσι, τότε ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις; Αλήθεια, σε έναν κόσμο που δεν πέτυχε ακόμη την λειτουργία επιχειρήσεων χωρίς χαρτί, πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένει κανείς ότι θα επιτευχθεί η κατάργηση των μετρητών και ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτή την επιτυχία;
Μία ειδοποιός διαφορά είναι η ύπαρξη των smartphones που έχουν καταστήσει εφικτή την πραγματοποίηση αλλά και την είσπραξη ηλεκτρονικών πληρωμών. Καθημερινά εμφανίζονται εξαρτήματα και υπηρεσίες που μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε τηλέφωνο σε μία εικονική πηγή μετρητών – η οποία μάλιστα είναι προσιτή ακόμη και για τον πιο μικρό αυταπασχολούμενο όπως την καθαρίστρια και την babysitter, που μέχρι πρότινος έπρεπε να πληρώνονται σε μετρητά.
Η Square, που παρουσίασε τον προηγούμενο χρόνο ο συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, αλλά και η iZettle, μία νέα επιχείρηση από τη Σουηδία, ανέπτυξαν αναγνώστες καρτών που μπορούν να εφαρμοστούν στο κάτω μέρος ενός iPhone, ώστε να πραγματοποιούν πληρωμές. Η Ingenico, η γαλλική εταιρεία που παρέχει τερματικά συναλλαγών, αναπτύσσει κάτι παρόμοιο.
Ο Στρατός της Σωτηρίας σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ τα προηγούμενα Χριστούγεννα, χρησιμοποίησε το Square για να παίρνει δωρεές. Οι προσκοπίνες στο Οχάιο χρησιμοποίησαν συσκευές που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Intuit για να πουλούν τα μπισκότα τους, γεγονός που αύξησε τις πωλήσεις τους κατά 13%.
Με την υπηρεσία Pingit, που παρουσιάστηκε στην Βρετανία τον προηγούμενο μήνα από την Barclays, ο κόσμος δεν χρειάζεται καν να προσαρμόσει κάποιο εξάρτημα στο κινητό του. Μπορούν να στέλνουν πληρωμές από ένα κινητό τηλέφωνο σε άλλο, χρησιμοποιώντας απλώς τον αριθμό του τηλεφώνου του παραλήπτη. Καθώς το κινητό τηλέφωνο αντικαθιστά το τερματικό μηχάνημα του καταστήματος, αλλάζει όλο το σκηνικό. Είναι μία κομβική στιγμή για τις ηλεκτρονικές πληρωμές» δηλώνει ο Dave Birch, διευθυντής του Consult Hyperion, της συμβουλευτικής εταιρείας για ηλεκτρονικές συμβουλές.
Τα μετρητά είναι ανθυγιεινά, επικίνδυνα και ανεπαρκή υποστηρίζουν εκείνοι που θέλουν διακαώς να ξεφύγουν από τα χαρτονομίσματα. Πέρα από τα βακτηρίδια που δημιουργούνται από τα χιλιάδες χέρια που τα αγγίζουν, ένα στα δέκα χαρτονομίσματα στην Βρετανία έχουν πάνω τους ίχνη κοκαΐνης, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής αστυνομίας.
Ειδικότερα τα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα. Η Βρετανία κατήργησε την χρήση του χαρτονομίσματος των 500 λιρών το 2010, επειδή η Υπηρεσία Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος εκτίμησε ότι περίπου το 90% αυτών των χαρτονομισμάτων χρησιμοποιούνται για παράνομους σκοπούς όπως το ξέπλυμα χρήματος. Το εργατικό συνδικάτο των τραπεζουπαλλήλων στην Σουηδία υποστηρίζει ότι θα υπήρχε μικρότερος κίνδυνος ληστειών εάν δεν έπρεπε να έχουν διάθεσιμα μετρητά στα τραπεζικά υποκαταστήματα.
Πέρα από όλα τα άλλα όμως, είναι το κόστος που συνεπάγεται για μία κοινωνία η ύπαρξη των μετρητών. Κόστος που σχετίζεται με τη φύλαξη, με θέματα ασφαλείας και με την μεταφορά των χαρτονομισμάτων. Έκθεση του 2010 που έγινε από τη Visa, επικαλείται εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάσει της οποίας το κόστος για την κοινωνία από όλες τις μεθόδους πληρωμών ανέρχεται στο 2%-3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Τα μετρητά αντιστοιχούν στα δύο τρίτα αυτού του κόστους.
Έρευνα του 2008 που έγινε από την συμβουλευτική McKinsey εκτιμά ότι η Ευρώπη δαπανά ετησίως 60-100 δισ. ευρώ για τον χειρισμό πληρωμών σε μετρητά. Σε αυτή την εκτίμηση περιλαμβάνεται το κόστος παραγωγής των νομισμάτων και χαρτονομισμάτων, το κόστος μεταφοράς και ασφάλειας. Παρόμοια έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας καταλήγει ότι το αντίστοιχο κόστος ανέρχεται στα 300 ευρώ ανά οικογένεια.
Όλο και περισσότερα supermarket στην Ολλανδία συζητούν το ενδεχόμενο να μην δέχονται καθόλου πληρωμές σε μετρητά. Έχουν μάλιστα θέσει στόχο να πετύχουν την κατάργηση των πληρωμών σε μετρητά το 2014. Το κίνητρό τους είναι το ίδιο με το κίνητρο των κυβερνήσεων: να ξεφύγουν από το κόστος που συνεπάγεται η διακίνηση μετρητών.

Στην Βρετανία, ήδη το ποσοστό των συναλλαγών σε μετρητά έχει μειωθεί από 73% των συνολικών συναλλαγών το 1999, στο 59% το 2009, σύμφωνα με το Συμβούλιο Πληρωμών, το αρμόδιο όργανο για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας των συστημάτων πληρωμών. Κατά την ίδια περίοδο, οι άμεσες μεταφορές κεφαλαίων από λογαριασμούς σε χρεωστικές κάρτες αυξήθηκαν κατακόρυφα. Το Συμβούλιο Πληρωμών αναφέρει ότι η μείωση στην χρήση μετρητών θα επιταχυνθεί με την χρήση των κινητών τηλεφώνων για πληρωμές και πως από το 2050, η χρήση μετρητών θα αποτελεί μειοψηφία.

Οι οικονομικοί αναλυτές προβληματίζονται εδώ και δεκαετίες ως προς το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατάργηση των μετρητών. Οι κυβερνήσεις άλλωστε, έχουν κέρδη από την κοπή των νομισμάτων και την εκτύπωση χρήματος. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επί παραδείγματι έλαβε κέρδη 77 δισ. δολ. το 2010 από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Από την άλλη πλευρά, ενόσω τα περισσότερα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών εξακολουθούν να έχουν ονομαστική αξία σε εθνικά νομίσματα, δεν μειώνεται ο κρατικός έλεγχος στην προσφορά χρήματος.

Προς το παρόν πάντως, δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα εξακολουθούν να στηρίζονται στα εθνικά νομίσματα, τα μεγαλύτερα θέματα προς συζήτηση είναι η ασφάλεια και τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα.

Οι καταναλωτές ανησυχούν ότι εάν κάποιος κλέψει το κινητό τους τηλέφωνο θα αποκτήσει άμεσα πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι. Σε έρευνα της YouGov που έγινε τον προηγούμενο χρόνο, το 20% των Βρετανών καταναλωτών εξέφρασε ανησυχία για τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Αυτές οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με την προστασία τόσο του ίδιου του κινητού όσο και των υπηρεσιών πληρωμών με κωδικούς pin. Οι περισσότερες υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας άλλωστε, επιτρέπουν χωρίς κωδικό ασφαλείας πληρωμές μόνο μέχρι 15 στερλίνες.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πιο δύσκολο θέμα. Οι υποστηρικτές των ηλεκτρονικών πληρωμών, όπως η Visa, υποστηρίζουν ότι αντιθέτως αυξάνουν τον έλεγχο των καταναλωτών επί των οικονομικών τους. «Εάν βγάλω 40 λίρες από το ΑΤΜ, σε λίγες ώρες δεν θα έχω ιδέα που το έχω ξοδέψει. Με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι όμως, μπορώ να έχω άμεσα αυτές τις πληροφορίες, ποιο είναι το υπόλοιπό μου και να παίρνω ηλεκτρονικές αποδείξεις. Τα στοιχεία αυτά μπορούν ακόμη να εμφανίζονται και σε γράφημα, ώστε να ξέρω ακριβώς πως ξοδεύω τα χρήματά μου» δηλώνει η Sandra Alzetta, επικεφαλής του τμήματος κινητής και καινοτομιών της Visa Europe και συμπληρώνει: «Έτσι έχω την αίσθηση του ελέγχου και του σωστού προγραμματισμού. Οι καταναλωτές το καταλαβαίνουν αυτό και τους αρέσει πολύ»

Όμως η ιδέα ότι οι εμπορικές εταιρείες, ή ακόμη και οι επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, εγείρει ανησυχίες. Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως η γαλλική, έχουν ήδη ταχθεί υπέρ αυτών των συστημάτων, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να μειώσουν την εγκληματικότητα. Εκτιμάται ότι η Ιταλία, μία χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μετρητά, γράφει ζημίες μεγαλύτερες των 100 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή κάθε χρόνο. Μία από τις πρώτες κινήσεις του Mario Monti όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας τον προηγούμενο χρόνο, ήταν να απαγορεύσει συναλλαγές σε μετρητά μεγαλύτερης αξίας από 1.000 ευρώ.

Αρκετές επιχειρήσεις σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για να κάνουν στοχευμένη διαφήμιση σε καταναλωτές με προσωποποιημένες προσφορές. «Στόχος είναι να γίνουν πιο εύκολες οι πληρωμές αλλά και να εξοικονομείς χρήματα σε προϊόντα που θέλεις, ενώ παράλληλα ο έμπορος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα κουπόνια και εκπτωτικά προγράμματα στους πιστούς καταναλωτές» δήλωσε η Google όταν παρουσίασε τον προηγούμενο Μάιο το δικό της “Wallet”.

Η Google όμως, όπως και άλλοι, αμφισβητείται έντονα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών. Οι ανησυχίες αυτές πιθανότατα θα ενταθούν εφόσον θα αφορούν πλέον τα χρήματα του κόσμου. «Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να αρθεί το απόρρητο στις συναλλαγές των ανθρώπων» δηλώνει ο Jon Matonis, σύμβουλος σε θέματα ηλεκτρονικού χρήματος και συγγραφέας του blog «The Monetary Future». «Θέλουμε πραγματικά ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει μυστικότητα στις συναλλαγές μας; Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα έναν τέτοιο κόσμο»

«Τι γίνεται εάν μία γυναίκα θέλει να κάνει μυστικά μία έκτρωση; Εάν ένας άνδρας θέλει να στηρίξει οικονομικά το παράνομο παιδί του; Μπορούν να το κάνουν πληρώνοντας μόνο με μετρητά. Οποιαδήποτε άλλη μορφή συναλλαγής μπορεί να εντοπιστεί» δηλώνει.

Για αυτό τον λόγο πολλοί εκτιμούν ότι τα μετρητά θα παραμείνουν η βασική μέθοδος πληρωμών. «Είτε πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες όπως τα ναρκωτικά, είτε για να αγοράσεις το χριστουγεννιάτικο δώρο του παιδιού σου… πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για μετρητά» υποστηρίζει και ο καθηγητής του London Business School, Andrew Scott και συμπληρώνει: «Ο αριθμός των νομισμάτων μειώθηκε σημαντικά. Έτσι ακριβώς θα μειωθεί και η χρήση των μετρητών. Δεν ξέρω εάν θα πρόκειται για μείωση 10% ή 50%. Αλλά είναι μάλλον απίθανο να εξαφανιστούν τα μετρητά»
ΠΗΓΗ: FT.com

greece-salonika.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζώντας σε ένα κόσμο χωρίς μετρητά"

Η Γερμανία έβγαλε 50 δις ευρώ από την ελληνική κρίση! (To video του ARD1)

Ένα ρεπορτάζ με σοκαριστικές αλήθειες από το κανάλι ARD1 της γερμανικής τηλεόρασης. 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Γερμανία έδωσε για την ενίσχυση της Ελλάδας 15 δις σε χρήμα. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις σε περίπτωση χρεοκοπίας.


Μόνο που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ελληνικής κρίσης και της υποτίμησης του ευρώ έβαλε στα ταμεία της 50 δις ευρώ από την αύξηση των εξαγωγών της!




kourdistoportocali.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερμανία έβγαλε 50 δις ευρώ από την ελληνική κρίση! (To video του ARD1)"

Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!


Απίστευτο κι όµως ελληνικό. Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής. 
ΕΤΕ: 26.000 ευρώ
τον µήνα
Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής. 
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως µε εχεµύθεια. 
Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συµπέρασµα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εµπορική οδός Ερµού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει µίσθωµα 26.000 ευρώ µηνιαίως. Θα περίµενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιµοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήµατα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασµό που έχει δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωµή του ελληνικού χρέους. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!
Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήµατα που καταβάλλει µια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρµοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσµια πρωτοτυπία.
«Ολα τα µισθώµατα» 
Συνδικαλιστής των εργαζοµένων της Βουλής µε τον οποίο συνοµίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα µισθώµατα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής». 
Λιγότερα χρήµατα -και συγκεκριµένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο µισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-µπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθηµερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις µέρες ψηφοφορίας- ενδεχοµένως να ξεπερνά και το µηνιαίο µίσθωµα. Το γεγονός αυτό µάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήµατα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαµβάνουν κάθε φορά να βρουν µισθωτή για τη συγκεκριµένη «επιχείρηση».
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθηµερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτοµα (υπάλληλοι, βουλευτές, δηµοσιογράφοι), µπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισµούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ηµιώροφο µεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύµα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτοµο.
ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή
Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ. 
Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.
Και δεύτερο εφάπαξ
Το «κοµπόδεµα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθηµα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο µε τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήµατα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήµατος που λαµβάνουν από το Ταµείο τους οι υπάλληλοι µόνο µικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο µισθούς, δηλαδή µε 28 έτη λαµβάνουν 56 µισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ. 
Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταµείο Πρόνοιας των Δηµοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το µέρισµα που τους διανέµεται από το Μετοχικό Ταµείο Πολιτικών Υπαλλήλων...
Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 µισθούς που λάµβαναν µέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαµαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή µέρος των χρηµάτων που συγκεντρώνουν στο Ταµείο τους έγιναν µε απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος οµόλογα του Ελληνικού Δηµοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!"

1000 κιλά ψάρια χαρίστηκαν σε πολίτες στην Ιεράπετρα

Έκπληξη προκάλεσε η κίνηση ενός ιχθυοπώλη από την Ιεράπετρα ο οποίος προσέφερε δωρεάν περίπου 1000 κιλά ψάρια στους περαστικούς για να σερβιριστούν στο γιορτινό τραπέζι την ημέρα του Ευαγγελισμού.

"Λυπάμαι να τα πετάξω την ώρα που ο κόσμος πεινάει, προτιμώ να τα χαρίσω να ευχαριστηθεί ο κόσμος" είπε ο κ.Ν. Κουγιουμτζάκης, ο οποίος μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Λασίθι ανακοίνωσε την απόφαση του να χαρίσει τα ψάρια που είχε ψαρέψει την προηγούμενη ημέρα.

Έτσι από τις 11.00 του Σαββάτου περισσότεροι απο 70 οικογένειες πήραν φρέσκο ψάρι ενώ ο κ. Κουγιουμτζάκης πήρε θερμά συγχαρητήρια για αυτήν του την κίνηση

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "1000 κιλά ψάρια χαρίστηκαν σε πολίτες στην Ιεράπετρα"

Προβληματικοί νόμοι αφήνουν ελεύθερους σκληρούς κακοποιούς

Περισσότερα απο 15.500 άτομα συνελήφθησαν το 2011 για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω...διατάξεων στο νόμο που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, πριν απο μερικές ημέρες ανακρίτρια άφησε ελεύθερα, με χρηματική εγγύηση, μέλη σπείρας που είχε εισβάλει σε 30 σπίτια. Αν και τους έδωσε τη δυνατότηα να δώσουν τα χρήματα μια εβδομάδα μετά, εκείνοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και η ανακρίτρια έβγαλε ένταλμα ζητώντας να τους συλλάβουν για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Σε άλλη περίπτωση, κρίθηκε οτι δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης για δύο Γεωργιανούς που είχαν ρημάξει σπίτια σε Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι και Κορωπί ενώ σε κατ' οικον έρευνα βρέθηκαν κλοπιμαία και κλειδαριές ασφαλείας που είχαν για.. εξάσκηση.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την αποσυμφόρηση των φυλακών, η προφυλάκιση επιβάλλεται μόνο σε όσους διώκονται για κακουργήματα κι εφόσον συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις, όπως ο κατηγορούμενος “να έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει την φυγή του ή κατα το παρελθόν να υπήρξε φυγόποινος ή να κρίθηκε ένοχος για απόδραση”.

Έτσι, ακόμα κι όσοι εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις αν και συλαμβάνονται, δεν οδηγούνται τελικά στη φυλακή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβληματικοί νόμοι αφήνουν ελεύθερους σκληρούς κακοποιούς"

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Τόνισε, όμως, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ΠΑΣΟΚ.


Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή «άχαρη», επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο.
Σε ό,τι αφορά στις παρελάσεις, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε στρατιωτικές αλλά και μαθητικές παρελάσεις.


Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο δεν θα έχει αυτοδυναμία, σημειώνοντας όμως ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο».

Αναφερόμενος στη διετή διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν και υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία.

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και όχι μόνο προσώπων, τόνισε ότι «ζούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών» και έκανε λόγο για «προϊούσα κατάλυση του Συντάγματος και βασικών νόμων».

Τέλος, με αφορμή την πρόσφατη απεργία στα λιμάνια ο κ. Πάγκαλος έστρεψε και πάλι τα βέλη του στο ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ σταματάει τα πλοία ενώ τα πληρώματα θέλουν να κάνουν δρομολόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «κλείνοντας τα καράβια με ομάδες εγκαθέτων αυξάνουμε τους ανέργους».

Στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου απάντησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης. «Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η συκοφαντία και η προβοκάτσια. Και ο κ. Πάγκαλος αυτά τα συνηθίζει» είπε ο κ. Μαΐλης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Θεόδωρος Πάγκαλος"

Σύλληψη εκπροσώπων εταιρείας για μόλυνση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη εκπροσώπων εταιρείας ανακύκλωσης για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος προχώρησε η Αστυνομία, στο Βαθύ Αυλίδας Εύβοιας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής και Ειδικοί Επιθεωρητές Περιβάλλοντος από κοινού με στελέχη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανακύκλωσης και εντός του περιφραγμένου χώρου της, έκτασης 16 στρεμμάτων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων, καθώς επίσης διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων. Στην έκταση αυτή εντοπίστηκαν τέσσερις εδαφοδεξαμενές, οι οποίες περιείχαν υγρά και στερεά επικίνδυνα απόβλητα, ενώ σε μία από αυτές διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα που περιείχε, μέσω υπόγειου αγωγού, συνέρρεαν σε γειτονικό αγρόκτημα, μολύνοντας με αυτό τον τρόπο τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι, σε παρακείμενη εδαφική έκταση απόθεσης, ενός στρέμματος περίπου, υπήρχαν επικίνδυνα απόβλητα (λυματολάσπη), ενώ από πρόχειρες εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν, σε χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων περίπου, βρέθηκαν θαμμένα επικίνδυνα στερεά απόβλητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, καθώς επίσης κατασχέθηκαν τέσσερις κάμερες κλειστού και ανοιχτού χώρου και ένα σύστημα καταγραφής, τεχνικά μέσα τα οποία λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Από την λεπτομερέστερη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το τελευταίο 15πενθήμερο είχαν εναποτεθεί και ταφεί ποσότητες (360 τόνοι περίπου) από λάσπες στο συγκεκριμένο χώρο, οι οποίες προέρχονταν από μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων – βιολογικό καθαρισμό γνωστής εταιρείας αναψυκτικών.

Τέλος, όπως προέκυψε η εγκατάσταση λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη εκπροσώπων εταιρείας για μόλυνση του περιβάλλοντος"

Σπάνε οι βελόνες και σκίζονται τα γάντια

Φθηνά και κακής ποιότητας υλικά έφεραν οι περικοπές στο νοσοκομείο Αγρινίου

Φθηνά κακής ποιότητας υλικά χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, λόγω των δραστικών περικοπών που έχουν γίνει στις προμήθειες.

Ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ταλαιπωρούνται αφού αναγκάζονται να φέρνουν γάντια και βελόνες δικές τους για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν διότι αυτές που έχει το Νοσοκομείο Αγρινίου σπάνε οι βελόνες και σκίζονται τα γάντια.

Το πρόβλημα παραδέχτηκε και ο διοκητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Γ.Κραμποκούκης ο οποίος μιλώντας στον aerafm επισήμανε πως αυτό συμβαίνει διότι γίνονται οι προμήθειες με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή.

Επίσης ο κ.Κραμποκούκης αναφέρθηκε και στην επίσχεση εργασίας που συνεχίζουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο και δεσμεύτηκε πως μετά από επαφές που είχε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις 12 Απριλίου

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα αρκετών μηνών και ειδικότερα, χρήματα υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων…. Τη ζοφερή κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα απαραίτητα φάρμακα και υλικά, ούτε και τις αναγκαίες υποδομές για να μπορέσει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει ,σύμφωνα με τον διοικητή στα Κ.Υ και στα αγροτικά ιατρεία και απεύθυνε έκκληση ,δήμαρχοι και πρόεδροι Τ.Δ να προσφέρουν αν διαθέτους στις αποθήκες υπολογιστές προκειμένου να γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπάνε οι βελόνες και σκίζονται τα γάντια"

Φρανσουά Ολάντ:Δεν δέχομαι καμία υπόθεση κηδεμονίας της Ελλάδας

Αντίθετος σε κηδεμονία της Ελλάδας δηλώνει o υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Αποκλείεται, από την πλευρά μου, κηδεμονία της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες ή οποιονδήποτε άλλον», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Όταν ακούω να προτείνονται τέτοιες λύσεις, νιώθω πραγματικά αποτροπιασμό».

Σε συνέντευξή του στη Real News ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών εκτιμά ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά ανεπαρκές. Επισημαίνει πως, χωρίς επαναξισορρόπηση και χωρίς ανάπτυξη «δεν κάνουμε τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή από το να αγοράζουμε χρόνο».

Η ανάπτυξη, επισημαίνει, είναι η πιο μεγάλη παράβλεψη της πολιτικής απάντησης στην ευρωπαϊκή κρίση, τονίζει ότι «πρέπει να υπάρξει ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης, μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει κάποιος για κάποιον άλλον».

Ο κ. Ολάντ, αποφεύγει να κάνει προβλέψεις για τις εκλογές στην Ελλάδα και δηλώνει: «Οι Έλληνες κρίνουν. Εύχομαι και ελπίζω, κυρίως, την εδραίωση μιας ισχυρής ελληνικής κυβέρνησης».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρανσουά Ολάντ:Δεν δέχομαι καμία υπόθεση κηδεμονίας της Ελλάδας"

1 εκατομμύριο € η σελίδα του ΝΑΤ;

Είναι απίστευτο το ταμείο που κάποτε κάλυπτε με μεγάλη άνεση τις συντάξεις των ναυτικών και σήμερα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται πλήρωσε για τον ιστότοπό του το ποσό των 924.303,47 ευρώ "μαζί με ΦΠΑ" όπως γράφουν στην απάντησή τους για μια σελίδα που βλέπουμε τελευταία ενημέρωση- ψήφισμα με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2012. Λεφτά υπήρχαν, μήπως να έψαχναν που χάθηκαν; Παρεπιπτόντως επειδή η κατασκευή της ιστοσελίδας συγχρηματοδοτήθηκε και από τις Βρυξέλλες, γνωρίζουν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι ότι αυτή η σελίδα στοίχισε σχεδόν ένα εκατομμύριο;



enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "1 εκατομμύριο € η σελίδα του ΝΑΤ;"

Δύο ευρώ η βενζίνη στις Κυκλάδες

«Πλαφόν» στα έσοδα του Δημοσίου από τη φορολογία στη βενζίνη σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών από τις υψηλές διακυμάνσεις της διεθνούς τιμής του προϊόντος.

H σχετική ρύθμιση, που μελετά η Γενική Γραμματεία Eμπορίου με στόχο να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Aνάπτυξης, προβλέπει μηχανισμό αυτόματης αναπροσαρμογής του Eιδικού Φόρου Kατανάλωσης που θα ενεργοποιείται όταν αυξάνεται η τιμή του διυλιστηρίου. Oταν δηλαδή οι αυξήσεις στη διυλιστηριακή τιμή διαμορφώνουν φορολογικά έσοδα για το κράτος άνω του ενός ευρώ το λίτρο, τότε θα ενεργοποιείται ο αυτόματος αυτός μηχανισμός για να «κλειδώνει» το δημόσιο έσοδο.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές της αμόλυβδης, διαμορφώνονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των χωρών της E.E. H μέση τιμή της αμόλυβδης με βάση το Παρατηρητήριο Tιμών Yγρών Kαυσίμων, ήταν χθες στα 1,786 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέγιστη τιμή έφτανε στα 1,997 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο του Hρακλείου Kρήτης. Στις παραδοσιακά ακριβές περιοχές της χώρας (Kρήτη, Kυκλάδες, Kεφαλονιά, Σάμο, η μέση τιμή της αμόλυβδης απέχει μια ανάσα από τα 2 ευρώ καθώς κυμαίνεται από 1,951 έως 1,901 ευρώ το λίτρο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο ευρώ η βενζίνη στις Κυκλάδες"

Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009

Για παραποίηση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γ. Παπαθανασίου

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, στο έγγραφο της ΕΕ, όπου ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας κατά της Ελλάδας για το έλλειμμα, στην ελληνική μετάφραση γίνεται αναφορά για τα έτη 2005-2008, ενώ στο επίσημο κείμενο η διαδικασία αφορά στη σημαντική αναθέωρηση των στοιχείων για το 2008, μόνο.

Υποστηρίζει ακόμη ότι απέδειξε στην επιτροπή της Βουλής ότι το έλλειμμα του 2009 θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο κατά 10 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζει, όπως αναφέρει, την επιπλέον μείωση που θα υπήρχε αν είχαν ληφθεί άμεσα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009.

«Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν είπαμε στους δανειστές, πριν μάλιστα τους απλώσουμε το χέρι για δανεικά, ότι είμαστε μια χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα. Ούτε περιφερόμαστε από κανάλι σε κανάλι, για να τους απειλήσουμε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ, όπου και καταλήξαμε τελικά. Το ποιος προστάτεψε το δημόσιο συμφέρον και ποιος το ζημίωσε, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανασίου στο υπόμνημά του.

Διαβάστε όλο το υπόμνημα 


Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009"

Διεθνές ρεζιλίκι με τους "ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες" - Γελάει ο πλανήτης!

Σε διεθνές ρεζιλίκι εξελίσσεται η υπόθεση των μέτρων προστασίας μιας "ανεπιθύμητης κυβέρνησης" που έχει χάσει όχι απλώς τη νομιμοποίηση, αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα απεργαζόμενη ύποπτες μεδοθεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν εύκολα και σε μακελειό.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του "Business Week" το οποίο περιγράφει ως "γελοίο το σκηνικό μιας δημοκρατικής κυβέρνησης που βάζει ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και χιλιάδες αστυνομικούς για να προστατεύσουν μερικές δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους".


«Οι Αρχές της χώρας», λέει το αμερικανικό Business Week, «έχουν εφαρμόσει μαζικά μέτρα ασφαλείας με την χρήση ακόμα και ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας από τον φόβο διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις εθνικές παρελάσεις για τον εορτασμό της «Ελληνικής Ημέρας της Ανεξαρτησίας (όπως ακριβώς αναφέρουν την 25η Μαρτίου) αυτό το Σαββατοκύριακο.


Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, είπαν οι Αρχές από χθες Παρασκευή, ενώ θα αποκλειστεί η πρόσβαση του κοινού στην Πλατεία μπροστά στη Βουλή από όπου οι πολιτικοί και οι επίσημοι παρακολουθούν τις παρελάσεις…

Συνήθως χιλιάδες άνθρωποι σχηματίζουν μία γραμμή στις κεντρικές οδούς της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που σηματοδοτεί την εξέγερση της Ελλάδας, ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821. Αλλά η δημόσια οργή έχει αυξηθεί καθώς η κυβέρνηση έχει επιβάλει ακόμα περισσότερες περικοπές αλλά και αυξήσεις στους φόρους στους Έλληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια μίας σοβαρής οικονομικής κρίσης. Στην άλλη Εθνική Εορτή τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας αποδοκιμάσθηκε και η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε με την επίκληση των διαμαρτυριών.


Από τότε οι πολιτικοί έχουν πέσει συχνά θύματα της οργής πολιτών, που τους εκτοξεύουν ύβρεις και γιαούρτια ή αυγά, σε δημόσιες εμφανίσεις τους σε όλη τη χώρα.


Οι Αρχές, θα περιορίσουν την πρόσβαση μπροστά στη Βουλή την Κυριακή και ανάλογοι περιορισμοί, αναμένονταν για την παρέλαση των μαθητών σήμερα. Η κίνηση στους δρόμους κοντά στο χώρο της παρέλασης είναι απαγορευμένη, την ώρα που μεταλλικά οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους προς την πλευρά της Βουλής"...

Είναι γεγονός ότι μόνο σε καθεστώτα τύπου Καντάφι ή Τσαουσέσκου λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Πρόκειται καθαρά για διασυρμό προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, το να λαμβάνονται τέτοια μέτρα για να παρουσιαστεί δημοσίως "στο λαό του".

Τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή, επιτέλους, η οποία φοβάται και δεν μπορεί να συνεορτάσει με τον λαό την Εθνική Εορτή; Ποιός φόβος και ποιά γνώση, την υποχρεώνει να απομονωθεί τρεμάμενη, φθάνοντας στο σημείο να τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές περιμετρικά του χώρου παρέλασης κατά το παράδειγμα καθεστώτων τύπου Καντάφι ή Τσαουσέσκου (το τελευταίο θα το θυμούνται οι παλαιότεροι, αφού ήταν από τα αγαπημένα καθεστώτα, μαζί με τον Καντάφι, τον Γιαρουζέσκι στην Πολωνία, την PLO του Γ.Αραφάτ κλπ, των κυβερνητικών στελεχών των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ...).

Οι πολίτες που θα σπεύσουν αύριο στις στρατιωτικές παρελάσεις, δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα να εκφράσουν με επεισόδια ή με προπηλακισμούς τον εθνικό και προσωπικό τους πόνο. Περιφρονήστε τους. Δεν αξίζουν ούτε το σάλιο σας. Σε λίγες εβδομάδες στις εκλογές θα δοθεί η απάντηση δημοκρατικά και συντεταγμένα.

Τα σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται διαιώνιση της εξουσίας των κομμάτων του Μνημονίου δεν θα διστάσουν να αιματοκυλίσουν την παρέλαση για να επιβιώσουν μέσα από την ανωμαλία.

Προσοχή στους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα αυτή. Αποθέωση - και μόνο - των Ενόπλων Δυνάμεων, περιφρόνηση των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνητικών και μετά ... ραντεβού στην κάλπη. Λίγες εβδομάδες έμειναν...

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνές ρεζιλίκι με τους "ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες" - Γελάει ο πλανήτης!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news