facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ένα λουκάνικο την ημέρα οδηγεί σε καρκίνο;

Τρώγοντας ένα λουκάνικο την ημέρα ή δύο φέτες μπέικον, αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας κατά 20%, σύμφωνα με σουηδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Cancer».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το επεξεργασμένο κρέας (σαλάμι, λουκάνικο, μπέικον κ.λπ.) μπαίνει στο στόχαστρο των ειδικών ως απειλή για την υγεία μας. Υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος για την πρόκληση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τώρα, οι Σουηδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Karolinska ανέλυσαν τα στοιχεία 11 προηγούμενων ερευνών που αφορούν 6.000 ασθενείς με παγκρεατικό καρκίνο και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου κατά 19%.

Η κατανάλωση 100 γρ. την ημέρα, ποσότητα που περιέχεται σε ένα χάμπουργκερ, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 38%, ενώ η κατανάλωση 150 γρ. την ημέρα τον αυξάνει κατά 57%.

Ο καρκίνος του παγκρέατος εξελίσσεται σιωπηρά και συχνά η διάγνωση γίνεται τυχαία, όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα λουκάνικο την ημέρα οδηγεί σε καρκίνο;"

Διετέλεσε 7 μήνες βουλευτής και διορίστηκε (μόνιμη!) ως γιατρός στο δημόσιο...

Το (πολιτικό) παρασκήνιο για την κ. Ρόζα - Αγαθή Βρεττού η οποία (κάνοντας χρήση ενός "ξεχασμένου" νόμου) διορίστηκε σε μόνιμη θέση γιατρού στο ΕΣΥ επειδή είχε διατελέσει στο παρελθόν μερικούς μήνες βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ...


Σκάνδαλο! Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε (ως γιατρός) στο δημόσιο...

... την ώρα που γίνονται χιλιάδες απολύσεις!

Το έγγραφο που αποκαλύπτεται είναι καταπληκτικό.
Η κ. Αγάθη Βρεττού που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες ως γιατρός είναι πρώην βουλευτής (Λευκάδας) του ΠΑΣΟΚ. Και έκανε χρήση του σχετικού νόμου που επιτρέπει στους πρώην βουλευτές να διορίζονται στο δημόσιο. Είναι καταπληκτικό διότι...
 διορίστηκε την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται - και έρχονται και χλιάδες ακόμη απολύσεις από το δημόσιο τομέα.
Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως (με τίνος τις πλάτες;;;) διορίστηκε


Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της, που είχε δώσει το ΠΑΣΟΚ στη δημοσιότητα στις εκλογές του 2004, η κ. Βρεττού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και αποφοίτησε από την ιατρική το 1999. Μετά το«αγροτικό» εργάστηκε στο Ευγενίδειο. Από το 2002 ειδικεύεται στην Παθολογία στην Πρέβεζα. Μέλος της Ν.ΠΑΣΟΚ από το 1990. Από το 1993 έως το 2002 ήταν μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας και το 2000-2002 μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Το 2001 εξελέγη αντιπρόεδρος της νεολαίας του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος και μέλος της Κ. Ε. του ΠΑΣΟΚ.
Πώς έγινε βουλευτής Επικρατείας; Όταν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε στις 12 Οκτωβρίου 2006 την έκπτωσή του Ανδρέα Ανδριανόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα (με ψήφους 10 υπέρ και 1 κατά) σύμφωνα με τις διατάξεις περί ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας, καθώς...
ο ίδιος ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα (εργαζόταν ως επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών συμβουλεύοντας την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών). Τη βουλευτική του έδρα κατέλαβε τότε η Ρόζα Βρεττού, πρώτη αναπληρωματική (και έβδομη στη σειρά) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε υποβάλει την ένσταση.
Η κ. Βρεττού ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή αρκετούς μήνες αργότερα, στα τέλη του Ιανουαρίου του 2007, αφού στο μεταξύ καθαρογράφτηκε η απόφαση. Ως γνωστόν οι εκλογές έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2007. Έμεινε δηλαδή βουλευτής περίπου επτά μήνες, αφού στις εκλογές που ακλούθησαν δεν πολιτεύθηκε.


press-gr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Διετέλεσε 7 μήνες βουλευτής και διορίστηκε (μόνιμη!) ως γιατρός στο δημόσιο..."

Λουκέτο σε υποκαταστήματα τραπεζών

Κλειστό από σήμερα θα παραμείνει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Λαρίσης 179 στη περιοχή της Νεάπολης Βόλου, εξαιτίας της ευρύτερης αναδιάρθρωσης των καταστημάτων που άρχισε να εφαρμόζει η τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση της Πειραιώς σκοπεύει να βάλει λουκέτο σε άλλα 30 καταστήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στα 15 υποκαταστήματα έκλεισαν μόνο μέσα στο 2011, μεταξύ αυτών και το υποκατάστημα στο Νομό Τρικάλων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο σε υποκαταστήματα τραπεζών"

Στο στόχαστρο της Moody's μπήκε η Commerzbank

Την άμεση προοπτική υποβάθμισης της Commerzbank ανακοίνωσε επισήμως ο οίκος Moody's, με την συγκεκριμένη να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης, της Γερμανίας, καθώς και την πιο εύθραυστη από τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας.

Η Moody's «έχει βάλει υπό εποπτεία μια πιθανή υποβάθμιση του Α2» της Commerzbank, όπως αναφέρει ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του γερμανικού τραπεζικού ομίλου αυτή τη στιγμή είναι η θυγατρική Eurohypo που ειδικεύεται στη δανειοδότηση για αγορές ακινήτων και κατέχει υψηλότατα τοξικά στο χαρτοφυλάκιό της.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο της Moody's μπήκε η Commerzbank"

Χρεοκόπησε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ιρλανδίας

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ιρλανδίας, ο Σον Κουίν, είναι πλέον και με δικαστική απόφαση «απένταρος», αφήνοντας πίσω του χρέη 2,9 δισ. ευρώ.

Η χρεοκοπία θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε περαιτέρω έρευνα των οικονομικών του με τις τράπεζες να ελπίζουν ότι θα ανακαλύψουν «κρυμμένα» κεφάλαια που τώρα έχουν περάσει στο όνομα της οικογένειας του άλλοτε μεγιστάνα.

H οικογένεια Κουίν είχε αποκτήσει το 2008 με μάλλον αμφίβολες μεθόδους το 28% της Anglo-Irish Bank.

Όταν η μετοχή της τράπεζας καταποντίστηκε, οι ιδιοκτήτες της τράπεζας φέρονται να προσπάθησαν να πείσουν τον Κουίν να δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει και άλλες μετοχές.

Το 2009, η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να εθνικοποιήσει την τράπεζα προκειμένου να την σώσει από την κατάρρευση, διαγράφοντας επένδυση ύψους 2,8 δισ. ευρώ που είχε κάνει η οικογένεια Κουίν.

Η εθνικοποίηση της τράπεζας κόστισε στους Ιρλανδούς φορολογούμενους 29 δισ. ευρώ, γεγονός που τελικά ανάγκασε το Δουβλίνο να στραφεί στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να λάβει πακέτο στήριξης, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την Ελλάδα.

Ο μεγιστάνας είχε ήδη επιχειρήσει ανεπιτυχώς να ενταχθεί στο αντίστοιχο άρθρο 99, με προσφυγή σε δικαστήριο του Μπέλφαστ, δηλαδή να εκμεταλλευθεί την βρετανική νομοθεσία.

Η οικογένεια Κουίν και η εθνικοποιημένη πλέον Anglo-Irish (νυν IBRC) έχουν πολλές νομικές μάχες να δώσουν για την περιουσία της οικογένειας σε όλο τον κόσμο.

Η τράπεζα κατηγορεί τον 64χρονο Σον Κουίν ότι μεταβίβασε δεκάδες ακίνητα σε μέλη της οικογενείας του για να τα σώσει. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο 64χρονος υπήρξε για πολλές δεκαετίες το μοντέλο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Ξεκίνησε από μια φτωχή οικογένεια, εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 και αργότερα δημιούργησε μια μικρή εταιρεία που στη συνέχεια εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη τσιμεντο-βιομηχανία της χώρας.

Έχτισε και πούλησε δεκάδες ξενοδοχεία πολυτελείας, εμπορικά κέντρα, διαμερίσματα στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Ασία, ενώ ίδρυσε και την τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας.

Η τελευταία πουλήθηκε πρόσφατα σε αμερικανικό κολοσσό.

onair24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρεοκόπησε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ιρλανδίας"

Νέα βόμβα απειλεί τις ασφάλειες αυτοκινήτων

Πάνω από 10 εταιρίες του κλάδου παραμένουν στο κόκκινο.

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αφού πάνω από 10 ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου παραμένουν στο κόκκινο.

Με ανασφάλιστα οχήματα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ., καθώς τα προβλήματα στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων παραμένουν ιδιαίτερα έντονα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ασφαλιστικές εταιρίες του συγκεκριμένου κλάδου, οι οποίες έχουν σοβαρά θέματα με τα αποθεματικά τους, ξεπερνούν τις δέκα.

Πρόκειται για επιχειρήσεις ακόμα και εγνωσμένης αξίας, που ακόμα και σήμερα θεωρούνται υγιείς και χωρίς προβλήματα, οι οποίες έχουν κληθεί να προχωρήσουν σε κεφαλαιακές ενισχύσεις, αλλά δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, ώστε να θεωρηθούν φερέγγυες.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για τελεσίγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος (που είναι η εποπτεύουσα αρχή) σε τουλάχιστον 2 με 3 εξ αυτών, ώστε να λάβουν άμεσα τα μέτρα τους για να μην ανακληθεί ή άδειά τους!

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα βόμβα απειλεί τις ασφάλειες αυτοκινήτων"

Νοσοκόμα δωρίζει το νεφρό της σε ασθενή!

«Έχω μία τρίτη μαμά πλέον», λέει ο νεαρός.

Νέο νόημα στη φράση «δώρο ζωής» έδωσε η νοσοκόμα Άλισον Μπέιτσον που δώρισε το ένα της νεφρό σε έναν ασθενή την περασμένη εβδομάδα. Δέκτης ήταν ο 23χρονος Κλέι Τάμπερ που πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ατλάντα, όπου και γνώρισε τη 48χρονη νοσοκόμα.

«Άρχιζα μόλις τη ζωή μου, άρχιζα την καριέρα μου, ήθελα να κάνω πρόταση γάμου στην αγαπημένη μου και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσω όλο αυτό, ήταν σύγχυση», λέει ο Τάμπερ για τη στιγμή που διαγνώστηκε με την ασθένεια αυτή.

«Ένιωσα να με αφορά γιατί έχω παιδιά ανάμεσα στις ηλικίες 16 και 27. Δεν ήταν δίκαιο», λέει η Μπείτσον για τη γνωριμία της με τον Τάμπερ.

Σταδιακά η νοσοκόμα ήρθε κοντά με την οικογένεια του νεαρού, αποτελούσε στήριγμα για τη μητέρα του και βοηθούσε τις ώρες εκτός της βάρδιάς της.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη νοσηλεία του, ο Τάμπερ μπήκε στη λίστα αναμονής για μόσχευμα. Ενώ η μητέρα του άρχισε να υποβάλλεται σε εξετάσεις για να δει αν θα μπορούσε ο οργανισμός του να κάνει δεκτό δικό της νεφρό, η Μπέιτσον προσφέρθηκε να δωρίσει εκείνη το μόσχευμα.

«Το συζήτησα με τον άνδρα μου, έχουμε την ίδια ομάδα αίματος, τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει και είναι υγιή, είμαι κι εγώ υγιής, οπότε σκέφθηκα "γιατί όχι;"», δήλωσε η Μπέιτσον.

Η επέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα και πλέον και οι δύο αναρρώνουν καλά.

«Έχω πλέον μία τρίτη μητέρα, τη δική μου, την πεθερά μου και την Άλισον», λέει ο Κλέι.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκόμα δωρίζει το νεφρό της σε ασθενή!"

Η χρήση του υπολογιστή «κρύβει» κινδύνους

Όλο και περισσότερες ώρες περνάμε μπροστά από τον υπολογιστή. Μάλιστα την περίοδο αυτή, της οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο η χρήση του Η/Υ με τη μεγάλη χρήση του Διαδικτύου. Η πολύωρη χρήση του υπολογιστή όμως προϋποθέτει προσοχή, γιατί καταπονούμε τα μάτια και τα οστά μας.

Αν λοιπόν ξοδεύετε περισσότερο από δύο ώρες ημερησίως μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας, πιθανόν να παρουσιάζετε κάποιο από τα συμπτώματα του Computer Vision Syndrome (C.V.S.). Αυτά είναι:

- πονοκέφαλοι 

- πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη 

- θολή όραση (κατά τη διάρκεια ή και μετά) 

- κούραση και υπερένταση των ματιών 

- «κάψιμο» και αίσθημα βάρους στα μάτια
- ξηροφθαλμία
- δάκρυσμα 

- φαγούρα
- χαμηλή απόδοση στην εργασία

Ο βαθμός στον οποίο τα άτομα εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα εξαρτάται συχνά από το επίπεδο των οπτικών δυνατοτήτων τους και από το χρονικό διάστημα που περνάνε μπροστά από τον υπολογιστή. Τα μη διορθωμένα σφάλματα της όρασης (μυωπία-υπερμετρωπία-αστιγματισμός), η ανεπάρκεια σύγκλισης και συντονισμού των οφθαλμών, και οι μεταβολές λόγω γήρανσης (πρεσβυωπία) μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συμπτωμάτων του CVS κατά τη χρησιμοποίηση ενός υπολογιστή.

Πολλά από τα οπτικά συμπτώματα που βιώνονται από τους χρήστες των υπολογιστών είναι μόνο προσωρινά και θα μειωθούν, αφού σταματήσουν την εργασία μπροστά από τον υπολογιστή τους. Εντούτοις, μερικά άτομα συνεχίζουν να έχουν μειωμένες οπτικές δυνατότητες, όπως θολωμένη όραση, ακόμα και μετά από την παύση της εργασίας σε έναν υπολογιστή. Εάν δεν εξεταστούν οι αιτίες του προβλήματος, τα συμπτώματα θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται και ίσως να επιδεινώνονται με τη μελλοντική χρήση των Η/Υ.

Το Computer Vision Syndrome προκαλείται από τα μάτια μας και τον εγκέφαλό μας που αντιδρούν διαφορετικά στους χαρακτήρες της οθόνης από τους τυπωμένους χαρακτήρες.

Η όραση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι μια απαιτητική λειτουργία, γεγονός που κάνει πολλά άτομα ευάλωτα στην ανάπτυξη προβλημάτων της όρασης. Η λειτουργία αυτή είναι διαφορετική όταν διαβάζουμε ένα κείμενο σε μια οθόνη από ό,τι σε ένα φύλλο χαρτί.

Τα γράμματα στην οθόνη του υπολογιστή συχνά δεν είναι ευκρινή, η αντίθεση των γραμμάτων σε σχέση με το φόντο (contrast) είναι μειωμένη, ενώ θάμβος στην όραση προκαλείται και από τις ανακλάσεις του φωτός επάνω στην οθόνη. Επίσης η απόσταση και η γωνία εργασίας μπροστά από τον υπολογιστή είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες για την «κλασική» ανάγνωση ή γραφή. Συνεπώς η διαδικασία της εστίασης και της κίνησης των οφθαλμών επιβάλλουν επιπρόσθετες απαιτήσεις από το οπτικό σύστημα.

Επιπλέον, η παρουσία δευτερευόντων προβλημάτων όρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην άνεση και την απόδοση σε έναν υπολογιστή. Μη διορθωμένα ή υποδιορθωμένα προβλήματα της όρασης είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην οπτική κόπωση. Ακόμη, η συνταγή που έχει κάποιος για γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής μπορεί να μην είναι κατάλληλη για τη συγκεκριμένη απόσταση που εργάζεται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του.

Μάλιστα, μερικοί άνθρωποι γέρνουν τα κεφάλια τους σε διάφορες γωνίες ή πλησιάζουν προς την οθόνη, προκειμένου να δουν, καλύτερα επειδή τα γυαλιά τους δεν έχουν σχεδιαστεί για όραση σε υπολογιστή. Οι κακές αυτές στάσεις του σώματος μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμούς ή πόνους των μυών του λαιμού, των ώμων ή της πλάτης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα του CVS εμφανίζονται επειδή οι οπτικές απαιτήσεις υπερβαίνουν τις οπτικές δυνατότητες του ατόμου για να τις εκτελέσει άνετα. Στον μέγιστο κίνδυνο για την ανάπτυξη του CVS είναι εκείνα τα άτομα που περνούν δύο ή περισσότερες συνεχείς ώρες σε έναν υπολογιστή καθημερινά.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από τα μάτια:

- Κάθε μια ώρα εργασίας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας πρέπει να συνοδεύεται από ένα δεκάλεπτο διάλειμμα.

- Έπειτα από 20λεπτη χρήση της οθόνης, γυρίστε το βλέμμα σας και εστιάστε κάποιο αντικείμενο πέρα από τα 6 μέτρα (20 πόδια) για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

- Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε τα γυαλιά με τη σωστότερη δυνατή διόρθωση (βαθμούς), ακόμη και αν δεν χρειάζεστε γυαλιά για όλες τις άλλες ώρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια μικρή αμετρωπία (μυωπία, υπερμετρωπία, ή αστιγματισμό), την οποία όμως δεν γνωρίζουν και όντας μικρού βαθμού μπορεί να μην απαιτεί τη χρήση γυαλιών για τις συνήθεις ασχολίες. Στην περίπτωση όμως της χρήσης του μόνιτορ του υπολογιστή, ακόμα και οι μικρές αμετρωπίες παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ξεκούραστη όραση.

Τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται σε μικρού βαθμού υπερμετρωπίες ή/και αστιγματισμού. Εάν έχετε συμπτώματα όπως κόπωση των ματιών κ.λπ., κάντε μια λεπτομερή εξέταση των ματιών σας, υπογραμμίζοντας στον ειδικό που θα σας εξετάσει τα συμπτώματα αυτά καθώς και το ότι κάνετε συχνή χρήση του υπολογιστή.

- Εάν αισθάνεστε τα μάτια σας σε υπερβολική ένταση, σταματήστε τη χρήση του υπολογιστή, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

- Ρυθμίστε τη φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνη σας στο σημείο εκείνο όπου νιώθετε πιο ξεκούραστα.

Η χρήση συνθετικών δακρύων µπορεί να βοηθήσει µε την ξηροφθαλμία που µπορεί να προκαλέσει η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από µείωση της ταχύτητας και συχνότητας ανοιγοκλεισίµατος των µατιών, όπως επίσης και η σωστή ενυδάτωση της ατµόσφαιρας στην οποία λειτουργεί το άτοµο που χρησιµοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η χρήση του υπολογιστή «κρύβει» κινδύνους"

Δεν χορηγούν δάνεια σε σεισμόπληκτους της Φωκίδας και Αιτ/νίας

Τον εμπαιγμό των σεισμοπλήκτων της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ακόμη μία εκδήλωση περιφρόνησης του κράτους εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια στους σεισμόπληκτους των δύο νομών, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς της 18ης και 22ας Ιανουαρίου του 2010, παρά τα όσα ρητά αναφέρονται στην από 6-5-2010 εκδοθείσα ΚΥΑ (οικ. 2823/Α32). Οι τέσσερις βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ και ιδιαίτερα για την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τους ανωτέρω σεισμοπλήκτους.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ανάστατοι είναι σεισμοπαθείς των Νομών Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς της 18ης και 22ας Ιανουαρίου 2010, αφού οι τράπεζες αρνούνται να τους χορηγήσουν σεισμοδάνεια, παρά τα όσα ρητά αναφέρονται στην από 6-5-2010 εκδοθείσα ΚΥΑ (οικ. 2823/Α32)

Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, οι κάτοικοι των Δήμων Ευπαλίου (Τ.Δ Ερατεινής) , Τολοφώνος του Ν. Φωκίδας και των Δήμων Ναυπάκτου και Αποδοτίας (Τ.Δ Κοκκινοχωρίου) του Ν. Αιτ/νίας, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές, δικαιούνται δανείων επισκευής, ανακατασκευής ή αυτοστέγασης και τα εν λόγω δάνεια θα χορηγηθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Η ίδια ΚΥΑ (άρθρο 2) αναφέρει πως αρμόδια υπηρεσία για το έργο αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια από τον σεισμό της 18ης και 22ας Ιανουαρίου 2010 ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) ν. Αχαΐας.

Παρά τα ανωτέρω προβλεπόμενα, σεισμοπαθείς που υπέβαλαν αιτήσεις δανεισμού στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Μονάδα Ναυπάκτου) πληροφορήθηκαν από το ΤΑΣ Αχαΐας ότι με βάση έγγραφο της τράπεζας δεν είναι δυνατή η χορήγηση δανείου. Η Εθνική Τράπεζα στο εν λόγω έγγραφό της αναφέρει επί λέξει: «Σας γνωρίζουμε ότι με όσα ισχύουν και προβλέπονται μέχρι σήμερα και μετά από σχετικό ερώτημα που υποβάλαμε στην αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης Δανείων με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου της Τραπέζης μας, δεν είναι δυνατή η χορήγηση σεισμοδανείων σχετικά με την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 18 και 22 Ιανουαρίου 2010 στις περιοχές των Νομών Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας»

Επειδή η πιο πάνω απάντηση συνιστά κατάφωρο εμπαιγμό των σεισμοπλήκτων, αλλά και μία ακόμη εκδήλωση περιφρόνησης του κράτους εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος,

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την εφαρμογή της ΚΥΑ οικ. 2823/Α32 και ιδιαίτερα για την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τους ανωτέρω σεισμοπλήκτους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν χορηγούν δάνεια σε σεισμόπληκτους της Φωκίδας και Αιτ/νίας"

Αρχίζει το καρναβάλι της Πάτρας

H έναρξη των εκδηλώσεων για το 2012 θα γίνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου...

Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2012.

Στόχος είναι η γνήσια, καρναβαλική διασκέδαση και η ομαδική συμμετοχή από όλες τις ηλικίες και τις τάξεις

Μικροί και μεγάλοι θα συντονιστούν στη συχνότητα μιας υπαίθριας γιορτής, που θα αναστατώσει ευχάριστα το κέντρο, επιφυλάσσοντας απρόοπτες συναντήσεις και εστίες καρναβαλικής ενέργειας σε μια εκτεταμένη περιοχή.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, καλλιτέχνες δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και ξαφνιάζοντας τους Πατρινούς.

Για το πρόγραμμα και άλλα ενδιαφέροντα στο ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει το καρναβάλι της Πάτρας"

Κίνδυνοι υγείας από χαμηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο

Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;

Είναι οπωσδήποτε ένα καίριο ερώτημα, το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει.

Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον, αλλά και να προστατεύσουμε την ποιότητα των ρούχων μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος. Όμως αυτό μπορεί να επηρεάζει την υγεία μας. Αν αναλογιστούμε ότι, σε κάθε φορτίο με ρούχα περιέχονται 100 εκατομμύρια e.Coli, τότε τα πράγματα γίνονται αρκετά ανησυχητικά.

Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινής!

Οι ανησυχίες αυτές προέρχονται από τα συμπεράσματα πολλών γερμανικών μελετών (Παν/μιακό Νοσοκομείο Βόννης, Παν/μιακό Νοσοκομείο Ανοβέρου), που έδειξαν ότι τα ρούχα που είχαν πλυθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες (δηλ. 30°C) ήταν γεμάτα με το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, στο οποίο οφείλονταν μολύνσεις στο ουροποιητικό, δερματικές μολύνσεις ακόμα και πνευμονία.

Επίσης, μύκητες όπως η Candida albicans, αλλά και ο Aspergillus, που ενέχονται στην αιτιοπαθογέννηση πολλών περιστατικών άσθματος, διατηρούν τις αποικίες τους στα ρούχα, όταν αυτά δεν πλένονται σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 60 °C.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν αυτές τις ασθένειες, τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική αγωγή (αγωγή κορτιζόνης, λήψη ανοσοπρυθμοστικών φαρμάκων λόγω ρευματοπάθειας, κάποιας άλλης αυτοάνοσης νόσου).

Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να τυγχάνουν άτομα, που ζουν σε γηροκομεία και άλλους κοινόβιους χώρους. Οικογένειες, που φιλοξενούν κατοικίδια στο σπίτι τους και μοιράζονται με αυτά το κρεβάτι τους, θα πρέπει να γνωρίζουν, πως το φορτίο των παραπάνω μολυσματικών παραγόντων, είναι ιδιαίτερα υψηλό, επομένως θα πρέπει και η υγιεινή να είναι ανάλογη.

Συμπερασματικά θα λέγαμε, ότι οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τους 60 βαθμούς, ασχέτως του είδους απορρυπαντικού, που θα χρησιμοποιήσουμε!

pathfinder.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνοι υγείας από χαμηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο"

Απάτες με ασφάλειες ζωής κατοικίδιων στην Αγγλία

Οι απάτες με τις ασφάλειες, φαίνεται να παίρνουν νέα διάσταση στην Αγγλία. Όλο και περισσότεροι φτάνουν στο σημείο να σκοτώσουν ή να σκηνοθετούν τον θάνατο του ζώου τους. Οι αρχές ανακάλυψαν μία περίεργη αύξηση στη ζήτηση για ασφάλεια κατοικίδιου.

Σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών, πέρυσι συγκεντρώθηκαν 3 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλιση κατοικίδιων, ενώ το 2009 το ποσό ήταν μόλις 670.000 δολάρια. Το 2010, ασφαλίστηκαν 2.3 εκατομμύρια σκυλιά και γάτες και οι ειδικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη εισροή ψευδών ισχυρισμών.

Η νέα απαράδεκτη «τάση», είναι οι ιδιοκτήτες να πουλάνε ή να σκοτώνουν τα ίδια τους τα ζώα, ζητώντας μετά τα χρήματα της ασφάλειας! Επιπλέον, «στήνουν» ατυχήματα για να εισπράξουν χρήματα για τη θεραπεία του ζώου από τραυματισμό.

Μερικοί ασφαλιστές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να πάνε τόσο μακριά όσο και να χάσουν το ζώο τους επίτηδες ή να επινοήσουν ότι έχουν ζώο και να το ασφαλίσουν, χωρίς καν να υπάρχει!

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτες με ασφάλειες ζωής κατοικίδιων στην Αγγλία"

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση

Για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, ισότιμη με την κρίση του 2008 καλεί η Παγκόσμια Τράπεζα να προετοιμαστούν τα αναπτυσσόμενα κράτη, στην περίπτωση που επιδεινωθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Η Παγκόσμια οικονομία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας για το 2012. Συγκεκριμένα, η διεθνής οικονομία προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί φέτος κατά 2,5%, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,6%.

Για την ευρωζώνη προβλέπεται ύφεση 0,3% έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 1,8%. Ως προς την αμερικανική οικονομία προβλέπεται ανάπτυξη 2,2% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,9%.

Ως προς τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 5,4% για το 2012 και 6% για το 2013 έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο 6,2% και 6,3% αντιστοίχως.

Οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιούν ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι ακόμη και στις νέες υποβαθμισμένες προβλέψεις. «Η πτωτική τάση στην Ευρώπη και η πιο αδύναμη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές αυξάνουν τον κίνδυνο να αλληλλοτροφοδοτούνται οι δύο αυτές εξελίξεις, οδηγώντας σε ακόμη πιο αδύναμη διεθνή ανάπτυξη» αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τονίζει μάλιστα ότι εάν οι αγορές αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν τις οικονομίες της ευρωζώνης, τότε η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί περαιτέρω κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση"

Εργοδότης σε ρόλο... Big Brother

Με κάμερες είχε «εξοπλίσει» τις γυναικείες τουαλέτες ο εργοδότης, που πιάστηκε στα πράσα από την ίδια την υπάλληλό του!

Μία απίστευτη ιστορία ανακάλυψε μία εργαζόμενη σε εταιρία ενοικιάσεως εξοπλισμού για πάρτι. Κάθε φορά που κάποια εργαζόμενη από την εταιρεία πήγαινε στην τουαλέτα, το αφεντικό κλειδωνόταν στο γραφείο του.

Η κίνηση αυτή δεν άφησε απαρατήρητη μία εργαζόμενη προκαλώντάς της πολλά ερωτηματικά. Έτσι αποφάσισε να γίνει πιο παρατηρητική.

Μια μέρα που ο 40χρονος άντρας κλείστηκε στο γραφείο του, εκείνη μπήκε χωρίς να χτυπήσει και τον έπιασε στα... πράσα. Παρακολουθούσε στην οθόνη του κομπιούτερ του τι γινόταν στις γυναικείες τουαλέτες.

Η γυναίκα ενημέρωσε αμέσως τις υπόλοιπες συναδέλφους της και στη συνέχεια τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο άντρας συνελήφθη και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το έκανε όχι για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, αλλά επειδή βαριόταν στο γραφείο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργοδότης σε ρόλο... Big Brother"

Ο τραγουδιστής Πόλυς Κερμανίδης κάνει έκκληση για αίμα

Δύσκολες ώρες περνά ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής της δεκαετίας του '70, Πόλυς Κερμανίδης. Η ζωή του κρέμεται σε μια κλωστή, καθώς από τις 16 Δεκεμβρίου μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και ο ίδιος κάνει έκκληση για αίμα.

Ο γνωστός τραγουδιστής εισήχθη εσπευσμένα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και η κατάσταση του όλο και χειροτερεύει. Αφού ζήτησε βοήθεια από τους συναδέλφους του και εκείνοι του γύρισαν την πλάτη, κάνει έκκληση στον απλό κόσμο να τον βοηθήσει. Οι εξετάσεις του δεν ήταν καλές και ο καρκίνος του πνεύμονα, από τον οποίο είχε προσβληθεί στο παρελθόν, έκανε μετάσταση. Σε αυτό, πρέπει να προστεθεί πως ο ίδιος έχει περάσει κι ένα εγκεφαλικό που έχει επιβαρύνει περισσότερο την υγεία του.

“Μου έπεσαν τα αιμοπετάλια και ο καρκίνος στους πνεύμονες, όπου είχα χειρουργηθεί με ρομποτική έκανε μετάσταση στη λεκάνη και στον τρίτο σπόνδυλο. Στο μεταξύ το εγκεφαλικό παρέλυσε το αριστερό μου χέρι, άλλα όλα δείχνουν ότι θα επανέλθει”, εξομολογήθηκε ο Πόλυς Κερμανίδης στην “Espresso”.

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής βγήκε χθες από το νοσοκομείο και αναμένεται να μπει ξανά την Παρασκευή για να συνεχίσει την αγωγή του.

Όσοι θέλουν μπορούν να δώσουν αίμα στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας, καθημερινά από τις εννιά το πρωί ως τη μία και μισή το μεσημέρι.

tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο τραγουδιστής Πόλυς Κερμανίδης κάνει έκκληση για αίμα"

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τη Νέα Υόρκη

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παρασκευής ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ, η Chobani ανήκει σε Τούρκο μετανάστη

Σημαντική αύξηση σημειώνουν οι πωλήσεις του ελληνικού γιαουρτιού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, σύντομα νέο εργοστάσιο παραγωγής θα κατασκευασθεί στην περιοχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Το ελληνικό γιαούρτι μπήκε δυναμικά στην αγορά της Αμερικής το 2008, ενώ οι Έλληνες της Νέα Υόρκης βοήθησαν στην διάδοσή του.

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παρασκευής ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ, η Chobani ανήκει σε Τούρκο μετανάστη.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία της Νέας Υόρκης κυριαρχεί στην αγορά του γιαουρτιού στην Αμερική, ενώ οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί βοήθησαν αρκετά την τοπική οικονομία ιδιαίτερα σήμερα.

Δείτε το διάγραμμα αύξησης των πωλήσεων του ελληνικού τύπου γιαουρτιού από την εταιρεία Chobani, όπως την παρουσίασε το Business Insider


24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τη Νέα Υόρκη"

Η Ιαπωνία δανείζει, αλλά και χτυπά καμπανάκι στην Ευρώπη

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δανειστή τους, η Ιαπωνία αποκτά χρέος και της Ευρωζώνης. Η ασιατική χώρα προχώρησε στην αγορά εξάμηνων εντόκων γραμματίων του EFSF, σε δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνολικής αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 8% του συνολικού ποσού του 1,5 δισ., που άντλησε ο προσωρινός μηχανισμός από συνολικές προσφορές ύψους 4,66 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε μία μέρα μετά την υποβάθμιση του EFSF από τη Standard and Poor’s.

H ιαπωνική κυβέρνηση, που αποτελεί πλέον βασικό αγοραστή των ομολόγων του EFSF, δήλωσε πως οι συγκεκριμένοι τίτλοι παραμένουν μια ελκυστική επένδυση, με τον υπουργό οικονομικών να δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγοράζει τέτοια ομόλογα, παρά την υποβάθμιση.

Μέχρι στιγμής, η Ιαπωνία έχει αγοράσει 3,655 δισεκατομμύρια ευρώ ομολόγων του EFSF σε σύνολο 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει πουλήσει το Ταμείο.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν, πάντως, πως θα συνεχίσουν τις αγορές, με την προϋπόθεση πως η Ευρώπη θα κάνει προσπάθειες για να ξεπεράσει την κρίση χρέους.


24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιαπωνία δανείζει, αλλά και χτυπά καμπανάκι στην Ευρώπη"

Σχεδιάζουν απολύσεις επτά στους δέκα επιχειρηματίες

Μέτρα για τη μείωση του εργασιακού κόστους το επόμενο διάστημα μελετούν επιχειρηματίες από το σύνολο των κλάδων της οικονομίας, με τον τομέα των υπηρεσιών και του λιανεμπορίου να είναι πιο κοντά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Ωστόσο, αν και αναζητούν τρόπους για τη μείωση του κόστους των επιχειρήσεών τους, έως σήμερα είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη υιοθετήσει πρακτικές οι οποίες προκύπτουν από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα οι επιχειρησιακές συμβάσεις για να μειώσουν το εργασιακό κόστος.
Αυτό προέκυψε από έρευνα της εταιρείας ICAP, η οποία δείχνει επίσης ότι επτά στους δέκα επιχειρηματίες (70%) σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μειώσεις προσωπικού στις εταιρείες τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Συγκεκριμένα, στα πρώτα αποτελέσματα του HR Pulse, της έρευνας που διενήργησε η ICAP People Solutions, καταγράφονται οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και στον τομέα της διαχείρισης προσωπικού, ενώ τα αποτελέσματα της πρώτης αναφοράς περιλαμβάνουν τις απαντήσεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2011.

Αποφάσισαν μειώσεις. Από τα ευρήματα της έρευνας, η οποία είναι τριμηνιαία και ηλεκτρονική, προκύπτει ακόμη ότι έως το ερχόμενο καλοκαίρι το 30% των εταιρειών έχει αποφασίσει και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, αν και μέχρι σήμερα το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει σε περικοπές παροχών προς το προσωπικού τους είναι μικρό. Από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα το 64% είναι ελληνικές επιχειρήσεις, το 53% έχουν τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ μία στις δύο απασχολεί προσωπικό πάνω από 200 εργαζομένους. Το 49% των εταιρειών δραστηριοποιείται στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι δείκτες ανθρώπινου δυναμικού (HR Metrics), που για πρώτη φορά συλλέγονται συστηματικά και δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι ο μέσος όρος κόστους μισθοδοσίας για ένα διευθυντικό στέλεχος (director) είναι 105.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο αντίστοιχος για ένα άλλο ανώτερο στέλεχος (manager / supervisor) κυμαίνεται στα 55.000 ευρώ.

Εκρηξη της ανεργίας. Tην ίδια ώρα, και ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα της ΙCAP δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού έως το καλοκαίρι, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα έχει ήδη προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον περασμένο Οκτώβριο το ποσοστό της ανεργίας έφτασε στο 18,2% από 13,5% που ήταν πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2010.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδιάζουν απολύσεις επτά στους δέκα επιχειρηματίες"

Μέχρι το 2019 θα πληρώνουμε χρέη λεωφορείων και τραμ

Το χρέος των οργανισμών αναλαμβάνει ο προϋπολογισμός

Στην ανάληψη από το υπουργείο Οικονομικών των δανείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. και της ΤΡΑΜ Α.Ε., συνολικής ονομαστικής αξίας 2 δισ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το εν λόγω υπέρογκο χρέος που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ εντάσσεται στο Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση, ο προϋπολογισμός και η εξυπηρέτηση των παραπάνω δανείων από την 31 Δεκεμβρίου 2011 έχουν αναληφθεί από την 23η Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι βασικοί όροι και οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των αναλαμβανομένων δανείων, όπως αυτές περιγράφονται στις υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ΟΑΣΑ, ΤΡΑΜ και των πιστωτικών ιδρυμάτων θα καθοριστούν με την έκδοση επιμέρους υπουργικών αποφάσεων.

Από τις διατάξεις της απόφασης του κ. Βενιζέλου προκαλούνται δαπάνες σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού από το οικονομικό έτος 2012 έως και το 2019, οι οποίες θα καλυφθούν από τις σχετικές πιστώσεις εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι το 2019 θα πληρώνουμε χρέη λεωφορείων και τραμ"

Η αντιπρόταση της ΝΔ στο φορολογικό του Βενιζέλου

Πακέτο προτάσεων για να βγει η χώρα από την ύφεση.

Με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα απαντά -όπως σημειώνουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του Α. Σαμαρά- στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, θα απαντήσει η ΝΔ στις προτάσεις που γνωστοποίησε ο Ευαγ. Βενιζέλος στα πολιτικά κόμματα.

Στη Συγγρού μιλούν για «δήθεν προτάσεις της τρόικας» που περιλαμβάνει η πρόταση του κ. Βενιζέλου και οι οποίες «εκ των πραγμάτων είναι υφεσιακές και ως εκ τούτου αναποτελεσματικές».

Ήδη η ΝΔ παρέδωσε στο Μαξίμου το πακέτο των προτάσεων της με βασικότερα τα εξής σημεία:

- Επαναφορά του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος των φυσικών προσώπων από τις 5.000 στις 12.000 ευρώ, περιορισμό του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και μείωση ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 45% στο 40%.

- Θέσπιση φοροαπαλλαγών με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια.

- Θέσπιση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% σε όλα τα νομικά πρόσωπα (flat tax), έναντι συντελεστών 20%-25% που ισχύουν σήμερα.

- Κατάργηση σε μόνιμη βάση των έκτακτων εισφορών.

- Καθιέρωση παράλληλου αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος με ταυτόχρονη δυνατότητα αμφισβήτησης και υπαγωγής σε λογιστικό προσδιορισμό με πιστοποίηση της φορολογικής υποχρέωσης από πιστοποιημένο λογιστή ή ορκωτό ελεγκτή, για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έσοδα μέχρι ενός χαμηλού ορίου.

- Μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 19% από 23%, του μεσαίου συντελεστή στο 9% από 13% και του χαμηλού στο 5%.

- Υπαγωγή στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όλων των υπηρεσιών τουριστικού πακέτου και όχι μόνο της διαμονής.

- Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

- Κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 23% στα είδη εστίασης και επαναφορά του στο 9%.

- Επανεξέταση του συστήματος καταβολής του ΦΠΑ, έτσι ώστε ο φόρος να αποδίδεται στο Δημόσιο στον πραγματικό χρόνο της.

- Πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για 5 έτη.

- Κατάργηση του επαχθούς τέλους φορολόγησης ακινήτων που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και αντικατάστασή τους από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ).

- Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Χωρών.

- Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όπου αυτές δεν υφίστανται.

- Ταχεία μείωση των ΕΦΚ για τα καύσιμα στα προβλεπόμενα από την κοινοτική νομοθεσία ελάχιστα όρια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αντιπρόταση της ΝΔ στο φορολογικό του Βενιζέλου"

Χιλιάδες μετακινήσεις υπαλλήλων

Τι προβλέπει το σχέδιο της Task Force.

Με υπογραφή της Task Force προωθείται η συρρίκνωση του Δημοσίου, με τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες να υιοθετούν μεθοδολογία ΟΟΣΑ για την κατάρτιση των κριτηρίων αξιολόγησης των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Με αποστολή - μεταξύ άλλων - και την προετοιμασία του εδάφους για την «επανίδρυση του κράτους», επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει μαραθώνιο συσκέψεων και συναντήσεων στις 3 μέρες που θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα διαμορφωθούν μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου από την ομάδα στελεχών της Task Force.

Τα ίδια στελέχη θα συνδράμουν στην κατάρτιση του «Χάρτη της Κεντρικής Κυβέρνησης», με τον οποίο θα θεσμοθετηθεί το Επιτελικό Κράτος, για το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στα τέλη Ιανουαρίου.

Στα πλαίσια του Επιτελικού Κράτους, θα μετακινηθούν χιλιάδες υπάλληλοι στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ θα απολυθούν όσοι κοπούν στην αξιολόγηση, χάσουν τις οργανικές τους θέσεις ή βρεθούν χωρίς υπηρεσία ή φορέα, λόγω κατάργησής του.
Η διαδικασία της αξιολόγησης θα γίνει με τη συμβολή εξωτερικών συμβούλων και αναμένεται να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες μετακινήσεις υπαλλήλων"

Ενοικιάζεται η Ακρόπολη!

"Στούντιο" φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη. Με υπουργική απόφαση, το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος (ΚΑΙ ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...).

Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τη συναίνεση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα ενοικιάζονται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Αναλόγως της διασημότητας του μνημείου θα διαμορφώνεται και το αντίτιμο.

Το υπουργείο Πολιτισμού ορίζει ότι στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων. Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοικιάζεται η Ακρόπολη!"

"Λουκέτο" της εταιρείας BODYLINE;

Οικονομικά εκτεθειμένους πελάτες αφήνει το "λουκέτο" εταιρείας αδυνατίσματος στα Χανιά

Οικονομικά εκτεθειμένους, σε διάφορες Τράπεζες του νησιού, αφήνει τους καταναλωτές, το "λουκέτο" της εταιρείας BODYLINE , Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος στα Χανιά ,για υπηρεσίες αισθητικής και αδυνατίσματος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης :

¨Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων, καταναλωτών, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εταιρεία ΤΩΝ BODYLINE ,Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματοςστα Χανια, εντελώς απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά έκλεισε ,αφήνοντας άναυδους ,ξεκρέμαστους,τους καταναλωτές πελάτες της, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ,είχαν προπληρώσει συνεδρίες μέσω Πιστωτικών καρτών Τραπεζών, έχοντας υπογράψει διάφορες συμβάσεις με την εταιρία, με την έννοια αφενός της μη επαλήθευσης των προσδοκιών τους περί συνέχισης των συμβάσεων που είχαν ήδη καταρτίσει με την επιχείρηση και αφετέρου των χρημάτων που είχαν ήδη προκαταβάλλει για υπηρεσίες , αλλά και σ'αυτούς που υπέγραψαν συμβάσεις με ενδιάμεσο πιστωτικό Φορέα κάποια Τράπεζα.

Επειδή η εταιρεία δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση-ενημέρωση των πελατών της, ούτε ενδιαφέρθηκε για την αποζημίωση αυτών ,όπως είχε και έχει υποχρέωση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,θέλοντας να προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών,δια των νομικών της συμβούλων βρίσκεται σε επιφυλακή, για τα επόμενα της βήματα.

Επειδή η ενέργεια αυτή της εταιρείας των BODYLINE, θίγει τα δικαιώματα των καταναλωτών,η ΄Ενωση ανοίγει επαφή , με τους θιγμένους καταναλωτές"θύματα" των ενεργειών και πρακτικών της Εταιρείας BODYLINΕ Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος τις επόμενες μέρες.Επίσης θα ενημερώσει άμεσα την Γενική Γραμματεία καταναλωτών.Το θέμα είναι σοβαρότατο ,διότι η εταιρεία εισέπραξε χρήματα για λογαριασμό των καταναλωτών, για μελλοντικές συνεδρίες, και δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά και ούτε ενημερώθηκαν οι Τράπεζες για να τερματίσουν τις απαιτήσεις τους.

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θέλοντας να καθησυχάσει τους πελάτες-καταναλωτές της Εταιρείας ΤΩΝ BODYLINE Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος στα Χανια, τους καλεί να επικοινωνήσουν με την ΄Ενωση και στα τηλ.282109266 και 2821092306 κ.Ντερμανάκη Νικόλαο, δικηγόρο, και επιστημονικό συνεργατη της ΄Ενωσης" .

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Λουκέτο" της εταιρείας BODYLINE;"

Στα 32 cents για κάθε ευρώ χρέους κλειδώνει η συμφωνία για το κούρεμα

Κοντά σε συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών

Κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας Ελλάδας - πιστωτών, για το PSI, βρίσκονται οι δύο πλευρές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg. Το πρακτορείο, σε έκτακτη είδηση του μεταδίδει την αποκάλυψη του επικεφαλής του hedge fund Marathon που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Η δήλωση από τον CEO του συγκεκριμένου fund, που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 10 δισ. ευρώ, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι ανάμεσα στα 32 μέλη της επιτροπής που διαπραγματεύεται το κούρεμα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Bruce Richards, αναφέρει ότι πλησιάζει μια συμφωνία που θα δώσει στους ιδιώτες 32 σεντ ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κούρεμα θα είναι στο 50-55%, όμως αν υπολογίσουμε και τον πληθωρισμό, τότε οι πιστωτές θα πληρωθούν ομόλογα κουρεμένα τελικά κατά 68%.

Σύμφωνα πάντα με τον Bruce Richards, τα νέα ομόλογα που θα λάβουν οι πιστωτές θα έχουν ετήσιο επιτόκιο 4-5% και θα είναι διάρκειας από 20 έως 30 χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η συμφωνία θα καλύπτει όλα τα υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα ή μόνο εκείνα που λήγουν στο τέλος του 2020. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Δηλαδή αν κουρευτούν όλα τα ομόλογα, τότε τα οφέλη για την Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι ότι η συμφωνία, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής του Fund, δεν θα περιλαμβάνει ρήτρα ανάπτυξης. Δηλαδή στην ουσία αμοιβή των πιστωτών στην περίπτωση που βελτιωθεί σημαντικά η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη θα έδινε στους συμμετέχοντες στο κούρεμα επιπλέον επιτόκιο ως μέρος της αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ σε περίπτωση που οικονομία επέστρεφε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το θέμα του ποσοστού της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών με τον Bruce Richards να εκτιμά ότι θα κυμανθεί μεταξύ 70-80%.

Ο εκπρόσωπος του IIF Frank Vogel αρκέστηκε να πει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα είναι επιτυχείς.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σημειώνεται ότι αύριο στην Αθήνα φτάνει ο Τσαρλς Νταλλάρα, επικεφαλής του IIF.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 32 cents για κάθε ευρώ χρέους κλειδώνει η συμφωνία για το κούρεμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news