facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Κινητοποιήσεις κόντρα στα νέα μέτρα

Με 24ωρη απεργία, αύριο Τρίτη, «απαντούν» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη «λαίλαπα» των νέων μέτρων που προωθούν συγκυβέρνηση και τρόικα.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε διαμαρτυρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή γενική απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ"

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση

Σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση τους που έγινε χθες και ολοκληρώθηκε με την έκδοση της απόφασης τους σήμερα, οι καθηγητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους. Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων.

Παράλληλα, προγραμματίζεται 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας.

Οι καθηγητές αποφάσισαν να ορίσουν το διάστημα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, ως 5νθήμερη εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων, πορείες κλπ.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών σε ορισμένα σχολεία και περιοχές και αποφασίσθηκε η στενή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων για τη συλλογή τροφίμων και την ενίσχυση των οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Χαρακτηριστικά στην απόφαση των εκπαιδευτικών επισημαίνεται ότι μετά το πενθήμερο των δράσεων θα αρχίσει νέος κύκλος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα πολύμορφο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων την περίοδο που θα συζητιέται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια νέων μέτρων που θα την ακολουθήσουν. Αν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης συναδέλφου, ξεκινάμε αυτόματα απεργιακές μορφές διάρκειας σε πανελλαδική κλίμακα.

newsbeast.gr/
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί"

Η τοξική αλήθεια για την ζάχαρη

Επιστήμονες ζητούν τη φορολόγηση της με ειδικό φόρο κατανάλωσης

Η ζάχαρη θα πρέπει να φορολογηθεί με ειδικό φόρο κατανάλωσης, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, σε άρθρο τους με τίτλο «Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη» στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature», επισημαίνοντας ότι ο νέος ειδικός φόρος είναι απαραίτητος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Ρόμπερτ Λάστιγκ, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», ζητούν να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωση της ζάχαρης, η οποία έχει τριπλασιαστεί διεθνώς κατά τα τελευταία 50 χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, του διαβήτη και του λεγόμενου μεταβολικού συνδρόμου. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν επίσης συσχετίσει τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης με τον καρκίνο, την πρόωρη γήρανση και την εγκεφαλική άνοια.

Η ζάχαρη θεωρείται εξίσου τοξική για το ήπαρ όπως το αλκοόλ.

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τοξική αλήθεια για την ζάχαρη"

«Ευελιξία» στα ασφάλιστρα για τα Ι.Χ. των ανέργων

Ειδικά προγράμματα από τις ασφαλιστικές για όσους δεν έχουν δουλειά.

Σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η μία μετά την άλλη οι ασφαλιστικές εταιρίες δημιουργούν προγράμματα, με στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αντιμετωπίσουν τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται.

Ήδη, δύο εταιρίες του κλάδου προχώρησαν σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες εντάσσουν σε ασφαλιστικά τους προγράμματα διευκολύνσεις ή και εκπτώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου για ανέργους.

Ειδικότερα, μία εξ αυτών παρέχει στους ανέργους έκπτωση 10% στα πακέτα Αυτοκινήτου και Πυρός. Πώς χορηγείται η έκπτωση; Μέσα στην προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος θα προσκομίσει κάρτα ανεργίας, που είναι σε ισχύ, και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Η δεύτερη, η οποία δραστηριοποιείται σε απευθείας και online ασφάλιση αυτοκινήτου, προσφέρει στο βασικό της πακέτο νομική προστασία και απαλλαγή πληρωμής της βασικής κάλυψης λόγω απώλειας εργασίας, δηλαδή αν εκείνη την περίοδο ο ασφαλισμένος μείνει χωρίς δουλειά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ευελιξία» στα ασφάλιστρα για τα Ι.Χ. των ανέργων"

53χρονος σε κατάσταση αμόκ πυροβολεί κατά πάντων

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με μια καραμπίνα , τραυματίζοντας σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο αστυνομικούς και 3 πολίτες , ευτυχώς ελαφρά . Για την σύλληψη του έσπευσε και Ειδική ομάδα από το Ηράκλειο

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην αστυνομία στα Χανιά που αναζητεί ένα άτομο, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή στις αρχές, και ο οποίος λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος στην περιοχή του Αλικιανού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανδρων.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με μια καραμπίνα προς την κατεύθυνση του αστυνομικού τμήματος, τραυματίζοντας ελαφρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο αστυνομικούς εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 53χρονος από τα Νέα Ρούματα νωρίτερα πυροβόλησε εναντίον δύο αυτοκινήτων στον Αλικιανό.

Στην εκτός λογικής πορείας του, ο 53χρονος -που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα- τραυμάτισε τρείς ακόμα πολίτες και στη συνέχεια, κατεύθυνθηκε στα Νέα Ρούματα

Όπως αναφέρει η Νέα Τηλεόραση δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος συμπεριφέρεται με αυτό τον εγκληματικό και παράλογο τρόπο: Πρίν από ένα χρόνο περίπου, ο 53χρονος είχε πυροβολήσει κατά της Νομαρχίας στα Χανιά... Παρόλα αυτά, εξακολουθεί και οπλοφορεί...

Στην περιοχή -η οποία έχει αποκλειστεί- έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και η Ειδική Ομάδα από το Ηράκλειο.

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "53χρονος σε κατάσταση αμόκ πυροβολεί κατά πάντων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news