facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Βροχή από e-mail στη Χάγη κατά κυβέρνησης και Γιώργου

Μία άνευ προηγουμένου ηλεκτρονική «επίθεση» στο email του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, που είχε ως αποτέλεσμα να «κρασάρει» για αρκετή ώρα το σύστημα, εξαπολύουν τα τελευταία 24ωρα όχι οι «Anonymous», αλλά χιλιάδες Έλληνες πολίτες!Μηνύματα οργής και αγανάκτησης για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας έχουν κατακλύσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χάγης, με τα οποία οι αποστολείς τους ζητούν επιτακτικά από τον εισαγγελέα να «τρέξει» την προσφυγή κατά του άρθρου 15 της Συνθήκης της Ρώμης κατά του Γιώργου Παπανδρέου και όσων των στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένων της κυβέρνησης Παπαδήμου, της τρόικας και άλλων. Εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι κυρίες Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου. Πρόκειται για τις δύο θαρραλέες γυναίκες – μητέρα και κόρη – οι οποίες μήνυσαν τον Γιώργο Παπανδρέου για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γενοκτονία, μία υπόθεση που ανέδειξε το newsbomb τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πώς γεννήθηκε η ιδέα
Όπως εξηγεί η κυρία Όλγα Γεριτσίδου στο newsbomb, η ιδέα για τη μαζική αποστολή των email γεννήθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα. Αρχικά επιχείρησε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και τον εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της μήνυσής της κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Όμως το μόνο που κατάφερε, ήταν να ακούει τον τηλεφωνητή. Τότε σκέφτηκε να στείλει ένα email, ενώ την ίδια κίνηση έκαναν μερικοί Έλληνες Ομογενείς και φιλέλληνες από την Αμερική και τη Χάγη. «Η πάγια τακτική του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης είναι να μην δίνει ο τηλεφωνητής πρόσβαση σε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος τμήματος του και ιδιαιτέρως όχι του γραφείου του εισαγγελέα. Αυτό προσπάθησε στην αρχή να το κάνει και στην δική μας περίπτωση.  Όταν όμως ελάχιστος αριθμός συνΕλλήνων μας της Ομογένειας και φιλελλήνων από Αμερική και Χάγη πίεσαν το δικαστήριο να δώσει πληροφορίες αμέσως, εντός 24ώρου από τις πιέσεις όχι μόνο μας δόθηκε πρόσβαση σε στέλεχος του γραφείου του εισαγγελέα ( office of the prosecutor ) αλλά και ορισμένες βασικές πληροφορίες που μας έδωσαν βασική ιδέα του πώς δουλεύει και πώς επιλέγει προτεραιότητα το συγκεκριμένο δικαστήριο: Αναλόγως με τις πιέσεις που δέχεται και από πού τις δέχεται αντιδρά. Όταν 5 άτομα πιέζοντας εξαναγκάζουν να δοθεί πρόσβαση στο “άδυτο” του γραφείου του εισαγγελέα, τί θα κάνουν 500 επιστολές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Τι θα κάνει με 5.000; Τι θα κάνει με 500.000, με 1.000.000; Με 5.000.000».
«Κράσαρε» το σύστημα!
Μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες email κατέκλυσαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χάγης, με αποτέλεσμα το σύστημα να «πέσει» για αρκετή ώρα και να μη δέχεται άλλα μηνύματα! «Από τη Δευτέρα έχουν επικοινωνήσει μαζί μου εκατοντάδες άτομα είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω email ή fax, για να τους ενημερώσω σχετικά με την αποστολή του email. Υπολογίζω, ότι έχουν σταλεί χιλιάδες email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χάγης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι το σύστημα “κράσαρε”, με αποτέλεσμα το ταχυδρομείο της Χάγης να μη δέχεται άλλα emailκαι αυτά να επιστρέφονται στους αποστολείς τους! Από ότι έχω ενημερωθεί η βλάβη αποκαταστάθηκε», δηλώνει η κυρία Όλγα Γεριτσίδου.
Οι κυρίες Γεριτσίδου έχουν συντάξει ένα προτεινόμενο κείμενο προς αποστολή. Σε αυτό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν άμεσα από τον εισαγγελέα να εξετάσει τη μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς όπως σημειώνουν, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά. «Όταν έγινε η Προσφυγή, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απελπιστικά όσο είναι τώρα: Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, άνθρωποι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους και όταν πληρώνονται δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους με το μισθό, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από ευκόλως αντιμετωπίσιμες ασθένειες και ο δείκτης αυτοκτονιών είναι στα ύψη. Από τότε που σας εστάλη η Προσφυγή για να βάλετε ένα εμπόδιο σε αυτούς που κατασπαράζουν την Ελλάδα, κόσμος που δεν χρειαζόταν να πεθάνει πέθανε ως άμεση συνέπεια αυτών των καταστροφικών πολιτικών που σας περιγραφόταν εντός αυτής. Αν περιμένετε άλλο, το αριθμός των θυμάτων θα αυξάνει γεωμετρικά καθημερινά και είναι πολύ πιθανό ότι ούτε εμείς θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να επιβιώσουμε».
Η ηλεκτρονική διεύθυνση για επικοινωνίες προς το γραφείου του εισαγγελέα του ΔΠΧ κατ’ άρθρον 15 και για καταγγελίες κατ’ άρθρον 15 της συνθήκης της Ρώμης είναι otp.informationdesk@icc-cpi.int, ενώ το fax +31 70 515 8555. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν είτε το προτεινόμενο email είτε να συντάξουν οι ίδιοι ένα κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο όμως πρέπει να είναι γραμμένο στα αγγλικά ή στα γαλλικά.
Ακολουθεί το προτεινόμενο κείμενο των κυριών Γεριτσίδου:
 «TO : INFORMATION AND EVIDENCE UNIT
Office of the Prosecutor

TO WHOM IT MAY CONCERN

On 11/10/2011 there was sent to you from Greece by two of my fellow Greek Citizens, via EMS express mail ( register post number EE201101791GR ), a Communication with assorted evidence pertaining to the crimes of Genocide and Crimes against Humanity being committed at the expense of the Greek People to the point that we are facing
famine, death from exposure, death due to lack of medical and
pharmaceutical aid, a complete dissolution of our State in terms of
welfare, social state, judiciary support and generally state of
justice and security, the text of which I am aware of and fully agree with.
When the Communication was made, things were not as desperate as they
are now : children collapse because of famine at schools, people do not get paid
wages and when they are they cannot sustain themselves or their
families on them, the elderly are dying of easily curable diseases,
and the suicide rate is skyrocketing.
Since the Communication and Request to put a stopper to
those who are rampaging through Greece was sent to you, people who did not need to have
already died as a direct result of these destructive policies that were
duly described and corroborated within that document. If you wait more, the number of victims will increase geometrically by the day and it is highly likely that even we will not be able to either communicate with you or
survive.

We urgently, due to extreme circumstances becoming more life
threatening by the day, demand that you respond with utmost urgency so that :
1. the Crimes the aforementioned Communication delineates are stopped because right now they are still being committed with shocking callousness and inhumanity reminiscent of WWII Axis tactics.
2. the perpetrators of these Crimes and the sum of their accomplices are indicted and brought to Justice since within our borders that is practically impossible due to the lack of a State of Justice.

3. you don’t force us to defend our lives anyway we see fit, as our Constitution which is currently being brutally breached and violated demands.
We are peace loving and law abiding people but if you show the same disregard for Human Rights and Sovereign Rights in the face of the entirety of the Greek People we will assume that you are indirectly condoning the atrocities being committed against us and you are powerless / unwilling to serve the purpose for which you were established and are currently being paid and funded by the tax payers of the world.

Awaiting your immediate response,

Sincerely,» *


* μετάφραση στα Ελληνικά :
« ΠΡΟΣ: ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ

Την 11/10/2011 σας εστάλη από την Ελλάδα, από δύο Ελληνίδες συμΠολίτισσές μου, μέσω EMS express mail (αριθ. Αποστολής ΕΕ201101791GR), μία Προσφυγή με διάφορες αποδείξεις σχετικά με τα εγκλήματα της Γενοκτονίας και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που διαπράττονται εις βάρος του Ελληνικού Λαού σε σημείο που αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας, θάνατο από κακουχία, θάνατο από ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παντελή διάλυση του Κράτους όσον αφορά την πρόνοια, το κοινωνικό κράτος, την δικαστική προστασία και γενικά το κράτος δικαίου και της ασφάλειας, το κείμενο της οποίας γνωρίζω και με το οποίο συμφωνώ απολύτως.

Όταν έγινε η Προσφυγή, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απελπιστικά όσο είναι τώρα: παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, άνθρωποι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους και όταν πληρώνονται δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους με το μισθό, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από ευκόλως αντιμετωπίσιμες ασθένειες και ο δείκτης αυτοκτονιών είναι στα ύψη.

Από τότε που σας εστάλη η Προσφυγή για να βάλετε ένα εμπόδιο σε αυτούς που κατασπαράζουν την Ελλάδα, κόσμος που δεν χρειαζόταν να πεθάνει πέθανε ως άμεση συνέπεια αυτών των καταστροφικών πολιτικών που σας περιγραφόταν εντός αυτής. Αν περιμένετε άλλο, το αριθμός των θυμάτων θα αυτξάνει γεωμετρικά καθημερινά και είναι πολύ πιθανό ότι ούτε εμείς θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να επιβιώσουμε.

Επειγόντως, λόγω έκτακτων συνθηκών που γίνονται όλο και πιο απειλητικές για την ζωή μας κάθε μέρα, απαιτούμε να ανταποκριθείτε με την ύψιστη προτεραιότητα ώστε:

1. τα Εγκλήματα που σας περιγράφει η αναφερόμενη Προσφυγή να σταματήσουν, αφού ακόμα διαπράττονται με σοκαριστική απανθρωπιά και σκληρότητα που θυμίζει τακτικές του Άξονα του Β’ ΠΠ
2. οι δράστες των Εγκλημάτων αυτών και το σύνολο των συνεργατών τους να συλληφθούν και να έρθουν ενώπιων της Δικαιοσύνης, αφού εντός των συνόρων μας αυτό είναι πρακτικά αδύνατο λόγω έλλειψης Κράτους Δικαίου
3. να μην μας εξαναγκάσετε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας όπως κρίνουμε ότι αρμόζει, όπως το Σύνταγμά μας, που διαρκώς και βιαίως καταπατείται, απαιτεί

Είμαστε φιλειρηνικοί και νομοταγείς, αλλά εαν δείξετε την ίδια αδιαφορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κυριαρχικά Δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού Λαού, θα υποθέσουμε ότι εμμέσως επιδοκιμάζετε τις ωμότητες που διαπράττονται σε βάρος μας και ότι είστε αδύναμοι/ μη θέλοντες να υπηρετήσετε τον σκοπό για τον οποίο δημιουργηθήκατε και μέχρι σήμερα πληρώνεστε από τους φορολογούμενους της υφηλίου.

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας.
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Διαβάστε Περισσότερα » " Βροχή από e-mail στη Χάγη κατά κυβέρνησης και Γιώργου "

From Delphi world message of resistance of Greeks at the junta Papadimoy ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!


Διαβάστε Περισσότερα » " From Delphi world message of resistance of Greeks at the junta Papadimoy ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! "

Τώρα γελάει αυτός και φωνάζουμε εμείς (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαβάστε Περισσότερα » " Τώρα γελάει αυτός και φωνάζουμε εμείς (ΒΙΝΤΕΟ) "

"ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Επιτυχία σήμερα του Αυτιά να έχει τον Λοβέρδο στην εκπομπή του.
Δεν μας διαφώτισε για την Οικονομία σε σχέση με αυτά που είπε χθες ο Βενιζέλος, αποκάλυψε όμως ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάει με επικεφαλής τον Βενιζέλο. Επίσης αποκάλυψε ότι...
στο γραφείο του Σκανδαλίδη έγινε η πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Διήρκεσε 10 λεπτά και εν συνεχεία έδωσαν τα χέρια.
Πολύ γρήγορα συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ...

fimotro.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » " "ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" "

200 Eλληνες με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο

Η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Ελληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3 εκ. ευρώ, ενώ 1 δισ. ευρώ έχει τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσα

Οι περισσότερες αγορές, κυρίως πολυτελών διαμερισμάτων σε ακριβά προάστια του Λονδίνου, έγιναν την τελευταία διετία

«Διευθύνσεις» και ονόματα περίπου 200 Ελλήνων, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, περιέχονται σε λίστα που βρίσκεται στη διάθεση των ελεγκτικών Αρχών του υπουργείου Οικονομικών. Αμεσα ξεκινούν έλεγχοι και διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι έβγαλαν από τη χώρα «μαύρο χρήμα» κατά τη διάρκεια της κρίσης, επενδύοντας στη λονδρέζικη αγορά ακινήτων.

Η λίστα που έστειλε το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών στις ελληνικές Αρχές περιέχει αναλυτικά στοιχεία, καθώς καταγράφονται όχι μόνο τα στοιχεία των Ελλήνων αγοραστών αλλά και των πωλητών των ακινήτων, η τιμή πώλησης κάθε ακινήτου, ακόμη και οι φόροι που πληρώθηκαν στις βρετανικές φορολογικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα «φιγουράρουν» γνωστά ονόματα μεγαλοδικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών. Σε όλους θα γίνει ενδελεχής έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα με τα οποία αγόρασαν τα ακίνητα προέρχονται από δηλωμένα εισοδήματα.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν τα εξής:
Η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Ελληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3.000.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι ελληνικά κεφάλαια περίπου 1 δισ. ευρώ έχουν τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι περισσότερες αγορές κατοικιών, κυρίως πολυτελών διαμερισμάτων σε ακριβά προάστια του Λονδίνου, έγιναν την τελευταία διετία, όταν δηλαδή ξέσπασε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε αρκετούς να σηκώσουν από τις ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις τους και να επενδύσουν σε ακίνητα του εξωτερικού.

Αρκετές αγορές πραγματοποιήθηκαν στο όνομα εταιρειών πιθανών offshore. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως μας εξηγεί ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει ειδική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των πραγματικών ιδιοκτητών πανάκριβων κατοικιών που «κρύβονται» πίσω από τον «μανδύα» των εταιρειών.

«Πόθεν έσχες»
Δηλώσεις στο Ε1
Σε πρώτη φάση ο έλεγχος εστιάζεται στο αν οι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει ότι κατέχουν ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό, στοιχείο που ήταν υποχρεωμένοι να το εμφανίσουν στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν το 2011, συμπληρώνοντας τον κωδικό 029-030 του πίνακα 2. Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» θα είναι εξονυχιστικός. Οσοι μάλιστα δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν, με βάση τα εισοδήματά τους, τα χρήματα που διέθεσαν για την αγορά των ακινήτων στο Λονδίνο αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να φορολογηθούν αναδρομικά με 45%, ενώ για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, οι Ελληνες αγοραστές ακινήτων του Λονδίνου θα βρεθούν αντιμέτωποι με δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων.

Μεσιτικά γραφεία Λονδίνου
Πόσα ξόδεψαν το 2010 και το 2011
Από τους καλύτερους πελάτες των μεσιτικών γραφείων του Λονδίνου είναι οι Ελληνες. Σύμφωνα με μεσίτες που δραστηριοποιούνται στις αγορές αυτές, ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητεί σπίτι -κυρίως- στο Λονδίνο έχει τριπλασιαστεί στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Ενα μικρό διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, 60 τετραγωνικών μέτρων, στοιχίζει μεταξύ 1.200.000 λιρών με 1.400.000 λιρών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία διεθνούς μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου, το ποσοστό των Ευρωπαίων που αγοράζουν τώρα ακίνητα στο Λονδίνο αυξήθηκε από το 11% στο 18% και σε αυτό το ποσοστό οι Ιταλοί αποτελούν το 5%, οι Ελληνες το 4,5% και οι Ισπανοί το 2,5%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτικών γραφείων, το 2010 ξοδεύτηκαν 295 εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα σε ακίνητα στο Λονδίνο. Οι περιοχές που ζητούνται περισσότερο είναι το Kensington, το Chelsea και το Hampstead. Πρόκειται για εύπορους που θέλουν να επενδύσουν το κεφάλαιό τους στο εξωτερικό. Για το 2011 υπολογίζεται πως το ποσό που επένδυσαν οι Ελληνες στη λονδρέζικη κτηματαγορά υπερβαίνει τις 250 εκατ. λίρες. Παραδοσιακά, το Λονδίνο αποτελεί την κορυφαία προτίμηση των Ελλήνων επενδυτών, επειδή είναι μια πόλη που οι περισσότεροι γνωρίζουν αρκετά καλά.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " 200 Eλληνες με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο "

Ο λαός πρέπει να αποφασίσει για το που θα οδηγηθούμε

Την ανάγκη να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες για το που θέλουν να οδηγηθεί η χώρα και απαιτεί από το πολιτικό σύστημα να δώσει άμεσα στους πολίτες τη δυνατότητα να αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους κυβερνά, ώστε να αποκτήσει όραμα και αναπτυξιακή προοπτική ξανά αυτός ο τόπος.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η σημερινή κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Η μείωση του κατώτατου μισθού και οι συνέπειες αυτής αλλά και η γενικότερη περικοπή εισοδημάτων, τα οποία είναι ήδη μειωμένα, οδηγούν στην εξαθλίωση. Τα συνεχή αντιαναπτυξιακά μέτρα που λαμβάνονται, αφαιρούν από τη γενιά μας το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή αλλά πάνω από όλα μας βυθίζουν στη μιζέρια και τον απομονωτισμό.

Ο προσανατολισμός μας, ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα βασισμένη στις πραγματικές αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όμως, η σημερινή Ένωση έχει χάσει το δρόμο. Λειτουργεί ως κλειστό κλάμπ με εμφανές πλέον έλλειμμα δημοκρατίας, το οποίο δημιουργεί ένα ανησυχητικό αντι-ευρωπαϊκό κλίμα. Εμείς στηρίζουμε την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας και ουσιαστική αλληλεγγύη προς όλα τα κράτη μέλη. Λύση στο πρόβλημα της χώρας μας αλλά και των άλλων χωρών του Nότου που αντιμετωπίζουν την κρίση, μπορεί να βρεθεί (πχ Ευρωομόλογο), αρκεί να το θέλουν οι ηγέτες των χωρών – μελών.

Αφορμή όμως για την επιστροφή στις ρίζες και την ουσία του ρόλου της Ε.Ε. μπορεί να είναι το ελληνικό ζήτημα, το οποίο είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό. Η σημερινή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας - είτε είναι αποτέλεσμα έξωθεν παρεμβάσεων, είτε επακόλουθο εσωτερικών συμβιβασμών - έχει αποτύχει. Και δυστυχώς έχει αποτύχει και σε ταμειακό αλλά κυρίως και σε αναπτυξιακό επίπεδο. Οι Έλληνες πλέον δεν έχουν όραμα και ως νέοι άνθρωποι αδυνατούμε να δούμε φως στο τούνελ υπό τις παρούσες συνθήκες.

Πρέπει λοιπόν, το παρόν πολιτικό σύστημα να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές ανταποκρινόμενο στο πατριωτικό του καθήκον. Είναι υποχρέωση όλων να δώσουν εδώ και τώρα στο λαό τη δυνατότητα να εκφραστεί και να αποφασίσει αυτός για το που θέλει να οδηγηθεί η Πατρίδα.

Είναι υποχρέωση μας ωστόσο, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Οφείλουμε να στηρίξουμε το όραμα του Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα και να ανοίξουμε έναν ευρύ, δημόσιο διάλογο μέσα από τον οποίο θα καταλήξουμε στο αναπτυξιακό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας. Να δημιουργήσουμε με λίγα λόγια ένα κοινό πλαίσιο αξιών, το οποίο θα εφαρμοστεί όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και πάνω στο οποίο θα πορευτούμε.

Ο στόχος λοιπόν της γενιάς μας πρέπει να είναι ένας. Να δημιουργήσουμε μία ισχυρή, ακηδεμόνευτη Ελλάδα που θα σέβεται τον πολίτη και ένα κράτος που δε θα “επιβάλει” την παρουσία του στην κοινωνία και την οικονομία. Η Πατρίδα και οι Έλληνες δε μπορούν να περιμένουν άλλο. Η στιγμή της ευθύνης έχει φτάσει για όλους.

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο λαός πρέπει να αποφασίσει για το που θα οδηγηθούμε "

Η Die Zeit διαφοροποιείται προτρέποντας: "Αφήστε ήσυχη τη χώρα της δημοκρατίας"!

«Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα» προτρέπει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σε Σαββατιάτικο δημοσίευμά της, σαφώς διαφοροποιούμενη από την αρνητική προπαγάνδα που γίνεται από τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ σε βάρος της χώρας μας.

«Η γερμανική οικονομία ανθεί, επειδή οι επιχειρήσεις μας κλείνουν δουλειές και αποκομίζουν κέρδη εις βάρος των πιο αδύναμων χωρών» υποστηρίζει η εφημερίδα, παραθέτοντας τις εικόνες Ελλάδας και Γερμανίας.

"Η Ελλάδα, υπό την πίεση της τρόικας, εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης; Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;".

Ο συντάκτης του άρθρου συνεχίζει κατηγορώντας τη Μέρκελ για "πολιτική αποσύνθεσης της Ευρώπης" και καταλήγει: «Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας-βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της».

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " Η Die Zeit διαφοροποιείται προτρέποντας: "Αφήστε ήσυχη τη χώρα της δημοκρατίας"! "

ΒΟΥΛΗ: ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ....ΤΥΠΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.....ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 11/2/2012 1/2ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 11/2/2012 2/2Διαβάστε Περισσότερα » " ΒΟΥΛΗ: ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ) "

Ανοικτή επιστολή προς κάθε Συνέλληνα

Αλεξάνδρα-Μαρία Τράγκα
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, η χώρα μου κινδυνεύει. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα, οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών, του Δ’ Ράιχ και της τρόικας, αύριο θα υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ενός ολόκληρου λαού.

Τα μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή, η ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας μέσω του τέλους ακινήτων, η περικοπή μισθών και συντάξεων, οδηγούν το εύρωστο δυναμικό της χώρας στη μετανάστευση και τις ευπαθείς ομάδες σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Συνέλληνες,


Ανήκω στη γενιά που πήρε στις πλάτες της αμαρτίες άλλων. Ανήκω στη γενιά που θα πάψει να ονειρεύεται, που θα πάψει να ΖΕΙ.

Οι συνομήλικοι μου είναι άνεργοι. Και όσοι από αυτούς δεν αποχωρούν για το εξωτερικό ψάχνοντας μία καλύτερη ζωή, επιστρέφουν στις πατρογονικές εστίες προκειμένου να ζήσουν ξανά με τους γονείς τους που με κουτσουρεμένες συντάξεις, προσπαθούν να προσφέρουν τα προς το ζην στα εξαθλιωμένα τέκνα τους.

Για οικογένεια; Παιδιά; Ούτε λόγος!

Είμαι 27 ετών. Το μόνο μου όπλο, οι ιδέες και η πένα μου.

Γι’ αυτό, το μόνο που ζητώ από σας είναι να θυμηθείτε ΠΟΙΟΙ είστε.

Είστε οι απόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Γέρου του Μοριά.

Από τα σπλάχνα σας ξεπήδησαν φάροι του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και της ιστορίας.

Εσείς γεννήσατε το Θεοδωράκη, το Χατζηδάκη, τον Ελύτη, το Σεφέρη.

Εσείς σηκώσατε το λάβαρο της επανάστασης ένα ανοιξιάτικο πρωινό του 1821.

Εσείς είπατε ΟΧΙ στον Ιταλό κατακτητή και ποτίσατε με το αίμα σας τα αλβανικά βουνά.

Εσείς φυλακισθήκατε, βασανιστήκατε, εξευτελιστήκατε κατά τη διάρκεια της επταετίας γιατί ζητούσατε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Τούτες τις ώρες, σας ζητώ για άλλη μία φορά να σταθείτε αντάξιοι των περιστάσεων.

Σας ζητώ, να βγείτε στο δρόμο και να διεκδικήσετε αυτά που σας στέρησαν.

Σας ζητώ, να αφήσετε στην άκρη όσα σας χωρίζουν και να εστιαστείτε μόνο σε αυτά που σας ενώνουν.

Αν γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, τότε το μέλλον μας ανήκει.

kontiloforos.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοικτή επιστολή προς κάθε Συνέλληνα "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news