facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε πόσα «τρώνε» κάθε μήνα οι Βουλευτές μας!

Δείτε τον πίνακα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Ένα μέρος του μισθού τους να έδιναν για τη σωτηρία της πατρίδας θα είχαμε σωθεί…

Αλήθεια, γιατί αμείβονται; Προσφέρουν κάποιο έργο και δεν το ξέρουμε; Ή μήπως τους πληρώνουμε για να πηγαίνουν στη Βουλή και να βλέπουν αγώνες;

Ιδού η απορία…




prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε πόσα «τρώνε» κάθε μήνα οι Βουλευτές μας!"

Στις 18 Φεβρουαρίου, είμαστε όλοι Έλληνες!

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του Ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ.

Με κεντρικό σύνθημα το «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:...

«Σάββατο 18 Φλεβάρη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης

Είμαστε όλοι Έλληνες

Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς

Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.

Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.

Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.

Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!

Η κινητοποίησή τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και συγκεκριμένα η Γαλλική κυβέρνηση, είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι’ αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του «χρυσού κανόνα» στα συντάγματά μας.

Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.

Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αφήστε τον PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!»
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 18 Φεβρουαρίου, είμαστε όλοι Έλληνες!"

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΙ ΩΦΕΛΗΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ? ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΠΙΕΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΦΥΤΕΨΕ ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΧΥΜΟ, ΖΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ. ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ, ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΩΝ?

ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, Η ΛΕΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙΑ. ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ, ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ή ΝΑ ΕΠΞΕΡΓΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΤΩΝ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΛΠ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ. ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΝ, ΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ: ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΤΗ.

ΤΑ ΕΞΑΧΘΕΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΣΑΝ:ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ 12 ΤΥΠΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΟΛΟΝ, ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΓΚΡΕΑΤΟΣ...ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΡΑ 10000 ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ADRIAMYCIN, ΕΝΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΝ.

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΓΟΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΤΟΙΑΥΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, LLC 819N, CHARLES STREET, ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ, MD 1201 .ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Ή ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...


Διαβάστε Περισσότερα » "ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ"

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα την Κυριακή

Πανεργατικό συλλαλητήριο για την επόμενη Κυριακή 19 του μηνός, στις 10.30 το πρωί, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, που ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη συνεδρίασή της. Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του «1-1-4».

«Εδώ και δυο χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται».

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα, είναι ανάπηρη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τη βάλει στο γύψο», είπε ο κ. Παναγόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες «για να διασωθούν οι θεσμοί και τα εργασιακά δικαιώματα».

Για σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις" έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του Πανεργατρικού Αγωνιστικού Μετώπου Θόδωρος Κούτρας και τόνισε, ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

«Σήμερα καταργούνται οι συμβάσεις και οι εργατικοί νόμοι», είπε ο Θάνος Βασιλόπουλος, της Αυτόνομης Παρέμβασης, μέλος της Ε.Ε της ΓΣΕΕ, και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά ώστε «να μην περάσει η νέα λαίλαπα» όπως τη χαρακτήρισε.

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 του Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα την Κυριακή"

Guardian: Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στο θάνατο και την αναγέννηση


Με μια φωτογραφία από τα επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, σημερινό δημοσίευμα της Guardian αναφέρεται στην αρχαία ελληνική δημοκρατία.
«Οι Έλληνες όχι απλώς επινόησαν τη δημοκρατία, αλλά και την ίδια την πολιτική. Οι προσπάθειές τους να εκλογικεύσουν τον πολύπλοκο τρόπο ζωής τους, μας έδωσε μια τεράστια ποικιλία πολιτικών όρων και καθορίζουν την πολιτική μέχρι σήμερα», αναφέρει ο αρθρογράφος Jonathan Jones.
«Εάν, λοιπόν, οι Έλληνες κληρονόμησαν την δημοκρατία, αυτό σημαίνει ότι τους ανήκει η τυραννία, η αριστοκρατία, η πλουτοκρατία και η μοναρχία. Ποια από αυτές θα νικήσει στους μήνες και τα χρόνια που έρχονται», διερωτάται.
Αν ποτέ μια κοινωνία φαινόταν να βρίσκεται στα πρόθυρα κάτι καινούργιου, αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα, αντιμέτωπη με την «ωμή» επιλογή ανάμεσα στον θάνατο και την αναγέννηση.
Σχολιάζοντας το μίσος που φαίνεται να προβάλλει από τη φωτογραφία των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο Jonathan Jones αναφέρει: «Η φωτογραφία κάνει το αίτημα για επιπλέον θυσίες από τον ελληνικό λαό να μοιάζει αδύνατη».
Όταν αναφερόμαστε στην αρχαία Ελλάδα, συχνά στο μυαλό μας έχουμε τους φιλοσόφους να συζητούν τα μυστήρια της ζωής, όπως στον αναγεννησιακό πίνακα του Ραφαήλ «Η Σχολή των Αθηνών».
«Όμως η βία είναι ελληνική όπως και η δημοκρατία», αναφέρει. «Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι να αφήσουν τα λόγια και να πιάσουν τα ακόντια. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο λογοτεχνικό αριστούργημα, το έπος της Ιλιάδας, μιλούσε για έναν επικό πόλεμο».
Η φωτογραφία αυτή αντιπροσωπεύει για τον αρθρογράφο μια μάχη ιδεών. «Μπορεί να επιβιώσει αυτή η νομισματική μορφή ή είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τις μολότοφ του δημοκρατικού πλήθους; Πρέπει η Ευρώπη να πεθάνει εκεί που άρχισε, στα ματωμένα χώματα της Ελλάδας», διερωτάται.
Greek-demonstrators-throw-001
Διαβάστε Περισσότερα » "Guardian: Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στο θάνατο και την αναγέννηση"

Πλαστά χαρτονομίσματα τύπωναν οι Ναζί

Οι Ναζί είχαν τυπώσει κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πλαστά βρετανικά χαρτονομίσματα, με σκοπό να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη των αγορών στη στερλίνα. Η στρατηγική αυτή ωστόσο είχε και μια άλλη όψη αφού διευκόλυνε τον εντοπισμό των Γερμανών κατασκόπων, σύμφωνα με μια έκθεση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι Γερμανοί παραχαράκτες ρίχτηκαν στη δουλειά με διπλό σκοπό: να χρηματοδοτήσουν ορισμένες επιχειρήσεις τους και να δημιουργήσουν κλίμα δυσπιστίας απέναντι στο βρετανικό νόμισμα, αναφέρει η υπηρεσία αντικατασκοπείας ΜΙ5 σε έγγραφα του 1945 που δημοσιοποιήθηκαν από τα Εθνικά Αρχεία.

Η παραγωγή των πλαστών χαρτονομισμάτων ξεκίνησε το 1940. Το Γ΄ Ράιχ ήλπιζε τότε να εισβάλει στη Βρετανία και να τα ρίξει από αεροπλάνα για "να προκαλέσει κρίσης εμπιστοσύνης και μια γενική σύγχυση", σύμφωνα με έναν Γερμανο κατάσκοπο, τον οποίο επικαλείται η ΜΙ5.

Ο Χίτλερ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο εισβολής στη Βρετανία αλλά οι παραχαράκτες τελειοποίησαν την τεχνική τους. "Είναι αδύνατον για οποιονδήποτε, εκτός από τους ειδικούς, να διακρίνουν τη διαφορά" μεταξύ των πλαστών και των αυθεντικών χαρτονομισμάτων", ανέφερε η βρετανική υπηρεσία.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα τέθηκαν αρχικά σε κυκλοφορία σε ουδέτερες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Όμως η γερμανική στρατηγική στράφηκε τελικά εναντίον του Βερολίνου: οι Γερμανοί πράκτορες γίνονταν αντιληπτοί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αφού χρησιμοποιούσαν αυτά τα πλαστά νομίσματα.

"Υπάρχει ένα αστείο παράδειγμα, μιας γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών που πουλάει αυτά τα πλαστά χαρτονομίσματα στη Λισαβόνα. Τα αγόρασε μια άλλη υπηρεσία που νόμιζε ότι ήταν αυθεντικά και τα έδωσε στους πράκτορες που έστειλε στη χώρα μας", ανέφερε η ΜΙ5.

Μετά την απόβαση των Συμμάχων στη Γαλλία, το 1944, τα χαρτονομίσματα αυτά κυκλοφόρησαν σε όλη την Ευρώπη, λόγω της μαύρης αγοράς. "Μπορούμε να πούμε ότι ο γερμανικός στόχος να αμαυρωθεί η εμπιστοσύνη στο βρετανικό νόμισμα στο εξωτερικό επιτεύχθηκε", όμως ήταν πλέον πολύ αργά, καταλήγει η υπηρεσία.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαστά χαρτονομίσματα τύπωναν οι Ναζί"

Τι δήλωσαν Βορίδης - Γεωργιάδης για την προσχώρησή τους στη ΝΔ

"Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργρανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία", δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: "Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του".

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, ο ο οποίος ανέφερε ότι "σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαική παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι "όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ".

Και τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι δήλωσαν Βορίδης - Γεωργιάδης για την προσχώρησή τους στη ΝΔ"

Δεσμεύτηκαν τρεις λογαριασμοί Λαυρεντιάδη στην Ελβετία

Τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην Ελβετία -ύψους 160 εκατ. ευρώ- δεσμεύτηκαν με αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Γιάννη Δραγάτση.

Ο επιχειρηματίας ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank και θεωρείται ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων -και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας προτίθεται να κλείσει την υπόθεση με την παραγγελία άσκησης κακουργηματικών ποινικών διώξεων. Τότε, ο επιχειρηματίας δεν είχε προσέλθει, ενώ είχε κληθεί από τον κ. Δραγάτση να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Ο επιχειρηματίας είχε διαπραγματευτεί με την τράπεζα για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατ. ευρώ που ελήφθησαν από εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και χαρακτηρίζονται «επισφαλή».

Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας απέρριψε την προσφορά του.

Η δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία έρχεται, μετά τη στενή συνεργασία των ελληνικών δικαστικών αρχών με τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύτηκαν τρεις λογαριασμοί Λαυρεντιάδη στην Ελβετία"

Φορτώνουν στους πολίτες τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των κομμάτων οι προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να υπάρξουν ριζικές, δίκαιες και βαθιές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων.

Είναι προκλητική η πρόταση για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων που δημιουργήθηκαν παρά τις τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Στην ουσία τα κόμματα που συμφωνούν και ο κύριος υπουργός προτείνουν τα θαλασσοδάνεια των 250 εκατομμυρίων ευρώ να τα φορτωθούν ξανά οι φορολογούμενοι πολίτες. Και η ρύθμιση διευθέτησης ισοδυναμεί με νέα χρηματοδότηση από το κράτος, γεγονός που παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

Τη στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις, το εισόδημα των πολιτών περιορίζεται δραματικά και οι Έλληνες καλούνται σε νέες θυσίες, ο περιορισμός κατά 20% της τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων είναι υποτυπώδης και ανεπαρκής. Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα, κυρίως τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιθυμούν να συνεχίσουν να ξοδεύουν αλόγιστα στέλνοντας το λογαριασμό πάλι στους πολίτες.

Προκαλεί εντύπωση ότι ο κύριος υπουργός δεν κάνει καμιά αναφορά στις προτάσεις του, για στην υποχρέωση των κομμάτων να επιστρέψουν στο κράτος τη διαφορά που προκύπτει στις ετήσιες χρηματοδοτήσεις τους από το 2003 μέχρι σήμερα λόγω του υπολογισμού τους, βάση του προϋπολογισμού εσόδων και όχι του απολογισμού κάθε έτους.

Όπως επίσης δεν παίρνει θέση για την ανάγκη να γίνει πλήρης εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές την τελευταία εικοσαετία.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει στην κυβέρνηση και τα κόμματα η κρατική χρηματοδότηση να μειωθεί κατά 50%, να απαγορευθεί ο τραπεζικός δανεισμός των πολιτικών κομμάτων με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις και να μην υπάρξει ρύθμιση των σημερινών δανείων των κομμάτων.

Αυτό που δεν γίνεται για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σ' αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να γίνεται για τα πολιτικά κόμματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορτώνουν στους πολίτες τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων"

Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν το μισθό τους στους Έλληνες!

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.

Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια.
Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο.

Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.

Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική.

Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της.
Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται.

Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε.

Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού.

Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Λίγο αργότερα, αποφάσισε να προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν το μισθό τους στους Έλληνες!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news