facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

«Μαχαίρι» Αβραμόπουλου στο catering των κυβερνητικών αεροσκαφών

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αντέδρασε άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για την τροφοδοσία των πτήσεων από ιδιώτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, «Μόλις περιήλθε σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η προκήρυξη διαγωνισμού της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης για την παροχή υπηρεσιών catering στις πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε άμεσα εντολή για την ακύρωσή της.
Από τούδε και στο εξής τις υπηρεσίες αυτές για την υποστήριξη των μετακινήσεων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας αναλαμβάνει υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.
Με την ευκαιρία γνωστοποιείται ότι έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών και εγκρίνεται μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όπου αυτό επιβάλλεται από τον εθνικό χαρακτήρα της αποστολής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαχαίρι» Αβραμόπουλου στο catering των κυβερνητικών αεροσκαφών"

Σκοπεύουν να «μπλοκάρουν» τα ταμεία οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε κινητοποίηση που στοχεύσει στο «αδύνατο» σημείο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προχωρούν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί, που σκοπεύουν να «μπλοκάρουν» τα ταμεία, ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν το αντίτιμο των 5 ευρώ, αλλά και το κόστος των εξετάσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας, που κατήγγειλαν ότι στοχεύει το υπουργείο, καθ’ υπόδειξη της τρόικας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, επισήμανε ότι η κινητοποίηση, έχει δύο στοχεύσεις: Αρχικά να κρατηθούν ανοιχτά τα Νοσοκομεία, διότι, όπως ανέφερε «η κυβέρνηση αποσκοπεί είναι να κλείσει τα δημόσια Νοσοκομεία, να διαλύσει τη δημόσια περίθαλψη στη χώρα μας και εμείς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία».

Δεύτερη στόχευση είναι οι κινητοποιήσεις να στραφούν εναντίων του μηχανισμού που έχει στήσει η κυβέρνηση, αφενός μεν για να εισπράττει τα 5 ευρώ και όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις από τους ασθενείς, αφετέρου μέσω των διοικητικών μηχανισμών να προχωρεί σε περικοπές.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, χαρακτήρισε «casus belli», την περίπτωση που το Υπουργείο τολμήσει να πειράξει το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, καθώς όπως πρόσθεσε «χάσαμε τουλάχιστον 30% από τους μισθούς μας και οι εφημερίες συμπαρασύρονται από τους βασικούς μισθούς». Σε περίπτωση που αποτολμήσουν να πειράξουν το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο θα είναι αιτία πολέμου, προειδοποίησε.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπεύουν να «μπλοκάρουν» τα ταμεία οι νοσοκομειακοί γιατροί"

Πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας πορεία οργανώσεων αντιεξουσιαστών και αναρχικών. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται, μέσω της οδού Σταδίου, στη Βουλή, ενώ η πορεία θα καταλήξει στα Προπύλαια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα γύρω στενά.Κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στους γύρω δρόμους του κέντρου της πόλης.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου η σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς και η οποία τελικά μετατέθηκε για την Κυριακή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο"

Λεμονάκι....Το καλύτερο, ίσως φάρμακο εναντίον του καρκίνου !!!


To τελευταίο διάστημα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μιά μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης, όπου αναφέρεται η αποτελεσματικότητα του χυμού των λεμονιών στην χημειοθεραπεία και στηνκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και καταστρέφει 11 είδη καρκινογόνων κύτταρων.

Η ωφελιμότητα του λεμονιού.

Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά ..σκευάσματα.
 Το σημαντικό σε αυτό το φυτό, οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του και παρόλο που του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο όφελος είναι η δράση του πάνω στις κύστεις και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Το συμπέρασμα των μελετών ήταν πως καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων του εντέρου, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος.


Τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων κατά 10.000 φορές περισσότερο από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.



Το πλέον σημαντικό που έδειξε η έρευνα είναι ότι ο χυμός λεμονιού καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επιδρά στα υγιή.

Υπάρχουν ορισμένοι γιατροι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν αντιμικροβιακό παράγοντα ευρέου φάσματος κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων, ρυθμιστή της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικό, καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.


 η μελέτη συμπληρώνει τις ήδη υπάρχουσες. Σε μία από αυτές, γιατροί από το Ισραήλ, είχαν συστήσει στους καρκινοπαθείς ασθενείς τους να πίνουν φρέσκο χυμό λεμονιού τις ημέρες που έκαναν ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

 Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Νεγκέβ, ανακάλυψαν ότι ο χυμός από το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα in vitro (στο εργαστήριο), αφήνοντας τα υγιή ανέπαφα.

H ερευνητική ομάδα με τους Δρ Rivka Ofir και καθ. Yakov Weinstein του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο BGU, έλεγξαν την επίδραση του χυμού του λεμονιού στα καρκινικά κύτταρα και στα φυσιολογικά κύτταρα σε τρυβλίο Πέτρι . Είδαν λοιπόν ότι ο χυμός του λεμονιού κατέστρεψε τα καρκινικά κύτταρα και άφησε αλώβητα τα φυσιολογικά. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Planta Medica.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα. Όμως αυτή η επιτυχία στις έρευνες, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα βότανα περιέχουν Citral, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως προληπτικό μέτρο έναντι ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Πολλοί γιατροί στο Ισραήλ, βασιζόμενοι στα ευρήματα του BGU τα οποία δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, άρχισαν να πιστεύουν ότι, παρόλο που η έρευνα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, θα ήταν σκόπιμο για τους ασθενείς τους, οι οποίοι έψαχναν για οποιοδήποτε πιθανό μέσο για την καταπολέμηση της κατάστασή τους, να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αντικαρκινικές ιδιότητεςτου Citral.
Τα οφέλη του λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο.

Για την αντιμετώπιση του εκζέματος, μείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνεια, πολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Έχει δοκιμαστεί επίσης, με καλά αποτελέσματα, σε ψωριασικές πλάκες περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό.

Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.

Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, γρίπης, πονόλαιμου και άσθματος.

Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως αναιμία, λευχαιμία αργή πρόληψη του καρκίνου, κετονουρία, πρωτεϊνουρία, πλευρίτιδα, αιμορραγίες, ραχίτιδα, καθώς και σε διάφορες λοιμώξεις, αφροδίσια, πεπτικό έλκος, εντερίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, ίκτερος, γρίπη, διάφορες καρδιακές παθήσεις, βρογχίτιδες, άσθμα, βήχας, δερματικές παθήσεις, έρπης, ψωρίαση, έκζεμα, νευραλγίες, αιμορροΐδες, αϋπνία, νευρικότητα, ρευματικός πυρετός, αρθρίτιδα, πέτρες στη χολή, ηπατική ανεπάρκεια, πυρετός, κλπ.

Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επ 'αόριστον καταδεικνύοντας έτσι την πολλαπλή ωφέλιμη δράση του λεμονιού στην υγεία μας.


Διαβάστε Περισσότερα » "Λεμονάκι....Το καλύτερο, ίσως φάρμακο εναντίον του καρκίνου !!!"

Οι Σέρλοκ Χολμς του ΠΑ.ΣΟΚ βρήκαν πάλι λεφτά

Το έλεγε ο Γ.Α.Π. "Λεφτά υπάρχουν"

Κρυμμένο θησαυρό 49 δισ. ευρώ ανακάλυψε ο Σέρλοκ Χολμς Beni!

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ως σύγχρονος Σέρλοκ Χολμς ανακάλυψε πως οι Έλληνες έχουν κρύψει σε υπόγεια, σε σοφίτες, σε στρώματα, σε μπαούλα, σε σεντούκια και σε θυρίδες 49 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος από τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα οι Έλληνες έχουν αποσύρει καταθέσεις από τις τράπεζες ύψους 65 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 16 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί εκτός Ελλάδας.

Άρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσυρθεί βρίσκονται στην Ελλάδα σε τραπεζικές θυρίδες, μπαούλα, σεντούκια, υπόγεια, σοφίτες και σε στρώματα.

Κύριε Σέρλοκ Χολμς Beni

Μετά τις απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων

Μήπως σκεφθήκατε πως πληρώνονται τα χαράτσια;

Μήπως σκεφθήκατε πως πληρώνονται τα βιβλία και τα φροντηστήρια της δωρεάν παιδείας;

Μήπως σκεφθήκατε πως πληρώνονται οι προγραμματισμένες υποχρεώσεις των νοικοκυριών;

Μήπως σκεφθήκατε πως πληρώνονται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει;

Μήπως σκεφθήκατε 1 εκατ.+ άνεργοι που έχεται διμιουργήσει τα 2 τελευταία χρόνια με τι λεφτά συντηρούνται;

Μήπως σκεφθήκατε πως δεν υπάρχουν στρώματα; οι άστεγοι δεν τα χρειάζονται

Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει!

Επιτέλους σοβαρευτείτε!
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Σέρλοκ Χολμς του ΠΑ.ΣΟΚ βρήκαν πάλι λεφτά"

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η διεθνής ένωση κατά του καρκίνου (UICC) καθιέρωσε την 4η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου. Η UICC είναι μία διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση αφιερωμένη στον αγώνα κατά του καρκίνου. Ιδρύθηκε το 1933 και απαριθμεί πάνω από 332 οργανισμούς-μέλη σε πάνω από 104 κράτη. Οι στρατηγικές της κατευθύνσεις είναι 4: πρόληψη και έλεγχος του καρκίνου, έλεγχος του καπνίσματος, ενημέρωση του κοινού και υποστηρικτική φροντίδα.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα η μάστιγα του καρκίνου αγγίζει όλη την ανθρωπότητα, καθώς κάθε άνθρωπος θα έρθει αντιμέτωπος με την ασθένεια αυτή, είτε σαν ασθενής, είτε στο οικογενειακό του περιβάλλον. Παρόλαυτά είναι αλήθεια ότι:
Σχεδόν το 1/3 των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν ενώ ακόμα 1/3 μπορούν να θεραπευθούν αν διαγνωσθούν έγκαιρα
Υπολογίζεται ότι το 2008 υπήρχαν πάνω από 12,4 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου και περίπου 7,6 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο καθώς και 25 εκατομμύρια καρκινοπαθών που ζουν με διεγνωσμένη νόσο τα τελευταία 5 έτη.
Υπολογίζεται ότι το 2030 θα υπάρχουν 17 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο.
Υπολογίζεται ότι το 2030 θα υπάρχουν 26 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις με διάγνωση καρκίνου.
Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου διπλασιάστηκε τα τελευταία 30 έτη.
Πάνω από 20 χρόνια έχουν περάσει από το ατύχημα στο Τσερνομπίλ και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2065 θα υπάρχουν πάνω από 16000 περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς και 28000 περιπτώσεις άλλων τύπων καρκίνου στην Ευρώπη εξαιτίας του ατυχήματος.

43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
Περιβάλλον χωρίς κάπνισμα
Φυσική άσκηση, υγιεινή διατροφή και αποφυγή παχυσαρκίας
Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο
Εμβόλια κατά του καρκίνου
Διαβάστε Περισσότερα » "4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ"

Αγωγή - μαμούθ από Εφραίμ σε Βαξεβάνη

Αγωγή κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος διεκδικεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση για την εκπομπή του πρώτου, με θέμα το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Ο γνωστός δημοσιογράφος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής μήνυμα: "Ανακοίνωση: Ο πανάγιος Εφραίμ, μόλις έστειλε αγωγή με την οποία μου ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ. Πώς λένε στις πίστες; Δικό σας...".
Η ανακοίνωση προκάλεσε άμεσα "οργασμό" tweets συμπαράστασης προς τον δημοσιογράφο, που συνέχισε με αρκετή δόση χιούμορ τις σχετικές αναρτήσεις.
"Γράφω την δεύτερη εκπομπή για το Βατοπέδι. Μόλις τελειώσω,σας υπόσχομαι όλη την Ιερή Αγωγή του Εφραιμ εναντίον μου για να γελάσετε λίγο", έγραψε λίγο αργότερα, ενώ χαρακτήρισε το ποσό που ζητά "ο άγιος", όπως αποκαλεί τον ηγούμενο... "φιλοδώρημα".
"Ο άγιος Εφραίμ μου έστειλε αγωγή. Μήπως να ζητήσουμε συνδίκαση των αγωγών με τον Ακη; Πελάτες της Τορκάσο και οι δύο είναι...", έγραψε σε άλλο μήνυμά του.

Η "Εξώδικος ακολουθία"
Υπενθυμίζεται, πως πριν από λίγες ημέρες, ο ηγούμενος Εφραίμ απέστειλε εξώδικο προς τον Βαξεβάνη και την εκπομπή το "Κουτί της Πανδώρας", με αφορμή την εκπομπή, με τον Εφραίμ να κοινοποιεί το εξώδικο και στο ΕΣΡ, για να αποτρέψει την προβολή της.
"Καλημέρα. Σήμερα στις 23:00 στη ΝΕΤ έχουμε εξώδικο ακολουθία. Ψάλει βεβαίως ο Εφραίμ", είχε γράψει τότε ο δημοσιογράφος στο Twitter του, σχολιάζοντας την κίνηση του Εφραίμ.
Ο Κ. Βαξεβάνης χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου "δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα... όχι προσευχές".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή - μαμούθ από Εφραίμ σε Βαξεβάνη"

ΠΡΟΣΟΧΗ: ακόμη και το βιολογικό κρέας δεν είναι τόσο αθώο

Μπορεί οι καταναλωτές να πληρώνουν το κάτι παραπάνω προκειμένου να αγοράσουν και να φάνε βιολογικό κρέας, που θεωρητικά είναι απαλλαγμένο από τα αντιβιοτικά, τις ορμόνες και τα άλλα χημικά, όμως τελικά ούτε αυτό το κρέας είναι απαλλαγμένο από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Αμερικάνοι μελετητές του πανεπιστημίου της Αιόβα, μελέτησαν ποικιλία χοιρινών προϊόντων, βιολογικών και μη, από πολλά και διαφορετικά καταστήματα πώλησης, και κατέληξαν ότι ένα από τα πιο επικίνδυνα και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβιο, το MRSA (στέλεχος του σταφυλόκοκκου), βρίσκεται εξίσου τόσο στο συμβατό όσο και στο βιολογικό χοιρινό κρέας, το οποίο προέρχεται από ζώα που έχουν μεγαλώσει χωρίς αντιβιοτικά.
Στον εργαστηριακό έλεγχο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το 65% των δειγμάτων χοιρινού περιέχει βακτήρια σταφυλόκοκκου, και το 6,6% το επικίνδυνο στέλεχος του MRSA. Τα ποσοστά μόλυνσης, ήταν παρόμοια τόσο στο συμβατικό όσο και στο βιολογικό κρέας.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον λόγο που και τα βιολογικά κρέατα έχουν ποσοστά μόλυνσης. Η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος Τάρα Σμιθ, εικάζει: “ΗΓ μετάδοση των μικροβίων μπορεί να γίνεται κάποια στιγμή λόγω της γειτνίασης των συμβατικών με τα βιολογικά κρέατα, ή μέσω των εργαζομένων στις κτηνοτροφικές φάρμες, ή στα σφαγεία και τις μονάδες επεξεργασίας.”
Το MRSA σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι το 1,5% του ανθρώπινου πληθυσμού που ζει στις πόλεις στις ανεπτυγμένες χώρες, το φέρει μέσα στη μύτη του. Την ίδια στιγμή μια άλλη έρευνα από το πανεπιστήμιο Πέρντιου, που αφορά μοσχάρια διαπιστώνει ότι μοσχαρίσια προϊόντα από ζώα που μεγάλωσαν με χορτάρι, είναι εξίσου πιθανόν να είναι μολυσμένα με το κολοβακτηρίδιο E.Coli σε σχέση με τα μοσχάρια που αναπτύχθηκαν με αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα.

iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: ακόμη και το βιολογικό κρέας δεν είναι τόσο αθώο"

Αξιολόγηση ένστολων και εκπαιδευτικών ζητά η Τρόικα

Αντιμέτωποι με την απόλυση, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης, φαίνεται ότι θα έρθουν και οι ένστολοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί κατόπιν απαίτησης της τρόικας, την οποία καλείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015

Αυτό επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, που μετείχε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι «κουμπώνουν» με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».

Στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) μόνον περίπου 350.000 άτομα. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι το γεγονός αυτό διευρύνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αξιολόγηση ένστολων και εκπαιδευτικών ζητά η Τρόικα"

12 τόνους πατάτες θα μοιράσουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του Νευροκοπίου!

Ακολουθώντας τα βήματα των συναδέλφων τους στη Βοιωτία, που πριν λίγες μέρες μοίρασαν λαχανικά στον κόσμο στην Αθήνα, οι αγρότες από το Νευροκόπι προχωρούν σε μία ανάλογη κίνηση. Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, θα μοιράσουν σε πολίτες 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών με πατάτες, ενώ άλλες 300 συσκευασίες θα διαθέσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο της συμπρωτεύουσας.

Συνολικά θα μοιράσουν 12 τόνους πατάτες, στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.

Oι έμποροι αγοράζουν την πατάτα στα 0,10 λεπτά το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι στα 0,20 με 0,22 λεπτά το κιλό και τελικά η πατάτα φτάνει στον καταναλωτή 0,70 και 0,90 λεπτά το κιλό.

Με αυτό τον τρόπο οι αγρότες θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την πολύ χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι, σχεδόν μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής του να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.



Διαβάστε Περισσότερα » "12 τόνους πατάτες θα μοιράσουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του Νευροκοπίου!"

Γιούχαραν την Διαμαντοπούλου υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας - ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε που το φανταζόταν η Άννα Διαμαντοπουλου πως την ώρα που πήγαινε να βραβεύσει μαθητές οι υπάλληλοι του Υπουργείου που προϊσταται θα την αποδοκίμαζαν.

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που έφτανε η Υπουργός Παιδείας μαζί με την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου στην εκδήλωση για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα.

Εκείνη τη στιγμή οι υπάλληλοι του Υπουργείου την αποδοκίμασαν διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην Παιδεία και στους μισθούς τόσο των υπαλλήλων του Υπουργείου όσο και των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια της παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά οπου βραβεύτηκαν σχολεία της Αθήνας αλλά και Πανεπιστήμια.

Στο υπουργείο Παιδείας, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο πρωθυπουργος Λουκάς Παπαδήμος όμως τελικά τον εκπροσωπησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού τα συγχαρητήρια στους νικητές.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούχαραν την Διαμαντοπούλου υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας - ΒΙΝΤΕΟ"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Χρήστης ναρκωτικών ετών...8 !

Χρήστης ετών....8! Απίστευτο κι όμως αληθινό! 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Cretalive, η κ. Μαρίνα Κοντάκη - Ψυχολόγος & υπεύθυνη μονάδας εφήβων του  ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου, στη μονάδα εφήβων υπάρχει χρήστης 8 ετών! 



Ο πατέρας του ανήλικου ήταν επίσης χρήστης. Το παιδί έβλεπε, τον γονιό να κρύβει τα τσιγάρα του και άρχισε καπνίζοντας ένα από αυτά.
 
Όπως είπε η ίδια, αυτός ακριβώς είναι και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας  στη χρήση ναρκωτικών αλλά και γενικότερα στις εξαρτήσεις (ουσίες, ιντερνετ, αλκοόλ τζόγος).
Μάλιστα, συνέστησε την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, καθώς έτσι μπορεί κανείς,  πιο εύκολα, να ξεφύγει.
Η κ. Κοντάκη σημείωσε ότι έχει μειωθεί δραματικά η ηλικία των παιδιών που κάνουν χρήση για πρώτη φορά. Έτσι, ενώ πριν 2-3 χρόνια, η ηλικία  αυτή ήταν των 16 ετών, τώρα έχει πέσει στα 13 (!) και μειώνεται συνεχώς!!
 
Στις εφηβικές ηλικίες το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό είναι το χασίς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεαροί χρήστες σκληρότερων ναρκωτικών
Ωστόσο, υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε, σημαντική εξάρτηση και από το διαδίκτυο.
 
Έτσι, βρίσκεται προ των πυλών η πιο ενεργή δραστηριοποίηση της ομάδας γονέων και εφήβων που έχουν θέματα εξάρτησης από το διαδίκτυο .
 Όπως ανέφερε η κ. Κοντάκη, τα προβλήματα εξαρτήσεων οφείλονται σε:
 -Χαμηλή αυτοεκτίμηση 
-Δυσκολία διαχείρισης συναισθημάτων
-Μελαγχολικά συναισθήματα που οδηγούν σε υποκατάστατα όπως αλκοόλ, ίντερνετ, τζόγος
Και όπως είναι φυσικό, τα παιδιά πλέον είναι πιο κοντά στις ουσίες, καθώς  έχουν πιο εύκολη πρόσβαση

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Χρήστης ναρκωτικών ετών...8 !"

ΠΡΟΣΟΧΗ μη την πατήσετε - Γέμισε η αγορά κλεμμένα χαρτονομίσματα!

Πως θα τα αναγνωρίσετε και τι πρέπει να κάνετε εάν πέσει στα χέρια σας ένα από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα των 20 ευρώ χρωματισμένα με κόκκινη μπογιά που έριξαν στην αγορά οι επιτήδειοι.

Τα χαρτονομίσματα είναι προϊόν κλοπής από χρηματαποστολή και γέμισαν με χρώμα την ώρα που έσπασε το ειδικό κιβώτιο μεταφορά των χρημάτων με αποτέλεσμα να βάψουν με κόκκινη ανεξίτηλη μπογιά.

Μια από τους πολίτες που την πάτησαν είναι η κυρία Ανδριάνα η οποία όπως καταγγέλει στο Newsit "έκανα μια συναλλαγή το πρωί και μετά που πήγα στην τράπεζα να πληρώσω έναν λογαριασμό και έδωσα το 20ευρω μου ειπαν ότι δεν το δέχονται οχι γιατί είναι πλαστό αλλα γιατί είναι κλεμμένο από χρηματαποστολή. Οταν πήρα το χαρτονόμισμα στα χέρια μου δεν πηγε το μυαλό μου οτι είναι κλεμμένο, νόμιζα πως έχει βάψει από κάποιο μαρκαδόρο".



Όπως μπορείτε να δείτε είναι εμφανή τα σημάδια της κόκκινης μπογιάς αλλά τα μηχανήματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων δε το θεωρούν πλαστό.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είστε στις συναλλαγές σας για να μην πέσει στα χέρια σας κλεμμένο χαρτονόμισμα

Τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα μπορούν να αλλαχθούν μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ μη την πατήσετε - Γέμισε η αγορά κλεμμένα χαρτονομίσματα!"

Νέα τροπολογία του Υπ. Οικ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν καταβάλλει το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή

Με την ίδια τροπολογία δίνεται προθεσμία 6 μηνών, αντί για 80 ημέρες που ίσχυε έως σήμερα, για την αποπληρωμή του τέλους ακινήτων.

Έτσι πλέον μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών, τα στοιχεία του οφειλέτη θα μεταφέρονται από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα δίνει στον φορολογούμενο προθεσμία άλλων δύο μηνών προτού του κόψει το ρεύμα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τροπολογία του Υπ. Οικ για το ειδικό τέλος ακινήτων"

Πού βρίσκονται 75.000 λαθρομετανάστες, κύριε Παπουτσή;

Συνελήφθησαν 100.000 και απελάθηκαν 25.000 το 2011, άρα...

Αποκαλυπτικός ως προς τα νούμερα που αντικατροπτρίζουν το πρόβλημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης στη χώρα ήταν από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ενδεικτικά, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι το 2010 εκκρεμούσαν στο υπουργείο 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου. Με άλλα λόγια, σημείωσε, 48.000 αλλοδαποί κυκλοφορούσαν ελεύθερα στη χώρα, αναμένοντας την εξέταση του αιτήματός τους.

Παρά τις δυσκολίες, όμως, ενημέρωσε πως ήδη λειτουργούν 10 πρωτοβάθμιες και 10 δευτεροβάθμιες επιτροπές, οι οποίες έχουν εξετάσει ήδη πάνω από 17.000 αιτήματα και από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη 10 πρωτοβάθμιες επιτροπές.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα έχουν προβεί το 2011 σε περισσότερες από 100.000 συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών, ενώ έχουν γίνει 25.000 απελάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, η αποτελεσματικότητα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: πρώτον, κέντρα υποδοχής και κράτησης και δεύτερον, αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου.

Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα τέτοιο, που να μην δημιουργεί προβλήματα στη χώρα, στο διεθνές της κύρος, και κυρίως να μην κινδυνεύουμε είτε με αποβολή από το Σένγκεν είτε με καταδίκες από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, υπογράμμισε.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο υπουργός εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διάταξη που μετατρέπει από κακούργημα, σε πλημμέλημα, το αδίκημα της διακίνησης παράνομων μεταναστών.

«Κι εγώ προσωπικά έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης» είπε, σημείωσε ωστόσο ότι «η κυβέρνηση δρα συλλογικά και οι υπουργοί έχουν τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση της οριστικής τους εισήγησης προς το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο όμως, ψηφίζει, λαμβάνει την τελική θέση και νομοθετεί».

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων, καθώς πρόκειται για ένα θέμα εθνικής σημασίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής και σημείωσε πως η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπισή της έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: κέντρα υποδοχής - κράτησης και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί, για να εξαφανίσουμε τους πληθυσμούς που εισέρχονταν επί χρόνια μαζικά και ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα και όποιος ισχυρίζεται ότι έχει μαγικές λύσεις, πολύ απλά ψεύδεται. Και όχι μόνο ψεύδεται, αλλά εμπαίζει τους πολίτες και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους τις αγωνίες τους και την καθημερινότητά τους».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού βρίσκονται 75.000 λαθρομετανάστες, κύριε Παπουτσή;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news