facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ως τα τέλη Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας

Η πρόταση που επικράτησε είχε τεθεί σε ψηφοφορία

Συνέχιση της αποχής έως 29 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απεργία που έληγε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου να παραταθεί για 14 μέρες, δηλαδή, έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις: Η πρώτη για πενθήμερη παράταση της αποχής και η δεύτερη για παράταση έως το τέλος του μήνα, πρόταση η οποία επικράτησε.

Προηγουμένως, είχε απορριφθεί η πρόταση του προεδρείου του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων από τις υποθέσεις του Δημοσίου, των Τραπεζών κ.λπ.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ως τα τέλη Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας"

Συμφωνία για «ψαλίδι» στις συντάξεις

Η συμφωνία επιτεύχθηκε στην συνάντηση που είχαν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για την εξεύρεση από το ασφαλιστικό σύστημα του ποσού των 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές μας.

Με περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ, 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών (για ποσά άνω των 1.200 – 1.300 ευρώ) και “ψαλίδι” στις επικουρικές θα καλυφθεί η τρύπα των 300 εκατ. ευρώ συμφώνησαν τρόικα – κυβέρνηση.

Από τις περικοπές αυτές αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία για «ψαλίδι» στις συντάξεις"

Για την Δευτέρα αναβλήθηκε το Eurogroup, διότι η Ελλάδα «δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την Τετάρτη

Για την επόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, καθώς - όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του οργάνου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ - η Ελλάδα «δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις». Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, η Αθήνα δεν έχει ενημερώσει το Eurogroup από πού θα προέλθουν τα 325 εκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευθεί ότι θα εξοικονομήσει. Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες των δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ακόμη και μετά τις εκλογές οι οποίες αναμένονται τον Απρίλιο.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μόνο τηλεδιάσκεψη των υπουργών και το Eurogroup θα συνεδριάσει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Δύο πηγές που επικαλέστηκε νωρίτερα το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters υποστήριξαν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμα όλα τα έγγραφα. «Η εντύπωσή μου είναι πως δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένα όλα τα κείμενα, ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους», είπε η μία από τις πηγές.

Δεύτερος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης πως υπάρχει ανησυχία πως οι δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι αρκετά ισχυρές.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Για την Δευτέρα αναβλήθηκε το Eurogroup, διότι η Ελλάδα «δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»"

Ψηφοφορία στο CNN για την Ελλάδα



Με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, η ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού δικτύου διεξάγει ψηφοφορία με το ερώτημα: «Είναι η Ευρώπη υπερβολικά σκληρή απέναντι στην Ελλάδα;».
Ως τώρα το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι 62% όχι και 38% ναι.
Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε εδώ!

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφοφορία στο CNN για την Ελλάδα"

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας για τα έκτροπα αλλά και την Αστυνομία

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών την 12-2-2012, με αποτέλεσμα τραυματισμούς, πυρκαγιές, ζημιές, λεηλασίες, βανδαλισμούς.
Σε καμία περίπτωση η βία και η πάσης φύσεως εκτροπή αποτελούν διέξοδο, λύση, αποδοκιμασία, έκφραση αγανάκτησης. Τουναντίον αποπροσανατολίζουν τον λαό.

Ο ΣΕΕ όμως διερωτάται:

Ποιο ήταν τελικά το σχέδιο [δυνάμεις ,τοποθέτηση αυτών, εντολές αντίδρασης κτλ] που είχε εκπονηθεί από τους αρμόδιους για την συγκέντρωση - διαδήλωση, εν όψει μάλιστα και της αναμενόμενης αθρόας συμμετοχής ατόμων κάθε ηλικίας αλλά και ατόμων με προβλήματα υγείας;

Πότε επιτρέπεται η χρήση χημικών; Ποιος δίδει την εντολή ;
Αν έπρεπε η Πλατεία Συντάγματος να παραμείνει κενή, γιατί από την 15:00 ώρα αλλά και νωρίτερα, επιτρεπόταν η συγκέντρωση κόσμου και μάλιστα μέσα στον χώρο του Μνημείου, σε μικρή απόσταση από τους Εύζωνες;

Μήπως δεν υπήρχε σχέδιο για το που έπρεπε να συγκεντρωθεί το πλήθος;

Μήπως κάποιοι και ποιοι άραγε, όταν είδαν το μεγάλο σε όγκο πλήθος του κόσμου, πανικοβλήθηκαν και έδωσαν εντολή εκκένωσης;
Η εντολή εκκένωσης, διέτασσε χρήση δακρυγόνων;

ΓΙΑΤΙ;

Η λαϊκή διαμαρτυρία εξελισσόταν χωρίς προβλήματα.

Δεν γνώριζαν, οι εντολείς, ότι η αναίτια μαζική χρήση χημικών, θα έδιδε την αφορμή να δράσουν περιθωριακά άτομα αλλά θα εξήγειρε και τους ήσυχους πολίτες, δημιουργώντας πανικό, χωρίς δίαυλο διαφυγής;

Εμείς πιστεύουμε ότι το γνώριζαν και είχαν λάβει σχετικές εντολές από την πολιτική τους ηγεσία.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι το διάστημα για το οποίο ο Ελληνικός Λαός θα επιτρέψει ακόμη σε ανίκανους επαγγελματίες πολιτικούς όπως ο Χρήστος Παπουτσής, να του καθορίζουν το μέλλον.

Ευχόμαστε να είναι πολύ σύντομο και κάθε ένας από αυτούς να αξιολογηθεί όπως ακριβώς του αξίζει.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας για τα έκτροπα αλλά και την Αστυνομία"

ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ"

Πάνος Καμμένος - Βουλή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ 12-2-12

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνος Καμμένος - Βουλή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ 12-2-12"

Δεν θα γίνει η εξαγγελθείσα για 14/2 απεργία της ΟΛΜΕ

Συμφωνα με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΛΜΕ στην οποία αναφέρεται: 
"Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η αποφασισμένη από τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης /2 θεωρείται αυτονόητο ότι προσαρμόζεται στο γενικότερο αυτό απεργιακό πρόγραμμα.
Η οριστικοποίησή της ημερομηνίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις."
η εξαγγελθείσα για  14/2  απεργία της ΟΛΜΕ δεν θα γίνει. 
ΟΛΜΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ:Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Καλούμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Διαρκής απεργιακός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η αποφασισμένη από τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης /2 θεωρείται αυτονόητο ότι προσαρμόζεται στο γενικότερο αυτό απεργιακό πρόγραμμα. Η οριστικοποίησή της ημερομηνίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις.
Με αυτό το δεδομένο δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή απεργία και θα μετακινηθεί σε άλλη ημερομηνία.
Υπενθυμίζουμε ότι την εβδομάδα 13-17/2/12 αναπτύσσουμε τις συλλογικές δράσεις που έχει αποφασίσει η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ έχουμε κηρύξει 5νθήμερη εβδομάδα (13-17/2) δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά. Οργανώνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις κάθε ημέρα με κεντρικό σχεδιασμό.
Αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα (εκτός της ενημέρωσης των γονέων) όλη την εβδομάδα.
Ενδεικτικά ο προτεινόμενος προγραμματισμός της εβδομάδας:
1η μέρα:
Ενημέρωση γονιών. Συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων. Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή ομάδες σχολείων, με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Αφίσες και πανό στα σχολεία.
2η μέρα:
Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.
3η μέρα: (αφιερωμένη στους μαθητές):
Συλλογή τροφίμων, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
4η μέρα:
Παραστάσεις – αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή εναλλακτικά το απόγευμα τοπικά συλλαλητήρια.
5η μέρα: εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής με θέμα: οικ. κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για :
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
Όχι στη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα γίνει η εξαγγελθείσα για 14/2 απεργία της ΟΛΜΕ"

Σόιμπλε: “Δεν μας αρκούν πλέον οι υποσχέσεις”

Οι υποσχέσεις της Ελλάδας για μέτρα λιτότητας δεν αρκούν πλέον, διότι τόσες υποσχέσεις δεν έχουν τηρηθεί και η χώρα –η οποία είναι ένα «βαρέλι δίχως πάτο»- πρέπει να αλλάξει δραματικά τους τρόπους της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι είναι «στο χέρι» της Ελλάδας αν η χώρα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη στο πλαίσιο των προσπαθειών της για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της.

«Οι υποσχέσεις από την Ελλάδα δεν μας αρκούν πλέον», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Με ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσουν μέρη του παλαιού προγράμματος και να αποταμιεύσουν».

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως οι γερμανικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μια πλειοψηφία Γερμανών είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. «Είναι όμως σημαντικό να πούμε ότι δεν μπορεί να είναι ένα ‘βαρέλι δίχως πάτο’. Γι’ αυτό οι Έλληνες πρέπει να κλείσουν επιτέλους αυτό το βαρέλι. Και τότε μπορούμε να βάλουμε κάτι μέσα σ’ αυτό».

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα θα υποστηριχθεί «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», προειδοποίησε ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για να το κάνει αυτό.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: “Δεν μας αρκούν πλέον οι υποσχέσεις”"

Αττικόν: Η τελευταία προβολή…

Πλήθος κόσμου κρατώντας κεριά συγκεντρώθηκε έξω από τον ιστορικό κινηματογράφο, που καταστράφηκε από τους βανδάλους.

Με ένα αναμμένο κερί στο χέρι και τα μάτια δακρυσμένα από τη συγκίνηση πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον κινηματογράφο «Αττικόν», που καταστράφηκε ολοσχερώς από την επίθεση των κουκουλοφόρων.

Ο ναός της κινηματογραφίας παραδόθηκε στις φλόγες από τις μολότοφ των βανδάλων, που δεν σεβάστηκαν την ιστορία του χώρου.

Ανάμεσα στους απλούς πολίτες που μεγάλωσαν παρακολουθώντας ταινίες στο «Αττικόν» βρέθηκαν και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος. Οι συγγραφείς Απόστολος Δοξιάδης και Χρήστος Χωμενίδης, ηθοποιοί και σκηνοθέτες ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού που έδωσε ο κόσμος μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που οι αντίκες του κινηματογράφου ακόμη κάπνιζαν από τη φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκαν και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο, με τους ξένους δημοσιογράφους να εκφράζουν την έκπληξη και την απορία τους, αν η καταστροφή ενός τόσο ιστορικού κτιρίου δικαιολογείται από την αγανάκτηση του κόσμου για τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας. Ποιο να τους εξηγήσει και τι…

Η ιστορία του «Αττικόν»

Το διώροφο κτίριο βρίσκεται στη γωνία των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά. Οικοδομήθηκε από τον Αλέξανδρο Νικολούδη σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ για λογαριασμό του Χιώτη τραπεζίτη Σταμάτη Δεκόζη-Βούρο. Μάλιστα το 1914 εγκαταστάθηκε για μικρό διάστημα το νεοπαγές υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Την περίοδο 1914-1920 κατασκευάστηκε σε τμήμα του κτιρίου ο κινηματογράφος «Αττικόν» σε σχέδια του Νικολούδη, ενώ τη δεκαετία του '30 δημιουργήθηκε και η δεύτερη κινηματογραφική αίθουσα «Απόλλων» στο υπόγειο του κτιρίου. Παράλληλα εγκαταστάθηκαν τα γραφεία της «Σκούρας Φιλμς» υπό τη διεύθυνση της οποίας λειτουργούσαν οι δύο κινηματογράφοι.

Ήταν ο πρώτος κινηματογράφος στην Ελλάδα που προέβαλλε ταινία με ήχο και συγκεκριμένα το «Fox Movietone Follies» με τον Ντέιβιντ Μπάτλερ το 1929.

Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής το κτίριο μετατράπηκε σε κινηματογράφο για τους Γερμανός στρατιώτες.

Το «Αττικόν» μετονομάστηκε σε «Soldaten Kino Victoria», ενώ το «Απόλλων» σε «Kino Apollo». Μάλιστα, όλοι οι κινηματογράφοι υποχρεώθηκαν να αναγράφουν τους τίτλους των έργων εκτός από τα ελληνικά, στα γερμανικά και τα ιταλικά.

Το 1960 πραγματοποιήθηκαν ορισμένες επισκευές από τους αδελφούς Γρηγοριάδου και τον Άγγελο Αγαλιώτη, ενώ το 1982 έγιναν γενικές εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης πάνω σε μελέτη του αρχιτέκτονα Χριστακόπουλου.

Η αποκατάσταση και η συντήρηση του κτιρίου τον κατέταξαν σε ένα από τα στολίδια της πόλης.

Στο «Αττικόν» φιλοξενήθηκαν μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρεμιέρες, φεστιβάλ, συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς η πρώτη ροκ – όπερα στην Ελλάδα. Ένα στολίδι που ορισμένοι ανιστόρητοι κουκουλοφόροι δεν σεβάστηκαν και το έκαψαν…





newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττικόν: Η τελευταία προβολή…"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news