facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βιντεο-αποκάλυψη από Γερμανικό κανάλι για τις "εξοπλιστικές" πιέσεις των "σωτήρων της Ελλάδας

Βίντεο-σοκ από το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR,για τη Γερμανία και τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάνουν απίστευτη επίθεση στην ίδια τους τη χώρα αλλά και στη Γαλλία,μιλώντας για “απάτη εναντίον της Ελλάδας” από τους “δήθεν σωτήρες της”!

Στο ρεπορτάζ μιλούν αναλυτές και βουλευτές που δηλώνουν έκπληκτοι με τα όσα μας έβαζαν να αγοράζουμε,βρίσκοντας βέβαια πάντα "πρόθυμους συνεργάτες εντός των τειχών".

Το βίντεο είναι στα Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιντεο-αποκάλυψη από Γερμανικό κανάλι για τις "εξοπλιστικές" πιέσεις των "σωτήρων της Ελλάδας"

Χαρούλα Αλεξίου: Η παγκοσμιοποίηση είναι μία ανοησία

Σε όλα όσα πλήττουν την Ελλάδα αναφέρθηκε η Χαρούλα Αλεξίου

«Πολλοί έκαναν καριέρα μόνο και μόνο επειδή ήταν απ’ τη γενιά της Μεταπολίτευσης», λέει, και δεν ξεχωρίζεις αν στα μάτια της κυριαρχεί οργή ή λύπη. Και σήμερα; Σήμερα «ο Σοσιαλισμός έγινε ρετάλι…»

Εκτός από το θυμό που νιώθω, στο μυαλό μου υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Δεν ξέρεις πια με ποιον πρέπει να τα βάλεις. Σαν να μην έχει πρόσωπο όλο αυτό το κακό. Μιλάμε για νέα τάξη πραγμάτων για τον συγχρονισμό μας με την Ευρώπη, νομίζω όμως ότι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα.

Υπήρξα υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Τι ανοησία! Δεν είχα κατανοήσει ποτέ τι σήμαινε αυτό πραγματικά.

Φτάσαμε στο σημείο όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται καταρχήν για το σπίτι τους, για την ίδια τους τη ζωή και για ένα κοινό συμφέρον. Αυτό το κοινό συμφέρον, όμως, τώρα ποιο είναι; Δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να πειθαρχήσει σ’ αυτούς τους κανόνες. Ενδεχομένως λόγω της ψυχοσύνθεσης των Ελλήνων, αλλά και λόγω άγνοιας για το τι σήμαινε όλο αυτό.

Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή, εκείνο για το οποίο νιώθω βαθιά την ανάγκη μέσα μου, είναι να ξαναγαπήσω την Ελλάδα

Το χαμένο ήθος στην πολιτική. Το να εκλέγεις έναν αντιπρόσωπό σου και αυτός να κλέβει τα χρήματα που έρχονται για να βοηθήσουν τη χώρα, να μη δικάζεται κανείς, να μην τιμωρείται κανείς.

Δεν μου λέει τίποτα πια η γενιά της Μεταπολίτευσης. Πολλοί, μάλιστα, κάνανε καριέρα με αυτό
Η γενιά της Μεταπολίτευσης πρέπει πια να αποσυρθεί, να μείνει πίσω;

Όλη η συνέντευξη στο aixmi.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρούλα Αλεξίου: Η παγκοσμιοποίηση είναι μία ανοησία"

Συνεδριάζει εκ νέου η ΠΝΟ για κινητοποιήσεις

Έχει ήδη εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Συνεδριάζει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει τις ημερομηνίες των απεργιών.

Η ΠΝΟ,  έχει ήδη αποστείλει τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, σε ανακοίνωσή της ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης και δήμαρχοι του νησιού ζήτησαν, με επιστολή τους προς την ΠΝΟ αλλά και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μη παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων της Κρήτης, καθώς κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν, θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά στον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Δεν πρέπει για κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί η νησιωτική περιφέρεια ως μέσο άσκησης πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία μέσω μια δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις τονίζει σε ανάλογη επιστολή προς την ΠΝΟ αλλά και την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας το επιμελητήριο Κυκλάδων.



Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεδριάζει εκ νέου η ΠΝΟ για κινητοποιήσεις"

Χωρίς κινητά έμεινε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας άφησε χωρίς κινητά τηλέφωνα τα μέλη της ηγεσίας του υπουργείου καθώς είχαν συσσωρευτεί πολλοί απλήρωτοι λογαριασμοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου καθώς και οι συνεργάτες τους και υπηρεσιακοί παράγοντες σήμερα δέχονταν κλήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να μπορούν οι ίδιοι να κάνουν κλήσεις από αυτά.

Ο νέος υπουργός κ. Γ. Μπαμπινιώτης δεν έχει πάρει κινητό τηλέφωνο του υπουργείου Παιδείας, αλλά χρησιμοποιεί το προσωπικό του τηλέφωνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παλαιότεροι λογαριασμοί, πρώην υπουργών Παιδείας που αφορούσαν δεκάδες τηλέφωνα συνεργατών τα οποία πληρώνονταν από το ελληνικό δημόσιο δεν είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έμειναν τελικά απλήρωτοι με αποτέλεσμα οι συνδέσεις να κοπούν.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς κινητά έμεινε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας"

Γ.Δριβελέγκας: «Πορίσματα ζημιών σε αγρότες έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία»

Τι καταγγελίες έκανε στην βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας

Για πορίσματα ζημιών στον αγροτικό τομέα «που έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία», έκανε λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των ακινήτων του υπουργείου.

Όπως είπε, από τον ΕΛΓΑ είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ ενώ για το θέμα έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη. Ο κ. Δριβελέγκας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ είναι ο αρμόδιος φορέας, ο οποίος εκτιμά κι αποζημιώνει παραγωγούς για ζημιές που έχει υποστεί η φυτική ή η ζωική παραγωγή τους.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοδ. Σαρρής μιλώντας στο ΑΜΠΕ ανέφερε πως έχουν γίνει έρευνες από τον ΕΛΓΑ, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν παραδοθεί στον Εισαγγελέα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Δριβελέγκας: «Πορίσματα ζημιών σε αγρότες έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία»"

Στο ΣτΕ ΠΟΕΣΥ και τραπεζοϋπάλληλοι για απολύσεις, διαιτησία και κατώτατο μισθό

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της πράξης του υπουργικού συμβουλίου (6/28.2.2012) με την αλλάζει ο «χάρτης» των εργασιακών στην χώρα μας κατ’ επιταγή του δεύτερου μνημονίου, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και τρεις Σύλλογοι τραπεζοϋπαλλήλων (Υπαλλήλων Γενικής Τραπέζης Ελλάδος, Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής και Εργαζομένων στη Marfin –Εγνατία Τράπεζα).

Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση της υπ. αριθμ. 6/28.2.2012 πράξης του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία καταργείται η προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις, επέρχονται επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων μετά τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καταργείται ουσιαστικά η Διαιτησία και μειώνεται ο κατώτατος βασικός μισθός κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών κατά 32%.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν πως η επίμαχη πράξη υπουργικού συμβουλίου παραβιάζει τα άρθρα 22, 23 26 και 43 του Συντάγματος καθώς οι αλλαγές που επέρχονται επεμβαίνουν καταργητικά στις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ισχύουν για τους δημοσιογράφους και τους τραπεζοϋπαλλήλους. Παράλληλα, αναφέρουν ότι δυσχεραίνουν ανυπέρβλητα το πλαίσιο διευθέτησης των συλλογικών διαφορών εργασίας αφού αποδυναμώνεται εντελώς ο θεσμός της διαιτησίας.

Ακόμη, αναφέρουν πως τα νέα μέτρα αντιβαίνουν στο άρθρο 5 του Συντάγματος περί ελευθερίας συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας. Και αυτό γιατί, επεμβαίνουν σε συμβατικούς όρους που «συμφωνήθηκαν μεταξύ ιδιωτών πριν από δεκαετίες, σε επιχειρήσεις αμιγώς ιδιωτικές, που μπορεί να είναι και απολύτως υγιείς και κερδοφόρες και μάλιστα χωρίς καν την επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ ΠΟΕΣΥ και τραπεζοϋπάλληλοι για απολύσεις, διαιτησία και κατώτατο μισθό"

ΝΔ: Ρουσφετολογικές προαγωγές στο ΥΠΟΙΚ

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει η ΝΔ δια του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη. Ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για «βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών» στο ΥΠΟΙΚ παραμονές των εκλογών, τονίζοντας ότι «πλανάται ο κ. Βενιζέλος, εάν νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει μόνιμο κομματικό έλεγχο του κράτους».

«Η βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων προϊσταμένων σε νευραλγικά πόστα του υπουργείου Οικονομικών παίρνει νέα ένταση, παραμονές των εκλογών. Τελευταίο κρούσμα η απόφαση της 13ης Μαρτίου, που υπογράφεται από τον κ. Π. Οικονόμου και αφορά προαγωγές και τοποθετήσεις 138 ατόμων» αναφέρει η ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη «από τις αρχές του χρόνου, οι κομματικές προαγωγές και τοποθετήσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών φτάνουν τις 800 και αυτό συνιστά πρόκληση».

«Πλανάται ο κ. Βενιζέλος, εάν νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει μόνιμο κομματικό έλεγχο του κράτους», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ρουσφετολογικές προαγωγές στο ΥΠΟΙΚ"

Προβλέψεις τρόμου: «Ενεργό όσο ποτέ το ηφαίστειο της Σαντορίνης»

Εάν η Σαντορίνη «εκραγεί» τότε η έκρηξη θα είναι συγκρίσιμη εκείνης πριν από 450 χρόνια, εκτιμά.

«Η καλντέρα της Σαντορίνης είναι ξανά ενεργή και παραμορφώνεται σε επίπεδα που δεν έχουν προηγουμένως παρατηρηθεί» υποστηρίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Georgia Tech, Andrew Newman o οποίος μελετά τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί από το 2006 έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 20 σταθμούς παρατήρησης.

«Ύστερα από δεκαετίες μικρής δραστηριότητας, στην καλντέρα της Σαντορίνης έχει ξεκινήσει μία σειρά σεισμών και παραμορφώσεων», τονίζει ο Newman σε έρευνά του που δημοσιεύεται στο Geophysical Research Letters.

«Τα εργαλεία παρατήρησής μας στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν μετακινηθεί πλευρικά κατά 5 έως 9 εκατοστά. Η λεκάνη του ηφαιστειακού μάγματος γεμίζει και παρατηρούμε προσεκτικά τη δραστηριότητά του».

Ο Newman δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν επίκειται κάποια έκρηξη. «Στην πραγματικότητα πολλές καλντέρες παντού στον κόσμο παρουσιάζουν ανάλογη δραστηριότητα χωρίς να οδηγούνται σε έκρηξη», λέει.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι ο μαγματικός θάλαμος έχει επεκταθεί κατά 14 κυβικά μέτρα από τον περασμένο Ιανουάριο και εκτιμά ότι η ποσότητα που έχει σωρευθεί σε αυτόν μπορεί να γεμίσει μία σφαίρα με διάμετρο μήκους ίση με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

«Εάν η Σαντορίνη «εκραγεί» τότε η έκρηξη θα είναι συγκρίσιμη εκείνης πριν από 450 χρόνια» εκτιμά.

«Κι αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο. Εάν εκραγεί η καλντέρα θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικά τσουνάμι, ζημιές στα σπίτια και κατολισθήσεις».

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλέψεις τρόμου: «Ενεργό όσο ποτέ το ηφαίστειο της Σαντορίνης»"

Διευκρινίσεις για τους κατόχους καρτών του Προαστιακού

Πώς μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν μετά την αναστολή δρομολογίων Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια- Κιάτο- Αεροδρόμιο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της αναστολής της κυκλοφορίας των συρμών των τελευταίων δρομολογίων στο τμήμα Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια- Κιάτο- Αεροδρόμιο από τη Δευτέρα 12/03/2012, οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις παρακάτω εναλλακτικές που προσφέρει η εταιρία :

Επιστροφή στο εκδοτήριο της κάρτας απεριορίστων διαδρομών και καταβολή στον δικαιούχο του ποσού που αντιστοιχεί στις ημέρες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η κάρτα.
Ενίσχυση της κάρτας με παράταση της ισχύος της κατά πέντε (5) ημέρες.


Οι ανωτέρω διαδικασίες πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 12/03/2012, από τα εκδοτήρια των Προαστιακών Σταθμών: Κιάτου, Κορίνθου, Αθήνας, ΣΚΑ, Νερατζιώτισσας, Πλακεντίας, Κορωπίου, Αεροδρομίου, Άνω Λιοσίων και Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις για τους κατόχους καρτών του Προαστιακού"

Eλληνικό «όχι» στο ψήφισμα του ΕΚ για τις ενταξιακές της ΠΓΔΜ

Το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2011, όπου γίνεται λόγος για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη γειτονική χώρα, καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιάννακου, να ξεκαθαρίζει πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συναινέσει εάν δεν προηγηθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιάννακου.
Κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η κ. Μαριέττα Γιαννάκου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί μια απλή διμερή διαφορά. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα. Είναι η προπαγάνδα και η προσπάθεια εξαρχαϊσμού των προβλημάτων. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στη πραγματική ιστορία και τη λογική», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο: «Όσοι ισχυρίζονται ότι στο όνομα της σταθερότητας θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ζήτημα, όταν στη χώρα αυτή εκπαιδεύονται νέοι άνθρωποι σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που υπάρχει, κάνουν μεγάλος λάθος».

Απαντώντας μάλιστα σε υπαινιγμό ξένου ευρωβουλευτή για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εάν δεν υπάρξει πρώτα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Αλλωστε, όπως σημείωσε, το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο της ΕΕ που θα κληθεί να αποφασίσει επί του θέματος παραμένει το Συμβούλιο.

«Αντί να ενθαρρύνετε μια απίστευτη προπαγάνδα που προέρχεται από το παλιό καθεστώς και τα τότε σχέδια του, θα πρέπει να πείτε επιτέλους σε αυτή τη χώρα το τί πρέπει να κάνει εάν θέλει να έχει καλές σχέσεις γειτονίας με τις άλλες χώρες», κατέληξε η κ. Γιαννάκου απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές.

Όπως υπογραμμίζεται, τέλος, στη σχετική ανακοίνωση, παρά τις θετικές αναφορές σε πολλά ελληνικά αιτήματα σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και της αρχής καλής γειτονίας που πρέπει να σέβεται κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα, το τελικό κείμενο του ψηφίσματος δεν είναι ισορροπημένο, καθώς δεν κατανέμει ορθά τις ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο στις προσπάθειες επίτευξης μιας αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος.

Το ψήφισμα καταψήφισαν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος στο ΕΚ, Μαριλένα Κοππά, να επισημαίνει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ότι «παρά τις προσπάθειες των τελευταίων δύο χρόνων ο κ. Γκρουέφσκι εξακολουθεί να παίζει τα ίδια παιχνίδια και αρνείται να έρθει με εποικοδομητικό πνεύμα στον διάλογο».

«Τώρα που πλησιάζει η Συνοδός του ΝΑΤΟ, υπάρχει πάλι κινητικότητα», σχολίασε η κ. Κοππά και επανέλαβε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ικανοποιητική για τις δυο πλευρές στη βάση που έχει περιγραφεί επανειλημμένως: γεωγραφικός προσδιορισμός με χρήση erga omnes. «Κάθε χαμένη μέρα είναι μια χαμένη ευκαιρία να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της, δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί για λύση. Χαιρετίζουμε τις επαφές υψηλού επιπέδου με την ΠΓΔΜ οι οποίες δεν υποκαθιστούν σε καμιά περίπτωση τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Όμως, μόνο η επίλυση του ζητήματος για το όνομα είναι το κλειδί αυτής της διαδικασίας», διεμήνυσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Eλληνικό «όχι» στο ψήφισμα του ΕΚ για τις ενταξιακές της ΠΓΔΜ"

Αμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ ζητεί η Ευρωβουλή

Ψήφισμα για την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ που ζητεί την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, χωρίς να κάνει ρητή αναφορά στην προϋπόθεση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας, ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Ειδικότερα, με το ψήφισμα, απευθύνεται έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ενώ εκφράζεται η λύπη του Ευρωκοινοβουλίου για το γεγονός ότι «η διένεξη για το όνομα εξακολουθεί να εμποδίζει το δρόμο της χώρας για την ένταξη στην ΕΕ, παρεμποδίζοντας έτσι και την ίδια τη διαδικασία της διεύρυνσης».

Ακόμη, σύμφωνα με το ψήφισμα, το Ευρωκοινοβούλιο «λυπάται» για την παράλειψη του όρου «μακεδονικός» από την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2011, κάτι που συμβαίνει από το 2009, παρά το γεγονός ότι -όπως επισημαίνεται- αυτός είναι ο καθιερωμένος όρος για τις αναφορές στη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ταυτότητα της χώρας σε κείμενα των Ηνωμένων Εθνών.

Το Ευρωκοινοβούλιο συμφωνεί με την αξιολόγηση που περιέχει η έκθεση προόδου της Επιτροπής του 2011 για τη χώρα, όσον αφορά τη συνεχή εκπλήρωση των πολιτικών κριτηρίων εκ μέρους της, επαινεί την ΠΓΔΜ για τις καλές οικονομικές επιδόσεις της και τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας, αλλά «σημειώνει με ανησυχία τη χρήση ιστορικών επιχειρημάτων στην τρέχουσα ανταλλαγή απόψεων, συμπεριλαμβανομένου του φαινόμενου της λεγόμενης "αρχαιοποίησης", που απειλεί να αυξήσει τις εντάσεις με τις γειτονικές χώρες και να δημιουργήσει νέους εσωτερικούς διχασμούς».

Κατά τα άλλα, στο ψήφισμα αναγνωρίζεται ότι η γειτονική χώρα έχει πολλά ακόμη να κάνει στους τομείς της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, καθώς και στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ ζητεί η Ευρωβουλή"

Κι άλλο σκάνδαλο εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ!

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τις ατασθαλίες που επί σειρά ετών γίνονταν στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ. Η έρευνα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ έδειξε άλλο ένα σκάνδαλο που σχετίζεται αυτή τη φορά με υλικά του ΙΚΑ τα οποία φυλάσσονταν επί σειρά ετών στις αποθήκες του Ιδρύματος, ενώ την ίδια ώρα αγοράζονταν καινούρια προς όφελος ορισμένων….Τι έδειξε η έρευνα;

Σκονισμένα υλικά αξίας εκατ. ευρώ που μέχρι στιγμής δεν έχουν υπολογισθεί επ ακριβώς, είχαν αγορασθεί και τοποθετηθεί σε 11 αποθήκες του ΙΚΑ στο Κέντρο της Αθήνας μένοντας αναξιοποίητα. Αποτέλεσμα ήταν τα περισσότερα να λήξουν είτε και να χαλάσουν από την πολυκαιρία.

Την ίδια ώρα όμως κάποιοι –όσο τα υλικά αυτά σάπιζαν ή έληγαν- φρόντιζαν να αγοράζουν καινούρια, επιβαρύνοντας τα Ταμεία του ιδρύματος που τώρα έχουν περάσει στο νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται κυρίως για οδοντιατρικά και για αναλώσιμα υλικά αλλά και για ιατρικά εργαλεία που «έφθαναν να εξοπλίσουν δύο… Συντάγματα» όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της …επιχείρησης που ζημίωσαν με τεράστια ποσά τον φορέα ενώ έχει ζητήσει και προανάκριση από την Εισαγγελία.

iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλο σκάνδαλο εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ!"

Κοριοί της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική επιστρατεύονται για την παρέλαση

- Οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών με ειδικές προσκλήσεις πλάι στους επίσημους
- Σε κλοιό από κάγκελα και ΜΑΤ το Συνταγμα
- Προληπτικοί έλεγχοι αλά Πολυτεχνείο για “γιαούρτια” και “αυγά”
- Διαταγή προς αστυνομικούς: αφήστε μόνο τους σκοπούς στα τμήματα

Μέτρα… Πολυτεχνείου για τον εθνικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αποφευχθούν έκτροπα με στόχο πολιτικούς που θα παραβρεθούν στις παρελάσεις. Το «υπηρεσιακό» Μέγαρο Μαξίμου σε συντονιστικό ρόλο των μέτρων ασφαλείας.

«Άνετοι» οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως «σύσσωμη η κυβέρνηση και οι βουλευτές θα παραστούν στις παρελάσεις, ενώ θα προηγηθεί ενημερωτική καμπάνια προς τα κόμματα και τον πολίτη, για να καταστεί σαφές πως πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης κι απόδοσης τιμής στους ήρωες του 21». Οι ίδιοι, ανακόλουθοι των παραπάνω δηλώσεων, σχεδιάζουν δρακόντεια μέτρα για την ασφάλειά τους αγνοώντας την ασφάλεια του πολίτη που έχουν κληθεί να προασπίσουν. Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να βρεθούν στην ίδια εξέδρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Πανικόβλητοι και φοβικοί θα προβαίνουν σε προληπτικούς προελέγχους πολιτών για τον εντοπισμό «γιαουρτιών» ή «αυγών». Στα μέτρα ασφάλειας της παρέλασης, ναι της παρέλασης, θα συμμετέχει ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, σε επίπεδα κόκκινου συναγερμού, με τους σούπερ-κοριούς σε υπερφόρτωση…
Βλέπουν παντού κινητοποιήσεις «ακραίων ομάδων πολιτικής πρακτικής και ιδεολογίας» και επιζητούν «ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο».

Και έρχεται η διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αποδέκτες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, για να αναδείξει πως το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου, οι πολίτες της θα είναι παντελώς, από ατελώς, απροστάτευτοι. Ουσιαστικά καλεί τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών το συγκεκριμένο διήμερο να καλύψουν τα αναγκαία με το λιγότερο αστυνομικό προσωπικό και το υπόλοιπο να διατεθεί στα μέτρα ασφάλεια της παρέλασης. Τους ζητά να καταθέσουν «τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσας δύναμης» των υπηρεσιών τους αλλά και των απολύτως απαραίτητων υποχρεώσεών τους έως τις 19 Μαρτίου. Να κρατήσουν προσωπικό για, αξιωματικούς υπηρεσίας, σκοπούς, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις και φρούρηση στόχων.

Αφού έχουν σώσει το Έθνος, γιατί φοβούνται;

Υ.Σ 1: Να σημειωθεί ότι μέρος αυτών των αστυνομικών μέτρων θα δοκιμαστούν «πιλοτικά» στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη αρχηγού του, και την Κυριακή στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Υ.Σ 2: Διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά μέρη της «φοβερής» διαταγής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με θέμα: «Επιχειρησιακό Σχέδιο αστυνομικών μέτρων τάξης-τροχαίας κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Αθήνα». «Τελεί προς εκπόνηση επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο και θα εφαρμοσθεί. Να προσδιορισθούν οι απαιτούμενες διατιθέμενες ενισχυτικές δυνάμεις/μέσα για την κάλυψη του φάσματος των υπόψιν μέτρων. Παρακαλούμε έως 10:00 πρωινή, 19 Μαρτίου 2012, συμπληρώστε κατά ημέρα για 24 και 25 Μαρτίου και μας υποβάλλετε αριθμητικά στοιχεία για την δύναμη των υπηρεσιών σας συνολικά σε επίπεδο διεύθυνσης. Ο προσδιορισμός της απαιτούμενης δύναμης για κάλυψη ανελαστικών αναγκών θα γίνει με γνώμονα αφενός τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσης δύναμης των υπηρεσιών σας αφετέρου εκείνων των υποχρεώσεων που είναι απολύτως απαραίτητες για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεών σας όπως αξιωματικοί υπηρεσίας, σκοποί αστυνομικών καταστημάτων, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις, φρούρηση στόχων ή άλλες δικαιολογημένες κατά την κρίση σας ανάγκες».
Να σημειωθεί ότι Σάββατο και Κυριακή, 24 και 25 Μαρτίου, δεν χορηγούνται ρεπό στο αστυνομικό προσωπικό. Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία ουσιαστικά καλεί τους διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών, από τις 19 Μαρτίου, να προβλέψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών τους για τις… 24 και 25 Μαρτίου. Να μετατραπούν σε «Πυθίες» ή να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό έργο. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι έχουν αποσταλεί ατομικές προσκλήσεις σε στρατιωτικό προσωπικό και προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας προκειμένου να παραβρεθούν με τις οικογένειές τους σε ελεγχόμενα σημεία πρόσβασης γύρω από την εξέδρα των επισήμων

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοριοί της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική επιστρατεύονται για την παρέλαση"

«Βάλτε αστυνομικούς σε Μετρό και ΗΣΑΠ»

Να γίνονται έλεγχοι από αστυνομικούς στο Μετρό αλλά και τον Ηλεκτρικό ζητά, με επιστολή της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Ευγενία Τσουμάνη.

Αυτό θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, σύμφωνα με την βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, που εκτιμά ότι «θα τύχει θετικής υποδοχής» από τους πολίτες.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της επιστολής, «η ανάγκη επαρκούς φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ υπαγορεύεται από την ανάγκη πρόληψης και καταστολής όχι μόνο της μικροπαραβατικότητας αλλά και της τρομοκρατίας», αναφερόμενη στο πρόσφατο συμβάν στο σταθμό του Αιγάλεω.

Σημειώνει δε ότι η ένταση της μικροεγκληματικότητας που παρατηρείται σε χώρους γύρω από τους σταθμούς έχει θύματα και ξένους επισκέπτες, γεγονός που πλήττει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη να εξετάσει τη δυνατότητα να συγκροτηθεί σώμα ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο στις αποβάθρες και τις εισόδους/εξόδους των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Εκτός του ελέγχου στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό, η κα Τσουμάνη προτείνει ενδεικτικά τη δημιουργία σώματος ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών και τη χρονική επέκταση των περιπολιών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. σε περιοχές αυξημένης παραβατικότητας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βάλτε αστυνομικούς σε Μετρό και ΗΣΑΠ»"

«Κοινωνική Συμφωνία» το νέο κόμμα Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδη

Με την επωνυμία «Κοινωνική Συμφωνία -Για την Ελλάδα -Στην Ευρώπη» και έμβλημα δύο πανιά ιστιοφόρου σε αποχρώσεις του πράσινου, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στην Αίγλη του Ζαππείου ο νέος πολιτικός φορέας που συγκροτούν οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης, καθώς και άλλοι διαγραμμένοι βουλευτές που καταψήφισαν στο δεύτερο μνημόνο, όπως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Σας ακούμε και προχωράμε μαζί για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη», είπε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου φορέα.

Η κ. Κατσέλη κάλεσε σε ανατροπή της αντίληψης που βάζει τους δανειστές πάνω από τον λαό και τις αγορές πάνω από την δημοκρατία. Και κατήγγειλε την παραίτηση, όπως χαρακτηριστικά είπε, από την ασυλία (της χώρας), του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι πριν από την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά έλειπε η πολιτική βούληση και το θάρρος.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» επισήμανε ότι οι πολιτικές του Μνημονίου θα βυθίσουν την χώρα στην ύφεση, ενώ το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω και θα καταστεί τελικά μη βιώσιμο.

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, θα οδηγηθούμε μαθηματικά σε νέα μέτρα» υπογράμμισε η κ. Κατσέλη, τονίζοντας ότι πρέπει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί αμέσως ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στο οποίο θα αποκλείεται η εξαθλίωση του λαού.

Η κ. Κατσέλη πρόσθεσε ότι η εκπόνηση του σχεδίου αυτού είναι απαραίτητη για τον επιπλέον λόγο ότι σύντομα, όπως εκτίμησε, θα οδηγηθούμε σε νέες σκληρές διαπραγματεύσεις.

Στον πυρήνα της πολιτικής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» βρίσκονται, όπως είπε η κ. Κατσέλη και άλλα στελέχη στη συνέχεια, τα «εθνικά ισοδύναμα», δηλαδή η «ακύρωση στην πράξη των αρνητικών προσανατολισμών του δεύτερου Μνημονίου».

Επίσης, η κ. Κατσέλη τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης ενός τραπεζικού πυλώνα δημοσίου συμφέροντος.

Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» τόνισε ότι πρέπει να μπει φρένο στο κύμα των νεόπτωχων και νεοάστεγων, έκανε λόγο για πάταξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, για δίκαιη λύση του Κυπριακού, για καθορισμό ΑΟΖ και για δημιουργία σταθερών συμμαχιών με τις προοδευτικές δυνάμεις εντός της ΕΕ.

«Ανταποκρινόμαστε σε ένα αίτημα, αξιολογήστε αυστηρά την πορεία μας, την στάση μας και το έργο μας, αξιολογήστε αυστηρά την ιδρυτική διακήρυξή μας και το καταστατικό μας» κατέληξε η κ. Κατσέλη.

Πρόεδρος της ΚΟ ο Χ. Καστανίδης

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΚΟ του νέου κόμματος, Χάρης Καστανίδης, αναφέρθηκε κατ' αρχήν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε «με τον εαυτό του» αναρωτώμενος αν μπορούσε να «υπερβεί μια ζωή δοσμένη στο ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι τελικά «συνειδητοποίησα ότι μου έμενε η ανάμνηση (από το ΠΑΣΟΚ), αλλά παρόν δεν έβλεπα».

Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ελπίδα και όχι τεχνικούς της εξουσίας, καθώς και μια ρεαλιστική και ριζοσπαστική έξοδο από την κρίση βασισμένη σε ένα συμφωνημένο με την κοινωνία σχέδιο.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» ανήκει στον χώρο του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού, είπε ο κ. Καστανίδης επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση η οποία βρίσκεται μεταξύ του τυφλού «όχι» και του τυφλού «ναι».

«Η μάχη μας θα είναι απέναντι στις αγορές, η πολιτική είναι το πρωτεύον και όχι τα εξωθεσμικά κέντρα» επισήμανε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος κατέληξε -επικαλούμενος τον Ο. Ελύτη- και λέγοντας «θα επιχειρήσουμε μαζί με τον λαό ένα άλμα πιο γρήγορο από την φθορά».

Τις βασικές αρχές του Καταστατικού της «Κοινωνικής Συμφωνίας» παρουσίασε ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος, ο οποίος επιπλέον είπε ότι το 1ο τακτικό Συνέδριο του νέου κόμματος θα συνέλθει ως το τέλος του 2012.

Η Διοικούσα Επιτροπή της «Κοινωνικής Συμφωνίας» αποτελείται από 13 μέλη συνολικά, και ειδικότερα από τον πρόεδρο του κόμματος, τον γραμματέα της ΚΟ, τον γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής και 10 μέλη.

Από τα μέλη του κόμματος θα εκλέγεται ο πρόεδρος και ο γραμματέας του, ενώ δεν θα υπάρχει παραμονή στο ίδιο αξίωμα πέραν των 2 θητειών.

Από την μεριά του ο βουλευτής Γιώργος Κασσάρας, ευχαρίστησε τους ιδρυτές της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την δυνατότητα που του έδωσαν να νιώσει ότι μπορεί να προσφέρει ως βουλευτής, όταν «μετά από 30 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ μου απαγόρευσαν να ψηφίσω κατά συνείδηση».

«Ο στυγνός οικονομισμός συντρίβει καθημερινά τα πάντα, ενώ η γυμνή επιβιωτική ανάγκη θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη έκρηξη» τόνισε από την μεριά της η βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου, προσθέτοντας ότι «η διαφορά μας είναι το ήθος και η συνείδηση».

«Η πυξίδα των επιλογών μας είναι η αξιοπρέπεια και η συνείδησή μας» είπε από την μεριά του ο βουλευτής Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της «Κοινωνικής Συμφωνίας» που συντόνισε η βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός και ανεξάρτητος βοτυλευτής Σπύρος Κουβέλης και η πρώην βουλευτής Πέμυ Ζούνη, ενώ στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης αναφέρεται ότι αυτή υπογράφεται από 243 ιδρυτικά μέλη.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κοινωνική Συμφωνία» το νέο κόμμα Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδη"

Λεηλασία χωρίς τέλος στα Ταμεία

Κόπηκαν οι συντάξεις γιατί δεν κόπηκε το μεγάλο φαγοπότι

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, με τον «λογαριασμό» να πηγαίνει στους συνταξιούχους.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς εργοδότες δεν καταβάλλουν μισθούς και κατ΄ επέκταση εισφορές, ασφαλισμένοι-φαντάσματα παίρνουν συντάξεις και επιδόματα και σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, για χρόνια ήταν σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένων λεηλασία των Ταμείων και τελικά αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι ασφαλισμένοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται.

Μάλιστα η τρόικα θα επιστρέψει τον Ιούνιο στη χώρα μας, οπότε και ανάλογα με την πορεία των εσόδων θα υπάρξει και νέο πακέτο μέτρων.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, προκύπτει πως:

• Ενα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο χάνουν τα Ταμεία από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε συνταξιούχους-μαϊμού.

• Πάνω από 800.000 άτομα χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ποσό της οφειλής να αγγίζει πλέον τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα αυτά το υπουργείο Εργασίας εκτιμά πως μπορούν να αναζητούν τα 2/3, δηλαδή σχεδόν 7 δισεκατομμύρια.

• Σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας στους τρεις αγρότες δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στον ΟΑΕΕ μόνο το 54,14% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια στιγμή στον ΟΓΑ πληρώνει κανονικά εισφορές το 62%, ποσοστό που ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις σε επίπεδο νομών.

• Περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονταν τα προηγούμενα χρόνια από τις σπατάλες στην υγειονομική περίθαλψη και κυρίως στον χώρο του φαρμάκου. Για να μπει «φρένο» σε ανάλογα φαινόμενα το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει σε ισχύ μία σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεηλασία χωρίς τέλος στα Ταμεία"

Έρχεται φόρος από το πρώτο ευρώ σε όλα τα εισοδήματα

Τέλος στο αφορολόγητο και κατάργηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τον… ελληνικό τρόπο της εύκολης λύσης φαίνεται ότι επιλέγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Μετά από μία διετία ισχύος του μνημονίου, συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για την επί της ουσίας πάταξη της φοροδιαφυγής (πέραν των – επικοινωνιακού χαρακτήρα – συλλήψεων κάποιων επιχειρηματιών). Έτσι, αντί να πιέσει στην κατεύθυνση αυτή, ακολουθεί την… ελληνική οδό.

Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, είναι ξεκάθαρη:

Ζητά οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία να μη μειώνουν τα έσοδα από έμμεσους φόρους, επειδή εισπράττονται πιο εύκολα από τους άμεσους !

Στο ίδιο μοτίβο και το αίτημα για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους. Θυμίζουμε ότι σήμερα, οι έγγαμοι χάνουν τη συγκεκριμένη ελάφρυνση, αφού – λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης – επιβαρύνονται με τεκμήριο 5.000 ευρώ, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο !

Δηλαδή, αντί να προτείνονται – αν όχι να επιβάλλονται – δράσεις και μέτρα για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, καταργούμε σε όλους το αφορολόγητο για να διασφαλίσουμε έναν ελάχιστο κεφαλικό φόρο, επιβαρύνοντας για ακόμα μια φορά τους συνεπείς, προς όφελος των κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδων.

Πέραν αυτών, ζητείται:

η μείωση στο μισό (από οκτώ σε τέσσερα, ακόμα και σε τρία) των φορολογικών κλιμακίων,

ο διπλασιασμός της φορολόγησης των τόκων από καταθέσεις και άλλες επενδύσεις (από το 10% στο 20%),

η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια (επίσης στο 20%),

η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. (πιθανότατα στο 19% ή στο 21%), με ταυτόχρονη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, αλλά και

των προνομιακών καθεστώτων φορολόγησης, που έχουν όσοι κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να έχουν νομοθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται φόρος από το πρώτο ευρώ σε όλα τα εισοδήματα"

Η ΓΣΕΕ λέει «όχι» στην υπογραφή νέων κλαδικών

Την αντίθεσή της εκφράζει η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, στην ερμηνευτική εγκύκλιο για τα εργασιακά

«Να σεβαστούν τις υπογραφές τους και τις συλλογικές συμβάσεις ώστε να προστατευτεί το δικαίωμα των εργαζομένων», καλεί με δήλωσή του τις εργοδοτικές οργανώσεις ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννης Παναγόπουλος.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του 2ου Μνημονίου για τις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι είναι «τουλάχιστον περίεργο την ώρα που οι εργοδοτικές οργανώσεις ομνύουν ότι δεν θέλουν να διαταραχθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις να έχουν όπλα στα χέρια τους με τα οποία καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνονται μισθοί, και καταργούνται δομές όπως ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας».

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας πάντως, σημειώνουν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ τάσσονται υπέρ της σύναψης νέων κλαδικών συμβάσεων εκτιμώντας ότι είναι προς το συμφέρον των επιχειρήσεων «διότι έτσι μπαίνουν κανόνες στον ανταγωνισμό».

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΓΣΕΕ λέει «όχι» στην υπογραφή νέων κλαδικών"

«Είναι γελασμένοι οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι θα παραγραφούν οι οφειλές τους»

Μ. Γλέζος: «Όχι» στο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων

Για τα οξύμωρα που συμβαίνουν την Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Γλέζος καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί από τη μία να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και από την άλλη να μειώνονται οι μισθοί. Αυτά είναι πράγματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα της μη προβολής των ελληνικών προϊόντων στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό κάτι που όπως τόνισε στερεί την προβολή αλλά και την οικονομία της χώρας μας.

Φυσικά από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην θιχτεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι γελασμένοι οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι θα παραγραφούν αυτές οι οφειλές. Το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ακόμα ανοιχτό. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται».

Τέλος, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία το «κούρεμα» των ομολόγων τους αλλά να τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Είναι γελασμένοι οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι θα παραγραφούν οι οφειλές τους»"

Τέλος εποχής για «την παρέα» της Γενικής Γραμματείας νέας Γενιάς

Τέλος εποχής για τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που αποτέλεσε επικοινωνιακό εργαλείο για πρόσωπα, όπως ο Κώστας Λαλιώτης που τη χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για την πολιτική του καριέρα μέχρι το Γιώργο Παπανδρέου που ακόμα και επί εποχής μνημονίου , στην αρχή τουλάχιστον, παρά τις εισηγήσεις της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για «κλείσιμο» της γραμματείας δεν ήθελε να ξεκινήσουν από εκεί οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών.

Ωστόσο η Γενική Γραμματεία φαίνεται ότι πέφτει και αυτή θύμα των καταργήσεων Δημοσίων Οργανισμών, όπως πρότεινε εκ νέου πριν από την μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης η κ. Διαμαντοπούλου, αν και η ίδια ήταν γενική γραμματέας το 1988, αφήνοντας στο παρελθόν την παρέα των Λαλιώτη, Παπανδρέου, Πέτρου Ευθυμίου , του Πέτρου Κωστόπουλου που ήταν υπεύθυνος της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης το 1986, του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από τους πρώτους που συνέβαλαν στη σύγκληση άτυπου συμβουλίου υπουργών νεολαίας στην Αθήνα , μέχρι την Μαρία Αρσένη, τον επικοινωνιολόγο Γιώργο Σεφερτζή , την Τόνια Μοροπούλου και τον Στέφανο Μανίκα.

Είναι χαρακτηριστικό μίας άλλης εποχής ότι τότε σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής ψηφίστηκε ο Κατασταστικός Χάρτης των Δικαιωμάτων της Νέας Γενιάς , που σήμερα αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Η πρώην υπουργός πάντως όσον αφορά στην προτεινόμενη κατάργηση των Γενικών Γραμματειών Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, και ένταξη των αρμοδιοτήτων τους στη βασική δομή του υπουργείου , στο έγγραφο της, αναφέρει πως « με τη λειτουργία του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει την ευθύνη του συνόλου των δράσεων των δύο Γραμματειών, ο ρόλος των μέχρι τώρα Γενικών Γραμματειών είναι καθαρά επιτελικός, ενώ οι στόχοι εξυπηρετούνται πλήρως από τον εν λόγω φορέα»

Αρχικά ιδρύθηκε το Υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού και αμέσως μετά ιδρύθηκε το 1983 και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η οποία αρχικά υπαγόταν στο Υπουργείο Πολιτισμού ενώ σήμερα υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από ένα μικρό διάστημα που οι αρμοδιότητες είχαν «περάσει» στο υπουργείο Εργασίας.

Αρχικός στόχος ήταν να δώσει έναν καινούργιο και μοντέρνο αέρα στην νεολαία της εποχής, χωρίς να ισχύουν πάντα οι κανόνες της παραδοσιακής πολιτικής.

Η Γενική Γραμματεία νέας Γενιάς εκείνης της εποχής εστίασε στο «διαφορετικό , το πολυπολιτισμικό στυλ μίας άλλης περιόδου, με πρώτο γενικό γραμματέα τον Κώστα Λαλιώτη.

Όσοι έζησαν σε εκείνη την πρώτη εποχή θυμούνται ακόμα τα περίφημα ταξίδια στα ελληνικά νησιά, με θρυλικά τα ταξίδια στη Χάλκη, που καθιερώθηκε ως διεθνές κέντρο Ειρήνης και Φιλίας των νέων όλου του κόσμου . Στόχος ήταν να στηριχθεί το μικρό νησί, που επειδή τότε δεν είχε ξενώνες, οι νέοι έμεναν στο πλοίο που τους μετέφερε. Αργότερα, προκειμένου να φιλοξενηθούν νέοι από όλον τον κόσμο μέσω προγράμματος των δήμων , έφτιαξαν τα σπίτια των κατοίκων, υπό τον όρο να φιλοξενούν το καλοκαίρι τους νέους.

Η πρώτη περίοδος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς είχε επίσης τον κοινωνικό τουρισμό, την εκπτωτική κάρτα νέων ,τον θεσμό των δωρεάν εισιτηρίων για τους νέους, ενώ δημιουργήθηκαν τα κέντρα Νεότητας σε όλη την χώρα. Η ΓΓ Νέας Γενιάς συμμετείχε στο θεσμό της Biennale Νέων Καλλιτεχνών, ενώ ανέλαβε τη διοργάνωση της 2ης Biennale στη Θεσσαλονίκη, το 1986 , όπου πρωτοστατούσε ο Πέτρος Κωστόπουλος ενώ στην Αθήνα διοργανώθηκε το περίφημο διεθνές Rock in Athens Festival με τη συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων από όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο ο πρώτος ενθουσιασμός δεν κράτησε πολύ και από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 η γενική γραμματεία νέας Γενιάς δε φαίνεται να ακολούθησε ανοδική πορεία , με αποτέλεσμα αρκετούς νέους σήμερα να μην γνωρίζουν ούτε την ύπαρξη της.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος εποχής για «την παρέα» της Γενικής Γραμματείας νέας Γενιάς"

Η Αυστραλία θέλει Έλληνες ταξιτζήδες

Προσπάθειες για «εισαγωγή» χιλίων οδηγών ταξί από την Ελλάδα καταβάλουν Έλληνες ιδιοκτήτες ταξί της Μελβούρνης, με μισθό περίπου 4.000 δολάρια καθαρά.

«Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης της εταιρίας TaxiLink που διαθέτει 150 αυτοκίνητα και όπως λέει «τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών».

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και άλλες εταιρίες ταξί πολλές από τις οποίες ελέγχονται από Έλληνες όπως η Ambassador Taxis.

Ο κ. Κατσιαμπάνης υποστηρίζει ότι η επιλογή των οδηγών θα γίνει μετά από ειδικά σεμινάρια που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής πάντως, το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης για να διαπιστωθεί αν θα χορηγηθεί βίζα στους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Κατσιαμπάνης και οι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεπεραστούν.

«Πιστεύουμε», είπε, «ότι θα μπορεί να δοθεί φοιτητική βίζα στους ενδιαφερόμενους. Ήδη εμείς δημιουργήσαμε την σχολή Australian Taxi Academy, η λειτουργία της οποίας ξεκινά στις 2 Απριλίου και όπου όσοι επιλεγούν θα κάνουν εντατικά μαθήματα για να γίνουν άριστοι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τις αυστραλιανές προδιαγραφές».

Ο κ. Κατσιαμπάνης σημειώνει πως τα δίδακτρα της φοίτησης θα τα επιβαρυνθεί η Ακαδημία.

Σημειώνεται πως όσοι παίρνουν φοιτητική βίζα έχουν το δικαίωμα να εργάζονται 20 ώρες την εβδομάδα και απεριόριστες ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ο κ. Κατσιαμπάνης αισιοδοξεί πως με το σύστημα αυτό «σύντομα θα μονιμοποιηθούν οι επιλεγέντες».

Η κίνηση προβλήθηκε και από την ημερήσια εφημερίδα The Herald Sun που γράφει ότι «θα προσφερθεί εγγυημένη εργασία και καλή ποιότητα ζωής σ' αυτούς που θα επιλεγούν».

Ο κ. Κατσιαμπάνης λέει πως ένας οδηγός ταξί που θα εργάζεται έξι μέρες την εβδομάδα, δώδεκα ώρες την ημέρα μπορεί να κερδίζει περίπου χίλια δολάρια καθαρά εβδομαδιαίως.

Την κίνηση επιδοκιμάζει και ο ομογενής Λούις Γιαννίκος με 30 χρόνια πείρα στο τιμόνι.

«Όταν ξεκίνησα εγώ το 80% των οδηγών ταξί της Μελβούρνης ήταν Έλληνες. Τώρα δεν είναι ούτε το 10%» λέει.

Αξίζει να σημειωθεί πως έλλειψη οδηγών ταξί έχουν και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας και αν η προσπάθεια της Μελβούρνης στεφθεί από επιτυχία αναμένεται να επιχειρηθεί και από τις άλλες πόλεις η προσέλκυση οδηγών ταξί από την Ελλάδα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αυστραλία θέλει Έλληνες ταξιτζήδες"

Απέχουν Πέμπτη και Παρασκευή οι δικηγόροι

Σε 48ωρη αποχή προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι δικηγόροι όλης της χώρας, έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Την Παρασκευή προγραμματίζεται και συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείου.

Η Ολομέλεια των προέδρων θα επανασυγκληθεί στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του σώματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέχουν Πέμπτη και Παρασκευή οι δικηγόροι"

Ξεχωριστά από τις συντάξεις το δώρο Πάσχα

Στις 5 Απριλίου ξεχωριστά από τη σύνταξη θα δοθεί για πρώτη φορά φέτος το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, το οποίο παίρνει δάνεια με τον μήνα για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στις 5 Απριλίου και η σύνταξη στις 22 Μαρτίου όταν στα προηγούμενα έτη δίνονταν μαζί σύνταξη και δώρο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεχωριστά από τις συντάξεις το δώρο Πάσχα"

Εντολή για απολύσεις και μέτρα 11,6 δισεκατομμυρίων

- Στο “κόκκινο” χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου
- Κόβονται συντάξεις-επιδόματα, αυξάνονται οι συμμετοχές στα φάρμακα
- Μέτρα φωτιά μέσα στο καλοκαίρι

Με την αλά ... γαλλικά αξιολόγηση ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει στο Δημόσιο αφού ήδη άρχισαν να γίνονται τα οργανογράμματα που περιλαμβάνουν δεκάδες λουκέτα σε οργανισμούς και υπηρεσίες που αγγίζουν ως και το 60% σε κάποια υπουργεία, θεωρείται θέμα χρόνου το επόμενο βήμα που ουσιαστικά θα φέρει περίπου 15.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου.

Αυτή είναι η απαίτηση της τρόικας που πλέον θέλει όλα να έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο δρόμο τους από τον Ιούνιο.
Όπως και στην περίπτωση ΟΕΚ και ΟΕΕ στο κόκκινο θα βρεθούν χιλιάδες υπάλληλοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ, αλλά και εργαζόμενοι σε περιφερειακά ΤΕΙ χωρίς “ζήτηση” και σε μικρά νοσοκομεία τα οποία θα συγχωνευτούν.

Ποιοι θα μείνουν από τους εργαζόμενους σε οργανισμούς και υπηρεσίες όπου θα μπει λουκέτο; Ακόμη άγνωστος είναι ο τρόπος επιλογής.

Βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αλλά και “προσωπική συνέντευξη” κατά τη διάρκεια αξιολόγησης από ιδιώτες, ωστόσο τα κριτήρια ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.

Ουσιαστικά περνούν από κόσκινο οι οργανισμοί, οι φορείς αλλά και οι υπηρεσίες εντός υπουργείων ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι εκείνες που ... μπορούν και να εκλείψουν.

Μετά την αξιολόγηση θα ακολουθήσει η... εκκαθάριση. Τα λουκέτα δηλαδή και στη συνέχεια η κρίση των υπαλλήλων που υπηρετούν στους προς κατάργηση οργανισμούς.

Πριν καν αξιολογηθεί το προσωπικό θα γίνει ένας υπολογισμός των εξόδων που μπορεί να κάνει το Δημόσιο και από κει θα προκύψει και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα στελεχώνει κάθε υπηρεσία.

Πολλές αρμοδιότητες δημόσιων υπηρεσιών θα περάσουν σε ιδιώτες και έτσι θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζόμενων.

Το ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση μέσω γραπτών και προφορικών εξετάσεων, ενώ πολλοί από τους επιτυχόντες θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη κενών θέσεων.

Για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθεί η μέθοδος της νέου τύπου εφεδρείας, 12μηνη δηλαδή εφεδρεία με μισό μισθό και στην συνέχεια απόλυση για την οποία ως μέρος της αποζημίωσης θα υπολογίζεται και το ποσό που θα λαμβάνουν κατά το 12μηνο της εφεδρείας.

Παράλληλα θα συνεχίσει να ισχύει ο κανόνας προσλήψεων 1/10 ώστε να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των υπαλλήλων που πληρώνονται από το κράτος.

Τα μέτρα 5,5% του ΑΕΠ που μεταφράζονται σε 11,6% δισεκατομμύρια ευρώ δεν σταματούν όμως στους υπαλλήλους και τους μισθούς.

Περιλαμβάνουν και περικοπές. Περικοπές στα μισθολόγια ένστολων ιατρών δικαστικών κλπ, αλλά και νέο κύκλο περικοπών στις συντάξεις.

Ταυτόχρονα θα μειωθούν και οι δαπάνες στην υγεία που εκτός από περικοπή αγορών θα σημάνει και αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και περίθαλψη των ασφαλισμένων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντολή για απολύσεις και μέτρα 11,6 δισεκατομμυρίων"

Ως και 30% μπόνους στο συντελεστή δόμησης με τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό

Στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι, κλιμακοστάσια, τοιχοποιίες και εξώστες υπό προϋποθέσεις μπορεί να μην προσμετρηθούν στον συντελεστή δόμησης

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό:

Δεν προσμετρώνται στον συντελεστή επιφάνειες έως 12 τετραγωνικά όταν δεν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο στο κτίριο.
Το ίδιο ισχύει και σε προσθήκες σε νομίμως υφιστάμενα κτήρια με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης.

Δεν προσμετρώνται στον συντελεστή επιφάνειες των εξωστών και στεγασμένων υπαίθριων χώρων, όταν το συνολικό ποσοστό τους είναι μικρότερο ή ίσο του 30% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί.

Δεν προσμετρώνται στον συντελεστή επιφάνειες που καταλαμβάνει η περιμετρική τοιχοποιία ή ο φέρων οργανισμός και οι τοίχοι πλήρωσή του περιμετρικά αν είναι κατασκευασμένοι από φυσικά ανακυκλώσιμα πρωτογενή υλικά όπως πέτρα, ξύλο, λάσπη κλπ

Δεν προσμετρώνται στον συντελεστή η επιφάνεια στοάς όταν κατασκευάζεται χωρίς υποστυλώματα και χωρίς την κατασκευή ορόφου πάνω από την επιφάνεια αυτή.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ως και 30% μπόνους στο συντελεστή δόμησης με τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news