facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Free Movie Download – Κατεβάστε ελεύθερα ταινίες!

Αίσθηση έκανε η δήλωση για Free Movie Download του Μπάρακ Ομπάμα. Τι δήλωσε για το κατέβασμα ταινιών και ποιοι ίναι εναντίον του;

Χιλιάδες είναι οι χρήστες που κατεβάζουν ταινίες από γνωστά torrent sites. Γι’ αυτό και οι σφοδρές αντιδράσεις κατά του «αντιπειρατικού» νομοσχεδίου Stop Online Piracy Act (SOPA) που προωθείται στην Αμερικάνικη Γερουσία για να αποτρέψει το free movie download, ώθησαν τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει ότι δεν θα το υποστηρίξει. Την ίδια ώρα, μεγάλες ιστοσελίδες ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά για μία ολόκληρη μέρα.

Ο Μπαρακ Ομπάμα τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κατεβάζουν ελεύθερα ταινίες- free movie download και το ψυχαγωγικό υλικό να μην είναι προσβάσιμο, καθώς θεωρεί πως αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το διαδίκτυο θα χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης του όπου μέχρι τώρα αποτελεί μία εκπληκτική μηχανή αναζήτησης.

Το Stop Online Piracy Act έχει στόχο την επέκταση των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας (ταινιών, μουσικής, κλπ), που έχει κοστίσει πολλά στο Χόλυγουντ, αλλά για να το πετύχει δίνει υπερβολικά πολλά δικαιώματα στους κατόχους των δικαιωμάτων αυτών με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επικριτές του, να διαλύει το Διαδίκτυο, καθώς το ελεύθερο κατέβασμα ταινιών εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στο αρχικό νομοσχέδιο που προτάθηκε από 13 αντιπροσώπους στην Βουλή των Αντιπροσώπων, δινόταν το ελεύθερο σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν δικαστικές αποφάσεις εναντίον ιστοσελίδων με free movie download εκτός ΗΠΑ που κατά τη γνώμη τους «διευκολύνουν» την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και να πετυχαίνουν καταδίκες ακόμα και 5 ετών για τους παραβάτες.

Μάλιστα, οι εταιρείες θα μπορούσαν να ζητήσουν την καταδίκη ιστοσελίδων ακόμα και για περιεχόμενο που έχουν δημοσιεύσει οι χρήστες τους και όχι οι ίδιοι οι διαχειριστές τους. Το δικαστήριο, με βάση τον προωθούμενο νόμο, θα μπορούσε να διακόψει την νόμιμη χρηματοδότηση τέτοιων ιστοσελίδων: να απαγορεύσει την προβολή διαφημίσεων από αμερικάνικα δίκτυα στα επίμαχα websites με free movie download, να σταματήσει την εμφάνιση τους στις μηχανές αναζήτησεις αλλά και να επιβάλλει την διακοπή της συνεργασίας τους με αμερικάνικες εταιρείες όπως το PayPal, που διευκολύνουν την πληρωμή μέσω διαδικτύου.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις κατά του νέου δρακόντειου νόμου των ΗΠΑ ήταν έντονες, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που δεν συμμερίζονται την ορθότητα επέκτασης των πνευματικών δικαιωμάτων σε τόσο μεγάλο βαθμό και μάλιστα για sites που δεν βρίσκονται καν στις ΗΠΑ. Μάλιστα γνωστές ιστοσελίδες όπως το Wikipedia, το Mozilla, το Reddit, το Failblog κλπ έχουν προγραμματίσει μια πρωτοφανή κίνηση διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, θα κατεβάσουν τους διακόπτες και θα σταματήσουν την λειτουργία τους για 24 ώρες. Αντίστοιχη κίνηση θα κάνουν και πολλά blogs.

Λόγω των σφοδρών αντιδράσεων κατά του SOPA, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χτες πως δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο εναντι των δικαιωμάτων των πολιτών για free movie download. Με την κίνησή του αυτή, το νομοσχέδιο ουσιαστικά ακυρώνεται πριν καν συζητηθεί αύριο στη Γερουσία των ΗΠΑ, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του κυρίως εταιρίες από τον χώρο της ψυχαγωγίας όπως η Entertainment Software Association και η Motion Picture Association of America.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η νίκη αυτή για το κίνημα κατά του SOPA είναι προσωρινή. Την επόμενη εβδομάδα προωθείται στην Αμερικάνικη Γερουσία ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, το Protect IP, που και αυτό επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της πειρατείας και της ελεύθερης διακίνησης ταινιών-free movie download στο Διαδίκτυο, απαγορεύοντας στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google να προβάλουν αποτελέσματα από ιστοσελίδες που διακινούν περιεχόμενο, που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα αμερικάνικων εταιρειών.

fimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Free Movie Download – Κατεβάστε ελεύθερα ταινίες!"

Είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση με κλεμμένα φορτηγά και μηχανήματα

Μία τετραμελής εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Χαλκίδας και η οποία τον τελευταίο καιρό δρούσε σε περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Ατττικής οι οποίοι είχαν ρημάξει τα πάντα με τις κλοπές τους ακόμα και οχημάτων - μηχανημάτων έργων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Χαλκίδα δύο Έλληνες 24 και 17 ετών, ενώ επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δυο ακόμα άντρες ηλικίας 45 και 69 ετών, κατηγορούμενοι για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, υπεξαίρεσης και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί εντόπισαν τον 24χρονο και τον 17χρονο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στα ΚΤΕΛ Ευβοίας, να βρίσκονται εντός Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, χωρίς να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε εισαχθεί στη χώρα χωρίς να έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί για να τεθεί στην κυκλοφορία νόμιμα.

Δίπλα τους βρέθηκε και άλλο φορτηγό το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, είχε πάρει ο 45χρονος δράστης από μάντρα εμπορίας αυτοκινήτων στη Κόρινθο, ιδιοκτησίας 54χρονου προ 3μηνου περίπου, για να το δοκιμάσει με σκοπό να το αγοράσει, αλλά από τότε δεν το επέστρεψε ποτέ.

Στο όχημα αυτό ήταν φορτωμένο ένα μηχάνημα έργων τύπου « BOBCAT », ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκίδας, το οποίο λίγη ώρα πριν είχαν αφαιρέσει ο 24χρονος και ο 17χρονος από χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, που βρίσκεται στη Νέα Αρτάκη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πινακίδες Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας 32χρονη, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει, κατά το τελευταίο δίμηνο, από συνεργείο επισκευής οχημάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας.

Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τετραμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε, προ τετραμήνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Επιπλέον διαπιστώθηκε η διάπραξη των παρακάτω κλοπών:

- Κλοπή ενός μηχανήματος έργου – οδοστρωτήρα από την 85η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, πλησίον εργοταξίου, πριν από ένα μήνα περίπου.
- Κλοπή ενός μηχανήματος έργου - κομπρεσέρ (ρυμουλκούμενο) από την περιοχή της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας.
- Κλοπή Ι.Χ. φορτηγού τετραξονικού αυτοκίνητου από εργοτάξιο στην 44η χ/θ Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 04-01-2012
- Κλοπή ενός μηχανήματος έργων τύπου « BOBCAT » από τη περιοχή Λιαννής Άμμου Χαλκίδας το χρονικό διάστημα από 19-12-2011 έως 20-12-2012

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Σύμφωνα με την μεθοδολογία των δραστών, όλα τα οχήματα που έκλεβαν, τα παρέδιδαν στο τέταρτο μέλος της ομάδας, τον 69χρονο, ο οποίος διατηρεί εταιρεία ανακύκλωσης στη Βοιωτία, με παράρτημα στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, όπου άμεσα μετατρέπονταν σε σίδερα «ΣΚΡΑΠ», προκειμένου να μη γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους.

Επίσης στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και τιμολόγιο πώλησης - ζυγολόγιο, με ημερομηνία σύνταξης 12-01-2012, ποσότητας (5.000) κιλών σιδήρου της παραπάνω εταιρείας ανακύκλωσης, με στοιχεία πελάτη τον 24χρονο δράστη.

Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας. Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που ο 45χρονος είχε υπεξαιρέσει από τη μάντρα αυτοκινήτων στην Κόρινθο, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και το μηχάνημα έργων « BOBCAT » που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων στη Νέα Αρτάκη, αποδόθηκε στο Δήμο Χαλκίδας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση με κλεμμένα φορτηγά και μηχανήματα"

"Κλείνει διακόπτες" το Wikipedia για ένα 24ωρο

Αποκομμένοι για ένα 24ωρο από την αγγλική έκδοση της Wikipedia θα είναι οι χρήστες παγκοσμίως και συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Με αυτόν τον τρόπο η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμαρτύρεται και ζητά υποστήριξη ενάντια στα προτεινόμενα, αμφιλεγόμενα νομοσχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πειρατίας στο διαδίκτυο, SOPA και PIPA, που σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Jimmy Wales απειλούν το μέλλον του ίντερνετ.
To Wikipedia, η πιο δημοφιλής από τις επωνυμίες που συμμετέχουν στην ολοένα διογκούμενη εκστρατεία που ξεκινά την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι θα βάλει μαύρο φόντο στην ιστοσελίδα ώστε οι χρήστες να μπορούν να διακρίνουν μόνο τις πληροφορίες για τα δύο νομοσχέδια (Stop Online Piracy Act-SOPA και Protect Intellectual Property Act -PIPA). Στόχος είναι οι χρήστες να έρθουν σε επαφη με μέλη του Κογκρέσου και να τους πείσουν να καταψηφίσουν τη νομοθεσία.
Η ιδέα της μαύρης ιστοσελίδας αποφασίστηκε μέσω ψηφοφορίας εντός της κοινότητας του Wikipedia.
Σημειώνεται ότι η αγγλική έκδοση του Wikipedia δέχεται περισσότερους από 25 εκατ. επισκέπτες καθημερινά από όλο τον κόσμο.

capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Κλείνει διακόπτες" το Wikipedia για ένα 24ωρο"

Τα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες

Ρεκόρ με «σφραγίδα»... γαλανόλευκη

Στα ρεκόρ Γκίνες που συχνά δημοσιοποιούνται και κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ελάχιστες φορές έχουμε διαβάσει κάτι που να αφορά τους Έλληνες.

Δεν είναι λίγα ωστόσο τα ρεκόρ που είτε έχουν κατακτήσει συμπατριώτες μας, είτε σχετίζονται με ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας ή κατάγονται από αυτήν.

Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένα από τα ρεκόρ Γκίνες που έχουν σφραγίδα ελληνική.


Η μεγαλύτερη συλλογή από προτζέκτορες


Πιθανότατα πρόκειται για το πλέον πρόσφατο ελληνικό ρεκόρ Γκίνες. Ο Χρήστος Ψαθάς μπήκε στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες στις 29 Ιουλίου του 2011 για τη μεγαλύτερη συλλογή από προτζέκτορες. Η συλλογή του φτάνει τα 1.919 μηχανήματα και αν δεχτούμε την εγκυρότητα του θεσμού, πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ο μικρότερος τίτλος ταινίας που έχει προταθεί για Όσκαρ


Η ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ το 1970. Έγινε έτσι η ταινία με τον μικρότερο τίτλο που έχει προταθεί ποτέ για Όσκαρ.

Το σπανιότερο ψάρι της οικογένειας των Stickleback


Ο Ελληνοπυγόστεος (Pungitius hellenicus) είναι ένα μικρό ψάρι που συναντάται μονάχα σε τρεις περιοχές της Κοιλάδας του Σπερχειού σε συνολική έκταση που δεν ξεπερνά τα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Ο γηραιότερος σέρφερ


Μπορεί το ρεκόρ να έχει γίνει στην Αυστραλία, αλλά ο Otto Comanos, γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1913, στην Ελλάδα. Είναι ο γηραιότερο σέρφερ στον κόσμο και από τότε που συνταξιοδοτήθηκε συνηθίζει να διασκεδάζει με τη σανίδα του σερφ.

Ο γηραιότερος άντρας συγγραφέας

Σύμφωνα με το επίσημο site των ρεκόρ Γκίνες, ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1901, είναι ο γηραιότερος συγγραφέας στον κόσμο. 

Η μεγαλύτερης διάρκειας χορευτική φιγούρα

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, ο Αντώνης Κοσμαδάκης πραγματοποίησε μια χορευτική φιγούρα διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο Μουλέν Ρουζ στο Παρίσι που του χάρισε μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Βέβαια την μοιράζεται με τον γάλλο Nicolas Pihiliangegedera που κατέχει το ίδιο ρεκόρ.

Ρεκόρ σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες (vid)


Στις 28 Μαΐου 2011, τρία νέα Ρεκόρ Γκίνες έγιναν στην Αλεξανδρούπολη και φορούσαν σε πολεμικές τέχνες. Οι Μίκης Κιουρτζίδης και Αγησίλαος Βεσεξίδης έσπασαν το ρεκόρ ρίψεων που ήταν 30 σε ένα λεπτό, πετυχαίνοντας 34. Αργότερα, ο Κώστας Καρυπίδης έκοψε 68 δέματα σταχυού με ξίφος κατάνα σε ένα επίσης λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μόλις 30! Τέλος, ο ίδιος έσπασε το δικό του περσινό ρεκόρ ρίψεων πολλαπλών αντιπάλων, πετυχαίνοντας 65 ρίψεις σε 1 λεπτό.

Ο πιο «σκληρός» λαμπαδηδρόμος

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης έλαβε μέρος στην λαμπαδηδρομία των αγώνων του 2008, 72 χρόνια έπειτα από την συμμετοχή στην αντίστοιχη του 1936!

Η πιο ανδροκρατούμενη κοινωνία


Το Άγιο Όρος κατέχει ρεκόρ Γκίνες, για τον πλέον προφανή λόγο. Καθώς στα 20 μοναστήρια του ζουν μόνο άντρες και είναι αυτόνομη κοινότητα, έλαβε τον τίτλο της πιο ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο παστέλι


Με μήκος 30 μέτρων και πλάτος 20 εκατοστών, το μεγαλύτερο παστέλι που φτιάχτηκε ποτέ, παρασκευάστηκε στη Ρόδο, στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 από 12 σεφ.

Οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντου


Οι μ μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντου ανασκάφηκαν τον Ιούλιο του 2007 στο χωριό Μηλιά των Γρεβενών και έχουν μήκος 5,02 μέτρων. 

Το μεγαλύτερο συρτάκι 


Το μεγαλύτερο συρτάκι που έχει χορευτεί ποτέ, έγινε το Σεπτέμβριο του 2008, στη Ρόδο από 1.672 χορευτές!

Η μεγαλύτερη τυρόπιτα


Ζύγιζε 862 κιλά και παρασκευάστηκε από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Μαρτίου 2009.

Η μεγαλύτερη πορεία Harley Davidson


Στις 22 Μαΐου του 2010, 2.404 μοτοσυκλέτες Harley Davidson πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη πορεία στην Πάτρα.

Η μεγαλύτερη σαλάτα


Η μεγαλύτερη σαλάτα παρασκευάστηκε στις 19 Ιουνίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ζύγιζε 13. 417 κιλά και εκτεινόταν σε μήκος 3 μέτρων και 40 εκατοστών με πλάτος 26 εκατοστά!


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες"

Έφυγε από τη ζωή η ιδιοφυΐα της πληροφορικής

Συντετριμμένος ο Μπιλ Γκέιτς από το θάνατο της νεαρής Arfa


Η νεαρότερη στον κόσμο προγραμματίστρια που είχε λάβει τον ανάλογο τίτλο από τη Microsoft, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Το παιδί-θαύμα της πληροφορικής, η νεαρή Arfa Karim Randhawa από το Πακιστάν είχε γίνει γνωστή όταν το 2005 σε ηλικία μόλις 9 ετών, έλαβε πιστοποίηση επαγγελματία από τη Microsoft. Ο τίτλος αυτός δίνεται στους «γκουρού» του προγραμματισμού από την εταιρεία και ανοίγοντας τους το δρόμο για καριέρα στο χώρο της πληροφορικής.

Δυστυχώς, η καριέρα της Arfa Karim Randhawa δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει. Η νεαρή κοπέλα έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο Σάββατο. Βρισκόταν σε κώμα από το Δεκέμβριο έπειτα από μια κρίση επιληψίας και καρδιακή προσβολή. 



Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, γνώριζε και θαύμαζε την Arfa, ενώ είχε προσφερθεί να πληρώσει για τη νοσηλεία της κοπέλας στις ΗΠΑ. Τελικά, οι γιατροί διαφώνησαν με τη μεταφορά της ασθενούς. Όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του κοριτσιού, επικοινώνησε με τους γονείς της προκειμένου να τους μεταφέρει τα συλλυπητήρια του, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα, εμφανίστηκε συντετριμμένος από την ξαφνική απώλεια ενός τέτοιου ταλέντου. 



Ο Μπιλ Γκέιτς είχε συναντηθεί προσωπικά μαζί της, το 2006 όταν η Arfa είχε δεχτεί την πρόσκληση να επισκεφτεί τα γραφεία της Microsoft στην Ουάσινγκτον.



Στη κηδεία της, στην πόλη Faisalabad του Πακιστάν, πλήθος ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο στην κοπέλα που έγινε σύμβολο της χώρας.










newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή η ιδιοφυΐα της πληροφορικής"

Ήθελε να πληρώσει το ΧΑΡΑΤΣΙ, αλλά ΔΕΝ το εισέπραττε ούτε η ΔΕΗ ούτε η ΔΟΥ!

Ελλαδάρα αθάνατη: Ιδιοκτήτης ακινήτου έγινε μπαλάκι μεταξύ ΔΕΗ-ΔΟΥ και άκρη δεν έβγαλε...

Συνήθως πάνε στη ΔΕΗ και ζητούν να πληρώσουν το ρεύμα χωρίς το "χαράτσι" για το τέλος ακινήτων...

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ακινήτου όμως πήγε σήμερα στη ΔΕΗ της Λαμίας με το λογαριασμό ρεύματος στο χέρι και ζήτησε να πληρώσει το χαράτσι και ΟΧΙ το ρεύμα.
Ο υπάλληλος της ΔΕΗ του απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και τον έστειλε στην Εφορία της Λαμίας, απ΄όπου εισέπραξε επίσης αρνητική απάντηση.

<<Μα καλά είναι δυνατόν να θες να πληρώσεις το ΧΑΡΑΤΣΙ και να μην το εισπράττει κανείς>> έλεγε απορημένος και αγανακτισμένος στο LamiaReport, όταν τον συναντήσαμε στις σκάλες της ΔΟΥ σήμερα, μη ξέροντας που να απευθυνθεί για να λύσει το πρόβλημά του...

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήθελε να πληρώσει το ΧΑΡΑΤΣΙ, αλλά ΔΕΝ το εισέπραττε ούτε η ΔΕΗ ούτε η ΔΟΥ!"

Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο

Ένας Έλληνας θα ανακηρυχθεί το Μάρτιο ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, ανώτατο υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών, με σπουδές στο εξωτερικό. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί για την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, ενώ το Μάρτιο θα βραβευθεί στο Λας Βέγκας από την Αμερικανική Ένωση για τη Δημόσια Διοίκηση.

«Όλοι λένε ότι φταίει η κρίση. Φταίει η τρόικα. Φταίει η Μέρκελ», δηλώνει ο κ. Καρκατσούλης στο Spiegel. Ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη. «Εμείς οι Έλληνες μπορούμε μόνον να κατηγορούμε τους εαυτούς μας», υποστηρίζει.

Μιλώντας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο 54χρονος υπάλληλος εξηγεί τα σχέδιά του, επισημαίνοντας ότι το κράτος χρειάζεται άμεσα μεταρρύθμιση. «Το κράτος είναι ένα τέρας, υπερβολικά συγκεντρωτικό και υποτονικό», αναφέρει.

Παρότι πολλοί μπορεί να χαρακτηρίσουν παράδοξο το γεγονός ότι ένας Έλληνας βραβεύεται ως καλύτερος δημόσιος υπάλληλος παγκοσμίως, ο κ. Καρκατσούλης αναφέρει: «Δεν είμαστε Αφρική. Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ικανοί», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό. «Οι πολιτικοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, επειδή επωφελούνται από ένα σύστημα που τους έκανε ισχυρούς».

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο"

Μειώνονται οι αμοιβές των συμβολαιογράφων

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι αμοιβές των συμβολαιογράφων μειώνονται κατά 30%.

Η «συμφωνία» με τους συμβολαιογράφους έρχεται να υποκαταστήσει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος που ζητά η τρόικα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί η αύξηση των θέσεων συμβολαιογράφων ανά τη χώρα κατά 400 (σήμερα λειτουργούν 3.300 συμβολαιογραφικά γραφεία). Μία ακόμα «πινελιά» απελευθέρωσης, άλλωστε, βάζει το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, με διάταξη του οποίου καταργείται το κριτήριο της ιθαγένειας για τους συμβολαιογράφους.

Με την κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ότι για την κατάρτιση των πράξεων, το αντικείμενο των οποίων αποτιμάται σε χρήμα, ο συμβολαιογράφος εισπράττει πάγια αμοιβή 20 ευρώ και αναλογική αμοιβή, η οποία υπολογίζεται με βάση τη συνολική αξία που δηλώνεται στο συμβόλαιο ή τη μεγαλύτερη αξία που καθορίζεται από την αρμόδια αρχή, προσωρινά ή οριστικά.

Το ποσοστό της αμοιβής αυτής, ανάλογα με το ύψος της αξίας του αντικειμένου της συναλλαγής, καθορίζεται ως εξής:

Για ποσό έως 120.000, 00 ευρώ σε ποσοστό 1%.

Για ποσό από 120.000,01 έως 380.000,00 σε ποσοστό 0,70%.

Για ποσό από 380.000,01 έως 2.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,65%.

Για ποσό από 2.000.000,01 έως 5.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,55%.

Για ποσό από 5.000.000,01 έως 8.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,50%.

Για ποσό από 8.000.000,01 έως 10.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,40%.

Για ποσό από 10.000.000,01 έως 12.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,30%.

Για ποσό από 12.000.000,01 έως 20.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,25%.

Για ποσό από 20.000.000,01 και άνω σε ποσοστό 0,10%.

Για το ποσό των συμβάσεων που υπερβαίνει την αξία των 20.000.000,01 ευρώ, επιτρέπεται, με έγγραφη συμφωνία μεταξύ του συμβολαιογράφου και του παρέχοντος την εντολή προς σύνταξη συμβολαίου, να συμφωνηθεί αμοιβή μικρότερη του ποσοστού του 0,10%.

Για κάθε πρόσθετο φύλλο των συμβολαιογραφικών πράξεων, για τις οποίες η αναλογική αμοιβή προσδιορίζεται σύμφωνα με τα ανωτέρω κλιμάκια, το κόστος είναι 5 ευρώ (μείωση κατά 1 ευρώ), ενώ για κάθε φύλλο αντιγράφων το κόστος είναι 4 ευρώ.

Παράλληλα, η αναλογική αμοιβή του συμβολαιογράφου για τις κατωτέρω αναφερόμενες πράξεις καθορίζεται ως εξής:

α) Για κάθε ενέργεια πλειστηριασμού η αναλογική αμοιβή, που καταβάλλεται από τον τελευταίο υπερθεματιστή, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 12 ευρώ, ούτε μεγαλύτερη των 120 ευρώ. Σε περίπτωση κατακυρώσεως με την ίδια έκθεση πλειστηριασμού διαφόρων ακινήτων σε περισσότερους από έναν υπερθεματιστές καταβάλλεται από τον καθένα χωριστή αμοιβή, που υπολογίζεται με βάση το οικείο πλειστηρίασμα.

β) Για κάθε πράξη κατάρτισης καταστατικού Ανώνυμης Εταιρείας η αναλογική αμοιβή δεν μπορεί να είναι ανώτερη από 480 ευρώ, ήμισυ της οποίας αποδίδεται ως εισφορά στο Ε.Τ.Α.Α. (κλάδος ΤΑ.Ν).

γ) Για τα προσύμφωνα με αρραβώνα ή με καταβολή τιμήματος μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου η αναλογική αμοιβή υπολογίζεται με βάση το ποσό που καταβλήθηκε κατά την υπογραφή του προσυμφώνου και το ποσό που θα καταβληθεί μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου. Η αναλογική αυτή αμοιβή συμψηφίζεται κατά την κατάρτιση του οριστικού συμβολαίου, εφόσον αυτό συντάσσεται εμπρόθεσμα σε εκτέλεση του προσυμφώνου.

δ) Για τη σύνταξη πράξεων, που αφορούν εξόφληση απαίτησης ή διόρθωση, τροποποίηση ή επανάληψη συμβολαίου, οφείλεται αναλογική αμοιβή, αν για την απαίτηση που εξοφλείται ή για το συμβόλαιο που διορθώνεται, τροποποιείται ή επαναλαμβάνεται, δεν έχουν εισπραχθεί αναλογικά δικαιώματα συμβολαιογράφου, άλλως οφείλονται πάγια δικαιώματα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώνονται οι αμοιβές των συμβολαιογράφων"

Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί σε 136 "κλειστά" επαγγέλματα

Λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει πλήρως 136 «κλειστά» επαγγέλματα αίροντας αυτόματα όλους τους περιορισμούς. Τo πλήρες άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή και προβλέπει ότι: «Διατάξεις νόμων, κανονιστικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αντιβαίνουν στα προβλεπόμενα στα άρθρα 2 και 3 του ν. 3919/2011 καταργούνται». Στα επαγγέλματα που απελευθερώνονται πλήρως περιλαμβάνονται δημοφιλή επαγγέλματα όπως του αρτοποιού, διερμηνέα, ασφαλιστή, οπτικού, ξεναγού, μεσίτη, εφημεριδοπώλη και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά. Πιο αναλυτικά για τα 136 επαγγέλματα και υπηρεσίες παύει να ισχύει οποιαδήποτε ρύθμιση που:

Περιορίζει τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα.
Εξαρτά τη χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης.
Θέτει γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος.
Ορίζει ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ ασκούντων το επάγγελμα.
Απαγορεύει τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο.
Επιβάλλει ή απαγορεύει τη διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση.
Επιβάλλει ή απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
Περιορίζει τη συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων.
Επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές.
Υποχρεώνει τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.


Τα επαγγέλματα που ανοίγουν
1. Aισθητικός
2. Aμπιγιέρ
3. Aνώτερη Iδιωτική Σχολή Δραματικής Tέχνης
4. Aνώτερη Iδιωτική Σχολή Xορού
5. Aργυραμοιβός
6. Aρτοποιός
7. Aρχαιοπώλης
8. Aσφαλιστικός πράκτορας
9. Aσφαλιστικός σύμβουλος
10. Γομωτής - πυροδότης
11. Γραφείο Συμβούλων Eργασίας
12. Γραφείο Tελετών
13. Διαγνωστικά Kέντρα
14. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
15. Διασώστης ασθενοφόρου
16. Διερμηνέας
17. Δύτης
18. Eικονολήπτης
19. Eκμίσθωση Θαλασσίων Mέσων Aναψυχής
20. Eκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και μοτοσικλετών
21. Eνεχυροδανειστής
22. Eπιβατικά ταξί Δημόσιας Xρήσης (αγοραία)
23. Eπισκέπτης Yγείας
24. Eπιχείρηση Eμπόρων Aρχαίων ή Nεώτερων Kινητών Mνημείων
25. Eπιχείρηση ενοικίασης λιμουζινών
26. Eπιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας
27. Eπιχείρηση τουριστικών λεωφορείων
28. Eρασιτεχνική σχολή χορού
29. Eργοθεραπευτής
30. Eφημεριδοπώλης
31. Hλεκτρολόγος
32. Hλεκτρονικός
33. Hλεκτροσυγκολλητής
34. Hχολήπτης
35. Θαλάσσιο ταξί
36. Θερμαστής
37. Iδιωτικά KTEO
38. Kολέγια
39. Iδιωτικά σχολεία
40. Kαπνοπώλης
41. Kαταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής
42. Kαταδυτικό συνεργείο
43. Kατασκευή, επισκευή, εισαγωγή και εμπορία όπλων
44. Kατασκευή, επισκευή, εισαγωγή πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, κροτίδων κ.λπ.
45. Kαταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων
46. Kλειθροποιός
47. Kοινωνικός λειτουργός
48. Kομμωτής - κουρέας
49. Kρεοπώλης - εκδοροσφαγέας
50. Λάντζα (μηχανοκίνητου σκάφους)
51. Λειτουργία γραφείων ιδιωτικών ερευνών
52. Λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας
53. Λιανικό εμπόριο
54. Λιμενεργάτης
55. Λογιστής φοροτέχνης
56. Λογοθεραπευτής
57. Mαία
58. Mακιγιέρ
59. Mακινίστας
60. Mελισσοκόμος
61. Mεσιτικά επαγγέλματα
62. Mεταφραστής
63. Nαυαγοσώστης
64. Nαυτικός πράκτορας
65. Ξεναγός
66. Ξυλουργός
67. Oδικοί μεταφορείς επιβατών
68. Oδοντοτεχνίτης
69. Oικονομολόγος
70. Oξυγονοκολλητής
71. Oπλοπώλης
72. Oπτικός
73. Oρκωτός εκτιμητής
74. Πυροτεχνουργός
75. Pαδιοηλεκτρολόγος
76. Pαδιοτεχνίτης
77. Pυμουλκά
78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος
79. Σκηνοθέτης
80. Συντηρητής αρχαιοτήτων, έργων τέχνης - αποκατάστασης
81. Σύσταση οδοντιατρικής εταιρείας
82. Tεχνικός αερίων καυσίμων
83. Tεχνικός ανελκυστήρων
84. Tεχνικός αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής
85. Tεχνικός αυτοκινήτων - οχημάτων
86. Tεχνικός αυτοματισμών
87. Tεχνικός δικτύου εκπομπής
88. Tεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού
89. Tεχνικός εργαστηρίου φωτογραφίας
90. Tεχνικός εφαρμογών οπτικής
91. Tεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
92. Tεχνικός κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών
93. Tεχνικός λήψης φωτογραφίας
94. Tεχνικός μηχανημάτων έργων
95. Tεχνικός μείξης ήχου
96. Tεχνικός μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών
97. Tεχνικός οργάνων μέτρησης
98. Tεχνικός περιελίξεων ηλεκτρικών μηχανών
99. Tεχνικός ροής προγράμματος
100. Tεχνικός συντήρησης έργων ζωγραφικής
101. Tεχνικός συντήρησης βιβλιακού και αρχειακού υλικού
102. Tεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων
103. Tεχνικός συστημάτων τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας
104. Tεχνικός της βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεόρασης
105. Tεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
106. Tεχνικός χρωματικού ελέγχου ταινίας
107. Tεχνίτης βαφής
108. Tεχνίτης εγκαταστάσεων θέρμανσης
109. Tεχνίτης εξαερωτήρων - αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)
110. Tεχνίτης μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων
111. Tεχνίτης περιποίησης χεριών & ποδιών
112. Tεχνίτης σκηνικών
113. Tεχνίτης συσκευών υγραερίου
114. Tεχνίτης συστημάτων εξαγωγήςκαυσαερίων
115. Tεχνίτης τροχών
116. Tεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων
117. Yδραυλικός
118. Yπηρεσίες αγροτουρισμού
119. Yπηρεσίες άθλησης
120. Yπηρεσίες ασφαλείας
121. Yπηρεσίες δασοκομίας
122. Yπηρεσίες διαφήμισης
123. Yπηρεσίες εκμίσθωσης αυτοκινήτων
124. Yπηρεσίες ελέγχου και εκπαίδευσης
125. Yπηρεσίες κατασκευών
126. Yπηρεσίες οργάνωσης εκδηλώσεων, εκθέσεων
127. Yπηρεσίες πιστοποίησης
128. Yπηρεσίες Συντήρησης και Yποστήριξης Γραφείων
129. Φορτοεκφορτωτής
130. Φροντιστής
131. Φύλακας κατασχεμένου πλοίου
132. Φυσικοθεραπευτής
133. Xημικός ναυτιλίας
134. Ψυκτικός
135. Ψυχολόγος
136. Ωδεία - Mουσικές Σχολές

greekmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί σε 136 "κλειστά" επαγγέλματα"

Απειλές Τουρκίας κατά Ολάντ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Σαφείς προειδοποιήσεις προς το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας να εμποδίσει την επικύρωση του «επίμαχου» νομοσχεδίου με το οποίο ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον οθωμανικό στρατό το 1915, απηύθυνε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, Καγιά Τουρκμέν.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τον Δεκέμβριο του 2011, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας η οποία προχώρησε στην ακύρωση όλων των συναντήσεων οικονομικού, πολιτικού και στρατιωτικού αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανακαλώντας παράλληλα τον πρεσβευτή της από τη Γαλλία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία στη γερουσία από την 23η Ιανουαρίου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται πριν την διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο πλειοψηφεί στη Γερουσία, άφησε να εννοηθεί πως τα περισσότερα στελέχη του στο σώμα τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου.

«Το μήνυμα που προσπαθούμε να στείλουμε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και στον Φρανσουά Ολάντ είναι ότι θα κάνετε ένα άσχημο ξεκίνημα με την Τουρκία αν το ψηφίσετε. Εάν η Γαλλία το κάνει αυτό, θα πρέπει επιβάλουμε αντίποινα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο Καγιά Τουρκμέν, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν σε δύο γύρους, στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαΐου. Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται δοκιμασία για τον ίδιο, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τον Νικολά Σαρκοζί, έχει ταχθεί υπέρ της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας πως προωθεί τη ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να αποσπάσει ψήφους από τους περίπου 500.000 Αρμενίους που ζουν στη Γαλλία.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Τουρκίας κατά Ολάντ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων"

Κόβουν τους μισθούς άσχετα από τις αποφάσεις εργοδοτών-εργαζομένων!

Για τα ... μάτια του κόσμου γίνεται ουσιαστικά ο διάλογος για τα εργασιακά υπό την ένοια ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου το έχουν ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτεί η Τρόικα.


Ο Πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα στην τελευταία του συνέντευξη. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας εξαρτάται από τη συγκράτηση των μισθών και την εσωτερική υποτίμηση των τιμών.
Με λίγα λόγια μειώσεις. Δεν έχουμε ένα νόμισμα το οποίο μπορούμε να υποτιμήσουμε όπως παλιά με τη δραχμή και έτσι πάμε σε εσωτερική υποτίμηση.
Ο Παντελής Καψής το είπε ξεκάθαρα. Η απόφαση των κοινωνικών εταίρων δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου αν δεν είναι ... ικανοποιητικές οι περικοπές που θα αποφασίσουν μόνοι τους εργοδότες και εργαζόμενοι.
Τα ρπώτα κλιμάκια της Τρόικας καταφτάνουν σήμερα για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση που θα ξεκλειδώσει το μεγάλο δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων που συμφωνήθηκε μαζί με το κούρεμα τον περασμένο Οκτώβριο.
Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εκτός των εργασιακών θεμάτων (κατώτατος μισθός, 13ος και 14ος μισθός), θα βρεθεί το γενικότερο μέρος των δημοσίων δαπανών. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η τρόικα θα ζητήσει μέτρα (σε αντικατάσταση της εφεδρείας, η οποία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρέππα, «έκλεισε τον κύκλο της»), προκειμένου να μειωθούν άμεσα κατά 150.000 άτομα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και του έκτακτου προσωπικού). 
Το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στα 45 δισ. ευρώ το χρόνο, οπότε μια μείωση της τάξεως του 10% συνεπάγεται την ετήσια εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Τα σενάρια για τις περικοπές :

Ψαλίδι στις πάνω από τις σύμβαση αποδοχές, ειδικά στις περιπτώσεις που οι μισθοί είναι πάνω από τη σύμβαση ως και 50% οι μειώσεις που θα προωθηθούν θα είναι στο 30% και το 40%.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα δουν και πάγωμα καθώς δεν θα μπει καμία αύξηση λόγω ωρίμανσης.

Φαίνεται πως από ένα όριο μισθού και πάνω μπαίνει πλαφόν. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα ανώτατο δώρο Χριστουγέννων στα 1.500 ευρώ που αυτόματα καθορίζει το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας στα 750 ευρώ.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν τους μισθούς άσχετα από τις αποφάσεις εργοδοτών-εργαζομένων!"

Νέο αμερικανικό σοκ για τη Τουρκία

"Να διώξουμε τη Τουρκία από το ΝΑΤΟ.Ισλαμιστές τρομοκράτες οι ηγέτες της"!Ποιος το ζητά

Ο κυβερνήτης του Τέξας και πιθανός ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τη προεδρία των ΗΠΑ Rick Perry είπε ότι “ίσως ήρθε η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ”, και αποκάλεσε τους ηγέτες της χώρας «ισλαμιστές τρομοκράτες».

Ο Perry έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός debate που είχε οργανώσει το Fox News στο διαδίκτυο.

Ο συντονιστής Bret Baier αναφερόμενος στη Τουρκία και στο ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έκανε λόγο για αυξανόμενο αριθμό δολοφονιών γυναικών, για τη μείωση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα και την επιδείνωση των σχέσεων με το Ισραήλ και τη Κύπρο από την ώρα που το ΑΚΡ ανέλαβε την εξουσία και ζήτησε από τον Perry,να απαντήσει αν πιστεύει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ανήκει στο ΝΑΤΟ.

"Προφανώς όταν έχεις μια χώρα που κυβερνάται από κάποιους που πολλοί θεωρούν ότι είναι ισλαμιστές τρομοκράτες, όταν βλέπετε αυτό το είδος δραστηριοτήτων κατά των πολιτών τους, τότε ... δεν είναι μόνο χρόνος για να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το αν ανήκουν ή όχι στο ΝΑΤΟ, αλλά ήρθε η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, να μηδενίσουν τη βοήθεια προς αυτούς”.

Ας σημειωθεί ότι ο Rick Perry, έχει ζητήσει να μην διωχθούν οι πεζοναύτες στο βίντεο, που φαίνοτναι να ουρούν πάνω στις σωρούς Αφγανών. Το βίντεο
προκάλεσε σοκ στη Αμερική και το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα σε βάρος των 4 στρατιωτών, που αναγνωρίστηκαν.

Ο Perry χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της κυβέρνησης θωρώντας ότι «αυτά τα παιδιά έκαναν ένα λάθος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό». Και συμπλήρωσε: «Η ιδέα ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον αυτών των νέων ξεπερνά τα όρια».

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ο στρατηγός Πάτον είχε ουρήσει στο Ρήνο και ο Τσωρτσιλ στη γραμμή Ζογκφριντ για να δείξουν την περιφρόνηση τους στους ναζί.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αμερικανικό σοκ για τη Τουρκία"

F.T. Το ερώτημα δεν είναι εάν αλλά πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

«Το πραγματικό ερώτημα πλέον δεν είναι εάν ή πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά πώς» γράφουν σήμερα οι Financial Times.

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες επενδυτές φαίνεται πως δεν οδηγούν πουθενά. Και οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση του ύψους του χρέους που έχουν οι ιδιώτες ομολογιούχοι κατά 50%, στα 100 δισ. ευρώ περίπου. Μέσα στην ευρύτερη κρίση της ευρωζώνης, οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι δευτερεύον θέμα. Παρά ταύτα, υπάρχει ισχυρός ηθικός κίνδυνος και γι' αυτό η επίτευξη συμφωνίας είναι σημαντική», σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει αναφέροντας τα δύο μεγάλα προβλήματα:

Το πρώτο είναι ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ χειρότερα από ό,τι αναμενόταν. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πως το ΑΕΠ πιθανότατα συρρικνώθηκε περισσότερο από 6% το 2011. Πριν από έξι μήνες, προβλεπόταν ύφεση 3,8%. Επίσης, αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας. Οι τράπεζες της χώρας εκτιμάται ότι χρειάζονται αναδιάρθρωση κεφαλαίων 40 δισ. ευρώ, λόγω των μαζικών αναλήψεων και όχι 26 δισ. ευρώ που είχε υπολογιστεί πριν από λίγους μήνες.

Δύσκολα μπορεί να υπάρξει συμφωνία για οτιδήποτε όταν το έδαφος μετακινείται τόσο βίαια κάτω από τα πόδια όσων εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως θεωρείται μάλλον απίθανο να επιτευχθεί η συμφωνία στην οποία τόσο πολλοί ελπίζουν. Η διαγραφή χρέους υποτίθεται ότι θα είναι εθελοντική. Οι όροι της, όμως, είναι πολύ σκληροί και ορισμένοι ομολογιούχοι θα παλέψουν άγρια. Και υποτίθεται ότι αφορά τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικά εθελοντική συμφωνία.

Στόχος είναι να μειωθεί ο λόγος χρέους/ΑΕΠ της Ελλάδας στο 120% μέχρι το 2020, από 160% που είναι σήμερα. Με διαγραφή χρεών κατά 50%, όμως, είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος, δεδομένης της μακροοικονομικής επιδείνωσης. Η συμφωνία, παράλληλα, δεν μπορεί να είναι πολύ γενναιόδωρη για την Αθήνα, ή για άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, που ενδέχεται να ζητήσουν παρόμοιο deal.

Η πρωτοβουλία για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα αφορά τη διαχείριση μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντική η ελεγχόμενη χρεοκοπία. Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει χρέη 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου. Χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δεν θα έχει επαρκή ρευστότητα για να τα καταφέρει.

Οι ομολογιούχοι θα πρέπει να δεχθούν την ελληνική χρεοκοπία ακόμη και με απαίσιους όρους που προτείνονται. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να τους επιβληθούν ακόμη χειρότεροι, καταλήγει το άρθρο.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "F.T. Το ερώτημα δεν είναι εάν αλλά πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα"

Γιατί ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι εθνικός ήρωας της Ελβετίας

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, πράγμα που για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και νοοτροπία, σημαίνει πως όσο αγαπήθηκε, άλλο τόσο τον μίσησαν. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το τραγικό του τέλος.

Ένα από τα στοιχεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια που είναι άγνωστα για τον Έλληνα, είναι πως ο πολιτικός αυτός δεν αγαπήθηκε μόνον εντός Ελλάδος. Όχι, δεν αναφέρομαι για την Ρωσία στην οποία έκτισε το πολιτικό του όνομα, αλλά για την Ελβετία. Ναι, την Ελβετία, η οποία μάλιστα τον έχει ανακυρήξει και εθνικό της ήρωα.

Πόσο περίεργο μπορεί να ακούγεται αυτό; Είναι όμως αλήθεια, και έχει και μία πολύ σοβαρή αιτιολόγηση. Δεν πρόκειται για μία αναγνώριση των ικανοτήτων ενός ατόμου ασχέτως εθνικότητος, αλλά για την ευγνωμοσύνη προς τον Ιωάννη Καποδίστρια για την συμβολή του στην γέννηση ενός κράτους-έθνους, αυτού της Ελβετίας.

Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, το κείμενο αυτό γράφεται διότι σαν σήμερα το 1817, ο Ιωάννης Καποδίστριας λαμβάνει την ελβετική υπηκοότητα σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.



Το 1798, η Γαλλία εισβάλει και κατακτά την Ελβετία την οποία όμως δεν προσάρτισε αλλά διαμόρφωσε έτσι την διοικητική της μεταρρύθμιση, ώστε να αποτελεί ένα κρατίδιο δορυφόρο. Οι κινήσεις αυτές αλλά και οι διαθέσεις του Ναπολέοντος θορύβησαν την Ρωσία η οποία ήθελε να δει την δράση του να περιορίζεται.

Τελικά το 1813 ο Ιωάννης Καποδίστριας διορίζεται ως εκπόρσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία. Ο Καποδίστριας συνέβαλε στην ενότητα και ανεξαρτησία του κράτους της Ελβετίας υπό την νέα της δομή, καθώς ήταν από τους εμπνευστές του διαχωρισμού της, σε 19 αυτόνομα κρατίδια, τα καντόνια. Συνεισέφερε επίσης στην διαμόρφωση του ελβετικού συντάγματος, αλλά και την μετέπειτα ουδέτερη στάση της χώρας.

Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπίας και αργότερα εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1815, όπου πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη καθώς και την διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ευγνωμοσύνη της Ελβετίας προς το πρόσωπο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, δεν φθάνει μόνο μέχρι την χορήγηση υπηκοότητος, αλλά και πρόσφατα, η πόλη της Λωζάννης προέβη και σε μία ακόμη τιμητική κίνηση.

Μαζί με την κυβέρνηση της Ρωσίας, η πόλη της Λωζάννης, τον Σεπτέμβριο του 2009, έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελβετίας Mισελίν Κάλμυ-Ρέυ και της Ρωσίας, Σεργκέυ Λαβρώφ, του Δημάρχου της Λωζάννης και του ελληνικής καταγωγής προέδρου της τοπικής βουλής του καντονίου Vaud, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Λωζάννη, Πασκάλ Μπρουλής.

Η ορειχάλκινη προτομή, που είναι έργο του Ρώσου γλύπτη βλαντιμίρ Σουρόβτσεφ, τοποθετήθηκε στη Λωζάννη «ως ένδειξη τιμής στον πρώτο Επίτιμο Δημότη της πόλης».

Επρόκειτο για μια πράξη που έγινε από κοινού από τη Ρωσία και την πόλη της Λωζάννης, τα δε αποκαλυπτήρια συνέπεσαν με την επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι εθνικός ήρωας της Ελβετίας"

S&P:«Δεν επιδιώκουμε πολιτική επιρροή»

Αντικρούει τις κατηγορίες για «πόλεμο ενάντια στο ευρώ» η S&P

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας και 8 ακόμα χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και αυτή του EFSF προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για το ρόλο που διαδραματίζουν οι οίκοι αξιολόγησης στο πολιτικό παρασκήνιο των υπό αξιολόγηση κρατών, αφήνοντας αιχμές για μεγάλη επιρροή και ανεξέλεγκτη δράση.

Ο Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος στο τμήμα αξιολογήσεων ευρωπαϊκών χωρών της Standard & Poor's, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες, ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κηρύξει πόλεμο στο ευρώ.

«Φυσικά και όχι. Μπορείτε, νομίζω να φανταστείτε την απάντηση στο ερώτημα που θέτετε. Τι κάνουμε; Κάνουμε τη δουλειά μας.

Και η δουλειά μας είναι να αναλύουμε και να αξιολογούμε πιστωτικούς κινδύνους για τους επενδυτές, έτσι ώστε εκείνοι να τις λάβουν υπόψη στις αποφάσεις τους. Δεν θέλουμε να έχουμε πολιτική επιρροή, ούτε έχουμε πολιτική ατζέντα, δεν στηρίζουμε τη μια ή την άλλη μετοχή, ούτε και κόμματα. Αποστολή μας είναι η ανάλυση πιστωτικών κινδύνων και η δημοσίευση τους».

Γιατί έγινε τώρα η υποβάθμιση;

«Στις ανακοινώσεις τύπου έχουμε αναγνωρίσει τις προσπάθειες της Ιταλίας. Η τωρινή υποβάθμιση, αλλά και εκείνη της Ιταλίας παλαιότερα, εντάσσεται περισσότερο σε ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο. Είμαστε της άποψης ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμα κάποια μεγάλη επιτυχία στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Στόχος μας δεν είναι να διαδραματίσουμε κάποιο ρυθμιστικό ρόλο. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα παραμείνουν σημαντικοί για την αγορά. Στηριζόμαστε στη μέχρι τώρα πορεία μας που δείχνει ότι οι αξιολογήσεις μας είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για τις πιθανότητες ενός πιστωτικού γεγονότος».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "S&P:«Δεν επιδιώκουμε πολιτική επιρροή»"

Έκκληση προς Γερμανία και Γαλλία για το ‘ελληνικό κούρεμα’

Έκκληση προς Γερμανία και Γαλλία προτίθενται να απευθύνουν οι πιστωτές της Ελλάδας για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους σύμφωνα με πληροφορίες των FT.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στην έγκριτη οικονομική εφημερίδα ότι ματαιώθηκε σημερινή κρίσιμη συνάντηση τραπεζών και ελληνικής πλευράς, μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο Charles Dallara, επικεφαλής του IΙF, Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να επιτευχθεί μια κατ’αρχήν συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ώστε να γίνει εφικτή η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έως τις 20 Μαρτίου, όταν δηλαδή η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλλει 14.4 δις. ευρώ σε ληγμένα ομόλογα.

Το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%


Αν και, κατά τον επικεφαλής του IIF, η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με ανοιχτά χαρτιά και καλή θέληση, συγκεκριμένοι διαπραγματευτές της Τρόικα, παραβιάζουν τους όρους της συμφωνίας της 7ης Δεκεμβρίου. “Εκείνοι που πιέζουν τους ιδιώτες επενδυτές να αποδεχθούν παράλογες απαιτήσεις, φαίνεται να μην κατανοούν τι σημαίνει εθελοντικό κούρεμα” υποστηρίζει ο Charles Dallara.

Κατά τον επικεφαλής του IIF, τράπεζες και ελληνική πλευρά, έχουν έλθει σε συμφωνία για επιτόκιο μόλις κάτω του 5% αλλά, ενώ οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονταν ομαλά, την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά η Γερμανία αντιπρότεινε επιτόκιο 2 έως 3% πράγμα που σημαίνει ότι το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%, κάτι που σε καμιά περίπτωση είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό. “Το επιτόκιο καθώς και οι όροι που συνοδεύουν το κούρεμα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί ώστε αυτό να επιτευχθεί σε εθελοντική βάση” υποστηρίζει ο Charles Dallara. Και έλληνας τραπεζίτης προσθέτει «Αν αποδεχθούμε μια τέτοια μείωση θα εξαφανισθούμε ολοκληρωτικά».

dw-world.de
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση προς Γερμανία και Γαλλία για το ‘ελληνικό κούρεμα’"

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕT3

Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.



Με χειροπέδες τα "άσπρα κολάρα"




Προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών φέρεται να είναι ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με τέσσερις πλοκάμους. 

Ο Χρήστος Παπαχατζής ήταν στο παρελθόν συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση προσφάτως και μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως καταγγέλλουν πολύ καλά πληροφορημένοι πολιτικοί, δικαστικοί, φοροτεχνικοί και νομικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης.

Γνωστός τοις πάσι ο Χρήστος Παπαχατζής είχε πρωταγωνιστήσει πριν από χρόνια σε μία χαρακτηριστική για την πολιτική του στάση αλλά και το ηθικό του διαμέτρημα υπόθεση σύλληψης ενός εφοριακού. 

Ο εφοριακός είχε συλληφθεί με σημαδεμένα χαρτονομίσματα αφού είχε προηγηθεί επί μακρόν εντοπισμός και παρακολούθηση του υπόπτου εφοριακού και ενδελεχής προετοιμασία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψή του επ’ αυτοφώρω. 

Κατά την σύλληψη του εφοριακού εμφανίστηκε ένα άτομο το οποίο συστήθηκε ως «συνδικαλιστής» και δήλωσε πως θ
α είναι μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του συλληφθέντος με σημαδεμένα χαρτονομίσματα εφοριακού. 

Ο εισαγγελέας ο οποίος ήταν παρών, έκπληκτος μπροστά στην θρασύτατη στάση του συνδικαλιστή κατά τη σύλληψη, του εξήγησε πως είναι μάταια η οποιαδήποτε εμπλοκή του λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που είχαν οι Αρχές στην διάθεσή τους αλλά και ότι η υπόθεση είναι τόσο εξωφθάλμως ανήθικη, ώστε να προκαλεί εντύπωση η εμμονή του να αναμιχθεί. Ο «συνδικαλιστής» ήταν βεβαίως ο Χρήστος Παπαχατζής, όστις μετά από χρόνια «προήχθη» κατ’ επιλογή του υπουργού Οικονομικών σε Διευθυντή Επιχειρήσεων Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.

Τραπεζικό στέλεχος «υψηλών προδιαγραφών»


Μεταξύ των συλληφθέντων φιγουράρει σε περίοπτη θέση και το πρώτο τη τάξει στέλεχος της «Τράπεζας Πειραιώς» στην Θεσσαλονίκη, κ. Θεοδώρου όπως αποκαλύπτουν δικαστικές πηγές της πόλης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως και ο Γιώργος Φερέτης επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αν και ενδεχομένως αντιθέτων πολιτικών απόψεων, συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα «φίλων» του υπουργού Οικονομικών στην Θεσσαλονίκη. 

Αν κανείς ωστόσο παρατηρήσει εκ του σύνεγγυς την διάρθρωση της εγκληματικής οργάν
ωσης, όπου συμμετέχουν εν ενεργεία αστυνομικοί (τρεις), απότακτος αστυνομικός, υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεργάτης του προέδρους της ομάδας κ. Ζαγοράκη, τραπεζικοί υπάλληλοι, στελέχη τραπεζών καθώς και πασίγνωστος ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, ο οποίος και παρουσιάζεται ως αρχηγός της πολυπλόκαμης σπείρας, τότε κανείς είναι σε θέση να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα πως η εγκληματική αυτή οργάνωση καλύπτει όλες τις διαστάσεις του τοπικού «θεσμικού υποκόσμου». 

Ένας θεσμικός υπόκοσμος με κύρια δραστηριότητα την εκ του ασφαλούς τοκογλυφία με την στήριξη κρατικών θεσμών όπως ΣΔΟΕ και Αστυνομία καθώς και τραπεζικών ιδρυμάτων. Με λίγα λόγια «κράτος εν κράτει» όπως επισημαίνει ανώτερο στέλεχος της Δικαιοσύνης και γνώστης του νήματος διαπλοκής που συνδέει τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτήν την υπόθεση καθώς και τις υπόγειες σχέσεις μεταξύ πολιτικής και θεσμικού υποκόσμου στην Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο αρχηγός
Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διοχετεύουν την πληροφορία πως αρχηγός της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Εδώ ο Μάρκος Καραμπέρης με τον Κυριάκο Βελόπουλο κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Εδώ ο Μάρκος Καραμπέρης με τον Κυριάκο Βελόπουλο κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους ( modus operandi), προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα - επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν, προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Η δράση του κυκλώματος


Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση (4) εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Στους (47) είναι οι μέχρι τώρα συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ περιλαμβάνονται ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και αστυνομικός. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και (2) ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων €. 
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Επιπλέον, και οι τέσσερις (4) εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. 

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής. Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Α-σφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.



zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕT3"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news