facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απάτη με διπλώματα οδήγησης είχε στήσει 46χρονος

Κομπίνα με διπλώματα οδήγησης είχε στήσει ένας 46χρονος από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρίστανε τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και συνεργάτη σχολών οδήγησης.

Στα δίχτυα του είχαν πέσει τουλάχιστον 32 άνθρωποι, στους οποίους με το πρόσχημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για έκδοση αδειών, ανανέωσης, επέκτασης και μεταβίβασης οχημάτων αποσπούσε χρηματικά ποσά. Σε έρευνα των αρχών στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άδειες οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας, πλήθος αντιγράφων δημοσίων εγγράφων και φωτογραφίες.

star.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη με διπλώματα οδήγησης είχε στήσει 46χρονος"

Αλλάζει και πάλι το αφορολόγητο;

Σκέψεις να επανέλθει εκ νέου στα 12.000 ευρώ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι συσκέψεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στη συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τέθηκε εκ νέου το θέμα της αλλαγής του αφορολόγητου και να επανέλθει το όριο που ίσχυε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τα 12.000 ευρώ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα, τέθηκε ως πρόταση το συγκεκριμένο μέτρο σε συνδυασμό με δραστικές μειώσεις στους συντελεστές.

Δηλαδή, προτείνεται ο ανώτατος συντελεστής να μειωθεί από το 45% στο 30% με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κλιμακίων.

Αυτό θα επιφέρει μια ελάφρυνση 700 ευρώ για την πλειοψηφία των φορολογουμένων σε ετήσια βάση λόγω του αφορολόγητου ενώ το όφελος από τις αλλαγές σε συντελεστές και κλιμάκια θα καθοριστεί ανάλογα με το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου και το πώς θα διαμορφωθεί η νέα κλίμακα.

Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για τις επιχειρήσεις όπου προτείνεται μείωση του συντελεστή από το 20% στο 15% με παρακράτηση 15% στα διανεμόμενα κέρδη και εξάντληση της φορολόγησης των μετόχων.

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για μείωση των συντελεστών και επαναφορά τους στα επίπεδα του 20 και 10% αντίστοιχα. Επιπλέον εξετάζεται και η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών που ισχύουν στα νησιά.

Ζητούμενο, φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά πράξη είναι να βρεθούν τα μέτρα εκείνα που θα καλύψουν τις απώλειες από τις ελαφρύνσεις αυτές.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει και πάλι το αφορολόγητο;"

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ανάκληση της απαγόρευσης ζητούν οι εισαγωγείς

Την ανάκληση της απόφασης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την πώληση των νικοτινούχων ουσιών ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο από φαρμακεία, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δ. Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές για τον οργανισμό από το κανονικό τσιγάρο. «Είναι συνεπώς παράδοξο η ελληνική πολιτεία να μην έχει κανένα περιορισμό στο εμπόριο του κανονικού τσιγάρου και να θέτει περιορισμούς στο λιγότερο επιβλαβές ηλεκτρονικό τσιγάρο», πρόσθεσε.

«Η απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει την πώληση υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη, κατατάσσοντάς τα στην κατηγορία των φαρμάκων, είναι εντελώς λάθος και σε νομικό και σε δεοντολογικό επίπεδο. Το τι είναι φάρμακο, το αναφέρει η ιδρυτική πράξη του ΕΟΦ, οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Και καμία από τις διατάξεις αυτές, δεν καταδεικνύει τα προϊόντα αυτά ως φάρμακα», τόνισε.

Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε επίσης «να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, για μια συνολική ρύθμιση του χώρου του ηλεκτρονικού τσιγάρου», και μέχρι την ολοκλήρωσή της να κυκλοφορούν ελεύθερα τα προϊόντα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ανάκληση της απαγόρευσης ζητούν οι εισαγωγείς"

Διατηρείται ο 13ος και 14ος μισθός - Κανονικά οι αυξήσεις

Στην διατήρηση τόσο του κατώτατου όσο και του 13ου και 14ου μισθού συμφώνησαν οι εργοδοτικές ενώσεις και η ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σύγκλιση στην ανάγκη μείωσης του εργατικού -μη μισθολογικού- κόστους.

Ειδικότερα, οι κοινωνικοί εταίροι κατέληξαν σε συμφωνία για την προστασία του κατώτατου μισθού και την μη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν την ισχύ της Εθνικές Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2012, οπότε θα δοθεί κανονικά και η προγραμματισμένη για το καλοκαίρι αύξηση ύψους 2,6%.

Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) πρότεινε να υπάρξει πάγωμα μισθών μέχρι το τέλος του 2012 και να αναβληθούν οι αυτόματες αυξήσεις που δίνονται λόγω τριετίας. Ωστόσο η ΓΣΕΕ διαφώνησε στο πάγωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινωνικοί εταίροι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, και μάλιστα ανέθεσαν στα επιστημονικά ινστιτούτα τους να καταθέσουν μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κοινωνικός διάλογος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και θα επιδιωχθεί συνάντηση με την κυβέρνηση προκειμένουν να ζητηθεί επικύρωση του αποτελέσματος.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διατηρείται ο 13ος και 14ος μισθός - Κανονικά οι αυξήσεις"

Τις «άκρες» Γεωργιανού κακοποιού στην ΕΛ.ΑΣ ερευνά η Δικαιοσύνη

Τις πιθανές διασυνδέσεις στην Αστυνομία που φέρεται, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, να είχε ο Γεωργιανός κακοποιός που συνελήφθη πρόσφατα στη Βουλιαγμένη, από άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, αναζητά η Δικαιοσύνη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο που ανέφεραν ότι έλληνες αστυνομικοί είχαν χρηματιστεί από τον Γεωργιανό κακοποιό για να μην τον συλλάβουν.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα απεστάλησαν το πρωί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία που ανέλαβε να διερευνήσει τη βασιμότητα τους και να εντοπίσει αν και από ποιούς έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως αυτές της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Ισπανία, ο 51χρονος Γεωργιανός, που ήταν καταζητούμενος με ένταλμα του ισπανικών αρχών και θεωρείται αρχηγός «μαφιόζικων ομάδων» στην Ευρώπη, είχε δώσει ποσό 800.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2010 σε Έλληνες αστυνομικούς για να μην συλληφθεί.

Ισπανός αξιωματούχος κατήγγειλε το χρονικό αυτό διάστημα ότι η αστυνομία δεν προχώρησε στην σύλληψη του Γεωργιανού παρόλο που της είχαν παρασχεθεί από την Ισπανία συγκεκριμένες πληροφορίες για τον καταζητούμενο και την διαμονή του σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής.

Παρότι μάλιστα είχε οργανωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. επιχείρηση για την σύλληψη του, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα αφού ο αρχιμαφιόζος είχε ήδη αποχωρήσει από το ξενοδοχείο και δεν μπόρεσε να εντοπιστεί.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τις «άκρες» Γεωργιανού κακοποιού στην ΕΛ.ΑΣ ερευνά η Δικαιοσύνη"

Κίνηση βουλευτών για συνεδρίαση της Κ.Ο. και ανατροπή του ΓΑΠ

Στη δήλωσή του με αφορμή τη χτεσινή ανταρσία των βουλευτών του κόμματος που είχε ως αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η διάταξη για το ωράριο των φαρμακείων ο Κώστας Σκανδαλίδης τονίζει:

«Δυστυχώς οι επισημάνσεις που έκανα στο Εθνικό Συμβούλιο για τον πολιτικό χρόνο που τρέχει αμείλικτος και το έργο που οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας ως παράταξη εθνικής ευθύνης, τόσο σε ότι αφορά στην ολόπλευρη στήριξη της Κυβέρνησης όσο και σε ότι αφορά στην ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται με τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή. Η Κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου είναι για τον καθένα μας σεβαστές αλλά εξαρτώνται καταλυτικά από τις εξελίξεις που είναι αβέβαιες και καταιγιστικές. Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης».

Στην πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη απάντησε σε σκληρό τόνο ο γραμματέας του κόμματος,Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η πορεία και οι διαδικασίες προς την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, την εκλογή ηγεσίας και το Συνέδριο, έχουν προσδιοριστεί με τις αποφάσεις των Οργάνων του Κινήματος.

Ήδη, σήμερα , εστάλη προς τις Οργανώσεις του Κινήματος και η σχετική Εγκύκλιος.

Το ΠΑΣΟΚ, συντεταγμένα, και με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων που αφορούν τη Χώρα και την Ελληνική Κοινωνία.

Κάθε άλλη επιλογή προκαλεί σύγχυση, απώλεια δυναμικής και εν τέλει θέτει σε αμφισβήτηση την επίτευξη των στόχων που διασφαλίζουν το μέλλον της Χώρας και του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά άσκοπα τις θυσίες των Ελλήνων Πολιτών.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τους Εθνικούς στόχους και να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Αυτήν την ώρα προέχει να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις του PSI και να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης.»

Η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη πάντως αποτέλεσε τη θρυαλλίδα και στην ίδια κατεύθυνση αρκετοί βουλευτές συζητούν το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν υπογραφές για να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου ουσιαστικά να καθαιρέσει τον πρόεδρο της Γιώργο Παπανδρέου και να εκλέξει νέο ηγέτη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι αυτό δεν αλλάζει τα όσα έχει ήδη αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο και έχουν δρομολογηθεί μετά την τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ετοιμάζουν συνεδρίαση της Κ.Ο. για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου αλλα δεν θα αποδεχθούν αλλαγή σχεδιασμού και εκλογή νέου επικεφαλής, όπως διαμηνύουν σε βουλευτες.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε σήμερα υπέρ της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, όχι όμως για την εκλογή νέου προέδρου της, αλλά για να ξεκαθαριστεί η στάση των βουλευτών του κόμματος ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνηση βουλευτών για συνεδρίαση της Κ.Ο. και ανατροπή του ΓΑΠ"

Δασκάλα έριξε μπουνιά σε μαθητή με ειδικές ανάγκες

Ο 9χρονος γύρισε σπίτι του μέσα στα αίματα

Δασκάλα του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πατρών που στεγάζεται σε κτίριο απέναντι από το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» έριξε μπουνιά στη μύτη μαθητή με ειδικές ανάγκες!

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το dete.gr, για άγνωστο λόγο η δασκάλα χειροδίκησε σε βάρος του 9χρονου και του άνοιξε τη μύτη με γροθιά στο πρόσωπο! Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι με το αυτοκίνητο του σχολείου μέσα στα αίματα! Οι γονείς ρώτησαν τον οδηγό του σχολικού τι συνέβη και αυτός απάντησε πως ο γιος τους χτυπήθηκε από τη δασκάλα.

Εξαγριωμένοι οι γονείς του μαθητή δήλωσαν ότι θα κυνηγήσουν τη δασκάλα μέχρι τέλους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δασκάλα έριξε μπουνιά σε μαθητή με ειδικές ανάγκες"

Στην πέμπτη θέση το ΠΑ-ΣΟΚ

Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που κυκλοφορεί την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 18,5 μονάδες διαφορά, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς συγκεντρώνουν συνολικά 38%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην πέμπτη θέση, ενώ και το ΛΑΟΣ έχει κόστος από τη συγκυβέρνηση. Αντιθέτως, σημαντικά ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της Αριστεράς και ιδιαίτερα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής στη δημοσκόπηση διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 12%, ΝΔ 30,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΛΑΟΣ 6%, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, Δημοκρατική Αριστερά 13%, Οικολόγοι Πράσινοι 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Άρμα Πολιτών 2,5%, Αποχή-λευκά-άκυρα 33,9%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν οι: Φώτης Κουβέλης 46%, Γιάννης Δημαράς 43%, Αλέξης Τσίπρας 34%, Αντώνης Σαμαράς 24%, Γιώργος Καρατζαφέρης 23%, Αλέκα Παπαρήγα 20%, Ντόρα Μπακογιάννη 17%, Γιώργος Παπανδρέου 9%.




Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 45% υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές και να μην δοθεί παράταση στην θητεία της κυβέρνησης συνεργασίας.


Εννιά στους δέκα εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στην πέμπτη θέση το ΠΑ-ΣΟΚ"

H εφημερίδα Bild που καλούσε σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα!

Τι κι αν έχει πραγματοποιήσει λαϊκίστικες επιθέσεις της κατά της Ελλάδας; Η γερμανική εφημερίδα Bild έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα, όπως ανακοινώνει η ίδια σε σημερινό δημοσίευμά της.

Η εφημερίδα, η οποία είναι γνωστή για τις λαϊκίστικες επιθέσεις της κατά της Ελλάδας, αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα τα ελληνικά ομόλογα να αποφέρουν σημαντικά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα και διευκρινίζει ότι έχει στην κατοχή της ένα ομόλογο, αξίας 5.179 ευρώ, το οποίο λήγει στις 20.3.2012 και ένα δεύτερο, αξίας 4.946 ευρώ, με ημερομηνία λήξης στις 20.5.2013.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πάντως ότι, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η επένδυση θα αποδειχθεί αποτυχημένη, αλλά σε περίπτωση που τα δύο ομόλογα αποδώσουν κέρδη, που υπολογίζεται να διπλασιάσουν το επενδεδυμένο ποσό, η εφημερίδα δεν θα κρατήσει τα χρήματα, αλλά θα τα δωρίσει.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα έχει ζητήσει από καιρού εις καιρόν:

- Δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

- Να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη

- Να πουλήσουμε και τα νησιά μας και, φυσικά,

- Να επιστρέψουμε στη δραχμή
Διαβάστε Περισσότερα » "H εφημερίδα Bild που καλούσε σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα!"

Το πολυνομοσχέδιο προκαλεί χάος στην κυβέρνηση "συνεργασίας" - Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ καταψηφίζουν πολλά από τα άρθρα

- Η πιθανότητα να μην περάσουν άρθρα που έχει επιβάλλει η τρόικα θα δημιουργήσει μείζον πολιτικό θέμα
- Βουλευτές της ΝΔ (δικηγόροι στο επάγγελμα) αποχώρησαν για να μην αναγκαστούν να ψηφίσουν το άρθρο 6
- Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Βούρος και Λούκα Κατσέλη οι πρώτοι "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ
- Το ΛΑΟΣ καταψήφισε το άρθρο Λοβέρδου και η Νέα Δημοκρατία δήλωσε παρών

Η διαφοροποίηση πολλών βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ που είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν «παρών», χαρακτήρισε την αποψινή ονομαστική ψηφοφορία επί των 11 επίμαχων άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Τις αντιρρήσεις πάντως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε κυρίως το άρθρο που αφορούσε την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ πολλές διαφωνίες εκφράστηκαν και για τις δύο διατάξεις που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών και κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ.

Η ΝΔ υπερψήφισε όλα τα άρθρα πλην του άρθρου 29 για το οποίο οι βουλευτές της δήλωσαν παρών ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 26 βουλευτές της.

Ο ΛΑΟΣ, καταψήφισε μόνο το άρθρο 29 ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισαν και τα 11 άρθρα.

Όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσαν παρών στα άρθρα 17, 19 ,24 και 29 εκτός από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη που καταψήφισε το άρθρο 6 για τους δικηγόρους.

Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα στη σύσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Αργύρης Λαφαζάνης ενώ ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος που διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Χρήστος Κατσούρας και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος που καταψήφισε όλα τα άρθρα.

Ειδικότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν:

Άρθρο 4: Παρών 5 όχι δύο.

Άρθρο 6: Παρών 9 όχι 33.

Άρθρο 7: Παρών ένας όχι 13.

Άρθρο 16: Παρών 4 όχι 5.

Άρθρο 17: Παρών 6 όχι 5.

Άρθρο 19: Παρών 6 όχι 10.

Άρθρο 24: Παρών 6 όχι 34.

Άρθρο 29: Παρών 30 όχι 9.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ:

Άρθρο 4: επιβάλλει αντικειμενικά κριτήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες και ρυθμίζει οικονομικές εκκρεμότητες των δήμων.
Άρθρο 5: καταργείται στις 29 Φεβρουαρίου 2012 η παράταση που είχε δοθεί για την απελευθέρωση των φορτηγών δημόσιας χρήσης.
άρθρο 6 παρέχεται η δυνατότητα για την δημιουργία δικηγορικών εταιριών σε όλη την επικράτεια.
Άρθρο 7: δημιουργία Ταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας
Άρθρα 16- 19: προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων. Όλες οι θυγατρικές εταιρίες του ΕΟΜΜΕΧ καταργούνται και απολύονται ταυτόχρονα όλοι οι εργαζόμενοι.
Άρθρο: Προβλέπει περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60 ετών.
Άρθρο 28: Εμπορικά ακίνητα που ανήκουν σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να παρατείνουν την μίσθωση για ένα χρόνο με μηδενικό μίσθωμα

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πολυνομοσχέδιο προκαλεί χάος στην κυβέρνηση "συνεργασίας" - Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ καταψηφίζουν πολλά από τα άρθρα"

Η Π. Παπανδρέου καλεί τον Δ. Κουσελά για τη λίστα φοροφυγάδων

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου καλεί εκ νέου για κατάθεση τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τις καταγγελίες του περί ύπαρξης λίστας φοροφυγάδων, η οποία δεν αξιοποιείται.

Υπενθυμίζεται, ότι, όταν ο κ. Κουσελάς πέρασε για πρώτη φορά το εισαγγελικό κατώφλι, είχε ανασκευάσει τους ισχυρισμούς του.

Συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει καταθέτοντας ενώπιον της κ. Παπαπανδρέου, ότι ουδέποτε είχε αναφερθεί σε λίστες και ότι τα λεγόμενά του παραποιήθηκαν από δημοσιογράφους.

Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, μετά την δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας με μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ο κ. Κουσελάς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Αισθάνομαι δικαιωμένος που είχα μιλήσει για λίστες μεγαλοοφειλετών αν και τότε ορισμένοι με αποκάλεσαν κωλοτούμπα.»

Μετά από αυτή τη δήλωση, με την οποία ουσιαστικά επανέρχονται στο προσκήνιο οι αρχικές καταγγελίες, η κ. Παπανδρέου έκρινε σκόπιμο να καλέσει τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών για συμπληρωματική κατάθεση.

directnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Π. Παπανδρέου καλεί τον Δ. Κουσελά για τη λίστα φοροφυγάδων"

Ο «χάρτης των νεοαστέγων» στη Βουλή, ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας ζητούν φορείς

Ο αριθμός των νεοαστέγων -έστω και κατά προσέγγιση- παραμένει άγνωστος

Ένα αδρό μόνο σχεδιάγραμμα του αθηναϊκού «χάρτη των νεοαστέγων», με τον αριθμό τους να παραμένει άγνωστο, παρουσίασαν στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός υγείας, ο δήμαρχος Αθηναίων, και εκπρόσωποι της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Εκκλησίας την Τρίτη.
Τα στοιχεία φορέων και οργανώσεων σκιαγραφούν τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο, με οφειλέτες στην εφορία ή/και στα ασφαλιστικά ταμεία να «προστίθενται» στον πληθυσμό των αστέγων, ενώ οι φορείς καλούν την πολιτεία σε άμεση ενίσχυση των μονάδων κοινωνικής πρόνοιας για την ανάσχεση του φαινομένου.

Από τις εκθέσεις ειβεβαιώνεται πως εξαιτίας της κρίσης βγήκαν στο δρόμο άνθρωποι που ζούσαν εύπορα πριν το ξέσπασμά της, πως στους «νεοάστεγους» πια περιλαμβάνονται και ολόκληρες οικογένειες. Ο αριθμός -έστω και κατά προσέγγιση- όσων μένουν με χαρτόνια και κουβέρτες στο Ζάππειο, την Κουμουνδούρου, τη Σανταρόζα, το Γκάζι, στα παγκάκια, κάτω από γέφυρες, έξω από κλειστά καταστήματα, είναι αδιευκρίνιστος.

Αρκετοί από όσους έχουν χάσει την στέγη τους και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο σε 52 σημεία της Αθήνας είναι οφειλέτες της εφορίας. Το πρόβλημα ανατροφοδοτείται ιδιαίτερα και εξαιτίας των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία: Οι «νεοαστέγοι» με οφειλές δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ως εκ τούτου να ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε πως το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ενημέρωσε ότι ήδη νομοπαρασκευαστική επιτροπή καταρτίζει το σχέδιο νόμου που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα για τον νεοάστεγο. Όπως επίσης είπε, αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη στην ελληνική οικογένεια ο αριθμός των αστέγων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως δεν είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των αστέγων καθώς δεν είναι καταγεγραμμένοι και επισήμανε την ανάγκη για κοινή προσπάθεια από το υπουργείο Υγείας, την τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και τις αρμόδιες οργανώσεις που ήδη είναι δίπλα τους. «Το πρόβλημα είναι μεγάλο και όσο υπάρχει κρίση το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Για το λόγο αυτό χρειάζεται μια σειρά δράσεων όπως η ύπαρξη υπνωτηρίων, κέντρων ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ακόμα και θέσεις εργασίας», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου έκανε λόγο για ζήτημα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις σχολιάζοντας πως δεδομένης της έλλειψης νομοθεσίας, σήμερα άρχισε να γίνεται μια κινητοποίηση και ζήτησε ένα fast track για την ενίσχυση των κοινωνικών μονάδων πρόνοιας.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Μάξιμος Παπαγιάννης τόνισε ότι χορηγούνται γεύματα από την Εκκλησία προτείνοντας όμως παράλληλα να βοηθηθούν από όλους τους φορείς οι άνθρωποι αυτοί, να ξαναβρούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Πρότεινε επίσης να βρεθεί τρόπος να μην συσσωρεύονται οι νεόπτωχοι άστεγοι με ιδρυματικό τρόπο αλλά να δίδεται επιδότηση κατοικίας για ψυχολογικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τους νεόπτωχους αστέγους στην Αθήνα και ο Δήμος έχει δημιουργήσει άτυπη τράπεζα τροφίμων, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, ξενώνες ενώ προσφέρονται και δωρεάν ρούχα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι δύο διαμερισματικοί σύμβουλοι προσέτρεξαν στις υπηρεσίες του δήμου για να σιτιστούν.

sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «χάρτης των νεοαστέγων» στη Βουλή, ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας ζητούν φορείς"

Και ο Καρατζαφέρης δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο!!!

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ!

Σάλος προκλήθηκε από την δήλωση του Μ. Χρυσοχοίδη πως δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί δεν...προλάβαινε λόγω "άλλων υποχρεώσεων". Είναι όμως ο πρώτος που είπε κάτι τέτοιο; Δείτε:



Σαφέστατα όχι! Τον έχει...προλάβει εδώ και αρκετούς μήνες ο Γ. Καρατζαφέρης, φανατικός υποστηρικτής του ΔΝΤ και "συγκυβερνών" στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε στον Δ. Σωτηρόπουλο του Hellas-Orthodoxy, είναι χαρακτηριστικό!

Ερωτάται ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ αν είχε διαβάσει αναλυτικά το νομοσχέδιο του Μνημονίου, πριν το υπερψηφίσει: Η απάντηση, πως "εκείνη την ώρα είχα άλλα πράγματα να ασχοληθώ...γιατί έσβηνε η Ελλάδα", δεν αφήνει περιθώρια θετικής απάντησης στην εύλογη απορία κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Διαβάζουν οι πολιτικοί αυτά που πάνε και ψηφίζουν;

"Προλαβαίνουν" να ενημερωθούν για εκείνα που δεσμεύουν γενιές και γενιές Ελλήνων ή έχουν άλλες "υποχρεώσεις" (ποιες άραγε); Και τελικά, ποιος είναι ο ρόλος τους και γιατί πληρώνονται αδρά από τον ελληνικό λαό, αν δεν είναι ικανοί να διαβάσουν ούτε ένα νομοσχέδιο πριν το ψηφίσουν;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συγκεκριμένο βίντεο έχει σταλεί σε όλα τα Μέσα "Ενημέρωσης", μεγάλα και μικρά. Θα τολμήσουν οι...έγκριτοι δημοσιογράφοι που "αγανάκτησαν" με την δήλωση Χρυσοχοίδη να το προβάλουν ή έστω να κάνουν την ίδια ερώτηση στον μόνιμο τηλε - θαμώνα τους Καρατζαφέρη; Για να δούμε...!

hellas-orthodoxy.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο Καρατζαφέρης δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο!!!"

Σαμαρά υπάρχεις;

27-12-2011, Υπουργός Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ για προφυλάκιση Εφραίμ:
"Ουδέποτε παρενέβην, ούτε θα παρέμβω τώρα και στο μέλλον σε οποιαδήποτε ...
υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης"
http://www.star.gr/politics/123275

24-1-2012, Υπουργός Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ για πιθανή δίωξη Παπανδρέου:
"Καλώ το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να ορίσει δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους".
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=126275

Δεν παρεμβαίνουν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ λοιπόν όταν φυλακίζονται αντίπαλοι (κανείς πασόκος δεν φυλακίστηκε όπως ξέρεις από το σινάφι Άκη, Μαντέλη, Τσουκάτου, υποβρύχια, siemens κλπ), αλλά απαγορεύουν στη δικαιοσύνη να πειράξει δικό τους, γιατί αν τον πειράξει θα γίνει μακελειό !

Κι εσύ, που ο λαός σου έδωσε στην τελευταία δημοσκόπηση διπλάσιο ποσοστό από το κόμμα που κυβερνά, κάνεις αντιπολίτευση κολεγίου !!! Την ώρα που η οργή του κόσμου για τους ανθρώπους που μέσα σε δύο χρόνια γύρισαν την Ελλάδα στη δεκαετία του ΄50 ξεχειλίζει !
Και τους αφήνεις να κάνουν πάρτι ανενόχλητοι, να απαγορεύουν στη δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει, να κυβερνάνε όπως γουστάρουν και να σε καταγγέλουν αυτοί ! Αντί να τους πάρεις μονότερμα και να μη μπορούν να σταθούν ούτε στην τουαλέτα του σπιτιού τους !

Ο λαός περιμένει από την (εκάστοτε) αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση και να την φρενάρει όταν αυθαιρετεί . Όταν νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου και οι φυλακές είναι μόνο για τους άλλους.

Άμα δεν μπορείς, άστο αρχηγέ* ! Μην το κουράζεις.

(* το αρχηγέ με την έννοια της αργκό, εμείς δεν έχουμε αρχηγό)


taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαρά υπάρχεις;"

Σαμαράς: "Το Βατοπαίδι χρησιμοποιήθηκε για να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή"

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων «RIA Novosti» κ. Αλέξιο Μπογκντανόβσκι, παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Σαμαράς δέχθηκε ερώτηση για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και την προφυλάκιση Εφραίμ.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, είναι η πρώτη φορά που μιλάει για την υπόθεση.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου έχει ως εξής: Στη Ρωσία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για την πρόσφατη σύλληψη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος είναι δημοφιλής στη Ρωσία και έφερε εκεί από το Άγιον Όρος την Αγία Ζώνη μόλις πριν από δύο μήνες. Δεν μπορώ να σας ζητήσω να σχολιάσετε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τη γενική σας στάση ως προς το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεδομένου ότι πρώην στελέχη του κόμματός σας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν όχι από δικαιοσύνη, αλλά από ΜΜΕ και πολιτικούς για τις συναλλαγές του κράτους με τη Μονή.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε: Όπως σωστά το είπατε, δεν μπορώ να σχολιάζω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.»

«Στο μεταξύ, όμως, δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε επίσης.

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό,τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά. Τώρα πρέπει να κλείσει και η δικαστική πλευρά της. Με πλήρη διερεύνηση σε βάθος, ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια. Κι αυτό θα συμβεί. Να είστε σίγουροι!»

«Και να έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά θα τελειώσει αυτή την ιστορία που δηλητηριάζει και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την εικόνα της Ορθοδοξίας διεθνώς», ανέφερε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας.

romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: "Το Βατοπαίδι χρησιμοποιήθηκε για να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή""

Στο Παρίσι πάλι ο Νταλάρα, νέες επαφές για το "κούρεμα"

Ως «σύνθετη διαδικασία με πολλές πτυχές, νομικές και τεχνικές » χαρακτήρισε με δηλώσεις του προς τα διεθνή ΜΜΕ το βράδυ της Τρίτης από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιου οικονομικού forum, την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο κύριος Charles Dallara. Ο κ. Dallara επιστρέφει στο Παρίσι όπου και θα έχει νέο κύκλο επαφών και σειρά συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους που κατέχουν τίτλους ελληνικών ομολόγων. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του IIF απέφυγε για άλλη μια φορά να δώσει λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην αναλυτική συνέντευξη του στο protothema.gr και στο GreekAmericanNewsAgency (διαβάστε εδώ σχετικά), ενώ δεν διευκρίνισε αν και πότε επιστρέφει στην Αθήνα.

Πρόσθεσε, πάντως, πως «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ελληνική κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο». Το προσεχές σαββατοκύριακο 28/29 Ιανουαρίου θεωρείται κρίσιμο και δεν αποκλείεται και να σηματοδοτήσει τις παραπέρα εξελίξεις για την διαπραγμάτευση ως προς το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το ζήτημα αυτή την στιγμή που φαίνεται να κωλυσιεργεί την τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και IIF ( πιστωτών –τραπεζών-δανειστών) είναι εκείνο του κουπονιού για το επιτόκιο που θα συνοδεύει τα ελληνικά ομόλογα - άλωστε νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Νταλάρα είχε παραδεχθεί ότι "είναι ένα ζήτημα το επιτόκιο" (διαβάστε εδώ σχετικά ).

Πηγή πάντως από το IIF που ρωτήθηκε ως προς τις ημερομηνίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και που κάνουν λόγο για 13 Φεβρουαρίου ως πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης απαντώντας μας είπε πως «όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές όσο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευση. Και μακάρι αυτή να κλείσει νωρίτερα».

Για να προσθέσει με νόημα πως «αυτή (σ.σ. που συζητείται αυτή την στιγμή) είναι η τελευταία και τελική πρόταση προς την Αθήνα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος»..

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Παρίσι πάλι ο Νταλάρα, νέες επαφές για το "κούρεμα""

Ανιστόρητος και προκλητικός ο Γ. Μπουτάρης!

Σε νέα πρόκληση προς τον λαό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στην Παλαιά Βουλή σε εκδήλωση που διοργάνωσε ομάδα πανεπιστημιακών και άλλων παραγόντων είπε ότι δήθεν η Θεσσαλονίκη δεν έχει κανέναν λόγο να γιορτάσει εφέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. «Ποια 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης;» υποστήριξε και -θυμίζοντας τη Μαρία Ρεπούση που χαρακτήρισε «συνωστισμό» τη σφαγή της Σμύρνης το 1922- συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο: «Η πόλη παραδόθηκε, δεν ελευθερώθηκε. Δεν έγινε καμία μάχη».

Υπό τη δημαρχία του κ. Μπουτάρη, λοιπόν, η πόλη δεν θα γιορτάσει με τη λαμπρότητα και την επισημότητα που της αρμόζει την απελευθέρωσή της το 1912. Ηταν τότε που ο πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία μαινόταν και η Μακεδονία βρισκόταν στο επίκεντρο των μαχών. Η έντονη διαφωνία που υπήρχε από την αρχή των Βαλκανικών Πολέμων μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου, γιου του βασιλέα Γεωργίου Α', και του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, ως προς τις στρατηγικές κινήσεις του ελληνικού Στρατού, υποχωρεί και οι δύο άνδρες ομονοούν.

Ετσι, μετά τη νίκη στα Γιαννιτσά, ο Στρατός φτάνει στη Θεσσαλονίκη. Ο Χασάν Ταξίν Πασάς αναγκάζεται να δεχτεί τους όρους του Βενιζέλου και η πόλη απελευθερώνεται ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες Οθωμανοί στρατιώτες παραδόθηκαν ως αιχμάλωτοι το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 1912, όταν δύο τάγματα ευζώνων μπήκαν στη Θεσσαλονίκη και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο διοικητήριο της πόλης. Ο ελληνικός Στρατός προελαύνει νικητής, υπό τις ιαχές πλήθους κόσμου. Την επομένη εισέρχεται ο Κωνσταντίνος και παρίσταται σε πανηγυρική δοξολογία στον Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ στις 29 Οκτωβρίου γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ο Γεώργιος Α'.

Η Θεσσαλονίκη, ύστερα από σχεδόν πέντε αιώνες οθωμανικής κατοχής, είναι και πάλι ελληνική και ελεύθερη. Εφέτος, 100 χρόνια μετά την ιστορική εκείνη ημέρα για τον ελληνισμό και τη Μακεδονία, ο ανιστόρητος (και συν τοις άλλοις άθεος) κ. Μπουτάρης δεν βλέπει καμία απελευθέρωση και κανέναν λόγο για εορτασμούς. Θα του περάσει;

dimokratianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανιστόρητος και προκλητικός ο Γ. Μπουτάρης!"

Απίστευτη επιστολή παραίτησης δασκάλας στην έκπτωτη κυβέρνηση

Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή παραίτησης μιας δασκάλας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Η Μαρία Αλιφραγκή εξηγεί ότι επιλέγει να παραιτηθεί παρά να συνεχίσει να υπηρετεί μια παιδεία «που δεν υφίσταται». Η δασκάλα τονίζει ότι αρνείται να συνεργασθεί με την κυβέρνηση. Με αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων και γέμισαν τη χώρα άστεγους, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά

Το κείμενο της παραίτησης


«Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Οι λόγοι που μ’ έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:

- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών. Όχι κούφια λόγια και μπούρδες. Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής. Δεν μπορώ ν’ αντικρίζω τα μάτια των παιδιών μου, χωρίς να ντρέπομαι να υπηρετώ μία παιδεία που δεν υφίσταται. Δεν έχω το δικαίωμα, δεν μου επιτρέπεται. Αρνούμαι να συμμετέχω στο συστηματάκι σας: «Πρώτα ο μαθητής», «Δωρεάν δημόσια παιδεία», «Ίσες ευκαιρίες για όλους»; Αρνούμαι τους φόρους των συμπολιτών μου να τους προσφέρω αδιαμαρτύρητα στους προδότες της χώρας μου, χωρίς να μπορώ να αρνηθώ ή ν’ αντισταθώ στις αποφάσεις τους.

- Αρνούμαι να συναινώ, να συνεργάζομαι και να διευκολύνω αυτούς που μάτωσαν τη χώρα. Τους στυγνούς δολοφόνους, που δολοφονούν κάθε μέρα κάποιον συμπολίτη μου. (Μεταξύ των θυμάτων και ο άντρας μου).

- Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων, χωρίς ντροπή και σεβασμό στα χρόνια τους.

- Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που γέμισαν τη χώρα άστεγους και τώρα κάνουν τους ελεήμονες τάχα.

Δεν θέλω την ελεημοσύνη τους, δεν αναγνωρίζω τα μιάσματα, τους θρασύδειλους που παράνομα κυβερνούν τη χώρα με την πεποίθηση ότι συμφωνούμε.
Για όλους αυτούς τους λόγους,

ΕΠΕΙΔΗ

Η ψυχή μου αλυχτά,

Αποχωρώ και ΑΠΑΙΤΩ, το μόνο δικαίωμα που μου αφήσατε για ν’ αντισταθώ, την παραίτησή μου, να την κάνετε ΑΜΕΣΑ δεκτή’.


Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη επιστολή παραίτησης δασκάλας στην έκπτωτη κυβέρνηση"

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων

Κατέληξε αργά το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο, ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Ο 77χρονος δημιουργός βρισκόταν στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας για τα γυρίσματα του τελευταίου μέρους της τριλογίας του με τίτλο «Η άλλη θάλασσα». Ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο -μετά από 45 λεπτά- το οποίο παρέλαβε τον σκηνοθέτη και τον μετέφερε σε νοσοκομείο του Φαλήρου, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με μέλη της ομάδας του κινηματογραφικού του συνεργείου, χρειάστηκε να γίνει τηλεφώνημα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να παρέμβει για την ταχεία έλευση του ασθενοφόρου.

Στην αρχή πάντως -και σύμφωνα με τους ίδιους αυτόπτες μάρτυρες- ο Αγγελόπουλος, αν και είχε υποστεί σοκ από το χτύπημα, διατηρούσε τις αισθήσεις του και μπορούσε να ανατάλλαξει μερικές φράσεις με τα μέλη του συνεργείου.

Ο ειδικός φρουρός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα τραυματίστηκε και ο ίδιος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής με την αναγγελία του θανάτου του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη δήλωσε:«Όλοι πενθούμε για τον μεγάλο Έλληνα που με το έργο του τίμησε την πατρίδα μας».


Ποιος ήταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Το 1961 μετέβη στη Γαλλία όπου σπούδασε φιλοσοφία και κινηματογραφική τέχνη. Από το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αρχικά με την κριτική και αργότερα με την σκηνοθεσία.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν η «Αναπαράσταση» (1970) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε ξένα φεστιβάλ.

Τη δεκαετία του 1970 σκηνοθέτησε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του: τις «Μέρες του ‘36» (1972), τον πολυβραβευμένο «Θίασο» (1974) και τους «Κυνηγούς» (1977). Ο «Μεγαλέξαντρος» το 1980 απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.

Ακολούθησαν το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), ο «Μελισσοκόμος» (1986) και το «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) και το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» (1991), όλες πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1995 «Το βλέμμα του Οδυσσέα» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες κέρδισε η «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».

Το 2004 παρουσίασε το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοίμαζε, το «Λιβάδι που δακρύζει».

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
1968 "Εκπομπή" μικρού μήκους
1970 "Αναπαράσταση"
Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο Φεστιβάλ του Hyeres (1971),
Βραβείο Georges Sadoul (1971)
1972 "Μέρες του '36 "
Βραβείο FIPRESCI Βερολίνο 1973
1975 "Ο Θίασος"
Βραβείο FIPRESCI, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 1975,
Βραβείο Interfilm Βερολίνο "Forum" 1975,
Βραβείο καλύτερης ταινίας της χρονιάς, British Film Institute 1976,
Βραβείο Καλύτερης ταινίας στον κόσμο για τη δεκαετία 1970-80, Ένωση Κριτικών
Ιταλίας,
Μία από τις καλύτερες ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, FIPRESCI,
Καλύτερη ταινία της χρονιάς, Grand Prix για τις τέχνες, Ιαπωνία,
Βραβείο Golden Age, Βρυξέλλες 1976
1977 " Οι κυνηγοί"
Βραβείο καλύτερης ταινίας Golden Hugo, Σικάγο 1978
1980 "Μεγαλέξανδρος"
Βραβείο Χρυσό Λιοντάρι και FIPRESCI, Βενετία 1980
1981 "Ένα χωριό, ένας χωριάτης" ντοκιμαντέρ
1983 "Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη" τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
1984 "Ταξίδι στα Κύθηρα"
1986 "Ο μελισσοκόμος"
1988 "Toπίο στην ομίχλη"
1991 "Το μετέωρο βήμα του πελαργού"
Cinema Lumiere, Μπολόνια (Ιταλία), Μάρτιος - Απρίλιος 2002,
Φεστιβάλ Σίδνεϊ (Αυστραλία), Ιούνιος 2003
1995 " Το βλέμμα του Οδυσσέα"
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 1995
FIPRESCI Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 1995,
Felix των Κριτικών ταινίας της χρονιάς, 1995
1998 " Μια αιωνιότητα και μια μέρα"
Χρυσός Φοίνικας στο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών, 1998
2004 "Το λιβάδι που δακρύζει"
2008 "Η σκόνη του χρόνου"

Ακολουθούν αποσπάσματα απο χαρακτηριστικές ταινίες του











tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος"

Πυρά Μιχελάκη κατά Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

«Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη την κοινωνία», σχολιάζει ο Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή το έγγραφό του υπουργού δικαιοσύνης προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με το οποίο θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

«Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές.Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς. Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, “έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης”.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ε. Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά Μιχελάκη κατά Μιλτιάδη Παπαϊωάννου"

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή

Την στήριξή της προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, εξεδήλωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις Υπουργού και εκπροσώπου τύπου κόμματος, εξ αιτίας της υποβολής από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου , συγκεκριμένης δικογραφίας , με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, προς διαβίβαση αυτής στη Βουλή, επισημαίνουμε τα ακόλουθα :

Οι ρόλοι των Λειτουργών των τριών εξουσιών του Κράτους , σε μια χώρα δικαίου , είναι διακριτοί και οι Δικαστικοί Λειτουργοί της Χώρας μας , είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι , είναι αποφασισμένοι να υπερασπίζονται το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών.

Συνεπώς, διαβεβαιώνουν τον Ελληνικό Λαό ότι τηρούν, με ευλάβεια, την συνταγματική νομιμότητα και διαφυλάττουν την ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων , χωρίς διακρίσεις , μη ενδίδοντες σε παρεμβάσεις απ’ όπου και αν προέρχονται και μη πτοούμενοι από απειλές περί «μακελειών», που μπορούν να ερμηνευθούν (οι απειλές) , ως δηλώσεις «επικίνδυνης αφέλειας» .
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή"

Ωμή και προκλητική παρέμβαση Παπαϊωάννου στο έργο της Δικαιοσύνης

Με μια προκλητική ,για την Δημοκρατία, παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θέτει θέμα απομάκρυνσης των Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.
Μέσα από το πεντασέλιδο ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου , διαφαίνεται ξεκάθαρα η ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός καλεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποφασίσει για την …. αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι χειρίζονται, μεταξύ άλλων, την υπόθεση των CDS, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και επίσημες καταγγελίες από το βήμα της Βουλής, πιθανολογείται η εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου.
Είναι δε οι ίδιοι εισαγγελείς οι οποίοι αποφάσισαν την αποστολή της δικογραφίας της ΕΛΣΤΑΤ στην Βουλή , σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, αφού προσέκρουσαν σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Τονίζεται ότι ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είναι αυτός που «συνέστησε» στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να «τελειώνουν γρήγορα» με την υπόθεση των CDS. Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούμε όταν «συστήνουμε» σε κάποιον που εξετάζει μια υπόθεση, να «τελειώνει γρήγορα»….
Με περίσσια μάλιστα υποκρισία ο κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αφού αναφέρει στην επιστολή του ότι …. «Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή και στην οικονομία αποτελεί, πλέον, εθνική προτεραιότητα» , στην συνέχεια «διατάζει» το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης : «σε περίπτωση που αποφασίσετε θετικά, να ορίσετε δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους».
Είναι η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο οικονομικούς Εισαγγελείς. Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι …. «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης» .
Είναι φανερό ότι έχει εκδοθεί και έχει ενεργοποιηθεί μια κομματική ντιρεκτίβα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις και ύβρεις προς την Δικαιοσύνη και απειλές περί μακελειού σ’ ολόκληρη την κοινωνία.
Οι δηλώσεις άλλωστε Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ρέππα , Ξενογιαννακοπούλου και άλλων, καθώς και οι ωμές παρεμβάσεις Ε. Βενιζέλου και Μ.Παπαϊωάννου στο έργο της Δικαιοσύνης , το αποδεικνύουν περίτρανα….

politis-gr.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ωμή και προκλητική παρέμβαση Παπαϊωάννου στο έργο της Δικαιοσύνης"

Συνεχίζει τη λειτουργία της η Kodak

Άφωνοι έμειναν όλοι όταν άκουσαν ότι η Kodak βάζει λουκέτο, αυτό όμως φαίνεται πως δεν ισχύει αφού ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τράβηξε το πέπλο μυστηρίου που την κάλυπτε.

Όπως εξηγεί ο Antonio Perez, η υπαγωγή της Kodak στο άρθρο 11 των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν σημαίνει πτώχευση της εταιρείας και δεν ισχύει για τις θυγατρικές που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

«Μόνο τα κεντρικά της Kodak και οι θυγατρικές της που έχουν βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της εταιρείας, οι θυγατρικές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό και επομένως θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε όλους τους πελάτες μας παγκοσμίως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας.

Συνεχίζοντας στην διευκρίνισή του, σημείωσε «Το Άρθρο 11 δεν σημαίνει πως η Kodak κλείνει. Η διαδικασία του Άρθρου 11 των Ηνωμένων Πολιτειών είναι διαφορετική από αυτή της χρεοκοπίας σε άλλες χώρες.

Το άρθρο 11 θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τις κανονικές επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς θα αναδιοργανώνουμε το χρέος, τα κόστη και τις άλλες υποχρεώσεις μας».

Ως εκ τούτου, η εταιρεία CPI, ως επίσημος διανομέας των Kodak Document Scanners, ενημερώνει ότι η αίτηση της Eastman Kodak Company για το άρθρο 11, αφορά αποκλειστικά και μόνο την επιχειρηματική δραστηριότητα της Kodak στις ΗΠΑ και δεν επηρεάζει τη λειτουργία της Kodak Document Imaging στην Ευρώπη.

dealnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζει τη λειτουργία της η Kodak"

Εισαγγελική έρευνα για Hellas Power και Energa

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο μπαίνουν όσα καταγράφονται στο πόρισμα του επικεφαλής της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρείες Hellas Power και Energa.

Με αφορμή το πόρισμα αυτό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανάθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα του εισαγγελέα Νικολούδη προκύπτει ότι δεν αποδόθηκαν ποτέ στον ΔΕΣΜΗΕ (διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού) 120 εκατ. ευρώ, που έπρεπε να καταβάλλουν οι Hellas Power και Energa, πόσο που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντίθετα, τα χρήματα αυτά κατά πληροφορίες κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ήδη δεσμευθεί από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα οι δυο εταιρείες επιχειρήθηκε να μεταβιβαστούν σε αραβο-ρωσικό fund.

Νωρίτερα το protothema.gr μετέδωσε ότι οι δύο εταιρείες διαγράφηκαν από τα μητρώα της ΡΑΕ και του ΔΕΣΜΗΕ, με αποτέλεσμα οι περίπου 200.000 πελάτες τους να επιστρέφουν στη ΔΕΗ.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για Hellas Power και Energa"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news