facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κατέλαβαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και δεν αφήνουν τον Διοικητή να φύγει - ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάληψη του γραφείου του υποδιοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο διοικητής του, μη επιτρέποντάς τους την έξοδο από αυτό, προχώρησαν απόψε κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Η κατάληψη ήρθε σε συνέχεια της πρωινής διαμαρτυρίας τους για την, όπως τονίζουν, συνεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου και ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απόψε, μεταξύ άλλων, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον χώρο του νοσοκομείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο θεσμό της ενιαίας διοίκησης και στο νόμο για τις ρυθμίσεις θεμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζει, όπως αναφέρουν τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η εφαρμογή των παραπάνω νόμων αποτελεί «θανατική καταδίκη της περιοχής ιδίως, όσον αφορά το νοσοκομείο της Ιεράπετρας που εξυπηρετεί ένα πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 κατοίκων, που απέχουν τουλάχιστον 3/4 της ώρας, σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο, από το πλησιέστερο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου».

Κάτοικοι της Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους έως ότου οι αρμόδιοι κάνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους διαφορετικά αναφέρουν, «απαιτούμε να παραδεχτούν την ανικανότητά τους και να παραιτηθούν».

Στο ψήφισμα τους ζητούν μεταξύ άλλων:

- Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου, για την ολοκληρωμένη και ασφαλή δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του Λασιθίου.

- Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.

- Την αύξηση του προϋπολογισμού όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.

- Την άμεση γνωστοποίηση όλων των Οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων που πρόκειται να εγκριθούν.
 


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέλαβαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και δεν αφήνουν τον Διοικητή να φύγει - ΒΙΝΤΕΟ"

Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!

Η δρ Χρύσα Δισλή
Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλει ότι υποβλήθηκε ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.

Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κόρκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6/01 από την Βαρκελώνη. Είχε πάει για λίγες ημέρες εκεί με τον σύζυγο και την 10χρονη κόρη τους.

Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι πράκτορες της Aer Lingus επέμεναν να συμπληρώσει 2 τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!

Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία νομική βάση για το πόσο καλά μιλάει και τις 2 γλώσσες η εταιρεία κατέβασε τις αποσκευές της από το αεροπλάνο!

Όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ηταν: “Αυτό το κάνουμε γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!

Ούτε καν δέχτηκαν να δούν κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας και βεβαίως αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο!
Μάλιστα με το ίδιο είχε ταξιδέψει στην Ισπανία πριν από 6 ημέρες!

Η κα Δισλή δεν είχε άλλη επιλογή και αναγκάστηκε να κάνει τα τέστ για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ζήτησε όμως αντίγραφα.

Οι αρμόδιοι της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.
Όμως, ο σύζυγός της έβγαλε φωτογραφία τα τεστ και τότε άρχισαν οι απειλές ότι θα καλέσουν την αστυνομία. “Καλέστε την”, ήταν η απάντηση του ζευγαριού.

Τότε, έφτασε μια πολύ ευγενική αστυνομικός, η οποία ζήτησε να βάλουν τις αποσκευές των ανθρώπων πίσω στο αεροσκάφος.
“Μας ζήτησε να σβήσουμε τις φωτογραφίες με τα τέστ. Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι ελληνίδα”, λέει η κα Δισλή στην εφημερίδα Irish Times.

Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες.Όσο για την εταιρεία; Προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών. Όμως η κα Δισλή σκοπεύει να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

AER LINGUS TEST SAMPLE LANGUAGE QUESTIONS

1. Please write your forenames and family name in capital letters.
2. Please underline the numbers twelve and sixty-five: 12, 18, 24, 37, 41, 49, 57, 65, 73, 89.
3. Please write down in the following order: your date of birth, place of birth and today’s date.
4. Please point to the last page and to your photograph in the document before you.
5. Please show me any cash you have in your possession.
6. Please sketch a ladder and a triangle.
7. Please read out the script on the page of your document indicated.
8.What is your travel destination? (The Greek version asks “Where are you going to in England?”)

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!"

Ειδικό τέλος θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών

Για την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού

Ειδικό τέλος για την ενίσχυση των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού ( ΕΛΟΑΝ) θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής για την απόκτηση βεβαίωση ακινησίας των σκαφών τους από τις Λιμενικές Αρχές

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών το τέλος ορίζεται σε 10 ευρώ για σκάφη έως 7 μέτρα, σε 20 ευρώ για σκάφη από 7 έως 14 μέτρα, σε 40 ευρώ για σκάφη από 15 έως 25 μέτρα και σε 100 ευρώ για σκάφη άνω των 25 μέτρων.

Για την απόδειξη καταβολής του ποσού αυτού, οι Λιμενικές Αρχές που εκδίδουν την βεβαίωση ακινησίας, θα παραλαμβάνουν σχετικό παραστατικό κατάθεσης υπέρ του Ε.Λ.Ο.Α.Ν. σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε συγκεκριμένο Κωδικό Αριθμό Είσπραξης σε δημόσιο ταμείο. Εναλλακτικά, οι Λιμενικές Αρχές θα εισπράττουν το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ενδιαφερόμενο και θα εκδίδουν απόδειξη είσπραξης υπέρ Ε.ΛΟ.Α.Ν.

Κάθε Λιμενική Αρχή θα τηρεί βιβλίο εσόδων υπέρ Ε.Λ.Ο.Α.Ν. και θα υποβάλλει σχετική μηνιαία αναφορά στην Διεύθυνση Χρηματικού Ελέγχου Δαπανών και Ασφάλισης Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό τέλος θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών"

Νομοθετικά όρια για τη σύνταξη «Μνημονίων» προσδιόρισε ο πρόεδρος του ΣτΕ

Τα μέτρα είναι νόμιμα αρκεί να σέβονται την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη

Το συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο σύνταξης των Μνημονίων από τις Κυβερνήσεις, οριοθέτησε ο πρόεδρος του ΣτΕ Π. Πικραμμένος.
Τα νομοθετικά όρια και κριτήρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί νόμιμα και συνταγματικά η εκάστοτε Κυβέρνηση για την σύνταξη οικονομικών συμφωνιών επιπέδου «Μνημονίου», έθεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παν. Πικραμμένος, κατά την σημερινή επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στην αίθουσα εκδηλώσεών του, με θέμα «Η αρχή του κράτους Δικαίου σε έκτακτες συνθήκες μέσα σε περιβάλλον Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Πικραμμένος, αρχικά, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (668/2012) που έκρινε συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με τους διεθνείς κανόνες το πρώτο Μνημόνιο του 2010 (Ν. 3845/2010).

Ειδικότερα, για την απόφαση της Ολομέλειας που έκρινε το πρώτο Μνημόνιο ο κ. Πικραμμένος επισήμανε ότι η απόφαση αυτή έθεσε «τα όρια της δράσης του νομοθέτη, τόσο στην παρούσα όσο και σε μελλοντικές φάσεις της κρίσεως».

Στην επίμαχη απόφαση, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣτΕ, αναφέρεται ότι «σε περιπτώσεις παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως δύναται ο νομοθέτης να θεσπίσει μέτρα περιστολής δαπανών που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, πλην η δυνατότητα αυτή έχει ως όριο την καθιερούμενη από το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, καθώς και την καθιερούμενη στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Αυτό σημαίνει ότι «η επιβάρυνση αυτή πρέπει να κατανέμεται μεταξύ όλων των κατηγοριών απασχολουμένων τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ασκούντων ελεύθερο επάγγελμα», προσέθεσε ο κ. Πικραμμένος και υπογράμμισε:

«Και αυτό διότι, εν όψει και της καθιερουμένης στο άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος αξιώσεως του Κράτους να εκπληρώνουν όλοι οι πολίτες το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων -κυρίως στο πεδίο της εκπληρώσεως των φορολογικών τους υποχρεώσεων- προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία».

Τη ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣτΕ τόνισε ότι «με την αρκετά έντονη αυτή επέμβασή του το δικαστήριο (σ.σ.: απόφαση της Ολομέλειας) δεν προαναγγέλλει μεν κάποια μελλοντική κρίση του, ενημερώνει όμως το νομοθέτη ως προς τα όρια εντός των οποίων μπορεί να κινηθεί και προειδοποιεί οπωσδήποτε ως προς τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσει σε επόμενη περίπτωση».

Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος ανέφερε: «Είναι λοιπόν σαφές ότι παρόλο που οι έκτακτες συνθήκες και η ανάγκη για την εξυπηρέτηση του επιτακτικού γενικού συμφέροντος επιτρέπουν ή μάλλον επιβάλλουν στο δικαστή ν' αποφασίσει εάν η απόκλιση από τη συνήθη νομιμότητα είναι δικαιολογημένη και συνεπώς ανεκτή, εντούτοις δεν τον καθιστούν κυρίαρχο, κατά τον ορισμό του Carl Schmitt στην «Πολιτική Θεολογία» σύμφωνα με τον οποίο κυρίαρχος σ' ένα πολίτευμα είναι αυτός που έχει την εξουσία να κρίνει εάν υφίστανται έκτακτες συνθήκες».

Και κατέληξε ο πρόεδρος του ΣτΕ: «Ο δικαστής λοιπόν δεν πρέπει να είναι κυρίαρχος αλλά δεν μπορεί να είναι και απών. Έχει ως ύψιστη συνταγματική αποστολή να εντοπίζει και να θέτει τα όρια εντός των οποίων οφείλει να κινηθεί η πολιτική εξουσία προκειμένου ν' ασκήσει τις ευρείες αποφασιστικές της αρμοδιότητες. Η αποστολή δε αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική σε περιόδους κρίσεων κατά τη διάρκεια των οποίων τα περιθώρια για λανθασμένες επιλογές στενεύουν καθώς οι συνέπειες τους ενδέχεται να είναι ολέθριες. Στις περιπτώσεις αυτές καθίσταται επιτακτική η προσήλωση στις θεμελιώδεις αξίες του κράτους δικαίου νομικού μας πολιτισμού την οποία ο δικαστής έχει την αρμοδιότητα αλλά και την ικανότητα να εξασφαλίσει».

Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοθετικά όρια για τη σύνταξη «Μνημονίων» προσδιόρισε ο πρόεδρος του ΣτΕ"

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για επιδόματα-μαϊμού

Επί χρόνια είχαν στηθεί οι κομπίνες με τα προνοιακά επιδόματα

Σημεία και τέρατα φέρνει στο φως η έρευνα του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων κάθε είδους ανά τη χώρα. Η ζημία από την απάτη εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δισ., καθώς δεκάδες χιλιάδες εισέπρατταν χωρίς να τα δικαιούνται.

Η απογραφή ολοκληρώνεται την Πέμπτη, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους που φέρνει στο φως το ΜΕGΑ είναι αποκαλυπτικά. Ενδεικτικά, ασφαλισμένοι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ενώ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα όρασης ή επιδόματα βαριάς αναπηρίας χωρίς καν να έχουν καταγραφεί στις ιατρικές καρτέλες των νοσοκομείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Αύγουστο ότι υπάρχουν στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, μέχρι σήμερα προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 έβλεπαν. Δηλαδή μόλις 40 από τους 700 βρέθηκαν μέχρι στιγμής να είναι πραγματικά τυφλοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόνο από την περιοχή του δήμου Ελευσίνας έχουν σταλεί στον εισαγγελέα 107 φάκελοι ασφαλισμένων οι οποίοι ελέγχονται για τον τρόπο που πήραν τα προνοιακά επιδόματα, ενώ για το θέμα αυτό γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων και έλεγχοι σε 2 δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Επίσης, η Κάλυμνος εμφανίζεται να έχει χτυπηθεί από «επιδημία» αναπήρων, αφού στο δίμηνο Ιούλιου - Αύγουστου του 2011 καταγράφονται 595 περιπτώσεις δικαιούχων με βαριά αναπηρία. Δηλαδή, με βάση τα στοιχεία, ο Δήμος Καλύμνου έχει το 31% των αναπήρων όλης της Δωδεκανήσου, ενώ ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις το 8% του νομού!

 
Στην Κάλυμνο, όμως, παρατηρείται πληθώρα προνοιακών επιδομάτων κάθε είδους για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος 2011. Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό:

* Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 68 δικαιούχοι επιδόματος καυσίμων για άτομα με αναπηρία, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 87%

* Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 335 δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 18%

* Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 311 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, εκ των οποίων τα 53 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 17%

* Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργειου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει να απογραφούν περίπου 225.000 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

Από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις διαπιστώνονται σοβαρές παρατυπίες και στη λειτουργία των υπηρεσιών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά, αλλά και σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έδωσε... μια πρόγευση για την αίσθηση που θα προκαλέσει το πόρισμα του υπουργείου Υγείας για τους ελέγχους την Παρασκευή που θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα αποκαλυφθεί η κομπίνα που είχε στηθεί επί χρόνια. «Θα σας φύγει η ψυχή με αυτά που θα δείτε!» είπε χαρακτηριστικά.




newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για επιδόματα-μαϊμού"

Οργανώνονται… οι «κουρεμένοι» επενδυτές

Φυσικά πρόσωπα χάνουν τις αποταμιεύσεις μίας ζωής

Με site στο Ίντερνετ, σελίδα στο facebook και στο twitter οργανώνονται οι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να «κουρέψουν» τα ομόλογα, στα οποία τοποθέτησαν τις καταθέσεις, τα εφάπαξ ή και τους κόπους μίας ζωής και να υποστούν σημαντικές απώλειες.

Μάλιστα, έφτιαξαν και σύλλογο, με την επωνυμία, «Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου», ο οποίος μέσα σε πέντε ημέρες έχει δεχτεί αιτήσεις από 1.500 άτομα που συμπλήρωσαν την ηλεκτρονική φόρμα για να εγγραφούν.

Προσωρινός πρόεδρος είναι ο οικονομολόγος, Γιάννης Μαρινόπουλος.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 11.000 ιδιώτες φυσικά πρόσωπα που θα υποστούν «κούρεμα» κατά 53,5% των κεφαλαίων, δηλαδή με βάση το PSI ένας ιδιώτης που αγόρασε ένα ομόλογο 10.000 ευρώ θα χάσει τα 5.350 ευρώ και θα λάβει για τα υπόλοιπα 4.650 ευρώ 23 νέα ομόλογα με επιτόκια από 0,6% έως και 3,65% και διάρκεια από έξι μήνες μέχρι και 30 χρόνια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργανώνονται… οι «κουρεμένοι» επενδυτές"

Δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους οι Έλληνες καταναλωτές

Τι αποκαλύπτει σχετική έρευνα του Mediterranean College

Η πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του. Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Κέντρου Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College, για την προστασία των καταναλωτών στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η έρευνα διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2012, σε δείγμα 1206 ατόμων, ηλικίας 19-55 ετών, γυναίκες και άνδρες, πανελλαδικά με τη μέθοδο του δομημένου ερωτηματολογίου και των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Τα κύρια ευρήματα είναι τα εξής:

- Το 65% των Ελλήνων καταναλωτών ηλικίας 19 ως 55 ετών, δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές όταν αγοράζουν καταναλωτικά αγαθά, υπηρεσίες, τραπεζικά προϊόντα ή πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου.

- Υψηλότερος βαθμός ενδιαφέροντος για τα δικαιώματα των καταναλωτών υπάρχει στη δημογραφική ομάδα 19 -29 σε ποσοστό 92% οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα για τα δικαιώματα των καταναλωτών. Στο σύνολο του δείγματος επίσης το ποσοστό παραμένει υψηλό και κυμαίνεται στο 81%.

- Το 58% των Ελλήνων καταναλωτών αντιλαμβάνεται ότι έχει λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες σε θέματα προστασίας των καταναλωτών.

- Το 78% των ερωτώμενων πιστεύει ότι το υφιστάμενο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

- Μόνο το 6% των ερωτώμενων έχουν απευθυνθεί σε εξειδικευμένους κρατικούς φορείς για υποστήριξη και βοήθεια σε σχέση με τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές.

- Μόνο το 13% των ερωτώμενων έχει απευθυνθεί σε κάποιο σύνδεσμο, ή ένωση καταναλωτών, για την διευθέτηση ενός προβλήματος που αντιμετώπισε με την αγορά ενός αγαθού.

- Το 23% των ερωτώμενων γνωρίζει το Παρατηρητήριο Τιμών.

- Το 58% των ερωτώμενων γνωρίζει και ένα ακόμη 14% έχει ακούσει για σχετικούς φορείς, κέντρα προστασίας καταναλωτών, άλλες ενώσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

- Το 44% του δείγματος γνωρίζει αντίστοιχους κρατικούς φορείς και αρχές.

- Το 35% των ερωτώμενων θα ήταν διατεθειμένο να απευθυνθεί σε εξειδικευμένους φορείς για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των καταναλωτών

- Το 36% των ερωτώμενων έχει αντιμετωπίσει προβλήματα το τελευταίο έτος με την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

- Η πλειοψηφία των καταναλωτών σε ποσοστό 49% θα προσπαθούσε να διευθετήσει μόνη της το θέμα σε περίπτωση προβλήματος, το 37% θα απευθυνόταν σε μια ένωση ή σύνδεσμο καταναλωτών ή κάποιο αντίστοιχο μη κυβερνητικό φορέα, ένα ποσοστό 11% θα απευθύνονταν σε κάποιο φορέα του δημοσίου ή ανεξάρτητη αρχή και μόνο ένα 3% θα απευθύνονταν σε δικηγόρο.

- Το 0,5% των ερωτώμενων είναι ενεργό μέλος σε κάποιο σύνδεσμο ή ένωση καταναλωτών και μόνο ένα 6% συμμετέχει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες διάφορων ενώσεων στα social media.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους οι Έλληνες καταναλωτές"

Ζητούν κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια

Αίτημα των Οικολόγων Πράσινων με επιστολή προς τον υπ. Δικαιοσύνης

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τη διατήρηση της επιλογής του θρησκευτικού όρκου στην ποινική δίκη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, ζητώντας την άμεση κατάργησή του στα ελληνικά δικαστήρια.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και στις δημόσιες υπηρεσίες και την αντικατάστασή του από τον πολιτικό όρκο και καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νέα νομοθετική πρωτοβουλία που να εναρμονίζει τη σχετική νομοθεσία με το Σύνταγμα της χώρας και το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούν κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια"

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου

Ένοχοι κρίθηκαν 18 εκ των 20 κατηγορουμένων για την υπόθεση του λεγόμενου «Συνδικάτου του Εγκλήματος», μέλη του οποίου εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από ενάμισι χρόνο ακροαματικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή, έξι από τους κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί της πράξης, ενώ οι Απόστολος Πετράκης, Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, Γιώργος Κατσαγάνης και Χαράλαμπος Μουστάκας κηρύχθηκαν από το δικαστήριο φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής. Οι φυσικοί αυτουργοί κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη κλοπή με ηθικούς αυτουργούς τους Βλαστό και Σκαφτούρο, κατηγορίες που αφορούν τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή, συνολικού ποσού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Δέκα από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για σειρά εκρήξεων. Ανάμεσά τους και οι Βασίλης Στεφανάκος και Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την υπόθεση της απαγωγής, όπως και οι Εμμανουήλ Σκαρλάτος και Ιωάννης Θώδης.

Ένοχοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου στο Γαλάτσι το 2008 κρίθηκαν οι Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ως φυσικός αυτουργός, και Γιώργος Κατασγάνης για άμεση συνέργεια. Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κρίθηκαν οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλων των κατηγοριών τη δικηγόρο Ελισσάβετ Πούλιου και τον Εμμανουήλ Λασιθιωτάκη.

Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι οι ακόλουθες:

- Παναγιώτης Βλαστός, δυο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών.

- Ιωάννης Σκαφτούρος, δυο φορές ισόβια και επιπλέον 46 χρόνια και 24 μήνες.

- Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 24 χρόνια και 24 μήνες

- Γιώργος Κατσαγιάννης, ισόβια και 29 χρόνια και 6 μήνες

- Απόστολος Πετράκης, κάθειρξη 24 ετών και έξι μηνών

- Χαράλαμπος Μουστάκας, 19 χρόνια και 6 μήνες

- Γιώργος Τρομπούκης, 15 χρόνια

- Βασίλης Στεφανάκος, 25 χρόνια

Επίσης ποινές 15ετούς κάθειρξης στον καθένα επιβλήθηκαν στους: Ιωάννη Θώδη, Κων/νο Ανδρέου, Boban Ristevski και 10ετούς κάθειρξης στους: Εμμανουήλ Σκαρλάτο, Ιωάννη Θεοδωράκη και Παναγιώτη Σοϊλέδη.

Ποινές 8ετούς κάθειρξης επιβλήθηκαν στους: Ιωάννη Καλογερίδη και Χριστόφορο Λασιθιωτάκη.

Τέλος οι δύο γυναίκες που κρίθηκαν ένοχες για συμμετοχή στην οργάνωση, η Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου και η Ιωάννα Χήρα, σύζυγος του Βλαστού, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών η καθεμία.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο προκειμένου να αποφανθεί επί των αιτήσεων αναστολών εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν επτά εκ των καταδικασθέντων.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου"

Συναντήσεις Διαμαντοπούλου με Ράιχενμπαχ και Ολι Ρεν για την ανάπτυξη

Η νέα υπουργός Ανάπτυξης κυρία Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί την Τρίτη το πρωί με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και την παρουσίαση της τελευταίας έκθεσής του για την Ελλάδα -αναμένεται ότι θα εγκριθεί την Τρίτη από την Κομισιόν.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν όλα τα κρίσιμα θέματα του επόμενου διμήνου, που αφορούν στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και -κυρίως- στη στήριξη της οικονομίας με ρευστότητα 6 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μεγάλα έργα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κυρία Διαμαντοπούλου θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου το βράδυ της Τρίτης θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Την Τετάρτη το πρωί η κυρία Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Επίτροπο για τα διαρθρωτικά Ταμεία Γιοχάνες Χαν με τον οποίο θα συζητήσει σειρά θεμάτων του ΕΣΠΑ, όπως η πρόοδος των 180 έργων που σχεδιάστηκαν από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ θα δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για να παρουσιάσει την δεύτερη τριμηνιαία Εκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα. Την Παρασκευή θα δώσει παρόμοια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Εκτός από την συνεργασία με την κυρία Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θα πραγματοποιήσει επαφές με μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρ. Λοβέρδο, τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Π. Καψή, και τον αναπλ. υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Ράιχενμπαχ θα είναι η πορεία και ο συντονισμός της τεχνικής βοήθειας που έχει ζητήσει η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα σχετικά με τη δεύτερη Τριμηνιαία Εκθεση της Ομάδας Δράσης, η οποία θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τρίτη 13/3»

Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ με σκοπό να υπογράψει στις 22 Μαρτίου τη συμφωνία για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων. Εγγυήσεις 500 εκατ. μέσω από το ΕΣΠΑ θα μοχλευτούν από την ΕΤΕπ ώστε να διοχετευθεί ρευστότητα 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των ελληνικών εμπορικών τραπεζών αμέσως μετά το Πάσχα.

Την ίδια περίοδο αναμένεται ότι θα ανακοινώσει πακέτο επιδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. «Επιχειρούμε να αγκαλιάσουμε όλο το πλέγμα των αναγκών μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Να δώσουμε ρευστότητα, να δώσουμε εγγυήσεις για να καλύψουμε το ρίσκο και άρα τα επιτόκια να είναι χαμηλότερα και, τρίτον, να παρέχουμε επιδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» η ειδικής Γραμματέας ΕΣΠΑ κυρία Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα παρότι το 2011 καταγράφηκε σημαντική πρόοδος. Από τα 24,3 δισ. ευρώ της συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης έχουν εκταμιευθεί μόλις 8,1 δισ. ευρώ. Απομένουν ακόμη 16,2 δισ. ευρώ που μπορούν να πέσουν στην ελληνική οικονομία ως την 31η Δεκεμβρίου του 2015 - από αυτά, τα περίπου 12 δισ. ευρώ αποτελούν κοινοτικές ενισχύσεις.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναντήσεις Διαμαντοπούλου με Ράιχενμπαχ και Ολι Ρεν για την ανάπτυξη"

Συνελήφθη υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Κατηγορείται για δωροδοκία και εκβίαση

Υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου χρηματιστηριακής εταιρείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο υπάλληλος είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στην χρηματιστηριακή εταιρεία και στη συνέχεια απαίτησε 1.500 ευρώ από τον διευθύνοντα σύμβουλο, προκειμένου να μην βεβαιώσει παραβάσεις που διαπίστωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσε την Αστυνομία και στήθηκε παγίδα στον επίορκο υπάλληλο, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς"

Πόσα χρωστάει το ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα η διττή ιδιότητα του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ως Γενικού Δ/ντή του ΠΑΣΟΚ και Διοικητή του ΙΚΑ

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με την προκλητική τροπολογία που επιχείρησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να περάσουν από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα ρυθμίζονταν τα δάνεια των κομμάτων προς τις Τράπεζες, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» άμεσα οι κρατικές επιχορηγήσεις.

Πέραν από την προσπάθεια να ευνοηθούν και πάλι τα πολιτικά κόμματα, την ώρα που χιλιάδες δάνεια ιδιωτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία παρέλειψαν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το δυσθεώρητο χρέος τους, προς τους εργαζόμενούς τους, τις τράπεζες και το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποπληρώσει τους εργαζόμενούς του για μήνες, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σχεδόν καθημερινά πλέον σε κινητοποιήσεις. Παράλληλα, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ χρωστά πολλά εκατομμύρια και στο ΙΚΑ, εξαιτίας της τραγικής πλέον έλλειψης ρευστότητας στην οποία έχει περιέλθει.

Αυτή η πληροφορία όμως δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή και δημιουργούνται εύλογες απορίες, εάν η απόκρυψη αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλος είναι παράλληλα και Διοικητής του ΙΚΑ.

Ο ίδιος ο κ. Σπυρόπουλος μάλιστα ήταν αυτός που δια του τύπου ανακοίνωσε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην εν λόγω προκλητική τροπολογία.

Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά να μάθει το ακριβές ποσό των οφειλών προς το Δημόσιο, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Επιπλέον, θέτει το πολιτικό και ηθικό ζήτημα της διττής ιδιότητας του κ. Σπυρόπουλου, την ώρα που ιδιώτες για πολύ μικρότερες οφειλές προς το ΙΚΑ, έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα χρωστάει το ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ;"

Εγκρίθηκε από το Eurogroup το νέο πακέτο βοήθειας

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το βράδυ της Δευτέρας το «θρίλερ» της έγκρισης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το Eurogroup άναψε το «πράσινο φως» για την έναρξη της εκταμίευσης σε τριμηνιαίες δόσεις του ποσού των περίπου 70 δισ. ευρώ (από το πακέτο 130 δισ. ευρώ μείον τα ποσά για το PSI και τις ελληνικές τράπεζες) συν τα 37 δισ. ευρώ που απομένουν από το πρώτο πακέτο βοήθειας.

Οι βασικές αρχές του προγράμματος δρομολογήθηκαν ήδη από τη Δευτέρα ενώ η τεχνική τους εξειδίκευση θα γίνει από την ομάδα εργασίας του Eurogroup την Τετάρτη με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιά.

Ναι από Γιούνκερ

Την εισήγηση για την έγκριση στη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας από το Eurogroup έκανε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα λόγω των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε από το Eurogroup το νέο πακέτο βοήθειας"

Προς 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΝΟ

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δηλώνοντας αποφασισμένη να προχωρήσει σε προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών.

Έως τις 15 Μαρτίου, θα έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, που ζητούν να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Σημειώνεται ότι στα γραφεία της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Προσωπικού του Οίκου Ναύτου, των Εργαζομένων της Εστίας Ναυτικών, των Πολιτικών Υπαλλήλων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι η συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, εν όψει και των εορτών του Πάσχα, «βάζει σε ανησυχία όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας» και απέδωσε τα προβλήματα στην έλλειψη αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΝΟ"

Εκδήλωση με θέμα «Το παρασύνταγμα της τρόικας» οργανώνουν την Πέμπτη οι δικηγόροι

Αποκλεισμός του Πρωτοδικείου την Παρασκευή


«Το παρασύνταγμα της τρόικας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη,15 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60), ενώ την επόμενη ημέρα στις 16 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείου Αθηνών από δικηγόρους.

Τόσο η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον Δικηγορικό Σύλλογο, όσο και ο συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείου αποφασίσθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ ομιλητές θα είναι ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η καταστρατήγηση του Συντάγματος στην εποχή των μνημονίων», ο Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής, με θέμα «Το ευρώ απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα «Καταστρατήγηση κυριαρχίας και το Σύνταγμα» και ο Σωτήρης Αθανασίου, δικηγόρος Ιωαννίνων, υπεύθυνος νομοθετικής και νομολογιακής τεκμηρίωσης του ΔΣΙ, με θέμα «Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα ατομικά και θεμελιώδη δικαιώματα και στο δημοκρατικό κράτος δικαίου».

Την εκδήλωση, η οποία θα κλείσει με συζήτηση, θα συντονίσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Δημήτρη Κατσαρός.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδήλωση με θέμα «Το παρασύνταγμα της τρόικας» οργανώνουν την Πέμπτη οι δικηγόροι"

Μισθοί σοκ: Στα 586,08 ευρώ μικτά ο κατώτατος


Εκδόθηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος για τους νέους μειωμένους μισθούς κατά 22% στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ο κατώτατος μισθός για νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας, άνω των 25 ετών, διαμορφώνεται σε 586,08 ευρώ μικτά. Στα 820 ευρώ το μήνα οι αποδοχές για έγγαμο με εννέα χρόνια προΰπηρεσίας. Στα 761,9 ευρώ οι αποδοχές για άγαμους με εννέα χρόνια δουλειάς.


Εργατοτεχνίτες
Χρόνια ΠροϋπηρεσίαςΒασικό ημερομίσθιο από 14/2/2012Επίδομα τριετιώνΕπίδομα γάμουΣύνολο άγαμων από 14/2/2012Σύνολο έγγαμων από 14/2/2012
0-326,180,002,6226,1828,80
3-626,181,312,6227,4930,11
6-926,182,622,6228,8031,42
9-1226,183,932,6230,1132,73
12-1526,185,242,6231,4234,04
15-1826,186,552,6232,7335,35
18 και άνω26,187,852,6234,0336,65


Υπάλληλοι
Χρόνια ΠροϋπηρεσίαςΒασικό ημερομίσθιο από 14/2/2012Επίδομα τριετιώνΕπίδομα γάμουΣύνολο άγαμων από 14/2/2012Σύνολο έγγαμων από 14/2/2012
0-3586,080,0058,61586,08644,69
3-6586,0858,6158,61644,69703,30
6-9586,08117,2258,61703,30761,91
9 και άνω586,08175,8258,61761,90820,51
Οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών αμείβονται με μισθό 510 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι νέοι μισθοί έχουν αναδρομική ισχύ από την 14η Φεβρουαρίου. Σε ότι αφορά τη μετενέργεια, αυτή ισχύει πλέον για τρεις μήνες. 


Εργατοτεχνίτες
Χρόνια ΠροϋπηρεσίαςΒασικό ημερομίσθιο από 14/2/2012Επίδομα τριετιώνΕπίδομα γάμουΣύνολο άγαμων από 14/2/2012Σύνολο έγγαμων από 14/2/2012
0-322,830,002,2822,8325,11
3-622,831,142,2823,9726,25
6 και πάνω22,832,282,2825,1127,39


Υπάλληλοι
Χρόνια ΠροϋπηρεσίαςΒασικό ημερομίσθιο από 14/2/2012Επίδομα τριετιώνΕπίδομα γάμουΣύνολο άγαμων από 14/2/2012Σύνολο έγγαμων από 14/2/2012
0-3510,950,0051,10510,95562,05
3 και πάνω510,9551,1051,10562,05613,15

Σε περίπτωση που περάσει το τρίμηνο ο εργοδότης θα προσλαμβάνει εργαζομένους με ατομικές συμβάσεις.
Διαβάστε όλη την εγκύκλιο.


Διαβάστε Περισσότερα » "Μισθοί σοκ: Στα 586,08 ευρώ μικτά ο κατώτατος"

"Ψαλίδι" και στη χρηματοδότηση των κομμάτων

Με βασικά στοιχεία τη μείωση της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κόμματων κατά 25%, τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και από ιδιώτες και με παροχές, αλλά και περισσότερη διαφάνεια, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης απέστειλε σχέδιο προτεινόμενων διατάξεων, σχετικών με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα.

Στην επιστολή του, ο κ. Γιαννίτσης επαναλαμβάνει αυτό που είχε δηλώσει και στην εν λόγω Επιτροπή, στις 14/2/2012, δηλαδή ότι "λόγω της φύσης της περιόδου, που διανύουμε, το υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί σκόπιμη ή και εφικτή την κίνηση οποιαδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλίας, εκτός εάν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θελήσει να επισπεύσει σχετικές διαδικασίες".

Στην επιστολή του, ο κ.Γιαννίτσης επαναλαμβάνει αυτό που είχε δηλώσει και στην εν λόγω Επιτροπή, στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή ότι "λόγω της φύσης της περιόδου, που διανύουμε, το υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί σκόπιμη ή και εφικτή την κίνηση οποιασδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλίας, εκτός εάν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θελήσει να επισπεύσει σχετικές διαδικασίες".

Σύμφωνα με τις διατάξεις που προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, ρυθμίζονται τα εξής:
1. Η μείωση του ποσοστού της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 25% και η θέσπιση ανώτατου ορίου, ώστε η βελτίωση των κρατικών εσόδων να μην οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της χρηματοδότησης αυτής.
2. Ο υπολογισμός της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης σε απολογιστική αντί προϋπολογιστική βάση επί των πραγματοποιηθέντων τακτικών εσόδων της τελευταίας δημοσιευθείσας χρήσης,
3. Η καταβολή της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις, όπως είναι η πρακτική του 2011 και του 2012,
4. Ο καθορισμός της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων άπαξ κάθε τέσσερα έτη για το σύνολο των γενικών βουλευτικών εκλογών που διενεργούνται κατά τη διάρκεια της τετραετίας,
5. Ο καθορισμός του ύψους της εκλογικής χρηματοδότησης ως ποσοστό 25% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων και η θέσπιση ανώτατου ορίου,
6. Η διαδικασία επιμερισμού της άπαξ ανά τετραετία καθοριζόμενης συνολικής εκλογικής χρηματοδότησης σε κάθε επιμέρους εκλογική διαδικασία από τη διακομματική επιτροπή,
7. Η αυτοτελής εκλογική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων για τις γενικές εκλογές ανάδειξης των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ποσό που συνιστά ποσοστό 30% επί της συνολικής ανά τετραετία εκλογικής χρηματοδότησης για τις γενικές βουλευτικές εκλογές,
8. Η σύνδεση της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς με το ύψος της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων και η μείωσή της κατά 30% με ταυτόχρονη θέσπιση ανώτατου ορίου,
9. Η δυνατότητα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με όρους διαφάνειας,
10. Η δυνατότητα ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες και με παροχές σε είδος,
11. Η δυνατότητα αξιοποίησης τηλεπικοινωνιακών και διαδικτυακών υπηρεσιών από τα πολιτικά κόμματα για τη συγκέντρωση οικονομικών ενισχύσεων από ιδιώτες,
12. Η συμμετοχή στην Επιτροπή Ελέγχου ως μελών μη κοινοβουλευτικών οικονομικών επιστημόνων με κύρος και εμπειρία σε ζητήματα οικονομικών ελέγχων,
13. Η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των αποτελεσμάτων και των ελέγχων της Επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων,
14. Η απαγόρευση της εκχώρησης ως εγγύησης στις τράπεζες της κρατικής χρηματοδότησης πέραν του τρέχοντος ημερολογιακού έτους,
15. Η απαγόρευση της σύναψης νέων δανείων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση από κόμματα που έχουν οφειλές προς τράπεζες μέχρι την εξόφληση των υφιστάμενων δανείων τους.
Η έναρξη ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων από 1.1.2013.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ψαλίδι" και στη χρηματοδότηση των κομμάτων"

Συνάντηση στον Άρειο Πάγο για την οικονομική αστυνομία

Οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα να γίνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και όχι από την οικονομική αστυνομία, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Όπως είπε, στον κ. Τέντε τον οποίο επισκέφθηκε στον Άρειο Πάγο, η οικονομική αστυνομία έχει μικρό αριθμό προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα συνεχώς αυξάνονται.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ακόμη πως αποστολή της οικονομικής αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, άνδρες της συνεχώς αναγκάζονται να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια, καθώς η οικονομική αστυνομία δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα να γίνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ενώ έθεσε το όλο θέμα να ερευνήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση στον Άρειο Πάγο για την οικονομική αστυνομία"

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΟΤΟΕ

Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και σε διεθνείς θεσμούς διασφάλισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων προχωρά η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), με στόχο «την ανάδειξη της αυθαιρεσίας και την ακύρωση των νομοθετικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης, που εξειδικεύτηκαν πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις, επισημαίνει η ΟΤΟΕ, «καταργούν την συλλογική αυτονομία και τις συμβάσεις, συρρικνώνουν σημαντικά και μονομερώς το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και δημιουργούν κλίμα φόβου απόγνωσης και γενικευμένης ανασφάλειας, ενώ αφήνουν για μια ακόμα φορά στο απυρόβλητο τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα».

Η ΟΤΟΕ «θεωρεί υποχρέωσή της να αντισταθεί με όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτει σε όλα τα επίπεδα και σε όσα νομοθετούνται σε βάρος των εργαζομένων στις Τράπεζες κατά παράβαση του Συντάγματος και των Δημοκρατικών Θεσμών, ενώ, ταυτόχρονα, απειλείται η οργανωμένη συλλογική δράση, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας».
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΟΤΟΕ"

Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο Ν. Κακλαμάνης

Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Αποφάσισα να επανέλθω στην κεντρική πολιτική σκηνή με τη δυνατότητα που μου δίνει ο νόμος να μην εγκαταλείψω τον δήμο της Αθήνας, ο οποίος εξακολουθεί και είναι προτεραιότητά μου», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και συμπλήρωσε: «Εννοώ ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και δημοτικού συμβούλου».

«Όταν θα ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Α' Αθήνας θα πληροφορηθείτε ποιοι θα είναι υποψήφιοι, εκτίμησή μου είναι ότι θα είμαι», πρόσθεσε.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο Ν. Κακλαμάνης"

Στη Βουλή η υπόθεση των 13 εκατομμυριούχων δημοσίων υπαλλήλων

Το θέμα έφερε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπεντενιώτης

Η υπόθεση των 13 εκατομμυριούχων δημοσίων υπαλλήλων, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, που αποκαλύφθηκε με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, έφθασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μάλιστα, ο βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, απευθυνόμενος στον προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδη, ρώτησε για ποιο λόγο «δεν κατάσχονται αμέσως τα χρήματα, που αδικαιολογήτως κατέχουν οι εν λόγω υπάλληλοι;».

Ο κ. Νικολούδης εξήγησε ότι οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε κατάσχεση, μόνο εάν αποδειχθεί ότι τα χρήματα αποτελούν εγκληματικό προϊόν. Παράλληλα, είπε ότι «θα ξεκινήσει έρευνα και εφόσον αποδειχθεί ότι τα εκατομμύρια που έχει στην τράπεζα τα πήρε από την υπηρεσία, τα έκλεψε, τότε τα κατάσχουμε».

Πάντως, στη περίπτωση που οι ελεγκτές δεν καταφέρουν να βρουν την πηγή των «αδικαιολόγητων εσόδων», τότε η υπόθεση παραπέμπεται στις φορολογικές υπηρεσίες, για να διαπιστωθεί τουλάχιστον εάν έχουν φορολογηθεί.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η υπόθεση των 13 «εκατομμυριούχων υπαλλήλων», μεταξύ των οποίων υπάλληλος υπουργείου με 8,9 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του και δικαστική υπάλληλος με άλλα 7,9 εκ. ευρώ, θα οδηγηθεί στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», προκειμένου να ξεκινήσει νέα έρευνα.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η υπόθεση των 13 εκατομμυριούχων δημοσίων υπαλλήλων"

Ο φόβος του υπουργού μπροστά στην... παρέλαση!

Αμήχανη η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των πολιτών

Κλίμα ανησυχίας και αμηχανία έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση, πρωτίστως στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα υπουργικά γραφεία, η έκταση που έχουν πάρει πλέον οι αποδοκιμασίες και οι επιθέσεις που δέχονται δημόσια υπουργοί και πολιτικοί από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών.

Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και μετέχοντας στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, να επικαλεστούν "διπλωματική" ασθένεια, να προτιμήσουν εκείνη την ημέρα να βρίσκονται για... διακοπές με την οικογένειά τους ή μήπως να κλειστούν στο σπίτι;

Η "προετοιμασία" για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων λαϊκών αντιδράσεων ξεκίνησε με σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μιλιτιάδης Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και Παντελής Καψής ανέλυσαν τα δεδομένα και σχεδίασαν τον τρόπο αντίδρασης της κρατικής μηχανής, των στρατιωτικών αγημάτων και της αστυνομίας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις και να είναι όλα τα μέλη της κυβέρνησης παρόντα στις ανά την επικράτεια εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς σε πολλές πόλεις οι βουλευτές έχουν κηρυχθεί personaes non grata και δέχονται προειδοποιήσεις να μην συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Οι διαμαρτυρίες εναντίον των βουλευτών Τσαμπίκας Ιατρίδη, Γιώργου Κασσάρα και άλλων στην παρέλαση που έγινε στη Ρόδο στο πλαίσιο της επετείου για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα είναι ενδεικτικές του κλίματος.

Η ανεργία καλπάζει, ο κόσμος έχει γονατίσει οικονομικά με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και την άγρια φορολογία και στην κυβέρνηση και στα κόμματα ανησυχούν για τις αποδοκιμασίες των πολιτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέδωσε στην αριστερά προσπάθεια "βεβήλωσης" τωνε θνικών επετείων. "
Λίγα χρόνια πριν μάζευαν υπογραφές να σταματήσουν τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Δεν έπεισαν κανένα τότε. Τώρα προσπαθούν να τις σταματήσουν εντελώς! Και δια της βίας…", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι "οι εθνικές επέτειοι είναι τμήμα της παράδοσης του λαού μας. Είναι εκδηλώσεις τιμής σε αγώνες Ελευθερίας και τόνωσης της εθνικής μνήμης".

Γιάννης Δημαράς: Οι Έλληνες να δώσουν το παρών ειρηνικά στις παρελάσεις

Σχετικά με τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη και το θέμα της, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που οι συγκυβερνώντες υποστηρίζουν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, πανικόβλητοι φοβικοί και απέναντι από την Κοινωνία "συσκέπτονται", για να βρουν τρόπους να κρυφτούν από τους Πολίτες!
Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο, υποτίθεται εκλεγμένης Κυβέρνησης, με θέμα την… αντιμετώπιση των διαφωνούντων Πολιτών.
Την ίδια ώρα, έντεχνα, καλλιεργούν συνθήκες φόβου, για να μην πάνε οι Πολίτες στις παρελάσεις.
Καλούμε τους Έλληνες να δώσουν το «παρών» ειρηνικά στις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο φόβος του υπουργού μπροστά στην... παρέλαση!"

Π.Νικολούδης: Πολίτης κατήγγειλε το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ

Ο επικεφαλής της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης προσήλθε «αυτοβούλως» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε σε προηγούμενες δηλώσεις του, περί «ενός στους τριακόσιους» ο οποίος σχετιζόταν με έμβασμα 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

O κ.Νικολούδης ισχυρίστηκε ότι δεν αναφέρθηκε σε βουλευτή.
«Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου»

«Όταν μιλάω για 1 προς 300 σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με τους 300 της Βουλής» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναφερόταν σε δείγμα ελέγχου 300 ατόμων σε σύνολο 4.400 από τον πολιτικό κόσμο με την ευρεία έννοια.
«Θα έπρεπε να πω ότι δεν αφορά βουλευτή».

Είπε ότι η καταγγελία που του είχε γίνει για την κίνηση του ενός εκατομμυρίου, ήταν «έγγραφη, επώνυμη και επαληθεύσιμη», δηλαδή, όπως εξήγησε, «ήξερα ποιος μου την έκανε» και «ερευνώντας μήπως είναι εγκληματικό, διαπίστωσα ότι ήταν και νόμιμο και αυτό το είπα».

Του ζητήθηκε επιμόνως από πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες.
«Με πήραν διάφοροι να πω το όνομα και τους έλεγα "και να με βασανίσετε δεν πρόκειται να το αποκαλύψω"» είπε ο κ.Νικολούδης.

»Όταν είδα διάφοροι ανεύθυνοι, ημιυπεύθυνοι και υπεύθυνοι να λένε "να πει ο εισαγγελέας ονόματα", έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο κ. Νικολούδης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις επικρίσεις που δέχθηκε: «Υβρίστηκα. Δεν έχω καν την σκέψη να ανταποδώσω. Θέλω όμως να απευθύνω το ερώτημα: γνώριζαν για ποιο ακριβώς λόγο με ύβριζαν;»

Τέλος τόνισε
«Πιστεύει κανείς ότι θα ερχόταν κάποιος στη Βουλή με όλους εσάς μπροστά, θα επιχειρούσε να διασύρει τον πολιτικό κόσμο και θα αποχωρούσε ανέπαφος; Εγώ έφυγα με συγχαρητήρια!»
Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Νικολούδης: Πολίτης κατήγγειλε το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news