facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Δεν είναι "a la carte" η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου»

Παπανδρέου: «Πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Επανέλαβε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Κατέγραψε ωστόσο την κάθετη διαφωνία του στην πρόταση για να τεθεί η δημοσιονομική πολιτική σε επιτροπεία - τη χαρακτήρισε απαράδεκτη - όπως και στη συνέχιση της πίεσης από την πλευρά της τρόικας για μειώσεις στο κατώτατο, τον 13ο και 14ο μισθό.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων αλλά και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι εφόσον PSI, δανειακή σύμβαση και νέο οικονομικό πρόγραμμα τίθενται ως ενιαίο πακέτο, τότε η στήριξη στην κυβέρνηση πρέπει να είναι συνολική και όχι a la carte και ότι μόνο έτσι θα έχει νόημα η σύγκλιση η οποία διαπιστώθηκε στη σύσκεψη.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν ετέθη ζήτημα υπογραφών τονίζουν όμως ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ενόψει της τελικής ευθείας των διαπραγματεύσεων και συμφωνώντας ουσιαστικά με τη δραματική έκκληση Παπαδήμου ότι πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν είναι "a la carte" η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου»"

Ακαδημαϊκός πουλούσε σημειώσεις προς 6 ευρώ

Η δράση του καθηγητή στα ΤΕΙ Πάτρας που κερδοσκοπούσε εις βάρος φοιτητών. Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη σπουδαστών να περάσουν μαθήματα

Αν και στην Ελλάδα φημιζόμαστε για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ένας ακαδημαϊκός στα ΤΕΙ Πάτρας αποφάσισε να παραβλέψει το ισχύον καθεστώς και έβγαλε στο σφυρί τις σημειώσεις του προς 6 ευρώ το άτομο.
Το θέμα δεν περιορίζεται πλέον σε απλές συζητήσεις και σχολιασμούς μεταξύ σπουδαστριών, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από την πλευρά της διεύθυνσης της σχολής και ο καθηγητής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Πώς πιάστηκε στα πράσα ο καθηγητής
Όλα συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο καθηγητής ετοίμασε τις σημειώσεις για την ύλη του μαθήματος που διδάσκει.
Ενημέρωσε τους σπουδαστές του μάλιστα, ότι προς διευκόλυνσή τους αποφάσισε να μεταφέρει όλες τις σημειώσεις σε CD.
Παράλληλα, δεν δίστασε να πληροφορήσει τους σπουδαστές ότι οι "οργανωμένες" σημειώσεις βρίσκονται στο ιδιωτικό του γραφείο και ότι όποιος ή όποια επιθυμούσε να τις προμηθευτεί, μπορούσε να αποταθεί στη γραμματέα του και να προμηθευτεί από εκείνη το ψηφιακό υλικό.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την επόμενη μέρα απευθύνθηκαν στη γραμματέα του πέντε σπουδάστριες.
Ζήτησαν και έλαβαν ένα CD η καθεμιά τους, αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των... 6 ευρώ για κάθε ένα απ' αυτά!
Όταν γύρισαν στη σχολή και το ανακοίνωσαν σε συμφοιτήτριές τους, το συμβάν έφτασε στα... αυτιά υπευθύνων της διεύθυνσης.
Ο εκπαιδευτικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αιτιολογία που προέβαλε ήταν πως έγινε λάθος, επειδή το ποσό των 6 ευρώ αφορούσε το σύνολο των CD που είχε κατασκευάσει (γύρω στα 50), ενώ απέδωσε σε πιθανό λάθος της γραμματέως του το ατυχές περιστατικό.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαδημαϊκός πουλούσε σημειώσεις προς 6 ευρώ"

Διαφωνία Σαμαρά για μια σειρά μέτρων

Μπορεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του να έκανε λόγο για «απόλυτη σύγκληση» σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, ωστόσο οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με μια σειρά μέτρων για τα οποία επιμένει η τρόικα, ενώ παράλληλα φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί «λευκή επιταγή» στον κ. Παπαδήμο, παρά μόνο μια εξουσιοδότηση για να διαπραγματευθεί και στη συνέχεια να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαμαράς φέρεται να αντιπρότεινε να ληφθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα και σε κάθε περίπτωση, όχι μέτρα τα οποία να προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που υπάρχει ήδη, αλλά αντίθετα να οδηγούν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε εναντίον της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί το να παγώσουν οι μισθοί και οι ωριμάνσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου φέρεται να πρότεινε να υπάρξει διαπραγμάτευση από τα κόμματα με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, κάτι το οποίο ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε. Παράλληλα, είπε όχι και στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων και αντιπρότεινε μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία υποστήριξε ότι θα έχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε οι προσλήψεις στο δημόσιο από ένα προς πέντε να γίνουν ένα προς δέκα, να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση στις προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο από το 10% σε 20%, να υπάρξει καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, να εξεταστούν οι συντάξεις ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν συντάξεις «μαϊμού», καθώς και να δοθούν άδειες για λειτουργία επιχειρήσεων που θα ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό τζόγο και τα τυχερά παιχνίδι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς φέρεται να εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για την μείωση του κατώτερου μισθού υποστηρίζοντας ότι μειώσεις μισθών χωρίς πτώση των τιμών δεν οδηγεί σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου να λειτουργεί ως μεταβατική»
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς απέρριψε (εμμέσως) και πάλι κάθε ενδεχόμενο να δεχτεί παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς ανέφερε ότι μία μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μεταβατική και να μην εκφεύγει του ειδικού σκοπού που έχει συναποφασιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και ανέφερε το θέμα που προέκυψε πρόσφατα στη δικαιοσύνη με τους εισαγγελείς, καθώς επίσης το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις, τις κρίσεις στα σώματα ασφαλείας και τους διορισμούς γενικών διευθυντών.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δοθεί μία γενική πολιτική εξουσιοδότηση για συμφωνία από τους πολιτικούς αρχηγούς στον κ. Παπαδήμο (όπως προσφέρθηκε να δώσει ο κ. Παπανδρέου), αλλά να δοθεί εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό για να διαπραγματευθεί και να υπάρξει και περαιτέρω συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (όπως και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης), φέρεται να διαφώνησε κάθετα στο θέμα της υπογραφής από τους αρχηγούς των κομμάτων ενός κοινού δεσμευτικού κειμένου για τα νέα μέτρα, το οποίο τέθηκε εκ νέου από τον κ. Παπαδήμο, αν και όχι πιεστικά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφωνία Σαμαρά για μια σειρά μέτρων"

«Αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία αν δεν ολοκληρωθεί το PSI»


Παπαδήμος: «Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση»

Σύγκλιση φαίνεται πως επιτεύχθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.

Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.

Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία αν δεν ολοκληρωθεί το PSI»"

Συνελήφθη ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στον Αστακό

Ένας Βούλγαρος 45 ετών, είναι ο οδηγός του μοιραίου βαν, που εξετράπη προχθές βράδυ, στέλνοντας στο θάνατο πέντε Αφγανούς...



Όπως προέκυψε, οι Αφγανοί θα έφευγαν από παραλία του Αστακού για Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, ο Βούλγαρος, που οδηγούσε το βαν, τραυματίστηκε ελαφρά κατά το δυστύχημα και κατάφερε να διαφύγει από το παράθυρο του συνοδηγού και να κρυφτεί στην περιοχή, μέχρι χθες το απόγευμα, που πλησίασε στον Αστακό και έκανε οτοστόπ.

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την Αστυνομία, που πλησίασε τον Βούλγαρο και τον οδήγησε στο ΑΤ Αστακού.

Εξεταζόμενος από Αστυνομικούς, ο 45χρονος, παραδέχτηκε τον ρόλο του στην διακίνηση των νεαρών Αφγανών, ενώ όπως ενημέρωσε μπροστά από το βαν υπήρχε και ένα άλλο όχημα προπομπός με δυο άτομα.


Τους μετανάστες τους παρέλαβε από την πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, με προορισμό ερημική παραλία του Αστακού, όπου θα τους παραλάμβανε σκάφος για Ιταλία. 

Αύριο αναμένεται να προσαχθεί αρμοδίως αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, για την διακίνηση των μεταναστών, το τροχαίο, την κλοπή του οχήματος, των πινακίδων κλπ.



newsit.gr


ΣΧΕΤΙΚΟ: Πέντε νεκροί λαθρομετανάστες σε τροχαίο
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στον Αστακό"

Δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία το 10-12% των βιομηχανικών προϊόντων

Τρεις χιλιάδες διακόσια βιομηχανικά προϊόντα, από 61 κατηγορίες όπως, μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, πυροσβεστήρες, δομικά υλικά, παιχνίδια, δοχεία υπό πίεση, ατμολέβητες κλπ. ελέγχθηκαν το 2011 και υπήρξαν 300 μη συμμορφώσεις προϊόντων, έγιναν 115 συστάσεις για συμμόρφωση και επιβλήθηκαν σε 40 επιχειρήσεις πρόστιμα συνολικού ύψους 450.000 ευρώ. Αυτά προκύπτουν από τον απολογισμό εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Εποπτείας της Αγοράς Βιομηχανικών Προϊόντων για το 2011.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 700 έλεγχοι (αποτελεί το 176% του ετήσιου στόχου του Προγράμματος και τα 3200 βιομηχανικά προϊόντα που ελέγχθηκαν ήταν σε συνολικά 880 σημεία ελέγχου στον Ν. Αττικής και τη Βόρεια Ελλάδα (Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και Θράκη), όπου βρίσκονταν εγκαταστάσεις κατασκευαστών, καταστήματα πωλήσεων, πολυκαταστήματα, εγκαταστάσεις εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων, καθώς και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν μηχανήματα. Επίσης διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων, για τον έλεγχο συμμόρφωσης ειδικών προϊόντων όπως λαμπάκια, παιχνίδια, μοτέρ/ σούβλες κλπ, καθώς και στην αρχή του σχολικού έτους για τα σχολικά είδη.
Το σύνολο των παραπάνω ελέγχων διενήργησε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή και το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι έλεγχοι αποτελούν ικανό δείγμα αξιολόγησης της ποιότητας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, και οδηγούν στις πιο κάτω διαπιστώσεις:
- Οι κατασκευαστές, οι εισαγωγείς και επιχειρηματίες/ καταναλωτές έχουν σοβαρή έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία.
- Ένα σημαντικό ποσοστό (10- 12%) των βιομηχανικών προϊόντων που ελέγχθηκαν, παρουσιάζουν μη συμμορφώσεις.
- Υπάρχει ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε συνεχή και οργανωμένη βάση στο σύνολο της επικράτειας.
Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου για το 2012 προγραμματίζει:
- Να προχωρήσει στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της εποπτείας της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων. Θεσμοθετείται, με σχέδιο νόμου που βρίσκεται στην φάση της τελικής επεξεργασίας, ένα διαφανές αποτελεσματικό και λειτουργικό σύστημα εποπτείας της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των απαιτήσεων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για τα παραγόμενα και εισαγόμενα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, με στόχο την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των χρηστών και του περιβάλλοντος.
- Την πληροφόρηση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών (π.χ. κατασκευαστών, εισαγωγέων, διανομέων, χρηστών κλπ) με ηλεκτρονικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
- Να θεσμοθετήσει την τακτική και προγραμματισμένη συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου και της Περιφέρειας για την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων ελέγχου της αγοράς.

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία το 10-12% των βιομηχανικών προϊόντων"

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald's

Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald's για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald's χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.

Τα McDonald's απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald's στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald's δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald's εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.

Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».

Διαβάστε περισσότερα:Κόσμος αμερικανος σεφ αποκάλυψη ΜcDonalds μακ ντοναλτς ροζ γλιτσα Τζέιμι Όλιβερ υδροξειδιο του αμμωνιου χάμπουργκερ

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald's"

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών


Από την Παρασκευή 10 Φεβρουάριου έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα υποβληθούν φέτος οι αιτήσεις - δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Και φέτος η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες, μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams , είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.
Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης κατά περίπτωση είναι :
α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό πανελλαδικά.
β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:
i) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,
ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
γ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.
δ) οι απόφοιτοι– κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:
i) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους
ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
ε) για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Α΄), ισχύουν τα εξής:
-οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο ΕΠΑΛ που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.
- οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους.
- οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Α΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους.
στ) όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. Με την υποβολή αυτής της αίτησης αποδέχονται ότι οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εκείνου του έτους.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 28 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 - 5 - 2012
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 - 5 - 2012
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
-ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 - 5 - 2012
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
-ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ
28 - 5 - 2012
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ
30 - 5 - 2012
-ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1 - 6 - 2012
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
-ΧΗΜΕΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΡΙΤΗ
5 - 6 - 2012
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2012 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄)
ΣΑΒΒΑΤΟ
16/6/2012
ΑΓΓΛΙΚΑ
16.00 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ
18/6/2012
ΑΡΜΟΝΙΑ
08.30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 19/6/2012
ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ
08.30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6/2012
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
11.00 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 21/6/2012
ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 11.00 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6/2012
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 08.30 π.μ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ 16.00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6/2012
ΓΑΛΛΙΚΑ 08.30 π.μ
ΙΤΑΛΙΚΑ 16.00 μ.μ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
μέχρι τις 10.30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 11.00 π.μ. και
μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών"

Πλαστική «απειλή» για την τροφική αλυσίδα

Μικροσκοπικά ίχνη πλαστικού από το πλύσιμο των ρούχων που συσσωρεύονται στο θαλάσσιο περιβάλλον θα μπορούσαν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι ερευνητές εντόπισαν αυτά τα «μικροπλαστικά» ίχνη σε συνθετικά ρούχα που απελευθέρωναν μέχρι και 1.900 ίνες ανά ένδυμα κάθε φορά που πλένονταν.

Σύμφωνα με τοBBC, αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών κατέδειξαν ότι πλαστικά στοιχεία με μέγεθος μικρότερο από ένα χιλιοστό είχαν φαγωθεί από ζώα με αποτέλεσμα να εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό Environmental Science and Technology.

«Η έρευνα που είχαμε κάνει πριν έδειξε ότι όταν εξετάσαμε όλα τα κομμάτια των πλαστικών στο περιβάλλον, περίπου το 80% αποτελείτο από μικρότερα κομμάτια από πλαστικό», είπε ο Mark Browne, ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας.

«Αυτό μας οδήγησε στην ιδέα του τι είδους πλαστικά, υπάρχουν και από που προέρχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δρ Browne, μέλος της με έδρα τις ΗΠΑ ερευνητικού δικτύου του Εθνικού Κέντρου Οικολογικής Ανάλυσης και Σύνθεσης, δήλωσε ότι τα μικροσκοπικά πλαστικά προκαλούν ανησυχία καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι μπορούν με διάφορους τρόπους να μπουν στην τροφική αλυσίδα.

Προκειμένου να προσδιορίσει το πόσο διαδεδομένη η παρουσία μικροπλαστικών ινών στις ακτές, η ομάδα πήρε δείγματα από 18 παραλίες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας και της Σιγκαπούρη.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η συγκέντρωση μικροπλαστικών ινών ήταν μεγαλύτερη σε περιοχές κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαστική «απειλή» για την τροφική αλυσίδα"

Εξώδικο Νίκου Παπανδρέου στο Πρώτο Θέμα – Τι απαντά η εφημερίδα

Εξώδικο απέστειλε ο κ. Νίκος Παπανδρέου στο «Πρώτο Θέμα» με το οποίο χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «απολύτως προσβλητικά για την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή του».
Καλεί δε την εφημερίδα να επανορθώσει «όσα ψευδή και ανακριβή αναφέρατε καθώς και να απόσχετε στο μέλλον από τη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών, που αφορούν το πρόσωπό μου. Να μη δημοσιεύετε φωτογραφίες όπου τυχόν έχετε λάβει, χωρίς τη συναίνεσή μου ή έστω την έγκρισή μου, εμού και της οικογένειάς μου, των χώρων της προσωπικής μας κατοικίας και κάθε άλλου προσωπικού μου δεδομένου εν τη έννοια του νόμου.
Ο κ. Νίκος Παπανδρέου σημειώνει ότι «το δημοσίευμα με εμφανίζει ψευδώς ως προκλητικώς διάγοντα βίο πολυτελή την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Για να επιτύχετε το σκοπό σας αυτό δημοσιεύετε φωτογραφίες αυτοκινήτων και οικίας που δεν μου ανήκουν συνοδεύοντάς τις από ψευδείς τίτλους».
Από τη δική της πλευρά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα απαντά:
«Επί της ουσίας παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός στα κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούν, ώστε δημιουργεί εύλογες απορίες για το αν πράγματι διαθέτει απαντήσεις ή αν εν τέλει θεωρεί τους αναγνώστες της εφημερίδας αγράμματους ή ανόητους.
Αναγκαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναρωτήσουμε:
  • Μετακόμισε ή όχι από διαμέρισμα 180 τ.μ. Στα Βριλήσσια νοικιάζοντας έπαυλη 500 τ.μ. Με πισίνα στην Εκάλη, στην πιο δυσχερή οικονομική συγκυρία για τη χώρα;
  • Χρησιμοποίησε ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του για αρκετές ημέρες πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Porsche Carrera που εμφανίζεται να ανήκει σε εταιρεία χρονομίσθωσης;
  • Συντηρεί οικιακή βοηθό και πληρώνει δίδακτρα σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία; Και τι δουλειά έχει πρωί – πρωί με την Porsche; Ποιόν πηγαίνει που;
  • Εχει χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο χωρίς να κατέχει δημόσια θέση σε κυβερνητικό ταξίδι;
  • Εκθέτει ή όχι τον αδελφό του και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την πολυτελή διαβίωσή τιου εν μέσω χρεοκοπίας και έχει αποκαλέσει τους υπουργούς των κυβ ερνήσεων του πρώην πρωθυπουργού «ραγιάδες»;
  • Γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ νόμιμου και ηθικού;
  • Απασχολεί ή όχι αστυνομικούς που πληρώνονται από το Δημόσιο; Απασχολούνται μήπως και σε άλλες... οικιακές δουλειές και μεταφορές;
  • Αντιλαμβάνεται ότι η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζονται ούτε εκβιάζονται, αλλά αποδίδονται;
Προφανώς και δεν αναμένουμε δικαιολογίες μέσω διαρροών που κάνουν λόγο ότι «το σπίτι το πληρώνει η πεθερά μου έναντι 3.000 ευρώ μηνιαίως». Δεν αρκούμαστε στο ισχυρισμό ότι «η Porsche ανήκει σε επισκέπτη που πάρκαρε στο γκαράζ μου για ένα βράδυ». Ούτε, φυσικά, περιμένουμε από τον ίδιο να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας».
Μετακομίζει από την Εκάλη;
Εξάλλου, σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία» επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Νίκος Παπανδρέου «σκέπτεται να εγκαταλείψει το ανάκτορο της οδού Κουμαριάς και να αναζητήσει μονοκατοικία σε ήσυχη περιοχή κοντά στο Διόνυσο».
Παράλληλα, στην ίδια εφημερίδα σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα προστασίας της οικίας του κ. Νίκου Παπανδρέου» και ότι «οι αστυνομικοί αναφέρουν γραπτώς κάθε πρωί στις 7 οτιδήποτε περιέρχεται στην αντίληψή τους».
Τέλος, σημειώνεται ότι το σπίτι στο οποίο κατοικεί σήμερα ο κ. Νίκος Παπανδρέου ανήκει στον επιχειρηματία κ. Ηρακλή (Αλκη) Πέττα ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις υπό τον διακριτικό τίτλο Avis η οποία εκτός των άλλων ασχολείται με το leasing.
Αναφέρεται δε και στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Δημήτρης Ρέππας υπό την ιδιότητα του υπουργού Μεταφορών στις 16 Ιουνίου 2011 σύμφωνα με την οποία ικανοποιώντας ένα αίτημα 25 ετών επιτρέπει σε εταιρείες leasing να μισθώνουν πλέον εκτός από Ι.Χ. Και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης έως 3,5 τόνους.


Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Νίκου Παπανδρέου στο Πρώτο Θέμα – Τι απαντά η εφημερίδα"

200 εκατομμύρια τα χρέη, καμία προφυλάκιση

Μόλις 1 με 2 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί απο το δημόσιο, μέσω εγγυήσεων και διακανονισμών...

Ενενήντα έξι οφειλέτες του δημοσίου με χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 214.206.677 εκατομμυρίων ευρώ και… 33 λεπτών, έχουν συλληφθεί από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, όταν το περασμένο φθινόπωρο η κυβέρνηση ξεκίνησε το επικοινωνιακό, όπως εξελίχθηκε, «κυνήγι» τους, χωρίς προς το παρόν το ουσιαστικό αποτέλεσμα πέρα από την κοινωνική τους διαπόμπευση.

Οι 31 συνελήφθησαν στην Αττική, 27 στη Θεσσαλονίκη και 38 στην επαρχία. Από αυτούς κανείς δεν προφυλακίστηκε, ενώ το δημόσιο εξοικονόμησε περίπου 1-2 εκατομμύρια ευρώ από χρηματικές εγγυήσεις και μερικούς διακανονισμούς οφειλών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν ότι εκείνοι λειτουργούν «διεκπεραιωτικά» εκτελώντας τα εντάλματα σύλληψης των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών. Τονίζουν επίσης το «τρικ», που χρησιμοποιούν οι συνήγοροι των οφειλετών, πατώντας στο γράμμα του νόμου, προκειμένου να αποφεύγεται η προφυλάκιση. Εκείνοι που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 ή έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή, ούτως ή άλλως δεν προφυλακίζονται. Όσοι δεν το έχουν κάνει, και έχουν οφειλές για ΦΠΑ, και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προβαίνουν σε διακανονισμό της οφειλής τους, πληρώνουν την πρώτη της δόση και αφήνονται ελεύθεροι. Οι οφειλές άλλου τύπου προς το δημόσιο, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, οπότε δεν προβλέπεται και προφυλάκιση, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που να τις μετατρέπει σε κακούργημα.

Οι "πρωταθλητές"

Την 1η θέση στους οφειλέτες, είχε ο 42χρονος διευθύνων σύμβουλος μεταφορικής εταιρείας που συνελήφθη προχθές στην Αθήνα με χρέη 62.259.719, 18 ευρώ, τη 2η η 35χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας ρούχων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με χρέη 48.671.676,80 ευρώ και την 3η ο 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας εμπορίας ειδών υγιεινής με χρέη που ανέρχονται σε 19.333.927,60 ευρώ.

Χθες με περίπου 750.000 ευρώ χρέη προς το δημόσιο, συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα από τις αστυνομικές αρχές. Στον Πύργο συνελήφθη ένας 47χρονος ιδιοκτήτης κινηματογράφου στο παρελθόν, με το ύψος των οφειλών να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 316.229,15 ευρώ ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης, ύψους 18 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας. Στην Αργυρούπολη συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος παιδικών ενδυμάτων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο που ανέρχονται σε 188.305,41 ευρώ.

Στο Βόλο συνελήφθη 69χρονος επιχειρηματίας μεταλλικών κατασκευών για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ’ εξακολούθηση. Το ύψος των οφειλών είναι συνολικού ύψους 259.952,93 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Στην πάραπανω λίστα δεν έχουν συμπεριληφθεί οι 50 μέχρι τώρα συλληφθέντες του ΣΔΟΕ με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ χρεή.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "200 εκατομμύρια τα χρέη, καμία προφυλάκιση"

Όργιο πολεοδομικών παρανομιών στη Μύκονο

Δεκάδες οικοδομικές εργασίες στο νησί

Οικοδομικός οργασμός με άρωμα... παρανομίας παρατηρείται στη Μύκονο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής». Κατοικίες ανεγείρονται χωρίς άδεια, από ιδιοκτήτες πρόθυμους να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα, προκειμένου να τις εντάξουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, παρά τα όσα ορίζει ο σχετικός νόμος.

Όπως τόνισε στην «Κ» ο Σταύρος Μαντζιβής, υπεύθυνος του νεοσύστατου πολεοδομικούς γραφείου Μυκόνου, «στο πολεοδομικό γραφείο είμαστε μόλις δύο έμπειροι υπάλληλοι, ο ένας έτοιμος να φύγει με την εφεδρεία για να ελέγξουμε όλες τις καταγγελίες. Δεν έχουμε καν αυτοκίνητο, πηγαίνουμε με δικά μας μέσα».

«Ο λόγος που στη Μύκονο το φαινόμενο είναι τόσο εκτεταμένο, είναι ότι στο νησί έχουν χρήματα και για να χτίσουν γρήγορα και για να πληρώσουν τα πρόστιμα την επόμενη ημέρα», λέει στην «Κ» ένας μηχανικός. «Έχω ακούσει μέχρι και την περίπτωση ανθρώπου που ζήτησε να δηλώσει ο μηχανικός 200 επιπλέον τετραγωνικά, ένα ολόκληρο κτίριο, το οποίο δεν έχει ακόμα χτιστεί, αλλά θα «προστεθεί» στις φωτογραφίες που κατατίθενται μέσω του υπολογιστή».

Όπως σημειώνει ο απεσταλμένος της «ΚτΚ» στη Μύκονο, Γιώργος Λιάλιος, δύο ξενοδοχεία, το ένα στα «περίχωρα» της Χώρας και το άλλο πάνω από διάσημη παραλία του νησιού, προσθέτουν δωμάτια.

Σε μία άλλη παραλία χτίζεται ολόκληρο μπαρ στα όρια της ακτής, ενώ αρκετά είναι και τα μεμονωμένα σπίτια που χτίζονται σε διάφορα σημεία του νησιού. Το πιο συνηθισμένο θέαμα όμως είναι οι προσθήκες: ένα δωμάτιο, μία αποθήκη, ένα γκαράζ.

Αυτό που δύσκολα θα συναντήσει κανείς στις δεκάδες οικοδομές του νησιού είναι η γνωστή πινακίδα – που υποχρεωτικά θα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο, μπροστά από την οικοδομή – με τον αριθμό της οικοδομικής άδειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Δήμο Μυκόνου, στην πολεοδομία έχουν κατατεθεί 160 καταγγελίες που πρέπει να ελεγχθούν, οι περισσότερες ανώνυμες.
Διαβάστε Περισσότερα » "Όργιο πολεοδομικών παρανομιών στη Μύκονο"

Από το 2010 περιμένει τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου

Από το 2010 περιμένει πολίτης της Σάμου τις υπηρεσίες του Δήμου να λύσουν το πρόβλημα του και ακόμα τίποτα.
Κάνουμε ανάρτηση εγγράφων πολιτών του Δήμου Σάμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι πολίτες τι συμβαίνει με τις δημόσιες υπηρεσίες,αιτήσεις επί αιτήσεων ενός συμπολίτη μας και για τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου πέρα βρέχει .





 





aegaio.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Από το 2010 περιμένει τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου"

Λαθρεπιβάτης «βούτηξε» στις γραμμές του Μετρό

Πανικός επικράτησε το πρωί στο Μετρό, καθώς ένας λαθρεπιβάτης «βούτηξε» στις γραμμές του τρένου και άρχισε να τρέχει μέσα στο τούνελ!

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11:00 όταν οι ελεγκτές στο σταθμό του Χολαργού, ζήτησαν από τον επιβάτη να τους επιδείξει το εισιτήριό του. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να καλέσουν την ασφάλεια. Τότε, απεγνωσμένος ο επιβάτης πήδηξε στις γραμμές και άρχισε να τρέχει στο τούνελ προκειμένου να βρει μία έξοδο κινδύνου.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού που παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις του από τις κάμερες διέκοψαν αμέσως τα δρομολόγια και τα τρένα ακινητοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια ακολούθησε «υπόγεια» καταδίωξη, όπου λίγα λεπτά αργότερα, οι άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια στην πλατφόρμα του σταθμού.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαθρεπιβάτης «βούτηξε» στις γραμμές του Μετρό"

Έκλεισε η συμφωνία για το PSI+, Συμφωνία επί της αρχής και για το νέο Μνημόνιο

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ ολοκληρώθηκαν και η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές έχει κλείσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr από πηγές με απευθείας γνώση των συζητήσεων.

Μετά από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το Νοέμβριο και οι οποίες 'κόλλησαν' σε μία σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων η μικρότερη από την αναμενόμενη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και τα χειρότερα από τα προβλεπόμενα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, ακολούθησε ένας νέας γύρος διαπραγματεύσεων σε πιο ρεαλιστική βάση κατά τον οποίο οι δανειστές πιέστηκαν να αποδεχτούν μεγαλύτερες απώλειες στην Καθαρή Τρέχουσα Αξία των ελληνικών ομολόγων ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο. Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο τελικό τους στάδιο τις τελευταίες ημέρες για να καταλήξουν την Κυριακή σε συμφωνία.

Η επίτευξη συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες, πιθανώς την Τρίτη. Η συμφωνία για το PSI+ έχει ήδη εγκριθεί και από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους εταίρους της ΕΕ, σύμφωνα με τις πηγές.

Συμφωνία, όμως, έχει επιτευχθεί και για τους όρους του νέου Μνημονίου, τουλάχιστον επί των βασικών αρχών του και αυτό προχωρά την όλη διαδικασία ένα βήμα πιο μπροστά φέροντας πιο κοντά και τη σούπερ δόση του Μαρτίου.

xrimanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η συμφωνία για το PSI+, Συμφωνία επί της αρχής και για το νέο Μνημόνιο"

Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν και σήμερα μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Η μεγαλύτερη εξ αυτών σημειώθηκε στις 11.55 και ήταν έντασεως 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 243 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Νωρίτερα σήμερα, στις 08:32 το πρωί, είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και στις 7.05 δόνηση 3,7 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Οι δονήσεις, κατά τους σεισμολόγους, εντάσσονται στη μετασεισμική δραστηριότητα των δυο σεισμών 5,3 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν στην περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης"

Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπαδήμου - τριών αρχηγών

Λίγες ώρες πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος συσκέπτεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στόχος της συνάντησης που ξεκίνησε πριν από λίγο, είναι η εξεύρεση κοινής διαπραγματευτική γραμμής έναντι των απαιτήσεων της τρόικας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για στήριξη της νέας δανειακής σύμβασης.

Παράλληλα, θα τους ενημερώσει για τις συναντήσεις που είχε χθες με την τρόικα και τον επικεφαλής των τραπεζιτών Τσαρλς Νταλλάρα, για τις οποίες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το Διεθνές Ινστιτούτο αναφέρουν ότι έχει υπάρξει πρόοδος σε τεχνικά και νομικά ζητήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος θα προειδοποιήσει τους αρχηγούς των τριών κομμάτων ότι δεν προτίθεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών στα σημεία που ζητάει η τρόικα.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπαδήμου - τριών αρχηγών"

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα περί επιτροπείας

Η Ελλάδα είναι αυτή που έχει όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο να φροντίσει για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα περί ορισμού ειδικού επιτρόπου αρμόδιου για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμο.

Ερωτηθείς σχετικά λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26.10.2011 περιλαμβάνεται αναλυτική πρόβλεψη για το μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ο μηχανισμός αυτός, όπως είπε, καλύπτει πλήρως το κοινό ενδιαφέρον της Ελλάδας και των εταίρων της για την εμπρόθεσμη και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και των συναφών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «θεμέλιο του μηχανισμού αυτού είναι άλλωστε η αυτονόητη παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι αυτή που έχει όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο να φροντίσει για την εφαρμογή του προγράμματος».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνει η πατρίδα μας από τους θεσμικούς της εταίρους στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί, μέσα από τις θυσίες του, στην ιστορική υποχρέωση που έχουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την βαθειά δημοσιονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις».

Σημείωσε παράλληλα ότι οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βασίζεται στην θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής τους ταυτότητας και αξιοπρέπειας.

«Αυτή η θεμελιώδης αρχή ισχύει πλήρως και για τις χώρες-μέλη που, καθώς διέρχονται περιόδους κρίσης και προσαρμογής, έχουν ανάγκη από τη βοήθεια των εταίρων τους προς όφελος όλης της Ευρώπης και ειδικότερα της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και διεμήνυσε ότι όποιος θέτει σε ένα λαό δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα.

Δήλωσε τέλος βέβαιος ότι οι πολιτικές ηγεσίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών και ιδίως αυτών που λόγω του μεγέθους τους έχουν, εκ των πραγμάτων, αυξημένη ευθύνη για την πορεία της Ευρώπης, γνωρίζουν με ποιο τρόπο τίθενται τα ζητήματα μεταξύ φίλων και εταίρων που έχουν ενώσει τις ιστορικές τους μοίρες.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα περί επιτροπείας"

Στις 3 Φεβρουαρίου η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Να σημειωθεί ότι η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα κριθεί εάν η Ελλάδα πληρωθεί για τα δεινά που της προκάλεσε η Γερμανία

Στις 3 Φεβρουαρίου, συμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE ,αναμένετα να εκδοθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Θυμίζουμε ότι η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Η Γερμανία, η οποία προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου 2008 στο κορυφαίο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό προσφυγών ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων, τις οποίες καταθέτουν θύματα εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τους ναζί στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Ιταλία, επιτρέποντας να γίνονται αγωγές κατά της Γερμανίας, δεν σέβεται την αρχή της ασυλίας που έχει αναγνωριστεί στη Γερμανία από το Διεθνές Δίκαιο.

Οι υπό αμφισβήτηση δικαστικές διαδικασίες αφορούν εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους ναζί από τον Σεπτέμβριο του 1943 ως τον Μάιο του 1945, όταν δηλαδή η Ιταλία είχε καταληφθεί από τη Γερμανία αφού ακύρωσε το Σύμφωνο που είχε μαζί της και ενώθηκε με τις δυνάμεις των συμμάχων.

Το 2008, το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει την καταδίκη του γερμανικού κράτους να αποζημιώσει τις οικογένειες 203 αμάχων που είχαν σκοτωθεί από τον γερμανικό στρατό τον Ιούνιο του 1944 στο Αρέτσο της Τοσκάνης (κεντρική Ιταλία).

Το εφετείο της Φλωρεντίας είχε εξάλλου επικυρώσει το 2008 απόφαση την οποία είχε εκδώσει το 1997 ελληνικό δικαστήριο, καταδικάζοντας το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες των 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944.

Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 3 Φεβρουαρίου η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις!"

Μ. Καραμπέρης: «Αν βγάλω τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή...»

Ο 58χρονος που βρίσκεται προφυλακισμένος, αφήνει υπόνοιες για… στενές σχέσεις του ίδιου και του κυκλώματος με πολιτικούς, δικαστές, αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κρατικούς παράγοντες όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής»

Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης». Τα βίντεο αυτά, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του Μάρκου Καραμπέρη, είναι στην κατοχή του, αποκαλύπτουν εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις - και όχι μόνο - του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας. «Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Καραμπέρης: «Αν βγάλω τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή...»"

To Facebook σύντομα στο μικροσκόπιο του FBI;


Ένα έγγραφο του FBΙ (που θα ήθελε να κρατήσει μυστικό) βγήκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα βάλει στο 'μικροσκόπιό' του το  Facebook, Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Τα σχέδια του FBI αποκαλύπτουν ότι το γραφείο θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που θα λαμβάνει από τα social media προκειμένου να  ανταποκρίνεται καλύτερα σε κρίσεις και ίσως ακόμη και να δύναται να τις προβλέψει.
Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου σύμφωνα με το οποίο το FBI αναζητά εταιρείες που μπορούν να ''οικοδομήσουν'' ένα σύστημα παρακολούθησης για το FBI. Καθορίζει τι θέλει το γραφείο από ένα τέτοιο σύστημα και καλεί τους εργολάβους να απαντήσουν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.
Το σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να ψάξει αυτομάτωςσε Facebook και το Twitter λέξεις-κλειδιά που θα σχετίζονται με την τρομοκρατία, διαδικτυακά εγκλήματα και άλλα θέματα του FBI.
Οι πράκτορες θα ειδοποιούνται και θα αξιολογούν ''τις αναδυόμενες απειλές".
Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το FBI θέλει να χρησιμοποιήσει τα social media στοχεύοντας ωστόσο σε συγκεκριμένους χρήστες ή ομάδες χρηστών. Σημειώνει ότι οι πράκτορες πρέπει να 'εντοπίσουν κακούς παράγοντες ... και να αναλύσουν τις κινήσεις, τα τρωτά σημεία τους, τους περιορισμούς και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες'.
Όπως τονίζει λοιπόν ο ξένος Τύπος το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το FBI θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τα social media προς όφελός του, δίχως να υπολογίζεται η ιδιωτικότητά μας...


Διαβάστε Περισσότερα » "To Facebook σύντομα στο μικροσκόπιο του FBI;"

Η φωτογραφία Σαμαρά με τον Πούτιν

Αναρωτιούνται κάποιοι μπλόγκερ γιατί δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία του Σαμαρά με τον Πούτιν και αφήνουν μάλιστα να διαρρεύσει πως δήθεν τελικά ο Σαμαράς δεν συναντήθηκε με τον Ρώσο ηγέτη. Να τους ενημερώσουμε λοιπόν, ότι το Κρεμλίνο έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση, όπως επίσης ότι στη συνάντηση δεν
ήταν παρόντες Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, αλλά μόνο τα επίσημα του Κρεμλίνου. Όταν θα εγκριθούν οι φωτογραφίες, θα κυκλοφορήσουν και δημόσια...

taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Η φωτογραφία Σαμαρά με τον Πούτιν"

Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα

Yπεγράφη σήμερα 26-1-12 στην Ιαπωνία, η συμφωνία ACTA (AntiCounterfeiting Trade Agreement) από κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί αρκετές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας λόγου, διαμαρτυρόμενες πως η όλη συζήτηση του ACTA, γίνεται σε επίπεδο αντιπροσώπων χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.


Βουλευτές σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ή Ευρωβουλευτές ήδη καταθέτουν επερωτήσεις στις κυβερνήσεις τους γιατί προχώρησαν στην υπογραφή μίας συμφωνίας που δεν πέρασε από τα τοπικά κοινοβούλια και δεν φαίνεται να δεσμεύεται από κανέναν άλλο οργανισμό, όπως τον Οργανισμό Παγκόσμιου Εμπορίου ή τα Ηνωμένα Έθνη. Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας και από Έλληνα εκπρόσωπο σημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται να την προωθήσει και να την τηρήσει…


Τι είναι όμως το ACTA και τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς;
Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τίτλος της συμφωνίας υποδεικνύει πως αφορά προϊόντα που έχουν αντιγραφεί, προϊόντα όπως φάρμακα και είδη πολυτελείας. Το εύρος της συμφωνίας όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς αφορά και το internet και την αγορά της πληροφορικής.


Η συμφωνία αυτή έχει τεθεί σε συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, εδώ και 4 χρόνια, με μυστικότητα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, 8 χώρες είχαν ήδη υπογράψει την 1η Οκτωβρίου 2011 και σήμερα ακολούθησαν και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είχε «περάσει» τη συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την διάρκεια μίας συνάντησης που είχε θέματα που αφορούσαν την αγροτική παραγωγή και την αλιεία. Ένα μέρος της «επιθετικής φρασεολογίας» που χρησιμοποιούνταν μέσα στη συμφωνία, απομακρύνθηκε, όπως η φράση «διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο».


Σε κάθε περίπτωση είναι μία εμπορική συμφωνία που δεν περνάει τόσο πολύ, αρχικά, από το νομοθετικό μικροσκόπιο κάθε χώρας. Οι επικριτές της λένε πως η νομολογία για τα πνευματικά δικαιώματα περνάει με την μορφή της εμπορικής συμφωνίας ώστε να μην τύχει μεγάλης αντίδρασης. Ενώ λοιπόν είναι μία εμπορική συμφωνία, αναφέρεται ρητά σε εγκληματικές ενέργειες.


Οι εμπορικές συμφωνίες συνήθως υπογράφονται δια λογαριασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν επιτρέπεται όμως η επιτροπή να διαπραγματευτεί το άρθρο 23 –ένα αρκετά αμφιλεγόμενο άρθρο που, όχι μόνο υποστηρίζει την επιβολή ποινών σε όσους βρεθούν να έχουν διαπράξει το έγκλημα της πειρατείας, αλλά και σε όσους έχουν με οποιοδήποτε τρόπο «συνδράμει» στο έγκλημα αυτό. Οι διαπραγματεύσεις για την βαρύτητα των εγκλημάτων αλλά και τις αντίστοιχες ποινές που θα προβλέπονται, συζητήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες.


Σε κάθε περίπτωση, η εμπορική συμφωνία αυτή, για να ισχύσει, εξ όσων γνωρίζουμε θα πρέπει να περάσει από τα κατά τόπους κοινοβούλια, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες που έχουμε και μεταδίδουμε με επιφύλαξη, λένε πως η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιούλιο, ενώ είναι άγνωστο σε μας, πότε θα συζητηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ποιοι αντιτίθενται στο ACTA; 
Θα μπορούσαμε να σας πούμε πρώτα απ’ όλα για τους Πολωνούς, που κατέβηκαν στους δρόμους της περασμένη εβδομάδα για να διαδηλώσουν την αντίρρησή τους στην κυβέρνησή τους που υποστήριζε μία τέτοια νομολογία.


Πολλές οργανώσεις όμως, αλλά και ακτιβιστές υποστηρίζουν πως το ACTA, συγχέοντας την αντιγραφή προϊόντων με την online πειρατεία και το διαδίκτυο θα θέσει όρους ασφυκτικούς, τόσο στην ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, όσο και στους internet providers, δηλαδή τους παρόχους των συνδέσεων στο internet. Αν θέλετε να μάθετε για τις ενώσεις που αντιτίθενται στην εμπορική συμφωνία, δείτε εδώ. Το τελευταίο δημοσιοποιημένο κείμενο της συμφωνίας είναι  εδώ, ενώ μπορείτε στο twitter να ακολουθήσετε το hashtag #ACTA για να παρακολουθήσετε όλη τη δημόσια, παγκόσμια συζήτηση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.









Άλλωστε, στο θέμα θα επανέλθουμε αρκετές φορές γιατί, καθώς φαίνεται, οι κινητοποιήσεις του internet θα είναι ακόμα εντονότερες, όχι μόνο από τους Anonymous, αλλά και από πολλές Ευρωπαϊκές Οργανώσεις. Stay tuned.
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news