facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ανεύρεση πτώματος ανδρός και γυναικείου σκελετού στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεύρεση πτώματος ανδρός και γυναικείου σκελετού

Πρωινές ώρες σήμερα (21-01-2012), στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψης, βρέθηκε σε ρέμα όπου ήταν εναποτεθειμένα μπάζα, από κάτοικο του ανωτέρω χωριού, πτώμα αγνώστου ανδρός σε προχωρημένη σήψη και γυναικείος σκελετός, τα οποία ήταν καλυμμένα με διάφορα αντικείμενα.

Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, καθώς και ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου.

Διενεργείται Προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεύρεση πτώματος ανδρός και γυναικείου σκελετού στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψης"

Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ. για τον Μάρκο Καραμπέρη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Λαικός ορθόδοξος συναγερμός με αφορμή την εμπλοκή του υποψήφιου του αντιπεριφερειάρχη Μ. Καραμπέρη στο κύκλωμα τοκογλύφων..
(στη φωτό βλέπετε αριστερά τον Καρατζαφέρη και δεξιά τον Καραμπέρη).

«Ως προς το τελευταίο φαινόμενο, όπου εκτός από τους παγκόσμιους τοκογλύφους, ξέσπασε και σκάνδαλο τοκογλύφων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης- βέβαια, τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σε όλη τη χώρα και το συγκεκριμένο αναφέρθηκε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο – όσον αφορά στο όνομα ενός υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη που φαίνεται να αποδίδεται στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, θα ήθελα να πω ότι αυτό το άτομο δεν ανήκε, ούτε εντάχθηκε ποτέ οργανωτικά και πολιτικά στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Δεν αποτελεί στέλεχός μας, ή μέλος μας. Εντάχθηκε σαν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, με καθαρό τότε ποινικό μητρώο – το οποίο ζητήθηκε από όλους όσοι συμμετείχαν – και σε εκείνη τη φάση δεν υπήρξε καμιά συνοδευτική μομφή στο πρόσωπο του. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε ούτε προϊστορία, ούτε μετέπειτα συνέχεια πολιτικής συνάφειας, ένταξης και λειτουργίας σε όργανα ή σε ρόλους σε ό, τι αφορά στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Και κλείνω με αυτήν την παρένθεση, θεωρώντας ότι οι ατομικές συμπεριφορές, όσον αφορά αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων, δεν μπορούν να είναι επωδός της δικής μας πολιτικής γραμμής η οποία είναι κάθετη, ξεκάθαρη και αμείλικτη σε τέτοια ζητήματα. Στο να τιμωρούνται δηλαδή όλοι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.
Ήθελα, επίσης, να πω ότι οι επισημάνσεις του Προέδρου μας για το ζήτημα των σκανδάλων, που θα συνεχίσουν να συνοδεύουν το απερχόμενο πολιτικό προσωπικό αυτής της αιθούσης, είναι πολύ σημαντικές, να λαμβάνονται υπόψη. Και ένα μέγα θέμα, που αφορά όλους μας είναι ότι το άνοιγμα των λογαριασμών δεν είναι μόνο υπόθεση Ελβετίας, είναι συνολικά για τον πολιτικό κόσμο.
Ο τρόπος ζωής είναι αυτός που αξιολογείται από τον πολίτη και επειδή πολύ σύντομα θα κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφανθεί, έχουν χαρακτηριστεί ποιοι είναι οι κλέφτες και οι ψεύτες, ποιοι είναι οι διαχειριστές που όχι μόνο απέτυχαν, αλλά οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ. για τον Μάρκο Καραμπέρη"

ΝΔ: Εκλογές στις 8 Απριλίου

Τελεσίγραφο εντός και εκτός Ελλάδος πρόκειται να αποστείλει - με δημόσια τοποθέτηση του μέσα στην εβδομάδα- ο Α. Σαμαράς, προς όσους επιθυμούν ή πιέζουν παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν της ολοκλήρωσης του PSI και της υπογραφής της δανειακής σύμβασης.
H εξέλιξη αυτή δείχνει πλέον μονόδρομο για τον Α.Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της παράτασης του βίου της κυβέρνησης έχει τεθεί και από τους δανειστές γεγονός που γνωρίζει η Συγγρού και ήδη βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Επιτελείς του Α. Σαμαρά όταν ερωτώνται σχετικά παραπέμπουν στην απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην σύσκεψη υπό τον Λ .Παπαδήμο όταν ο Γ. Καρατζαφέρης έθεσε θέμα αναβολής των εκλογών και υπερθεμάτισε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας για παράταση του βίου της κυβέρνησης και μάλιστα μέχρι το 2013.

«Σε αυτή την περίπτωση, απάντησε ο Α. Σαμαράς, μπορείτε να κυβερνήσετε μόνοι σας. Εγώ θα είμαι απέξω».

Η ΝΔ πάντως γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα δεν έληξε εκεί καθώς πέρα από τις εσωτερικές πιέσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πιέσεις από το εξωτερικό.

Ήδη η παρέμβαση του Όλι Ρεν σήμανε καμπανάκι και αναμένετε και νέα παρέμβαση αυτή τη φορά από το Βερολίνο.Το επιτελείο Σαμαρά υπ αυτές τις συνθήκες σπεύδει να προλάβει όλα τα πιθανά σενάρια πιέσεων .

«Αν όλα πάνε καλά, σημειώνει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ τότε η ημερομηνία των εκλογών είναι δεδομένη. Η 8η Απριλίου» και συμπληρώνει «αν κάτι δεν πάει καλά ειδικά τότε οι εκλογές πρέπει να επισπεύστουν ».Οι ίδιοι κύκλοι σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κάνουν λόγο για εξωθεσμικά κέντρα που απεργάζονται λύσεις εκτός συνταγματικού πλαισίου γεγονός που προιδεάζει για μεγάλη ένταση στην περίπτωση που τα «σενάρια» αρχίσουν να παίρνουν πραγματικές και διαστάσεις.

Σημείωση: Είναι η τέταρτη κατά σειρά ημερομηνία και η τρίτη κατά σειρά υποχώρηση σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, μετά τις ημερομηνίες της 4ης Δεκεμβρίου, της 19ης Φεβρουαρίου και της 4ης Μαρτίου...
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Εκλογές στις 8 Απριλίου"

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ζητεί την κατασκευή κτηρίου ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Ρόδου

Να εκχωρηθεί το έργο κατασκευής κτηρίου ακτινοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητεί με επιστολή του προς στον υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη ο περιφερειάρχη, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Επισημαίνεται πως και Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, εισηγείται θετικά να ορισθεί φορέας υλοποίησης του έργου η Περιφέρεια, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

naxos-news.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ζητεί την κατασκευή κτηρίου ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Ρόδου"

IIF: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Διευκρινίσεις έδωσε το IIF για την αναχώρηση του επικεφαλής του Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, επισημαίνοντας ότι ήταν προγραμματισμένη και όχι αιφνιδιαστική.

 Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους συνεχίζονται και ότι η αναχώρηση του Τσαρλς Νταλάρα, προέδρου του IIF, από την Αθήνα ήταν προγραμματισμένη και όχι αιφνιδιαστική.

Ο Νταλάρα και ο συνάδελφός του Ζαν Λεμιέρ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της τράπεζας BNP Paribas, αναχώρησαν σήμερα από την Αθήνα καθώς είχαν «ανειλημμένες προσωπικές υποχρεώσεις», όπως δήλωσε σήμερα σε διεθνή πρακτορεία ο εκπρόσωπος του IIF Φρανκ Βόγκλ, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους δύο άνδρες να αναχωρούν αιφνιδιαστικά και τις συνομιλίες να σταματούν.

Παρά την αναχώρηση του Νταλάρα και του Λεμιέρ ο Βογκλ υπογράμμισε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται», καθώς «μία ομάδα ειδικών που εκπροσωπεί την διευθύνουσα επιτροπή παραμένει στην Αθήνα και θα συνεχίσει να εργάζεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους για πολλά θέματα του PSI»

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο Τσαρλς Νταλάρα αναχώρησε με προορισμό το Παρίσι, για νέες διαβουλεύσεις στο Παρίσι με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν τηλεφωνικές επαφές του κ. Νταλάρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις
Σημειώνεται ότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου και ύστερα από νέα, πεντάωρη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών, Charles Dallara, η οποία ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 8 το απόγευμα της Παρασκευής, το IIF εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και καλεί όλες τις πλευρές να δράσουν "αποφασιστικά" προκειμένου να οριστικοποιηθεί.

 «Τα στοιχεία μιας χωρίς προηγούμενο εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του χρέους αρχίζουν να συγκροτούνται», αναφέρει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα συμβάλει στην «οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία».

Οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους του IIF, όπως πληροφόρησε ο κ. Βενιζέλος τους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμoυ, θα συνεχιστούν και σήμερα.

H ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ CHARLES DALLARA & JEAN LEMIERE 
«Συνεχίστηκαν οι συζητήσεις στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Τα στοιχεία μίας άνευ προηγουμένου εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) μπαίνουν σε τάξη. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά και να επωφεληθούμε της ευκαιρίας ώστε να οριστικοποιήσουμε αυτήν την ιστορική συμφωνία συνεισφέροντας στην οικονομική στραθερότητα της Ελλάδας,της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας».

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
H προ των πυλών συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους δημιουργεί, νέα δεδομένα στην ελληνική οικονομία.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για το «κούρεμα του αιώνα», καθώς δεν είναι μόνο η μείωση του χρέους, η οποία σε βάθος χρόνου υπολογίζεται στα 100 δισ. ευρώ, αλλά και η περιστολή των δαπανών του προϋπολογισμού για την πληρωμή τόκων η οποία εκτιμάται σε 4 με 5 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Τονίζουν δε ότι θα βελτιώσει αισθητά το κλίμα στην αγορά, καθώς θα εκλείψει το ενδεχόμενο «χρεοκοπίας» και «εξόδου από το ευρώ».

Είναι χαρακτηριστικό πως στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι, με την εφαρμογή του PSI σε συνδυασμό με τα έσοδα που θα προκύψουν από τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων από φέτος κιόλας, το χρέος θα καταστεί βιώσιμο νωρίτερα από το 2020 που τέθηκε ως στόχος στη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Μαραθώνιος επαφών 
Χθες υπήρξε ένας μαραθώνιος συναντήσεων, τηλεφωνημάτων και τηλεδιασκέψεων.
Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, υποδέχτηκε δύο φορές στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και στο μεσοδιάστημα είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ομολόγους του αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ.

Σε παράλληλο χρόνο πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις ώστε να ενημερωθούν ΔΝΤ, Ευρωζώνη και τραπεζίτες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις βασικές παραμέτρους του PSI, ενώ παραμένουν ανοιχτά θέματα «τεχνικής φύσης» τα οποία εκτιμάται ότι θα κλείσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Όπως αναφέρει το σαββατιάτικο φύλλο του Εθνους (ρεπορτάζ: Κώστας Τσαχάκης, Εφη Καραγεώργου), στο γενικό πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται ότι τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ιδιώτες και ξεπερνούν κατά τι τα 200 δισ. ευρώ θα «κουρευτούν» στην ονομαστική τους αξία κατά 50% και τα υπόλοιπα θα ανταλλαγούν με νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας αλλά και 2ετή ομόλογα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF).

Πιο αναλυτικά, για κάθε 100 ευρώ ελληνικού χρέους τα 50 ευρώ διαγράφονται και τα εναπομείναντα 50 ευρώ καλύπτονται ως εξής:

Τα 35 ευρώ θα ανταλλαγούν με νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας. Τα 15 θα ανταλλαγούν με διετή ομόλογα του EFSF και δεν θα δοθούν μετρητά στους ιδιώτες επενδυτές όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το επιτόκιο των νέων ομολόγων θα είναι κλιμακωτό μεταξύ 3,5% και 4,6%. Δηλαδή τα νέα 30ετή ομόλογα που θα πάρουν φέτος οι ιδιώτες θα έχουν επιτόκιο 3,5% μέχρι το 2014.

Από το 2015 έως και το 2020 το επιτόκιο ανεβαίνει στο 3,9%. Από το 2021 και μέχρι τη λήξη τους διαμορφώνεται στο 4,6% και είναι δυνατόν να αυξηθεί περαιτέρω, αν η Ελλάδα επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.Το μεσοσταθμικό επιτόκιο βρίσκεται στην περιοχή του 4% και η απομείωση των τραπεζών σε όρους καθαρής θέσης διαμορφώνεται μεταξύ 65% και 70%.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 
23 Ιανουαρίου: Συζητείται στο Eurogroup η συμφωνία για το βασικό πλαίσιο του PSI ώστε να διαπιστωθεί αν είναι συμβατό με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
30 Ιανουαρίου: Ενημερώνεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το PSI αλλά και τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. Πρώτο 10ήμερο Φεβρουαρίου: Ανακοινώνεται η δημόσια πρόταση του ελληνικού Δημοσίου προς τους πιστωτές για να συμμετάσχουν στο PSI. 10 - 29 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση συμμετοχής των ιδιωτών. Αρχές Μαρτίου: Αξιολόγηση έκβασης PSI και νέας δανειακής σύμβασης, από κοινού με τρόικα - εκτέλεση PSI. Εως 14 Μαρτίου: Πρέπει να έχουν εισρεύσει τα 89 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης και να έχουν κουρευτεί τα ελληνικά ομόλογα. 20 Μαρτίου: Λήξεις ελληνικών ομολόγων 14,5 δισ. ευρώ

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "IIF: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις"

Ώρα να γιορτάσουμε το... χιόνι!

Δεκάδες τρόπους απόλαυσης και χρήσης του χιονιού θα έχουν την ευκαιρία να «ανακαλύψουν» την προσεχή Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, όσοι βρεθούν στα χιονοδρομικά κέντρα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας και Παρνασσού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού.

Φέτος, για πρώτη χρονιά γιορτάζεται στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, που πραγματοποιείται από την Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (Federation International de Ski), με σλόγκαν «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι».

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλον τον κόσμο από τους φίλους του σκι.

Τα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας είναι το χιονοδρομικό κέντρο από τη Βόρεια Ελλάδα, που επελέγη για την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που ως σκοπό θα έχουν να δημιουργήσουν καλύτερη επαφή του κοινού με το χιόνι και τις χιονοδρομικές δραστηριότητες.

Την Κυριακή, από τις 11 το πρωί, θα γίνουν χάπενιγκς πάνω στο χιόνι, με μουσική και εκπλήξεις. Θα συμμετέχουν χιονοδρομικοί σύλλογοι, ακαδημίες, δάσκαλοι του σκι, αθλητές και φίλοι του συγκεκριμένου αθλήματος.

«Όσοι βρεθούν την Κυριακή στο χιονοδρομικό κέντρο Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας θα δουν όλους τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να απολαύσουν το χιόνι. Θα φτιάξουμε χιονοκατασκευές, χιονανθρώπους και ιγκλού. Τα παιδιά θα κάνουν έλκηθρο και σκι, ενώ θα αναζητήσουμε και άλλα παιχνίδια με το χιόνι που μπορούν να μας δώσουν χαρά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Χρήστος Παππάς.

Από την πλευρά του, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θα παρέχει έως και την Κυριακή ελεύθερη είσοδο σε όλα τα παιδιά και δωρεάν μαθήματα σκι, σε συγκεκριμένες ώρες.

sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ώρα να γιορτάσουμε το... χιόνι!"

Τρίχρονος κάλεσε την αστυνομία για να βοηθήσει τη μεθυσμένη μπέιμπι-σίτερ του

Από θαύμα σώθηκε ένα τρίχρονο αγόρι από το Περθ της Αυστραλίας, αφού κατάφερε να καλέσει την αστυνομία, όταν ανησύχησε για την παράξενη συμπεριφορά της γυναίκας που είχαν προσλάβει οι γονείς του για να το προσέχει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πιτσιρικάς στους αστυνομικούς που κάλεσε χρησιμοποιώντας το κινητό της τηλέφωνο, η γυναίκα ήπιε μόνη της ένα μπουκάλι κρασί, με αποτέλεσμα να παραπατά και να πέφτει πάνω στα έπιπλα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ο μικρός τους άνοιξε την πόρτα, ενώ η 40χρονη μπέιμπι-σίτερ Ζακλίν Κάμπελ, καθόταν ξαπλωμένη στον καναπέ. Μόλις είδε τους αστυνομικούς άρχισε να τους βρίζει και να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τη συλλάβουν. Στην συνέχεια κάλεσαν αμέσως τους γονείς του μικρού αγοριού για να τους ενημερώσουν για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι τους , ενώ εκείνοι έλειπαν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίχρονος κάλεσε την αστυνομία για να βοηθήσει τη μεθυσμένη μπέιμπι-σίτερ του"

Α. Λοβέρδος: Θα πάμε καλύτερα χωρίς τον Παπανδρέου

Σε συνέντευξή του στο Βήμα, τονίζει πως είναι βέβαιος για την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος, επισημαίνοντας πως ήδη "είμαστε στην επόμενη μέρα και ο χρόνος τρέχει αντίστροφα".

Την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές με νέα ηγεσία, εκφράζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς, όπως λέει "δεν υπάρχει χρόνος αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες για κομματικές διεργασίες".

Επισημαίνει πάντως πως αυτό δεν αρκεί για να πάει καλά το κόμμα, το οποίο όπως τονίζει, θα πρέπει να αλλάξει και πολιτική και φυσιογνωμία, χαρακτηρίζοντας ως "λάθος", το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε σε επαρκείς αναπτυξιακές πολιτικές, ο κ. Λοβέρδος υπερασπίζεται το έργο του στο υπουργείο Υγείας τονίζοντας πως παρά την κρίση το ΕΣΥ δεν έχασε καμία υποδομή του.

"Η χρήση έκλεισε με εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε και παλαιές οφειλές", δηλώνει ο κ. Λοβέρδος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι μέσα σε δύο χρόνια μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 1,65 δισ. ευρώ. Μάλιστα αποκαλύπτει πως ήδη εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση πέντε υπουργών για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ 5.500 νέοι γιατροί.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Λοβέρδος: Θα πάμε καλύτερα χωρίς τον Παπανδρέου"

Σταθερή στις θέσεις της η ΝΔ, γενικόλογη η συνάντηση με την Τρόικα

«Ίσως να ήταν από τις πιο γενικόλογες συναντήσεις». Με την πρόταση αυτή, ανώτατο ηγετικό στέλεχος της ΝΔ περιγράφει την αποψινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και των επιτελών του με το τριμελές κλιμάκιο της Τρόικας, που στις 7 πέρασε το κατώφλι του αρχηγείου της ΝΔ, για την καθιερωμένη διμερή συνάντηση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από «γαλάζια» στελέχη, η ατζέντα της συνάντησης περιεστράφη περισσότερο γύρω από την εξέλιξη του PSI και την πρόοδο που δείχνει να έχει υπάρχει στο εν λόγω ζήτημα. Εν τούτοις, φαίνεται να έγινε και εκτενής συζήτηση γύρω από το ασφαλιστικό, κατά την οποία καταγράφηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει μια ευρύτερη και μακροβιότερη λύση στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Συγγρού, τα στελέχει της Τρόικας δείχνουν να αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν οι περαιτέρω περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναδεικνύεται η πληροφορία ότι οι Τροϊκανοί δεν έθεσαν θέμα περικοπής του 13ουκαι 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έκαναν καν αναφορά –όπως τουλάχιστον διατείνονται στελέχη της ΝΔ που παρίσταντο στη συνάντηση- εγείρει ερωτήματα για την επιμονή που δείχνει η Τρόικα στο θέμα της περικοπής των μισθών του ιδιωτικού τομέα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την πληροφόρηση που προέρχεται από το Υπουργείο Απασχόλησης.

Σε γενικές γραμμές πάντως διαπιστώνεται σταδιακή στροφή της Τρόικας προς τις θέσεις της ΝΔ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newpost.gr στέλεχος της ΝΔ, «σιγά- σιγά το καράβι στρίβει».

Το γεγονός πάντως ότι πέραν των συνήθως συμμετεχόντων –κ.κ. Μουρμούρα, Σταϊκούρα, Μηταράκη, και Λαζαρίδη- στη συνάντηση παρέστη και ο τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, είναι ενδεικτικό ότι η κουβέντα κατευθύνθηκε και προς το αναπτυξιακό πλαίσιο που έχει καταθέσει η ΝΔ.

Ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πάντως χαρακτηρίζεται η εκτίμηση των επιτελών του κ. Σαμαρά ότι, βάσει της πορείας του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και της δανειακής σύμβασης που θα τη συνοδεύσει, είναι πιθανόν οι εκλογές να μη χρειαστεί καν να προγραμματιστούν για τις 8 Απριλίου, δεδομένου ότι οι στόχοι και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, δείχνουν να ολοκληρώνονται νωρίτερα.
Σημειώνεται τέλος ότι μέσα στην εβδομάδα, αρχής γενομένης κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα, θα υπάρξουν ακόμη δύο διμερείς συναντήσεις ΝΔ- Τρόικας, με ατζέντα αποκλειστικά 
τεχνικού περιεχομένου. 


newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθερή στις θέσεις της η ΝΔ, γενικόλογη η συνάντηση με την Τρόικα"

Νέο κόμμα από τον Πάνο Καμμένο

Το οριστικό του διαζύγιο με τη ΝΔ ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει, να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και μάλιστα ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέντευξή του, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στη ΝΔ, ξεκαθαρίζει πως η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το πρώην κόμμα του τον οδηγούν στο οριστικό διαζύγιο, κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και το θέμα των CDS.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κόμμα από τον Πάνο Καμμένο"

Νέο σύστημα είσπραξης του ΦΠΑ φέρνει το Υπ. Οικονομικών

Το μέτρο θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και προβλέπει την καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για κάθε επιτηδευματία ο οποίος θα «κινείται» αποκλειστικά και μόνο για τις εισπράξεις και πληρωμές ΦΠΑ. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι ο ΦΠΑ να εξοφλείται στην ώρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει ότι:

- Όλοι οι επιτηδευματίες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα υποχρεωθούν να τηρούν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ.

- Όλες οι συναλλαγές ιδιωτών με επιχειρήσεις εφ' όσον υπερβαίνουν το ποσό των 1.500 ευρώ θα εξοφλούνται μέσω τραπεζών (με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες).

- Ο επιτηδευματίας με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ θα καταβάλει στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ, το ποσό του φόρου που θα πρέπει να αποδώσει στο Δημόσιο για τις συναλλαγές που πραγματοποίησε το προηγούμενο μήνα ή το προηγούμενο τρίμηνο.

- Ο ΦΠΑ τιμολογίων που εκδίδονται για συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών δεν θα θα αποτελεί προϊόν διακανονισμού. Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεται η αξία του ΦΠΑ σε οποιονδήποτε διακανονισμό εξόφλησης του τιμολογίου (επιταγές, συναλλαγματικές κλπ.).

Ο λήπτης του φορολογικού στοιχείου θα είναι υποχρεωμένος να καταθέσει τον ΦΠΑ της συναλλαγής αυτής στον ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό του εκδότη. Έτσι και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και δεν θα υπάρχουν απώλειες ΦΠΑ από το κράτος. Βέβαια το σχέδιο αυτό προϋποθέτει την άμεση διαβίβαση των φορολογικών στοιχείων. Από τη στιγμή που θα εκδίδεται το τιμολόγιο, η τράπεζα θα λαμβάνει γνώση και θα δεσμεύει ποσό που αντιστοιχεί στο ΦΠΑ από τον προσωπικό λογαριασμό του εκδότη και θα το μεταφέρει στον ειδικό λογαριασμό ΦΠΑ.

Για παράδειγμα, ένας έμπορος αγοράζει από τον προμηθευτή του εμπόρευμα αξίας 30.000 ευρώ και συμφωνούν η εξόφληση να γίνει με 6μηνες επιταγές. Στην περίπτωση αυτή, ο έμπορος μέσω του τραπεζικού λογαριασμού θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει απευθείας ολόκληρο το ποσό του ΦΠΑ της συναλλαγής που είχε με τον προμηθευτή του. Έτσι με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στην εξόφληση του ΦΠΑ και το Δημόσιο θα εισπράττει εγκαίρως το φόρο.

symboulos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σύστημα είσπραξης του ΦΠΑ φέρνει το Υπ. Οικονομικών"

Νάξος: Κυνήγησαν τους βουλευτές της ΝΔ Στυλιανίδη και Βρούτση

Αποδοκιμάστηκαν άγρια από πολίτες της Νάξου, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν στο νησί, την Παρασκευή, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στην Πάρο και τη Νάξο.
Ωστόσο, αιφνιδιάστηκαν όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων του νησιού που άρχισαν να τους βρίζουν ενώ πολιόρκησαν και το δημαρχείο επί δύο ώρες.
Το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube αναφέρει μεταξύ των άλλων:
«Το τελευταίο διάστημα βουλευτές και στελέχη της ΝΔ περιδιαβαίνουν τα νησιά. Οι δημόσιες εμφανίσεις τους γίνονται προφανώς λόγω των επικείμενων εκλογών όποτε γίνουν αυτές. Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ακόμα τα στελέχη της ΝΔ είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου δεν απευθύνεται μόνο στους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ αλλά στρέφονται ενάντια σε όλο το πολιτικό κατεστημένο, πόσο μάλλον τώρα που με τη συγκυβέρνηση οι μάσκες έπεσαν για τα καλά».
 (Δείτε το βίντεο)


directnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νάξος: Κυνήγησαν τους βουλευτές της ΝΔ Στυλιανίδη και Βρούτση"

Στην επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η συμφωνία για το PSI

Θρίλερ διαβουλεύσεων για το PSI
Έντονος προβληματισμός ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ ως προς την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Σταμάτησαν οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τον κ. Τσαρλς Νταλάρα, εκπρόσωπο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), για το ζήτημα του PSI μετά τη διάσταση απόψεων που παρουσιάστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συνεχίζονται μόνο διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο. Ο κ. Νταλάρα έφυγε για το Παρίσι για διαβουλεύσεις.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρξε διάσταση απόψεων ως προς την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, βάσει των όρων που είχαν κατ’ αρχήν συμφωνήσει το μεσημέρι η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές, η οποία εκφράστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής.

Η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με την σκληρή στάση του ΔΝΤ καθώς ο Πολ Τόμσεν διατύπωσε την άποψη ότι παρά το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα φτάνει το 150% του ΑΕΠ, δηλαδή 60 δισ. ευρώ περισσότερο από τον εκτιμώμενο στόχο με βάση το σημερινό ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε κυρίως επειδή σε συνάντηση που είχαν την εβδομάδα που πέρασε οι κ.κ. Ζαννιάς και Χριστοδούλου με το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον, δεν είχαν διαφανεί οι απόψεις του κ. Τόμσεν σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι απόψεις του κ. Τόμσεν κατέδειξαν και τη διαφοροποίηση μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ελληνική πλευρά πρότεινε στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 3,5% για τα ομόλογα λήξεως έως το 2014, στο 3,9% για τα ομόλογα διάρκειας έως το 2020 και στο 4,6% για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2021καθώς και 10ετής περίοδος χάριτος.

H συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων, με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους που διακρατούν, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου το IIF, το οποίο καλεί όλες τις πλευρές να δράσουν «αποφασιστικά» ώστε να οριστικοποιηθεί.

«Τα στοιχεία μιας χωρίς προηγούμενο εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (στην απομείωση του χρέους - Private Sector Involvement, PSI) αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους» ανέφερε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (Institute of International Finance, IIF), που εκπροσωπεί τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, σε ανακοίνωσή του η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου του, Τσαρλς Νταλάρα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο στην Αθήνα, που διήρκεσε από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής έως και λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το IIF αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία θα συμβάλλει στην «οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία», όπως μετέδωσε το Reuters.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η συμφωνία για το PSI"

Κόβουν τις επικουρικές σε όλα τα προβληματικά Ταμεία από 15% έως 40%

Περικοπή των επικουρικών συντάξεων σε όλα τα προβληματικά Ταμεία από 15% έως 40% προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά η εφημερίδα Καθημερινή.

Με τη ρύθμιση ενοποιείται η περιουσία των επικουρικών που θα συγκροτήσουν τον νέο φορέα και δημιουργείται η βάση για τη λειτουργία ενός τύπου κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον τομέα των επικουρικών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη στην Καθημερινή, ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του νέου επικουρικού φορέα θα καταρτιστεί με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί εντός έξι μηνών από τη σύσταση του νέου μεγάλου επικουρικού Ταμείου ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και με πρόταση του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου τόσο οι ασφαλιστικές εισφορές όσο και οι πόροι, ο χρόνος ασφάλισης, η αναγνώριση συντάξιμου χρόνου και ο τρόπος εξαγοράς του, οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, η έναρξη και λήξη των παροχών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση που αφορά τη λειτουργία του Ταμείου παραπέμπονται ουσιαστικά στην επόμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του σχεδίου νόμου στο ΕΤΕΑ εντάσσονται από την έναρξη λειτουργίας του: α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), β) το Tαμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), δ) το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, ε) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και στ) ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατ' επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.

Με απόφαση του κ. Κουτρουμάνη μπορούν να ενταχθούν στο ΕΤΕΑ μέχρι 31.12.2012, τα λοιπά επικουρικά Ταμεία καθώς και όσα εξαιρέθηκαν. Όσα δεν θα ενταχθούν μέχρι την 31η-12-2012 στο ΕΤΕΑ μετατρέπονται αυτοδίκαια σε ΝΠΙΔ, υποχρεωτικής ασφάλισης, αυτοδιαχειριζόμενα. Στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ υπάγονται υποχρεωτικά:
α) Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον Ιδιωτικό, Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΤΕΑ.
β) Οι ήδη ασφαλισμένοι των ταμείων - τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ.

Το ποσό εισφοράς υπολογίζεται σε ποσοστό 3% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 3% για τον εργοδότη επί των πάσης φύσεως αποδοχών του εργαζομένου. Τα ποσοστά αυτά προσαυξάνονται για τους υπαγόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κατά 1,25% για τον ασφαλισμένο και κατά 0,75% για τον εργοδότη και για τους υπαγόμενους στα υπερβαρέα επαγγέλματα κατά 1% για τον ασφαλισμένο και 2% για τον εργοδότη.

Πάντως, εσωτερικές ενστάσεις δημιουργεί η πρόβλεψη για ενοποίηση του συνόλου του ενεργητικού και παθητικού των ταμείων και ειδικότερα η ενοποίηση των αποθεματικών του ταμείου Δημόσιων Υπάλληλων ύψους δυόμισι δισ. ευρώ και του άδειου ταμείου του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ.

Εφημερίδα Καθημερινή
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν τις επικουρικές σε όλα τα προβληματικά Ταμεία από 15% έως 40%"

Στον «πάγο» τα νομοσχέδια SOPA και PIPA

Έπιασαν τόπο οι διαδικτυακές αντιδράσεις

Στον «πάγο» μπαίνουν επ' αόριστον οι νόμοι SOPA και PIPA, οι οποίοι προκάλεσαν την οργισμένη – και έμπρακτη – αντίδραση πολλών φορέων του Διαδικτύου.

Οι τα δύο νομοσχέδια έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της πειρατείας και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών στο Διαδίκτυο, όμως, όπως καταγγέλλουν οι επικριτές τους, είναι τόσο κακογραμμένα, που τυχόν εφαρμογή τους θα φέρει τα πάνω-κάτω στο ίντερνετ και, ουσιαστικά, θα καταστρέψει την ψηφιακή βιομηχανία.

Οι κινητοποιήσεις διαδικτυακών γιγάντων, όπως η Wikipedia, έφεραν στο φως τα προβληματικά και αμφιλεγόμενα σημεία των νομοσχεδίων, κάνοντας ακόμη και Δημοκρατικούς γερουσιαστές και βουλευτές να στραφούν εναντίον των προτεινόμενων διατάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κογκρέσου, τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ δεν θα ασχοληθούν ξανά με το SOPA, έως ότου υπάρξει γενικότερη συναίνεση σχετικά με το θέμα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «πάγο» τα νομοσχέδια SOPA και PIPA"

'Ερχεται φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια

Εκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα", παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ, εξετάζει το υπ. Οικονομικών.

“Χαράτσι” τύπου ΔΕΗ έρχεται για τους ιδιοκτήτες αργοτεμαχίων και σύμφωνα με την Καθημερινή η εισήγηση υπάρχει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών απο το περασμένο καλοκαίρι και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Οπως γράφει η εφημερίδα, ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται οτι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα απο αγροτεμάχια ορισμένα απο τα οποία βρίσκονται σε Κολωνάκι, Φιλοθέη ή Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατ. ευρώ. Κάτω απο αυτό το πρίσμα, το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "'Ερχεται φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια"

Εκτροχιασμός συρμού του προαστιακού

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι επιβάτες αμαξοστοιχίας του προαστιακού σιδηροδρόμου κοντά στο σταθμό της Μεταμόρφωσης, όταν ένα βαγόνι εκτροχιάστηκε την ώρα που ο συρμός ήταν εν κινήσει.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις δέκα το πρωί κοντά στο σταθμό της Μεταμόρφωσης. Ενώ, λοιπόν, ο συρμός ήταν εν κινήσει, πραγματοποιώντας κανονικά το δρομολόγιό του, ξαφνικά μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Μεταμόρφωση ένα βαγόνι βγήκε από τις γραμμές.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική προκειμένου να τοποθετήσει και πάλι το συρμό στις γραμμές. Ωστόσο δε χρειάστηκε τελικά να κάνει τίποτα καθώς το αρμόδιο τμήμα του προαστιακού φρόντισε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ευτυχώς, κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε και έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροχιασμός συρμού του προαστιακού"

Αφγανιστάν - Ντοκουμέντο Για Μ. Αλέξανδρο τον Εκπολιτιστή...


Η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά την ανεξαρτησία του Αφγανιστάν από τους Άγγλους (1919) και από το 1927 έως το 1928 ο βασιλιάς του Αφγανιστάν Αμανουλάχ Χαν (King Amanullah) έκανε μια περιοδία στην Ευρώπη, το Ιράν και την Ινδία. Όταν επέστρεψε έφερε μαζί του ξένους ειδικούς που θα βοηθούσαν στον εκσυγχρονισμό του βασιλείου του. Μεταξύ των άλλων έργων του ήταν και ο εκσυγχρονισμός ενός μικρού χωριού τουPaghman με στόχο να περνά εκεί τις διακοπές του και να το αναδείξει σε θερινή του πρωτεύουσα.



Έτσι το 1928 μέσα στα έργα που έφτιαξε ήταν και ένας θαυμάσιος κήπος ("Paghman Gardens" ) με μια αψίδα θριάμβου, αφιερωμένη στην απελευθέρωση από τους Άγγλους το 1919, ελεύθερη απόδοση της Αψίδας του Θριάμβου που βρίσκεται στο Παρίσι. Όμως η αψίδα αυτή που έφτιαξαν οι Αφγανοί διαφέρει από αυτή των Παρισίων αφού έχει πλείστα όσα ελληνιστικά στοιχεία που εκφράζουν, με υπερηφάνεια, την ανάμνηση των Αφγανών από το πέρασμα από την χώρα αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του ελληνικού πολιτισμού.



Το 1929 μια επανάσταση ανέτρεψε τον βασιλιά πλην όμως το Paghman και οι κήποι του έγιναν το κέντρο περιπάτου της αφγανικής αριστοκρατίας της Καμπούλ.

Δυστυχώς στα τέλη του 20 αιώνα το Paghman, την εποχή τωνMujaheddin, έγινε πεδίο μάχης με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα πάντα και ο κήπος (φωτογραφία κάτω για το πριν και μετά). Το μόνο που έμεινε όρθιο ήταν η αψίδα που είχε χτιστεί από τον βασιλιά Αμανουλαχ.



Το 2002 η αψίδα αυτή αποτυπώθηκε σε ένα χαρτονόμισμα των 2 Afghanis όπου στο πίσω μέρος του υπάρχει κάτι πολύ σπουδαίο που αφορά εμάς τους Έλληνες και δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι για τις φυλές του Αφγανιστάν η παρουσία της μνήμης ενός Μακεδόνα βασιλιά, του Αλέξανδρου, που έφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα βάθη της Ασίας.







Σημείωση : Ο Ευκρατιδης ήταν ελληνικής καταγωγής βασιλιάς της Βακτριανής - Βακτρίας που περιελάμβανε και το σημερινό Αφγανιστάν. Ο Ευκρατίδης κατέλαβε τον θρόνο με επαναστατικό τρόπο όταν στράφηκε κατά του βασιλιά της βόρειας Βακτρίας Δημητρίου Α' που απουσίαζε σε εκστρατεία. Ο Ευκρατίδης μετά από νέες κατακτήσεις, κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη τη νότια Βακτρία και δημιούργησε ένα τεράστιο κράτος. Κατέχοντας τις πιο εύφορες περιοχές της κεντρικής Ασίας και ελέγχοντας τον εμπορικό δρόμο που συνέδεε την ανατολική Ασία με τη Μεσόγειο, ο Ευκρατίδης αναδείχθηκε στον ισχυρότερο μονάρχη της κεντρικής Ασίας. Ίδρυσε, όπως αναφέρει ο Στράβων, νέα πρωτεύουσα, την Ευκρατίδεια. Το χρυσό νόμισμα που είχε κοπεί στην εποχή του θεωρείται και το σπανιότερο στον κόσμο.!



ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ 

Στο πίσω λοιπόν μέρος του χαρτονομίσματος , που σημειωτέον φέρει στο επάνω μέρος του ελληνικότατους μαιάνδρους, υπάρχει και η αποτύπωση μιας παράστασης με επιγραφή στα Ελληνικά που με τό όνομα που αναφέρεται εκεί μας οδηγεί στα χρόνια της παρουσίας των επιγόνων του Έλληνα Μακεδόνα στρατηλάτη, του Μεγάλου Αλέξανδρου. Η επιγραφή γράφει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ (όχι στα σλάβικα ή στα «μακεντονίστικα») "ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΛΟΥ".

Πρόκειται για αποτύπωση της μιας πλευράς νομίσματος της ελληνιστικής εποχής, που έκοψε ο Ευκρατίδης, βασιλιάς της Βακτρίας και της Ινδίας. ("ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΟΥ"). Υπάρχει ωστόσο ένα ορθογραφικό λάθος στο αφγανικό χαρτονόμισμα: το «Δ» στο όνομα «Ευκρατίδου» έγινε «Λ». Είναι προφανές ότι οι Αφγανοί, θέλησαν να αποτυπώσουν στο χαρτονόμισμά τους ένα αρχαίο νόμισμα της περιοχής αυτής, που ανήκει σε μια περίοδο της ιστορίας τους που σίγουρα τη θεωρούν ένδοξη, χωρίς ενδεχομένως οι περισσότεροι να καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, τι παριστά και πολύ περισσότερο τι αναγράφει.



Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι στην άλλη πλευρά με την αψίδα, υπάρχει, στο αριστερό τετράγωνο με γαλάζιο φόντο, γεωμετρικός διάκοσμος που συνιστά μια γνήσια Μακεδονική - Ηπειρώτικη - Θεσσαλική σύνθεση των δύο μυθικών ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συμβόλων, του Κηρυκείου του Ερμή και του θεού - ποταμού Αχελώου (Ασπροπόταμου) που απαντάται σε αφθονία στα Μετσοβίτικα και λοιπά Ελληνικά υφαντά και κεντήματα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.




Ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης γράφει σχετικά στην ιστοσελίδα του :

«Όλα όσα γνωρίζουμε για αυτά που άφησε ο Αλέξανδρος και οι Έλληνες γενικώς, στις περιοχές και τους λαούς που κατέκτησαν (γλώσσα, πολιτισμό, ήθη και έθιμα, κοκ.) οδηγούν αυθόρμητα σε κάποιες συγκρίσεις με άλλους κατακτητές, που κάποιοι εκπρόσωποί τους, με περισσό θράσος και αμνησία θα έλεγα, προσπαθούν να βρουν αρνητικά σημεία για να διαβάλουν ιστορικές μορφές του Ελληνισμού. Ας θυμηθούμε τις σφαγές και τα εγκλήματα των Ισπανών κατακτητών της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και μάλιστα υπό το βλέμμα και τις ευλογίες της Καθολικής Εκκλησίας. Ας θυμηθούμε τη μοίρα (διάβαζε γενοκτονία) των Ινδιάνων των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων οι εκπρόσωποι συχνά ενοχλούνται από τον Αλέξανδρο. Ας παρατηρήσουμε τι «πολιτισμό» άφησαν στις πρώην αποικίες τους οι «πολιτισμένες» χώρες της Ευρώπης: «διαίρει και βασίλευε», για να τις ελέγχουν και να τις απομυζούν εσαεί, μέσα από την αναρχία, τη διαφθορά και τις εμφύλιες συγκρούσεις.
Αλλά αν δούμε τι συμβαίνει και σήμερα, θα παρατηρήσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν και συνεχίζουν ένα πόλεμο στις ίδιες περιοχές που κάποτε είχε εκστρατεύσει ο Αλέξανδρος. Εκείνος πέτυχε να γίνει αγαπητός από όλους τους λαούς που κατέκτησε, ώστε ακόμη και σήμερα, να μιλούν γι' αυτόν. Οι σημερινοί κατακτητές δεν πέτυχαν ούτε σ' αυτό, παρά τα μέσα ψυχολογικού πολέμου και επηρεασμού της γνώμης που διαθέτουν.

Ο Fuller στο βιβλίο του The Generalship of Alexander the Great(1957), γράφει σχετικά: «Ενώ ο σκοπός της στρατηγικής του ήταν να κερδίζει μεγάλες μάχες, ο σκοπός της πολιτικής του ήταν να ειρηνεύει και να μην εξοργίζει τον εχθρό του, ώστε να περιορίζει τον αριθμό των μαχών που έπρεπε να δώσει. Η ήττα του περσικού στρατού ήταν ο στρατηγικός του στόχος, ενώ το να πάρει τους λαούς με το μέρος του ήταν ο πολιτικός του στόχος. Ο πρώτος ήταν το μέσο για να επιτευχθεί ο δεύτερος.»

Και εδώ αξίζει να αναφερθεί μια πολύ σωστή παρατήρηση του συγγραφέα Γιάννη Φραγκούλη, που διάβασα στην ιστοσελίδα του, που απευθύνεται στους γείτονες μας της Βαρντάρσκας (ΠΓΔΜ) και όχι μόνο.

ΕΑΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ, ΚΑΤΑΚΤΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ... ΤΡΙΤΩΝ. ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΕΠΙΒΑΛΕΙ" ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

ΟΤΑΝ ΔΕ ΟΙ "ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ" ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΩΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗ!!

ΑΛΛΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ Ή ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ



Νομίσματα με ινδικές επιγραφές.
Είναι κραταιοτάτων μοναρχών,
του 'Εβονκρατιντάζα, του Στρατάγα,
του Μεναντράζα, του Έραμαϊάζα. 


Έτσι μας αποδίδει το σοφό βιβλίον,
την ινδική γραφή της μιας μεριάς των νομισμάτων.

Μα το βιβλίο μάς δείχνει και την άλλην
πού είναι κιόλας κ' ή καλή μεριά
με την μορφή τον βασιλέως. 

Κ' εδώ πώς σταματά ευθύς,
πώς συγκινείται ο Γραικός ελληνικά διαβάζοντας,
Έρμαίος, Εύκρατίδης, Στράτων, Μένανδρος.

(Ποίημα του Αλεξανδρινού μας ποιητή Κ. Καβάφη)

Αφορμή για να γράψω όλα αυτά ήταν ένα e-mail που έλαβα σήμερα με το παραπάνω αναφερόμενο χαρτονόμισμα. Δυστυχώς στο e-mail υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες.

Θάθελα λοιπόν να 'πω το εξής : Όταν εμείς κατηγορούμε την σκοπιανή προπαγάνδα για τα φαιδρά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τεκμηριώνουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, τα όσα επικαλούμαστε.Το αφγανικό χαρτονόμισμα είναι ένα πολύ καλό όπλο στην φαρέτρα των επιχειρημάτων μας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ας μην λοιπόν το καίμε με ανακρίβειες.

Το e-mail που έλαβα έχει ως εξής:

Αφγανιστάν - Ντοκουμέντο!!!! Για Μ. Αλέξανδρο τον Εκπολιτιστή


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ !!!

Δείτε εδώ χαρτονόμισμα κοπής 1939 του Αφγανιστάν. Μην παραλείψετε να δώσετε βάση και στους Ελληνικότατους Μαιάνδρους στο πάνω μέρος.


Εδώ σε μεγέθυνση το δεξιό μέρος του πάνω χαρτονομίσματος.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ......... "ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΟΥ"!!!!!!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΑΨΙΔΑ, ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

ΕΑΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.

Οι ανακρίβειες αφορούν κατ΄ αρχάς το έτος έκδοσης του χαρτονομίσματος, που είναι το 2002 και όχι το 1939, και επίσης το ότι η αψίδα δεν είναι " ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ " , αλλά η αψίδα θριάμβου που έφτιαξε, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά της ελληνιστικής περιόδου ο βασιλιάς του Αφγανιστάν Αμανουλάχ Χαν για την απελευθέρωση του Αφγανιστάν από τους Άγγλους το 1919.

Αυτά για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και την τεκμηρίωση ενός ακόμη ντοκουμέντου ελληνικού ενδιαφέροντος.



aegeanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν - Ντοκουμέντο Για Μ. Αλέξανδρο τον Εκπολιτιστή..."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news