facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ναρκωτικά: Συμμαχία ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ εναντίον ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων!

Το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και την αποποινικοποίηση της χρήσης του διχάζει το κοινοβούλιο με «συμμαχίες» που υπερβαίνουν την τριμερή κυβέρνηση. Αντεπιτίθενται σήμερα τα κόμματα που τάσσονται υπέρ των αλλαγών στο νόμο, καταγγέλλοντας τις «συντηρητικές δυνάμεις», ότι «εθελοτυφλούν υποστηρίζοντας τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες νέους από πολύ μικρή ηλικία στη «ναρκωκουλτούρα», στο περιθώριο, στην παρανομία, στις φυλακές, στο θάνατο, αγνοώντας ηθελημένα την ανάγκη για σύγχρονα μέσα και μεθόδους αντιμετώπισης».

Από την άλλη, μετά τον «ανένδοτο» που κήρυξε κατά του νομοσχεδίου η Γ.Γ του ΚΚΕ χθες, σήμερα ο ΛΑΟΣ έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι εάν φτάσει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής, θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, το συμπεριέλαβε στα θέματα που δεν πρέπει να διαχειριστεί η «μεταβατική κυβέρνηση».

Ποια είναι όμως η αντίθετη άποψη και ποια κόμματα την υποστηρίζουν ζητώντας την ψήφιση του νομοσχεδίου για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στο χώρο των ναρκωτικών, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Δικαιοσύνης που εισηγούνται το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά;

Δύο κόμματα, αντί να μιλήσουν τα ίδια, βάζουν τις Νεολαίες τους να τοποθετηθούν με ανακοινώσεις τους:

Η Νεολαία του ΣΥΝ

«Η κατάθεση του νέου κώδικα ναρκωτικών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, ανοίγει σε ουσιαστικές βάσεις τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών.
Η χρόνια πολιτική αντιμετώπισης του ζητήματος από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού που βασιζόταν στην ελλιπέστατη ενημέρωση των νέων και στην αντιμετώπιση του χρήστη ως εγκληματία, οδήγησε χιλιάδες νέους είτε στις φυλακές είτε στην εγκατάλειψη να παλεύουν με τον εφιάλτη της εξάρτησης.
Η πολιτική της καταστολής τους μόνους που ωφέλησε είναι τα παράνομα κυκλώματα των εμπόρων της μαφίας των ναρκωτικών, οι οποίοι πλούτισαν πατώντας πάνω στις ζωές νέων ανθρώπων και στην ανεπάρκεια των μηχανισμών πρόληψης από πλευράς κράτους.
Το βασικό σκεπτικό που διέπει το νέο νομοσχέδιο, που διαχωρίζει εν μέρει το χρήστη από τον έμπορο και επιδεικνύει ανοχή στην κατοχή και καλλιέργεια μικροποσοτήτων κάνναβης για ίδια χρήση, κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, η απουσία δομών που θα βοηθούν στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων παραμένει κυρίαρχο πρόβλημα.
Η Νεολαία Συνασπισμού δεν θεωρεί ότι η αποποινικοποίηση της χρήσης μπορεί από μόνη της να αποτελέσει λύση, για ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα. Η πρόληψη, η ενημέρωση, η μάχη για την άρση των κοινωνικών αιτιών που οδηγούν τη νεολαία σε τέτοιες επιλογές αλλά και η ενίσχυση των δομών απεξάρτησης πρέπει να είναι οι πυλώνες μιας νέας στρατηγικής από την πολιτεία και την κοινωνία συνολικά.
Σε αυτά τα πλαίσια, η συρρίκνωση της χρηματοδότησης - στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής - του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ που αποτελούν έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο συνεχίζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, είναι τροχοπέδη στην αντιμετώπιση του ζητήματος που αποπειράται να λύσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Γνωρίζουμε ότι σε ένα περιβάλλον όπου ένας στους δύο νέους ανθρώπους είναι άνεργος προκαλώντας την απόγνωση και την εξαθλίωση, ο κίνδυνος διόγκωσης του φαινομένου των τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων είναι ορατός.
Με βάση αυτά, η αριστερά οφείλει να πρωτοστατήσει σε έναν διαρκή αγώνα που θα διεκδικεί την συγκρότηση ουσιαστικών μηχανισμών πρόληψης και κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων σπάζοντας των κοινωνικό συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις που αναπαράγει η κυρίαρχη ιδεολογία.
Σε αυτό το στόχο, δεν βοηθούν η αντιπαραβολή συντηρητικών και αντεπιστημονικών θέσεων από την πλευρά του ΚΚΕ που συντάσσεται με την ακροδεξιά σε μια ιδιότυπη σταυροφορία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο γεγονός που αντικειμενικά οδηγεί στη διατήρηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου το οποίο έχει καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων.
Η Νεολαία Συνασπισμού θα συνεχίζει με σθένος και χωρίς περιστροφές να μιλάει για το ζήτημα των ναρκωτικών. Σε πείσμα όσων κατά καιρούς εξαπολύουν κατηγορίες περί ναρκοκουλτούρας, θα αντιπαλεύουμε κάθε πολιτική που διαιωνίζει και οξύνει το πρόβλημα, μια πολιτική που οδηγεί καθημερινά πολλούς νέους και νέες ακόμα και στο θάνατο».

Η Νεολαία της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς έχοντας σαν γνώμονα ότι ο χρήστης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασθενής και όχι ως εγκληματίας, κρίνουμε θετικά το σ/ν. Παράλληλα όμως ζητάμε την αναβάθμιση και όχι τη συρρίκνωση των δημόσιων δωρεάν θεραπευτικών δομών που πλήττει έναν πολύ ευαίσθητο νεανικό πληθυσμό και τις οικογένειές τους. Υποστηρίζουμε τον πλουραλισμό των μεθόδων θεραπείας και την ενίσχυση των προγραμμάτων επανένταξης των απεξαρτημένων.
Οι συντηρητικές δυνάμεις (ΝΔ - ΚΚΕ - ΛΑΟΣ) εθελοτυφλούν υποστηρίζοντας τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες νέους από πολύ μικρή ηλικία στη «ναρκωκουλτούρα», στο περιθώριο, στην παρανομία, στις φυλακές, στο θάνατο, αγνοώντας ηθελημένα την ανάγκη για σύγχρονα μέσα και μεθόδους αντιμετώπισης».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι
Στην αλλαγή της πολιτικής για τα ναρκωτικά τάσσεται και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων το οποίο ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη της Συμμαχίας "Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά" η οποία όπως αναφέρουν, «είναι μια άτυπη πολιτική συσπείρωση που αποτελείται από τους φορείς: Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Οικολόγοι Πράσινοι, Νέοι Πράσινοι, ΑΚΟΑ, Εφημερίδα Εποχή, επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, νεολαία Δημοκρατικής Αριστεράς, Φιλελεύθερη Συμμαχία».
Ωστόσο, σχολιάζοντας την απειλή του κ. Καρατζαφέρη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν κατατεθεί στην Ολομέλεια το Σ/Ν για τα ναρκωτικά, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
«Η απαγορευτική πολιτική που ταΐζει τους εμπόρους ναρκωτικών και σκοτώνει τους χρήστες βρήκε τον κορυφαίο υπερασπιστή της στο πρόσωπο του κ. Καρατζαφέρη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε διατυπώσει τις κριτικές μας στο νομοσχέδιο. Με τις εξελίξεις αυτές όμως πιστεύουμε πως η κατάθεσή του στην ολομέλεια θα προσφέρει διπλή υπηρεσία στη χώρα».

eklogika.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναρκωτικά: Συμμαχία ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ εναντίον ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων!"

“Να φάω ή να πληρώσω τα φάρμακά μου;” - Πάνω από 115 εκατομμύρια φτωχοί στην ΕΕ

- Συγκλονιστική έρευνα της El Pais για την φτώχεια που "καταπίνει" τους ευρωπαίους
- 100 με 150 εκατομμύρια πολίτες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο
- Δεν μπορεί να υπολογισθεί με ακρίβεια πόσοι είναι πλέον οι άστεγοι!

Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία είναι στην δίνη της κρίσης με ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας και με την πραγματικότητα να είναι τόσο σκληρή και συνάμα τόσο ίδια και στις τρεις αυτές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η εφημερίδα El Pais χρησιμοποιεί παραδείγματα πολιτών που είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και δεν περιμένουν τίποτα από το μέλλον. Απλά προσπαθούν να βγάλουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα την κάθε ημέρα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ξεκινά με τον 75χρονο Δημήτρη Παυλόπουλο, που παίρνει σύνταξη 550 ευρώ τον μήνα και πρέπει να δαπανά σε φάρμακα 150 ευρώ. Το διαρκές δίλημμά του είναι πλέον αν θα πάρει γάλα ή φάρμακα, καθώς και τα δύο δεν μπορεί να τα αντέξει το πορτοφόλι του.

Ο Μανουέλ Χ. είναι ένας μακροχρόνιος άνεργος που δεν δικαιούται πλέον επίδομα ανεργίας. Ζει σε ένα νοικιασμένο σπίτι, πηγαίνει στα συσσίτια και παίρνει ρούχα από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Ο Ρομπέρτο και η Μαριλίσα Μαδέρα κατάγονται από τον Ισημερινό και πριν από λίγο καιρό έχασαν το διαμέρισμα που είχαν αγοράσει στη Μαδρίτη. Με τέσσερα παιδιά και ένα χρέος 100.000 ευρώ, αδυνατούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η φτώχεια πλήττει πλέον τη μεσαία τάξη της Ευρώπης, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα σε ένα δισέλιδο αφιέρωμά της.

Είναι άνθρωποι που πρέπει να διαλέξουν αν θα φάνε ή θα πληρώσουν το δάνειό τους!

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το 2009 υπήρχαν στις 27 χώρες 115 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (23,1% του πληθυσμού).

'Αλλα 100 με 150 εκατομμύρια κινδυνεύουν επίσης, καθώς δύο μήνες ανεργίας και ένα δάνειο που δεν μπορεί να πληρωθεί μπορούν να βυθίσουν οποιονδήποτε στον όλεθρο. Το 2007, πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση, κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκονταν 85 εκατομμύρια άνθρωποι (17% του πληθυσμού). Στην κατάλογο περιλαμβάνονται χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην Βρετανία, όπου η φτώχεια των παιδιών είναι τόσο μεγάλη, ώστε η χώρα κατατάσσεται 22η μεταξύ των 27, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος John Rowntree. Το Λονδίνο είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανηλίκων κάτω από το όριο της φτώχειας στη Βρετανία. Η κοινωνική κληρονομιά του θατσερισμού, που οξύνθηκε με την κρίση, έχει πλήξει 13,4 εκατομμύρια ανθρώπους, το 22% του βρετανικού πληθυσμού.

Τα στατιστικά στοιχεία της φτώχειας διαφέρουν πολύ από χώρα σε χώρα.

Στη Βουλγαρία (46,2%) και στη Ρουμανία (43,1%) τα ποσοστά της φτώχειας είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο άλλο άκρο βρίσκονται η Τσεχική Δημοκρατία (14%), η Ολλανδία (15,1%) και η Σουηδία (15,9%).

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στις τρεις κατηγορίες που είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια - τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, δηλαδή την ηλικία, το φύλο και την εθνότητα - έχει προστεθεί μια ομάδα πολιτών που δεν μπορεί να περιληφθεί σε κάποια κατηγορία.

Υστερα από 15 χρόνια παχέων αγελάδων και δημιουργίας πλούτου, η κρίση πλήττει ένα μέρος του πληθυσμού που μέχρι το 2007 είχε τις βασικές του ανάγκες καλυμμένες. Το 2010 ήταν το ευρωπαϊκό Ετος κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Η Στρατηγική της Λισαβώνας κατέληγε με τη φράση ότι πρέπει να δοθεί ένα τελειωτικό κτύπημα στη φτώχεια και εγκαινίαζε τη Στρατηγική 2020. Όμως η κρίση διέλυσε τις καλές προθέσεις. Και ο βασικός στόχος της Στρατηγικής 2020, να περιοριστεί αυτή τη δεκαετία ο αριθμός των φτωχών σε 20 εκατομμύρια, ισοδυναμεί πλέον με ουτοπία.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Να φάω ή να πληρώσω τα φάρμακά μου;” - Πάνω από 115 εκατομμύρια φτωχοί στην ΕΕ"

Μεταμοσχεύσεις σωτηρίας για διαβητικούς

Ξεκινά μία επαναστατική θεραπεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Μία επαναστατική θεραπεία για τους ασθενείς με «διαβήτη τύπου Ι» ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες στο «Λαϊκό» νοσοκομείο. Αρκεί μία τοπική αναισθησία και μια μικρή τομή 3εκ. χαμηλά στην κοιλιά, από όπου εισέρχεται ο καθετήρας που εγχέει τα νησίδια - η όλη διδικασία δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά. Σε 5 ημέρες ξεκινούν να λειτουργούν κανονικά και να παράγουν ινσουλίνη.

Σύμφωνα με την κλινική εμπειρία: σταματούν τις επιπλοκές του διαβήτη και στις περισσότερες περιπτώσεις και τη χρήση ινσουλίνης για αρκετά χρόνια.

Οσον αφορά στη σειρά προτεραιότητας για όσους ασθενείς θέλουν να ενταχθούν στη νέα μονάδα του Λαϊκού νοσοκομείου για μία από τις πρώτες 20 μεταμοσχεύσεις παγκρέατος που θα γίνουν στην Ελλάδα, τα κριτήρια που θα ληφθούν υπ’ όψιν είναι η σοβαρότητα της κατάστασης των επιπλοκών και ο συνυπολογισμός τους, εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θεόδωρος Καρατζάς.

Ο δέκτης μπορεί να πάρει μόσχευμα από οποιανδήποτε δότη έχει κοινή ομάδα αίματος. Δεν υπάρχει δηλαδή το θέμα της ιστοσυμβατότητας που έχουν τα άλλα όργανα. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει λιγότερα φάρμακα και δεν υπάρχει περίπτωση απόρριψης του μοσχεύματος, εάν γίνουν σωστά οι διαδικασίες.

Στην Ελλάδα...
Δεν υπάρχει κέντρο επεξεργασίας παγκρέατος, συνεπώς η μεταφορά και η συντήρηση του μοσχεύματος από το αντίστοιχο κέντρο της Γενεύης είναι αυτό που δυσκολεύει τη διαδικασία. Το μόσχευμα πρέπει μέσα σε 8 ώρες από τη λήψη του να φτάσει στη Γενεύη, σε ειδική συσκευασία που του παρέχει οξυγόνο, ώστε να μπορέσουν να αφαιρεθούν τα νησίδια, να τοποθετηθούν πάλι σε ειδική συσκευασία και να επιστρέψουν στη χώρα μας για να μεταμοσχευτούν στον ασθενή. Στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο 2 κέντρα επεξεργασία παγκρέατος, στη Βρετανία και στη Γενεύη -αυτό με το οποίο συνεργάζεται η ελληνική επιστημονική ομάδα του «Λαϊκού».

Η νέα μονάδα μεταμόσχευσης νησιδίων παγκρέατος στο νοσοκομείο «Λαϊκό» θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη του επίκουρου καθηγητή χειρουργικής Θεόδωρου Καρατζά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στις ΗΠΑ, το οποίο έχει διαθέσει περί τα 80.000 ευρώ για τις πρώτες μεταμοσχεύσεις του 2012.

Στη χώρα μας περίπου 1.000 παιδιά το χρόνο καταγράφονται με νεοεμφανιζόμενο διαβήτη, από τα οποία περίπου το 20% μέχρι τα 30 θα αναπτύξει μια από τις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος και θα χρίζει άμεσης μεταμοσχευτικής διαδικασίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταμοσχεύσεις σωτηρίας για διαβητικούς"

Σέρρες:Έκοψαν... κατά λάθος το ρεύμα σε 30 σπίτια και επιχειρήσεις!

Η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης, δόθηκε κατά λάθος, όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην πόλη...

Συγκεκριμένα έχει δοθεί εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνολικά 60 σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών ή και μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων. Όλες οι εντολής για διακοπή του ρεύματος, αφορούσαν το Νεοχώρι Σερρών.

Χθες τα συνεργεία της ΔΕΗ έπιασαν δουλειά και έκοψαν το ρεύμα σε 30 σπίτια και επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες τηλεφώνησαν στη ΔΕΗ, για να μάθουν το λόγο που βρίσκονταν χωρίς ρεύμα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καμία οφειλή.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Εμμανουηλίδης, διευθυντής του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην πόλη, είπε ότι οι εντολές διακοπής για τις κατοικίες εκδόθηκαν κατά λάθος!

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες:Έκοψαν... κατά λάθος το ρεύμα σε 30 σπίτια και επιχειρήσεις!"

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι

Από τη ΔΕΗ στην εφορία

Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρίσκονται πλέον όσοι δεν πληρώνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, την είσπραξη του χρέους θα αναλαμβάνει η αρμόδια ΔΟΥ, η οποία θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Μετά την παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος, θα αποστέλλουν την κατάσταση των οφειλετών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η υπηρεσία θα βεβαιώνει το τέλος και οι εφορίες θα μεριμνούν για την είσπραξή του, ενώ θα μπορεί να επιβληθούν ακόμη και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε όσους φορολογούμενους δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι"

Άνθρακες ο θησαυρός με τους φοροφυγάδες

Και 10% να εισπράξει το υπουργείο θα είναι «ευτύχημα»

Οι οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου πέρα από την όποια «επικοινωνιακή» προσέγγιση τείνουν να καταστούν πλέον κοινωνικό πρόβλημα καθώς σε μια καταχρεωμένη Ελλάδα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η δημοσιοποίηση μάλιστα της λίστας των μεγαλοοφειλετών περισσότερο προβληματισμό δημιούργησε, παρά είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός. Κι αυτό γιατί απλά από τα 15 δισεκατομμύρια που χρωστούν οι 4.151 οφειλέτες του δημοσίου θα είναι ευτύχημα εάν τελικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το δημόσιο καταφέρει να εισπράξει ένα ποσό του 10% των οφειλών, δηλαδή μόλις 1,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το «κοινωνικό πρόβλημα» που δημιουργείται καθώς καθίσταται σαφές πως δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με περιπτώσεις φοροφυγάδων αλλά και με αδυναμίες πληρωμών, αυτό γιγαντώνεται καθώς πριν λίγο καιρό είχε δοθεί στη δημοσιότητα και η λίστα με τις επιχειρήσεις που χρωστούν στο δημόσιο, ενώ τώρα έρχονται νέα ονόματα.

Πρόκειται για τους οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 100.000 ευρώ. Ο Οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε από τις 30 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας τα στοιχεία των φοροφυγάδων και ήδη έχουν αποστείλει:

• Η ΦΑΕ Πειραιά (λίστα με 1.200 οφειλέτες).

• Η Α' Αθηνών (λίστα με 258 οφειλέτες).

• Η Δ' Αθηνών (λίστα με 132 οφειλέτες).

• Η ΔΟΥ Πλοίων (λίστα με 220 οφειλέτες).

Όπως εκτιμάται και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περισσότεροι από 10.000 φορολογούμενοι οφείλουν 100.000 ευρώ.

Τόσο στον κατάλογο των φυσικών προσώπων, όσο και σ' αυτόν των επιχειρήσεων με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρατηρείται πως περιλαμβάνονται περιπτώσεις που είτε έχουν κηρύξει πτώχευση, είτε βρίσκονται στη φυλακή, είτε οι επιχειρήσεις τους έχουν βάλει λουκέτο, είτε έχουν μεταβιβάσει ήδη τα περιουσιακά τους στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι λίστες λίγο πολύ «θυμίζουν» εκείνες της περασμένης δεκαετίας που έβγαιναν κάθε χρόνο στη δημοσιότητα και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Μ' αυτή τη λίστα μάλιστα, αν υπολογίσει κανείς ότι συμπεριλαμβάνονται ονόματα και πεθαμένων ενώ υπάρχουν και πολλοί που ήδη έχουν τακτοποιήσει μέρος των οφειλών τους το συμπέρασμα ότι η δημοσιοποίηση της πως πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δεν είναι άτοπη. Όσο κι αν έχουν «σκληρύνει» τα πράγματα, όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη να παταχθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Άλλο η φοροδιαφυγή όμως κι άλλο ο «κατεστραμμένος» που δεν έχει να πληρώσει.

Οι κινήσεις

Πώς όμως σκοπεύει να κινηθεί το υπουργείο προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από τους οφειλέτες.

Για τους συγκεκριμένους ο σχεδιασμός είναι να ελέγχουν τα περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα κ.λπ. Να γίνουν ενέργειες με κατασχέσεις και δεσμεύσεις καταθέσεων.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (42 δισ. είναι συνολικά) με τη νέα ρύθμιση για πληρωμές έως και 60 δόσεις. Προχωρημένες συζητήσεις υπάρχουν ακόμα και για την πρόσληψη δικηγορικών εταιριών, συμβούλων αλλά και εισπρακτικών εταιριών, οι οποίες θα έχουν ένα σύνθετο ρόλο. Από την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων ως την είσπραξη με οποιονδήποτε τρόπο των οφειλομένων.

Η λίστα

Στην πρώτη θέση της λίστας υπάρχει ο λογιστής Νίκος Κασιμάτης που οφείλει 952 εκατομμύρια και ήδη έχει 66 καταδικατσικές αποφάσεις σε βάρος του με 223 χρόνια φυλακή. Ο συγκεκριμένος, πρώην συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη, «γνωστός» από το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ βρίσκεται στη φυλακή.

Διαθέτει τα ποσά και πως θα πληρώσει;

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι Μπατατούδης, Π. Ψωμιάδης με 2,5 και 1,15 εκατ. ευρώ αλλά και ο Γ. και Σ. Κοσκωτάς με 2,4 εκατ. ευρώ ο καθένας, πρόσωπα από τα οποία το δημόσιο δεν μπορεί να προσδοκά πολλά.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος από τα 5 εκατ. που χρωστούσε έχει τώρα χρέη 515.000 ευρώ, ενώ τα χρέη του Σάμι Φάις (1,8 εκατομμύρια), του Ευάγγελου Σιέμπου (320 εκατ.), της Ελένης Καρυδοπούλου (230 εκατ. ευρώ) και τους Ραπτόπουλου της Express Service παρουσιάζουν ένα «ενδιαφέρον».

Για τη συγκεκριμένη λίστα που τελικά δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς να προκαλέσει την αναμενόμενη αίσθηση μετά από τις... προσδοκίες που δημιουργήθηκαν υπήρχε έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στο υπουργείο και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που ζητούσαν να την παραλάβουν. Το ερώτημα που προκαλεί η δημοσίευση της συγκεκριμένης λίστας. «Αυτοί είναι οι φοροφυγάδες ή εν πάση περιπτώσει είναι οι μεγάλοι φοροφυγάδες»;

Οι Ελεγκτές Αναγκαστικής Είσπραξης

Έρχονται οι 994 Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του κράτους. Ήδη η προκήρυξη για την πρόσληψη των «ειδικών» που θα αναλάβουν να αυξήσουν τα δημόσιο έσοδα έχει υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών και έχουν κληθεί οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να προσληφθούν και να τοποθετηθούν στις εφορίες και στα ελεγκτικά κέντρα του νομού Αττικής, πλην του ΣΔΟΕ.

Θεωρείται βέβαιο ότι και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν οι συλλήψεις εκείνων που έχουν χρέη προς το δημόσιο αλλά ένα «αγκάθι» που παραμένει άλυτο είναι οι διαφορές που προκύπτουν από τις οφειλές του δημοσίου προς τους οφειλέτες είτε αυτά είναι φυσικά πρόσωπα είτε επιχειρήσεις και εάν τα ποσά θα πρέπει να συμψηφίζονται ή όχι. Οι περιπτώσεις των μεγάλων φοροφυγάδων με τα χρέη του ενός και των 2 εκατομμυρίων, δεν είναι ίδια με εκείνες στις οποίες οι φορολογούμενοι χρωστούν π.χ. 100,000 ευρώ τη στιγμή που το ίδιο το κράτος μπορεί να τους οφείλει πολλά περισσότερα.

dealnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνθρακες ο θησαυρός με τους φοροφυγάδες"

Στέγη ένα Ι.Χ για μια εξαμελή οικογένεια

Χωρίς ελπίδες και όνειρα - θύματα της δύσκολης εποχής που όλοι ζούμε - έχει μείνει μια πολύτεκνη οικογένεια, που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε στο δρόμο, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, να αντιμετωπίζει το κρύο, την παγωνιά και τις κακουχίες, ανήμπορη να αλλάξει τη μοίρα της. Το δράμα της εξαμελούς οικογένειας ξεκίνησε τη στιγμή που ο 33χρονος πατέρας, που μέχρι πρότινος δούλευε ως οικοδόμος, έμεινε άνεργος.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες να φανεί συνεπής στην πληρωμή του ενοικίου του σπιτιού που νοίκιαζαν μερικά στενά μακριά από την πλατεία Σινάνη του Ηρακλείου και έμεναν με τη σύζυγο και τα τέσσερα αγγελούδια του, ηλικίας 12, 11, 7 και 20 ετών, που χωρίς να το θέλουν βλέπουν την άσχημη πλευρά της ζωής, καταλήγοντας στο δρόμο, με την απόγνωση και την πικρία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Το δράμα

Πριν από λίγες μέρες και αφού πλέον δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο στο σπίτι, με εξώδικα και κλητήρα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τούς έκανε έξωση, ακριβώς όπως λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως είπε πικραμένος ο πατέρας, τους έκοψε το ρεύμα, αφήνοντάς τους να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μέσα στο σκοτάδι και στην παγωνιά. Μένοντας κυριολεκτικά στο δρόμο, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες που κανείς δεν μπορεί να σταθεί έξω, μέσα στην απογοήτευσή τους και μη έχοντας πού αλλού να πάνε, καταφύγιο για αυτούς για περίπου μια βδομάδα έγινε το αυτοκίνητό τους.

Σε αυτές τις τέσσερις ρόδες στηριζόταν όλη τους η ζωή. Εκεί έτρωγαν, εκεί κοιμόντουσαν, εκεί διάβαζαν τα παιδιά. Μετά, μάλιστα, και την ξεκάθαρη ειδοποίηση του ιδιοκτήτη, το σπίτι πρέπει πλέον να παραδοθεί, οριστικά και αμετάκλητα, αύριο Τετάρτη. Όμως μέχρι πότε θα μπορούν να βρίσκονται στο δρόμο;

Ψάχνει ένα μεροκάματο

Δουλεύοντας στο μεροκάματο από τα 14 του, γεμάτος δύναμη, ζωντάνια και αισιοδοξία για το αύριο, ο 33χρονος πατέρας θέλησε να κάνει οικογένεια και να παλέψει για αυτή, όμως η ζωή τού τα έφερε αλλιώς. Άνεργος σήμερα επί μήνες, τώρα ψάχνει απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο. Ψάχνει για μια δουλειά που θα τον βοηθήσει να ξανασταθεί στα πόδια του, για να μπορέσει και πάλι να συντηρήσει την οικογένειά του, που άθελά του τώρα ζει αυτή την κόλαση, όμως δε βρίσκει τίποτα, πουθενά.

Κάθε μέρα από τότε που η ζωή τους πήρε αυτή την τροπή, γυρνούσε στο σπίτι θλιμμένος, ανήμπορος να αντικρίσει τα παιδιά και τη γυναίκα του, για να τους πει ότι δε βρήκε πουθενά δουλειά, για να του απαντήσουν γεμάτοι αγάπη, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες ζουν, «ας βγάλουμε όπως μπορούμε και τούτη τη μέρα και αύριο έχει ο Θεός...».

ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

Λίγη συμπόνια, μια στέγη

Χωρίς δουλειά και χωρίς καθόλου χρήματα, όμως, πού να βρουν στέγη να τους φιλοξενήσει; Αυτό που ζητούν; Μα το αυτονόητο... λίγη κατανόηση, λίγη συμπόνια και λίγη βοήθεια, όπως αυτή που τους προσέφεραν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η Αρχιεπισκοπή, που προθυμοποιήθηκαν να τους βοηθήσουν στο βαθμό που και εκείνοι μπορούσαν στη δύσκολη εποχή που περνάμε.

Μόνη ελπίδα σωτηρίας για αυτούς; Μια στέγη να τους στεγάσει και μια δουλειά για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά, ώστε να μπει τέλος στον καθημερινό εφιάλτη που ζουν. Όσο για αυτούς που οδήγησαν την οικογένειά τους σε αυτή τη θέση και μαζί με αυτή και άλλες δεκάδες οικογένειες, όπως λέει ο 33χρονος πατέρας, δε θα ήθελε να πει κουβέντα, αφού, όπως σημειώνει, ό,τι και να πει δε θα μπορέσει να φέρει πίσω την αξιοπρέπεια και την ελπίδα στην οικογένειά του.

(Εφημερίδα Νέα Κρήτη)
flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέγη ένα Ι.Χ για μια εξαμελή οικογένεια"

Αλεξάντερ Ντόμπριντ: «Ωρολογιακή βόμβα» η Ελλάδα

Δήλωση του γενικού γραμματέα των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών

«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ και προτείνει την εθελοντική έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο κ. Ντόμπριντ δηλώνει ότι «αν η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει την απαραίτητη βούληση για τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά μια νέα αρχή εκτός της ζώνης του ευρώ».

Απορρίπτει παράλληλα το ενδεχόμενο επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Χωρίς πραγματικά και αποφασιστικά μέτρα λιτότητας, δεν μπορεί να δοθεί περισσότερο χρήμα. Αυτή είναι η σαφής συμφωνία και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξάντερ Ντόμπριντ: «Ωρολογιακή βόμβα» η Ελλάδα"

Στα 1.000 ευρώ το κόστος των νέων αδειών φορτηγών

Επιπλέον 500 ευρώ για νέο όχημα

Στα 1.000 ευρώ προβλέπεται να διαμορφωθεί το διοικητικό κόστος για την πρώτη άδεια φορτηγού ενώ για κάθε επιπλέον όχημα θα καταβάλλεται εφάπαξ εισφορά 500 ευρώ.

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται η εγγύηση υπέρ του Δημοσίου που θα πληρώνουν όσοι αποκτήσουν άδεια μεταφορικού έργου, πρόβλεψη του νομοσχεδίου που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό αλλά αποτελεί και επιταγή του κλάδου για να προστατευτεί από τα ξένα οχήματα που κατακλύζουν την αγορά αλλά και για να διασφαλιστεί η οικονομική επιφάνεια των νέων οχημάτων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υποδομών, το ύψος της εγγύησης θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε και η εισφορά εισόδου στον κλάδο.

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές έχουν διαφωνήσει με το υπουργείο στο θέμα του διοικητικού κόστους και έχουν προτείνει τα 5.000 ευρώ για τον πρώτο τόνο και τα 500 ευρώ για κάθε επιπλέον.

Χθες πάντως ο κ. Βορίδης κατέθεσε στη Βουλή και νέες τροπολογίες με τις οποίες απαλλάσσει την επιδότηση των 50 εκατ. ευρώ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από ΦΠΑ και άλλες επιβαρύνσεις ενώ παρατείνει από δύο έως τρία χρόνια τη λειτουργία των αμαξοστασίων των ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ.

protothema.g
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 1.000 ευρώ το κόστος των νέων αδειών φορτηγών"

ΔΝΤ: "Ψήφος εμπιστοσύνης" σε Τόμσεν

Την έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν οι χειρισμοί και οι προτάσεις του Πολ Τόμσεν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, το στέλεχος του ΔΝΤ και μέλος της τρόικα που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο επίκεντρο σχολιασμού με αφορμή την στάση του στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, είναι εναρμονισμένος με τις αποφάσεις του ΔΣ του Ταμείου.

Υπογραμμίστηκε, μάλιστα, από πηγές του ΔΝΤ ότι δεν κάνει προσωπική πολιτική και ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν είναι η πραγματική ενώ τονίστηκε με έμφαση ότι από τη φύση του είναι ευγενικός άνθρωπος και δεν ευσταθούν οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η συμπεριφορά του προς τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό δεν ήταν ευγενική.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, από το Ταμείο τόνισαν ότι οι αρχές της χώρας διαπραγματεύονται με την τρόικα συνολικά εκφράζοντας παράπονα για στοχοποίηση του Ταμείου.

Θυμίζουν ότι η επιμονή του Ταμείου για χαμηλότερο επιτόκιο στα "κουρεμένα" ομόλογα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλυτέρευση των όρων για την Ελλάδα ενώ αισιοδοξούν ότι εν τέλει και η ΕΚΤ θα δεχθεί "κούρεμα" των δικών της ομολόγων, κάτι που βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Επιπρόσθετα, θεωρούν ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός θα ενισχυθεί σημαντικά και θα "αγγίξει" το ποσό του 1,5 τρισ. ευρώ τελικά ώστε στο μέλλον να μπορούν να διασωθούν οι χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

Σχετικά με τη γερμανική πρόταση για διορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα, το Ταμείο ανέφερε ότι δεν την υποστηρίζει.

megatv.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: "Ψήφος εμπιστοσύνης" σε Τόμσεν"

Αναμονή έως 4 χρόνια για σύνταξη

Εως και στα τέσσερα χρόνια έφθασαν οι καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων και εφάπαξ δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Το κύμα συνταξιοδοτήσεων και η έλλειψη χρημάτων από τα Ταμεία, μαζί με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, είναι οι αιτίες των καθυστερήσεων αυτών.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), οι χρόνοι αναμονής για συνταξιοδότηση έχουν αυξηθεί σημαντικά ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση (σε πάνω από δύο Ταμεία). Ειδικότερα:

- Στο ΙΚΑ ο χρόνος αναμονής φθάνει τους 12 έως και τους 18 μήνες (για διαδοχική ασφάλιση). Υπάρχουν, ωστόσο, σε ορισμένα καταστήματα του ιδρύματος μικρότεροι χρόνοι απονομής συντάξεων (για παράδειγμα, τέσσερις μήνες), αυτά όμως αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα των χρονοβόρων διαδικασιών.

- Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (δημόσιοι υπάλληλοι) η αναμονή κυμαίνεται 8-15 μήνες.

- Στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) ο μέσος χρόνος αναμονής για συνταξιοδότηση κινείται στους 12-15 μήνες.

- Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το οποίο καταβάλλει το εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τα τέσσερα έτη.

-Στα περισσότερα επικουρικά ταμεία η αναμονή κυμαίνεται μεταξύ δύο και τεσσάρων ετών.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος, για να προσθέσει: «Η έλλειψη προσωπικού και η έκρηξη των συνταξιοδοτήσεων, μαζί με την απουσία μηχανοργάνωσης, διογκώνουν το πρόβλημα της αναμονής για συνταξιοδότηση. Μάλιστα, πρόσφατα δόθηκε ένα τρίωρο συναλλαγής του κοινού με τους υπαλλήλους - εισηγητές των συνταξιοδοτικών φακέλων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν επιπλέον οι αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Τσακανίκας παρατηρεί ότι η κατάσταση είναι τραγική σημειώνοντας ότι ακόμη και αύριο αν υπήρχε η δυνατότητα να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

ΕΚΑΣ σε δόσεις.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων ρευστότητας είναι η απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ανακοινώσει την καταβολή των αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ που οφείλονται σε 37.018 συνταξιούχους, σε πέντε δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ. Αναλυτικά, η εξόφληση των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ θα γίνει ως ακολούθως:

- Σε 22.468 συνταξιούχους, με τη σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου, όταν το ποσό είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ.

- Σε 2.936 συνταξιούχους, με τη σύνταξη μηνός Μαρτίου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 500 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 1.000 ευρώ.

- Σε 1.381 συνταξιούχους, με τη σύνταξη μηνός Απριλίου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 1.500 ευρώ.

- Σε 3.292 συνταξιούχους, με τη σύνταξη μηνός Μαΐου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1.500 και μικρότερο ή ίσο των 2.000 ευρώ.

- Σε 6.941 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 18,75% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 2.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναμονή έως 4 χρόνια για σύνταξη"

ΡΑΕ: Χωρίς εγγύηση στη ΔΕΗ οι πελάτες Energa - Hellas Power

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ζητήσει εγγύηση από τους καταναλωτές που επέστρεψαν σε αυτήν μετά την παύση λειτουργίας της Energa και της Hellas Power, για το διάστημα που τους προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια ως «προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου».

Το διάστημα αυτό είναι τρεις μήνες. Μετά τη λήξη του οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στη ΔΕΗ ή θα πάνε σε άλλον εναλλακτικό προμηθευτή.

Τα παραπάνω προβλέπει γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΡΑΕ , για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών η οποία γίνεται με υπουργική απόφαση. Η γνωμοδότηση της ΡΑΕ προβλέπει επίσης, μεταξύ άλλων ότι:

- Η ΔΕΗ, 15 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας των τριών μηνών θα πρέπει να ενημερώσει τους καταναλωτές για την υποχρέωσή τους να επιλέξουν προμηθευτή.

- Στο διάστημα αυτό, χρεώνονται με βάση τα γνωστά τιμολόγια της ΔΕΗ και έχουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να εξοφλούν το λογαριασμό 21 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής του και να πληρώνουν τέλη, φόρους ή εισφορές κάθε είδους που επιβάλλονται και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος κατά την κείμενη νομοθεσία. Δηλαδή, τους φόρους στην ενέργεια, τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακινήτων.

- Η ΔΕΗ αναλαμβάνει την τήρηση της σύμβασης συμψηφισμού και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες που πιθανώς έχει ο πελάτης.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της για την Energa και την Hellas Power, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι «οι κύριοι Υπουργοί και οι κύριοι της ΡΑΕ καταπατώντας κάθε έννοια ανταγωνισμού προκειμένου να δείξουν δήθεν ότι άνοιξε η αγορά έκαναν ότι δεν βλέπουν τι γίνεται και άφηναν τον κάθε αεριτζή να κάνει τις αρπαχτές του».

Ζητεί ακόμη από τον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση να καλέσει τους συνδικαλιστές να καταθέσουν, όπως επίσης «να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες σ΄ αυτούς που άφησαν τα χρέη να φτάσουν 67 εκατ. Euro στη ΔΕΗ και 120 εκατ. ευρώ στο ΔΕΣΜΗΕ».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΡΑΕ: Χωρίς εγγύηση στη ΔΕΗ οι πελάτες Energa - Hellas Power"

ΓΕΝΟΠ: Απαιτούμε να δούμε κάποιον να πάει φυλακή

Για «απάτη, κομπίνα και αρπαχτή» μιλούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Λάβροι κατά των υπευθύνων για την υπόθεση Energa και Hellas Power εμφανίζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Με ανακοίνωσή τους, «απαιτούν» να δουν κάποιον να πάει φυλακή. «Ο κ. Εισαγγελέας έπιασε δουλειά, αλλά όποιος νομίζει ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αυτό θα ησυχάσει, είναι γελασμένος».

Οι συνδικαλιστές μιλούν για «απάτη, κομπίνα και αρπαχτή» της Energa και της Hellas Power και τονίζουν ότι «δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι όσοι επιχειρήσουν να φορτώσουν αυτό το φέσι στη ΔΕΗ και στο ΔΕΣΜΗΕ», ενώ επιβάλλονται χαράτσια σε εκατομμύρια Έλληνες.

Απευθύνονται, μάλιστα, προσωπικά προς τον εισαγγελέα, που έχει αναλάβει την υπόθεση:

«Κύριε Εισαγγελέα, η ελληνική κοινωνία που μετρά ένα εκατομμύριο ανέργους, με τους άστεγους να αυξάνονται καθημερινά και τα συσσίτια να επιστρέφουν στα σχολεία, ζητά απαντήσεις για αυτή την κραυγαλέα ληστεία».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ: Απαιτούμε να δούμε κάποιον να πάει φυλακή"

Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Δυνατότητα να κάνουν τις εξετάσεις τους άμεσα σε οποιοδήποτε εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο της χώρας, θα έχουν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με συμμετοχή 15%. Ταυτόχρονα, καταργείται το πλαφόν εξετάσεων ανά κέντρο.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, ο Οργανισμός υπέγραψε σύμβαση με όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για την εκτέλεση των παρακλινικών εξετάσεων. Εξάλλου, ορίζεται έκπτωση των εργαστηρίων προς το Ταμείο ανάλογη του τζίρου τους, από 10% έως 20%.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σουλιώτης, οι οικονομικοί όροι της σύμβασης, δηλαδή οι περιορισμοί και οι εκπτώσεις, ισχύουν όσο τηρείται ο προϋπολογισμός.

«Δηλαδή αν στην πορεία του έτους παρουσιαστεί υπέρβαση του προϋπολογισμού, όλα επανεξετάζονται», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε 352 εκατομμύρια για διενέργεια εξετάσεων και δεν πρέπει να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω». Σημείωσε, δε, ότι προκειμένου να ελεγχθεί το σύστημα των εξετάσεων καθιερώνεται η ηλεκτρονική παραπομπή τους. «Αυτό εφαρμόζεται έναν χρόνο τώρα στον ΟΠΑΔ και υπάρχει 30% με 40% οικονομία από εξέταση σε εξέταση. Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται πλέον καθολικά και μάλιστα το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα εργαστήρια».

Επίσης, για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ατόμων, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα για 3 μήνες. Η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ"

Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω εξασθένησης των ανέμων στις θαλάσσιες περιοχές.

Μέχρι και χθες το βράδυ τα πλοία ήταν δεμένα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και δεν εκτελούνταν κανένα δρομολόγιο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ τα δρομολόγια για την Αίγινα γίνονταν μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου"

Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ επιδίδονται σε... προτάσεις φορολογικής εξόντωσης

Τα στελέχη του τεχνικού κλιμακίου του ΔΝΤ, από το οποίο είχε ζητήσει τον Οκτώβριο η κυβέρνηση την παροχή τεχνικής βοήθειας εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης, έρχονται τώρα να προτείνουν απίθανες "λύσεις" για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Σε μια έκθεση-μαμούθ που ξεπερνά τις 100 σελίδες, οι τεχνοκράτες υπάλληλοι του Ταμείου εισηγούνται, μεταξύ άλλων, τον διπλασιασμό του ΦΠΑ αλλά και του φόρου σε καταθέσεις-ομόλογα και σε ενοίκια. Ειδικότερα προτείνουν:

- Μετάταξη όλων των αγαθών και υπηρεσιών από τον συντελεστή 6,5% στο 13%. Στην έκθεση των τεχνοκρατών του Δ.Ν.Τ. προτείνεται «κατάργηση του κατώτατου συντελεστή 6,5% στον οποίο υπάγονται μόνο ξενοδοχεία, φάρμακα, βιβλία, περιοδικά και εισιτήρια θεάτρων. Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 360 εκατ. ευρώ.

- Επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% - 21% σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες (πλην ξενοδοχείων και τουριστικών πακέτων που μπορούν να υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή 9% ή 11%). Αυτό συνεπάγεται αύξηση πχ από 13% σε 19% ή 21% στον συντελεστή ΦΠΑ που βαρύνει τρόφιμα, φάρμακα, λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, τις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, την ιατρική περίθαλψη κλπ.

- Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό σημαίνει αύξηση ΦΠΑ για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου πχ από 5% ή 9% σε 13% και από 16% σε 19% ή 21% για όλα τα άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

- Αύξηση του ελαχίστου ορίου ετησίων ακαθαρίστων εσόδων που λαμβάνεται υπόψη για την ένταξης των επιχειρήσεων σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ για τις πωλήσεις αγαθών και τις 5.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών στις 25.000 ευρώ και για τις δύο περιπτώσεις. Έτσι ανοίγει «παράθυρο» ένταξης των αγροτών που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο κατώφλι παραγωγής στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

- Επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης στο απλό και το αφρώδες κρασί.

- Επιβολή πάγιων ειδικών φόρων κατανάλωσης στον λεπτοκομμένο καπνό που προορίζεται για την κατασκευή χειροποίητων στριφτών τσιγάρων.

- Τροποποίηση του τέλους ταξινόμησης ώστε να φορολογούνται λιγότερο ευνοϊκά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και εισαγωγή ρητού κριτηρίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

- Εκλογίκευση του συστήματος ειδικών τελών και διασαφήνιση της φύσης των συναλλαγών που υπόκεινται σ΄ αυτά.

- Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και συγκέντρωση όλων των εισπράξεων εντός του κρατικού προϋπολογισμού.

- Απλοποίηση φορολογικής κλίμακας με μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων από οκτώ σε τρία ή τέσσερα, χωρίς μείωση του ανώτατου συντελεστή 45%.

- Μετατροπή του βασικού αφορολόγητου σε μη επιστρεφόμενη μείωση φόρου!

- Επιβολή παρακράτησης φόρου 25% στα εισοδήματα από μερίσματα και κατάργηση συμψηφισμού του φόρου επί των μερισμάτων. Αργότερα, μείωση του συντελεστή του φόρου αυτού στο 20%.

- Αντικατάσταση φόρου συναλλαγών επί μετοχών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο με έναν φόρο κερδών από κεφάλαιο.

- Θέσπιση αφορολογήτου ορίου για δαπάνες επισκευής και συντήρησης ακινήτων κ.λπ. ως σταθερό ποσοστό επί του εισοδήματος από μισθώματα.

- Αύξηση συντελεστή φορολόγησης των Ομόρρυθμων Εταιρειών από το 20% στο 25%.

- Αύξηση φόρου βάσει κόρων για την εσωτερική ναυσιπλοϊα.

- Κατάργηση της φοροαπαλλαγής των τόκων των ομολόγων για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες (εφόσον όμως το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση της χώρας).

- Αντικατάσταση των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων με φοροαπαλλαγή για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων.

- Ενοποίηση φορολογικών συντελεστών ακίνητης περιουσίας για τις επιχειρήσεις μεταξύ 0,6%-1% ανάλογα με τα επιδιωκόμενα έσοδα.

- Κατάργηση της μείωσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το 10% της δαπάνης για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας. Όπως υποστηρίζεται, «η έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων δημιουργεί στρεβλώσεις καθώς προκαλεί υπερεπένδυση στα ακίνητα»!

- Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

- Κατάργηση φοροαπαλλαγής για τις αγροτικές γαίες που κατέχουν φυσικά πρόσωπα.

- Αυτόματη αύξηση των αντικειμενικών αξιών να γίνεται κάθε χρόνο.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ επιδίδονται σε... προτάσεις φορολογικής εξόντωσης"

Αδιάλλακτος στο θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού ο Τόμσεν

Καμία διαπραγμάτευση για τη μείωση του κατώτατου μισθού δεν δέχεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, ενώ εμφανίζεται περισσότερο διαλλακτικός για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Τόμσεν δήλωσε, «βρισκόμαστε ακόμα σε συζητήσεις για τον 13ο και τον 14ο μισθό. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι».

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τονίζοντας την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους. Και προσθέτει, πως «για να καλυφθεί χρειάζονται δράσεις σε πολλά μέτωπα και όχι μόνο στους μισθούς. Αλλά μέρος της προσαρμογής πρέπει να προέλθει από τη στενότερη ευθυγράμμιση της παραγωγικότητας σε μεμονωμένες επιχειρήσεις με τους μισθούς. Οι μεταρρυθμίσεις στον μηχανισμό καθορισμού των μισθών θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο ίδιος επισήμανε ότι στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος, σημειώνοντας, ότι «ο κατώτατος μισθός είναι δραματικά υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες σαν την Ελλάδα. Είναι πολύ κοντά σε αυτούς των αναπτυγμένων χωρών. Στην Πορτογαλία ο κατώτατος είναι 35% χαμηλότερος από αυτόν της Ελλάδας».
«Αν υπάρξει ισχυρή διαρθρωτική μεταρρύθμιση στον τομέα των μισθών που να μας πείθει, τότε δεν θα χρειαστεί παρέμβαση», τόνισε ο Τόμσεν, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη «να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί».

Εκείνο που μένει πάντα στο τραπέζι είναι η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι δανειστές τονίζουν την ανεργία στους νέους που αγγίζει το 40% και επιμένουν σε σχέδια για “απόκτηση εμπειρίας” με μισθούς ως και 20% χαμηλότερους, μισθούς δηλαδή κοντά στα 400 ευρώ αν υπολογίσει κανείς και τη μείωση του κατώτατου μισθού κοντά στα 600 ευρώ μεικτά όπως απαιτούν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιάλλακτος στο θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού ο Τόμσεν"

Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Τι αναφέρει η δικογραφία για τις καταγγελίες περί "φουσκώματος" του ελλείμματος του 2009

Στη Βουλή διαβιβάζεται αύριο Τετάρτη η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης, που χειριζόταν την υπόθεση, είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, επόπτη του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λ.π.
Ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Συνεχίζεται η έρευνα
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.
Σημειώνεται, ότι η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ"

''Το Ιράν θα χτυπήσει την Ευρώπη μέσω Ελλάδας''

Οι Financial Times δημοσιεύουν ένα σενάριο εμπλοκής της Ελλάδας στη διαμάχη του Ιράν με την Ευρώπη, ως ''χειρουργική'' αντίδραση στο πετρελαικό εμπάργκο.

Το Ιράν, «μαέστρος» της ριψοκίνδυνης γεωστρατηγικής πολιτικής, έχει αφήσει τις αγορές πετρελαίου να αναρωτιούνται.

Υπάρχει πιθανότητα, που διαρκώς αυξάνεται, να εμπλακεί η Ελλάδα στην διαμάχη της Τεχεράνης με την Ευρώπη, με σοβαρές επιπτώσεις.

Το Ιράν έχει απειλήσει να αντιδράσει προκαταβολικά στο πετρελαϊκό εμπάργκο με το οποίο απειλεί η Ε.Ε., αίροντας άμεσα τις εξαγωγές μαύρου χρυσού.

Το κοινοβούλιο της Τεχεράνης δεν κατόρθωσε την Κυριακή να εγκρίνει το νομοσχέδιο άμεσης διακοπής των ευρωπαϊκών εξαγωγών, αλλά το ζήτημα δεν έχει λήξει και ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας κ. Rostam Ghasemi προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα άρει τις εξαγωγές προς «ορισμένες χώρες» σύντομα.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι η επόμενη κίνηση της Τεχεράνης θα συνδυάσει τα καλύτερα δυνατά πλεονεκτήματα «δημοσίων σχέσεων» με την λιγότερη δυνατή διαταραχή των πετρελαϊκών εξαγωγών.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ανακοινώσει το Ιράν ότι δεν θα πωλεί πετρέλαιο στην Γαλλία, την Βρετανία και την Γερμανία, τις τρεις χώρες που εμπνεύστηκαν στην ευρωπαϊκή συμφωνία πρόσθετων κυρώσεων στο Ιράν. Η Τεχεράνη πωλεί ενδεικτικά μόνο ποσά αργού πετρελαίου στις τρείς χώρες, αφότου η γαλλική Total έχει ήδη σταματήσει να αγοράζει τα 80.000 βαρέλια ημερησίως που παλαιότερα εισήγαγε.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε μικρές επιπτώσεις στις εξαγωγές του Ιράν, που ανέρχονται στα 2,2-2,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αλλά θα συντηρούσε αφυπνισμένες τις πετρελαϊκές αγορές.

Υπάρχει όμως κι άλλο σενάριο. Πετρελαϊκοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να αιφνιδιάσει τις αγορές, περιλαμβάνοντας και την Ελλάδα στην απαγόρευση. Η καταπονημένη χώρα εξαρτάται από το Ιράν για το ένα τρίτο των εισαγωγών της. Αν και το Ιράν είναι κρίσιμο για την Ελλάδα, δεν ισχύει απαραίτητα και το αντίστροφο. Πράγματι η Αθήνα αγοράζει περίπου 100.000 βαρέλια ημερησίως από την Τεχεράνη, που δεν είναι λίγο, αλλά είναι ένα μέγεθος που θα μπορούσε να θυσιάσει προκειμένου να κάνει αντίποινα στην Ευρώπη.

Αν το Ιράν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα, οι οικονομικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να μεταδοθούν πολύ πέρα από την πετρελαϊκή αγορά, πλήττοντας ενδεχομένως την αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρώπης και το ευρώ.

Πιο απίθανο ακόμη είναι το σενάριο να επεκτείνει την απαγόρευση εξαγωγών στους μεγάλους πελάτες του. Η Ιταλία, που εισάγει 180.000 βαρέλια ημερησίως και η Ισπανία, που αγοράζει 140.000 βαρέλια, είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές του ιρανικού αργού. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι το Ιράν δεν θέλει να χάσει άμεσα τους πελάτες του, καθώς δεν μπορεί να βρει νέες αγορές για το 15% των εξαγωγών του.

Ο κ. Ahmad Qalehbani, επικεφαλής της κρατικής National Iranian Oil Company, μετέφερε αυτό το μήνυμα στους Ιρανούς βουλευτές την Κυριακή, ζητώντας παραπάνω χρόνο. Οι αξιωματούχοι της NIOC ζητούν από τους βουλευτές να αλλάξουν την διατύπωση του νομοσχεδίου και αντί να «διατάσσουν» να «συστήνουν» στην NIOC να σταματήσει τις πωλήσεις στην Ε.Ε.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "''Το Ιράν θα χτυπήσει την Ευρώπη μέσω Ελλάδας''"

Κοινό μέτωπο Λοβέρδου-Βενιζέλου

Τη συμπόρευσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με στελέχη της Ιπποκράτους να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το θέμα της κατεπείγουσας αλλαγής φρουράς στο Κίνημα να τεθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία προέβησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον κ. Λοβέρδο να δηλώνει πως «αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα», καθώς, όπως είπε, οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος. «Μπορούμε να πορευθούμε μαζί, μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα».

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:

«Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας ενωμένοι για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της, να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά.

Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.

Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας τον Οκτώβριο του 2009 την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑΣΟΚ χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω.

Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου, προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και με τον τρόπο αυτό να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι’ αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη ως χώρα της Ε.Ε και της Ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.

Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής».

Ο κ. Βενιζέλος από πλευράς του δήλωσε πως επί του παρόντος οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε για τις κινήσεις του τηλεφωνικά τόσο τον Γιάννη Ραγκούση όσο και την Άννα Διαμαντοπούλου πριν την κοινή του εμφάνιση με τον υπουργό Οικονομικών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνέρχεται υπό τον Γιώργο Παπανδρέου την Πέμπτη εν μέσω αβεβαιότητας για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας και το PSI με θέμα τη στάση του Κινήματος τις επόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα αναφορικά με τα νομοθετήματα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση Παπαδήμου με αφορμή την καταψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αφορούσε τα φαρμακεία.

Το κλίμα κρίνεται βαρύ, αφού επί της ουσίας κυριαρχεί το θέμα της διαδοχής Παπανδρέου, ενώ παραμένουν και οι σκιές από τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για το μνημόνιο και την απουσία του απερχόμενου προέδρου στο εξωτερικό που προκάλεσε εσωκομματικές μουρμούρες. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φωνές εκείνες εντός ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκλογής του νέου προέδρου με διαδικασίες εξπρές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι από τη βάση, επιχειρηματολογώντας πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά.

Οι ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο και το βράδυ της Δευτέρας θέατρο πολύωρων συζητήσεων έγινε το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος είχε μιλήσει ανοιχτά για ανάδειξη ηγεσίας τουλάχιστον σε πρώτη φάση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Παρόντες στις συζητήσεις φέρονταν να ήταν τόσο ο Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Προφανής στόχος των συζητήσεων είναι να βρεθεί η συμβιβαστική λύση για πρόταση ενός προσώπου που θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΣΟΚ μέσω της «πράσινης» ΚΟ, μια λύση που πάντως δεν προβλέπεται στο καταστατικό του Κινήματος, το οποίο μιλά για εκλογή από τη βάση.

Πέραν αυτού, αίνιγμα θεωρείται το τι θα πράξουν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να είναι υποψήφια υπό προϋποθέσεις, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την ομάδα επιρροής της.

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης η στάση του Γιώργου Παπανδρέου στην περίπτωση που την Πέμπτη αμφισβητηθεί μαζικά από τους βουλευτές του. Πληροφορίες από την Ιπποκράτους συγκλίνουν σε δύο σενάρια. Το ένα μιλά για πρωτοβουλία αποχώρησής του από την ηγεσία, ώστε τουλάχιστον να προλάβει δυσάρεστες εις βάρος του καταστάσεις, ενώ το δεύτερο για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής με γνώμονα τουλάχιστον ένα πλαίσιο σύμφωνο με την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Εθνικό Συμβούλιο.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινό μέτωπο Λοβέρδου-Βενιζέλου"

Σβήνουμε όλοι τα φώτα την 1η Φεβρουαρίου

Θέμα:: Δράση για την 1η Φεβρουαρίου.

Πότε : Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012.
Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
Σε όλη την Ελλάδα.

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ - όχι στα χαράτσια
.
Αντιδρούμε στον τρόπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ενα δημόσιο αγαθό όπως αυτό του δικαιώματος μας να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας. Στις 8 το βράδυ, την ώρα των ειδήσεων η Ελλάδα θα στείλει το δικο της μήνυμα.
Όλοι μαζι μπορούμε.

Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας. Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

ramnousia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Σβήνουμε όλοι τα φώτα την 1η Φεβρουαρίου"

Υπέρ της συνέχισης της κρατικής χρηματοδότησης τα κόμματα

Υπέρ της διατήρησης της χρηματοδότησης των κομμάτων από τα κράτος, τάχθηκαν οι οικονομικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, καταθέτοντας ο καθένας τις προτάσεις του για αναπροσαρμογή ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτείνουν τραπεζική ρύθμιση για τα δάνεια των κομμάτων.

Κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που μελετά το ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων αλλά και της υπερχρέωσης των δύο μεγάλων κομμάτων στις τράπεζες, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος πρότεινε σε ό,τι αφορά στην κρατική χρηματοδότηση η οποία συναρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό κάθε έτους «να μείνει στο υφιστάμενο ποσοστό, αλλά να ανατρέχει στα έσοδα του προηγούμενου έτους και όχι στα προβλεπόμενα έσοδα». Πρότεινε επίσης τα κόμματα να μην χρηματοδοτούνται από νομικά πρόσωπα, αλλά από φυσικά, με όριο για τις ανώνυμες εταιρίες και τις επώνυμες προσφορές.

Αναφερόμενος στον υπερδανεισμό των κομμάτων ο κ. Σπυρόπουλος πρότεινε να καταρτιστεί νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας «κόμματα που έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την ετήσια χρηματοδότηση τους στις τράπεζες, να λαμβάνουν το 60% της χρηματοδότησης και το υπόλοιπο 40% να αποδίδεται στις τράπεζες με επιτόκιο καλής πίστης. Χωρίς εγγύηση του ελληνικού δημοσίου αλλά ως ενδιάμεσος να βεβαιώσει την τράπεζα πως για όσα χρόνια χρειαστεί να παίρνει τα χρήματα τους».

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς ο οποίος σημείωσε ότι από το τέλος του 2010 και μετά το χρέος των κομμάτων στις τράπεζες κατέστη μη διαχωρίσιμο λόγω της εκτόξευσης των επιτοκίων από το 2% από το καλοκαίρι του '10 στο 8,65%. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ μιας σχετικής ρύθμισης για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και δήλωσε ότι συμφωνεί με προτάσεις του κυρίου Σπυρόπουλου.

Για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων ο κ. Σκορδάς υποστήριξε ότι είναι ο μόνος ο μόνος τρόπος διασφάλισης λειτουργίας κομμάτων προσθέτοντας ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη τρία κριτήρια, την πανελλήνια έκφραση των κομματικών σχηματισμών , την ιστορικότητα και την απήχηση τους, την διαφάνεια και τον έλεγχο των λογαριασμών. Πρόσθεσε επίσης ότι η χρηματοδότηση μπορεί να λειτουργεί σε τρία επίπεδα, ένα ποσό για κάθε μονάδα εκλογικής επιρροής, ένα επιπλέον για κάθε ψήφο να συνδέεται με τη συμμετοχή του εκλογικούς σώματος και το τρίτο, να συνδέεται με την ιδιωτική χρηματοδότηση.

Σχολιάζοντας τη συνάρτηση της χρηματοδότησης με τα δημόσια έσοδα δήλωσε ότι είναι ένα κριτήριο που μπορεί να επανεξετασθεί, όμως εκτίμησε ότι το 1 τοις χιλίοις δεν επηρεάζει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Πρότεινε δε, να υπάρχει κινητροδότηση δωρεών και χορηγιών προς τα κόμματα, κάτι που θεωρείται ότι θα επηρεάσει και την ανεπίσημη χρηματοδότηση, ενώ αναγκαίο έκρινε να μπούνε κάποιοι περιορισμοί για να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη εξάρτηση από δωρητές.

Ο οικονομικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ότι το κόμμα του θα αρνηθεί έλεγχο στη λειτουργία του με ό,τι αυτό συνεπάγεται υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ δέχτηκε επισκέψεις μηχανισμών κράτους και βρέθηκε κανένα ψεγάδι. Σημείωσε δε, ότι τα έσοδα του ΚΚΕ προέρχονται από συνδρομές μελών που είναι υποχρεωτικές και ενισχύσεις φίλων και οπαδών και πρόσθεσε όμως ότι το κόμμα του «δεν έδωσε ποτέ και δεν θα δώσει ποτέ ονόματα κομματικών μελών, φίλων, οπαδών που ενισχύουν κόμμα. «Ονόματα στις υπηρεσίες ασφαλείας δεν θα δώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο οικονομικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλάκης δήλωσε διατεθειμένος - εκ μέρους του κόμματός του- να συζητήσει αναπροσαρμογή της χρηματοδότησης, ενώ, παράλληλα αναφερόμενος στην υπερχρέωση των κομμάτων στις τράπεζες, διευκρίνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις.

Ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτητρης Βίτσας δήλωσε έτοιμος για μείωση της χρηματοδότησης, τονίζοντας όμως ότι η μείωση δεν θα πρέπει να πάει στα ελλείμματα, αλλά για κοινωνικούς σκοπούς, ενώ σε ό,τι αφορά στην ιδιωτική χρηματοδότηση πρότεινε να τεθούν αυστηροί κανόνες. Για τη δανειοδότηση των κομμάτων ο κ. Βίτσας πρότεινε να υπάρξει συνάντηση των κομμάτων με τις τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμορφωθεί για να πληρώσουν τα κόμματα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας ζήτησε να τεθεί από μηδενική βάση το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ενώ διατύπωσε επιφυλάξεις για ενδεχόμενη αποκλειστική χρηματοδότηση από ιδιώτες, γιατί όπως είπε δημιουργούν θέμα εξαρτήσεων των κομμάτων από αφανείς ιδιώτες.

Η Ντορά Μπακογιάννη ζήτησε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων «ως ελάχιστο δείγμα για την αποκατάσταση της σχέσης κομμάτων - πολιτών». Αναφερόμενη στην υπερχρέωση των κομμάτων στις τράπεζες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τη χαρακτήρισε ως «το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής, όταν οι διορισμένες διοικήσεις δανείζουν αυτούς που τους διορίζουν σε βάρος των μετόχων και των εργαζομένων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ της συνέχισης της κρατικής χρηματοδότησης τα κόμματα"

Επιστολή Καρατζαφέρη προς Ευρωπαίους αξιωματούχους

Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν, ενόψει της νέας συμφωνίας δανεισμού, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μεταξύ άλλων ζητά να επηρεάσουν το εκτελεστικό όργανο της Ένωσης προς μια πιο ορθολογική και βασισμένη σε αρχές, προσέγγιση ως προς την ελληνική οικονομική κρίση.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Γ. Καρατζαφέρης, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν με το πιστόλι στον κρόταφο, όταν απαιτείται η συμμετοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Προειδοποιεί δε πως «είναι μια ωρολογιακή βόμβα για όλο το δυτικό κόσμο» και τονίζει ότι η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη και τα κριτήρια λιτότητας, με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός, είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία.

Τονίζει ακόμη ότι δεν μπορεί οι όροι της συμφωνίας που προτείνουν οι πιστωτές μας, να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ποτέ αμφισβητηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα κυρίαρχο κράτος και προσθέτει: «Ορισμένοι από τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου θα κλονίσουν την πεποίθηση του ελληνικού λαού σχετικά με την όλη διαδικασία, όπως επίσης και την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Επιπρόσθετα, θα επιβραδυνθεί η οικονομία, σε σημείο χωρίς επιστροφή και θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή, τέτοια που η Ευρώπη δεν έχει δει για δεκαετίες, κάτι το οποίο θα καταστήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ανέφικτη».

Προειδοποιεί για πιθανή αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και θα εκφράσει την απογοήτευση των λαών όλης της Ευρώπης απέναντι στις στρεβλώσεις της συμμετοχικής δημοκρατίας. Τονίζει με έμφαση ότι πολλές από τις προτάσεις που συζητιούνται για τη συμφωνία είναι σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες και πως πολλές εκ των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας είναι ενάντια στις βασικές διατάξεις των χαρτών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Ο Καρατζαφέρης κάνει έκκληση προς την επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και ζητά στρατηγική παρέμβαση για την προστασία τόσο της διαδικασίας μεταρρύθμισης σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, όσο και των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών στις οποίες -όπως λέει- στηρίζεται η Ευρώπη για την ευημερία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θυσίες προς την προσαρμογή και ανάκαμψη θα είναι τεράστιες και ο ελληνικό λαός έχει ήδη δείξει τεράστια υπομονή και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της διαδικασίας. Ωστόσο, η θυσία της εθνικής αξιοπρέπειας και η επιβολή μιας οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας βοήθειας προς την Ελλάδα» καταλήγει στην επιστολή του.

defence-point.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Καρατζαφέρη προς Ευρωπαίους αξιωματούχους"

Η ΔΟΕ δε δέχεται νέες συγχωνεύσεις σχολείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (10112/Δ4 - 30-1-2012) με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012 -2013» και αφού έλαβε υπόψη του:

Τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 22/12/2011, ότι δε θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων για το σχολικό έτος 2012-2013.
Τις δυσμενείς διαπιστώσεις, για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, των συγχωνεύσεων την προηγούμενης χρονιάς.
Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτεί, σε καμιά περίπτωση, ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων. Μια τέτοια εξέλιξη, κατ' εντολήν των πολιτικών που επιβάλουν τα μνημόνια και οι πολιτικές των περικοπών, θα έρθει να συσσωρεύσει επιπλέον προβλήματα στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα προχωρήσουμε σε δυναμική αντίδραση εάν διαπιστώσουμε δυσμενή για τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση εξέλιξη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΟΕ δε δέχεται νέες συγχωνεύσεις σχολείων"

Και στη ΔΕΠΑ χρωστά η Αλουμίνιον Α.Ε.

Εύρωστες επιχειρήσεις αφήνονται να χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια

Ζήτημα βιωσιμότητας της ΔΕΗ, λόγω των ανείσπρακτων οφειλών προς αυτή- με ιδιαίτερη αναφορά στο χρέος της εταιρίας Αλουμίνιον Α.Ε- έθεσαν με ερώτησή τους στην Βουλή, δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιάννη Βλατή.

Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές τα χρέη ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε., οφείλει πάνω από 80 εκατ. ευρώ, την ώρα μάλιστα που λόγω χαρακτηρισμού της νεότευκτης μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας - θερμότητας (CHP Unit) με το άρθρο 197 του Ν. 4001/2011 ως μονάδα συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), εντάχθηκε και ωφελείται από στις ευνοϊκές διατάξεις τιμολόγησης των ΑΠΕ, με το ποσό των 50 έως 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία Αλουμίνιον Α.Ε. δεν χρωστά μόνο στην ΔΕΗ, αλλά και στην ΔΕΠΑ, προς την οποία το χρέος της είναι της τάξης των 65 εκατ. ευρώ.

Ενώ λοιπόν χρωστά τα χρήματα αυτά σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, η μητρική εταιρεία της Αλουμίνιον Α.Ε., ο Όμιλος Μυτιληναίου, ανακοινώνει κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2011 που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η μη πληρωμή των χρεών προς ΔΕΗ και ΔΕΠΑ δεν οφείλεται σε αδυναμία της εταιρείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά σε επιχειρηματικές σκοπιμότητες, με την ανοχή φυσικά κάποιων.

Το τελευταίο είναι και αυτό που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις. Εύρωστες επιχειρήσεις αφήνονται να χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που σε νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις κόβεται το ρεύμα για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Και στη ΔΕΠΑ χρωστά η Αλουμίνιον Α.Ε."

Ο.Α.Σ.Α.:Έκδοση Μαθητικών Δελτίων Αστικών Συγκοινωνιών άνω των 18 ετών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκδοση Μαθητικών Δελτίων Αστικών Συγκοινωνιών

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των Μαθητικών Δελτίων Αστικών Συγκοινωνιών για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, τα οποία εδρεύουν στην Αττική και είναι αρμοδιότητας του Υπ. Παιδείας, όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΑΣΑ αίτηση, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός των Μαθητικών Δελτίων που θα διατεθούν στους δικαιούχους μαθητές, το ΑΦΜ και η ΔΟΥ του σχολείου και να παραλάβουν τα Μαθητικά Δελτία έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012.

Κατά την παραλαβή των Δελτίων θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό του ενός (1) ευρώ για κάθε Δελτίο. Ο Διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας είναι υπεύθυνος για το σφράγισμα και την παράδοση των Δελτίων στους δικαιούχους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ΟΑΣΑ, Δ/νση Κομίστρου , Μετσόβου 15, Πεδίον Άρεως, Αθήνα και ώρες 08:00 - 14:00. Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από το πληροφοριακό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ ή τη Δ/νση Κομίστρου 210-8200932, 210-8200848 και 210-8200936.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Α.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο.Α.Σ.Α.:Έκδοση Μαθητικών Δελτίων Αστικών Συγκοινωνιών άνω των 18 ετών"

130 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΘΙΚΤΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ..

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.;;ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.;;

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΝΑΚΆΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΉΛΙΟ.ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ.
ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΥΠΌΓΕΙΟΣ ΧΏΡΟΣ ΑΡΧΑΊΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΊ ΣΕ ΆΘΙΚΤΟ ΝΑΟ, TΟΝ ΈΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ 25 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ 130 ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΆΘΙΚΤΑ ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΆΝΕ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ..
ΤΙ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΕΚΕΊ.;;
TI ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ...
ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΎΒΟΥΝ 25 ΧΡΌΝΙΑ.;;
ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΙΚΑΣΊΕΣ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΆΝΤΙΝΟ ΆΓΑΛΜΑ..ΕΚΕΙ...
ΥΠΉΡΧΑΝ ΑΝΆΓΛΥΦΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ ΓΕΜΆΤΟ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΏΝΑΣ ΓΎΡΩ ΓΎΡΩ.ΤΑ ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΏΡΟΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΤΌΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΛΕΊΣΟΥΝ ΉΤΑΝΕ ΆΘΙΚΤΟΣ.
ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΉΤΑΝ ΤΈΛΕΙΟΣ ΑΘΙΚΤΑ.
ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΛΕΊΠΟΥΝ ΧΈΡΙΑ ΜΎΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΊΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΈΞΩ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΠΑΣΜΈΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΗΣ ΑΚΡΌΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΉ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΈΧΡΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΏΡΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΡΕΎΝΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝΕ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟ ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ.;;
ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ....
ΤΟ ΈΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΌΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΆΛΥΨΕ..ΑΛΛΙΏΣ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΈΡΑΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.
ΤΟ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΛΈΕΙ ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΊ Η ΕΛΛΆΔΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΉ ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΥΣΤΙΚΆ ΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ.
ΠΡΈΠΕΙ ΑΜΈΣΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΘΈΣΗ.ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.;ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ KAI ΠΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ..;;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ..
ΑΚΟΥΣΤΈ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 58.40 ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΆΣΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΆ ΣΑΣ ΣΊΓΟΥΡΑ.



anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "130 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΘΙΚΤΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ.."

Η κρυμμένη προσευχή του Ελληνικού αλφαβήτου

Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του.

Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης.

Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!”

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!

ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ.

ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ,

Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ

ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ.

(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞ Η,

Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ),

ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ

ΤΑΦΗ ΕΨ ΙΛΩΝ,

ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,

Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)”.

Η επίκληση αυτή είναι καταγεγραμμένη από αιώνες στο υποσυνείδητο των Ελλήνων.

Αμέσως πιο κάτω αποκαλύπτουμε την σημασία των λέξεων της προσευχής αυτής:

Αλ = Ο νοητός ήλιος.

Φά-ος = το φώς.

Βη = προστακτική του ρημ. βαίνω (=βαδίζω, έρχομαι).

Τα = δοτική άρθρου δωρικού τύπου, τη, εις τήν.

Γα = Γή (δωρικός τύπος).

Άμα = (επιρρ.) συγχρόνως.

Ελ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος.

Εψ = ρήμ. έψομαι, εψ-ημένος = ψημένος.

Ιλών = ιλύς (ουσ.) = λάσπη, πηλός.

Στη = προστ. ρήμ. ίστημι.

΄Ιγμα = καταστάλαγμα, απόσταγμα.

Ζη = προστ. ρημ. ζώ.

Η = προστ. ρημ. ειμί, είμαι.

Θη = προστ. ρημ. θέτω.

Ιώτα = τα Ιώγα, τα Εγώ (πρβλ. αγγλ. Ι = εγώ).

Παλλάν = Ρημ. πάλλω (= δονούμαι, περιστρέφομαι) επιθ. παλλάς = πάλλουσα, περιστρεφόμενη (π.ρ.β.λ. Παλλάς Αθηνά).

Δα = άλλος τύπος της Γα, Γής (πρβλ. Δά- μήτηρ > Δημήτηρ > Δήμητρα = Μητέρα Γή)

Νύξ = (ουσ.) νύχτα.

Ο = (αναφ.) το οποίο, που.

Φύ(οι) = ευκτική ρημ. φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).

Απόδοση:

Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!

Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται

(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).

Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)

για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν

και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.

Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,

και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)

το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,

και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,

το σημαντικότερο όλων!

Η εκφώνηση της επίκλησης αυτής, στον αρχαϊκό της τύπο, έχει μια ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους Ανθρώπους του Φωτός, σε όποιο σημείο αυτού του Πλανήτη και αν ίστανται..

Διότι πάνω απ΄ όλα είναι μια μυστηριακή κρούση στον ιερό σπόρο της Ελληνικής ψυχής τους...


ellinikoarxeio.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κρυμμένη προσευχή του Ελληνικού αλφαβήτου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news