facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα!

Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι, που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν αρκετά, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, το Σάββατο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Κρήτης και της Ανατολικής Πελοποννήσου, πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, και με πιθανότητα βροχής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και την Κυριακή, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τοπικές βροχές στα νότια πεδινά.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση με ισχυρό παγετό, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ανέμους έντασης πέντε έως επτά στα δυτικά και τοπικά οκτώ μποφόρ στα νότια και έξι με οκτώ μποφόρ στα ανατολικά.

«Τυπική χειμωνιάτικη περίπτωση» χαρακτηρίζει τις μεταβολές του καιρού ο καθηγητής του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος- Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κάλλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είναι φυσικό να βλέπουμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα κάθε τρία με πέντε χρόνια», επισημαίνει.

Την πιθανότητα να εκδηλωθούν σφοδρές χιονοπτώσεις από την ερχόμενη Πέμπτη επισημαίνει ο διευθυντής Κλιματολογίας της ΕΜΥ, Νίκος Καραταράκης.

«Η επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά είναι πιθανό να φέρει πολλά χιόνια. Η επιδείνωση θα γίνει αισθητή αρχικά στη δυτική Ελλάδα και μετά θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας όλη την ηπειρωτική χώρα», επισημαίνει.

Ο ίδιος διαπιστώνει μια αυξημένη συχνότητα καιρικών φαινομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Είναι τέτοια η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, που ευνοεί τις συνεχείς διελεύσεις αυτών των διαταραχών που επηρεάζουν και τη χώρα μας. Τα συνεχόμενα αυτά συστήματα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, αλλά δεν είναι ακραία», εξηγεί.

Ο ίδιος προσθέτει ότι θα πρέπει να παρατηρηθεί η αλληλουχία των φαινομένων για πολλά χρόνια για να συμπεράνουμε πού οφείλεται αυτή η πυκνότητά τους.

Για εκείνους που περίμεναν να χαρούν Αλκυονίδες ημέρες τον Ιανουάριο, ο κ. Καραταράκης διευκρινίζει: «Στην πραγματικότητα, οι Αλκυονίδες ημέρες είναι φαινόμενο που εμφανίζεται από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, παρόλο που έχει συνδεθεί στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου ως φαινόμενο του Ιανουαρίου».

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα!"

Νέος ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Νέα σεισμική δόνηση έντασης 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 12:50 το μεσημέρι, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 240 χλμ. νότια- νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το επίκεντρό της δόνησης εντοπίζεται και πάλι στον υποθαλάσσιο χώρο, 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημίες, όμως οι κάτοικοι των δύο νησιών ανησυχούν ιδιαιτέρα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μετά τους δυο σεισμούς των 5,3 και 5,2 βαθμών έγιναν τις δυο τελευταίες ημέρες και τους δεκάδες μετασεισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης"

Χωρίς επικουρικές συντάξεις έμειναν στα χωριά !

Πρόβα τζενεράλε γι’ αυτά που έρχονται;

Σοκ για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ που αυτές τις μέρες θα εισέπρατταν τις συντάξεις Φεβρουαρίου, αλλά με έκπληξη ανακάλυψαν πως έλειπαν τα λεφτά της επικουρικής τους σύνταξης.

Αν και ήδη πολλοί γνωρίζουν πως οι μειώσεις συντάξεων ξεκίνησαν και ότι ειδικά στις επικουρικές επίκειται μαζική σφαγή, τίποτε δεν τους είχε προϊδεάσει πως το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ δεν θα τους κατέβαλε αυτόν το μήνα τα 150-200 ευρώ της επικουρικής τους.

«Θύματα» της περικοπής έπεσαν έτσι κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά της χώρας, χωρίς να έχουν κοντά τους τράπεζα και οι οποίοι έχουν ζητήσει και εξυπηρετούνται από τον ταχυδρόμο που μαζί με την αλληλογραφία, τους φέρνει και τα λεφτά της σύνταξης.

Ήταν τεράστια η έκπληξη όμως για αυτούς που είδαν τον ταχυδρόμο να έρχεται και να μοιράζει στο καφενείο του χωριού τους τις συντάξεις, αλλά όλοι οι δικαιούχοι ανεξαιρέτως να διαπιστώνουν ότι πληρώθηκαν μόνο την κύρια σύνταξη, χωρίς το επικουρικό. Στις ερωτήσεις που έπεφταν βροχή, οι ταχυδρόμοι απαντούσαν το προφανές: «δεν μπορεί να έγινε λάθος σε όλους, μάλλον κόπηκαν οι επικουρικές συντάξεις».

Όπως διευκρίνιζαν πάντως από τη διοίκηση του ΙΚΑ, οι επικουρικές συντάξεις δεν κόπηκαν αλλά... χάθηκαν στο δρόμο. Το πρόβλημα προέκυψε ως δυσλειτουργία από την επιλογή ανάγκης που προέκυψε, να γίνεται διαχωρισμός της πληρωμής της κύριας σύνταξης από την επικουρική, προκειμένου να... γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς εισπράττει (και τι του κόπηκε) κάθε μήνα.

Ενώ δηλαδή ως τώρα γινόταν μία ενιαία και μόνη καταβολή των συντάξεων κάθε μήνα, με το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε κύρια και επικουρική να πιστώνεται στις τράπεζες, από τη σύνταξη Φεβρουαρίου ξεκίνησε το νέο σύστημα να γίνονται δύο ξεχωριστές εγγραφές (καταθέσεις), άλλη για την κύρια και άλλη για την επικουρική.

Όσοι εισπράττουν από τις τράπεζες τη σύνταξη, είδαν την κατάθεση των ποσών «σπασμένη» σε δύο τμήματα: ένα που αντιστοιχεί στα λεφτά της κύριας και ένα άλλο μικρότερο για την επικουρική.

Οι υπόλοιποι όμως, οι οποίοι έχουν ζητήσει από τα ΕΛΤΑ και την τράπεζα στην οποία έχουν δηλώσει στο ΙΚΑ πως τηρούν λογαριασμό, να μην τους γίνεται κατάθεση χρημάτων αλλά να τους τα φέρνει σπίτι ο ταχυδρόμος (επειδή δεν μπορούν να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις για να κάνουν αναλήψεις κάθε μήνα), ο ταχυδρόμος την φορά αυτή τους έφερε μόνο την κύρια σύνταξη.

Η επικουρική σύνταξη κατατέθηκε ξεχωριστά στον τραπεζικό τους λογαριασμό που τηρούν, χωρίς κανείς να τους έχει ενημερώσει για την ανωμαλία και χωρίς να μπορούν να λάβουν γνώση άμεσα οι ίδιοι (λόγω των αποστάσεων) αν μπήκαν λεφτά και πόσα στο λογαριασμό τους.

Έτσι θα πρέπει τώρα είτε οι ίδιοι, είτε οι συνδικαιούχοι του λογαριασμού τους (αν έχουν θέσει πχ τα παιδιά τους ως συνδικαιούχους) να μεταβούν στην τράπεζα που είχαν δηλώσει στο ΙΚΑ (πχ Αγροτική, Εθνική κλπ) για να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους. Την επόμενη φορά πάντως, διαβεβαιώνουν από το ΙΚΑ, δεν θα υποστούν την ίδια ταλαιπωρία αφού ο ταχυδρόμος θα τους φέρει -μαζί με την κύρια- και την επικουρική σύνταξη ή, στην χειρότερη περίπτωση, «θα κτυπήσει δυο φορές» αν χρειαστεί, σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες για δύο διαφορετικές πληρωμές τον ίδιο μήνα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς επικουρικές συντάξεις έμειναν στα χωριά !"

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε επειδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φ.Α.Π του 2011»

Σε μία ομολογία που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων προέβη ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε εεπιδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και αμέσως δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των ιδιοκτητών ακινήτων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Οικονόμου άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση. Εξάλλου, και την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση.
Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε επειδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φ.Α.Π του 2011»"

Δήλωση Κουβέλη για δημοσίευμα των FT

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σχολίασε το δημοσίευμα των Financial Times για τα προωθούμενα μέτρα, προχωρώντας στην ακόλουθη δήλωση: «Από ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης επιδιώκεται να τεθεί η χώρα σε επιτροπεία, τροφοδοτώντας έτσι λαϊκιστικές και επικίνδυνες επιδιώξεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Αυτό πρέπει να αποκρουστεί.
Τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για μείωση μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των επικουρικών, η χωρίς όφελος του δημοσίου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η όσο-όσο πώληση επιχειρήσεων του δημοσίου, πρέπει να αποκρουστούν».

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση Κουβέλη για δημοσίευμα των FT"

Σε κατάσταση συναγερμού το σύστημα φυσικού αερίου της χώρας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το σύστημα φυσικού αερίου της χώρας καθώς, λόγω του ψύχους, η ζήτηση έχει καταγράψει νέο ρεκόρ με αποτέλεσμα τα αποθέματα να έχουν μειωθεί.

Παράλληλα, οι συνθήκες προμήθειας επιδεινώνονται λόγω των μειωμένων ποσοτήτων που έρχονται από την τουρκική πλευρά.

Ωστόσο σήμερα η Γκαζπρομ -που εφοδιάζει τη χώρα από τα βόρεια σύνορά μας- ανακοίνωσε ότι κάλυψε άμεσα τις ανάγκες της χώρας με φυσικό αέριο πέραν των κανονικών ποσοτήτων, ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται και η προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου με δεύτερο φορτίο που θα αποθηκευτεί μέσα στο επόμενο 10μερο.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση συναγερμού το σύστημα φυσικού αερίου της χώρας"

Πέντε νεκροί λαθρομετανάστες σε τροχαίο

Τροχαίο με θύματα πέντε παράνομους μετανάστες στην επαρχιακή οδό Αστακού-Μύτικα

Πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή στην επαρχιακή οδό Αστακού-Μύτικα. Στα νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου και Πάτρας νοσηλεύονται άλλοι 10 τραυματίες, ο ένας μάλιστα σοβαρά.

Όσοι μετανάστες δεν τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το τροχαίο δυστύχημα έγινε όταν το κλειστό φορτηγάκι, το οποίο μετέφερε περίπου 45 μετανάστες, ξέφυγε για άγνωστους ακόμα λόγους από την πορεία του, προσέκρουσε σε βραχώδη σημεία που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου και ανατράπηκε.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και ξεκίνησε η μεταφορά των τραυματιών στο κέντρο Υγείας Αστακού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αγρινίου, απ΄όπου διακομίστηκαν και στα άλλα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, σε όσους δεν είχαν τραυματιστεί, δόθηκαν κουβέρτες και φαγητό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό κάποια ακτή της δυτικής Στερεάς Ελλάδας ή της δυτικής Ηπείρου, απ΄ όπου στη συνέχεια θα επιβιβάζονταν σε πλοιάριο με προορισμό την Ιταλία. Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, το μοιραίο φορτηγό είχε κλαπεί από το Κορωπί Αττικής, ενώ οι βουλγαρικές πινακίδες που έφερε, ήταν και αυτές κλεμμένες.

Όσον αφορά στον οδηγό του φορτηγού, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν την περίπτωση να διέφυγε μετά το τροχαίο, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Σχετικά με τον ακριβή προορισμό του φορτηγού, κάποιοι μετανάστες ανέφεραν ότι θα πήγαιναν στην Ηγουμενίτσα, αλλά σύμφωνα με αστυνομικούς δεν αποκλείεται η περίπτωση το φορτηγό με τους μετανάστες, να είχε προορισμό την παραλιακή περιοχή Μαραθιά της Αιτωλοακαρνανίας.


Επίσης συνελήφθη από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα, ένας στρατιωτικός που υπηρετεί στον Έβρο, καθώς οδηγούσε νταλίκα που μετέφερε παράνομους μετανάστες.

Στον έλεγχο που έγινε στο λιμάνι, οι άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν τους μετανάστες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην νταλίκα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η νταλίκα έφερε πλάστες πινακίδες.

Συγκεκριμένα, στην νταλίκα- ψυγείο, μαζί με το εμπόρευμα που ήταν πορτοκάλια, μετέφερε και 70 παράνομους μετανάστες, ανάμεσά τους δυο παιδιά και μια γυναίκα, οι οποίοι επρόκειτο να περάσουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην Ιταλία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε νεκροί λαθρομετανάστες σε τροχαίο"

Επίτροπο Προϋπολογισμού θέλει να ορίσει η Γερμανία στην Ελλάδα

Για παραχώρηση ορισμένων, τουλάχιστον δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων, όπως ο έλεγχος του προϋπολογισμού, από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και όργανα, φέρεται να πιέζει το Βερολίνο, σύμφωνα με πηγές πoυ επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει του δεύτερου πακέτου στήριξης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Γερμανία πιέζει ώστε να παραχωρήσει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκά όργανα και επιτροπές τον έλεγχο των δημοσιονομικών της, ως μέρος των προϋποθέσεων για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, των 130 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με αντίγραφο εγγράφου, που διατείνονται ότι κατέχουν οι Financial Times, η Γερμανία πιέζει για τον διορισμό «Επιτρόπου Προϋπολογισμού» της ευρωζώνης με δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί του προϋπολογισμού.

Αποκλειστικό του Reuters

«Υπάρχουν εσωτερικές συζητήσεις στο Eurogroup και προτάσεις, μία εκ των οποίων προέρχεται από τη Γερμανία, για το πώς θα αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό τρόπο προγράμματα στήριξης που βρίσκονται παρατεταμένα εκτός στόχων, για το εάν αυτό θα μπορεί να αγνοηθεί ή εάν πρέπει να πούμε "ως εδώ"» ανέφερε η πηγή.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι σύμφωνα με προτάσεις, ευρωπαϊκοί θεσμοί που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβουν «συγκεκριμένες αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων» για τη δημοσιονομική πολιτική.

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη αυστηρότερο μέσω εξωτερικής τεχνογνωσίας» συμπλήρωσε η πηγή.

Αποκλειστικό των Financial Times

Να εκχωρήσει η Ελλάδα την κυριαρχία της σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, επιθυμεί η Γερμανία, όπως γράφει η εφημερίδα Financial Times, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η ενίσχυση του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια αυστηρή διοίκηση και ένα σύστημα ελέγχου», αναφέρεται το κείμενο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο εστάλη από το Βερολίνο στις πρωτεύουσες των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

«Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση.

Πηγή στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να μείνει ανώνυμη απέκλεισε να τέθηκαν υπ' όψη της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις στο επίπεδο του Eurogroup
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίτροπο Προϋπολογισμού θέλει να ορίσει η Γερμανία στην Ελλάδα"

Η φτώχεια θα φέρει ανεξέλεγκτη βία στην Ελλάδα

Κινδυνολογεί το Reuters και μιλά για χρεοκοπία με ταραχές τύπου Αργεντινής

Η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις, προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες.

Η προοπτική αυτό το σενάριο τρόμου να επαναληφθεί, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, απασχολεί την Ευρώπη καθώς το σενάριο χρεοκοπίας της χώρας παραμένει ανοιχτό, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες για να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.

Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.

Η τύχη των Ελλήνων και των επιχειρήσεων, λέει το πρακτορείο Reuters, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, εξαρτάται από το εάν η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα σταθούν δίπλα στη χώρα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η φτώχεια θα φέρει ανεξέλεγκτη βία στην Ελλάδα"

Μειωμένη κίνηση λόγω κρίσης!

«Πεσμένη» χαρακτηρίζεται η κίνηση του επιβατικού κοινού στην Εγνατία Οδό, καθώς όλο και λιγότερα αυτοκίνητα περνούν τους σταθμούς διοδίων προκειμένου να τη διασχίσουν.

Ειδικότερα, παρατηρείται μείωση που φθάνει το 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τη λειτουργία των καινούριων σταθμών διοδίων να μη βοηθά στην τόνωση της επιβατικής κίνησης.

Τους τελευταίους μήνες διόδια έχουν τοποθετηθεί στην Τύρια Ιωαννίνων και στο Μαλακάσι Τρικάλων με το κόστος μετακίνησης να έχει εκτοξευτεί στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Ειδικά για αυτούς που διανύουν συχνά μεγάλες αποστάσεις η επιβάρυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και η πολύ υψηλή τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Η μείωση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο είναι ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην Εγνατία αλλά και μέσα στις πόλεις, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν πλέον τα Μ.Μ.Μ. για την εξυπηρέτησή τους.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένη κίνηση λόγω κρίσης!"

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012 για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 30 Απριλίου για τα νομικά πρόσωπα έτους 2011, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.


Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9"

«Κούρεμα»: Μάχη για το επιτόκιο αλλά και τη συμμετοχή της ΕΚΤ

Σε κρίσιμο σημείο έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για το PSI, με το ύψος του επιτοκίου να μην πέφτει κάτω από το 3,65%, παρά την επιθυμία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για 3%.

Η χθεσινή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών Τσαρλς Νταλάρα επικεντρώθηκε σε «νομικά και τεχνικά ζητήματα», με την πλευρά του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) να κάνει λόγο για «κάποια πρόοδο» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τσαρλς Νταλάρα έφτασε στην Αθήνα με πρόταση για μεσοσταθμικό επιτόκιο 3,7%, με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για σύγκλιση των δύο πλευρών σε αυτό το ύψος του επιτοκίου. Ο κ. Βενιζέλος προτίμησε χθες να μην κάνει καμία δήλωση για την πορεία αυτών των διαπραγματεύσεων, στις οποίες η ελληνική πλευρά μετέχει ως απλός θεατής.

Οσο για τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκονται ελληνικά ομόλογα αξίας 45-50 δισ. ευρώ, και των εθνικών κεντρικών τραπεζών φαίνεται να έχει δρομολογηθεί, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Amadeu Altafaj.

Η ΕΚΤ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να υποστεί εθελοντικά ζημίες, συμμετέχοντας στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι σε διεθνή πρακτορεία, στους κόλπους της διεξάγεται μια ήδη συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει μια πιθανή αναγκαστική συμμετοχή της, καθώς και για τα νομικά μέσα, για να αποφύγει κάτι τέτοιο.

Η συμμετοχή της ΕΚΤ θεωρείται πιθανότερη, καθώς η νέα προσφορά του IIF περιορίζει το χρέος στο125%-127% του ΑΕΠ το 2020, αφήνοντας ένα επιπλέον 5% του ΑΕΠ, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί από την ευρωζώνη και την ΕΚΤ.

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, προκειμένου το χρέος της Ελλάδας να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

«Αν δεν υπάρξει επαρκής επαναδιαπραγμάτευση για το επίπεδο του ελληνικού χρέους που διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας, τότε ο δημόσιος τομέας που κατέχει ελληνικό χρέος θα πρέπει να συμμετάσχει και αυτός στην προσπάθεια» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

dimokratianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κούρεμα»: Μάχη για το επιτόκιο αλλά και τη συμμετοχή της ΕΚΤ"

Fitch: Υποβάθμισε πέντε χώρες της ευρωζώνης

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων Βελγίου, Κύπρου, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ισπανίας προχώρησε ο οίκος Fitch.

Ειδικότερα, ο οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση της Ιταλίας κατά δυο κλίμακες, σε Α- από A+ διατηρώντας αρνητικό outlook για την αξιολόγηση.

Παράλληλα, κατά δυο κλίμακες υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ισπανίας, σε Α από ΑΑ-, με αρνητικό outlook. Σε Α από ΑΑ- υποβάθμισε και τη Σλοβενία.

Ο οίκος υποβάθμισε ακόμη το Βέλγιο σε ΑΑ από ΑΑ+ (αρνητικό outlook) και την Κύπρο σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ (αρνητικό outlook) ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒΒ+ της Ιρλανδίας, κρατώντας αρνητικό outlook.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Fitch: Υποβάθμισε πέντε χώρες της ευρωζώνης"

Στη Βουλή η προστασία του Κρητικού μελιού

Μέτρα προστασίας για το Κρητικό μέλι, αλλά και την αναγκαιότητα να αποκτήσει μια διακριτή ετικέτα ως προϊόν με Ονομασία Προέλευσης, ζητούν με παρεμβάσεις τους οι Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου Κεγκέρογλου Μιχελογιαννάκης και Παρασύρης.

Επιστολή και αναφορά αντίστοιχα, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έστειλαν οι κύριοι Κεγέρογλου Παρασύρης και Μιχελογιαννάκης σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του Κρητικού μελιού

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις:

Επιστολή Βασίλη Κεγκέρογλου

«Κύριε Υπουργέ,

Τεράστια οικονομικά συμφέροντα, έχουν προκαλέσει πρόβλημα στην αγορά του Κρητικού μελιού, το οποίο αποτελεί ένα από τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού.
Μέχρι σήμερα, το ζήτημα αυτό παραμένει άλυτο, με τους επιτήδειους -σύμφωνα με καταγγελία των εκπροσώπων των μελισσοκόμων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στις 27 Ιανουαρίου – να δρουν ανεξέλεγκτα με θύματα τόσο τους ντόπιους μελισσοκόμους, όσο και τους καταναλωτές.

Κ. Υπουργέ,

Σήμερα στην αγορά κυκλοφορεί μέλι είτε νοθευμένο, είτε αμφιβόλου προέλευσης, με την τυποποίηση του προϊόντος και την απόκτησης μιας διακριτής ετικέτας ως προϊόν με Ονομασία Προέλευσης να κρίνεται ως η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επειδή η παραπλανητική διάθεση ποσοτήτων μελιού σε τυποποιημένες παρτίδες, οι οποίες έρχονται- σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα – ακόμη και από την Κίνα και
επειδή η κατοχύρωση συγκεκριμένων οργανοληπτικών στοιχείων μέσα από την τυποποίηση θα οδηγήσουν στην προστασία του εκλεκτού προϊόντος,
σας ζητώ να ενημερώσετε για τις ενέργειες, τις οποίες προτίθεστε να κάνετε, προς την κατεύθυνση της σωτηρίας του Κρητικού μελιού».

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, απέστειλε και ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την προστασία του Κρητικού Μελιού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Ένα από τα εκλεκτά προϊόντα της Κρήτης το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην διάθεση του, είναι το Κρητικό Μέλι. Οι νοθείες, η παραπλανητική διάθεση του σε τυποποιημένες παρτίδες οι οποίες μπορεί να έρχονται ακόμα και από την Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στις 27 Ιανουαρίου, αποτελούν την μεγάλη πληγή για το εκλεκτό προϊόν της Κρήτης.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή το πάγιο αίτημα των Κρητικών μελισσοκόμων, να γίνει το μέλι της Κρήτης προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, είναι μόνο το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε το Κρητικό Μέλι να κατακτήσει την θέση που του αξίζει τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό".

Αναφορά Φραγκίσκου Παρασύρη

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη κατέθεσε και ο βουλευτής Ηρακλείου, Φραγκίσκος Παρασύρης γύρω από την αναγκαιότητα το Κρητικό μέλι να αποκτήσει μια διακριτή ετικέτα ως προϊόν με Ονομασία Προέλευσης.

Ο κ. Παρασύρης τεκμηριώνει την αναφορά του με το επιχείρημα ότι «ενώ το μέλι ανήκει στα πιο φημισμένα, πιο περιζήτητα και ποιοτικότερα αγαθά που παράγει η Κρήτη, εντούτοις το προϊόν, δέχεται συνεχώς πλήγματα από διάφορα καρτέλ, τα οποία διακινούν και πωλούν νοθευμένο μέλι ή μέλι αμφιβόλου προέλευσης, ως αγνό Κρητικό».

Θύματα αυτής της κατάστασης στην αγορά του μελιού, συνεχίζει ο κ. Παρασύρης «δεν είναι άλλοι από τους μελισσοπαραγωγούς και τους καταναλωτές».

Επί τούτου παραπέμπει ο βουλευτής ενδεικτικά σε καταγγελίες του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ανατολικής Κρήτης, βάσει των οποίων μεγάλες ποσότητες μελιού που "πέφτουν" στην αγορά είναι ακόμη και από την Κίνα. Η επιδρομή των καρτέλ στην αγορά, έχει σαν αποτέλεσμα αφενός το εξαίρετο προϊόν να πωλείται σε πολύ χαμηλές τιμές και αφετέρου οι καταναλωτές να πληρώνουν νοθευμένα παράγωγα για αγνό Κρητικό μέλι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Περιφέρεια Κρήτης και οι μελισσοπαραγωγοί του νησιού προτείνουν ως μοναδική λύση για να προστατευτεί η αξία του προϊόντος που παράγουν, τη δημιουργία μιας ετικέτας ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) με διαδικασίες που θα προταθούν από τους μελισσοκόμους του νησιού. Στις πρώτες διαβουλεύσεις που έγιναν επί του θέματος, οι εμπλεκόμενοι εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι μέσα από έναν ενιαίο μελισσοκομικό σύνδεσμο στο νησί θα μπορέσει να αποκτήσει το εξαιρετικής ποιότητας μέλι που παράγει η Κρήτη την αξία ενός σύγχρονου, και ανταγωνιστικού αγαθού τύπου ΠΟΠ.
Στην όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τους μελισσοπαραγωγούς ο κ. Παρασύρης καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να συμβάλει με όποια μέσα διαθέτει.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η προστασία του Κρητικού μελιού"

Συνελήφθη Πακιστανός με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Ήταν αποδέκτης δέματος με 1.275 «μαϊμού» εισιτήρια από το Ντουμπάι!

Έναν 43χρονο Πακιστανό συνέλαβε η αστυνομία στο Αιγάλεω για πλαστογραφία εισιτηρίων του ΟΑΣΑ. Ο 43χρονος ήταν ο παραλήπτης δέματος 1.275 πλαστών εισιτηρίων, που είχαν σταλεί από εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι.

Ο αλλοδαπός διέμενε παράνομα στη χώρα μας και όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του 7 πλαστά εισιτήρια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη Πακιστανός με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ"

Πυρομανής αστυφύλακας στη Σπάρτη πιάστηκε στα πράσα

Στην τσιμπίδα του νόμου πιάστηκε ένας πυρομανής αστυφύλακας στη Σπάρτη, ο οποίος μαζί με άλλα δύο άτομα κατηγορούνται, ότι έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα δύο κατοίκων της περιοχής.

Μετά τους εμπρησμούς στα οχήματα, και οι τρείς διέφυγαν με όχημα, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στην Εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου. Το ένα από τα αυτοκίνητα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ενώ το δεύτερο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρομανής αστυφύλακας στη Σπάρτη πιάστηκε στα πράσα"

Επανέρχεται στη Βουλή η διάταξη για τα φαρμακεία

Τη διάταξη για τα φαρμακεία, η οποία καταψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τρίτη, θα επαναφέρει στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ για την πολιτική των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, ο υπουργός Υγείας σχολίασε το θέμα, με αφορμή το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ήταν αυτό που ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Σας είπα να τελειώνουμε με αυτό. Αν υποχωρούσα σε κάθε τι που μου έλεγαν να πάρω πίσω, δε θα ήμουν εδώ τώρα», είπε, τονίζοντας πως σέβεται μεν τις αποφάσεις της Βουλής, παραμένει όμως ανυποχώρητος στις απόψεις του γιατί, όπως αιτιολόγησε, είναι σίγουρος για ότι φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Απαντώντας στην κριτική όσων είπαν πως δεν είχαν ενημέρωση για τη ρύθμιση, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι θα έχουν το χρόνο να ενημερωθούν την ερχόμενη εβδομάδα που θα την επανακαταθέσει.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανέρχεται στη Βουλή η διάταξη για τα φαρμακεία"

Το σκάνδαλο του Αλιβερίου εις βάρος της ΔΕΗ

Περιπτώσεις σαν κι αυτή έχουν «στεγνώσει» τη ρευστότητα της εταιρείας

Τους τελευταίους μήνες έχει αναδειχθεί το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ, όχι μόνο λόγω των δυσκολιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά κυρίως λόγω σκανδαλωδών αναθέσεων έργων της κατά το παρελθόν.

Έργα τα οποία έχει χρυσοπληρώσει η ΔΕΗ αλλά δεν της έχουν παραδοθεί ακόμη, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις λόγω της αδυναμίας εμπορικής εκμετάλλευσής τους.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιου έργου, είναι η καινούργια μονάδα στο Αλιβέρι, η οποία, σύμφωνα με τη σύμβαση κατασκευής της, έπρεπε να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, πλην όμως είναι άγνωστο ακόμη και σήμερα, αν θα κατορθώσει να λειτουργήσει εντός του έτους. Μέχρι στιγμής η ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί πάνω από 100.000.000 ευρώ επιπλέον από την συγκεκριμένη εργολαβία, και το «ταξίμετρο συνεχίζει να γράφει»…

Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη
- κατά 45.000.000 ευρώ έχει αυξηθεί το τίμημα της αρχικής σύμβασης, λόγω πρόσθετων απαιτήσεων του εργολάβου τις οποίες έκανε αποδεκτές η ΔΕΗ στην πορεία
- τουλάχιστον άλλα 55.000.000 ευρώ έχει κοστίσει σε επιπλέον τόκους στην ΔΕΗ, μια και μεσοσταθμικά είναι σα να εξόφλησε το έργο περίπου 2 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι η ημερομηνία που θα ξεκινήσει να λειτουργεί

Μόνο το συγκεκριμένο έργο, αυτό στο Αλιβέρι, έχει δημιουργήσει τρύπα στην ρευστότητα της ΔΕΗ τουλάχιστον 300.000.000 ευρώ (200.000.000 ευρώ που έχουν πληρωθεί από την αρχική σύμβαση συν τα 100.000.000 ευρώ), η οποία έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά (εργολάβοι και προμηθευτές ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, κλπ).

Γιατί έγιναν όλα αυτά;

Γιατί κάποιοι κύριοι «πείστηκαν» και έσπευσαν να υπογράψουν τη σύμβαση και να δεσμεύσουν την ΔΕΗ, παρά το ότι και η κατασκευή του έργου δεν μπορούσε να ξεκινήσει λόγω εύρεσης αρχαιοτήτων και ο αγωγός φυσικού αερίου που θα τροφοδοτούσε τη μονάδα ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί εγκαίρως.

Μάλιστα, για κανένα απ’ τα δυο, οι τότε υπεύθυνοι δεν μπορούν επικαλεστούν άγνοια, μια και τα μεν αρχαία βρέθηκαν πριν την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και παρόλα ταύτα προχώρησαν και δέσμευσαν «χειροπόδαρα» την ΔΕΗ, για δε την -τότε αναμενόμενη, σήμερα αποδεδειγμένη- καθυστέρηση στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί εγγράφως και επανειλημμένως από τον δεύτερο διαγωνιζόμενο.

Κερασάκι δε στην τούρτα της υπόθεσης είναι ότι ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης της ΔΕΗ που έκανε το διαγωνισμό και ανέθεσε το έργο παρά τα ανωτέρω προβλήματα, ο οποίος εν συνεχεία μάλιστα ήταν και μέλος της Ομάδας Εργασίας που διαπραγματεύτηκε τις απαιτήσεις του εργολάβου και ενέκρινε την αύξηση του συμβατικού τιμήματος κατά 40.000.000 ευρώ, μόλις συνταξιοδοτήθηκε έπιασε δουλειά σε εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίου, όπου και ανήκει η ΜΕΤΚΑ, ο εργολάβος δηλαδή του έργου.

Μάλιστα, η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, καθώς οι ίδιοι οι -πρώην- συνάδελφοί του της ΓΕΝΟΠ, με εξώδικό τους προς τη διοίκηση της ΔΕΗ καταγγέλλουν τη δράση του και το έργο του…

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα της εξώδικης διαμαρτυρίας…






newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκάνδαλο του Αλιβερίου εις βάρος της ΔΕΗ"

Απαντήσεις κομμάτων για απαιτήσεις τρόικας

Σκληρή ανακοίνωση για την θέση της τρόικας και της κυβέρνησης στο θέμα των μισθών και των εργασιακών εξέδωσε το ΚΚΕ.

"Η απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη στους τροϊκανούς είναι μία: Στα τσακίδια και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα κόμματα που συνδιαλέγεστε και τον ΣΕΒ που υπηρετείτε. Το νέο σφαγείο που μας στήνετε όλοι μαζί, δεν θα τo δεχτούμε είτε υπογράψουν είτε όχι οι αρχηγοί των κομμάτων της πλουτοκρατίας και η ΓΣΕΕ, που τα συναποφασίζετε" αναφέρει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

"Από αυτά που αναφέρει η τρόικα θα κρατήσουμε όσα είναι ορθά -και ενδεχομένως δυσάρεστα- και θα πετάξουμε τα περιττά" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Για "σχέδιο φτωχοποίησης της χώρας" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: "Θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε με μισθούς Βουλγαρίας -δεν έχω τίποτα με τη γειτονική χώρα αλλά οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί- Ινδίας, Κίνας, να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία, να εκμεταλλευτούν το δημόσιο πλούτο και το δημόσιο χρήμα και να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοφορίας".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης επισήμανε ότι "οριζόντιες περικοπές και λάθη, όπως είναι η η υπερφορολόγηση και το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού πρέπει να αποτραπούν γιατι δεν φέρνουν αποτέλεσμα".

"Είναι προφανές πως κυβέρνηση και τρόικα δεν διδάχθηκαν το παραμικρό από τις συνέπειες όσων επιβλήθηκαν την τελευταία διετία, που οδήγησαν χώρα και κοινωνία σε αδιέξοδο. Η αδιαφορία τους στον αποδεκατισμό της κοινωνικής συνοχής, η προστασία και εύνοια σ' ένα χρεοκοπημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να σωθεί, καθώς και η προετοιμασία καινούργιων μέτρων, αναδεικνύουν την εμμονή τους σε αποτυχημένες πολιτικές" σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαντήσεις κομμάτων για απαιτήσεις τρόικας"

Δεν ψηφίζω το νέο μνημόνιο να το υπογράψει μόνο ο Παπαδήμος, δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης

Πρόταση να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μόνον από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να μην απαιτηθεί η συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι όσοι επιμένουν και το απαιτούν θα βρουν αντιστάσεις για λόγους αρχής.

«Εμείς θα στηρίξουμε την σύμβαση, θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που απάντησε στον κ. Καρατζαφέρη, προειδοποίησε ότι οι Έλληνες «δεν θα γίνουμε αντικείμενα σωφρονισμού», ενώ σημείωσε:

«Δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε έντιμη απάντηση αν δεν υπογραφούν και διεκπεραιωθούν το PSI και η δανειακή σύμβαση. Αυτά θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μέχρι το 2015 και αυτά είναι που δημιουργούν το πλαίσιο σταθερότητας στη χώρα».
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν ψηφίζω το νέο μνημόνιο να το υπογράψει μόνο ο Παπαδήμος, δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης"

Κάηκαν επτά σκάφη στην μαρίνα Αλίμου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη μαρίνα Αλίμου, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς επτά πολυτελή σκάφη.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3.26 τα ξημερώματα και λόγω των εύφλεκτων υλικών πήρε γρήγορα διαστάσεις και τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 7:30 το πρωί, ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Ο φύλακας της μαρίνας Αλίμου δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο σκάφη και επεκτάθηκε ταχύτατα και στα υπόλοιπα.

Την έρευνα της υπόθεσης για τα αίτια της πυρκαγιάς, έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα διεξάγει και την προανάκριση.

Από τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε από ένα σκάφος, αλλά λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα, προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από τα αποκαϊδια και τις μικρές ποσότητες καυσίμων. Η απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Σε γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και κυρίως του χρηματιστηριακού χώρου ανήκουν κάποια από τα πολυτελή σκάφη που καταστράφηκαν από τη φωτιά

Συγκεκριμένα, στον μεγαλομέτοχο της Euroxx Τζιουζέπε Τζιάνο φέρεται να ανήκει το σκάφος Gioe 1, στον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη το «Ολμα Β», στον ιδιοκτήτη της Alco κ. Θεόδωρο Τζώρτζη το Parijo και το «Caprice» στον Κύπριο επιχειρηματία κ. Χριστόδουλο Έλληνα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάηκαν επτά σκάφη στην μαρίνα Αλίμου"

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στην Αρκαδία

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά και διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις στην Τρίπολη εξαρθρώθηκαν ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, 26, 29, και 22 ετών, οι οποίοι ήταν μέλη της μίας οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αναζητούνται ακόμα άλλοι δύο ομοεθνείς τους, 31 και 33 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν χασίς, συνολικού βάρους 9 κιλών και 840 γραμμαρίων, καθώς και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν δύο 17χρονοι, ένας Ρουμάνος κι ένας Αλβανός, καθώς κι ένας 22χρονος Βούλγαρος, τη στιγμή που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τους πρώτους συλληφθέντες.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο 22χρονος Αλβανός που συνελήφθη και ο 33χρονος ομοεθνής του που αναζητείται, μαζί και με έναν ακόμα 32χρονο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Τρίπολη, και μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τρίπολης, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την ασφάλεια Τρίπολης για τυχόν συμμετοχή και άλλων μελών στις δύο εγκληματικές οργανώσεις.

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στην Αρκαδία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news