facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σαμαράς:«Έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρσι τον Ιούνιο». Κι ύστερα έφυγε ο πάτος τελείως!

Ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του. «Θέλω τα χέρια λυμένα».
«Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα. Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας».

«Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους. Αλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον δεν θα αλλάξει η Ελλάδα».

«Kάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης. Ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Να σας πω λοιπόν, πολύ καθαρά γιατί δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση. Πρώτον, διότι θέλω να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια. Όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με άλλα κόμματα; Σίγουρα δεν μπορούμε. Θέλει για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που το ίδιο εξέθρεψε; Ή θέλει να τα βάλει με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε, το ίδιο τις έκανε πανίσχυρες και το ίδιο δεν τόλμησε να τις αγγίξει την τελευταία διετία; Σίγουρα δεν θέλει! Όλα αυτά τα προστάτευε πάντα και ακόμα τις προστατεύει… Γι' αυτό δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε.»

«Χωρίς αυτοδυναμία δεν θα έχω διαπραγματευτική ισχύ στο εξωτερικό», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
«Πως θα μπορέσω» διερωτήθηκε «να αποβάλω τα αποστήματα που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο; Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θέλει να σώσει τον εαυτό του. Αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ. Και για να το πετύχω θέλω τα χέρια μου λυμένα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα. Επανέλαβε δε την κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι τα στελέχη του είναι συνυπεύθυνα και άρα είναι δύσκολο να υπάρξει την επομένη των εκλογών συνεργασία.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την απόφασή του να μπει στη συγκυβέρνηση και να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, λέγοντας ότι «κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

Φραστική επίθεση, εξάλλου, εξαπέλυσε στην Αριστερά. «Δεν ασκεί πολιτική, είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής», σημείωσε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι είναι «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

Για το ΠΑΣΟΚ
«Μας λένε άλλοι», «μα το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει αρχηγό τώρα. Κι ίσως είναι πιο συνεργάσιμο. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του και δεν θα μπούμε εμείς στα εσωτερικά του. Αλλά όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του στήριξαν πλήρως όλα τα σφάλματα του κ. Παπανδρέου την προηγούμενη διετία.Υπήρχαν κι αυτοί που μας διαβεβαίωναν ότι θα βγούμε στις αγορές το τέλος του 2011. Υπήρχαν κι αυτοί που μας έλεγαν ότι «έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρσι τον Ιούνιο». Κι ύστερα έφυγε ο πάτος τελείως! Υπήρχαν κι αυτοί που στήριξαν την ολέθρια απόφαση για δημοψήφισμα. Υπάρχουν όλοι αυτοί που υποστήριξαν τον ολέθριο νόμο για την Ιθαγένεια που κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες. Υπάρχουν όλοι αυτοί που στήριξαν κι ακόμα στηρίζουν τις ασύδοτες συντεχνίες. Υπάρχουν κι όλοι αυτοί που φώναζαν μαζί με τον κ. Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο του 2009 «λεφτά υπάρχουν». Αυτή είναι η «υπευθυνότητα» με την οποία θέλουν κάποιοι να συγκυβερνήσω; Ευχαριστώ δεν θα πάρω».
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς:«Έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρσι τον Ιούνιο». Κι ύστερα έφυγε ο πάτος τελείως!"

Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι σκιέρ στη Βασιλίτσα

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια των τριών σκιέρ που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βασιλίτσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι σκιέρ βρέθηκαν τελικά σώοι στις 1:15 ξημερώματα Κυριακής έπειτα από πολύωρες προσπάθειες εντοπισμού τους από τους άντρες της ΕΜΑΚ και της Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «greveniotis.gr» ο αντιδήμαρχος Γρεβενών Γιάννης Νασίκας, που βρισκόταν στην περιοχή και συμμετείχε στις έρευνες, ο εντοπισμός των εκδρομέων ήταν δύσκολος αφού στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι σκιέρ στη Βασιλίτσα"

Μ. Βορίδης: Σε εξέλιξη μεγάλα οδικά έργα στην Πελοπόννησο

Στα «πολύτιμα» οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην
Πελοπόννησο «παρά τις σημαντικές χρηματοδοτικές δυσκολίες», αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για τα εγκαίνια της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, σημείωσε για το συγκεκριμένο έργο ότι διευκολύνει την Καλαμάτα, ενώ έχει πολλαπλά οφέλη. Είπε ενδεικτικά ότι με την κατασκευή της γέφυρας μειώνονται οι χρόνοι κυκλοφορίας, ενώ υπάρχουν και περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Για το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου Ανατολικής Πελοποννήσου, που εκτελείται από την Κοινοπραξία Μορέας, στο οποίο εντάσσεται και η περιμετρική της Καλαμάτας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το τμήμα Τρίπολη - Κόρινθος είναι 100% ολοκληρωμένο. Το κομμάτι Τρίπολη - Παραδείσια είναι στο 97% ολοκληρωμένο, το Τσακώνα - Καλαμάτα είναι ολοκληρωμένο στο 67% και το Λεύκτρο - Σπάρτη στο 55%.

Σήμερα έχουν εκτελεστεί έργα συνολικής αξίας 695.000.000 ευρώ και ως προς το υπολειπόμενο τεχνικό αντικείμενο, το τμήμα «Παραδείσια - Τσακώνα», κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο και θα παραδοθεί το Μάιο του 2012, χωρίς όμως την κατασκευή της γέφυρας. Θα υπάρξει μικρή παράκαμψη, που θα ενώνει τα δύο τμήματα, 400 μέτρων.

Το «Τσακώνα - Καλαμάτα», 36 χιλιόμετρα ως τον κόμβο της Καλαμάτας, στο ύψος του Νοσοκομείου, θα παραδοθεί τον προσεχή Μάιο, ίσως μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός, να είναι έτοιμο και στο τέλος Απρίλιου.

«Για το υπολειπόμενο τμήμα, που περιλαμβάνει την περιμετρική της Καλαμάτας, θα καθυστερήσει λόγω και των απαλλοτριώσεων και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί ως το Νοέμβριο του 2013», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. Για το «Λεύκτρο - Σπάρτη», 46 χιλιόμετρα, έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις για όλο τον δρόμο και εκκρεμούν αγωγές, ενώ, όπως σημείωσε, σημαντικό θέμα στο τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου έχει να κάνει με την αρχαιολογική υπηρεσία. Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα ότι θα επισπευθούν οι διαδικασίες και εκτίμησε ότι το «Λεύκτρο - Σπάρτη» θα παραδοθεί μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, χρηματοδοτικά, ο αυτοκινητόδρομος Ανατολικής Πελοποννήσου είναι το μόνο μεγάλο έργο που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα όπως οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι. Ανέφερε δε ότι εξαιτίας της υφεσιακής κατάστασης της οικονομίας είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν αναπτυξιακές πολιτικές.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να λυθούν τα μεγάλα έργα των παραχωρήσεων στους τέσσερις μεγάλους άξονες που έχουν σταματήσει και βέβαια να ολοκληρωθεί ο «Μορέας». Ακολούθως, υπάρχουν μεγάλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και σε επίπεδο σιδηροδρόμου και σε επίπεδο βελτίωσης των αεροδρομίων και των λιμανιών και στο επίπεδο της διασύνδεσης όλου αυτού του μεταφορικού πλέγματος, με αυτό που είναι τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

«Εάν μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τους οδικούς άξονες, θα έχουμε ευεργετικά αποτελέσματα στην οικονομία, της τάξης του 1% του ΑΕΠ, που σημαίνει πρακτικά ότι θα υπάρξουν 60.000 θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε πως «το στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση είναι να ακολουθήσει αναπτυξιακές πολιτικές και κυρίως πως να μπορέσει να ολοκληρώσει αποτελεσματικά τα μεγάλα έργα υποδομών.

Δήλωσε, τέλος, εξαιρετικά αισιόδοξος για τον τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα «παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν», ενώ ερωτηθείς για το PSI εκτίμησε ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. «Ήδη μειώθηκε σημαντικά το χρέος της χώρας και η επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά και επομένως, αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να αντιμετωπίσουμε τα πρωτογενή ελλείμματα, που εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά κυρίως να αποτρέψουμε την υφεσιακή πορεία», τόνισε.

blog.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Βορίδης: Σε εξέλιξη μεγάλα οδικά έργα στην Πελοπόννησο"

Το «ρατσιστικό» σποτ για τα οφέλη της ευρωπαϊκής ενοποίησης

Το βιντεάκι «κατέβηκε» άρον - άρον

Η διαφημιστική καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οφέλη της ενοποίησης κατάφερε να γράψει το ιστορικό ρεκόρ της πιο σύντομης διαφημιστικής εκστρατείας. Ο λόγος για το βίντεο που επέλεξε η Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Κομισιόν για να προβάλει τα θετικά αποτελέσματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και το οποίο έμεινε «στον αέρα» για λίγες μόνο ώρες, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι και μη κατηγόρησαν την Επιτροπή για υπολανθάνοντα –αν όχι φανερά- ρατσιστικά μηνύματα.

Το βίντεο ξεκινά με μια λευκή γυναίκα που βρίσκεται ολομόναχη σε μια αποθήκη ντυμένη με στολή που παραπέμπει στην «Νύφη» το θρυλικό πλέον ρόλο της Ούμα Θέρμαν στην ταινία «Kill Bill» του Κουεντίν Ταραντίνο. Απέναντί της εμφανίζονται σταδιακά τρεις άνδρες, ένας με ασιατικά χαρακτηριστικά που επιτίθεται στη γυναίκα με «κουνγκ φου», ένας με ινδικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιεί την ινδική πολεμική τέχνη «καλάρι παγιάτ» και ένας τρίτος μελαψός άνδρας που της επιτίθεται με τη βραζιλιάνικη τεχνική «καποέιρα».

Λίγο πριν επιτεθούν στη λευκή γυναίκα, η ίδια κλείνει τα μάτια της απλώνει τα χέρια και εμφανίζονται άλλες ένδεκα πανομοιότυπες γυναίκες που κυκλώνουν και «αφοπλίζουν» τους τρεις ξένους. Λίγο πριν τελειώσει το βίντεο εμφανίζεται η φράση «όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο δυνατότεροι γινόμαστε» και οι δώδεκα γυναίκες μετατρέπονται στα ισάριθμοι αστέρια της ευρωπαϊκής σημαίας.

Ο συμβολισμός σαφέστατος. «Η ισχύς εν τη ενώσει». Ο παραλληλισμός όμως εξόργισε χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μηνύματα κατηγορώντας την για την αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεότυπων για τους Ινδούς, τους Βραζιλιάνους και τους Κινέζους, με αποτέλεσμα το βίντεο να «κατέβει» και αναγκάζοντας τη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Κομισιόν να απολογηθεί, υποστηρίζοντας πως δεν περίμενε να θεωρηθεί ρατσιστικό ένα βίντεο που προωθούσε τις αξίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «ρατσιστικό» σποτ για τα οφέλη της ευρωπαϊκής ενοποίησης"

Λύσεις ζητούν οι Έλληνες αποταμιευτές για την αποζημίωση από το «κούρεμα»

Να δώσει στη δημοσιότητα «συγκεκριμένες ημερομηνίες, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις», ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, σε επιστολή του προς την προεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός (Οικονομικών) και η κυβέρνηση στην προσπάθεια το PSI να έχει τη μέγιστη επιτυχία δεν δίστασε να ακρωτηριάσει τα χέρια των ιδιωτών αποταμιευτών». 

Απέναντι σε αυτούς τους ιδιώτες αλλά και όσους μελλοντικά θα έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο η κυβέρνηση με τις ενέργειές της «έχει χάσει την αξιοπιστία της και καταστρέφει με τις πράξεις της ό,τι αξιοπιστία έχει απομείνει στο ελληνικό κράτος» σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, φαίνεται ότι η κυβέρνηση «ενδιαφέρεται μόνο για τις τράπεζες», καθώς όλες οι λύσεις που έχουν διατυπωθεί (επανακεφαλαιοποίηση, φοροαπαλλαγές) αφορούν αποκλειστικά τις τράπεζες, ενώ «ταυτόχρονα αδιαφορεί προκλητικά για τα φυσικά πρόσωπα».

O Σύλλογος Φυσικών Προσώπων επισμαίνει ότι σε ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας στο PSI, προέτρεψε τα μέλη του να απέχουν, παρά να ψηφίσουν όχι, και να μπλοκάρουν τη διαδικασία. 

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προσφέρει συγκεκριμένες λύσης, ο Σύλλογος λέει ότι «θα μείνει στην ιστορία σαν η κυβέρνηση που έκανε τα πάντα για τις τράπεζες και τίποτα για τους απλούς πολίτες, σαν την κυβέρνηση που προχώρησε σε δόλια δήμευση των περιουσιών την ιδιωτών».

Ο Σύλλογος υπολογίζει ότι στο πλαίσιο του PSI για κάθε 1.000 ευρώ παλαιά ομόλογα που αντάλλαξαν και τα φυσικά πρόσωπα, εισπράττουν 315 ευρώ σε νέα ελληνικά ομόλογα, λήξεως μεταξύ 2023-2042, και 150 ευρώ σε ομόλογα EFSF λήξεως 2013/2014.

Βάσει των τιμών των νέων ομολόγων που αναμένεται να παραδοθούν στους παλιούς κατόχους, η νέα αποτίμηση διαμορφώνεται στα 202,97 ευρώ.

Αναλυτικά ο πίνακας με τις αποτιμήσεις των νέων ομολόγων.



tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύσεις ζητούν οι Έλληνες αποταμιευτές για την αποζημίωση από το «κούρεμα»"

Ιδού η υπερπολυτελής βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Βαρνάβα

Η πετρόκτιστη διώροφη βίλα στις παρυφές του Βαρνάβα
της 55χρονης υπαλλήλου του ΙΚΑ που θεωρείται
κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου
Εχτιζε και εκκλησάκι ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκάλυψη του σκανδάλου

Μια υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και υπό κατασκευή... εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα είχε κατασκευάσει η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο - ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - που αποκαλύφθηκε το τελευταίο 24ωρο από την Οικονομική Αστυνομία.

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια της βίλας ήταν προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών επιδομάτων και συνταγογραφήσεων.

Η ίδια υπάλληλος είχε κρυμμένα στο σπίτι της 967.000 ευρώ σε κούτες με πάμπερς αλλά ήταν και ιδιοκτήτρια πολυτελών αυτοκινήτων. Ο σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος.

Στη βίλα αυτή ξεχωρίζουν οι πετρόκτιστες κατασκευές, ο κήπος έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων με πισίνα και χώρους υποδοχής των επισκεπτών καθώς και το νεόδμητο εκκλησάκι που φαίνεται ότι άρχισε να χτίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, όταν δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το σκάνδαλο του ΙΚΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο αυτό αγοράστηκε προ μερικών ετών (σ.σ.: τότε ήταν εγκαταλελειμμένο και σε κακή κατάσταση) από την υψηλόβαθμη υπάλληλο του ΙΚΑ, η οποία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακαίνισή του ώστε η βίλα να πάρει τη σημερινή της μορφή.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησαν έλεγχο στη βίλα του Βαρνάβα ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «μείναμε έκπληκτοι από την πολυτέλεια αυτής της εξοχικής κατοικίας, που ανήκε σε μία εν ενεργεία υπάλληλο του ΙΚΑ και σε έναν συνταξιούχο του δημοσίου».

Από την άλλη πλευρά περίοικοι και γνωστοί της οικογένειας της 55χρονης υπαλλήλου μιλούν «για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και ευγενή». Εξέφραζαν δε την έκπληξή τους για την αποκάλυψη εμπλοκής της στο σκάνδαλο.

Εν τω μεταξύ νέες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη ΓΑΔΑ από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Μάρκου μαζί με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή 500 ατόμων - χωρίς να προκύπτει ότι όλοι γνώριζαν για την δράση του κυκλώματος- και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός όπως επίσης και για το εάν θα επεκταθεί η έρευνα και σε άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ακόμη σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 244 περιπτώσεις ωστόσο στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει άλλες 260 υποθέσεις και πρόσθεσε πως ο έλεγχος για την εμπλοκή και άλλων υπαλλήλων συνεχίζεται ασχέτως της θέσεως που μπορεί να κατέχουν στο Ιδρυμα. Αποκάλυψε δε και μία άλλη πτυχή του σκανδάλου αφού άγαμοι έπαιρναν επιδόματα τοκετού ακόμα και για πέντε παιδιά!

Επεσήμανε επιπλέον ότι η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το ΙΚΑ, μέχρι στιγμής, είναι έξι εκατομμύρια ευρώ ενδεχομένως όμως να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί το ποσό αυτό καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Τόνισε ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διοίκηση του ΙΚΑ το «χτύπημα» παραβατικών συμπεριφορών των υπαλλήλων, εκφράζοντας την άποψη πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αναπτυχθεί ολοκληρωμένο σύστημα «άμυνας» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές ενώ ανέφερε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία».

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδού η υπερπολυτελής βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Βαρνάβα"

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων των πέντε ηπείρων

Από 18 έως 5.800 δολάρια οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ανά τον κόσμο. Διαβάστε ποιες είναι οι μηνιαίες απολαβές τους και δείτε πώς είναι τα γραφεία τους (Pics)



Στην Ελλάδα, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν την κατιούσα αρχής γενομένης με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, οπότε και άρχισαν να "αποχωρίζονται" επιδόματα και προνόμια κάθε είδους και κατηγορίας.
Από το 2000 και μετά το κόστος εργασίας στην Ελλάδα ακολουθεί σημαντικά ανοδική πορεία, που αντιστρέφεται θεαματικά με την εφαρμογή του Μνημονίου.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, από το α’ τρίμηνο του 2000 έως το α’ τρίμηνο του 2010, ο δείκτης συνολικού κόστους εργασίας της Ελλάδας αυξήθηκε σε ονομαστικές τιμές κατά 54,1%, όταν της Πορτογαλίας αυξάνονταν κατά 28,7% και της Γερμανίας κατά μόλις 18,6%.
Την ίδια στιγμή, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα όσον αφορά στις μηνιαίες απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων ανά τον κόσμο.
Μάρτυρας των αντιθέσεων, οι φωτογραφίες από τα γραφεία υπαλλήλων από οχτώ χώρες, που αντιπροσωπεύουν πέντε ηπείρους.
Οι παρακάτω φωτογραφίες αντανακλούν επιπλέον και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της κάθε χώρας:
Ινδία, Μπιχάρ, Υπάλληλος στο ’Bihar House’
Μισθός: 197 δολάρια

Ινδία, Μπιχάρ, Επιθεωρητής της αστυνομίας
Μισθός: 220 δολάρια

Ινδία, Μπιχάρ, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Μισθός: 220 δολάρια

Ινδία, Μπιχάρ, Διευθυντής με 45 υφισταμένους
Δεδομένου ότι είναι ο πιο υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος στο Makhdumpur, έχει μια πετσέτα στην καρέκλα του.
Μισθός: 263 δολάρια

Βολιβία, Προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών του δήμου Betanzos
Μισθός: 143 δολάρια

Βολιβία, αστυνομικός τρίτου βαθμού του δήμου Tinguipaya
Μισθός: 100 δολάρια

Βολιβία, ντετέκτιβ στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας
Το αστυνομικό τμήμα διαθέτει μόνο σπασμένες γραφομηχανές, δεν έχει κανένα υπολογιστή,κανένα φωτοτυπικό μηχάνημα, ούτε καν τηλέφωνο.
Μισθός: 114 δολάρια
 

Κίνα, Υπάλληλος στο τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων του δήμου Gu Lou
Μισθός: 260 δολάρια
 

Γαλλία , Ωβέρνη
Υπάλληλος της επιτροπής για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και της ιθαγένειας στο δήμο της Ωβέρνης. Είναι επίσης υπεύθυνος του τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων (ιδιαίτερα του ισλαμισμού).
Μισθός: 2038 δολάρια (1550 ευρώ)

Γαλλία , Ωβέρνη
Αστυνομικός επιφορτισμένος με την δίωξη εμπόρων ναρκωτικών.
Μισθός: 2893 δολάρια (2200 ευρώ)

Λιβερία
Εργάζεται στο τμήμα ανασυγκρότησης της τροχαίας στο αρχηγείο της Εθνικής Αστυνομίας
Μισθός: μόλις 18 δολάρια (υπάρχουν και έξτρα από τους συγγενείς των θυμάτων)
 

Λιβερία
Πρώην αγρότης και ταχυδρόμος, είναι τώρα επίτροπος της περιοχής Nyenawliken
Μισθός: μόλις 20 δολάρια

Ρωσία
Γραμματέας του διευθυντή οικονομικού τμήματος της επαρχίας Tomsk
Μισθός: δεν τον αποκάλυψε
 

Ρωσία , Σιβηρία
Είναι ο μοναδικός αστυνομικός στο χωριό ktyabrsky (περίπου 2000 κατοίκους)
Μισθός: περίπου 143 δολάρια
 

ΗΠΑ, Τέξας
Σερίφης στο Crockett (περίπου 3000 κάτοικοι)
Μισθός: 3166 δολάρια

ΗΠΑ, Τέξας
Διευθύντρια στο τμήμα Αδειών και Κανονισμών
Μισθός: 5833 δολάρια

Υεμένη
Σύμβουλος στο Υπουργείο Γεωργίας
Μισθός: 160 δολάρια

Υεμένη
Διευθυντής της υπηρεσίας αποκομιδής σκουπιδιών στο Al-Mahweet. Προΐσταται 11 υπαλλήλων και 4 εργατών.
Μισθός: 163 δολάρια
 

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων των πέντε ηπείρων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news