facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επίθεση των Anonynous στη σελίδα του ΕΣΡ

«Ο χορός ξεκίνησε. Tango down», το μήνυμά τους

Νέο χτύπημα πραγματοποίησαν οι Anonymous με στόχο αυτή τη φορά τη σελίδα του ΕΣΡ.

Στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook οι Anonymous έστειλαν για ακόμα μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα «Ο χορός ξεκίνησε. Tango down».

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η σελίδα του ΕΣΡ παραμένει «κατεβασμένη».



Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση των Anonynous στη σελίδα του ΕΣΡ"

Κυνική ομολογία: Η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα γιατί έχει κέρδος απ' αυτό

«Πράξη αλληλεγγύης, αλλά υπέρ των γερμανικών συμφερόντων, αποτελεί η διάσωση της Ελλάδας», τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Die Welt», ο Φόλκερ Κάουντερ, ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγάλοι, ζητεί υπομονή από τους συμπατριώτες του και εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την στάση του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η διάσωση της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη, αλλά είναι δυνατή. Και ως προς αυτό, το πακέτο διάσωσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η διάσωση. Είμαστε μια χώρα προσανατολισμένη στις εξαγωγές. Η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αλλά είναι υπέρ των δικών μας συμφερόντων», επισημαίνει ο κ. Κάουντερ

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, δηλώνει ότι ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του.

Δείχνει δε κατανόηση για τους Έλληνες συνταξιούχους οι οποίοι, όπως λέει, αναρωτιούνται τι σχέση έχουν αυτοί με την κρίση. «Εκείνο, όμως, για το οποίο δεν μπορώ να δείξω κατανόηση είναι οι ρητορικές εξάρσεις που ακούω από Έλληνες πολιτικούς. Θεωρώ ότι οι πλειοψηφία των Ελλήνων δείχνει κατανόηση για τις μεταρρυθμίσεις», συμπληρώνει.

Κατανόηση, πάντως, δείχνει ο ίδιος και για τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθούν και να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Μια χώρα η οποία επί δεκαετίες δεν είχε σωστές δομές, δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να λειτουργήσει άψογα», εξηγεί.

Ερωτηθείς σχετικώς με την στάση της νέας Δημοκρατίας, ο πολιτικός της CDU επισημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του κόμματος και προσθέτει: «Έχει πάρει πάρα πολύ χρόνο μέχρι η Νέα Δημοκρατία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, ωστόσο τώρα στο κόμμα κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να προχωρήσουν έτσι».

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυνική ομολογία: Η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα γιατί έχει κέρδος απ' αυτό"

Aίσχος!! Η προσωπική Ιστοσελίδα του Παπανδρέου ονομάζει τα Σκόπια “Μακεδονία” !!

Η προσωπική Ιστοσελίδα του Γ. Παπανδρέου διακρίνεται για τον ίδιο λόγο με τον – ευτυχώς – τέως πρωθυπουργό… τις Γκάφες!!!

Η ιστοσελίδα αναδημοσιεύει κείμενο από Βουλγαρικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο όπου τα Σκόπια ονομάζονται “Μακεδονία”.

Προφανώς αυτό είναι το “Όραμα για τον Μέλλον των Ελλήνων” που πρεσβεύει ο ΓΑΠ και η ιστοσελίδα του!!!

Δείτε εδώ:

history-of-macedonia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Aίσχος!! Η προσωπική Ιστοσελίδα του Παπανδρέου ονομάζει τα Σκόπια “Μακεδονία” !!"

Έτσι άδειαζαν τα ταμεία του κράτους


Οι σοβαρές παθογένειες του ανωτάτου ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας, που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο της νομιμότητας των δαπανών αλλά και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, προκύπτουν από τον φάκελο του «σκανδάλου» στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) που ανοίγει από σήμερα η zougla.gr.
Μία δεκαετία μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη κυκλώματος επίορκων κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι (την περίοδο 1997-2002), σε συνεργασία με γόνους πολιτικών οικογενειών και πρώην γενικούς διευθυντές κομμάτων, «λεηλάτησαν» εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία, αντί να καταλήξουν σε πληρωμές για ώρες εκπαιδευτικής διδασκαλίας, κατέληξαν στην τσέπη ιδιωτών για μαθήματα-μαϊμού σε ΙΕΚ και σεμινάρια τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, το Ελεγκτικό Συνέδριο… αδυνατεί να δρομολογήσει την επιστροφή των χρημάτων, αποδίδοντας οικονομικές ευθύνες στους εμπλεκομένους!
Ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, που συμμετείχαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, φθάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν -εγγράφως- απροκάλυπτες απόπειρες συγκάλυψης της υπόθεσης για τον λόγο ότι ανάμεσα στους εμπλεκομένους βρίσκονται στελέχη του δημόσιου βίου της χώρας, πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπάλληλοι του ίδιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Από τον γιο του Αρσένη μέχρι και τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με αφορμή τις πορισματικές αναφορές που συνέταξαν, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου, οι οικονομικοί επιθεωρητές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκαν διώξεις εναντίον 34 συνολικά προσώπων. Η λίστα των κατηγορουμένων είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η βαρύτητα των ονομάτων που εμπλέκονται και κατηγορούνται σήμερα για κακουργήματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι:
- Διονύσιος Αρσένης, γιος του πρώην υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη
- Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. και γενικός διευθυντής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
- Πολυτίμη Βαμβύλη-Παπακωνσταντίνου, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
- Λαμπρινή Βαμβύλη, κουνιάδα του κ. Παπακωνσταντίνου
- Αικατερίνη Κουμλίδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας (περίοδο 2000-2004) Πέτρου Ευθυμίου
- Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.
- Παναγιώτης Μαΐστρος, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.
- Γεώργιος Κοκοβός, πρώην διευθυντής Οικονομικού στον Ο.Ε.Ε.Κ. (η σύζυγός του είναι στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου)
- Θόδωρος Χρονόπουλος
- Ευθύμιος Πατσούρης
- Γεώργιος Χαραλαμπίδης, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Οικονομικού στον Ο.Ε.Ε.Κ.  
- Μαρία Λουρίδα, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικού του Ο.Ε.Ε.Κ.
- Δημήτριος Καραχάλιος.
Εκτός από τους προαναφερθέντες, κατηγορούνται, επίσης, και οι: Ολύμπιος Δαφέρμος, Σπυριδούλα Καπώνη, Νικόλαος Πρίντεζης, Κώστας Μυστριώτης, Δημ. Τσελεπής, Νικολέτα Σακολιά, Κώστας Τσολακίδης, Λουκάς Ζαχείλας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Αικατερίνη Ντασκαγιάννη, Όλγα Καφετζοπούλου, Παναγιώτης Αντωνίου, Κώστας Κατσίμπας, Γεώργιος Στρατηγάκης, Χρίστος Γαρδικλής, Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Μαρινοπούλου και Άννα Σταμούλου, κ.τ.λ..
Οι διώξεις για εννέα πρόσωπα αφορούν στα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση για ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις. Αυτές τις ημέρες, κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, η τέταρτη ειδική ανακρίτρια Αθηνών διεξάγει περαιτέρω ανάκριση, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι προαναφερθείσες πράξεις τελέστηκαν από κοινού, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος και άλλων κρατικών στελεχών, όπως του κ. Γιώργου Χανιωτάκη, πρώην επιτρόπου του Συνεδρίου στον Ο.Ε.Ε.Κ. και μετέπειτα γενικού συντονιστή επιτροπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αυτά σε ό, τι αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθ' όσον σε ό, τι αφορά στο οικονομικό σκέλος και τον καταλογισμό συγκεκριμένων ευθυνών, το Ελεγκτικό Συνέδριο φαίνεται ότι κωλυσιεργεί επιδεικτικά.
Οι εκπαιδευτές- «φαντάσματα»
Ο κ. Γιώργος Μπούτος είναι ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών (ο άλλος είναι ο κ. Π. Κουτελάκης) που αποκάλυψε τις προκλητικές περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Λεφτά που δόθηκαν σε «ημετέρους» οι οποίοι βαπτίστηκαν «εκπαιδευτές», διδάσκοντας ακόμη και ιατρικά επαγγέλματα, παρά το γεγονός ότι ήταν απόφοιτοι λυκείου. Αλλά και αρκετούς ακόμη οι οποίοι δίδασκαν σε Ι.Ε.Κ. μέσω «διακτινισμού», καθώς διαπιστώθηκε ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ταξίδευαν στο εξωτερικό. Φυσικά, πληρώνονταν κανονικά από τα ταμεία του Οργανισμού.
Οι διαπιστώσεις των πορισμάτων που συνέταξε προκαλούν σοκ.
Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Πολυτίμη Βαμβύλη, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, είχε υπογράψει συμβάσεις με δημόσια Ι.Ε.Κ. για διδασκαλία 10 διαφορετικών μαθημάτων που απαιτούσαν κατοχή αντίστοιχων τίτλων πανεπιστημιακού επιπέδου. Μοναδικό της προσόν, βέβαια, ήταν το απολυτήριο Λυκείου. Ωστόσο, μεταξύ άλλων δίδασκε από θεωρία Πορσελάνης της ειδικότητας Οδοντοτεχνικής Πορσελάνης μέχρι και Μηχανογραφημένη Λογιστική της ειδικότητας Φοροτεχνικού Γραφείου. Μάλιστα, αποζημιωνόταν για μηνιαία απογευματινή διδασκαλία 164 ωρών!
Δείτε το έγγραφο

Ο δε Διονύσιος Αρσένης, την περίοδο υπουργίας του πατέρα του, ήταν ειδικός σύμβουλος του πρώην προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. και νυν κατηγορούμενου Γεράσιμου Σαπουντζόγλου. Το ίδιο διάστημα, όμως, εμφανιζόταν να απασχολείται σαν εκπαιδευτής και στα Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, διδάσκοντας από ηλεκτρονικά της ειδικότητας «χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας» μέχρι και «Αργυροχρυσοχοΐα- Ωρολογοποιΐα». Ο ίδιος, βέβαια, έχει σπουδάσει Οικονομολόγος! Στα συμπεράσματά τους οι οικονομικοί επιθεωρητές αναφέρουν: «… Δεν προκύπτει ότι διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα για τη διδασκαλία των μαθημάτων που αναφέρονται ανωτέρω και ως εκ τούτου κατά την άποψή μας ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους».
Δείτε το έγγραφο

Η πολυθεσίτισσα διευθύντρια του κ. Ευθυμίου
Εντυπωσιακή ήταν και η επαγγελματική πολυδιάσπαση της κυρίας Αικατερίνης Κουμλίδου. Λίγο αφότου ο κ. Πέτρος Ευθυμίου διαδέχθηκε τον Γεράσιμο Αρσένη στο Υπουργείο Παιδείας, η κυρία Κουμλίδου ορίστηκε διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου. Από την 1 Ιουλίου του 2000 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου λάμβανε 500.400 δρχ. τον μήνα και 156.890 αποζημιώσεις υπερωριών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2001 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2001 λάμβανε 516.040 και 162.120 αντίστοιχα.
Οι οικονομικοί επιθεωρητές διαπίστωσαν από τον έλεγχο ότι η κυρία Κουμλίδου είχε πλήρη απασχόληση στο γραφείο του κ. Ευθυμίου, όπου εργαζόταν και τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Τουλάχιστον για αυτά πληρωνόταν. Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2002 απασχολούνταν και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, από το οποίο πήρε ετήσια αποζημίωση 1,4 εκατ. δρχ. (το 2000) και 2.641 ευρώ το 2001.
Παράλληλα, η κυρία Κουμλίδου διορίσθηκε και στη θέση του ειδικού συμβούλου του Οργανισμού, με απόφαση του κ. Παναγιώτη Μαΐστρου, (Σεπτέμβριος 2000), ενώ ένα μήνα νωρίτερα είχε ορισθεί και διευθύντρια στο Ι.Ε.Κ. Σίνδου! Πανταχού παρούσα, με το πόρισμα να αναφέρει ότι «ήταν και χρονικά αδύνατη η απασχόλησή της στον Ο.Ε.Ε.Κ».
Δείτε το έγγραφο


Καταγγέλλουν κουκούλωμα
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr. Είναι ενδεικτικά για το πού κατέληγαν τα χρήματα του Οργανισμού. Υπάρχουν δεκάδες, ακόμη, εξόφθαλμες περιπτώσεις εικονικών μαθημάτων ή σεμιναρίων που κόστισαν χρυσάφι, συρρικνώνοντας το απόθεμα των δημόσιων ταμείων και διασπαθίζοντας τα κοινοτικά κονδύλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον δειγματοληπτικό, μόνο, έλεγχο που πραγματοποιήθηκε παρουσιάζεται ζημία ύψους έξι εκατ. ευρώ.  
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να αδυνατεί να καταλογίσει συγκεκριμένες οικονομικές ευθύνες, τη στιγμή που στην υπόθεση έχει εμπλακεί και ο ευρωπαϊκός οργανισμός OLAF που διερευνά την ενδοκοινοτική απάτη.
Άξιο αναφοράς είναι ότι οι δύο πρώτοι κατασταλτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν καταλόγιζαν ευθύνες σε κανέναν από τους εμπλεκομένους. Και οι δύο έλεγχοι ακυρώθηκαν κατόπιν παρεμβάσεως του κ. Μπούτου, με αποτέλεσμα να διαταχθεί και τρίτος έλεγχος!
Ακόμη όμως και ο τρίτος έλεγχος μένει «κρυφός», καθώς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο οικονομικός επιθεωρητής, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά του για διαβίβαση της Πορισματικής Έκθεσης, οι επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να του κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα της έκθεσης ή έστω να τον ενημερώσουν εάν προτείνουν τη διενέργεια καταλογισμών εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι -κατά τον οικονομικό επιθεωρητή- ότι η «άρνηση» του Ελεγκτικού Συνεδρίου – με την πρόφαση του απορρήτου- για χορήγηση της έκθεσης έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθήθηκε στις δύο προηγούμενες εκθέσεις, οι οποίες -μεταξύ άλλων- είχαν κοινοποιηθεί ακόμη και στους κατηγορουμένους και χρησιμοποιήθηκε για την «υπεράσπισή» τους σε ποινικό επίπεδο.
Σημειώνει χαρακτηριστικά ο οικονομικός επιθεωρητής: «Η προηγούμενη ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αναγνωρίσει το ειδικό έννομο συμφέρον μου για την υπόθεση και μου είχε κοινοποιήσει τις δύο προηγούμενες Εκθέσεις Κατασταλτικού Ελέγχου, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί με τις ανωτέρω αναφορές μου η προκλητική και ταυτόχρονα απροκάλυπτη απόπειρα των συντακτών των δύο πρώτων εκθέσεων να μη διενεργηθούν καταλογισμοί και να τεθεί η υπόθεση στο Αρχείο…». Και συνεχίζει: «… με βάση το προηγούμενο ιστορικό μπορεί να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι και η έκθεση αυτή πάσχει ή ακόμα χειρότερα επιδιώκει τη συγκάλυψη όσων με παράνομες πράξεις και με τις ευλογίες των επιτρόπων του Ε.Σ. λεηλάτησαν τον προϋπολογισμό του Ο.Ε.Ε.Κ.», ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητο το ενδεχόμενο «ο Πρόεδρος του Ε.Σ. να επιθυμεί να παράσχει κάλυψη σε κατηγορούμενους για απάτη σε βάρους του Δημοσίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην υπόθεση της απάτης έχουν ενεργό συμμετοχή και στελέχη του ίδιου του Ε.Σ.».
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...


Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι άδειαζαν τα ταμεία του κράτους"

Δεν εισπράττει μισθό ο Πρωθυπουργός

Κάτι που ούτε στενοί συνεργάτες του ήξεραν, έγινε γνωστό μετά από ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου: ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν εισπράττει την πρωθυπουργική χορηγία, δηλαδή το μισθό του.

Είναι μια απόφαση που είχε πάρει ο ίδιος, ευαισθητοποιημένος προφανώς από την κρίση και τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν εισπράττει μισθό ο Πρωθυπουργός"

Στον ΟΑΕΔ η περιουσία και το προσωπικό των ΟΕΚ-ΟΕΕ

Κουτρουμάνης: Κανένα πρόβλημα σε όσους έχουν πάρει δάνεια

Διατηρούνται τα επιδόματα και οι παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, καθώς όλες οι αρμοδιότητες των δυο φορέων μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον ΟΑΕΔ, όπως εξήγησε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνη, θα μεταφερθούν επίσης οι πόροι και τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως και το προσωπικό των δυο οργανισμών.

Για την διαχείριση των πόρων συστήνεται στον ΟΑΕΔ ειδικός λογαριασμός με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια και την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Κουτρουμάνης καθησύχασε τους δανειολήπτες, των οποίων ένα μέρος των δόσεων τους επιδοτείται από τον ΟΕΚ, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε ισχύ. Όλες οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες, θα καλύπτονται από τον ειδικό λογαριασμό.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν θα αναληφθούν από τον ΟΑΕΔ νέα, ενώ θα συνεχιστεί η λειτουργία και συντήρηση των βρεφονηπιακών σταθμών, που ήταν υπό την εποπτεία του ΟΕΕ.

Για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, συγκροτήθηκε με την ίδια απόφαση, μεταβατικό σχήμα με εξάμηνη θητεία.

Για το προσωπικό, τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι θα αξιολογηθεί με τις διαδικασίες που θα καθιερωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο των υπηρετούντων στο δημόσιο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ΟΑΕΔ η περιουσία και το προσωπικό των ΟΕΚ-ΟΕΕ"

Yπεγράφη η σύμβαση επέκτασης του μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά

Υπεγράφη η σύμβαση επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, από το Χαϊδάρι έως το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας. Το έργο προύπολογισμού 660 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί σε 5,5 χρόνια και θα παραδοθεί το 2017. Η γραμμή θα διέρχεται από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας και θα καταλήγει στον Πειραιά, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες.

Οι νέοι έξι σταθμοί είναι: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, τα Μανιάτικα, το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι.

«Προσπαθούμε να επιταχύνουμε όλα τα μεγάλα έργα που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τη Siemens για την κατασκευή της σηματοδότησης στους επτά σταθμούς των επεκτάσεων του δικτύου που είχαν «κολλήσει» τα τελευταία χρόνια ώστε να παραδοθούν σε περίπου 12 μήνες. Πρόκειται για τις επεκτάσεις προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Ανθούπολη.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα αναμένει πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στο «ξεπάγωμα» των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι το σημαντικό αυτό έργο πριν από μερικούς μήνες «θεωρείτο νεκρό», αλλά όταν «δουλεύουμε όλοι μαζί και διαχρονικά όλα επιτυγχάνονται».

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι μελέτες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό από Γαλάτσι μέχρι Καισαριανή που θα καταλήγει στη Λυκόβρυση και σχεδιάζεται να δοθεί προτεραιότητα στο τμήμα της από Άλσος Βεΐκου μέχρι Ευαγγελισμό.
Επίσης εντός του 2012 θα προχωρήσει η επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο του Πειραιά, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες για την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, με την προσθήκη ενός νέου σταθμού στην περιοχή του Κεράνη. Επίσης σχεδιάζονται επεκτάσεις του Τραμ προς το Κερατσίνι.

Στη Θεσσαλονίκη, προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Yπεγράφη η σύμβαση επέκτασης του μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά"

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά- Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατέθεσε τις προτάσεις του για ανάπτυξη, σε Γιούνκερ-Ντόλ - Μέρκελ
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Ο Αντώνης Σαμαράς την ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα κινήσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ..
είναι ανάγκη η χώρα μας να προσφύγει στις κάλπες, προκειμένου μια νέα κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα της οικονομίας. Απο την πλευρά της η κ. Μέρκελ εξέφρασε ... την ικανοποίησή της για την στάση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα, ενώ τόνισε ότι το Γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ήδη τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:
1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και
2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας.
Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.
Συγκεκριμένα:
§ Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
§ Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
§ Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
§ Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
§ Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής.
Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης.
Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή.
Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο.
Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία.
Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες.
Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά- Γιούνκερ"

Συγκροτείται επιτροπή για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο

Συγκροτείται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τριμελής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή προκειμένου να συντάξει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση του προσωπικού.


Η Επιτροπή αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Συμβουλίου της Επικρατείας και ένα Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.


Σημειώνεται, ότι μετά την αξιολόγηση, επίκειται κατάργηση των φορέων και μετατάξεις ή απολύσεις των εργαζομένων, που θα κριθούν μη αποδοτικοί.
Τα 7 κριτήρια, με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου, είναι τα εξής:
1) Εξυπηρέτηση του κοινού
Η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από την εξυπηρέτηση που θα έχουν στις διάφορες υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθεί με ερωτηματολόγια, που θα δοθούν στο κοινό, με καταγραφή του αριθμού παραπόνων, καθώς με το χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αιτήματα.
2) Προσόντα στελεχών
Η αξιολόγηση του συγκεκριμένου τομέα αφορά στην ικανότητα των ανώτερων στελεχών της διοικητική ιεραρχίας των οργανισμών, ως προς την ικανότητα τους να οργανώνουν, να διαχειρίζονται, αλλά και να συντονίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες και το προσωπικό τους.
3) Συντονισμός, χρόνοι, προγραμματισμός
Ο προγραμματισμός, δηλαδή η διαδικασία μέσω της οποίας διαμορφώνεται το όραμα και η αποστολή των δημόσιων οργανισμών, οι σκοποί, οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη αυτών, είναι ένα από τα πλέον αδύνατα σημεία της δημόσια διοίκησης στην Ελλάδα.
Με την αξιολόγηση θα διαπιστωθεί ποιες δομές διαθέτουν προγραμματισμό και με ποιες μεθόδους διαμορφώνεται το σχέδιο δράσης των υπηρεσιών΄.
4) Αξιοποίηση δυνατοτήτων
Ένας ακόμα τομέας, στον οποίον θα κριθούν οι ικανότητες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτουν ανώτερα στελέχη και πολιτική ηγεσία στο Δημόσιο.
Πρόκειται για την αξιοποίηση των υπαλλήλων όχι μόνο βάσει των αλλά και των ουσιαστικών προσόντων τους. Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μία παράμετρος που απουσιάζει από τη δημόσια διοίκηση.
5) Συντονισμός υπηρεσιών
Στο συγκεκριμένο κριτήριο θα μετρηθεί η ετοιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών, σε επίπεδο σχεδιασμού, να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες που ακολουθούν.
Ουσιαστικά, το δημόσιο θα βαθμολογηθεί για την δυνατότητά του να απορροφά πόρους του ΕΣΠΑ κυρίως στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
6) Νέες τεχνολογίες
Οι επιτροπές θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των οργανωτικών δομών του κράτους. Η μέτρηση των αποτελεσμάτων έχει σχεση με το αρχικό κριτήριο, που αφορά στον προγραμματισμό.
Θα αναλυθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, με βάση την αρχική στοχοθεσία στον βαθμό βέβαια που αυτή υφίσταται.
7) Κρατικές δομές
Θα μετρηθούν οι κοινές συσκέψεις, που πραγματοποιούνται μεταξύ υπηρεσιών υπουργείων, η συχνότητά τους και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών.   

Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση θα έχουν και οι πολίτες που θα βαθμολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε βάθος πενταετίας, ενώ θα καταγράφονται και τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, κακοδιοίκησης, διαφθοράς και γραφειοκρατίας, που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια.


Επίσης, θα αξιολογηθεί και θα διερευνηθεί η δυνατότητα εάν κάποια αρμοδιότητα ή πολιτική που ασκείται από φορέα μπορεί να μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα, ένα θέμα που έχει προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός.


Ωστόσο, οι δημόσιοι υπάλληλοι και η ΑΔΕΔΥ, ειδικά πάνω σε αυτό το θέμα, υποστηρίζουν ότι η κατάργηση κρατικών αρμοδιοτήτων και η μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.


Πάντως, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, και να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του με τη διατήρηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών θα είναι η μετακίνηση χιλιάδων υπαλλήλων, που θα φέρει επιπλέον η μείωση στις δομές των υπουργείων κατά 30%, μετά την πρωτοβουλία του υπουργείου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα υπουργεία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκροτείται επιτροπή για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο"

Απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ με SMART PHONES

Συνολικά 19 άτομα εμπλέκονται στην οργάνωση που διέπραξε υπόθεση κακουργηματικής απάτης, σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας. Συνελήφθησαν ήδη 9, μεταξύ των οποίων και μία 41χρονη που είναι το ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση δρούσε πάνω από 2 χρόνια και με τη μέθοδο των εικονικών παραγγελιών, για αναβαθμίσεις - επιδοτήσεις συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, διοχέτευαν παράνομα στην αγορά συσκευές κινητής τηλεφωνίας, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι 41χρονη υπάλληλος της εταιρίας, συγκρότησε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση της εταιρείας, έχοντας η ίδια ηγετικό ρόλο.

Εκμεταλλευόμενη τη θέση της στην εταιρεία, έβρισκε προσωπικά δεδομένα εταιρικών πελατών, οι οποίοι όμως είτε ήταν ανενεργοί είτε δεν δικαιούνταν επιδότηση, σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη πολιτική της εταιρείας. Στη συνέχεια, καταχωρούσε ηλεκτρονικά εικονικές παραγγελίες τηλεφωνικών συσκευών, υψηλής αγοραστικής αξίας, τεχνολογίας και εμπορευσιμότητας (Smart - phones), με επιδότηση ίση με το 100% της αξίας της συσκευής.

Έπειτα, κατεύθυνε την παράδοση των συσκευών προς τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, πολλοί εκ των οποίων εργάζονταν ή διατηρούσαν καταστήματα πώλησης ειδών τηλεφωνίας, με αντίστοιχες ιστοσελίδες, στις οποίες διαφημίζονται και διατίθενται προς πώληση τέτοιες συσκευές.

Με τη μέθοδο αυτή διοχετεύθηκαν παράνομα στην αγορά (11.261) συσκευές κινητών τηλεφώνων, μέσω καταστημάτων στην Αττική, τη Ρόδο και την Κρήτη, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρία ανέρχεται τουλάχιστον στα (3.640.000) ευρώ, χωρίς να προσμετράται το ποσό που αναλογεί στο Φ.Π.Α., μέρος του οποίου είναι και έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, που διεξήχθη χθες (29-02-2012), στις περιοχές αυτές, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και σε οικίες εμπλεκομένων ατόμων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: (50) συσκευές κινητών τηλεφώνων που αποτελούν προϊόν απάτης σε βάρος της εταιρείας, εκατοντάδες τιμολόγια διακίνησης των επίμαχων συσκευών, δύο (2) πιστόλια, (710.000) ευρώ περίπου σε μετρητά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι κατηγορίες, που βαρύνουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι, κατά περίπτωση, κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και απάτης με υπολογιστή, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της τοκογλυφίας, της παραβίασης των διατάξεων για τα προσωπικά δεδομένα καθώς και των διατάξεων για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ με SMART PHONES"

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι οδοντίατροι

Αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι οδοντίατροι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, διαμαρτυρόμενοι «για την παράδοση άνευ όρων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν "απελευθέρωσης" των επαγγελμάτων».

Καταγγέλλουν ότι τα οδοντιατρεία «μεταβάλλονται σε super markets» και ο ασθενής μένει εντελώς «απροστάτευτος αφού, από δω και πέρα, ο οποιοσδήποτε κατά κυριολεξία, μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο».

Οι οδοντίατροι κάνουν λόγο για αόριστο και επικίνδυνο νομικό πλαίσιο και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι οδοντίατροι"

Χ. Ρομπέι: Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άλλα δυόμισι χρόνια

Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άλλα δυόμισι χρόνια επανεξελέγη ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά τη δεύτερη θητεία. Είναι προνόμιο το να υπηρετεί κανείς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά σε καθοριστικές περιόδους, όπως αυτές που διανύουμε. Πρόκειται βέβαια και για μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο κ. Ρομπέι.

Ακόμα, ευχαρίστησε τους ευρωπαίους ηγέτες που του ζήτησαν να προεδρεύει των συνόδων κορυφής της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα αποδέχτηκε την πρόταση.

Προς επίλυση η κρίση χρέους

«Η κρίση χρέους που επικρατεί στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά επίλυσης» δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

«Δεν λεω πως έχουμε βγει τελείως από τη δίνη, όμως υπάρχει μία αποφασιστική καμπή στην κρίση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος προεδρεύει στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, αισιόδοξο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς παρατηρώντας την κάθετη πτώση των επιτοκίων δανεισμού τα οποία απαιτούν οι αγορές των ομολόγων από τα αδύναμα κράτη μέλη.

«Στην περίπτωση της Ιταλίας, τα επιτόκια των διετών και τριετών έχουν πέσει κατά 3-4% από το υψηλότερο επίπεδό τους», σημειώνει ο κ. Ρομπέι.

«Όλα όσα έχουμε πράξει έχουν αρχίσει ν' αποδίδουν καρπούς και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια πορεία», τόνισε ο Βαν Ρομπέι, προειδοποιώντας πάντως ότι «η κρίση σαφώς δεν έχει τερματισθεί και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χ. Ρομπέι: Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άλλα δυόμισι χρόνια"

Πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος»: "Δεν μίλησα ποτέ για βουλευτή"!

Θα μας τρελάνει ο πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος» αρεοπαγίτης Π. Νικολούδης, ο οποίος τώρα μετά το φιάσκο με τον "βουλευτή του ενός εκατομμύρίου ευρώ"τώρα αρνείται ότι μίλησε για βουλευτή. Ας δούμε λοιπόν τι είπε αρχικά στην κατάθεσή του στη Βουλή:

«Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, που αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300». Και προφανώς, όταν μιλούσε για τους «300», αναφερόταν στους βουλευτές.
Όταν αποδείχθηκε ότι ήταν ο σύζυγος της προέδρου της ΔΗΣΥ Ν.Μπακογιάννη, Ι.Κούβελος, ο οποίος όντως έβγελε ένα εκατομμύριο, αλλά όχι ευρώ, αλλά όλα! «Δεν ανέφερα καν την λέξη "βουλευτής"» λέει και σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Ανέφερα ότι από τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή και αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα δεν εντοπίσθηκε εγκληματική δραστηριότητα που να εμπίπτει στη σχετική με το "ξέπλυμα χρήματος" νομοθεσία. Στη μοναδική περίπτωση κατά την οποία διαπιστώθηκε, ότι ένας ή μία είχε μεταφέρει ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, ο έλεγχος δεν έδειξε εγκληματική προέλευση των χρημάτων. Στο ζήτημα αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει το αν η συναλλαγή έγινε το Μάιο, το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Δεν ανέφερα καν την λέξη "βουλευτής". Πολύ περισσότερο δεν ανέφερα κανένα όνομα ούτε ενώπιον της Επιτροπής, ούτε αργότερα ποτέ και σε κανέναν. Αυτό το τονίζω κατηγορηματικά. Το αν επελήφθη άλλη αρμόδια Αρχή και έκανε έρευνα στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, αυτό ήταν κάτι που ούτε το αποφάσισα, ούτε να το αποτρέψω μπορούσα, ούτε και με αφορά», τονίζει στην δήλωσή του. Ενώ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «τα καθήκοντά μου θα συνεχίσω να τα εκτελώ έντιμα, αμερόληπτα και απροκατάληπτα, αδιάφορα με το ποιόν θίγει ή ποιόν ωφελεί η εφαρμογή των νομίμων και άσχετα με το αν κάποιος υβρίζει ή όχι».

Και να φαντασθείτε ότι αυτοί (οι αρεοπαγίτες) είναι οι κατά τεκμήριο σοβαρότεροι λειτουργοί του δημοσίου. Φαντασθείτε τι γίνεται παρακάτω για να καταλάβετε πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα...

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος»: "Δεν μίλησα ποτέ για βουλευτή"!"

Δημ.Μητροπάνος: ‘Κλωτσηδόν έπρεπε να διώξουν το Γιωργάκη και αυτοί το συζητάνε’

Αν έκλεινε κάποιος σε ένα πακέτο πέντε- δέκα μελωδίες που να θυμίζουν Ελλάδα, μία απ’ αυτές θα ήταν τα ζεϊμπέκικα του Μητροπάνου. Αν ήθελε κάποιος να εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε απλός, γνήσιος και καθαρός λαϊκός τραγουδιστής θα μίλαγε για τον Μητροπάνο. Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής δεν χρειάζεται συστάσεις σε κανένα κοινό. Ούτε σε εκείνους που ακούνε έντεχνα, ούτε στους άλλους που απορρίπτουν τα λαϊκά, ούτε στους ροκάδες, ούτε στους εναλλακτικούς. Τον Μητροπάνο τον ξέρουν όλοι. Ξέρουν τα τραγούδια του, αναγνωρίζουν την φωνή του.
Άνθρωπος ανοιχτός για όποιον τον γνωρίσει πρώτη φορά, φιλόξενος και ευγενικός. Με εκείνη τη βαθιά και βαριά φωνή εξηγεί με πάθος τις απόψεις του για όλα τα θέματα. Γιατί ενδιαφέρεται για όλα και, κυρίως, για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι κι αυτός θυμωμένος, επικριτικός με τους πολιτικούς, με τις υποσχέσεις, με τις χαμένες ελπίδες. Σου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να μιλήσει μόνο γι’ αυτά. Ολοκληρώνοντας μια τέτοια κουβέντα φεύγεις με την πεποίθηση ότι αν η οργή του ήταν μελωδία θα ήταν ένα βαρύ βαρύ ζεϊμπέκικο.

Είστε θυμωμένος με αυτό που ζούμε σαν Έλληνες;
Χρόνια είμαι, δεν είμαι τώρα. Απλώς τώρα μαζεύτηκαν πολλά.
Τι σκέφτεστε;
Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Είναι όλοι τους θρασείς. Τις προάλλες άκουγα τον Παπανδρέου που έλεγε πως όταν μας είπε «λεφτά υπάρχουν» δεν εννοούσε αυτό που εννοούσαμε εμείς. Το θέμα είναι ότι καταλάβαμε αργά τι εννοούσε. Τα είχε κανονίσει όλα από πριν με το ΔΝΤ. Ο λαός, όμως, με αυτό το «λεφτά υπάρχουν» τον τίμησε, του έδωσε 160 βουλευτές. Μπορούσε να κάνει ένα νόμο στη Βουλή, να τον περάσει και να πάρει τα λεφτά από αυτούς που έχουν, αυτό που προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι τέλοσπάντων εννοούσε και να τελείωνε το πράγμα. Απλά δεν είχε διάθεση. Η μόνη διάθεση που είχε ήταν να τα πάρει από το ΔΝΤ και μετά δεν τον ενδιέφερε τι θα γίνει. Γιατί και τότε που τέθηκε θέμα πτώχευσης ας το συζητάγαμε. Εξάλλου και τώρα θα πτωχεύσουμε. Η διαφορά είναι ότι τώρα θα μας ζητήσουν να υποθηκεύσουμε την Ακρόπολη, τα νησιά, τους φυσικούς πόρους μας. Όλα, τα πάντα. Τώρα η πτώχευση θα είναι και αρπαγή.
Μόνο η κυβέρνηση των τελευταίων δύο ετών ευθύνεται για την κατάσταση;
Όχι βέβαια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται γιατί, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε χιλιάδες πράγματα και παραλείψεις, πήγε να κάνει  και ένα καλό. Πήγε να ανοίξει τη συνεργασία με τη Ρωσία στο θέμα των πετρελαίων. Ο Γιωργάκης άνοιξε την πόρτα στην Αμερική, με το ΔΝΤ, να μπει μέσα και αν μη τι άλλο ξέρουμε ότι, όπου έβαλε το χεράκι του το ΔΝΤ, οι χώρες καταστράφηκαν. Όπου το έδιωξαν είδαν άσπρη μέρα. Να ‘ναι καλά το παλικάρι, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, άντε αύριο μεθαύριο να κάνει κι άλλα καλύτερα. Και τον έχουν ακόμα και συζητάνε. Έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω…Έλεος!
Ο ίδιος μιλώντας στα μέλη του κόμματος του είπε ότι η κυβέρνηση έζησε τα πάντα μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια.
Φυσικά ο πολίτης δεν τον αφορά, δεν ενδιαφέρεται. Παίρνει και αυτό το θλιμμένο ύφος. Ποιον κοροϊδεύει; Αλλά τα βάζω και με εκείνους που είναι δίπλα του. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν ο Βενιζέλος να μην τον είχε καταλάβει. Ο Βενιζέλος έχει μυαλό να πουλήσει όλη την Ελλάδα και να του περισσέψει κι άλλο. Δεν είναι δυνατόν να μην κατάλαβε με ποιον έχει να κάνει. Και τόσοι άλλοι εκεί μέσα. Δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχει Γιωργάκης; Ότι είναι από πίσω τα αδέλφια του; Εδώ έχει βουίξει ο κόσμος όλος ότι έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας.
Που θα τον κατατάξει, πιστεύετε, η Ιστορία;
Νομίζω δεν θα τον αναφέρει καν. Κάτι τέτοιους δεν πρέπει καν να τους αναφέρεις. Να αναφέρει η Ιστορία τι; Ότι πούλησε τη χώρα του;

«ΚΚΕ είμαι, αλλά δεν έχει προτάσεις»


Η Αριστερά γιατί δεν βγάζει ηγέτες;
Γιατί περιμένει να μεγαλώσουν…
Είναι ανέφικτα αυτά που πρεσβεύει;
Συγνώμη, για ποια Αριστερά μιλάμε; Ποια είναι η Αριστερά; Είναι το ΚΚΕ που έχει έναν δρόμο δικό του, είναι ο Τσίπρας που τον πήραν, τον έβαλαν κι επειδή έπιασε 18% αρχίσανε και του τραβάγανε το χαλί οι ίδιοι που τον βγάλανε; ΚΚΕ είμαι εγώ, δεν έχω καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτά βλέπω. Τώρα έχουν γίνει δέκα κόμματα. Πώς να μαζευτούν όλοι αυτοί; Πότε μαζεύτηκαν; Μαζεύονται τη μια μέρα και την άλλη είναι σκορποχώρι. Το ΚΚΕ σου λέει «είμαι εδώ κι έχω αυτή τη στάση». Με γεια του με χαρά του, τι να κάνουμε;
Πως τοποθετούνται στο σήμερα και στην Ελλάδα οι βασικές αρχές του κομμουνισμού;
Δεν πιστεύω όπως τις τοποθετεί σήμερα το ΚΚΕ, αλλά να σας πω κάτι; Είμαι 64 ετών. Δεν έχω επιλογές. Δεν βλέπω κάτι άλλο που να πηγαίνει, κάτι να γίνεται. Έχεις ένα ΚΚΕ στον κόσμο του. Δηλαδή, ποια καλύτερη εποχή θα έπρεπε να περιμένει το ΚΚΕ για να έχει 20% για πλάκα; Όλοι δουλεύουν για το ΚΚΕ και το κόμμα φοβάται μην πάει πάνω από 8% γιατί θα υπάρχει πρόβλημα. Πάνω από 8% πρέπει να έχεις ιδέες, προτάσεις…δε θα μείνεις στο «η πλουτοκρατία και η πλουτοκρατία». Έλεος, ήμουν με κοντά παντελονάκια και κοντεύω να δω τα ραδίκια ανάποδα. Αυτή είναι η πλουτοκρατία. Εσύ τι κάνεις;
Σας ζήτησαν ποτέ να πολιτευτείτε;
Δεν υπήρχε περίπτωση. Το είχα ξεκάθαρο από την αρχή. Καταρχήν δεν μπορώ να λέω ψέματα.  Και δεν θα με πείσει εμένα κανένας ότι η Αριστερά δε μας έχει πει ψέματα
Ο κόσμος αντιδρά, διαμαρτύρεται. Το καλοκαίρι είχαμε μια μαζική διαμαρτυρία αλλά τώρα μοιάζει να έχει απλωθεί μια απογοήτευση, μια εξάντληση…
Εγώ έχω πει ότι θα δούμε αίμα. Άσχημο μεν, αλλά έτσι θα γίνει. Δεν γίνεται. Και να βγαίνουν να λένε ότι πήραν άλλα 60 εκ. τα κόμματα ενώ κόβουν το ρεύμα στους ανθρώπους, κόβουν τη σύνταξη στα 300 ευρώ.  Κάποιος θα τρελαθεί, κάποιου το παιδί δε θα έχει να φάει, δεν ξέρεις πώς θα του γυρίσει το μυαλό.

«Υπουργοί δεν τολμάνε να ρθουν στο μαγαζί»


Τι σας λέει ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί; Ή είναι άλλος κόσμος αυτός;
Ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί έρχεται για να διασκεδάσει, να φύγει από τα προβλήματα.
Έχετε εικόνα και άποψη για την κατάσταση που ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σήμερα, αλλά τις ημέρες που εμφανίζεστε στο μαγαζί βλέπετε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Αυτών που πάνε στα μπουζούκια, πληρώνουν, πετάνε λουλούδια
Αυτοί που λένε ότι τα μπουζούκια είναι γεμάτα δεν πάνε στα μπουζούκια. Παλιά συνέβαινε αυτό. Τώρα όχι. Σε λίγο θα κλείσουν. Όλα θα κλείσουν, δεν θα υπάρχει τίποτα. Όταν τελειώσουν και με τις τελευταίες διαπραγματεύσεις θα γίνει κανονικά η κηδεία της Ελλάδας. Θα μας τα πάρουν όλα. Τα παιδιά θα φύγουν για έξω και… «τέλος μείνανε βουβοί και γεμάτοι οι καφενέδες από γέρους και χαφιέδες που μιλάν για προκοπή». Αυτοί θα είμαστε.
Πιστεύετε ότι έχουμε ευθύνες κι εμείς, οι πολίτες;
Τεράστια. Όταν τόσα χρόνια ψηφίζουμε τα δύο αυτά κόμματα με 80% και δεν υπάρχει τίποτα άλλο; Εμείς μάθαμε στο ρουσφέτι.
Είμαστε και τεμπέληδες, όπως λένε οι ξένοι;
Αυτοί λένε αυτό που τους συμφέρει. Δουλεύουν πιο πολύ από εμάς οι άλλοι; Οι Έλληνες είναι αυτό, είναι εκείνο, κάνουν το ένα, κάνουν το άλλο… Δεν κατάλαβα. Έχουν κάνει πολλά πράγματα οι Έλληνες και τους χρωστάνε πάρα πολλά όλοι. Αν οι ξένοι είχαν ανακαλύψει π.χ. το Πυθαγόρειο θεώρημα θα ζητούσαν χρήματα για οτιδήποτε ανακαλυπτόταν και στηριζόταν σε τέτοια μεγάλα θεωρήματα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τώρα τι έγινε; Η Γερμανία, κάνοντας δύο πολέμους, σακάτεψε όλο τον κόσμο και επειδή δεν κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε μέσω του πολέμου πάει τώρα να το κάνει μέσω οικονομικού πολέμου. Τώρα η Γερμανία κάνει τοκογλυφία. Η ίδια αυτή χώρα θα την πληρώσει πολύ άσχημα αυτή την ιστορία. Γιατί πάνω της θα γυρίσει. Ελπίζω να έχουν βάλει μέχρι τότε λίγο μυαλό και όλα τα κράτη να την αγνοήσουν και να την σβήσουν από το χάρτη.
Στο μαγαζί έχουν έρθει υπουργοί να σας ακούσουν;
Φέτος; Τολμάνε; Όπου πηγαίνουν ακούν τα σχολιανά τους. Τόσα ψέματα πια. Αν υπήρχε Dικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι πολλοί απ’ αυτούς στη φυλακή. Αυτοί μέχρι και νόμο έχουν βγάλει να μην πηγαίνουν φυλακή.
Αν απαξιώσουμε τους πολιτικούς θα κερδίσουμε κάτι;
Όχι. Πολιτική πάντα θα ασκείται κι έτσι πρέπει να είναι. Δεν καταλαβαίνω απλώς τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κλέβουν, λένε ψέματα γιατί δεν τους λέει κανένας τίποτα. Λέει ο Γιωργάκης όσα λέει και πάει και ψηφίζει το αντίθετο. Δεν ήταν υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού όταν βγήκε και είπε «λεφτά υπάρχουν κι εγώ θα τα μαζέψω»; Τι έκανε; Έφερε το ΔΝΤ μέσα. Δεν έπρεπε να τον πιάσουν;
Στις επόμενες εκλογές θα αλλάξει το σκηνικό;
Όχι. Δυστυχώς τα δύο κόμματα θα δούμε πάλι.
Να μιλήσουμε για το τραγούδι. Ετοιμάζετε καινούργια δουλειά;
Όχι. Εγώ δεν είμαι από τους τραγουδιστές που κάνω συχνά δισκογραφία. Θα βγει μόνο μια δουλειά στη μνήμη του Μάριου Τόκα και θα έχω συμμετοχή.

«Το ζεϊμπέκικο είναι αντρικός χορός»

Αν σας ζητούσα να ξεχωρίστε κάποια από τις συνεργασίες σας με τους συνθέτες που έχετε δουλέψει θα το κάνατε;
Όλα αυτά που έχω κάνει τα 45 χρόνια που είμαι στο τραγούδι επιλογές μου ήταν και τις αγαπάω όλες. Καλύτερες δουλειές σε όλα αυτά τα χρόνια ήταν με τον Δήμο Μούτση ο «Άγιος Φεβρουάριος», που έκανα στην αρχή της καριέρας μου, και μετά με τον Θάνο τον Μικρούτσικο «Στου αιώνα την παράγκα».
Πολύ δυνατά τραγούδια…
Δεν είναι μόνο αυτό… Ας πούμε «Στου αιώνα την παράγκα» ένα τραγούδι έθαψε όλα τα άλλα. Η«Ρόζα» καπέλωσε όλο τον δίσκο. Όμως, εκεί υπήρχαν καταπληκτικά τραγούδια.
Πως γίνεται ένα τραγούδι επιτυχία;
Αν υπάρχει άνθρωπος που το ξέρει αυτό θα ήταν ο top star όλου του κόσμου.
Μετά από 45 χρόνια στο τραγούδι και μάλιστα τόσο ψηλά, ένα στοιχείο της επιτυχίας ενός τραγουδιού θα μπορούσε να είναι ότι το τραγουδάει ο Δημήτρης Μητροπάνος.
Όχι…όχι. Ένα τραγούδι δεν έχει σημασία αν το είπα εγώ ή κάποιος άλλος. Πολλές φορές ακούω τραγούδια που έγιναν επιτυχία, τα είχαν φέρει σε μένα κι εγώ τα απέρριψα… Συμβαίνουν αυτά.
Στις συνεντεύξεις σας είστε αρκετά σεμνός, έχετε πει ότι τις καταστάσεις τις δημιουργούν οι συνθέτες και οι στιχουργοί και όχι ο τραγουδιστής.
Έτσι είναι. Ο τραγουδιστής είναι το πιο εκφραστικό όργανο της ορχήστρας επειδή μιλάει και απευθύνεται στον κόσμο. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει το υλικό. Ό,τι έχει μείνει από τραγούδια, αν το ψάξουμε, είναι τραγούδια που κάτι ήθελε να πει ο δημιουργός. Αυτή είναι η βάση . Εδώ και 15 χρόνια δεν υπάρχουν τραγούδια γιατί οι δημιουργοί είναι αυτοί που σίγησαν. Τραγουδιστές έχουμε και πολύ καλούς. Αλλά δεν έχουμε δημιουργούς. Τα σημερινά παιδιά είναι δυστυχή γιατί ψάχνουν με το τσιγκέλι να βρουν καλά τραγούδια. Εγώ όταν ξεκίνησα τα τραγούδια υπήρχαν στο δρόμο.
Είναι θέμα συναισθήματος; Αυτό που« παράγει» κάθε εποχή;
Πολύ σημαντικό. Εγώ πιστεύω ότι οι δύσκολες εποχές φέρνουν άνθηση στις τέχνες, σε όλες τις τέχνες.
Ένας νέος συνθέτης θα νιώθει και λίγο δέος να σας προτείνει τη δουλειά του…
Δεν έχω δώσει τέτοια εντύπωση. Σε πολλούς νέους έχω συμμετάσχει σε δουλειές τους, έχω κάνει πράγματα.
Σας φέρνουν τραγούδια να ακούσετε;
Ναι, και το κακό ξέρετε ποιο είναι; Μου φέρνουν όλο ζεϊμπέκικα. Έχω πει, «εμένα με αφορά να λέω καλά τραγούδια». Δεν είπα ποτέ ότι θέλω μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Τσάμικο, ζεϊμπέκικο, χασάπικο, ροκ…καλό τραγούδι να είναι. Πέρα από εκεί εγώ λαϊκά θα τραγουδήσω.
Έχετε πει τα πιο συγκλονιστικά ζεϊμπέκικα.
Κι εμένα μ’ αρέσει, αλλά δεν μπορεί να σου φέρνει κάποιος 15 τραγούδια και τα 13 να είναι ζεϊμπέκικα
Είναι αποκλειστικά αντρικός χορός το ζεϊμπέκικο ή αλλάξατε γνώμη;
Όχι είναι καθαρά αντρικό το ζεϊμπέκικο. Δεν μου έχει τύχει να δω γυναίκα να χορεύει και να πω μπράβο. Κι όχι μόνο όσα χρόνια τραγουδάω. Ζεϊμπέκικο χορεύω από μικρός. Δεν ήμασταν του ξένου ρεπερτορίου εμείς.
Στο μαγαζί σηκώνονται και χορεύουν;
Όπως έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια σηκώνονται όλοι μαζί, σπρώχνονται στην πίστα και νομίζουν ότι χορεύουν. Ο τραγουδιστής δεν έχει να κάτσει, εγώ ανεβαίνω πάνω στην ορχήστρα και κάθομαι.
Ασχολείστε με το τι λέει ο κόσμος για εσάς, τι εικόνα του περνάτε;
Όχι δεν ασχολούμαι με αυτά. Κάνω αυτή τη δουλειά και την αγαπάω. Μου φτάνει. Δεν ήμουν ποτέ ο σταρ. Εγώ τραγουδιστής είμαι.

«Ο Ρουβάς είναι στάρ – Ο Στέλιος άγγιζε το τέλειο»


Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του σας κατέταξε ανάμεσα στους σταρ της Ελλάδας, αυτούς που ο κόσμος θυμάται με το μικρό τους όνομα, ανάμεσα στην Μελίνα, τον Μάνο, την Αλίκη…
Βεβαίως ο Μάνος, η Αλίκη, η Μελίνα…Αν θέλετε για τα σημερινά δεδομένα ο Ρουβάς είναι σταρ.Αλλά άλλο ο σταρ κι άλλο ο τραγουδιστής. Όπως και στους ηθοποιούς. Δεν θα έλεγες ποτέ τον Κατράκη σταρ. Μεγάλο ηθοποιό.
Εσείς είστε μεγάλος τραγουδιστής
Δεν θα το πω εγώ αυτό. Αυτό που θέλω να μείνει είναι ότι πέρασε κάποιος απ’ αυτή τη δουλειά και την έκανε καλά. Μου φτάνει. Υπάρχουν κάποιοι που λένε «δεν μ’ αρέσει ο Καζαντζίδης».Δέχομαι να μου πει «δεν μ΄αρέσει ο Καζαντζίδης», αλλά μη μου πει «δεν αξίζει ο Καζαντζίδης», γιατί θα του σπάσω το κεφάλι.
Είναι η μεγαλύτερη φωνή που πέρασε από την ελληνική μουσική;
Αγγίζει το τέλειο. Τραγούδησε την ξενιτιά και την προσφυγιά. Από την άλλη πλευρά υπήρχε ο Μπιθικώτσης που είπε την άμμο της θάλασσας. Εγώ έχω δηλώσει μακάρι να είχα τη φωνή του Καζαντζίδη και το ρεπερτόριο του Μπιθικώτση.
Αυτές είναι οι δύο φωνές που σας σημάδεψαν;
Ναι. Όταν ήμουν μικρός και δούλευα με τον Ζαμπέτα μου είχε πει «μην κάνεις το λάθος και προσπαθήσεις να μοιάσεις σε κανέναν γιατί δεν θα είσαι ποτέ τίποτα. Αν μιμηθείς κάποιον θα είσαι πάντα ο δεύτερος».
Τον είχατε γνωρίσει τον Καζαντζίδη;
16 χρονών παιδί. Έτυχε να είναι φίλος ενός θείου μου. Είχα πάει να τον δω στο σπίτι του στην Κνωσού που έμενε με την Μαρινέλλα. Για μένα τότε ήταν μύθος. Είχε πάρει και μια κιθάρα και μου έλεγε «έλα να τραγουδήσεις». Σιγά μην τραγούδαγα εγώ, καθόμουν και τον άκουγα. Ήταν κάτι μαγικό. Δεν έχω ξανανιώσει για άνθρωπο έτσι. Δεν κομπλάρω εύκολα αλλά αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ
Στη σκηνή έχετε σταθερή παρουσία, βαριά περπατησιά χωρίς κινήσεις και πολλά πολλά.
Όχι αυτά δεν τα κάνω. Βγαίνω για να τραγουδήσω. Αυτό είναι. Εγώ δεν μπορώ καταρχήν να πετάω λουλούδια στον έναν να μου μιλάει ο άλλος, να χαιρετάω. Βγαίνω για να τραγουδήσω για όλους. Δεν μπορώ να χαιρετάω τα πρώτα πέντε τραπέζια, να αρχίσω τα χειροφιλήματα. Και οι άλλοι, δηλαδή, τι; Είναι φτυσμένοι; Δεν το κατάλαβα.
Η φωνή είναι δώρο Θεού;
Ναι, αλλά από εκεί και μετά χρειάζεται δούλεμα.
Πιστεύετε στο Θεό;
Όχι. Πιστεύω με έναν δικό μου τρόπο. Δεν πιστεύω στους παπάδες, δεν πιστεύω σ΄αυτά που λένε. Αυτοί διώξανε τον κόσμο από την εκκλησία.


Διαβάστε Περισσότερα » "Δημ.Μητροπάνος: ‘Κλωτσηδόν έπρεπε να διώξουν το Γιωργάκη και αυτοί το συζητάνε’"

«Αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα σηκώνεται...»

Άρθρο-ύμνος της «Liberation» για την Ελλάδα

«Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες». Αυτή είναι η φράση με την οποία κλείνει το άρθρο-ύμνος για τη χώρα μας, που δημοσιεύει η γαλλική «Liberation».

Ο συντάκτης της εφημερίδας τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού», ο οποίος «καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών».

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα σηκώνεται…».

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Liberation:

«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του “τρελού χρήματος”.

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα “Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα σηκώνεται...»"

Ανοικτή επιστολή του ΕΛΛΙΝΥ στον υφ. ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη

Ανοικτή επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ) προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη αναφορικά με τις δηλώσεις του περί «διακεκαυμένων ζωνών στο Καστελόριζο». Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση-απάντηση σας στην επιστολή μας, όπου σχολιάσαμε τα όσα είπατε - περί «Διακεκαυμένων ζωνών» και « Ασαφούς τοπίου»
- γύρω από την περιοχή της εν δυνάμει Ελληνικής ΑΟΖ του Καστελόριζου - που δεν είναι ούτε Διακεκαυμένη, ούτε Ασαφής αλλά καθαρά Ελληνική. Επειδή το Ινστιτούτο μας δεν δημιουργήθηκε για να αντιδικεί αλλά για να προσφέρει, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής και να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας :

. Δημοσιοποιήσατε χάρτες σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικής χρήσης -
στους οποίους η Ελληνική θαλάσσια ερευνητική περιοχή διακόπτεται αδικαιολόγητα απότομα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Διαφημίζετε ταυτόχρονα την περίφημη «μέση γραμμή» του Ν.4001/2011. Ομως και οι δύο ενέργειες σας, δεν απέτρεψαν την Τουρκία απο το να δημοσιοποιήσει χάρτες παραχωρήσεων στην Κρατική της Εταιρεία ΤΡΑΟ, στους οποίους περιλαμβάνεται με ευκρίνεια τμήμα της Ελληνικής ΑΟΖ Νότια του Καστελόριζου, Ανατολικά και Νοτιοανατολικά της Κρήτης γεγονός το οποίο παραβιάζει πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως την εθνική μας κυριαρχία στις ζώνες αυτές.

. Με δεδομένο ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων (BEICIP) προσελήφθη
ως Σύμβουλος του Υπουργείου σας μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στην κοινή γνώμη βάσει ποίων επίσημων εισηγήσεων στρατηγικού σχεδιασμού και σχετικής επικαιροποιημένης «Έρευνας της Διεθνούς Αγοράς Πετρελαίου» προσέλκυσης επενδύσεων, καταρτίστηκε και εκτελείται σήμερα το πρόγραμμα σας. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Γύρος Παραχωρήσεων της ΔΕΠ-ΕΚΥ το
1996 έγινε μετά από σχετική «Διεθνή Έρευνα Αγοράς» από παγκοσμίου φήμης Οίκο του εξωτερικού που διήρκεσε περίπου 8 μήνες.

. Γιατί δεν προχωρήσατε κατά προτεραιότητα - όπως προβλέπεται από τον
Νόμο και την οδηγία της Ε.Ε - σε παραχωρήσεις προς πετρελαϊκές εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ορισμένες περιοχές της χώρας, ώστε να έχουμε πιο σύντομα ουσιαστικά αποτελέσματα; Αντίθετα επιλέξατε την διαδικασία του "open door" και την εκτέλεση μη αποκλειστικών καταγραφών που ενώ και αυτά
προβλέπονται από τον Νόμο συνεπάγονται καθυστερήσεις τουλάχιστον δύο
χρόνων;

. Σας ζητάμε να δημοσιεύσετε τα ονόματα των ειδικών επιστημόνων
πετρελαίου, μελών των επιτροπών και εμπειρογνωμόνων που χρησιμοποιείτε στο Υπουργείο σας με συγκεκριμένη αναφορά στην εμπειρία τους στα συγκεκριμένα θέματα (γύρο παραχωρήσεων, διαπραγματεύσεις με εταιρίες, παρακολούθηση συμβάσεων, προσέλκυση επενδύσεων και εν γένει πετρελαϊκές εργασίες που αφορούν στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων).

. Παραπλανητικά αναφέρεστε σε εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις του
ΕΛΛΙΝΥ προσπαθώντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Γνωρίζετε όμως ότι αυτού του είδους η προσφορά υπηρεσιών παγκοσμίως παρέχεται με εξαιρετικά υψηλές αμοιβές ακριβώς για να μην κινούνται υποψίες και συνειρμοί αμοιβών «κάτω από το τραπέζι». Επίσης η εθελοντική δωρεάν προσφορά εργασίας από ιδιωτική
εταιρία και ο τρόπος διαχείρισης του κρατικού ερευνητικού αρχείου, θα
μπορούσε να ακυρώσει κάθε προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού. Όπως φαίνεται από την δημοσιευμένη αλληλογραφία μας οι «εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις μας» περιελάμβαναν αποκλειστικά τα έξοδα μας, συγχρόνως όμως θέλοντας να δείξουμε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης ήδη 2 μέλη μας συμμετέχουν χωρίς αμοιβή σε επιτροπές σας.

. Το ΕΛΛΙΝΥ είναι σήμερα ο μοναδικός ανεξάρτητος φορέας της
πραγματικής και εφαρμοσμένης γνώσης στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων.
Δεν έχουμε καμιά απολύτως αντιδικία με τους εξαίρετους πανεπιστημιακούς οι οποίοι συγκροτούν τις επιτροπές του ΥΠΕΚΑ (εξάλλου Πανεπιστημιακός είστε και εσείς κ. Μανιάτη).
Εμείς προερχόμαστε από την πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία έχει τελείως διαφορετικούς κανόνες από τα Πανεπιστήμια. Η έρευνα πετρελαίου είναι επιχείρηση υψηλού ρίσκου και έντασης κεφαλαίου και η συγκρότηση των ξένων εταιριών αποτελείται κατά κανόνα από έμπειρους τεχνοκράτες και όχι καθηγητές. Όσον αφορά τους Πανεπιστημιακούς συναδέλφους, εμείς θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι μαζί στα κοινά θέματα που μας απασχολούν, συμπληρώνοντας αλλήλους, ο καθένας στο δικό του αντικείμενο .

. Τέλος, στην προσπάθεια σας να απαντήσετε στην τεκμηριωμένη
ανακοίνωση του ΕΛΛΙΝΥ, με το να δημοσιοποιήσετε σχετική παλιότερη αλληλογραφία του με το ΥΠΕΚΑ, χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι προωθούνται οι ξεκάθαρες θέσεις μας. Από την άλλη θεωρούμε ότι σας εκθέτει προσωπικά, καθότι και απλή ανάγνωση των 3 επιστολών (τις οποίες έχουμε αναρτήσει και στην ιστοσελίδα του ΕΛΛΙΝΥ) αποδεικνύει από την μία την τεκμηρίωση των δικών μας επιστολών και από την άλλη, την αρνητική και μη τεκμηριωμένη ανταπόκριση σας.

. Είναι τουλάχιστον παράξενο και λυπηρό, να εγκαλείτε επιστήμονες με
πραγματική εμπειρία στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και «...χαίρονται για ενδεχόμενη αποτυχία της προσπάθειας της χώρας». Αυτό δείχνει, αν μη τι άλλο, την έλλειψη ψυχραιμίας. Πιστεύουμε ότι το δικό σας έργο πρέπει να είναι συνθετικό και όχι διαιρετικό, βάζοντας στο περιθώριο μια γενιά καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων με αποδεδειγμένο έργο.

. Κύριε υφυπουργέ, μετά τα παραπάνω πιστεύουμε ότι για σας το ΕΛΛΙΝΥ,
όπως και κάθε τι που δεν ελέγχετε και σας ενοχλεί, αποτελεί μια «διακεκαυμένη ζώνη».. την οποίαν θέλετε να απαξιώσετε η να εξαφανίσετε. Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι.


Με εκτίμηση, για την Δ.Ε του ΕΛΛΙΝΥ

Ο Πρόεδρος
Δρ. Βασ. Καρκούλιας
Ο Γραμματέας
Λεόντιος Πορτοκαλάκης M.Sc

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτή επιστολή του ΕΛΛΙΝΥ στον υφ. ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news