facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μαρτυρίες τρόμου για Γ.Παπακωνσταντίνου: Πώς φυλάκισε τη χώρα στο ΔΝΤ

Καλό είναι να αρχίσει να ξεσκονίζεται το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, για τους Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου (ειδικά ο δεύτερος έχει συντριπτικές καταθέσεις σε βάρος του) για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Και αν αυτή η επιτροπή που ελέγχεται ακόμα από το ΠΑΣΟΚ του 8-11% δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα ο Α.Σαμαράς (η ΝΔ απέχει από τις εργασίες της) έχει δεσμευθεί για επανάληψη της έρευνας από νέα Επιτροπή.

Σήμερα ήταν η σειρά του προϊσταμένου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου να παραθέσει τη μαρτυρία για το πώς η χώρα σύρθηκε στην πτώχευση και την ξένη δημοσιονομική κατοχή με την πλαστογραφία του ελλείμματος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου διορίστηκε στον οργανισμό διαχείρισης δημόσιου χρέους από τον νυν υπουργό ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και παρακολούθησε από κοντά όλους τους κυβερνητικούς χειρισμούς τους κρίσιμους μήνες του 2009- 2010 κατά τους οποίους η χώρα επιχειρούσε να ξεφύγει από την μέγγενη του ΔΝΤ που την έσπρωχνε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ειδικότερα ο κ. Χριστοδούλου μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή ξεκαθάρισε ότι ήταν «ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού» όπως «ατυχείς ήταν και οι δηλώσεις για το ΔΝΤ όταν η χώρα έψαχνε να δανειστεί από τις αγορές» ενώ παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «μου ήρθε ταμπλάς» όταν «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση»!


Στην ουσία ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ περιέγραψε μια εικόνα που παραπέμπει σε «κυβέρνηση προδοσίας» η οποία ενώ φαινόταν ότι έπεφτε σε αλλεπάλληλες εγκληματικές γκάφες, στην πραγματικότητα εκτελούσε ένα καλοστημένο σχέδιο πώλησης της χώρας σε ξένα χέρια.

Ο Π. Χριστοδούλου εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι «όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις τη ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ. Ήταν τότε που ενώ είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση της δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο IMF. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές…» και συμπλήρωσε «Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ, ξαφνικά έλεγαν «καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;». Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».

Πάντως, ο κ. Χριστοδούλου απέφυγε να πει ευθέως ποιος ήταν αυτός που έκανε τις δηλώσεις περί ΔΝΤ (Γ.Παπανδρέου) σημειώνοντας ότι «Εγώ απλώς αρκέστηκα σαν τεχνοκράτης να πω «μη μου χαλάτε την αγορά»».

Όμως με την συγκεκριμένη αναφορά, ουσιαστικά «φωτογράφισε» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καθώς αυτός ήταν που για πρώτη φορά μίλησε για ΔΝΤ. Ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε ότι «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς».

Καταγγελτικός κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επί κυβερνήσεως ΝΔ, Μανώλης Κοντοπυράκης. Ο κ. Κοντοπυράκης υποστήριξε ότι ενώ ο ίδιος ήταν έτοιμος να αποστείλει στην Eurostat στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του 2009 θα ήταν 6%, ο κ. Παπακωνσταντίνου του ζήτησε να μην αποστείλει τα στοιχεία αυτά γιατί όπως του είπε «επρόκειτο να τα αλλάξει» και να αποστείλει στη Εurostat άλλα … στοιχεία.

Δηλαδή ένα καλοστημένο έγκλημα, το οποίο μέχρι στιγμής μένει ατιμώρητο...

Μάλιστα, ο κ. Κοντοπυράκης στην κατάθεση του ανέφερε ότι στο Υπουργείο Οικονομικών, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, είχαν στα χέρια τους «τέσσερα διαφορετικά σενάρια, για να δουν ποιο βόλευε καλύτερα να το στείλουν».

Παράλληλα, ο κ. Κοντοπυράκης στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ο υπολογισμός του ελλείμματος είναι απόφαση πολιτική και ότι ο ρόλος που είχε ο ίδιος ήταν μόνο διεκπεραιωτικός. «Ήξερα ότι η μία πρόβλεψη είναι 6% και η άλλη 12,5%. Φαντάζομαι ότι κάθε πρόβλεψη βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα. Ποια είναι τα σωστά; Είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρτυρίες τρόμου για Γ.Παπακωνσταντίνου: Πώς φυλάκισε τη χώρα στο ΔΝΤ"

Ποιά είναι τα δικαιώματα του πολίτη απέναντι στο δημόσιο

Τη «Χάρτα Δικαιωμάτων» του πολίτη, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θέλοντας να επεκτείνει, όσο το δυνατόν, την έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των πολιτών για τα δικαιώματά τους έναντι της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

Με τη «Χάρτα Δικαιωμάτων» παρέχεται ενημέρωση σχετικά με το συνδυασμό των ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων με τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως είναι η «Διαύγεια», η Διαδικτυακή Πύλη «Ερμής», το Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αμφισβήτησης κατά την εφαρμογή τους. Επίσης, διευκολύνει τους πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και αναφέρονται τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των πολιτών και ο τρόπος με τον οποίο αυτά μπορούν να ασκούνται, όπως είναι μεταξύ των άλλων η προσφυγή στις ανεξάρτητες Αρχές και τα ελεγκτικά σώματα.

Η προστιθέμενη αξία της προσπάθειας αυτής, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου το Δημόσιο, συνίσταται στο ότι έχοντας κωδικοποιήσει το σύνολο της διοικητικής πληροφορίας μπορεί να διευκολύνει και τα όργανα ελέγχου. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου απηύθυνε έκκληση προς τους δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η Δημόσια Διοίκηση στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

Στη «Χάρτα Δικαιωμάτων» του πολίτη, περιλαμβάνονται δώδεκα ενότητες. Συνοπτικά αναφέρουν:

1. Αιτήσεις προς τη Διοίκηση

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, χρησιμοποιούνται έντυπα αιτήσεων, τα οποία χορηγούν υποχρεωτικώς οι δημόσιες αρχές για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους. Τα έντυπα αποτελούν μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας πολιτών-διοίκησης και διοίκησης-πολιτών, ενώ οι υπάλληλοι οφείλουν να δέχονται τις αιτήσεις που αποστέλλονται με τηλεομοιοτυπία και να απαντούν σε αιτήματα παροχής πληροφοριών που υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Οι πολίτες, παράλληλα με τη δυνατότητα που τους παρέχεται να μεταβαίνουν στα ΚΕΠ ή στις διοικητικές αρχές και να ζητούν την έκδοση αντιγράφων βεβαιώσεων ή πιστοποιητικών, έχουν και το δικαίωμα να υποβάλουν τηλεφωνική αίτηση, μέσω του ΟΤΕ. Έτσι, καλώντας τον τετραψήφιο αριθμό 1502 ζητούν την έκδοση και αποστολή, με συστημένη επιστολή, ορισμένων πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων, στη διεύθυνση που δηλώνουν, καταβάλλοντας 4,20 ευρώ (τηλεφωνικό και ταχυδρομικό τέλος).

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικών του Δημοσίου και μέσω του προσωπικού τους ηλεκτρονικού υπολογιστή, εφόσον, βέβαια, διαθέτουν σύνδεση με το Διαδίκτυο, με επίσκεψή τους στον κυβερνητικό διαδικτυακό τόπο της Δημόσιας Διοίκησης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση «ermis.gov.gr».

2. Προθεσμίες διεκπεραίωσης υποθέσεων

Για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, τίθεται ο γενικός κανόνας οι διοικητικές αρχές να απαντούν σε αιτήματα πολιτών και να διεκπεραιώνουν τις σχετικές υποθέσεις εντός της προθεσμίας των πενήντα ημερών, κατ’ ανώτατο όριο, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται διαφορετικές προθεσμίες.

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι για υποθέσεις αρμοδιότητας περισσότερων υπηρεσιών, η ανωτέρω προθεσμία παρατείνεται κατά ακόμη δέκα ημέρες, ενώ αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε τρεις ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια υπηρεσία και να γνωστοποιήσει τούτο στον ενδιαφερόμενο.

Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, ειδικά αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει, εντός τουλάχιστον πέντε ημερών πριν από την εκπνοή της προβλεπόμενης προθεσμίας, να γνωστοποιήσει εγγράφως στον αιτούντα τους λόγους της καθυστέρησης, τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον αριθμό τηλεφώνου του για την παροχή κάθε χρήσιμης πληροφορίας. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να έχει πρόσβαση στα αρχεία της Διοίκησης και να λαμβάνει γνώση.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση των προαναφερόμενων προθεσμιών οδηγεί και σε δικαίωμα του ενδιαφερόμενου πολίτη να υποβάλει αίτηση για την καταβολή πλήρους αποζημίωσης.

3. Βεβαίωση γνησίου υπογραφής

Κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να ζητά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του, επί όλων των εγγράφων από τα οποία προκύπτει η δήλωση της βούλησής του, από όλες τις διοικητικές αρχές και τα ΚΕΠ της χώρας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων που αποδεικνύουν την ταυτότητά του.

4. Επικύρωση αντιγράφων

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητά, από όλες τις διοικητικές αρχές και τα ΚΕΠ, την επικύρωση αντίγραφων διοικητικών εγγράφων, από το πρωτότυπο ή από το ακριβές αντίγραφο της διοικητικής αρχής που το εξέδωσε.

Επίσης, μπορεί να ζητά, από όλες τις διοικητικές αρχές και τα ΚΕΠ, την επικύρωση αντίγραφων ιδιωτικών εγγράφων ή εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, από ακριβή αντίγραφα αυτών, εφόσον έχουν επικυρωθεί, πρωτίστως, από δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι όλες οι διοικητικές αρχές είναι υποχρεωμένες να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής και να επικυρώνουν αντίγραφα εγγράφων, σύμφωνα με τα ως άνω οριζόμενα. Κατά συνέπεια, είναι παράνομη τόσο η άρνηση διοικητικής αρχής να προβεί στη διεκπεραίωση των ανωτέρω διαδικασιών όσο και η παραπομπή για τις συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις σε άλλη διοικητική αρχή.

5. ΚΕΠ

Μέσω των ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν πάνω από 1.000 πιστοποιημένες με υπουργικές αποφάσεις διοικητικές διαδικασίες φορέων τού στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τα ΚΕΠ, ανάλογα με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά, λειτουργούν είτε 7.30 - 15.30 από Δευτέρα έως Παρασκευή είτε με διευρυμένο ωράριο 8.00 - 20.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και 8.00 - 14.00 το Σάββατο.

Σύντομα, επιλεγμένα ΚΕΠ σε κάθε νομό της χώρας πρόκειται να λειτουργήσουν ως «υπηρεσίες μιας στάσης» για την ίδρυση ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών κάθε μορφής.

6. Διασφάλιση διαφάνειας και πληροφόρηση

Οι δημόσιες υπηρεσίες διευκολύνουν την ενημέρωση των πολιτών, τον κοινωνικό διάλογο, την κριτική και το νόμιμο έλεγχο, χωρίς να απαιτούν από τον πολίτη να θεμελιώσει ειδικό έννομο συμφέρον.

Η άρνηση παροχής αυτών των πληροφοριών και η αναγραφή μάλιστα σε θυρίδες δημόσιων υπηρεσιών της φράσης «Δεν δίδονται πληροφορίες» έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φύση της δημόσιας υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι με το Πρόγραμμα «Διαύγεια» καθιερώθηκε η υποχρεωτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο των νόμων, των κανονιστικών πράξεων και εν γένει πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων.

7. Απλούστευση διαδικασιών

Στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών εφαρμόζονται διατάξεις για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, τη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσής τους και του δραστικού περιορισμού των διοικητικών και οικονομικών βαρών προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο αυτό θεσπίσθηκε η κατάργηση δικαιολογητικών και η αντικατάστασή τους με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.

Επίσης, στο πλαίσιο της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών εφαρμόζεται το μέτρο της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών από τη διοίκηση. Διακρίνεται σε υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση και σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση κατόπιν συναίνεσης του ενδιαφερόμενου.

8. Ώρες εισόδου πολιτών στις υπηρεσίες

Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και τα λοιπά ΝΠΔΔ, για τις οποίες δεν ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου του κοινού (12.00-14.30), γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 09.00-15.00. Διατηρούνται σε ισχύ οι ειδικές ρυθμίσεις για τις ώρες εισόδου κοινού στους φορείς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα γραφεία υποδοχής πολιτών επιτρέπεται 07.30-15.30. Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τα γραφεία των υπουργών, υφυπουργών, προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων, διοικητών και υποδιοικητών ΝΠΔΔ.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι επιτρεπτό υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου να τροποποιούν το ωράριο υποδοχής των πολιτών αιφνιδίως, ανατρέποντας πρακτικές που ακολουθούνται επί μακρόν.

9. Μέτρα εξυπηρέτησης των ΑμεΑ

Με δεδομένη τη συνταγματική επιταγή και τη γενική αρχή ότι η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες ίδιες δυνατότητες άσκησης των δικαιωμάτων τους, η έλλειψη της προσβασιμότητας σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της περιορισμένης προσβασιμότητας ορισμένων κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, προβλέπεται ότι τα ΚΕΠ στεγάζονται σε χώρους προσβάσιμους στα άτομα με αναπηρία, ενώ ήδη εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Προσβασιμότητα στους Δήμους».

Με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες των ΑμεΑ και με σκοπό την καλύτερη ενημέρωσή τους, καθώς και την ταχύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, έχει εκδοθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή ο «Οδηγός του Πολίτη με αναπηρία». Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας, στο πλαίσιο του έργου «Πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», δημιούργησε την πρώτη εξειδικευμένη διαδικτυακή πύλη για τους πολίτες με αναπηρία.

10. Ρυθμίσεις και ελεγκτικά σώματα για τα δικαιώματα των πολιτών

Η Διοίκηση, όταν εκδίδει οποιαδήποτε ατομική διοικητική πράξη, οφείλει να πληροφορεί τον ενδιαφερόμενο, με την εν λόγω πράξη, και για την τυχόν δυνατότητα άσκησης, κατ' αυτής, ειδικής διοικητικής ή ενδικοφανούς προσφυγής και να κάνει μνεία του αρμόδιου για την εξέτασή της οργάνου, της προθεσμίας, καθώς και των συνεπειών παράλειψης της άσκησής της.

Ο πολίτης μπορεί να απευθύνεται επιπροσθέτως, πέραν της δυνατότητας που έχει να προσφεύγει στα δικαστήρια για την υποβολή των καταγγελιών του, στην ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

11. Συμμόρφωση της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις

Επισημαίνεται η υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς συνιστά ουσιώδες στοιχείο της αρχής του κράτους δικαίου και αποτελεί συνταγματική επιταγή κατά τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος.

12. Καταγγελίες και προτάσεις πολιτών

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησής του, μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεών του, άρνησης συνεργασίας με τα ΚΕΠ των υπαλλήλων του Δημοσίου των ΝΠΔΔ κ.λπ., απευθυνόμενος στο ΚΕΠ της επιλογής του και συμπληρώνοντας ειδικό έντυπο αίτησης-καταγγελίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Σχέσεων Κράτους - Πολίτη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου, στην περίπτωση που εκτιμά ότι η υπηρεσία με την οποία συναλλάσσεται δεν λειτουργεί σύμφωνα με την αποστολή της και το γενικό συμφέρον, να υποβάλει αίτηση ή διαμαρτυρία, να διατυπώσει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.

Επιπροσθέτως, ο πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας του υπουργείου, προκειμένου να υποβάλει προτάσεις σχετικά με την απλούστευση διαδικασιών και να κάνει παρατηρήσεις σχετικά με το ωράριο εισόδου κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες και με ζητήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιά είναι τα δικαιώματα του πολίτη απέναντι στο δημόσιο"

Ζητούν ελληνοτουρκικές έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο η Άγκυρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια», είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».

Σε δηλώσεις που έκανε χτες σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη», είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούν ελληνοτουρκικές έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο"

Προσφυγή 65 κληρικών στο ΣτΕ για μείωση αποδοχών

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν 65 κληρικοί οι οποίοι εργάζονται παράλληλα και στο Δημόσιο, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων "Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων", ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 14.11.2011 εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία έγιναν περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι κληρικοί που κατέχουν παράλληλα και υπαλληλική θέση έως σήμερα ελάμβαναν πλήρεις αποδοχές από την υπαλληλική τους θέση, ενώ από την ιερατική θέση ελάμβαναν μόνο το βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα με βάση την ιερατική του υπηρεσία.

Όμως σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011) οι ιερείς που κατέχουν ταυτόχρονα και δεύτερη θέση στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή 65 κληρικών στο ΣτΕ για μείωση αποδοχών"

«ΕΟΠΥΥ; Τι είναι αυτό;»

Σύγχυση χαρακτηρίζει τους 9,2 εκατ. ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ως προς το νέο τους ασφαλιστικό φορέα, τις υπηρεσίες και τις παροχές του.

Μόνο ένας στους τρεις ασφαλισμένους του ενιαίου φορέα ΕΟΠΥΥ γνωρίζει... που είναι σήμερα ασφαλισμένος. Το 69% είτε αγνοούν τον φορέα είτε έχουν λανθασμένη εικόνα γι' αυτόν.

Αυτό έδειξε, μεταξύ άλλων, Έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σε συνεργασία με την εταιρεία PROGNOSIS, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφαλιστικής περίθαλψης, η οποία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το ΔΣ του ΙΣΑ.

Το δείγμα ήταν 850 άτομα ηλικίας άνω των 25 χρόνων στην περιοχή της Αττικής, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα δήλωσαν ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Η άγνοια περί του ΕΟΠΥΥ χτυπά «κόκκινο» στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Παρότι είναι το βασικό ταμείο -ως προς τον όγκο των ασφαλισμένων τουλάχιστον- του ΕΟΠΥΥ, ένας στους δύο δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται ούτε ότι από την 1η Ιανουαρίου υπάγονται στις υπηρεσίες του νέου ενιαίου οργανισμού.

Ακόμη και το 184, το τριψήφιο τηλεφωνικό νούμερο για ραντεβού του ΙΚΑ, παραμένει άγνωστο, καθώς μόνο το 28% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα απευθύνονταν σε αυτό για τον προγραμματισμό ενός ραντεβού. Το 23% δηλώνει πως έκλεισε δυσκολότερα ραντεβού, το 47% ότι δεν άλλαξε κάτι στη διαδικασία, ενώ το 24% δηλώνει πως εξυπηρετήθηκε χειρότερα και από τις πρώην υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Αξιολογώντας μια σειρά από υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ οι ερωτηθέντες ψηφίζουν ως θετικά τον τρόπο συνταγογράφησης των φαρμάκων και την δυνατότητα επιλογής του γιατρού στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου φορέα, αλλά «μαυρίζουν» την αναμονή για προγραμματισμό εξετάσεων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, αλλά και με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Προσκόμματα συναντούν όμως και οι γιατροί στην συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, όπως διεφάνη από την ίδια έρευνα. Οι γιατροί είναι μεν ενημερωμένοι για το νέο υπερ-ταμείο, με την πλειονότητά τους να έχουν μάθει τα δέοντα μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης.

Έξι στους δέκα γιατρούς δηλώνουν ότι δεν σύναπταν σύμβαση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ με τους όρους που θέτει ως προς την αμοιβή τους (10 ευρώ ανά επίσκεψη ασθενή).

Επίσης, το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει χειροτερέψει η οικονομική του κατάσταση με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και γιατί οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές αλλά και επειδή δεν καταβάλλονται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει πάντως ποσοστό 22% του ερωτηθέντος ιατρικού σώματος που θεωρεί ότι λειτουργεί ικανοποιητικά στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«ΕΟΠΥΥ; Τι είναι αυτό;»"

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν λεφτά για τις συντάξεις και νοικιάζουν κτίρια για 3 εκατ. ευρώ!

Ενώ έχουν κτίρια αναξιοποίητα που κοστίζουν 255 εκατομμύρια ευρώ νοικιάζουν κτίρια για 3 εκατομμύρια!

Σε 255.492.123,36 ευρώ ανέρχεται η αντικειμενική αξία των αναξιοποίητων ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ποσό αυτό αποτελεί το 20% της συνολικής αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους. Την ίδια ώρα, και όπως επίσης προκύπτει από το έγγραφο, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, για την εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους αναγκών μισθώνουν 687 κτίρια, για τα οποία καταβάλλεται συνολικά το ποσό των 2.898.365,28 ευρώ μηνιαίως.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται και στο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και θυμίζει ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα ΔΣ των Φορέων, μετά από συγκεκριμένη διαδικασία, αναθέτουν σε εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων τη μελέτη και πρόταση αξιοποίησης ακινήτων ιδιοκτησίας τους για την αποδοτικότερη εκμετάλλευσή τους. Βάσει των ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζουν τις εναλλακτικές μεθόδους αξιοποίησης των ακινήτων αυτών (ιδιόχρηση μετά από ανακαίνιση, ανέγερση, εκμισθώσεις), με σκοπό τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και την αύξηση της αποδοτικότητας των εν λόγω ακινήτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμετάλλευση ακινήτων.

Ο κ. Κουτρουμάνης έχει επίσης ενημερώσει με το έγγραφό του τη Βουλή ότι τα έσοδα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από μισθώματα την τελευταία διετία (το 2010 και το 2011), και με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Φορείς, ανέρχονται στο ποσό των 37.555.367,34 ευρώ.

Ο υπουργός επισημαίνει πάντως ότι στα αναξιοποίητα ακίνητα περιλαμβάνονται και ακίνητα, η άμεση αξιοποίηση των οποίων δεν είναι δυνατή λόγω προβλημάτων τεχνικής ή νομικής φύσεως (π.χ. διατηρητέα, των οποίων οι εργασίες συντήρησης έχουν πολύ μεγάλο κόστος, ακίνητα για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διεκδικήσεις κλπ). Η εμπορική αξία των ακινήτων εκτιμάται κατά περίπτωση και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με παραπομπή του σχετικού φακέλου στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών, και συνεπώς δεν είναι καταγεγραμμένη στο σύνολό της.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν λεφτά για τις συντάξεις και νοικιάζουν κτίρια για 3 εκατ. ευρώ!"

Ζήτησαν μίζα 120 χιλιάδες ευρώ για να "ξεπαγώσουν" επιχορήγηση!

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνελήφθησαν γιατί απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο. Στα σπίτια τους βρέθηκαν περίπου 145.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.

Πρόκειται για τους, Λιάκο Κωνσταντίνο του Ηλία και της Καλλιόπης, γεν. 19-10-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά και Καζαζάκη Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 17-07-1951 στο Πειραιά, κάτοικο Κορυδαλλού Αττικής.

Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της Δευτέρας σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.

Το σκηνικό
Όλα ξεκίνησαν όταν συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Το ραντεβού παράδοσης των χρημάτων, τα οποία είχαν προσημειωθεί, κλείστηκε για το μεσημέρι της Δευτέρας στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε ο Κωνσταντίνος Λιάκος, ο οποίος αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, συνελήφθη. Ύστερα από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο Κωνσταντίνος Καζαζάκης, ο οποίος και συνελήφθη. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν:
• Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Λιάκου, το χρηματικό ποσό των εβδομήντα 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και
• Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καζαζάκη, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία «τα στοιχεία ταυτότητάς τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα με Εισαγγελική Διάταξη - λόγω της μέγιστης ηθικής απαξίας της πράξης τους ως δημόσιοι υπάλληλοι - προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλω».

Ποινικές διώξεις για δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία και εκβίαση ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία από το νομό Αργολίδας. Από την εισαγγελία δόθηκε μάλιστα το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δυο κατηγορουμένων.

Ο επιχειρηματίας δέχθηκε να συναντηθεί με τα δυο στελέχη του υπουργείου στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Εκεί τους παρέδωσε μια τσάντα με το ποσό που ζητούσαν. Τα χαρτονομίσματα όμως ήταν προσημειωμένα. Λίγο αργότερα οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζήτησαν μίζα 120 χιλιάδες ευρώ για να "ξεπαγώσουν" επιχορήγηση!"

Η τρόϊκα απέκτησε και δική της ... ΕΥΠ! - Ομάδες παρακολούθησης κινητών & PC!

Σε μείζον θέμα ασφάλειας αλλά και πολιτικής ηθικής εξελίσσσεται η υπόθεση των επιχειρηματιών που διαθέτουν οργανωμένα δίκτυα τηλεφωνικών υποκλοπών και όχι μόνο. Με σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής φέρνει το θέμα στη Βουλή και ζητεί να πληροφορηθεί τι κάνει το υπουργείο για να αποτρέψει τις τηλεφωνικές υποκλοπές που γίνονται από ιδιώτες.

Και δεν πρόκειται ασφαλώς για απλούς ιδιώτες, αλλά για επιχειρηματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν τα γνωστά «βαλιτσάκια» (πρακτικά πρόκειται για ολόκληρα ημιφορτηγά τα οποία μπορούν να υποκλέπτουν όχι μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες κινητών τηλεφώνων, αλλά διεισδύουν και στα δίκτυα του internet, καταφέρνονταν να υποκλέψουν στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των στόχων τους (e-mail, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ηλεκτρονικά έγγραφα κλπ).

Παρακολουθούν είτε τους αντιπάλους τους στην προσπάθειά τους να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, είτε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τρόϊκα με το αζημίωτο φυσικά: Στο νέο Μνημόνιο πέρασαν ουκ ολίγες φωτογραφικές δατάξεις για επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν άριστες προσβάσεις στις Βρυξέλλες.

Η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ έγινε με αφορμή τη σύλληψη 38χρονης γυναίκας στον Πειραιά νόμιμης εκπροσώπου εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, για παραβάσεις που αφορούν τόσο την υποκλοπή του απόρρητου των τηλεφωνικών συνομιλιών όσο και την πρόκληση κακουργηματικών πράξεων από ενδιαφερόμενους που λαμβάνουν γνώση των υποκλοπών αυτών.

Το μέγεθος του παρακρατικού αυτού μηχανισμού υποκλοπών που δρα στη χώρα, έρχονται να αποκαλύψουν πληροφορίες από τις ίδιες εταιρείες κατασκευής των συσκευών αυτών, οι οποίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον εφτά τέτοια ολοκληρωμένα συστήματα έχουν πουληθεί σε Έλληνες ιδιώτες, οι οποίοι συναγωνίζονται πλέον σε τεχνολογία ακόμη και την ίδια την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτούς που απέκτησαν συστήματα υποκλοπών, περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα της χώρας, οι οποίοι όχι μόνο λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, αλλά έχουνε μεταβληθεί σε ένα είδος "ΕΥΠ" για την τρόϊκα, τα στελέχη της οποίας τροφοδοτούν με πληροφορίες τόσο για επιχειρηματίες όσο και για πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους συνδικαλιστές ή και "ειδικού" ενδιαφέροντος στόχους, όπως οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά των αμυντικών προμηθειών.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες των συσκευών αυτών, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι τα συστήματα υποκλοπών βρίσκονται με βεβαιότητα στα χέρια δύο μεγαλοεπιχειρηματιών με πλήθος δραστηριοτήτων, ενός εφοπλιστή με προβλήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι ενός ξενοδόχου με ισχυρή διαπλοκή στο «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας.

«Βαλιτσάκια» υποκλοπών διαθέτει επίσης ένας μεσάζοντας οπλικών συστημάτων από τους μεγαλύτερους στο χώρο, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του με παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τον ΟΤΕ, θέση που τον είχε τοποθετήσει η δικτατορία και έχει ισχυρές προσβάσεις στο «πράσινο» σύστημα εξουσίας, καθώς και ένα ακόμα πρόσωπο που ασχολείται εκτός των άλλων με τα ΜΜΕ.

Ισχυρό μηχανισμό υποκλοπών διαθέτει και ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο εργολαβικά αναλαμβάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά και την ασφάλεια επικοινωνιών για λογαριασμό επιχειρηματιών που έχουν συμβάσεις με την εταιρεία που διατηρεί ο ίδιος.

Τα ιδιωτικά αυτά δίκτυα υποκλοπών, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες τα λειτουργούν με έμπιστα στελέχη, συνταξιούχους που προέρχονται κυρίως από το χώρο των μυστικών υπηρεσιών αλλά και του ΟΤΕ.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν τα site των εταιρειών που προμήθευσαν τις συσκευές αυτές από το Ισραήλ, τη Γερμανία και τον Καναδά, τόσο στους ιδιώτες όσο και σε πρόσωπα από την ΕΥΠ και μέσω δικαστικής συνδρομής να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που αγόρασαν τους κοριούς.

Εάν πάλι οι αγορές έγιναν μέσω παρένθετων προσώπων ή παράκτιων εταιρειών υπάρχει δυνατότητα να εντοπιστούν οι χειριστές των παρακρατικών δικτύων και, στη συνέχεια, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των συστημάτων.

Οι δυνατότητες που έχουν είναι τεράστιες και με ένα απλό SMS μπορούν να παγιδεύσοιυν με λογισμικό παρακολούθησης το τηλέφωνο του θύματός τους. Το ότι έχουν φτάσει να αποτελούν "μακρύ χέρι" της τρόϊκας τους εξασφαλίζει ατιμωρησία, αφού πολύ εύκολα θα μπορούσε να διακριβωθεί επίσημα η ταυτότητά τους από τις κρατικές αρχές...

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόϊκα απέκτησε και δική της ... ΕΥΠ! - Ομάδες παρακολούθησης κινητών & PC!"

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να δούμε τι περνάτε»

Δύο ιταλοί φοιτητές δημοσιογραφίας μιλούν στο newsbeast.gr

Σπουδάζουν δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο της Νάπολης, στην Ιταλία. Παρακολουθούν την επικαιρότητα όχι μόνο γιατί οφείλουν να γνωρίζουν – λόγω του επαγγέλματός τους – τι συμβαίνει παγκοσμίως αλλά επειδή αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι ανά τον κόσμο πολίτες στρέφουν την προσοχή τους στις καθημερινές ανακοινώσεις των Ευρωπαίων περί οικονομικής κρίσης και λοιπών ευρωπαϊκών προβλημάτων.

Η 25χρονη Ροζίτα Ριχάνο και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερός της, Ρομπέρτο Αμπιάζι, βρέθηκαν για λίγο στη χώρα μας προκειμένου να δουν – χωρίς να είναι επηρεασμένοι από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις των επαγγελματιών συναδέλφων τους- τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα.

Οι δύο φοιτητές μίλησαν στο newsbeast.gr για το πώς βλέπουν οι Ιταλοί την οικονομική κρίση αλλά και για το πώς βιώνουν εκείνοι τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

«Φοβόμαστε μην περάσουμε τα ίδια»

Αυτή τη στιγμή, οι δύο φοιτητές που βρίσκονται στην Ελλάδα και βιώνουν την οικονομική πραγματικότητα των Ελλήνων – στο βαθμό που μπορούν φυσικά να την αντιληφθούν- λένε χαρακτηριστικά: «Φοβόμαστε ότι μπορεί αυτή η κατάσταση της χρεοκοπίας να φτάσει και στη χώρα μας και γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Όμως, στηρίζουμε τους Έλληνες και αγαπάμε τη χώρα σας και γι’ αυτό είμαστε μαζί στον αγώνα που περνάτε για να ξεπεράσετε το αδιέξοδο».

Στο μεταξύ, αναφέρουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. «Ήρθαμε για να δούμε μόνοι μας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Για να δούμε τι πραγματικά υπάρχει πίσω από αυτά που μας αναφέρουν τα μεγάλα μέσα και για να δούμε πως ζείτε σαν λαός», αναφέρει η 25χρονη φοιτήτρια δημοσιογραφίας.

Πάντως και οι δύο φοιτητές προσθέτουν ότι τα επεισόδια που γίνονται στη χώρα μας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. «Είναι μία πολύ δυνατή εικόνα αυτή που μεταδίδεται στο εξωτερικό. Αυτές οι συγκεντρώσεις που γίνονται εδώ, δεν είναι ειρηνικές. Εκφράζουν μία βία που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Και στην Ιταλία γίνονται συγκεντρώσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνουν εκεί αυτά που γίνονται εδώ», λένε και δείχνουν το οχυρό που έχει στηθεί μπροστά από τη Βουλή.

Βέβαια, οι δύο Ιταλοί αναφέρουν ότι παρά την κρίση, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ακριβά ενώ αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θέλουν να κυκλοφορήσουν το βράδυ δεδομένης της υψηλής εγκληματικότητας που υπάρχει σε περιοχές κοντά στην Ομόνοια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να δούμε τι περνάτε»"

Κύκλωμα με παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Έρευνα για την ύπαρξη παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας έχει διατάξει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου ύστερα από καταγγελίες ότι κυκλώματα αλλοδαπών λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία ενώ παράλληλα αποτελούν κίνδυνο και για τους ίδιους τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι το γεγονός που έλαβε χώρα πριν από τρείς ημέρες, όταν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποίησαν έφοδο τη νύχτα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), και συνέλαβαν δέκα άτομα, οκτώ αλλοδαπούς και δυο ημεδαπές, για παράβαση Νόμου περί Δημόσιας Υγείας.

Όπως αποκαλύπτει στο www.protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Αθανάσιος Βασιλάκης, για την τραγική κατάσταση και τα πλείστα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα κυκλώματα των αλλοδαπών στους χώρους των νοσοκομείων έχει ενημερωθεί με σχετικά υπομνήματα και το υπουργείο Υγείας και το ΣΔΟΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα και οι παράνομες αποκλειστικές συνεχίζουν ανενόχλητες το έργο τους.

''Μαϊμού" αποκλειστικές

Με μεγάλη ευκολία φαίνεται ότι μπορεί κανείς να "εργαστεί" ως αποκλειστικός νοσοκόμος, σε κάποιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας αλλά και "κύκλωμα' αλλοδαπών κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία κ.α έχουν αναλάβει δράση και έχουν κατακλύσει τον συγκεκριμένο κλάδο. Αλλοδαπές κυρίες, χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, χωρίς να έχουν καν ατομικό βιβλιάριο υγείας ή έστω άδεια παραμονής στην Ελλάδα, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αποκαλύπτει στο www.protothema.gr ο Αθ. Βασιλακάκης " οι αλλοδαπές που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Εκτός του ότι δεν έχουν εξειδίκευση, επιπλέον οι ίδιες είναι φορείς μικροβίων ή άλλων παθήσεων με αποτέλεσμα να συντρέχει σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία των νοσηλευομένων μιας και αρκετές από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, προκαλούνται από τις ίδιες, οι οποίες φυσικά αγνοούν βασικούς κανόνες υγιεινής κατά την παροχή υπηρεσιών τους".

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, από τις 120 περίπου εγγεγραμμένες στον πίνακα του νοσοκομείου, απασχολούνται κατά κύρια βάση μόνον οι 20 εφόσον, οι λοιπές ανάγκες καλύπτονται από τις 100 και πλέον «αποκλειστικές νοσοκόμες» που δραστηριοποιούνται παρανόμως. " Δεν μιλάμε για ένα δύο μεμονωμένα περιστατικά" μας λέει ο Αθ. Βασιλάκης τονίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι παράνομες αποκλειστικές καταφθάνουν έξω από τα νοσοκομεία με πούλμαν (!).

Αποκλειστική στη μισή τιμή

Από 40 έως 50 ευρώ το οκτάωρο κυμαίνονται οι τιμές των "μαϊμού" αποκλειστικών νοσοκόμων και από το ποσό αυτό καλούνται να πληρώσουν και το ανάλογο κόμιστρο είτε στο γραφείο που τους βρήκε το περιστατικό, είτε στον εγκέφαλο του κυκλώματος. Η ταρίφα βέβαια αυξάνεται κατακόρυφα το Σαββατοκύριακο και σχεδόν τριπλασιάζεται για το βράδυ του Σαββάτου.

Σχεδόν διπλάσια είναι η τιμή για τους νοσηλευτές που εργάζονται νόμιμα. Συγκεκριμένα, αμείβονται με 78 ευρώ μεικτά το οκτάωρο κάτι που σημαίνει 36,40 ευρώ, καθαρά μετά τις κρατήσεις και τις εισφορές. Όπως καταγγέλλει ο Α. Βασιλάκης, η υπερφορολόγηση στο συγκεκριμένο κλάδο είναι πέρα από κάθε λογική ενώ το κράτος υπολογίζεται ότι χάνει από την εισφοροδιαφυγή της "μαύρης" εργασίας που παρέχουν οι παράνομες αλλοδαπές περίπου 1.800 ευρώ για κάθε 25 ημέρες εργασίας.

"Αλωνίζουν" οι αλλοδαπές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Α. Βασιλάκης οι παράνομες αλλοδαπές λυμαίνονται το ιατρικό υλικού των ιδρυμάτων και μάλιστα δεν διστάζουν να κλέψουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια και ότι άλλο μπορούν. " Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε δει να τρώνε το φαγητό που προσφέρεται στους ασθενείς, να χρησιμοποιούν τα ντουζ του νοσοκομείου αλλά και να περιφέρονται περιέργως στους διαδρόμους με σκοπό προφανώς να αρπάξουν ότι μπορούν" δηλώνει ο ίδιος. Το γεγονός είναι γνωστό, αλλά και τα πρόσωπα είναι γνώριμα στους εργαζόμενους των νοσοκομείων όμως ούτε οι νοσηλευτές ούτε οι διοικήσεις έχουν συμβάλλει για να τερματίσει η κατάσταση ντροπής που λαμβάνει χώρα εδώ και μήνες.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα με παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες"

Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές – Όλες οι λεπτομέρειες

Επιμέρους αλλαγές θα ισχύουν τους υποψηφιους των στρατιωτικών σχολών  την περίοδο 2012 – 2013.

Φέτος, οι  ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών είναι περίπου ένα μήνα νωρίτερα. Επιπλέον:

- Η υποβολή θα γίνεται μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

- Προκηρύσσονται θέσεις για τη σχολή Ραδιοναυτίλων  της Πολεμικής Αεροπορίας.

 - Αλλαγές στις υγειονομικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα προσκομίζονται από τους υποψήφιους με δική τους ευθύνη και δεν θα διενεργούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Διαβάστε ολόκληρη την προκύρηξη πατώντας ΕΔΩ.

Ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να κοινοποιηθεί με νέα συμπληρωματική προκήρυξη μετά την υπογραφή κοινής απόφασης των συναρμοδίων υπουργείων. 



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές – Όλες οι λεπτομέρειες"

«Είμαστε όλοι Έλληνες» και την Αυστραλία

Το παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας έφτασε και στην Αυστραλία!

Στο πλευρό των Ελλήνων βρίσκεται η ομογένεια στην Αυστραλία.

Το κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» καλεί τον ελληνισμό του Σίδνεϊ να συμμετάσχει στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στη Λέσχη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας στο Lakemba του Σίδνεϊ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση του ελληνικού και αυστραλιανού κοινού, για τα πραγματικά χαρακτηριστικά της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και η παρέμβαση στα αυστραλιανά ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν ρατσιστικά στερεότυπα για τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, έγινε έκκληση στους μεγάλους φορείς της ομογένειας, σε όλους τους συλλόγους, αδελφότητες, καθώς και σε όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες, να συμμετάσχουν στην ανοικτή συγκέντρωση με τις δικές τους προτάσεις και ιδέες, έτσι ώστε να ενισχυθεί η δυναμική της καμπάνιας στην προοπτική των δράσεων που πρόκειται να επακολουθήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Είμαστε όλοι Έλληνες» και την Αυστραλία"

Υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων του Δημοσίου στις Τράπεζες

Από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), σε συνεργασία με την Ελληνική ΄Ενωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), τη Διατραπεζικά Σύστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ ΑΕ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, γίνεται καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου με υποχρεωτική φυσική παρουσία τους στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Η καταγραφή αφορά όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου εκτός από :

• Παιδιά, κάτω των 12 χρόνων, που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση.
• Συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, δηλαδή από 15/03/2012 έως 15/05/2012. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί με κανέναν από τους παρακάτω τρόπους :

Α. Οι συνταξιούχοι, μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσέλθουν στην Τράπεζα από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό τους
2. Εγγραφο που θα τους έχει ήδη αποσταλεί στο άνω δεξιό μέρος του οποίου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.

Β. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην Τράπεζα, θα πρέπει εναλλακτικά :

- Είτε ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ή ο Διευθυντής του Ιδρύματος στο οποίο νοσηλεύεται ή διαμένει ο συνταξιούχος, να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γ.Λ.Κ. της Νομαρχίας διαμονής του συνταξιούχου, φέροντας την πρόσφατα θεωρημένη εξουσιοδότηση (όχι προγενέστερη του 3μήνου), το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και το έγγραφο το οποίο του έχουμε αποστείλει, προκειμένου να καταγραφεί στην Υπηρεσία αυτή.

Διευκρινίζουμε ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στις Τράπεζες παρά μόνο στις Υ.Δ.Ε.
Τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα συνταξιούχων που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων θα προσέλθουν για την καταγραφή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κάνιγγος 29).

- Είτε ο συνταξιούχος να καταγραφεί με παρουσία κατ΄ οίκον της δημοτικής Αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από τον δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου.

Επισημαίνουμε ότι η καταγραφή των συνταξιούχων θα γίνει μόνο στις Τράπεζες ή, για τους αποδεδειγμένα ανίκανους, όπως περιγράφεται παραπάνω και όχι στην Υπηρεσία Συντάξεων, στην οποία θα προσέλθουν μόνο τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των συνταξιούχων που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων για την καταγραφή τους

newsit.gr.
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων του Δημοσίου στις Τράπεζες"

Τι λέει η Ελληνίδα που αναγκάστηκε σε τεστ εθνικότητας από αεροπορική εταιρεία - ΒΙΝΤΕΟ


Το θέμα είχε αναδείξει χθες η ιρλανδική εφημερίδα Irish Times και το Newsit.  Η κυρία Χρύσα Δισλή ελληνίδα που ζει στο Κορκ της Ιρλανδίας είχε αναγκαστεί να περάσει από τεστ εθνικότητας για να αποδείξει ότι είναι ελληνίδα.

Η ίδια η κ.Δισλή μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Σκάι 8” με τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι αρνήθηκε να κάνει αυτό το εξευτελιστικό τεστ.




Τελικά μετά την διάσταση που πήρε το όλο θέμα η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματάει το τεστ εθνικότητας ενώ ζήτησε και συγγνώμη από την κ.Δισλή για την αναστάτωση!

newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει η Ελληνίδα που αναγκάστηκε σε τεστ εθνικότητας από αεροπορική εταιρεία - ΒΙΝΤΕΟ"

΄΄Λαβράκι΄΄ έβγαλε το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τις τελευταίες 15 ημέρες έχει μπεί η οικονομική δραστηριότητα αγροτοσυνδικαλιστή στην Θεσσαλία , αφού μετά απο έρευνα φέρεται σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ να κέρδισε ένα εκατομμύριο Ευρώ απο παράνομη επιστροφή Φ.ΠΑ.
Η πρακτική που ακολουθούνταν σύμφωνα με το ΣΔΟΕ ήταν να γίνεται πώληση προϊόντων σε εταιρίες που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα και με την συμμετοχή ορισμένων αγροτών με αποτέλεσμα να αυξάνουν τις τιμές και έτσι να εισπράττουν το Φ.Π.Α. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ψάχνουν επίσης και για είσπραξη παράνομων επιδοτήσεων. Ακούστε τις δηλώσεις του Δ/ντη του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.



agroschannel.com
Διαβάστε Περισσότερα » "΄΄Λαβράκι΄΄ έβγαλε το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας."

Στον εισαγγελέα για τα Πόθεν Έσχες

Στον Εισαγγελέα Εφετών παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον Ισίδωρο Κούβελο, τον Κυριάκο Βελόπουλο, βουλευτή ΛΑ.ΟΣ., τον Κωνσταντίνο Δρούτσα, τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Οι τρεις πρώτοι παραπέμπονται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, επειδή δε δήλωσαν χρήματα που μετέφεραν στο εξωτερικό και ο κ. Δημητρακόπουλος επειδή δεν υπέβαλε πόθεν έσχες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθησαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011. Από αυτές, μόνο τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν ανακριβείς.
«Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες», διαβεβαίωσε ο κ. Αργύρης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα για τα Πόθεν Έσχες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news