facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κατάληψη 45 λεπτόν σήμερα... η επόμενη θα είναι 45 ημερών

Η σημερινή κίνηση των συναδέλφων της Αθήνας είναι μια πρώτη μικρή προειδοποίηση..
Σας το έχουμε ξαναπεί... ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!
Θα πρέπει να πούμε όμως ότι δεν ήταν το σύνολο των συναδέλφων...
Θα πρέπει να πούμε όμως ότι πολλοί <<μικρομεγαλίζουν>> και αρχίζουν να τρέχουν για τον τάδε υποψήφιο Πρόεδρο, και για τον άλλον..
Ρωτάμε γιατί?..
Αυτό το blog δεν θα γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ..
Αυτό το blog θα εξετάσει μέσα απο τα μαιλ των 72 συναδέλφων αν θα συνεχίσει να υπάρχει...
Δεν μάθαμε απο τα λάθη μας..
Καλό λοιπόν θα είναι, οι συνάδελφοι που οραματίζονται εύνοια εργασιακή μεταχείριση (και κάνα κατοστάρικο αύξηση)... να πάνε στα σχόλια των αναγνωστών να δούνε την άποψη που έχει ο κόσμος για εμάς...
Και φρόντισαν αρκετοί για αυτό...
Αναφερόμαστε στην άθλια εικόνα των κλακαδόρων που υποδέχτηκε τον πρώην πρωθυπουργό στα γραφεία μας μετά την παραίτηση του τον Νοέμβριο... Εικόνα άκρως προκλητική για τους πολίτες που υποφέρουν...
Όμως ο κόσμος δεν ξέρει ότι στα πλάνα δεν είναι κανένας εργαζόμενος του ΠΑΣΟΚ!!!!!!

Απαιτούμε να δοθούν στην δημοσιότητα:
1. Ο αριθμός των υπαλλήλων με εξαρτημένη σχέση εργασίας και το ύψος της συνολικής δαπάνης για την ετήσια μισθοδοσία τους, ώστε να ξέρει ο λαός τι πληρώνει και για ποιους... και αυτό θα ήταν καλό να το κάνουν όλα τα κόμματα..
2. Ποιους άλλους πληρώνει το ΠΑΣΟΚ με δελτία παροχής κλπ (συμβούλους κλπ) και το ύψος της δαπάνης.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ αυτά τα 2 ποσά να δοθούν συνολικά... γιατί άλλο υπάλληλος των 700 και 800 και άλλο << σύμβουλος >> των 2.500 η και 5.000 ευρώ το μήνα...(αν υπάρχουν τέτοιοι)...


....Για όσους ξενυχτάνε μπροστά στο blog... τους λέμε ότι το κάνουν άδικα... πρώτα θα κάνουμε.. και μετά θα γράφουμε...

ergazomenoipasok.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη 45 λεπτόν σήμερα... η επόμενη θα είναι 45 ημερών"

Ο Σόιμπλε συζήτησε ανοιχτά με τον Βενιζέλο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Συζήτησα «πολύ ανοικτά» με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να φύγει από το ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη ο Β. Σόιμπλε., κατά τη διάρκειας ομιλία του στη Ρώμη, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν ότι είναι 100% καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Η Ελλάδα, σημείωσε, είναι μία μοναδική περίπτωση και τόνισε ότι πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα για να διασώσουμε την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία εκτίμησε ότι θα επιτύχουν.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σόιμπλε συζήτησε ανοιχτά με τον Βενιζέλο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!"

Σκάνδαλο στην Πυροσβεστική με νοθεία σε διαγωνισμό προσλήψεων

Περισσότεροι από 150 επιτυχόντες του διαγωνισμού για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης έχουν ήδη αποπεμφθεί από την Πυροσβεστική, καθώς αποκαλύφθηκε πως είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά ή ψεύτικα στοιχεία προκειμένου να προσληφθούν. Ενας από τους ελάχιστους διαγωνισμούς που έγιναν στην Ελλάδα της κρίσης κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από τη μεγαλύτερη νοθεία αποτελεσμάτων. Οι επιτροπές της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το Πάσχα να ελέγξουν το σύνολο των φακέλων που υπέβαλαν όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις. Στελέχη της εκτιμούν πως τελικά οι επιτυχόντες που χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά για να κερδίσουν μια θέση στην Πυροσβεστική θα ξεπεράσουν τους 500!
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 για 4.000 θέσεις, εκ των οποίων οι 3.400 αφορούσαν εποχικούς πυροσβέστες και οι υπόλοιπες 600 θέσεις ιδιώτες. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 27.000 ενώ στην κεντρική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Τελικά αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στη διαδικασία, προσκομίζοντας πλαστά στρατολογικά έγγραφα, ψευδή αντίγραφα πτυχίων, πλαστές άδειες οδήγησης, ποινικά μητρώα, ακόμη και δικαιολογητικά που πιστοποιούν τη γνώση ξένης γλώσσας ή ηλεκτρονικού υπολογιστή.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο στην Πυροσβεστική με νοθεία σε διαγωνισμό προσλήψεων"

Γιατρός άφησε «στο πόδι του» φαρμακοποιό!

Σοβαρό περιστατικό σήμερα σε αγροτικό ιατρείο του δήμου Αγρινίου. Ο γιατρός έλειπε και συνταγογραφούσε η υπάλληλος του φαρμακείου του χωριού!

Το σοβαρό συμβάν έγινε το πρωί σε αγροτικό ιατρείο χωριού της Τριχωνίδας, όταν όπως προέκυψε μετά από επιτόπια επίσκεψη του προέδρου και του διευθυντή του νοσοκομείου Αγρινίου, αντί να συνταγογραφεί ο ίδιος ο γιατρός, συνταγογραφούσε νεαρή υπάλληλος του φαρμακείου του χωριού!
Ο γιατρός απουσίαζε για κατ’οίκον επισκέψεις στο χωριό και όπως φαίνεται είχε αφήσει στην θέση του την κοπέλα!

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία που έσπευσε επί τόπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress η διοίκηση του νοσοκομείου που διαπίστωσε επί τόπου την παράνομη συνταγογράφηση, κινεί πλέον τις διαδικασίες για διεξαγωγή ΕΔΕ, παραπομπή στο πειθαρχικό κλπ.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός άφησε «στο πόδι του» φαρμακοποιό!"

Αποκαταστάθηκαν 38 από τα 44 χαλασμένα φανάρια

Έλλειψη πόρων καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στην αποκατάσταση 38 από τους 44 κόμβους φωτεινής σηματοδότησης, οι οποίοι δεν λειτουργούσαν, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. Απομένουν ακόμη έξι κόμβοι οι οποίοι παρουσιάζουν εξειδικευμένα τεχνικά προβλήματα και απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για αποκατάσταση.

Η επισκευή των βλαβών έγινε με έξοδα της Περιφέρειας και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες από τα συνεργεία και παρά το γεγονός ότι ενώ οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στην Περιφέρεια δεν έχουν μεταφερθεί οι αντίστοιχοι πόροι.

«Ο ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη και για το λόγο αυτό απαιτούμε την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας για να ανταπεξέλθουμε σε αυτόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τόνισε επίσης ότι:
«Χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των τεχνικών γίνεται αγώνας να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον καθώς όπως γνωρίζετε οι βλάβες είναι ένα καθημερινό δεδομένο που αλλάζει διαρκώς αριθμητικά.

Το ουσιαστικό ζητούμενο είναι να μεταφερθούν στο ακέραιο οι πιστώσεις που αφορούν στις μεταφερόμενες αρμοδιότητες και να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχει σχέση με την οδική ασφάλεια των πολιτών της Αττικής».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκαν 38 από τα 44 χαλασμένα φανάρια"

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων για αλλοδαπούς στα Πατήσια

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ιρακινής και συριακής καταγωγής

Ένα πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, με τα οποία νομιμοποιούνταν αλλοδαποί, προκειμένου να μην τους ενοχλούν στην Ελλάδα ή να εισέρχονται στη χώρα και να φεύγουν στη συνέχεια σε άλλες χώρες της Ε.Ε., εντοπίσθηκε χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Μέσα στο εργαστήριο συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ιρακινής και συριακής καταγωγής.

Τα ποσά της αμοιβής τους για τη διάθεση των πλαστών εγγράφων κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος του πιστοποιητικού ή του ταξιδιωτικού εγγράφου, από 50 έως 600 ευρώ.

Στην έρευνα στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το πλήρες εργαστήριο αποτελούμενο από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με τρείς εκτυπωτές και ένα «σκάνερ», δύο φορητές κάρτες μνήμης και μία συσκευή θερμοκόλλησης, διαβατήρια, όλων των ειδών τα έγγραφα, σφραγίδες, έντυπα, 1.750 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων για αλλοδαπούς στα Πατήσια"

Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Δεν θα γίνονται μεταγωγές κρατουμένων, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αποτέλεσμα των απεργιακών αυτών κινητοποιήσεων είναι να μην μπορούν να γίνουν μεταγωγές κρατουμένων, παρά μόνο εσωτερικές, αλλά και να μην πραγματοποιούνται επισκεπτήρια.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται, μεταξύ των άλλων, για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και για τη μη καταβολή νυκτερινής απασχόλησης.

Η αποσυμφόρηση των φυλακών, σύμφωνα με την Ένωση, θα επέλθει εφόσον λειτουργήσουν οι φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, της Δράμας και των Χανίων και εάν προσληφθεί σωφρονιστικό προσωπικό.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι"

Πόσα πλήρωσε η Ελλάδα για τη βοήθεια της Αυστρίας

Στα 62,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2011, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε απόψε το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση έχει εμβάσει μέχρι τις 31.12.2011 το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της στα δάνεια προς την Ελλάδα με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ είχε επισημάνει το γεγονός, ότι η Ελλάδα καταβάλει κανονικά στην Αυστρία τους τόκους προσθέτοντας πως οι τόκοι θα συνεχίσουν να εμβάζονται από την Ελλάδα στην Αυστρία, η οποία, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά, «δεν χαρίζει χρήματα».

Η ίδια είχε επίσης παραδεχτεί την πραγματικότητα, σε σχέση με τη «βοήθεια» προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή η Αυστρία δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα η Αθήνα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους.

Είχε όμως επισημάνει πως με τη μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα, που αποφασίστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, περιορίζονται τα έσοδα για την Αυστρία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα χάνει χρήματα, πάντως η ίδια «δεν θα έλεγε πως η Αυστρία έχει κερδίσει χρήματα από τη βοήθεια προς την Ελλάδα».

Την καταβολή τόκων από την Ελλάδα για τα παρεχόμενα προς τη χώρα δάνεια, είχε προβάλει η κ. Φέκτερ και σε πρόσφατη ομιλία της στην αυστριακή Βουλή, αντιμετωπίζοντας τη λυσσαλέα αντίθεση των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης (Κόμμα Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας) στη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας και στις επιτακτικές αιτιάσεις τους, για εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα πλήρωσε η Ελλάδα για τη βοήθεια της Αυστρίας"

Διακόπτουν τις παραδόσεις υλικών 3 προμηθευτές του ΕΣΥ

Εντείνεται το πρόβλημα με τις ελλείψεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία

Ενώ ήδη πολλοί προμηθευτές είχαν σταματήσει να εφοδιάζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω των χρεών, από σήμερα και για τις επόμενες έξι ημέρες διακόπτουν τις παραδόσεις υλικών τρεις μεγάλοι σύλλογοι προμηθευτών του ΕΣΥ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠΕΥ – HELLASMES), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), διαμαρτύρονται για 'κούρεμα' των ομολόγων που τούς δόθηκαν για να ρυθμιστούν παλαιότερα χρέη.

Οι προμηθευτές αναφέρουν ότι λόγω της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν οδηγηθεί, βρίσκονται πλέον σε πλήρη αδυναμία να συνεχίσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν περνάνε σε μας οι απειλές».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη δώσει εντολή να γίνονται προμήθειες υλικών από το εξωτερικό όταν παρατηρούνται στα νοσοκομεία ελλείψεις τις οποίες αρνούνται να καλύψουν οι Έλληνες προμηθευτές.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπτουν τις παραδόσεις υλικών 3 προμηθευτές του ΕΣΥ"

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ο ΛΑΟΣ υπερψήφισαν τελικά, μετά τις αλλαγές και τις διευκρινίσεις στις οποίες προχώρησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, κάνοντας δεκτές σχετικές εισηγήσεις και την τροπολογία που αφορούσε αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η επίμαχη τροπολογία δέχτηκε νωρίτερα τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο κατάθεσης της, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε ο χρόνος για να ενημερωθούν πλήρως οι βουλευτές ως προς το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητά της.

Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατηρούσαν για επιμέρους ρυθμίσεις, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διευκρινήσεις του κ. Ρόβλια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε την τροπολογία με τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια των δύο μεγάλων κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΟ: "Ναι" της Βουλής στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων"

Έως 30 Μαρτίου, η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Λήγει στις 30 Μαρτίου για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και με εκπτώσεις, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 ν. 4038/2012.
Συγκεκριμένα, οι οφειλέτες του Ιδρύματος που θα υποβάλουν στα αρμόδια υποκαταστήματα τη σχετική αίτηση, εκτός από την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, μπορούν να πετύχουν:

Α Ένταξη των κεφαλαιοποιημένων, την 31.12.2011, οφειλών σε ρύθμιση, με απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.01.2012 και εφεξής, και καταβολή της πρώτης δόσης ή της εφάπαξ εξόφλησης έως την 30.04.2012.

Στην περίπτωση αυτή θα χορηγείται έκπτωση επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ως εξής:

1 εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση έως και έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100% επί των πρόσθετων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

2 ρύθμιση από επτά έως και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 75% επί των πρόσθετων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Β Ένταξη των οφειλών στο άρθρο 48 του ν.3943/11, σε περίπτωση αδυναμίας ρύθμισης των οφειλών σύμφωνα με τα οριζόμενα της περ. Α, με έκπτωση κατά 40% στα πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις της κεφαλαιοποιημένης, την 31.12.2011, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.01.2012 και εφεξής.

Το ποσό της μηνιαίας δόσης στη περίπτωση αυτή θα αντιστοιχεί:

1 σε ποσοστό 1,25% της κατά τα ανωτέρω κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Το ποσό αυτό για τους οφειλέτες που απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2011 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται των εκατόν πενήντα 150 ευρώ.

2 σε ποσοστό 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής, για τους οφειλέτες που δεν απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των εκατόν πενήντα 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, στις παρούσες διατάξεις εντάσσονται οφειλές προς το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, αποκλειστικές νοσοκόμες κ.α..

Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις και τηρούν τους όρους τους, αναστέλλεται έως την 31.12.2012 η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης, ενώ χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας δύο μηνών χωρίς καμία παρακράτηση ποσό ή ποσοστό.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι εκτιμώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δημιουργεί ένα πλέγμα παρεχόμενων υπηρεσιών άμεσης εξυπηρέτησης, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και καλεί όλους τους οφειλέτες του Ιδρύματος να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να επωφεληθούν από τις ιδιαίτερα σημαντικές εκπτώσεις.

Επίσης σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναφέρει ότι «η ύπαρξη αναλύσεων και σχολίων, που με ιδιαίτερη έμφαση προβλέπουν την οικονομική κατάρρευση του Ιδρύματος αφ ενός δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφ ετέρου διευρύνουν το κλίμα της αβεβαιότητας».

«Πράγματι», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντιμετωπίζει προβλήματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του. Όμως τα ξεπερνά με τον εξορθολογισμό των δαπανών και με την αποτελεσματικότερη είσπραξη των οφειλών».

sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έως 30 Μαρτίου, η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ"

Ρήτρα ανάπτυξης ΚΑΙ για τα Ελληνικά νοικοκυριά !!!

Φτάνει πια το πλιάτσικο στα νοικοκυριά !! 35 χρόνια είναι πολλά!!!

Ήλπιζα ότι όταν η χώρα ευρίσκεται στην δεινή θέση την οποίαν την οδηγήσαν πολιτικοί και υπάλληλοί τους, επι 35 χρόνια πλιατσικολογώντας τον πλούτο της, κάποια στιγμή οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, και οι συν αυτώ, θα έπρατταν στοιχειωδώς το καθήκον τους, επιμερίζοντας τον παραγόμενο πλούτο και στο απλό Ελληνικό νοικοκυριό.

Εφευρίσκοντας τρόπους ισόρροπης ανακατανομής του ελάχιστου, όπως φαίνεται, αυτού πλούτου, τον οποίον παράγει η χώρα μας.

Διαβάζοντας τίς πληροφορίες οι οποίες πλέον εμφανίζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί του περιβόητου PSI (διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων με τους ομολογιούχους-πιστωτές μας) ανακαλύπτω την υιοθέτηση τεχνικών, οι οποίες έχουν ώς στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των συμφερόντων των τοκογλύφων-πιστωτών, αποκρύπτωντας απο την κοινή γνώμη, πτυχές της συμφωνίας οι οποίες όμως κάνουν και την διαφορά διαμορφώνοντας εν πολλοίς την ουσία.

Ο διάβολος κρύβεται στίς λεπτομέρειες και στην μεθοδολογία, όπως συνήθιζε να μου λέει ο ακαδημαικός μου δάσκαλος.

Ο τίτλος άρθρου της “Ναυτεμπορικής” στίς 03 Μαρτίου του 2012, τα λέει όλα, “PSI: Επισπεύδεται η συμμετοχή των τραπεζών”.

Παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα απο το άρθρο για να γίνει κατανοητή η προσπάθεια την οποίαν καταβάλει ο υπουργός οικονομίας και Α΄ Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζύ με τον Διοικητή της ιδιωτικής Τράπεζας της Ελλάδος, ούτως ώστε να “κλείσει” το γρηγορότερον η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

“Η πορεία υλοποίησης του PSI και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα γίνει σε τρία στάδια, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος με τους επικεφαλής των έξι μεγαλύτερων τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα φτάνουν στο ποσό των 75 δισ. ευρώ και καλύπτουν το 36% του συνολικού ποσού των ομολόγων που θα υποστούν haircut. Από αυτά τα 50 δισ. ευρώ, ανήκουν σε τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες και 25 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε και επίσημα τους τραπεζίτες, πως θα γίνει σε τρία στάδια, ενώ το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα φτάσει μέχρι και 50 δισ. ευρώ.

Ανά τράπεζα, η κατανομή των 50 δις, θα γίνει με βάση τις απώλειες που θα υποστεί από τα ομόλογα που θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όπως αυτές θα πιστοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος.”

Σεβόμενος τον "αγώνα" και την "αγωνία" των συμμετεχώντων στην “ανταλλαγή”, αναρωτιέμαι, εάν ο ίδιος “αγώνας” θα μπορούσε να γίνει για να διασφαλισθεί ικανοποιητικά και το “συμφέρον” και η "αγωνία" του Έλληνα πολίτη, με ανάλογες δανειακές "τεχνικές", αποκλειστικής χρήσης και προορισμού, την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα, και όχι την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών παραγόντων και Τραπεζιτών.

Η ευθύνη της δημιουργίας της "κρίσης" δεν είναι, και δεν πρέπει να επιρρίπτεται ανεύθυνα στον Έλληνα πολίτη, άλλοι έχουν την ευθύνη αυτή καθ`ολοκληρίαν, και αυτοί οφείλουν να βρούν λύσεις και επιμερισμό του ανάλογου "κόστους".

Τό πολιτικό προσωπικό της χώρας, οι κυβερνήσεις της τελευταίας 35ετίας, έχει απολύτως αυτήν την ευθύνη, και εξ αυτού του γεγονότος οφείλει και υποχρεούται να δράσει ανάλογα.

Η διάρθρωση του κράτους είναι σήμερα τέτοια, σύμφωνα με την οποίαν, όποιο κεφάλαιο εισέρχεται στην χώρα μας αναγκαστικά “περνάει” μέσα απο το ντόπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να “φτάσει” στον προορισμό του, είτε αυτός είναι η Ελληνική κοινωνία είτε το κράτος το ίδιο, είτε είναι οιασδήποτε συναλλαγή εντός και εκτός του κράτους.

Όπως και ότι “παράγεται” εντός της χώρας διαχειρίζεται απο το ίδιο Τραπεζικό σύστημα.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ανέθεσε την διοχέτευση-διαχείριση κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, του πλούτου, των οικονομικών πόρων της Ελληνικής κοινωνίας, στο ντόπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δηλ. τίς Τράπεζες.

Παρεχώρησε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την “συναλλαγή” με τον πολίτη, διότι ώς πολιτικό σύστημα ήταν ανίκανο, ή δεν είχε την “βούληση”, να εγκαταστήσει σοβαρό κρατικό χρηματοπιστωτικό μηχανισμό και συγχρόνως μηχανισμό “συναλλαγής” με τον Έλληνα πολίτη.

Όλες οι κατά καιρούς σοβαρές προσπάθειες, απέτυχαν, εξ αιτίας της ανεπάρκειας ή της συνειδητής εμπλοκής της λειτουργείας του (κρατικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα), από “υπάλληλους πολιτικούς” των ανταγωνιστικών ιδιωτικών ιδρυμάτων, δηλαδή τίς Τράπεζες, οι οποίες δεν επιθυμούσαν τον “κρατικό” αναταγωνισμό και έλεγχο.

Σήμερα στην ΕΕ επικρατούν και ελέγχουν απόλυτα τα “κέντρα λήψης αποφάσεων” οι Τραπεζίτες με σθεναρά υποστηρικτές τους τους νεοφιλελεύθερους όπως η κ.Μέρκελ ο κ. Σαρκοζί, και άλλων, με όλα τα πολιτικά συνεπακόλουθα σε όλη την Ευρώπη, ο νεοφιλελευθερισμός στο μεγαλείο του.

Κάνοντας μιά παρένθεση στην συλλογιστική μου την οποίαν σας αναπτύσω, οφείλω να επισημάνω τον αδυσώπητο πολιτικό, και όχι μόνον, "πόλεμο", ο οποίος γίνεται αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη, με αφορμή τίς προεδρικές εκλογές στην Γαλλία.

Συνασπισμό εναντίον της υποψηφιότητας του Γάλλου σοσιαλιστή και υποψήφιου Προέδρου της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, συγκροτεί η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Με τους Γάλλους Σοσιαλιστές να έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και επενδυτικών προγραμμάτων για τις ασθενέστερες χώρες, η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει στο πρόσωπο του ηγέτη των Γάλλων Σοσιαλιστών, Φρανοσυά Ολάντ, έναν ανερχόμενο Όσκαρ Λαφοντέν, τον ηγέτη της ριζοσπαστικής γερμανικής αριστεράς που έθεσε εν αμφιβόλω την πολιτική σταθερότητας που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ.

Στο πρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εξήρε τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σταθερότητα, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε έναν πιστό σύμμαχο και θιασώτη του «χρυσού κανόνα του νεοφιλελευθερισμού», της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων και της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Πολιτική η οποία κινδυνεύει με ακύρωση από την επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ.

Αυτή η πολιτική αντιπαράθεση στα σπλάχνα της Ευρώπης, έχει άμεσο και σοβαρό αντίκτυπο στην σημερινή κατάσταση, την οικονομική κρίση, της Ελλάδος.

Συνεχίζοντας παρατηρώ, ότι την συναλλακτική επαφή και διοχέτευση χρημάτων στον Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη το κράτος την παρεχώρησε ανερυθρίαστα στούς Τραπεζίτες, και μάλιστα έναντι σχετικής αμοιβής (της σχετικής προμήθειας).
Βρίσκοντας συμπαραστάτη σε αυτήν την πρακτική, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη, μηδέ της χώρας μας εξαιρουμένης.

Ολόκληρο λοιπόν το χρηματοπιστωτικό σύστημα παρ’ότι ανήκει στον ιδιωτικό τομέα, και είναι απολύτως αυτοελεγχόμενο, εντός της Ελληνικής και Ευρωπαικής επικράτειας, αποτελεί εν ολίγοις, μέρος του κράτους.

Και έξ αυτού του γεγονότος, το κράτος και γενικά οι διαχειριστές του, επειδή ταυτίζονται με την λειτουργεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θεωρούν ότι κάθε πρόβλημα των Τραπεζιτών αποτελεί και “πρόβλημα” του Ελληνικού κράτους και το αντίστροφο.
Εξ όλων των “παροχών” πρός τούς ομολογιούχους τοκογλύφους-πιστωτές μας, παρατήρησα την αναφορά μιάς ρήτρας, της λεγόμενης "ρήτρας ανάπτυξης" δηλ. την ρήτρα ανάπτυξης (GDP warrant), που προβλέπει ότι αν ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγαλύτερος από τις επικρατούσες προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, θα υπάρχει αυξημένο επιτόκιο (+1% εν προκειμένω), καθώς και ίση μεταχείριση του επίσημου και του ιδιωτικού τομέα, στην επικείμενη συμφωνία (PSI).

Η οποία ρήτρα ώς εξαρτημένη απο την πορεία της Ελληνικής οικονομίας με σταθερό ποσοστό +1%, δημιουργεί εξάρτηση κέρδους των ομολογιούχων με την πορεία της οικονομίας.

Η πορεία της οικονομίας όμως εξαρτάται απόλυτα και απο άλλον έναν σοβαρό παράγοντα, απο αυτούς, οι οποίοι είναι η "οικονομία", από τα “υποζύγια” του Ελληνικού κράτους, τούς Έλληνες εργαζόμενους, διότι αυτοί παράγουν τον πλούτο και εξ αυτού η προσδοκία κέρδους των ομολογιούχων.

Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν την λογική των κυβερνώντων και των “ιδιοκτητών” της χώρας να συνδέσουν την πορεία της οικονομίας με το “κέρδος” των Τραπεζιτών και πιστωτών μας, με εξαρτημένη ρήτρα ανάπτυξης, και όχι με τα εισοδήματα των Ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία τελικά είναι και αυτά τα οποία παράγουν αυτόν τον πλούτο της “ανάπτυξης” και της πορείας της Ελληνικής οικονομίας.

Επομένως μία δίκαιη, κοινωνικά, αντιμετώπιση, θα ήταν, μέσα στην συμφωνία για το PSI να προβλεφθεί ρήτρα απώλειας εισοδήματος για τα Ελληνικά νοικοκυριά ώς αντίβαρο στην ρήτρα ανάπτυξης των Τραπεζιτών, σε αυτά τα νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο εισόδημα είναι κάτω του ορίου της φτώχειας (15.000 ευρώ).

Αυτά τα Ελληνικά νοικοκυριά πρέπει να απολαύσουν μέρος του, παραγόμενου απο αυτά, πλούτου, του καθημερινού αγώνα τους για επιβίωση, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, υλοποιώντας την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, εν μέτρω τινί.

Όπως η ρήτρα ανάπτυξης αναφέρεται σε ποσοστό +1% προσθετικά στο μεσοσταθμικό επιτόκιο των νέων ομολόγων, εξαρτώμενο από την αύξηση του ΑΕΠ, κατά τον ίδιο τρόπο η ρήτρα ανάπτυξης να αναφέρεται σε ποσοστό +2%, και να επιμερίζεται ανά 1% σε Τραπεζίτες και +1% στα Ελληνικά νοικοκυριά, ενταγμένη πλήρως στην συμφωνία του PSI.
Είναι καιρός να επιβάλλετε κύριοι της κυβέρνησης, "ρήτρα ανάπτυξης και για τα Ελληνικά νοικοκυριά" !!!

Εάν αυτό συνδυαστεί και με την διαγραφή των χρεών των Ελληνικών νοικοκυριών πρός τίς Τράπεζες, τότε η επικουρία στον αγώνα του Ελληνικού λαού θα είναι σημαντική κοινωνική κατάκτηση !!!
Απευθυνόμενος όχι μόνον στα κόμματα αλλά και στούς συνδικαλιστικούς φορείς προτείνω την υιοθέτηση αντίστοιχης πρότασης.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, κύριοι !!!

aegeantimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρήτρα ανάπτυξης ΚΑΙ για τα Ελληνικά νοικοκυριά !!!"

Stratfor: Με καρκίνο στο τελικό στάδιο ο Ερντογάν

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Τούρκοι αξιωματούχοι διέψευσαν αμέσως τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι η υγεία του ισχυρότερου πολιτικού άνδρα της χώρας είναι πολύ καλή.

Οι φήμες περί καρκίνου ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε εγχείριση στο έντερο. Δεν προβλήθηκαν όμως στον Τύπο παρά μόλις την Τρίτη από την εφημερίδα Ταράφ που στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για τη διαρροή του εγγράφου.

Το μήνυμα είχε σταλεί από εργαζόμενο της εταιρείας σε έναν συνάδελφό του και αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα WikiLeaks, μαζί με πολλά άλλα έγγραφα της Stratfor. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει γεωπολιτικές αναλύσεις σε συνδρομητές.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, στις 26 Νοεμβρίου. Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός εισήχθη εκ νέου στο χειρουργείο. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια», σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασίζεται σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από «έναν παλιό συμμαθητή» του χειρουργού του Ερντογάν. Η Stratfor περιέγραψε τον Ντεμίρ ως πρώην αξιωματούχο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμβουλο του Ερντογάν και ειδικό σε θέματα ενέργειας. Ο ίδιος στην ιστοσελίδα του γράφει ότι είναι αναλυτής σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και έχει εργαστεί για το γραφείο του πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε ανακοίνωσή του, στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ντεμίρ τονίζει ότι η έκθεση της Stratfor είναι ψευδής και πως γνωρίζει για το θέμα της ασθένειας του Ερντογάν μόνο όσα διάβασε στις εφημερίδες. Ο χειρουργός του Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf, χαρακτήρισε επίσης «εντελώς ψευδή» την έκθεση, ενώ ένας άλλος γιατρός που παρακολούθησε την εγχείριση δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είχε καρκίνο και δεν υπήρχε κανένας όγκος.

Επίσης, σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτήρισε τις πληροφορίες «εικασίες και κουτσομπολιά». «Η υγεία του πρωθυπουργού είναι πολύ καλή», πρόσθεσε.

ant1online.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Stratfor: Με καρκίνο στο τελικό στάδιο ο Ερντογάν"

Επαιρνε το επίδομα τυφλού που είχε πεθάνει πριν από 10 έτη

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κέρκυρας έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους σε 2.500 φακέλους, κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι κάποιοι έπαιρναν παράνομα τα επιδόματα.
Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις δικαιούχων που εμφανίζονταν ότι ήταν τυφλοί, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μέσα από τα πιστοποιητικά και τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι φερόμενοι ως δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, σε μερικές περιπτώσεις Κερκυραίοι εκλήθησαν και επέστρεψαν τα χρήματα, τα οποία κακώς είχαν λάβει, στο ταμείο του Δήμου Κέρκυρας. Ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά που παρανόμως έχουν εισπραχθεί, δεν έχουν επιστραφεί.

«Μία περίπτωση είναι ενός τυφλού, που έχει πεθάνει εδώ και μία πενταετία και συγγενής του εισέπραξε παρανόμως 38.000 ευρώ. Μία άλλη περίπτωση, που ανακαλύψαμε πριν από 10 ημέρες, αφορά έναν τυφλό, που έχει πεθάνει εδώ και μία δεκαετία, αλλά ο πληρεξούσιός του τα εισέπραττε κανονικά, ένα ποσό συνολικά 70.000 ευρώ! Είναι μια μεγάλη αδικία αυτό, για όσους δικαιούνται το επίδομα, κατ΄αρχήν», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Πουλής.

Από 30.000 έως 70.000 ευρώ εκτιμάται ότι πήραν παράνομα μέσα σε μία δεκαετία, επιτήδειοι Κερκυραίοι, από προνοιακά επιδόματα συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν αποβιώσει είτε τους είχαν παραχωρήσει πλαστά πιστοποιητικά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαιρνε το επίδομα τυφλού που είχε πεθάνει πριν από 10 έτη"

Aπίστευτη ανθελληνική διαφήμιση στη Βρετανία!

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει το θράσος διεθνών μέσων ενημέρωσης που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους την Ελλάδα. Τελευταίο παράδειγμα η διαφήμιση του Βρετανικού περιοδικού Spectator η οποία έχει προακαλέσει οργή και σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Τι λέει η διαφήμιση;

«Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Το όνομα αυτής, Ελλάδα». Και μάλιστα οι αφίσες αυτές έχουν αναρτηθεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες Γερμανικές πόλεις.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι και αρκετοί χρήστες στο Twitter βρίσκουν τη διαφήμιση χιουμοριστική! Αξίζει να σηειωθεί ότι το περιοδικό Spectator ανήκει στους David και Frederick Barclay, κάτοχοι και της Daily Telegraph.

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπίστευτη ανθελληνική διαφήμιση στη Βρετανία!"

Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη με φερόμενο αποστολέα το ΙΚΑ

Προσοχή σε μήνυμα «μαϊμού» από το ΙΚΑ

Την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προκαλέσει από χθες απατηλό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που αποσκοπεί στην αλίευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου.

Το μήνυμα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., διακινείται από χθες στο Διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@ika.gr, με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Με το μήνυμα αυτό οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο (http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού, ενώ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία.

Η Αστυνομία συνιστά την προσοχή των πολιτών- χρηστών του Διαδικτύου,Παρακαλούνται οι παραλήπτες του απατηλού μηνύματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους στοιχεία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη με φερόμενο αποστολέα το ΙΚΑ"

Για δάνειο 2,8 δισ. ευρώ, βρεθήκαμε να χρωστάμε 5,1...

Δηλώσεις των δύο πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) - των κ.κ. Σπύρου Παπανικολάου και Χριστόφορου Σαρδελή - για το επίμαχο δάνειο ύψους 2,8 δισ. ευρώ που είχε συνάψει το ελληνικό Δημόσιο με την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs το 2001, μεταφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παπανικολάου, που διετέλεσε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ από το 2005 έως το 2010 και ο κ. Σαρδελής που ήταν προκάτοχος του την περίοδο 1999-2004, αποκαλύπτουν για πρώτη φορά λεπτομέρειες για το δάνειο.

Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι από την ημέρα που έγινε η σχετική σύμβαση, η Ελλάδα χρωστούσε στη Goldman Sachs περίπου 600 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισ. ευρώ που δανείσθηκε, ενώ έως το 2005 το κόστος είχε φθάσει στα 5,1 δισ. ευρώ.

«Η συμφωνία με τη Goldman Sachs είναι μία πολύ σέξι ιστορία μεταξύ δύο αμαρτωλών» δήλωσε ο κ. Σαρδελής, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το δάνειο ήταν μία ανταλλαγή χρέους που είχε εκδώσει η Ελλάδα σε δολάρια και γεν σε χρέος σε ευρώ, χρησιμοποιώντας μία ιστορική συναλλαγματική ισοτιμία, ένας μηχανισμός που σήμαινε μείωση του χρέους, δήλωσε ο κ. Σαρδελής.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι μέρος της συμφωνίας ήταν και μία ανταλλαγή επιτοκίων (εκτός της αγοράς) για την αποπληρωμή του δανείου. Το μέγεθος και η πολυπλοκότητα της συμφωνίας σήμαιναν ότι η Goldman Sachs χρέωσε με αναλογικά υψηλότερη προμήθεια τη συναλλαγή από ότι στις συμφωνίες με πιο τυπικό μέγεθος και διάρθρωση, σημείωσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Goldman Sachs Φιόνα Λάφαν δήλωσε στο Bloomberg ότι «η Ελλάδα στην πραγματικότητα υλοποίησε τις ανταλλαγές για να μειώσει το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ, επειδή όλες οι χώρες - μέλη έπρεπε με βάση τη συνθήκη του Μάαστριχτ να δείξουν βελτίωση στα δημόσια οικονομικά τους», προσθέτοντας ότι «τα swaps (οι ανταλλαγές) ήταν μία από τις αρκετές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν πολλές κυβερνήσεις για να επιτύχουν τους όρους της συνθήκης».

Η ίδια τόνισε ότι οι συμφωνίες έγιναν με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Από την πλευρά της, η Eurostat δήλωσε ότι «οι ελληνικές αρχές δεν την ειδοποίησαν ποτέ για αυτό το σύνθετο ζήτημα και δεν ζήτησαν τη γνώμη της για το λογιστικό χειρισμό του».

Η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων (και η αύξηση των τιμών τους) που προέκυψε μετά τη συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιασθεί σχεδόν το κόστος του δανείου, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο κ. Σαρδελής δήλωσε ότι αντελήφθη τρεις μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας ότι ήταν πιο σύνθετη από ότι είχε εκτιμηθεί.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2011, οι αποδόσεις των ομολόγων βούλιαξαν και αυτό προκάλεσε μία ζημιά, λόγω του τύπου που χρησιμοποιήθηκε από τη Goldman Sachs για τον υπολογισμό των αποπληρωμών του δανείου από την Ελλάδα στην πορεία του χρόνου. «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου καταλάβαμε ότι ο τύπος θα ήταν λανθασμένος και έτσι, αφού το συζητήσαμε με τη Goldman Sachs, αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε με έναν απλούστερο τύπο».

Ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι ούτε ο νέος τύπος είχε καλά αποτελέσματα για την Ελλάδα, καθώς οι ζημιές έφθασαν στα 5,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μία ανάλυση που είχε ζητήσει.

Ο κ. Σαρδελής αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάλυση, όπως και ο σημερινός γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.
Στη συνέχεια, όπως δήλωσε ο κ. Παπανικολάου, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης αναγκάσθηκε το 2005 να αναδιαρθρώσει και πάλι τη συμφωνία για να περιορισθεί η ζημιά.
Η νέα συμφωνία προέβλεπε τη μεταφορά του swap στην Εθνική Τράπεζα και την επέκταση της ωρίμανσης του έως το 2037 αντί έως το 2019.

Η πολιτική απόφαση να αναδιαρθρωθεί και να καθορισθεί η αυξημένη τιμή της αγοράς έκανε την ίδια ζημιά με το αρχικό swap, δήλωσε ο κ. Σαρδελής

Διαβάστε Περισσότερα » "Για δάνειο 2,8 δισ. ευρώ, βρεθήκαμε να χρωστάμε 5,1..."

Επιμένει το ΥΠΟΙΚ στην εξόφληση του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ

Παρά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στη θέση του για την πληρωμή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ θα εξοφλείται το τέλος ακινήτων που δεν εξοφλήθηκε στον προηγούμενο λογαριασμό. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να εξοφλούν μόνο το τμήμα του λογαριασμού της ΔΕΗ που αφορά την κατανάλωση ρεύματος αφήνοντας ανεξόφλητο το ποσό που αφορά το τέλος ακινήτων.



Το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι "σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.



Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει. Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων, δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος" .



Έτσι, σημειώνει το υπουργείο, "όσοι, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού".



Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν έχει διακοπεί σε κανέναν πολίτη, άξιο προστασίας, που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.


epikaira.gr Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει το ΥΠΟΙΚ στην εξόφληση του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ"

Βουλή: Πρεμιέρα της εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει στην κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2007-2009, ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου- σύμφωνα με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση παραποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009. 

Παράλληλα καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική, ο τέως γενικος γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών το 2009 Γιάννης Σιδηρόπουλος παραδέχθηκε ότι- πάντα σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής- εκείνη την περίοδο «μας είχε φύγει το έλλειμμα, αλλά περιμέναμε ότι θα το μαζέψουμε μετά τις εκλογές». 

Και αναγνώρισε ότι εκείνη τη χρονιά στο έλλειμμα έπρεπε να γραφτούν τα χρέη των νοσοκομείων -αλλά ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε πόσο ήταν- ενώ σε ο, τι αφορά τις ΔΕΚΟ υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν έπρεπε να συμπεριλάβει τα χρέη. 

Από την πλέυρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργίου ανέφερε χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ότι τα ελληνικά στοιχεία γίνονταν δεκτά από τη Eurostat «με επιφυλάξεις, αστερίσκους και σημειώματα μέχρι τον Αυγουστο του 2010». 

«Είχε επισημανθεί κατ’ επανάληψη από την Ευρωπαική Στατιστική Αρχή ότι υπήρχε έλλειμμα αξιοπιστίας στα ελληνικα στοιχεία» είπε στην επιτροπή ο κ. Γεωργίου και πρόσθεσε πως το μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας των στοιχείων διαπιστώνεται και από τις 10 μεθοδολογικές επισκέψεις που είχαν γίνει από κλιμάκιο της Eurostat κατά την περίοδο 2009-2010. «Και σε άλλες χώρες έγιναν επισκέψεις αλλά συνέβη μόνο μία φορά στην κάθεμία» συμπλήρωσε. 

Κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην επιτροπή ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 3 Αυγούστου του 2010, επεσήμανε ότι η πρώτη φορά που η Ευρωπαική Στατιστική Αρχή έκανε δεκτά τα ελληνικά στοιχεία- χωρίς επιφυλάξεις- ήταν επί των ημερών του και αρνήθηκε κάθε κατηγορία για συμμετοχή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στη διαμόρφωση του ελλείματος. 

«Το έλλειμμα στην Ελλάδα αυξάνετα ή μειώνεται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι από την στατιστική υπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ. Γεωργίου απάντησε αρνητικά σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με το αν δέχθηκε πιέσεις από πολιτικούς να παρέμβει στα στοιχεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τον πρώην πρωθυπουργό Γώργο Παπανδρέου δεν έχει γνωριστεί ποτέ στη ζωή του και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου μόνο μία φορά σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αμερική.

Την ίδια στιγμή -και πάντα σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική- ο ίδιος επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του με τα άλλα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και μάλιστα εκείνη την περιοδο για το συγκεκριμένο θέμα είχε ενημερώσει τόσο τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την επισήμανση ότι η επιλογή του στη συγκεκριμένη θέση που έγινε μέσω του συστήματος «ανοιχτής διακυβέρνησης» («open government») «ευθύς εξαρχής υπονομεύτηκε πριν καν έρθει από τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ.».

«Υπόθεση-Κοντοπυράκης»

Πάντως την έντονη αντίδραση των μελών της Εξεταστικής προκάλεσε η άρνηση του τέως προέδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη να παρευρεθεί στη χθεσινή κλήτευσή του, επικαλούμενος κώλημα υγείας. 

Ο ίδιος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Πρωτόπαπα επιχείρησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι δεν επεξεργαστηκε τα στοιχεία που «φούσκωσαν» το έλλειμμα στο 15,4% καθώς είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία ήδη από τον Οκτώβριο του 2009- ενώ η αύξηση του ελλείμματος συντελέστηκε από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. 

Η επισήμανσή του αυτή δεν έπεισε τον πρόεδρο της επιτροπής, ο οποίος σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον κ. Στ. Αγιοστρατίτη- δικηγόρο του κ. Κοντοπυράκη- του διεμήνυσε ότι «αν δεν μπορεί να προσέλθει να καταθέσει να φέρει χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ή θα δώσουμε εντολή σε αστυνομική ‘κλούβα’ να τον φέρει». 

Τελικά, ο κ. Κοντοπυράκης απάντησε μέσω του δικηγόρου του ότι θα προσέλθει στην Εξεταστική την ερχόμενη Τρίτη. 

Η κόντρα 

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή που κατέθεσε χθες στην επιτροπή ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής. Πρόκειται για μέιλ, όπως αναφέρει, που είχε σταλεί στις 16/10/10 από τον κ. Γεωργίου προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πωλ Τόμσεν και στο οποίο του ζητούσε να παρέμβει ώστε να αλλάξει ο νόμος για τη λειτουργία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.- επικαλούμενος έλλειψη συνεργασίας με το διοικητικό συμβούλιο. «Είναι προιόν υποκλοπής και δεν θα τη σχολιάσω» φέρεται να απάντησε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ.



tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Πρεμιέρα της εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009"

Στον Εισαγγελέα ο Ισίδωρος Κούβελος και νυν στέλεχος της Ντόρας - 3 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ

- Ποιά είναι η απάντηση του Ισίδωρου Κούβελου στις νέες εξελίξεις
- Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μετέφερε έμβασμα και δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες ως όφειλε
- 2 υπεύθυνοι οικονομικών σε μικρά κόμματα εντοπίστηκαν με κενά στη δήλωσή τους
- Στη λίστα Βενιζέλου εντοπίστηκαν 24 πρόσωπα πολιτικά και συγγενείς τους για μεταφορές ποσών

Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Ευάγγελος Αργύρης, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για παράβαση του άρθρου 3, που αφορά σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Θυμίζεται πως ο κ. Κούβελος δεν είχε αναγράψει στη δήλωση πόθεν έσχες την εκποίηση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το έμβασμα προς το Λονδίνο στις 4-3-2011 και την ύπαρξη του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατέληξαν τα χρήματα, στη Μεγάλη Βρετανία, για αγορά ποσοστού πλοίου, όπως έχει δηλώσει ο υπόχρεος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

O Ισίδωρος Κούβελος από την αρχή είχε ζητήσει το θέμα να ελεγχθεί δικαστικά για να μην μείνει καμία σκιά και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Αφού στήθηκε και φούσκωσε η ιστορία με κατασκευασμένες αναφορές τελικώς, η επιτροπή ελέγχου του πόθεν έσχες της Βουλής, που εξέτασε τη δήλωσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καθ’ οιοδήποτε τρόπο επαύξηση ή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.
Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η υπόθεση είχε ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και συνειρμών αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους. Το να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Αντίστοιχα ο πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Δημητρακόπουλος παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Εφετών γιατί εντοπίστηκε να μεταφέρει έμβασμα στο εξωτερικό και παράλληλα δεν κατέθεσε, ως όφειλε, δήλωση πόθεν έσχες, ως υπόχρεο πολιτικό πρόσωπο. Η Επιτροπή ζήτησε από τον κ. Δημητρακόπουλο να καταθέσει έστω και τώρα, εκπρόθεσμα τη δήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Δημητρακόπουλος προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Λαβράκι όμως έβγαλε και η περίφημη «Λίστα Βενιζέλου» με τα πολιτικά πρόσωπα που την 3ετία 2009 – 2011 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά από 100.000 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τον Ευ. Αργύρη αφορά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι 5 νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές (συγκεκριμένα 3 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές) ενώ οι υπόλοιποι είναι πρώην βουλευτές, συγγενικά πρόσωπα κ.α..

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή αναμένει περαιτέρω εξηγήσεις από έναν εκ των 3 βουλευτών, καθώς εντόπισε κάποια… κενά στη δήλωση του.

Επίσης, μεταξύ των «24» εντοπίστηκαν και 2 υπεύθυνοι οικονομικών μικρών κομμάτων, που πάντως ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι ορκωτοί λογιστές έχουν εκδώσει ήδη πορίσματα για 12 πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία, όπως δήλωσε ο κ. Αργύρης, «δεν προέκυψε πρόβλημα πόθεν έσχες». Η έρευνα για τα υπόλοιπα 12 πρόσωπα, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Εισαγγελέα ο Ισίδωρος Κούβελος και νυν στέλεχος της Ντόρας - 3 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ"

Μίνι ανασχηματισμός

Σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης. ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,

Με την ίδια απόφαση, η Άννα Διαμαντοπουλου φεύγει από το υπουργείο Παιδείας και αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από την πλευρά του, αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του παραιτηθέντα Χρήστου Παπουτσή.

Τέλος, όπως αναφερέται στην ίδια ανακοίνωση, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Οικονόμου.

Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 15:30.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνι ανασχηματισμός"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news