facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Διαβεβαίωση Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012, παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με αφορμή τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για επανεξέταση ανά εξάμηνο των τιμολογίων, ώστε να προσαρμόζονται στο κόστος παραγωγής, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ΡΑΕ γνωμοδοτεί αλλά το υπουργείο αποφασίζει για τα τιμολόγια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι αυξήσεις ήταν οι ελάχιστες δυνατές προκειμένου η ΔΕΗ να παραμείνει υγιής επιχείρηση.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ επανέλαβε, εξάλλου, τις συστάσεις προς τη διοίκηση της επιχείρησης για συγκράτηση των δαπανών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος καθώς και για κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Μπορεί βέβαια ο υπουργός να διαβεβαιώνει ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια το 2012, ξεχνάει ωστόσο να πει ότι ήδη το υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει αύξηση 9,2% μεσοσταθμικά για το 2012.

Με βάση λοιπόν και τη μέχρι τώρα εμπειρία από τη θητεία του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών και τις υποσχέσεις περί μη λήψης νέων μέτρων, αντιλαμβανόμαστε πως ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος δεν κρατά συνήθως το λόγο του.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβεβαίωση Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ"

«Ιερές» μπίζνες με βιτρίνα το παλαιοπωλείο

Για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλων, συνελήφθη άνδρας ηλικίας 61 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες.

Η μία απεικόνιζε την παράσταση «της φιλοξενίας του Αβραάμ» και χρονολογείται τον 17ο-18ο αιώνα μ.Χ., ενώ η άλλη την «η εις Εμμαούς Συνοδεία» και χρονολογείται τον 19ο-20ο αιώνα μ.Χ..

Οι εικόνες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου μετά από έλεγχο στο κλειστού τύπου φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς στην επαρχιακή Οδού Αστακού - Μύτικα. Οι δυο μεγάλων διαστάσεων εικόνες ήταν επιμελώς κρυμμένες κάτω από ελαιόπανα και πλαστικά τελάρα.

Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε κατάστημα-παλαιοπωλείο που διατηρεί ο συλληφθείς στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα πιστόλι σε ξύλινη θήκη, ένα πολεμικό τυφέκιο και δύο κυνηγετικά όπλα παλαιού τύπου.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ιερές» μπίζνες με βιτρίνα το παλαιοπωλείο"

Επιδοτούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Αυστραλία

Η Toyota, η GM και η Ford διασφαλίζονται προς το παρόν

Η Αυστραλία προτίθεται να συνεχίσει να επιδοτεί τη λειτουργία των εργοστασίων δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στη χώρα, είπαν στελέχη της κυβέρνησης μετά τις συναντήσεις που είχαν στο Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Στην Αυστραλία λειτουργούν τρεις κατασκευάστριες οχημάτων, η ιαπωνική Toyota Motor Corp, η GM Holden Ltd. και η Ford Motor Co., που επιδοτούνται από την κυβέρνηση.

Ο Τζέι Ουέδεριλ, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, είπε αφού συναντήθηκε με τον επικεφαλής της General Motors ότι ένα «πιθανό σενάριο» είναι η εταιρία να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στη χώρα.

«Φυσικά, καλούμε την GM να μην επιλέξει αυτό», είπε στο εθνικό δίκτυο ABC. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε από κοινού μια επένδυση για να διασφαλίσουμε ότι η εταιρία θα μείνει εδώ».

Στην Ford προσφέρθηκε επιδότηση που ανέχεται σε 103 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (102 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για να διατηρήσει σε λειτουργία το εργοστάσιό της ως το 2016.

Στην εγχώρια αγορά, το ποσοστό τους έχει μειωθεί σε λιγότερο από 25% του συνόλου των 1 εκατ. νέων αυτοκινήτων που πωλούνται κάθε χρόνο. Οι τρεις βιομηχανίες αντισταθμίζουν το γεγονός αυτό με εξαγωγές, κυρίως στην Μέση Ανατολή, όπου τα καύσιμα είναι φθηνά. Περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των εξαγωγών τους εξάγεται.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδοτούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Αυστραλία"

Χάμμαρμπεργκ: Διάτρητο το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας

Το Δικαστικό Σύστημα της Τουρκίας λειτουργεί ενάντια στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζει ο Επίτροπος Χάμμαρμπεργκ.

Την ανησυχία του, για τον τρόπο που ορίζονται στην τουρκική νομοθεσία, ορισμένα αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκφράζει, σε έκθεση του για την Τουρκία, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο Επίτροπος για τ' ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμμαρμπεργκ.

''Η τρομοκρατία θέτει τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να καταπολεμηθεί με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι εισαγγελείς και οι δικαστές πρέπει να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ιδίως όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ τρομοκρατικών πράξεων και των πράξεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των δικαιωμάτων στην ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι '', υποστηρίζει ο Επίτροπος.

Γενικότερα στην έκθεση υποστηρίζεται ότι οι μακροχρόνιες συστημικές ελλείψεις, στον τομέα της απονομής δικαιοσύνης στην Τουρκία, έχουν ως αποτέλεσμα να μην προστατεύονται επαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα σ' αυτή τη χώρα και ένας από τους κύριους παράγοντες που εμποδίζουν την πρόοδο, στον ευαίσθητο, αυτόν, τομέα, βρίσκεται στις καθιερωμένες συμπεριφορές και πρακτικές που ακολουθούνται από τους δικαστές και τους εισαγγελείς, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στην προστασία του κράτους παρά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Επίτροπος εκφράζει τις αμφιβολίες του, σχετικά με τον αδέκαστο ρόλο των εισαγγελέων, της δικαστικής αστυνομίας και της ποιότητας των κατηγορητηρίων.

Στην έκθεση επισημαίνεται, ο υπερβολικά μεγάλος χρόνος κράτησης προφυλακισμένων ατόμων που, όπως τονίζεται, μπορεί να φθάσει μέχρι και τα δέκα χρόνια.

Τα προβλήματα στον τομέα της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένουν, υποστηρίζει ο Επίτροπος και αναφέρει ότι, παρόμοια προβλήματα αποδείχθηκε ότι υπάρχουν στις έρευνες για τη δολοφονία του συγγραφέα και δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.

Η ανάγκη για την απόκτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας για τη διερεύνηση περιπτώσεων που δεν συνδέονται με τα βασανιστήρια, οι σύντομες περίοδοι παραγραφής και η έλλειψη στατιστικών στοιχείων σχετικά με την καταπολέμηση της ατιμωρησίας είναι οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν ανησυχία, καταλήγει ο κ. Χάμμαρμπεργκ.

sigmalive.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάμμαρμπεργκ: Διάτρητο το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας"

«Οι έλληνες γονείς πολύ φτωχοί για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους»

Σε σημερινό ρεπορτάζ του BBC, αποτυπώνεται με τον πιο έντονο και λυπηρό τρόπο η οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας στην εποχή της κρίσης. Με τον τίτλο «Οι έλληνες γονείς πολύ φτωχοί για να φροντίσουν τα παιδιά τους», το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου ξεσκεπάζει την αδυναμία της μέσης ελληνικής οικογένειας ακόμα και να παρέχει τα προς το ζην στα παιδιά της.

«Οι Έλληνες είναι τόσο απελπισμένοι λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το πιο σημαντικό αγαθό τους- τα παιδιά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Στο άρθρο αναφέρονται αρκετά περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών από τους γονείς τους σε ιδρύματα και νοσοκομεία. Από γονείς που προτιμούν να τα αποχωριστούν, παρά να τα αφήνουν να υποσιτίζονται. Από γονείς που είχαν τόσα όνειρα για τα παιδιά τους και αδυνατούν λόγω των εξουθενωτικών οικονομικών συνθηκών να τα μεγαλώσουν. «Τρόμο προκαλεί και μόνο η σκέψη ότι η ελληνική οικογένεια, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους στενούς δεσμούς που την διέπουν, ξαφνικά λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης της χώρας αποδομείται και διασπάται με τον πιο βίαιο τρόπο» γράφει η δημοσιογράφος.

Την ίδια ώρα, τέσσερα μωρά βρέθηκαν τον τελευταίο μήνα στα σκαλοπάτια της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», ενώ λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μια μητέρα ειδοποίησε στο Νηπιαγωγείο που πήγαινε η κόρη της ότι δεν θα μπορέσει να την ξαναπάρει από το σχολείο ποτέ. Σας παρακαλώ, φροντίστε της εσείς, έγραψε σε σημείωμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενή αναφορά και στην δράση της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», του πατέρα Αντώνιου, που όπως δήλωσε, το τελευταίο διάστημα τέσσερα παιδιά εγκαταλείφθηκαν στα σκαλοπάτια του ιδρύματος, ανάμεσα τους και ένα μωρό μόνο λίγων ημερών.

Σοκ προκαλεί και η πληροφορία που επικαλείται η ρεπόρτερ ότι στην Αθήνα πριν λίγες μέρες καταγράφηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού του οποίου τα δίδυμα μωρά νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση, επειδή η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και της ήταν αδύνατον να τα θηλάσει. «Κάθε βράδυ έκλαιγα και έχασα 25 κιλά από την στεναχώρια μου. Ήμουν αναγκασμένη να αφήσω τα παιδιά μου σε ίδρυμα», εξομολογείται άνεργη μητέρα στην δημοσιογράφο του BBC.

Όπως και να έχουν οι οικονομικές μεταπτώσεις των ελληνικών οικογενειών, οι γονείς δεν πρέπει να χάνουν τη μάχη και να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα. Ο πάτερ Αντώνιος, ορθώς μάλλον επεσήμανε τη σημασία των γονεϊκών προτύπων στην ανατροφή των παιδιών ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι άθλιες...

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι έλληνες γονείς πολύ φτωχοί για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους»"

ΕΡΤ: Εκπομπές υπό... εξαφάνιση!

«Ξηλώνεται» σταδιακά το πρόγραμμα της ΝΕΤ, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται το μπαράζ λήξης των συμβάσεων, που αφήνει εκτός 156 δημοσιογράφους.
Έως τις 20 Ιανουαρίου, δύο ακόμη εκπομπές θα «κοπούν», από το πρόγραμμα, καθώς οι βασικοί συντελεστές είναι συμβασιούχοι.

Σε λίγες ημέρες θα μας αποχαιρετήσει η ενημερωτική εκπομπή Three ΝΕΤ, όπου οι παρουσιαστές μετρούν ήμερες έως τη λήξη των συμβάσεων τους. Ενώ ρεκόρ σύντομης πορείας θα σπάσει το πολιτιστικό δελτίο «Σημείο ART», που κατεβάζει ρολά έναν μήνα μετά την πρεμιέρα του.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΤ: Εκπομπές υπό... εξαφάνιση!"

Δασκάλα αποπλανούσε ανήλικους μέσω Facebook

Οι διάλογοι κατέληγαν σε σεξ

Δικογραφία σε βάρος 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου σε χωριό των Χανίων σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η νεαρή δασκάλα χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της και προσέγγιζε, μέσω Facebook, παιδιά ηλικίας 10-15 ετών, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τον τρόπο αυτό κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια προχωρούσε σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Από την ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν στο Facebook οι διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.

Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα, με την οποία είχε ερωτική επαφή.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι της 22χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

-Μία εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής

-Δύο εξωτερικές μνήμες

-Ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM

-Μία συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM

βρέθηκαν επίσης πλήθος άσεμνων φωτογραφιών με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι που είχε μαζί τους η δασκάλα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δασκάλα αποπλανούσε ανήλικους μέσω Facebook"

«Κινδυνεύει η διάσωση της Ελλάδας»

WSJ: Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση

«Οι φόβοι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποφύγει μία άτακτη χρεοκοπία απειλούν να επαναφέρουν τον πανικό στις αγορές», γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Γερμανία και Γαλλία πίεσαν να περικοπεί το ελληνικό χρέος προειδοποιώντας ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους επενδυτές», αναφέρεται στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συζήτησαν για τη διάσωση της Ευρωζώνης αλλά οι συζητήσεις τους επισκιάστηκαν από τον κίνδυνο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

«Η επιδείνωση της οικονομίας στην Ελλάδα απειλεί το πακέτο διάσωσης της χώρας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συνομιλίες περί 50% κουρέματος του χρέους της χώρας. Η κυβέρνηση καταβάλει νέες προσπάθειες να μειώσει το έλλειμμα, ενώ η Α. Μέρκελ προειδοποίησε ότι δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση» επισημαίνει το άρθρο της εφημερίδας.

«Αναλυτές φοβούνται ότι ίσως χρειαστεί τελικά μεγαλύτερο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, ωστόσο Γερμανία και Γαλλία θέλουν να δουν τη συμφωνία του Οκτωβρίου να υλοποιείται. Οι φόβοι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποφύγει μία άτακτη χρεοκοπία απειλούν να επαναφέρουν τον πανικό στις αγορές» αναφέρει η εφημερίδα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κινδυνεύει η διάσωση της Ελλάδας»"

Μέτρα λιτότητας και στην προεδρία της Δανίας στην ΕΕ

Τέρμα… το εμφιαλωμένο νερό

Η κυβέρνηση της Δανίας υποσχέθηκε σήμερα πως η προεδρία της στην ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο θα είναι επαρκώς «χαμηλού κόστους», χάρη στα συμβολικά μέτρα εξοικονόμησης που προσανατολίζεται να λάβει κατά την άσκησή της, όπως η αντικατάσταση του εμφιαλωμένου νερού με απλό νερό βρύσης στις διάφορες εκδηλώσεις.

«Είναι η τελευταία φορά που βλέπετε μπουκαλάκια με νερό, την επόμενη φορά αυτά θ’ αντικατασταθούν από ωραίο δανικό νεράκι από τη βρύση», τόνισε ο δανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νικολάι Βάμεν, στη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη.

Η δανική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τιμής να μειώσει τον προϋπολογισμό της προεδρίας της στα 35 εκατ. ευρώ, κατά πολύ μικρότερο αυτού της προκατόχου της Πολωνίας, που κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 είχε δαπανήσει 115 εκατ. ευρώ, ή ακόμη και της προγενέστερής της Ουγγαρίας που είχε φθάσει τα 85 εκατ. ευρώ.

«Θα υπάρχουν λιγότερα δωράκια για τους αξιωματούχους» και λιγότερες σύνοδοι των ευρωπαίων υπουργών, τόνισε ο Βάμεν στη συνέντευξη Τύπου που σηματοδότησε την έναρξη της δανικής προεδρίας της ΕΕ έως τον Ιούνιο.

«Επιθυμία μας είναι να έχουμε μία αποτελεσματική προεδρία χαμηλού κόστους», τόνισε.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα λιτότητας και στην προεδρία της Δανίας στην ΕΕ"

Στην Ελλάδα καταφθάνει ο Charles Dallara

Αλλάζοντας την τελευταία στιγμή το πρόγραμμά του

Στην Ελλάδα καταφθάνει εσπευσμένα στις 11 Ιανουαρίου, αλλάζοντας την τελευταία στιγμή το πρόγραμμά του- θα πήγαινε πρώτα Βρυξέλλες –, ο επικεφαλής του IIF, κ. Charles Dallara, λόγω της κρισιμότητας του σταδίου που έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού PSI.

Ο κ. Dallara θα μεταφέρει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, την πραγματική εικόνα στον κ. Λουκά Παπαδήμο, με τον οποίο μιλά μόνιμα και σε καθημερινή βάση, όπως έχουμε αποκαλύψει, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής του IIF, σε συνεννόηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λόγω της πανσπερμίας παραπληροφόρησης, κυρίως σε ελληνικά αλλά και σε κάποια μερίδα των διεθνών ΜΜΕ, να έχει και άλλες συναντήσεις πέραν αυτής με τον Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να αποδώσει ο ίδιος τις θέσεις και τις απόψεις του προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με το ύψος του κουρέματος, αλλά και την συνολικά καθοριστική πορεία και εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό κούρεμα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια που έχουν τεθεί στην συμφωνία της 26ης / 27η Οκτωβρίου 2011.

Η έντονη παραπληροφόρηση φαίνεται να θορύβησε αρκετά τον κ. Dallara, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, ακριβώς επειδή ο ίδιος έχει πλήρη γνώση και εικόνα των διαπραγματεύσεων αυτών και για το λόγο αυτό ενημερώνει αρμόδιους φορείς στην Ευρώπη και προπάντων τους κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, με τους οποίους θα έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις.

Ο κ. Dallara επισκέπτεται στην Αθήνα λόγω και των ισχυρότατων πιέσεων που έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο για μεγαλύτερο κούρεμα εκ μέρους του IMF, προκειμένου να έχει και συναντήσεις εκτός από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενδεχομένως και με Έλληνες πολιτικούς, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί η σοβαρότητα της κατάστασης απευθείας σε εκείνους που ελέγχουν την βιωσιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Υπενθυμίζεται, ότι η επίσημη θέση του κ. Charles Dallara και των τραπεζών, στις διαπραγματεύσεις που αναμένεται να κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου με μια παράταση το Σαββατοκύριακο μεταξύ 14 και 16 Ιανουαρίου, όπου θα έχουμε την τελική λύση για την απομείωση του Ελληνικού χρέους, παραμένει ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμπεφωνημένα.

Δηλαδή η συμφωνία της 26ης / 27ης Οκτωβρίου για απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% ασχέτως αν η πραγματική οικονομική αξία των ελληνικών ομολόγων- Net Present Value- μπορεί να ξεπεράσει το 60 ή και 65% αναλόγως του χρόνου ρευστοποίησης τους. Και όλα αυτά πάντα έχουν απόλυτη συνάρτηση ως προς την αξία της τελικής απομείωσης του ελληνικού χρέους με το χρόνο αποπληρωμής με την ελληνική κυβέρνηση να ζητά ακόμα μεγαλύτερο χρόνο των 30 ετών θέση που βρίσκει αντίθετους τους διεθνείς τραπεζίτες.

Μάλιστα οι δυο άνδρες –Παπαδήμος και Dallara – φαίνεται να έχουν σχεδόν προσυμφωνήσει και το κείμενο της ανακοίνωσης που θα εκδοθεί αμέσως μετά το τέλος των επαφών του στην Αθήνα από όπου θα κατευθυνθεί με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις και επαφές με τους κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους τραπεζίτες.

Η άφιξη Dallara στην Αθήνα σηματοδοτεί και μια σειρά εξελίξεων ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων για την απομείωση του Ελληνικού Χρέους. Διαπραγματεύσεις που φαίνεται να χτυπάνε κόκκινο και ο κ. Dallara προκειμένου να κλειδώσει η οριστική συμφωνία η οποία φαίνεται να έχει σημαντική πρόοδο με τις πιέσεις, εκ μέρους του IMF, για μεγαλύτερο κούρεμα να υποχωρούν και να ελαχιστοποιούνται ανοίγοντας τον δρόμο για μια ουσιαστική συμφωνία και ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο να ανατραπεί στην διαχείριση των λεπτομερειών…

Πάντως οικονομικές πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά την πορεία των διαπραγματεύσεων η συνάντηση αυτή του κ. Chrarles Dallara σχετίζεται και με το γεγονός ότι οι κάτοχοι Ελληνικών Ομολόγων εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες να έχουν κάνει ένα αρκετά μεγάλο βήμα προς τα πίσω στο θέμα των επιτοκίων και φέρονται να έχουν αποδεχτεί να συζητήσουν μία απόδοση της τάξης του 4% με 5%, επιτόκια που και πάλι έτσι και αλλιώς είναι μεγάλα και για αυτό η ελληνική κυβέρνηση πιέζει, τους τραπεζίτες, με το «χαρτί» των CACs που ο Λουκάς Παπαδήμος και οι Έλληνες οικονομολόγοι τεχνοκράτες με τους οποίους συνεργάζεται το οικονομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού ρίχνουν τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να πιέσουν.

Τα CASs είναι ρήτρες που θα καθιστούν υποχρεωτική τη συμμετοχή της διαφωνούσας μειοψηφίας στο εθελοντικό «κούρεμα», αφού θα την έχει αποδεχθεί η πλειοψηφία των κατόχων ελληνικών ομολόγων. Αν, δηλαδή, συμφωνούν να συμμετέχουν εθελοντικά, π.χ. το 75% των κατόχων ελληνικών ομολόγων, τότε θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει και το υπόλοιπο 25% που διαφωνεί.

Έτσι οι τιτλούχοι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, οι τράπεζες δηλαδή αποδέχονται να συζητήσουν επιτόκια της τάξης του 4% - 5%, πρακτικά αποδέχονται το NPV loss να διαμορφωθεί στο 65% - 70%.

Σύμφωνα με στελέχη ελεγκτικών εταιρειών, η αλλαγή στάσης του IIF έγινε λόγω της απροθυμίας μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών να υπάρξει πιστωτικό γεγονός και ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDSs). Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που θα εκδοθούν στα πλαίσια της ανταλλαγής χρέους (PSI) θα διέπoνται από το βρετανικό δίκαιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Γεγονός που σε πρώτη φάση τουλάχιστον σημαίνει πως (τα νέα ομόλογα) θα αποτελούν ομόλογα υψηλής ή τουλάχιστον υψηλότερης διασφάλισης.

Οι πιστωτές σε περίπτωση αθέτησης των όρων της συμφωνίας θα προσφύγουν στα βρετανικά δικαστήρια και τον ισχύοντα βρετανικό νόμο με βάση πάντα την δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα (ΜΝΗΜΟΝΙΟ1).

Τέλος, μια ακόμα τεχνοκρατικής φύσεως διευκρίνιση: «Η θεσμοθέτηση των CACs δεν πυροδοτεί τα ασφάλιστρα κινδύνου, αν και η ενεργοποίησή τους θα είναι πιστωτικό γεγονός. Η ύπαρξη CACs ασκεί πιέσεις στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν εθελοντικά, γιατί σε περίπτωση υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ζημίες τους (σε ΝPV) θα είναι μεγαλύτερες. Αντίθετα, εάν είναι ένα ελεγχόμενο, εθελοντικό «κούρεμα» θα μπορούσαν να περιορίσουν τις λογιστικές ζημίες τους σε λίγα χρόνια, καθώς το προεξοφλητικό επιτόκιο λογικά θα υποχωρήσει» όπως ορθώς επισημαίνουν Έλληνες και διεθνείς οικονομολόγοι και αναφέρεται σε διεθνή ΜΜΕ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα καταφθάνει ο Charles Dallara"

Η τελική κατάταξη για τους υποψηφίους με λανθασμένα στοιχεία

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπ. Παιδείας (www.minedu.gov.gr)

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής υποψηφίων ειδικών κατηγοριών των περσινών Πανελλαδικών, οι οποίοι είχαν καταθέσει λανθασμένα στοιχεία και είχαν εισαχθεί σε τμήματα, για τα οποία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Πρόκειται για υποψηφίους ειδικών κατηγοριών, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι οι οποίοι διεκδίκησαν πέρυσι τις ξεχωριστές θέσεις που διατέθηκαν για πρώτη φορά για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Οπως αποδείχτηκε όμως, ορισμένοι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν σε αυτές τις κατηγορίες και άρα να διεκδικήσουν τις αντίστοιχες θέσεις.
Το υπουργείο αποφάσισε κατ' εξαίρεση και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι επιτυχόντες των ειδικών περιπτώσεων που τελικά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες και αφού διαγράφηκαν από τα τμήματα ή τις σχολές αρχικής εισαγωγής, εισάγονται με τη γενική σειρά στο τμήμα της επόμενης προτίμησής τους βάσει του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr ), πληκτρολογώντας τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων.
Οι επιτυχόντες πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο από την Τρίτη 10/01 μέχρι και την Παρασκευή 13/01 και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά:
Αίτηση για εγγραφή
Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών
Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Εξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β' υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τελική κατάταξη για τους υποψηφίους με λανθασμένα στοιχεία"

Περίεργες καταστάσεις στην ΑΤΕ bank – Παραβιάζονται οι νόμοι και αποκρύπτονται αμοιβές; Τελικά λεφτά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;

Περίεργες καταστάσεις διαδραματίζονται στην ΑΤΕ Bank.
Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν μείνει ακόμη με το δόγμα λεφτά υπάρχουν αλλά από τους εργαζόμενους ζητούν συνεχείς μειώσεις αποδοχών.

Προφανώς το θέμα έλαβε και πολιτική διάσταση και κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και το κυριότερο από όλα και ζητούμενο έχει παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διαπιστώσει αν όντως υπάρχει παραβίαση του νόμου;

Παραθέτουμε αυτούσια την επερώτηση για την ΑΤΕ με τίτλο «Περίεργες καταστάσεις στην ΑΤΕ Bank»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ Περίεργες καταστάσεις στην αγροτική τράπεζα

Από το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με ημερομηνία 6.12.2011,προκύπτει ότι η Υποδιοικητής της ΑΤΕ, μετέχει εκτός των άλλων (ΔΙΑΣ, ΚΑΡΤΑ κλπ),στις εισηγμένες εταιρίες ΕΧΑΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ (σελίδα 119 του Ε.Δ.).Τόσο στην ΕΒΖ, όσο και στην ΕΧΑΕ κατέχει και την θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Από το site της ATE (www.ate.gr) , προκύπτει ότι, με βάση ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας, από τις 9.12.2011, η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή έχει Απορροφηθεί από την ΑΤΕ (τυπικά και ουσιαστικά μέλος του Χ.Α. είναι πλέον η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).
Σύμφωνα με το άρθρο 1806/1988 (τεύχος Α, Αρ. 207),άρθρο 3, παρ. 6α,που προστέθηκε με το άρθρο 94 του Ν.2533/1997 «Δεν επιτρέπεται το ίδιο φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει ταυτόχρονα ως μέλος των διοικητικών συμβουλίων μέλους χρηματιστηρίου που λειτουργεί στην Ελλάδα και άλλης εταιρίας της οποίας οι μετοχές είναι εισηγμένες προς διαπραγμάτευση σε χρηματιστήριο που λειτουργεί στην Ελλάδα. Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω, επιτρέπεται σ συμμετοχή των παραπάνω προσώπων ως μέλη των διοικητικών συμβουλίων πιστωτικού ιδρύματος και συνδεδεμένου με αυτό μέλους χρηματιστηρίου.
Παράβαση της απαγόρευσης του παρόντος άρθρου τιμωρείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με πρόστιμο μέχρι 50.000.000 δρχ. και αν συντρέχουν ιδιαίτερα επιβαρυντικές περιστάσεις, πρόσκαιρη ή οριστική ανικανότητα συμμετοχής του παραβάτη στη διοίκηση μέλους του χρηματιστηρίου».
Εννοείται ότι οι κυρώσεις αφορούν το φυσικό πρόσωπο και όχι το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί.
Από τα sites των εταιριών ΕΧΑΕ και ΕΒΖ δεν προκύπτει ότι η κα Υποδιοικητής έχει παραιτηθεί από μέλος των άνω Διοικητικών Συμβουλίων, κάτι το οποίο έπρεπε να πράξει άμεσα, μετά την απορρόφηση της Χρηματιστηριακής από την τράπεζα. Αντιθέτως, η κα. Υποδιοικητής συμμετείχε κανονικά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ., που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,16.12.2011, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της «διάσωσης» της εν λόγω εταιρίας. Προφανώς ούτε μετά το πέρας της συνεδρίασης υπέβαλε παραίτηση, γιατί εάν υπέβαλλε θα έπρεπε η Ε.Β.Ζ να το ανακοινώσει αμελλητί.
Τέλος, από τη σελίδα 121 του Ε.Δ. προκύπτει ότι οι αμοιβές από συμμετοχή σε Δ.Σ. που δηλώνει η κα Υποδιοικητής αφορούν μόνο τις εταιρίες του Ομίλου, δηλαδή πλειοψηφίας. Είναι προφανές ότι δεν δηλώνονται οι αμοιβές της από την ΕΧΑΕ και το ΔΙΑΣ.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1.Τι προκύπτει να πράξουν με την Υποδιοικητή της ΑΤΕ σε σχέση με την από μέρους της σαφή παράβαση του Νόμου, αφού μάλιστα διατελεί Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ, οπότε είναι γνώστρια του νόμου και της παράβασής του.
2.Να μας γνωρίσουν ποιες είναι οι ποινές που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις συγκεκριμένες παραβάσεις και να κατατεθούν αντίγραφα αυτών.
3.Δεδομένου ότι συντρέχουν ιδιαίτερα επιβαρυντικές περιστάσεις, να απαντήσουν εάν υπάρχει πρόσκαιρη ή οριστική ανικανότητα της κας Υποδιοικητού να μετέχει στη Διοίκηση της ΑΤΕ, η οποία (ΑΤΕ) είναι πλέον μέλος του Χ.Α. Οι ιδιαίτερα επιβαρυντικές περιστάσεις συντρέχουν εν προκειμένω στο πρόσωπο της κας Υποδιοικητού, αφού η ως άνω κυρία δεν μετέχει απλά σε Δ.Σ. οποιασδήποτε εισηγμένης, αλλά στο Δ.Σ. της ΕΧΑΕ, του οποίου είναι Αντιπρόεδρος.
Με το δεδομένο αυτό θα έπρεπε η ίδια να φροντίζει για την τήρηση των Νόμων από τους άλλους και όχι να τους παραβιάζει.
4.Θεωρούν ηθικό οι αρμόδιοι υπουργοί, η Υποδιοικητής να αποκρύπτει από το Ενημερωτικό Δελτίο τις αμοιβές που λαμβάνει από εταιρίες μειοψηφίας, όπως ΕΧΑΕ, ΔΙΑΣ κλπ, ενώ είναι γνωστό ότι στις εταιρίες αυτές μετέχει επειδή βρίσκεται στη Διοίκηση της ΑΤΕ.
5.Ποιές είναι οι μικτές αμοιβές της από τα Δ.Σ. των εταιριών ΕΧΑΕ και ΔΙΑΣ;
Να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά.
6.Θεωρούν ότι με την συγκεκριμένη Υποδιοικητή, η οποία ενδεχομένως ως υπεύθυνη του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να είναι και η εμπνεύστρια του δόγματος «λεφτά υπάρχουν» και είναι αυτή που παραβιάζει τους Νόμους και αποκρύπτει τις αμοιβές, μπορεί να εμπνεύσει το προσωπικό, να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας και να εξυγιάνει τη κεφαλαιαγορά, ως Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Χρηματιστηριακής Αρχής της χώρας.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Νικολόπουλος

bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Περίεργες καταστάσεις στην ΑΤΕ bank – Παραβιάζονται οι νόμοι και αποκρύπτονται αμοιβές; Τελικά λεφτά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;"

Κινητοποιήσεων συνέχεια για του φαρμακοποιούς

Αποφάσισαν μέχρι την Παρασκευή να μην χορηγούν «επί πιστώσει»

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την Παρασκευή αποφάσισαν απόψε οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, έπειτα από μια έντονη συνεδρίαση.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν θα χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεων συνέχεια για του φαρμακοποιούς"

Το Υπ. Υγείας απειλεί με διακοπή συμβάσεων με φαρμακεία

Με κατάργηση των συμφωνιών ασφαλιστικών ταμείων-φαρμακοποιών προειδοποιεί το Υπουργείο Υγείας και κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων, σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το θέμα των οφειλών στα φαρμακεία ρυθμίστηκε, καθώς την περασμένη Πέμπτη πληρώθηκαν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ, ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα καταβληθούν και οι οφειλές του ΟΓΑ και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

«Μετά κι από αυτό, αν οι φαρμακοποιοί δεν έχουν σταματήσει τέτοιες ενέργειες, εμείς θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για όσες περιπτώσεις τέτοιας δυστροπίας υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε κατάργηση των συμφωνιών κεντρικά με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, στους οποίους δίνουμε τα χρήματα για να τα διανείμουν αυτοί στα φαρμακεία, και στην κατάρτιση συμβάσεων μεμονωμένα με τα φαρμακεία, για να πάψουν κάποιοι να διαχειρίζονται αρμοδιότητες, που έχουν ως σύμβουλοι του ελληνικού κράτους, σε βάρος των ασφαλισμένων» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε ένδειξη καλοπιστίας απέναντι στους φαρμακοποιούς υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα η επαναφορά της έκπτωσης, για να μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα με τις φαρμακαποθήκες, ενώ τους δόθηκε και η δυνατότητα αντικατάστασης φαρμάκων, όταν υπάρχει τεχνητή έλλειψη, όπως τη διαπιστώνει ο ΕΟΦ σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους.

Ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επεσήμανε ότι το δικαίωμα αυτό έχει δοθεί και στους γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ. Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους γιατρούς αυτούς να κάνουν ορθολογική χρήση του δικαιώματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, διότι θα υπάρχουν παρατηρητήρια μέσω των οποίων θα διαπιστώνεται πώς ασκούν οι γιατροί αυτό το δικαίωμα.

Αναφερόμενος στις απεργίες των γιατρών, ο κ. Λοβέρδος τις χαρακτήρισε ως μία απόπειρα που γίνεται σε συνεργασία με τα φαρμακεία για να μη λειτουργήσει ο ΕΟΠΠΥ. Παράλληλα, τόνισε ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ θα αμείβονται με 1.500-1.600 ευρώ μηνιαίως και όχι με 700 ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Υπ. Υγείας απειλεί με διακοπή συμβάσεων με φαρμακεία"

Το πρωί η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Για το πρωί της Τρίτης έχει οριστεί η δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ που συνελήφθησαν, στις 24 Νοεμβρίου, έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής της επιχείρησης στη Λεωφόρο Μεσογείων, που βρισκόταν υπό κατάληψη από την Ομοσπονδία.

Εν τω μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 8.30 το πρωί. Παράλληλα, επικαλείται μηνύματα συμπαράστασης από συνδικάτα και βουλευτές ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρωί η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ"

Υποχρεωτικά τα ενεργειακά πιστοποιητικά και στις μισθώσεις ακινήτων

Ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίζουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις Εφορίες προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις. Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ζητά, εφόσον δεν εισακούστηκε το αίτημα για αναβολή του μέτρου, να μειωθούν οι αμοιβές των μηχανικών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά.

Συγκεκριμένα, οι κατώτατες αμοιβές που έχουν καθοριστεί να μετατραπούν σε ανώτατες.

Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης κατατάσσουν κτίρια ή μεμονωμένες ιδιοκτησίες σε βαθμίδες ανάλογα με τις ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας ώστε ο χρήστης του ακινήτου να γνωρίζει τις δαπάνες που θα κληθεί να καταβάλει. Έτσι, ένα κτίριο με μονώσεις, διπλά τζάμια, σύγχρονο καυστήρα κλπ. κατατάσσεται σε ανώτερη βαθμίδα σε σχέση με άλλα που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ενημερωτική εγκύκλιο της ΠΟΜΙΔΑ, από σήμερα οι Δ.Ο.Υ. δεν θα παραλαμβάνουν νέα μισθωτήρια προς κατάθεση, με μεταγενέστερη ημερομηνία υπογραφής, αν δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης και δεν προσκομίζεται μαζί και αυτό για επίδειξη στη Δ.Ο.Υ.

Από την υποχρέωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού εξαιρούνται:

1. Νέες μισθώσεις κτισμάτων (κατοικιών-επαγγ/κών) συνολικής επιφανείας κάτω των 50 τ.μ.

2. Παρατάσεις παλαιών μισθώσεων με τον ίδιο ενοικιαστή.

3. Τροποποιήσεις όρων υφισταμένων μισθώσεων (π.χ. μειώσεις καταβαλλομένων ενοικίων).

4. Μισθώσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.

5. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

6. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, σταύλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κλπ.

7. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει εξάλλου την ανάγκη να καταργηθεί το σύστημα κατωτάτων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών (αλλά και κάθε άλλης υποχρεωτικής αμοιβής) οι οποίες όπως αναφέρει καθορίστηκαν από το ΥΠΕΚΑ μετά από διαβούλευση αποκλειστικά με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων επαγγελματιών και χωρίς καμία συζήτηση με την Ομοσπονδία μας. Υποστηρίζει δε ότι με την επιβολή ΠΕΑ "προστίθεται ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των ιδιοκτητών σε περίοδο κρίσης στη μισθωτική αγορά, με χιλιάδες ξενοίκιαστα σπίτια και καταστήματα και ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική φορολογικής τρομοκρατίας στα ακίνητα".

Οι αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών έχουν καθοριστεί ως εξής( σε κάθε περίπτωση (εξαιρούνται οι αποθήκες-θέσεις στάθμευσης):

- Πολυκατοικίες με χρήση κατοικίας 1 ευρώ το τ.μ. με ελάχιστη αμοιβή 200 ευρώ για ολόκληρο το κτίριο.

-Μονοκατοικίες 1,5 ευρώ το τ.μ. με ελάχιστη αμοιβή 200 ευρώ για μονοκατοικία 50 τμ. και άνω.

-Διαμερίσματα πολυκατοικιών 2 ευρώ το τ.μ. με ελάχιστη αμοιβή 150 ευρώ για διαμέρισμα 50 τμ. και άνω.

-Γραφεία-καταστήματα 2,5 ευρώ το τ.μ. έως 1000 τ.μ. με ελάχιστη αμοιβή 300 ευρώ για χώρο 50 τμ. και άνω και 1,5 ευρώ το τ.μ. για το εμβαδόν πέρα των 1000.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικά τα ενεργειακά πιστοποιητικά και στις μισθώσεις ακινήτων"

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί όσους κατονόμασαν Πεπόνης και Μουζακίτης

Συνάδελφος των δύο εισαγγελέων καθώς και υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου τα άτομα που θα προσέλθουν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής θα καλέσει μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσουν ενόρκως τα πρόσωπα τα οποία κατονόμασαν ότι ''παρενοχλούσαν'' το έργο τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου τα άτομα που θα προσέλθουν δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού και ''είναι υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου'', καθώς και συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων που είναι ψηλά στην εισαγγελική ιεραρχική πυραμίδα.

Οι μάρτυρες θα διευκρινίσουν εάν οι ''παρενοχλήσεις'' προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς πραγματοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή έγιναν για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια ο κ. Μακρής θα αξιολογήσει τόσο τα υπομνήματα όσο και τις διευκρινίσεις που έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως και τις καταθέσεις των μαρτύρων που θα κληθούν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το κλείσιμο του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων θα εκτιμήσει εάν τελέστηκαν αδικήματα ή όχι από τους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες, αλλά και από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. Από τον Φ. Μακρή θα ακολουθήσει η έκδοση πορίσματος, με το οποίο ή θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί και πειθαρχικά αδικήματα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.

Όπως εκτιμά ο κ. Μακρής, η διοικητική έρευνα που διεξάγει θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί όσους κατονόμασαν Πεπόνης και Μουζακίτης"

Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015.

Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα ο κ. Ρέππας με τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, κ. Bob Traa, αποφασίσθηκε ταυτόχρονα να επισπευτούν οι διαδικασίες για τις συνταξιοδοτήσεις, με παράλληλη μείωση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τον κ. Traa για την εφεδρεία και αποδέχθηκε πως η εφαρμογή των οριζόντιων κριτηρίων δεν ήταν σωστή.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο"

Ένας Γερμανός δουλεύει για τον ελληνικό τουρισμό

Χρέη «υπουργού τουρισμού ανέλαβε» ο Γερμανός Ορτβιν Βίτμαν, o oποίος ζει τα τελευταία 15 χρόνια στη Σκιάθο. Ο δραστήριος κεντροευρωπαίος έχει έρθει σε επαφή με μια γερμανική τουριστική εταιρεία και από φέτος προωθεί ένα πρόγραμμα προσέλκυσης φανατικών πεζοπόρων με τον τίτλο «Περπατώντας στις Βόρειες Σποράδες».

Από τον ερχόμενο Μάιο ως και τα μέσα Οκτωβρίου θα υποδέχονται γκρουπ Γερμανών πεζοπόρων, αποτελούμενα από 12 ως 20 άτομα, και θα τους ξεναγούν στο Πήλιο και τις Σποράδες. Οι τουρίστες θα φτάνουν αεροπορικώς στο Βόλο και αφού απολαύσουν για ένα διήμερο τις ομορφιές του Πηλίου, στη συνέχεια θα μεταβαίνουν για πεζοπορία στη Σκόπελο, την Αλόννησο και τέλος στη Σκιάθο.

Αφού δε μπορεί ο Παύλος Γερουλάνος να ασχοληθεί, ας αρχίσουμε με τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες… Πιο αποτελεσματικές, θα είναι σίγουρα πάντως…

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας Γερμανός δουλεύει για τον ελληνικό τουρισμό"

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Σαρκοζί

Κύριο θέμα η πορεία του PSI

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Δευττέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, με βασικό αντικείμενο την πορεία του PSI, την εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν θετικός σχετικά με το PSI και το πώς εξελίσσεται, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει η γαλλική πλευρά για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο θετικός κατά τη συζήτηση της εφαρμογής, από την ελληνική πλευρά, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαρκοζί κινήθηκε στο κλίμα των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα η κ. Μέρκελ, προειδοποιώντας, ουσιαστικά, πως αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις αποφάσεις, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο στήριξης της χώρας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Σαρκοζί"

Έρευνα για αδικήματα αστυνομικών κατά τη σύλληψη του Εφραίμ

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης περί την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ευάγγελος Μπακέλος, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάμπρο Τσόγκα τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στην παραγγελία του αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Άγιον Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της αγιορείτικης Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν φρουρούμενο στο Κέντρο Υγείας των Καρυών προκειμένου να ξεπεράσει εκεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ως γνωστών, ο ηγούμενος Εφραίμ παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων, κι έμεινε εκεί, μέχρι την ανάρρωσή του, τρεις μέρες αργότερα, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και μετέπειτα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται έκτοτε.

Η εισαγγελική έρευνα, που βάζει στο στόχαστρό της ανώτερους αξιωματικούς που είχαν την ευθύνης της επιχείρησης, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για αδικήματα αστυνομικών κατά τη σύλληψη του Εφραίμ"

Τα επικερδή εξοπλιστικά συμβόλαια με την Ελλάδα ανακαλύπτει η γερμανική Welt

«Και το Βερολίνο επωφελείται»
«Όμορφα όπλα για την Αθήνα» ο τίτλος της Welt  
Εκτενές ρεπορτάζ για τα συμβόλαια στρατιωτικού εξοπλισμού που υπογράφουν οι γερμανικές εταιρείες με τις ελληνικές αρχές φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Welt -τονίζοντας πως το Βερολίνο δεν έχει πρόβλημα όχι μόνο να επωφεληθεί, αλλά ακόμη και να πιέσει για προγράμματα που... δεν τα αγγίζει το Μνημόνιο.

«Εάν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφτούν νέα συμβόλαια» αναφέρει -ή «υπόσχεται...»- παράγοντας από την Αθήνα, ενώ η εφημερίδα σημειώνει πως Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.

Η εφημερίδα σημειώνει ως «παράλογο» το ότι ενώ οι επόμενοι μήνες θεωρούνται κρίσιμοι ακόμη και για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η λιτότητα έχει οδηγήσει τους γιατρούς στα νοσοκομεία σε απεργία και εξυπηρέτηση μόνο των επείγοντων περιστατικών, στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία και οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν για το φόβο των απολύσεων, τα πακέτα μέτρων «έχουν προσπεράσει σχεδόν χωρίς ίχνη το στρατό και τους εξοπλισμούς».

Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, συνεχίζει η Welt, προβλέπεται μείωση μόνο 0,2% στους εξοπλισμούς -δηλαδή κάπου 457 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, πρέπει να συγκριθούν με τη «μείωση 1,8 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες».

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα παράγοντα στην Αθήνα, ο οποίος βρίσκεται μονίμως κοντά στις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Εάν εκταμιευτεί το Μάρτιο η επόμενη δόση των 80 δισ. ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια», σύμφωνα με τον οποίο «ακόμη και εάν περισσέψει ένα δισ., μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για ένα Eurofighter ή μία φρεγάτα».

Μεγάλη κερδισμένη είναι σταθερά η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία, όπως και στην περίπτωση της (εξίσου υπερχρεωμένης) Πορτογαλίας, σημειώνει η Welt. Στο ερώτημα γιατί οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι, φαινομενικά τουλάχιστον, δυσανάλογα υψηλές του μεγέθους της χώρας, η εφημερίδα αναφέρει την απάντηση του τέως υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα που υπενθυμίζει τον «εξοπλιστικό διαγωνισμό» με την Τουρκία και πως «είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ελλάδα υποχρεούται να διαθέτει ισχυρό στρατό».

Και σχολιάζει σε αυτό το σημείο η εφημερίδα: «Ο Δ.Δρούτσας δεν να φοβάται αντιρρήσεις από τον ελληνικό πληθυσμό, καθώς ο ελληνικός στρατιωτικός τομέας υπόσχεται ασφάλεια, αλλά και θέσεις εργασίας».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα επικερδή εξοπλιστικά συμβόλαια με την Ελλάδα ανακαλύπτει η γερμανική Welt"

«Πάγωμα» μισθών και μείωση μη μισθολογικού κόστους ζητούν οι εργοδότες

Με στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων εν όψει του κοινωνικού διαλόγου για εργασιακά συνεδρίασαν οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) στα γραφεία του ΣΕΒ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης ανέφερε πως η θέση όλων των εργοδοτικών φορέων είναι να μη συζητηθεί καθόλου η μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πρόσθεσε πως αυτό που ζητούν είναι το πάγωμα μισθών για μία τριετία και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10%.

Ερωτηθείς για την τύχη των δώρων στις κλαδικές συμβάσεις, απάντησε πως ενδεχομένως σε κάποιες τέτοιες συμβάσεις να υπάρχουν υπερβολές και αν κανείς θέλει να προχωρήσει σε εξορθολογισμό μπορεί να το κάνει. Διευκρίνισε πως αυτό μπορεί να σημαίνει μείωση ή υπολογισμό του δώρου πάνω στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης. Επισήμανε πάντως πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα για την κλαδική σύμβαση των εμποροϋπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας skai.gr, την εξασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, αλλά μόνο για τους χαμηλόμισθους που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ το μήνα, φαίνεται να προωθεί ο ΣΕΒ, ενώ ζητείται επίσης το «πάγωμα» για φέτος, αλλά και η προσωρινή αναστολή των τριετιών

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα ανέφεραν πως στο τραπέζι της συζήτησης των εργοδοτών έπεσαν οι προτάσεις της επιβολής πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού, της κατάργησης ή του περιορισμού των «αυτόματων» αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και το πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία.

Ειδικότερα, για τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα οι πληροφορίες αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι μια από τις προτάσεις είναι να καταβάλλεται όπως ισχύει σήμερα στους εργαζόμενους που εισπράττουν αποδοχές μέχρις ενός ορισμένου ύψους αλλά όχι και στους εργαζόμενους με υψηλούς μισθούς, τα στελέχη κλπ.

Θεωρείται - σύμφωνα με τις ίδιες προτάσεις - στις σημερινές συνθήκες υπερβολή να εισπράττουν οι υψηλόμισθοι υποχρεωτικά έναν ακόμη πλήρη μισθό ακόμη και από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή θέση, κάνουν απολύσεις κλπ. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποιό είναι το όριο μισθού που θα τεθεί για τον περιορισμό του "δώρου".

Θετικά αντιμετωπίζονται οι εισηγήσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές κλπ.) με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναπλήρωση για α έσοδα των ταμείων. Αντίθετα δεν φαίνεται να κερδίζουν έδαφος οι προτάσεις για μείωση του κατώτατου μισθού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλοςχαρακτήρισε την αποψινή συνάντηση "εργασίας και όχι αποφάσεων" και πρόσθεσε: "Στις δραματικές συνθήκες που ζούμε, θέλουμε να διασώσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε τα εργασιακά κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών. Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για να αποδείξουμε ότι μπορούμε μόνοι μας -αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απ' έξω αποφάσεις.
Οι συνδικαλιστές γνωρίζουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, ότι ευθύνη μας σήμερα είναι να βρούμε ένα νέο σημείο ισορροπίας στο μέσο κόστος εργασίας για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να σώσουμε δουλειές και να δώσουμε δουλειές. Αυτό νομίζω προσδοκούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι".

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάγωμα» μισθών και μείωση μη μισθολογικού κόστους ζητούν οι εργοδότες"

Όταν ο Ζερίτης (Diana) κατέθετε την πτώχευση εγκρινόταν το φωτοβολταϊκό του !

Στις 21-12-11 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εγκρίνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος, αρχικά 20 Μεγαβάτ, σε εταιρία συμφερόντων Ζερίτη, στην περιοχή Αβάτου-Δεκάρχου.

Φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας από την Αθήνα έχει έγκαιρα θέσει σε εφαρμογή την επόμενη επιχειρηματική του δραστηριότητα σε εταιρία που είναι στο όνομα των υιών του με ποσοστό 50% στον καθένα. Πρόκειται για τους Δημήτριο-Αλέξανδρο και Γεώργιο-Αναστάσιο Ζερίτη. Όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr κατέχουν από κοινού την εταιρία «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» , η οποία θα αναπτύξει φωτοτοβολταϊκό πάρκο με τραπεζική χρηματοδότηση, όπως αναφέρει η σχετική άδεια.
Δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τη Diana

Παρότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας άφησε να αιωρείται περίπτωση ανάκλησης της αίτησης πτώχευσης της είναι σαφές –όπως διεμήνυσε και στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, ότι δεν έχει πρόθεση να επαναλειτουργήσει τη χαρτοποιία. Αντ΄αυτού όμως προετοιμάζεται για την επόμενη δραστηριότητα που αδειοδοτήθηκε τις ημέρες που κατέθετε την αίτηση πτώχευσης για τη Diana.

Τι ακίνητα επιχειρεί να διασώσει στην πτώχευση
Το κείμενό της βέβαια διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Κύρια το γεγονός ότι περιγράφει τα συνολικά 16 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων στις περιοχές Δεκάρχου, Δάφνης και Κυψέλης, τα οποία και έχει εκμισθώσει με τρία προσύμφωνα (στις 7/4/11, στις 31/5/11 και στις 6/7/11), για διάστημα 23 ετών και με προτίμηση πώλησης στον εκμισθωτή προκειμένου να αποφύγει την εκποίησή τους.

Με τον τρόπο εξασφαλίζει ότι οι εκτάσεις αυτές θα παραμείνουν στα συμφέροντά του, ώστε να συνεχίζει τη νέα του επιχειρηματική δράση, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στο κλείσιμο τη Diana. Από την πλευρά τους όλοι όσοι έχουν να λαμβάνουν από τον επιχειρηματία δεν απασχολούνται από τις επόμενες δραστηριότητές του, αρκεί να εκπληρωθούν οι όποιες υποχρεώσεις της Χαρτοποιίας.

Ενδιαφέρον επενδυτών για εξαγορά;
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα του XanthiPress.gr, το ενδιαφέρον επενδυτών δεν έχει πάψει, ή τουλάχιστον έτσι προβάλλεται από την εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, ευρωπαίοι επενδυτές, που έχουν δείξει ενδιαφέρον πρόκειται να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Μάγγανα το προσεχές διάστημα για να εξετάσουν την περίπτωση εξαγοράς. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει πριν τις 19 Ιανουαρίου, όταν και συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης η αίτηση πτώχευσης της Χαρτοποιίας.

xanthipress.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:Ξάνθη: Λουκέτο στην χαρτοβιομηχανία ''Diana''-Στο κόκκινο η αγωνία των εργατών!
Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν ο Ζερίτης (Diana) κατέθετε την πτώχευση εγκρινόταν το φωτοβολταϊκό του !"

Πικάσο, Μοντριάν και Κάτσια η λεία στην Εθνική Πινακοθήκη

Ένας Πικάσο, ένας Μοντριάν και ένας Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο) του 17ου αιώνα, εκλάπησαν τα ξημερώματα από την Εθνική Πινακοθήκη, τελευταία ημέρα της έκθεσής τους, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στα Άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης». Ο τέταρτος πίνακας, επίσης του Μοντριάν το 1905, λάδι με θέμα «Τυπικό Αγρόκτημα κοντά στο Άμστερνταμ», γλίτωσε από την κλοπή καθώς οι δράστες εγκατέλειψαν τον πίνακα στο χώρο, κατά τη διαφυγή τους.

Συγκεκριμένα, από τις αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης εκλάπη το έργο «Γυναικείο κεφάλι» της Ντόρα Μάαρ, που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1939 και δώρισε στον ελληνικό λαό, ως τιμητική προσφορά για τη γενναία αντίστασή του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Το έργο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιτ Μοντριάν και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης των αρχών του 17ου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια και εμφανιζόταν για πρώτη φορά από το 1907, οπότε αποκτήθηκε.

Νωρίτερα το απόγευμα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στις 04.30πμ ώρα περίπου σήμερα (9-1-2012) στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, αφού απενεργοποίησαν το συναγερμό και παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου (μπαλκόνι), εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης από τον οποίο αφαίρεσαν:

Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι.

Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.

Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του Ολλανδού ζωγράφου Μοντριάν που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού.

Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη.

Ένα έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 Χ 16,8 του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) και απεικονίζει τον 'Αγιο Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και τα σύμβολα του πάθους.

Το έργο αποτέλεσε δωρεά το 1907 του Γρηγορίου Μαρασλή προς την Εθνική Πινακοθήκη.

Κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης, ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων, στον οποίο έσπευσε αμέσως ο φύλακας, εντοπίζοντας ένα δράστη τον οποίο και καταδίωξε.

Κατά τη διαφυγή του ο δράστης εγκατέλειψε στο χώρο έναν επίσης σημαντικό πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Μοντριάν, που απεικονίζει ένα τυπικό αγρόκτημα.

Ο χρόνος, που μεσολάβησε από την είσοδο του δράστη στο χώρο της Πινακοθήκης μέχρι την αποχώρησή του, υπολογίζεται σε περίπου επτά λεπτά.

Στη συνέχεια, ο φύλακας ενημέρωσε την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης των ηλεκτρονικών συστημάτων συναγερμών και ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, την 19.58 ώρα χθες (8-1-2012) απενεργοποίησαν δέσμη συναγερμού και παραβίασαν μπαλκονόπορτα, χωρίς όμως να την ανοίξουν, με αποτέλεσμα όταν ήχησε ο συναγερμός και ο φύλακας ήλεγξε εσωτερικά το χώρο, να μη διαπιστώσει παρουσία ατόμων ή ίχνη διάρρηξης και να απενεργοποιήσει το συναγερμό.

Στη συνέχεια και άλλες φορές ο άγνωστος δράστης ή οι δράστες, ενεργοποίησαν διαφορετικές δέσμες συναγερμού, χωρίς να εισέρχονται στο χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις ο φύλακας δεν διαπίστωνε παρουσία προσώπων.

Οι άγνωστοι δράστες στο τελικό στάδιο της επιχείρησης διάρρηξης, αφού άνοιξαν την πόρτα που ήδη είχαν παραβιάσει, εισήλθαν στο εσωτερικό και από το χώρο της έκθεσης αφαίρεσαν τα έργα τέχνης, βγάζοντάς τα από τις κορνίζες τους.

Ενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εκδόθηκαν διεθνείς αναζητήσεις για τον εντοπισμό των έργων τέχνης και διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Χρ. Παπουτσής: Ανύπαρκτοι οι κανόνες ασφαλείας στην Πινακοθήκη

Ανύπαρκτους χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τους κανόνες ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή την κλοπή τριών έργων ζωγραφικής.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε λόγο για καθυστέρηση ωρών στην αντίδραση των επιφορτισμένων με τη φύλαξη της Πινακοθήκης. Όπως ανέφερε, ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διάρρηξης «υπήρξε μόνο ο ένας φύλακας, ο οποίος ήταν μέσα στο Μουσείο κι ότι ενώ άκουσε τέσσερις με πέντε φορές το συναγερμό να χτυπάει, ενημέρωσε την αρμόδια ιδιωτική ασφάλεια που φυλάσσει το Μουσείο και προφανώς η αντίδρασή τους ήταν πάρα πολύ καθυστερημένη».

Καταλήγοντας, τόνισε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των όρων ασφάλειας της Εθνικής Πινακοθήκης.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πικάσο, Μοντριάν και Κάτσια η λεία στην Εθνική Πινακοθήκη"

Η πρώτη παγκόσμια μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει τη σφραγίδα Κρητικού - Τι έδειξε

Η έρευνα έγινε από ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον ερευνητή Κωνσταντίνο Βαρδαβά ενώ δημοσιεύεται επίσημα στο διακεκριμένο επιστημονικό περιοδικό Chest.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι επιπτώσεις από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι παρόμοιες με αυτές του κανονικού καπνίσματος.
Για την ακρίβεια, υπάρχουν σχετικά μικρότερες επιπτώσεις, κυρίως όσον αφορά τις βλαβερές συνέπειες από την καύση του τσιγάρου.

«Στη μελέτη παρατηρήσαμε αύξηση των πνευμονικών αντιστάσεων μετά από πέντε λεπτά χρήσης, παρόμοια με την αύξηση που παρατηρείται με το ενεργητικό κάπνισμα τσιγάρου» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας κύριος Βαρδαβάς κι εξηγεί:

«Συνολικά οι πνευμονικές αντιστάσεις σε ευρύ φάσμα συχνοτήτων αυξήθηκαν στατιστικά σημαντικά περίπου κατά 20%. Παρόμοια αύξηση των πνευμονικών αντιστάσεων παρατηρείται μετά το κάπνισμα κανονικού τσιγάρου και τέτοιες αυξήσεις έχουν παρατηρηθεί σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Επίσης βρέθηκαν αλλαγές στο εκπνεόμενο μονοξείδιο του αζώτου, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με την πνευμονική φλεγμονή και την ανάπτυξη πνευμονικής υπεραντιδραστικότας».

Ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών λέει πως το ότι δε γίνεται καύση κατά τη διάρκεια χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δε σημαίνει αυτό ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες.

Εθνικές αλλά και διεθνείς τοξικολογικές αναλύσεις από διάφορους φορείς αλλά και από τον αντίστοιχο αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, έχουν δείξει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες σε κάποιες αναλύσεις έχουν ανιχνευτεί τοξικές και καρκινογόνες.

Ενα παράδειγμα ουσίας που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και που προβάλλεται ως «αβλαβής ατμός» είναι ο λεγόμενος «διαλύτης» του ηλεκτρονικου τσιγάρου το οποίο αποτελείται κυρίως από προπυλική γλυκόλη.
Η ουσία αυτή έχει ενοχοποιηθεί για ερεθισμό των αεροφόρων οδών και την ανάπτυξη άσθματος στα παιδιά. Χρησιμοποιείται και ως αντιψυκτικό, αποσμητικό σώματος και για αραίωση μπογιάς.

Σύμφωνα με τον κύριο Βαρδαβά παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει πολλά φυλλάδια στην αγορά, τα οποία αναφέρουν ότι το κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία, ότι βγάζει «αβλαβή ατμό» και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, ακόμα και σε κλειστούς χώρους.

«Αυτά τα στοιχεία αποτελούν παραπλάνηση των καταναλωτών μιας και ούτε «αβλαβή» είναι και ούτε επιτρέπεται η χρήση του παντού αφού υπόκειται στις ίδιες νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν για το τσιγάρο, οπότε απαγορεύεται η χρήση του σε κλειστούς δημόσιους χώρους, σε αεροδρόμια, αλλά και γενικά σε κάθε χώρο που ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος» εξηγεί ο κύριος Βαρδαβάς.

«Αν χρησιμοποιούσαμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο για τη διακοπή του καπνίσματος, πιθανώς το μακροχρόνιο κέρδος να είναι μεγαλύτερο από το βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την υγεία» υποστηρίζει αναφερόμενος στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως μεθόδου διακοπής του καπνίσματος ο κ. Βαρδαβάς.

«Παρ' όλα αυτά δεν έχουν γίνει μελέτες που να δείχνουν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου βοηθαέι στην διακοπή» προσθέτει ο ερευνητής και συμπληρώνει:

«Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου απλώς παρατείνει την εξάρτηση στην νικοτίνη. Δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που είναι η εξάρτηση αλλά απλώς δημιουργούμε προσωρινή ανακούφιση. Ο καλύτερος τρόπος διακοπής είναι ο συνδυασμός φαρμακοθεραπείας και συμβουλευτικης υποστήριξης και τα κέντρα διακοπής καπνίσματος στην Ελλάδα κάνουν εξαιρετική και επιστημονικά αποδεδειγμένη δουλειά».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη παγκόσμια μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει τη σφραγίδα Κρητικού - Τι έδειξε"

Με το σταγονόμετρο δίνουν δάνεια οι τράπεζες

Οικονομική «ασφυξία» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Συρρίκνωση της τραπεζικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα τον Νοέμβριο καταδεικνύουν στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε -2,4% το Νοέμβριος του 2011 (Οκτώβριος 2011: -2,2%, Δεκέμβριος 2010: 0,0%).

Συνολικά, το Νοέμβριο του 2011, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1.267 εκατ. ευρώ (Νοέμβριος 2010: αρνητική καθαρή ροή 736 εκατ. ευρώ).

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις το Νοέμβριο του 2011 ήταν αρνητική κατά 614 εκατ. ευρώ (Νοέμβριος 2010: αρνητική καθαρή ροή 544 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε -0,5% από -0,4% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2010: 1,1%).

Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -1,0% από -0,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου ύψους ενδο-ομιλικές συναλλαγές, ανήλθε σε 10,0% από 7,6% τον προηγούμενο μήνα.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 147 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα (Νοέμβριος 2010: αρνητική καθαρή ροή 16 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -6,5% από -5,7% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2010: 0,3%).

Αρνητική κατά 506 εκατ. ευρώ ήταν και η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Νοέμβριο του 2011, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 177 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο του 2010.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να σημειώσει περαιτέρω μείωση (Νοέμβριος 2011: -3,8%, Οκτώβριος 2011: -3,6%, Δεκέμβριος 2010: -1,2%).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με το σταγονόμετρο δίνουν δάνεια οι τράπεζες"

Επιβεβαίωσαν την έναρξη του εμπλουτισμού ουρανίου

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Ιράν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εμπλουτισμού ουρανίου σε μία υπόγεια εγκατάσταση και ανέφερε ότι όλο το πυρηνικό υλικό βρίσκεται υπό την επίβλεψή της.

Διπλωμάτες στη Βιέννη, όπου εδρεύει η ΙΑΕΑ, ανέφεραν νωρίτερα ότι το Ιράν ξεκίνησε την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% στο Φορντό, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Κομ και σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων νότια της Τεχεράνης.

«Η ΙΑΕΑ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Ιράν έχει ξεκινήσει την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%, χρησιμοποιώντας συσκευές φυγοκέντρησης στο Φορντό» δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Γκιλ Τούντορ. «Όλο το πυρηνικό υλικό στην εγκατάσταση παραμένει υπό τον περιορισμό και την επίβλεψη της Υπηρεσίας» πρόσθεσε.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαίωσαν την έναρξη του εμπλουτισμού ουρανίου"

Έρχεται εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο

Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση των ιθυνόντων της ΕΕ όπου και θα αποφασιστεί εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Την είδηση μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα δηλώσεις Ευρωπαίων διπλωματών.

Η απόφαση για επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο ουσιαστικά έχει ληφθεί μετά την άρση και των τελευταίων αντιρρήσεων από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χώρες ιδίως του ευρωπαϊκού Νότου που κατά τεκμήριο αποτελούν τους μεγαλύτερους αποδέκτες του ιρανικού αργού. Ενδεικτικό είναι πως η Ελλάδα εισάγει περί το 22% με 25% των αναγκών της σε πετρέλαιο από το Ιράν, ενώ ανάλογα αν όχι μεγαλύτερα ποσοστά αφορούν και στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Τουρκίας και δευτερευόντως της Ιταλίας.

Πάντως παράγοντες της εγχώριας αγοράς πετρελαιοειδών διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι ακόμα κι αν διαρκέσει καιρό το εμπάργκο προς το Ιράν, η ελληνική αγορά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς ήδη έχουν αποθεματοποιηθεί ικανές ποσότητες αργού, ενώ σταδιακά ανοίγει και η αγορά της Λιβύης…

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο"

Μεγάλη κομπίνα με εικονικά τιμολόγια

Δίκτυο έκδοσης πλαστών τιμολογίων δημιούργησαν δεκάδες αγρότες στην κοινότητα Άρμα Θηβών στη Βοιωτία. Φούσκωναν τους αριθμούς και εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ

Παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκατομμυρίων ευρώ σε αγρότες αποκάλυψε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ.
Πρόκειται για επιστροφές ΦΠΑ που εισπράττονταν βάση πλαστών και εικονικών τιμολογίων σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, που έχει πληθυσμό 1.070 κατοίκους.
Τα στοιχεία της έρευνας η οποία έχει ολοκληρωθεί αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους, ενώ τα ποσά που καταβλήθηκαν παρανόμως θα επιστραφούν στο δημόσιο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pheme.gr, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων συμμετείχαν στο παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
H κομπίνα είχε στηθεί σε συνεργασία με μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων της Αθήνας εξασφαλίζοντας επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων.
Μάλιστα, μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών για να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούνταν για να εισπράττονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές ΦΠΑ.
Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αγρότης είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 5.648.757 ευρώ ενώ άλλος πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.484.025 ευρώ!

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη κομπίνα με εικονικά τιμολόγια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news