facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Yφυπουργέ προστασίας(?) του πολίτη Μ.Οθωνα, “Κρήτη δεν είναι μόνον η πελατεία στο Ρέθυμνο” …

Το αυγουλάκι στη φωτογραφία στόριξε ρεθυμνιώτισα, μην το ξεχνάς… Εκτός των αυγών όμως οι κρήτες ξέρουν να τιμωρούν και πιο σκληρά …!!!

Του Νίκου Μπαλούρδου

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ....
ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΛΑΘΡΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΣΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ:

Αναπαντητοι παραμενουν οι λογοι ιδρυσης της Τροχαιας Βορειου οδικου αξονα Κρητης (Β.Ο.Α.Κ.) η οποια ιδρυθηκε και αρχισε να λειτουργει απο το Νοεμβρη του 2011 κατα παγκοσμια πρωτοτυπια πριν ακομα ολοκληρωθει ο Οδικος αυτός Αξονας της μεγαλονήσου!
Αρμοδιοτητα της συγκεκριμενης υπηρεσιας ειναι το τμημα του Β.Ο.Α.Κ απο τα Χανια μεχρι τον κομβο της Παχειας Αμμου Ιεραπετρας.Ως γνωστον ο Β.Ο.Α.Κ εκτίνεται απο τα Χανια μεχρι και τη Σητεια. …… >>>>>>>>>

1) Εδώ όμως περιλαβάνονται και 55 ολόκληρα χιλιομετρα που δεν αστυνομεύονται απο την εν λόγω υπηρεσια. Γιατί; Κι ενοούμε την απόσταση απο την Παχειά Αμμο μέχρι και τη Σητεία. Γιατί τα 55 αυτα χιλιόμετρα δεν αστυνομευονται, ενώ ανηκουν κι αυτά στον Β.Ο.Α.Κ ;
2) Τα ατομα που στελεχωνουν την υπηρεσια αυτη εξοικονομηθηκαν με την αποδυναμωση των ηδη υπολειτουργούντων υπηρεσιων της Κρητης και της Αθηνας.Ο εξοπλισμος της νεας υπηρεσιας εξοικονομηθηκε και αυτος απο υπηρεσιες της Κρητης.
Ποιος ειναι ομως ο σκοπος ιδρυσης αυτης της υπηρεσιας απο τη στιγμη που σε καθε νομο υπηρχαν και εξακολουθουν να υπαρχουν υπηρεσιες Τροχαιας ????
3) Γιατι δεν ενισχυθηκαν τα υπαρχοντα τμηματα Τροχαιας με τα ατομα που στελεχωσαν το τμημα Τροχαιας Β.Ο.Α.Κ και να διαθετουν καποια οχηματα και προσωπικο αποκλειστικα στο τμημα του Β.Ο.Α.Κ που αναλογει στην αρμοδιοτητα τους και αναλογα με τις κυκλοφοριακες συνθηκες για καθε χρονικη περιοδο??? Κι ολο αυτο συμβαινει τη στιγμη που εκρεμουν ανεξοφλητα οδοιπορικα εξοδα αστυνομικων απο το 2009, κι αφου οι μικροδαπανες περιπολικων και μοτοσυκλετων καλυπτονται απο τις τσεπες των ιδιων των αστυνομικων.
4) Ο σκοπος ιδρυσης αυτης της υπηρεσιας που ειναι η προληψη και κατα συνεπεια η μειωση των τροχαιων ατυχηματαν εχει επιτευχθει ????
Κανεις δε ξερει αφου τα στοιχεια που υπαρχουν δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα κι αφου η κινηση των οχηματων στους δρομους εχει μειωθει κατα 14% λογω της οικονομικης κρισης, βασει στατιστικων στοιχειων. Ενω βέβαια τα τροχαια ατυχηματα δεν αναφερονται ολα στα επισημα στοιχεια του Υπουργειου απο τους διοικητες των υπηρεσιων, για τους γνωστους λογους (μη επιτευξη των επιδιωκομενων στοχων που θετει το Υπουργειο).Σεις το ξέρετε καλύτερα αυτό, αλλα το ξερουμε κι εμεις ομως !!!
5) Γιατι η εδρα της νεας υπηρεσιας ειναι στο Ρεθυμνο και συγκεκριμενα μεταξυ Ρεθυμνου και Χανιων?????
Υποψιν οτι με την υπηρεσια αυτη ιδρυθηκαν αλλες τρεις υφισταμενες της υπηρεσιες, μια στο νομο Λασιθιου (σταθμος) και απο ενα κλιμακιο στο Ηρακλειο και στο Ρεθυμνο. Γιατι αραγε??? Για να υπαρχουν υπηρεσιες Τροχαιας τριων ταχυτητων??? (τμημα Τροχαιας, υπηρεσια τροχαιας Β.Ο.Α.Κ και Ο.Ε.Π.Τ.Α.???) Ή μηπως για να επιβαρυνθει περισσοτερο ο προυπολογισμος του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη καθως το κοστος της συγκεκριμενης υπηρεσιας ειναι τεραστιο, αφου τα περιπολικα κινουνται συνεχως και επι 24ωρου βασεως ???
Εμεις κύριε υφυπουργέ όπως κι οι περισσότερροι πολίτες του νησιού πιστευουμε πως τελικα ο στοχος σας με την ιδρυση της νεας αυτής υπηρεσιας επιτευχθηκε. Που είναι ένας και μοναδικός. Ο καθαρά ψηφοθηρικός. Αφού κατάγεστε και πολιτεύεστε στο Ρέθυμνο !!!

Ομως με τις παρούσες συνθήκες, μάλλον για σας θ αποδειχθει άνθρακας ο θησυαρός , κύριε Οθωνα ….

cretanpatriot.wordpress.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Yφυπουργέ προστασίας(?) του πολίτη Μ.Οθωνα, “Κρήτη δεν είναι μόνον η πελατεία στο Ρέθυμνο” …"

Επίθεση δέχτηκε ξανά το site του Υπ. Δικαιοσύνης πριν λίγο απο τους anonymous.

Επίθεση δέχτηκε ξανά το site του Υπ. Δικαιοσύνης πριν λίγο απο τους anonymous. Ως απάντηση για τις κατηγορίες που προσδόθηκαν στους ανήλικους Έλληνες χάκερς.



Το πλήρες μήνυμα που αναρτήσανε:


Τα παιδία της GHS δεν είχαν να κάνουν κατ ι ρε το site αυτό. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΕ ΤΟΥΣ! Κάνατε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε απο τους Anonymous και οχι ααο τα παιδία της GHS. Πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Anonymous.


Παρακολουθούμε καθημερινά την κυβέρνηση σας να καταλύει το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας.


Τους βλέπουμε να οας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση.


Τους βλέπουμε να φηφιζουν νομούς που οας αφαιρούν καθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.


Τους Βλέπουμε καθώς παραδίδουν την χώρα στο ΔΚΤ και στους τραπεζίτες.


Γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, για τις στρατιές των αστέγων, για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, για τους ανθρώπους που αφήσατε άνεργους και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουμε ότι η χώρα σας ψήφισε το ACTA στην προσπάθεια σας να φιμώσετε και άλλο τους Ελληνες. Γνωρίζουμε τα πάντα.


Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει.


Πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό.


Και για αυτό ακριβώς τον λόγο η ώρα για συζητήσεις ήρθε και πέρασε.


Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν από αστούς που την δολοφόνησαν.


Mnopείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς,
στην προσπάθεια οας να μας φιμώσετε...


Αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε S ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Ελληνας είναι Anonymous.


Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε οας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν. Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας,
Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Έλληνα.


Ενα νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα ολοκληρωτικά σε κατοχή.
Που θα φέρει την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση.
Δεν θα επιτρέψουμε να εξαθλιώσετε άλλο τον Ελληνικό λαό.
Απαιτούμε την άμεση παραίτηση σας, και την διενέργεια εκλογών.
Απαιτούμε να μην πληρωθεί ούτε ένα ευρύ στους τοκογλύφους «φίλους» σας.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση του ΔΚΤ από την Ελλάδα.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε
Ακόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonyaous.
Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε,
εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας Εφορίας διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολιτών Χρέη τα οποία φασιστικά τους επιβάλλατε να πληρώσουν.
mnopei στις διαδηλώσεις των Ελλήνων να τους αντιμετωπίζετε με απίστευτη βία,
χτυπώντας ανεξέλεκτα, αλλά το ιντερνετ είναι το δικό μας πεδίο. Και τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πολλοί και θα είμαστε σύντομοι.


Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας...
Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε...
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση δέχτηκε ξανά το site του Υπ. Δικαιοσύνης πριν λίγο απο τους anonymous."

«Καίνε» οι τιμές σε βασικά προϊόντα στην Ελλάδα

Έως και 148% ακριβότερα από τους Ευρωπαίους αγοράζουν οι Έλληνες τα ίδια προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) που επεξεργάστηκε και δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος».

Στο πλαίσιο της έρευνας τέθηκαν σε σύγκριση 20 κατηγορίες προϊόντων στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία, και διαπιστώθηκε ότι βασικά καταναλωτικά προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα σε αστρονομικές τιμές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συσκευασία ψωμιού για τοστ, η οποία στην Ελλάδα πωλείται στα 2,52 ευρώ, όταν στην Αγγλία πωλείται μόλις 1,04 ευρώ. Το ίδιο προϊόν πωλείταιστην Ισπανία 1,57 ευρώ και στη Γαλλία 2,24 ευρώ.

Η Ελλάδα είναι ακριβότερη και στο νωπό γάλα  (παστεριωμένο με μειωμένα λιπαρά), το οποίο στην Ισπανία πωλείται 1 ευρώ το λίτρο, στη Γαλλία 1,07 ευρώ, στην Αγγλία 1,32 ευρώ και στην Ελλάδα 1,35 ευρώ.

Κατά 61,5% ακριβότερα σε σχέση με τους Γάλλους αγοράζουμε τον καφέ φίλτρου, ο οποίος στην Ελλάδα κοστίζει 4,28 ευρώ, στη Γαλλία  2,65 ευρώ, στην Ισπανία 3,64 ευρώ και στην Αγγλία 3,87 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας ακριβότερα έως και 13,7% είναι και τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, τα οποία στην Ελλάδα αγοράζονται με μέση τιμή 8,62 ευρώ, στη Γαλλία με 7,58 ευρώ και στην Αγγλία με  8,29 ευρώ.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι ακριβότερη μόνο στα …πίτουρα, αλλά και στο αλεύρι, το οποίο πωλείται στη χώρα μας ακριβότερα κατά 102% σε σχέση με την Ισπανία. Στο αλεύρι ωστόσο είμαστε φθηνότεροι σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η Ελλάδα διαθέτει βέβαια περισσότερες πορτοκαλιές από την Αγγλία, αυτό όμως δεν εμποδίζει να πωλείται ακριβότερα ο χυμός στη χώρα μας. Έτσι οι μεν Βρετανοί πληρώνουν τον χυμό 1,45 ευρώ το λίτρο, ενώ οι Έλληνες 1,62 ευρώ.

Παρόλα αυτά οι Έλληνες αγοράζουμε φθηνότερα μήλα, πατάτες, κρεμμύδια, κοτόπουλο, μακαρόνια, σοκολάτα, χαρτιά υγείας και απορρυπαντικά πιάτων, και έτσι το μέσο κόστος του καλαθιού στην Ελλάδα είναι 41,78 ευρώ, όταν στη Γαλλία είναι 49,62 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 48,81 ευρώ και στην Ισπανία 42,35 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα στην Ελλάδα ο λογαριασμός «φουσκώνει», εκτός πολλών άλλων παραμέτρων και λόγω της γραφειοκρατίας, των ακριβών μεταφορών και της φορολογίας. Ενδεικτικά μάλιστα αναφέρεται ότι ο ΦΠΑ από τον Ιανουάριο 2011 είναι στην Ελλάδα 13%, σημαντικά υψηλότερος δηλαδή από την Αγγλία (5%), τη Γαλλία (5,5% ή 7%) και την Ισπανία (8%).

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καίνε» οι τιμές σε βασικά προϊόντα στην Ελλάδα"

''Η χώρα στους τοκογλύφους''

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Εύαγγελος Βενιζέλος, για την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

''Η Ελληνική κυβέρνηση, με προεξέχοντες τους κκ Βενιζέλο και Παπαδήμο, λειτουργώντας ως αντιπροσωπεία των δανειστών στο χθεσινό Eurogroup, παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους τοκογλύφους και υποχρεώνει το λαό να κάνει το διάπλου του Αχέροντα προς τον απόλυτο θάνατο.

Οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι των εκβιαστών χωρίς καμία αιδώ, υποσχέθηκαν την άμεση προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους μέσω και συνταγματικής κατοχύρωσης!

Όταν καταλύεται η Δημοκρατία και παραβιάζεται βάναυσα το Σύνταγμα, τότε η εξαθλίωση και η υποδούλωση του λαού είναι προ των πυλών.

Οι Έλληνες δε θα ανεχθούν να παραδώσουν το μέλλον των παιδιών τους στους γενίτσαρους των αγορών. Θα αντισταθούν σθεναρά''.

enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "''Η χώρα στους τοκογλύφους''"

Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών που αναζητούν τροφή σε συσσίτια

Αυξάνεται καθημερινά και στα Χανιά η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν λίγη τροφή στα συσσίτια, που έχουν οργανώσει η τοπική κοινωνία και η εκκλησία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος συσσιτίων πατέρας Νικόλαος Γιαννακουδάκης, κάθε μέρα, από τα τέλη Ιουλίου, σιτίζονται πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά μοιράζονταν, σε ημερήσια βάση, 200 μερίδες φαγητού. Από τον Οκτώβριο, οι μερίδες αυξηθήκαν στις 400, ενώ η ζήτηση συνεχώς μεγαλώνει.

Το κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης τροφοδοτεί ενορίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν δικά τους. Πρόκειται για ενορίες γύρω από την πόλη των Χανίων και το συσσίτιο μοιράζεται σε 20 σημεία. Αν σε αυτή την πρωτοβουλία προστεθεί και ανάλογη των ενοριών της πόλης, ο αριθμός των μερίδων ξεπερνά τις 850 την ημέρα.

Η πρωτοβουλία της εκκλησίας στηρίζεται και στη συμπαράσταση ιδιωτών. Το σημερινό συσσίτιο περιλάμβανε ψάρια, καθώς ιδιοκτήτης τράτας προσέφερε 200 κιλά από την «ψαριά» της ημέρας.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών που αναζητούν τροφή σε συσσίτια"

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Παραιτήθηκε από μία μηνιαία αντιμισθία ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης στέλλοντας το μήνυμα πως όλοι μας όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια...
να κάνει η Πατρίδα μας ένα Νέο Ξεκίνημα. Ολόκληρη η δήλωση…
Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους εκατομμύρια συμπολίτες μας εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αποφάσισα να παραιτηθώ από το δικαίωμα καταβολής ενός μηνιαίου μισθού. Η κίνηση μου αυτή έχει πρακτική αλλά και ισχυρή συμβολική σημασία. Τη συμβολική σημασία όλοι την αντιλαμβάνονται. Θέλω να στείλω κι εγώ το μήνυμα πως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια να κάνει η Πατρίδα μας ένα Νέο Ξεκίνημα, πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Η πρακτική σημασία έχει να κάνει με την ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τη μη καταβολή ενός μισθού μου. Η ελάφρυνση αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη , εφόσον είχα τη δυνατότητα να παραιτηθώ από την καταβολή του μισθού μου ως το τέλος της θητείας μου. Και θα είχα αυτή τη δυνατότητα αν παράλληλα με τα δημαρχιακά μου καθήκοντα, μπορούσα να ασκώ και το επάγγελμα μου.

fimotro.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

Προληπτική απόσυρση αναψυκτικών Coca Cola και Sprite

Σε προληπτική απόσυρση ανθρακούχων αναψυκτικών από την ελληνική αγορά, λόγω μη αποδεκτής γεύσης, προχώρησε η εταιρεία Coca - Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). 
Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα από την ελληνική εταιρεία Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον , σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία Coca - Cola και Sprite , τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα, εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση. 
Όπως ανακοινώθηκε, η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης. 
Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα Coca - Cola και Sprite , τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης Coca - Cola Τρία Έψιλον στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά. 
Πρόκειται για τα ακόλουθα προϊόντα: Coca-Cola 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, 16/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B......VU, 14B......VU, 15B......VU, Sprite 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 14B......VU, Coca-Cola 250 ML γυάλινη φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B......VT, 14B......VT. 


Η εταιρεία διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η υγεία του καταναλωτή και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της παραμένουν πρωταρχικό μέλημα της και υπογραμμίζει ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (ΕΦΕΤ) για το παραπάνω θέμα, ενώ, παράλληλα, έχει ενεργοποιήσει πλήρως τη διαδικασία απόσυρσης των προϊόντων από τα σημεία πώλησης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 22/02/2012. 
Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να τα επιστρέφουν προς αντικατάσταση στα σημεία πώλησης, από όπου τα έχουν αγοράσει. Επιπλέον, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών στο τηλέφωνο 8001-55800. 


axortagos.gr (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Διαβάστε Περισσότερα » "Προληπτική απόσυρση αναψυκτικών Coca Cola και Sprite"

Επιτήδειοι ετοιμάζουν «πάρτι» με το ΕΣΠΑ


Το πάρτι,  που έχει αρχίσει να στήνεται γύρω από το ΕΣΠΑ από επιτήδειους, με μαχαιροπίρουνα ανά χείρας, ενδεχομένως και χρήση σαλιάρας, αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή για τα πεπραγμένα του 2011 που έφεραν εντυπωσιακά έσοδα από κατασχέσεις ύψους223.982.000 ευρώ, με τα 73.324.918 εξ αυτών να προέρχονται από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, ο κ. Νικολούδης ήταν αποκαλυπτικός:

«Γύρω από το ΕΣΠΑ», είπε στους βουλευτές, « στήνεται ένα πάρτι και μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, μαχαίρια, πιρούνια και πιάτα για το κεφάλαιο αυτό».

Έδωσε μάλιστα και δύο ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν το κενό νομοθεσίας το οποίο η πολιτεία οφείλει να κλείσει, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να σχολιάζει ότι«αυτή ήταν η
μέθοδος Κοσκωτά».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

«Πολιτικός μηχανικός και πρώην τοπικός άρχοντας μιας επαρχιακής πόλης με δηλούμενο εισόδημα 19.000 ευρώ από ακίνητα και ατομικό 911-άραγε δεν ντράπηκε τη στιγμή που το έγραφε διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής- θέλει να πάρει επιχορήγηση. Διαθέτει ωστόσο μία τουριστική και κατασκευαστική επιχείρηση και λειτουργεί ως εξής.

Παίρνει επιταγές από άλλες τράπεζες που έχει καταθέσεις, τις καταθέτει σε μία συγκεκριμένη τράπεζα και κάθε φορά παίρνει απόδειξη ότι κατέθεσε το ποσό των 250-300-400 χιλιάδων ευρώ. Ακολούθως στέλνει τα χρήματα στη Γερμανία και συγκεντρώνοντας αυτές τις αποδείξεις φαίνεται να έχει συμμετοχή ίδιων κεφαλαίων που ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ»

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

«Γνωστός επιχειρηματίας πηγαίνει σε μία τράπεζα και καταθέτει 1.200.000 στο όνομα τρίτου. Όταν τον ρωτούν από την τράπεζα γιατί καταθέτει αυτά τα χρήματα απαντά ότι αφορούν φίλο του που πρόκειται να πάρει επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θέλει να εμφανίσει ότι έχει ίδια κεφάλαια στην τράπεζα . Οπότε καταθέτει ο επιχειρηματίας, βρίσκεται εκεί ο τρίτος στο όνομα του οποίου γίνεται η κατάθεση, παίρνει την απόδειξη και ο επιχειρηματίας παίρνει ξανά πίσω τα χρήματα προφανώς γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη να τα αφήσει σε λογαριασμό τρίτου ούτε μία μέρα»

Ο κ. Νικολούδης εξήγησε ότι γίνεται ευρεία χρήση αυτών των πρακτικών καθώς σε κάποιες περιπτώσεις επιδότησης δεν προβλέπεται ότι τα χρήματα πρέπει να παραμένουν για περισσότερο διάστημα στην τράπεζα, επισημαίνοντας πως όπου αυτό προβλεπόταν η Αρχή κατάφερε να τα βγάλει εις πέρας. Ζήτησε μάλιστα την βοήθεια της πολιτείας ώστε αυτές οι «τρύπες»στην νομοθεσία να κλείσουν άμεσα.

Φρόντισε επίσης να διαμηνύσει ότι στην ανεξάρτητη Αρχή, έκαναν και κάνουν ότι μπορούν ώστε να βγει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου προειδοποιώντας ότι «οποιοιδήποτε λυμεώνες ή υποψήφιοι λυμεώνες του δημόσιου χρήματος δεν θα πρέπει να κοιμούνται και πολύ ήσυχοι»

Ερωτηθείς για την φυγή χρημάτων στο εξωτερικό από πολιτικούς δήλωσε ότι καταλαβαίνει την ευαισθησία τους προσέθεσε όμως ότι υπάρχει αυστηρότατη νομοθεσία και πως αν ένας ή μία από τον εννοούμενο πολιτικό κόσμο διαπιστώθηκε ότι έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον περσινό δραματικό Μάιο εκτός Ελλάδας, «αυτό δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του».

Αναφερόμενος στις ΜΚΟ, δήλωσε ότι είναι δύσκολο αντικείμενο η απάτη της ετικέτας κι ότι έχει διαπιστώσει πως σε πολλές περιπτώσεις έγιναν λαμογιές ενώ για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω των λαχείων, εξήγησε ότι η ονομαστικοποίηση μέσω ΟΠΑΠ όχι μόνο δεν θα βοηθήσει την κατάσταση αλλά και θα οδηγήσει στο να χαθούν, όπως είπε, « πολύτιμα ίχνη και καταλαβαίνετε τι εννοώ».


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτήδειοι ετοιμάζουν «πάρτι» με το ΕΣΠΑ"

Μεγάλη έρευνα για την Τράπεζα Πειραιώς σε εξέλιξη

Οι 20 εταιρείες που «καίνε» τον Μιχάλη Σάλλα



Σε μείζον σκάνδαλο εξελίσσεται η προσπάθεια ανώτατων στελεχών της...
Τράπεζας Πειραιώς, να αποτρέψουν τις διωκτικές αρχές από τη διερεύνηση των καταγγελιών για την ύπαρξη εγχώριων και υπεράκτιων εταιρειών, που εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Μάλιστα, ορισμένες ενέργειες – με την επίφαση μιας ομιχλώδους νομιμότητας –θυμίζουν πρακτικές σκοτεινών μηχανισμών και παραδικαστικών κυκλωμάτων αφού, με προφανή στόχο τον εκφοβισμό, παρακολουθούνται τηλεφωνικές συνομιλίες με δημοσιογράφους και δικηγόρους, εξαφανίζονται δικογραφίες από εισαγγελικά γραφεία και «καταστρέφονται» μαγνητοφωνημένα πρακτικά σε αστικές δίκες που αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς!
Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, ότι ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί με… νομότυπο τρόπο, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι και εκείνες που έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας, Αριστέα Μπουγάτσου, και της Καθημερινής, Τάσος Τέλογλου, με την πρώην διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, Αγγελική Αγούλου.
Οι σχετικές συνομιλίες περιλαμβάνονται στα 32 CD, τα οποία περιέχουν περίπου χίλιες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε πραγματοποιήσει η Α. Αγούλου, τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.
Ωστόσο, απ’ αυτές έχουν απομαγνητοφωνηθεί μόνον 17 (!!!) στις οποίες οι συνομιλητές αναφέρονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, σχετικά με τις έρευνες των αρμοδίων αρχών για τα «πεπραγμένα» ανώτατων στελεχών της Τράπεζας…
Το συγκεκριμένο γεγονός καταδεικνύει την προσπάθεια των εν λόγω στελεχών να “απειλήσουν” με δικαστικές περιπέτειες δημοσιογράφους που ερευνούν την υπόθεση ή στην καλύτερη περίπτωση να τους «μπουκώσουν» με διαφημιστικές καταχωρήσεις της Πειραιώς!
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εκδότη επαρχιακής εφημερίδας της Θεσσαλίας. Ενώ στα υπομνήματα των δικηγόρων της Τράπεζας, προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, “κατηγορείται” πως έχει επαφές με την πρώην διευθύντρια Α. Αγούλου, με σκοπό να θίξει τη φήμη στελεχών της, την ίδια ώρα η Πειραιώς… καταχωρεί στα έντυπά τουπληρωμένες διαφημίσεις!!!
Η υπεξαίρεση των 43 εκ. ευρώ
Όπως έχουμε γράψει, η Αγγελική Αγούλου το καλοκαίρι του 2007 κατηγορήθηκε από τη Διοίκηση της Πειραιώς για υπεξαίρεση από προθεσμιακές καταθέσεις πελατών, περίπου 43 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Ζακύνθου.
Όμως, στα τέλη του 2011, το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος της κρίθηκε, τόσο από τον εισαγγελέα Πατρών όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ως αόριστο.
Έτσι, η δικογραφία επέστρεψε στον αρμόδιο ανακριτή, ώστε να προχωρήσει στη σύνταξη νέου κατηγορητηρίου και ως τότε στην πρώην διευθύντρια της Πειραιώς επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ωστόσο, η ίδια από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία της υπεξαίρεσης.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η Διοίκηση της Τράπεζας την εκδικείται επειδή αρνήθηκε να εκταμιεύσει και στη συνέχεια αποκάλυψε στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο της χορήγησης από την Πειραιώς παράνομου δανείου, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην δήμαρχο Ζακύνθου, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο.
Με αφορμή μάλιστα τις καταγγελίες της, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία όμως… κατά σατανική σύμπτωση εξαφανίστηκε από τα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου!
Έτσι, η συγκεκριμένη δικογραφία έπρεπε να ανασυσταθεί, έργο που διήρκεσε δύο ολόκληρα χρόνια, καθώς η ανασύσταση ολοκληρώθηκε το 2009.  Αλλά αν και έχουν περάσει άλλα τρία χρόνια από τότε, εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο... της προκαταρκτικής εξέτασης!
Παράλληλα, η πρώην διευθύντρια έχει προσκομίσει στο ΣΔΟΕ, κατάλογο με 20 εγχώριες αλλά και offshore εταιρείες, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι ανήκουν στο στενό περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα και διαπλέκονται σε παράνομες δανειοδοτήσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Μάλιστα, κάποιες από αυτές αναφέρονται και στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το σκάνδαλο της ProtonBank, αλλά αποκρύπτονται επιμελώς τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις συγκεκριμένες offshore.
Εξαπάτησαν τον Μ. Σφακιανάκη!
Το directnews.gr αναφέρθηκε από δημοσιογραφικό καθήκον στην υπόθεση, αφού είναι ανάμεσα σε εκείνες που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη, στην υποβολή παραίτησης.
Τα δημοσιεύματα μας επικεντρώθηκαν στην περίεργη καθυστέρηση των ελεγκτικών μηχανισμών να ερευνήσουν τις καταγγελίες σε βάρος του Μιχάλη Σάλλα, αλλά και στην άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς να αποστείλει στο ΣΔΟΕ συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν εγγράφως.
Προφανώς, το γεγονός αυτό θορύβησε τους διοικούντες την Τράπεζα, οι οποίοι επινόησαν ένα άθλιο τέχνασμα, προκειμένου να μας εμπλέξουν στην μήνυση για εκβίαση που έχουν καταθέσει εναντίον της Α. Αγούλου, με αποτέλεσμα να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο.
Συγκεκριμένα – όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ - “κατασκεύασαν” ένα εξώδικο με αποδέκτη τη διαχειρίστρια της ιστοσελίδας μας, το οποίο κοινοποίησαν, με τυμπανοκρουσίες, προς τον προϊστάμενο τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.
Σ’ αυτό υποστήριζαν, ότι λειτουργούμε «κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη» της Α. Αγούλου και προσέθεταν, ότι παρά την αποστολή του εξωδίκου που… αποκαθιστούσε, δήθεν, την αλήθεια εμείς συνεχίζαμε τα δημοσιεύματα.
Μόνο που ενεργούντες από πρόθεση και με δόλο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ απέστειλαν στη διαχειρίστρια του directnews.gr – το domain είναι κατοχυρωμένο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Μεταφορών, με ονοματεπώνυμο διεύθυνση και τηλέφωνο – ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΔΙΚΟ!
Αποφάσισαν να το κοινοποιήσουν μόνο… στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι δικαστικός επιμελητής «μας το επέδωσε νομίμως» αλλά εμείς αρνηθήκαμε να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή τους.
Μ’ αυτή την άθλια μεθόδευση επιχείρησαν να παραπλανήσουν τους προανακριτικούς υπαλλήλους, ώστε να εμπλέξουν το directnews.gr, στη μήνυση για εκβίαση που έχουν υποβάλει κατά της Α. Αγούλου.
Τα βρώμικα κόλπα συγκεκριμένων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς σε βάρος μιας μικρής αλλά μαχητικής και ανεξάρτητης ιστοσελίδας είχαν φυσικά τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Αντί να μας τρομάξουν, μας… οδήγησαν να συνειδητοποιήσουμε, ότι κάτι πολύ σοβαρό θέλει να κρύψει ο Μιχάλης Σάλλας και η παρέα του.
Έτσι εντείναμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα σε τρεις μεγάλες υποθέσεις που «καίνε»:
α) Στην υπεξαίρεση των περίπου 43 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο.
β) Στη δανειοδότηση, από την Τράπεζα Πειραιώς, με περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ στον πρώην δήμαρχο Ζακύνθου Κ. Τσαγκαρόπουλο και στη μετέπειτα απόπειρα εμπρησμού του κτηρίου του Δημαρχείου.
γ) Στις 20 περίπου εγχώριες και offshore εταιρείες που με παραγγελία του αρμόδιου για τη δίωξη των οικονομικών εγκλημάτων εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, ερευνά πλέον το ΣΔΟΕ.
Τα στοιχεία τα οποία καταφέραμε να συλλέξουμε, μέχρι στιγμής, είναι συγκλονιστικά και φυσικά θα τα δημοσιοποιήσουμε, ξεκινώντας από τις εταιρείες «ειδικού σκοπού» και «ειδικής σχέσης», οι οποίες φέρεται να σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον Μιχάλη Σάλλα και το στενό επαγγελματικό και οικογενειακό του περιβάλλον.
Αυτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρουσιάζουν πολύ περίεργες οικονομικές δραστηριότητες και είναι οι εξής:
1) HADUS LIMITED 2) BRATZANO LTD3) BEL-GLOBAL INC4) NESFIELD SA5) PONTE FINANCE LTD6)ELLENSBURG7) DEALAND8) FONBALNQUE9) MGS REAL ESTATE10) MS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕ, 11)MED-CITY12) MOORSTORE13) ΣΕΜΕΛΗ, 14) ΧΑΙΡΕΑΣ, 15) ΩΚΥΘΟΗ, 16) ΑΛΚΜΑΩΝ, 17) STORMONT18)AVECMAC και 19) WOODFIN.
    Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι δημοσιογράφοι του directnews.gr ούτε τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων υπήρξαν ποτέ, ούτε φιλιππινέζες και ορντινάτσες εκδοτών, τραπεζιτών εφοπλιστών και μεγαλοβιομηχάνων.
    Αν αποδειχθεί, ότι η πρώην διευθύντρια του υποκαταστήματος της Ζακύνθου, υπεξαίρεσε χρήματα και εκβιάζει τους διοικούντες την Πειραιώς, να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Όμως, θα πρέπει να ελεγχθούν και αυτά που εκείνη έχει καταγγείλει τόσο ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσο και ενώπιον των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
    Γιατί, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, οι αρμόδιοι έκαναν τα πάντα… για να μην κάνουν τίποτα.


    Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη έρευνα για την Τράπεζα Πειραιώς σε εξέλιξη"

    ΣτΕ: Νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο

    Νόμιμο, συνταγματικό και σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι το πρώτο Μνημόνιο του 2010, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Μετά την δημοσίευση της απόφασης των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπαριθμόν 668 και 669 /2012 αποφάσεις του απέρριψε τις προσφυγές κατά του πρώτου μνημονίου που είχαν καταθέσει ο ΔΣΑ η ΑΔΕΔΥ , συνταξιούχοι, σύλλογοι και φορείς.

    Οι σύμβουλοι της Επικρατείας έκαναν δεκτές τις εισηγήσεις της κ. Μαίρης Σαρπ και της κ. Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου και αποφάσισαν οτι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από την Βουλή με πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Σύμφωνα με τους δικαστές, το μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, έτσι ώστε να χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

    Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι το Μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι το κείμενό του έχει καταρτιστεί στην αγγλική γλώσσα, «δεν έχει τον χαρακτήρα Διεθνούς Συνθήκης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, ούτε πολύ περισσότερο μεταξύ της τελευταίας (Ελλάδος) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο δεν έχει υπογράψει το Μνημόνιο».

    «Δεν αποτελεί δε το Μνημόνιο διεθνή συνθήκη, διότι με αυτό δεν αναλαμβάνονται αμοιβαίες δεσμεύσεις των μερών που υπέγραψαν το κείμενό του στην αγγλική γλώσσα, ούτε, άλλωστε, προβλέπονται νομικά μέσα για τον εξαναγκασμό των ελληνικών αρχών στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του ή άλλου είδους νομικής φύσεως κυρώσεις, μέσω των οποίων θα επιτυγχανόταν εμμέσως ο ίδιος σκοπός, ούτε προκύπτει ότι τα υπογράψαντα το ανωτέρω κείμενο μέρη θέλησαν να προσδώσουν, κατ' εξαίρεση, νομική δεσμευτικότητα στο κείμενο αυτό», προσθέτουν οι δικαστές.

    Επιπλέον, η Ολομέλεια του ΣτΕ , έκρινε ότι με το Μνημόνιο δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η Κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας.

    Η ένταξη μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -συνεχίζουν οι 55 δικαστές- δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

    Ως προς τις περικοπές στις αποδοχές οι δικαστές επισημαίνουν:"

    «Η θεσπισθείσα με τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 περικοπή αποδοχών και επιδομάτων εργαζομένων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνταξιοδοτικών παροχών αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προωθήσεως διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, το οποίο, συνολικώς εφαρμοζόμενο, αποσκοπεί τόσο στην αντιμετώπιση της κατά την εκτίμηση του νομοθέτη άμεσης ανάγκης καλύψεως οικονομικών της χώρας όσο και στη βελτίωση της μελλοντικής δημοσιονομικής και οικονομικής της καταστάσεως, δηλαδή στην εξυπηρέτηση σκοπών, που συνιστούν κατ' αρχήν σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και αποτελούν, ταυτοχρόνως, και σκοπούς κοινού ενδιαφέροντος των κρατών μελών της Ευρωζώνης, εν όψει της καθιερουμένης από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υποχρεώσεως δημοσιονομικής πειθαρχίας και διασφαλίσεως της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

    Τα μέτρα δε αυτά, λόγω της φύσεώς τους, συμβάλλουν αμέσως στην περιστολή των δημοσίων δαπανών.

    Εν όψει τούτων, με τα δεδομένα, που, κατά το νομοθέτη, συνέτρεχαν κατά τον χρόνο θεσπίσεως των επίμαχων μέτρων, τα μέτρα αυτά δεν παρίστανται, κατ' αρχήν, απρόσφορα, και μάλιστα προδήλως, για την επίτευξη των επιδιωκόμενων με αυτά σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθούν ότι δεν ήταν αναγκαία, λαμβανομένου, άλλωστε, υπόψη ότι η εκτίμηση του νομοθέτη ως προς τα ληπτέα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπ' αυτού διαπιστωθείσης κρίσιμης δημοσιονομικής καταστάσεως υπόκειται σε οριακό μόνον δικαστικό έλεγχο».

    pathfinder.gr
    Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο"

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

    ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ
    ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 2020 ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 120% ΤΟΥ ΑΕΠ,
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 120%!

    Η απάτη που παίζεται σε βάρος του λαού και της χώρας δεν έχει προηγούμενο. Η εσχάτη προδοσία για την οποία ήδη κατηγορούνται 173 βουλευτές, μηνυθέντες από τον γιατρό Δ. Αντωνίου, λαμβάνει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις. Και όπως προβλέπεται, μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ο αριθμός των υπευθύνων για εσχάτη προδοσία, θα αυξηθεί.

    Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, παρασύροντας τούς βουλευτές τους να υπερψηφίσουν το κούρεμα του χρέους και τα επαχθή μέτρα που το συνοδεύουν, διέπραξαν έγκλημα κατά του λαού και της χώρας. Είτε συνειδητά είτε από βλακεία, οι επικεφαλής των κομμάτων της μνημονιακής Κυβέρνησης, μαζί με τον διορισμένο Παπαδήμο, πρέπει να λογοδοτήσουν.


    Η βάρβαρη και επαχθής λιτότητα που συνοδεύει το κούρεμα του χρέους, πάρθηκε με το πρόσχημα ότι το δημόσιο χρέος πρέπει να φτάσει το 2020, στο 120% του ΑΕΠ!

    Το πρόσχημα αυτό όμως είναι ψευδές. Διότι με την εφαρμογή του κουρέματος, το δημόσιο χρέος θα βρεθεί απευθείας στο 120% του ΑΕΠ και αποτελεί έγκλημα σε βάρος του λαού η 6ετής απάνθρωπη λιτότητα, προκειμένου (δήθεν) να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το 2020!

    Ναι, καλά διαβάσατε και το επαναλαμβάνουμε: Το δημόσιο χρέος βρίσκεται άμεσα στο 120% του ΑΕΠ με την εφαρμογή του κουρέματος και δεν απαιτούνται 6 χρόνια επαχθών μέτρων σε βάρος του λαού!

    Σήμερα, αποκαλύπτουμε την απάτη, με απλά μαθηματικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα, η ύφεση στην χώρα μας το 2011, έφτασε στο 6,75%.

    Το ΑΕΠ το 2010 ήταν 231 δις ευρώ.

    Άρα, 231-6,75%= 215 δις ευρώ είναι το ΑΕΠ του 2011 .

    Το χρέος του 2011 ήταν της τάξεως των 360 δις ευρώ. Εάν αφαιρεθεί το κούρεμα των 100 δις ευρώ, τότε μένει χρέος 260 δις ευρώ.

    Επομένως, το χρέος του 2011 ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι: 260:215=120% του ΑΕΠ.

    Αποδεικνύεται λοιπόν με απλά μαθηματικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η Κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα, ότι με την εφαρμογή του κουρέματος , το δημόσιο χρέος, θα βρεθεί απευθείας στο 120% του ΑΕΠ!

    Προς τι λοιπόν τα 6 χρόνια στυγνής, βάρβαρης λιτότητας και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων;

    Για ποιο λόγο ο Σαμαράς υπέγραψε αυτό το άθλιο κούρεμα και ανάγκασε τους βουλευτές του να το ψηφίσουν ως αναγκαίο;

    Για ποιο λόγο ο Παπανδρέου έσυρε για μια ακόμη φορά τους βουλευτές του σε μέτρα που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και του λαού;

    Και για ποιο λόγο ο οικονομολόγος-διορισμένος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μίλησε για την αναγκαιότητα των μέτρων;

    Από πού κι ως πού αναγκαία, αφού το κούρεμα σταθεροποιεί άμεσα στο χρέος στο 120% του ΑΕΠ;

    Για ποιο λόγο οι σύγχρονοι δωσίλογοι απέκρυψαν και πάλι την αλήθεια από τον λαό;

    Για ποιο λόγο οι πολιτικοί μας ταγοί, αντί να υπηρετήσουν τον τόπο και τους Έλληνες, υπηρετούν τα συμφέροντα της Μέρκελ και των τοκογλύφων;

    Για ποιο λόγο ξεπουλάνε με άθλια-προδοτικά μέτρα, τον λαό και την Πατρίδα;

    Γεώργιος Φιλιππόγλου

    kanena2010.blogspot.com
    Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ"

    Δημοφιλεις αναρτησεις

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ

    inblogsgr news